Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JANUAR 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
   
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
05.01 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kåre Garnes kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Kåre Garnes – kontrabass Nils Jansen – tenorsaksofon,fløyte Håkon Storm Mathisen – gitar Tom Olstad – trommer

Kvartetten består av 4 etablerte musikere som har spilt sammen i forskjellige sammenhenger, nå i kvartettformat. Musikken som blir presentert denne lørdagen er en blanding av standards og komposisjoner av Thelonious Monk, Charles Mingus, Wayne Shorter.

The post Kåre Garnes kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
10.01 Ny Musikk, Platous gt. 18
All Ears
1900 entré Festivalpass: 900/600
All Ears

Den årlige improvisasjonsfestivalen All Ears åpner torsdag 10. januar hos nyMusikk i Platous gate 18. Velkommen!

Dørene åpner: 18:30 Konsertstart: 19:00

PROGRAM Angharad Davies & Lina Lapelyte Lars Ove Stene Fossheim Carliot – it’s never too late Orchestra Karaoke med KJ Scotty Technology

PRISER Festivalpass: 900/600 (stud/honnør/ufør) Dagspass torsdag: 350/250 (stud/honnør/ufør/medlem nyMusikk)

INFO nyMusikk: http://nymusikk.no/no/hva-skjer/all-ears-2019 All Ears: https://www.all-ears.no

ANGHARAD DAVIES & LINA LAPELYTE Den walisiske fiolinisten Angharad Davies og den litauiske komponisten/musikeren/kunstneren Lina Lapelyte har jobbet sammen i over ti år. Deres improviserte sett, som vanligvis inneholder to fioliner og elektronikk, består både av intense støyseanser og skjøre utforskninger av instrumentenes mulighetsspekter.

LARS OVE STENE FOSSHEIM Lars Ove Stene Fossheim er en unik gitarist kjent fra band som Broen, Skadedyr og Snøskred. Hans musikalske bakgrunn er like variert som de nevnte bandene, og han har stor forkjærlighet til britiske folk-gitarister fra 70-tallet, Michael Jackson, tekstbaserte komposisjoner, norsk Black metal fra 90-tallet, Eivind Mo og Tetuzi Akiyama, grafiske partiturer og Beastie Boys. Alt dette og mer blir skjøvet inn i musikken til bandene han er en del av. Idéen om et ”solo-gitarprosjekt” har lenge lurt i Lars Oves bakhode, og nå blir den endelig satt ut i livet.

CARLIOT – IT’S NEVER TOO LATE ORCHESTRA Carliot er Per-Åke Holmlander sitt mellomnavn. Den svenske tubaisten er for oss her hjemme kanskje best kjent fra Paal Nilssen-Loves storband Large Unit. Han har også jobbet med Peter Brötzmann Chicago Tentet, Fire! Orchestra, Sten Sandell, Phil Minton, Keith Rowe, Ken Vandermark Territory Bands & Resonance Ensemble blant veldig mange andre. Holmlander har alltid jobbet med en rekke sjangre samtidig: improvisasjon, jazz og rock, samt klassisk og moderne musikk.

Julie Kjaer (DK) – alt saksofon & fløyte Signe Dahlgreen (DK) – alt & tenor saksofon Signe Emmeluth (DK) – alt & baritone saksofon Mikolaj Trzaska (PL) – alt saksofon & bass klarinett Johan Norin (SE) – trompet Susana Santos Silva (PT) – trompet Steve Swell (US) – trombone Elsa Bergman (SE) – bass Christopher Cantillo (SE) – trommer Tim Daisy (US) – trommer Per-Åke Holmlander (SE) – tuba & bandleder

KJ SCOTTY TECHONOLOGY aka COMPANY FUCK aka SCOTT SINCLAIR Company Fuck er Scott Sinclairs solo-støykaraoke-prosjekt. I energiske og uforutsigbare live shows opptrer han som DJ, sanger og danser og gjør satire over musikere, musikkindustrien og musikk generelt. Med improvisert støypop, futuristiske kostymer og interaktive konserter skaper han en performance som overskrider begrensningene i godt musikkhåndverk og god smak.

The post All Ears appeared first on Jazz i Norge.

 
10.01 Cafeteateret
Café Society Oslo
2000 entré 200,- inkl avgift
David Arthur Skinner

Byens nye speakeasy!

Swingjazz med husbandet pluss spesielle gjester:

David Arthur Skinner – flygel Lars Frank – sax/klarinett Svein Aarbostad – kontrabass

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal Svein Erik Martinsen – gitar/vokal Christopher Rådlund – live-maling

Dørene åpner kl 19, konserten begynner kl 20

The post Café Society Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
11.01 Victoria, Nasjonal jazzscene
All Ears
1900 entré Festivalpass: 900/600
All Ears

Doors: 18:00 First concert starts at: 19:00

PROGRAM Marcella Lucatelli Kennel NYX: Sophie Agnel/Angélica Castelló/Isabelle Duthoit The Liz Intermezzos by Kresten Osgood

PRICES Festival pass: 900/600 Day pass: 400/300

THE LIZ The Liz is an improvising power trio of exceptional unity working together to cross over boundaries of media, gender, genre, culture, and species: using hybrids to spawn a single vision.

The Liz formed in 2014 as an experimental constellation for the KIM collective series, and went on to produce «Book of Birds», a multimedia masterwork which explores the search for identity and purpose through a collage of myths and texts, sewn together with strange visuals and raw improvisation. As an improvising trio, they have been invited to perform at Ausland, Sowieso, and Spektrum. They are all Berliners, in that they are transplants, enjoying the cross fertilization of the city.

Liz Allbee – quad-trumpet Liz Kosack – synthesizers Korhan «Liz» Erel – sampler/synthesizer/drum programming

KENNEL Two drummers, electronics and vocals make up the band Kennel – a freight train from hell; visceral, extreme, and impossible to take your ears and eyes away from once going. Minothis howling and frantic noise pierces through the sonic walls of thunder produced by the drummers Espen Wolmer and Andre Drage, all whilst vocalist Ottar Skifte conjoins the mix into a vortex filled with angst, unease, adrenalin and sadistic control. Kennel is a gut wrenching performance that will rip you out of your comfort zone.

Ottar Skifte – vocals Morten Minothi Kristiansen – guitar Andre Drage Haraldsen – drums Espen Fladmoe Wolmer – drums

NYX — SOPHIE AGNEL/ANGÉLICA CASTELLÓ/ISABELLE DUTHOIT «We are unsure whether the music of this trio comes from heaven or hell» writes the ArtActs Festival about NYX’ performance in 2017. Agnel tickles the ivory, dives deep into the piano’s gut and finally offers us a special voyage to space. Duthoit first screams, cries, gargles and curses, then grabs her clarinet only to wring and stretch it, producing sounds which, eyes closed, we cannot discern from her own voice. And finally comes Castelló, an amazing sound designer, adding electroacoustic pearls to this masterful ménage à trois. Witchcraft!

Sophie Agnel – piano Angélica Castelló – paetzold, tapes, electronics Isabelle Duthoit – clarinet, voice

MARCELA LUCATELLI Marcela Lucatelli is already hailed as one of the most innovative vocalists and composers of her generation. Born in Brazil and based in Denmark, Marcela has earned international recognition for her extremely original, sensuous and politically charged performance works.

Her pieces are currently performed by vocal elite groups such as the Danish National Vocal Ensemble and Neue Vocalsolisten Stuttgart, together with some of the most edgy ensembles and music collectives in the world, such as Apartment House (UK), Bastard Assignments (UK), Mocrep (US), Hidden Mother (SE) and The Riot Ensemble (UK). Her works have been premiered at diverse festivals and international events such as Donaueschinger Musiktage, Darmstadt Internationale Ferienkurse für Neue Musik, Nordic Music Days, KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival, Copenhagen Jazz Festival, FILE – Electronic Language International Festival, Limmitationes, WOMEX, among other events worldwide.

Her critically acclaimed first album PHEW! – The Last Guide for a Western Obituary shows her notorious vocal skills and conceptual irony synthesized in groundbreaking contrasts and unclassifiable grooves.

KRESTEN OSGOOD: INTERMEZZOS Kresten Osgood is one of these people who at the same time defy and totally own categories. An extraordinary drummer and improviser who with the fullest respect to tradition, challenges it at any given moment of his creative endeavors. He has about a 100 albums to his credit, toured practically everywhere, has been performing and/or recording with legends like Roscoe Mitchell, Paul Bley, William Parker, Joe Lovano, Derek Bailey, Wadada Leo Smith, Jason Moran, Kenny Barron, Kurt Rosenwinkel, Marc Dresser, Peter Brötzman, Joshua Redman, Brad Mehldau, Mats Gustafsson, Dr. Lonnie Smith, Sam Rivers, Henry Grimes, Yusef Lateef, Masabumi Kikuchi, Ran Blake, and many many others. But even that does’t really cover the full spectrum of what he has been up to in his career. A successful rapper, composer, pianist, vocalist, saxophonist and trumpeter, a true multi-instrumentalist, a powerful organizer being an extremely important driving force in lifting and pushing the music life in Copenhagen forward, entertainer with his own shows in TV and radio, receiver of countless awards and honors, and if that’s not enough he even has a chapter dedicated to him in one of the most prominent Danish cook Jakob Mielcke’s cookbook. Oh, and he played rock’n’roll at the Danish crown prince Frederik’s wedding. A very sharp kaleidoscope man, regardless of the context always realizing his fullest potential.

The post All Ears appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Victoria, Nasjonal jazzscene
All Ears «Lillelørdag»
1300 entré Festivalpass: 900/600
All Ears

Doors 12:30 Konsertstart: 13:00

PROGRAM Barnas Jazzhus feat. Kresten Osgood Lost Girls Artist talk

PRICES Festival pass: 900/600 Lillelørdag pass: 150/100 Day pass: 400/300

BARNAS JAZZHUS FEAT. KRESTEN OSGOOD Barnas Jazzhus is a concert organizer for kids and was established in 2011. It is Norway’s first club scene dedicated to our youngest jazz talents. They work close together with Improbasen, with a particular focus on developing performance concepts for young talents. In 2012 Barnas Jazzhus developed the mini festival Kids in Jazz in collaboration with, among other things, Sapporo Junior Jazz School, Norwegian Jazz Forum, Oslo Jazz Festival and Nasjonal Jazzscene Victoira. The organization is led by Odd André Elveland

Kresten Osgood will do a small workshop followed by a concert together with Barnas Jazzhus. Barnas Jazzhus is led by Odd André Elveland and is an extremely important institution for kids who want to learn the traits of the jazz tradition. The organization produces concerts on a regular basis where the next generation can gain experience.

LOST GIRLS Lost Girls, the new project by Norwegian avant-pop artist Jenny Hval and multi-instrumentalist Håvard Volden, conjures sounds and moods displaced from specific moments in time, existing purely in the moment but tantalizingly just outside of one’s reach.

Jenny Hval – vocals and more Håvard Volden – guitar and more Jenny Berger Myhre – more and more

ARTIST TALK We will invite someone who talks to somebody about something. More to come!

www.all-ears.no

The post All Ears «Lillelørdag» appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Ole Henrik Giørtz kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Ole Henrik Giørtz – piano og vokal Tore Brunborg – saksofon Olaf Kamfjord – bass Paolo Vinaccia – trommer/perkusjon

Ole Henrik har samlet noen av sine faste medspillere fra band som bl.a. Chipahua og Ab und Zu til å spille med seg denne kvelden. Samarbeidet strekker seg helt tilbake til tidlig 80-tallet da alle var særs aktive på Oslos mange klubbscener. Repertoaret for kvelden er stort sett kjente melodier ikledd egne arrangementer.

I forhold til opprinnelig besetning vil Paolo Vinnacia erstatte Rune Arnesen.

The post Ole Henrik Giørtz kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Kafé Hærverk
All Ears
1900 entré Festivalpass: 900/600
All Ears

Doors: 18:00 First concert starts at: 19:00

PROGRAM Yes Deer Torgrim Sollid, Andreas W., Elin Rosseland, Marianne Halmrast Company Fuck Fristililluminati klikk crew DJ Oddvar

PRICES Festival pass: 900/600 Day pass: 400/300

YES DEER Yes Deer is thunderous and hyper expressive free jazz. It’s the sound of cells in ecstasy, and collective physical momentum, that aims for the libido before the intellect and takes hold like a fierce pitbull terrier.

The trio has arrived at a way of making music that, derived from improvisation, now is more of a collective physical ritual and a ceremony of chaos. Their latest album «Get Your Glitter Jacket» is an attempted condensation of the bands current output.

Since 2011 the multi-Scandinavian band has been touring in most parts of Europe, Japan, Canada and USA at both clubs, squats and festivals. In 2014 they released their debut album «The Talk Of Tennis» through Gaffer records. In 2016 Gaffer Records joined forces with the Copenhagen based label Insula Music and the French label BeCoq Records and released «Get Your Glitter Jacket». In March 2018 their third album «GLOSS» was released on Insula Music and BeCoq Records

Karl Bjorå – guitar Signe Dahlgreen – saxophones Anders Vestergaard – drums

ROSSELAND/SOLLID/HALMRAST/WILDHAGEN Generations and traditions will clash! No allEars without at least one ad-hoc constellation, and we are very happy about this one! Elin Rosseland and Torgrim Sollid has worked together before, but not in any way like this. We’ve hooked them up with some of the hottest, reddest and freshest blood from the Norwegian improvised scene. Andreas Wildhagen is everywhere nowadays and it’s about time we present him at the festival. Marianne Halmrast in contrast is not everywhere. In fact she is mostly in Finnmark where she is working as a district musician since 2008. We’re overly excited to get her down from the cold north and bring her down to the cold south.

Elin Rosseland – vocals Torgrim Sollid – trumpet Marianne Halmrast – bass Andreas Wildhagen – drums

FRISTILUMINATI KLIKK CREW Fristiluminati Klikk Crew is a secret society made up of different rappers, who all come together every week to work on their craft. They have a ton of collective experience between them whether it’s freestyle rap, battle rap or written and recorded music. When they put on an improvised performance anything can happen, and the crowd and venue decide what the show is about.

DJ ODDVAR Oddvar, known to humans as Merethe, is not a boy, not yet a woman, an unknown, obscure world music DJ from the west coast. Oddvar plays dangerous music you would think only existed in your dreams, enchanting tunes that makes it impossible not to shake your limbs.

www.all-ears.no

The post All Ears appeared first on Jazz i Norge.

 
13.01 Cafeteateret
Susanna og David Wallumrød
2000 entré
Kampenjazz

Susanna er invitert til å være Residerende Kapellmester hos Kampenjazz i 2019! Søndag 13.januar spiller:

Susanna & David Wallumrød

Susanna og David Wallumrød er søskenbarn og har spilt sammen nå og da gjennom oppveksten og tenårene. De hadde et band sammen som aldri forlot øvingsrommet, og spilte én sagnomsust konsert som duo på Mono i Oslo tidlig på 2000-tallet.

Etter mange år, albumutgivelser og konserter for begge – David som en av Norges mest brukte keyboardister med artister som Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga og Knut Reiersrud og egne band som Spirit In The Dark, og Susanna som artist med egne prosjekter (tidligere Susanna and the Magical Orchestra, nå kun som Susanna), har de endelig kommet sammen igjen.

De spiller en drøss favorittlåter av Leonard Cohen, Joni Mitchell, Emmylou Harris og Tom Waits + noen overraskelser i duo-format, Fender Rhodes og vokal.

Foto kreditt Anne Valeur.

The post Susanna og David Wallumrød appeared first on Jazz i Norge.

 
14.01 Nasjonal jazzscene
Klassisk på Victoria: Breaking Bach
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

Mandag 14. januar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 390/290

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria i vår! Arrangørene vil sette skaperglede og spillegleden i høysetet, og introduserer fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Første konsert er mandag 14. januar med Breaking Bach, konseptet som gjorde stor suksess på Oslo Kammermusikkfestival i august 2018. Der møter de fire fiolinistene Arve Tellefsen, Stig Nilsson, Terje Tønnesen og Stephan Barratt-Due og de fire tangentmesterene Kjetil Bjerkestrand, Eyolf Dale, Andreas Ulvo og Øystein Moen. Med i ensemblet er også bratsjist Ida Bryhn og bassist og sanger Ellen Andrea Wang, så det blir en knallåpning av konseptet!

Kveldene skal ha et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk. Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Mandag 4. februar kommer Engegårdkvartetten og en haug med gjester. Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene!

The post Klassisk på Victoria: Breaking Bach appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Nasjonal jazzscene
Rymden
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Scandinavian supertrio!

For en start på 2019! Når rytmeseksjonen i e.s.t. slår seg sammen med kruttønna Bugge Wesseltoft, er det på sin plass å hente fram de store ordene. “Supertrio” er det første vi tenker på, tett fulgt av “begivenhet”. Rymden kom til verden da Bugge kjente på at det var litt for lenge siden han hadde spilt i en real jazztrio, og veien var ikke lang til de to kompisene Berglund og Öström. Trioen har allerede rukket å spille seg varme på ulike skandinaviske festivaler, og ryktet forteller om et band som går uanstrengt sømløst fra det lavmælte og lyriske til kraftfull progjazz. Tre glitrende solister til tross: her står det kollektive i sentrum!

Som ved et aldri så lite kinderegg av et lykketreff kommer et nyinnspilt album ut omtrent samtidig med konserten på Victoria. Standarden er herved satt.

Bugge Wesseltoft – piano, Dan Berglund – bass, Magnus Öström – trommer

The post Rymden appeared first on Jazz i Norge.

 
19.01 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Espen Rud kvintett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Adrian Løseth Waade – fiolin Kasper Skullerud Værnes – saksofoner Hans Mathisen – gitar Sebastian Haugen – bass Espen Rud – trommer

Kvintetten er et resultat av mine mange tiår som skolekonsertmusiker/komponist og som et resultat av innspilling “Frø” med musikk fra denne virksomheten.

Med på “Frø” var bl.a. Adrian, Kasper, Hans og Sebastian. Disse fire er drevne skolekonsertmusikanter og tilhører toppdivisjonen i norsk jazzliv. Det er med stolthet jeg presenterer denne kvintetten på Oslo Jazzforum.

CDen ble utgitt på Curling Legs i september i år (CLP CD 167). Musikken er spilt live på skolekonserter uten akkordinstrument. Utvidelsen fra en trio med saksofon/bass/trommer til et kvintettformat, har utvilsomt gitt musikken ny energi og var en god inspirasjon for oss i studio.

Hans Mathisen preger hele innspillingen lydmessig og musikalsk med sitt karakteristiske og musikalske gitarspill. Det samme kan sies om den unge fiolinisten Adrian Løseth Waade fra Verdal. For Adrian var dette musikk han spilte for første gang. Adrians store talent som improvisatør vil både overraske og forbause dem som ikke kjenner Adrian fra før.

– Deler av musikken som er brukt på skolekonserter er også arrangert for noe større ensembler og innspilt på min første utgivelse LP-en «Hotelsuite» (-84) og seinere på CD-utgivelsene «Rudlende» (-98), «Melancholy Delight» (-07), «Dobbeldans» (-12), «Løvsamleren» (-12) og «Carla. The Fish» (-17). Der blander dette materialet seg naturlig inn i repertoaret jeg forøvrig har komponert.

I kvintetten spiller Kasper sopran-, alt- og tenorsaksofon, Adrian fiolin, Hans el- og akustisk gitar, Sebastian el- og akustisk bass og Espen trommer.

Vi gleder oss til å spille dette for et voksent publikum og kanskje til dem som har hørt dette en gang i gymsalen, da vi var på besøk med «JazzFigur: I Tråd Med Musikken» eller “JazzMask”. Produksjonene har også vært fremført på flere jazzfestivaler. I 2005 reiste vi for Rikskonsertene til India og spilte i to uker for skoleelever og studenter. Dessuten på internasjonale festivaler i Danmark og Tyrkia.

På innspillingen av “Frø” spilte også Frode Nymo; sopran- og altsaksofon, Atle Nymo; Bb- og bassklarinett, tenor- og barytonsaksofon og Terje Gewelt; el- og akustisk bass.

The post Espen Rud kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
19.01 Nasjonal jazzscene
Terje Rypdal Conspiracy
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The guitar legend is back with an updated band and more high-energy jazz than ever

Er det lov å si at Terje Rypdal – urgitaristen i moderne norsk jazz – har fått en ny musikalsk vår? Femti år etter han spilte gitar på ryggen med Vanguards og var rockestjerne i Dream, og drøye fire tiår etter at han sammen med Garbarek og resten av de fem store brøyta seg opp og ut av underskogen og gjorde norsk jazz til et globalt varemerke, kan det i hvert fall slås fast at han låter bedre og freskere enn noensinne!

Hvem kan vel glemme den fantastiske syttiårsdagen på Victoria høsten 2017 hvor han ble feiret for fullt hus to dager til endes. Like etter ble hele backkatalogen hans gjort tilgjengelig til glede og begeistring for nye fans. Nå er legenden endelig tilbake hos oss med Endre Hareide Hallre på bassplass i et oppdatert Conspiracy-band. Tre og en halv generasjon med ren, fornybar jazzenergi!

Terje Rypdal – gitar, Ståle Storløkken – tangenter, Endre Hareide Hallre – bass, Pål Thowsen – trommer

The post Terje Rypdal Conspiracy appeared first on Jazz i Norge.

 
20.01 Cafeteateret
Kampenjazz: Into the wild hills
2000 entré
Kampenjazz

Into the wild hills Morten Halle:saxofon og fløyte, Gunnar Halle: trompet, Helge Lien: piano, Christian Meeas Svendsen: bass, Andreas Wildhagen: trommer

Into the wild hills første utgivelse ”Jazz album 2018” presenterer en ny sammensetning av musikere som spenner over fire tiår med norsk jazzhistorie: Veteranen Morten Halle (1957), Gunnar Halle (1973), Helge Lien (1975) samt «ungdommene» Christian Meeas Svendsen og Andreas Wildhagen (begge 1988). Materialet som det improviseres over og rundt er syv nye komposisjoner av Morten Halle, skrevet spesielt for bandet. Musikken er enkel og tilgjengelig men inneholder små forhindringer som sammen med musikernes kreative lekelyst gir de som lytter stadig nye opplevelser på turen – stadig videre «Into the wild hills». Albumet ble spilt inn i Norges Musikkhøgskoles studio vinteren 2016. Ulf Holand har tatt opp og mikset musikken og sørget for et åpent og naturlig lydbilde som tar vare på dynamikken og de ulike klangfargene i det helakustiske lydlandskapet.

Tor Hammerøs anmeldelse her

The post Kampenjazz: Into the wild hills appeared first on Jazz i Norge.

 
23.01 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Tiur + ØyvindLAND
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Tiur er en stillferdig vokal- og pianoduo med mye indre kraft. Musikken er ærlig, jordnær, tekstene nakne, fortellende og på norsk. Musikalsk henter Tiur inspirasjon fra pop og folkemusikk, men resultatet er tidløse, fine låter med tydelige spor fra den norske jazzarven. Dette er kjærlighetssorg som letter i vårsola, tunge hoder som kan fly etter et møte, ukjente veier det er spennende å gå! Ikveld kan du også ta med deg Tiurs rykende ferske debutplate hjem, komplett deilig!

Bethany Forseth-Reichberg – vokal, Martin Sandvik Gjerde – piano

Fra det Trondheimsbaserte jazzensemblet ØyvindLAND får du servert en heksegryte av groovy afro-musikk, cubanske riff, svingende 60-talls jazz og klassiske storensembleglede! Med smittende selvtillit og stor selvfølgelighet leker de sju ambisiøse, unge musikerne seg gjennom ganske kompliserte melodifraser og leverer lettspist, spennende og inspirert jazz. Debutplaten skal spilles inn i 2019, men først Norgesturné og besøk hos oss!

Øyvind Mathisen – trompet, Cecilie Grundt – saksofon, Erlend Kongtorp – saksofon, Alexander Riris – bass, Joakim Rainer Petersen – piano, Iver Christopher Cardas – gitar, Martin Mellem – trommer

The post Uhørt! Tiur + ØyvindLAND appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Cosmopolite
Djangofestivalen 2019
1900 entré
Cosmopolite

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. – Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Djangofestivalen og Cosmopolite Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

Årets festivalprogram: Torsdag 24.01 Hot Club de Norvège (N) + Ola Kvernberg (N) & Det Norske Blåseensemblet (N)

Fredag 25.01 Nitcho Reinhardt Trio (F) Florin Niculescu Quartet (F) Jon Larsen/ Stian Vågen Nilsen/ Gildas Le Pape/ Svein Aarbostad (N) + Raphaël Faÿs (F)

Lørdag 26.01 Tribute to Didier Lockwood Fiona Monbet/Adrien Moignard /Diego Imbert (F) Brady Winterstein Trio (F) + Martin Weiss (D) Hot Club de Norvège (N) + Wawau Adler (D)

The post Djangofestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Nasjonal jazzscene
Human Feel
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Four pioneers in a wild mix of indie rock, free jazz and chamber music

Torsdag 24. januar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 240/190

Human Feel har holdt sammen i 30 år, i dette bandet har fire sterke stemmer både spisset sin egen og også funnet et markant, felles uttrykk. Da bassisten flyttet ut, fant de gjenværende musikerne Chris Speed, Andrew D’Angelo, Kurt Rosenwinkel og Jim Black ut at det kun var en utfordringen og et tomrom det var verdt å utforske. Og bandet har virkelig funnet spennende musikalske strukturer i løpet av disse årene. Det har ikke vært mange utgivelser, men de som har kommet, har ikke gått upåaktet hen. De har et umiskjennelig jazzuttrykk totalt sett, men med stor variasjon. Noe er helt rått, ladet og spisset med punk og rock, andre spor nesten SciFi-filmatiske utflukter båret av lange linjer og inspirert spill.

De siste årene har de fire, hver for seg bandledere og medlemmer i utallige andre band, funnet mer og mer tid til hverandre igjen. Det går fortsatt gjetord om Europaturnèen i 2017, nå er det endelig vår tur til å få besøk. Med seg har de fantastisk, ny musikk i form av albumet Gold, og bandet er kanskje bedre nå enn noen sinne!

Kurt Rosenwinkel, gitar, Chris Speed – saksofon, Andrew D`Angelo – saksofon, Jim Black – trommer, elektronikk

The post Human Feel appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Cosmopolite
Djangofestivalen 2019
1900 entré
Cosmopolite

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. – Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Djangofestivalen og Cosmopolite Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

Årets festivalprogram: Torsdag 24.01 Hot Club de Norvège (N) + Ola Kvernberg (N) & Det Norske Blåseensemblet (N)

Fredag 25.01 Nitcho Reinhardt Trio (F) Florin Niculescu Quartet (F) Jon Larsen/ Stian Vågen Nilsen/ Gildas Le Pape/ Svein Aarbostad (N) + Raphaël Faÿs (F)

Lørdag 26.01 Tribute to Didier Lockwood Fiona Monbet/Adrien Moignard /Diego Imbert (F) Brady Winterstein Trio (F) + Martin Weiss (D) Hot Club de Norvège (N) + Wawau Adler (D)

The post Djangofestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Nasjonal jazzscene
Espen Rud ? 70 år
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Legendary drummer celebrating with friends and musical family!

Fredag 25. januar, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 240/190

Det er som kjent en myte at alt var bedre før. Likevel er det nok ganske trygt å påstå at i Norge var jazzen aldri hippere enn i åra rundt 1970. Dette var en gullalder der publikum og avantgarden møttes i felles begeistring og undring, og Garbarek, Krog, Rypdal, for ikke å snakke om band som Min Bul og Svein Finnerud trio, pløyde nybrottsland så torva skvatt. Midt oppe i alt dette, med ei stikke borti det meste, var trommeslager Espen Rud.

Gud veit hvor mange konserter senere er Rud fortsatt like aktiv, og denne kvelden er en hyllest til musikken og bandvennene 70 år unge Rud har omgitt seg med gjennom hele sin karriere. I kveld får vi høre et karrieredekkende program, blant annet innslag fra barnekonsertene hans, som har vært en stor del av Espens liv de siste ti-årene, og her får du høre at han virkelig ikke har undervurdert de minste! Det blir både kraftfullt, romantisk, swingende, sjelfullt, groovy og melodisk med gjenhør fra Rudlende, Svarttrost, Dobbeldans og Carla. The Fish. Her er besetninger som viser veiene norsk jazz har gått fra nettopp 70-tallet og frem til nå. Vi hyller musikken, gleden og ikke minst spillemannen Espen Rud i kveld!

Karin Krog – vokal, Lars Klevstrand – vokal, Ivar Antonsen – piano, Knut Alfsen – dukkespiller, Kasper Skullerud Værnes – saksofon, Jon Pål Inderberg – saksofon, Knut Riisnæs – saksofon, Nils Jansen – saksofon, Hans Mathisen – gitar, Erlend Slettevoll – piano, Jørn Øien – piano, Vigleik Storaas – piano, Rob Waring – vibrafon, Bjørn Alterhaug – bass, Jo Skaansar – bass, Sebastian Haugen – bass, Arild Andersen – bass, Espen Rud – trommer

The post Espen Rud – 70 år appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Stortorvet Gjæstgiveri
David Skinner Kvintett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne lørdagen presenteres David Skinner Kvintett. En kvintett bestående av de fremste musikerne fra jazzmiljøet. Dette lover både «hot» og svingende musikk.

David Skinner pno, Erik Eilertsen trp, Lars Frank cla/sax, Stig Hvalryg bass, Marcus Lewin dms.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00. Kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før musikken.

The post David Skinner Kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Jesse van Ruller trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Jesse van Ruller (NL) – gitar Daniel Franck (S) – bass Jeppe Gram (DK) – trommer

Jesse van Ruller er en nederlandsk jazzgitarist, komponist og dosent som i 1995 som første europeer vant den prestisjefylte Thelonious Monk Award. I tillegg til å lede sin egen Jesse van Ruller Trio og delta i diverse andre prosjekter, har han spilt med mange storheter i jazz, blant annet Pat Metheny, Seamus Blake, George Duke, Toots Thielemans, Peter Erskine, Joe Lovano, Mike Stern, Philip Catherine, Roy Hargrove og Christian McBride.

For denne triokonserten på Herr Nilsen vil Jesse van Ruller ha med seg bassist og pedagog Daniel Franck (S) og trommeslager, orkesterleder og komponist Jeppe Gram (DK).

Daniel Franck vil for flere Herr Nilsen gjester være et kjent navn og mange har sikkert også hørt ham spille på jazzklubber i København, f eks JazzCup eller Jazzhus Montmartre, idet han er en av de mest benyttede kontrabassister innen dansk jazz.. Han har turnert og spilt med både internasjonale og danske stjerner som Stacey Kent, Caroline Hendersons, Carsten Dahl, Kurt Rosenwinkel, Johnathan Blake for å nevne noen få.

Jeppe Gram har flere utgivelser bak seg, blant annet ”Liquid Sound” fra 2013 med Jeppe Gram kvartett hvor han har med seg Fredrik Lundin på saksofon, Søren Kjærgaard på piano og Nils Bo Davidsen på trommer.

The post Jesse van Ruller trio appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Cosmopolite
Djangofestivalen 2019
1900 entré
Cosmopolite

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. – Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Djangofestivalen og Cosmopolite Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

Årets festivalprogram: Torsdag 24.01 Hot Club de Norvège (N) + Ola Kvernberg (N) & Det Norske Blåseensemblet (N)

Fredag 25.01 Nitcho Reinhardt Trio (F) Florin Niculescu Quartet (F) Jon Larsen/ Stian Vågen Nilsen/ Gildas Le Pape/ Svein Aarbostad (N) + Raphaël Faÿs (F)

Lørdag 26.01 Tribute to Didier Lockwood Fiona Monbet/Adrien Moignard /Diego Imbert (F) Brady Winterstein Trio (F) + Martin Weiss (D) Hot Club de Norvège (N) + Wawau Adler (D)

The post Djangofestivalen 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Nasjonal jazzscene
Jassbox – Kappekoff live m/ gjester
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - 50,-
Nasjonal jazzscene

Dancefloor jazz gold with a smashing live act!

Lørdag 26. januar, dørene åpner kl 21.00 – kr 50. 20 års aldersgrense

Verdens beste jassbaserte danseklubb starter ny sesong, dette er reinspikka glede! Vår gamle kino får virkelig kjørt seg når skjerperene Holm & Horne disker opp klassiske, knitrende jasskiver som rommer glitrende dansegulvgull, og som bonus lørdagsgodt får du et herlig liveband i ellevedraget.

Ikveld hører du KAPPEKOFF, et herlig elektrodiscoprosjekt av og med produsent, komponist og bassist Magnus Falkenberg. KAPPEKOFF ga ut EP-debuten i 2014 som ble kåret til uken Urørt på P3. Sangen «You Want It» ble lagt til radiostasjonens spillelister. Senere samme sommer lanserte KAPPEKOFF singelen «Human Touch», et samarbeid med Maya Vik, og bandet spilte på Slottsfjellfestivalen og Øya Festivalens klubbprogram. Uken etter utgivelsen av singelen «All Day Long», lå sangen inne på Spotifys Global Viral 50-liste som nr. 2, et liste over «de globalt mest delte, trendende låtene».

I Boxen er det ut-på-gulvet-garanti med varme såler, brede glis og dobbel hjerterytme, funk, jazz, swing, bop og hip hop, kort sagt alt det som gjør at livet leker. Kvelden går hardt ut med fullt trøkk fra dørene åpner, masse glade folk og all grunn til å komme tidlig. Gulvet er dekka!

20 års aldersgrense. Ingen vergeordning.

The post Jassbox – Kappekoff live m/ gjester appeared first on Jazz i Norge.

 
27.01 Cafeteateret
Kampenjazz: Label night AMP Music and Records VINTERJAZZ
2000 entré
Kampenjazz

Label night Amp Music & Records AMP Music & Records AS er et norskt plateselskap, etablert i 2014, med base i Oslo. Selskapet legger sitt hovedfokus på nordisk jazz/nordiske jazz artister og har et sterkt mål om å styrke ung norsk jazz internasjonalt. Navnet AMP er kombinasjonen av akronymet Ambitious Mindful Projects og forkortelsen Amplify. Dette representerer ambisjonen og tanken bak alle prosjektene.

AMP Music & Records AS har etablert seg som et selskap med nese for kvalitetsutgivelser på et internasjonalt plan, mange av utgivelsene har mottatt strålende kritikker fra de mest respekterte jazzmagasin og aviser rundt om i verden. Et høydepunkt i 2018 var da utgivelsen Aloft Quartet – First Year ble tildelt en grammy for årets unge jazzartist i Danish Music Awards. Per dags dato inneholder AMP katalogen ca. 30 utgivelser. Det planlegges over 20 utgivelser i 2019. På denne konserten vil følgende tre band presenteres: «Slow is the new fast»: Lyder Øvreås Røed: trompet, kornet og flygelhorn, Hans Pålsen Kjorstad: Fiolin, Bjørn-Even Bjarkli Verbeke: Piano, Joel Ring: Bass, Tore Ljøkelsøy: Trommer «Audun Trio»: Håkon Norby Bjørgo: Bass, Magnus Sefaniassen Eide: Trommer, Audun Barsten Johnsen: Piano «THREE»: Lars Jansson: Piano, Jesper Bodilsen: Bass, Anders Thorén: trommer

The post Kampenjazz: Label night AMP Music and Records VINTERJAZZ appeared first on Jazz i Norge.

 
27.01 Herr Nilsen
Erik Smith med Sandvika storband : «The great big band drummers»
2000 entré www.herrnilsen.no
Sandvika Storband

Erik Smith trommer med Sandvika Storband og gir høydepunkter fra storbandhistorien!

Erik Smith har vært trommeslager fra han var guttunge og er internasjonalt anerkjent. Han tar publikum og Sandvika Storband gjennom storbandhistorien sett fra de store utøverne bak trommene. Buddy Rich, Sonny Paine, Gene Krupa, Mel Lewis. Ved siden av fremragende trommespill får vi høre om musikken og personlighetene fra trommeprofessoren Smith.

The post Erik Smith med Sandvika storband : «The great big band drummers» appeared first on Jazz i Norge.

 
29.01 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Michaela Antalová / Knut Kvifte Nesheim
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians; a collective where the members build their own playing field.

Tirsdag 29. januar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 150/100

Dette er OJKOS, Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, sin tredje konsert hos oss, og en premierekonsert også denne gangen. Det relativt nystartede orkesteret spiller og komponerer sammen på Victoria hver tirsdag, og det kunstneriske ansvaret rullerer mellom medlemmene. Denne konserten er resultatet av hard og spennende jobbing etter nyttår!

Dette er altså et orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen. Her møter du et nydelig knippe musikere med verden foran seg og et orkester av likeverdige som brynestein. οἶκος er gammelgresk for familie, så her kan det bli både takhøyde og dørslamring!

Det er et orkester med stor bredde. De seksten medlemmene skriver musikk med referanser hentet fra alt fra third stream jazz og europeisk kunstmusikk til elektronika og nordisk jazz. Det er medlemmene av OJKOS som skaper sounden av OJKOS, og denne lyden vil derfor alltid være i utvikling.

Vi sniker oss stadig innom på øvingene for å kjenne på det gode trykket og vet at orkesteret kommer til å overraske publikum positivt – de har mye å spille for!

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Michaela Antalová – trommer, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Michaela Antalová / Knut Kvifte Nesheim appeared first on Jazz i Norge.

 
30.01 Nasjonal jazzscene
Lassen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Colourful, passionate and catchy jazz inspired by the 70’s and life so far

Onsdag 30. januar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 240/190

Bløte konsonanter og et mål mildere enn en vårdag på sørlandet til tross, du skal ikke ha tilbrakt mye tid i nærheten av Harald Lassen for å oppdage at dette er en musiker som vet hva han mener, og som ikke nødvendigvis er opptatt av å stryke etablerte sannheter medhårs. I løpet av en karriere som favner band som Duplex, Mopti, Pixel og Dr. Kay har han gått smilende og entusiastisk på tvers av både sjangergrenser og jazzpolitiets rynkede øyenbryn.

I bandet Lassen spilles det derimot etter eget utsagn jazz med stor J! Inspirert av syttitallet og livet så langt leveres det fargerik og catchy moderne jazz, spilt med innlevelse og en forkjærlighet for gode melodier. Lassen har på kort tid blitt et band å regne med. De har spilt for et fullsatt Ronnie Scott’s i London, representert Norge på Jazzahead i Tyskland og gitt ut det herlige albumet Eventyrer på Jazzland Records!

Harald Lassen – saksofon, Bram de Looze – piano, Stian Andersen – bass, Tore Flatjord – trommer

The post Lassen appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Nasjonal jazzscene
Borderlands Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Starlike and percussive piano trio

Torsdag 31. januar, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 240/190

Kris Davis er med god grunn regnet som et av verdens aller største talenter innen improvisert musikk. Når hun nå har slått seg sammen med Stephan Crump fra Vijay Iyers trio og sekstett og Eric McPherson som spiller fast med Fred Hersch, er det derfor intet mindre enn oppsiktsvekkende. Supergruppe er kanskje et for overflatisk uttrykk, men det får stå til, for her snakker vi nesten overjordisk kvalitetsnivå!

Borderlands trio er et rendyrket kollektiv uten en klar leder, og selv om det ser ut som en pianotrio bruker Kris Davis det preparerte flygelet like mye som et rytmeinstrument, noe som fører til at det innimellom nærmest høres ut som en groovy perkusjonstrio. Deres første album, Asteroidea, er kalt opp etter det vitenskapelige navnet til sjøstjerner, et fleksibelt dyr som kan regenerere kroppsdeler etter behov og har et øye ytterst på hver arm – ikke helt ulikt bildet mange av oss har av en god impromusiker …

Kris Davis – piano, Stephan Crump – bass, Eric McPherson – trommer

The post Borderlands Trio appeared first on Jazz i Norge.