Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MAI 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.05 Nasjonal jazzscene
Uhørt! ? Karl Bjorå?s Aperture + Aila Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Beautiful sounds served two ways – followed by an open jam session!

Karl Bjorå er kanskje mest kjent fra Megalodon Collective og Signe Emmeluth’s Amoeba. I Aperture jager han kvalitetslyden sammen med tre andre kjente fjes fra den yngre jazzadelen. Plata The most obvious solution kom i høst og inneholder kompleks rytmikk og strengeinstrumenter på leit etter den mest naturlige måten å spille en melodi.

Karl Bjorå – gitar, Adrian Løseth Waade – fiolin, Bárður Reinert Poulsen – bass, Andreas Winther – trommer

Vi regner med at trommis Andreas Winther bare blir sittende på trommekrakken i pausen. Han er nemlig også med i kveldens andre band, Aila trio. Svenske Georgia Wartel Collins har skrevet musikken og er ikke redd for å gå på tvers av etablerte sjangergrenser. Aila trio serverer ettertenksomme og nyanserike låter på en myk seng av lett melankoli.

Karl Hjalmar Nyberg – saksofon, Georgia Wartel Collins – bass, Andreas Winther – trommer

Etter konserten blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Uhørt! – Karl Bjorå’s Aperture + Aila Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
02.05 Nasjonal jazzscene
Trondheim Voices ? Folklore
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Microtonal subtlety composed by two thirds of Supersilent for an extraordinary vocal ensemble

Det er duket for en ekstraordinær opplevelse når 2/3 av Supersilent bruker Trondheim Voices som instrument! Helge Sten og Ståle Storløkken har skrevet musikk for det grensesprengende vokalensemblet inspirert av tidligere tiders kirkemusikk. I verket Folklore brukes Trondheim Voices som et massivt mikrotonalt instrument, der ord skiftes ut med toner, der flerstemte droner og klanger utforskes i en messe-aktig framførelse med tydelige forhistoriske referanser. Folkloren er en samlebetegnelse på tradisjonsoverført kunst og kunnskap. Den overføres gjennom handlinger fra menneske til menneske og fra generasjon til generasjon, og har ofte tilhørt den uformelle sfæren av kulturen.

Sten og Storløkkens komposisjon ligger i skjæringspunktet mellom akustisk og elektronisk lyd, mellom det harmoniske og mikrotoale, det kjente og ukjente. Der hvor tiden opphører kan man oppleve en ny måte å lytte på.

Sissel Vera Pettersen, Anita Kaasbøll, Tone Åse, Kari Eskild Havenstrøm, Natali Abrahamsen Garner, Siri Gjære, Heidi Skjerve Torunn Sævik, Ingrid Lode – vokal, perkusjon, Ingrid Skanke Høsøien – lysdesign

Andre om Folklore: – et helt uovertruffent mesterverk. …liturgi og fantasi smelter sammen til en helt egen uttrykksform. Hypersensibelt og overlegent presist i sin minimalisme. Norges fremste vokalensemble. (Molde Jazzfestival) Fire Flate

– powerful and soul-stirring, absorbing, forceful and engaging. -sustained by truly remarkable technique, it captured the audience’s attention: all ears were strained to catch every breath and subtlety. Luca Vitali, Allaboutjazz.com

Foto: André Løyning

The post Trondheim Voices – Folklore appeared first on Jazz i Norge.

 
03.05 Cosmopolite
Orchestra Baobab
2000 entré
Cosmopolite

Med svingene låter som kombinerer afrokubanske rytmer og portugisiske melodier med kongolesisk rumba og afrikansk tradisjon, er Vest-Afrikas mest ikoniske band er tilbake. Orchestra Baobab er skaperne av et svært subtilt, distinktivt og multi-etinsk pop sound som har satt spor i senegalesisk musikkliv siden 1970-tallet.

Deres musikalske renessanse ble kickstartet i hjemlandet Senegal, som bidro til å gjøre hovedstaden Dakar til en av verdens mest levende musikalske byer. Orchestra Baobab produserte titalls med innspillinger før de splittet på midten av 80-tallet, men det var deres velkjente album «Ken Dou Werente» som skulle skape stor internasjonal interesse. Bandet besøkte Cosmopolite i 2017 i anledning deres siste album «Tribute to Ndiuga Dieng», og kommer nå tilbake for å spille opp til dans slik bare Orchestra Baobab kan.

“Baobab make music for all-night dancing […]. These seasoned players can still raise the roof while barely breaking a sweat.”

Arwa Haider for The Guardian

The post Orchestra Baobab appeared first on Jazz i Norge.

 
03.05 Nasjonal jazzscene
Hilde Louise Orchestra: Releasekonsert – Nasjonal Jazzscene Victoria, Oslo
2000 entré
Nasjonal jazzscene

The great performer known for her finely balanced humor and darkness, wit and energy, is back with new songs!

Fredag 03. mai, kl 21.00. Dørene åpner kl. 20.00 – kr 320/270

Jazzsangerinnen og låtskriveren Hilde Louise Asbjørnsen er klar med sitt 11 album og vi har den store gleden av å arrangere slippfesten! 4 år etter Don’t Stay For Breakfast, kommer Hilde Louise med ferske låter, samlet på albumet Red Lips, Knuckles and Bones.

På denne plata går Asbjørnsen ut i et nytt landskap både når det gjelder tekstene og det musikalske uttrykket. Det er fortsatt snakk om groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av kunstner og venn Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make Some Shine er “en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre.”.

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans. A Swing Of Its Own er Hilde Louise’s hylles til swingjazzen, skrevet spesielt for Oslo Jazzfestivals 30-års jubileum. Med er også klassikeren Lazy Afternoon, bl.a. sunget av Eartha Kitt, en låt som Hilde Louise fremførte på NRK i anledning Karin Krogs inntreden i Rockheim Hall of Fame.

Vi gleder oss til en herlig fest og varmen fra en gjennomført artist!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Hilde Louise Orchestra: Releasekonsert – Nasjonal Jazzscene Victoria, Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
03.05 Nasjonal jazzscene
Hilde Louise Asbjørnsen
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The great performer known for her finely balanced humor and darkness, wit and energy, is back with new songs!

Jazzsangerinnen og låtskriveren Hilde Louise Asbjørnsen er klar med sitt 11 album og vi har den store gleden av å arrangere slippfesten! 4 år etter Don’t Stay For Breakfast, kommer Hilde Louise med ferske låter, samlet på albumet Red Lips, Knuckles and Bones.

På denne plata går Asbjørnsen ut i et nytt landskap både når det gjelder tekstene og det musikalske uttrykket. Det er fortsatt snakk om groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av kunstner og venn Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make Some Shine er “en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre.”.

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans. A Swing Of Its Own er Hilde Louise’s hylles til swingjazzen, skrevet spesielt for Oslo Jazzfestivals 30-års jubileum. Med er også klassikeren Lazy Afternoon, bl.a. sunget av Eartha Kitt, en låt som Hilde Louise fremførte på NRK i anledning Karin Krogs inntreden i Rockheim Hall of Fame.

Vi gleder oss til en herlig fest og varmen fra en gjennomført artist!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Hilde Louise Asbjørnsen appeared first on Jazz i Norge.

 
04.05 Sagene kunstsmie
Oslo 14 // (un)tethered av Agnes Ida Pettersen // improvisasjoner
1500 entré
Østnorsk jazzsenter

Oslo 14 presenterer Agnes Ida Pettersens bestillingsverk (un)tethered for første gang i Oslo.

Verket er et abstrakt korverk, på grensen til musikkteater. Tematikken omhandler fellesskap. og deler av teksten er velvillig lånt ut fra Nina Björks “Lyckliga alla sina dagar”. Pettersen utnytter vokalensemblets rike klanglige muligheter og har skapt et verk som blander moderne improvisasjonsteknikker med mer tradisjonsnære uttrykk. (un)tethered ble urframført på Ilios-festivalen i Harstad 3.februrar i år.

Konserten består også av frie improvisasjoner.

Oslo 14: Andreas Backer, kunstnerisk leder Bendik Sells Birte Slettevoll Caroline A. Bakke Eline Hellerud Åsbakk Eva Birgitte Storrusten Gro-Marthe Dickson Ingrid Vik Henriksen Karoline Ruderaas Albrigtsen Lisbeth-Anita Grimsø Olsen Petter Hauglum Bermingrud Åshild Bergill Hagen

Sagene kunstsmie, Drøbakgata 1 Dørene åpner 1445. Konsertstart 1500.

Bill: 150 / 80 (student/honnør) / gratis for barn under 16 år Forsalg på Ticketco. Vi selger også billetter og CD-er i døra. NB! Kun kort, ikke kontant.

Støttet av Creos vederlagsfond og Norsk komponistforening

Foto: Morten Minothi Kristiansen

The post Oslo 14 // (un)tethered av Agnes Ida Pettersen // improvisasjoner appeared first on Jazz i Norge.

 
04.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Vivian Buczek & Martin Sjöstedt Trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Vivian Buczek – vokal Martin Sjöstedt – piano Niklas Fernqvist – bass Johan Löfcrantz Ramsay – trommer

«Dynamisk, närvarande och spontan», så beskriver Vivian sig själv. En av Sveriges främsta jazzsångerskor som besitter en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och som äger scenen med ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an. 
Martin Sjöstedt Trio inkluderar pianisten Martin Sjöstedt, basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Johan Löfcrantz Ramsay. Tillsammans med Vivian skapar de en dynamisk upplevelse med fantasifulla och spännande arrangemang skrivna av Martin Sjöstedt och på ett hejdlöst men naturligt sätt ger sig Vivian och trion ut i en modernare ljudbild som i sin tur skapar en intressant fusion i dagens jazz.

Kvartetten började sitt samarbete för 5 år sedan och har sedan dess tillsammans släppt 2 album (Curiosity och Ella Lives) som blivit hyllade världen över. Nästkommande projekt A Woman’s Voice är ett samarbete med en Sveriges främsta storband Norrbotten Big Band.

Den 4 maj på Herr Nilsen framför gruppen en blandning av musik från de senaste projekten som inkluderar original kompositioner men även utvalda kompositioner skrivna av Vivian och Martins förebilder och inspirationer.

The post Vivian Buczek & Martin Sjöstedt Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
04.05 Cosmopolite
Yemen Blues
2000 entré
Cosmopolite

Yemes Blues har skapt et berusende lydbilde inspirert av jemenitiske tradisjoner fra religion, med moderne innflytelser fra rock, jazz og blues. Musikken er gjenkjennelig for sin dansbare rytmikk som ligger til grunn, bygd opp av en svært unik og allsidig perkusjon- og rytmeseksjon. Den sameksisterer i både fortid og nåtid, samtidig både tidløs og moderne.

Den karismatiske vokalisten Ravid Kahalani har samlet stjernemusikere fra øverste hylle som utgjør et ensemble som hylles for sine heftige live-opptredener. Ravid har blitt en viktig musiker på den israelske scenen, en eksepsjonell utøver som bryter barrierer og tenker nytt. Musikken hans er sterkt påvirket av hans forkjærlighet for afroamerikansk soul, blues og roots, samt tradisjonelle religiøse sanger.

Gjør dere klar for et av de mest gripende og morsomme live-bandene i den moderne musikkverdenen, når Yemen Blues kommer til Cosmopolite for første gang!

The post Yemen Blues appeared first on Jazz i Norge.

 
04.05 Nasjonal jazzscene
Moon Hooch + support: I LIKE TO SLEEP
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Passionate power-dance-jazz

Da Moon Hooch spilte på Victoria i fjor vår, løfta taket seg og bølgene gikk høyt på det smekk fulle dansegulvet! Nå er det elleville Brooklyn-bandet tilbake med ny musikk og fullada batteri. Moon Hooch serverer et primalt og 100% dansbart jazzbrygg sterkt inspirert av EDM, dance og dubstep – bare med saksofon, trommer og en og annen synth. Det kan være smart å sikre seg billett tidlig, for dette blir vårens tetteste, svetteste og hippeste kveld!

Wenzl McGowen – saksofon, Mike Wilbur – saksofon, James Muschler – trommer

Vinnerene av Jazzintro 2018, aka årets beste unge jazzband, I LIKE TO SLEEP, er en energisk trondheimstrio med interesse for det moderne trondheimsjazzuttrykket, friimprovisasjon og 70-talls prog. Legg til den nokså utradisjonelle besetningen trommer, barytongitar og vibrafon i miksen, og du skjønner at dette er musikk som ikke eier grenser for hva som er mulig. Bør oppleves på konsert!

Amund Storløkken Åse – vibrafon, Nicolas Leirtrø – barytongitar, Øyvind Leite – trommer

The post Moon Hooch + support: I LIKE TO SLEEP appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Sentralen, Hvelvet
Dickie Dick Dickens – en radioteaterkonsert
0230 entré

Vindlyder, geværsalver, lastebiler, motorsykler og mass annet Opplev gammeldags radioteater i konsertform, der musikerne i NyNorsk Messingkvintett bruker trompeter, horn, trombone og tuba til å lage alle lydeffektene. Ivar Nergaard, kjent blant annet for å ha lest inn lydbøkene om Doktor Proktor, er forteller, og sammen fremfører de en ny historie om Dickie Dick Dickens, gangsterhelten i NRK Radioteatrets populære hørespill fra 1960-tallet. Erlend Skomsvoll har skrevet musikk og manus fritt etter Paul Skoes Dickens-dramatisering for NRK radioteateret, med tekst av Rolf og Alexandra Becker og musikk av Maj og Gunnar Sønstevold.

Konserten passer for barn fra 10 år og oppover, ungdom og voksne. Den hadde premiere i 2017 og på Sentralen UNG søndag 5. mai 2019 presenteres en revidert versjon som er tilpasset et ungt publikum.

The post Dickie Dick Dickens – en radioteaterkonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
07.05 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller Henriette H. Eilertsen og Tina L. Olsen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. Two of them freak out in a big way!

Denne kvelden er det Henriette H. Eilertsen og Tina L. Olsens musikk som skal fremføres. Tina har medvirket på flere plateutgivelser og er i disse dager aktuell med Magnus Murphy Joelson oktett, som utgir albumet Skandinavia i mars. I tillegg spiller hun i en rekke store ensembler, blant annet Ensemble Denada.

Låtene Tina har skrevet til konserten denne kvelden er inspirert av musikerne i OJKOS og alle mulighetene orkesterets personligheter, ferdigheter og instrumenter gir til å forme musikken hun ønsker å lage. Musikernes samspillsevner blir utfordret og kammermusikaliteten blir utforsket. Musikken baserer seg på små motiv som gjentas til man føler man har fått nok, men vil ha mer.

Henriette spiller fløyte og konspirerer i space jazz-bandet Billy Meier som slapp platen Sounds from Erra i februar i år, samt med det orientalske samtidsbandet Avatar ledet av tablaist Sanskriti Shrestha, som slapp sitt debutalbum i november 2018. Musikken hun har skrevet for OJKOS til denne kvelden får lov til å drømme videre, gjerne ut i verdensrommet eller til en fjern ørken, samtidig som den får komme helt nærme virkeligheten, scenen, høyttalerne og pusten i rommet.

Henriette H. Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina L. Olsen – saksofon, Karoline Wallace – vokal, Lyder Ø. Røed – trompet, Tancred H. Husø – trompet, Johannes Solvang – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Magnus J. Murphy – trombone, Kristoffer Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Alexander Hoholm – bass, Knut K. Nesheim – trommer, Michaela Antalová – trommer

The post OJKOS spiller Henriette H. Eilertsen og Tina L. Olsen appeared first on Jazz i Norge.

 
07.05 Kafé Hærverk
Blow Out! – Tatakai Trio + Zoe Efstathiou / Egil Kalman
2100 entré
Konsertforeninga

TATAKAI TRIO Martin Küchen – sax Anders Lindsjö – gitar Raymond Strid – trommer Zoe Efstathiou – preparert piano

Egil Kalman – modulærsynth

TATAKAI TRIO For de som ikke er klippestø i japansk kan røpes at «tatakai» betyr noe i retning av «kamp». Men sjøl om musikken til Tatakai Trio inneholder mengder av hissig energi, bærer den langt mer preg av lagånd enn kappestrid. Så er det heller ingen brifete lettvektere som skal i ringen, denne maikvelden på Hærverk. Svenske Martin Küchen er også blitt en gjenganger på Blow Out. Med salig fryd minnes vi konserter med All Included, The Heat Death, Three Babies, ulike ad-hoc prosjekter – og sist, men absolutt ikke minst, Trespass Trio. Ellers er han en hyperaktiv komponist og musiker som holder det nede med de råeste navna scena kan vise til, både i studio og på veien. Gjennom bl.a. Trespass Trio har vi også møtt trommis Raymond Strid; Han har vært en bærende konstruksjon både på den svenske, og internasjonale scena, gjennom mange Riksdagsperioder, ikke minst gjennom den massive gruppa Gush. Gitarist Anders Lindsjö svingte innom oss for noen små år sida med gruppa Bomb; en seanse vi ikke glømmer med det første. Han har forøvrig bemerka seg gjennom gitartrioen HALStER og en lang rekke samarbeid med de feteste folka. Tatakai Trio ga ut skiva Happī i fjor, og vi gleder oss til å oppleve denne kampgruppa live.

EFSTATHIOU / KALMAN Velorienterte musikkentusiaster vil ha hørt Egil Kalman med opptil flere knallgode band i seinere tid. Brute Force satte spor i sjela vår for noen år sida, og siden har vi latt oss begeistre av sjeldent innovative konstellasjoner som Skrekk & Guro og Miman. Sistnevnte kom forøvrig kom med skiva «Ulme» ifjor, gitt ut av våre åndsfeller i Motvind Records. Zoe Efstathiou er opprinnelig fra Hellas, men har en stund bodd, studert og virka i Skandinavia, som komponist og improvisatør med piano som hovedinstrument. I tillegg til den plateaktuelle duoen med Kalman, bør framheves at hun er en særs habil solist – også New Roots Trio, som hun har med to kjenninger av oss, Ole Mofjell og Natalie Sandtorv.

Musikken starter 21:00

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og kommunen.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

The post Blow Out! – Tatakai Trio + Zoe Efstathiou / Egil Kalman appeared first on Jazz i Norge.

 
08.05 Nasjonal jazzscene
Shai Maestro Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The astonishing ECM debut is bold and beautiful from a fantastic talent

Shai Maestros triumf av et første-album på plateselskapet ECM kom i fjor, er hans femte under eget navn, og føles som en naturlig forlengelse av hans vei i musikken. Han dedikerte seg til pianoet i ung alder, priser og utmerkelser i hjemlandet Israel førte han til et forberedende kurs på Berklee College of Music. Han fikk tilbud om plass der, men ble snappet opp av bassisten Avishai Cohen og i trespann med Mark Guiliana spilte de inn flere plater og turnerte jorda rundt. I 2010 dannet han sin egen trio og har i årene siden virkelig finstemt sin lidenskapelige og vakre, melodiøse musikk.

Sofistikert er bare forbokstaven, hans spill er blitt omtalt som «lett som en sky, flytende som en elv». På albumet The Dream Thief, produsert av sjefen sjøl, Manfred Eicher, viser han også energien, det intuitive og heftige. Noen ganger må han rope fra pianokrakken, danse med bassisten Jorge Roeder og trommeslageren Ofri Nehemya, også de kan virke som å ha en kanaliserende måte å formidle musikken på. Ideene er veldig interessante, noen melodier virker nesten vrengte, strukket, spøkelsesaktig kjente. Men mest av alt er dette vakker musikk som gir stor mening og går rett i hjertet.

Dette blir et veldig spennende møte med en stigende stjerne!

Shai Maestro – piano, Jorge Roeder – bass, Ofri Nehemya – trommer

The post Shai Maestro Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
08.05 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar – Magnus Eide
2000 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

The post Jazz på Sagene Lunsjbar – Magnus Eide appeared first on Jazz i Norge.

 
08.05 Herr Nilsen
Swing’it Dixieband
2000 entré
Herr Nilsen

Norges hotteste dixieband – kommer tilbake til Oslo for å ta publikum med på en reise 100 år tilbake i tid over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De serverer et meget underholdende show servert med stråhatter, humor, saftige blåsesoloer, svingende rytmer og en god dose sjarm.

Bandet som spilte intet mindre enn 75 konserter i fjor, kan blant annet skilte med semifinale i Norske Talenter, opptredener i 6 forskjellige land, konserter på flere av de største jazzfestivalene i inn- og utland og konsert etter selveste A-ha på Kongsberg Jazzfestival 2018!

Nylig slapp de den første singelen fra deres kommende album, Party Like it’s 1923 og med den deres første musikkvideo: https://www.youtube.com/watch?v=VG4F_LlSvJw

Dette blir en kveld med herlig atmosfære der et heseblesende show blir lovet!

The post Swing’it Dixieband appeared first on Jazz i Norge.

 
09.05 Nasjonal jazzscene
Eirik Hegdals Musical Balloon
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A playful jazz suite of creative ebb and flow

Eirik Hegdal har alltid en lun dose humor i musikken sin. Det kan man koste på seg når man leverer fjærlett og lekent nydelig, velkomponert og fargerik musikk og har et supert band i ryggen! Musical Balloon er Hegdals bestillingsverk til VossaJazz ifjor, et verk for musikere som komponisten kjenner godt gjennom ensembler som Trondheim Jazzorkester, Team Hegdal og Angles 9. Den komponerte musikken gir både rammer og plass til seks virtuose og lekne musikalske individer, med frasparksfoten i jazzhistorien og fartsretning den åpne fremtiden!

Urpremieren vakte stor begeistring blant både publikum og anmeldere. Musikken er forfriskende, sprudlende og likevel enhetlig; her er perkusiv, fri synkopi, stramme blås med sprang av glede, overraskende melodier og gjennomgående motiver. Et mikro-storband som med overskudd sender energien videre, la deg stige opp sammen med Hegdals ballong!

Eirik Hegdal – saksofon/klarinett, Eivind Lønning – trompet, Mattias Ståhl – vibrafon, Nils Olav Johansen – gitar, vokal, Ole Morten Vågan – kontrabass, Jon Fält – trommer, Tor Breivik – lyddesign

The post Eirik Hegdals Musical Balloon appeared first on Jazz i Norge.

 
10.05 Nasjonal jazzscene
John Scofield ? Combo 66
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A visionary guitarist and band leader – and cooler than ever

Nyskapende gitarist, visjonær bandleder og en gudbenådet låtskriver – John Scofield blir bare kulere jo eldre han blir! Scofield har en karriere som spenner over flere tiår og en lang liste med innspillinger som står fjellstøtt i musikkhistorien. Etter å ha spilt med Miles på åttitallet har han stort sett ledet egne band, pluss et og annet prosjekt med Charlie Haden, Michael Brecker, Herbie Hancock eller gitarkollega Pat Metheny. Han har også jobbet med norske musikere, blant annet i en kvartett med Knut Riisnæs og Jon Christensen.

Både sound og stil gjør Scofield lett å kjenne igjen, og den melodiske tilnærmingen, sammen med en utenomjordisk teknikk, har gitt han et bredt publikum. De siste platene, Past Present og oppfølgeren Country For Old Men har gitt ham hele fire Grammy-priser. Med det splitter nye albumet Combo 66 feirer han sine 67 år med en helt ny kvartett, ferske låter og en eksklusiv norgesturné. Det er bare å glede seg!

John Scofield – gitar, Gerald Clayton – piano, Vicente Archer – bass, Bill Stewart – trommer

The post John Scofield – Combo 66 appeared first on Jazz i Norge.

 
11.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Elisabeth Lid Trøen/Dag Arnesen kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Elisabeth Lid Trøen – tenorsaksofon Dag Arnesen – piano Ole Marius Sandberg – bass Frank Jakobsen – trommer

Musikalsk byr Trøen/Arnesen kvartett på heftig swing og saftige balladar, i eit univers der idealet om den klassiske jazz-kvartetten står sterkt. Med eit aldersspenn på fleire generasjonar, og erfaring frå ulike sjangrar og epokar, samlast dei fire musikarane rundt ein felles kjærleik for “den gode gamle jazzen». Med ideal frå jazzens øvste hylle finn dei inspirasjon frå store namn som John Coltrane, Keith Jarrett, Joe Henderson og Dexter Gordon. Spesielt Joe Henderson er ein sterk inspirasjon for bandet, fordi både Dag Arnesen og Frank Jakobsen spelte i Henderson sin «Norwegian Quartet» saman med bassist Bjørn Kjellemyr. Kvartetten tek med seg jazztradisjonen inn i eigne komposisjonar, samt eigne tolkingar av gamle perler. På denne måten vil bandet blåse nytt liv i tradisjons-jazzen, og utfalde seg i spennet mellom det nye og det gamle.

Elisabeth Lid Trøen vart uteksaminert frå jazzlinja i Trondheim våren 2015, og har sidan då livnært seg som frilans jazzmusikar. Ho utmerka seg i ung alder som eit jazztalent, og hadde i ein alder av 19 år sin eigen kvartett, Elisabeth Lid Trøen kvartett, saman med Steinar Raknes, Eirik Nylander og Erlend Slettevold, som spelte mellom anna på Oslo Jazzfestival og Vossajazz. Seinare har ho vore å høyra i ei rekke ensemble og band med jazzmusikarar frå øverste hylle, som tingingsverk med Mathias Eick, duo med Tord Gustavsen, hennar eige World Expression Band med Andy Sheppard, og kvartett med den internasjonale stjernetrommeslagaren Terry Lynn Carrington.

Dag Arnesen har i lang tid vore ein av Noregs leiande pianistar, med ei lang rekke utgjevingar, bestillingsverk og prosjekt bak seg. Gjennom ein lang og innhaldsrik karriære har han samarbeida med norske jazzmusikarar som Knut Riisnæs, Jon Christensen, Karin Krog, Bjarne Nerem og Audun Kleive, samt verdskjende artistar som Joe Henderson og Elvin Jones. Dag Arnesen har gjort stor suksess med konseptet Norwegian Song, og vart tildelt Buddyprisen i 2009. Pianisten har nærmare 20 utgjevingar bak seg, der dei ferskaste er «Pentagon Tapes» der mellom anna Ole Marius Sandberg er med, og «Norwegian Song IV» med Bergen Big Band.

Ole Marius Sandberg er utdanna ved Jazzlinja i Trondheim (1996-1999), og har sidan gitt ut ei rekke album både under eige navn og med andre, og turnert over heile verda. Han har samarbeida med mellom andre Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Thomas Strønen og Håkon Kornstad for å nevne nokon, og er for tida aktuell med si eiga nye plate «Ensembel».

Frank Jakobsen er ein erfaren og velkjent jazztrommeslager, busett i Bergen. Han har bidratt på eit hundretalls innspelingar både innan jazzsjangeren og andre sjangrar, og samarbeidd med ei rekke av musikarar i verdensklasse. Her går det an å nemne i fleng, som til dømes Knut Riisnæs, Karin Krog, Kim Farichild, Jan Eggum, Sondre Lerche, Trang Fødsel og Son Mu. Han mottok Vossajazz-prisen i 1997.

The post Elisabeth Lid Trøen/Dag Arnesen kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
11.05 Cosmopolite
João Bosco Quartet
2000 entré
Cosmopolite

Harmonier og rytmer fra alle kanter av Brasil har gjort João Bosco til en høyt elsket musiker i hjemlandet. Musikken hans har dype røtter i den brasilianske klassiske samba- og bossa nova-tradisjonen, men også elementer fra rock og jazz, noe som skaper et eklektisk brygg som er like oppfinnsomt som det er utfordrende.

João Boscos karriere har vært preget av Brasils strenge sensur og diktatur på 70- og tidlig 80-tall. Stadige krav om omskrivning stoppet aldri Bosco, som siden har blitt svært populær både i Brasil og internasjonalt.

“Two centuries of his country’s rhythms flow through the fingers of João Bosco, one of Brazil’s most fabled guitarists, singers and composers”.

James Gavin for The New York Times

“João sounds like an orchestra”

Lee Ritenour

The line-up:

Joao Bosco – guitar and vocals Ricardo Silveira – guitar Kiko Freitas – drums Guto Wirtti – bass

The post João Bosco Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
11.05 Nasjonal jazzscene
Joe Lovano ? Trio Tapestry
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Joe Lovano – Trio Tapestry featuring Marilyn Crispell & Carmen Castaldi

Close and personal from a large trio

Saksofontonen til Joe Lovano er litt som mannen selv: romslig og rett på sak. I fire tiår har Lovano vært i fremste rekke både som solist og bandleder, og hans besøk på Victoria har alltid skapt enorm begeistring, forrige gang i et fantastisk samspill med Enrico Rava. De som var så heldige å være til stede på den konserten, snakker om det fortsatt!

Etter nesten tretti album på Blue Note er Lovano nå endelig klar for sin debut som bandleder på ECM. På høy tid vil noen kanskje mene, men som kjent: den som venter på noe godt… Trio Tapestry er ifølge mannen selv den mest intime musikken han har spilt inn så langt, og de som har fulgt Lovano på veien inn i sjela, er ingen ringere enn ECM-veteranen Marilyn Crispel og trommis Carmen Castaldi – en av Lovanos mest betrodde musikalske sparringpartnere gjennom mange år. Vi kunne virkelig ikke fått en bedre avslutning på vårsesongen. En karamell vi kan suge på hele sommeren!

Joe Lovano – saksofon, Marilyn Crispell – piano, Carmen Castaldi – trommer

The post Joe Lovano – Trio Tapestry appeared first on Jazz i Norge.

 
13.05 Nasjonal jazzscene
Klassisk på Victoria: Pictures at an exhibition
1930 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Jazz and classical meets in a gallery tonight!

Den russiske komponisten Modest Mussorgsky skrev Bilder fra en utstilling, Pictures at an exhibition, i 1874 til minne om sin døde venn, maleren Viktor Hartmann, opprinnelig for klaver. Men man må vel kunne si at denne fantastiske musikken for alvor ble et av de mest populære musikkstykkene i hele verden da den franske komponisten Maurice Ravel omarbeidet musikken for symfoniorkester i 1922. Siden har artister fra så å si alle sjangere blitt inspirert til å lage sine versjoner av denne fantastiske musikken, og en av de mest spektakulære var vel den som ble gjort av Emerson, Lake and Palmer.

Nå har imidlertid også Kjetil Bjerkestrand, Håvard Gimse og Arve Tellefsen laget en versjon, Helge Norbakken og flere andre flotte musikere er med – dette blir en skikkelig godbit!

Det vil som vanlig komme overraskelser på programmet, Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand vil ta deg med på unike opplevelser av åpenhet med fantastiske utøvere på tynn is! Arrangørene setter samspill og gleden i høysetet og setter sammen klassiske musikere med utøvere fra “friere” sjangere til en fest! Kjetil Bjerkestrand og Arve Tellefsen deltar også på alle konsertene på en eller annen måte.

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

The post Klassisk på Victoria: Pictures at an exhibition appeared first on Jazz i Norge.

 
15.05 Herr Nilsen
Shoeshone Boys m/ Live Foyn Friis
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Shoeshine Boys er allerede et begrep innen jazzen. Til tross for sin unge alder, har bandet rukket å befeste sin stilling som et band som tar vare på den tradisjonelle jazzen i en nyere innpakning. Bandet har turnert rundt på klubber og spillesteder, samt spilt på flere festivaler Live Foyn Friis er en dyktig vokalist som faller naturlig inn i de fleste sjangere i jazzen. Hun har solid bakgrunn og utdannelse på kjente musikkskoler og konservatorier. Meget populær i Danmark og resten av Europa samt i Brasil og Japan. Live og Shoeshine Boys har spilt sammen ved flere anledninger tidligere, også på klubben. Her er det en kveld å glede seg til.

Foruten Live, består bandet av Lasse Ellingsen trp, Erlend Barratt-Due cla, Andreas Rotevatn trb, Sondre Dyb Bergh pno, Anders Isachsen bjo/git, Hans Erik Wagner bass og Knut Rand trm

The post Shoeshone Boys m/ Live Foyn Friis appeared first on Jazz i Norge.

 
16.05 Melahuset
Amirtha Kidambi?s Elder Ones
1930 entré
Melahuset

Fra New York City kommer Amirtha Kidambi’s Elder Ones. Kvartetten har hentet sin musikalske inspirasjon fra 60 og 70-tallets frijazz, sørindisk raga-musikk og klassisk avantgarde, og både The New York Times og Pitchfork mener dette er et band vi bør følge med på, mens The Wire viet det nye albumet deres mye plass i april.

Elder Ones består av bandleder Amirtha Kidambi (vokal, harmonium), Matt Nelson (sopransaksofon), Max Jaffe (trommer) og Nick Dunston (bass). De debuterte i 2016 med albumet «Holy Science» og andrealbumet «From Untruth ble sluppet 29. mars 2019». Låtene omhandler temaer som kolonialisme, kapitalisme og politisk undertrykkelse,

From Untruth is a painfully raw statement, challenging the listener to witness the full ferocity of Kidambi’s angry fervour. And it’s exactly that challenge that makes it such a necessary and rewarding document of defiance. (The Wire, april 2019).

Jazztimes anmelder omtaler albumet som: «This is vicious music for tense times» (Jazztimes 20. mars 2019)

Support denne kvelden blir Hans Kjorstad, Andreas Røysum og Sanskriti Shrestha. «Musikken vekter like mye på norsk folkemusikk og raga som frijazz, men med en fleksibel tilnærming til rootsmusikksjangeren oppstår noe helt nytt, hvor det verken høres ut som det første, andre, eller tredje – eller summen av dem.» (Jazznytt).

Los Angeles-baserte Booker Stardrum blir også support denne kvelden. Han har samarbeidet med Amitha Kidambis Elder Ones flere ganger og ga i fjor ut albumet «Temporary etc». På konserter sampler han sømløst akustiske og elektroniske lyder fra trommer, cymbaler og klokker og blåsere, vokal og synthesizere.

Fans av Alice Coltrane bør absolutt kjenne sin besøkelsestid på Melahuset denne kvelden.

The post Amirtha Kidambi’s Elder Ones appeared first on Jazz i Norge.

 
18.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Knut Riisnæs kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Knut Riisnæs – tenorsaksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Tom Olstad – trommer

Knut Riisnæs kvartett er en samspilt gruppe med en klar musikalsk retning og gav i 2016 ut en cd som fikk meget god omtakl. Til tross for en viss aldersmessig spredning er musikerne helt på hjemmebane i den musikalske retningen som kan karakteriseres om 60- og 70-tallets «klassiske» jazz. Kvartetten spiller material av bandmedlemmene, originallåter av kjente jazzmusikere og enkelte standards fra «The Great American Songbook».

The post Knut Riisnæs kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
18.05 Kafé Hærverk
Dugnad på Hærverk
1800 entré Kjøpes i døra
Dugnad rec

Helaftens labelkveld for det Oslobaserte plateselskapet Dugnad rec med sammenflettede DJ- og liveacts fra kl 18 til 03

Line-up: DJ Zenon live Erlend Olderskog Albertsen & Wei Ting Zeng DJ Patås live Jervaas feat. Karoline Ruderaas Albrigtsen DJ Kim Dürbeck live Antiløpe (Gabriel Patås/Eskild Myrvoll/Torstein Slåen) DJ Bendik Baksaas live Human Loop (Kjetil Jerve/Wei Ting Zeng/Tore Flatjord) DJ Emma Tollersrud

+ special guests

Lyddesign av Jens Ole Bjerkan

Ekslusiv merch

www.dugnadrec.com

The post Dugnad på Hærverk appeared first on Jazz i Norge.

 
19.05 Herr Nilsen
Sandvika Storband m Eckhar Baur gjør Steely Dan
2000 entré http://herrnilsen.no/H190519.html
Sandvika Storband

Steely Dan har produsert masse finslipt, energisk og grensesprengende musikk med inspirasjon fra flere musikkstiler. Bandets låt ”Do it Again” dannet tittelen til HR Bigband sitt album fra 2004 med perler fra repertoaret gjennom tre tiår hvor låtene er utviklet til flotte storbandarrangementer av Fred Sturm. Her dreier det seg ikke om lettvinte coverversjoner, men om storslått og hardtslående jazzmusikk! Kom og hør disse flotte tolkningene av musikken presentert av Sandvika Storband under ledelse av en av Norges fremste trompetister og pedagoger, Eckhard Baur. Velkommen!

The post Sandvika Storband m Eckhar Baur gjør Steely Dan appeared first on Jazz i Norge.

 
21.05 Kafé Hærverk
Blow Out – Thomas Strønen solo + Puls: Bigoni/Ullén/Aas/Berre
2000 entré
Konsertforeninga

THOMAS STRØNEN – TROMMER ++

PULS: BIGONI / ULLÉN / AAS / BERRE FRANCESCO BIGONI – SAX & KLARINETT LISA ULLÈN – PIANO INGA MARGRETe AAS – KONTRABASS HÅKON BERRE – TROMMER

THOMAS STRØNEN

Thomas Strønen har fordundre oss blitt en av landets framste utøvere innen den pling-plong-musikken vi skatter så høyt. I sin tid gjennom band som Humcrush og i seinere tid gjennom samarbeid med en lang rekke av den eksperimentelle musikkens ypperste utøvere, fra Nils Petter Molvær til Snah. En smakebit kan fås ved å sjekke ut hypnoriske «And Then Comes The Night» som han ga ut med Mats Eilertsen og Harmen Fraanje tidligere i år.

Denne kvelden spiller han solo for oss på Hærverk.

ULLÈN / AAS / BERRE / BIGONI

Den svenske pianisten Lisa Ullèn har bakgrunn fra det klassiske, såvel som samtidsmusikken og friimproen og har besøkt Blow Out! med jevne mellomrom, i ulike formater. I tillegg til de uvurdelige bidragene til gruppene hun er med i har hun et sjedent velfortjent renomé som soloutøver, utførlig bevist gjennom trippel(!)album-utgivelsen Piano Works som kom ifjor.

«Ullén prøver aldri å vise for fort hun kan spille, eller hvor flink hun er. Hun gir oss følelser via pianoet, som rører hver fiber i kroppen til lytteren.», skriver Salt Peanuts om Ullèn; og vi skriver i vår tur under på det.

Bassist Inga Margrete Aas kjenner vi som 50 % av den prisbelønte duoen Vilde & Inga – og Azkadenya, som er Vilde & Inga + Sidsel Endresen. Også hun klassisk utdanna, men heldigvis for oss med en hang til de frie uttrykka.

Trommis Håkon Berre har en merkverdig brei musikalsk spennvidde som strekker seg fra (nærmest) fusion, via noiserock til deilig knitrende impro. Vel verdt å loggføre er blant annet samarbeidet hans med kong Peter Brötzmann og den plateaktuelle hans med Sture Ericsson og Johannes Nästesjö.

Saksofonist og klarinettist Francesco Bigoni er opprinnelig italiener, men også han har i en årrekke hatt holdt til i København, hvor han har gang i en lang rekke konstellasjoner og prosjekter og er tilknytta det alltid fabelaktige ILK Music-kollektivet.

Et pan-skandinavisk mestermøte denne kvelden altså; vi glær oss som unga.

Mer om folka: Lisa Ullèn: http://lisaullen.com/ Inga Margrete Aas: http://vildeinga.com/ Håkon Berre: http://www.haakonberre.com/ Francisco Bigoni: https://francescobigoni.tumblr.com/ Musikken starter 21:00

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og kommunen.

PULS – konserten er et samarbeid mellom Blow Out og ILK Music i København, støttet av @Nordisk Kulturfond.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

Kjøp medlemskap på forhånd: http://www.konsertforeninga.no/demo-home/bli-medlem/

The post Blow Out – Thomas Strønen solo + Puls: Bigoni/Ullén/Aas/Berre appeared first on Jazz i Norge.

 
24.05 Cosmopolite
Cristina Branco
2000 entré
Cosmopolite

Kjøp billett

Cristina Brancos musikk beskrives som møtepunktet mellom eleganse, innovasjon og tradisjon, med den protugisiske fadoen som grunnpilar. Men Branco er kontroversiell hos fadopuristene; hun spiller ikke på de tradisjonelle fadostedene og bærer ikke de tradisjonelle kjennemerkene. Cristina Branco baner sin egen vei med med fadomusikken, med heltinner som Billie Holiday og Ella Fitzgerald på lik linje med fadoisten Amàlia Rodriguuez som viktig inspirasjon.

«En fantastisk stemme som treffer deg i hjertet, strør salt i såret og gjør det godt igjen med helende balsam». Cristina Branco formidler de dype følelser, -portugisiske sanger om skjebnen. Det går et sorgens strøk gjennom fadomusiken. Likevel er musikken oppløftende, ja man blir faktisk lykkelig! Det er en del av fadoens spesielle tiltrekningskraft.

The post Cristina Branco appeared first on Jazz i Norge.

 
25.05 Glasshuset, Oslo Konserthus
D-lovely i Glasshuset
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

«D-lovely / Uten deg» (AMP Music & Records, 2019) er debutalbumet til Gro-Marthe Dickson og hennes Cole Porter-prosjekt «D-lovely». Dickson har satt sitt preg på låtene ved å gjendikte et knippe av komponistens mange sanger til norsk språk. Musikken har vært igjennom en slags resirkulering med en vri fra gitarist Westlunds reharmoniseringer og Dicksons fraseringer og sanglige tolkning som frembringer det ubeskrevne i musikken til en av populærmusikkens største komponister.

Nå kommer gruppa tilbake til Glasshuset igjen etter en stor suksess og fullsatt sal under Oslo Kulturnatt i september 2018, men denne gangen med norske tekster, og en overraskelse eller to.

Gro-Marthe Dickson – vokal Aksel Westlund – gitar Håkon Norby Bjørgo – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

The post D-lovely i Glasshuset appeared first on Jazz i Norge.

 
25.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
David Friedman & Staffan William-Olsson kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

På ferie i Hellas oppdaget Staffan William-Olsson at hotellgjesten i etasjen over var David Friedman, som er helt en latterlig bra vibrafonist født i New York 1944 og bosatt i Berlin siden 1989. Gitar og vibrafon passer som hånd i hanske og Berlin er bare en flytur unna. Så gå ikke glipp av en legendarisk virtuos i Gary Burton-klasse sammen med Staffan, Jens Fossum og Hermund Nygård som boltrer seg i The Great American Songbook pluss noen originalkomposisjoner.

David Friedman – vibrafon Staffan William-Olsson – gitar Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

The post David Friedman & Staffan William-Olsson kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
26.05 Bella Bistro & Bar
Søndagsjazz på Bella Bistro – Grefsenplatå
1500 entré

Siste søndag i måneden er det Jazz mellom kl. 15:00 og 18:00 på herrlige Bella Bar og Bistro på Grefsen Platå.. Legg søndagsturen innom Bella og kos deg med god mat og drikke, velklingende Cool Vokaljazz og hyggelig samvær med gode venner.

The post Søndagsjazz på Bella Bistro – Grefsenplatå appeared first on Jazz i Norge.

 
28.05 Kafé Hærverk
Blow Out! Spesial #1: Murray / Nilssen-Love / Håker Flaten
2100 entré
Konsertforeninga

Blow Out! Spesial, to dager til ende med dette stjernelaget:

MURRAY / NILSSEN-LOVE / HÅKER FLATEN David Murray – sax Paal Nilssen-Love – trommer Ingebrigt Håker Flaten – bass

Om noen ikke har fått det med seg: Blow Out! blei kåra til årets jazzklubb i 2019! Det ser vi som en velfortjent anledning til å daske litt på storpaukene og til å lage en ekstrafest på store lille Hærverk. For at alle som vil skal på plass blir det to konserter, 28. og 29. mai.

Saksofonist (og noen ganger klarinettist) David Murray sto i spissen for sin egen oktett allerede ved inngangen til søttitallet. Sida har han deltatt på tonnevis av greier. – og vi snakker da rimelig høyt oppe i divisjonene, med medspillere som Olu Dara, Tani Tabbal og Steve McCall. Snarere enn å lene seg på Coltrane har Murray latt seg inspirere av de som Coltrane i sin tur blei inspirert av, som Coleman Hawkins og ikke minst Albert Ayler (jvf. skiva Flowers for Albert fra 1976).

På en av mange runder rundt jazzplaneten gjorde Murray et stopp på Jazzloftet i Stavanger, der en åtte år gammel Paal Nilssen-Love fikk oppleve både ham og overnevnte McCall på trommer. Nå – nesten 40 år seinere – er de altså på turné sammen og da er det betimelig at de svinger innom Oslo og gjør en Blow Out!

Trommis Nilssen-Love er blant den norske friimproscena sine framste og mest dekorerte frontsoldater de siste par tiåra, behørig seinest bevist gjennom det formidable orkesteret Large Unit, som han både er reise- og orkesterleder for. En av hans kumpaner gjennom to tiår, og band som Atomic og The Thing, er bassist Ingebrigt Håker Flaten – og sammen utgjør de to landets desidert hardeste rytmeseksjon. Håker Flaten er avla opp på den norske scena, men utvandra til USA for noen år sida. Heldigvis tar han seg jevnlige turer over Atlanteren for å spille både med disse og andre glimrende konstellasjoner – som den herværende. Hurra for deg! Hurra for oss!

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen, Kulturrådet – og nå også med deilige prispenger fra Norsk Jazzforum.

Konsertstart 21:00

270 / 200 (medlemspris). Begrenset plass!

Begge konsertene: 470 / 350

The post Blow Out! Spesial #1: Murray / Nilssen-Love / Håker Flaten appeared first on Jazz i Norge.

 
29.05 Kafé Hærverk
Blow Out! Spesial #2: Murray / Nilssen-Love / Håker Flaten
2100 entré
Konsertforeninga

Blow Out! Spesial, to dager til ende med dette stjernelaget:

MURRAY / NILSSEN-LOVE / HÅKER FLATEN David Murray – sax Paal Nilssen-Love – trommer Ingebrigt Håker Flaten – bass

Om noen ikke har fått det med seg: Blow Out! blei kåra til årets jazzklubb i 2019! Det ser vi som en velfortjent anledning til å daske litt på storpaukene og til å lage en ekstrafest på store lille Hærverk. For at alle som vil skal på plass blir det to konserter, 28. og 29. mai.

Saksofonist (og noen ganger klarinettist) David Murray sto i spissen for sin egen oktett allerede ved inngangen til søttitallet. Sida har han deltatt på tonnevis av greier. – og vi snakker da rimelig høyt oppe i divisjonene, med medspillere som Olu Dara, Tani Tabbal og Steve McCall. Snarere enn å lene seg på Coltrane har Murray latt seg inspirere av de som Coltrane i sin tur blei inspirert av, som Coleman Hawkins og ikke minst Albert Ayler (jvf. skiva Flowers for Albert fra 1976).

På en av mange runder rundt jazzplaneten gjorde Murray et stopp på Jazzloftet i Stavanger, der en åtte år gammel Paal Nilssen-Love fikk oppleve både ham og overnevnte McCall på trommer. Nå – nesten 40 år seinere – er de altså på turné sammen og da er det betimelig at de svinger innom Oslo og gjør en Blow Out! Trommis Nilssen-Love er blant den norske friimproscena sine framste og mest dekorerte frontsoldater de siste par tiåra, behørig seinest bevist gjennom det formidable orkesteret Large Unit, som han både er reise- og orkesterleder for. En av hans kumpaner gjennom to tiår, og band som Atomic og The Thing, er bassist Ingebrigt Håker Flaten – og sammen utgjør de to landets desidert hardeste rytmeseksjon. Håker Flaten er avla opp på den norske scena, men utvandra til USA for noen år sida. Heldigvis tar han seg jevnlige turer over Atlanteren for å spille både med disse og andre glimrende konstellasjoner – som den herværende. Hurra for deg! Hurra for oss!

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen, Kulturrådet – og nå også med deilige prispenger fra Norsk Jazzforum.

Konsertstart 21:00.

270 / 200 (medlemspris). Begrenset plass!

Begge dager: 470 / 350

The post Blow Out! Spesial #2: Murray / Nilssen-Love / Håker Flaten appeared first on Jazz i Norge.

 
30.05 Vega scene
Hullyboo – releasekonsert!
2000 entré
Vega scene

30. mai feirer me i Hullyboo den nye plata vår og 10-års jubileum som band med releasekonsert på Vega Scene i Oslo! Den tidligare trioen er no utvida til kvintett med Tore Brunborg på saksofon og Jakob Eri Myhre på trompet. «Farkost» er ute på vinyl, cd og digitalt på Øra Fonogram.

Hør den på Spotify her: https://open.spotify.com/album/09Oh9QEtvXwiazxOB9LJIQ?si=GYZl-wKjQduR7CgcG45htg

Hullyboo er:

Tore Brunborg – Saksofon Jakob Eri Myhre – Trompet Marius Hirth Klovning – Gitar Bjørnar Kaldefoss Tveite – Kontrabass Mats Mæland Jensen – Trommer

cc 100,- (kjøpes i døra) Salg av vinyl etter konsert!

Dørene opnar: 19.30 Konsert: 20.00

The post Hullyboo – releasekonsert! appeared first on Jazz i Norge.