Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.02 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Apokaluptein and The Abstract Youth
0000 entré Studenter: Gratis | Barn og ungdom under 18 år: Gratis | (20% rabatt ved forhåndskjøp)
Norges Musikkhøgskole

I 2015 skreiv og framførte Live Maria Roggen tingingsverket «Apokaluptein – The Uncovering» for festivalen Vossajazz. Verket tar for seg økologisk kollaps og menneskas liv i katastrofetider.

Mykje har skjedd på kloden sidan 2015. Det greske ordet Apokaluptein betyr «å avdekke». Kanskje kan ein klimakrise avdekke nye moglegheiter for menneska – og kanskje kan jazzmasterstudentane avdekke ei ny og meir dagsaktuell tolking av Apokaluptein.

Musikk: Live Maria Roggen og Hilmar Jensson Tekstar: Live Maria Roggen

The post Apokaluptein and The Abstract Youth appeared first on Jazz i Norge.

 
01.02 Cosmopolite
Kuba Wiecek Trio
2000 entré
Cosmopolite

Med et repertoar bestående av både standardlåter og egen musikk, både av komposisjoner og improvisasjon, er Więcek en musiker og komponist som kan bli en av Polens neste Store. Kuba Więcek startet sin musikerkarriere i den klassiske tradisjonen, først med cello og siden saksofon, men i dag er det jazzsaksofonist vi kjenner Więcek som. Saksofonisten lar seg inspirere av et bredt spekter av tradisjoner; i hans musikk finner vi elementer som kan spores tilbake til klassisk musikk og europeisk folklore, så vel som elektronika og hiphop.

Tomasz Pierchala, som driver jazzklubben 12on14 i Warszawa, beskriver musikk til Kuba Więcek Trio slik, “There are also some echoes of Steve Reich, exploration of the sources of jazz, of dance traditions, of earlier musical experiences and the classical background, souvenirs of various journeys, and even inspirations from the music of Massive Attack (…)”

Tour

Line up:

Kuba Więcek – saksofoner Michał Barański – kontrabass/bassgitar Łukasz Żyta – trommer

I samarbeid med Norsk Jazzforum og Vinterjazz

The post Kuba Wiecek Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
01.02 Nasjonal jazzscene
Mats Eilertsen Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Mats Eilertsen trio is back with a vengeance – and a new release on ECM

Fredag 1. februar, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 250/200

Av og til kan det virke som Mats Eilertsen spiller på Victoria minst en gang i uka. Han gjør jo ikke det, langt derifra! Det er bare at han er så tilstede når han først står på scenen, og banda han spiller i så bra, at det har satt seg i veggene. Enten det er i Rubicon, Skydive eller med Kornstad og Tord Gustavsen, ligger den dype og lyriske basstonen under som et varmende grunnfjell.

Mats Eilertsen Trio har har holdt sammen i snart et tiår. Den bunnsolide besetningen med Harmen Fraanje og Thomas Strønen øser fra et reservoar av melodirike og nervedirrende låter, og de har fortsatt til gode å levere et likegyldig øyeblikk. Det er fem år siden deres forrige utgivelse, den nydelige Sails Set fra 2008. I vår kommer det nye albumet And then comes the night, denne gangen på ECM – en perfekt gave til plateselskapet som fyller femti i år, skulle vi tro!

Harmen Fraanje – piano, Mats Eilertsen – bass, Thomas Strønen – trommer

The post Mats Eilertsen Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30 - billetter i døren!
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

Klart for ny sesong med Barnas jazzscene! Konsertserien har de siste årene blitt en institusjon på Nasjonal jazzscene, og gjengen med unge musikanter fra Improbasen begynner å bli husvarme etter å ha underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare. Barnas jazzscene er en månedlig konsertserie som gjennom flere sesonger har begeistret og imponert Oslos konsertpublikum.

Musikantene hører til på Improbasen, og på konserten denne lørdagen får du oppleve utøvere helt ned i åtteårsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk. Vi lover god stemning, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå.

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Victoria, Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene – bra barn jazzer fritt!
1400 entré Billetter selges i døra
Barnas Jazzhus

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

Klart for ny sesong med Barnas jazzscene! Konsertserien har de siste årene blitt en institusjon på Nasjonal jazzscene, og gjengen med unge musikanter fra Improbasen begynner å bli husvarme etter å ha underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare. Barnas jazzscene er en månedlig konsertserie som gjennom flere sesonger har begeistret og imponert Oslos konsertpublikum.

Musikantene hører til på Improbasen, og på konserten denne lørdagen får du oppleve utøvere helt ned i åtteårsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk. Vi lover god stemning, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå.

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene – bra barn jazzer fritt! appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Thomas Franck/Knut Riisnæs kvintett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Thomas Franck (S) & Knut Riisnæs – tenorsaksofon Ben Besiakov (DK) – piano Hans Backenroth (S) – bass Tom Olstad – trommer

Her får vi et ekte «Tenor Meeting» mellom to av skandinavias største: svenske Thomas Franck og vår egen Knut Riisnæs. Kompet består av en hel-skandinavisk trio med Ben Besiakov på piano, Hans Backenroth på bass og Tom Olstad på trommer.

Thomas Franck er født i Helsingborg i Sverige, men har mesteparten av sin karriere vært bosatt i København. Her har han vært en av de ledende musikerne siden 90-tallet og har spilt med navn som Jens Winther, Carsten Dahl, Doug Raney og Thomas Clausen, foruten Danmarks Radio (DR) Big Band. Han har medvirket på uttallige plateinnspillinger med storheter som bl.a. Roy Haynes, Al Foster og Kirk Lightsey. Thomas regnes som en av skandinavias ledende jazzutøvere og har mottatt flere priser for sitt spill, som alltid er hardtswingende, energisk og virtuost.

Knut Riisnæs trenger vel ingen nærmere presentasjon for Oslo jazzforum sitt publikum, velkjent som han er både med egen kvartett og fra mange andre konstellasjoner. Han blir med rette kalt en bauta i norsk jazz og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Ben Besiakov er også en kjent og kjær gjest, med sitt groovy og alltid swingende pianospill og en imponerende merittliste innen dansk jazz.

Hans Backenroth har vært Sveriges mest etterspurte bassist i en årrekke og har spilt med omtrent alle store legender i svensk jazz, som Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Kjell Øhman, Putte Wickmann, Bernt Rosengren med flere. Han har de siste årene vært å høre på Herr Nilsen flere ganger.

Tom Olstad er godt kjent som en trommeslager som har medvirket i uttallige band og han har i mange år spilt med bl.a. Karin Krog, Knut Riisnæs og Vidar Johansen, for å nevne noen.

Det forventes en hardtswingende ettermiddag og repertoaret vil i stor grad være hentet fra «The Great American Songbook.»

The post Thomas Franck/Knut Riisnæs kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Nasjonal jazzscene
Building Instrument
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A beautiful hybrid of jazz and pop music

Lørdag 2. februar, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 250/200

Jazz er så mangt. Alt etter hvem du spør kan jazz være parademusikk fra sørstatene, kompromissløs friimpro eller elektronisk buldring. Jazz kan være folkelig, melodiøst og fint, eller elitistisk, utfordrende og provoserende. Noen elsker jazz, andre hater jazz, men de færreste er likegyldige.

Bergensutsprungne Building Instrument befinner seg i et sted inne i dette mylderet, i et frodig og fabulerende ingenmannsland mellom elektronisk pop og organisk improvisasjon. På den ferske, allerede kritikerhyllede, Mangelen min er tekstene fortsatt på moldedialekt, på fantasispråk eller ordløse, men musikken er blitt større og mer dansbar. Åpen og fengende, aggressiv, men med et smil på lur. Rett og slett musikk du ikke har hørt før.

Er Building Instrument jazz? Ja, absolutt. Og nei. Det er det som er det fine. Building Instrument mangler ikke noe.

Mari Kvien Brunvoll – vokal, sampler, siter, perkussion, kazoo, Åsmund Weltzien – synthesizer, elektronikk, melodika, Øyvind Hegg-Lunde – trommer

The post Building Instrument appeared first on Jazz i Norge.

 
03.02 Cafeteateret
Kampenjazz: FALKEVIK VINTERJAZZ
2000 entré
Kampenjazz

FALKEVIK

Julie Falkevik Tungevåg: vokal, piano og elektronikk, Ellen Brekken: kontrabass, elbass og kor, Marius Trøan Hansen; trommer, elektronikk og vokal Fotokreditering: Julia Marie Naglestad

Med mot, kreativitet og kjærlighet for improvisasjon, utgjør Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Veslemøy Narvesen trioen FALKEVIK – en trio som kombinerer det kalde, nordiske jazz- uttrykket med elegante og rare popmelodier. Musikken beveger seg i landskapet singer-songwriter/indiejazz, med lyriske instrumentelle partier og riff-baserte soloer. I oktober kom FALKEVIK med debutplata «Louder than I`m used to» på Drabant Music. Albumet er inspirert av naturen på vestlandet, trangen til å reise ut, og frykten for å miste fotfestet og drukne i storbyen. Dessuten har musikken til blant annet Keith Jarret, Olga Konkova, Esbjörn Svendsson Trio og Morten Qvenild vært vikte inspirasjonskilder. Debutalbumet “Louder than I`m used to” har, allerede fått flere gode anmeldelser. Dagsavisens anmelder Geir Rakvaag gir plata terningkast 5 og sier at “Falkevik står fram som et av høstens beste nye navn”. Albumet får også terningkast 5 i Aftenposten – under overskriften “Jazztrio med popteft”, og anmelder Eivind A. W. Stuen konkluderer med “Falkevik har rett og slett funnet sin plass musikalsk og leverer en gjennomført debut”.

The post Kampenjazz: FALKEVIK VINTERJAZZ appeared first on Jazz i Norge.

 
04.02 Nasjonal jazzscene
Klassisk på Victoria: Engegårdkvartetten
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

Mandag 4. februar kl. 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 390/290

Til den andre konserten i serien Klassisk på Victoria kommer herlige Engegårdkvartetten sammen med en haug med gjester. Arrangørene Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria hele våren! Duoen setter skaperglede og spillegleden i høysetet, og setter fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Engegårdkvartetten ble raskt etter dannelsen i 2006 et av de mest ettertraktede kammermusikk-ensemblene i Norge. Kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret er kvartetten det perfekte utgangspunktet for målet med å åpne opp musikken og invitere nye stemmer inn. I tillegg er medlemmene kjent som engasjerte formidlere med fokus på gode møter med musikken. De har blant annet jobbet med Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Emma Johnson og folkemusikeren Nils Økland, i tillegg til å være arrangører av Lofoten International Chamber Music Festival og involvert i Oslo Quartet Series.

Klassisk på Victoria har et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk. Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Arvid Engegård – fiolin, Alex Robson – fiolin, Juliet Jopling – bratsj, Jan Clemens Carlsen – cello

Engegårdkvartetten støttes av Norsk Kulturråd

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

The post Klassisk på Victoria: Engegårdkvartetten appeared first on Jazz i Norge.

 
05.02 Nasjonal jazzscene
OJC: Kristoffer Kompen ? A Tribute To Jack Teagarden
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Revisiting and renewing a trombone legend

Tirsdag 5. februar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 240/190 for ikke-medlemmer

Kristoffer Kompen er en markant trombonist og har i de siste åra gitt ut tydelige og nydelige skiver under eget navn. Samtidig virker det som om det musikalske hjertet hans banker med ekstra glød i det eviggrønne melodilandskapet.

Nasjonal jazzscene og Oslo Jazz Circle samarbeider om dette arrangementet. Kristoffer Kompen vil denne kvelden spille og fortelle om Jack Teagarden, den kanskje mest kjente jazztrombonisten gjennom tidene, og hans musikalske utvikling. Karrieren til Teagarden strakk seg fra midten av 1920-tallet til han døde i 1964. I løpet av karrieren samarbeidet Teagarden med musikere som Bix Beiderbecke, Louis Armstrong, Benny Goodman og Earl Hines.

I samarbeid med sin egen kvintett søker Kompen å forvalte, fornye og levendegjøre gleden og betydningen av Jack Teagardens musikk. I løpet av kvelden vil Kompen og hans kumpaner illustrere og utvikle beskrivelsen av Teagardens musikk.

Kompen tar tak i melodiene og gjør det med en imponerende tonedannelse og smidighet. Med dette gjør Kompen denne musikken aktuell for en ny tid. I kvintetten møtes et stjernelag av musikere på tvers av generasjoner for en felles hyllest til sjangeren og den store trombonevirtuosen. Uttrykket er moderne, basert på musikk med sterke røtter i jazzhistorien.

Dette bandet er en fryd å høre, og du trenger ikke å ha swingfot for å nyte det. Men har du det, så får du ikke en bedre konsertopplevelse enn dette noe annet sted!

Kristoffer Kompen – trombone, Børre Frydenlund – gitar, vokal, David Skinner – piano, Svein Aarbostad – bass, Hermund Nygård – trommer

Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazz Circle. Sesongkort ved Nasjonal jazzscene og betalt medlemsskap i Oslo Jazz Circle gjelder!

The post OJC: Kristoffer Kompen – A Tribute To Jack Teagarden appeared first on Jazz i Norge.

 
06.02 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Emmeluth?s Amoeba + Bear Brother
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Weightless time studies with plenty drama meets free jazz hurricane

Onsdag 6. februar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – gratis inngang!

Med sitt rimelig ferske og kritikerroste debutalbum under armen kommer Emmeluth’s Amoeba innom Uhørt! på sin vårturné. Tittelsporet POLYP, som er engelsk for sjøanemone, henter inspirasjon fra koralldyrets skjelettløse dans under vannet, og musikken har i seg en vektløshet og mystikk som er fargesprakende og fri. Det grenser til samtidsmusikk med spennende kraft og tidvis voldsom dramaturgi.

Signe Emmeluth – saksofon, Christian Balvig – piano, Karl Bjorå – gitar, Ole Mofjell – trommer

Bear Brother er friske saker, her er det full blås i medvinden fra inspirasjonskildene Mats Äleklint, Paal Nilssen-Love og Per Texas Johansson. Kvintetten spiller energisk og melodiøs frijazz, og makter å fornye sjangeren med sin egen, frekke tilnærming. Det er mye glede og et godt glis i tonene!

Erling Skorpen – trompet, Lauritz Skeidsvoll – saksofon, Isach Skeidsvoll – piano, Håkon Norby Bjørgo – bass, Martin Mellem – trommer

The post Uhørt! Emmeluth’s Amoeba + Bear Brother appeared first on Jazz i Norge.

 
06.02 Sagene Lunsjbar
Erlend Albertsen / Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar
2000 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Erlend Olderskog Albertsen is a bassist, composer and co-runner of the record label ‘Dugnad rec’. He is living in Oslo, where he plays in groups such as: Akmee, Filosofer, Sanskriti Shreshta Avatar and his own project “RødssalG nEEn GlassdøR”.

Erlend Olderksog Albertsen – sax Aksel Westlund – gitar Adrian Myhr – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

The post Erlend Albertsen / Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar appeared first on Jazz i Norge.

 
06.02 Herr Nilsen
Lars Frank Kvartett m/Bjørn Ingelstam
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Bjørn Ingelstam er tross sin unge alder allerede et topp navn på den europeiske jazzscene. Som trompetist og vokalist har han turnert over hele verden, både med sin egen gruppe og som gjestesolist med andre band. Etter opphold og studier i New York i fem år har han nå bosatt seg i Paris. Bjørn har spilt med jazznavn som, Wytciffe Gordon, Jason Marsalis, Bob Wilber og Anat Cohen bl.a.

Bjørn Ingelstam (SE) tp/vo Lars Frank sax/clar David Skinner pno Svein Aarbostad bass Marcus Lewin dms

The post Lars Frank Kvartett m/Bjørn Ingelstam appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Cafeteateret
Café Society Oslo
2000 entré
David Arthur Skinner

Café Society er en ny månedlig swingjazz-klubb på Grønland, med toppmusikere, stjernevokalister og kunstneriske overraskelser. Etter en utsolgt konsert i januar, er denne den andre i konsertserien.

Majken Christiansen – vokal Georg Reiss – klarinett, saxofon Svein Erik Martinsen – gitar, vokal David Arthur Skinner – piano, MC Svein Aarbostad – bass Janne Eraker – steppdans Joachim Kwetzinsky – klassisk piano

The post Café Society Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Nasjonal jazzscene
Mette Rasmussen ? solo + Enemy
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Like-minded experimentalists and improvisers

Torsdag 7. februar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 230/180

Sist vi opplevde Mette Rasmussen var det helt alene på scenen på Rockefeller, som oppvarmer for Godspeed You! Black Emperor, og for en kraftoppvisning det var! Det er utadvendt og velkommende, supersonisk med ustoppelig fart og en omkransende, nærmest fysisk opplevelse. Hun spilte variert og interessant, energisk og tøft hele veien. Mette Rasmussen omtales som et av de aller største talentene i nordisk jazz om dagen, og er et begeistrende møte. Vi gleder oss til mer solo!

Mette Rasmussen – saksofon

Av Enemy får du litt å tygge på! Som navnet tilsier, er dette bandet ikke din nye bestevenn, men heller en sparringspartner, en utfordrer kanskje? Omtalt som en forhandling mellom kryptisk rytmikk, her er høyenergisk, intens og ganske vill musikalitet. Vi kjenner dem hver for seg: Petter Eldh, sist sett her med Django Bates, Kit Downes som den fargerike og spennende pianisten fra England og James Maddren fra Kit Downes Trio og med Phil Donkin. I Enemy er det lekne benspenn og melodisk grensesprenging som gjelder!

Kit Downes – piano, Petter Eldh – bass, James Maddren – trommer

The post Mette Rasmussen – solo + Enemy appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Oslo Gamle Raadhus
Liveplateinnspeling: Baker Hansen & John Pål Inderberg
2000 entré
Baker Hansen

BAKER HANSEN – CHET PÅ NORSK

Korleis kan ein lytte med nye øyre på nokre av dei mest kjente klassikarane frå jazzlitteraturen?

Og korleis tolke ein gigant som Chet Baker i ny, norsk kontekst?

Baker Hansen har sidan 2010 laga sine eigne musikalske n forteljingar, baserte på musikken som Chet Baker spelte. Historiane er tidlause og velkjente, men tekstane er omarbeidd til norsk og framførte på dialekt av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. På vårt eige mål kjem musikken og innhaldet brått nærare på oss – og konsertane vert ei øyreopnande oppleving som publikum på godt over 150 konserter i Noreg og Sverige kan fortelje om.

Med John Pål Inderberg som gjest er vi trygge på at dette blir ein minneverdig kveld! Hittil uinnspelte låtar frå Chet sin katalog står på programmet, det blir BGS (bandet-går-stemning) og om alt går bra kan konserten opplevast om att på plate.

Baker Hansen har gjeve ut to album med Chet på norsk, Ei som deg (2014) og Gamle Daga (2016). Kom og ver med når vi lagar den tredje!

CC: 250/150 (student/honnør)

The post Liveplateinnspeling: Baker Hansen & John Pål Inderberg appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Nasjonal jazzscene
Solveig Slettahjell
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Embodied songs

I fjor gav Slettahjell ut den flotte plata Live at Victoria, tatt opp nettopp hos oss! Det nære opptaket er et fantastisk dokument som viser henne som en av de virkelig store stemmene i norsk jazz. Musikken er fra hele spekteret av hennes karriere, stemmen alene, med piano, med band og så: fullt gospelkor!

Hun ble først kjent med sitt Slow Motion Orchestra, vakre og malende versjoner av kjente jazz- og poplåter, innovativt akkompagnert av Morten Qvenild. Videre utvidet hun repertoaret i samarbeid med spennende prosjekter som In The Country, Knut Reiersrud, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig. Endelig er hun tilbake hos oss, og tar med seg hele historien sin.

Solveig Slettahjell kan ikke unngå å berøre sine tilhørere. Med stor tilstedeværelse og musikalitet formidler hun alt fra salmer og jazzstandarder til egne komposisjoner med særegenhet og autoritet. Vi har gitt Solveig åpen scene til å gjøre det hun vil og gleder oss til nok en stor musikkopplevelse!

Solveig Slettahjell – vokal, piano, Pål Hausken – trommer

The post Solveig Slettahjell appeared first on Jazz i Norge.

 
09.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Karl-Henrik Ousbäck feat. Lage Lund & Petter Wettre
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Lage Lund – gitar Petter Wettre – saksofon Niklas Fernqvist – bass Karl-Henrik Ousbäck – trommer

En ny kvartett med några av de finaste jazznamnen på scenen just nu. I ett möte mellan musiker från olika generationer och blandad bakgrund skapas en musik som är gränsöverskridande och explosiv i sitt uttryck. Fyra starka personligheter strålar samman i en kraftfull frihetshymn till jazzens historia och framtid.

Lage Lund är inte bara betraktad som en av de mest framstående gitarristerna i sin generation utan även som en av de största jazzmusikerna i världen idag. Han har blivit hyllad av Pat Metheny som en favoritgitarrist och är ”all music and soul” enligt Russel Malone. Lund är bland de högst rankade musikaliska personligheterna i världen, han är en av de som sätter standarden. www.lagelund.com

Petter Wettre är ett av de största namnen inom europeisk jazz. Efter sina studier på Berklee Collage of Music återvände han till Norge följt av en stor karriär i Skandinavien och Europa. Han har gjort 15 skivor i eget namn och har spelat med musiker som George Garzone, Dave Liebman, Joey Defrancesco, Adam Nussbaum för att nämna några. www.petterwettre.com

Karl-Henrik Ousbäck har blivit omskriven i Svensk och internationell musikpress sedan sitt första framträdande när han var sju år gammal. Han är en återkommande gäst på Skandinaviens stora jazzscener och har även turnerat i Europa, Asien och Afrika. I höstas släppte han sin debutalbum Somewhere and Somewhen. Ousbäck har spelat med bland andra Jonas Kullhammar, Håkan Broström, Petter Wettre, Rufus Reid, Susanna Risberg, Carl Winther, Thomas Franck m.fl. www.karlhenrikousback.com

Niklas Fernqvist – opprinnelig fra Uppsala – nå bosatt i Stockholm har studert jazz og improvisasjon ved det Kongelige musikkakademiet i Stockholm og ved Conservatoire de Paris. I tillegg til å spille med mange av Sveriges fineste musikere – bl.a. Gösta Rundqvist, Fredrik Ljungkvist, Joakim Milder leder han også plateselskapet Maine Coon Productions.

The post Karl-Henrik Ousbäck feat. Lage Lund & Petter Wettre appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré
Improbasen

Søndag 10. februar starter er åpningsdagen for en ny konsertserie på Sentralen!

Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå.

De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria.

På den første konserten får vi høre saxofonisten Lina Mosli Sæther (12), pianisten Melina Bjørndal (12), bassisten Guro Frøseth (13), og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (11).

Dette er barn som med ulike konstellasjoner har turnert i Sveits og Japan, spilt konserter i Italia og Portugal, og medvirket på metodikkpresentasjoner for tunge fagmiljøer.

Det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren.

Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré Billetter kjøpes i døra
Improbasen

Søndag 10. februar starter er åpningsdagen for en ny konsertserie på Sentralen!

Konsertene arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Den nye konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå. De fleste er elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria.

På den første konserten får vi høre saxofonisten Lina Mosli Sæther (12), pianisten Melina Bjørndal (12), bassisten Guro Frøseth (13), og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (11).

Dette er barn som med ulike konstellasjoner har turnert i Sveits og Japan, spilt konserter i Italia og Portugal, og medvirket på metodikkpresentasjoner for tunge fagmiljøer. Det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren.

Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Cafeteateret
Susanna
2000 entré
Kampenjazz

Susanna er invitert til å være Residerende Kapellmester hos Kampenjazz i 2019! Søndag 10.februar spiller: Susanna Susanna: flygel, vokal, Helge Sten: gitar, Pål Hausken: trommer, vokal Susanna tar med seg Helge Sten på gitar og Pål Hausken på trommer og vokal, selv spiller hun flygel og synger. Denne trioen spilte sin første konsert i 2007 og er den opprinnelige besetningen i Susannas trio. Sammen har de gjort albumet ‘Flower of Evil’, innspilt i legendariske Atlantis Studio i Stockholm.

Denne søndagskvelden i februar vil de spille et bredt utvalg fra mange av Susannas album, både hennes egen musikk og personlige cover låter.

Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt kritikerrost musikk siden debuten i 2004, på uavhengige labler som Rune Grammofon, og gjennom eget plateselskap SusannaSonata siden 2011. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Purcell og ABBA, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen, Jessica Sligter og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna mottok Rolf Gammleng-prisen i Åpen Klasse i 2012, i 2015 ble hun tildelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun den store musikerprisen fra DNB som utdeles på Kongsberg Jazzfestival. Susanna har vunnet Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013, 2014 og 2016, EDVARD-prisen i Åpen Klasse i 2017 og var komponist av selve Tingingsverket på Vossa Jazz 2017.

Foto kreditt Signe Fuglesteg Luksengard.

The post Susanna appeared first on Jazz i Norge.

 
13.02 Norges musikkhøgskole
Serendipfestivalen 2019
1200 entré Konsert med NMH Blåhvalstorband kr 150, Gratis for studenter

Serendipfestivalen er en festival arrangert av elever ved jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole. Festivalen blir holdt 13.- 16. februar, og 24/25 konserter er gratis.

Aldersgrenser på Kulturhuset: Før kl. 20:00 18 år. Etter kl. 20:00 20 år.

Program:

Onsdag 13. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 17:00 Full Hals 18:00 Marhaug/Taxt

Torsdag 14. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 16:30 Ruben Gilje trio 17:15 Majorstuen Ørkenbluesensamble 18:00 NMH Blåhvalstorband (billettpris 150 kr)

Fredag 15. februar

NORGES MUSIKKHØGSKOLE: 12:00 Majorstuen Ørkenbluesensamble, Lindemansalen (barnekonsert, ikke åpen inngang)

KULTURHUSET I OSLO, BOKSEN 15:00: Hypnopomp 15:40 : Azungu Afrodite 16:20 : Edvardsen/Brix 17:00: Horndalseen 17:40: Kaare Wildkock 18:20: Thea Emilie Wang 19:40: Han Gaiden 20:20: Sex Magik Wizards 21:00: Pre-Echo

Lørdag 16. februar

PÅ KULTURHUSET, BOKSEN 16:00: Milkdrone 16:40: Passe Planta 17:20: Bang Bang Watergun 18:00: Rino Sivathas Experiment 22:30: Noisebois 23:45: Theropods 01:00: DJ Meat is Murder

PÅ KULTURHUSET, HOVEDSCENEN 19:00: Kanaan 20:00: Wako 21:00: Fieh

The post Serendipfestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
13.02 Nasjonal jazzscene
Ikue Mori + Bjørn Marius Hegge Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Expressive and improvising trio + intense audiovisual alternative art

Bassisten Bjørn Marius Hegge vant Spellemann med sitt andre band, Hegge, men det er tydeligvis ikke grunn god nok til å hvile på laurbærene. Istedenfor har han gjenga opp med to av kongerikets kvasseste og kompromissløst idiosynkratiske musikere: Oscar Grönberg fra Doffs Poi og Hanna Paulsberg Concept og Atomic-trommis Hans Hulbækmo! Plata Assosiasjoner kom allerede i fjor – nå er det livepublikumet som skal tas.

Oscar Grönberg – piano, Bjørn Marius Hegge – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Helt siden slutten av syttitallet har japanske Ikue Mori vært en meget betydelig figur i det alternative musikkmiljøet i New York. Først som trommis i det ekstremt innflytelsesrike no wave-bandet DNA med Arto Lindsay og Tim Wright, senere som soloartist og elektronikapionér i et utall konstellasjoner, deriblant medlem i miljøets gudfar, John Zorns band Electric Masada.

Ikue Mori kommer til Victoria med Pomegranate seeds, en musikalsk og audiovisuell tolkning av den amerikanske 1880-tallsforfatteren Nathaniel Hawthornes gjenfortellinger av greske myter for barn. Improvisert musikk livemikses med video og dukketeater til en intens og spektakulær konsertopplevelse.

Ikue Mori – elektronikk, video, dukker

The post Ikue Mori + Bjørn Marius Hegge Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Norges musikkhøgskole
Serendipfestivalen 2019
1616 entré Konsert med NMH Blåhvalstorband kr 150, Gratis for studenter

erendipfestivalen er en festival arrangert av elever ved jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole. Festivalen blir holdt 13.- 16. februar, og 24/25 konserter er gratis.

Aldersgrenser på Kulturhuset: Før kl. 20:00 18 år. Etter kl. 20:00 20 år.

Program:

Onsdag 13. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 17:00 Full Hals 18:00 Marhaug/Taxt

Torsdag 14. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 16:30 Ruben Gilje trio 17:15 Majorstuen Ørkenbluesensamble 18:00 NMH Blåhvalstorband (billettpris 150 kr)

Fredag 15. februar

NORGES MUSIKKHØGSKOLE: 12:00 Majorstuen Ørkenbluesensamble, Lindemansalen (barnekonsert, ikke åpen inngang)

KULTURHUSET I OSLO, BOKSEN 15:00: Hypnopomp 15:40 : Azungu Afrodite 16:20 : Edvardsen/Brix 17:00: Horndalseen 17:40: Kaare Wildkock 18:20: Thea Emilie Wang 19:40: Han Gaiden 20:20: Sex Magik Wizards 21:00: Pre-Echo

Lørdag 16. februar

PÅ KULTURHUSET, BOKSEN 16:00: Milkdrone 16:40: Passe Planta 17:20: Bang Bang Watergun 18:00: Rino Sivathas Experiment 22:30: Noisebois 23:45: Theropods 01:00: DJ Meat is Murder

PÅ KULTURHUSET, HOVEDSCENEN 19:00: Kanaan 20:00: Wako 21:00: Fieh

The post Serendipfestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Cosmopolite
Ms. Lisa Fischer & Grand Baton
2000 entré
Cosmopolite

Opplev en av verdens fremste vokalister presentere psykedelisk soul og progressiv rock inspirert av rytmer fra Afrika, Midtøsten og Karibia.

“The hair on the back of your neck stands up. The display of vocal magic was mesmerizing,” blir det skrevet om en av Amerikas ypperste bakgrunnsvokalister, Lisa Fischer. Samarbeidene hun kan flagge med inkluderer stjernenavn som Aretha Franklin, Tina Turner og Chaka Khan, hun har vært fast innslag på turnèene til The Rolling Stones siden 1989 og hun har sunget på plater med alt fra AC/DC til Bobby McFerrin. Men nå er det Lisa Fischer selv som skal stå i fokus.

På 90-tallet gjorde Lisa Fischer stor suksess med låter som «How Can I Ease the Pain», men det var ikke før senere at solokarrieren skjøt fart. Sammen med trioen Grand Baton har Fischer gjort stor suksess som soloartist, og dokumentarfilmen 20 Feet From Stardom (2013) har særlig bidratt til dette. Filmen handler om korister og bakgrunnssangere, deriblant Fischer, og førte til at hun gjenopptok karrieren som soloartist. I filmen kan vi høre henne synge “Gimme Shelter” med Mick Jagger, mens artister som Sting, Patti Austin og Chris Botti skryter uhemmet av henne.

The post Ms. Lisa Fischer & Grand Baton appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Nasjonal jazzscene
Marc Ribot Ceramic Dog
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Eclectic and dirty art-rock slash punk-jazz from the dark basements of NYC

Marc Ribot kom seilende inn i rampelyset som gitarist på Tom Waits’ Rain Dogs-album, og han har i alle år etter vært the-go-to-guy når folk som Elvis Costello, Waits eller for den del David Sanborn har trengt en gitarist utenom det ordinære. På egen kjøl liker mannen som muligens har spilt på flere John Zorn-utgivelser enn Zorn selv, seg best i mellomromma, alltid på vei til en annen sjanger.

Ceramic Dog er blitt omtalt som et post-everything-band, men strengt tatt er det langt mer avant enn post. Ikke så rart kanskje, siden Ribot har med seg en annen veteran fra New Yorks tøffeste alternativscener, Shahzad Ismaily, i tillegg til trommefantomet Ches Smith fra bl.a. Secret Chiefs 3. Det er skittent og pønkete og lukter av storby og mørke kjellere. Og innimellom, som på Brubeck-sviska Take Five, kan det hele minne om The Stooges som prøver å komme inn på jazzlinja.

Knallhard, eklektisk kunstrock for folket!

Marc Ribot – gitar, vokal, Shahzad Ismaily – bass, Ches Smith – trommer

The post Marc Ribot Ceramic Dog appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Kulturhuset i Oslo
Serendipfestivalen 2019
1500 entré

erendipfestivalen er en festival arrangert av elever ved jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole. Festivalen blir holdt 13.- 16. februar, og 24/25 konserter er gratis.

Aldersgrenser på Kulturhuset: Før kl. 20:00 18 år. Etter kl. 20:00 20 år.

Program:

Onsdag 13. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 17:00 Full Hals 18:00 Marhaug/Taxt

Torsdag 14. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 16:30 Ruben Gilje trio 17:15 Majorstuen Ørkenbluesensamble 18:00 NMH Blåhvalstorband (billettpris 150 kr)

Fredag 15. februar

NORGES MUSIKKHØGSKOLE: 12:00 Majorstuen Ørkenbluesensamble, Lindemansalen (barnekonsert, ikke åpen inngang)

KULTURHUSET I OSLO, BOKSEN 15:00: Hypnopomp 15:40 : Azungu Afrodite 16:20 : Edvardsen/Brix 17:00: Horndalseen 17:40: Kaare Wildkock 18:20: Thea Emilie Wang 19:40: Han Gaiden 20:20: Sex Magik Wizards 21:00: Pre-Echo

Lørdag 16. februar

PÅ KULTURHUSET, BOKSEN 16:00: Milkdrone 16:40: Passe Planta 17:20: Bang Bang Watergun 18:00: Rino Sivathas Experiment 22:30: Noisebois 23:45: Theropods 01:00: DJ Meat is Murder

PÅ KULTURHUSET, HOVEDSCENEN 19:00: Kanaan 20:00: Wako 21:00: Fieh

The post Serendipfestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Nasjonal jazzscene
Siril Malmedal Hauge
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

New songs from rising vocal star – release concert!

Det er alltid stas når en ny vokalstjerne stiger over horisonten. Siril Malmedal Hauge er en ny og spennende stemme på det norske jazzfirmamentet. En allsidig vokalist med sterke røtter i jazztradisjonen, som tross en relativt ung alder, allerede er etterspurt og aktiv i en rekke prosjekter, både som vokalist og instrumentalist. Mange vil nok huske henne fra den nydelige konserten med trioen til Erlend Skomsvoll på Victoria i høst!

I fjor kom den kritikerroste duoplata Last Things, der Malmedal Hauge serverte oss vare og varme versjoner av alt fra Beatles og Jimi Hendrix til Cole Porter. Albumet som blir sluppet i kveld, er derimot noe helt annet. Med låter skrevet spesielt for et kruttsterkt ensemble som for anledningen er forsterket med strykere, gode tekster og fengende melodier, kan Uncharted Territory fort komme til å bli en av vårens høydepunkter!

Siril Malmedal Hauge – vokal, Martin Myhre Olsen – saksofon, Torgeir Hovden Standal – gitar, Kjetil André Mulelid – piano, Martin Morland – bass, Henrik Lødøen – trommer. Oslo Strings: Adrian Løseth Waade – fiolin, Isa Caroline Holmesland – bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen – cello

The post Siril Malmedal Hauge appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Martijn van Iterson/Staffan William-Olsson kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Martijn van Iterson (NL) – gitar Staffan William-Olsson – gitar Daniel Franck (S) – bass Hermund Nygård – trommer

En av Europas beste jazzgitarister er hollenderen Martijn van Iterson – som i likhet med Jesse van Ruller studerte for Wim Overgaauw i Hilversum. Han kan sammenlignes med Peter Bernstein – som han har spilt sammen med og har turnert med bl.a. Dr. Lonnie Smith og Dave Liebman. Et råskinn, sier

Staffan William-Olsson som siden 1992 spiller gitar med The Real Thing, hadde et par år med Mezzoforte og leder grupper som SWO Trio, Sharp Nine og Four Brothers, der trommeslageren som oftest heter

Hermund Nygård – den evigunge østfoldingen – jevnlig å se med Hilde Louise Asbjørnsen, Anders Aaurum, Jørn Øien Kvartett og Petter Wettres ”Tribute To Michael Brecker”, der

Daniel Franck spiller bass. Daniel er svensken som flyttet til København og klarte å HEVE standarden på kontrabassistene. Han kan flytte fjell på en subtil måte og har en akustisk tone og et driv man må tilbake til Paul Chambers for å finne.

Tilsammen lager de musikk i landskapet ”moderne mainstreamjazz” med både standards og originalkomposisjoner. Ikke gå glipp av den flyvende hollender og hans tre våpenbrødre.

The post Martijn van Iterson/Staffan William-Olsson kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Kulturhuset i Oslo
Serendipfestivalen 2019
1800 entré

erendipfestivalen er en festival arrangert av elever ved jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole. Festivalen blir holdt 13.- 16. februar, og 24/25 konserter er gratis.

Aldersgrenser på Kulturhuset: Før kl. 20:00 18 år. Etter kl. 20:00 20 år.

Program:

Onsdag 13. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 17:00 Full Hals 18:00 Marhaug/Taxt

Torsdag 14. februar:

NORGES MUSIKKHØGSKOLE 16:30 Ruben Gilje trio 17:15 Majorstuen Ørkenbluesensamble 18:00 NMH Blåhvalstorband (billettpris 150 kr)

Fredag 15. februar

NORGES MUSIKKHØGSKOLE: 12:00 Majorstuen Ørkenbluesensamble, Lindemansalen (barnekonsert, ikke åpen inngang)

KULTURHUSET I OSLO, BOKSEN 15:00: Hypnopomp 15:40 : Azungu Afrodite 16:20 : Edvardsen/Brix 17:00: Horndalseen 17:40: Kaare Wildkock 18:20: Thea Emilie Wang 19:40: Han Gaiden 20:20: Sex Magik Wizards 21:00: Pre-Echo

Lørdag 16. februar

PÅ KULTURHUSET, BOKSEN 16:00: Milkdrone 16:40: Passe Planta 17:20: Bang Bang Watergun 18:00: Rino Sivathas Experiment 22:30: Noisebois 23:45: Theropods 01:00: DJ Meat is Murder

PÅ KULTURHUSET, HOVEDSCENEN 19:00: Kanaan 20:00: Wako 21:00: Fieh

The post Serendipfestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Nasjonal jazzscene
Johan Lindström Septett
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The best of Sweden

Er det lov å angre på unionsoppløsningen? Denne septetten må være det nærmeste vi kommer et svensk all star-band, og kan få hvem som helst til å ville levere inn det røde passet. Gitaristen Johan Lindström har vært overalt på norske scener de siste åra: I banda til Susanna Sundfør og Ane Brun, i Tonbruket, sammen med Goran Kajfes eller Per Texas Johansson, men har av en eller annen grunn ikke seilt så mye under eget flagg.

Men med et orkester som samler kremen av jazzfolk øst for kjølen og Music for Empty Halls, som Audun Vinger i DN kalte årets store plate i åpen klasse og Jazznytt hevdet var “perfekt”, under armen, kan vi trygt si at det har det blitt endring på! Musikken er filmatisk og frigjort – her er det ingen sjangerreimer som strammer – og kan den snart glemte kunsten å ta seg tid. Før den hogger til så hjerterøttene flagrer.

Johan Lindström – steelgitar, Jonas Kullhammar – saksofon, Per Texas Johansson – klarinett, Mats Älekling – trombone, Jesper Nordenström – piano, Torbjörn Zetterberg – bass, Konrad Agnas – trommer

The post Johan Lindström Septett appeared first on Jazz i Norge.

 
17.02 Cafeteateret
Kampenjazz: Johannes Eick/Nils Jansen Duo
2000 entré
Kampenjazz

Johannes Eick: bass, Nils Jansen: saxofoner Foto Nils jansen: Jean M Lafittau Både Jansen og Eick er begge kjente navn for enhver som har fulgt med i norsk improvisert musikk de siste 30/40 årene. De to har i en årrekke samarbeidet om skolekonserter. Først for et år siden begynte de å utvikle et duo-konsept. Denne konserten vil være en anledning til å lytte til de to drevne musikerne i en ny sammenheng. De lover at de vil framføre både eget materiale og standardlåter.

The post Kampenjazz: Johannes Eick/Nils Jansen Duo appeared first on Jazz i Norge.

 
20.02 Nasjonal jazzscene
Håvard Stubø Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Bop-ballads with immediate appeal

Endelig en ny plate og konsert med en av de skarpeste gitarkvartettene vi kjenner! Det vil si, gitaren er ikke nødvendigvis i sentrum her, for denne kvartetten er virkelig summen av medlemmene. Her finner du nydelig jazz spilt som popmusikk, fire fine fyrer som får like mye plass og deler gleden over energien de sammen koker opp. Her er friske ideer, det er presist, dynamisk og ikke minst fullt av inspirerte melodier. Komposisjonene er av Stubø og Torbjörn Zetterberg, særpreget av Knut Riisnæs’ lyriske saksofon og opplevelsesrytmikeren Håkon Mjåset Johansen på slagverk.

Håvard er arvelig belastet med god musikk som sønn av den store gitaristen Thorgeir Stubø, og har vokst opp med 60-tallsjazzen syngende mellom husveggene. Et veldig fint familieprosjekt var platen Notis som kom ut i fjor, der han samarbeidet med sin søster i Kjersti Stubø Kvintett. Søskenparet fant noter og musikk faren hadde gjemt i kjelleren, og med nyskrevne, norske tekster av Kjersti ble platen et nydelig stykke nordnorsk jazzhistorie.

I kveld feirer vi Håvard Stubø Quartets nye plate og skåler for det særegne og hardtsvingende samspillet!

Håvard Stubø – gitar, Knut Riisnæs – saksofon, Torbjörn Zetterberg – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

The post Håvard Stubø Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Nasjonal jazzscene
Eyolf Dale Wolf Valley
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Vigorous and lyrical eight-piece

Landets kanskje fineste oktett er endelig tilbake! Samholdet, sammensetningen og samhandlingen er det som har inspirert Eyolf Dale til å lage den fantastiske og nettopp skreddersydde musikken. Denne helhjertetheten har virkelig smittet over på publikum og har tatt Wolf Valley over hele verden. Idéen bak prosjektet var å samle et knippe gode venner og kolleger til å fremføre ny musikk i et større format uten å miste bandfølelsen, og denne gleden strømmer gjennom og ut.

Etter at Eyolf Dale var hos oss sist, har han blitt plukket opp av et internasjonalt plateselskap og utgitt over hele verden. Wolf Valley har blitt nominert til Spellemannprisen, shortlistet til amerikanske Grammy for beste instrumentale jazzalbum og har fått overøsende og strålende kritikker i inn- og utland. Musikken er luftig og nyansert, rommer både indre spenning og forløst dramatikk, har sløye groover og presist spill.

Nå kommer endelig den vakre dalen tilbake til oss – dette besøket vil du huske lenge!

Eyolf Dale – piano, André Roligheten – saksofon, klarinett, Hayden Powell – trompet, Kristoffer Kompen – trombone, Rob Waring – vibrafon, Adrian Løseth Waade – fiolin, Per Zanussi – bass, Audun Kleive – trommer

The post Eyolf Dale Wolf Valley appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ!
1900 entré 20% rabatt ved forhåndskjøp/gratis for alle studenter
Norges Musikkhøgskole

Denne gangen byr RÅ! på en solo/duo-utgave med 6 ulike innslag på 15 minutter hver!

Andreas Bergset Kva skjer når ein puttar nyare samtidsmusikk inn i popmusikkens estetikk? Er det innafor å spele nedskriven akustisk musikk med midi-trommer? Kan ein spele ein kvartett med berre éin utøver? Alt dette prøver Andreas Bergset å svare på gjennom sitt soloprosjekt. Målet til Andreas er å gjere slagverkkonserten som arena meir tilgjengeleg for eit publikum som ikkje visste at dei likte slagverkmusikk.

Andreas Vangen Andersen Andreas Vangen Andersen utforsker det arabiske instrumentet oud på tvers av musikalske kulturer. Med stoff fra Gudbrandsdalen, barokken og Midt-Østen, blandes ulike stiler i et samlet uttrykk med røtter i improvisasjon og intimitet. Her møtes arabisk taqsim, springleik, halling og Bach på like premisser, med den eldgamle arabiske lutten som bindeledd.

Helga Myhr Helga Myhr er en hardingfelespiller og kveder som spiller i ulike konstellasjoner som vokalgruppa Kvedarkvintetten, folkemusikkbandet Morgonrode og i duo med DJ’er, og med komponist Bendik Baksaas. Her vil publikum derimot få høre henne helt solistisk. Ved hjelp av hardingfela og stemmen improviserer og eksperimenterer Helga seg gjennom de spesielle sangene og slåttene fra hjemtraktene i Hallingdal.

Harald Lassen Harald Lassen spiller litt for oss. Det blir hyggelig. Saksofon, EWI eller blokkfløyte. Kanskje alle?

Tiur Tiur er en stillferdig vokal- og pianoduo med mye indre kraft, og består av Bethany Forseth-Reichberg og Martin Sandvik Gjerde. Med et felles holdepunkt i den norske jazzarven, går de tilbake til røttene for å utforske kontraster mellom tradisjon og nyskaping. Debutalbumet «Når tiden står stille» ble spilt inn i Rainbow Studio og er den første utgivelsen på Forseth-Reichberg sitt plateselskap Fig Tree Music. Albumet har blitt tatt godt imot og DNs musikkanmelder Audun Vinger uttalte at musikken er “så vakker at den burde bli norsk folkelytting”

Monday Duo Monday Duo er en Oslobasert duo og spiller frijazz, inspirert av John Coltranes seneste år, og europeisk frijazz. Begge musikerne er aktive rundt i Europa i mange ulike sammenhenger, med blant annet Megalodon, Trondheim Jazzorkester og Mall Girl.

Karl Hjalmar Nyberg Veslemøy Narvesen

—–

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser frem noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien, og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Billetter koster 100 kr, men er gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.

The post RÅ! appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Nasjonal jazzscene
Bo Sundström
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Swedish take on the Great American Songbook, and it´s both cool and close to the heart

Jazz låter bäst på svenska lyder presseskrivet, og ja, vi har i alle fall fått masse flott musikk fra nabolandet! Det er vel heller ikke til å stikke under en stol at Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester, har i mer enn to tiår gitt det norske konsertpublikummet fantastiske låter og opplevelser. Da Sundström i fjor slapp sin soloskive Mitt dumma jag, med svenske tekster på herlige låter fra det klassiske, amerikanske jazzrepertoaret, så måtte det bli bra. Både publikum og anmeldere i Sverige var ville av begeistring, utsolgte konserter og flere utmerkelser.

Dette er musikk det funkler av, det er varmt og coolt, nostalgisk og nåtidig. Tekstene er typisk lune, fortellende, hjertenære og litt såre på den fine måten.

Bo Sundström – vokal, Jonne Bentlöv – trompet, Björn Jansson – saksofon, Robert Östlund – gitar, Vladan Wirant – piano, Ulf ”Morfar” Engström – bass, Daniel Fredriksson- trommer

The post Bo Sundström appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Herr Nilsen
Frederik Villmow Quartet
1600 entré dørsalg
Oslo Jazzforum

Frederik Villmow Quartet @ Herr Nilsen, Oslo Lørdag, 23.februar.2019, kl 16:00

Marc Doffey – tenorsax Philip Edwards Granly – piano Julian Haugland – bass Frederik Villmow – trommer

Frederik Villmow Quartet bringer sammen fire musikere fra Tyskland og Norge. Det musikalske mottoet er a kjøre på og utforske nye veier innenfor komposisjonene. Bandet oppsto ved NTNU jazzlinja i Trondheim i 2018. Saksofonisten Marc Doffey fra Berlin kompletterer kvartetten.

Den amerikanske jazztradisjonen er en stor inspirasjonskilde for Frederik Villmow Quartet. Estetikken fra musikere som John Coltrane og McCoy Tyner blir tatt som utgangspunkt til egne komposisjoner. Komposisjonene gir plass til de musikerne i kvartetten til a bidra med egne idéer og kreativitet. Det kollektive samspillet er sentralt i dette bandet.

I februar 2019 skal kvartetten spille inn sin debut-plate, live på Jazzhus Montmartre i København. Den skal gis ut på AMP Music & Records i September 2019. Nå er Frederik Villmow Quartet klart for konserten på Herr Nilsen i Oslo den 23.februar kl 16.

The post Frederik Villmow Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Frederik Villmow Quartet
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Frederik Villmow – trommer Marc Doffey – tenorsaksofon Jørn Øien – piano Julian Haugland – bass

Frederik Villmow Quartet bringer sammen fire musikere fra Tyskland og Norge. Det musikalske mottoet er å kjøre på og utforske nye veier innenfor komposisjonene. Bandet oppsto ved NTNU jazzlinja i Trondheim i 2018. Saksofonisten Marc Doffey fra Berlin kompletterer kvartetten.

Den amerikanske jazztradisjonen er en stor inspirasjonskilde for Frederik Villmow Quartet. Estetikken fra musikere som John Coltrane og McCoy Tyner blir tatt som utgangspunkt til egne komposisjoner. Komposisjonene gir musikerne i kvartetten plass til å bidra med egne idéer og kreativitet. Det kollektive samspillet er sentralt i dette bandet.

I februar 2019 skal kvartetten spille inn sin debut-plate live på Jazzhus Montmartre i København og platen utgis på AMP Music & Records i september.

The post Frederik Villmow Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Nasjonal jazzscene
Joshua Redman Still Dreaming kl. 18
1800 entré 18 år. Dørene åpner kl 17.00
Nasjonal jazzscene

A powerful homage to the family past, and to its free and capricious spirit

Med et nikk både til fortiden og fremtiden er platen Still Dreaming, som kom i sommer, en hyllest til Joshua Redmans far, saksofonisten Dewey Redman. Som medlem av Ornette Colemans band siden 60 tallet, var Dewey Redman med på revolusjonen sjangeren gjennomgikk i skiftet inn til 70 tallet. Friheten var større, sjelen skulle få større plass og det ble mer elektrisk.

Redman den yngre kan vel særlig sies å hente inspirasjon fra Colemans band Old and New Dreams, som i tillegg til sin far, var befolket av Don Cherry, Ed Blackwell og Charlie Haden. Ånden av dette bandet og musikken blir her fornyet og forvaltet i et fantastisk samspill, Still Dreaming har med både en Haden- og en Coleman-komposisjon, ellers er låtene originaler fra bandet.

Det låter inspirert, organisk og drivende, nyskapende lånt, klassisk og fremtidsrettet! For å fremføre disse låtene har Redman satt sammen et realt drømmelag av musikere med Brian Blade på trommer, Scott Colley på bass og Ron Miles på trompet, folk som vet å tøye strikken på den gode måten. Dette er lyden av fremtidsjazzen i 1969 oppdatert med 50 år!

Joshua Redman – saksofon, Ron Miles – trompet, Scott Colley – bass, Brian Blade – trommer

Det er også satt opp en konsert kl 21.00!

The post Joshua Redman Still Dreaming kl. 18 appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Nasjonal jazzscene
Joshua Redman Still Dreaming – kl. 21
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A powerful homage to the family past, and to its free and capricious spirit

Med et nikk både til fortiden og fremtiden er platen Still Dreaming, som kom i sommer, en hyllest til Joshua Redmans far, saksofonisten Dewey Redman. Som medlem av Ornette Colemans band siden 60 tallet, var Dewey Redman med på revolusjonen sjangeren gjennomgikk i skiftet inn til 70 tallet. Friheten var større, sjelen skulle få større plass og det ble mer elektrisk.

Redman den yngre kan vel særlig sies å hente inspirasjon fra Colemans band Old and New Dreams, som i tillegg til sin far, var befolket av Don Cherry, Ed Blackwell og Charlie Haden. Ånden av dette bandet og musikken blir her fornyet og forvaltet i et fantastisk samspill, Still Dreaming har med både en Haden- og en Coleman-komposisjon, ellers er låtene originaler fra bandet.

Det låter inspirert, organisk og drivende, nyskapende lånt, klassisk og fremtidsrettet! For å fremføre disse låtene har Redman satt sammen et realt drømmelag av musikere med Brian Blade på trommer, Scott Colley på bass og Ron Miles på trompet, folk som vet å tøye strikken på den gode måten. Dette er lyden av fremtidsjazzen i 1969 oppdatert med 50 år!

Joshua Redman – saksofon, Ron Miles – trompet, Scott Colley – bass, Brian Blade – trommer

Det er også satt opp en konsert kl 18.00!

The post Joshua Redman Still Dreaming – kl. 21 appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Bella Bistro & Bar
Søndagsjazz på Bella Bistro
1500 entré Det er lov med et bidrag til bandet
Søndagsjazz på Bella

Hvorfor ikke legge søndagsturen om Grefsen Platå og Bella Bistro & Bar den 24.02. Ralph Peterson Experience & the Teacher underholder med vokaljazz av udmerket kvalitet mellom kl. 15:00 og 18:00.

Ralph Peterson Experience består av: Espen Riktor – piano Eirik Lie – bass Trond Riktor – trommer Med seg har de The Teacher, aka Ingerd Wennemo også kjent fra Los Altos og High Tune Swingorchestra

Ta trikken til Storo og fortsett med buss for trikk til Lyngåsveien bare 100 meter fra Nordre Akers hyggeligste jazz-kafe på Bella Bistro, Grefsenveien 94.

Vær Velkommen!

The post Søndagsjazz på Bella Bistro appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz presenterer Andreas Røysum Ensemble
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Andreas Røysum – klarinett og bassklarinett, Henriette Eilertsen – fløyte, Signe Emmeluth – altsaksofon, Marthe Lea – tenorsaksofon, Hans Kjorstad – fele, Joel Ring – cello, John Andrew Wilhite – kontrabass, Christian Meaas Svendsen – kontrabass, Sanskriti Shrestha – tablas, Ivar Myrset Asheim – trommer Andreas Røysum har komponert musikk for en tentett bestående av noen av hans favorittmusikere fra Oslo. De kommer til Kampenjazz med lommene stappfulle av ny musikk. Denne musikken hører du første gang i kjerka vår. I dette ensemblet blandes Røysums fascinasjon for tradisjonsmusikk fra Asia og Afrika med brodden fra frijazzen og den utstrakte formsansen fra samtidsmusikken. Røysum lover oss at det blir fengende, gledesspredende, energisk og eventyrlysten musikk.

The post Samspill og Kampenjazz presenterer Andreas Røysum Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
26.02 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Lyder Øvreås Røed
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

OJKOS, Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, har sin fjerde konsert hos oss, og som vanlig er det premiere! Det relativt nystartede orkesteret spiller og komponerer sammen på Victoria hver tirsdag, og det kunstneriske ansvaret rullerer mellom medlemmene. Denne konserten er resultatet av hard og spennende jobbing utover våren!

OJKOS er et orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen. Her møter du et nydelig knippe musikere med verden foran seg og et orkester av likeverdige som brynestein. οἶκος er gammelgresk for familie, så her kan det bli både takhøyde og dørslamring!

De seksten medlemmene skriver musikk med referanser hentet fra alt fra third stream jazz og europeisk kunstmusikk til elektronika og nordisk jazz. Det er medlemmene av OJKOS som skaper sounden av OJKOS, og denne lyden vil derfor alltid være i utvikling.

Vi sniker oss stadig innom på øvingene for å kjenne på det gode trykket og vet at orkesteret kommer til å overraske publikum positivt – de har mye å spille for!

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Michaela Antalová – trommer, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister. OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Lyder Øvreås Røed appeared first on Jazz i Norge.

 
26.02 Kafé Hærverk
Blow Out! PULS x 2 + Ingebrigt Håker Flaten solo
2100 entré
Konsertforeninga

Velkommen til årets jazzklubb 2019!

Puls #1 Susana Santos Silva – trompet Lars Greve – treblås Mark Solborg – gitar Ingar Zach – perkusjon

Solo: Ingebrigt Håker Flaten – bass

Puls #2 Christian Wallumrød – tangenter / elektronikk Qarin Wikström – vokal / elektronikk Anna Petrini – blokkfløyte / elektronikk

Musikken starter 21:00

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og kommunen.

De to PULS – konsertene er et samarbeid mellom Blow Out og ILK Music i København, støttet av Nordisk Kulturfond.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150.

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

Kjøp medlemskap på forhånd: http://www.konsertforeninga.no/demo-home/bli-medlem/

The post Blow Out! PULS x 2 + Ingebrigt Håker Flaten solo appeared first on Jazz i Norge.

 
27.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Prima Vista Social Club
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Svein Erik Martinsen – vokal/gitar Erik Eilertsen – trompet Håvard Fossum – tenorsaksofon Kristoffer Kompen – trombone Jens Fossum – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

Prima Vista Social Club har på kort tid er blitt en «snakkis» blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Gruppen har spilt for fulle hus under Oslo Jazzfestival, Dølajazz og andre festivaler, og holder sine allerede sagnomsuste 17. mai- og julekonserter med diverse gjester hvert år. I 2017 spilte bandet på Slottet, på kongeparets store 80-årsdag.

Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Setzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show, priser, konfetti og fanfarer.

The post Prima Vista Social Club appeared first on Jazz i Norge.

 
27.02 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Relling + Kalle
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

High-energy sophistication + groovy improvisations

Kvartetten Relling var en av finalistene i Jazzintro 2018 og spiller låter som kan være både sart lavmælte og høyenergiske. Kombinasjonen av vokal, gitar og orgel gir et egenartet uttrykk som sammen med en godt utviklet rytmisk og tonal finesse gir rom for Harald Relling Nielsens fengende melodier og ærlige tekster.

Harald Relling Nielsen – vokal, Vegard Lien Bjerkan – orgel, Tore Hodneland – gitar, Åsmund Mattias Smidt – trommer.

Kalle er et nystartet band, men medlemmene er langt fra noen noviser. Når man har bakgrunn fra Megalodon Collective, Skrap og Mall Girl med flere, er det ingen som kan si noe på kvaliteten! Karl Hjalmar Nyberg har skrevet musikken, som spenner fra skeive grooves og frie strekk til låter inspirert av AlasNoAxes og Polar Bear.

Karl Hjalmar Nyberg – saksofon, Heida Karine Johannesdottir – tuba, Martin Miguel – gitar, Veslemøy Narvesen – trommer

The post Uhørt! Relling + Kalle appeared first on Jazz i Norge.

 
28.02 Nasjonal jazzscene
Gard Nilssen´s Acoustic Unity
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Acoustic sound, raw energy, hard edges

Gard Nilssen er en travel mann. Av og til kan du få inntrykket av at hvis det er et jazzband i nærheten, så sitter Nilssen der på trommekrakken og øser ut av seg halsbrekkende rytmer og oppfinnsomme breaks. Slik er det jo naturligvis ikke, men som medlem av Bushman’s Revenge, Cortex, Team Hegdal, Susanne Sundfør, Spacemonkey, Zanussi 5 og fuglene vet hvor mange andre orkestre og comboer, setter han et svært fotavtrykk i jazzen om dagen. At han skal være Artist in Residence under Moldejazz 2019, er ikke mer enn rett og rimelig.

I Acoustic Unity er vi ved kjernen. Formatet er kanskje klassisk, men musikken er på alle måter her og nå. Med røtter i hardbop og sekstitallet, og surfende på hekkbølga til Masqualero og Atomic, er dette milevis fra fjelljazz. Her er det lite reverb, men desto mer rå energi og fandenivoldsk øs. Etter utallige konserter verden over, noen av dem dokumentert på den triple liveplata som kom i 2017, er samspillet tettere enn oslotåka i januar. Her har dere en av disse jazzkveldene det ikke er lov å gå glipp av!

André Roligheten – saksofon, Petter Eldh – bass, Gard Nilssen – trommer

The post Gard Nilssen´s Acoustic Unity appeared first on Jazz i Norge.