Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
       
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.12 Stortorvet Gjæstgiveri
AfterNoone Orc med Margrethe Frank
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

AfterNoone Orch spiller leken og rå musikk fra 1920-tallets jazzklubber i Chicago og New York. Navnet har bandet fra Jimmie Noone, som var den mest berømte klarinettisten før Benny Goodman. I bandet finner vi Margrethe Frank som har slått solid gjennom med sin bluesvokal. Og når den virtuose Torstein Kubban stiller med trompet/flykornett, kan ikke denne jazzcaféen bli annet enn en suksess.

Margrethe Frank vo, Torstein Kubban tp/co, Christian Frank cl/sax, Pål Frank tb, Ivar Andresen pno, Helge Stray git/bjo/vo, Bengt Bøhn Granheim washboard, Øyvind Engen sousaphone.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Vipps 14013.

Gjæstgiveriet åpner kl 11.00, kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før musikken

The post AfterNoone Orc med Margrethe Frank appeared first on Jazz i Norge.

 
01.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Hegge
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Jonas Kullhammar – tenorsaksofon Martin Myhre Olsen – alt- og sopransaksofon Vigleik Storaas – oppriktig piano Håkon Mjåset Johansen – trommer Bjørn Marius Hegge – har laget låter og spiller kontrabass

«Hegge» vant spellemannsprisen for beste jazzalbum i 2017. Nå kommer de til Oslo jazzforum for å lage heidundranes stemning, jobben er en av flere når de er på turné i Norges landstrakte land. På Heggekonsert kan man godt le litt, man kan også danse litt om man har lyst, eller bare riste litt på kroppen eller slenge en hånd i været eller noe om man får kick. Det sies at musikken er inspirert av souljazz fra 60-tallets USA; komponisten mener at både flere tiår, verdensdeler og sjangere er representert.

«Uimotståelig drivende og danseeggende souljazz» skrev Terje Mosnes i Jazznytt.

The post Hegge appeared first on Jazz i Norge.

 
01.12 Nasjonal jazzscene
Hedvig Mollestad Trio + Fire! ? Rune Grammofon 20 år!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

We celebrate the remarkable record label Rune Grammofon with two nights of groundbreaking, colourful music.

Mats Gustafsson har mange utrolige tøffe prosjekter, men tett på i trioen Fire! med Andreas Werliin og Johan Berthling er han muligens på sitt beste.

Mats Gustafsson – saksofon, Johan Berthling – bass, Andreas Werliin – trommer

En tilbakevendende favoritt er svært produktive, interessante og energigivende Hedvig Mollestad Trio, som med sin særegne tapning av kraftjazzrock har funnet sitt eget unike ståsted mellom gitarheltene. Dagen før kommer også HMT nye plate ut, så vi ser fram til nok en live-eksplosjon, også med splitter nye låter!

Hedvig Mollestad – gitar, Ellen Brekken – bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer

Vi feirer det markante plateselskapet Rune Grammofon med to solide kvelder! Fredag 30. november hører du Maja S. K. Ratkje og Motorpsycho, lørdag 1. desember er det FIRE! og Hedvig Mollestad Trio sin tur! Kjøp en samlebillett til begge kveldene her!

Rune Grammofon har vært en kvalitetsleverandør å stole på i 20 år. Plateselskapet er et av svært få hvor firmanavnet er med og gir de individuelle utgivelsene en identitet og merverdi, et fellesskap med nerve. Den visuelle sammenhengen er tydelig i omslagskunsten hvor Kim Hiorthøy hele veien har gitt musikken fargerik og formsikker kjærlighet. Også i musikken merker man omsorgen Rune Kristoffersen har for artistenes frihet, samtidig med en enighet om hvordan lyden fra Grammofonen skal være.

Plateselskapet Rune Grammofon fyller altså 20 år og runder 200 utgivelser, og dette feires med jubileumsbok og konserter på Nasjonal jazzscene. Det er komplett umulig å vriste ut av sjefen sjøl noen favorittartister, og det er forståelig med artister og komponister som Motorpsycho, Arve Henriksen, Anneli Drecker, Hedvig Mollestad Trio, Maja Ratkje, FIRE! og Fire! Orchestra, Arne Nordheim, SPUNK, Elephant9, Espen Eriksen Trio, Susanna, Jenny Hval, Nils Økland, Supersilent, The Last Hurrah!! og mange, mange andre i katalogen. For oss var det likevel lett å vite hvem vi skulle spørre først, og vi er veldig stolte av å kunne presentere to fantastiske kvelder på Jazzscenen! Felles for artistene er relativt lang fartstid og et solid antall, tilsammen 50, utgivelser på Rune Grammofon. Alle er aktive på internasjonale scener og viser ingen tegn til å trappe ned.

Fredag 30. november hører du Maja S. K. Ratkje og Motorpsycho hos oss.

The post Hedvig Mollestad Trio + Fire! – Rune Grammofon 20 år! appeared first on Jazz i Norge.

 
02.12 Kafé Hærverk
Jazzbarna gjør Hærverk
1500 entré
Improbasen

I april startet en ny konsertserie på Kafé Hærverk i Hausmannsgate 34. De unge talentene fra Improbasen og Barnas Jazzhus, har for lengst gjort seg bemerket i inn- og utland. Festivalen Kids in Jazz, som gjennomføres hvert år i august, har gjort Oslo til et fyrtårn som samler barnejazzmiljøer fra hele kloden. Konsertserien Barnas Jazzscene som fyller Nasjonal Jazzscene en lørdag hver måned resten av året, har blitt en institusjon i norsk jazzliv. Her presenteres de yngste jazztalentene, ikke bare fra Oslo-området, men fra hele landet, og ofte har de gjester fra Improbasen’s store kontaktnett rundt om i verden.

På det nye kultstedet Hærverk har vi fått møte de unge talentene i nedstrippet versjon. Vi får høre ett band til hver konsert, og det har foreløpig vært fokus på Improbasen’s egne elever fra Oslo-området. Bandet spiller en times konsert, det blir mer tid til hver enkelt, og mer eksperimentell tilnærming. I tillegg til faglig ansvarlig Odd André Elveland, er også den japanske pianisten Ayumi Tanaka og fløytisten Henriette Eilertsen med på utformingen av repertoaret.

Konserten søndag 2. desember kl. 15:00 blir sesongavslutning for denne svært viktige konsertserien, og vi får høre et toppet lag med saxofonisten Erin Dahl Gaare (13), pianisten Melina Bjørndal (12), bassisten Guro Frøseth (13) og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (11). Disse har i ulike konstellasjoner gjort seg bemerket i Lisboa, Stockholm Reykjavik, og på en rekke konserter på Nasjonal Jazzscene. Vi får med andre ord oppleve helt andre takter enn det man forventer av 11-13-åringer.

The post Jazzbarna gjør Hærverk appeared first on Jazz i Norge.

 
02.12 Cafeteateret
Kampenjazz: Julejazz
2000 entré
Kampenjazz

Igjen har Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck til vår store glede satt sammen et program for julejazzen som garanterer at dette blir en stor kulturell begivenhet.

Konserten vil samle en rekke musikere som spiller musikk inspirert av den musikken vi alle forbinder med jul. Kanskje blir det også noen tekster? Noen ganger vil kildene i den musikken som framføres være åpenbar, andre ganger er opprinnelsen nesten umulig å oppdage. Bli med på leken! Det vil også i år serveres Mulligatawny-suppe til alle, før vi avslutter med det felles ønsket om at det også neste år må bli «Same procedure as every year, Deretter ønsker vi som vanlig hverandre god jul – og ses igjen til neste år – 2019 – på Kampenjazz Dørene åpner 19:30 konsertstart 20:15

The post Kampenjazz: Julejazz appeared first on Jazz i Norge.

 
04.12 Nasjonal jazzscene
Swingin? Christmas med Frikk Heide-Steen & The Evening Band
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
Nasjonal jazzscene

For andre året på rad gjør Frikk Heide-Steen & The Evening Band julekonserten «Swingin’ Christmas» på Victoria – Nasjonal jazzscene! «Swingin’ Christmas» er en julekonsert som tar utgangspunkt i de gamle ”croonernes” juletradisjoner. Helt fra barnsben av har Frikk Heide-Steen interessert seg for crooning, en sangstil gjort kjent av artister som Frank Sinatra, Dean Martin og Michael Bublé. Gjennom sine siste prosjekter ”Young at Heart” og ”Sinatras jul” har sammen med The Evening Band vært med å løfte frem Frank Sinatras klassikere fra første halvdel av 1900-tallet. George Gershwin, Cole Porter, Jule Styne, Stephen Sondheim og Rodgers & Hart er noen av komponistene som har fått nytt liv gjennom disse konsertene.

Frem til nå har dette vært rene Sinatrakonserter, men nå ønsker han å løfte blikket og trekke paralleller mellom flere av sangerne i denne sjangeren som Dean Martin, Nat King Cole, Chet Baker og Michael Bublé; splitter nye og moderne arrangementer frisker opp kjente og ukjente pop- og julelåter fra gammelt av.

Frikk Heide-Steens bakgrunn som både klassisk sanger, popsanger, EDM-vokalist og jazzsanger løfter musikken ut til et nytt og yngre publikum, og lun humor og små fortellinger imellom låtene skaper en nesten kabaret-aktig atmosfære.

Frikk Heide-Steen – vokal, Helena Bottolfsen – fiolin, André Bongard – piano, Roger Williamsen – kontrabass, Sebastian Haukås – trompet, Steinar Mossige – trommer, Magnus Dobbedal – arrangør, kapellmester, saksofon

Arrangør er Frikk Heide-Steen, Njs sesongkort gjelder ikke!

The post Swingin’ Christmas med Frikk Heide-Steen & The Evening Band appeared first on Jazz i Norge.

 
04.12 Kafé Hærverk
Blow Out! Noble / Grip / Badaroux + Habbestad / Grenager
2100 entré
Konsertforeninga

NOBLE / GRIP / BADAROUX Steve Noble – trommer Joel Grip – bass Pierre-Antoine Badaroux – sax

HABBESTAD / GRENAGER Bjørnar Habbestad – fløyte Lene Grenager – cello

NOBLE / GRIP / BADAROUX Den engelske trommisen Steve Noble starta ut i det smått legendariske eksperimentelle poporkesteret Rip Rig & Panic tidlig på 80-tallet og har siden samarbeida med det som kan blåse, hamre og slå av av fete impro & jazzmusikere både fra Europa og annetsteds. Bassist Joel Grip er involvert i greier vi kjenner fra tidligere årganger av Blow Out!, som Borel Grip og Mind Mirror Rose. I Sverige er han blant organisatorene av den berømmelige Hagenfesten i Dalarna, og gjennom Umlaut-kollektivet er han del av en rekke kule prosjekter, der han også pleier samrøre med kveldens saksofonist, Pierre-Antoine Badaroux, bl.a. i grupper som Peeping Tom. Franskmannen står ellers i med alt fra impro i r.mutt og The Sommes Ensemble til straight up fuckings swingjazz (!) som leder for Umlaut Big Band.

HABBESTAD / GRENAGER Fløytist Bjørnar Habbestad har utmerka seg både med komponerte og improviserte greier innen- og utenlands, sist på Blow Out i trio med Per Zanussi og Hans Hulbækmo. Han er ellers å finne i den fabelaktige kvartetten Lemur. I Lemur spiller også cellist Lene Grenager som gjennom to tiårs virke blitt en av de viktige navna innen norsk samtidsmusikk,både som utøver og komponist, solist og bandmedlem, hvor mektige SPUNK nok er det første som rinner en i hu.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart 21:00 presis Billetter: 170 / 120 (jazzklubb)

The post Blow Out! Noble / Grip / Badaroux + Habbestad / Grenager appeared first on Jazz i Norge.

 
05.12 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazzen presenterer: Live Sollid
1919 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Live Sollid er vokalist, komponist og tekstforfatter. Hun har flere års erfaring innen både jazz, pop/rock, improvisasjon og live electronics, og hun er aktiv i en rekke band og prosjekter. Musikken hennes spenner fra det sarte og minimalistiske til det tunge og storslåtte, og hennes krystallklare og fleksible stemme glir lett inn i ulike musikalske verdener.

Live Sollid – vokal Aksel Westlund – gitar Erlend Olderskog Albertsen – bass

The post Onsdagsjazzen presenterer: Live Sollid appeared first on Jazz i Norge.

 
05.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Morten Halle kvintett
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Morten Halle – saksofon Gunnar Halle – trompet Helge Lien – piano Christian Meeas Svendsen – bass Andreas Wildhagen – trommer

Into the wild hills første utgivelse ”Jazz album 2018” presenterer en ny sammensetning av musikere som spenner over fire tiår med norsk jazzhistorie: Veteranen Morten Halle (1957), Gunnar Halle (1973), Helge Lien (1975) samt «ungdommene» Christian Meeas Svendsen og Andreas Wildhagen (begge 1988).

Materialet som det improviseres over og rundt er syv nye komposisjoner av Morten Halle, skrevet spesielt for bandet. Musikken er enkel og tilgjengelig men inneholder små forhindringer som sammen med musikernes kreative lekelyst gir de som lytter stadig nye opplevelser på turen – stadig videre «Into the wild hills».

Albumet ble spilt inn i Norges Musikkhøgskoles studio vinteren 2016. Ulf Holand har tatt opp og mikset musikken og sørget for et åpent og naturlig lydbilde som tar vare på dynamikken og de ulike klangfargene i det helakustiske lydlandskapet.

The post Morten Halle kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
05.12 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Mall Girl
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Soul, afrobeats and indie-pop.

Er det pop, er det jazz, er det så nøye? Det viktigste er at det er bra, og Mall Girl har ingen problemer med å hevde seg i rekka av unge norske band som bruker jazzbakgrunnen sin som fundament for cutting edge indie-pop. Afrobeats og nyveiv-referanser i en litt trashete innpakning borger for en heftig kveld!

Bethany Forseth-Reichberg – vokal, Iver Armand Tandsether – gitar, Eskild Myrvoll – bass, Hannah Veslemøy Narvesen – trommer Mall Girl på Facebook

Kaopunki Papagayo har desverre måttet avlyse, vi jobber med en erstatning. Kaopunki Papagayo på Facebook

The post Uhørt! Mall Girl appeared first on Jazz i Norge.

 
06.12 Nasjonal jazzscene
Krokofant med Storløkken og Håker Flaten
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

High energy jazz-prog

For å sitere den lett fremoverlente avisa Natt & Dag: Det er aldri feil med jazzrock. Mon det, men det er i hvert fall aldri feil med den knallhardt rockende, semi-improviserte og tungt progga jazzen til Krokofant! Det føles ikke lenge siden Krokofant kom dundrende inn i norsk jazz, om ikke akkurat fra ingenting, så i det minste fra et kretsløp litt utenfor solsystemets innerste sirkler. Siden det har de gitt ut strålende skiver på Rune Grammofon og sandblåst øregangene til publikum innenfor og utenfor landets grenser.

Nå skrur de bryteren til elleve og tar med Ståle Storløkken og Ingebrigt Håker Flaten til Victoria – to ringrever som har vært ute en og annen høyenergisk øsete jazznatt før! Vi lover å ha på plass hjertestarter og rikelig med ørepropper. Krampa i taktbeinet får du ta deg av selv.

Jørgen Mathisen – saksofon, Tom Hasslan – gitar, Axel Skalstad – trommer, Ståle Storløkken – orgel, Ingebrigt Håker Flaten – bass

The post Krokofant med Storløkken og Håker Flaten appeared first on Jazz i Norge.

 
07.12 Nasjonal jazzscene
Come Shine med Trondheim Jazzorkester
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Norway’s finest renewers of timeless standards celebrate their 20th anniversary by teaming up with our most creative jazz ensemble

Det gav seg nok selv. Når Come Shine skulle feire tjue år som kreative nyskapere, måtte det bli med entreprenørene i det ustoppelige Trondheim Jazzorkester. Dette kraftverket av et samarbeid startet som en bestilling fra Trondheim kammermusikkfestival i 2015 og har blåst publikum over ende på Umeå jazzfestival og Nattjazz i Bergen. Nå kommer de endelig til oss. Dette blir en omfavnelse av en konsert!

Tjueårsfeiringen tar bandet tilbake til gjenoppfinnelsen på jazzlinja i Trondheim, via kontrollen de har opparbeidet seg med flere Spellemann-vinnende plater og hit til møtet med de skarpeste saksene i bransjen. Samarbeidet med TJO når et nytt nivå av originale og oppfinnsomme tolkninger av jazzens standardlåter, med spilleglede og formidling som rød tråd. Du føler kjærligheten, varmen fra sanden og stoffligheten til regnbuen. Her er full innlevelse, både vart og kokende, drysset med en detaljrikdom som får deg til å glise.

Velkommen til en på alle måter stor opplevelse på jazzscenen!

Live Maria Roggen – vokal, Erlend Skomsvoll – piano, Sondre Meisfjord – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Erik Eilertsen, Hildegunn Øiseth – trompeter, Daniel Weiseth Kjellesvik – horn, Ole Jørgen Melhus, Øyvind Brække – tromboner, Martin Myhre Olsen, Kjetil Møster, Hanna Paulsberg, Eirik Hegdal – saksofoner, Knut Aalefjær– melodisk slagverk, Tor Breivik – lyd

Foto: Thor Egil Leirtrø

The post Come Shine med Trondheim Jazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
08.12 Stortorvets gjæstgiveri
Big Chief Jazzband
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Et tradisjonsrikt band som har holdt i hevd arven etter bandet som opprinnelig ble startet i 1952, og hadde nestorene Gerhard Aspheim og Eivind Solberg i fronti mange år.Bandet har spilt på utallige arrangementer, på jazzklubber og festivaler i inn- og utland, og dagens besetning gjør ikke skam på historien.

Petter Falch tp, Ole Reitan tb, Harald Bergersen cl/sax, Arild Berger pno, Svein Briså bass, Olaf Gustavsson dms.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Vipps er mulig på 14013..

Stortorvets Gjæstgiveri åpner kl 11.00. Kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før musikken

Foto: freestock.org from Pexels

The post Big Chief Jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
08.12 Glasshuset, Oslo Konserthus
David Skinner Trio feat. Bjørn Solli og Stig Hvalryg
1400 entré https://www.oslokonserthus.no/program/david-skinner-trio/
New Orleans Workshop Jazzclub

David Skinner er en av våre ypperste jazzpianister med et uttrykk som spenner vidt, fra avantgarde til tradisjonell swingjazz.

David Skinner pno, Bjørn Solli git, Stig Hvalryg bass

Billetter kr. 100.- i billettluka eller på okh.no

Innslipp Glasshuset en time før konsert. Mat og drikke kan kjøpes på stedet.

The post David Skinner Trio feat. Bjørn Solli og Stig Hvalryg appeared first on Jazz i Norge.

 
08.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Somebody’s Quartet (Mathisen/Gemmer/Hinz/Fryland)
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Svein Rikard Mathisen (NO) – gitar, komposisjoner Søren Gemmer (DK) – piano Paul Hinz (SE) – kontrabass Andreas Fryland (DK) – trommer

I oktober 2015 utga den norske gitaristen og komponisten, Svein Rikard Mathisen sitt debutalbum «Copenhagen Diaries» til strålende anmeldelser. I 2017 utga han sitt andre album «Monsters» med sitt faste band Somebody’s Quartet i samarbeid med Curling Legs.

Albumet er et konseptuelt stykke som henter sine fleste atmosfæriske innflytelser fra den briljante romanen The Snowman, skrevet av Jo Nesbø i 2008.

Svein Rikard sier følgende før releasen av sitt nye album: «Jeg har i de siste to år turnert med musikken fra «Copenhagen Diaries», og har samtidig hatt et mål om å skrive to eller tre nye komposisjoner til hver turne. Dette har resultert i musikken som er på platen. Musikken innehar noe av den samme oppskriften som forrige utgivelse, «Copenhagen Diaries», hva form angår. Men et mål med musikken på «Monsters», har vært å skrive noen åpnere komposisjoner, hvor improvisatørene har friere spillerom.

Sagt om «Monster»:

«Låtane er ein tvillaus kvalitet ved plata… Mathisen har meistra utfordringa med den vanskelege andreplata med bravur.» – Lars Mossefinn, Dag & Tid

«Lekkert og emosjonelt. Terningkast 5» – Henrik Langgård, Hamar Arbeiderblad

«Svein Rikard Mathisen er ikke bare en ypperlig gitarist med smakfulle improvisatoriske ideer, fintfølende touch og en balansert sound, men han innehar også utsøkte kompositoriske kvaliteter. Dette er kontemporær jazzmusikk a la 2017 så bra som den bare kan bli. Personlig favoritt; «The Man in the Fridge» – Petter Wettre

The post Somebody’s Quartet (Mathisen/Gemmer/Hinz/Fryland) appeared first on Jazz i Norge.

 
11.12 Nasjonal jazzscene
OJKOS
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians; a collective where the members build their own playing field

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, og dette er deres andre konsert og garantert en annen opplevelse enn den første. Her er det nemlig snakk om ferskvare! Det nystartede orkesteret spiller og komponerer sammen på Victoria hver tirsdag, og det kunstneriske ansvaret rullerer mellom medlemmene.

Dette er altså et nyoppstartet orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen. Her møter du et nydelig knippe musikere med verden foran seg og et orkester av likeverdige som brynestein. οἶκος er gammelgresk for familie, så her kan det bli både takhøyde og dørslamring!

Det er et orkester med stor bredde. De seksten medlemmene skriver musikk med referanser hentet fra alt fra third stream jazz og europeisk kunstmusikk til elektronika og nordisk jazz. Det er medlemmene av OJKOS som skaper sounden av OJKOS, og denne lyden vil derfor alltid være i utvikling.

Vi sniker oss stadig innom på øvingene for å kjenne på det gode trykket og vet at orkesteret kommer til å overraske publikum positivt – de har mye å spille for!

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Michaela Antalová – trommer, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS appeared first on Jazz i Norge.

 
12.12 Herr Nilsen
Magnolia jazzband
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Magnolia Jazzband er vårt andre husband, slik det har vært helt fra begynnelsen i 1972. Det er knapt noe jazzband innen revival-sjangeren som har solgt så mye plater og tiltrukket seg så stort publikum som Magnolia. Besetningen har endret seg bittelitt gjennom årene, men Magnolia-sounden er den samme! Bandleder Gunnar Gotaas med sin trombone har hele tiden visst hva publikum etterspør, og han har vært tro mot bandets musikalske kon- sept. Og New Orleans Workshop Jazzclub er også tro mot sin tradisjon på høstsemesteret: Med bare noen få unntak er det alltid Magnolia som spiller på siste onsdagskonser- ten før jul. Slik også i år. Og du får høre disse musikerne: Anders Bjørnstad tp Gunnar Gotaas tb, Georg Reiss cl/sax Sebastian Haugen bass Børre Frydenlund bjo/ git/vo Håkon Gjesvik pno Torstein Ellingsen dms

The post Magnolia jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 Nasjonal jazzscene
Tore Johansen og Karin Krog ? Man, Woman and Child
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A revitalised Christmas jazz classic

En klassiker vender tilbake, dette er perledykking under stjernehimmelen! Om det ikke allerede er hvitt ute, vil dere i hvert fall kjenne et salig dryss når Tore Johansen og Karin Krog inviterer til julekonsert.

Det var Karin Krog og John Surmans komposisjon Man, woman and child som forløste prosjektet for 18 år siden, en sang om raushet og fred som har gitt navnet til både konserten og plata. Den ble i sin tur kåret til årets norske jazzplate 2000 av Jazznytt sine lesere og fikk strålende omtaler. To år etter turnerte Karin Krog og Tore Johansen landet rundt i regi av Rikskonsertene, også med konserter i Sverige, Finland, Estland og Litauen.

Karins flotte stemme varmer et knippe amerikanske juleklassikere og løfter fram noen mer uvanlige, blant andre Snowfall, som var kjenningsmelodien til Claude Thornhills orkester, og Snowbound av Dave Frishberg, en munter liten sang om å være værfast. Muntert er også en fin merkelapp for denne konserten. Med pianist Ivar Antonsen og bassist Terje Gewelt blir dette en lun kveld med glimt i øyet.

Det er en glede å kunne invitere inn til denne flotte julemusikken, enten det er blir et gjenhør eller en øreåpner for nye lyttere. Slik jazzer man jula inn!

Tore Johansen – trompet, Karin Krog – vokal, Ivar Antonsen – piano, Terje Gewelt – bass

The post Tore Johansen og Karin Krog – Man, Woman and Child appeared first on Jazz i Norge.

 
14.12 Nasjonal jazzscene
POING Pøbeljul
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Det blir ny maratonkveld fylt med glede og galskap når POING for sekstende gang inviterer til et annerledes juleshow av episke dimensjoner! Scenen (og salen) fylles med sjarm, spillelyst, humor, klassiske julespill og musikk som stadig flere forbinder med jul. Som tidligere år blir trioen POING kraftig utvidet med en bande fantastiske artister på scenen, men navnene er foreløpig like hemmelige som julegavene fra mor.

Å være pøblete betyr i denne sammenhengen rampete moro, dårlig kontroll i kostymelagret, lefling med julesymboler og generell anarkistisk oppførsel, iscenesatt av tre ellers blodseriøse samtidsmusikere som her får en ventil for innestengt sceneshow, det blir vilt og veldig gøy!

Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Frode Haltli – akkordeon, Håkon Thelin – bass + mange fler!

The post POING Pøbeljul appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Stortorvets gjæstgiveri
Magnolia jazzband
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Magnolia Jazzband er klubbens andre hus-band, slik det har vært helt fra begynnelsen i 1972. Det er knapt noe jazzband innen revival-sjangeren som har solgt så mye plater og tiltrukket seg så stort publikum som Magnolia. Besetningen har endret seg bittelitt gjennom årene, men Magnolia-sounden er den samme! Bandleder Gunnar Gotaas med sin trombone har hele tiden visst hva publikum etterspør, og han har vært tro mot bandets musikalske konsept.

Og New Orleans Workshop Jazzclub er også tro mot sin tradisjon på høstsemesteret: Med bare noen få unntak er det alltid Magnolia som spiller på siste onsdagskonserten før jul. Slik også i år. Og du får høre disse musikerne:

Anders Bjørnstad tp, Gunnar Gotaas tb, Georg Reiss cl/sax, Sebastian Haugen bass, Børre Frydenlund bjo/ git/vo, Håkon Gjesvik pno, Torstein Ellingsen dms.

The post Magnolia jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Detroit Connection – en tribute til Donald Byrd & Pepper Adams
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Dave Edge – baritonsaksofon Roy Nicolaisen – trompet Jørn Øien – piano Stig Hvalryg – bass Roger Johansen – trommer

The post Detroit Connection – en tribute til Donald Byrd & Pepper Adams appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Kulturhuset i Oslo
Jul på Sunnmørsk – plateslipp!
1930 entré
Kulturhuset

5-årsjubileum og plateslepp!

Jul På Sunnmørsk er eit prosjekt av musikarar frå Sunnmøre, som felles har ein kjærleik til musikk, sunnmøre og julestemning. Saman tolkar dei gamle og nye, kjente og mindre kjente julesongar på klingande sunnmørsdialekt.

Jul på Sunnmørsk har i år 5-årsjubileum og har dessutan vore i Ocean Sound Recordings på Giske og spelt inn juleplate! Dette feirast med ein releaseturné.

I tillegg til å synge låtane på dialekt, har vokalist Siril Malmedal Hauge passa på å ha med nokre av dei tradisjonane som minner oss om sunnmørsjula i tekstane. Med alt det fine og idylliske, og nokre gongar irriterande typiske… Slik som at den velkjende frasa «Let it snow, let it snow, let it snow» blir omsett til «Det ekje snøv, det e sludd, det e regn,» og «Walking in a winter wonderland» blir til «Julestemning veks ikkje på tre». Vi får også høre om andre norske juletradisjonar, som at svora helst bør vere sprø, pinnekjøtt og den deilige juletrelukta. Alt tolka på leikent vis med spanande vriar, slik som når Alf Prøysen sin «Romjulsdrøm» møter Charlie Parker sin «Ornithology»…

«Dei mange frammøtte var vitne til eit band med stort musikalsk overskot og som evna å engasjere med sine friske og leikne versjonar av kjende og kjære julesongar.» (Bygdebladet)

«Vi får bli kjende med ein allsidig og dyktig gjeng musikarar, som har tatt fatt på eit prosjekt som det er lett å bli glad i. Her er mange julesongar som vi likar sjølv om dei er skrivne på framadlandsk. Tenk då kor fine dei vil bli på sunnmørsk!» (Sulaposten)

Siril Malmedal Hauge – Vokal Sondre Ferstad – Munnspel Kjetil Jerve – Piano Martin Morland – Bass Henrik Lødøen – Trommer

The post Jul på Sunnmørsk – plateslipp! appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Nasjonal jazzscene
Hilde Louise Orchestra ? julekonsert
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A Christmas concert out of the ordinary! A fantastic stage presence gives golden classics a new, inner light

Hilde Louise Asbjørnsen er en totalartist. Hun tar over enhver scene, overstråler den med overskudd og glede, et lys som også tør å treffe de mørke stedene. Nasjonal jazzscene er så heldige at vi har blitt hennes faste tilholdssted for Julekonserten, en personlig, nær og varm affære litt på siden av julestandarden.

Vi møter en sann jazzdiva, selvsikker og underholdende som gjør et utradisjonellt utvalg av kjente og mindre kjente juleklassikere til sine egne. Hovedvekten ligger på de amerikanske gullskattene, men med er også noen norske slagere herlig foredlet av et fantastisk band.

For sjette gang, men også den eneste, velkommen til Hilde Louises jul!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jørgen Gjerde – trombone, Atle Nymo – saksofon, Kåre Nymark jr. – trompet, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Hilde Louise Orchestra – julekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
16.12 Herr Nilsen
Big Band X-mas med Majken & Ingar , Eckhard og Sandvika storband
2000 entré http://herrnilsen.no/H161218.html
Sandvika Storband

Sandvika Storband swinger igjen julen inn også i 2018. Med briljante Majken Christiansen og Ingar Kristiansen, av mange sett på som vår beste crooner blir det en variert konsert med utspring i Frank Sinatra og Ella Fitzgeralds julerepertoar. Bandet varter opp med sine beste arrangementer av julete musikk. Selvfølgelig med de tradisjonelle og humoristiske arrangementene etter Rob McConnells legendariske besøk i bandet. Eckhard Baur leder konserten. God Jul!

The post Big Band X-mas med Majken & Ingar , Eckhard og Sandvika storband appeared first on Jazz i Norge.

 
18.12 Cosmopolite
*The Organ Club: «Julespesial»
2000 entré https://www.ticketmaster.no/event/586031
Cosmopolite

Tradisjonen tro så inviteres dere til nok en heidundrane julekveld med orgel klubb og denne herlige gjengen:

Beady Belle – vokal Håkon Kornstad – vokal og tenorsax Frode Haltli – akkordeon Knut Reiersrud – gitar og vokal Sidiki Camara – perkusjon Charles Mena – trommer Andreas Ulvo – Hammond B3

Gard Nilssen’s Acoustic Unity:

Gard Nilssen – trommer André Roligheten – sax Ole Morten Vågan – bass

Spirit in the Dark:

David Wallumrød – orgel og clavinet Audun Erlien – bass Anders Engen – trommer

The post *The Organ Club: «Julespesial» appeared first on Jazz i Norge.

 
21.12 Cosmopolite
The Source of Christmas
1900 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Atter en gang kalles det til gjestebud og vi legger til et nytt kapittel i vår stolte juletradisjon innenfor det usedvanlige. Alt sammen anrettes og serveres av jazzkvartetten The Source som det velsmurte navet i denne julemusikalske zodiak. Spent, som 1000 tente julelys, kan man kjenne freden senke seg og få ly og kosmopolittisk adspredelse gjennom en musikalsk reise uten sidestykke! For ly kan man saktens trenge, mang en sjel ,-oppjaget og spunnet til vanvidd i førjulstidens kommersielle hamsterhjul! La deg heller rolig forføre av de musikalske sangskattene som siver ut som en strømmende elv ut av denne førjulstidens omipotente cornucopia;

Vi tar deg med til Nilens bredd, til Omans bakgater og til Ganges bredder – i en felles søken etter julekilden med esel, krybbe og ku. Gjerne med tilbehør som uforlignelig julecouscous med carcabodryss og juleney , som når vi spiller med vår gamle Aghirske venn, raï-sanger Cheb Hocine, eller med sjøsprøyt når vi juleskrøner med sjømannen Kalle (Julius Winger), og vi kan også skimte-høyt i toppen, den indiske sangstjerne; Sunanda Sharma og hennes Shankara-orkester med dalende sør-indiske guirlandere. Igjen får vi også høre Fathy Salamas egyptiske orkester med en spinnende derwish rundt det glitrende tre , goddag !

Godkveld, alle sammen! Og Velkommen skal dere være!

Vi arrangerer også en familiekonsert lørdag 22.desember.

The post The Source of Christmas appeared first on Jazz i Norge.

 
22.12 Stortorvets gjæstgiveri
Christiania Jazzband – ekstrakonsert
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Det blir ikke jul før vi har avholdt årets siste jazzcafé!

Denne lørdagen har vi laget et ekstra arrangement, og det vil besørges av bandet som i sin tid (1972) stiftet klubben. Riktignok har besetningen endret seg noe i løpet av alle disse årene, men sounden er umiskjennelig Christiania Jazzband.

Møt opp på denne jazzcaféen og få med noen gode jazztoner inn i julen.

Deretter er det juleferie, og klubben er tilbake med nye arrangementer i januar. Nytt program for 2019 skal foreligge før jul!

Foto: freestock.org from Pexels

The post Christiania Jazzband – ekstrakonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
22.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Sinatra Songbook – julekonsert
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Ingar Kristiansen – vokal Eckhard Baur – trompet Håvard Fossum – tenorsaksofon Per Husby – piano Stig Hvalryg – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f. eks. Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. I stedet for å imitere, har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.

The post Sinatra Songbook – julekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
22.12 Herr Nilsen
Prima Vista Social Club – juleshowet 2018
2200 entré
Herr Nilsen

Prima Vista Social Club har på kort tid blitt en favoritt blant publikum og arrangører, og har holdt utallige konserter på klubber og jazzfestivaler med sitt hardswingende reportoar og musikalske humor. De spilte sitt første juleshow i 2015, på den legendariske (men dessverre nedlagte) klubben Buckleys i Oslo. Konserten fikk umiddelbart legende-status blant publikum og arrangører!

Deres absurde musikalske humor med snutter, fanfarer, overraskelser og finurlige arrangementer av kjente og kjære juleklassikere gikk rett hjem. At de 6 musikerne i tillegg er fra absolutt øverste hylle gjør dette til en unik konsertopplevelse!

De påfølgende årene har etterspørselen etter juleshowet økt massivt år for år, og de siste to årene har de turnert med juleshowet. Prima Vista Social Club, er resultatet av hva som skjer når 6 av landets ypperste musikere bestemmer seg for å ha det moro sammen, og dele dette med publikum!

Svein Erik Martinsen Aanestad – vokal og gitar Erik Eilertsen – trompet Håvard Fossum – saksofon Kristoffer Kompen – trombone Jens Fossum – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

Foto: freestock.org fra Pexels

The post Prima Vista Social Club – juleshowet 2018 appeared first on Jazz i Norge.

 
26.12 Herr Nilsen
Søndagsjammen 2.juledag spesial
2000 entré
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam av høy kvalitet, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, David Skinner og Jarle Vespestad utgjør julehuskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum.

Fri entré. Velkommen!

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Søndagsjammen 2.juledag spesial appeared first on Jazz i Norge.

 
29.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Petter Wettre kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Petter Wettre – tenorsaksofon Erlend Slettevoll – piano Daniel Franck – bass Karl Henrik Ousbäck – trommer

2018 har vært et begivenhetsrikt år på mange måter for Petter Wettre. Dette markeres på Herr Nilsen med en konsert hvor hele repertoiret vies hans første innspilling på eget plateselskap – «Household Name», fra 2002.

Det vil også være mulig å kjøpe et signert eksemplar av denne utgivelsen under konserten.

The post Petter Wettre kvartett appeared first on Jazz i Norge.