Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.08 Stortorvets gjæstgiveri
Ingrid Sæbø kvintett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Bandet er satt sammen av jazzmusikere i Oslo-området. De presenterer musikk fra den tradisjonelle jazzen, og en stor del av låtene er fra Louis Armstrong sitt repertoar.

Ingrid Sæbø sax/cl Jan Inge Melsæter tb Sondre Dyb Berg pno Øyvind Engen tuba Magnus Eide drums

Foto: https://www.neworleansworkshop.com

The post Ingrid Sæbø kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
04.08 Stortorvets gjæstgiveri
Majken Christiansen kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken Christiansen vokal Frode Kjækstad gitar Stig Hvalryg bass Torstein Ellingsen trommer

Foto: Lars Opstad

The post Majken Christiansen kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
06.08 Nasjonal jazzscene
Sidsel Endresen & Stian Westerhus
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Improvising their small cathedrals of sound

To av våre absolutte favoritter på den norske improscenen fant sammen under Moldejazz for noe over et halvt tiår siden og pådro seg i farten en Spellemannpris for plata Didymoi Dreams. Senere kom det svært passende titulerte albumet Bonita. For vakkert er det. Skrapende, hakkende og kaudervelsk, men også storslagent harmonisk, nært og intimt. Som om noen pusser opp katedralen mens koret står i sideskipet og synger Bach.

Sjekk ut platene, for all del. Kjøp to av hver! Men det er ikke til å komme fra at ekte improvisasjonsmusikk er best live, i skapelsesøyeblikket, når alt står og dirrer ytterst på kanten. Vi vet aldri helt hva vi får når Sidsel og Stian står på scenen, men det er slik vi vil ha det. Du også.

Sidsel Endresen – vokal, Stian Westerhus – gitar

The post Sidsel Endresen & Stian Westerhus appeared first on Jazz i Norge.

 
07.08 Sentralen, Forstanderskapsalen
Kids in Jazz Åpningskonsert
1800 entré
Kids in Jazz

Årets åpningskonsert for Kids in Jazz finner sted i Forstanderskapsalen på Sentralen! På scenen denne kvelden får vi bl.a. se de yngste deltakerne fra Buzz-seminaret opptre. På selveste åpningsdagen vil de fremføre noe av det de har jobbet med under seminaret de siste dagene. Vi får også et innslag med de eldre seminardeltakerne, i tillegg til unge talenter fra Improbasen i samspill med gjester fra Danmark, Island og Færøyene. Velkommen til åpning!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Kids in Jazz Åpningskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
07.08 Sentralen, Forstanderskapsalen
Kids in Jazz Åpningskonsert
1800 entré
Kids in Jazz

Årets åpningskonsert for Kids in Jazz finner sted i Forstanderskapsalen på Sentralen! På scenen denne kvelden får vi bl.a. se de yngste deltakerne fra Buzz-seminaret opptre. På selveste åpningsdagen vil de fremføre noe av det de har jobbet med under seminaret de siste dagene. Vi får også et innslag med de eldre seminardeltakerne, i tillegg til unge talenter fra Improbasen i samspill med gjester fra Danmark, Island og Færøyene. Velkommen til åpning!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Norðurlandahúsið í Føroyum, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Kids in Jazz Åpningskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
08.08 Stortorvets gjæstgiveri
Marlen Tjøsvoll trio m/Felix Peikli
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Marlen Tjøsvoll har i løpet av få år markert seg som en av Norges fremste unge jazzsangerinner. Etter utdannelsen ved Berklee College of Music har hun allerede rukket å bli anerkjent her hjemme – ikke minst for sin dype musikalitet og særegne vibrato. Hun har den særegne evnen til å bli ett med musikken på scenen – og å gjøre sangene til sine egne. Marlen er en selvfølgelig artist ved ulike festivaler og arrangementer – og har også opptrådt for kjente navn som Dee Dee Bridgewater, Julio Iglesias, Lizz Wright med flere. Da Felix Peikli fikk en plate med Benny Goodman av sin bestefar, ble hans lidenskap for jazz født. Tross sin unge alder har Felix mottatt en rekke priser og utmerkelser for fremragende klarinettspill. Han er utdannet ved Berklee College of Music i 2012.

Marlen Tjøsvoll – voc Felix Peikli – clr David Skinner – pno Jens Fossum – bass

Foto: Neworleansworkshop.com

The post Marlen Tjøsvoll trio m/Felix Peikli appeared first on Jazz i Norge.

 
08.08 Nasjonal jazzscene
Kids in Jazz Hovedkonsert
1800 entré
Kids in Jazz

Velkommen til hovedkonserten for barnas egen jazzfestival!

Konserten holdes på Nasjonal jazzscene, hvor både jazzbarna og deres publikum alltid føler seg velkomne. På denne konserten får du høre alle deltakerne, fra inn- og utland, presentere det beste de har å by på. Noen av utøverne har spilt sammen lenge, mens andre hadde sitt første møte med jazz under Buzz-seminarene for få dager siden. Noen av deltakere møter hverandre for første gang på scenen denne kvelden – for å skape magiske øyeblikk for oss og for hverandre. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Kids in Jazz Hovedkonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
08.08 Nasjonal jazzscene
Kids in Jazz Hovedkonsert
1800 entré
Kids in Jazz

Velkommen til hovedkonserten for barnas egen jazzfestival!

Konserten holdes på Nasjonal jazzscene, hvor både jazzbarna og deres publikum alltid føler seg velkomne. På denne konserten får du høre alle deltakerne, fra inn- og utland, presentere det beste de har å by på. Noen av utøverne har spilt sammen lenge, mens andre hadde sitt første møte med jazz under Buzz-seminarene for få dager siden. Noen av deltakere møter hverandre for første gang på scenen denne kvelden – for å skape magiske øyeblikk for oss og for hverandre. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Norðurlandahúsið í Føroyum, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Kids in Jazz Hovedkonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
09.08 Sentralen, Marmorsalen
Kids in Jazz Avslutningskonsert
1400 entré
Kids in Jazz

Også i 2020 kuliminerer Kids in Jazz i en stor finalekonsert. Gjennom første fase av festivalen har over 50 barn fra inn- og utland spilt sammen på de fineste konsertscenene i hovedstaden. Denne kvelden avslutter vi det hele med en storstilt konsert i selveste Marmorsalen på Sentralen. Her vil helt nye bandkonstellasjoner som er oppstått i løpet av festivalen spille jazz av ypperste klasse. Konserten denne kvelden samler alle de unge musikantene som har deltatt på festivalen. Her vil vi få se resultatene av Improbasens arbeid med å utvikle unge talenter, og ikke minst de sterke båndene som musikk kan skape mellom barn.

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Norðurlandahúsið í Føroyum, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Gå ikke glipp av den store finalen!

The post Kids in Jazz Avslutningskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
11.08 Stortorvets gjæstgiveri
Natalie Aldema Band
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Musikken er hentet fra det brede hav av lystige standardlåter ispedd noen bossanova perler. Kvartetten spiller tidløs swing med vokaljazz som vekker drømmeren i en, fete gitartoner, kontrabass og vintage beat.

Natalie Aldema vo Asle Røe git Jens Fossum bass Jarle Vespestad dms

The post Natalie Aldema Band appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Sentralen, Marmorsalen
Oslo jazzfestival
1900 entré
Oslo jazzfestival

Åpningsdagen på Oslo jazzfestival består av to konserter med Oslo jazzensemble og Torun Eriksen, Arild Andersen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg. Billetter til ekstrakonserten kl 2130 er fortsatt i salg.

Åpningskonserten strømmes via Dagsavisens Facebooksider.

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Nasjonal jazzscene
Oslo jazzfestival
1730 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival – dag to: kl 1730 Daniela Reyes, Nasjonal jazzscene Victoria kl 18 Nordisk showcase: Miriam Kibayaka Concept, Salt Pyramidescenen kl 19 Jazzintro: Damata, Salt Langhuset kl 20: Magnolia Jazzband m/Beate Lech, Nasjonal Jazzscene Victoria (utsolgt) kl 20: Nordisk Showcase: New Banke. Salt Pyramidescenen kl 21: Jazzintro: Lady Bird Orchestra, Salt Langhuset kl 2230: Ellen Andrea Wang & Jon Balke, Nasjonal jazzscene Vicotira (utsolgt)

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 SALT Arena, Langkaia 1
Oslo jazzfestival
1600 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival – dag tre: kl 16: AOJO Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester m/Shannon Mowday, Salt Pyramidescenen kl 1730: Knut Riisnæs kvartett m/Siril Malmedal Hauge, Nasjonal jazzscene Victoria (utsolgt) kl 18: Nordisk Showcase: Franklin, Salt Pyramidescenen kl 19: Jazzpurk: Klossmajor, Salt Langhuset kl 20: Finity, Nasjonal jazzscene Victoria kl 20: Nordisk Showcase; Bliss, Salt Pyramidescenen kl 21: Serendip; Ako Ako, Salt Langhuset kl 2230: Espen Eriksen trio, Nasjonal jazzscene Victoria (få bill)

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Nasjonal jazzscene
Oslo jazzfestival
1200 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival – dag fire:

kl 12: Oslo viking: Erlend Apneseth & Frode Haltli, Schrøderbakken kl 1330: New Orleans Workshop Jazzclub: Odeon Jazz Quintet, Stortorvets Gjæstgiveri kl 15: Siril Malmedal Hauge & Jacob Young, Nasjonal jazzscene Victoria kl 16: Nordisk showcase: Bêl, Salt Pyramidescenen kl 1730: Wako, Nasjonal jazzscene Victoria kl 18: Nordisk showcase: Orun Quartet, Salt Pyramidescenen kl 20: The Source, Nasjonal jazzscene Victoria Kl 20: Serendip Bångotrøkk, Salt Langhuset kl 21: Fieh, Salt Pyramidescenen (utsolgt) kl 2230: Jazzpurk: Beats of No Nation, Salt Langhuset kl 2230: Arild Andersen Group Special Edition, Nasjonal jazzscene Victoria

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Stortorvets gjæstgiveri
Odeon jazz quintet
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Odeon formidler swingende liv, masser av lystig lekenhet og en porsjon overraskende velsmakende karibisk krydder. Odeon utvider det tradisjonelle “New Orleans” begrepet ved å betone de karibiske ingrediensene og “The Spanish Tinge” som preget musikken i New Orleans omkring 1900. Rytmer som tango, habaneras og kreolske valser er en del av Odeons repertoar. Musikerne spiller ellers i band som: Magnolia Jazzband, Ophelia Orchestra, Christiania 12 og Hot Club de Norvege.

Øistein Isachsen cl Gunnar Gotaas tb Morten Gunnar Larsen pno Børre Frydenlund mandola/bjo/vo Svein Aarbostad bass

Photo by Ben Kersey from FreeImages

The post Odeon jazz quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Nasjonal jazzscene
Oslo jazzfestival
1600 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival – dag fem:

kl 16: Kongle trio, Nasjonal jazzscene Victoria kl 1830: Emmeluths Amoeba, Nasjonal jazzscene Victoria kl 21: Erlend Apneseth Fragmentarium, Nasjonal jazzscene Victoria

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Kulturhuset i Oslo
Gutvik ukentlig: Marthe Lea / Kristin Andersen Høvin / Paal Nilssen-Love / Ketil Gutvik + Ungsoloen: Karl Bjorå
1930 entré
Konsertforeninga

Marthe Lea / Kristin Andersen Høvin / Paal Nilssen-Love / Ketil Gutvik / sax / trompet og blokkfløyte / trommer / gitar / Ungsoloen: Karl Bjorå / pedal steel /

Ofte, i midten av august, oppstår det drømmekvartetter. Dette er en slik drømmekvartett. Marthe høster lovord de fleste ganger hun løfter opp saksofonen, og hvem andre enn legendebandet Spunk og Gutvik selv får selveste Kristin Andersen Høvin til byen med jevne mellomrom. Når vi legger til trommegiganten Paal Nilssen-Love, som beærer oss med en tur over fra Stavanger, og putter oppi en skvett Gutviksk gitar, sitter vi igjen med årets drømmekvartett, Men hva blir vel drømmer uten deg? Kun en vag drøm? Håper vi ses!

Ungsoloen Karl Bjorå er musiker og komponist bosatt i Oslo. Har de siste par år blitt en svært aktiv stemme på den Skandinaviske, og også Europeiske, scene for improvisert musikk, blant annet gjennom bandene Karl Bjorå’s Aperture, Megalodon Collective, Yes Deer, OWL og Emmeluth’s Amoeba. Har også deltatt i flere ad hoc-sammensetninger med blant annet musikere som Balazs Pandi, Linda Sharrock og Klaus Holm. Har siden 2012 turnert hele Skandinavia, Japan, Færøyene og store deler av Europa og USA med bandene Yes Deer, Megalodon Collective, Emmeluth’s Amoeba og Karl Bjorå’s Aperture. Var også driftsleder for konsertserien «PØKK» for improvisert musikk i årene 2014-2016, som i de senere år har etablert seg til å bli en av de store scenene for improvisert og eksperimentell musikk i Trondheim, på linje med NyMusikk og FriForm.

LAB Kulturhuset Youngsgate 6, 0181 Oslo TID: dør 1930 konsert 2000 DAG: tirsdager fra 28.7 til 1.9 BILLETT: Den gule grisen (eller flatgrisen iZvinettle) tar 100 spenn

Photo: Tore Sætre / Wikimedia

The post Gutvik ukentlig: Marthe Lea / Kristin Andersen Høvin / Paal Nilssen-Love / Ketil Gutvik + Ungsoloen: Karl Bjorå appeared first on Jazz i Norge.

 
19.08 Stortorvets gjæstgiveri
Georg Reiss kvartett
1900 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Georg Michael Reiss er en av våre ledende klarinett-/saksofonister, og er kjent for sin store fleksibilitet. I Europa er han mest kjent innenfor den tradisjonelle jazzen og ulike genre av folkemusikk. Han har turnert og gjort innspillinger med pianist Morten Gunnar Larsen, og er fast medlem av Magnolia Jazzband, Ophelia Orchestra, Gjertruds Sigøynerorkester, Streif og leder Georg Reiss Quartet. Bandet spiller akustisk jazz, blues, calypso, samba, skandinaviske folkesanger og noe jødisk musikk.

Georg Reiss cl/sax Morten Gunnar Larsen pno Sebastian Haugen bass Torstein Ellingsen dms

Foto: www.neworleansworkshop.com

The post Georg Reiss kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
19.08 Nasjonal jazzscene
Blow Out festival
1900 entré
Konsertforeninga

Ti år og like fri!

18. august er det ti år siden vi arrangerte vår første festival på MIR, og det blir selvfølgelig festival i år også selv om det naturlig nok blir litt annerledes enn det vi er vant til.

Onsdag 19. august

Kristoffer Alberts / Ayumi Tanaka / Ståle Liavik Solberg

Andreas Røysum & Kalle Moberg

Rolf-Erik Nystrøm / Nora Yuyue Zheng / Jan Martin Gismervik

Mette Rasmussen & Espen Rud

Oppdatering: Hele festivalen vil nå foregå på Nasjonal Jazzscene. Billetter kjøpt til Hærverk gjelder fortsatt.

The post Blow Out festival appeared first on Jazz i Norge.

 
20.08 Cafeteatret
Café Society
1900 entré
David Arthur Skinner

Torsdag 20. august kl. 20:00, 250 kr. (Dørene åpner kl 19:00)

Felix Peikli – klarinett David Skinner – piano Dag Markhus – trommer Marlen Tjøsvoll – gjestevokalist

Café Society er et spennende konsert-tilbud for swingjazz-interesserte. Medvirkende er uten tvil noen av de beste swingjazz-artister som finnes i hele landet. Velkommen til vår speakeasy, og på en reise tilbake til 20-tallet!

The post Café Society appeared first on Jazz i Norge.

 
20.08 Nasjonal jazzscene
Blow Out festival
1900 entré
Konsertforeninga

Ti år og like fri!

18. august er det ti år siden vi arrangerte vår første festival på MIR, og det blir selvfølgelig festival i år også selv om det naturlig nok blir litt annerledes enn det vi er vant til.

Torsdag 20. august

Frode Gjerstad / Tieqiao Li / Andreas Wildhagen

Henriette Eilertsen / Ferdinand Bergstrøm / John Andrew Wilhite

Marianna Sangita Røe / Kristine Tjøgersen / Joel Ring / Heida Karine Johannesdottir

Jonas Cambien & Paal Nilssen-Love

Oppdatering: Hele festivalen vil nå foregå på Nasjonal Jazzscene. Billetter kjøpt til Hærverk gjelder fortsatt.

The post Blow Out festival appeared first on Jazz i Norge.

 
21.08 Nasjonal jazzscene
Blow Out festival
1900 entré
Konsertforeninga

Ti år og like fri!

18. august er det ti år siden vi arrangerte vår første festival på MIR, og det blir selvfølgelig festival i år også selv om det naturlig nok blir litt annerledes enn det vi er vant til.

Fredag 21. august

Vidar Johansen & Sanskriti Shrestha

Deep Thoukus

Kristin Andersen Høvin

Pakten

Oppdatering: Hele festivalen vil nå foregå på Nasjonal Jazzscene. Billetter kjøpt til Hærverk gjelder fortsatt.

The post Blow Out festival appeared first on Jazz i Norge.

 
22.08 Stortorvets gjæstgiveri
Hot Jazz trio
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Hot Jazz Trio er klar for å ta publikum med på en musikalsk reise inn i 1920 og 1930-tallets «hotte» jazz. De har rendyrket og hentet inspirasjon fra helter som Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Earl Hines, Jelly Roll Morton og Baby Dodds. Trioen gjenskaper gnisten og spontaniteten fra innspillingene med originale arrangementer og historier rundt låtene og artistene.

Torstein Kubban f. 1967 er en av landets fremste trompetister og tolkere av den tidlige jazzen. Daniel Røssing f. 1984 er en allsidig musiker kanskje mest kjent for å ha spilt med Chuck Berry. Svend Johnny «Sonny» Breiby f. 1967 har bred musikalsk bakgrunn som musiker fra rock, storband, revy og jazz og spiller på det kommende albumet til Nadja Bertelli Band. Sonny jobber også med egen musikk og planlegger opptak i Abbey Road Studios.

Torstein Kubban trp Daniel Røssing pno Svend Johnny Breiby trommer

The post Hot Jazz trio appeared first on Jazz i Norge.

 
22.08 Herr Nilsen
MonicaZ Vals – en hyllest til Monica Zetterlund
1600 entré
Oslo Jazzforum

Stina Stenerud – vokal Eirik Berg Svela – gitar Palle Wagnberg – Hammond B3 Erik Jøkling – trommer

“MonicaZ Vals” har lagt seg på en minimalistisk, åpen og dynamisk tilnærming, med en besetning som gir vokalist Stina Stenerud rom til å by på sitt vide spekter som sangerinne; også en sartere og mer lavmælt side som treffer hjertet ganske presist. Palle Wagnberg, med Hammond B3, Leslie og basspedaler, føler seg selvsagt hjemme her, hvor han får eksponert sin kapasitet, både harmonisk, dynamisk og solistisk, og ikke minst som arrangør. Gitarist Eirik Berg Svela passer ypperlig til dette formatet, og spiller rasjonelt, lekent og lekkert hele veien. Trommeslager Erik Jøklings stilsikre og lydhøre spillerstil finner også elegant sin plass, og han har en eventyrlig evne til å lytte og løfte fram alle de små detaljene.

Dette finslipte samarbeidet, som startet i 2015 og som har besøkt en lang rekke jazzfestivaler og klubber, ble kronet med albumet “Enkel, vacker, öm” i november 2019.

Kun forhåndssalg og det er et meget begrenset antall billetter som legges ut.

Restriksjoner Er du syk blir du hjemme. Aldersgrense 20 år. Overstadige berusede personer bortvises. Kjøpte billetter refunderes ikke, med mindre arrangementet avlyses.

Ansvarsfraskrivelse Du blir tildelt en plass og blir på den:) Det er ikke tillatt å bytte sete. Det er ikke barservering, kun servering ved bordet. Respekteres ikke smittevernreglene kan du bortvises fra arrangementet.

Foto: oslojazzforum.no

The post MonicaZ Vals – en hyllest til Monica Zetterlund appeared first on Jazz i Norge.

 
22.08 Nasjonal jazzscene
Blow Out festival
1900 entré
Konsertforeninga

Ti år og like fri! 18. august er det ti år siden vi arrangerte vår første festival på MIR, og det blir selvfølgelig festival i år også selv om det naturlig nok blir litt annerledes enn det vi er vant til.

Lørdag 22. august Jazzprat: Audun Vinger & Knut Reiersrud Karawane (Juliana Venter / Vilja Ellefsen-Larsen / Øyvind Skarbø) Evalina Petrova solo Knut Reiersrud & Ole Mofjell Ande Somby solo General Post Office (Aksel Øvreås Røed / Isach Skeidsvoll / Torkil Hjelle / Sigurd Steinkopf)

Oppdatering: Hele festivalen vil nå foregå på Nasjonal Jazzscene. Billetter kjøpt til Hærverk gjelder fortsatt.

The post Blow Out festival appeared first on Jazz i Norge.

 
25.08 Stortorvets gjæstgiveri
Harald Bergersen kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Harald Bergersen Kvartett er i dag landets fremste mainstream-band. Bandets medlemmer har alle lang fartstid i norsk og internasjonal jazz. Her har Harald Bergersen satt sammen et band som swinger til tusen.

Harald Bergersen sax Arild Berger pno Bjørn Svendsen bass Olav Gustafsson drm

Foto: Nelson NY fra Freeimages

The post Harald Bergersen kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
28.08 Nasjonal jazzscene
Ola Kvernbergs Steamdome III
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A distillation of Kvernberg’s powerful opus

Vi sesongåpner med et skarpt destillat du vil kjenne i magen lenge! Ola Kvernbergs fabelaktige Steamdome fra tre år tilbake, et spellemannsnominert og konsertsalfyllende, instrumentalovervinnende mektig og sydende brygg av flott musikk, har kommet i ny directors cut redux-versjon!

Det de i Amerika kaller en reimagination, er et nytt møte med musikken, og her er virkelig beviset på Kvernbergs komponeringskvaliteter og musikalitet. Forrige rundes triple trommeslagerkraft har blitt kokt ned til Erik Nylanders fintfølende og fantasifulle rytmikk; det vanvittige bånntrøkket har Nikolai Hængsle ingen problemer med å forvalte helt alene. Ola Kvernberg er fortsatt en Nøkken-figur som guider oss opp steile klipper og ut i enorme panorama, rundt krappe svinger og ned stup, svevende over nattlandskapet.

Ola Kvernberg – fele, gitar, Nikolai Hængsle – bass, Erik Nylander – trommer

The post Ola Kvernbergs Steamdome III appeared first on Jazz i Norge.

 
29.08 Stortorvets gjæstgiveri
Lars Frank m/venner
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Når fem av de hotteste jazzmusikerne i landet møtes, kan hva som helst skje. Ingen øvelse, ingen plan, men masse energi og kreativitet!

Lars Frank sax/klar Erik Eilertsen trp Svein Erik Martinsen gir/voc Sebastian Haugen bass Marcus Lewin trommer

Foto: freeimages.com

The post Lars Frank m/venner appeared first on Jazz i Norge.

 
29.08 Herr Nilsen
Det norske poesi- og satireorkester
1600 entré
Oslo Jazzforum

“Dette orkesteret her er fenomenalt. Altså hele sulamitten, med Dagfinn Nordbø i front. Skarpt, frekt, ømt, morsomt, musikalsk. Helt umulig å ikke trives i samme rom”.

Sitatet er fra Kari Bremnes, og lørdag 29. august kommer Det Norske Poesi & Satireorkester på Herr Nilsen. Det er bare å glede seg!

Dagfinn Nordbø har 30 års fartstid fra den norske humorscenen, Vigleik Storaas er blant landets ledende jazzpianister og bassistbror Gaute jobber i toppsjiktet av filmkomponister.

Etter deres konsert i Arendal Jazzklubb skrev Agderposten: «Når Nordbø syngesnakker sine tekster på et teppe av kontrabass og klaver, kan det minne om salige Odd Børretzen, men Nordbø er hakket råere, både i stemmebruk og tekster. Vekselvis varm, lun, melankolsk og brølende.»

Dagfinn Nordbø – tekster, vokal Vigleik Storaas – piano Gaute Storaas – bass

Kun forhåndssalg og det er få billetter igjen.

Restriksjoner Er du syk blir du hjemme. Aldersgrense 20 år. Overstadige berusede personer bortvises. Kjøpte billetter refunderes ikke, med mindre arrangementet avlyses.

Ansvarsfraskrivelse Du blir tildelt en plass og blir på den:) Det er ikke tillatt å bytte sete. Det er ikke barservering, kun servering ved bordet. Respekteres ikke smittevernreglene kan du bortvises fra arrangementet.

Foto: Oslojazzforum.no

The post Det norske poesi- og satireorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
29.08 Nasjonal jazzscene
John Pål Inderberg Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Dark, warm and driving jazz history

Tett etterfulgt av gode kritikker kom plata Radio Inderberg nå i mai. Den mørke barytonsaksofonen som har en gjenkjennelig, levd tone med både alvor og glimt i øyet synger godt over hele denne platen.

I våre ører er dette det perfekte bandet for Inderberg. For det første stråler det av varme og glede i samspillet, og er alle med på leken fra folketoner til amerikansk cooljazz med sidesprang. Musikken og låtene er tidløse, men kompet er moderne og trommeslager Håkon Mjåset Johansen spiller utrolig fint på denne vellykkede plata. Trygve Fiske har i tillegg til nydelig basspill skrevet flere av låtene her, sorgmuntre og vakre melodier med klassisk klang som samtidig bringer jazzhistorien videre.

Arild R. Andersen sier i sin anmeldelse på Jazzinorge.no at “Den smidige gjerrigheten i Inderbergs spill er en fryd for øret” og det er et godt poeng. Å få være i rommet hvor lufta dirrer og gir plass til John Pål Inderberg Trio føles som et privilegium.

I kveld feirer vi tradisjonsfornyelse av beste sort, unn deg denne gode trioen!

John Pål Inderberg fyller 70 år tidlig i august, og før konserten møter jubilanten musikkjournalist Audun Vinger (DN/Jazznytt18) til en spennende scenesamtale om sitt musikkliv.

John Pål Inderberg – saksofon, Trygve Waldemar Fiske – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

The post John Pål Inderberg Trio appeared first on Jazz i Norge.