Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2021 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
     
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.11 Cafeteateret
AVLYST Kampenjazz: Heida Karine Johannesdottir med Evolving Band
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Bjørn Marius Hegge: bass, Matilda Rolfson: trommer, Håvard Aufles: piano, Karl Hjalmar Nyberg: saksofoner, Heida Karine Johannesdottir: tuba

Foto: Juliane Schütz

Heida K. Johannesdottir hadde i flere år ansvaret for Kampenjazz’ Juletoner, og overrasket oss igjen og igjen. Men hun har ikke bare kokt spikersuppe på hønsekraft hos oss, hun har vært en flittig gjest i forskjellige sammenhenger.

Etter å ha gjort trønder av seg, kommer hun nå med et nytt band, der alle muligheter er åpne. Det skal i følge henne selv være noe som kan formes og utvikles, det skal ikke være noe som er skrevet i stein. Vær der når hun koker sammen nye smaker og nye uttrykk.

Beskrevet av Heida selv:

Evolving Band! Evolving band kan sees på som et band eller et bånd som setter ring rundt noe i verden og sier at det er et band. Det kan også være en bande. Altså et band! En samling mennesker som spiller musikk sammen og utveksler energi. De bånder og blir slik et band. Evolving Band vil romme både det ene og det andre etterhvert. Og har plass til musikere!, men og alle andre yrkesgrupper, arter og grunnstoffer. Evolving Band starter litt forsiktig med en første handling på Stilverk1 31. oktober 2020 og med et ekko i Oslo på Kampenjazz 1. November! Da vil det helt tydelig romme Matilda Rolfsson på trommer, Bjørn Marius Hegge på bass, Håvard Aufles på tangenter og Karl Hjalmar Nyberg på tenorsax! Og Heida Karine Johannesdottir på bandledelse og tuba. Eller som den som holder pennen og setter ring rundt eller knytter båndet. Selv om dette er kveldens band vil det mest sansynlig tre fram andre konkrete personer i musikken som er i bandets nærmiljø og gir næring til dets eksistens. Som en skog?

Smittevernregler

Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse.

Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. Det tilbys enkel mat og drikke. Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid. Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

The post AVLYST Kampenjazz: Heida Karine Johannesdottir med Evolving Band appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle: ECM 1970-2020
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.30
Nasjonal jazzscene

I 1969 stiftet bassisten Manfred Eicher et nytt plateselskap i München i Tyskland. Han kalte dette plateselskapet for Editions of Contemporary Music, et plateselskap som snart etter ble bedre kjent gjennom forkortelsen ECM.

De to første utgivelsene på det nye selskapet ble lansert i løpet av første halvår 1970. Den aller første – lansert 1. januar – var albumet «Free at Last» med Mal Waldron Trio, med katalognummer 1001. Ytterligere fire utgivelser ble utgitt i dette første året. Siden den forsiktige oppstarten i 1970 har ECM nå utgitt rundt 1700 utgivelser og framstår i dag som ett av verdens aller viktigste plateselskap for eksperimentell, ny musikk. Ikke minst har dette plateselskapet helt siden starten vært viktig for at moderne improvisert musikk fra Norge har kommet ut i verden.

Til å markere ECMs jubileum har vi invitert tre sentrale folk i jazzmiljøet i Norge med et sterkt forhold til ECM og dets utgivelser. Jan Omdahl har skrevet om musikk i blant annet Beat, Dagbladet og Jazznytt. Han har skrevet a-has biografi, er månedlig medprogramleder i «Bluesasylet», og skriver hver uke om teknologi og kultur i Dagens Næringsliv. Han har også gjort mange dybdestudier av ECM-musikken og i Jan Erik Kongshaugs lydverden.

Jan Ole Otnæs var i mange år sjef for Moldejazz og har de siste årene ledet arbeidet med en av Norges viktigste jazzklubber, Victoria – Nasjonal jazzscene. Han var med og booket Keith Jarrett til Rana Gymnas allerede høsten 1969 og har i årene siden fulgt ECM nøye.

Hans Weisethaunet er professor ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og har gått dypt inn i framveksten av norsk og europeisk improvisert musikk siden 1970.

De har valgt ut sine favorittutgivelser fra ECM-katalogen og vil presentere disse, sitt forhold til og sin historie om ECM denne kvelden. Møteleder er OJCs styremedlem Johan Hauknes.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos oss, ta ut fribillett på forhånd!

Foto: Don Cherry med Manfred Eicher tidlig i 70-årene. Fotograf: Roberto Masotti / ECM Records

The post Oslo Jazz Circle: ECM 1970-2020 appeared first on Jazz i Norge.

 
04.11 Cosmopolite
Pokey LaFarge
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Pokey LaFarge har et oppdrag, som går ut på å oppmuntre fans over hele verden til å tenke annerledes når det kommer til å feire musikalske tradisjoner. Enkelt sagt, forklarer Pokey «It’s not retro music. It’s American music that never died».

Musiker, komponist, låtskriver og entertainer Pokey LaFarge representerer et arsenal av talenter som siden 2013 har plassert ham i spissen for amerikansk musikk. Pokey har vunnet hjertene til musikkelskere over hele kloden med sin kreative blanding av jazz, ragtime, country blues og western swing.

Denne høsten kommer Pokey til Cosmopolite for å presentere sitt nyeste album, et album med mye tyngde. “The man singing these songs isn’t exactly the same man who wrote them,” sier Pokey LaFarge om Rock Bottom Rhapsody, hans åttende og seneste studioalbum. “This album is about the story of who I used to be.”

Tidlig i 2018 begynte LaFarge søken etter artistisk frihet og inspirasjon, og flyttet derfor fra sin mange års base i St.Louis, Missouri over til LA. En tung tid i vente LaFarge beskrev som «a fall from grace» ble inspirasjonen for hans nye album. “What I was searching for was peace and humility in the aftermath of the carnage, of things I had wrecked, and — seemingly at the time — completely destroyed”.

Pokey Lafarge har latt seg inspirere både av klassiske vokalister som Bing Crosby, Frank Sinatra og Dean Martin, samtidig som han inspireres av moderne, slik som Nick Cave, Roy Orbison, Bob Dylan og Tom Jones. Dette står veldig i stil med hvordan han lager musikk: ved å mikse et bredt utvalg stiler og tradisjoner, samtidig som han holder fast ved sin egen artistiske identitet.

Bli med på en magisk aften hos oss 4.november!

Line-up: Pokey LaFarge (vokal, gitar) Dave Hammer (gitar) Geoff Henderson (bass) Sam Fribush (keys) Matt Meyer (trommer)

The post Pokey LaFarge appeared first on Jazz i Norge.

 
04.11 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Slow Is The New Fast + Meander
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - gratis inngang, hent ut gratisbillett på forhånd!
Nasjonal jazzscene

Two open genre bands with music for both head and feet

Slow Is The New Fast har eksistert i 3 år og er allerede ute med plate nummer to, Slower, som kom i april. Bandet har spilt sin lekne folke- og verdensmusikk, mørke og mystiske ekspressive jazz i både inn- og utland.

For de som følger med på skuddene som skyter på den unge, profesjonelle jazzscenen, kjenner igjen navnene Slow Is the New Fast, aktive komponister og utøvere alle sammen. Dette bandet er Lyder Øvreås Røeds idé og bygger på hans klanglige ideal, men som vanlig i band med sterke stemmer er det samspillet som løfter bandet til noe unikt! Melodisk og ekspressivt, både for hodet og føttene.

Lyder Øvreås Røed – trompet, Håkon Aase – fele, Henriette Eilertsen – fløyte, Bjørn-Even Bjarkli Verbeke – piano, Joel Ring – bass, Tore Ljøkelsøy – trommer

+

Det er premierekveld for Meander, Oslos nyeste band, som gjør sin aller første konsert sammen og går hardt ut med urfremførelser!

Pianist Leo Sundström skriver åpent for improvisasjon som flyter om hverandre og sammen i naturlige baner. Her er både frisk lyrisk- og tett sammenvevd musikk som stilles opp imot åpne partier og melodiøse utsvevninger. Og noen overraskelser.

Medlemmene i bandet er kjente folk for jazzscenens publikum, men har aldri før spilt sammen før og ikke på denne måten! De har planer om turné og studioinnspilling til våren og man kan allerede nå ane konturene av at noe stort og helt spesielt er på vei. Du så dem på Victoria først!

Leo Dommersnes Sundström – piano, Harald Lassen – saksofon, Richard Köster – flugelhorn, Joel Ring – bass, Hans Hulbækmo – trommer

The post Uhørt! Slow Is The New Fast + Meander appeared first on Jazz i Norge.

 
05.11 Nasjonal jazzscene
Sun & Steel
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Jazz can melt steel! A massive firework of rythms, melodies, noise and pure energy

Kvartetten Sun & Steel oppstod som en av flere ad-hoc-grupper som var satt sammen til festivalen Jazzknappleik i Stavanger i sommer. Slike grupper kommer og går, men her må det ha vært noe som klaffa ekstra godt! Bandet kom på scenen og stupte inn i et fyrverkeri av rytmer, melodier, lyder og støy. Det var ikke tid til å verken tenke eller puste, og publikum var fullstendig i sjokk. Etterpå, da verden så smått var tilbake i normalposisjon igjen, var bandet ikke i tvil: Dette måtte de gjøre flere ganger!

Paal Nilssen-Love kunne som med-arrangør av Jazzknappleik velge musikere som han ville, og da blir det jo gjerne bra. Førstevalget var den relativt unge pianisten Isach Skeidvoll. Han er en av få i Norge som virkelig har plukket opp tradisjonen etter Cecil Taylor. Breddfull av ideer og energi og med et spill du sjelden hører maken til! Sammen med mer drevne frijazzere som Øyvind Storesund og Marthe Lea blir det sprengstoff. Vi skalker alle luker og gjør oss klar til stormen som kommer vestfra. Her må man holde på sydvesten!

Marthe Lea – saksofon, Isach Skeidsvoll – piano, Øyvind Storesund – bass, Paal Nilssen-Love – trommer

Lydklipp fra bandets første konsert: soundcloud.com/actionjazz/leaskeidsvollstoresundnilssenlove

Foto: Else Olsen Storesund / collage NJS

The post Sun & Steel appeared first on Jazz i Norge.

 
06.11 Nasjonal jazzscene
Wako ? festkveld!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Young, playful, vigorous and driven, celebrating their newest album with wonderful guests

Den nye, fjerde plata til Wako er utfordrende og fantasifull fra fire av den nye, Nordiske jazzens mest spennende utøvere. Du har kanskje sett og hørt dem med band som Hegge, Megalodon Collective, Espen Berg Trio, Kjetil Mulelid Trio, Trondheim Jazzorkester og en hel rekke andre.

Den nye selvtitulerte plata Wako ble utgitt i februar i år på Øra Fonogram, og er den fjerde platen på fem år. 13 spor med overskudd, et heltent med en hel drøss gjester, stor kreativitet og fingerspitzengefühl. Fra den lange gjestelista kommer disse til festen i Oslo: Adrian Løseth Waade – fiolin, Tore Brunborg – saksofon, Arve Henriksen – trompet og Kyrre Laastad – perk, elektronikk og mer!

«Man føler synapsene knatre og hjernevevet spire og gro når man lytter til Wako,» skriver Stemmegaffel.no om den siste skiva. Musikken står aldri stille med dette bandet, den engasjerer og er i stadig bevegelse.

Wako ønsker å ta himmelen ned denne kvelden og lage en festkveld i Oslo hvor de inviterer så mange av gjestemusikerne som kan for å virkelig åpne taket. Orden og kaos flettes i kveld!

Martin Myhre Olsen – saksofon, Kjetil André Mulelid – piano, Bárður Reinert Poulsen – bass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

Foto: Signe Luksengard

The post Wako – festkveld! appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Herr Nilsen
Way Out West
1430 entré
Oslo Jazzforum

Trioen er en hyllest til Sonny Rollins og spiller musikk som har utgangspunkt i hans rikholdige triorepertoar. Dette startet i 1957 da Rollins valgte å utelate pianoet fra bandet sitt. Med platen «Way Out West» fra samme år etablerte han trioformatet med saksofon, bass og trommer som en klassiker innen jazz. Nymo, Thormodsæther og Nygård vil selv utforske og presentere Rollins’ musikk i en frisk, utadvendt og melodisk sammenheng. Repertoaret vil være en blanding av Sonnys melodier og egenkomponert materiale og den energiske stemningen fra Rollins´ legendariske trio vil stadig være til stede.

Way Out West har også nylig lansert sin debutplate. Deres albumet med samme navn består av fire komposisjoner som Rollins ga ut på 50-tallet, samt en komposisjon av Thormodsæter, som peker fremover.

Atle Nymo – tenorsaksofon Magne Thormodsæter – bass Hermund Nygård – trommer

Kun forhåndssalg og det er et meget begrenset antall billetter som legges ut. NB: Begrenset antall billetter tilgjengelig. Badet spiller to konserter samme dag.

Restriksjoner: Er du syk blir du hjemme. Aldersgrense 20 år. Overstadige berusede personer bortvises. Kjøpte billetter refunderes ikke, med mindre arrangementet avlyses.

Ansvarsfraskrivelse: Du blir tildelt en plass og blir på den:) Det er ikke tillatt å bytte sete. Det er ikke barservering, kun servering ved bordet. Respekteres ikke smittevernreglene kan du bortvises fra arrangementet.

The post Way Out West appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Herr Nilsen
Way Out West
1700 entré
Oslo Jazzforum

Trioen er en hyllest til Sonny Rollins og spiller musikk som har utgangspunkt i hans rikholdige triorepertoar. Dette startet i 1957 da Rollins valgte å utelate pianoet fra bandet sitt. Med platen «Way Out West» fra samme år etablerte han trioformatet med saksofon, bass og trommer som en klassiker innen jazz. Nymo, Thormodsæther og Nygård vil selv utforske og presentere Rollins’ musikk i en frisk, utadvendt og melodisk sammenheng. Repertoaret vil være en blanding av Sonnys melodier og egenkomponert materiale og den energiske stemningen fra Rollins´ legendariske trio vil stadig være til stede.

Way Out West har også nylig lansert sin debutplate. Deres albumet med samme navn består av fire komposisjoner som Rollins ga ut på 50-tallet, samt en komposisjon av Thormodsæter, som peker fremover.

Atle Nymo – tenorsaksofon Magne Thormodsæter – bass Hermund Nygård – trommer

Kun forhåndssalg og det er et meget begrenset antall billetter som legges ut. NB: Begrenset antall billetter tilgjengelig. Badet spiller to konserter samme dag.

Restriksjoner: Er du syk blir du hjemme. Aldersgrense 20 år. Overstadige berusede personer bortvises. Kjøpte billetter refunderes ikke, med mindre arrangementet avlyses.

Ansvarsfraskrivelse: Du blir tildelt en plass og blir på den:) Det er ikke tillatt å bytte sete. Det er ikke barservering, kun servering ved bordet. Respekteres ikke smittevernreglene kan du bortvises fra arrangementet.

The post Way Out West appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Nasjonal jazzscene
Bitches Brew 50 år
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A reconstruction of a classic, take your brain for a trip!

I februar 2020 var det 50 år siden Miles Davis nok en gang fornyet jazzen. Han hadde innført elektriske instrumenter allerede noen år tidligere, men på hans første dobbeltalbum Bitches Brew var besetningen utvidet til 13 musikere: doble trommer, dobbelt perkusjon, dobbel bass, trippel Rhodes el-piano, og bassklarinett, i tillegg til gitar, trompet og saksofon.

Prosjekt MD er en samling Oslo-musikere som spiller egne versjoner av Miles Davis’ ”electric jungle grooves” fra perioden 1969-75. Til hver konsert topper de besetningen med inviterte musikere som har dyrket Miles’ elektriske tradisjon.

Da prosjektets Bitches Brew konsert først ble framført på Cosmopolite i februar 2020 skrev Arild Rønsen i puls.no at bandet ”består prøven med glans”, og at ”det er synd og skam om dette blir en one-off”. Det blir det altså ikke, for nå gjentas konserten på Nasjonal Jazzscene med et par endringer blant de inviterte solistene. Bitches Brew skal framføres i sin helhet med eksakt samme besetning som i studio i 1969.

Hayden Powell – trumpet, Jørgen Mathisen – sopran- og tenorsax, Brynjulf Blix – Rhodes piano, Jørn Øien – Rhodes piano, Sidiki Camara – perkusjon, Kåre Garnes – kontrabass. Prosjekt MD: Lars Mjøset – bassklarinett, Asgeir Skauge – gitar, Lars Aukrust – keyboards, Jon Devik – el-bass, Frithjof Eide – trommer, Charles Mena – trommer, Ketil Stoknes – perkusjon

Lars Mjøset holder foredrag om Bitches Brew i regi av Oslo Jazz Circle på Victoria 1. desember.

The post Bitches Brew 50 år appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen, -UTSATT
1500 entré
Improbasen

Konserten er utsatt inntil situasjonen stabiliserer seg litt. Vi har allerede booket inn konserter i denne serien på følgende datoer:

13. desember 07. februar 07. mars 11. april 09. mai og 06. juni

Vi kommer garantert til å sette opp denne konstellasjonen på en av disse datoene, og annonserer dette så snart kabalen er klar. De som har kjøpt billetter vil bli kontaktet på epost, og får disse refundert.

(Søndag 8. november er et nytt band klart i Improbasen’s konsertserie på Sentralen. Og det er ikke hvem som helst vi får høre denne ettermiddagen. Improbasen har nylig satt i gang en ungdomssatsning. Dette har vi gjort delvis for å gi et tilbud til ungdommer som allerede er på vei inn i musikkutdanningen, og delvis for å bygge en bro mellom disse, og de av våre elever som er på full fart dit.

Saxofonisten Erin Dahl Gaare er 15 år, og går nå siste året på ungdomsskolen. Hun har vært med på prosjekter i Lisboa, Stockholm og på Syd-Jylland, og turnert i Italia, og i Japan fra nord til sør. Vi får også et svært gledelig gjensyn med pianisten Solveig Skogdal, som nå går i 2. klasse på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø. Solveig deltok på en rekke av prosjektene våre i både inn- og utland for en del år siden, før hun ble for «gammel» til konseptet vårt. Og det er nettopp for å ivareta slike som henne at vi har satt i gang denne ungdomssatsingen. Hun har da også allerede vist seg fortjent til det, da hun fikk samtlige til å gispe av begeistring under årets Kids in Jazz i august.

På bass har vi Guro Frøseth, som også går siste året på ungdomsskolen, og er den eleven med lengst fartstid hos oss. Guro har det siste året fått undervisning av den prisbelønte bassisten Federica Michisanti fra Roma. På trommer har vi Maria Rosenlund som er ett år yngre, men som har deltatt på så mange prosjekter i løpet av de siste årene, at hun glir rett inn i denne sammenhengen. På repertoaret står musikk av bl.a. Wayne Shorter, Keith Jarrett, og veldig mye annet spennende).

Improbasen har spesialisert seg på å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her kan disse unge talentene gå skikkelig i dybden, og presentere kompleks jazz på internasjonalt nivå.

Konsertene på Sentralen fortsetter utover vinteren og våren, med nye grupper hver måned. Improbasen har også en konsertserie på Nasjonal Jazzscene, men månedlige konserter. Det forventes at de to seriene vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen, Norsk Jazzforum, og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen, -UTSATT appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Cafeteateret
Kampenjazz Helge Lien & Knut Hem
2000 entré Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på forhånd.
Kampenjazz

Helge Lien: piano, Knut Hem: dobro og weissenborn Foto: Christian Mørdre

Dørene åpner 19:30 konsertstart 20:15

Da gitaristen og strengeleikeren Knut Hem møtte hammersmeden Helge Lien fant de fort tonen sammen, til glede for mange av oss. På plata «Hummingbird» fra 2018 var hovedingrediensene en weissenborn fra Hawaii, en slovakisk dobro fra USA og et C. Bechstein-flygel fra Tyskland. En weissenborn er en akustisk lap-slide gitar, en dobro er en gitar utvidet med metall-resonatorer. Bechsteinflygelet presenterer seg selv.

Knut Hem trives aller best med sigarettrøyk og cowboyhatter og drikker helst polsk hasselnøttvodka. Helge Lien spiller som regel i dress og vil helst ha eget bestikk til forretten! Men det kan jo bli god musikk også av slikt. Resultatet kaller de uansett for nordisk, lyrisk americana.

Kolibriansk vellyd – straight ‘n no chaser!

Smittevern Vi følger offentlige helsemyndigheters råd og nå er det kommet ytterligere innskjerpinger som vi innlemmer i vårt smittevern. Så for å sikre en trygg opplevelse for både gjester og ansatte, gjelder følgende:

Fra torsdag 29. oktober er det påbudt å bruke munnbind på serveringssteder når man ikke sitter ved et bord. Du må derfor medbringe eget munnbind når du besøker oss og ha det på ved innslipp, når du blir vist til ditt sete og ved toalettbesøk. Du kan kun ta av munnbindet ditt når du sitter på setet ditt i salen. Publikum blir plassert ved bord eller på faste sitteplasser av vertene, så beregn god tid! Vi ber om tålmodighet og at dere bruker munnbind og holder avstand til andre gjester mens dette foregår. Det er bordservering Du må bli sittende på tildelt plass under hele oppholdet, bortsett fra ved toalettbesøk. Da skal du på nytt ta på munnbindet ditt. Kun personer fra samme husstand kan sitte med mindre enn 1 meters avstand. Hold minst 1 meters avstand og ikke bli stående for å prate på vei til eller fra toalettet. Alle billettkjøpere registrerer seg og sitt følge med navn og kontaktinfo når de kjøper billett, slik at det eventuelt kan smittespores i etterkant. Din informasjon lagres i 14 dager. Sist men ikke minst – ved sykdomssymptomer eller karantene så må du bli hjemme. Gi oss gjerne beskjed om du ikke kommer!

The post Kampenjazz Helge Lien & Knut Hem appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Magnus Joelson Murphy
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Magnus Murphy Joelson er trombonist, komponist, arrangør og bandleder fra Sandefjord, utdannet ved bl.a jazzlinja i Stavanger og Norges Musikkhøgskole. Han er kjent fra ensembler som BenReddik, Vestfold Jazzensemble og en rekke av sine egne prosjekter som Magnus Murphy Bigband og Magnus Murphy Oktett, som i 2019 ga ut Magnus sin debutplate ‘Skandinavia’.

Forkjærligheten for store ensembler er en fellesnevner for Magnus, både når han arbeider som arrangør og komponist. Nå gleder han seg til å presentere musikk skrevet for den store Ojkos-familien, litt ekstra brasstung for anledningen!

Magnus Murphy Joelson – trombone og komposisjoner, Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina Lægreid – saksofon, Ingvild Sandstad – horn, Richard Köster – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Johannes Fosse Solvang – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Magnus Breivik Løvseth – tuba, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister. OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Magnus Joelson Murphy appeared first on Jazz i Norge.

 
11.11 Cosmopolite
Van der Graaf Generator
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Denne konserten er foreløpig utsolgt! Vi føler med på rådene fra myndighetene og Folkehelseinstituttet over sommeren, og håper å kunne utvide kapasiteten til høsten.

Uttrykket “legendarisk”blir kanskje brukt litt for ofte – og ikke alltid om band og artister som fullt ut fortjener det. Men Van der Graaf Generator er legender innen sitt felt – et virkelig kultband innen progrocken, med en kreativ og kresen karriere som spenner over 50 år. De ble kanskje aldri de helt store rockestjernene, men er desto høyere elsket av alle som har dykket ned i platene og konsertene deres.

Van der Graaf Generator 2020 er Peter Hammill (vokal, gitarer, keyboards), Hugh Banton (orgel, bass) og Guy Evans (trommer, perksusjon), som alle har vært med siden bandets barndom. De lagde en rekke klassiske LP-er i første halvdel av 70-tallet, inkludert The Least We Can Do Is Wave to Each Other, H to He Who Am the Only One og Pawn Hearts. Musikken deres var både kompleks og drivende, og utgjør noen av høydepunktene innen kunstrocken fra dette tiåret.

Bandet gikk senere gjennom flere endringer, og ble endelig oppløst i 1978. Først i 2005 kom et etterlengtet comeback, med både live-spillinger og det nye albumet Present. Van der Graaf Generator ble hyllet av både unge og eldre fans, og har forblitt en inspirasjonskilde for mange band som har dukket opp senere.

I dag er den progressive musikkscenen både stor og romslig, med rom for mange uttrykk. Det passer nok denne kreative trioen bra, siden de ikke ønsker å lage noen blåkopi av fortiden, men heller bruker originalmaterialet som et fundament for å skape noe nytt og levende. De fortsetter å se fremover, og fremfører gjerne litt glemte perler fra katalogene til både Hammill og Van der Graaf Generator, i tillegg til eldre og nyere klassikere.

Den 11. november kommer de altså til Cosmopolite. Det bør være duket for en musikalsk festaften av de helt sjeldne – ikke minst for den stadig økende tilhengerskaren til progressiv musikk her hjemme.

The post Van der Graaf Generator appeared first on Jazz i Norge.

 
11.11 Nasjonal jazzscene
NTT100 ? Now?s The Times store jubileumsfest!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

NTT All-Stars + Ole & Silje Huleboer spiller Silje Nergaard + Andreas Røysum + DJ Lars-Martin Dahl

Velkommen til en festaften for jazz & omegn når vi markerer at NTT går tresifra!

Ja, dere – jazzbloggen Now’s The Time har rukket å komme med 100 svært omfattende utgaver. Bladet for spillekåthet og lytterglede kommer ut hver fredag på moderskipet Jazznytts hjemmesider, og er skrevet av Audun Vinger og Filip Roshauw.

Det er en musikkavis i remseform som setter passerspissen i jazzens blødende hjerte og trekker store og små ringer ut i musikklandskapet og kulturen deromkring. Den ble startet av ren nødvendighet siden det skjedde så vanvittig mye interessant og bra i musikk-Norge som man bare var nødt til å dekke på et vis, og noen millioner assosierende og samtalende tegn senere er det altså tid for jubileum.

Alt dette markeres med en festaften med livemusikk fremført av noen av de musikerne som har dukket opp hyppigst i NTT-spaltene, et musikalsk bestillingsverk fra en meget velspillende og -syngende duo, talkshow med kåringer, gjester og alskens drøs, ekte diskjockey, og god stemning. Kom tidlig, gå sent – vær trygg.

NTT All-Stars Ole & Silje Huleboer spiller Silje Nergaard Andreas Røysum DJ Lars-Martin Dahl Programledere: Audun Vinger & Filip Roshauw

Arrangør: Now’s The Time og Nasjonal jazzscene

The post NTT100 – Now’s The Times store jubileumsfest! appeared first on Jazz i Norge.

 
12.11 Nasjonal jazzscene
Hanna Paulsberg Concept 10 år
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Hanna Paulsberg Concept runder 10 år og feirer med jubileumskonsert!

Fra Dagbladet, juli 2011: «Saksofonist og låtskriver Hanna Paulsberg hadde med seg Oscar Grönberg (el-piano), Trygve Waldemar Fiske (bass) og Hans Hulbækmo (trommer), og under en bra besøkt gratiskonsert på den nye Lysthusscenen viste kvartetten betydelige ferdigheter i et modernistisk, melodibasert repertoar med god plass til både intrikate melodiforløp og riff og groover i høyt tempo. (….) Både hun og de tre andre musikerne i kvartetten skåret høyt på god instrumentbeherskelse og ungdommelig fryktløshet i optimistisk forening.»

Utekonserten med det fortsatt ferske Hanna Paulsberg Concept på Kongsberg Jazzfestival i 2011 var mitt første møte med bandet som nå i 2020 markerer sitt 10-årsjubileum. Som Dagblad-sitatet røper, var førsteinntrykket udelt positivt, og sånn har det bare fortsatt.

Med originalbesetningen intakt – i seg selv verdt en feiring – har Hanna Paulsberg Concept år for år inntatt en stadig mer ruvende posisjon i den norske jazzvirkeligheten. Allerede i 2011 vant bandet den skandinaviske Young Nordic Jazz Comets-konkurransen, og fikk også Trondheim Jazzfestivals talentpris det året. Fire album – «Waltz for Lilli» (2012), «Song for Josia» (2014), «Eastern Smiles» (2016), «Daughter of the Sun» (2018) – og et stort antall konserter i inn- og utland, spesielt i Frankrike, speiler så vel kvartettens kollektive utvikling som de fire medlemmenes individuelle vekst og modning, og nå i jubileumsåret blir det nye muligheter til å høre Hanna Paulsberg Concept. En rekke konserter, med og uten gjester, står på programmet, og publikum kan regne med å få servert nye låter og velkjent bandrepertoar i skjønn forening.

Alt har en begynnelse, og Hanna Paulsberg Concept ble til i 2010 som saxofonist/komponist Hanna Paulsbergs eksamensband ved Jazzlinja på NTNU. Siden da har kvartetten vært hovedprosjektet hennes, men ikke uten konkurranse fra virksomheten hennes som hovedmotor i con amore-prosjektet og publikumsfavoritten GURLS, og som frilansmusiker i flere utgaver av Trondheim Jazzorkester. Hun har vært norsk representant i Den Europeiske Kringkastingsunionens ungdomsstorband, har ledet sitt eget bestillingsverkensemble med Bobo Stenson og Laura Jurd i besetningen og er en av musikerne i Anja Lauvdals Joni Mitchell-hyllest. Hun er NTNU-ambassadør, medvirker på plater med bl.a. Espen Rud, og har også rukket å fullføre en mastergrad ved Norges musikkhøgskole.

Kvartetten har likevel aldri blitt parkert. Da Hanna Paulsberg Concept startet et særdeles vellykket plate- og konsertsamarbeid med den svenske trompeteren Magnus Broo (Atomic m.m.) i 2018, viste den til fulle et band med gnist og glød i behold, til tross for at også Grönberg, Fiske og Hulbækmo er travelt engasjert i andre band og prosjekter. Nå i jubileumsåret dukker Broo fortsatt opp som gjest på enkelte konserter, mens andre er viet enten kvartetten i sin originale form, eller med Broo pluss ytterligere to gjester, sangeren Elin Rosseland og pianisten Håvard Aufles. Førstnevnte er gjennom mange år vel etablert på øverste vokalhylle i norsk jazz, den andre er en ung, bratt stigende stjerne som har fulgt i kvartettmedlemmenes Jazzlinje-spor 10 år etter.

Det blir altså tre ulike utgaver av Hanna Paulsberg Concept som skal møte publikum i jubileumsåret. Men uansett om du møter jubilanten som kvartett, kvartett med gjest eller kvartett med tre gjester, kan du regne med en minneverdig opplevelse i farvannet der jazztradisjon og jazzframtid møtes i form av vital, eventyrlysten musikk.

Terje Mosnes

Hanna Paulsberg – saksofon, Oscar Grönberg – piano, Trygve Waldemar Fiske – bass, Hans Hulbækmo – trommer og gjester!

Foto: Anne Valeur, Francesco Saggio, John Glazebrook, Paul Evrard, foto@samfundet.no, Pål Dybwik

The post Hanna Paulsberg Concept 10 år appeared first on Jazz i Norge.

 
13.11 Nasjonal jazzscene
Cortex
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Avant-garde party music, indeed.

Cortex har etter hvert blitt noe av en institusjon i norsk jazz, avdeling litt fritt og mye trøkk. Tittelen på sisteplata, stjålet fra en av de utallige, overstrømmende anmeldelsene bandet har fått med seg, oppsummerer det meste: Avant-garde party music! For her snakker vi fortsatt umiskjennelig og knalltøff sekstitalls freebag i Ornettes og Don Cherrys ånd og kjød – men likefullt med en brei strek av noe nordisk og kontemporært. Noe som gjerne får folk til å komme dragende med den gamle fullriggeren Atomic når referansene skal stables og sorteres.

Da debuten kom på gata i 2011 kunne man fortsatt litt slengete omtale Cortex som et “jazzlinjeband”. I dag er de i front av feltet og medlemmene sitter sannsynligvis oftere på et fly på vei til neste gig med Cortex, Susanne Sundfør, Friends & Neighbors, Bushman’s eller hva det nå måtte være, enn de er hjemme i sofaen foran tv-en. Slikt blir det bra liveband av!

I kveld svinger de kjapt innom Victoria. Sving innom du også, det er her det er party!

Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer

Foto: Peter Gannushkin

The post Cortex appeared first on Jazz i Norge.

 
14.11 Herr Nilsen
AVLYST Nypan 4 feat. Wettre/Thormodsæter/Nygård
1430 entré
Oslo Jazzforum

Som de fleste sikkert har fått med seg har Oslo kommune stengt alle sosiale samlinger utenfor private hjem fra tirsdag 10. november og tre uker frem i tid. Ettermiddagskonserter lørdag 14.11, 21.11 og 28.11 er derfor avlyst.

De som har kjøpt billetter får automatisk refusjon gjennom Ticketco.

Ønsker du litt jazz fram til du kan gå på konsert igjen anbefaler vi de 6 streamingkonsertene som ble spilt inn i mai og juni, som du fortsatt finner på vår hjemmeside www.oslojazzforum.no. Det er fortsatt lov å støtte oss på Vipps eller via kontonummeret som du ser i videoen.

The post AVLYST Nypan 4 feat. Wettre/Thormodsæter/Nygård appeared first on Jazz i Norge.

 
14.11 Herr Nilsen
AVLYST Nypan 4 feat. Wettre/Thormodsæter/Nygård
1700 entré
Oslo Jazzforum

Som de fleste sikkert har fått med seg har Oslo kommune stengt alle sosiale samlinger utenfor private hjem fra tirsdag 10. november og tre uker frem i tid. Ettermiddagskonserter lørdag 14.11, 21.11 og 28.11 er derfor avlyst.

De som har kjøpt billetter får automatisk refusjon gjennom Ticketco.

Ønsker du litt jazz fram til du kan gå på konsert igjen anbefaler vi de 6 streamingkonsertene som ble spilt inn i mai og juni, som du fortsatt finner på vår hjemmeside www.oslojazzforum.no. Det er fortsatt lov å støtte oss på Vipps eller via kontonummeret som du ser i videoen.

The post AVLYST Nypan 4 feat. Wettre/Thormodsæter/Nygård appeared first on Jazz i Norge.

 
15.11 Cosmopolite
Mike Stern & Bill Evans Band ft. Tom Kennedy & Nicolas Viccaro
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Publikumsfavoritten Mike Stern er tilbake med helt ny line-up!

Line-up: Mike Stern – el.guitar Bill Evans – Sax Tom Kennedy – el.bass Nicolas Viccaro – Trommer

Norgesvennen Mike Stern er en av verdens mest respekterte gitarister. Han har litt av en merittliste også: Bare 23 år gammel ble han med i Blood, Sweat & Tears, som han spilte med i tre år. Deretter gikk han videre til bandet til Billy Cobham, før han i 1981 ble gitaristen til Miles Davis – et samarbeid som strakte seg over flere år. Listen over samarbeidspartnere er som et hvem-er-hvem innen jazz og rock, og omfatter navn som Steps Ahead, Jaco Pastorius, Michael Brecker og Chick Corea.

Som soloartist har Mike Stern også hatt betydelig suksess. Han har gitt ut en lang rekke kritikerroste album siden 1985, der i hvert fall seks av dem har blitt nominert til Grammy. Hans nyeste album er ”Eleven” fra 2019, med Mike Stern & Jeff Lorber Fusion Band. Cosmopolite fikk besøk av prosjektet i fjor til stor suksess og fullt hus, og intet mindre er å forvente denne høsten. Mike Stern tar nemlig med seg saksofonisten Bill Evans (spilt med blant andre Herbie Hancock, Lee Ritenour, Dave Grusin, John Scofield, Mick Jagger og Willie Nelson), bassist Tom Kennedy og trommeslageren Nicolas Viccaro. Sammen utgjør de Mike Stern & Bill Evans Band, et unikt prosjekt for første gang i Norge!

The post Mike Stern & Bill Evans Band ft. Tom Kennedy & Nicolas Viccaro appeared first on Jazz i Norge.

 
15.11 Cafeteateret
AVLYST Kampenjazz Anni Kiviniemi / Support: Ung Vokal
2000 entré Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på forhånd. Dørene åpner 19:30 Konsertstart
Kampenjazz

Anni Kiviniemi: piano Foto Klaudia Koldras.

Den finske jazzpianisten Anni Kiviniemi kommer til Kampenjazz! Her blir alt du trodde du visste om finsk musikk og dens røtter i de finske skogene gjort til skamme. Hennes musikk kan like gjerne ha røtter i tradisjonsmusikk fra Midt-Østen og Sentral-Europa. Med utgangspunkt også i pianomusikk fra det 20. århundre, skriver hun musikk som er plattformer for hennes utsøkte fortolkninger og improvisasjoner. Dette blir en feiring av det store og det lille livet!

Ung Vokal under ledelse av Ingebjørg Loe Bjørnstad

Kveldens support er Ung vokal. Dette er et nytt vokalensemble, etablert av Østnorsk jazzsenter. Det samler noen av våre mest lovende, unge sangere fra Østlandsområdet i alderen 15-20 år. Dette er et gehørbasert ensemble med fokus på rytmisk samsang og utforsking av vokalimprovisasjon. Ung Vokal er ledet av Ingebjørg Loe Bjørnstad

Du møter alltid det nye på Kampenjazz!

Smittevern Vi følger offentlige helsemyndigheters råd og nå er det kommet ytterligere innskjerpinger som vi innlemmer i vårt smittevern. Så for å sikre en trygg opplevelse for både gjester og ansatte, gjelder følgende:

Billetter kjøpes på forhånd Fra torsdag 29. oktober er det påbudt å bruke munnbind på serveringssteder når man ikke sitter ved et bord. Du må derfor medbringe eget munnbind når du besøker oss og ha det på ved innslipp, når du blir vist til ditt sete og ved toalettbesøk. Du kan kun ta av munnbindet ditt når du sitter på setet ditt i salen. Publikum blir plassert ved bord eller på faste sitteplasser av vertene, så beregn god tid! Vi ber om tålmodighet og at dere bruker munnbind og holder avstand til andre gjester mens dette foregår. Det er bordservering Du må bli sittende på tildelt plass under hele oppholdet, bortsett fra ved toalettbesøk. Da skal du på nytt ta på munnbindet ditt. Kun personer fra samme husstand kan sitte med mindre enn 1 meters avstand. Hold minst 1 meters avstand og ikke bli stående for å prate på vei til eller fra toalettet. Alle billettkjøpere registrerer seg og sitt følge med navn og kontaktinfo når de kjøper billett, slik at det eventuelt kan smittespores i etterkant. Din informasjon lagres i 14 dager. Sist men ikke minst – ved sykdomssymptomer eller karantene så må du bli hjemme. Gi oss gjerne beskjed om du ikke kommer!

The post AVLYST Kampenjazz Anni Kiviniemi / Support: Ung Vokal appeared first on Jazz i Norge.

 
19.11 Nasjonal jazzscene
Utsatt! – Emmeluth?s Amoeba + Torben Snekkestad & Per Oddvar Johansen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Fordi Byrådet i Oslo har besluttet å innføre en sosial nedstenging av Oslo fra mandag 9. november med varighet i tre uker holder Nasjonal jazzscene holder dørene stengt i den perioden. Denne konserten må derfor utsettes, informasjon om ny dato kommer når vi har den på plass. Ta vare på hverandre i mellomtiden!

Mind expanding, provocative and engaging

Provoserende, tankesprengende og engasjerende er gode stikkord for denne konserten.

Det grenseløse bandet Emmeluth´s Amoeba er en fengslende og eksplosiv jazzkvartett som beveger seg mellom det arrangerte og improviserte. Den dansk/norske kvartetten består av spennende musikere vi tidligere har hørt med Efterklang, Megalodon Collective, Thurston Moore Group, PNL Large Unit og Aperture for å nevne noen. I spissen av bandet finner vi den formidable bandlederen og komponisten Signe Emmeluth som denne sommeren mottok JazZtipendiat 2020/21 på årets Moldejazz. Det betyr at hun skal komponere et nytt verk for Trondheim Jazzorkester med urpremiere på festivalen neste år.

Emmeluth´s Amoeba slapp sitt andre album Chimaera på tampen av 2019 og fikk en rekke gode anmeldelser. Audun Vinger i Dagens Næringsliv sa blant annet: «Når Signe Emmeluth blåser i hornet, så lytter man…det er jo skikkelig intensivt svingende weltschmerz i en av årets friskeste låter «Lyons».»

Lynraskt og gjennomtenkt, fritt med øye på målet!

Signe Emmeluth saksofon, Christian Balvig – piano, Karl Bjorå – gitar, Ole Mofjell – trommer

Foto: Cristina Marx

Snekkestad / Johansen Duo Torben Snekkestad og Per Oddvar Johansen har spilt sammen i forskjellige grupper det siste tiåret, Per Oddvar Johansen trio og Trygve Seim ensemble for å nevne noen. Denne kvelden møtes de for første gang i det mere intime duoformatet for å skape lydlandskaper i spenningsfeltet mellom fri-improvisasjon og samtidsmusikk – kompleks og lyrisk klingende.

Her kan alt skje, men sikkert er det at det blir musikk basert på det markant egenarta instrumentaluttrykket begge utøvere er kjent for, både poetisk og intuitivt, inspirerende frisk og lekent. Det er bare å glede seg!

Torben Snekkestad – saksofon/elektronikk, Per Oddvar Johansen – trommer/elektronikk

The post Utsatt! – Emmeluth’s Amoeba + Torben Snekkestad & Per Oddvar Johansen appeared first on Jazz i Norge.

 
20.11 Sentralen
Åpning av Kids in Jazz International
1800 entré
Kids in Jazz

Denne kvelden åpner den internasjonale utgaven av Kids in Jazz på Sentralen! Dette spesielle året ble det besluttet å dele festivalen i to deler, -én på de oprinnelige datoene i august, med nordiske deltakere, og denne internasjonale utgaven, der alle de nordiske kommer tilbake, men nå i samspill med flere deltakere fra Europeiske land, og fra Japan. Den internasjonale delen av festivalen åpner med en klubbkveld på Sentralen, med en rekke godbiter som vitner om hva vi har i vente de neste dagene.

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Åpning av Kids in Jazz International appeared first on Jazz i Norge.

 
20.11 Sentralen
Åpning av Kids in Jazz International
1800 entré
Kids in Jazz

Denne kvelden åpner den internasjonale utgaven av Kids in Jazz på Sentralen! Dette spesielle året ble det besluttet å dele festivalen i to deler, -én på de oprinnelige datoene i august, med nordiske deltakere, og denne internasjonale utgaven, der alle de nordiske kommer tilbake, men nå i samspill med flere deltakere fra Europeiske land, og fra Japan. Den internasjonale delen av festivalen åpner med en klubbkveld på Sentralen, med en rekke godbiter som vitner om hva vi har i vente de neste dagene.

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Åpning av Kids in Jazz International appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Nasjonal jazzscene
Barnas internasjonale jazzcafé – Kids in Jazz
1400 entré
Kids in Jazz

Velkommen til barnas internasjonale jazzcafé! Etter flere år med månedlige konserter på Nasjonal jazzscene, føler jazzbarna og deres publikum seg særlig velkomne her. Denne gangen får du en konsert helt utenom det vanlige. Etter at festivalen Kids in Jazz ble delt i to deler dette spesielle året, sammenfaller nemlig dagens jazzcafé med hovedkonsertene for den internasjonale utgaven av festivalen, som går av stabelen denne helgen. På Nasjonal Jazzscene får du høre alle deltakerne, fra inn- og utland, presentere det beste de har å by på. Noen av utøverne har spilt sammen lenge, mens andre hadde sitt første møte med jazz under Buzz-seminarene i august. Noen av deltakere møter hverandre for første gang på scenen denne kvelden – for å skape magiske øyeblikk for oss og for hverandre. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Barnas internasjonale jazzcafé – Kids in Jazz appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Nasjonal jazzscene
Barnas internasjonale jazzcafé ? Kids in Jazz
1400 entré
Kids in Jazz

Velkommen til barnas internasjonale jazzcafé! Etter flere år med månedlige konserter på Nasjonal jazzscene, føler jazzbarna og deres publikum seg særlig velkomne her. Denne gangen får du en konsert helt utenom det vanlige. Etter at festivalen Kids in Jazz ble delt i to deler dette spesielle året, sammenfaller nemlig dagens jazzcafé med hovedkonsertene for den internasjonale utgaven av festivalen, som går av stabelen denne helgen. På Nasjonal Jazzscene får du høre alle deltakerne, fra inn- og utland, presentere det beste de har å by på. Noen av utøverne har spilt sammen lenge, mens andre hadde sitt første møte med jazz under Buzz-seminarene i august. Noen av deltakere møter hverandre for første gang på scenen denne kvelden – for å skape magiske øyeblikk for oss og for hverandre. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Barnas internasjonale jazzcafé – Kids in Jazz appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Nasjonal jazzscene
Avlyst! – Barnas jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30
Nasjonal jazzscene

Fordi Byrådet i Oslo har besluttet å innføre en sosial nedstenging av Oslo fra mandag 9. november med varighet i tre uker holder Nasjonal jazzscene holder dørene stengt i den perioden. Konserten med Barnas jazzscene må dessverre derfor avlyses. Vi har satt opp en ny konsert 23. januar, håper du heller kommer på den! Ta vare på hverandre i mellomtiden!

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

Utøverne fra Improbasen har opptrådt på festivaler i inn- og utland, men er også husvarme her på Nasjonal jazzscene, hvor de fyller salen en lørdag i måneden med sin populære konsertrekke Barnas jazzscene. Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Oslo-området og fra resten av landet og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Avlyst! – Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Nasjonal jazzscene
Utsatt! – Voice & Strings & Timpani
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Fordi Byrådet i Oslo har besluttet å innføre en sosial nedstenging av Oslo fra mandag 9. november med varighet i tre uker holder Nasjonal jazzscene holder dørene stengt i den perioden. Denne konserten må derfor utsettes, informasjon om ny dato kommer når vi har den på plass. Ta vare på hverandre i mellomtiden!

Dreamy grooves bubbling with the best from Bergen

Voice & Strings & Timpani var opprinnelig et bestillingsverk til Nattjazz, som endelig har blitt foreviget i studio. All musikk er komponert av Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde, begge kjente fra blant andre Erlend Apneseth Trio og Building Instrument. De har i en årrekke jobbet sammen i duokonstellasjonen Strings & Timpani, og denne gangen utvider de formatet med noen av sine favorittmusikanter fra den egenartede improvisasjonsscenen i Bergen. Musikken befinner seg et dogmefritt sted hvor blokkfløyter, synther, franske gloser og drømmedryssende gitarer danser taktfast i ring på samtidsmusikkfest.

6. november slipper de albumet «Voice & Strings & Timpani» på det velrenommerte selskapet Hubro.

Mari Kvien Brunvoll – vokal, Eva Pfitzenmaier – vokal, Stein Urheim – gitar, Stephan Meidell – gitar, Kim Åge Furuhaug – trommer, Øyvind Hegg-Lunde – trommer

Foto: Oddbjørn Steffensen

The post Utsatt! – Voice & Strings & Timpani appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Sentralen, Forstanderskapsalen
Avslutningskonsert for Kids in Jazz International
1400 entré
Kids in Jazz

Dette spesielle året kuliminerer Kids in Jazz i en ekstra spesiell finalekonsert. Etter at festivalen ble besluttet delt i to, med først halvdel på de opprinnelige datoene i august, og andre halvdel denne helgen i november, er det ekstra stas å avslutte det hele med denne storstilte konsert i der det hele begynte i august, -i Forstanderskapsalen på Sentralen. Her vil helt nye bandkonstellasjoner som er oppstått i løpet av festivalen spille jazz av ypperste klasse. Konserten denne kvelden samler alle de unge musikantene som har deltatt på festivalen. Her vil vi få se resultatene av Improbasens arbeid med å utvikle unge talenter, og ikke minst de sterke båndene som musikk kan skape mellom barn.

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Avslutningskonsert for Kids in Jazz International appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Sentralen, Forstanderskapsalen
Avslutningskonsert for Kids in Jazz International
1400 entré
Kids in Jazz

Dette spesielle året kuliminerer Kids in Jazz i en ekstra spesiell finalekonsert. Etter at festivalen ble besluttet delt i to, med først halvdel på de opprinnelige datoene i august, og andre halvdel denne helgen i november, er det ekstra stas å avslutte det hele med denne storstilte konsert i der det hele begynte i august, -i Forstanderskapsalen på Sentralen. Her vil helt nye bandkonstellasjoner som er oppstått i løpet av festivalen spille jazz av ypperste klasse. Konserten denne kvelden samler alle de unge musikantene som har deltatt på festivalen. Her vil vi få se resultatene av Improbasens arbeid med å utvikle unge talenter, og ikke minst de sterke båndene som musikk kan skape mellom barn.

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Dette spesielle året gjennomføres festivalen i to porsjoner, 7-9. august, og 20-22. november, med daglige konserter på de fineste scenene i Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturkontakt, Sparebankstiftelsen, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo Kommune.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Avslutningskonsert for Kids in Jazz International appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Cafeteateret
AVLYST Kampenjazz Holum Trio
2000 entré Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på forhånd.
Kampenjazz

Vegard Holum: trompet, Stian Andreas Andersen: kontrabass, Øystein Aarnes Vik: trommer

Foto: Oda Aunan

Holum Trio feirer snart tiårsjubileum. Improvisert musikk med pop-tvist. Åpne strukturer og dynamisk vekselvirkende lag, men også musikk med det enkle, melodiske i bunnen. Også kjent som frisk norsk jazz!

Våren 2019 kom trioens andre album, «Borte». Denne plata samler opp erfaaringer etter trioens musikalske reise gjennom ti år. Nordiske kvarttoner drar ut i verden og møter arabiske toneganger og afrikanske rytmer. En dash europeisk frijazz setter smak på denne norske lapskausen.

Heime, borte, uavgjort! Holum 3-0

Smittevern Vi følger offentlige helsemyndigheters råd og nå er det kommet ytterligere innskjerpinger som vi innlemmer i vårt smittevern. Så for å sikre en trygg opplevelse for både gjester og ansatte, gjelder følgende:

Billetter kjøpes på forhånd Fra torsdag 29. oktober er det påbudt å bruke munnbind på serveringssteder når man ikke sitter ved et bord. Du må derfor medbringe eget munnbind når du besøker oss og ha det på ved innslipp, når du blir vist til ditt sete og ved toalettbesøk. Du kan kun ta av munnbindet ditt når du sitter på setet ditt i salen. Publikum blir plassert ved bord eller på faste sitteplasser av vertene, så beregn god tid! Vi ber om tålmodighet og at dere bruker munnbind og holder avstand til andre gjester mens dette foregår. Det er bordservering Du må bli sittende på tildelt plass under hele oppholdet, bortsett fra ved toalettbesøk. Da skal du på nytt ta på munnbindet ditt. Kun personer fra samme husstand kan sitte med mindre enn 1 meters avstand. Hold minst 1 meters avstand og ikke bli stående for å prate på vei til eller fra toalettet. Alle billettkjøpere registrerer seg og sitt følge med navn og kontaktinfo når de kjøper billett, slik at det eventuelt kan smittespores i etterkant. Din informasjon lagres i 14 dager. Sist men ikke minst – ved sykdomssymptomer eller karantene så må du bli hjemme. Gi oss gjerne beskjed om du ikke kommer!

The post AVLYST Kampenjazz Holum Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
25.11 Herr Nilsen
AVLYST Kristoffer Kompen kvintett – Tribute to Jack Teagarden
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Avlyst pga restriksjonene.

The post AVLYST Kristoffer Kompen kvintett – Tribute to Jack Teagarden appeared first on Jazz i Norge.

 
29.11 Cafeteatret
AVLYST Kampenjazz Lyder Røed kvintett
2000 entré Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på forhånd.
Kampenjazz

Lyder Røed: flygelhorn og trompet, Karl Hjalmar Nyberg: saksofon, Erlend Slettevoll: piano, Steinar Raknes: bass, Tore Ljøkelsøy: trommer

Foto Jonathan Vivaas Kise

Det er et år siden trompeteren Lyder Øvreås Røed slapp sin første plate i egent navn, «The Moon Doesn’t Drink» på Jazzland. Nå kommer kvintetten hans endelig til Kampenjazz med Røeds musikk. Og om man ikke får ståpels av musikkutøvelsen til denne kvintetten, så er det ikke Røeds feil. Heller ikke hans medmusikanter. Da får du selv ta ut dottene i ørene dine.

Dette er musikk, dette er jazz å låne ører til. «Låtene er fulle av lag med tekstur og atmosfære, som lagd for mørke, sene kvelder», skrev Alisa Larsen i anmeldelsen av plata i Bergens Tidende. Det er derfor passende at Lyder Røed og hans venner kommer til oss og lyser opp vår tilværelse på en av de mørkeste dagene i november.

Lyder Røed kommer med sola til Kampenjazz!

Smittevern Vi følger offentlige helsemyndigheters råd og nå er det kommet ytterligere innskjerpinger som vi innlemmer i vårt smittevern. Så for å sikre en trygg opplevelse for både gjester og ansatte, gjelder følgende:

Billetter kjøpes på forhånd Fra torsdag 29. oktober er det påbudt å bruke munnbind på serveringssteder når man ikke sitter ved et bord. Du må derfor medbringe eget munnbind når du besøker oss og ha det på ved innslipp, når du blir vist til ditt sete og ved toalettbesøk. Du kan kun ta av munnbindet ditt når du sitter på setet ditt i salen. Publikum blir plassert ved bord eller på faste sitteplasser av vertene, så beregn god tid! Vi ber om tålmodighet og at dere bruker munnbind og holder avstand til andre gjester mens dette foregår. Det er bordservering Du må bli sittende på tildelt plass under hele oppholdet, bortsett fra ved toalettbesøk. Da skal du på nytt ta på munnbindet ditt. Kun personer fra samme husstand kan sitte med mindre enn 1 meters avstand. Hold minst 1 meters avstand og ikke bli stående for å prate på vei til eller fra toalettet. Alle billettkjøpere registrerer seg og sitt følge med navn og kontaktinfo når de kjøper billett, slik at det eventuelt kan smittespores i etterkant. Din informasjon lagres i 14 dager. Sist men ikke minst – ved sykdomssymptomer eller karantene så må du bli hjemme. Gi oss gjerne beskjed om du ikke kommer!

The post AVLYST Kampenjazz Lyder Røed kvintett appeared first on Jazz i Norge.