Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
SEPTEMBER 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
     
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Kristoffer Kompen med Fåx Trått
2000 entré
Kampenjazz

Kristoffer Kompen har akseptert utnevnelsen som residerende kapellmester 2020, og Kompen er dermed den sjuende som kan føye tittelen res.kamp. til navnet sitt. Tre Kompen-konserter med tre forskjellige Kompen-band.

Kristoffer Kompen har det siste tiåret etablert seg som en av de sterkeste nye jazzstemmene i Norge, like mye hjemme i en sammenheng med swing-jazz som i et frittgående og helt moderne uttrykk.

Han har utdanning i både jazz-trombonespill og musikkpedagogikk fra Musikkhøgskolen i Oslo, og i klassisk trombonespill fra Musikkonservatoriet i København. Han er en av landets mest allsidige musikere, og har også vært musiker i en lang rekke teater- og musikaloppsetninger de siste årene.

Søndag 1. mars kl. 20:00 – Fåx Trått

Kristoffer Kompen: trombone, Eyolf Dale: piano, Atle Nymo, Andre Roligheten: saksofoner, Trygve Fiske: bass, Hans Hulbækmo: trommer

foto Morten M Kristiansen

Etter fem år i dvale er bandet endelig på beina igjen! Med denne sekstetten er ingenting rett fram og opp. Musikerne snur like godt de gode gamle jazzperlene fra 1920- og 1930-tallet på hodet, vrenger dem, plukker dem fra hverandre og setter dem sammen igjen på nye måter.

Dette er konserten der du ender opp med å nynne med på melodiene, uten helt å klare å finne ut hvilken låt du nynner på! Se fram til fantasifulle og svært nyskapende tolkinger fra noen av Norges fremste musikere!

Seks mannsensemblet Fåx Trått består av unge og erfarne mestere på alle plasser. Og som seg hør og bør – dette er gamle, unge venner av Kampenjazz!

Indeksregulert trad-jazz fra 1920 til fritt improviserende i 2020!

The post Kampenjazz: Kristoffer Kompen med Fåx Trått appeared first on Jazz i Norge.

 
03.03 Nasjonal jazzscene
OJC: Torstein Ellingsen: Bakerste mann som solist
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.30, billetter kjøpes i døra
Nasjonal jazzscene

Trommeslager Torstein Ellingsen kåserer om og belyser knallperler og melodisk trommespill fra Gene Krupa til Steve Gadd, men skal selvfølgelig innom flere store jazztrommeslagere. Vi skal høre etter form, melodi, virkemidler, og vi skal telle takter sammen.

Medlemmer av OJC og de med sesongkort på Nasjonal jazzscene går gratis. Andre må betale kr 100 i døra. Alle er hjertelig velkommen!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste par årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos oss!

The post OJC: Torstein Ellingsen: Bakerste mann som solist appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Cosmopolite
Trondheim Voices + Asle Karstad: Rooms & Rituals
0000 entré
Trondheim Voices

Trondheim Voices og Norges ledende lyddesigner Asle Karstad har hatt et langvarig kjærlighetsforhold. Med sin dype kunnskap om ensemblet og dets enkeltutøvere, har Karstad designet og skreddersydd den trådløse effektkontrolleren «Maccatroll» til Trondheim Voices; små bokser som bæres på kroppen og lar sangerene manipulere stemmene sine elektronisk og trådløst. All lyd kommer fra stemmene, og storslåtte ambiente landskaper, vakre melodier og abstrakte lydbilder improviseres fram i øyeblikket, intuitivt og som om sangerene var en felles pustende organisme. Karstad legger siste hånd på øyeblikksmusikken, og skaper et rom i rommet gjennom sin surround mix. I Rooms & Rituals synges det ikke fra en scene, men i et felles opplevelsesrom, hvor publikum og Trondheim Voices samles, som i et tidløst rituale.

Med live-albumet “Rooms & Rituals” (2018), har Trondheim Voices manifestert seg som et av verdens mest spennende improviserende vokalensembler:

-Den ekte originalitetens triumf. Terje Mosnes -This is art. Auralaggravation, GB -A hurricane of creativity. A real rough diamond.. Chromatique, FR -A phenomenal recording.. a curious delicacy for the ears. Toneshift, USA -Evocative, original, spectacular, graceful, surprising and inventive. Jazzconvention, IT – Originality, innovation and creativity.. an extraordinary album. Skjazz, Slovakia -Dramatic, theatrical, daring. Musikkultur, DE -A triumphant release. Adverseeffectmagazine, PL -a triumph of subtle, wiry, crystalline tones set forth with precision and assurance. Thesoundprojector.com -Vokalkunst på høyt nivå. Morgenbladet

Den anerkjente britiske kritiker og musikkskribent Richard Williams, beskriver Trondheim Voices + Asle Karstad: «These voices are like no choir you ever heard. They can form pale clouds of sound, or pools of glowing light, or bright shafts of pure sound. Phrases can soar before suddenly reversing direction and travelling backwards, but along a different tangent. Rising from the luminous sound beds — sometimes lush, sometimes austere – float a disembodied melody from an ancient world, an overheard conversation, a whisper from the past, the rumblings of a distant storm, the babble of children, or something that sounds like the ambient chatter of an asteroid belt. The individual strands cluster, entwine, swell, and then disperse, perhaps to leave a single voice exposed in all its natural beauty before others return to take up its cues and head off in a new direction. For both the singers and their audience, this is music in a constant state of discovery.»

Stemmer og Maccatrols: Sissel Vera Pettersen (kunstnerisk leder) Siri Gjære Tone Åse Live Maria Roggen Heidi Skjerve Siri Gjære Kari Eskild Havenstrøm

Lyd-design: Asle Karstad

The post Trondheim Voices + Asle Karstad: Rooms & Rituals appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Kulturhuset i Oslo
Stumfilmkonsert: The Mark of Zorro med Jonas Cambien Trio
0000 entré

Filmen: The Mark of Zorro. Handlingen foregår i California på den tiden da staten ennå var en spansk koloni. Den fattige befolkningen lider under den spanske guvernørens tyranni, hvor mishandling og forfølgelse av uskyldige er daglig kost. Idet den tause aksepten av undertrykkelsen er i ferd med å gli over i åpent opprør, spres et rykte om en ukjent ridder som ensom, med våpen i hånd, rir rundt og frelser de undertrykte. Ingen vet hvem han er, han bærer alltid en maske, men han setter et merke på dem han straffer – med sverdspissen tegner han en Z i ansiktet på den som nås av hans rettferdige straff. Musikken: Filmen blir vist på 16mm, og vil bli akkompagnert med live musikk av Jonas Cambien Trio, en jazztrio under ledelse av den belgiske pianisten Jonas Cambien, med André Roligheten på saksofon, og Andreas Wildhagen på trommer. Trioen har gitt ut albumene Clean Feed: A Zoology of the Future og fjorårets We Must Mustn’t We. Begge har fått store ord fra anmeldere i inn- og utland. Gjennom en rekke konserter i og utenfor Norge de siste årene har Jonas Cambien Trio markert seg som et knallsterkt live band.

The post Stumfilmkonsert: The Mark of Zorro med Jonas Cambien Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Cosmopolite
Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez
1900 entré Forsalg via Ticketmaster

Opplev denne unike trioen, hvor mangfoldig musikalsk bakgrunn skaper en eksplosjon av dynamisk og inspirerende musikk!

De GRAMMY-nominerte musikerne Richard Bona og AlfredoRodriguez oppdaget hverandres talent gjennom deres felles mentor, Quincy Jones. Etter mange års vennskap, dro duoen i studio for å jobbe med Rodriguez’ album «Tocororo» hvor de skrev låtene «Raìces» og «Ay, Mamá Inés» sammen. Dette ble starten på et fantastisk samarbeid, og kombinasjonen mellom begges unike musikalske bakgrunn skaper dynamisk og inspirerende musikk. For å toppe det hele, har de fått med seg den amerikanske multi-instrumentalisten Pedrito Martinez med på prosjektet!

Alfredo Rodriguez immigrerte til USA etter sitt første møte med Quincy Jones i 2006 for å følge drømmen. Han ble skolert på de strengeste klassiske konservatoriene i Havanna, og hans spenstige virtousitet springer mellom alt fra Bach og Stravinsky til afro-kubansk og jazz. I løpet av det siste tiåret har Rodriguez vokst fra en ung kubansk kunstner til en globalt anerkjent GRAMMY-nominert.

Richard Bona ble som liten gutt i byen Kamerun fascinert av den store amerikanske bassisten, Jaco Pastorius. Det var han som inspirerte Bona til å starte med musikk, noe som skulle resultere i at han etter hvert ble en av de mest anerkjente bassistene i verden. Han har dedikert over 30 år til å promotere fred og samhold gjennom musikken sin, og jobber for tiden med å oppnå målet sitt om å turnere i alle verdens land.

Pedrito Martinez’ musikalske talent, som perkusjonist og sanger, kom direkte fra gatene i Cayo Huesto, Havana-området, hvor han vokste opp. Etter å ha flyttet til NYC i 1998 har han tatt perkusjon- og jazzverdenen med storm, og spilt inn musikk med artister som Sting, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tynton Marsalis, og med sin egen gruppe.

Denne dynamiske og mangfoldinge trioen kan nå for første gang bli sett på turné, og vi ser frem til å presentere de på Cosmopolite!

The post Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar – Trond Haugmark
1900 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Trond er vokalist og forteller, og har skrevet og produsert forestillingen My Buddy om jazzlegenden Chet Baker, som gikk for fullt hus rundt omkring i landet i 2017. Vi spiller et utvalg av låtene fra forestillingen, og det er ikke umulig at man kanskje også lærer noe nytt om en av jazzens største og mest sagnomsuste vokalister.

Trond Haugmark – vokal Aksel Westlund – gitar Håkon Bjørgo – bass Erik Jøkling – trommer

The post Jazz på Sagene Lunsjbar – Trond Haugmark appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Svettern, Kjelsåsveien 18
Grefsen Jazz Society – Vårløsning 2020
1930 entré Studenter 1/2 pris
Grefsen Jazz Society

Grefsen Jazz Society har den glede å ønske velkommen til nok en spennende konsert på ærverdige Svettern’ på nedre Grefsen. Denne gangen har vi den glede å kunne presentere et helt nytt ensemble, Lettvinten, bestående av garvede musikere med bakgrunn både fra jazz, klassisk og latinamerikansk musikk. Musikerene er Svein Olav Rutle og Snorre Stensbøl på gitar, Kjetil Sandum på kontrabass, Ingerd Wennemo vokal, og Hector Novas, perkusjon. Deres repertoire er ikke minst påvirket av den Brazilianske jass/bossa tradisjonen og vi gleder oss til å høre dem i deres første offentlige opptreden.

Lettvinten får følge av vårt husorkester Borderline Big Band, som nok en gang har klart å plukke frem et knippe hårdtswingende låter som vi er sikre på vil sitte godt hos det brede publikum.

Vær velkommen!

The post Grefsen Jazz Society – Vårløsning 2020 appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Nasjonal jazzscene
Bill Laurance Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The Snarky Puppy frontman has put together a brand new and very contemporary piano trio

For noen år siden solgte fenomenet Snarky Puppy ut Victoria seks ganger på ett år! Det er en rekord vi tror kommer til å bli stående en stund. Midt i hjertet av suksessen satt Bill Laurance. Den grammyvinnende pianisten sitter der fortsatt, men han er vel så aktiv på egen hånd. Siden 2014 har det kommet minst et album i året under eget navn, og han spiller med folk som David Crosby og Salif Keita og komponerer musikk for en rekke dansekompanier verden over. For å nevne noe.

Da Bill Laurance besøkte oss sist, var det med en rytmetung kvartett med utspring i Snarky Puppy. Trioen han kommer med denne gangen er derimot et ganske nytt prosjekt. Et lite og innovativt ensemble som virkelig tester grensene for hva en pianotrio kan og skal være! En plate med nyinnspilt musikk skal være på vei. Vi gleder oss til den, og til konsert!

Bill Laurance – piano, Jonathan Harvey – bass, Marijus Aleksa – trommer

The post Bill Laurance Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
05.03 Nasjonal jazzscene
Andreas Røysum Ensemble
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

No-borders traditional music meets cutting edge free jazz meets contemporary high art

Klarinettisten Andreas Røysum har vært en tydelig skikkelse i jazzlandskapet de siste par åra, ikke minst som initiativtaker og sjef for den motkulturelle og, må vi nesten få legge til for egen regning, fabelaktig flotte festivalen Motvind. Men også som utøver er Røysum høyt og lavt, i og utenfor landets grenser, i band som Miman, Nakama eller Marthe Lea Band, eller i samspill med fine folk som Axel Dörner og Kresten Osgood.

Nå har han samlet ni av sine beste venner i Andreas Røysum Ensemble. Her møter fascinasjonen for asiatisk og afrikansk tradisjonsmusikk den skarpe brodden i frijazz og samtidsmusikkens utstrakte formsans. Vi snakker for all del ikke om en referansetung pastisj her, men et orkester som har en sans for og verdsetter de organiske elementene i musikken. I kveld slipper bandet plate. Det blir en fest med stor takhøyde og breie smil!

Andreas Røysum – klarinett, Henriette Eilertsen – fløyte, Klaus Holm – saksofon, Marthe Lea – saksofon, Hans P. Kjorstad – fele, Joel Ring – cello, John Andrew Wilhite – bass, Christian Meaas Svendsen – bass, Sanskriti Shrestha – tablas, Andreas Wildhagen – trommer

The post Andreas Røysum Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
06.03 Cosmopolite
OUM
2000 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Inspirert av gospel, soul og afrikanske rytmer, kommer Oum til Oslo for å presentere sitt nyeste album ‘Daba’ (nå).

Oum er vokst opp i Marokko, med røtter blant ørkenbefolkningen in Sahara. Hun utviklet sitt særegne talent gjennom deltakelse i gospelkor hvor hun raskt ble solist, og har en stemme med både styrke og sødme som egner seg like godt til soul som til jazz. Oums musikk er rik på rytmer og melodier, og henter inspirasjon fra den flerkulturelle identiteten og musikken som hun er vokst opp med. Selv sier hun at hun er påvirket av afrikanske rytmer, soul og gospel, i tillegg til mye etnisk musikk.

Hennes nyeste album «Daba» (‘nå’ på arabisk) er basert på hennes opplevelser på de utallige reisene hun har vært på den siste tiden. Navnet har flere betydninger, men for Oum betyr det de korte og intense øyeblikkene og utvekslingene mellom henne og publikum. På albumet sørger hun over fortiden og ønsker å gi et budskap om håp, hvor hun inviterer lytterne til å leve og nyte her og nå. Orkestrasjonen forblir akustisk, men for aller første gang i arbeidet hennes er det tilført elektroniske elementer for et modernisert uttrykk.

Line-up:

Oum – Vokal Yacir Rami – Oud Camille Passeri – Trompet Damian Nueva – Kontrabass Carlos Oscar Mejias Perez – Saksofon & elektronikk

The post OUM appeared first on Jazz i Norge.

 
06.03 Nasjonal jazzscene
Masåva + 1816
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Songs rooted in soil and soul + acoustic chamber-pop

Masåva skaper magi av hverdagsproblemer, drømmer, sorg og kjærlighet. Vokalist og felespiller Selma French Bolstad skriver låter i et originalt landskap mellom viser, folketoner og jazz, hvor ærlige tekster, fengende riff og gripende melodier kan smelte stein. Masåva møttes på Musikkhøgskolen og begynte å spille sammen våren 2017. Året etter kom debutalbumet, en plate breddfull av sanger som sitter i lenge, og som viste at Masåva allerede var i ferd med å skape sitt eget, helt særegne musikalske univers. Ikveld har de med seg Anja Lauvdal på piano, dette blir fint!

Selma French Bolstad – vokal, Anja Lauvdal – piano, Martin Morland – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer

Fra historiebøkene er 1816 kjent som året uten sommer, og 1816 er et band som utforsker mørket i oss alle, med nakne tekster og musikk som befinner seg et sted mellom improvisasjon og alternativ pop. Som om Bjørk og Keith Jarrett har komponert for Rickie Lee Jones og et lite kammerorkester.

Wenche Losnegård og Audun Ellingsen har begge bred erfaring fra norsk jazz og improvisasjonsmusikk og har skrevet musikk til danseforestillinger og film, og førsteplata deres fra to år tilbake kom ut til strålende kritikker. I 1816 samles trådene og veves sammen til et fengslende univers av akustisk kammerpop!

Wenche Losnegård – vokal, Audun Ellingsen – bass + gjester!

The post Masåva + 1816 appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Gamle logen
Cafékonsert: The Hot White Chocolates – «Sol-timen»
1300 entré
Gamle Logen

Det ti manns sterke orkesteret The Hot White Chocolates har som mål å få deg til å tro at du befinner deg inne i en gammel radio. Med instrumenter fra perioden gjenskaper de tyvetallets jazz og populærmusikk nøyaktig slik den lød den gang. Repertoaret favner et vel av forskjellige genre og utrykk orkesterjazzen rommet i denne perioden, med amerikansk så vel som europeisk musikk.

The post Cafékonsert: The Hot White Chocolates – «Sol-timen» appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Nasjonal jazzscene
Hilde Louise Asbjørnsen med Kaba Orchestra
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Norways hottest mini-big band meets a fantastic songwriter and singer full of love

Låtene til Hilde Louise Asbjørnsen spinner rundt tiden vi lever i, med feminint opprør og mennesker på flukt, men her er også hjertenære betraktninger. Alt elegant framført sammen med Kaba Orchestra som legger ekstra trøkk til Hilde Louises fine melodier. Kjærligheten til 1940 og 50-tallets swingjazz skinner igjennom, og det oppdaterte lydbildet føles like friskt og relevant i dag.

Kaba Orchestra har som mål å ikke bare hylle den tøffe musikken fra noen generasjoner tilbake, men også å vise at musikken på ingen måte er glemt eller utdatert. Swingjazzen har etterlatt et tydelig avtrykk i jazzhistorien og lever fortsatt i beste velgående. Orkesteret ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen – begge kjent fra ”Jazzin Babies” – og henter navnet fra Oslos første jazzklubb, som holdt til på Restaurant Kaba, like ved Nationaltheatret.

Under Oslo Jazzfestival i 2016 fylte Kaba Orchestra Den Norske Opera til siste seterad. Kveldens konsert kommer til å bestå av en rekke høydepunkter fra den gang, både Asbjørnsens låter og noen overraskende standarder. Siden sist har også Håvard Fossum og swing-magister Staffan William-Olsson laget noen nye arrangementer. Her kan du glede deg til trøkk og eleganse, mye glede og kanskje en liten tåre!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Atle Nymo, Håvard Fossum, Lars Frank – saksofoner, Kristoffer Kompen og Jørgen Gjerde – tromboner, Marius Haltli, Erik Eilertsen, Eckhard Baur – trompet, Svein Erik Martinsen – gitar, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Hilde Louise Asbjørnsen med Kaba Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Sentralen
Nordisk framtidsprosjekt inntar Sentralen
1500 entré
Improbasen

Søndag 8. mars er det et meget spesielt band som inntar Sentralen. Vi får høre fire svært unge talenter, som kommer til å gjøre seg bemerket i nordisk jazzliv i mange, mange år framover. 9 år gamle Ida Reitan Arntzen på altsax, 10 år gamle Bjalla Beintudottir Dalsgard fra Tórshavn på gitar, 12 år gamle Elias Reitan Arntzen på bass, og 11 år gamle Þórkatla Sigurdardottir fra Reykjavik på trommer, møtes for første gang som samlet gruppe, selv om de på tross av sin unge alder allerede har vært med på så mange prosjekter, at de nok har møtt hverandre før i ulike sammenhenger.

Ida og Elias er blant de yngste fremadstormende talentene blant Improbasen’s egne elever, mens både Bjalla og Þórkatla er produkter av de prosjektene vi har gjennomført i de nordiske landene de siste årene.

Þórkatla var med på den første åpne workshopen vi hadde på Nordens Hus i Reykjavik i 2017, og har senere deltatt på en rekke prosjekter, sammen med unge talenter fra inn- og utland. Bjalla kom som en åpenbaring inn i livene våre da vi hadde den første workshopen på Nordens Hus i Tórshavn i juli 2019. Læringskurven har vært så bratt at det nesten ikke er til å tro, og for en måned siden deltok hun som fullverdig bandmedlem sammen med noen av våre mest erfarne elever, da vi turnerte en hel uke på Færøyene, og spilte på den flotte festivalen Vetrarjazz.

På selveste kvinnedagen faller alle brikkene på plass, når disse unge talentene forener sine krefter på Sentralen i Oslo.

Improbasen har spesialisert seg i å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som er svært godt egnet for kammerjazz. Når disse fire talentene går i dybden, kan vi love noe HELT annet en det man forventer av barnejazz på dette aldersnivået.

Serien på Sentralen fortsetter utover våren, med nye grupper hver måned. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Nordisk framtidsprosjekt inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Cosmopolite
To Broadway or not to Broadway
1730 entré
SheBop Big Band

Vi i damestorbandet SheBop Big Band inviterer til en swingende konsertaften med tema «To Broadway or not to Broadway» med fengende storbandmusikk på Cosmopolite Scene søndag 8. mars kl. 17:30. Vi tilbyr en stor opplevelse med gode og kjære storbandlåter, ispedd mindre kjente perler og egne tolkninger av jazzens standardrepertoar.

Du har sikkert hørt Rhapsody in Blue av G. Gershwin? Vi kan i år med stor stolthet presentere et egenarrangert Rhapsody in Blue på flygel av bandets pianist Linda Løvland. Dette vil bli en musikalsk opplevelse.

Det blir også garantert mange gode musikkopplevelser med vår faste fyrrige og brennhete vokalist Ingrid E. Thomassen.

Vår prosjektdirigent, arrangør og trombonist for kvelden er Didrik Føyn Føyen som vil lede det hele med en stødig musikalsk hånd og et stort engasjement.

Følg med SheBop Big Band på Facebook. https://www.youtube.com/watch?v=5zYfuziI1UE&list=PLLuZyUl5fSYMAPhWC9sRx9QrhZGvON5jA

Velkommen!

post@shebop.no Mob: 908 28 329

The post To Broadway or not to Broadway appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Kaptein Komp & AOJO ? Kampenjazz 20 år
2000 entré
Kampenjazz

Kristoffer Kompen har akseptert utnevnelsen som residerende kapellmester 2020, og Kompen er dermed den sjuende som kan føye tittelen res.kamp. til navnet sitt. Tre Kompen-konserter med tre forskjellige Kompen-band.

Kristoffer Kompen har det siste tiåret etablert seg som en av de sterkeste nye jazzstemmene i Norge, like mye hjemme i en sammenheng med swing-jazz som i et frittgående og helt moderne uttrykk.

Han har utdanning i både jazz-trombonespill og musikkpedagogikk fra Musikkhøgskolen i Oslo, og i klassisk trombonespill fra Musikkonservatoriet i København. Han er en av landets mest allsidige musikere, og har også vært musiker i en lang rekke teater- og musikaloppsetninger de siste årene.

Kristoffer Kompen: trombone, Rob Waring: vibrafon, Per Zanuzzi: bass, Erik Nylander: trommer + Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester (AOJO)

Tegning Øystein Runde

Da Kompen ble spurt om å være residerende kapellmester 2020 svarte han umiddelbart med at han ville starte et nytt band. Så i det første settet på selve Kvinnedagen slipper Kristoffer Kompen løs sin helt nystartede kvartett: «Kaptein Komp»! Med helt ny musikk.

Dette blir bandets debut-konsert! Kompen har skrevet splitter nye komposisjoner inspirert av musikerne han har med seg: Dette blir fritt, straight og melodisk.

I andre settet kommer AOJO (Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester) tilbake til Kampenjazz. Orkesteret ble startet og ledet de første årene av Kristoffer Kompen, men ledes nå av Shannon Mowday.

Dette store ungdomsorkesteret vil spille et blandet repertoar under Mowdays ledelse, samt et verk signert Kristoffer Kompen og tilegnet Kampenjazz til dette årets 20 års jubileum. Kompen stiller som solist med AOJO til dette verket. Dette blir en oppvarming til den store jubileumskonserten til høsten med orkestret OJKOS (Orkestret for Jazzkomponister i Oslo).

Nysgjerrig? – Det er bare fornavnet!

The post Kampenjazz: Kaptein Komp & AOJO – Kampenjazz 20 år appeared first on Jazz i Norge.

 
11.03 Festsalen, OsloMet Akademia Frydenlund, Pilestredet
Svarttrost
1200 entré Lunsjkonsert for studenter, ansatte og besøkende
OsloMet

Rob Waring – Vibrafon John Pål Inderberg – Sopran- og Barytonsaxofon Jacob Young – El.- og Akustisk gitar Terje Gewelt – El.- og Kontrabass Espen Rud – Trommer

The post Svarttrost appeared first on Jazz i Norge.

 
11.03 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Paper Dog + Aloft Quartet + Jam
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Your new favourite pop band + The young, fresh and acoustic

Paper Dog hopper like godt opp i gryta med begge beina, det er rett fram nydelig pop, hverken mer eller mindre! Riktignok har bandet flere både tidligere og nåværende jazzstudenter fra NMH, men her er det danselysten og smilet som skal lokkes fram med vellyd og gode grooves. NRK P3 trekker paralleller til svenske favoritter som Many Voices Speak og Niki & The Dove og lar seg fange av Kristin Myhrvolds flotte stemme. Her er kjærlighet, lengsel og melankoli, og Paper Dogs får det til å høres ut som en deilig drøm!

Kristin Myhrvold – vokal, Andreas Vangen Andersen – gitar, Martin Sandvik Gjerde – tangenter, Simen Wie – bass, Kenneth Enes Kristoffersen – trommer

Her er noe stort i gjære, dette er lett å like! Aloft Quartet er en akustisk jazzkvartett med unge, dyktige musikere fra hele Skandinavia. De spiller egenskrevet musikk inspirert av den amerikanske og nordiske jazzscenen. Det er både vakkert og tøft, og om folk hadde danset til jazz nå om dagen, hadde de danset til Aloft! Debutalbumet ble sluppet 2018 på AMP Music & Records, et ungt selskap vi hører om stadig oftere, til gode anmeldelser, og gruppa vant “Årets nye danske jazznavn” samme år. Nå i mars kommer deres andre album. Varm opp jazzfoten med konsert først!

Simon Balvig – saksofon, Rasmus Sørensen – piano, Jon Henriksson – bass, Amund Kleppan – trommer

Etter konsertene blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Uhørt! Paper Dog + Aloft Quartet + Jam appeared first on Jazz i Norge.

 
12.03 Cosmopolite
Lettuce Funk
1900 entré
Cosmopolite

Har du ikke hørt om Lettuce? Da har du masse fin musikk i vente! Og om du har hørt dem, er du antagelig alt på vei på vei til å bestille billetter.

Lettuce sprenger omtrent alt som heter båser, og har selv prøvd å beskrive musikken sin som funk/jazz/soul/jam/psychedelic/hip-hop/avant-garde/experimental. Det er vel riktig nok, men gir egentlig ikke et fullgodt bilde av hvor mektig, variert og rikt dette låter. Bandet ble startet alt i 1992, av talentfulle folk som fant sammen ved Berklee College Of Music i Boston. Den gangen skal de ha vært inspirert av blant annet Herbie Hancock, Earth, Wind and Fire og Tower of Power.

Og jammen er funky – som et rytmisk fyrverkeri toppet med lekre blåsere og keyboards. De debuterte på plate med Outta Here in 2002, fulgt opp med et live-album fra Tokyo året etter. Til sammen har det blitt seks studioalbum, med den sterke ”Elevate” som den nyeste. Lettuce

– Dette albumet sprenger definitivt grenser for oss, sier komponisten og perkusjonisten Adam Deitch, – Vi ønsket å fortsette å utforske funk og hip hop-beats, og skrive melodier som passet til. Resultatet har fått kritikere til å trekke sammenligninger med både Pink Floyd, Grateful Dead, Eno og Miles Davis, i tillegg til Prince.

The post Lettuce Funk appeared first on Jazz i Norge.

 
12.03 Nasjonal jazzscene
Moskus
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A rare breed of young, uninhibited jazzers, constantly moving between introspective gravitas and light-hearted playfulness

Her er lyden av en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger, deres syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers.

De er i stand til å endre uttrykk like lett som å blunke, det høres ut som om at bandets improvisasjon baserer seg på idéer, heller enn temaer og melodier. Musikken endrer seg i likhet med temperatur og vær, og på samme måte endrer også dynamikken i trioen seg i takt med rolleskifter og hvilke instrumenter som er i fokus.

Moskus viser stor dynamikk i uanstrengte vekslinger mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale. Bandet kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer

The post Moskus appeared first on Jazz i Norge.

 
13.03 Blå
AVLYST – Stian Westerhus – plateslipp
2000 entré
Blå

Vi beklager å måtte meddele at på grunn av en rekke omstendigheter rundt Oslo kommunes skjerpede tiltak rundt covid-19, så har vi sammen med artisten sett oss nødt til å avlyse denne konserten. Det er foreløpig ikke satt noen nye dato, så det er nå åpnet for refusjon av kjøpte billetter via Ticketmaster.no.

The post AVLYST – Stian Westerhus – plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
13.03 Nasjonal jazzscene
Ola Kvernbergs Steamdome III
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A distillation of Kvernberg’s powerful opus

Her kommer et skarpt destillat du vil kjenne i magen lenge! Ola Kvernbergs fabelaktige Steamdome fra tre år tilbake, et spellemannsnominert og konsertsalfyllende, instrumentalovervinnende mektig og sydende brygg av flott musikk, har kommet i ny directors cut redux-versjon!

Det de i Amerika kaller en reimagination, er et nytt møte med musikken, og her er virkelig beviset på Kvernbergs komponeringskvaliteter og musikalitet. Forrige rundes triple trommeslagerkraft har blitt kokt ned til Erik Nylanders fintfølende og fantasifulle rytmikk; det vanvittige bånntrøkket har Nikolai Hængsle ingen problemer med å forvalte helt alene. Ola Kvernberg er fortsatt en Nøkken-figur som guider oss opp steile klipper og ut i enorme panorama, rundt krappe svinger og ned stup, svevende over nattlandskapet.

Ola Kvernberg – fele, gitar, Nikolai Hængsle – bass, Erik Nylander – trommer

The post Ola Kvernbergs Steamdome III appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Stortorvet Gjæstgiveri
AVLYST – MBA + 2
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Konserten er dessverre avlyst.

The post AVLYST – MBA + 2 appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Glasshuset, Oslo Konserthus
AVLYST – Løs snipp & Jannike Kruse
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Konserten er dessverre avlyst.

The post AVLYST – Løs snipp & Jannike Kruse appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Lambertseter kro,Lambertseter
Ellingtons spiller på Lambertseter
1500 entré
Oslo søndre jazzclub

Ellingtones presenterer perler fra forskjellige perioder av Duke Ellingtones karriere. Velklingende arrangementer fremført av dyktige musikere, krydret med korte historier

The post Ellingtons spiller på Lambertseter appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Herr Nilsen
Vein (Sveits)
1600 entré
Oslo Jazzforum

I løpet av det siste tiåret har trioen VEIN fra Basel etablert et godt rykte blant jazzpublikumet med bakgrunn i en mangfoldig stil og tekniske ferdigheter når de blander kompleksiteten i klassisk, europeisk kammermusikk med spenning og energi i jazzimprovisasjon på sitt mest sofistikerte. Alle tre utøvere er klassisk skolerte og det skapes et flytende, kosmopolitisk uttrykk idet de veksler på å ha den musikalske ledelsen.

Siden gruppen ble etablert har de lansert et album nesten årlig og nyter anerkjennelse gjennom sine langvarige samarbeid med rutinerte stjernesolister som inkluderer trombonist Glenn Ferris og saksofonistene Greg Osby, Dave Liebman og Andy Sheppard. Alle tre medlemmer bidrar med komposisjoner og originalene balnseres med adapsjoner hentes både fra klassisk og jazz, slik som det kritikerroste albumet «VEIN Plays Ravel“ (2017).

– “One of Europe’s most exciting ensembles”, ifølge John Fordham i The Guardian.

Michael Arbenz – piano. Thomas Lähns – kontrabass. Florian Arbenz – trommer.

Billetter kjøpes i døra / Door sales only.

The post Vein (Sveits) appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Nasjonal jazzscene
Tord Gustavsen Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Tord Gustavsen is perhaps Norway’s most popular jazzartist, and this trio is truly uplifting!

Det er halvannet år siden den utsolgte konserten hos oss, endelig kan vi ønske velkommen tilbake til denne fantastiske trioen! Det ser ut som publikum ikke kan få nok av Tord Gustavsen, og det forstår vi veldig godt. Som en av våre absolutt mest populære jazzartister, og en av svært få som kan skilte med førsteplass på VG-lista og topp ti på amerikanske Billboard, har han gjort mer enn de fleste for å forene det moderne og det tilgjengelige. Med en lavkirkelig høystemthet og bluessåre melodier det lukter fersk jord og himmel av, gir han publikum både det de vil ha og det de ikke visste at de trengte.

ECM utgivelsen The Other Side fra 2018 fikk rosende kritikker over hele fjøla, og trioen kunne igjen vise sin kraft med konserter rundt om i verden. En levende organisme inntar oss og overtar rommet i mars, det er bare å glede seg!

Tord Gustavsen – piano, Gjermund Silset – bass, Jarle Vespestad – trommer

The post Tord Gustavsen Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Cafeteateret
AVLYST! Kampenjazz: Wako med Oslo strings
2000 entré
Kampenjazz

Bárður Reinert Poulsen: bass, Kjetil Andre Mulelid: piano, Simon O. Albertsen: trommer, Martin Myhre Olsen: altsaksofon, Kaja Constance Rogers: fiolin, Isa Caroline Holmesland: bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen: cello

Fotograf Eyðun Müller Thomsen

Wako with Oslo strings og plata «Modes for all eternity» er et kulturelt samarbeid mellom syv musikere med bakgrunn fra jazzlinja på NTNU i Trondheim og det klassisk utøvende miljøet i Oslo. En jazzkvartett sammen med en stryketrio. Nå får vi høre dem på Kampenjazz.

Visjonen er at musikken skal bygge broer mellom jazz og klassisk musikk. Med jazzkvartettens samspill og improvisasjon i bunnen, henter de inspirasjon fra komponister som Messiaen og Stravinskij og moderne kammerjazzprosjekter som Christian Wallumrød Ensemble og Alpaca Ensemble. Musikken består av skrevne og improviserte partier der de to ensemblene utfyller hverandre i et nyskapende og interessant lydbilde.

Jazzdans med Messiaens fugler?

The post AVLYST! Kampenjazz: Wako med Oslo strings appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Herr Nilsen
Norwegian songs IV – Dag Arnesen med Sandvika storband
2000 entré https://www.herrnilsen.no/H150320.html
Sandvika Storband

Som del av sitt 50 årsjubileum ønsker Sandvika Storband å hylle Dag Arnesen og hans seneste CD-produksjon «Norwegian Song IV». Musikeren og komponisten er selv pianist og bandleder på konserten.

Dag Arnesen har siden 1970-tallet vært en av landets ledende jazzpianister, men som bergenser og med bakgrunn fra klassisk musikk har han hatt et livslangt forhold til Edvard Griegs musikk. Norwegian Song IV er den fjerde i serien hvor Edvard Griegs musikk og skatter fra utvalgte norske folketoner har blitt tolket på jazzmanér, denne gangen i full storbandmundur presentert av et av landets ledende storband. Sandvika storband er godt kjent for Nilsens jazz-publikum.

The post Norwegian songs IV – Dag Arnesen med Sandvika storband appeared first on Jazz i Norge.

 
17.03 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Arne Martin Nybo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Arne Martin Nybo er en gitarist og komponist med bakgrunn fra jazzlinja i Stavanger og Norges Musikkhøgskole. Underveis og etter studier har han etablert prosjekter som The Sky Opened Up og Vestfold Jazzensemble, og i 2018 debuterte han med utgivelsen Nybo/Ravn – En (alle), i samarbeid med poet og hornist Ulrik Ravn. Nybo sin musikk har blitt omtalt som heftig, ærlig og annerledes, og har en sterk tilknytning til jazz- og improverden, men de dypeste røttene kommer fra sjangere som punk, grunge, surf og prog-rock. På denne konserten vil publikum få oppleve et elektrisk OJKOS.

På mange måter tas vi med tilbake til det som aller først inspirerte og vekket oppmerksomhet; elektrisk sound, elektrisk energi og et pumpende, rytmisk uttrykk. Alle pedaler og penta’er skal skrus på, og det vil garantert koke over når scenen gjestes av selveste Tore Brunborg, saksofon og Martin Nodeland på gitar.

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tore Brunborg – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Martin Nodeland – gitar, Mike McCormick – gitar, laptop, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister. OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Arne Martin Nybo appeared first on Jazz i Norge.

 
18.03 Kafé Hærverk
AVLYST! Thurston Moore & Mats Gustafsson + Andreas Røysum
2000 entré
Kafé Hærverk

Kjære gjester!

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre ytterligere spredning av Covid-19. Dette inkluderer forbud mot alle kulturarrangementer og stengning av alle barer. Tiltakene gjelder inntil annen beskjed blir gitt. Dette betyr at alle våre arrangementer i nærmeste fremtid blir avlyst/utsatt, og at vi holder stengt inntil videre. Vi håper å se dere igjen snart.

Ta vare på dere selv og hverandre!

The post AVLYST! Thurston Moore & Mats Gustafsson + Andreas Røysum appeared first on Jazz i Norge.

 
18.03 Nasjonal jazzscene
Eivind Austad Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

High class acoustic piano trio

Triojazz er som linedans: balansen må være perfekt. Fra Eivind Austad trio får publikum oppleve skarpskodd europeisk cool med mer enn et hint av amerikansk gospel og moderne samtidsjazz, harmonisk smeltet sammen av tre drevne musikere som til fulle behersker den vanskelige kunsten. Bandet spiller egenkomponert musikk, med en og annen Bowie-låt som krydder. Det er organisk og akustisk, melodirik, smart musikk med sjel.

Det tok et lite tiår fra Eivind Austad trio så dagens lys til de slapp debutskiva Moving i 2016, men nå har de begynt å få opp dampen. Fjorårets Northbound fikk det europeiske jazzpublikumet til å spisse ørene og se nordover. Man kan godt si at det er gran reserva, men sannheten er at det lyder ferskt, boblende og lekent! Kritikerne er begeistret, og det er vi sikker på at du vil bli også!

Eivind Austad – piano, Magne Thormodsæter – bass, Hermund Nygaard – trommer

The post Eivind Austad Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
19.03 Cosmopolite
The Cookers
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Septeten bestående av noen av de viktigste veteranene fra 60-talls post-bop tar med sin grensesprengende musikk til Cosmopolite for første gang.

Denne spennende all-star septeten representerer en aggressiv 60-talls spirit med en kraftig samling av ekspansive post-bop originaler preget av alle nødvendige killerinstinkter og pyrotekniske spill.

Billy Harper, Cecil McBee, George Cables, Eddie Henderson og Billy Hart blusset opp midt i den voldsomme æraen på midten av 60-tallet. Hart og Henderson var medlemmer av Herbie Hancocks banebrytende Mwandishi-gruppe, Cecil McBee forankret Charles Lloyds store ’60-kvartett sammen med Keith Jarrett og Jack DeJohnette, Billy Harper var en del av Lee Morgan’s siste gruppe, i tillegg til medlem av Max Roachs kvartett, Art Blakey og Jazz Messengers, mens George Cables spilte med blant annet Sonny Rolling, Joe Henderson, Freddie Hubbard og Dexter Gordon.

David Weiss og Donald Harrison, de yngste medlemmene av bandet, har blitt eksperter i læring av Art Blakey, Bobby Hutcherson, Freddie Hubbard, Charles Tolliver, Roy Haynes og Herbie Hancock. Det er denne umiskjennelige kraften av teamwork som gjør denne musikken så spesiell, og sammen har septeten over 250 år med erfaring i jazzverdenen og har vært en del av over 1000 innspillinger.

Etter ti år sammen slapp The Cookers sitt femte album The Call of the Wild and Peaceful Heart med enda mer grensesprengende musikk fra de legendariske, ærverdige veteranene. Nå kan du se de for første gang på Cosmopolite, en konsert du neppe vil gå glipp av.

Line-up:

Billy Harper – Tenorsax Eddie Henderson – Trompet Donald Harrison – Altsax David Weiss – Trompet George Cables – Piano Cecil McBee – Bass Billy Hart – Trommer

The post The Cookers appeared first on Jazz i Norge.

 
19.03 Cafeteateret
Café Society mars
1900 entré
David Arthur Skinner

Oslos legendarisk speakeasy på Grønland, med swingjazz fra øverste hylle! Plass til å danse. Plass til å sitte. Denne gangen får vi besøk av to norske musikere med bakgrunn fra New York, og en meget swingende engelsk/norsk/svensk trio… velkommen!

Dørene åpner kl 19 og konserten begynner kl 20.

Felix Peikli – klarinett Bjørn Solli – gitar David Skinner – piano Stig Hvalryg – kontrabass Marcus Lewin – trommer

The post Café Society mars appeared first on Jazz i Norge.

 
19.03 Blå
Team Hegdal ferier 10 år!
2100 entré
Blå

Team Hegdal feirer 10 år! De har fire utgivelser bak seg, hvorav én stakk av med Spellemannspris for «Beste jazzalbum i 2015». Et kruttsterkt lag med Gard Nilssen (trommer), Ole Morten Vågan (kontrabass), André Roligheten (saxofoner/bassklarinett) og Eirik Hegdal (saxofoner/klarinett) inntar Blå torsdag 19.mars 2020 klokka 21. Dørene åpner klokka 20.

Velkommen!

The post Team Hegdal ferier 10 år! appeared first on Jazz i Norge.

 
20.03 Cosmopolite
Antonio Andrade Guitar Duo
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Få me dere den anerkjente flamenco-gitaristen fra Sevilla fremføre «Memories of the Alcázar» med Miguel Sotelo.

I mars arrangeres Oslo Internasjonale Flamencofestival for fjerde gang. Festivalen er et samlingspunkt for alle som vil oppleve flamencomusikk og -dans. Festivalen går av stabelen 19.-22. mars, og vil fylle Oslo med farger og lidenskap.

Denne kosnerten er en del av Oslo Internasjonale Flamencofestival, og under konserten vil vi få ulike innslag fra flere av artistene under åretes festival!

Mer informajson om selve festivalen finner du her

Gjennom sin lange verdensomspennende karriere som suksessfull flamenco-gitarspiller, har Antonio Andrade skrevet utallige flamencoproduksjoner, hovedsakelig for dans. Med sin ‘Antonio Andrade Duo’ presenterer han det flotte mangfoldet innenfor flamenco-gitarspill, og for anledningen har han med seg Miguel Sotelo.

Miguel Sotelo er en av de mest allsidige moderne flamencogitaristene vi har i dag. Han har jobbet med en rekke dansekompani og flamencoartister, blant annet Nene Vázquez, El Torombo, Domingo Patricia, Carles Benavent og Joaquín Ruiz. I tillegg til bred ekspertise innen flamenco, har han også utvidet repertoiret til jazz, pop og andre world music-stilarter.

Antonio Andrade kommer fra Sevilla, en av de andalusiske byene med mye tradisjon for flamenco. Oppvokst i en «aficionados»-familie (flamenco-elskere), har denne gamle musikktradisjonen blitt en stor del av livet hans, spesielt påvirket av sin onkel – legenden Jose Menese. Som gitarist har Andrade jobbet med kjente artister slik som Javier Barón, Israel Galván, Antonio «El Pipa», Javier Cruz, «La Lupi» og mange flere, som alle har hatt stor innflytelse på Andrade og tilegnet ham bred erfaring. Sammen med Úrsula Moreno, grunnla han «Companía Flamenca Antonio Andrade i 2001, som er blitt et svært anerkjent flamencokompani.

Gled dere til en minneverdig aften, når Antonio Andrade Duo skal fremføre «Memories of the Alcázar».

The post Antonio Andrade Guitar Duo appeared first on Jazz i Norge.

 
21.03 Blå
UTSATT! Red Kite
2000 entré
Blå

UTSATT: RED KITE

Vi beklager å måtte meddele at konserten med Red Kite har blitt utsatt på bakgrunn av situasjonen i Norge nå og restriksjonene tilknyttet spredningen av coronaviruset. Vi beklager så mye til de som hadde gledet seg til denne konserten. Det hadde vi også. MEN! Vi jobber fortløpende med ny dato.

Mer info kommer så snart vi vet mer om utviklingen.

Norske jazzmusikere er en spydspiss for utviklingen av flerfoldige retninger innen en bred jazzrocksjanger, og gjør seg mer enn bemerket på det internasjonale markedet. Band som Elephant9, Hedvig Mollestad Trio, Bushmans Revenge, Motorpsycho og Amgala Tempel er alle sentrale bidragsytere til dette. RED KITE er et viktig tilskudd på stammen, som den eneste kvartetten av de tidligere nevnte som kombinerer gitar og rhodes med el-bass.

I tillegg er det meget erfarne musikere med en tyngde fra en annen verden, som utfolder seg med sine komposisjoner, og de går en annen vei ved å velge britiske Rare Noise framfor norske selskap som fx Rune Grammofon. Det spenner en stram tråd tilbake til prosjekter som Bitches Brew og Black Beauty, men rommer likevel en annen dimensjon med det spirituelle Alice Coltrane-esque, som skiller Red Kite fra sine kollegaer. Moens virtuose og fleksible spill dribler vidunderlig med Hermansens kreative og solide gitarspill. Kombinasjonen av Frønes helt særegne elbass-stil og Lofthus sitt ekstremt harde slag, men likevel klar forankring i en sprudlende og jazzforankret Elvin Jones-inspirert attak, gir RED KITE en egen karakter. Spilleglede, samspill, energi, rytmikk, og volum står sentralt, og hele prosjektet er en lekestue for musikalsk overskudd og utilslørt moro. Bandet ble startet i 2014. Torstein Lofthus, Bernt Moen og Even Hermansen møttes og spilte sammen i Shining under Grindstone/Blackjazz-årene, og Trond Frønes og Hermansen spiller sammen i Grand General (med bla. Ex-Motorpsycho-trommeslager Kenneth Kapstad og Ola Kvernberg).

Endelig var det anledning for å få satt sammen Lofthus og Frønes til det som trygt må kunne sies å være et av Norges mest bunnsolide og hardtslående komp, som så sparker Moen og Hermansen hardt i baken, i deres musikalske katt og mus-lek på toppen.

The post UTSATT! Red Kite appeared first on Jazz i Norge.

 
22.03 Cosmopolite
Fatoumata Diawara
2000 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

En av de mest vitale formidlerne av moderne afrikansk musikk returnerer til Oslo for å gjenta suksessen fra 2018!

Fatoumata Diawara har i løpet av det siste tiåret etablert seg som en av de mest interessante stemmene og vitale formidlerne av moderne afrikansk musikk. Hun tar kunsten sin til spennende høyder på sitt nyeste, kritikerroste album «Fenfo», som for øvrig høstet en GRAMMY-nominasjon. Diawara, som også er en suksessfull skuespiller, vokste opp på Elfenbenskysten med maliske foreldre og har en rik musikkarv å bygge på.

Diawara har valgt å synge på språket ‘bambara’, for å holde i hevd og fremme sine røtter, riktignok ikledd en ny, futuristisk melodisk drakt. Tekstene berører denne kulturelle arven, på godt og vondt. Hennes musikalske uttrykk kommer til livs når hun blander den vestafrikanske musikktradisjonen med impulser fra vestlig popmusikk. Det er den gjennomgående sjangerblandingen som gjør at musikken blir tidløs, og virkelig frigjør seg fra datostempling.

Fatoumata er en viktig stemme på mange måter, og i over lang tid har hun kjempet for rettighetene til barn og kvinner. Underveis i karrieren har hun også samarbeidet med størrelser som Bobby Womack, Roberto Fonseca, Paul McCartney og Damon Albarn’s American Express. I fjor under Oslo World, fylte hun Cosmopolite til randen og ga oss en eksepsjonell konsertopplevelse. Vi forventer intet mindre fra henne denne gangen, og ser frem til å kunne presentere Fatoumata Diawara på Cosmopolite den 28.mars!

The post Fatoumata Diawara appeared first on Jazz i Norge.

 
22.03 Cafeteateret
AVLYST Kampenjazz: Christian Wallumrød Ensemble Plateslipp
2000 entré
Kampenjazz

Christian Wallumrød: piano, Eivind Lønning: trompet, Espen Reinertsen: saksofon, Tove Törngren: cello, Per Oddvar Johansen: trommer, vibrafon

Foto Colin Eick

Christian Wallumrød er en av Norges mest prominente musikere og komponister på den samtidige kunstmusikkscenen, og Christian Wallumrød Ensemble er ett av hans hovedprosjekter. Gjennom 15 år med konsertvirksomhet i Norge, Europa, Japan og USA og seks kritikerroste utgivelser har ensemblet befestet seg som en viktig stemme i norsk musikkliv.

«Jeg vet knapt om noen som har tilført norsk musikkliv mer nyskapt særpreg enn Christian Wallumrød de siste tiårene», skrev en gang Aftenpostens Arild R. Andersen.

Nå kommer ensemblet til Kampenjazz for å feire utgivelsen av albumet ‘Many’ som kommer ut på Hubro Music. Her bør det bli stinn brakke!

Det aller ypperste av moderne kammerjazz!

The post AVLYST Kampenjazz: Christian Wallumrød Ensemble Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Kulturhuset
Karoline Wallace – Lang vinter
2000 entré
Kulturhuset

«Lang Vinter» ble startet på initiativ fra sanger og komponist Karoline Wallace vinteren 2018, gitt ut på plate i 2019 på Øra Fonogram. Mesteparten av komposisjonene ble skrevet under fjorårets lange vinter som tilsynelatende aldri tok slutt og som gav navn til prosjektet. Låtene er tullete, alvorlige, blomstrende og iskalde, og blir fremført med stor spilleglede av et band med et helt spesielt sound. Utøverne er aktive musikere og pådrivere i jazz- og folkemusikkmiljøet i Norge, og er nøye valgt ut av Karoline for å sette deres preg på komposisjonene hennes. De er å se i fremgangsrike band som Billy Meier, Skadedyr, Baker Hansen, Hullyboo, Morgonrode, Molecules, Masåva og mange fler.

Karoline Wallace – Vokal, komposisjoner Arnfinn Gursli Langesæter – Saksofon, klarinett Helga Myhr – Hardingfele, vokal Henriette Hvidsten Eilertsen – Fløyte Åsmund Solberg Løvland – Pedal steel Kjetil Jerve – Piano Bjørnar Kaldefoss Tveite – Kontrabass Øystein Aarnes Vik – Trommer

The post Karoline Wallace – Lang vinter appeared first on Jazz i Norge.

 
29.03 Cafeteateret
AVLYST Kampenjazz: Skarbø Skulekorps
2000 entré
Kampenjazz

Signe Emmeluth: altsax, elektronikk, Eirik Hegdal: C Melody sax, klarinett, Stian Omenås: trompet, Guostė Tamulynaite: synth, orgel, Ivar Grydeland: pedal steel, gitar, Chris Holm: bass, synth, Øyvind Skarbø: trommer, banjo, Hans-Olav Molde: lyddesign

Foto Helge Skodvin

Den norske korpsbevegelsen fikk sommeren 2019 et stort løft og et helt nytt tilskudd. Da Øyvind Skarbø skulle planlegge et bestillingsverk til Nattjazz, kom han over en annonse på Finn.no. Frogner skolekorps ville selge alle uniformene sine for en tusenlapp. Da dukket idéen opp: Hva med å starte et alternativt skolekorps? Uniformene ble kjøpt, derfra har Skarbø Skulekorps gått fra seier til seier.

Skarbø har satt sammen et toppa lag med noen av de aller beste musikerne i Skandinavia. Ei strålende plate ble utgitt høsten 2019 på plateselskapet Hubro. Det ble anmeldelser der kritikerne overgikk seg selv og hverandre i panegyrikk.

Det blir fengende og uforutsigbart på samme tid, med referanser til så mange sjangre at det ikke gir mening å prøve å kategorisere.

Ingen Sousa-marsjer og sur treblås her!

The post AVLYST Kampenjazz: Skarbø Skulekorps appeared first on Jazz i Norge.