Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JUNI 2021 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
     
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.09 Nasjonal jazzscene
OJC: 100 Birds ? Bird Lives!
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.30
Nasjonal jazzscene

The jazz historians in Oslo Jazz Circle invites you to a live concert and talk concerning Charlie Parker

Charlie Parker 100 år! Lever Bird fortsatt? Det er i år 100 år siden Charlie Parker ble født i Kansas City KS 29. august 1920, og siden vokste opp i Kansas City MO. «Yardbird», seinere forkortet til «Bird», ble en stilskaper; sammen med John Birks «Dizzy» Gillespie og andre unge jazzmusikere i New York skjøv han den store swing-industrien ut i kulissenes skygger og skapte en helt ny uttrykksform for improvisert musikk bygget rundt mindre grupper og ensembler.

Revolusjonen som for 75 år siden fødte det musikalske uttrykket som ble benevnt som «be-bop», eller «bop», var i samtiden uløselig forbundet med Charlie Parkers liv og virke, hans musikkutøvelse og hans komposisjoner. I historiens klare bakspeil gjelder dette kanskje enda mer. «Bird Lives» skrev Beat-poeten Ted Joans på mange vegger i New York da Parker døde 12. mars 1955 i suiten til baronesse «Nica», ennå ikke 35 år gammel.

Lever Bird fremdeles? I forbindelse med 100-årsjubileet vil Oslo Jazz Circle (OJC) og Nasjonal jazzscene (NJS) i samarbeid feire Charlie Parker og hans musikk. Dette er først og fremst tenkt å skje gjennom en musikalsk hyllest til Parkers musikk fra saksofonist Kasper Værnes og pianist Jørn Øien med en spennende rytmeseksjon i ryggen. I tillegg vil vi gjennom samtale med musikere og andre finne ut om Parker fortsatt er relevant for improvisert samtidsmusikk 75 år etter sin død, for norske jazzmusikere i et musikalsk og sosialt territorium som er langt unna 1940-tallets New York, både i tid og i sted. Er hans musikk fortsatt relevant og levende for jazz og improvisert musikk i 2020?

Kasper Værnes – saksofon, Jørn Øien – piano m.fl.

Medlemmer av Oslo Jazz Circle har i utgangspunktet gratis inngang, men må reservere sitteplass som koster 20 kr.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

The post OJC: 100 Birds – Bird Lives! appeared first on Jazz i Norge.

 
01.09 Kafé Hærverk
Marthe Lea, Andreas Røysum, Magnus Nergaard & Ole Mofjell
2000 entré
Kafé Hærverk

En ny kvartett er i emning, og hvilken kvartett!

Hærverk-gjengere kan ha hørt samtlige på scenen mange ganger før, blant annet med band som Monkey Plot, Torg, Andreas Røysum Ensemble, Marthe Lea Band og Not on The Guest List. De er alle høyt og lavt, men har til felles at de tror på musikkens ekspressive kraft og transcendentale potensiale.

Grunna av den urtunge rytmeseksjonen Magnus Nergaard og Ole Mofjell kan Marthe Lea og Andreas Røysum sette ut i full melodisk galopp. Forvent eder en rystende opplevelse!

Marthe Lea – Saksofon Andreas Røysum – Klarinett Magnus Nergaard – Kontrabass Ole Mofjell – Trommer

Dørene åpner: 20.00 Konsert: 21.00 CC: 200,-

The post Marthe Lea, Andreas Røysum, Magnus Nergaard & Ole Mofjell appeared first on Jazz i Norge.

 
02.09 Nasjonal jazzscene
Utsatt! – Carsten Dahl Trinity
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

På grunn av strengere innreiserestriksjoner fra Danmark, må denne konserten utsettes til 02. september 2021. Kjøpte billetter gjelder til denne nye datoen.

Experienced and brand new trio bursting with lyrical energy

Det er aldri for seint å begynne å spille et instrument, i alle fall ikke hvis man skal ta Carsten Dahl som eksempel. Hør bare: Dahl hadde vært trommeslager siden barndommen og var på god vei til å bli profesjonell utøver da han midt i studiet byttet til piano, et instrument han knapt hadde tatt i, og startet på nytt! Nå er han som alle vet, en av Europas fremste pianolyrikere med et svimlende antall prosjekter bak seg. Mange norske jazzentusiaster husker nok fremdeles trioen med Jon Christensen og Arild Andersen, men han har også spilt med Joe Lovano, Wynton Marsalis og Cæcilie Norby – for å nevne noen.

Carsten Dahl Trinity er trioutgaven av det litt større Experience-ensemblet som spilte på Victoria for noen år siden, med Nils Bo Davidsen og Victoria-favoritt Stefan Pasborg i maskinrommet. Vi får med andre ord et helt nytt band, som samtidig er eksepsjonelt samspilt. Bedre blir det ikke! Plata Painting Music kom i fjor på kvalitetslabelet ACT og er et overflødighetshorn av originallåter, danske folkeviser og Miles Davis-covere. Det er sgu dejligt!

Carsten Dahl – piano, Nils Bo Davidsen – bass, Stefan Pasborg – trommer

The post Utsatt! – Carsten Dahl Trinity appeared first on Jazz i Norge.

 
03.09 Nasjonal jazzscene
Ayumi Tanaka Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Alluring and meditative piano trio

Gode musikere er gjerne også gode lyttere. For de fleste er det jo der man begynner: med å høre på musikk. Da Ayumi Tanaka flyttet til Oslo i 2011 for å studere improvisasjon under Misha Alperin, ble hun raskt en trofast konsertgjenger. Noen år senere er hun nesten like ofte å se på scenen på Victoria som foran og har satt sitt tydelige merke på norsk musikkliv.

I Christian Meaas Svendsen og Per Oddvar Johansen har Tanaka funnet medspillere som drar i samme retning, og selv om de insisterer på at de føler mer enn de tenker, er resultatet reflekterende og meditativ musikk, hovedsaklig komponert av Tanaka, i tradisjonen etter Paul Bley. Trioens første album Memento var forførende vakkert og en oppvisning i kommuniserende samspill. Oppfølgeren Subaqueous silence kommer litt senere i høst, nå kan du komme å være midt i magien. Kom og hør!

Ayumi Tanaka ‒ piano, Christian Meaas Svendsen ‒ bass, Per Oddvar Johansen ‒ trommer

The post Ayumi Tanaka Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
04.09 Nasjonal jazzscene
Brunborg / Jormin / Strønen
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A long awaited reunion of three of Scandinavia’s most sublime performers

Meadow var et band som nok er mest kjent i trioformat med Brunborg, Strønen og den britiske mesterpianisten John Taylor. Den originale besetningen, derimot, satt sammen til Moldejazz i 2008, var faktisk en kvartett med Anders Jormin på bass! Trioen hadde et par fruktbare år, der de blant annet ga ut det kritikerroste albumet Blissful Ignorance, før medlemmene gikk hver til sitt, som jazzmusikere gjerne gjør. I 2015 døde Taylor brått, og mulighetene til en gjenforening var borte.

Men da Tore Brunborg så Jormin spille med Bobo Stenson under ECM-jubileet på Victoria i fjor høst, fikk han umiddelbart lyst til å plukke opp tråden og samle den gamle gjengen fra Meadow-tida. Fortsatt som trio, fortsatt med de originale medlemmene, men i en ny konstellasjon med nye muligheter. Brunborg, Jormin og Strønen er musikere av aller edleste sort og har på hver sin kant preget skandinavisk jazz i mange tiår. Nå får vi endelig se dem sammen igjen!

Tore Brunborg – saksofon, Anders Jormin – bass, Thomas Strønen – trommer

The post Brunborg / Jormin / Strønen appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Herr Nilsen
Babylon Brothers
1600 entré
Oslo Jazzforum

Babylon Brothers ble satt sammen i 2011 for en eneste konsert i Oslo. Etter overveldende publikumsoppslutning, utrolig respons og meget høy hyggefaktor hos guttene i bandet ble det bestemt å utvikle konseptet videre. Og konseptet er rett og slett å spille egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.

Staffan William-Olsson – gitar Jens Andreas Kleiven – keyboards Tom Erik Antonsen – bass Erik Smith – trommer

Kun forhåndssalg og begrenset antall billetter. Restriksjoner Er du syk blir du hjemme. Aldersgrense 20 år. Overstadige berusede personer bortvises. Kjøpte billetter refunderes ikke, med mindre arrangementet avlyses.

Ansvarsfraskrivelse Du blir tildelt en plass og blir på den:) Det er ikke tillatt å bytte sete. Det er ikke barservering, kun servering ved bordet. Respekteres ikke smittevernreglene kan du bortvises fra arrangementet.

Foto: oslojazzforum.no

The post Babylon Brothers appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Cosmopolite
Klezmernatt 2020: Kortreist klezmer!
1930 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Velkommen til Kortreist Klezmernatt! I år inviterer Jødisk Museum til Kortreist Klezmernatt med en bukett av Norges kanskje tre fremste klezmerband. Årets grupper er alle basert i Norge, men utover det representerer de et stort mangfold innenfor jødisk folkemusikk: fra den tradisjonelle musikken til klezmer blandet med psykedelisk prog og elektronika. Denne kvelden blir det mulig å både lytte til ildfull, sorgfull og humoristisk klezmer – og å danse til kveldens siste band!

Band: – Urban Tunèlls Klezmerband – Goyish – Goylem Space Klezmer

The post Klezmernatt 2020: Kortreist klezmer! appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Nasjonal jazzscene
Tord Gustavsen Trio ? utsolgt!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.00 og 20.30
Nasjonal jazzscene

Dette er konserten som ble flyttet fra lørdag 14. mars, kjøpte billetter til den konserten gjelder her.

Vi har besluttet å dele denne ene konserten opp til to konserter, kl 19.00 og kl 21.30, dette for å fordele publikummet til plasser med 1 meter avstand.

Alle billettkjøpere skal ha fått beskjed, ved spørsmål så send til mailadressen post@nasjonaljazzscene.no.

Tord Gustavsen is perhaps Norway’s most popular jazzartist, and this trio is truly uplifting!

Det er nå to år siden den utsolgte konserten hos oss, endelig kan vi ønske velkommen tilbake til denne fantastiske trioen! Det ser ut som publikum ikke kan få nok av Tord Gustavsen, og det forstår vi veldig godt. Som en av våre absolutt mest populære jazzartister, og en av svært få som kan skilte med førsteplass på VG-lista og topp ti på amerikanske Billboard, har han gjort mer enn de fleste for å forene det moderne og det tilgjengelige. Med en lavkirkelig høystemthet og bluessåre melodier det lukter fersk jord og himmel av, gir han publikum både det de vil ha og det de ikke visste at de trengte.

ECM utgivelsen The Other Side fra 2018 fikk rosende kritikker over hele fjøla, og trioen kunne igjen vise sin kraft med konserter rundt om i verden. En levende organisme inntar oss og overtar rommet i mars, det er bare å glede seg!

Tord Gustavsen – piano, Steinar Raknes – bass, Jarle Vespestad – trommer

The post Tord Gustavsen Trio – utsolgt! appeared first on Jazz i Norge.

 
09.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Superflipp + Bento Box
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

A small big band bubbling with energy + a tasteful variety of acoustic improvisations

Selv om Superflipp kanskje ikke har eksistert så lenge, har bandmedlemmene for lengst rukket å sette spor etter seg i Oslo og Trondheims overskuddsboblende musikkmiljø. Amund Storløkken Åse og Veslemøy Narvesen er inspirert av Trondheim jazzorkester og Maria Kannegaard og ønsker framfor alt å utsette lytteren for en eksplosjon av energi og spilleglede, musikk hvor ting til en hver tid kan bli snudd på hodet og alt kan skje! Superflipp har store planer om både turnering og plateinnspilling, men du så dem først på Uhørt!

Amund Storløkken Åse – vibrafon, Emil Storløkken Åse – gitar, Ingrid Skåland Lia -saksofon, Amalie Dahl – saksofon, Jenny Frøysa – saksofon, Nicolas Leirtrø – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

Bentobokser er gjerne forseggjorte og fargerike, og innholdet et par, tre hakk over den trauste norske matpakka. Så også med trioen Bento Box! Et akustisk sound kombinert med utradisjonell instrumentering gir rom for improvisering og ikke minst å grave i uutforskede rytmer og melodilinjer, og musikken har hentet impulser fra så vel folkemusikk og klassisk som frijazz. Variert og lekkert, med andre ord! Akkurat som en god lunsj.

Benjamín Gísli Einarsson – piano, Tuva Halse – fiolin, Øyvind Leite – trommer

The post Uhørt! Superflipp + Bento Box appeared first on Jazz i Norge.

 
10.09 Nasjonal jazzscene
Kirsti Huke ? Weaving
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Wide-ranging and unorthodox quartet. Commissioned music for Trondheim jazzfestival 2017

Kirsti Huke har vært en markant vokalist og en tydelig skikkelse i det norske musikklandskapet helt fra tida på jazzlinja i Trondheim, da hun samlet medstudentene Håvard Wiik, Steinar Raknes og Håkon Mjåset Johansen og dannet Kirsti Huke kvartett. I de drøye tjue årene som har gått siden den gang, har hun vært innom en rekke ulike sjangere som hun har knadd og eltet, kuttet opp og sydd sammen på sitt eget personlige og allsidige vis. Lavmælt og lyrisk eller stormende sterkt og utadvendt, alt etter som.

I 2017 skrev og framførte hun bestillingsverket til Trondheim jazzfestival. I år kommer musikken ut på Jazzland; endelig, vil nok mange si! Weaving er et konseptalbum med forholdsvis utradisjonell besetning: vokal, trompet og to trommesett. Pakket inn i et mykt teppe av analog elektronikk får vi tekster om ensomhet og vennskap, om en brutal og uvant virkelighet under en stadig varmere sol. Det ville ikke vært Kirsti Huke om ikke det musikalske spennet var der, kontrastene og de brå skiftene. Weaving er et band som omfavner og dyrker forandring, men kjernen står fast! Den rører seg ikke.

Kirsti Huke – vokal, omnichord, Gunnar Halle – trompet, synth, Wetle Holte – trommer, Erik Nylander – trommer

The post Kirsti Huke – Weaving appeared first on Jazz i Norge.

 
11.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! med Yawn og Røv Mølle
1800 entré Gratis for alle studenter
Rå!/Norges musikkhøgskole

RÅ! er endelig tilbake, og det blir volum og intensitet når disse to bandene inntar scenen. RÅ! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Yawn: Oskar Johnsen Rydh (trommer) Torfinn Sommerfeldt Lysne (gitar) Mike McCormick (supercollider/gitar) Simen Wie (bass) Tarjei Kjerland Lienig (synthesizer)

Yawn er en vulkan under isen som har lagt seg over dagens nordiske jazz-scene. Med innflytelser fra band som Meshuggah, Morgan Ågren, Car Bomb og Supersilent har Yawn et kontrastfylt og uforutsigbart lydbilde som henter elementer fra sjangere som jazz, metal, rock, improvisasjon og samtidsmusikk. Blandingen av atmosfæriske lydlandskap, energiske gitar-riff og tunge grooves gjør Yawns sound til noe helt unikt, og på scenen resulterer dette i et hardtslående, kompromissløst uttrykk som lokker lytteren med på en uforglemmelig reise.

Røv mølle: Cornelius Odergaard Risberg (gitar) Håkon Huldt-Nystrøm (bass) Frank Hannasvik (trommer) Røv Mølle er ein «kraftfôrtrio». Gjennom melodiøse låter med trøkk og ei felles interesse for sau og kraftfôr, speler vi musikk som ein kan drømme seg bort til. Til åkeren, dyra, beitet og kôrnmølla. Kanskje rykker det litt i både jazz- og rockefoten.

VIKTIG: Av smittevernhensyn må publikum hente ut alle billetter på forhånd i TicketCo, også gratisbilletter. Se retningslinjer for smittevern på konsert: https://nmh.no/kontakt-oss/om-billetter-korona

Foto: Anette Skutevik

The post RÅ! med Yawn og Røv Mølle appeared first on Jazz i Norge.

 
11.09 Nasjonal jazzscene
Cecilie Grundt Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A classic jazz quartet. Swinging and deliciously creative.

Ikveld får vi oppleve et skikkelig jazzband befolket av unge, nytenkende folk og en inspirert veteran. Tittelen på Cecilie Grundts forrige plate forteller mye; Contemporary Old School! Dette er på ingen måte gammeldags, men lyden av nye ideer om klassisk musikk. Her møter vi et band som går rett til kjernen av jazzen med musikk som engasjerer og overrasker.

Da Cecilie Grundt studerte på jazzlinja i Trondheim, var Vigleik Storaas en av lærerne hennes. Samarbeidet må ha stått til A, for da Cecilie var ferdig uteksaminert, dannet hun like godt et nytt band med sin gamle mentor! To medstudenter, Martin Mellem og David Andersson, som vi kjenner fra blant annet Master Oogway og Mon Mio, fikk også være med, og Cecilie Grundt Quartet var et faktum.

Repertoaret består av én del swingende amerikanske standarder og to deler orginalkomposisjoner, lett inspirert av den samme tradisjonen. “Deilig amerikansk”, som Jazznytt kaller det. Plata Order and Chaos kommer i løpet av sommeren, og vi gleder oss noe helt avsindig til å få oppleve dette spillesugne bandet!

Cecilie Grundt – saksofon, Vigleik Storaas – piano, David Andersson – bass, Martin Mellem – trommer

The post Cecilie Grundt Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
12.09 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1200 entré
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

Lørdag 12. september – kr 50 voksne / 20 barn NB: konserten starter kl 12.00! Dørene åpner kl 11.30

Endelig! Til sesongåpningen stiller Barnas jazzscene med et topptrent lag med kun hjemmebryggede krefter. Siden forrige konsert er det kommet mye nytt på set-lista, en gruppe har til og med øvet inn et helt repertoar av pianomesteren Lennie Tristano. Vi blir med andre ord ikke bare masse kul jazz, men også masse cool-jazz! Og det fra en heltent gjeng som forrige måned, mot alle odds, rodde i land den internasjonale festivalen Kids in Jazz, med alle konserter utsolgt.

Denne gangen får vi høre en veldig spennende ny generasjon, som debuterte på Victoria på den siste konserten før nedstengningen, og som har brukt våren og sommeren til å spille seg varme og nå har nye låter på plass.

En gruppe av de mer erfarne, var i januar på en hel ukes turné på Færøyene, og opptrådte blant annet på den fine festivalen Vetrar-jazz. Vi får høre utdrag fra det de spilte her, for eksempel den spenstige komposisjonen The Wind up av Keith Jarrett, kanskje like kjent for Jon Christensens trommespill.

På årets Kids in Jazz ble vi oppmerksom på den 9 år gamle pianisten Johanne Kurverud Storløkken fra Holmlia, og alle ble så imponert at vi har invitert Johanne med som gjest til sesongåpningen.

Det kan spire selv om det er høst, velkommen til en inspirert, inspirerende konsert!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Oslo-området og fra resten av landet og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB og Oslo kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
12.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Svarttrost
1600 entré
Oslo Jazzforum

John Pål Inderberg – sopran- og barytonsaxofon Rob Waring – vibrafon Jacob Young – ak og el gitar Terje Gewelt – el og kontrabass Espen Rud – trommer

The post Svarttrost appeared first on Jazz i Norge.

 
12.09 Nasjonal jazzscene
Solveig Slettahjell Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

One of Norway’s most treasured singers presents her new album and her new band

Solveig Slettahjell er en av Norges mest folkekjære artister og låtskrivere. Helt siden starten med Slow Motion Orchestra for snart tjue år siden har hun laget musikk og gitt ut plater som treffer folk midt i hjertet. Standarder og salmer blir tolket og formidlet som om det var hennes egne låter, alltid med en enorm tilstedeværelse og musikalitet!

Tanken på å sette sammen et helt nytt band har ligget der lenge, og nå har hun samlet sitt eget drømmelag av musikere. Solveig Slettahjell Quartet plukker juveler fra jazztradisjonens romslige smykkeskrin og monterer dem elegant sammen med nyskrevne sanger. Med andre ord akkurat det vi vil ha! I januar i år gikk kvartetten i studio for å spille inn det som blir Solveigs fjortende album. I kveld, akkurat når kveldslufta begynner å bite og det er gull i trærne i Spikersuppa, presenteres både band og plate for et forventningsfullt Victoria. Da kan høsten bare komme!

Solveig Slettahjell – vokal, Andreas Ulvo – piano, Trygve Waldemar Fiske – bass, Pål Hausken – trommer

The post Solveig Slettahjell Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
13.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Kampenjazz 20 år og sesongstart: OJKOS
2000 entré Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på forhånd.
Kampenjazz

Andreas Rotevatn: komposisjon, trombone, Henriette H. Eilertsen: fløyte / altfløyte, Rakel E. Paulsen: fløyte, Marie Rotevatn: klarinett, bassklarinett, Richard Köster, Jakob E. Myhre og Lyder Ø. Røed: trompet, Johannes F. Solvang: trombone, Steffen Granly: tuba, Kristoffer Håvik: Rhodes /synth, Arne Martin Nybo: gitar, Mike McCormick: gitar & laptop, Alexander Hoholm: el-bass, Knut K. Nesheim: trommer

Foto Kristoffer Håvik

I år er det tjue år siden Marit Lauten startet Kampenjazz. Etter mange gode år i Kampen Bydelshus, flyttet jazzklubben høsten 2011 inn i nye lokaler på Caféteatret i samarbeid med Nordic Black Theatre. Kampenjazz har invitert orkestret OJKOS til å markere tjueårsjubileet med oss ved oppstarten av det tiende året på Grønland.

OJKOS er et orkester organisert av musikerne selv i samarbeid med Nasjonal jazzscene og Østnorsk jazzsenter. Musikerne i orkestret er unge, etablerte musikere som har valgt å satse på en framtidig karriere som musikere og komponister. Etter oppstarten i januar 2018, fikk orkestret sin konsertdebut i oktober og desember 2018 med store mengder nyskrevet musikk.

I vår ga dette store orkestret OJKOS – Orkestret for jazzkomponister i Oslo – ut sitt aller første album. Plata «Alea iacta est» med strålende musikk av trombonisten Anders Rotevatn, fikk flotte anmeldelser. Ifølge Ando Woltmann i Morgenbladet setter musikken deg i godt humør, «med boblende rytmer, tette arrangementer og utmerkede soloimprovisasjoner», mens Arild R. Andersen skriver i JazziNorge at «historien suser harmonisk gjennom …» musikken.

Nå kommer dette unge bandet til oss. Med dette bandet er også de neste tjue årene i norsk jazzhistorie sikret!

OJKOS-terningen kastes nå på Kampenjazz. La oss spille! Bli med på å beseire det musikalske Rom!

Her sitter du ikke stille! Smittevernregler Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse. • Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. • Det tilbys enkel mat og drikke. • Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. • Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid. • Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

The post Kampenjazz: Kampenjazz 20 år og sesongstart: OJKOS appeared first on Jazz i Norge.

 
16.09 SALT Arena, Langkaia 1
Harpreet Bansal Band- Releasekonsert
2000 entré
SALT Art - Music

Harpreet Bansal har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin dypt personlige tolkning av den indiske ragaen. Harpreet Bansal Band ble nominert til Spellemannprisen i åpen klasse i 2019 med albumet «Samaya». Nå i september 2020 slipper bandet «Movements», sitt andre album på Jazzland Recordings.

I Harpreet Bansal Band har Harpreet samlet et knippe av sine absolutte favorittmusikere, en fargerik og dynamisk blanding av sterke musikalske personligheter som tilfører ragaen nye dimensjoner med elementer fra bl.a. jazz, impro og persisk musikk. Harpreet og bandet skaper sammen et musikalsk uttrykk som kombinerer meditative landskaper og virtuos lekenhet, improvisert spontanitet og tight presisjon. Raga er balsam for sjela!

Harpreet Bansal Band er: Harpreet Bansal – fiolin Javid Afsari-Rad – santur Adrian Fiskum Myhr – kontrabass Andreas Bratlie – tablas Sanskriti Shrestha – tablas Vojtech Prochazka – harmonium

The post Harpreet Bansal Band- Releasekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
16.09 Nasjonal jazzscene
Daniel Herskedal Ensemble
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Unorthodox quartet with beautiful, faraway songs

Tubaen var lenge et litt underkjent instrument i jazzsammenheng og noe som i beste fall tilhørte en fjern fortid, men den har nå likevel klart å liste seg forbi dørvaktene, og i dag føles jazztuba helt riktig. Æren for det må naturligvis gå til Daniel Herskedal, som med det ene utfordrende og øregangskjærtegnende prosjektet etter det andre har gitt instrumentet et nytt løft og et nytt publikum!

Lydbildet til en kvartett med tuba og bratsj må nødvendigvis bli noe helt eget. Daniel Herskedal Ensemble befinner seg derfor ofte et sted mellom en jazzkvartett og et kammerorkester, med rike klanger og til tider uvanlig vakre melodier. Selv har Herskedal vært mye ute og reist, spesielt østover, og musikken som har fulgt ham, har tatt til seg rytmer og farger derfra. Slik er det fortsatt, men på noen av de nyeste låtene, for eksempel på fjorårets Voyage, hører vi også noe som høres ut som hjemme. Hvor nå det måtte være.

Daniel Herskedal – tuba, Eyolf Dale – piano, Bergmund Waal Skaslien – bratsj, Helge Andreas Norbakken – trommer

The post Daniel Herskedal Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
17.09 Nasjonal jazzscene
Moskus
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A rare breed of young, uninhibited jazzers, constantly moving between introspective gravitas and light-hearted playfulness

Her er lyden av en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger, deres syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers.

De er i stand til å endre uttrykk like lett som å blunke, det høres ut som om at bandets improvisasjon baserer seg på idéer, heller enn temaer og melodier. Musikken endrer seg i likhet med temperatur og vær, og på samme måte endrer også dynamikken i trioen seg i takt med rolleskifter og hvilke instrumenter som er i fokus.

Moskus viser stor dynamikk i uanstrengte vekslinger mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale. Bandet kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

I 2018 gjorde Moskus en unik konsert på Victoria og opptaket av denne konserten er nå blitt platen «Live på Victoria» og kom ut tidlig i sommer. Den er utgitt med liner notes av Audun Vinger og er kun trykket i 150 nummererte eksemplarer. Den kan også kjøpes som digital nedlasting, men vil ikke være tilgjengelig på strømmetjenester.

Men viktigst av alt, i kveld møtes vi for å høre Moskus gjøre enda et flott sprang framover!

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer

The post Moskus appeared first on Jazz i Norge.

 
18.09 Nasjonal jazzscene
Nils Petter Molvær & Mino Cinelu
2130 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.00 og 20.30
Nasjonal jazzscene

To konserter, klokken 19.00 og 21.30

Two world renown musicians born on islands on the opposite sides of the Atlantic

Nils Petter Molvær fyller 60 år og det må selvsagt feires, med musikk! I to dager skal vi høre den framoverlente trompetisten gjøre det han liker best, se framover sammen med gode kollegaer, foran et publikum!

Nils Petter Molvær forteller at han la merke til at Mino Cinelu var blant publikum da han spilte på Cappadoxia Festivalen i Tyrkia for noen år tilbake. Den verdenskjente perkusjonisten som har spilt med Miles Davis, Weather Report, Kate Bush, Herbie Hancock, Stevie Wonder og mange, mange fler tok også kontakt med Nils Petter etter at konserten var over. Det ble en lang og god prat som ble avsluttet med et løfte om å samarbeide når den rette ideen dukket opp.

Kimen ble sådd i samtalen om at de begge hadde vokst opp på en øy, Mino på Martinique i Atlanterhavet utenfor Venezuela, og Nils Petter på Sula mot Nordsjøen, og har vokst til denne fantastiske duoen. Sammen har de gjort noen medrivende konserter, musikken er både jordet og atmosfærisk, svevende og konkret. Det drypper, knaker og klukker i naturen mens mektige havfugler svever over, det er vilt og fantasirikt fra begge sider av Atlanteren.

Nils Petter Molvær – trompet, Mino Cinelu – perkusjon

The post Nils Petter Molvær & Mino Cinelu appeared first on Jazz i Norge.

 
19.09 Cosmopolite
El Muro Tango & Omar Mollo
2000 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

El Muro Tango er tilbake i Oslo for første gang på to år – denne gangen har de med den Latin Grammy-nominerte argentinske sangeren Omar Mollo! Velkommen til en magisk aften fylt av musikk, poesi og lidenskap. Opprinnelig skulle den argentinske sangerinnen Inés Cuello til Norge i september med El Muro Tango, men på grunn av av restriksjoner i forbindelse med covid-19 har hun dessverre måttet avlyse. Heldigvis har Amsterdam-baserte Omar Mollo takket ja til å gjennomføre turnéen i hennes sted.

El Muro Tango ga ut sitt debutalbum i november 2018 til glimrende kritikker i den internasjonale pressen. «Håndverket her er eksepsjonelt. Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon. Videre er det tydelig at hvert bandmedlem spiller hver note med den presise lidenskapen som forsikrer at tango simpelthen aldri kun ender opp i historiebøkene», skrev Dan Hobson i Songlines Magazine i sin anmeldelse av platen. Høsten 2019 debuterte bandet for et utsolgt Royal Concertgebouw i Amsterdam, og senere har det fulgt invitasjoner til festivaler som Jazzkaar (Tallin) og La Locura Tango Music Festival (Innsbruck). Gruppen har holdt tangoforestillinger med Norske Talenter-finalister Cyrena & Steinar på kulturhus rundt om i hele Norge, og jobber med et knippe av de fremste tangoartistene fra Buenos Aires som Juan Villarreal, Chino Laborde og Omar Mollo.

Omar Mollo er en prisbelønt tangosanger fra Pergamino i provinsen Buenos Aires, for tiden bosatt i Nederland. Hans siste album «Tango Cosmopolita» med Gran Orquesta Típica OTRA ble gitt ut av Sony Argentina i 2018 og nominert til Latin Grammy Awards. I 2013 vant han Carlos Gardel-prisen i kategorien “Beste album – mannlig tangoartist”, og i 2005 og 2015 ble han anerkjent av Konex Foundation som en av tiårets beste tangosangere. Omar holder jevnlig konserter over hele Europa, så vel som på de største tangofestivalene i Argentina.

The post El Muro Tango & Omar Mollo appeared first on Jazz i Norge.

 
19.09 Nasjonal jazzscene
Nils Petter Molvær
2130 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.00 og 20.30
Nasjonal jazzscene

To konserter, klokken 19.00 og 21.30

Going even deeper with his trusty band

Nils Petter Molvær fyller 60 år og det må selvsagt feires, med musikk! I to dager skal vi høre den framoverlente trompetisten gjøre det han liker best, se framover sammen med gode kollegaer, foran et publikum!

Det er alltid et høydepunkt når Nils Petter Molvær tar turen innom Victoria. Mannen som på tampen av nittitallet var med på å finne opp jazzen på nytt med Khmer-plata, har aldri vært nevneverdig opptatt av musikalske båser. Det som betyr noe i Molværs univers er strålende låter, drivende beats og intrikate groover og, kanskje det aller viktigste, musikalske møter over grensene. En innstilling som har ført til imponerende sju Spellemannpriser!

Da albumet Buoyancy kom i 2016 hadde Molvær utvidet trioen fra forrige utgivelse. Kvartetten med Jo Berger Myhre på bass og Erland Dahlen på trommer både ser og høres ut som et band – til overmål et skikkelig tøft et. Den makaløse gitaristen Johan Lindstrøm er også med, her er det like mye gitar og brønndypt groove som trompet. Musikken er av sedvanlig Molvær-støpning, vakkert, men i dypet truer malstrømmen. Dette blir et nytt høydepunkt! Garantert!

Nils Petter Molvær – trompet, Johan Lindstrøm – gitar, Jo Berger Myhre – bass, Erland Dahlen – trommer

Les et veldig fint intervju her: https://www.innerviews.org/inner/nils-petter-molvaer

The post Nils Petter Molvær appeared first on Jazz i Norge.

 
20.09 Sentralen, Forstanderskapsalen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré https://www.sentralen.no/arrangement/jazzbarna-inntar-sentralen-9?fbclid=IwAR1vIoth2T7SzGzCdoTZ1SlwF
Improbasen

Søndag 20. september er det sesongpremiere for Improbasen’s konsertserie på Sentralen. Denne høsten skal det eksperimenteres skikkelig, ved å sette sammen band på tvers av tidligere konstellasjoner. 20. september får vi høre en gjeng som har vært med på vanvittig mange prosjekter, men ikke så mye sammen. Lina Mosli Sæther (altsax), Melina Bjørndal (piano), og Una Stenbråten Harildstad (trommer), har alle spilt konserter i Italia, og de har alle vært på turné i Japan og en rekke andre land, men altså ikke sammen. Dermed blir det nye innfallsvinkler både for publikum og utøvere. Som om ikke dette var nok, foregår konserten denne gangen i selvelste Forstanderskapsalen, så her er det håp om å få plass til alle på tross av smittevernreglene.

Improbasen har spesialisert seg i å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Denne gangen får bandet boltre seg på Forstanderskapsalens flotte Steinway-flygel, så her vil de tre unge talentene gå skikkelig i dybden, og presentere kompleks jazz på internasjonalt nivå. På repertoaret står komposisjoner av Keith Jarrett, John Coltrane, Ornette Coleman og Miles Davis, samt et knippe elleville versjoner av jazzens fineste standardlåter. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

Konsertene på Sentralen fortsetter utover høsten, med nye grupper hver måned. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
20.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Braid
2000 entré
Kampenjazz

Ellen-Martine Gismervik: cello, Torstein Lavik Larsen: trompet og elektronikk, Guostė Tamulynaite: piano og elektronikk

foto Christian Winther

Det spirer og gror med mye ung, ny og spennende improvisert musikk i Oslo-området. Takk for det, sier vi i Kampenjazz! Trioen Braid – flette på norsk – begynte å spille sammen for bare et par år siden. Den har et uttrykk bestående av rene lyder og sære klanger, konsonans og dissonans, mellom det elektroniske og det akustiske, groover og løse former, mellom komposisjon og improvisasjon.

Det er ti år siden litauiske Guostė Tamulynaite gjorde Oslo-boer av seg. Etter å ha snudd sin egen musikalske verden på hodet under studiet ved Norges Musikkhøgskole har hun beriket oss med mange musikalske opplevelser i improvisasjonenes varierte landskaper.

Med Ellen-Martine Gismervik og Torstein Lavik Larsen fletter hun sammen ulike og kontrasterende musikkuttrykk til nye sammenvevde strukturer. Her får vi høre trioen i et frilynt og åpent landskap der det mørke går det lyse i møte og det lyse sammen med det mørke skaper nye fargerike verdener.

De forente motsetningers harmoni! Smittevernregler Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse. • Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. • Det tilbys enkel mat og drikke. • Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. • Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid. • Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

The post Kampenjazz: Braid appeared first on Jazz i Norge.

 
23.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Bêl + Bliss
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - gratis inngang, hent ut gratisbillett på forhånd!
Nasjonal jazzscene

Pulsating and playful contemporary jazz

Bêl ble formet av saksofonist og komponist Sigrid Aftret i begynnelsen av 2020 og er et friskt tilskudd til den norske jazzscenen. Enda friskere blir det når de komplekse og nøye innarbeidede musikkformene møter egenrådig improviserende jazzmusikere i heftig og akustisk driv. Blandingen av det kalde, introverte og kyniske og det lekende og eksplosive skaper et helt spesielt rom. Det er som å sitte i gresset utenfor hytta på Gålå mens man skimter de travle gatene i New York under morgendisen på vannet.

Sol Léna-Schroll – saksofon, Sigrid Aftret – saksofon, Joel Ring – cello, Magnus Breivik Løvseth – tuba, Tore Ljøkelsøy – trommer

Bliss er fra Trondheim og spiller rytmisk pulserende samtidsjazz med et klanglig og melodisk preg. Musikken henter inspirasjon fra band og musikere som Atomic, Masqualero, Kenny Wheeler og Jan Garbarek, og da forstår vi at samspill og lekenhet står i sentrum! Bliss improviserer over egne komposisjoner. Det er vakkert og voldsomt, strukturert og lett, lite og stort!

Oscar Andreas Haug – trompet, Zakarias Meyer Øverli – saksofon, Benjamín Gísli Einarsson – piano, Gard Kronborg – bass, Rino Sivathas – trommer

The post Uhørt! Bêl + Bliss appeared first on Jazz i Norge.

 
24.09 Nasjonal jazzscene
Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Deep time and now. Traditionally rooted music for the future

Erlend Apneseth Trio har lenge vært et sted der den tradisjonelle folkemusikkens dype forhistorie møter seg selv i en av mange mulige framtider. Over fundamentale groover og ur-riff, først hørt rundt bålet under en annen og eldre stjernehimmel, legges lag på lag med improvisasjoner, samplinger, arkivopptak og elektroniske rasleposer, før alt smeltes ned til én stor lyd. Lyden av tid.

Det er bare fire år siden trioens første album, Det andre rommet, kom ut på Hubro og sporenstreks ble nominert til Spellemann. Det føles mye lenger. En ny nominasjon for Åra kom hakk i hæl. På fjorårets Salika, Molika har trekkspiller Frode Haltli fått bli med og gir musikken enda noen flere lag. Nå er denne nominert til Nordic Music Prize! Priser og slikt betyr jo strengt tatt ingenting i seg selv, men i samtidas uoversiktlige snøføyk kan de noen ganger være nyttige brøytestikker å styre etter. Når Erlend Apneseth Trio og Frode Haltli går på scenen i kveld, vet vi hvor vi skal!

Erlend Apneseth – hardingfele, Frode Haltli – trekkspill, Stephan Meidell – gitar, Øyvind Hegg-Lunde – trommer

The post Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli appeared first on Jazz i Norge.

 
25.09 Nasjonal jazzscene
Hegge
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Rough, rhythmic and inspired sixties-bop

Hegge vant Spellemann i 2017 for plata med den vidunderlige og noe passivt-aggressivt truende tittelen Vi är ledsna, men du får inte länger vara barn. Vi får jo aldri nok av ny jazz inspirert av det gylne amerikanske sekstitallet, og Vi är ledsna var et uforsvarlig deilig knippe korte og melodiøse låter i et lett kupert og moderne terreng som ikke minst ga rytmebeinet valuta for pengene. Perfekte satsplanker for dristige improvisasjoner fra scenen!

Når du har skikkelig tyngde i kjølen, kan du stramme seilet noen ekstra knepp og dundre på motvinds. I Hegge får relativt unge folk som Martin Myhre Olsen fra Megalodon Collective brynt seg på noen godt garva skinn fra den skandinaviske toppligaen. Nå er gjengen ute med ny plate og ikke uventet er det fortsatt snakk om frisk seilas! I kveld kapper vi fortøyningen og lar det stå til. Jazz for jazzens skyld!

Jonas Kullhammar – saksofon, Martin Myhre Olsen – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Bjørn Marius Hegge – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

The post Hegge appeared first on Jazz i Norge.

 
26.09 Nasjonal jazzscene
Lage Lund kvartett
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Brand new all-star guitar quartet

You can’t go home again, heter det. Men enkelte vil ikke høre på det øret! Etter to tiår i USA, der han først studerte ved prestisjetunge Berklee og, som første el-gitarist noensinne, eksklusive Juilliard School i New York, og senere, nettopp der, i byen som aldri sover, bygde seg opp til en markant og anerkjent skikkelse i det amerikanske jazzmiljøet, har Lage Lund pakket gitarer og familie og flyttet hjem til Norge. Med på lasset er en fersk kåring i magasinet Down Beat, hvor Lage Lund topper lista over gitarister med en lysende fremtid!

Første ut er en flunkende ny kvartett, et veritabelt norsk all-star-band, som gjør sin første opptreden på Victoria i kveld. I skrivende stund vet vi verken hva de skal spille eller hvordan, men med jazzekvilibristene Kornstad, Vågan og Nilssen på laget, er det lov å ha høye forventninger. Denne gjengen henter alltid godsakene fra øverste hylle. Velkommen til en kveld med nyanserte harmonier, komplekse rytmer, vare ballader og tunge driv!

Lage Lund – gitar, Håkon Kornstad – saksofon, Ole Morten Vågan – bass, Gard Nilssen – trommer

The post Lage Lund kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
27.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Backcountry
2000 entré Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på forhånd.
Kampenjazz

Tore Brunborg: saksofoner, Steinar Raknes: bass

Foto Per Heimly

Vi trenger vel ikke si mer – to av de fremste stemmene i norsk jazz de siste tiårene sammen som duo. Mange av oss husker med stor glede, da de som nystartet duo spilte på Kampenjazz høsten 2016. Nå er de tilbake, fire år og ni dager seinere. I mellomtida har de gitt ut ei plate, «Backcountry», og har på trappene et helt nytt album, «Folk Songs», spilt inn Høybråten kirke i slutten av mai i år.

Vi blir ikke bare servert hardbarket americana, jazz og blues for folk med hår på armene, vi blir også servert det sakrale, det vâre, det vakre og det sårbare. Servert av to mestre som sammen skaper magi.

De anretter musikk som ofte finner sin gjenklang i, men også langt overskrider duoens navn. Et Backcountry er ikke bare det bakstreverske, det tilbakeliggende. Det dreier seg like mye om kampen for å overleve under tøffe rammebetingelser, og dermed om hvor viktig det er å være lydhør overfor de samme omgivelsene!

Tøffere enn toget, mykere enn snø!

Smittevernregler

Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse.

Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. Det tilbys enkel mat og drikke. Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid. Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

The post Kampenjazz: Backcountry appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Rockefeller
Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra
1900 entré
Rockefeller

Hilde Louise Asbjørnsen inviterer til en intim jazz-konsert på Rockefeller med sitt eminente orkester: Anders Aarum (piano), Jens Fossum (kontrabass), Svein Erik Martinsen (gitar) og Hermund Nygård (trommer). God avstand mellom stolene og bord-servering.

Jazzvokalist, låtskriver og kabaret-artist Asbjørnsen har 11 kritikerroste album bak seg i det mangslungne landskapet mellom jazz og pop. «Red Lips, Knuckles and Bones» kom i fjor, og fikk følgende omtale:

«Elegant, sensuell og smektende popjazz.» (Dagbladet, Øyvind Rønning) «En hyllest til musikken, til byens puls, til beina og knoklene som skaper bevegelsene, og som danser til sin egen beat … fantasifull og hemmelighetsfull historiefortelling som setter en spiss på musikken.» (Dagsavisen, Geir Rakvaag) «..en sjangeroverskridende kunstnersjel som anvender sine jazzferdigheter der de måtte passe og der det måtte passe henne – men slik Asbjørnsen synger og slik bandet spiller er jazzen alltid der – u-utviskbar som flekkene på en leopard.» (Jazznytt, Terje Mosnes)

Bill. kr. 400,-/340,- (OBOS-rabatt – begrenset antall) + bill.avg. 18 år leg. NB! Kun 200 billetter. Sitteplasser til alle. Dørene åpnes kl. 19.00.

The post Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Stortorvets gjæstgiveri
Norwegian Jazz Kings
1900 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne utsøkte kvintetten har spesialisert seg på den tidligste jazzen, med sine blå toner, polyrytmikk, synkoper, intenst ensemblespill og improvisasjoner. De leverer stilsikre, men også meget personlige tolkninger av «The Roaring Twenties». Et band med høyt internasjonalt nivå!

Torstein Kubban trp Lars Frank klar/sax Morten Gunnar Larsen piano Børre Frydenlund bjo/git/vokal Christian Frank bass-sax/sousafon

The post Norwegian Jazz Kings appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Kafé Hærverk
Marthe Lea Band
2000 entré

Marthe Lea Band gjorde sin debut på Kafé Hærverk, og kommer endelig tilbake!

Marthe er en usedvanlig ekspressiv saksofonist som etterlater kun de aller kaldeste hjerter urørt. Hadde Archie Shepp og Shirley Collins fått et barn som øvde blues og indisk klassisk musikk døgnet rundt så hadde det nok hørtes ut som Marthe. Gleden var stor da Marthe endelig startet sitt eget band; en kvintett som leker seg i det transcenentale lys og skaper kosmisk folkemusikk fra et parallelt univers.

Marthe Lea Band skal spille inn debutplata si i slutten av september, og i forbindelse med det skal de gjøre det de elsker aller mest; spille opp til sjelelig dans!

Marthe Lea – Saksofon & ymse Andreas Røysum – Klarinetter Hans P. Kjorstad – Fiolin Egil Kalman – Kontrabass Hans Hulbækmo – Trommer

Kafé Hærverk åpner: 16.00 Konserten starter: 20.00

The post Marthe Lea Band appeared first on Jazz i Norge.