Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
 
JULI 2022 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 

SOFO - Samarbeidsorganet for oslojazzen

Oslo presenterer jazzmusikk på et svært høyt nivå i internasjonal sammenheng både med hensyn til utøvere og arrangører, og Oslo regnes som en av de mest aktive og innovative musikkbyene i Europa. Dette er i svært stor grad SOFO-aktørenes fortjeneste og et direkte resultat av at byens jazzklubber og Oslo Jazzfestival har en løpende dialog og et godt samarbeid. SOFO (samarbeidsorganet for Oslo-jazzen) er et knutepunkt for jazzaktiviteten i Oslo og regionen for øvrig, og skal bidra til at rytmisk musikk får et stabilt levegrunnlag. Jevn aktivitet året rundt skaper grunnlag for et høyt nivå både blant spillesteder og utøvere. Arrangørene i Oslo utfyller hverandre både profil- og sjangermessig og presenterer et bredt og mangfoldig tilbud på lik linje med hovedstadens øvrige kulturtilbud.

SOFO samordner den delen av Oslos jazzaktivitet som skjer i regi av de involverte, tar initiativ til samarbeid der dette er ønskelig og formålstjenlig, samt fungerer som et jazz- og musikkpolitisk fagorgan i Oslo. SOFO-aktørene presenterte i 2003 i overkant av 500 konserter med jazz og improvisert musikk for mer enn 55 000 publikummere, og står dermed for mer enn 70 % av det som kan kalles regulær jazzkonsertering i hovedstaden i løpet av et år. Samtlige SOFO-aktører er medlemmer i Norsk jazzforum.Konsertforeninga
Konsertforeninga er en midlertidig nomade i Oslo by. Foreninga skilte lag med de nye eierne av Brenneriveien Jazzhus og fram til de finner en ny scene, gjør foreningen konserter på Café Mono, Fabrikken og litt rundtomkring i byen. Forvent hotte fester i Gamle Broverksted på Vulkan - tomta, hete klubbkvelder på Parkteatret, fri - impro på Sound of Mu... Følg med på www.konsertforeninga.no


Konsertforeninga - Postboks 2112 / 0505 Grünerløkka
TELEFON:
EPOST: post@konsertforeninga.no
BOOKING: post@konsertforeninga.no

 

New Orleans Workshop Jazzclub
New Orleans Workshop Jazzclub er byens eldste jazzklubb og huses av Stortorvets Gjestegiveri. Klubben har som formål å øke interessen for tradisjonell jazz, sikre at publikum kan høre levende musikk i denne stilarten og gi musikere muligheten til å spille slik musikk. Fast kveldskonsert hver torsdag kl 20 (unntatt i sommermånedene) (fra og med høsten 2005 arrangeres torsdagskonsertene på Herr Nilsen), samt café-konserter med fri inngang hver lørdag ettermiddag, fra 13.30 til 16.30.

New Orleans Workshop Jazzclub - Box 64, Kalbakken, 0901 Oslo
TELEFON: 22587091 TELEFAX: 22640172
EPOST: jazz@neworleansworkshop.com
BOOKING: booking@neworleansworkshop.com

 

Oslo jazzforum

Bebop and beyond!
Oslo Jazzforum (OJ) arrangerer ukentlige konserter på Herr Nilsen, lørdag ettermiddag og onsdag kveld (første, andre og tredje onsdag i måneden). Antall konserter i OJs regi har passert 1.000 siden starten i 1996. OJ er en interesseorganisasjon for jazzmusikere med tilknytning til Oslos jazzmiljø. OJ drives av frivillige jazzmusikere/ jazzvenner, og har som prinsipp å bruke maksimalt av midler på musikk – minimalt på administrasjon. OJ mottar årlig økonomisk støtte fra Oslo kommune og Norsk kulturråd.

Bruk bookingskjemaet på www.oslojazzforum.no for å kontakte booking hos Oslo jazzforum.

Oslo jazzforum -
TELEFON:
EPOST:

 

Kampenjazz
Kampenjazz ble etablert høsten 2000. Klubben har siden den tid utviklet seg til å bli ett av hovedstadens mest sentrale spillesteder for jazz, og ble kåret til Årets Jazzklubb på Østlandet for 2001 av Østnorsk jazzsenter. Kampenjazz har som formål å presentere hele bredden innen jazzfeltet. Klubben har tilhold i sjarmerende Kampen Bydelshus (Kampen Bistro), som har status som populært treffsted og kulturhus både for bydelens befolkning og ”tilreisende”.

Kampenjazz - v/ Jon-Kristian Johnsen, Rubina Ranas gate 5
TELEFON:
EPOST: kampenjazz@gmail.com
BOOKING: kampenjazz@gmail.com

 

Oslo Jazzfestival
Oslo Jazzfestival spiller en sentral rolle i hovedstadens kulturliv, også på helårsbasis, og har i løpet av få år vokst fram som en av Norges mest solide og interessante jazzfestivaler. Festivalen har i senere tid utviklet en bredere musikalsk profil som nå også inkluderer jazzens yngre og moderne stiler. Oslo Jazzfestival mottar også tilskudd fra Oslo kommune gjennom fast post på budsjettet. Se for øvrig festivalens internettsider www.oslojazz.no

Oslo Jazzfestival - Fredensborgveien 24 D, 0177 OSLO
TELEFON: 2242 9120 TELEFAX: 2242 9125
EPOST: info@oslojazz.no

 

Nasjonal jazzscene, Victoria

Nasjonal jazzscene flytter inn i nye lokaler på Victoria i Karl Johans gate fra 23. april etter å ha vært lokalisert i med to spillesteder ved Cosmopolite i Møllergata fra 2006.

Nasjonal jazzscene er et sted for de gode konsertopplevelsene:
Høy kunstnerisk kvalitet - Bred musikalsk profil - Høy kvalitet på produksjon (lyd mm) - God service til musikere og publikum - Gode fasiliteter
   
Nasjonal jazzscene skal være et møtested for musikere/ musikkmiljøet
Et godt spillested med fokus på norsk jazz. - Et sted for nye konstellasjoner og eksperimentering - Samarbeid mellom norske og utenlandske musikere. - Bringe nordisk og øvrig europeisk jazz til Norge - Bringe store internasjonale artister for inspirerende møter for det norske jazzmiljøet.

Nasjonal jazzscene skal samarbeide med regionssentrene, jazzklubbene og jazzfestivaler i hele Norge for å øke tilbudet av norsk og internasjonal jazz, gjennom samarbeid om artister på turné. Nasjonal jazzscene skal presentere artister fra hele landet. Turnéer i Nasjonal jazzscenes regi skal bringe Nasjonal jazzscene til distriktene.


Man-tors: Dørene åpner 19:00 med konsertstart kl 20:00
Fre-lør: Dørene åpner 20:00 med konsertstart kl 21:00
Billetter kjøpes via Billettservice eller i Nasjonal jazzscenes billettluke som er åpen fra kl 19

Nasjonal jazzscene, Victoria - Karl Johans gt 35, Oslo. Postadr: Karl Johans gt 18C, 0159 Oslo.
TELEFON:
EPOST: post@nasjonaljazzscene.no

 

Dans for voksne

Dans for voksne is first of all a concert series. It’s best described by what it’s not: Formal, dogmatic, straight, foreseeable, etc.
Dans for voksne has been putting on gigs that nobody else wants since 2003, which means lots of experimental stuff, noise, improv and also people who are too young or from somewhere too far away or just hopelessly unable to sell themselves.
Dans for voksne is not meant for the biggest audiences, but to supply the most interested one with a wider range of music. It’s there to create a functioning experimental music scene in Oslo and – in all senses – a link between that scene and the rest of the world.
Dans for voksne also puts up workshops for those who want to build their own sound sources.

Dans for voksne -
TELEFON:
EPOST: dansforvoksne@gmail.com
BOOKING: dansforvoksne@gmail.com

 

all Ears

all Ears is an annual festival for improvised music, held in Oslo, Norway. The goal is to present improvised music in all it's forms, also incorporating other mediums like video and dance. all Ears is a non-profit festival by music enthusiasts for music enthusiasts, organized by musicans Guro Moe, Paal Nilssen-Love and Lasse Marhaug.

all Ears 2011: January 13.-16.

Booking policy: Please do NOT contact us about playing at the festival. In the festival's ten year run we have never booked someone on the basis of a demo, myspace-link or email request. We do not pick our artists like that. We do not have the capacity to answer your emails. Please do not waste your time trying to reach us. Thank you for understanding.

all Ears -
TELEFON:
EPOST:
BOOKING: http://www.all-ears.no

 

Blå, Brenneriveien 9

BLÅ ble da bygd opp på dugnad. BLÅ slo an fra første stund med fokus på jazz, men ingenting var utelukket. Mantraet var å synliggjøre det usynlige.

Konsertbilde fra 10-års jubileet

10-års jubileet i 2008

Den 28 februar 2008 fyllte huset BLÅ 10år! Siden da er det skjedd mye og det har vært utrolige mange konserter og andre arrangement på BLÅ opp igjennom årene. Her har Konsertforeningen BLÅ vært en viktig bidragsyter igjennom årene.

Året er 2008 og BLÅ Booking er nå innholdsleverandør. BLÅ booking vil overraske, utfordre, engasjere og fokusere på nerve innen de fleste sjangre og kulturelle uttrykk. Det finnes noe bra innen alle sjangre. Om en først MÅ definere sjanger vil vi holde oss til jazz, elektronisk, hip-hop, pop og rock samt krysningene mellom disse. Vi vil fylle det gamle diamantlageret til randen med kultur. I løpet av 2007 hadde vi 322 arrangementer!

Konsert på 10-års jubileet i 2008

10-års jubileet i 2008

BLÅ fokuserer ikke bare på flinke folk på scenen. Vi har knyttet til oss godtfolk over hele linja. BLÅ ligger ikke på latsida.  Vi har fått splitter nye toaletter, nytt anlegg, malt innvendig og fått litt “street-art” på veggen i lillebar.

BLÅ i ett nøtteskall: Ja da. På klubbsida skal vi være helt i front og vi har en unik scene som små og store artister får utfolde seg på. Dessuten har vi, etter eget utsagn, Oslos fineste uteservering.

BLÅ ble da bygd opp på dugnad. BLÅ slo an fra første stund med fokus på jazz, men ingenting var utelukket. Mantraen var å synliggjøre det usynlige.

Konsertbilde fra 10-års jubileet

10-års jubileet i 2008

Den 28 februar 2008 fylte huset BLÅ 10år! Siden da er det skjedd mye og det har vært utrolige mange konserter og andre arrangement på BLÅ opp igjennom årene. Her har Konsertforeningen BLÅ vært en viktig bidragsyter igjennom årene.

Året er 2008 og BLÅ Booking er nå innholdsleverandør. BLÅ booking vil overraske, utfordre, engasjere og fokusere på nerve innen de fleste sjangre og kulturelle uttrykk. Det finnes noe bra innen alle sjangre. Om en først MÅ definere sjanger vil vi holde oss til jazz, elektronisk, hip-hop, pop og rock samt krysningene mellom disse. Vi vil fylle det gamle diamantlageret til randen med kultur. I løpet av 2007 hadde vi 322 arrangementer!

Konsert på 10-års jubileet i 2008

10-års jubileet i 2008

BLÅ fokuserer ikke bare på flinke folk på scenen. Vi har knyttet til oss godtfolk over hele linja. BLÅ ligger ikke på latsida.  Vi har fått splitter nye toaletter, nytt anlegg, malt innvendig og fått litt “street-art” på veggen i lillebar.

BLÅ i ett nøtteskall: Ja da. På klubbsida skal vi være helt i front og vi har en unik scene som små og store artister får utfolde seg på. Dessuten har vi, etter eget utsagn, Oslos fineste uteservering.

Blå, Brenneriveien 9 - Brenneriveien 9 c, 0182 OSLO
TELEFON: 4000 4277
EPOST: stinemari@blaaoslo.no
BOOKING: einar@blaaoslo.no

 

Fritt Fall

Fritt Fall er en formiddagskonsertserie som arrangeres på Sound of MU i Markveien - i år for 8. år på rad! Det vil si, fra 2001 til 2006 var vi på Blå, så i snart to år har vi vært på Sound of MU. Annenhver lørdag, året rundt, presenterer Fritt Falls vertskap uforutsigbare konserter med nye lydmøter og rom for eksperimentering.

Fritt Falls vertskap består av enkeltpersoner og organisasjoner fra jazz, elektronika- og improvisasjonsmiljøet i Oslo. Gjennom året presenterer plateselskapet Apartment Records, Lene Grenager, Daniel Meyer Grønvold, Ketil Gutvik, Tonny Kluften og Harald Fetveit nye konstellasjoner fra lydscenen.

Fritt Fall er nå i sitt 8. år, og responsen fra musikere som ønsker å delta er større enn noen gang. Hver matiné tar utgangspunkt i en kjernegruppe av musikere, som i samarbeid med vertskapet og Fritt Fall-nettverket sørger for et variert program. Tanken bak konseptet er enkle lavbudsjettsproduksjoner, mest mulig uavhengige av scene og PA. Den upretensiøse stemningen og takhøyden for sam-eksperimentering, gjør at konsertserien er blitt et verdifullt tilskudd i musikkOslo.

Konsertene fra starten våren 2001 arrangert på BLÅ, og det har også blitt gjennomført ett titalls konserter ved Henie Onstad kunstsenter. Fra våren 2007 har Fritt Fall hatt tilhold på Sound of MU på Grünerløkka.

Fritt fall er eller har vært støttet av Norsk jazzforum, Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde og Fond For Utøvende Kunstnere

Fritt Fall -
TELEFON:
EPOST: frittfall@epost.no

 

Cosmopolite

Cosmopolite er hovedscena for verdensmusikk i Norge.
Etter flere år med skiftende tilholdsteder har stiftelsen nå fått en gunstig og langsiktig leiekontrakt for lokalene til Soria Moria kino på Torshov i Oslo. Ambisjonen er å gjenreise prakten til Soria Moria og etablere Cosmopolite på Torshov som viktig en kulturinstitusjon med lokal og nasjonal betydning.

Historikk:
Spillestedet Cosmopolite ble opprettet i Industrigata på Majorstua i 1992. Bak initiativet stod Miloud Guiderk, som på bakgrunn av sine erfaringer fra Emmajazz og Musikkflekken i Bærum ønsket å etablere en hovedscene for jazz, rytmisk og flerkulturell musikk i Oslo. Etter at Club 7 forsvant på åttitallet fantes det ingen scene som var i stand til å formidle jazz på høyt internasjonalt nivå i Oslo og Cosmopolite har ivaretatt dette siden opprettelsen ved å presentere utøvere i den absolutte toppklassen for publikum. Musikere som Gerry Mulligan, Diana Krall, Joe Henderson, Joe Zawinul, Stephane Grapelli, Chick Corea, Bill Frisell og Jimmy Scott har alle holdt konserter på Cosmopolite. 
Cosmopolite ble en sentral scene for musikere med minoritetsbakgrunn i Norge. Fra starten tidlig på 1990-tallet fikk en rekke utøvere en scene på Cosmopolite gjennom samarbeidet med Rikskonsertenes "Etnisk musikkafé", og i 2005 ble det startet en ny konsertserie som formidler verdensmusikk fra Norge. Artister som Cheb Khaled, Nusrat Fateh Ali Khan, Salif Keita, Cesaria Evoria og Yossou N`Dour ble presentert første gang for et norsk publikum på Cosmopolite. 

Stiftelsen Cosmopolite Scene ble opprettet i 1999 da spillestedet måtte flytte fra Industrigata til nye lokaler i Møllergata. Det ble en trang fødsel hvor bl. barselskapet mistet skjenkebevilgningen pga. sen moms innbetaling og lite penger til å pusse opp de ganske slitne lokalene. Cosmopolite ble drevet på idealistisk grunnlag siden starten og mottok ingen offentlige tilskudd før 1999 da Norsk kulturråd ga prosjektstøtte i forbindelse med etablering av nye lokaler i Møllergata. Siden 2001 har stiftelsen fått driftstilskudd over statsbudsjettet og fra Oslo kommune. 
I 2001 ble Miloud Guiderk overrakt Oslo Jazzfestival-prisen "for sin idealistiske formidling av verdensmusikk i sin alminnelighet og jazzmusikk i særdeleshet, til oppdragelse og glede for hovedstadens kulturpublikum".

Siden høsten 2004 samarbeidet Cosmopolite med Norsk Jazzforum om Nasjonal Jazzscene i Oslo, i en forsøksperiode sammen med klubbene Blå og Herr Nilsen. Erfaringene fra prøvedriften på flere forskjellige Oslo-klubber, samt signalene fra det offentlige og jazzmiljøet selv, pekte imidlertid mot å etablere scenen på ett sted. Etter bevilgning over revidert statsbudsjett i juni 2005 kunne Den Nasjonale Jazzscenen på Cosmopolite åpne offisielt i september 2005.

Med Nasjonal jazzscene i huset fikk Cosmopolite muligheten til å gjøre en del oppgraderinger, og etter hektisk arbeidsvirksomhet over flere år pusset vi opp galleriet i 2005, og gjenåpnet klubben ”Belleville” i 2006.

Årene 2005-2008 var en glansperiode med mange konserter på et høyt kunstnerisk nivå. Cosmopolite var også en viktig scene for festivaler (Oslo Jazzfestival, Oslo World Music Festival, Bylarm mf.) og diverse private og offentlige organisasjoner (Kulturdepartementet, Horisont, Du Store Verden!, UDI, mf) 

I mars 2008 måtte Cosmopolite på nytt flytte pga. at eiendommen i Møllergaten skulle rives og bygges om til hotell. Dette førte til at Cosmopolite og Nasjonal Jazzscene skilte lag. 

Valget av nye lokaler falt på den ærverdige kinoen på Soria Moria, Torshov. Her fikk vi en lang og stabil leiekontrakt, og muligheten til å utvide til 3 scener. Etter en oppussingsperiode gjenåpnet Cosmopolite 24. oktober 2008 i den store salen. Oslo Kommune og Norsk Kulturråd ga prosjektet støtte og gjorde det gjennomførbart.

3. desember 2008 ble Cosmopolites grunnlegger Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden med følgende begrunnelse:
”Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge”.

Cosmopolite - Pb 8856 Youngstorget, 0028 Oslo
TELEFON: 22113308 TELEFAX: 22113310
EPOST: cosmopolite@cosmopolite.no
BOOKING: cosmopolite@cosmopolite.no