Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.02 Stortorvets gjæstgiveri
Christiania 12
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Christiania 12 ble grunnlagt i 1992. Orkesteret er inspirert av de svarte orkestrene i Harlem rundt 1930. Bandet er enestående i Norge, og alle musikerne er solister,- ensemblespillet er stilistisk riktig, – røft og med full intensitet. Orkesteret spiller hovedsakelig fra 1930 – tallets repertoar, med musikk av legender som Duke Ellington, Fletcher Henderson, Luis Russel, Louis Armstrong og Count Basie, samt norske komposisjoner fra mellomkrigstiden.

Anders Bjørnstad tp, Torstein Kubban tp, Erik Eilertsen tp, Ola Rønnow tb, Harald Halvorsen tb, Johan Bergli sax/cl, Øistein Isachsen sax/cl, Peter Opsvik sax/cl, Arild Berger pno, Børre Frydenlund bjo/git/vo, Svein Aarbostad bass, Bjørn Olufsen dms

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken

The post Christiania 12 appeared first on Jazz i Norge.

 
01.02 Herr Nilsen
Håvard Stubø kvartett
1600 entré
Oslo Jazzforum

Håvard Stubø Quartet består av noen av skandinavias fremste jazzmusikere: Knut Riisnæs, Håvard Stubø, Torbjörn Zetterberg og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom en lang rekke konserter og turneer i bl.a. Japan, Kina, Russland og Chile har bandet utviklet et særegent sound, hovedsaklig basert på komposisjoner av Stubø og Zetterberg. Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, og jobber for tiden med sitt fjerde.

Sagt om Håvard Stubø Quartet:«Det är jazz som populärmusik, en glad bulldozer som kör över allt motstånd, tar dig i besittning och signalerar fest. (…) Åtta låtar, en knapp timme senare, är jag lätt omtumlad av den totalbehandling Håvard Stubø Quartet gett mig, men omedelbart sugen på mer.» Lira (SE)

«Guitarist Havard Stubo is one of the freshest talents working in the contemporary Scandinavian scene (…) a groove that’s overflowing with fresh new ideas in jazz (…) music that bursts out right away with an immediate appeal, even to anyone new to the music of Stubo and his associates ” Dusty Groove (US)

«This is a fire-breathing group that cooks mightily” Cadence (US)

«ein superkvartett som med «Vilhelmina» leverer eit nytt og sterkt album» Roald Helgheim, Dagsavisen

Håvard Stubø – gitar Knut Riisnæs – saksofon Torbjørn Zetterberg – bass Håkon Mjåset Johansen – trommer

Billetter kjøpes i døra / Door sales only.

The post Håvard Stubø kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
01.02 Nasjonal jazzscene
Jeff Parker and The New Breed
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Oblique beats, groovy samples and eclectic, semi-electric jazz

Det er ikke mange musikere som kan gli sømløst og uanstrengt fra rock og pop til jazz og ny musikk og tilbake igjen, men Jeff Parker gjør det bedre enn noen! Chicago-scenen har jo alltid vært åpen for nyskaping og samarbeid på tvers – muligens fordi man er mindre eksponert der enn i New York, hvor presset for å slå igjennom er større. I Chicago er denne åpenheten for andre uttrykk snarere enn regel enn et unntak, noe som ikke minst var tydelig på nittitallet da indierockere, postpunkere og frijazzere à la Ken Vandermark vanket på de samme klubbene og gjensidig påvirket og inspirerte hverandre. Og det kanskje aller mest ikoniske bandet fra denne tida er naturligvis Tortoise, hvor Parker var og fortsatt er medlem.

Plata og bandet The New Breed er en direkte konsekvens av en innspilling med trommeslageren Makaya McCraven som fikk Parker til å begynne å rote i gamle opptak og lyder fra år tilbake. Musikken har en lang skjøteledning plugga inn i det eklektiske nittitallet med semielektriske jazzlåter som snor seg rundt samplinger og skakke beats. Bak og over ligger gitaristen Parker. Aldri poserende og skrytete, alltid opptatt av helheten og det nye, uventa!

Jeff Parker – gitar, Josh Johnson – saksofon, Paul Bryan – bass, Jamire Williams – trommer

The post Jeff Parker and The New Breed appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz: Selma & Ibou, Moksha
2000 entré
Kampenjazz og Samspill

Selma French Bolstad: fiolin, Ibou Cissokho: kora

Moksha: Oddrun Lilja Jonsdottir, gitar, Sanskriti Shrestha: perkusjon/vokal ,Tore Flatjord, perkusjon

Foto: Johannes Selvaag/privat Sigurd Ytre-Arne

Med duoen Selma & Ibou klinger titalls strenger i resonans, fra kora og hardingfele. Du kan høre de musikalske røttene i den Senegalesiske griot-tradisjonen og i norsk folkemusikk, med et fokus på møtet her og nå. Bli med og lytt mellom strengene, gjennom vekslingen av ostinater og unison sang fra Bolstad og Cissokho.

Trioen Moksha består av gitarist Oddrun Lilja Jonsdottir, Sanskriti Shrestha på perkusjon/vokal og Tore Flatjord på perkusjon. Sammen skaper de en distinkt og unik blanding av europeisk improvisasjon og indisk raga.

Jonsdottir presenterer klare, åpne toner og linjer, enten hun velger akustisk eller elektrisk gitar. Perkusjonen til Shrestha og Flatjord danner lag på lag med lyd som kan løfte musikken opp og fram eller som kan liste seg fram under musikken og endre det musikalske landskapet.

Nepal, Valdres, Senegal og Grorud – det blir flott musikk av slikt!

The post Samspill og Kampenjazz: Selma & Ibou, Moksha appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Herr Nilsen
The great Big Band Drummers: Erik Smith med Sandvika storband
2000 entré
Herr Nilsen

Sandvika Storband er 50 år og åpner storbandsesongen på Herr Nilsen med prosjektet The Great Big Band Drummers med Erik SmithErik Smith og Sandvika Storband presenterer noe av den beste musikken fra de klassiske storbandene med fokus på slagverk-stjernene. Erik bidrar ikke bare med fremragende trommespill, men forteller også om musikken og personlighetene. Kom og hør hardtsvingende slagverk-traktering og et tett og velklingende storband. Velkommen!

The post The great Big Band Drummers: Erik Smith med Sandvika storband appeared first on Jazz i Norge.

 
04.02 Den Norske Opera & Ballett
Trondheim Voices: Ekkokammer 2.0 av Maja Ratkje
2000 entré
Trondheim Voices

Ekkokammer 2.0 er en miks av konsert, underholdende forestilling og eksperimenterende biografisk fortelling basert på intervjuer Ratkje har gjort med sangere i Trondheim Voices. Resultatet er aktuelt, henrivende og gripende.

Stemmen er i en særklasse som instrument, uløselig knyttet til kroppen. En stemme kan behage eller ryste, i gjenkjennelse eller provokasjon. Helt nøytralt eller kjedelig blir det aldri. Stemmens musikk går rett i sjela. Maja S. K. Ratkje stiller spørsmål om det å fysisk ha en stemme og hva vi ønsker å uttrykke med den.

Maja S. K. Ratkje om Ekkokammer 2.0: «Å bruke stemmen som redskap i musikk er en uhyre kompleks affære. Det å finne stemmen sin, bokstavelig talt, er av natur annerledes enn å øve på et konvensjonelt instrument. Dessuten, stemmeutøvere må forholde seg til sangerrollen på godt og vondt. Det ligger mye forventninger til det å være sanger. Noe av det jeg prøver å finne ut av med verket Ekkokammer er: Hvorfor er det, for noen, ikke nok å bare stå rett opp og ned synge pent eller flinkt? Hva ligger det av potensiale – musikalsk eller personlig – i å utfordre konvensjonene, eller deg selv?»

Trondheim Voices Trondheim Voices består av noen av Norges mest profilerte vokalister, og har gjennom de siste 10 år satt nye standarder for hva et vokalensemble kan være. I samarbeid med nyskapende komponister, med bruk av ny teknologi, og gjennom en rekke tverrkunstneriske prosjekter, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv vokal-improvisasjon, og fortsetter å føre sjangeren til nye steder. Trondheim Voices improviserer gjennom lyd, bevegelse, rom og tid, og har også utviklet en unik evne til kollektivt å forme og farve komponert musikk. Det subtile samspillet mellom stemmene, rommet, publikum og øyeblikket, er deres kunstneriske fokus punkt – for slik å kunne skape ny musikk gjennom å lytte og gi slipp.

«These voices are like no choir you ever heard. They can form pale clouds of sound, or pools of glowing light, or bright shafts of pure sound. Phrases can soar before suddenly reversing direction and travelling backwards, but along a different tangent. Rising from the luminous sound beds — sometimes lush, sometimes austere – float a disembodied melody from an ancient world, an overheard conversation, a whisper from the past, the rumblings of a distant storm, the babble of children, or something that sounds like the ambient chatter of an asteroid belt. For both the singers and their audience, this is music in a constant state of discovery.» –Richard Williams

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (f. 29.12.73 i Trondheim) er komponist og utøver. Hennes musikk er framført av utøvere som Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien, Fretwork, BBC Scottish Symphony Orchestra, Red Note Ensemble, Avanti! kammerorkester, Arve Tellefsen, SPUNK, POING, Frode Haltli, Andreas Borregaard, Marianne Beate Kielland, Trondheim Voices, Det Norske Jentekor, Vertavo, Engegårdkvartetten, Bozzini-kvartetten, Cikada, samt de aller fleste norske orkestre og sinfoniettaer. Hun har blitt portrettert med konserter i bl.a. Wien Konzerthaus og i regi av Kanadisk Radio i Toronto. Hun har vært profilert komponist under Other Minds i San Francisco to ganger, hun har vært festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival, Nordland Musikkfestuke, Avanti! Summer Festival i Finland og ved den anerkjente festivalen i Huddersfield. I 2001 mottok Ratkje, som første komponist i Norge, Arne Nordheims komponistpris. Hun har også mottatt andre priser i inn-og utland, deriblant Edvardprisen (to ganger) og UNESCOs Rostrumpris samt Award of Distinction sammen med Jazzkammer under Prix Ars Electronica for soloplata Voice i 2003. I 2008 kom portrettplata River Mouth Echoes ut på John Zorn’s plateselskap Tzadik. En 90 minutter lang tysk dokumentarfilm av IJ Biermann ble ferdig i 2015: Voice – sculpting sound with Maja S. K. Ratkje. I 2017 ble hun tatt opp som medlem i Akademie der Künste, Berlin.

Trondheim Voices: Sissel Vera Pettersen(kunstnerisk leder) Heidi Skjerve, Torunn Sævik, Tone Åse, Ingrid Lode, Siri Gjære, Kari Eskild Havenstrøm, Anita Kaasbøll, Maja Ratkje

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien Lyd: Erlend Solli Aune

The post Trondheim Voices: Ekkokammer 2.0 av Maja Ratkje appeared first on Jazz i Norge.

 
05.02 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar – Børge Are Halvorsen
1900 entré Book bord på 98448900
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Årets første gjest er saksofonist Børge-Are Halvorsen!

Børge-Are har en lang og rikholding karriære, og har en lang diskografi som bandleder og sideman. Børge-Are har spilt på plate med blant annet Ensemble Denada, Sharp 9 og Beady Belle.

Bandet for anledningen er:

Børge-Are Halvorsen – sax Aksel Westlund – gitar Alexander Hoholm – bass Tore Ljøkelsøy – trommer

The post Jazz på Sagene Lunsjbar – Børge Are Halvorsen appeared first on Jazz i Norge.

 
05.02 Nasjonal jazzscene
OK sessions #3: Shri + Tundra Electro + JAM
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two record releases, one universal language

Velkommen til tredje omgang OK Sessions, konsertserien der musikalske gjerder tråkkes ned og over, og porten alltid står åpen!

Kveldens første plateslippende band er Tundra Electro, et samarbeid mellom den samiske joikeren og sangeren Ingá-Máret Gaup-Juuso og musikeren og komponisten Patrick Shaw Iversen. I Tundra Electro har de utviklet et egenartet sound som kombinerer elektronika og samisk tradisjonsmusikk med impro og elementer av klassisk indisk musikk. Et perfekt band for OK Sessions!

Ingá-Máret Gaup Juuso – vokal, Patrick Shaw Iversen – fløyte, Harpreet Bansal – fiolin Kenneth Ekornes – trommer

Tyngdepunktet i kveldens sesjon er den indiskfødte britiske superbassisten Shri. Han har vært en viktig aktør i det sydende asiatiske musikkmiljøet i London helt siden begynnelsen av nittitallet og er nok for mange mest kjent som medlem i drum’n’bass-duoen Badmarsh & Shri, og for samarbeidene med Nittin Sawny og vår egen Bugge Wesseltoft. Nå gir han ut plate på OK World sammen med Bugge og et knippe norske musikere av edleste sort!

Shri – bass, tabla og bansuri, Bugge Wesseltoft – tangenter, Tore Brunborg – saksofon, Arild Andersen – bass, Helge Norbakken – trommer

Etter konsertene inviterer Oddrun Lilja og Bugge til jam, så husk å ta med hornet! Musikere som skal spille får gratis inngang.

The post OK sessions #3: Shri + Tundra Electro + JAM appeared first on Jazz i Norge.

 
06.02 Nasjonal jazzscene
Per Husby ? 2048
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Revisiting the 1988 award-winning documentary about climate change – and its accompanying music

Det er ikke bare i dag vi er opptatt av klimaendringer og miljøvern. På åttitallet hadde vi Blekkulf og Miljødetektivene, Fredrik Hauge hang fra fabrikkpiper og grov opp gifttønner så olja skvatt, og NRK lagde den prisvinnende framtidsdystopiske filmen “2048”, med originalkomponert musikk signert Per Husby: Året er 2048, og en tv-stasjon har funnet to gamle dokumentarer fra 1988 og sender dem i reprise, som bevis på at allerede den gangen visste man hva som kunne skje med ozonlaget og klimaet på jorda.

Nå skriver vi snart 2020, og vi er halvveis og vel så det til 2048. Hvordan er det å se filmen på nytt i lys av nåtida, etter tretti år med politisk sendrektighet og motvilje mot reelle tiltak? Arrangementet i kveld er tredelt: Først en visning av filmen, etterfulgt av en samtale med programskaper Petter Nome og noen av forskerne som medvirket. Til slutt får vi et gjenhør med musikken.

I den originale versjonen hørte vi blant andre Nils Petter Molvær og Staffan William-Olsson. 2020-utgaven blir framført av et knallsterkt band bestående av tre generasjoner norske musikere av ypperste klasse. Velkommen til årets viktigste konsert på Victoria!

Unni Løvlid – vokal, Hayden Powell – trompet, Knut Riisnæs – saksofon, Hedvig Mollestad – gitar, Per Husby – piano, Arild Andersen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer, Sonoro strykekvartett

The post Per Husby – 2048 appeared first on Jazz i Norge.

 
06.02 Herr Nilsen
Heartattack And Vine – en hyllest til Tom Waits
2100 entré
Herr Nilsen

Hilde Louise Asbjørnsen og Guro von Germeten inviterer til fest for å hylle sin store musikalske muse Tom Waits. De to låtskriverne har gjennom sine mange respektive album latt seg inspirere av Waits’ fortellende tekster og dramatiske musikalske univers og høsten 2019 delte de endelig scenen sammen foran en fullsatt Nasjonal jazzscene for å tolke sine favorittlåter fra Waits´ katalog i anledning hans 70-årsdag. I ryggen har de et glitrende band bestående av Olga Konkova på piano, Oddrun Lilja på gitar, Ellen Brekken på bass og Elisabeth Nesset på trommer.

Første gang Guro og Hilde Louise møttes var da de gjestet Tom Waits’ 60-års feiringen på Rockefeller i 2009, med tribute-bandet Blow og flere andre norske artister. Etter det fant de hverandre på flere måter: Guro’s debut-album «Bad Dreams and Good Nightmares» ble produsert av Asbjørnsen og Anders Aarum og utgitt på Asbjørnsens label, Sweet Morning Music. De har fortsatt å gjeste hverandres konserter, og samarbeidet rundt plateselskapet. Og ikke minst delt sitt lidenskapelig forhold til kraftsenteret Tom Waits!

UTSOLGT

The post Heartattack And Vine – en hyllest til Tom Waits appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Nasjonal jazzscene
Kjetil Mulelid Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Melodies like silver threads running through tightly woven harmonies

Kjetil Mulelid trio er på god vei til å bli en av de fineste pianotrioene vi har. Førsteplata fra tre år tilbake fikk en meget varm mottakelse, også utenfor landets grenser, og det ble nikket megetsigende i retning de virkelig store merkesteinene i jazzen. Referansene til Jarrett og Bill Evans blir umiddelbart forståelige når man hører energien i spillet og de vakre melodilinjene som går som sølvrenninger gjennom tettvevde harmonier og kompleks rytmikk.

På høstens What you thought was home har de fortsatt i samme gode lei og latt seg inspirere av både salmer og norsk folkemusikk. Det er inviterende, imøtekommende, intim musikk, men med en underliggende puls som forteller oss at de har vært ute en vinternatt før og på ingen måte er ukjent med skarpe gjenstander! Februar kan være kald og traurig. Her er et band som varmer!

Kjetil A. Mulelid – piano, Bjørn Marius Hegge – bass, Andreas Skår Winther – trommer

The post Kjetil Mulelid Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Stortorvet Gjæstgiveri
The New Orleans Collective
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

The New Orleans Collective er et band som spiller New Orleans-orientert jazz, både egenkomponerte og kjente slagere fra sjangrene «glajazz», New Orleans funk/jazz og Streetbeat etc.

Magnus Malmedal Drågen tp, Runar Fiksdal tb, Joakim Bergsrønning cl/sax, Thomas Edvardsen pno, Åsmund Løvland Solberg git, Steffen Granly tuba, Eivind Fossland dms.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Kom tidlig for god plass, og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken.

The post The New Orleans Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Herr Nilsen
Walt Weiskopf European Quartet
1600 entré
Oslo Jazzforum

Hør jazztenorist og komponist Walt Weiskopf i samspill med tre av Europas mest spennende artister innenfor rytmeseksjon. Weiskopf startet karrieren sin i the Buddy Rich band i en alder av 21. Siden da har han utgitt et 20-talls innspillinger med noen av dagens beste jazzmusikere inkludert Brad Mehldau, John Pattituci, Joe Magnarelli, Renee Rosnes, Joe Locke, Conrad Herwig, Peter Zak, Billy Drummond og Peter Washington for å nevne noen få.

Walt Weiskopf – saksofon. Carl Winther – piano. Andreas Lang – bass. Anders Mogensen – trommer.

Billetter kjøpes i døra / Door sales only

Oslo Jazzforum arrangerer

The post Walt Weiskopf European Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Herr Nilsen
Erik Smith Kvartett
2100 entré
Herr Nilsen

En av våre aller fremste trommeslagere, Erik Smith, har her satt sammen en ny trio med to av sine absolutt favorittmusikere. Og denne kvelden får vi i tillegg med Randy Ingram på piano!

Erik Smith: Erik er en av landets mest profilerte trommeslagere og har en allsidig karriere uten sidestykke i Norge. Han har siden tenårene vært en av de aller mest brukte session/ turne musikerne i landet og har jobbet med alt som kan krype og gå av artister og musikere i en rekke genre. Erik har også skapt seg et navn utenfor landegrensene blant annet som foredragsholder og clinic musiker. Her hjemme er han bl.a. kjent fra bandene Babylon Brothers, TOBB, Terje Gewelt Spindrift, Haakon Graf Trio, Jens Wendelboe Big Band, Lars Erik Gudim´s Orkester og Spellemannsprisvinner Oslo Groove Company.

Frode Berg: Frode er en av de mest ettertraktede bassistene i Norge enten det er på el.bass eller akustisk bass. Foruten å være virtuos innen de fleste stilarter er han fast bassist i Oslo Filharmoniske Orkester. Han har samarbeidet med de fleste jazz-musikere her hjemme bl.a. et over 20 år langt medlemskap i Helge Lien Trio som høstet lovord for sine konserter over hele verden såvel som flere Spellemann-priser for innspillingene sine.

Bjørn Vidar Solli: Fullblods jazz-gitarist og komponist med fartstid fra både Norge og New York hvor han bodde en periode. Her hjemme spiller han i bandet SOLID!, Bugge Wesseltoft Organ Club, Hot Club De Norvege og mange fler. Bjørn vidar har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt spill deriblant solistpriser i Belgia, Spania og ved Montreux jazz-festival. Han har gitt ut 6 album med egen musikk og medvirker på tallrike andre bl.a. med Petter Wettre, Jascha Hoffman, Andreas Dreyer og Emily Cavanagh.

The post Erik Smith Kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Nasjonal jazzscene
Gard Nilssen?s Supersonic Orchestra
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A great big bang big band bonanza – commissioned by Moldejazz 2019

Du trenger egentlig ikke vite så mye mer om dette bandet enn lineupen. Se på den gjengen da! Her har du ett og et halvt A-lag samla på ett brett. Minst! Men greit, vi gjør et forsøk:

Hvis du er interessert i jazz, må du sannsynligvis ha bodd under en stein lenger enn sunt er for ikke å ha fått med deg at 2019 stod i Gard Nilssens tegn. Høydepunktet var nok oppdraget som årets festivalmusiker under årets Moldejazz, et prestisjetungt og kunstnerisk utfordrende og utviklende prosjekt som både Nilssen selv og publikum vil høste frukter av i årene som kommer.

Det aller høyeste smellet kom da bestillingsverket “If you listen carefully, the music is yours” brøt lydmuren en sen julikveld i Molde. Et drømmestorband med tre trommiser, tre basser og den mest eventyrlige blåserrekka du kan tenke deg, et lettere stormannsgalt oppsett som fikk publikum og anmeldere til å trygle om mer, mer!

Og se, miraklenes tid er ikke forbi! Skjelv, venn, men frykt ei, for Supersonic Orchestra er på veien, det marsjerer mot hovedstaden, og i kveld, i kveld inntas Victoria.

Eirik Hegdal – saksofon, Per ”Texas” Johansson – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Hanna Paulsberg – saksofon, Mette Rasmussen – saksofon, Maciej Obara – saksofon, André Roligheten – saksofon, Thomas Johansson – trompet, Goran Kajfes – trompet, Erik Johannessen – trombone, Petter Eldh – bass, Ole Morten Vågan – bass, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Hans Hulbækmo – trommer, Gard Nilssen – trommer, Tor Breivik – lyd

Foto: Harald Opheim

«Et monster mot stjernene i veddeløpsfart!» – Johan Hauknes (Salt-Peanuts)

«En venn hadde vært på toalettet rett etter konserten, og da satt folk fakta faen i båsene og nynna!» – Filip Roshauw (Now´s The Time)

«For en drøm – for en opplevelse!» – Tor Hammerø (Romsdals Budstikke 6/6)

The post Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
09.02 Cafeteatret
Samspill og Kampenjazz: Ayumi Tanaka & Wei Ting Zeng Duo
2000 entré
Kampenjazz

Ayumi Tanaka: piano, Wei Ting Zeng: cello

Foto: Erika Hebbert, Sara Angelica Spilling

Vær velkommen til en klassisk sammensatt duo. Musikken blir overhodet ikke klassisk. Ayumi Tanaka er i dag en sterk og veletablert stemme i Oslos improvisasjonsmiljø. Hun er nå nesten for norsk å regne etter mange år med studier og musikerliv i byen. Nå lanserer hun et helt nytt konsept, en duo med cellisten Wei Ting Zeng fra Taiwan som også har slått seg ned i Oslo.

Dette er duoens debut-konsert. Så ikke vet vi hva det kommer til å bli, men svært oppegående samtidsmusikk, improvisasjon på høyt nivå kan vi i hvert fall garantere.

God musikk blir det, uansett!

The post Samspill og Kampenjazz: Ayumi Tanaka & Wei Ting Zeng Duo appeared first on Jazz i Norge.

 
09.02 Kafé Hærverk
Improverk: Léandre, Heidel & Gutvik + Stadhouders
2000 entré
Improverk

Improverk brakstarter sesongen med storfine besøk fra både Frankrike og Nederland.

JÕELLE LÉANDRE, IDA HEIDEL & KETIL GUTVIK:

Fløytist Ida Heidel og gitarist Ketil Gutvik har de siste årene spilt en hel del sammen, og da de i fjor sommer fikk muligheten til å spille med basslegende Jöelle Léandre ble en ny trio født.

Heidel har holdt på med jazz, improvisasjon og samtidsmusikk siden 1980, og har blant annet spilt med Reggie Workman, Chris Potter, Egil Kapstad og Jan Gunnar Hoff.

Gutvik har redefinert «jazzgitar» i Norge i band som The Quintet og Large Unit, og har gjennom sin årlige konsertserie Gutvik Ukentlig spilt med en stor prosentandel av de heftigste improvisatørene verden har å by på.

Få har videreutviklet kontrabassens potensiale i like stor grad som Jöelle Léandre. Hun har jobbet med komponister som Pierre Boulez, John Cage og Giacinto Scelsi, spilt med Anthony Braxton, Steve Lacy, Derek Bailey, Fred Frith og John Zorn, men er kanskje aller mest kjent som solist. En sterk og unik stemme som heldigvis for oss har lagt sin elsk på to av våre elskede lokale ringrever.

Jöelle Léandre – Kontrabass Ida Heidel – Fløyte Ketil Gutvik – Gitar

JASPER STADHOUDERS:

Nederlandske Jasper Stadhouders er etter vår mening en av Europas mest interessante gitarister og el-bassister. Med en spillestil som viser komplett musikalitet får man følelsen av at han kan spille hva nå enn skulle dukke opp i ørene. Jasper kombinerer en ekstremt fysisk og dynamisk tilnærming til improvisasjon med overbevisende sans for rytme og harmoni. Han er blant annet kjent fra sitt eget gigaprosjekt Polyband, samt Cactuc Truck og Ken Vandermark´s Entr´acte.

Jasper Stadhouders – Gitar

The post Improverk: Léandre, Heidel & Gutvik + Stadhouders appeared first on Jazz i Norge.

 
09.02 Herr Nilsen
Søndagsjammen på Herr Nilsen
2000 entré
Herr Nilsen

Herlig jazzjam av ypperste kvalitet, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet, som spiller et kort sett, før det åpnes for jam! Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Søndagsjammen på Herr Nilsen appeared first on Jazz i Norge.

 
12.02 Cosmopolite
PROSJEKT MILES DAVIS: BITCHES BREW 50 ÅR PÅ THE ORGAN CLUB, COSMOPOLITE
2000 entré
Cosmopolite

Prosjekt MD feirer 50 års jubileet for Miles Davis legendariske album Bitches Brew som ledd i Organ Club-konsertserien på Cosmopolite i Oslo. De jammer over alle låtene fra Bitches Brew, og har samme store besetning (12 musikere) som da plata ble innspilt: dobbelt sett trommer og perkusjon, kontrabass og el-bass, to Rhodes el-pianoer, gitar, trompet, sax og bassklarinett. Hovedsolister er Stian Omenås på trompet, Jørgen Mathisen på tenor- og sopransax og Brynjulf Blix på el-piano. I kompet deltar Charles Mena og Sidiki Camara. Samme bandet spilte 50-års-konsert for Miles Davis-albumet In a silent way for et år siden, samme sted, til stor begeistring.

The post PROSJEKT MILES DAVIS: BITCHES BREW 50 ÅR PÅ THE ORGAN CLUB, COSMOPOLITE appeared first on Jazz i Norge.

 
12.02 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Silent Fires + Rino Sivathas Experiment + Jam
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Electroacoustic beauty paired with trippy journeys to London’s underground

Fire sterke stemmer fra den nye bølgen svinger sterkt i Silent Fires. Tekst og melodier er skrevet av italienske Alessandro Sgobbio, men med så markante musikere i bandet blir låtene nødvendigvis preget av samspillet dem imellom. Sgobbios versjon av spiritualitet er utgangspunktet, klangen av bønner i hellige rom. Dette har blitt studert, tolket og løftet, det er både jordnært og eterisk, men først og fremst helt inn til hjertet vakkert. Bandet kommer innom oss som et av stoppene på deres lanseringsturné rundt om Europa for det ferske debutalbumet Forests.

Karoline Wallace – vokal, Hilde Marie Holsen – trompet, Synne Garvik – dans, Håkon Aase – fiolin, Alessandro Sgobbio – piano

Det koker på jazzlinja i Trondheim, og vi blir stadig overrasket av hvor uforfalsket energisk studentene der får det til å låte! Likevel, i tilfellet Rino Sivathas Experiment kan det virke som at bandet er født i londontåka, parallelt med Goldies drum’n’bass-mesterverk Timeless, kanskje, eller et lykkeligere Portishead? I sentrum av eksperimentet sitter nettopp trommeslager Sivathas og disker opp en slags vindskeiv rytmetetthet, som om han prøver å kaste av seg den gode twangen, den dype bassen og de varme tangentene som bølgende følger etter.

Iver Cardas – gitar, Kai Von Der Lippe – tangenter, Andreas Svabø – bass, Rino Sivathas – trommer

Etter konsertene blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Uhørt! Silent Fires + Rino Sivathas Experiment + Jam appeared first on Jazz i Norge.

 
13.02 Nasjonal jazzscene
Waldemar 4
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Melodic freedom of great importance

Dette bandet er en liten genistrek og en fest det kjennes viktig å være på! Bassisten Trygve Waldemar Fiske fikk endelig spleiset Håvard Wiik og André Roligheten i en konstellasjon det både suser og swinger av! Her er to stjerner med hver sin helt særegne oppfattelse av melodi og hvor den skal, som i samme hus drysser samspillsmagi over låter som refererer til Charlie Haden, Charles Mingus og Ornette Coleman med en modernitet og nerve som er dypt fascinerende! Vel så sterkt er kompet, og det er tydelig Fiskes band. Hans nydelige basspill sitter tett med Erik Nylanders melodiøse rytmikk, stadig på nye veier i et veldig driv. Dette er på mange måter ren akustisk jazz. Kartet er kjent, men fargene i landskapet er nye.

Kvartetten ble skapt til Fiskes jazzstipendiatkonsert på Moldejazz i 2014. Den populære bassisten har vært særlig opptatt med Hanna Paulsberg Concept, men nå endelig har han funnet tid til egen musikk. Det er fem år siden debutplaten, i kveld feirer vi endelig en ny en, The Buoy and the Sea utgitt på AMP music & records!

André Roligheten – saksofoner, Håvard Wiik – piano, Trygve Waldemar Fiske – bass, Erik Nylander – trommer

The post Waldemar 4 appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Kulturhuset i Oslo
Serendip-festivalen
1600 entré gratis
NMH

Serendip-festivalen arrangeres for tiende gang på rad av jazzstudentene ved NMH.

16.00: Mike McCormick 16.45: Ævestaden 17.30: Carne 18.15: Yawn 19.00: Kongle trio 19.45: The Verge 20.30: Ako Ako 21.45: Eir 22.30: Harald Lassen siste skrik

Kulturhuset, Boksen

The post Serendip-festivalen appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Cosmopolite
Maciej Obara Quartet
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Vi er glade over å kunne invitere det polske vidunderet Maciej Obara tilbake til Oslo, i forbindelse med sitt nyeste album på ECM!

Albumet inneholder seks nye komposisjoner i tillegg til to tolknigner av den polske komponisten Henryk Mikolaj Górecki. Obara ble kjent med Górecki-familien da han bodde i Katowice, og dette er første gangen den anerkjente familien har oppmuntret til tolkninger av musikken fra en improvisatør.

I mai 2019 tok kvartetten førstepremien i BMWs Jazz-Welt konkurranse i München. Juryen sa følgende om prisvinnerne: ”Obara Quartet has an enormous amplitude of emotion, the dynamics and the possibility of expression with which Obara and his quartet were able to fascinate the audience…His lyrical saxophone playing, the strength of his compositions and the unchained power of this outstanding ensemble’s improvisations turned the quartet into this year’s winner.”

Maciej Obaras altsaks balanseres perfekt med pianisten Dominik Wanias formidable teknikk, «both are improvisers of mercusial energies», har The Guardian tidligere uttrykt. De resterende medlemmene av kvartetten er den anerkjente trommeslageren Gard Nilssen, som var artist-in-residence på Moldejazz 2019, og bassisten Ole Morten Vågan, som blant annet er leder for Trondheim Jazzorkester.

Line up:

MaciejObara – Altsaks Dominik Wania – Flygel Ole Morten Vågan – Kontrabass Gard Nilssen – Trommer

The post Maciej Obara Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Nasjonal jazzscene
Karin Krog & The Meantimes
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The queen of jazz with her royal entourage

Dette er den klassiske jazztrioen som har gitt navn til Karin Krogs plateselskap, så det er lett å anta at disse musikerne ligger hennes hjerte nær! Her er tre vitale veteraner, spellemannvinnere og bandledere som får alt til å låte som et overskuddsprosjekt. Dette er også et komp som kjenner Karin Krogs musikk inn til beinet, og som sammen løfter standarder opp til et nytt nivå. Storaas, Alterhaug og Olstad swinger sammen som få andre kan, det kan nesten beskrives som progressiv klassisk jazz. I dette rommet kan Karin Krog være så cool som bare hun kan være.

Om du er ny til Karin Krogs musikk, er det på denne konserten du skal. Varmen, lekenheten, spillegleden og de gode låtene med dette bandet er både en historietime og levende bevis på den utrettelige viljen til å lage ny musikk sammen og bringe jazzen videre. Kjenner du henne og The Meantimes, så ses vi forventningsfulle der!

Karin Krog – vokal, Vigleik Storaas – piano, Bjørn Alterhaug – bass, Tom Olstad – trommer

The post Karin Krog & The Meantimes appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Stortorvet Gjæstgiveri
Aspheim Oldtimers
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Kom på jazzcafé og hør dette bandet som har holdt det gående i fire tiår med swingende tradisjonell New Orleans- og dixielandmusikk.

Øivind Kvarvåg trp, Jan Inge Melsæter trb, Stein C. Thue cl/sax/vo, Ivar Andresen pno, Jan Brodin bjo/vo, Sture Janson bass, Dan Strømme dms

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken.

The post Aspheim Oldtimers appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Lars Frank & Morten Gunnar Larsen
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

To unike musikere møtes.

Morten Gunnar Larsen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han er ekspert på klassisk ragtime og tidlig jazz piano med hovedvekt på Scott Joplin, Jelly Roll Morton, Eubie Blake. Han spilte inn sitt første soloalbum i 1975, hvilket han mottok Spellemannsprisen’ for. Han er leder av Ophelia Orchestra og er fast med i Odeon Jazz Quintet og Ytre Suløens Jass – Ensemble.

Lars Frank er en internationalt kjent saxofonist og klarinettist. Han har sin utdannelse fra Jazzlinja på Norges musikkhøgskole. Han begynte i tidlig alder å interessere seg for New Orleans jazz. Han har spilt i band som bl.a; Union Rhythm Kings, Jazzin Babies, Jazzombies, Lucky 7. Siden 2014 har han vært fast medlem av Ytre Suløens Jass-Ensemble.

Billetter kr.- + avg. i billettluka eller på okh.no Innslipp i Glasshuset en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet

The post Lars Frank & Morten Gunnar Larsen appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Kulturhuset i Oslo
Serendip-festivalen
1430 entré gratis
NMH

Serendip-festivalen arrangeres for tiende gang på rad av jazzstudentene ved NMH.

14.30: Ladybird Orchestra 15.15: Fabeldyr 16.00: Datadyr 16.45: Ingrid/Øystein 17.30: Nothing Personal 18.15: Matt Carmichael

Kulturhuset, Boksen

The post Serendip-festivalen appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Herr Nilsen
Vincent Herring & Soul Chemistry
1600 entré
Oslo Jazzforum

Vincent er en saksofonvirtuos med en unik intens og energisk musikalsk stemme. Han turnerte først i Europa og USA med Lionel Hampton’s big band på tidlig 80-tall og jobbet sammen med Nat Adderley i ni år. Underveis har han jobbet og gjort innspillinger med Cedar Walton, Freddie Hubbard, Dizzy Gillespie, Louis Hayes, Art Blakey and The Jazz Messengers, Horace Silver Quintet, Jack DeJohnette’s Special Edition, The Mingus Big Band, Kenny Barron, Nancy Wilson og Dr. Billy Taylor. Vincent har opptrådt som gjestesolist med en rekke artister og ensembler inkludert Wynton Marsalis og John Faddis med the Carnegie Hall Big Band.Den unge pianisten Urs Hager fra Garmisch-Partenkirchen har studert piano ved KUG i Graz og studerer nå master ved MUK i Wien. Som jazzpiano ikoner som Barry Harris og Harold Mabern har han deltatt på workshops med Dave Kikoski, George Colligan, Gary Versace, Peter Bernstein og Gregory Hutchinson. Han har opptrådt på scenen med Jiggs Whigham, Dusko Goykovich og Jim Rotondi og spilt under festivaler som TIJC Bangkok, Bratislava Jazz Days og Langnau Jazz Nights.Essiet er en av topp bassistene på den internasjonale jazzscenen. Han er opprinelig fra Nigeria og har er kjent over hele verden. Blant utallige fremfragende musikere har han gjort innspillinger og opprådt med Art Blakey and the Jazz Messengers, Abdullah Ibrahim- Dollar Brand, Bobby Watson’s Horizon med Victor Lewis, Cedar Walton, Billy Cobham og Danilo Perez for å nevne noen få.Joris har vært fast medlem av Vienna Art Orchestra og the Art Farmer Quintet fra 1979 til 1985. Etter at han flyttet til USA i 1986 har han opptrådt og gjort innspillinger med mange store jazzmusikere fra hele verden: The Zawinul Syndicate, Benny Golson, Curtis Fuller, Johnny Griffin, Mullgrew Miller, Clifford Jordan, Joe Lovano, Chico Freeman, Joe Henderson og mange flere.

Vincent Herring – altsaksofon. Urs Hager – piano. Essiet Essiet – bass. Joris Dudli – trommer

Billetter kjøpes i døra / Door sales only

The post Vincent Herring & Soul Chemistry appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Kulturhuset i Oslo
Serendip-festivalen
1900 entré gratis
NMH

Serendip-festivalen arrangeres for tiende gang på rad av jazzstudentene ved NMH.

19.00: Extended Ground med Ellen Brekken og Sigrid Aftret 19.45: Hey Love 20.30: Paulsrud band 21.15: Margrete

Kulturhuset, hovedscenen

The post Serendip-festivalen appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Nasjonal jazzscene
Mary Halvorson & Bill Frisell
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Sparkling and spacious tribute to guitar legend Johnny Smith. Part of John Zorns The Stone in Europe-series

To vare, store gitarister hyller en av sine store inspirasjonskilder. Johnny Smith er ikke bland de mest kjente jazzgitaristene i historien, men blir av musikere hyllet som en av de største. Platen Mary Halvorson har laget med Bill Frisell har tatt sitt navn etter Claude Debussy komposisjonen The Maid With The Flaxen Hair, en av Johnny Smiths personlige favoritter og en låt han spilte inn hele tre ganger! Alle tre versjonene ble gjort solo, på Halvorsons plate er de to gitaristene så presist samspilte at det nesten er litt skummelt, det lyder som én, men samtidig ikke!

Verket er virkelig fascinerende, platen åpner for eksempel med «Moonlight in Vermont», en stor hit for Smith i 1952 og en låt som gjorde saksofonisten Stan Getz kjent for omverdenen! Halvorson romfornemmelse og Frisells vindskeive gitarkunst blomstrer og låta skyter stadig nye skudd. Vi hører også nennsomt de/rekonstruerte klassikere som «In the Wee Small Hours of the Morning» og «Black is the Color of my True Love’s Hair» og mange flere flotte ballader fra cool jazz-æraen fram til 70-tallet, da Frisell faktisk studerte under mannen.

På denne konserten hører du to musikere som kan danse på glass, smakfullt og utfordrende, som har sin historiekunnskap i orden, men som søker å løfte musikken opp til vår tid, to som tør å la luften mellom tonene få plassen den trenger.

Mary Halvorson – gitar, Bill Frisell – gitar

The post Mary Halvorson & Bill Frisell appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Cafeteateret
Kampenjazz: Sigurd Hole Plateslipp
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Sigurd Hole: bass

Foto: Håkan Röjder

Sigurd Hole er en god Kampenvenn med røtter i Rendalens tradisjoner. I 2018 slapp han soloplata «Elvesang», og nå kommer han til oss for å slippe sin andre soloplate. Men nå skal vi helt tydelig ut av Hedmark, men kanskje ikke ut av Hedmarks mystikk.

Plata «Lys/Mørke» ble spilt inn på øya Fleinvær i havet utenfor Bodø i september og slippes denne søndagen i jazzkjærka. Hole inviterte den tyske filmskaperen I.J. Biermann til å lage en del videomateriale fra øya. Deler av dette vil bli vist under konserten.

Hole skal slippe plata offentlig i New York nesten to uker tidligere. Dette skjer i en debutforestilling i Weill Recital Hall – i selveste Carnegie Hall! Opplev suset fra Carnegie Hall på Kampenjazz.

Bli med og nyt utsikten til Norskehavet!

The post Kampenjazz: Sigurd Hole Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
18.02 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Tancred Heyerdahl Husø
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Tancred Heyerdahl Husø har bakgrunn fra jazzlinja på Griegakademiet i Bergen. Han har i flere år spilt fast i Bergen Big Band og er ellers å høre med blant annet Molecules, Húm og Shakai. Tancred henter inspirasjon fra både europeisk kunstmusikk, rock og hip-hop, ved siden av å holde på et solid fotfeste i jazzen. Ved å ta i bruk OJKOS sin palett av unike musikere, maler han musikk som balanserer mellom det grensesprengende og det banale, og alt er lagt til rette for en kveld som vil svinge, groove, fenge og overraske.

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Arnfinn Gursli Langesæter – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister. OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Tancred Heyerdahl Husø appeared first on Jazz i Norge.

 
19.02 Herr Nilsen
The Eddie Condon/ Torstein Kubban Project
0800 entré TicketCo
New Orleans Workshop Jazzclub

The Eddie Condon/ Torstein Kubban Project

Et åttemanns All Star Band som hyller Eddie Condons musikk.

Torstein Kubban tp Lars Frank cl/ sax Kristoffer Kompen tb Børre Frydenlund git/ banjo Daniel Røssing pno Svein Aarbostad bass Erik Jøkling dms

The post The Eddie Condon/ Torstein Kubban Project appeared first on Jazz i Norge.

 
19.02 Nasjonal jazzscene
Lucia Cadotsch Speak Low
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Acoustic, hyper-modern take on the Great American Songbook

Speak Low er et hypermoderne, akustisk take på den store amerikanske sangboka. En trio som puster og svetter Berlin av i dag og feberdrømmer om gårsdagens Weimar. Speak Low er også Lucia Cadotschs soniske kjærlighetsbrev til sjelevenner fra en fjern musikalsk fortid og Otis Sandsjö og Peter Eldh som blåser og skraper og hamrer og formelig dytter musikken framover. På mange av låtene er Eldh like mye perkusjonist som bassist. Speak Low er rått, minimalistisk, men mest av alt uendelig vakkert, der evige klassikere plutselig står foran deg i all sin kompliserte enkelthet som pustende og blodfylte tredimensjonale vesen. Her møtes den gamle verden og den nye.

Anmelderen i The Guardian rulla ut hele stjernehimmelen da plata kom for et par år siden, og den spinner jevnlig på jazzscenens vintermørke kontor. Alle trenger litt lys i februarnatta. Det får du i kveld!

Lucia Cadotsch – vokal, Otis Sansjö – saksofon, Peter Eldh – bass

The post Lucia Cadotsch Speak Low appeared first on Jazz i Norge.

 
19.02 Herr Nilsen
Eddie Condon/Torstein Kubban Project
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

New Orleans Workshop Jazzclub presenterer:

The Eddie Condon / Torstein Kubban Project.

Albert «Eddie» Condon (1905-1973) var en av de unge, hvite banjo / gitaristene på den amerikanske jazzscenen på 1920-tallet. Han spilte inn svært få gitarsoloer i sin karriere; skrev kun noen få sanger og arrangementer. På tross av det, var han en av de viktigste figurene innen klassisk jazz. Condons store talent var som organisator. musikalsk tilrettelegger og propagandist for musikken som han elsket. Han var ekspert på å sette riktig tempi på låtene og var en meget fin rytmegitarist. Med sin svingende rytmiske spillestil, inspirerte han alle sine medmusikanter.

Klubben slår på stortromma med et åttemanns All Star Band for å hylle Eddie Condons musikk.Med Børre Frydenlund som «Eddie» må dette bli en utrolig fin og musikalsk spennende kveld.

Torstein Kubban tp, Lars Frank cl/sax, Christian Frank cl/sax, Kristoffer Kompen tb, Børre Frydenlund git/bjo, Daniel Røssing pno, Svein Aarbostad bass og Erik Jøkling dms

The post Eddie Condon/Torstein Kubban Project appeared first on Jazz i Norge.

 
20.02 Riksscenen, Schouskvartalet
Camilla Hole Trio – Folk på Torsdag, Riksscenen
1930 entré
Riksscenen

Ny folkemusikktrio med jazzmusikarar: Sopransax, kontrabass, trommer og vibrafon.

Camilla Hole Trio spelar ny og gammal folkemusikk, i hovedsak frå Sogn og Fjordane. Camilla Hole, Fredrik Luhr Dietrichson og Knut Kvifte Nesheim har bakgrunn frå jazz og improvisasjonsmusikk, og spelar heller ikkje tradisjonelle folkemusikkinstrument. Dei tar med seg sine instrument og musikalske preferansar når dei gjer tolkingar av musikken som har blitt vidareført gjennom mange generasjonar. Folkemusikken høyrer ikkje fortida til, den skal førast vidare av, og til alle som ser verdi i dei vakre, tradisjonssterke melodiane.

Trioen gav ut plata “Halvemål” i 2018 til strålande kritikkar.

«Trioen har fått inn en fulltreffer med debutplata, et kreativt sjangermøte mellom improvisasjonsjazz og folkemusikk» – Magnus Andersson, Folkemusikk

Camilla Hole – saksofon, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, Knut Kvifte Nesheim – trommer, vibrafon

Dører: 19.30 Konsert: 20.30 Billett: 190/130 + bill. avg.

The post Camilla Hole Trio – Folk på Torsdag, Riksscenen appeared first on Jazz i Norge.

 
20.02 Nasjonal jazzscene
Aaltonen-Andersen-Heikinheimo Re-union trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two masters of Nordic jazz reunite for the first time in four decades

Jazzentusiaster som har vært med en stund, har ofte en egen plass i hjertet for den nordiske jazzen som dukket opp tidlig på syttitallet. Denne musikken var ikke bare med på å definere det som senere har blitt kalt ECM-lyden, den formet en tradisjon som har hatt innflytelse langt utover landegrensene, og som lever den dag i dag. I Norge hadde vi de fire store – Jan, Arild, Jon og Terje – i Finland hadde de Edward Vesala og Juhani Aaltonen.

I 1970 spilte Aaltonen, Andersen og Vesala inn albumet Nana, og plasserte med det finsk avantgarde på verdenskartet. Selv om Vesala har gått ut av tiden, kan vi nå, førti år etter at Arild Andersen og Juhani Aaltonen sist spilte sammen, presentere en trio som tar opp tråden med framtidsrettet jazz. Trommeslager Ilmari Heikinheimo kommer fra den nye generasjonen, en fargerik og melodisk polyrytmikker. Trioen kommer i all hovedsak til å spille nyskrevet musikk, ispedd noen godbiter fra dengang da. Dette blir en kveld for nye opplevelser og noen gjenhør med en trio som står midt i tida!

Juhani Aaltonen – saksofon, Arild Andersen – bass, Ilmari Heikinheimo – trommer

The post Aaltonen-Andersen-Heikinheimo Re-union trio appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Rå – med Ma Jester og Mellem/Skeidsvoll
1900 entré
Rå!/Norges musikkhøgskole

Det er februar og våren sniker seg sakte men sikkert på! Fri improvisasjon og poppete hverdagspoesi møtes i Lindemansalen fredag 21. februar!

MELLEM/SKEIDSVOLL: Martin Heggli Mellem og Isach Skeidsvoll møttes i 2015 og har siden da spilt sammen i en rekke ulike konstellasjoner. Siden 2019 har de utforsket fri improvisasjon i duo-format, noe som resulterte i en plateinnspilling desember samme år. I deres felles inspirasjonskilde finner man navn som John Coltrane, Sunny Murray, David S Ware, Art Ensemble of Chicago.

Isach Skeidsvoll – piano Martin Heggli Mellem – trommer

MA JESTER: Ma Jester er et nytt og spennende Oslo-band med dype røtter fra tjukkeste Toten. Musikken byr på en blanding av poppete hverdagspoesi, rock og svevende indie med beina godt planta på jorda. Musikken, som tekstene, er søkende og i en stadig dobbelthet mellom det faste nære og det flytende fjerne, forsøker Ma Jester å treffe noe allment på en måte man aldri har hørt før. Dra krakken bortåt glaset, og se utover nye territorier.

Mads S. Gjetmundsen vokal Kristian Haug – gitar Iver Armand Tandsether – gitar Andreas Rukan – bass Ola Øverby – trommer

Dører åpner 18:30

CC: 150,- Studenter: gratis inngang

VELKOMMEN!

The post Rå – med Ma Jester og Mellem/Skeidsvoll appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Nasjonal jazzscene
Monty Alexander Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The coolest, most swinging combo in town

Monty Alexander er godt kjent for jazzpublikumet i og rundt Oslo etter å ha besøkt Oslo jazzfestival flere ganger opp gjennom åra, inkludert den aller første festivalen i 1986. Men den jamaikanskfødte amerikaneren har holdt på lenger enn det! Helt siden debutalbumet i 1968 reklamerte med “a truly exciting new piano talent”, har Monty Alexander levert en konstant strøm av usedvanlig swingende og cool pianojazz med melodiske røtter i bop og blues og en småfarlig rytmisk understrøm av varme kvelder i Kingston og nattklubber som aldri stenger.

På den nyeste utgivelsen, Waireka Hill Rastamonk Vibrations, som kom i fjor, får de to elementene endelig møtes ansikt til ansikt. Her blir Thelonius Monk-komposisjoner filtrert gjennom musikken vi kanskje forbinder aller mest med Jamaika: reggae! Resultatet er låter som duver og groover og smiler som isbiter i et glass med rom. Dette er et band vi like gjerne kunne hatt på Jassbox; her er det like mye å hente for den erfarne entusiasten som for kvalitetsbevisst velkledd ungdom!

Dr. Monty Alexander – piano, JJ Shakur – bass, Jason Brown – trommer

The post Monty Alexander Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Stortorvets gjæstgiveri
The Eddie Condon/Torstein Kubban Project
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Albert «Eddie» Condon (1905-1973) var en av de unge, hvite banjo / gitaristene på den amerikanske jazzscenen på 1920-tallet. Han spilte inn svært få gitarsoloer i sin karriere; skrev kun noen få sanger og arrangementer. På tross av det, var han en av de viktigste figurene innen klassisk jazz. Condons store talent var som organisator. musikalsk tilrettelegger og propagandist for musikken som han elsket. Han var ekspert på å sette riktig tempi på låtene og var en meget fin rytmegitarist. Med sin svingende rytmiske spillestil, inspirerte han alle sine medmusikanter.

Klubben slår på stortromma med et åttemanns All Star Band for å hylle Eddie Condons musikk. Med Børre Frydenlund som «Eddie» må dette bli en utrolig fin og musikalsk spennende kveld.

Torstein Kubban tp, Lars Frank cl/sax, Christian Frank cl/sax, Kristoffer Kompen tb, Børre Frydenlund git/bjo, Daniel Røssing pno, Svein Aarbostad bass og Erik Jøkling dms

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Kom tidlig for god plass, og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken.

The post The Eddie Condon/Torstein Kubban Project appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Glasshuset, Oslo Konserthus
MBA + 2
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

MBA+2 er kanskje mest kjent for sine tolkninger av Mills Brothers. De synger arrangementer som Ivar Andresen skrev blant annet under sine engasjement i Bristolorkesteret på 1960 tallet. På repertoaret står godbiter som Bye Bye Blackbird, When you’re Smiling, Paper Doll, Basin Street blues m.fl. De gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til denne amerikanske vokalgruppa og serverer jazzperler med glimt i øyet og med en stor dose humor og musikalitet. Gruppen har etterhvert opparbeidet seg et lydhørt og stort publikum. For utenom Mills Brothers arrangementer presenterer også MBA+2 en seksjon med Las Vegas – jazz a la Louis Prima. Her «serveres» svingende låter som Just A Gigolo, I Ain’t Got Nobody, Buena Sera, When You’re Smiling m.fl.

MBA+2 består av: IvarAndresen piano/gitar/vokal – Jan Inge Melsæter trombone/vokal – Johan Bergli altsax/vokal – Harald Juliussen bass – Rune Tollefsen trommer.

Billetter kr. 100.- + avg. i billettluka eller på okh.no Innslipp i Glasshuset en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet.

The post MBA + 2 appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Herr Nilsen
Morten Lassem trio med Knut Riisnæs
1600 entré
Oslo Jazzforum

Denne ettermiddagen får vi besøk av Morten Lassem Trio, som forsterkes med Knut Riisnæs på tenorsaksofon. Stockholmbaserte Lassem, er opprinnelig fra Hønefoss og ble norgesmester i jazz sammen med Jan Gabarek i 1966. Med Mats Eilertsen på bass og Hermund Nygård bak trommesettet, skulle det være duket for en herlig ettermiddag i jazzens tegn.

The post Morten Lassem trio med Knut Riisnæs appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Cosmopolite
Scott Hamilton & Jan Lundgren Quartet
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Scott Hamilton debuterte på jazzscenen i 70-årene og ble ansett som en av de få talentfulle musikerne som førte den klassiske jazz tenor-stilen til pionerer som Ben Webster, Coleman Hawkins, Zoot Sims og Don Byas. Etterhvert som han turnerte rundt i verden falt han for skandinavia og spesielt Sverige hvor han til tider har vært en del av jazzscenen. Dette har bla resultert i «SWEDISH BALLADS… & MORE».

Hamiltons eminente stil oppsumeres av tenor kollega Dave Gelly: “Following a Scott Hamilton solo is like listening to a great conversationalist in full flow. First comes the voice, the inimitable, assured sound of his tenor saxophone, then the informal style and finally the amazing fluency and eloquent command of the jazz language.”

Lineup:

Scott Hamilton (US), tenor Jan Lundgren (SE), piano Hans Backenroth (SE), bass Kristian Leth (DK), trommer

The post Scott Hamilton & Jan Lundgren Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Nasjonal jazzscene
Broen
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Art with a heart

Det er lett å se seg blind på de mange ulike fasettene i musikken til Broen – på den ustanselige sjangerleken med kunstrock, funk, hip hop og improvisasjon på kritikerroste I <3 Art fra 2017 og oppfølgeren Do you see the falling leaves?, eller på de ulike medlemmenes sentrale posisjoner i ny norsk musikk, med forgreninger til annen kunstpop, til jazz i forskjellige fasonger og til folkemusikk, både fra Norge og andre hjørner av verden. Men det finnes også en kjerne her! Broen leter etter mening og samhold i en verden hvor individet ellers settes under sterkt press. Musikken handler, dypest sett, om samarbeid og samspill.

Dette kommer ikke minst til syne live, hvor bandet først og fremst er opptatt av å dyrke øyeblikket – snarere enn å representere en nøye regissert act, eller musikken slik den fremstår på plate. Det innebærer ubekymret lek, men også risiko, i det man velger bort tryggheten som ligger i å gjøre det samme gang etter gang. Her og der oppstår øyeblikk som tilhører ingen andre enn dem selv – og de som er til stede.

Marianna S. A. Røe – vokal, Anja Lauvdal – tangenter, Lars Ove Fossheim – gitar, Heida Karine Johannesdottir Mobeck – tuba, Hans Hulbækmo – trommer

The post Broen appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Cafeteateret
Kampenjazz: Kompen Quintet
2000 entré
Kampenjazz

Kristoffer Kompen har akseptert utnevnelsen som residerende kapellmester 2020, og Kompen er dermed den sjuende som kan føye tittelen res.kamp. til navnet sitt. Tre Kompen-konserter med tre forskjellige Kompen-band.

Kristoffer Kompen har det siste tiåret etablert seg som en av de sterkeste nye jazzstemmene i Norge, like mye hjemme i en sammenheng med swing-jazz som i et frittgående og helt moderne uttrykk.

Han har utdanning i både jazz-trombonespill og musikkpedagogikk fra Musikkhøgskolen i Oslo, og i klassisk trombonespill fra Musikkonservatoriet i København. Han er en av landets mest allsidige musikere, og har også vært musiker i en lang rekke teater- og musikaloppsetninger de siste årene.

Søndag 23. februar kl. 20:00 – Kompen Quintet

Kristoffer Kompen: trombone, Eyolf Dale: piano, Atle Nymo: saksofoner, Jo Skaansar: bass, Pål Hausken: trommer

Foto Andreas Ulvo

Kristoffer Kompens residentskap starter med moderne musikk. Han startet denne kvintetten i 2011 og de har siden den gang reist over hele landet og spilt Kompens musikk.

Kvintetten har tre album ute, «Short Stories Of Happiness» fra 2011, «Agdergata 1» fra 2014 og «Sundown» fra 2016. Kompen lover at vi vil få høre låter fra alle tre albumene.

Sola går aldri ned over Kompens musikk!

The post Kampenjazz: Kompen Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
25.02 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
Atle Nymo trio
1930 entré Billetter i døren
Cappelens Forslag

Atle Nymo Trio er et nystartet band med utspring i at Nymo ønsket å spille i en melodisk, åpen sammenheng i det nakne trioformatet. Debutplaten «Solo for Trio» kom i høst, og har høstet fine anmeldelser:

«Nymo har sett saman ein perfekt trio med trommeslager Michaela Antalová og bassist Mats Eilertsen som lagar eit interessant og rikt klangrom» -jazznytt

«Lavmælt improvisasjon på høyt nivå» -audiophile

«Solo For Trio» er blitt en neddempet og deilig plate fra Nymo – salt peanuts

«Knut Riisnæs og Atle Nymo: Norske saxofonkolosser» – Dagsavisen

Samspillet Eilertsen og Michaela Antalová legger til rette for en stor fargepalett, og utgjør sammen med Nymo et særpreget, særdeles kommuniserende band med sterk fokus på klang og lydbilde.

Dørene åpner 19:30, og konserten starter kl 20:00

The post Atle Nymo trio appeared first on Jazz i Norge.

 
26.02 Nasjonal jazzscene
Uhørt! We Float + Get Your Goat + Jam
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Swedish award-winning freshness + Modern Monk business

Midt i mellom jazz og progressiv pop finner du We Float. Men dette er ikke jazzpop eller poppete jazz, her har smarte melodier et mørke og tekstene en dybde som man vil vende tilbake til. Det svenske bandet har en norsk bassist og låtskriver og er to fine plater inn i sin karriere. I 2018 ble We Float tildelt Sveriges Radios prestisjefulle jazzpris i kategorien “årets gruppe”, så det er på tide også det norske publikummet får oppleve bandet nå!

Linda Bergström – vokal, Fanny Gunnarsson – piano, Samuel Hällkvist – gitar, Anne Marte Eggen – bass, Filip Bensefelt – trommer

Get Your Goat har alle muligheter til nye rytmiske konsepter som sømløse modulasjoner, velplassert øking og sakking, i det hele tatt taktløs rå og drivende swing. Det trommeløse bandet har skapt seg et stort kreativt rom med denne besetningen, og med en såpass god gjeng bak melodiske instrumenter er dette en herlig kunstpause. Komposisjonene er inspirert av helter som Monk og Ornette, framført med selvtilliten til ungdommen av i dag.

Øyvind Mathisen – trompet, Alexander Dellerhagen – saksofon, Petter Dalane – piano, Alf Høines – bass

Etter konsertene blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Uhørt! We Float + Get Your Goat + Jam appeared first on Jazz i Norge.

 
27.02 Cafeteatret
Café Society februar
1900 entré
David Arthur Skinner

Swingjazz med noen av byens absolutt beste musikere. Plass til å danse. Legendariske Café Society er tilbake! Dørene åpner kl 19, konserten begynner kl 20

David Arthur Skinner – piano/MC Majken Christiansen – vokal Lars Frank – sax/klarinett Svein Otto Aarbostad – kontrabass Bjørn Olufsen – trommer

The post Café Society februar appeared first on Jazz i Norge.

 
27.02 Nasjonal jazzscene
Needlepoint
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Opening the vein of psychedelic pop, prog and rock

Platebutikken Big Dipper bedyrer at deres High Fidelity-øyeblikk er når de setter på Needlepoint i butikken, da selger de garantert det de spiller! Via osmose og levende gjærkulturer har psykedelisk pop, Zappajazz og freakprog fått sin naturlige fortsettelse i vårt århundre med dette tøffe prosjektet.

Det startet som Bjørn Klakeggs redningskapsel ut av sjangertrøya, han ville rendyrke ideene sine og snart hadde han landets beste musikere i ryggen til prosjektet sitt. Nå har det modnet over noen år, og med bandets fjerde utgivelse, 2018s The Diary Of Robert Reverie, låter det hele som samstemt energi og kjærlighet til å lage stor musikk, rett iørefallende fint, med både brodd og dybde til å være musikk å forelske seg i. Og nå som vokalen har kommet seg inn og fram, har Needlepoint gått fra å være en kapsel til et skip, med luft i seilene, stolt fossende fram på store bassbølger og heftig orgelbrus!

Bjørn Klakegg – gitar, vokal, David Wallumrød – orgel, Nikolai Hængsle – bass, Olaf Olsen – trommer

The post Needlepoint appeared first on Jazz i Norge.

 
28.02 Nasjonal jazzscene
Siri?s Svale Band
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The cool returns, with the fire still burning for soul and groove

For 30 år siden hadde Siri’s Svale Band sitt gjennombrudd som den norske hovedattraksjonen ved Jazzfestivalen i Molde, og turnerte de følgende ti årene både Norge og Europa. Grunnideen var saksofongiganten John Pål Inderbergs. Han ville lage et nytt uttrykk i møtet mellom cooltradisjonen som han representerte, og soulverdenen som vokalist Siri Gellein kom fra. Og resten er historie som man sier, bandet ble en stor suksess, det var både tøft og tilgjengelig med en vokalist som drar deg inn i materialet og opplevelsen. To bassister sørger for det gode groovet sammen med den innovative trommeslageren, nå har bandet også fått et innslag av latin-amerikanske rytmer fra den brasilianske musikeren Celio Barros.

Det ble nemlig stille i fra bandet fra tusenårsskiftet, før Jazzfest Trondheim i 2018 nærmest krevde bandets tilbakekomst og 30 årsfeiring. Det tente en ny flamme i bandet som spilte inn en ny, flott plate, laget samleboks og som nå spiller fantastiske konserter til stor begeistring for publikum. Også hos oss, vi gleder oss til mer herlig cool!

Siri Gellein – vokal, John Pål Inderberg – saksofon, Bjørn Alterhaug – bass, Celio Barros – bass, Carl Haakon Waadeland – trommer

The post Siri’s Svale Band appeared first on Jazz i Norge.

 
29.02 Stortorvet Gjæstgiveri
Ingrid Sæbø septett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Bandet er satt sammen av jazzmusikere i Oslo-området. De presenterer musikk fra den tradisjonelle jazzen, og en stor del av låtene er fra Louis Armstrong sitt repertoar.

Ingrid Sæbø sax/cl Jan Inge Melsæter tb Erlend Bronken vo/tp Øyvind Engen tuba Marcus Lewin dms Anders Isachsen bjo Sondre Dyb Berg pno

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken.

The post Ingrid Sæbø septett appeared first on Jazz i Norge.

 
29.02 Glasshuset, Oslo Konserthus
Live Foyn Friis kvartett
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av. Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Hun ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine fire album i kategoriene årets vokaljazzalbum og årets særutgivelse av Danish Music Awards. Live vant tittelen årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne!

Live Foyn Friis vo, Bård Helgerud git, Jens Fossum bass Magnus Eide dms.

Billetter kr. 100.- i billettluka eller på okh.no Innslipp i Glasshuset en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet.

The post Live Foyn Friis kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
29.02 Nasjonal jazzscene
Terje Rypdal Conspiracy
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The guitar legend is back with an updated band and more high-energy jazz than ever

Vi kan med sikkerhet si at Terje Rypdal – urgitaristen i moderne norsk jazz – har fått en ny musikalsk vår! Femti år etter han spilte gitar på ryggen med Vanguards og var rockestjerne i Dream, og drøye fire tiår etter at han sammen med Garbarek og resten av de fem store brøyta seg opp og ut av underskogen og gjorde norsk jazz til et globalt varemerke, kan det i hvert fall slås fast at han låter bedre og freskere enn noensinne!

Hvem kan vel glemme den fantastiske syttiårsdagen på Victoria høsten 2017 hvor han ble feiret for fullt hus to dager til endes. Like etter ble hele backkatalogen hans gjort tilgjengelig til glede og begeistring for nye fans. I fjor solgte han lett ut Victoria med sitt oppdatert Conspiracy-band, som i mellomtiden har vært i studio og ytterligere fått kvesset øksa. Her får du tre og en halv generasjon med ren, fornybar jazzenergi!

Terje Rypdal – gitar, Ståle Storløkken – tangenter, Endre Hareide Hallre – bass, Pål Thowsen – trommer

The post Terje Rypdal Conspiracy appeared first on Jazz i Norge.