Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JANUAR 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
04.01 Herr Nilsen
Dave Edge kvintett
1600 entré
Oslo Jazzforum

Dave Edge – tenorsaksofon Anthony Ormesher – gitar Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

Tenorsaksofonist og komponist Dave Edge, opprinnelig fra U.K, er mest kjent som saksofonist i souljazz gruppa «The Real Thing». I tillegg har han spilt med internasjonale artister som blant annet Kenny Wheeler, John Surman, Lew Solloff, Georgie Fame, Sam Yahel og Ronnie Cuber.

Anthony Ormesher er en høyt respektert jazzgitarist fra U.K., som i 1993 i en alder av 12 år vant prisen Daily Telegraph Young Jazz Musician of the Year. Han har spilt med en rekke internasjonale artister som blant annet Kenny Wheeler, Dave Leibman, Billy Cobham, Jonathon Gee, Julian Joseph, Jim Mullen og Gilad Atzmon.

Kvintetten består av en av Norges fineste rytmeseksjoner som inkluderer Anders Aarum, Jens Fossum og Hermund Nygård. Kvintetten spiller for det meste originalmusikk i tillegg til utvalgte arrangerte standardlåter. Musikken har dype røtter i den amerikanske post-bop tradisjonen, men er også inspirert av dagens jazzscene med fokus på melodi og swing.

The post Dave Edge kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
08.01 Herr Nilsen
Georg Reiss Kvartett & Alice Lewin
2000 entré https://neworleanswo.ticketco.events/no/nb/e/georg_reiss_kvartett__alice_lewin/te11S5PSLw
Oslo Jazzforum

På denne første konsertkvelden i 2020 har Georg Reiss samlet en kvartett med musikere fra øverste hylle. Med seg denne kvelden har de også en vokalist som er ny i vår sammenheng, men med bred musikalsk erfaring, nemlig Alice Lewin.

Bandet består foruten Georg på klarinett og saxofon, Magne Arnesen på piano, Stig Hvalryg på bass og Marcus Lewin på trommer-

Her kan vi love en musikalsk festaften på høyt nivå

Photo by freestocks.org from Pexels

The post Georg Reiss Kvartett & Alice Lewin appeared first on Jazz i Norge.

 
11.01 Stortorvets gjæstgiveri
Carsten Boe & Finn Hauge
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Fiolinisten Finn Einar Hauge er født i 1950. Han er mest kjent som medlem av Hot Club de Norvege, der han overtok etter Ivar Brodahl i 1985. Han trakterer også munnspill og sag! Finn Hauge har vært med på en rekke plater, og utgitt én soloplate, «Close to my Heart».

Carsten Boe har spilt med alt fra egne band som Oslo String Swing Artillerie og 5:56 til Ola Kvernberg, Hot Club de Norvege, Thomas Dybdal, Farmers Market, Paal Flaata, Madrugada, Sivert Høyem, Chip Taylor, Sondre Bratland og mange flere. Carsten Boe har med seg Axel Viale fra Oslo String Swing Artillerie, og på kontrabass Svein Aarbostad fra Hot Club de Norvege.

Finn Hauge viol, Carsten Boe git, Axel Viale git/vo, Svein Aarbostad bass

The post Carsten Boe & Finn Hauge appeared first on Jazz i Norge.

 
11.01 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Christiania jazzband
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Christiania Jazzband har holdt det gående helt siden den gangen denne klubben startet . Bandet har i alle år med noe skiftende besetning beholdt sin unike sound og leverer jazz på et høyt nivå.

Anders Bjørnstad tp, Øistein Isachsen cl, Peter Opsvik sax, Børre Frydenlund bjo, Jan Kristiansen bass, Finn Torgersen dms

Billetter kr. 100.- + billettavgift i billettluka eller på okh.no Innslipp i Glasshuset en time før konsertstart.

The post Christiania jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
11.01 Victoria, Nasjonal jazzscene
All Ears
2000 entré
All Ears

allEars 2020 features 4 killer acts touring in three killing cities!

SUPERSILENT (NO)

Supersilent was born in 1997 when producer Helge Sten injected the audio virus into a pre-existing late 90s free jazz group called Veslefrekk. Since then Supersilent has been a main-stay on Norway’s music scene over the last two decades, and continues to push the boundaries of modern improv. All parameters are open. From moment to moment, they can touch on elements of hardcore noise, imply industrial soundscapes, recall Miles at the Fillmore or Stockhausen in Donaueschingenor play the most delicate and filigree “ambient” sound-washes. Every recording and every concert is a unique occasion, not to be repeated, and their music lives in a no-man’s-land between the genres, somewhere between rock, electronica, jazz and modern composition.

The band members have individually worked with a wide range of celebrated musicians and contributed in equally many successful costellations. As Supersilent they have collaborated on stage with artists likeTerje Rypdal, John Paul Jones, Motorpsycho, Nils Petter Molvaer and Stian Westerhus.

Arve Henriksen – trumpet, voice and electronics Ståle Storløkken – keyboards and electronics Helge Sten – electronics

––––––––

STINE JANVIN (NO)

Vocalist, performer and sound artist Stine Janvin works with the extensive flexibility of her voice, and the ways in which it can be disconnected from its natural, human connotations. Created for variable spaces from theaters to clubs and galleries, the backbone of Janvin’s projects focus on the physical aspects of sound, vocal instrumentation and potential dualities of the natural versus artificial, organic/synthetic, and minimal/dramatic.

Stine Janvin’s live performance is an ongoing exploration of her Fake Synthetic Music meth- odology, also materialised as a double LP on PAN in 2018. In collaboration with light designer Morten Joh, she triggers both optical and sonic illusions, aiming to offer a physical experience built from the frequency range of her acoustic voice, otoacoustic emissions and minimal melodic sequences in reference to electronic dance music.

Stine Janvin – voice Morten Joh – lights

––––––––

GURO (DYNA) MOE REVOLUTION SEXTET(NO/US/SI)

Dig deeper. Search farther. Guro S. Moe col- lected collaborators who have given her faith and hope for the future. All have a pristine way of persistently pushing the edge to evolve, in sound and within their surroundings. From such diverse environments as Singapore, Norway, Venezuela, Puerto Rico and California, their musical palette will dissolve into a multitude of colors, darkness, chaos and absolute silence. A hot mix of influences from Reggaetón to Noise, European 1960’s vanguard, Goth, Riotgrrrl Punk, Free Jazz, Experimental and Indus- trial are brought to you by Alexandra Buschman-Román and Danishta Rivero, making the Oakland based group Las Sucias. With ties to Singaporean contemporary rock groupThe Observatory, combining profound research in music from South-east Asia with classical training, Cheryl Ong and Vivian Wang create myst- erious depths to the whole. Longtime collabo- rator in music since 16 years old, Ane Marthe Sørlien Holen and Guro S. Moe have made new track marks in abstract, noisy music landscapes, be it improvised or composed, in col- laborations within their own groups Pinquins and MoE, and in many other constellations. The hard knit unit of six is complete.

Vivian Wang – synth, voice, electronics Cheryl Ong – drums, gamelan, voice Danishta Rivero – electronics, voice Alexandra Bushman – electronics, voice Ane Marthe Surlien Holen – percussion, synth, voice Guro Skumsnes Moe – bass, voice

––––––––

BECK/COUDOUX/LEE (EN/DE/TW)

Based in Sheffield, England, Mick Beck has been influential in Great Britain since the early 1980s as a powerful thought provoking tenor player, and from 1988 as a pioneering improvising big band leader in Feet packets. In 1998 he took up the bassoon and is one of the few to explore its contribution to experimental music using extended techniques with extraordinary results. He is frequently described as “Europe’s leading free bassoon player” and in all his work he combines musicality with a quirky sense of humour.

Elisabeth Coudoux is a German cellist at the crossroads of different musical genres: free improvisation, experimental music, new contemporary music and jazz. Elisabeth is part of ensembles like Zeitkratzer, Beat the Odds, 2000 and plays cello in interdisciplinary projects with dancers, visual artists, poets and perform- ers. Elisabeth is founder member of IMPAKT, a collective for free improvisation in cologne.

Shih-Yang Lee is aTaiwanese pianist of depth and passion, style and enthusiasm. He has collaborated with artists from different fields and performed with musicians like SabuToyozumi, Fred van Hove, Joëlle Léandre, Sainkho Namtchylak, Jaap Blonk, Koichi Makigami and Audrey Chen. LEE is one of the founders of Taiwan International Improvised Music Festival and also the founder of the improvisation ensemble Ka DaoYin.

Mick Beck – tenor sax, bassoon, whistles Elisabeth Coudoux – cello Shih-Yang Lee – piano

Full program at www.all-ears.no Ticket prices Oslo: 400/250

The concert is produced by allEars. Nasjonal jazzscene season passes are not valid.

The post All Ears appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
All Ears: finale med G-bop XXL Percussion Orchestra workshop & concert
1000 entré
All Ears

We’re rounding off the festival with an open workshop + concert for kids and older kids (read adults). We’ve invited Greta Eacott and a special constellation of her G-bop Orchestra.

Entrance fee is free, and we’ll have some food after the show. Bring friends, and join in on the fun!

SCHEDULE

10:00 – 12:00 – workshop 12:30 – 13:30 – concert 14:00 -> food and chill!

The G·Bop Orchestra is an international and critically acclaimed experimental percussion ensemble based in Copenhagen. Led by percussionist and composer Greta Eacott, the band has gone on to release five records and toured across Europe, with a flexible line-up featuring different combinations of players.

At allEars the G·Bop Orchestra is turning into their XXL version, inviting children to participate in a 2 hour workshop. The workshop will cover a diverse range of percussion music, exercises and ideas stemming from the G·Bop repertoire and further afield. Shortly after the workshop the orchestra will have a concert. Expect irrational rhythms, percussive massage for the mind, frissonistic apocalypse, full body relase.

No previous experience needed! Instruments are available at the workshop.

Greta Eacott: percussion Cornelia Nilsson: percussion Knut Kvifte Nesheim: percussion

Deichmanske bibl. Grünerløkka Schous

The post All Ears: finale med G-bop XXL Percussion Orchestra workshop & concert appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Sentralen, Forstanderskapsalen
Fly til månen, fly – sanger fra jazzens gullalder
1500 entré
Det Norske Jentekor

Søndag 12. januar swinger Aspirantkoret og Rekruttgruppa i Den Norske Jentekor 2020 i gang med to jazzkonserter på rappen; én kl 15 og én kl 17.

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.

Sanger og komponist Beate Lech har sammen med tekstforfatter Jørund Fluge Samuelsen børstet støv av ti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom og gitt dem nye musikalske arrangementer og nye norske tekster.

Med Fly til månen, fly! – sanger fra jazzens gullalder, blir en ny generasjon sangere kjent med jazzen som musikkform – i samspill med et live jazzband. Jazzkvartetten Kåre Nymark jr Collective gjør forestillinga komplett.

Det er begrenset med plasser i Forstanderskapssalen, så det er lurt å kjøpe billett på forhånd.

Prosjektledelse: Østnorsk jazzsenter Tilrettelagt med tilskudd fra Norsk kulturråd

Medvirkende: Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor Anne Karin Sundal-Ask – dirigent Kåre Nymark jr – trompet Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Kenneth Ekornes – trommer

The post Fly til månen, fly – sanger fra jazzens gullalder appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Sentralen, Forstanderskapsalen
Fly til månen, fly – sanger fra jazzens gullalder
1700 entré
Det Norske Jentekor

Søndag 12. januar swinger Aspirantkoret og Rekruttgruppa i Den Norske Jentekor 2020 i gang med to jazzkonserter på rappen; én kl 15 og én kl 17.

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.

Sanger og komponist Beate Lech har sammen med tekstforfatter Jørund Fluge Samuelsen børstet støv av ti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom og gitt dem nye musikalske arrangementer og nye norske tekster.

Med Fly til månen, fly! – sanger fra jazzens gullalder, blir en ny generasjon sangere kjent med jazzen som musikkform – i samspill med et live jazzband. Jazzkvartetten Kåre Nymark jr Collective gjør forestillinga komplett.

Det er begrenset med plasser i Forstanderskapssalen, så det er lurt å kjøpe billett på forhånd.

Prosjektledelse: Østnorsk jazzsenter Tilrettelagt med tilskudd fra Norsk kulturråd

Medvirkende: Aspirantkoret og Rekruttgruppa fra Det Norske Jentekor Anne Karin Sundal-Ask – dirigent Kåre Nymark jr – trompet Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Kenneth Ekornes – trommer

The post Fly til månen, fly – sanger fra jazzens gullalder appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Cafeteateret
Kampenjazz: Marthe Lea Band Sesongstart
2000 entré
Kampenjazz

Marthe Lea: saksofon, klarinett, vokal, Andreas Hoem Røysum: klarinett, Hans P. Kjorstad: fele, Egil Kalman: kontrabass, Hans Hulbækmo: trommer

Marthe Lea Band spiller improvisert musikk inspirert av livet. Og av eventyrlige verdener og av de store fortellingene. Med åpne rammer leker bandet seg med lydenes mysterier og utfordrer hjernens hang til forutsigbarhet og meningssøken. Det som skjer, det skjer.

Bandet har en intensjon om å dele av musikkens gleder og skape form i øyeblikkets intensitet, med tydelig inspirasjon fra folkemusikk fra fjern og nær. Teksturer blandes, toner bøyes og føtter føles.

Porøst, kaotisk, energisk!

The post Kampenjazz: Marthe Lea Band Sesongstart appeared first on Jazz i Norge.

 
16.01 Herr Nilsen
Made in Corea feat. Guy Sion
2000 entré
Herr Nilsen

«Made in Corea er en kvartett bestående av Ola Lindh (vibrafon), Jarle G. Storløkken (gitar), Fredrik Jørgensen (bass) og Erik K. Jøkling (trommer). Kvartetten, som utelukkende spiller Chick Corea sin musikk, har spilt sammen siden februar 2001.

Made in Corea har blant annet spilt på Kongsberg Jazzfestival to ganger og Oslo Jazzfestival to ganger. På Kongsberg Jazzfestival i 2005 satt Chick Corea inn og spilte med bandet. I løpet av de siste 15 årene har bandmedlemmene utviklet et nært vennskap med Chick og dette kulminerte i to utsolgte konserter på Lillestrøm Kultursenter i juni 2019 med kvartetten, et utvidet ensemble bestående av 25 musikere og sangere, og Chick Corea som gjestesolist. Denne gangen har kvartetten med seg saksofonist Guy Sion, som har spilt med Made in Corea flere ganger tidligere.

Guy Sion:

Israeli born Saxophonist, Guy Sion, has been an active member of the Norwegian jazz scene for the last ten years. After completing his studies at the Conservatory of Amsterdam in 2005, he moved to New York City. Inspired by the city’s life and vibrant music scene, he continued to develop his voice, composition and arranging skills. During his five years there, he played at various music venues across the city and worked as a saxophone teacher. In 2009, he was invited to play a solo piece on ‘Pictures at an Exhibition’ by Mussorgsky with the New Amsterdam Symphony Orchestra (NASO). In 2010 Guy released his first album ‘Half the Battle’, introducing six original compositions inspired by the period living in NYC. In late 2010 Guy relocated to Oslo and has been working as a music teacher. In July 2011, Guy performed in Molde Jazz Festival with his Lennie Tristano tribute band ‘Crosscurrent’. In January 2012, Guy released his second album ‘Away’ featuring Norwegian Guitar-master Bjørn Vidar Solli. ‘Away’ got great reviews in Allaboutjazz.com as well as in the Norwegian media (NRK P2 Kulturnytt, Aftenposten, Dagsavisen).

Guy has been working intensively as a freelance musician and has frequently been playing the 1st Alto chair with numerous big bands (Ett Fett Storband, Sandvika Storband, Primetime Orchestra, High Tunes Orchestra, Skedsmo Storband). In 2017 he was a guest of the Oslo Stringswing kollektive at the Django festival in Oslo. He has been playing with Staffan William-Olsson’s ‘Sharp 9’ band since 2016 and been touring with Norway’s greatest Øystein Sunde since 2018. Guy is leading the Julian Adderley ‘Cannonball 5’ tribute band and had taken part in diverse musical projects and performances since his move to Oslo (‘The Diaspora House’, ‘Diversity Lab’ Ultima festival, Jazz at Munch museum, Ellayali, Mandagsjazz på Smia, Konsbergjazz). In June of 2019, Guy has been part of the ‘Made in Corea’ large ensemble and got to perform alongside the great Chick Corea.

The post Made in Corea feat. Guy Sion appeared first on Jazz i Norge.

 
17.01 Nasjonal jazzscene
Mathias Eick Quintet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Norway’s most acclaimed trumpet-player leads the way to a new decade

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick har blitt kalt et av verdens største jazztalenter i mange, mange år allerede, men på Ravensburg som kom i 2018, hans fjerde utgivelse på det sagnomsuste plateselskapet ECM, fant han veien helt hjem. Der musikken tidligere hadde vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner, var albumet Ravensburg et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har fått fast grunn under føttene.

Ikke det at Mathias Eick er ukjent med kunstnerisk suksess! Enten det nå er med Trondheim jazzorkester og Chick Corea, med Jaga Jazzist, Iro Haarla eller Manu Katché. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over hundre innspillinger.

Mathias Eick Quintet er et helstøpt band, bestående av fem instrumentalister fra den aller gjeveste ligaen. Vi kunne ikke tenke oss noen bedre til å ta oss inn i det neste tiåret!

Mathias Eick – trompet, Andreas Ulvo – piano, Håkon Aase – fiolin, Audun Erlien – bass, Torstein Lofthus – trommer

The post Mathias Eick Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Stortorvet Gjæstgiveri
Rue de Swing & Vidar Kenneth Johansen
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Rue de Swing er Stavangers ledende band innenfor sigøynerjazz-tradisjonen. Bandet frontes av Vidar Kenneth Johansen (klarinett/sax), som har spilt på New Orleans Workshop med utallige band siden tidlig på 1980-tallet – og Allan Vigre (gitar), som også skulle være kjent på Gjæstgiveriets lokaler gjennom å ha spilt med Bayou Blue og Clarinuts, som begge ledes av Johansen.

Allan Vigre git, Vidar Kenneth Johansen cl/sax, Phil McDermott git, Thomas Bang bass, Sabina Huanca Johansen vo

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken

The post Rue de Swing & Vidar Kenneth Johansen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Stortorvet Gjæstgiveri
Rue de Swing & Vidar Kenneth Johansen
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Rue de Swing er Stavangers ledende band innenfor sigøynerjazz-tradisjonen. Bandet frontes av Vidar Kenneth Johansen (klarinett/sax), som har spilt på New Orleans Workshop med utallige band siden tidlig på 1980-tallet – og Allan Vigre (gitar), som også skulle være kjent på Gjæstgiveriets lokaler gjennom å ha spilt med Bayou Blue og Clarinuts, som begge ledes av Johansen.

Allan Vigre git, Vidar Kenneth Johansen cl/sax, Phil McDermott git, Thomas Bang bass, Sabina Huanca Johansen vo

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken

The post Rue de Swing & Vidar Kenneth Johansen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Erik Halvorsen sekstett
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

«Jazz uten noe tull» eller «Jazz som får deg til å klappe for soloer, helt alene i stua». Dette er sitater fra Dagbladets Fredrik Wanderups anmeldelse av bandets nye CD album – Social Call som utkom på vårparten i fjor. Bandet har fått strålende omtale for sitt spill og innfrir til fulle ønsket og målsettingen om å formidle lyrisk jazz tuftet på et sterkt melodisk og tematisk uttrykk.Det har vært svært viktig å finne fram til medmusikanter som kan skape et felles uttrykk innenfor denne rammen. Bandet spiller publikumsvennlig musikk basert på mainstreamjazz og jazz i swing/bebop-tradisjonen. Både standardlåter og egne komposisjoner.

Erik Thormod Halvorsen tp, Dave Edge sax, Bård Helgerud git, Freddy Hoel Nilsen pno, Agnar Aspaas bass, Lars Erik Norum dms

Billetter kr. 100.- + avg. i billettluka eller på okh.no Innslipp i «Glasshuset» en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet

The post Erik Halvorsen sekstett appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Herr Nilsen
Frode Kjekstad «In Essence»
1600 entré
Oslo Jazzforum

Ettermiddagsjazz med Frode Kjekstad Trio som nettopp har sluppet en forrykende plate, «In Essence».

Frode Kjekstad – gitar. Frode Berg – bass. Magnus Sefaniassen Eide – trommer.

Billetter kjøpes i døra / Door sales only.

220,- / 120,- (musiker, student).

Oslo Jazzforum arrangerer

The post Frode Kjekstad «In Essence» appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Nasjonal jazzscene
Stian Westerhus ? V
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Like a diamond cutting through glass

Stian Westerhus er en spydspiss i sin generasjon musikere. Både på egen hånd og i samspill med andre sprenger han grensene for hva en elektrisk gitar kan gjøre, og han vrenger ofte musikken ut-inn med en intim, nærmest kroppslig ekspressivitet. Voldsomt, ærlig og vakkert.

I januar 2018 ble den mektige bestillingskonserten V urframført på Victoria. I de to årene siden den den gang har trykk og tid presset den opprinnelige kvintetten til en hard, glitrende diamant av en trio, på randen av en turné som kommer til å ryste det gamle Europa helt ned i bekkenbunnen. Fra Sarajevo i øst til Rotterdam i vest skal en barberbladskarp elektroakustisk V skjære gjennom samtida. En dundrende, hvesende maskin som svetter olje og puster metall, mens englekor faller sakte til jorda.

Men først skal Oslo til pers!

Stian Westerhus – gitar og vokal, Ståle Storløkken – tangenter, Erland Dahlen – trommer

V er bestilt av Nasjonal jazzscene og har fått støtte fra Norsk kulturråd.

The post Stian Westerhus – V appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Herr Nilsen
Novafunk
2200 entré
Herr Nilsen

Novafunk er et liveband som leverer trøkk, sjel og groove fra Telemarks dype skoger! Fra første tone inviteres du inn i et univers av heftige rytmer, timing og kule melodier. 6-mannsbandet serverer musikk fra bl.a. Bruno Mars, The Weeknd, Michael Jackson og Pharell Williams. I tillegg spiller de egne låter inpirert av pop, funk, disco og rock fra 1970-tallet som høres stadig på radio. Tenk Stevie Wonder, Justin Timberlake eller Kool & the Gang. Sexy musikk det er umulig å sitte stille til.

Siden Novafunk ble etablert i 1998, har bandet spilt på en rekke klubbscener og festivaler i Norge.

Bandet:Øystein Aarnes – vokal og gitar.Endre Christiansen – keyboards.Bjørn Edmund Fosstveit – bass.Carl Erik Hansen – trommer.Olav Tveitan – tenor og barisax.Thomas Flogstad – trompet og flygelhorn.

The post Novafunk appeared first on Jazz i Norge.

 
19.01 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré Billetter selges i døra.
Improbasen

Søndag 19. januar er Improbasen tilbake med årets første konsert i serien Jazzbarna inntar Sentralen. Improbasen har spesialisert seg på å presentere de yngste jazztalene, og dette har etterhvert gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Denne søndagen får vi høre en gruppe som i ulike sammensetninger har vært med på en rekke prosjekter, med Sigurd Frøseth (altsax), Lina Vindenes (vibrafon), Guro Frøseth (bass) og Maria Rosenlund (trommer). Spesielt invitert gjest denne gangen er pianisten Sofie Zhang Larsen, som er del av et miljø vi samarbeider tett med i Esbjerg på Syd-Jylland. I dagene fram mot konserten vil barna jobbe sammen med den prisbelønte italienske bassisten Federica Michisanti, som vil være med å utforme repertoaret. Serien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz.

Konsertserien fortsetter med nye grupper hver måned utover vårsemesteret. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
19.01 Cafeteateret
Kampenjazz: Kalle
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Heiða Mobeck: tuba, elektronikk, Martin Miguel: gitar, Hannah Veslemøy Narvesen: trommer, Karl Hjalmar Nyberg: saksofon, synth

Foto: Johan Lindvall

Møt Kalle – akkurat det du vil ha en søndag kveld i januar. Ikke snømannen Kalle, han ville smeltet i denne musikkens glød. Men en kvartett som satser på det humoristiske, på det ekspressive, på det dansende.

En kvartett som ikke er redd for å dra ut i det som kan synes enkelt, men som er så alt annet enn det. Heiða Mobecks tuba, Karl Hjalmar Nybergs saksofon, Hannah Narvesens trommer, Martin Miguels gitar, musikere med sterke stemmer i Skrap og Broen, Megalodon Collective, Left Exit, Migu 5, røttene til denne musikken er mange og svært forskjellige.

Naivistiske riff, hardt og dansemykt. Kvartetten Kalle er grei og god som gull.

Fot for Kalle!

The post Kampenjazz: Kalle appeared first on Jazz i Norge.

 
21.01 SALT Arena, Langkaia 1
Eline Hellerud og Eirik Fjelde
1930 entré
SALT Art - Music

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap. Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda om vinteren.

Med på å utforske det melankolske og avmålte i denne musikken er pianist Eirik Fjelde. Inspirasjonskildene er salmer og folketoner fra Nordland, kombinert med det eksperimentelle og frie fra jazzen.

Eirik Fjelde blir av mange betegnet som en særdeles lyttende og dyktig pianist, og spiller med mange av de beste musikerne i den nordnorske landsdelen, blant annet i gruppa Ánnásuolo og Marit Sandviks Nova Onda. Han spiller også i bandet til popstjernene Dagny og Chris Holsten.

Eline Hellerud Åsbakk har samarbeidet med mange dyktige utøvere innen både jazz, klassisk og tradisjonsmusikk. Ved siden av dette prosjektet er hun sanger i friimproensemblet Oslo 14 og synger med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmark´s Jazz Konkurrencen 2019). Eline har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster.

Dørene åpner kl. 19.30, konsertstart kl. 20.00 Billetter: 200,- (ordinær) / 150,- (student) ID: 18 år Hvor: Naustet

The post Eline Hellerud og Eirik Fjelde appeared first on Jazz i Norge.

 
21.01 Kafé Hærverk
Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder
2000 entré
Kafé Hærverk

Billetter: Kr 250,- per dag / Kr 1000,- for alle 5 dager (= 1 dag gratis) Forsalg: https://tikkio.com/organizer/1939-kafe-haerverk-as (klikk på mandagen for femdagerspass) 20 års aldersgrense

MERK: Dørene åpner kl. 19:00. Konsertstart kl. 20:00.

Etter 12 plater er det på tide å gjøre opp regnskap. Derfor inviterer vi til 5 dager Atomic total på Kafé Hærverk hvor vi spiller hele katalogen fra start til slutt – men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Dette blir en unik og once in a lifetime mulighet til å høre oss spille ”gamle hits” som vi ikke har spilt på mange år. Spennende for deg og for oss!

Fredrik Ljungkvist – treblås Magnus Broo – trompet Håvard Wiik – piano Ingebrigt Håker Flaten – bass Hans Hulbækmo – trommer

The post Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder appeared first on Jazz i Norge.

 
22.01 Kafé Hærverk
Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder
2000 entré
Kafé Hærverk

Etter 12 plater er det på tide å gjøre opp regnskap. Derfor inviterer vi til 5 dager Atomic total på Kafé Hærverk hvor vi spiller hele katalogen fra start til slutt – men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Dette blir en unik og once in a lifetime mulighet til å høre oss spille ”gamle hits” som vi ikke har spilt på mange år. Spennende for deg og for oss!

Fredrik Ljungkvist – treblås Magnus Broo – trompet Håvard Wiik – piano Ingebrigt Håker Flaten – bass Hans Hulbækmo – trommer

20 års aldersgrense MERK: Dørene åpner kl. 19:00. Konsertstart kl. 20:00.

The post Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder appeared first on Jazz i Norge.

 
22.01 Nasjonal jazzscene
Jaimie Branch ? Fly or Die + Paal Nilssen-Love & Sten Sandell
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Sensational American trumpet player + seasoned free-improv duo

Den amerikanske trompetisten Jaimie Branch ble en sensasjon over natta da hun slapp debutalbumet Fly or Die i 2017. Nå er oppfølgeren ute, full av mørk, pønka attityd, støyete referanser og sosialt engasjement. Ikke minst på den lange, rasende bluesen “Prayer For Amerikkka pt. 1 & 2” der hun kanaliserer like mye tidlig Patti Smith og PJ Harvey som Miles og Don Cherry. Sammen med sitt faste, knallsterke band viser hun oss at musikk fortsatt er politisk, og at verden kanskje ikke alltid er så forbanna vakker som enkelte skal ha det til.

Jaimie Branch – trompet, Lester St Louis – cello, Jason Ajemian – bass, Chad Taylor – trommer

To hardtarbeidende impromusikere, alltid og konstant på jakt etter øyeblikket da det skjer, da alt stemmer, som kjenner hverandre ut og inn etter mange års samspill og motspill, møtes på scenen enda en gang, tomhendte, klare for å vri musikk ut av ingenting, lokke, kjæle, rive og banke kunst ut av mer eller mindre velvillig innstilte instrumenter, helt til den plutselig er der, har vært der, og det er forbi, og publikum har opplevd noe nytt som de aldri får igjen.

Sandell & Nilssen-Love duo er en ambulerende mesterklasse i samspill!

Sten Sandell – piano, Paal Nilssen-Love – trommer

The post Jaimie Branch – Fly or Die + Paal Nilssen-Love & Sten Sandell appeared first on Jazz i Norge.

 
22.01 Herr Nilsen
Blues & Boogie Woogie med Dr Bekken & hans Bookerizers
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

New Orleans Workshop Jazzclub presenterer:

Dr Bekken & Bookerizers

Tor Einar «Dr» Bekken er en fantastisk pianist og vokalist, som sammen med sine Bookerizers leverer kompromissløs, hardtslående og rullende boogie woogie, ispedd myke ballader samt egne komposisjoner.Bandet henter sin inspirasjon fra b.a. Fats Domino, Professor Longhair, Piano Red og Albert Simmons.

Sammen med Tor Einar på piano, er Georg Reiss på saxofon, Svein Aarbostad på bass og Torstein Ellingsen på trommer

The post Blues & Boogie Woogie med Dr Bekken & hans Bookerizers appeared first on Jazz i Norge.

 
23.01 Nasjonal jazzscene
Hedvig Mollestad ? Ekhidna
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Mighty and beautiful mythological monster – commissioned work for Vossajazz 2019

Bestillingsverk er gjerne påkostede konserter med håndplukkede musikere – musikken et blodferskt resultat av komponistens kamp mot klokka og andre demoner. Dessverre har de også en tendens til å være engangsopplevelser. Derfor er det ekstra hyggelig når vi kan være med på å gi dem nytt og lengre liv og samtidig la publikumet vårt få en smak av festivalopplevelsen!

Hedvig Mollestad er mest kjent for tunge riff og sofistikert, breial powerjazz. Med Ekhidna, bestillingsverket til Vossajazz 2019, tar hun et steg fram og til siden. Ut med feite basslinjer, inn med perkusjon, tangenter og trompet og et utrolig spennende band. Ikke minst gleder vi oss til å høre Susana Santos Silva, som vi jo er vant til å se i langt friere settinger. Ekhidna har fått navn etter et monster fra gresk mytologi. Alle rapporter fra Voss tyder på at det i så fall er et usedvanlig vakkert og mektig monster vi får hus!

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar, Susana Santos Silva – trompet, Marte Eberson – tangenter, Erlend Slettevoll – tangenter, Ole Mofjell – perkusjon, Torstein Lofthus – trommer

The post Hedvig Mollestad – Ekhidna appeared first on Jazz i Norge.

 
23.01 Kafé Hærverk
Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder
2000 entré
Kafé Hærverk

Etter 12 plater er det på tide å gjøre opp regnskap. Derfor inviterer vi til 5 dager Atomic total på Kafé Hærverk hvor vi spiller hele katalogen fra start til slutt – men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Dette blir en unik og once in a lifetime mulighet til å høre oss spille ”gamle hits” som vi ikke har spilt på mange år. Spennende for deg og for oss!

Fredrik Ljungkvist – treblås Magnus Broo – trompet Håvard Wiik – piano Ingebrigt Håker Flaten – bass Hans Hulbækmo – trommer

20 års aldersgrense MERK: Dørene åpner kl. 19:00. Konsertstart kl. 20:00.

The post Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Cosmopolite
Djangofestivalen 2020
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Gustav Lundgren Trio (S) + Aurèlien Trigo (F) Tcha Limberger Trio (B/UK/F) Angelo Debarre Quartet (F) Konferansier: Jon Larsen Dagspass 370/320,- + avg.

Festivalpass begge dager 580,- + avg.

Om Djangofestivalen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. – Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Djangofestivalen og Cosmopolite Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

Django Reinhardt biografi

Festivalsiden på Facebook

The post Djangofestivalen 2020 appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Kafé Hærverk
Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder
2000 entré
Kafé Hærverk

Etter 12 plater er det på tide å gjøre opp regnskap. Derfor inviterer vi til 5 dager Atomic total på Kafé Hærverk hvor vi spiller hele katalogen fra start til slutt – men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Dette blir en unik og once in a lifetime mulighet til å høre oss spille ”gamle hits” som vi ikke har spilt på mange år. Spennende for deg og for oss!

Fredrik Ljungkvist – treblås Magnus Broo – trompet Håvard Wiik – piano Ingebrigt Håker Flaten – bass Hans Hulbækmo – trommer

20 års aldersgrense MERK: Dørene åpner kl. 19:00. Konsertstart kl. 20:00.

The post Atomic total – alle låter fra 12 album live i løpet av fem kvelder appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller festkonsert!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians play their first greatest hits concert!

Etter ett og et halvt år som husorkester på Victoria er OJKOS nå klare med en festkonsert som skal vise frem alle de 14 kunstnerne i ensemblet! Fram til nå har hvert medlem har fått bestilling på et verk som har et annet medlem av OJKOS som solist/feature, derfor vil publikum på denne konserten bli godt kjent med alle personligheten i OJKOS – både som musikere og som komponister. Selv om det er mange svært forskjellige folk i OJKOS, har orkesteret overrasket med å likevel ha et enhetlig sound på konsertene sine – enten musikken er melodiøs, fri, bombastisk eller intim.

Ta turen til Victoria 24.januar for å bli bedre kjent med hele OJKOS!

Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar/laptop, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal Jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister. OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller festkonsert! appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Oslo Camping
Bosses Bongoband – Special guest: Emil The Duke
2200 entré Forhåndskjøp: 70 Døra: 100

Detaljer Bosses Bongoband 2020 starter med et smell på Oslo Camping. Bongobandet har vist seg som et av Oslos absolutt beste fest band med sin blanding av afrobeat, highlife, funk og reggae, ispedd uventede hits du kan skråle med til. Som om ikke det er nok, gjesteartist denne fredagen er ingen ringere enn Emil The Duke! Hvordan blir møtet mellom sydende afrikanske rytmer og kommunal sektor? Det er det bare en måte å finne ut av på, kom på Campingen!

The post Bosses Bongoband – Special guest: Emil The Duke appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Stortorvets gjæstgiveri
Dr Bekken & his Bookerizers
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Tor Einar «Dr» Bekken er en fantastisk pianist og vokalist som sammen med sine «Bookerizers» leverer kompromissløs, hardtslående og rullende boogie woogie, ispedd myke ballader og egne komposisjoner. Inspirasjon hentes fra bl.a. Fats Domino, Professor Longhair, Piano Red og Albert Simmons.

Tor Einar «Dr» Bekken pno/vo, Georg Reiss sax, Svein Aarbostad bass og Torgeir Baadsvik dms.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken

The post Dr Bekken & his Bookerizers appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Billetter kjøpes i døra
Improbasen

Young talents improvise over jazz standards

Den faste månedlige konsertserien Barnas jazzscene har nærmest blitt som en institusjon å regne og har i flere år presentert de aller yngste jazztalentene for Oslos konsertpublikum.

25. januar sparkes den nye sesongen i gang. På scenen står elevene fra Improbasen i Oslo – for anledningen svært spilleklare etter en lang juleferie. De fremfører som vanlig det ypperste av jazzstandardrepertoaret, og det med en bravur og overbevisning du sjelden har sett maken til. Vi lover god atmosfære, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå. Gå ikke glipp av den store snakkisen!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra osloområdet og fra resten av landet og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Herr Nilsen
Eyvind Wahlen 80-jazzparty!
1600 entré
Oslo Jazzforum

Trommeslager Eyvind Olsen Wahlen fyller 80 år i slutten av januar. Det markeres med ettermiddagskonsert på Herr Nilsen og han har fått med seg noen av sine favorittmusikere. Vi vil få høre «fine låter som ikke er spilt i hjel.»I løpet av andre sett åpnes det for mulige overraskelser, spontane innfall og jamming! Og det er et vanlig jazzkafé-arrangement som er åpent for alle.

Magnus Aanestad Oseth – trompet og flygelhorn. Odd Riisnæs – saksofoner. Anders Aarum – piano.Andreas Amundsen – bass. Eyvind Olsen Wahlen – trommer.

Billetter kjøpes i døra / Door sales only.

220,- / 120,- (musiker, student).

The post Eyvind Wahlen 80-jazzparty! appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Cosmopolite
Djangofestivalen 2020
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Hot Club de Norvegé m/ Ole Erlien + Stian Carstensen (N) Grismo Graf Trio (DE) Andrien Moignard Trio (F) Konferansier: Jon Larsen Dagspass 370/320,- + avg

Festivalpass begge dager 580,- + avg

Om Djangofestivalen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. – Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Djangofestivalen og Cosmopolite Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

Django Reinhardt biografi

Festivalsiden på Facebook

The post Djangofestivalen 2020 appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Nasjonal jazzscene
Patricia Barber
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

One of the greatest composers in American jazz today

Med tanke på at Patricia Barber egentlig ikke ville bli jazzpianist, og i hvertfall ikke ser på seg selv som poet, må man jo si at ting har gått ganske bra likevel! Pilene har pekt jevnt og bratt oppover fra hun startet som triopianist på lokale klubber i hjembyen Chicago.

Den kunstneriske suksessen kom etter hvert utover på nittitallet og i dag er hun et fetert navn på den legendariske Blue Note-labelen. Barber kombinerer en egenartet pianostil og karakteristisk vokal med betydelige låtskriveregenskaper og poetisk kraft. I kryssøvelsen kunstnerisk integritet vs. kommersiell appell matches hun vel kun av giganter som Cassandra Wilson og Diana Krall.

I jazzmagasinet Downbeat kan du lese litt om bakgrunnen til den nye platen Higher, en ny flott farge i verdens jazzpalett. Forvent deg autentisk jazzklubbstemning!

Patricia Barber – piano og vokal, Larry Kohut – bass, Jon Deitemyer – trommer

The post Patricia Barber appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Herr Nilsen
The Real Thing
2100 entré
Herr Nilsen

Bandet som aldri går av scenen i tørr smoking, er tilbake for sin etterhvert tradisjonelle januarkonsert på Herr Nilsen!

The Real Thing leverer soulfylt og svingende orgelbasert jazz, inspirert av amerikanske storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson and Wes Montgomery. The Real Thing anno 2020 er: Staffan William-Olsson, Palle Wangberg, Dave Edge og Hermund Nygård.

The post The Real Thing appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Herr Nilsen
The Real Thing
1900 entré
Herr Nilsen

Bandet som aldri går av scenen i tørr smoking, er tilbake for sin etterhvert tradisjonelle januarkonsert på Herr Nilsen! I år gjør vi en vri med to konserter, hvor vi selger litt færre billetter pr konsert, slik at flere får sitte!

The Real Thing leverer soulfylt og svingende orgelbasert jazz, inspirert av amerikanske storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson and Wes Montgomery. The Real Thing anno 2020 er: Staffan William-Olsson, Palle Wangberg, Dave Edge og Hermund Nygård.

The post The Real Thing appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Sagene kirke
Norvald Dahl – solo piano
1900 entré
Blåmann Records

Norvald Dahl – «Flying High» – Solo konsert med plateslepp

Vent deg ei suggererande musikalsk oppleving med blanding av jazz, folkemusikk, pop, og moderne klassisk når pianisten Norvald Dahl «går solo”. Med alt frå melodiøse improvisasjonar til tøffe klangar og folketonar, fyller Norvald Dahl kirkerommet med god stemning.

Denne kvelden sit Dahl aleine ved det flotte Fazioli- flygelet i Sagene Kirke, og vi får mellom anna høyre låtar frå den ferske plata «Flying High». Plata er spelt inn i Fosnavåg konserthus med moderne romklangteknologi. Under konserten i Sagene Kirke vil du få høyre eigenkomponert materiale frå plata, og kanskje kjende melodiar i eigne arrangement.

Dette seier den amerikanske jazzmusikaren Jonathan Kreisberg om Flying High:

«Norvald Dahl has recorded a set of beautiful and highly personal piano improvisations. At times, the crystalline and patient statements sound like they could be an homage to the unique meeting of mountains and sea that takes place in his native region of Møre og Romsdal, Norway. Fans of creative solo piano and audiophile recordings will surely add this to their list of favorites».

Dei siste åra har sunnmøringen tatt mastergrad i jazz-improvisasjon ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, under veiledning av pianist Helge Lien. Før det arbeidde han som pianist og pianopedagog i Bergen i om lag ti år. Han har leia ei rekkje musikalske prosjekt både nasjonalt og internasjonalt, og han er mykje nytta som freelancer.

«Flying High» er den andre plata han har spelt inn som del av masterstudiet på musikkhøgskulen. På den første innspelinga hadde han med seg den amerikanske saksofonisten Jon Irabagon og bassist Mats Eilertsen, og det førte til albumet «Organic Chamber». Denne kammerjazz-plata fekk fine kritikkar i pressa:

“This album is a treasure chest of musical gems, which can be discovered anew with each consecutive listening session.» («The Soundtrack of my life», by Adam Baruch – 2018)

«Tøft og annerledes! (…) Norvald Dahl byr på noe helt eget», omtale av kritikar Tor Hammerø.

Kjøp billetten i døra: kr 200,-/100,- student Kontant /Vipps CD kr 100,- (one time spesialpris)

Eitt sett på vel ein time.

Denne turneen er støtta av Creo og Norsk Jazzforum.

TURNÉ 30.12 Fosnavåg Konserthus 16.01 Molde- Salen 18.01 Bergen- Korskirken 23.01 Stavanger- Spor5 26.01 Oslo- Sagene Kirke 30.01 Opera Nordfjord

The post Norvald Dahl – solo piano appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Kafé Hærverk
Maja Ratkje ‘Voice’: CAS+LIVE Maja S. K. Ratkje & Lasse Marhaug
1900 entré
Kafé Hærverk

ALBUMLYTT og KONSERT med MAJA S. K. RATKJE og LASSE MARHAUG

18.00 dørene åpnes – albumrelatert musikk 19.00 PRAT m/Ratkje og Marhaug 20.00 LYTT: Maja Ratkje ‘Voice’ (spilletid 47:45) 20:50 Q&A med publikum 21:30 KONSERT: Maja S. K. Ratkje og Lasse Marhaug

I en serie med helaftens soniske søndagsmarinader tar lytteklubben Classic Album Sundays for seg artister som på forskjellig vis har vært med å flytte grensene for hva vi oppfatter som musikk, lyd og ulyd. Vi legger en albumklassiker på disseksjonsskålen, spiller den i sin helhet på et lydanlegg i audiofil verdensklasse og tar en prat med de involverte før vi hører dem live med nytt materiale.

Etter besøket fra Alexander Hacke i forbindelse med Einstürzende Neubautens ‘Halber Mensch’ (1985) og den påfølgende konserten med Hackedepicciotto i fjor presenterer vi denne gang to av våre sterkeste påvirkningskrefter innenfor eksperimentell musikk de siste par tiårene her til lands; Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og Lasse Marhaug.

VOICE Klokken 19 skrur vi tiden tilbake til år 2002 og Ratkjes klassiker ‘Voice’ på Rune Grammofon der hun endevender mulighetene for den menneskelige stemmen på en måte vi aldri har hørt før og neppe får høre på samme vis igjen. I samtale med lytteklubbvert Kent Horne forteller Ratkje om utgivelsen sammen med Lasse Marhaug som sto i ledtog med henne på produksjonssiden, før vi hører albumet fra begynnelse til slutt.

I tillegg til en rekke iørefallende soloutgivelser hver for seg har de også levert fabelaktig nybrottsarbeid i lag med andre ved flere anledninger, ikke minst i duo med hverandre. Spontane musikalske utflukter mellom slagene i prosjekter de to har jobbet på ihop har eftersigende gitt utfall like uventede og spennende for dem selv som for oss lyttere, og så langt resultert i fire album; «Music For…» henholdsvis «…Shopping» (2003), «…Loving» (2004), «…Faking» (2005) og «…Gardening» (2009).

FUTURE CLASSIC Magiske øyeblikk har gode livsvilkår og forutsetninger når utøvere med like stor evne til å lytte og respondere som til å eksperimentere og agere møtes for å skape soniske rom. Det forklarer hvorfor to systematikere og improvisatører som Ratkje og Marhaug stadig har vendt tilbake til hverandres oppfinnsomhet og skarpladde frekvenser, både som komponister og utøvere.

En liten kunstpause etter albumlytten serveres dagens versjon av Maja S. K. Ratkje og Lasse Marhaug, live fra scenen på Kafé Hærverk.

AUDIOMENYEN leveres av Duet Audio – PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird – TONEARM: Jelko 750 LB 12” – TONEARM LIFTER: Little Fwend – PICKUP: Dynavector XX2 MK2 – FORFORSTERKER: Ayon Auris – EFFEKTFORSTERKERE: 4 x Auralic Merak mono blocks (2×800 Watt) – HØYTTALERE: Piega Classic 80.2 – SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia – HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje – STRØMFORDELER: Isol-8

The post Maja Ratkje ‘Voice’: CAS+LIVE Maja S. K. Ratkje & Lasse Marhaug appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Cafeteateret
Kampenjazz: Johan Lindvall Trio
2000 entré
Kampenjazz

Johan Lindvall: piano, Adrian Myhr: bass, Andreas Winther: trommer Foto Christian Winther

Johan Lindvall Trio drømmer om en annen type jazzmusikk. En musikk som er åpen og inkluderende, og ikke ekskluderende og nedlatende. En musikk som ser framover, uten å ignorere det som har vært.

Drømmen om et sted der alt møtes, samspill, likestilling og flat struktur, uten at individets røst og særegenheter kastes på båten. Trioen er ydmyke i forhold til det å stå i en tung jazztradisjon, og har ingen behov for å skape nye sannheter som sjangeren de opererer innenfor.

Med en åpen tilnærming og ydmykhet i forhold til hverandre, til materialet og til tradisjonen de står i møtes de i et intenst samspill i originallåtene til Johan Lindvall.

No City, No Tree, No Lake! Bare Johan Lindvalls Trio!

The post Kampenjazz: Johan Lindvall Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Herr Nilsen
Søndagsjammen på Herr Nilsen
2100 entré

Humørfylt jazzjam av ypperste kvalitet, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Søndagsjammen på Herr Nilsen appeared first on Jazz i Norge.

 
28.01 Herr Nilsen
Gigaphonics
2000 entré

Gigaphonics er en Oktett som spiller New Orleans street beats, funk, soul, r&b, jazz og groovy party musikk! Våre gjester ble kjent med denne herlige gjengen når de varmet opp for Prima Vista Social Club i fjor, dette blir den første rene konserten på Herr Nilsen!

Besetning:

Magnus Drågen (trumpet), Pål Gunnar Fiksdal (trumpet), Runar Fiksdal (trombone), Audun Breen (trombone), Joakim Bergsrønning (tenor sax), Knut Elias Barstad (sousaphone), Håvard Kværne Hansen (snare drum), Torstein Ellingsen (bass drum).

The post Gigaphonics appeared first on Jazz i Norge.

 
29.01 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Anni Kiviniemi solo + Jenny+Ingrid Kollokvie + jam
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Enchanting Finnish pianist modernizing her heritage and a band that finds their music in books for kids!

Pianist Anni Kiviniemi skinte som en sol på NMH Masters eksamenskonsert hos oss i våres, og det traff noe dypt i oss. Vi ble tatt med ned i en melankolsk, finsk folketradisjon, virvlet rundt av østlige finurligheter og rundreist tilbake til moderne Europeisk jazz i løpet av et kort og fortettet sett. Kiviniemi strålte med spennende dynamikk over en klar idé. I kveld får vi et sjeldent solosett som hun forteller skal feire livet, det skjøre, det vakre!

Anni Kiviniemi – piano

Jenny+Ingrid Kollokvie tolker Mummidalen Jenny+Ingrid finner musikken i bøker og det blir virkelig gøy og fantasifullt når en annen verden får sitt eget lydspor. Først ut var Roald Dahl´s «Dustene», det stinkende, fæle paret som har aper i et bur i hagen og som på Dahls sedvanlige vis til slutt får smake sin egen medisin. Og et tøft heksebrygg av et lydspor ble det, med ville Zappa-løp, røykfylt cabaret-swing, fri kaotikk og rett-i-fletta melodier. Nå blir Tove Janssons tidvis abstrakte univers gjort til moderne jazz med spennende musikere fra den nye garden. Her er folk vi kjenner fra I Like to Sleep, Mall Girl og Kongle Trio, friskt, lett og ledig i alle ledd!

Ragnhild Moan – vokal, Jenny Frøysa – saksofon, Ingrid Skåland Lia – saksofon, Oscar Andreas Haug – trompet, Amund Storløkken Åse – vibrafon, Torstein Slåen – gitar, Nicolas Leirtrø¸ – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer, August Glännestrand – trommer

The post Uhørt! Anni Kiviniemi solo + Jenny+Ingrid Kollokvie + jam appeared first on Jazz i Norge.

 
30.01 Nasjonal jazzscene
MoE & Mette Rasmussen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Transporting free jazz and rock to unexpected places

To nærmest nådeløse musikere slår seg sammen til et uhyre spennende prosjekt! Etter lykketreffet av en konsert på Jazzfest i Trondheim 2018var det helt selvklart, disse to musikerne hadde funnet hverandre og måtte ta det lenger. Nå har de spilt inn sitt første album og turnert Mexico, endelig er det vår tur!

MoE og Rasmussen har felles ståsted i at musikk skal være opplevelse. Den skal si noe, oppleves som relevant og oppdatert, den skal gi nye møter og bringe mennesker sammen. Settet deres utviklet seg raskt til en veldig personlig blanding av de fire individuelle stemmene i bandet som sammen tar rock og fri jazz til steder det aldri har vært før.

Guro Skumsnes Moe – bass, vokal, Mette Rasmussen – saksofon, Håvard Skaset – gitar, keys, Veslemøy Narvesen – trommer

The post MoE & Mette Rasmussen appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Rå! – med ART og Johannes Aagaard Ensemble
1900 entré
Rå!/Norges musikkhøgskole

Hurra, Rå! er tilbake!

Vi sparker i gang årets sesong med storfint besøk fra Trondheim og tidligere elev ved jazzlinja på musikkhøgskolen.

ART er et ferskt utspring fra Jazzlinja i Trondheim og tross sin tradisjonelle besetning mikser og trikser de masse for å skape et litt annerledes musikalsk miljø. De er på konstant leting etter nye måter å fylle et ganske tynt format, og har lav terskel for å prøve nye ting på øvingsrommet. Låtene i bandet er ofte ikke mer enn en melodi eller et riff, så mye av komponeringa skjer i sanntid, noe som gjør at ingen av låtene er like fra gang til gang. Kall det en urfremføring hver gang, om du vil.

ART er: Aksel Rønning – Saxofon Eskild Okkenhaug – Bass August Glännestrand – Trommer

Johannes Aagaard Ensemble ble laget høsten 2018, og er en nonet bestående av gitartrio, stryketrio og saxofontrio. JAA-ensemble består av fremadstormende, unge musikere fra klassisk- og jazzmiljøet i Oslo, noe som gir musikken et originalt og energisk sound. Musikken er godt forankret i den nordiske jazztradisjonen, og lar seg inspirere av den drivende spenningsoppbyggingen man finner i klassisk filmmusikk.

JAA-ensemble: Johannes Nøkling Aagaard – gitar Ola Øverby – trommer Torkil Hjelle – bass Lauritz Lyster Skeidsvoll – tenor Erlend Vangen Kongtorp – alt Arnfinn Gursli Langesæter – bary Åshild Brunvoll – cello Larissa Tereščenko – fiolin Ellie Mäkelä – bratsj

Som normalt serveres kaffe og litt snacks 30 minutter før showstart.

Konsertstart 19:00 CC:150,- Alle studenter: GRATIS

Velkommen til Lindemansalen 31. januar!

The post Rå! – med ART og Johannes Aagaard Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Nasjonal jazzscene
Tonbruket
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Beautiful music that travels from jazz, folk, rock, world and back again

I ti år har vi hatt gleden av å ha Tonbruket rundt oss og i oss. Dette er musikk som du kjenner helt fra tærne og som bobler opp til smilet, selv om det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva slags musikk det er. Men er det så nøye, da det har en så sterk egenart og appellerer både umiddelbart og sitter i så lenge? Lydfabrikken er på mange måter et beskjedent navn på bandet, men også en frigjørende tittel. Her er fire, fargerike musikere som alle kommer med låter og maler hverandres bilder. Det er fargerikt og modig, groovende og tilstede, mektig og presist. Musikerne vi kjenner fra E.S.T. og Rymden, Wildbirds and Peacedrums og The Soundtrack of Our Lives har med seg sin bagasje, men finner sammen til en egenart som blant annet har skjenket de fire forrige platene hver sin Grammis.

Nå kommer deres femte studioplate ut, en ny vakker perle, en ny sjangerutviskende tilstandsrapport fra fire musikalske pionerer som skaper sammen. Fans av Radiohead, Tortoise og Jaga Jazzist forstår umiddelbart hva dette handler om, andre burde gi seg selv sjansen til å kjenne på denne berusende musikken.

Masters of Fog kommer ut via ACT Music i slutten av september 2019.

Dan Berglund – bass, Martin Hederos – piano, keys, fiolin, Johan Lindström – gitar, pedal steel, keys, Andreas Werliin – trommer

The post Tonbruket appeared first on Jazz i Norge.