Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.03 Nasjonal jazzscene
Karin Krog & The In-between-times
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Lyrical ballads and swingin’ standards

Hva kan man si om Karin Krog som ikke allerede er sagt? Hun har vært med helt fra begynnelsen. Fra restaurantjobber med Kjell Karlsens orkester på femtitallet; fra hun som første norske jazzmusiker fikk gitt ut en langspillplate under eget navn; fra hun tok saken i egne hender og stiftet og ledet Norsk jazzforum; gjennom et eksperimenterende og smått avangardistisk syttitall; til hederspriser og St. Olavs Orden; og fortsatt like aktuell, med Spellemannpris så sent som i 2013, samplet av hip-hop-artister og et forbilde for generasjoner av musikere. Frijazz, standardlåter, funky soul, storband og solo: Karin Krog har gjort alt!

Siden 2008 har hun også spilt med The In-between-times, som foruten Krog består av Staffan William-Olsson og Terje Gewelt – to eminente musikere i seg selv og viktige aktører i hovedstadens musikkliv. Repertoaret er i all hovedsak på mainstreamsida av Krog-skalaen, der lavmælte og lyriske ballader avløses av swingende klassikere. En genuin jazzopplevelse!

Karin Krog – vokal, Staffan William-Olsson – gitar, Terje Gewelt – bass

The post Karin Krog & The In-between-times appeared first on Jazz i Norge.

 
02.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Michael Bloch Trio + Tore Johansen
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Tore Johansen – trompet Michael Bloch – piano Frode Berg – bass Anders Thorén – trommer

Michael Bloch Trio ble etablert i 2015 og debuterte med albumet «First Light», som i sin tid mottok gode kritikker. På sitt andre album, «Circular Changes» har trioen beveget seg bort fra den tradisjonelle jazzen og skapt sitt eget uttrykk med en mer groove-basert tilnærming, hvor det melodiske står i sentrum. Mange av komposisjonene har tilsynelatende en enkel harmonikk, men bak den ligger det en subtil og underfundig kompleksitet. Musikken kan beskrives som moderne, melodiøs jazz med innflytelse fra både klassisk og pop.

For denne anledningen har trioen invitert med seg trompetisten Tore Johansen. Johansen har spilt med en rekke kjente navn i både nasjonal og internasjonal sammenheng som bl.a. Karin Krog, John Surman, John Taylor, Hal Galper, Egil Kapstad, Jan Gunnar Hoff, Anders Jormin og Knut Riisnæs. Hans trompetspill kjennetegnes av en varm tone og beskrives ofte som elegant, med fokus på mellomregisteret og avslappet-intenst. Han har gitt ut flere album i eget navn bl.a. Earth Stills med Andy Sheppard, Bugge Wesseltoft og Arild Andersen.

Bandet vil spille originalkomposisjoner hentet fra både trioens og Johansens innspillinger.

www.michaelblochtrio.com www.torejazz.no

The post Michael Bloch Trio + Tore Johansen appeared first on Jazz i Norge.

 
02.03 Nasjonal jazzscene
Jassbox – live: The Greg Foat Quartet
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - 50,-
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing with super live acts!

Dypere inn i Oslos klubbjungel skal vi i kveld, når vår festglade lillebror igjen inviterer til jassfest! Det er mange veier til dansen, men hvorfor må den være elektronisk og taktfast, når den kan være organisk, vill og deilig? La jazzen få kloa i føttene dine. Espen Horne har pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn, overraskende liveband og setter standarden for stor stemning uten like. Med er trommis og rytmiker Erik Holm, også han en grooveforsker av rang.

The Greg Foat Quartet Greg Foat er en keyboardmagiker og DJ som for ti år siden, dypt forelsket, tok spakene i egne hender. Han var fortapt i lyden og groovet av 60- og 70-tallsjazzen laget for dansegulvet, den som ble mooget ut i verdensrommet med motoren hjertejevne bassdunk og fet hi-hatjobbing, du vet! Han ville ha mer og ville lage den selv. Interiøret i raketten er svensk, alltid, så dit dro han for å spille inn sitt første album. Siden har det både gått heftigere for seg med rå remixing, men også roligere når planetene skal sirkles. På Jassbox er det dansegulvet som gjelder, du vil ristes og vrikkes av dette fantastiske livebandet når vi alle legger ut på felles tur rundt klokka elleve!

Greg Foat – keys, Xhosa Cole – saksofon, Philip Achille – bass, Clark Tracey – trommer

20 års aldersgrense. Ingen vergeordning

The post Jassbox – live: The Greg Foat Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
03.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Passe Planta
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Ingrid Skåland Lia: alt- og sopransaksofon, Sigrid Aftret: tenorsaksofon, Lyder Øvreås Røed: trompet og kornett, Henrik S. Dalen: kontrabass, Torstein Slåen: gitar

Passa planta er eit nytt og spennande band med unge musikarar som fann kvarandre under studiane på Noregs musikkhøgskule. Bandet vart først samla i anledning bassist Henrik S. Dalen sitt eksamensprosjekt våren 2018. Dette resulterte i ein legendarisk konsert på Nasjonal Jazzscene og vart startskotet for bandets ferd vidare i den magiske verda av musikk og venskap. Musikken er tidvis svært strukturert, tidvis ikkje, tidvis kontemplativ, tidvis lett tilgjengeleg og uhøgtideleg, men ikke alltid! Den ber alltid preg av bandets felles ønske om å lage det dei sjølv kallar «ein stor musikalsk regnboge!».

Her er det noko for ein kvar smak!

The post Kampenjazz: Passe Planta appeared first on Jazz i Norge.

 
06.03 Kulturhuset i Oslo
Building Bridges: Homage á Oscar Pettiford med Circumstances Trio
1815 entré
Second of Jazz

Gjennom samarbeidet ’Building Bridges’ møtes Oslo og København i en hyllest til Oscar Pettiford. Vi åpner kvelden fra scenen på Kulturhuset i Oslo der vi får vi musikk fra Circumstances Trio med Tim Thornton på bass, pianist Kjetil Jerve og trommeslager Anders Thorén. De vil spille egen musikk samt låter av Pettiford. Deretter sender vi en live-streamet konsert fra Montmartre i København med bassist Jesper Bodilsen som har med seg Claus Waidtløw på saksofon, Henrik Gunde på piano og Morten Lund bak trommerne. Building Bridges er et musikk- og streaminginitiativ som skal bidra til å bygge bro mellom musikkulturer, samt utøvere og arrangører som arbeider for å gi jazzen nye plattformer. Vi ønsker hjertelig velkommen til dette første Building Bridges arrangementet i 2019, og til en feiring av jazz, kultur og musikk.

The post Building Bridges: Homage á Oscar Pettiford med Circumstances Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
06.03 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar: Adrian Myhr
2000 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Adrian Myhr is a bassplayer (double bass and electric bass) and guitarist from Trondheim, currently living in Oslo. Adrian is known from bands like Oker, Bansal Band, Dr. Kay & his Interstellar Tone Scientists, Johan Lindvall Trio, Carlo Maria Nartoni Trio, Majaz, Kim Myhr : You|Me, ComboNations, Javid Afsari Rad Ensemble, Torg, DaMaNa & Doneda/Myhr, as well as projects under his own name.

Erlend Albertsen – sax Aksel Westlund – gitar Adrian Myhr – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

The post Jazz på Sagene Lunsjbar: Adrian Myhr appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Cosmopolite
Mulatu Astatke
2000 entré
Cosmopolite

En av Cosmopolites gjengangere returnerer 7.mars etter år med utsolgte konserter i Soria Moria-slottet på Torshov. Vi snakker om Mulatu Astatke, verdensmesteren som har inspirert Nas, Damien Marley, K’naan, Kanye West og Fleetwood Mac — for å nevne noen — med sin innovative «ethio-jazz».

Etiopisk jazz er en unik fusjonering av tradisjonell etiopisk musikk med jazz, afro-funk, soul og latinske rytmer, og regnes som en av Etiopias største innovasjoner. Mulatu Astatke var dessuten den første afrikanske musikeren til å bli tatt opp på det prestisjefylte Berklee College of Music, og allerede i 1965, 22 år gammel, ga han ut sitt første album.

The post Mulatu Astatke appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Cafeteateret
Café Society Oslo
2000 entré
David Arthur Skinner

Byens nye speakeasy!

Swingjazz med profesjonelle musikere og kunsteriske overraskelser. Plass til å danse.

Tricia Boutté – vokal Lars Frank – saxofon, klarinett Bjørn Vidar Solli – gitar David Arthur Skinner – piano, MC Svein Aarbostad – kontrabass Joseph Wiggan – steppdans

www.davidskinner.net/cafesociety

The post Café Society Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Cosmopolite
Storbandkonsert med SheBop Big Band – SHOWSTOPPERS
1930 entré Billettsalg kan også kjøpes i døren på Cosmopoilite.

Damestorbandet SheBop Big Band inviterer i år til en storslått konsertaften med fengende storbandmusikk. Du får oppleve gode og kjære storbandlåter, ispedd mindre kjente perler og egne tolkninger av jazzens standardrepertoar.

Årets gjestevokalist er Arild Johnsen som briljerer med sin fløtemyke stemme og i kombinasjon med vår faste fyrrige og brennhete vokalist Ingrid E. Thomassen blir kvelden en skikkelig «showstopper». Vår prosjektdirigent og solotrompetist for kvelden er Erlend F. Moen som vil lede det hele med stødig musikalsk hånd og et stort engasjement.

Følg med SheBop Big Band på Facebook. https://www.facebook.com/Shebopbigband/

Velkommen!

The post Storbandkonsert med SheBop Big Band – SHOWSTOPPERS appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Cosmopolite
Storbandkonsert med SheBop Big Band – SHOWSTOPPERS
1930 entré Billettsalg kan også kjøpes i døren på Cosmopoilite.

Damestorbandet SheBop Big Band inviterer i år til en storslått konsertaften med fengende storbandmusikk. Du får oppleve gode og kjære storbandlåter, ispedd mindre kjente perler og egne tolkninger av jazzens standardrepertoar.

Årets gjestevokalist er Arild Johnsen som briljerer med sin fløtemyke stemme og i kombinasjon med vår faste fyrrige og brennhete vokalist Ingrid E. Thomassen blir kvelden en skikkelig «showstopper». Vår prosjektdirigent og solotrompetist for kvelden er Erlend F. Moen som vil lede det hele med stødig musikalsk hånd og et stort engasjement.

Følg med SheBop Big Band på Facebook. https://www.facebook.com/Shebopbigband/

Velkommen!

The post Storbandkonsert med SheBop Big Band – SHOWSTOPPERS appeared first on Jazz i Norge.

 
09.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Yotam Silberstein
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Yotam Silberstein – gitar Vitor Gonçalves – piano og akkordion Petros Klampanis – bass Daniel Dor – trommer

Som ung ble Yotam Silberstein invitert til å spille sammen med mange stjerner i sitt hjemland og som 21-åring ble opptrådte han på den velrenommerte Umbria Jazz Festival i Italia, lanserte sitt kritikerroste debutalbum og turnerte over en stor del av Europa og Midt-Østen.

I 2005 fikk han et stipend ved den prestisjetunge New School og flyttet til New York og ble samme år finalist i Thelonious Monk Institute International Jazz Competition.

Yotam har fortjent sin plass blant jazzeliten gjennom samarbeid med stjerner som James Moody, The Heath Brothers, Roy Hargrove, George Coleman, David Sanborn, Marcus Miller, Paquito D’Rivera, Christian McBride, John Patittuci og mange andre.

De siste to til tre årene har Yotam Silberstein og hans musikk blitt mer og mer berømt og med turnéer over hele verden. I februar 2019 kommer et nytt album og denne konserten vil gi deg en smakebit på noe av musikken.

The post Yotam Silberstein appeared first on Jazz i Norge.

 
09.03 Cosmopolite
Billy Cobham: The Crosswind’s Project
2000 entré
Cosmopolite

Jazz-fusion-pioneren Billy Cobham er en internasjonalt anerkjent trommeslager, perkusjonist, komponist, produsent og pedagog, hvis liv har vært dedikert til musikalsk utforskning og kreative uttrykk.

Han omtales ofte som verdens raskeste trommis, og opp gjennom karrieren har Cobham delt scenen med kjente navn som Miles Davis, The Brecker Brothers, George Benson, John Scofield, Peter Gabriel og Grateful Dead. Samarbeidet med de to sistnevnte resulterte i en stor fanskare i andre musikalske kretser, deriblant superfan Phil Collins. Billy Cobham lot seg også fascinere av den nordiske jazzscenen, og startet på 90-tallet den akustiske kvartetten «Nordic» med Tore Brunborg, Terje Gewelt og Bugge Wesseltoft.

Cobham er en fremragende tekniker som har hatt stor betynding for tilnærmingen mellom jazz og rock. Et av de mest kjente albumene innenfor den stilen var «Crosswinds» fra 1974, spilt inn hos Atlantic Recordings. I 2017 ble «The Crosswinds Project» avdekket som en refleksjon over innspillingen fra 74, og det er dette prosjektet har tar med seg til Cosmopolite 9.mars. Med seg har han et stjernelag bestående av Ernie Watts, Scott Tibbs, Fareed Haque og Tim Landers.

Line Up:

Billy Cobham – Drums Paul Hanson – Bazoon, Sax., Fareed Haque – Guitar Tim Landers – Bass Scott Tibbs – Keys 

The post Billy Cobham: The Crosswind’s Project appeared first on Jazz i Norge.

 
10.03 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz: Meditations & Prayers med Shruthi Rajasekar
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz og Samspill

Mathilde Grooss Viddal: treblås, Per Willy Aaserud: trompet, elektronikk, Børge-Are Halvorsen: tenorsaksofon, Øyvind Brække: trombone.

Mathilde Groos Viddal – res.kamp. 2016 – kommer tilbake med prosjektet hun avsluttet sin residensplikt med for tre år siden. Mediations & Prayers – A silent demand for meditation het det, og de som var der for tre år siden vil garantert søke tilbake. For maken til opplevelse er det sjelden man får – selv på Kampenjazz! Meditations & Prayers bygger på fri improvisasjon, indisk raga og koraler basert på nordiske salmer og folketoner.

Med seg denne gangen har de Shruthi Rajasekar, an Indian-American composer and vocalist. Trained in both the Carnatic (South Indian classical) and Western classical idioms.

Meditations & Prayers og Shruthi Rajasekar spiller sammen for første gang på Kampenjazz, med en stille oppfordring til samhandling, refleksjon og meditasjon. Musikk på «blå» resept for generell vederkvegelse og spirituell vekst!

The post Samspill og Kampenjazz: Meditations & Prayers med Shruthi Rajasekar appeared first on Jazz i Norge.

 
13.03 Svettern, Kjelsåsveien 18
Avlyst: Grefsen Jazz Society – Vårløsning 2019
1930 entré
Grefsen Jazz Society

Hei,

Dessverre har vi vært nødt til å avlyse konserten 13.03. Det blir imidlertid ny mulighet allerede 10.04. Informasjon om dette arrangementet vil bli gjort tilgjengelig om kort tid. mvh Grefsen Jazz Society

The post Avlyst: Grefsen Jazz Society – Vårløsning 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Nasjonal jazzscene
Zanussi 3
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

New trio wedged between melody and a hard place

Vi har tidligere hatt Zanussi på besøk i en rekke primtallversjoner: Zanussi 5, Zanussi 11, Zanussi 13. Og nå er det altså treer’n som skal til pers! Per Zanussi har skrevet musikk for en ny combo bestående av musikere med lange merittlister. Kristoffer Alberts har skjerpa stålet i hjørnesteinsbedrifter som Cortex og Large Unit og Per Oddvar Johansen drar inn spellemannpriser omtrent hver gang han setter seg på trommekrakken.

Alle tre er godt forankra i det frie miljøet og fast inventar når Konsertforeninga eller Blow Out skal stelle i stand noe sprell. Likevel, denne gangen tar faktisk Zanussi et lite steg innover mot et musikalsk sentrum og et mer melodisk uttrykk. Trioen har testet badevannet med et par konserter i høst og spilt inn noe musikk, men det er i år det skal plaskes for alvor!

Kristoffer Alberts – saksofon, Per Zanussi – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

The post Zanussi 3 appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Cosmopolite
Kongshaugfestivalen dag 1
1800 entré Dagspass 740,- (inkl. billettavgift)
Falck Forlag/C+C Records

Hyllestfestival for Norges største lydtekniker gjennom alle tider, Rainbow Studios egen Jan Erik Kongshaug. Over tre dager skal kremen av norske jazzmusikere hylle mannen bak spakene. Over 4000 album har blitt spilt inn i Rainbow, hvorav rundt 700 for det tyske plateselskapet ECM.

Program fredag 15.3: Tord Gustavsen Trio (Cosmopolite: 19.00.) Nils Økland & Sigbjørn Apeland (Belleville: 20.10.) Arild Andersen Trio (Cosmopolite: 21.10.) Endresen / Bang Duo (Belleville: 22.20.) Jacob Young Quintet (Cosmopolite: 23.20.)

The post Kongshaugfestivalen dag 1 appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Cafeteateret
In the end of the night, Oddgeir Berg Trio , Slippfest
2000 entré
Nordic Black Theatre

Oddgeir Berg Trio kommer rett fra turné i Estland, Polen og Italia og er varme i trøya før kvelden på Cafeteateret.

Oddgeir Berg Trio, som foruten Oddgeir selv(piano), består for anledningen av Karl-Joakim Wisløff på kontrabass og Lars Berntsen på trommer.

De har sluppet albumet Before dawn og nå In the End of the Night på det tyske plateselskapet Ozella Music. Albumet har høstet gjennomgående svært gode tilbakemeldinger fra både utenlandske og norske plateanmeldelser.

Eternity in a Moment First, Before Dawn, now In the End of the Night – the first two albums by the Oddgeir Berg Trio essentially take place at the same time: The hours before the break of day, this unreal and meditative phase which the Portuguese call madrugada. Outwardly, not a lot has changed in terms of the music. In the End of the Night still features an equally withdrawn and cinematic sound, subliminally resonating grooves as well as the bittersweet harmonies of Oddgeir Berg’s piano. And yet, this album is definitely not without its surprises.

Not a year has passed since the Oddgeir Berg Trio presented its debut. On paper, it looked like the work of three hungry young instrumentalists. In truth, the individual members had long established themselves as top-notch session musicians on the Norwegian scene. The courage to ‘do their own thing’ has paid off: The album received rapturous reviews in publications worldwide, from All About Jazz to Japanese mag JazzSpace and Germany’s renowned Jazzthetik. On the ensuing tour, the band managed to magically translate the sound of this unique record to the stage. At the same time, they also opened themselves up to experimentation. Some of the results have now found their way to the new album.

In the End of the Night certainly seems to be inspired by the suspenseful tight rope act of the live gigs. On the one hand, pieces like “List” still feature the recognizably intimate interaction between Berg, bassist Karl-Joakim Wisløff and drummer Klaus Blomvik. On “The Escape”, meanwhile, the band add electronic sound effects to their palette, making Berg’s minimalist piano motives sound like an electro bass. It is opener “Vagabond”, however, which constitutes the most radical departure from routine here: For four minutes, the trio luxuriate in their characteristically dreamy melodies, before Wisløff suddenly unleashes hell, running his arco bass through a fuzz box and channeling the ghost of Jimy Hendrix.

As per last time, the band recorded in their very own Bonker Studio in Oslo. Even though they could have taken their time, all ten tracks were produced in a mere two days. The urgency shows how serious this group is about the basic creed of jazz: Looking for eternity in each passing moment. And yet, experience has taught the musicians of the Oddgeir Berg Trio that you cannot force these moments. You have to patiently wait for them to happen – even if it takes until the end of the night.

The post In the end of the night, Oddgeir Berg Trio , Slippfest appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Nasjonal jazzscene
Reiersrud og Vold ? Terje Vigen
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Talkin’ blues Henrik Ibsen

Tjuende mars ville vår store dramatiker og caféentusiast Henrik Ibsen fylt 191 år om han hadde fått leve. Det må jo feires, og det er her jazzpoet laureate Jan Erik Vold og gitarist i blues og tilstøtende herligheter Knut Reiersrud kommer ilende til! Under armen har de Ibsens dramatiske og 43 vers lange dikt om den underlige og gråsprengte Terje Vigen og Arlo Guthries klassiske talkin’ blues “Alice’s Restaurant Massacree”, som, noe overraskende, skal vise seg å være et perfekt tonefølge. Dette, sier de, blir Ibsen som dere aldri har hørt ham!

Konserten er opprinnelig produsert for den kulturelle skolesekken og ga skoleelever landet over en sjelden anledning til å komme glisende ut fra et møte med Ibsen. Vi får også gylne drypp fra Vold og Reiersruds rikholdige lager av musikk og poesi. For en bursdag! Hipp hipp!

Jan Erik Vold – vokal, Knut Reiersrud – gitar

The post Reiersrud og Vold – Terje Vigen appeared first on Jazz i Norge.

 
16.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Tune-up
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Roy Nikolaisen – trompet og flygelhorn Magne Arnesen – piano Stig Hvalryg – bass Eyvind Wahlen – trommer

Jazzkvartetten er klart inspirert av den amerikanske tradisjonen og har et repertoar som veksler mellom det lyriske og det hardtsvingende.

The post Tune-up appeared first on Jazz i Norge.

 
16.03 Cosmopolite
Kongshaugfestivalen dag 2
1700 entré
Falck Forlag/C+C Records

Arrangementsinformasjon

Hyllestfestival for Norges største lydtekniker gjennom alle tider, Rainbow Studios egen Jan Erik Kongshaug. Over tre dager skal kremen av norske jazzmusikere hylle mannen bak spakene. Over 4000 album har blitt spilt inn i Rainbow, hvorav rundt 700 for det tyske plateselskapet ECM.

Lørdag 16.3. Ketil Bjørnstad (Cosmopolite: 18.00.) Ellen Andrea Wang (Cosmopolite: 19.00.) Jon Eberson & Sigurd Hole (Belleville: 20.10.) Bendik Hofseth Band (Cosmopolite: 21.10.) Knut Reiersrud & Michaela Antalova (Belleville: 22.20.) Mathias Eick Quintet (Cosmopolite: 23.20.)

The post Kongshaugfestivalen dag 2 appeared first on Jazz i Norge.

 
16.03 Majorstua kirke
Harald Lassen & Bram De Looze
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Saxofonist Harald Lassen og det belgiske pianounikumet Bram De Looze har de siste årene være å høre sammen i kvartetten LASSEN som ifølge kritikere har gitt ut et av årets beste jazzalbum «Eventyrer». Nå søker de sammen for å utforske duoformatets ubegrensede begrensinger hvor de tar utgangspunkt i noe musikk fra «Eventyrer» og andre eventyr som diktes der og da. Dette kan fort bli magi og ekstase fra to musikere fronten av ung europeisk jazz

Harald: saxofon, EWI, fløyter Bram: rhodes, flygel

Arr: Norges Musikkhøgskole KONSERTEN ER GRATIS

The post Harald Lassen & Bram De Looze appeared first on Jazz i Norge.

 
16.03 Nasjonal jazzscene
Lizz Wright
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Acclaimed bestselling artist Lizz Wright goes deep down and personal

Lizz Wrights to siste plater, Grace og Freedom & Surrender, nådde begge toppen av Billboards jazzliste og blant fansen finner vi ingen ringere enn Barack Obama. Her har vi har med andre ord med en ekte stjerne å gjøre! Men en stjerne som også har dype røtter. Oppveksten i sørstatene var preget av gospel, soul og R’n’B og hun startet karrieren som Billie Holiday-tolker.

Etter noen år i et mer sjangerfritt singer-songwriter-landskap har hun nå vendt tilbake til barndommens musikklandskap i dypet av Amerika. Sterke og personlige låter som står stødig side om side med traditionals og favoritter fra den store sangboka, en durkdreven kvartett i ryggen og stemmen – den stemmen! Dette blir garantert en høystemt jazzkveld med historisk sus.

Lizz Wright – vokal, Bobby Sparks – piano, Adam Levy – gitar, Ben Zwerin – bass, Michael Jerome – trommer

The post Lizz Wright appeared first on Jazz i Norge.

 
17.03 Cosmopolite
Kongshaugfestivalen Dag 3
1700 entré Hele festivalprogrammet:
Falck Forlag/C+C Records

Hyllestfestival for Norges største lydtekniker gjennom alle tider, Rainbow Studios egen Jan Erik Kongshaug. Over tre dager skal kremen av norske jazzmusikere hylle mannen bak spakene. Over 4000 album har blitt spilt inn i Rainbow, hvorav rundt 700 for det tyske plateselskapet ECM.

Program søndag 17.3. Bugge Wesseltoft (Cosmopolite: 18.00.) Frode Haltli & Erlend Apneseth (Belleville: 19.10.) Trygve Seim Quartet (Cosmopolite: 20.10.) Eivind Aarset & Jan Bang (Belleville: 21.20.) Nils Petter Molvær Quartet (Cosmopolite: 22.20.)

The post Kongshaugfestivalen Dag 3 appeared first on Jazz i Norge.

 
17.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Bjørn Marius Hegges Occurences
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Bjørn Marius Hegges Occurrences Siril Malmedal Hauge: Vokal, Alf Hulbækmo: Trøorgel, Eirik Hegdal Klarinetter og saksofoner, Simon Olderskog Albertsen Trommer og Vibrafon, Anja Lauvdal – Piano og Synth, Bjørn Marius Hegge Kontrabass/Cello/Gitar

Bjørn Marius Hegge har raskt etablert seg som en sterk basstemme i norsk jazz. Hans band Hegge ble Spellemann-vinner i 2017 med albumet «Vi är ledsna men du får inte längre vara barn». Dokkhuset ga sist høst Hegge mulighet til å skrive ny musikk for et nytt band, Occurences, i konsertserien Blanke ark. Nå kommer dette prosjektet til Kampenjazz. Occurrences er mer kammermusikalsk og mindre røffe, enn Hegges tidligere prosjekter. Musikken vil være nyskrevet, med tekster som Hegge skriver selv og tekster han henter fra andre. Det er bare én ting å si: Be there – or be damned!

The post Kampenjazz: Bjørn Marius Hegges Occurences appeared first on Jazz i Norge.

 
18.03 Nasjonal jazzscene
Klassisk på Victoria: Ann-Helen Moen/ Atle Sponberg/ Raya
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

I kveld kommer supersopranen Ann-Helen Moen rett fra rollen som Lady Macbeth i Operaen i Kristiansund. Her møter hun Atle Sponberg, fiolinisten som spiller klassisk sylskarpt og elsker en god tango! Gjester er også Raisa “Raya” Bielenberg, kjent som en stor formidler av sigøynerkultur i Norge. Hun tar med seg to av barnebarna på gitarer, og kanskje Arve Tellefsen blir med? De har samarbeidet før, de!

Ann-Helen Moen – sopran, Atle Sponberg – fiolin, Gunnar Flagstad – piano, Raisa “Raya” Bielenberg – vokal, Nikak Ivanovitch – gitar, Aleco Ivanovitch – gitar, Arve Tellefsen – fiolin, Kjetil Bjerkestrand – keys

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria i vår! Arrangørene vil sette skaperglede og spillegleden i høysetet, og introduserer fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Kveldene har et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk.

Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

The post Klassisk på Victoria: Ann-Helen Moen/ Atle Sponberg/ Raya appeared first on Jazz i Norge.

 
19.03 Herr Nilsen
The Tronosonic Experience
2100 entré
Herr Nilsen

The Tronosonic Experience slapp debutplate på Losen Records i høst og besøker endelig Herr Nilsen! The Tronosonic Experience spiller musikk som befinner seg i grenselandet mellom instrumental avant-rock og punk-jazz, og har referanser som spenner fra Ornette Colemann og Albert Ayler til tidlig Black Sabbath, King Crimson og Terje Rypdal & The Chasers.

Bandet består av Ole Jørgen Bardal; saxofoner (Bull of the Year), Øyvind Nypan; gitarer (Nypan, Nypan Trio, mfl.), Ivar Loe Bjørnstad; slagverk og perkusjon (Hedvig Mollestad Trio, Cakewalk mfl.), og Per Harald Ottesen; bass (Emmerhoff & the Melacholy Babies, Elvin Friendly, Emmett Brown mfl.).

The post The Tronosonic Experience appeared first on Jazz i Norge.

 
20.03 Nasjonal jazzscene
Peter Bruun ? All Too Human
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

On an expedition to find groovy, cinematic jazz

Rytmemagikeren Peter Bruun hørte vi sist på Jazzscenen med Django Bates´ trio Belovèd, en fabelaktig konsert med herlig, eleverende trommespill! I sitt eget band All too human har han tatt en mer eksperimentell tilnærming. Tittelen på albumet fra 2017, Vernacular Avant-garde, sier vel sitt om utgangspunktet, og resultatet er veldig tøft! Det er noe magisk suggererende her, som et groovende, poporientert King Crimson, Bowie i Berlin eller David Lynch i The Black Logde.

Bruun spiller synthbassen selv samtidig som han spiller trommer. Det fører ut noen sjeldne ekskursjoner og er veldig spennende i seg selv. Med i laget er tre uredde utforskere som binder sammen, fargelegger og fordyper universet Bruun skaper. Krystallklar, crisp gitar, svømmende trompet og kosmisk tilnærming til gamle synther gjør dette til en herlig sammensmeltning av akustisk og elektrisk godlyd.

Dyster popmusikk, progressiv jazz, musikk å drømme seg bort i.

Kasper Tranberg – trompet, Simon Toldam – keys, Marc Ducret – gitar , Peter Bruun – trommer, basskeys

The post Peter Bruun – All Too Human appeared first on Jazz i Norge.

 
20.03 Kafé Hærverk
Steinmøysa NB feat. Ståle Storløkken
2100 entré
Kafé Hærverk

Steinmøysa NB er en improviserende duo bestående av Veslemøy Narvesen og Torstein Slåen. Medlemmene har bakgrunn fra band som Mall Girl, Pre-Echo, Oneno, MSN og Monday Duo. Musikken har alltid forskjellig utfall, men med improvisasjonen som felles plattform lar de både felles og forskjellige referanser og andre ord med bokstaven ‘f’ i seg få fritt spillerom.

Ståle Storløkken er utdannet fra Jazzlinja ved musikkonservatoriet i Trondheim (1988-1992), hvor han tidlig ble fascinert av og begynte å spesialisere seg på bruk av elektroniske instrumenter innen jazz og improvisert musikk. Han har også spilt kirkeorgel parallelt med at han begynte å spille piano i 12-års alderen. Kanskje mest kjent fra band som Supersilent og Elephant9. Han spiller også med Humcrush, Bol og Terje Rypdal Conspiracy, samt solokonserter (både på kirkeorgel og piano/synth). Fikk i 2011 spellemansprisen for ‘Walk the nile’ med Elephant9. Han har gitt ut flere plater med sine ulike band og har bl.a. skrevet bestillingsverk til Kongsberg (i 1994 sammen med Christian Wallumrød), Vossa Jazz (med Arve Henriksen og Jarle Vespestad i 1995), DølaJazz (2000), Trondheim Kammermusikkfestival (i 2003 for Bol og strykekvartett), Vossa Jazz (i 2007 sammen med Berit Opheim), Molde Jazz (i 2010 med Motorpsycho, Trondheim Jazzorkester og Trondheimsolistene) og Sjøbygdafestivalen (i 2013 for Barokksolistene og Eirik Hegdal).

Veslemøy Narvesen – Trommer Torstein Slåen – Gitar Ståle Storløkken – Synther

The post Steinmøysa NB feat. Ståle Storløkken appeared first on Jazz i Norge.

 
21.03 Cosmopolite
Femi Kuti & The Positive Force
2000 entré
Cosmopolite

Vi er stolte og ydmyke over å kunne presentere en av Afrikas fremste artister, selve hjerte og sjel av moderne afrobeat!

Fela Kuti var kongen av afrobeat, Afrikas Bob Marley, James Brown, Curtis Mayfield og Marvin Gaye i samme person. På 80-tallet begynte sønnen hans å spille med, og i 1987 fikk han sitt eget band – The Positive Force. Nå har sønnen,Femi Kuti, overtatt tronen og hoffet, og er i dag en av verdensdelens fremste artister – selve hjerte å sjel av den moderne afrobeat.

Kontinuerlig i karrieren har Femi jobbet med å ekspandere sjangerbredden ved å tilføre hint av punk og hip-hop, samtidig som de har beholdt afrobeatens tradisjonelle røtter og politiske engasjement. Som talsmann for UNICEF’s korstog for barns rettigheter og utdanning- og forebygging av HIV/AIDS, er Femi anerkjent som en leder og stor inspirasjon mot kolonial mentalitet og økonomiske vanskeligheter.

På albumet One People One World går Femi tilbake til musikkens afrikanske røtter. Hint av reggae, soul, R&B og andre tradisjonelle afrikanske elementer er med å tilføre dybde og kompleksitet. Selv sier han “On this album, I kept to my roots and let the music flow through me, without diluting it. I didn’t think funk, or Afrobeat, or anything else. If you hear something in the melodies, it may be there, but as a composer, I surrendered to the higher forces that give me this gift to play music and let it flow out of me.”

The post Femi Kuti & The Positive Force appeared first on Jazz i Norge.

 
21.03 Nasjonal jazzscene
Allison Miller´s Boom Tic Boom
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Classic drummer led jazz with contemporary, groovy songs

Band som blir ledet av en komponerende trommis har en lang og fin historie med Art Blakey, Max Roach og hjemlige Espen Rud som fantastiske eksempler. Når man hører Allison Millers komposisjoner så har hun definitivt med seg flere av de klassiske elementene, mye energi, driv og råskap, men det er likevel malt i en moderne palett. Hennes band Boom Tic Boom feirer tiårsjubileumet med det mangefasseterte albumet Glitter Wolf. Først og fremst er det nydelig, melodiøs samtidsjazz, det er tidvis drømmende cinematisk, andre ganger springende, ryddende, alltid spennende og foroverlent!

Musikken er åndelig inspirert av det kollektive behovet for tilhørighet og mening i en urolig tid, spesielt i Millers hjemland USA. Musikken skal gi kraft til kampen for å stå opp mot urett og egoisme. På et personlig plan reflekterer Allison Miller over det å være en tobarnsmor som stadig er på turné. Savn og kaos, kjærlighet og spontanitet.

Boom Tic Boom består av seks musikerne med sterke personligheter, sterkt knyttet til og i full kontroll av sitt instrument. Derfor høres det så lett og levende ut, så engasjerende og tøft, så friskt og i øyeblikket.

Myra Melford – piano, Jenny Scheinman – fiolin, Ben Goldberg – klarinett, Kirk Knuffke – trompet, Chris Lightcap – bass, Allison Miller – trommer

The post Allison Miller´s Boom Tic Boom appeared first on Jazz i Norge.

 
22.03 Nasjonal jazzscene
Music for a while
0000 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Songs by Weill, Dowland, Poulenc and more given love by great performers

Det er sånn musikkhistorie skal forvaltes! I Music for a while bearbeider et stjernelag av norske musikere med vokalist Tora Augestad i spissen, et flott låtmateriale og gjør om til personlig, organisk og levende låter. Music for a while´s kritikerroste første plate var Weill Variations, en samling originale, oppdaterte versjoner av Kurt Weills udødelige musikk. Den bejublede andreplaten Graces that refrain inneholdt uredde tolkninger av komposisjoner fra den klassiske musikken, fra John Dowland til Francis Poulenc. Gruppen har også sluppet en ekte vinterplate, den nydelige Canticles of Winter som fikk det til å gå litt rundt for en del anmeldere!

Om utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet. I femten år har dette bandet gitt oss gåsehud og store opplevelser, vi gleder oss til et nytt dykk inn mørket fylt av solstråler fra oven, lett og tungt, en vakker opplevelse!

Tora Augestad – vokal, Trygve Brøske – klaver, trøorgel, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Martin Taxt – tuba, Pål Hausken – trommer

Konserten arrangeres i samarbeid med Fagerborgfestspillene, deres nettsider her: www.fagerborgfestspillene.no

The post Music for a while appeared first on Jazz i Norge.

 
22.03 Nasjonal jazzscene
Music for a while
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Songs by Weill, Dowland, Poulenc and more given love by great performers

Det er sånn musikkhistorie skal forvaltes! I Music for a while bearbeider et stjernelag av norske musikere med vokalist Tora Augestad i spissen, et flott låtmateriale og gjør om til personlig, organisk og levende låter. Music for a while´s kritikerroste første plate var Weill Variations, en samling originale, oppdaterte versjoner av Kurt Weills udødelige musikk. Den bejublede andreplaten Graces that refrain inneholdt uredde tolkninger av komposisjoner fra den klassiske musikken, fra John Dowland til Francis Poulenc. Gruppen har også sluppet en ekte vinterplate, den nydelige Canticles of Winter som fikk det til å gå litt rundt for en del anmeldere!

Om utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet. I femten år har dette bandet gitt oss gåsehud og store opplevelser, vi gleder oss til et nytt dykk inn mørket fylt av solstråler fra oven, lett og tungt, en vakker opplevelse!

Tora Augestad – vokal, Trygve Brøske – klaver, trøorgel, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Martin Taxt – tuba, Pål Hausken – trommer

Konserten arrangeres i samarbeid med Fagerborgfestspillene. Som oppvarming til konserten får vi et kort, forrykende program fra to elever som virkelig vet hvordan en tango skal ta tak i publikum! Du hører Le grand tango av Astor Piazzolla med Rasmus Cornelius Hansen – fiolin og Dessislava Patrouilleau – piano. Festivalsjef Hans Kristian Ven Røstad introduserer konserten.

The post Music for a while appeared first on Jazz i Norge.

 
23.03 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

En ny herlig dag med Barnas jazzscene! Konsertserien har de siste årene blitt en institusjon på Nasjonal jazzscene, og gjengen med unge musikanter fra Improbasen begynner å bli husvarme etter å ha underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare. Barnas jazzscene er en månedlig konsertserie som gjennom flere sesonger har begeistret og imponert Oslos konsertpublikum.

Musikantene hører til på Improbasen, og på konserten denne lørdagen får du oppleve utøvere helt ned i åtteårsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk. Vi lover god stemning, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå.

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
23.03 Glasshuset, Oslo Konserthus
David Skinner Trio
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

En av våre største pianister, David kommer fra England, men har etablert seg som en av Norges fremste pianister. Spiller idag i mange konstellasjoner og med mange forskjellige band. Denne lørdagen har han med seg Stig Hvalryg på bass og Emil Norman på trommer. Sammen skaper de stor stemning med musikk som spenner fra tradisjonell jazz, via swing og mainstream til mer moderne avantgarde musikk og musikk han har komponert selv.

Billetter kr. 100.- + avg i billettluka eller på okh.no Innslipp Glasshuset en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet.

The post David Skinner Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
23.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kjeld Lauritzen trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Kjeld Lauritzen – hammondorgel Staffan William-Olsson – gitar Tom Olstad – trommer

Funk, soul, jazz og swing er elementerne i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen præsenterer. Kjeld har nylig udgivet ”Learning to smile” på LP og CD. Gruppen arbejder med funky orgeljazz som vi kender den, men altid med et personligt twist og mange improviserede overraskelser.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

kjeldlauritsen.dk

The post Kjeld Lauritzen trio appeared first on Jazz i Norge.

 
23.03 Cosmopolite
Taraf de Haïdouks
2000 entré
Cosmopolite

Velkommen til åpningen av Frankofonifestivalen 2019!

Taraf de Haïdouks har siden starten av 90-tallet blitt regnet som referansen for sigøynermusikkens fabelaktige groove, sving og vitalitet. Første gangen de var i Norge i 1994, var på Cosmopolite. Da presenterte Rom-bandet de gamle stilene som fortryllet det vestlige publikum tidligere i karrieren: gripende rumenske ballader, old-school dansemusikk og Gypsy kjærlighetssanger sammen med tyrkiskinspirerte elementer.

Siden da har bandet turnert over hele verden, gitt ut DVD og kritikerroste album, og har en rekke fans som strekker seg fra Johnny Depp til Kronos Quartet. Musikken deres har også vært i konstant utvikling, og er til stadighet blitt absorbert og resirkulert gamle og nye elementer.

23.mars kommer Taraf de Haïdouks på en ekslusiv reise til Oslo for å åpne Frankofonifestivalen 2019 her på Cosmopolite!

The post Taraf de Haïdouks appeared first on Jazz i Norge.

 
23.03 Nasjonal jazzscene
Cloroform
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

In between albums, the incomparable, high energy trio give you their new experimentations

Gjennom hele fullfartstiden har Cloroform vært et overflødighetshorn av progressiv, kontroversiell og utfordrende musikk som ikke lar seg fange av sjangerterminologien. Med røtter i jazz og med et ønske om å fly over og forbi det elektroniske rockelandskapet, låter Cloroform som ingen andre band. Kontrabass, trommer og keyboards med klampen i bånn i et tilsynelatende uutømmelig energinivå.

Nå kan du høre bandet i en mellomperiode, rett fra laboratoriet med eksperimenter om veien videre. Publikum vil få oppleve et mer klangrikt og dynamisk Cloroform. Bandet har revet gamle strukturer og bygger opp fra bunnen, der det fortsatt rumler spennende. Målet er et nytt musikalsk fundament som skal holde for de neste 20 åra, fremtiden er nå!

Anført av filmkomponisten John Erik Kaada på vokal og duppeditter, med solid backing av produsent og stjernetrommis Børge Fjordheim og frijazz-bassisten Øyvind Storesund er Cloroform anno 2019 like brennheite som de var ved debuten i 1998. Så på med hjelmen og bli med på en musikalsk berg- og dalbanetur!

John Erik Kaada – clavinetter, vokal, Øyvind Storesund – bass, vokal, Børge Fjordheim – trommer, vokal

Foto: Jørn Veberg

The post Cloroform appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Cafeteateret
Susanna & the Brotherhood of Our Lady Utgivelseskonsert
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Susanna & the Brotherhood of Our Lady Utgivelseskonsert Susanna: vokal, flygel, elektronikk, Stina Moltu: gitar, vokal, kassettspiller, Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, synth, Natali Garner: vokal, elektronikk, Ida L. Hidle: akkordeon, vokal

Susanna er klar med sitt 13. album siden 2004, ny musikk og et nytt band i anledning bestillingsverket på Vossa Jazz i 2017. Albumet heter Garden of Earthly Delights og musikken er inspirert av den nederlandske 1500-talls maleren Hieronymus Bosch.

Innspilt i Ocean Sound studio på Giske, produsert av Deathprod og Susanna.

Første single er så langt utgitt, flere kommer og albumet utgis 22.februar. Bli med og feire albumet sammen med Susanna og bandet på Kampenjazz søndag 24.mars!

Foto kreditt Signe Fuglesteg Luksengard.

The post Susanna & the Brotherhood of Our Lady Utgivelseskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Herr Nilsen
Felix Peikli med Sandvika Storband & Eckhard Baur
2000 entré www.herrnilsen.no
Sandvika Storband

«Goodman & Ellington»: Den fantastiske jazzklarinettisten Felix Peikli er tilbake i Norge etter mange år i USA, og sammen med Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur inviterer vi til en konsert med original swingmusikk slik Benny Goodman spilte den. Iblandet smakebiter fra Duke Ellingtons velklingende og samtidige repertoar. Både Ellington (120 år) og Benny Goodman (110 år) bør markeres synes Felix. Og bandet skal gjenskape magien fra 30 og 40 tallet i Sandvika teater.

The post Felix Peikli med Sandvika Storband & Eckhard Baur appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Kafé Hærverk
Femme Brutal: MoE & Mette Rasmussen
2100 entré
Konsertforeninga

Femme Brutal kjører hard søndag på KAFÉ HÆRVERK!

MoE er mer enn et rockeband og Mette Rasmussen er mer enn en jazzsaksofonist. Nå slipper de plate sammen og stikker på releaseturné til Japan, men ikke før de tar turen innom Femme Brutal og Kafé Hærverk for å blåse av oss både ett og to par sokker.

Les mer om rabalderet her: http://www.conradsound.com/moemette-rasmussen/

Femme Brutal er et feministisk booking- og DJ-kollektiv, organisert under den vakre paraplyen til Konsertforeninga, støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune.

Konserten koster 170 (ordinær) eller 120 (medlem eller student). https://konsertforeninga.ticketco.events/no/nb/e/femme_brutal_moe__mette_rasmussen

Blir du medlem får du konserten med på kjøpet. Les mer om medlemskap, og kjøp på forhånd her: https://konsertforeninga.ticketco.events/no/nb/e/medlemskap_2019

The post Femme Brutal: MoE & Mette Rasmussen appeared first on Jazz i Norge.

 
26.03 Café Mir, Toftes gate 69
Tirsdagsjazz med Oslo storband på Grünerløkka Lufthavn, MIR
1930 entré
Café Mir

Oslo Storband inviterer til gratis storband-konsert på Grünerløkka Lufthavn, MIR. Vi vil presentere musikk komponert og/eller arrangert av bandets egne medlemmer.

The post Tirsdagsjazz med Oslo storband på Grünerløkka Lufthavn, MIR appeared first on Jazz i Norge.

 
26.03 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller Andreas Rotevatn
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. Tonight they´re going afro-beat, prog and house!

OJKOS, Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, fortsetter konsertrekken hos oss, og som vanlig er det premiere! I kveld hører vi musikken til en musiker som trekker det langt, det blir heftig fra den groovebaserte trombonisten Andreas Rotevatn fra Nordfjordeid.

Han har satt som mål at musikken er «tilgjengeleg, men avansert», og henter mye inspirasjon fra flere komponister som har klart denne utfordrende balansekunsten godt. Han nevner blant andre Igor Stravinskij, Gil Evans, Steve Reich, Frank Zappa og Rod Temperton. Utover dette henter Rotevatn inspirasjon fra sjangere som afrobeat, tidlig 70-talls progrock, housemusikk og nordisk jazz.

Henriette H. Eilertsen – fløyte, Rakel E. Paulsen – fløyte, Marie Rotevatn – klarinetter, Tina L. Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Ø. Røed – trompet, Jakob Eri Myhre – trompet, Johannes Solvang – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Steffen Granly – tuba, Kristoffer Håvik – keys, Knut K. Nesheim – vibrafon, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar/elektronikk, Alexander Hoholm – bass, Henrik Lødøen – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller Andreas Rotevatn appeared first on Jazz i Norge.

 
27.03 Victoria, Nasjonal jazzscene
Jonas Cambien Trio
2000 entré kr 230/180

Det har blitt diskutert i gangene og rundt kafebordene i flere år allerede, kanskje til og med hviskeropt inn i sidemannsører på en og annen konsert: Er Jonas Cambien det neste store? Han er i alle fall trygt etablert i den yngre delen av norsk jazzadel, belgisk opphav og klassisk utdannelse til tross, og i denne trioen har han funnet medspillere av samme klasse.

I Jonas Cambien trio brytes frihet og strenghet mot hverandre. Musikalske rammer oppheves, parallelt med at åpne rom blir sirklet inn og gitt konkret form. Det er akustisk, luftig og moderne i ånden til Cecil Taylor, Alexander Schlippenbach og den friere delen av sekstitallet. Både debutplata A zoology of the future og fjorårets We must, mustn’t we ga plateanmeldere anledning til å finne fram superlativer og stjernedryss. Men, som vi alle vet, dette er musikk som lever mest og best på en scene, foran et entusiastisk lyttende publikum. Da åpner ørene seg litt ekstra, muligheter oppstår, uventede ting skjer. På konsert.

Jonas Cambien – piano, André Roligheten – saksofoner, Andreas Wildhagen – trommer

The post Jonas Cambien Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
27.03 Nasjonal jazzscene
Jonas Cambien Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Superb trio combining freedom with restraint

Det har blitt diskutert i gangene og rundt kafebordene i flere år allerede, kanskje til og med hviskeropt inn i sidemannsører på en og annen konsert: Er Jonas Cambien det neste store? Han er i alle fall trygt etablert i den yngre delen av norsk jazzadel, belgisk opphav og klassisk utdannelse til tross, og i denne trioen har han funnet medspillere av samme klasse.

I Jonas Cambien trio brytes frihet og strenghet mot hverandre. Musikalske rammer oppheves, parallelt med at åpne rom blir sirklet inn og gitt konkret form. Det er akustisk, luftig og moderne i ånden til Cecil Taylor, Alexander Schlippenbach og den friere delen av sekstitallet. Både debutplata A zoology of the future og fjorårets We must, mustn’t we ga plateanmeldere anledning til å finne fram superlativer og stjernedryss. Men, som vi alle vet, dette er musikk som lever mest og best på en scene, foran et entusiastisk lyttende publikum. Da åpner ørene seg litt ekstra, muligheter oppstår, uventede ting skjer. På konsert.

Jonas Cambien – piano, André Roligheten – saksofoner, Andreas Wildhagen – trommer

The post Jonas Cambien Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
28.03 Herr Nilsen
Jojje Wadenius trio
2000 entré
Herr Nilsen

Den legendariske svenske gitaristen Georg «Jojje» Wadenius gjester Herr Nilsen med en spennende trio!

Jojje Wadenius – gitar Lars Danielsson – bass Morten Lund – trommer

The post Jojje Wadenius trio appeared first on Jazz i Norge.

 
28.03 Nasjonal jazzscene
Time Is a Blind Guide
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Ethereal chamber music

Med en besetning som rommer fiolin, cello, kontrabass og piano, er Time is blind guide strengt tatt bare en bratsj unna å være en klassisk strykekvintett. Forskjellen er naturligvis Thomas Strønen, som med nennsom tromming og varme cymbaler fargelegger låtene og drar dem akkurat over grensa til jazzen. Håkon Aase styrer dem videre mot noe folketone- og hardingfeleaktig og Ayumi Tanaka gløtter mot den klassiske samtidsmusikken. Det er virkelig ikke rart at Time is a blind guide er blitt en av favorittene i den nyere delen av ECM-katalogen!

Time is a blind guide ble dannet i 2013 da BBC-journalisten Fiona Talkington kuraterte konsertserien Conexions for Nasjonal jazzscene. Thomas Strønen ble utfordret til å lage en ny besetning og kvitterte med et band som samler de fleste trådene i hans musikalske liv: klassisk, elektronika, impro og ECM-estetikk. To utgivelser senere er de nå klare for sin tredje konsert på Victoria. For oss føles det som de kommer hjem.

Ayumi Tanaka – piano, Håkon Aase – fiolin, Leo Svensson Sander – cello, Ole Morten Vågan – bass, Thomas Strønen – trommer

The post Time Is a Blind Guide appeared first on Jazz i Norge.

 
29.03 Cosmopolite
Bobby Rush
2000 entré
Cosmopolite

Den GRAMMY-vinnende og 12 ganger Blues Music pris-vinnende legenden Bobby Rush kommer til Oslo på nyåret, nærmere bestemt 29.mars.

Han er et amerikansk ikon, blitt utmerket som «King Entertainer of the Year» av B.B og Rolling Stone Magazine ga han navnet «King of the Chitlin’ Circuit». For selv som 85-åring turnerer han 200 dager i året, med den samme energien og virtaliteten som alltid.

Ikke bare har han satt sitt avtrykk i bluessjangeren, men også i funk, soul og en sjanger han er kreditert til å være skaper av: nemlig folk-funk. Albumet ‘Porcupine Meat’ inneholder nye komposisjoner som spenner fra down-and-dirty funk, til leken R&B og deep blues. I en tid hvor Sørstat-soul har heftig comeback, har Bobby Rush aldri mistet sin relevanse – og gang på gang viser han hvordan det skal gjøres.

The post Bobby Rush appeared first on Jazz i Norge.

 
29.03 Nasjonal jazzscene
Cæcilie Norby ? European Sisters in Jazz
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Excitingly dynamic and diverse musicians celebrates women in jazz

Cæcilie Norby er ikke bare blant eliten blant Skandinavias jazzsangere, men også en ledende og kritikerrost kunstner på hele den europeiske jazzscenen med en serie utgivelser på både den legendariske plateselskapet Blue Note og nå på det prestisjetunge, tyske plateselskapet ACT. Hun har gjentatte ganger presentert fantastisk og allsidig vokalmusikk – og det siste spennende inter-europeiske prosjektet er et drømmeteam av ledende kvinnelige instrumentalister, som sammen fokuserer på jazzens kvinnelige kraft og gode stemmer. Repertoaret består av spor av de mest fremtredende melodikerne de siste tiårene, som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln, Carol King, som sammen med helt nytt materiale stråler av varme, sensualitet, humor, visdom, melankoli og musikalsk historiefortelling.

Med seg på scenen har Cæcilie Norby den italienske piano-virtuosen Rita Marcotulli, som blant andre har spilt med Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. På trommer finner vi polske Dorota Piotrowska, som er kjent for sine malende trommespill. Orkestrets bassist er tyske Lisa-Rebecca Wulff, som har turnert med Nils Landgren og Bob Mintzer. Sveitsiske Nicole Johänntgen er mesteren i hjertefølt og energisk saksofonspill. Sist, men ikke minst, den herlige trompetisten Hildegunn Øiseth, som spiller rått, vakkert og storslått, litt som naturen her hjemme!

31. januar kom platen Sisters in Jazz, vi feirer den fine musikken i kveld!

Cæcilie Norby – vokal, Nicole Johänntgen – saksofon, Hildegunn Øiseth – trompet, Rita Marcotulli – piano, Lisa-Rebecca Wulff – bass, Dorota Piotrowska – trommer

The post Cæcilie Norby – European Sisters in Jazz appeared first on Jazz i Norge.

 
30.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Trio De Janeiro
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Tom S. Lund – gitar Anne Marie Giørtz – vokal Knut Riisnæs – tenorsaksofon

Tom S. Lund og Anne-Marie Giørtz har samarbeidet siden tidlig 80-tall, og utgjør kjernen i Trio de Janeiro. Disse to har gjennom mer enn 3 tiår samarbeidet med en rekke profilerte med-musikere, og har denne gang selveste Knut Riisnæs som solist.

På repertoaret står det som alltid elegant brasiliansk bossa nova, samba og choro. Selv om det er en stund siden Trio de Janeiro gjestet herr Nilsen, er gruppen stadig flittig brukt rundt i landet, og herved ønskes altså alle velkommen til en ettermiddag hvor «den typiske brasilianske aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet» står i høysetet.

The post Trio De Janeiro appeared first on Jazz i Norge.

 
30.03 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Flammer Dance Band
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00
Nasjonal jazzscene

Cool tunes cooks the dance floor in this all nighter!

En gang i måneden er Victoria nesten en annen planet, da det er du og dine jassbevegelser som gjelder. Forskjellen på jass og jazz er DJ´ene Espen Horne og Erik Holms store styrke. De får et dansegulv til å sprette fra første låt, øyne og tenner glitrer i mørket når musikken tar tak i beina og rompa til den gamle kinoen! Som om ikke det var nok, Stig Paa kommer og snurrer noen gullkorn som bonus. Mist deg selv litt på Victoria, det her du bare godt av!

Det blir nemlig levende glede, groove og galskap. Congas, krønsj og klemtende saksofon, disko med jungelekko, varme trommebrekk fra 70-tallets heftige afrobeat og mere til. For alt dette inkarnerer Flamme Dance Band, en psykedelisk gjeng vibrerende karer som ikke vil mer enn å se deg danse, se deg glise. Livebandet i kveld blir uforglemmelig!

Torb Roach – vokal, trommer, Dasin Apal, keys, Jelly Jells – gitar, Bror Havnes – saksofon, Sifu Pablo – perkusjon

20 års aldersgrense. Ingen vergeordning

The post Jassbox – live: Flammer Dance Band appeared first on Jazz i Norge.

 
31.03 Herr Nilsen
Romsås storband gjør Snarky Puppy
1800 entré
Herr Nilsen

«Snarky Puppy: Music For The Brain And Booty» Slik introduserte radioprogrammet Jazz Night in America dette fenomenet av en jazzgruppe som på få år har gjort stor suksess med sin særegne musikk som vanskelig lar seg sette i bås. Med tre Grammypriser og fulle hus over hele verden har Snarky Puppy klart å gjøre komplekse rytmer og harmonier tilgjengelig for et stort og ungt publikum. Romsås Storband vil gjøre et utvalg Snarky-låter fra flere av deres album, arrangert for storband av vår eminente bandleder, Mathias Hole.

Foto: freestock.org by pexels

The post Romsås storband gjør Snarky Puppy appeared first on Jazz i Norge.

 
31.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Lysne & Eilertsen Duo, support AOJO
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Mats Eilertsen: bass, Jo David Mayer Lysne: gitar Foto: Kristoffer Eikrem Support: Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester AOJO, ledet av Shannon Mowday

Den akustiske gitaristen Jo David M. Lysne, med bassist Mats Eilertsen slapp på slutten av 2017 plata «Meander». Begge to er kjent med å stå – og sitte – på Kampenjazz’ scene. Musikken er åpenbart inspirert av Lysnes inntrykk fra Filefjell og mange opphold på hans bestefars hytte der. Men musikken tegner historier og linjer som går langt utover dette, med dramaturgi og lyrikk, Lysne lover også klanger som kan bringe tankene mot det Fjerne Østen. Andre Kampenvenner kommer også. AOJO – Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester – er support denne kvelden. Orkesteret ble startet opp høsten 2014 med medvirkning fra Østnorsk jazzsenter og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år. Bandet består i dag av femten musikere i alderen 14 til 20 år. Saksofonisten og komponisten Shannon Mowday er musikalsk leder for bandet. Etter en strålende konsert våren 2018 kommer de unge nå tilbake!

The post Kampenjazz: Lysne & Eilertsen Duo, support AOJO appeared first on Jazz i Norge.

 
31.03 Herr Nilsen
Søndagsjammen
2100 entré
Herr Nilsen

Populær og kvalitetsfylt jazzjam med særs god stemning, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo jazzforum. Gratis inngang og bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.