Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
APRIL 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
       
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
03.04 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar: Aksel Westlund
2000 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Aksel Westlund er en Oslobasert gitarist og komponist. Spiller i diverse prosjekter, bl.a D-lovely, Ståle Langhelle Kvartett, Alejandro Gispert Quartet, og prosjekter i eget navn.

Plateaktuell på AMP records denne våren med Gro Marthe Dickson / D-lovely

The post Jazz på Sagene Lunsjbar: Aksel Westlund appeared first on Jazz i Norge.

 
03.04 Nasjonal jazzscene
Uhørt! 2019: A Jazz Odyssey!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Scandinavian students on an epic journey – followed by an open jam session!

Ikke alle kan få med seg alt alltid, vi sender hele konserten live, både lyd og bilde! Se nederst!

Blomstring i alle betydninger av ordet, det bruser og suser når den årlige turneen fra andreklassen på jazzlinja i Trondheim besøker oss på sin signingsferd. Det er sant at det alltid er nye musikere, nye tanker, ny musikk, det er også sant at det er inspirert, gjennomtenkt, forberedt, og solid det vi får.

Under tittelen A Jazz Odyssey! skal de unge musikerne ta deg med på en episk reise. Til oss kommer et massivt jazzorkester, bestående av tolv skandinaviske, fremadstormende og heltente musikere. Orkesteret serverer originale komposisjoner med synergisk improvisasjon og organisk samspill, de drar lytteren inn i et rått og uforutsigbart musikalsk univers. Scenen er full, orkesteret fortjener full sal også!

Mona Krogstad – saksofon, Alexander Dellerhagen – saksofon, Iver Christopher Cardas – gitar, Peder Overvik Stuberg – gitar, Amund Totland – gitar, Joakim Rainer Petersen – tangenter, Petter Dalane – tangenter, Andreas Svabø – bass, Alf Høines – bass, Rino Sivathas – trommer, Martin Mellem – trommer, Elias Tafjord – trommer

Følg Odysséen på Facebook: fb.com/2019ajazzodyssey

Etter konserten blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Uhørt! 2019: A Jazz Odyssey! appeared first on Jazz i Norge.

 
04.04 Nasjonal jazzscene
Håvard Wiik Trio
2000 entré https://nasjonaljazzscene.no/arrangement/havard-wiik-trio-2/
Nasjonal jazzscene

Breakneck beauty with the illusion of ease

Håvard Wiik er en energisk pianist som krever hele oppmerksomheten din. Ikke fordi han spiller insisterende, men fordi idéfaunaen og melodiskuddene på vei mot forløsning gir en herlig fokus. Og de er flere gode gartnere i trioen som alle får sette sin pode til musikken. Ole Morten Vågan og Håkon Mjåset Johansen spiller med og mot komposisjonene på intelligent vis, de plukker opp på avleggerne, utvikler dem som egne og så høster sammen på mesterlig vis, dette er musikkforskning i praksis. Det kompliserte og raske virker fjærlett og uanstrengt, hele tiden med en ulmende energi som stråler igjennom og etterlater deg ladet og glisende.

Håvard Wiik Trio har hatt noen års pause, men da platen This Is Not A Waltz kom på tampen av 2017 var det bare å konkludere at samspillet er bedre enn noensinne! Til stor begeistring blant alle oss som elsker moderne pianojazz, komplekse rytmer og harmonier og ikke minst Håvard Wiiks fantastisk vakre låter, velkommen tilbake!

Håvard Wiik – piano, Ole Morten Vågan – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

The post Håvard Wiik Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
05.04 Nasjonal jazzscene
Helge Lien Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The Trio were in need of a fresh start and came back with two albums worth!

Vi måtte bare legge denne konserten til en fredag, vi skal feire trioens nye plate! Med bassistbyttet fra Frode Berg til Mats Eilertsen følte gruppa et behov for å starte med blanke ark, og flyttet «kontoret» fra Rainbow Studios for første gang på 15 år. Det viste seg å være svært produktivt, utgivelsen 10 er en dobbelplate, tjue låter som virkelig viser styrken til både Liens komponering og gruppas unike samspill. Sentrert rundt Helge Liens delikate pianospill omkranser en drivende bass og inspirerte trommer fra de som virkelig kan nettopp det, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen.

På mange måter er denne trioen perfekt, her møter lyrisk groovy, det vakre det lette, klassisk jazz bedriver nybrott. Det er modernistisk og sjangerfritt, gjenkjennelig og hodevuggende deilig. En helstøpt enhet i et univers der det er godt å være. Det er fest i kveld, vi har mye å feire!

Helge Lien – piano, Mats Eilertsen bass, Per Oddvar Johansen – trommer

Foto: CF-Wesenberg

The post Helge Lien Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
06.04 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré
Improbasen

Denne gangen tar det helt av når Jazzbarna inntar Sentralen. For å avrunde et to ukers besøk av den fantastiske japanske trompetisten Nene Takimoto, har vi denne gangen lagt konserten til lørdag ettermiddag.

Vi får høre Nene Takimoto i tett samspill med saxofonisten Erin Dahl Gaare (14), pianisten Ole-Xin Foss (14), og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (11).

Når de inntar Sentralen, har denne gjengen litt av en merittliste bak seg. De startet nemlig med konsert på Nasjonal Jazzscene 23. mars, sammen med de andre elevene fra Improbasen. Samme kveld gikk turen til Italia, der de spilte fire store konserter i Puglia og Toscana, med overveldende tilbakemeldinger.

I mellomtiden har Nene Takimoto også blitt presentert for ulike fagmiljøer i Roma og Napoli. Hun har også gjort suksess i Stavanger, der hun spilte konsert på Spor 5, sammen med barn fra Stavanger-området.

Det hele oppsummeres altså med en konsert på Sentralen, som ligger an til å bli et nytt høydepunkt i arbeidet med å utvikle unge jazztalenter.

Konsertserien startet i februar, og arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Serien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå. Det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter.

Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
06.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
John Raymond feat. Gilad Hekselman
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

John Raymond – flygelhorn Gilad Hekselman – gitar Colin Stranahan – trommer

Minnesota-innfødte og nå Brooklyn-baserte trompeter John Raymonds utgivelse Real Feels (februar 2016) førte sammen et unikt band som inkluderer to andre New York-baserte musikere på vei opp – gitarist Gilad Hekselman (Mark Turner, Jeff Ballard, Esperanza Spalding) og trommeslager Colin Stranahan (Dr. John, Kurt Rosenwinkel, Terence Blanchard). Med Raymond til rors utelukkende på flugelhorn, setter denne bass-løse gruppen et nytt spinn på kjente sanger og mange av dem stammer fra Raymonds røtter som en kar fra Midwesten. Fra amerikanske folkesanger som Woody Guthrie’s «This Land Is Your Land» til klassiske salmer som «Amazing Grace» til Lennon & McCartney’s «Blackbird» til Thom Yorkes indie-rocker «Atoms for Peace» utvikler musikken utvilsomt en nostalgi for fortiden. Oppfølgingsalbumet Real Feels: Live Vol. 1 kom i oktober 2016.

The post John Raymond feat. Gilad Hekselman appeared first on Jazz i Norge.

 
06.04 Nasjonal jazzscene
Mosambique
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Fast and funkylicious!

Her må du pusse både skoa og tennene, på en konsert med Mosambique kan du hverken sitte stille eller slutte å glise! I dette vitaminkicket av et band har Ivan Blomqvist, låtskriveren bak det suksessfulle bandet Rohey, samlet noen av de beste, unge jazzerne i Norge til fest. Sammen skaper de en hybrid av jazz, elektronisk dansemusikk, afro-beat, hip-hop og funk. Musikken går rett til beina med sine frekke synther, fete blåsere og pulserende rytmer. Det er skittent og rått med en deilig dose selvironi, og viser at jazz har ingen problemer med å være dansbart!

I mars 2019 slippes Mosambiques debut album Big City Moves på Jazzland Recordings, i kveld er det festen som gjelder!

Ivan Blomqvist – keys, Lauritz Lyster Skeidsvoll – saksofon, Lyder Øverås Røed – trompet, Kristian B. Jacobsen – bass, Henrik Lødøen – trommer

The post Mosambique appeared first on Jazz i Norge.

 
07.04 Cafeteateret
Kampenjazz: Mapping Oceans
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Jørn Øien: piano, Audun Ellingsen: kontrabass, Tore Sandbakken: trommer og perkusjon

Her får du oppleve musikalsk spontanitet av ypperste kaliber. Dette blir en konsert full av nytelse og undring! Mapping Oceans er en jazztrio utenfor allfarvei. Trioen har fokus på kollektiv improvisasjon der musikerne improviserer frem musikk som gjerne kan høres ut som komposisjoner, men som alltid er spontan og skapt i nuet. Musikken varierer fra lyriske perler og meditative klangflater til heftige rytmer og eruptive vulkaner. Dette er musikere som har sine egne tydelige uttrykk men som i beste Nils Arne Eggen-forstand evner å gjøre samspille. Å skape noe større en delene det er bygget på. I 2018 slapp de plata «Marea», et album Terje Mosnes beskrev som «et veldig annerledes ‘pianotrioalbum’, men desto mer av et spill levende og til tider rett så besettende kammerjazzalbum».

The post Kampenjazz: Mapping Oceans appeared first on Jazz i Norge.

 
10.04 Svettern, Kjelsåsveien 18
Grefsen Jazz Society presenterer: NONFRIZZANTE
1930 entré
Grefsen Jazz Society

Etter den beklagelige avlysningen av GJS #19 i mars, er det en glede å kunne invitere til ny konsert på Svettern’. Denne gangen får vi storfint besøk av to meget drevne, italienske, jazzmusikere; Claudio Vignali og Daniele Principato. Disse vil sammen med vår egen Arne Hiorth, sette vårt husorkester, Borderline Big Band på prøve gjennom nennsom bruk av såvel gamle som nye virkemidler og effekter i inspirert lek med et knippe velkjente komposisjoner av toppnavn som Charles Mingus, Count Basie, Vidar Johansen, Thad Jones og flere. Dette kan bli en riktig underholdende og spennende kveld, så hold av datoen og møt opp i Kjelsåsveien 18 den 10.04 kl. 19:30!

Konsertproduksjonen er støttet av Norsk Jazzforum og Nordre Aker Bydel

The post Grefsen Jazz Society presenterer: NONFRIZZANTE appeared first on Jazz i Norge.

 
10.04 Nasjonal jazzscene
The End
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Fresh and ferocious. The End is chaos and order, noise and melody

Det blir fort litt buldring i hornet hvis du setter Mats Gustafsson og Kjetil Møster ved siden av hverandre på scenen. Og hvis i tillegg Sofia Jernberg, innehaver av Nordens vakreste og mest høyspente frivokal, står i front, er det klart at dette kanskje ikke er den konserten du tar med førstedaten på – med mindre du har et poeng du ønsker å understreke. Stavangerfavoritten Anders Hana gjør et sensasjonelt comeback på gitar, og Cloroform-trommis Børge Fjordheim bruker slegge på den siste spikeren i kista. Dette er altså The End. Ikke så mye klynking, men desto mer smell!

Plata Svårmod och vemod är värdesinnen kom i fjor på plateselskapet RareNoise og har blitt omtalt som både “et slag i trynet” og et geriljaangrep. En sonisk malstrøm der apokalyptiske og mørke stemninger balanserer på en knivsegg mellom kaos og orden, støy og melodi. Det låter friskt og fandenivoldsk – og ganske farlig.

Sofia Jernberg – vokal, Mats Gustafsson – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Anders Hana – gitar, Børge Fjordheim – trommer

The post The End appeared first on Jazz i Norge.

 
11.04 Cosmopolite
Salif Keita
2000 entré
Cosmopolite

Kjent som «Den gyldne stemmen fra Mali» presenterer Salif Keita musikk som er varm og imøtekommende, munter, melankolsk og livgivende som vann i ørkenen.

Salif Keitas karriere som musiker vil alltid være preget av at han er av kongelig familie. Han kan følge sine aner helt tilbake til Soundjata Keita som grunnla kongedømmet Mali i 1240. Det har derfor aldri vært enkelt for Salif Keita å begrunne det totale bruddet med tradisjonen han foretok da han bestemte seg for å bli musiker.

Salif Keitas store gjennombrudd kom i 1987 med platen Soro, og rekken av senere plateutgivelser bekreftet posisjonen hans som en merkestein innen vestafrikansk musikk. I dag er han en av verdensmusikkens mest sentrale og innflytelsesrike artister og hvert av hans nye album blir imøtesett med store forventninger.

The post Salif Keita appeared first on Jazz i Norge.

 
11.04 Cafeteatret
Café Society Oslo
2000 entré
David Arthur Skinner

Den fjerde utgaven av den meget populære swingjazz-konsertserien Café Society – og den siste før sommeren!

Hus-bandet blir:

Kristoffer Kompen – trombone Georg Reiss – klarinett og altsax David Arthur Skinner – piano og MC Børre Frydenlund – gitar Svein Aarbostad – kontrabass

MED kveldens spesielle gjester:

Ida Holten Worsøe – vokal Anneli Moe – steppdans Jon Bjørnstad – komiker, sanger, hattefremviser

Vel møtt! Kom feir avslutningen av Café Societys første sesong med oss!

Dørene åpner kl 19, konserten begynner kl 20.

Café Society er støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune

The post Café Society Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
11.04 Skatten
Slippkonsert – «Uten deg / D-lovely» Gro-Marthe Dickson
2000 entré Forhåndssalg, og salg i døra

Den 12. april kommer debutplata «Uten deg / D-lovely» (AMP Music & Records). MEN allerede denne torsdagkvelden har du en eksepsjonell mulighet til å få høre plata live for aller første gang, før den offisielt slippes ved midnatt. Vi håper du vil komme og feire med oss!

—————————————————- «Uten deg» (AMP Music & Records, 2019) er debutalbumet til Gro-Marthe Dickson og hennes Cole Porter-prosjekt «D-lovely». Dickson har satt sitt preg på låtene ved å gjendikte et knippe av komponistens mange sanger til norsk språk. Musikken, som i sin originalform er showtunes og Tin Pan Alley-pop, har vært igjennom en slags resirkulering. Arrangementene er relativt tradisjonelle, men med en vri fra gitarist Westlunds reharmoniseringer og Dicksons fraseringer og sanglige tolkning som frembringer det ubeskrevne i musikken til en av populærmusikkens største komponister. Prosjektet så dagens lys i 2015, og har siden da spilt på scener som Kongsberg Jazzfestival, Ælvespeilet i Porsgrunn og Drammen Teater, samt de fleste jazzscener på østlandet. Med den nye plata skal de nå også besøke resten av landet.

Gro-Marthe Dickson – vokal, Aksel Westlund – gitar, Håkon Norby Bjørgo – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Dørene åpner kl 20:00 Konsertstart kl 21:00

The post Slippkonsert – «Uten deg / D-lovely» Gro-Marthe Dickson appeared first on Jazz i Norge.

 
11.04 Nasjonal jazzscene
Martin Kohlstedt
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Hypnotic and dramatic improvisations

Den tyske komponisten og pianisten Martin Kohlstedt har skapt bølger i det tyske og mellomeuropeiske alternativbassenget i flere år allerede. Etter et utall utsolgte hus rundt om i Europa, der et ungt og entusiastisk publikum har pakket seg sammen foran scenen på jakt etter semi-mystiske åpenbaringer i møte med Kohlsteds nyklassiske komposisjoner og intense improvisasjoner, kommer han endelig til Victoria!

Den 30 år gamle pianisten tar publikum med på en luftig reise i modale harmonier, med en underliggende, dirrende elektrisitet. Hypnotiske og dramatiske stemninger der nervene holdes i helspenn. Det er gode grunner til at Kohlstedt blir sammenlignet med storheter som Ryuichi Sakamoto og Ludovico Einaudi. Hør bare på hans foreløpig siste album, Strom, som formelig gløder av innestengt energi!

Martin Kohlstedt – piano, elektronikk

The post Martin Kohlstedt appeared first on Jazz i Norge.

 
12.04 Nasjonal jazzscene
Spacemusic Ensemble
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Signe Emmeluth is a musical explorer. In her last piece for small ensemble she looks skywards and beyond

Vårsemesteret åpnet som kjent med Rymden, men før noen begynner å tro at vi har laget en temasesong om verdensrommet må vi skynde oss å si at dette, dette er noe helt annet! Signe Emmeluth skrev høsten 2018 Spacemusic vol. 2, et helt nytt verk for sekstett som ble urframført hos Kampenjazz. Her smeltes elektronisk og akustisk lyd sammen med tekst, og komposisjon veksler med improvisasjon. Innenfor disse rammene er det likevel god plass til å boltre seg for de seks fabelaktige musikerne!

Danske Signe Emmeluth er etterhvert blitt en ledende figur i det yngre, norske jazzmiljøet og dukker opp nesten overalt der det spilles utfordrende og utforskende musikk. I Spacemusic Ensemble får hun følge av folk fra blant annet Megalodon Collective og Rohey – i seg selv grunn nok til å gå på konsert, spør du oss!

Anne Gerd og Tine fra Femme Brutal spiller musikk etter konserten! Det blir lite jazz og mye fest!

Rohey Taalah – vokal, Signe Emmeluth – saksofon, Magnus Breivik Løvseth – tuba, Guosté Tamulynaité – keys, Karl Bjorå – gitar, Andreas Winther – trommer

Konserten arrangeres i samarbeid med Femme Brutal og Konsertforeninga. Femme Brutal er et feministisk booking – og DJ-kollektiv som i samarbeid med Konsertforeninga har arrangert konserter og festivaler i Oslo siden 2011. Med røtter i DIY-punken har kollektivet utviklet seg til å bli en scene for musikk i alle sjangre, utøvd, produsert, skrudd og skrevet av bra damer (gjerne på lag med like bra menn), og har til nå omfattet alt fra små til store produksjoner, fra huskonserter til bestillingsverk på Parkteateret.

The post Spacemusic Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
13.04 Stortorvet Gjæstgiveri
Bergli/Andresen Kvartett
1330 entré Kitty - innsamling
New Orleans Workshop Jazzclub

Johan Bergli sax Ivar Andresen pno Harald Juliussen bass Finn Torgersen dms

The post Bergli/Andresen Kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
13.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Helle Brunvoll/Staffan William-Olsson – Kjell Gunnar Hoff kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Helle Brunvoll – vokal Staffan William-Olsson – gitar Kjell Gunnar Hoff – tenorsaksofon Magne Arnesen – piano Agnar Aspaas – bass Tom Olstad – trommer

Helle Brunvoll og Staffan William-Olsson sammen med Kjell Gunnar Hoff kvartett vil by på swingende, rytmisk og melodisk jazz.

Helle Brunvoll er en allsidig kunstner som ikke bare er sanger, men også en bildende kunstner. Som vokalist befinner hun seg midt i den stolte tradisjonen der vi finner vokalister som Shirley Horn og Monica Zetterlund. Hun har gitt ut flere plater, og alle er blitt godt mottatt, både av publikum og kritikerne. Publikum vil få oppleve en vokalist som formidler sine sanger med nærhet og innlevelse.

Staffan William-Olsson er godt kjent for vårt publikum. Med sitt friske gitarspill har han markert seg i mange band, ikke minst i The Real Thing.

Kjell Gunnar Hoff kvartett består av tenorsaksofonisten Kjell Gunnar Hoff og på piano finner vi som vanlig Magne Arnesen, på bass Agnar Aspaas og på trommer Tom Olstad.

Repertoaret vil favne komposisjoner av bl.a. Halvard Kausland, Hank Mobley samt standardlåter.

The post Helle Brunvoll/Staffan William-Olsson – Kjell Gunnar Hoff kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
13.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kjell Gunnar Hoff kvartett m/Staffan William-Olsson
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Staffan William-Olsson – gitar Kjell Gunnar Hoff – tenorsaksofon Magne Arnesen – piano Agnar Aspaas – bass Tom Olstad – trommer

Staffan William-Olsson sammen med Kjell Gunnar Hoff kvartett vil by på swingende, rytmisk og melodisk jazz.

Staffan William-Olsson er godt kjent for vårt publikum. Med sitt friske gitarspill har han markert seg i mange band, ikke minst i The Real Thing.

Kjell Gunnar Hoff kvartett består av tenorsaksofonisten Kjell Gunnar Hoff og på piano finner vi som vanlig Magne Arnesen, på bass Agnar Aspaas og på trommer Tom Olstad.

Repertoaret vil favne komposisjoner av bl.a. Halvard Kausland, Hank Mobley samt standardlåter.

The post Kjell Gunnar Hoff kvartett m/Staffan William-Olsson appeared first on Jazz i Norge.

 
13.04 Nasjonal jazzscene
Chris Potter Circuits Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Chris Potter’s new semi-electric quartet is groovy and brimming with funky energy

For en kvartett! Chris Potter har siden han sklei inn i rampelyset som atten år gammel førstereisgutt i bandet til beboplegenden Red Rodney, steget opp gjennom ligasystemet til han i dag er ubestridt som en av verdens ledende og mest etterspurte saksofonister. På den splitter nye plata Circuits kaster han fortøyningene og tar et stort steg bort fra ECM-estetikken fra det siste tiåret. Circuits er mer som en moderne utgave av det elektriske bandet hans, Undergrounds: Breddfullt av funk og hip hop-energi. Her spilles det rett fram uten å tenke for mye, og låtene får gå dit de må.

Til å framføre dette materialet live har Potter satt sammen et veritabelt hvem-er-hvem i amerikansk, groovebasert jazz. Victoria-favoritten Craig Taborn, Tim Lefebvre fra Blackstar-bandet til Donny McCaslin og, ikke minst, Justin Brown, som spiller med alle fra Thundercat og Flying Lotus til Ambrose Akinmusire. Kvartetten kommer til Victoria godt oppvarmet og innspilt, så det er overhengende fare for et svett, funky og fett oppspenn til påskefeiringa. Den stille høytid? Glem det!

Chris Potter – saksofon, Craig Taborn – piano, Tim Lefebvre – bass, Justin Brown – trommer

The post Chris Potter Circuits Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
17.04 Emmanuel Vigelands mausoleum, Grimelundsveien 8
TINA OG CAMILLA, KONSERT PÅ EMANUEL VIGELANDS MAUSOLEUM ONSDAG 17. APRIL
1730 entré
Tina&Camilla

TinaogCamilla gjentar suksessen fra i fjor, det blir 2 konsertar denne onsdagen i påskeuka. Konsert kl 17:30 og 19:00. OBS! Begrenset med plasser (30 stk per konsert)

Nå kan du oppleve dem i «Oslos best bevarte hemmelighet» – Emanuel Vigeland Museum.

TinaogCamilla Tar med instrumentene ut av den vanlige jazzscenen til steder der musikken blir komplett i møte med spektakulære og inspirerende omgivelser. Komposisjonene og improvisasjonene gir åpning for å spille på rommet, klangen og stemningen. Konseptet er like mye opplevelsen av et rom, som å vere en ren konsert. Rom kan foreksempel vere en spektakulær kirke, en mørk gruve, foten til en oljeplatform eller en utstilling på et galleri. Idéen er å bygge opp under følelsen av rommet, og lage en stemningsskapende opplevelse som setter spor. —————————— Tina og Camilla Brings the instruments out of the ordinary jazz scene to places where the music becomes complete in the meeting with spectacular and inspiring surroundings. The compositions and improvisations provide an opportunity to play with the room, the timbre and the atmosphere. The concept is as much the experience of a significant room as being a regular concert. For example, a room could be a spectacular church, a dark cave, the foot of an oilplatform, or an exhibition at a gallery. The idea is to support the feeling of the room, and create a unique experience that can be remembered for a long time.

The post TINA OG CAMILLA, KONSERT PÅ EMANUEL VIGELANDS MAUSOLEUM ONSDAG 17. APRIL appeared first on Jazz i Norge.

 
17.04 Emmanuel Vigelands mausoleum, Grimelundsveien 8
TINA OG CAMILLA, KONSERT PÅ EMANUEL VIGELANDS MAUSOLEUM ONSDAG 17. APRIL
1900 entré
Tina&Camilla

TinaogCamilla gjentar suksessen fra i fjor, det blir 2 konsertar denne onsdagen i påskeuka. Konsert kl 17:30 og 19:00. OBS! Begrenset med plasser (30 stk per konsert)

Nå kan du oppleve dem i «Oslos best bevarte hemmelighet» – Emanuel Vigeland Museum.

TinaogCamilla Tar med instrumentene ut av den vanlige jazzscenen til steder der musikken blir komplett i møte med spektakulære og inspirerende omgivelser. Komposisjonene og improvisasjonene gir åpning for å spille på rommet, klangen og stemningen. Konseptet er like mye opplevelsen av et rom, som å vere en ren konsert. Rom kan foreksempel vere en spektakulær kirke, en mørk gruve, foten til en oljeplatform eller en utstilling på et galleri. Idéen er å bygge opp under følelsen av rommet, og lage en stemningsskapende opplevelse som setter spor. —————————— Tina og Camilla Brings the instruments out of the ordinary jazz scene to places where the music becomes complete in the meeting with spectacular and inspiring surroundings. The compositions and improvisations provide an opportunity to play with the room, the timbre and the atmosphere. The concept is as much the experience of a significant room as being a regular concert. For example, a room could be a spectacular church, a dark cave, the foot of an oilplatform, or an exhibition at a gallery. The idea is to support the feeling of the room, and create a unique experience that can be remembered for a long time.

The post TINA OG CAMILLA, KONSERT PÅ EMANUEL VIGELANDS MAUSOLEUM ONSDAG 17. APRIL appeared first on Jazz i Norge.

 
17.04 Herr Nilsen
Felix Peikli Kvartett
2000 entré Medlem i NOWJC 170 NOK
New Orleans Workshop Jazzclub

Da Felix Peikli fikk en plate med Benny Goodman av sin bestefar, ble hans lidenskap for jazz født. Tross sin unge alder har Felix mottatt en rekke priser og utmerkelser for fremragende klarinettspill. Han er utdannet ved Berklee College of Music i 2012. Denne kvelden blir denne besetningen å høre på Herr Nilsen:

Felix Peikli cl Bjørn Vidar Solli git Håkon Bjørgo bass Hermund Nygård dms

The post Felix Peikli Kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
20.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
«Soul Station» a tribute to Hank Mobley
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Dave Edge – tenorsaksofon Anders Aarum – piano Håkon Norby Bjørgo – bass Emil Norman Kristiansen – trommer

Dave Edge er mest kjent for å spille tenorsaksofon i «The Real Thing» samt i sin egen kvartett og andre ensembler. Han har også spilte med Kenny Wheeler, Ronnie Cuber, lew Solloff og Sam Yahel blant mange andre.

Denne gang skal han hylle en av de virkelig store navnene på blue note labelen, nemlig tenorsaksofonisten Hank Mobley. Musikken er beskrives best som melodisk swingende «hard bop».

The post «Soul Station» a tribute to Hank Mobley appeared first on Jazz i Norge.

 
24.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Lage Lund trio
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Lage Lund – gitar Matt Brewer – bass Justin Faulkner – trommer

I forbindelse med at deres nye plate «Terrible Animals» utgis på Criss Cross i februar 2019 er Lage Lund trio med Matt Brewer og Justin Faulkner på turné i Europa og de spiller for Oslo jazzforum på Herr Nilsen!

The post Lage Lund trio appeared first on Jazz i Norge.

 
24.04 Nasjonal jazzscene
Dan Weiss Starebaby
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Metal and jazz just right!

Ikke siden Infernofestivalen lånte lokalene våre og serverte Årabrot noen år tilbake, har det vært så tungt og rått hos oss som denne kvelden! Drivkraften er Dan Weiss, en allsidig trommeslager som liker skarp kant på musikken sin, om det så er Indisk impro med Rudresh Mahanthappa, elektrisk funk med Chris Potter eller på utflukt med John Zorn.

Og skarpt blir det når Weiss i sitt electrometalunivers får med seg gamle kjente som Craig Taborn og Matt Mitchell på keys og lydbehandling, Ben Monder og Trevor Dunn på presise, syngende strenger i stor musikk som varsler både dommedag og frelse.

Du som publikummer sitter i orkanens øye, her møtes brutal aggresjon med en spøkelsesaktig sårbarhet.

Craig Taborn – keys, Matt Mitchell – keys, Ben Monder – gitar, Trevor Dunn – bass, Dan Weiss – trommer

The post Dan Weiss Starebaby appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Cosmopolite
Avishai Cohen Quartet
2000 entré
Cosmopolite

Den israelske trompetisten Avishai Cohen er en av de mest ettertraktede musikerne på den moderne jazzscenen for tiden.

Han flyttet til New York etter endt utdannelse på Berklee, hvor han har etablert seg som en markant figur i jazzmiljøet der. Siden 2003 har han gitt ut 9 album, hvorav de to siste ble sluppet på det eminente plateselskapet ECM. Cohen begynte å opptre allerede da han var 10 år gammel, hvor han spilte sine første soloer med et storband og etter hvert begynte å turnere med Young Israeli Philharmonic Orchestra. Det gikk ikke lang tid før han ble plukket opp av internasjonal interesse, og i dag er han blitt globalt anerkjent som en musiker med en helt individuell sound, en evig kreativ komponist, band leder og medmusiker.

The New York Times har bekrevet han som “An extravagantly skilled trumpeter, relaxed and soulful . . . deftly combining sensitivity and flair,” mens The Chicago Reader skriver “arguably the most exciting Israeli Jazz musician in the world.”

Line up:

Avishai Cohen – Trumpet Yonathan Avishai – Piano Barak Mori – Bass Nasheet Waits – Drums

The post Avishai Cohen Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Nasjonal jazzscene
Tord Gustavsen + Sigurd Hole ? Solo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two cornerstones in Norwegian jazz performs rare solo shows

Tord Gustavsen har vært en viktig del av den utvidede norske jazzscenen i en rekke år, med åtte album under eget navn på ECM Records i trio-, kvartett- og ensembleformat. Han turnerer over hele verden med sine ensembler til festivaler og konsertsaler, og har mottatt tallrike kritikerutmerkelser inkludert den norske Spellemannsprisen og den prestisjefylte tyske Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritikk for beste album.

I solo-format har Tord derimot ikke spilt så ofte, men det siste året har han utviklet dette gjennom utvalgte konserter. Noen ganger totalakustisk, andre ganger utvidet med forsiktig elektronikk i tillegg til flygelet. På Victoria vil det bli en utgave med utvidende lyddesign, og repertoar hentes fra Tords kjente trio-album, fra norske salmetoner og fra nye komposisjoner.

Sigurd Hole har vært en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste 10-året. I 2018 debuterte han med to utgivelser i eget navn: trioalbumet Encounters med Jarle Vespestad og Håkon Aase, og solo kontrabassalbumet Elvesang.

Musikken på Elvesang utforsker kontrabassens solistiske stemme influert av blant annet moderne improvisasjonsmusikk og både norsk og japansk tradisjonsmusikk. Albumet er også en stillferdig hyllest av naturen. I et forsøk på å male mer eller mindre abstrakte, lydlige bilder av ulike hendelser og situasjoner i naturen ønsker Sigurd å inspirere til refleksjon rundt vår egen rolle som del av en større helhet – en helhet som vi mer enn noen gang må søke å møte med respekt og kjærlighet i måten vi velger å leve våre liv på. Med utgangspunkt i et dikt av Rumi oppfordrer Sigurd i albumets linear notes oss til å ta oss tid til å virkelig lytte, ikke bare til musikk, men til hverandre, til naturen – og til oss selv:

All day and night, music, a quiet, bright reedsong. If it fades, we fade.

– Rumi (oversatt av Coleman Barks)

The post Tord Gustavsen + Sigurd Hole – Solo appeared first on Jazz i Norge.

 
26.04 Nasjonal jazzscene
Scheen Jazzorkester
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Spanning many genres, this commissioned work is an exciting, energic journey

Scheen Jazzorkester er kanskje et regionalt jazzensemble, men Grenlandsområdet er jaggu velsigna med musikere av internasjonalt kaliber! Det står ikke på ambisjoner og gjennomføringsevne heller, Scheen Jazzorkester vil spille ny, utfordrende og spennende musikk. De har de nå fått til gangs fra “internkomponist” Thomas Johansson. Det helhetlige verket As we see it… består av fargerike enkeltdeler med gjennomgående motiv. Her får vi sjangeroverskridene, energiske låter og mye trøkk fra hele ensemblet som går rett i beina, krydret med soloer, duoer og trioer. Musikken veksler mellom det gjennomkomponerte med god plass til improvisasjon.

Thomas Johansson er kjent både fra blant andre Cortex og All Included og har et solid fotfeste i frijazz- og avantgarde-sjangeren. Hans spill er preget av sterke melodiske og rytmiske motiver som både avløser og binder sammen de improviserte partiene. I As we see it… har han tatt utgangspunkt i disse musikerne som han kjenner godt, tittelen speiler både ansvaret og friheten som ligger hos hver musiker.

Thomas Johansson – trompet, Guttorm Guttormsen – fløyte, saksofon, André Kassen – saksofon, Jon Øystein Rosland – saksofon, Line Bjørnør Rosland – klarinett, Finn Arne Dahl Hanssen – trompet, Magne Rutle – trombone, Frøydis Aslesen – trombone, Åsgeir Grong – basstrombone, Rune Klakegg – piano, Even Helte Hermansen – gitar, Jan Olav Renvåg – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer

The post Scheen Jazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30
Nasjonal jazzscene

Young talents improvise over jazz standards

Utøverne fra Improbasen har opptrådt på festivaler i inn- og utland, men er også husvarme her på Nasjonal jazzscene, hvor de fyller salen en lørdag i måneden med sin populære konsertrekke Barnas jazzscene. Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

Konserten denne lørdagen er vårsesongens siste mulighet til å oppleve Barnas jazzscene på Victoria. Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Fergus McCreadie trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Fergus McCreadie – piano David Bowden – bass Stephen Henderson – trommer

Fergus McCreadie Trio er et av Skottlands mest spennende band. Bandet har opptrådt på jazzfestivaler som Edinburgh, Glasgow, Fife, Aberdeen og Islay flere ganger til strålende mottakelse. Trioens musikk er dypt inspirert av både jazz og skotsk folkemusikk. De tar improvisasjonen og harmonikken fra jazz, men med innslag av folkemelodier og rytmikk. Bandet er inspirert av artister som Keith Jarrett, Pat Metheny og Jan Garbarek, i tillegg til folkemusikere som the Gloaming og Lau.

The post Fergus McCreadie trio appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Jassbox: L.U:N.A + jez_ebel
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - 50,-
Nasjonal jazzscene

A jassclub according to DJs!

Det er endelig vår og det må feires med hedonistisk frislepp av skamløs dansejass! Den festglade lillebroren vår Jassbox kjenner kriblingen og klør den på alle de riktige stedene. For hvorfor må veien til dansen være elektronisk og taktfast, når den kan være organisk, vill og deilig? La jazzen få kloa i føttene dine.

L.U:N.A: «Dette er kanskje ikke tilfeldig og man kan strekke seg til å si at Mia er en ung, ensom ulv som kjører sin helt egen stil på vandring inn i flokken som er Bergens (og Norges) hiphop-miljø. L.U:N.A tar på mange måter et oppgjør med et mannsdominert, Bergensk rap-miljø der klassiske trap- beats preger lydbildet og tekstene er røffe. Med sin rolige og til tider grøtete vokal kombinert med broren sine elektroniske beats er dette en spennende variant av Bergensrappen.» Peder Haugfos P3

Jez_ebel: Jez_ebel, serverer sexy soul-inspirert pop om kjærlighet og seksualitet, og har skapt stor interesse for sine prosjekter på Soundcloud. Den dype, varme og stødige stemmen har virkelig åpnet øynene hos bransjefolk, og under by:Larm leverte hun det Subjekt omtaler som “et fryktløst sett bestående av minimalistiske beats, en DJ og henne selv”.

Espen Horne har sammen med co-pilot Erik Holm pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn og i tillegg til et overraskende, deilig liveband som setter standarden for årstiden, med henda i været!

The post Jassbox: L.U:N.A + jez_ebel appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Riksscenen
Hanne Tveter & Pepe Rivero -=CubaNoruega=-
2100 entré
Musikkmakeriet

To sterke formidlere på hvert sitt instrument, vokal og piano, møtes i dette duo konseptet «CubaNoruega» hvor norsk og cubansk tradisjonsmusikk forenes. Repertoaret spenner fra cubanske boleros og habaneras til møter med folkeviser og komponister som Grieg, Backer Grøndahl, Prøysen, Saumell og Grenet i fengende Latin-jazz arrangementer.

Det unike samspillet denne duoen byr på, oppsto som en naturlig konsekvens av deres felles plattform innen både klassisk og rytmisk musikk. Og en gjensidig interesse for hverandres musikalske røtter. Her smeltes musikalske kulturer sammen, med elegante arrangementer, rytmisk lekenhet og friske jazzimprovisasjoner. Dette samspillet er verdt å få med seg!

Hanne Tveter må kunne regnes som Norges fremste ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk, med en allsidig stemme av de helt sjeldne. Hun er også en anerkjent jazzsanger og har de senere år turnert i både inn og utland med ulike soloprosjekter. Hun er og kjent for sitt fargerike repertoar innen blant annet meksikansk populær-musikk. Hanne har utgitt tilsammen syv album, Rivero medvirker på to av dem «Oslo-Madrid» og «My Footprints» innspilt i Madrid. Hanne har syv års utdannelse innen klassisk sang og jazz-sang ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. Driver sin egen label og produksjonsselskapet Musikkmakeriet.

Maestro Pepe Rivero ́s stjernekvaliteter som pianist og arrangør har blant annet materialisert seg i å «cubanisere» både Chopin og Vivaldis fire årstider. I tillegg er han svært aktiv med egen jazz trio og som pianist for en rekke spanske, latinske artister. Han har spilt på internasjonale jazzfestivaler verden over og var fra ung alder pianist for salsa legender som Issac Delgado og Celia Cruz og for den kjente cubanske jazz klarinettisten Paquito de Rivera. Han er blitt kjent som en god forvalter av cubanske musikk-røtter inn mot jazz med sine lekne og stilsikre arrangementer. Rivero har medvirket på en lang rekke innspillinger utover egen diskografi. Han har sin utdannelse fra universitetet I.S.A (Instituto Superior de Arte de Cuba) i Havana.

Videoer for prosjektet: Solveigs Guajira: https://youtu.be/9OXvv21NeqA Vise for gærne jinter: https://youtu.be/TeDAFvQk6Zk Blåmann Blåmann / Drume Negrita: https://youtu.be/HPh7OMM-H1E

The post Hanne Tveter & Pepe Rivero -=CubaNoruega=- appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Cafeteateret
Barnas søndag: Barnas Jazzhus feirer International Jazz Day
1400 entré
Nordic Black Theatre

Søndag 28. april feires International Jazz Day med konsert fra byens yngste jazztalenter.

Elevene ved Improbasen i Oslo er mellom 7 og 15 år, og har allerede spilt på store scener i både inn- og utland. På konserten på Cafeteatret har de dessuten med seg en spennende ny gjest fra Venezuela.

Dørene åpner kl. 13:00 og konserten begynner kl. 14:00.

The post Barnas søndag: Barnas Jazzhus feirer International Jazz Day appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Cafeteateret
International Jazz Day, konsert med Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester og Ung Vokal
2000 entré
Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Victoria Nasjonal Jazzscene, Kampenjazz, ØstNors

Ung Vokal I høsten 2018 startet opp Ung vokal, et jazzvokalensemble for ungdom i alderen 15-20 som vil utvikle ferdigheter innen rytmisk samsang og vokalimprovisasjon. Undervisningen er gehørbasert. Deltakerne får også opplæring i stemmeføring og spontanarrangering.

Musikalsk leder er vokalist Anja Eline Skybakmoen. Hun er utdannet i jazz og improvisasjon fra NMH, og har lang erfaring som pedagog og som aktiv utøver både som solist, komponist og i vokalensembler som Eplemøya Songlag og Pitsj. Hun har gitt ut to soloalbum og har erfaring som korist for artister som Morten Abel, Siri Nilsen og Susanne Sundfør. Hun er også musikalsk konsulent for nyetablerte Fargespill Oslo.

AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester – startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år til stor suksess. Siden den gang har de spilt på store og små scener som Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Asker jazzklubb, Sjoggfest på Ungdoms-OL, Jazzkafé i Ski, Ungjazz på Kullebunden Jazz i Kolben kulturhus med mer.

Bandet består av femten musikere i alderen 14 til 21 år på treblås, messing, piano, gitar, bass og trommer. At tilbudet er populært viser ventelistene for å få delta. Til denne konserten vil det inviteres en etablert musiker som gjest.

Saksofonist Shannon Mowday er AOJOs musikalske leder. Hun har med seg litt forskjellig musikk til bandet; både jazzstandarder og afrikanske rytmer.

Foto: Audun Ellingsen

The post International Jazz Day, konsert med Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester og Ung Vokal appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Nasjonal jazzscene
Klassisk på Victoria: Tellefsen, Gimse og Bjerkestrand
1930 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Classical music from the back bone

Tre av våre fremste musikere, Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand, vil dele sine musikkopplevelser med publikum på Victoria i kveld. Arve Tellefsen påstår han har holdt på lengst, og det får vi vel gi ham rett i. Han har vært en av de ledende fiolinister internasjonalt i snart 60 år. Han hadde en sensasjonell debut i London hvor kritikeren i The Times skrev at det var den mest oppsiktsvekkende debut i London på mange år. Siden har han spilt med de største dirigenter og deltatt i musikkfestivaler over hele verden.

Arve Tellefsen startet i 1989 Oslo Kammermusikkfestival som var den første i sitt slag i Norge. Den feirer altså 30-års jubileum i år og kan i tiden 15.-24. august by på 30 konserter med spennende forestillinger og topp artister. Arve Tellefsen og Håvard Gimse er ansvarlige for programmet, og man kan bl. a. oppleve Liv Ullmann i Stravinskys «Historien om en soldat».

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand startet i år musikk-klubben «Klassisk på Victoria», som er en klassisk variant av jazz-klubbene, med hovedvekten på klassisk musikk i tillegg til å inspirere og bli inspirert av andre musikkformer.

Håvard Gimse har knapt gjort noe annet enn å spille piano i hele sitt liv. Han har ikke engang hatt en ordentlig sommerjobb. Etter at han fikk 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for unge pianister i Frankfurt i 1987, har han spilt konserter både som solist, kammermusiker og akkopagnatør over store deler av verden, noe som inkluderer solistoppgaver med bl.a Tokyo Philharmonic, Birmingham Symphony, Konzerthausorchester Berlin og Baltimore Symphony Orchestra. Etter USA-debuten beskrev New York Times spillet som «Flawless», mens avisen Østlendingen var mere kritisk etter en konsert på Løten i 1985, der de mente han burde øvd mer, istedenfor å spille fotball rett før konserten.

Kammermusikalsk har Håvard særlig arbeidet mye med Arve Tellefsen og Truls Mørk, og som pedagog er han i dag tilknyttet Norges Musikkhøgskole som Professor i halv stilling.

Kjetil Bjerkestrand har siden 1978 jobbet som freelance-musiker, arrangør, komponist og produsent. Han har utgitt flere plater som soloartist og vært med på flere hundre innspillinger med andre artister. Arve og Kjetil har jobbet sammen siden plateutgivelsen «Pan» i 1988. Bjerkestrand har vært arrangør og musiker med så forskjellige artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, A-ha, Satyricon, Dance With a Stranger, DumDum Boys, Ole Edvard Antonsen, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø, Herborg Kråkevik, Anne Grete Preus, Bjørn Eidsvåg med mange flere. I tillegg har han komponert musikk til 12 spillefilmer, et titalls teaterstykker og flere større konsertverker. Han har spesialisert seg på møtet mellom det klassisk uttrykket og det «rytmiske».

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

The post Klassisk på Victoria: Tellefsen, Gimse og Bjerkestrand appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Herr Nilsen
Multiverse – Plateslipp
2000 entré
Herr Nilsen

Anders Lønne Grønseth: saksofoner, bassklarinett Hayden Powell: trompet Espen Berg: piano Audun Ellingsen: kontrabass Einar Scheving (ISL): trommer

Multiverse er en fersk konstellasjon med etablerte og meritterte musikere fra Norge og Island. Kvintetten utga sin første plate «Multiverse» i september 2018, til strålende omtale i norsk og utenlandsk musikkpresse. Allerede i april 2019 utgis album nummer to «Theory of Anything», samtidig med at bandet gjør sine første konserter i Norge. I kvintettformat leverer Multiverse akustisk jazz som både lener seg mot klassisk modernisme med referanser som Ravel og Messiaen, og jazzmodernister som Wayne Shorter og Kenny Wheeler. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og gnistrende samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag.

«Kvintett med kraft og klasse … en kvintett som på medrivende vis forener kontrollert melodiøsitet med sitrende improvisasjonslyst … hele kvintetten later til å være styrt av én felles hjerne» – Jazzinorge.no

«Beautifully composed, imaginatively performed and luminously recorded, Multiverse is a winner from start to finish.» – AllAboutJazz.com

The post Multiverse – Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
30.04 Nasjonal jazzscene
Derek Gripper & Steinar Raknes + 9 grader nord – International Jazz Day –
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Derek Gripper & Steinar Raknes Steinar Raknes er kjent for å gjøre spennende og fine samarbeid, og har aldri vært redd for å gå egne veier. Samarbeidet med gitarvirtuosen Derek Gripper er av det litt mer dempede slaget, den sørafrikanske komponisten har en smittende ro som Raknes pirker i og leker med. Utgangspunktet for musikken er Grippers gitartolkning av musikk tradisjonelt fremført på kora, en vestafrikansk harpe med 21 strenger. Landskapsmalende, stemningsfull nattmusikk som blir tatt med på måneskinnstur med flott basspill fra Raknes. En ny duo å regne med!

Derek Gripper – gitar, Steinar Raknes – bass

9 grader nord Under Oslo Jazzfestival fikk vi besøk av et forrykende band som dirret i oss lenge. Det er sikkert at dette ville vi ha mere av, og dette må flere høre! 9 grader nord er fire sjangeroverskridende, uredde musikere som i en organisk blanding byr på høyenergisk baila, flamenco, klassisk tamilsk-, bollywood- og jazzmusikk, med tekster på Tamil. Det er progressivt og tøft, og med en fargesprakende tilstedeværelse på scenen tar 9 grader nord totalt tak i publikum.

Navnet har bandet fra breddegraden hvor søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam stammer fra, byen Jaffna på Sri Lanka. Mye av deres musikalske gods herfra skinner gjennom, sammen med perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn er også det norske grunnfjellet solid representert. Her er varmen du trenger nå!

Mira Thiruchelvam – gitar, vokal, fløyte, Dipha Thiruchelvam – gitar, vokal, fløyte, Jakob Sisselson Hamre – perkusjon, Jakob Sønnesyn – bass

Internasjonale jazzdager 2019 Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Victoria Nasjonal Jazzscene, Kampenjazz, ØstNorsk Jazzsenter (Norsk Jazzforum), Samspill International Music Network, og Barnas Jazzhus (Improbasen) jobber sammen for å arrangerer 3 ulike arrangementer over 2 dager for å feire UNESCOs “International Jazz Day”. I tråd med UNESCOs sin mandat tilbyr vi konserter med fokus på unge utøvere og på internasjonalt samarbeid. Konsertene appellerer til et bredt og sammensatt publikum med god musikk for alle aldersgrupper!

The post Derek Gripper & Steinar Raknes + 9 grader nord – International Jazz Day – appeared first on Jazz i Norge.