Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
FEBRUAR 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
   
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.02 Cosmopolite
Kuba Wiecek Trio
2000 entré
Cosmopolite

Med et repertoar bestående av både standardlåter og egen musikk, både av komposisjoner og improvisasjon, er Więcek en musiker og komponist som kan bli en av Polens neste Store. Kuba Więcek startet sin musikerkarriere i den klassiske tradisjonen, først med cello og siden saksofon, men i dag er det jazzsaksofonist vi kjenner Więcek som. Saksofonisten lar seg inspirere av et bredt spekter av tradisjoner; i hans musikk finner vi elementer som kan spores tilbake til klassisk musikk og europeisk folklore, så vel som elektronika og hiphop.

Tomasz Pierchala, som driver jazzklubben 12on14 i Warszawa, beskriver musikk til Kuba Więcek Trio slik, “There are also some echoes of Steve Reich, exploration of the sources of jazz, of dance traditions, of earlier musical experiences and the classical background, souvenirs of various journeys, and even inspirations from the music of Massive Attack (…)”

Tour

Line up:

Kuba Więcek – saksofoner Michał Barański – kontrabass/bassgitar Łukasz Żyta – trommer

I samarbeid med Norsk Jazzforum og Vinterjazz

The post Kuba Wiecek Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
01.02 Nasjonal jazzscene
Mats Eilertsen Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Mats Eilertsen trio is back with a vengeance – and a new release on ECM

Fredag 1. februar, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 250/200

Av og til kan det virke som Mats Eilertsen spiller på Victoria minst en gang i uka. Han gjør jo ikke det, langt derifra! Det er bare at han er så tilstede når han først står på scenen, og banda han spiller i så bra, at det har satt seg i veggene. Enten det er i Rubicon, Skydive eller med Kornstad og Tord Gustavsen, ligger den dype og lyriske basstonen under som et varmende grunnfjell.

Mats Eilertsen Trio har har holdt sammen i snart et tiår. Den bunnsolide besetningen med Harmen Fraanje og Thomas Strønen øser fra et reservoar av melodirike og nervedirrende låter, og de har fortsatt til gode å levere et likegyldig øyeblikk. Det er fem år siden deres forrige utgivelse, den nydelige Sails Set fra 2008. I vår kommer det nye albumet And then comes the night, denne gangen på ECM – en perfekt gave til plateselskapet som fyller femti i år, skulle vi tro!

Harmen Fraanje – piano, Mats Eilertsen – bass, Thomas Strønen – trommer

The post Mats Eilertsen Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30 - billetter i døren!
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

Klart for ny sesong med Barnas jazzscene! Konsertserien har de siste årene blitt en institusjon på Nasjonal jazzscene, og gjengen med unge musikanter fra Improbasen begynner å bli husvarme etter å ha underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare. Barnas jazzscene er en månedlig konsertserie som gjennom flere sesonger har begeistret og imponert Oslos konsertpublikum.

Musikantene hører til på Improbasen, og på konserten denne lørdagen får du oppleve utøvere helt ned i åtteårsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk. Vi lover god stemning, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå.

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Thomas Franck/Knut Riisnæs kvintett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Thomas Franck (S) & Knut Riisnæs – tenorsaksofon Ben Besiakov (DK) – piano Hans Backenroth (S) – bass Tom Olstad – trommer

Her får vi et ekte «Tenor Meeting» mellom to av skandinavias største: svenske Thomas Franck og vår egen Knut Riisnæs. Kompet består av en hel-skandinavisk trio med Ben Besiakov på piano, Hans Backenroth på bass og Tom Olstad på trommer.

Thomas Franck er født i Helsingborg i Sverige, men har mesteparten av sin karriere vært bosatt i København. Her har han vært en av de ledende musikerne siden 90-tallet og har spilt med navn som Jens Winther, Carsten Dahl, Doug Raney og Thomas Clausen, foruten Danmarks Radio (DR) Big Band. Han har medvirket på uttallige plateinnspillinger med storheter som bl.a. Roy Haynes, Al Foster og Kirk Lightsey. Thomas regnes som en av skandinavias ledende jazzutøvere og har mottatt flere priser for sitt spill, som alltid er hardtswingende, energisk og virtuost.

Knut Riisnæs trenger vel ingen nærmere presentasjon for Oslo jazzforum sitt publikum, velkjent som han er både med egen kvartett og fra mange andre konstellasjoner. Han blir med rette kalt en bauta i norsk jazz og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Ben Besiakov er også en kjent og kjær gjest, med sitt groovy og alltid swingende pianospill og en imponerende merittliste innen dansk jazz.

Hans Backenroth har vært Sveriges mest etterspurte bassist i en årrekke og har spilt med omtrent alle store legender i svensk jazz, som Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Kjell Øhman, Putte Wickmann, Bernt Rosengren med flere. Han har de siste årene vært å høre på Herr Nilsen flere ganger.

Tom Olstad er godt kjent som en trommeslager som har medvirket i uttallige band og han har i mange år spilt med bl.a. Karin Krog, Knut Riisnæs og Vidar Johansen, for å nevne noen.

Det forventes en hardtswingende ettermiddag og repertoaret vil i stor grad være hentet fra «The Great American Songbook.»

The post Thomas Franck/Knut Riisnæs kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Nasjonal jazzscene
Building Instrument
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A beautiful hybrid of jazz and pop music

Lørdag 2. februar, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 250/200

Jazz er så mangt. Alt etter hvem du spør kan jazz være parademusikk fra sørstatene, kompromissløs friimpro eller elektronisk buldring. Jazz kan være folkelig, melodiøst og fint, eller elitistisk, utfordrende og provoserende. Noen elsker jazz, andre hater jazz, men de færreste er likegyldige.

Bergensutsprungne Building Instrument befinner seg i et sted inne i dette mylderet, i et frodig og fabulerende ingenmannsland mellom elektronisk pop og organisk improvisasjon. På den ferske, allerede kritikerhyllede, Mangelen min er tekstene fortsatt på moldedialekt, på fantasispråk eller ordløse, men musikken er blitt større og mer dansbar. Åpen og fengende, aggressiv, men med et smil på lur. Rett og slett musikk du ikke har hørt før.

Er Building Instrument jazz? Ja, absolutt. Og nei. Det er det som er det fine. Building Instrument mangler ikke noe.

Mari Kvien Brunvoll – vokal, sampler, siter, perkussion, kazoo, Åsmund Weltzien – synthesizer, elektronikk, melodika, Øyvind Hegg-Lunde – trommer

The post Building Instrument appeared first on Jazz i Norge.

 
03.02 Cafeteateret
Kampenjazz: FALKEVIK VINTERJAZZ
2000 entré
Kampenjazz

FALKEVIK

Julie Falkevik Tungevåg: vokal, piano og elektronikk, Ellen Brekken: kontrabass, elbass og kor, Veslemøy Narvesen: trommer, elektronikk og kor Fotokreditering: Julia Marie Naglestad

Med mot, kreativitet og kjærlighet for improvisasjon, utgjør Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Veslemøy Narvesen trioen FALKEVIK – en trio som kombinerer det kalde, nordiske jazz- uttrykket med elegante og rare popmelodier. Musikken beveger seg i landskapet singer-songwriter/indiejazz, med lyriske instrumentelle partier og riff-baserte soloer. I oktober kom FALKEVIK med debutplata «Louder than I`m used to» på Drabant Music. Albumet er inspirert av naturen på vestlandet, trangen til å reise ut, og frykten for å miste fotfestet og drukne i storbyen. Dessuten har musikken til blant annet Keith Jarret, Olga Konkova, Esbjörn Svendsson Trio og Morten Qvenild vært vikte inspirasjonskilder. Debutalbumet “Louder than I`m used to” har, allerede fått flere gode anmeldelser. Dagsavisens anmelder Geir Rakvaag gir plata terningkast 5 og sier at “Falkevik står fram som et av høstens beste nye navn”. Albumet får også terningkast 5 i Aftenposten – under overskriften “Jazztrio med popteft”, og anmelder Eivind A. W. Stuen konkluderer med “Falkevik har rett og slett funnet sin plass musikalsk og leverer en gjennomført debut”.

The post Kampenjazz: FALKEVIK VINTERJAZZ appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Cafeteateret
Café Society Oslo
2000 entré
David Arthur Skinner

Café Society er en ny månedlig swingjazz-klubb på Grønland, med toppmusikere, stjernevokalister og kunstneriske overraskelser. Etter en utsolgt konsert i januar, er denne den andre i konsertserien.

Majken Christiansen – vokal Georg Reiss – klarinett, saxofon Svein Erik Martinsen – gitar, vokal David Arthur Skinner – piano, MC Svein Aarbostad – bass Janne Eraker – steppdans Joachim Kwetzinsky – klassisk piano

The post Café Society Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Oslo Gamle Raadhus
Liveplateinnspeling: Baker Hansen & John Pål Inderberg
2000 entré
Baker Hansen

BAKER HANSEN – CHET PÅ NORSK

Korleis kan ein lytte med nye øyre på nokre av dei mest kjente klassikarane frå jazzlitteraturen?

Og korleis tolke ein gigant som Chet Baker i ny, norsk kontekst?

Baker Hansen har sidan 2010 laga sine eigne musikalske n forteljingar, baserte på musikken som Chet Baker spelte. Historiane er tidlause og velkjente, men tekstane er omarbeidd til norsk og framførte på dialekt av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. På vårt eige mål kjem musikken og innhaldet brått nærare på oss – og konsertane vert ei øyreopnande oppleving som publikum på godt over 150 konserter i Noreg og Sverige kan fortelje om.

Med John Pål Inderberg som gjest er vi trygge på at dette blir ein minneverdig kveld! Hittil uinnspelte låtar frå Chet sin katalog står på programmet, det blir BGS (bandet-går-stemning) og om alt går bra kan konserten opplevast om att på plate.

Baker Hansen har gjeve ut to album med Chet på norsk, Ei som deg (2014) og Gamle Daga (2016). Kom og ver med når vi lagar den tredje!

CC: 250/150 (student/honnør)

The post Liveplateinnspeling: Baker Hansen & John Pål Inderberg appeared first on Jazz i Norge.

 
09.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Karl-Henrik Ousbäck feat. Lage Lund & Petter Wettre
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Lage Lund – gitar Petter Wettre – saksofon Niklas Fernqvist – bass Karl-Henrik Ousbäck – trommer

En ny kvartett med några av de finaste jazznamnen på scenen just nu. I ett möte mellan musiker från olika generationer och blandad bakgrund skapas en musik som är gränsöverskridande och explosiv i sitt uttryck. Fyra starka personligheter strålar samman i en kraftfull frihetshymn till jazzens historia och framtid.

Lage Lund är inte bara betraktad som en av de mest framstående gitarristerna i sin generation utan även som en av de största jazzmusikerna i världen idag. Han har blivit hyllad av Pat Metheny som en favoritgitarrist och är ”all music and soul” enligt Russel Malone. Lund är bland de högst rankade musikaliska personligheterna i världen, han är en av de som sätter standarden. www.lagelund.com

Petter Wettre är ett av de största namnen inom europeisk jazz. Efter sina studier på Berklee Collage of Music återvände han till Norge följt av en stor karriär i Skandinavien och Europa. Han har gjort 15 skivor i eget namn och har spelat med musiker som George Garzone, Dave Liebman, Joey Defrancesco, Adam Nussbaum för att nämna några. www.petterwettre.com

Karl-Henrik Ousbäck har blivit omskriven i Svensk och internationell musikpress sedan sitt första framträdande när han var sju år gammal. Han är en återkommande gäst på Skandinaviens stora jazzscener och har även turnerat i Europa, Asien och Afrika. I höstas släppte han sin debutalbum Somewhere and Somewhen. Ousbäck har spelat med bland andra Jonas Kullhammar, Håkan Broström, Petter Wettre, Rufus Reid, Susanna Risberg, Carl Winther, Thomas Franck m.fl. www.karlhenrikousback.com

Niklas Fernqvist – opprinnelig fra Uppsala – nå bosatt i Stockholm har studert jazz og improvisasjon ved det Kongelige musikkakademiet i Stockholm og ved Conservatoire de Paris. I tillegg til å spille med mange av Sveriges fineste musikere – bl.a. Gösta Rundqvist, Fredrik Ljungkvist, Joakim Milder leder han også plateselskapet Maine Coon Productions.

The post Karl-Henrik Ousbäck feat. Lage Lund & Petter Wettre appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Cafeteateret
Susanna
2000 entré
Kampenjazz

Susanna er invitert til å være Residerende Kapellmester hos Kampenjazz i 2019! Søndag 10.februar spiller: Susanna Susanna: flygel, vokal, Helge Sten: gitar, Pål Hausken: trommer, vokal Susanna tar med seg Helge Sten på gitar og Pål Hausken på trommer og vokal, selv spiller hun flygel og synger. Denne trioen spilte sin første konsert i 2007 og er den opprinnelige besetningen i Susannas trio. Sammen har de gjort albumet ‘Flower of Evil’, innspilt i legendariske Atlantis Studio i Stockholm.

Denne søndagskvelden i februar vil de spille et bredt utvalg fra mange av Susannas album, både hennes egen musikk og personlige cover låter.

Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt kritikerrost musikk siden debuten i 2004, på uavhengige labler som Rune Grammofon, og gjennom eget plateselskap SusannaSonata siden 2011. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Purcell og ABBA, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen, Jessica Sligter og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna mottok Rolf Gammleng-prisen i Åpen Klasse i 2012, i 2015 ble hun tildelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun den store musikerprisen fra DNB som utdeles på Kongsberg Jazzfestival. Susanna har vunnet Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013, 2014 og 2016, EDVARD-prisen i Åpen Klasse i 2017 og var komponist av selve Tingingsverket på Vossa Jazz 2017.

Foto kreditt Signe Fuglesteg Luksengard.

The post Susanna appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Cosmopolite
Ms. Lisa Fischer & Grand Baton
2000 entré
Cosmopolite

Opplev en av verdens fremste vokalister presentere psykedelisk soul og progressiv rock inspirert av rytmer fra Afrika, Midtøsten og Karibia.

“The hair on the back of your neck stands up. The display of vocal magic was mesmerizing,” blir det skrevet om en av Amerikas ypperste bakgrunnsvokalister, Lisa Fischer. Samarbeidene hun kan flagge med inkluderer stjernenavn som Aretha Franklin, Tina Turner og Chaka Khan, hun har vært fast innslag på turnèene til The Rolling Stones siden 1989 og hun har sunget på plater med alt fra AC/DC til Bobby McFerrin. Men nå er det Lisa Fischer selv som skal stå i fokus.

På 90-tallet gjorde Lisa Fischer stor suksess med låter som «How Can I Ease the Pain», men det var ikke før senere at solokarrieren skjøt fart. Sammen med trioen Grand Baton har Fischer gjort stor suksess som soloartist, og dokumentarfilmen 20 Feet From Stardom (2013) har særlig bidratt til dette. Filmen handler om korister og bakgrunnssangere, deriblant Fischer, og førte til at hun gjenopptok karrieren som soloartist. I filmen kan vi høre henne synge “Gimme Shelter” med Mick Jagger, mens artister som Sting, Patti Austin og Chris Botti skryter uhemmet av henne.

The post Ms. Lisa Fischer & Grand Baton appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Martijn van Iterson/Staffan William-Olsson kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Martijn van Iterson (NL) – gitar Staffan William-Olsson – gitar Daniel Franck (S) – bass Hermund Nygård – trommer

En av Europas beste jazzgitarister er hollenderen Martijn van Iterson – som i likhet med Jesse van Ruller studerte for Wim Overgaauw i Hilversum. Han kan sammenlignes med Peter Bernstein – som han har spilt sammen med og har turnert med bl.a. Dr. Lonnie Smith og Dave Liebman. Et råskinn, sier

Staffan William-Olsson som siden 1992 spiller gitar med The Real Thing, hadde et par år med Mezzoforte og leder grupper som SWO Trio, Sharp Nine og Four Brothers, der trommeslageren som oftest heter

Hermund Nygård – den evigunge østfoldingen – jevnlig å se med Hilde Louise Asbjørnsen, Anders Aaurum, Jørn Øien Kvartett og Petter Wettres ”Tribute To Michael Brecker”, der

Daniel Franck spiller bass. Daniel er svensken som flyttet til København og klarte å HEVE standarden på kontrabassistene. Han kan flytte fjell på en subtil måte og har en akustisk tone og et driv man må tilbake til Paul Chambers for å finne.

Tilsammen lager de musikk i landskapet ”moderne mainstreamjazz” med både standards og originalkomposisjoner. Ikke gå glipp av den flyvende hollender og hans tre våpenbrødre.

The post Martijn van Iterson/Staffan William-Olsson kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Herr Nilsen
Frederik Villmow Quartet
1600 entré dørsalg
Oslo Jazzforum

Frederik Villmow Quartet @ Herr Nilsen, Oslo Lørdag, 23.februar.2019, kl 16:00

Marc Doffey – tenorsax Philip Edwards Granly – piano Julian Haugland – bass Frederik Villmow – trommer

Frederik Villmow Quartet bringer sammen fire musikere fra Tyskland og Norge. Det musikalske mottoet er a kjøre på og utforske nye veier innenfor komposisjonene. Bandet oppsto ved NTNU jazzlinja i Trondheim i 2018. Saksofonisten Marc Doffey fra Berlin kompletterer kvartetten.

Den amerikanske jazztradisjonen er en stor inspirasjonskilde for Frederik Villmow Quartet. Estetikken fra musikere som John Coltrane og McCoy Tyner blir tatt som utgangspunkt til egne komposisjoner. Komposisjonene gir plass til de musikerne i kvartetten til a bidra med egne idéer og kreativitet. Det kollektive samspillet er sentralt i dette bandet.

I februar 2019 skal kvartetten spille inn sin debut-plate, live på Jazzhus Montmartre i København. Den skal gis ut på AMP Music & Records i September 2019. Nå er Frederik Villmow Quartet klart for konserten på Herr Nilsen i Oslo den 23.februar kl 16.

The post Frederik Villmow Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Frederik Villmow Quartet
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Frederik Villmow – trommer Marc Doffey – tenorsaksofon Philip Edwards Granly – piano Julian Haugland – bass

Frederik Villmow Quartet bringer sammen fire musikere fra Tyskland og Norge. Det musikalske mottoet er å kjøre på og utforske nye veier innenfor komposisjonene. Bandet oppsto ved NTNU jazzlinja i Trondheim i 2018. Saksofonisten Marc Doffey fra Berlin kompletterer kvartetten.

Den amerikanske jazztradisjonen er en stor inspirasjonskilde for Frederik Villmow Quartet. Estetikken fra musikere som John Coltrane og McCoy Tyner blir tatt som utgangspunkt til egne komposisjoner. Komposisjonene gir musikerne i kvartetten plass til å bidra med egne idéer og kreativitet. Det kollektive samspillet er sentralt i dette bandet.

I februar 2019 skal kvartetten spille inn sin debut-plate live på Jazzhus Montmartre i København og platen utgis på AMP Music & Records i september.

The post Frederik Villmow Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
27.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Prima Vista Social Club
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Svein Erik Martinsen – vokal/gitar Erik Eilertsen – trompet Håvard Fossum – tenorsaksofon Kristoffer Kompen – trombone Jens Fossum – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

Prima Vista Social Club har på kort tid er blitt en «snakkis» blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Gruppen har spilt for fulle hus under Oslo Jazzfestival, Dølajazz og andre festivaler, og holder sine allerede sagnomsuste 17. mai- og julekonserter med diverse gjester hvert år. I 2017 spilte bandet på Slottet, på kongeparets store 80-årsdag.

Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Setzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show, priser, konfetti og fanfarer.

The post Prima Vista Social Club appeared first on Jazz i Norge.