Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.11 Victoria, Nasjonal jazzscene
Oslo World: Jazzland OkWorld Labelrelease
1900 entré
Oslo World Music Festival

Dørene åpner: 19.00 Konsertstart: 20.00

Lansering av det nye underlabelet til Jazzland; OkWorld! Åtte konserter med utvalgte artister fra det nye plateselskapet avsluttes med en jam bestående av blant annet Bugge Wesseltoft og Bafana Nhlapo.

OK World var i utgangspunktet et band som ble igangsatt i forbindelse med Oslo Worlds tjueårsjubileum. Der møtte Bugge Wesseltoft musikere fra blant annet India, Spania, Libanon og Mosambik. De besøkte hverandres hjemland, laget musikk sammen og fremførte resultatet som åpningskonsert på festivalen. Heldigvis – og selvsagt – var ikke det slutten på visa. Når Jazzland Recordings og det som er blitt til underlabelet OkWorld, nok en gang besøker oss, denne gangen på Nasjonal jazzscene, er det blitt en større paraply. Det er et musikalsk mikrokosmos som møter oss – Sanskriti Shrestha Avatar, Harpreet Bansal, DJ Bendik Baksaas, Majãz, Nordjordet, Bugge Wesseltoft og Adama Barry, for å nevne noe.

The post Oslo World: Jazzland OkWorld Labelrelease appeared first on Jazz i Norge.

 
01.11 Nasjonal jazzscene
Oslo World: Jazzlands OkWorld ? Labelrelease!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

OK World var i utgangspunktet et band som ble igangsatt i forbindelse med Oslo Worlds tjueårsjubileum. Der møtte Bugge Wesseltoft musikere fra blant annet India, Spania, Libanon og Mosambik. De besøkte hverandres hjemland, laget musikk sammen og fremførte resultatet som åpningskonsert på festivalen. Heldigvis – og selvsagt – var ikke det slutten på visa. Når Jazzland, og det som er blitt til underlabelet OkWorld, nok en gang besøker oss, denne gangen på Victoria, er det blitt en større paraply. Det er et musikalsk mikrokosmos som møter oss – Sanskriti Shrestas Avatar, Harpreet Bansal Group, Bendik Baksaas, Majãz, Nordjordet, Bugge og Adama Barry, for å nevne noe.

At nettopp Bugge Wesseltoft og hans selskap Jazzland befinner seg i midten av alt dette er naturlig. Møter i musikk er selvsagt viktig for mange musikere og lyttere, men for Bugge virker dette aspektet hakket mer brennende. Grunntanken for OK World-prosjektet var musikk som det originale språket – det beste verktøyet vi har for å overkomme kulturelle forskjeller. I løpet av en lang karriere har nye koblinger, enten det er mellom jazz og klubbmusikk eller toner på tvers av kontinenter og tidsaldere, preget virket hans. Den slags ambisjon gjennomsyrer artistene som kommer ut på det nye underlabelet OkWorld – som denne kvelden står klare med seks nye utgivelser. Vi vil både høre musikk som er urgammel og moderne – og som stammer fra hele kloden.

Harpreet Bansal Group Fiolinisten Harpreet Bansal er lært opp i den nord-indiske klassiske tradisjonen. Hun er i tillegg klassisk utdannet ved Norgess Musikkhøgskole, hvor hun også ble den første til å ta en master i indisk musikk. Harpreet Bansal Group fremfører nykomponert ragamusikk i samspill med globalt orienterte improvisasjonsmusikere fra en rekke forskjellige tradisjoner – med iransk santor, harmonium, tablas og bass. Hun slipper sin andre plate på Jazzland søndag 13. mai.

Majãz Majãz er debutplaten til et prosjekt med ulike syriske artister som kom til Norge som flyktninger og som har funnet sammen i musikken. De to norske musikerne Knut Reiersrud og Håkon Kornstad, som har samarbeidet med gruppen om prosjektet “Skjønnhet utenfra”, deltar også på konserten.

Nordjordet Øyonn Groven Myhren og Bugge Wesseltoft har jobbet sammen i 20 år, og endelig materialiserer samarbeidet seg på plate. Materialet til Nordjordet er spilt inn i bestefar Eivind Grovens Orgelhus på Ekeberg sammen med musikerne Anne Hytta på feler og Anders Røine på langeleik, munnharpe og gitarer.

Bendik Baksaas – Seine sviv Komponist, produsent og DJ Bendik Baksaas er en av de fremste i en ny generasjon som trives svært godt i mellomrommene mellom klubbmusikk og improvisert musikk. Dette har han vist gjennom en rekke samarbeid, enten det er med Mathias Stubø, jazzgruppen Mopti eller poeten Fredrik Høyer. Baksaas har tilbrakt en måned med folkemusikere på Leveld Kunstnarhus i Hallingdal. Resultatet, Seine Sviv, er kveding blandet med soundscapes og elektronika.

Adama Barry Adama Barry (Burkina Faso/Norge) fremfører musikk på selvlagde strenge- og fløyteinstrumenter. Han synger i den vestafrikanske fulanitradisjonen. Når han gir ut musikk på OkWorld blir det en blanding av originalspor og remakes av artister som Henrik Schwarz, Prins Thomas og Mental Overdrive.

Avatar Avatar er en sekstett ledet an av den Oslobaserte nepalesiske tablavirtuosen Sanskriti Shresta. I likhet med Harpreet Bansal Group, griper musikken til Avatar tak i en gjensidig interesse mellom folk fra østlig tradisjonsmusikk og folk med bakgrunn i vestlig improvisasjon- og samtidsmusikk. Musikken kretser rundt Shrestas syv stemte tablas. Avatar kommer ut med sin debutplate på OkWorld.

Bafana Nhlapo Sangeren og perkusjonisten Bafana Nhlapo er den første artisten som kom ut på OkWorld og vil gjeste denne kvelden for å spille et par låter sammen med Ibou Sisokho på kora og Bugge Wesseltoft på elektronika.

OBS! Sesongkort gjelder også på denne!

The post Oslo World: Jazzlands OkWorld – Labelrelease! appeared first on Jazz i Norge.

 
02.11 Victoria, Nasjonal jazzscene
Oslo World: Bixiga 70
2000 entré
Oslo World Music Festival

Dørene åpner 20:00 Konserten starter 21:00

En bemerkelsesverdig, og gledelig, ting å feste seg ved i dagens musikkliv er at det folksomme ensemblet – storbandet, om du vil – på ingen måte er dødt, trass i en ugjestmild musikkøkonomi. Lite er morsommere, om man dyrker improvisert og rytmisk musikk av den sosiale sorten, enn å være en stor gjeng, både på og foran scenen.

Brasilianske Bixiga 70 er oppkalt etter et sted og et band, som til sammen peker mot to hovedingredienser i ensemblets mangslungne musikk: Bixiga, distriktet i hjembyen São Paulo der de oppsto, representerer den brasilianske musikkarven de forvalter. Tallet har de lånt fra Fela Kutis legendariske band Africa ‘70, og det står her for afrobeatens enorme mulighetsrom, som bandet utfolder seg i. Bixiga 70 består av en strålende og stor rytmeseksjon, en frodig keyboardpark og en tight hornseksjon med solister som virkelig har noe på hjertet.

Høsten 2018 slipper bandet sitt etterlengtede fjerde album på selskapet Glitterbeat (Bombino, Jon Hassell, King Ayisoba), like før de gjester Oslo World. De siste syv årene har de turnert verden over, albumene deres har vært gjengangere på årsbestelister i både hjemland og utland og de har delt scene med afrobeat-legender som Tony Allen og Seun Kuti.

Bixiga 70s musikk er like fengende som den er banebrytende. De er et moderne band som lener seg på tradisjoner hvor det er vanskelig å få til det ene uten å også være det andre.

Arrangør er Oslo World, men sesongkortet gjelder likevel!

The post Oslo World: Bixiga 70 appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Stortorvets gjæstgiveri
Doc Houlind International New Orleans Style jazzband (DK) – Tribute to George Lewis
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Danske Søren Doc Houlind er en ringrev i New Orleans-jaz- zens historie. Han begynte å spille trommer i gymnasårene på sekstitallet. I 1971 reiste han for første gang til New Orleans, jazzens fødeby, hvor han studerte trommespill hos legenda- riske Cie Frazier. Etter at han kom hjem igjen ble Søren raskt kjent som en av de fineste og mest respekterte trommesla- gere i Europa, og dette ga ham også trommestolen hos Papa Bue & his Viking Jazzband. Nå kommer han til Norge med sitt eget Doc Houlind New Orleans Style Jazzband, og det blir garantert jazz med røtter i både George Lewis og Jim Robinson-tradisjonen. Doc Houlind spiller også trompet, og han synger, men det er som trommeslager hans navn vil bli husket i den europeiske tradjazz-historien. Mange jazzentusiaster på Stortorvets Gjæstgiveri vil glede seg stort over gjensynet med Søren Doc Houlind denne lørdagen.

Ragnar Tretow tp, Jesper Clarion Larsen cl. Kristian Barfoed tb, Lis Krøyer pno, Ebbe Kjærsgård Hansen bjo, Holden Fogh bass, Søren Houlind dms

KITTY På Stortorvets Gjæstgiveri er det alltid gratis å komme inn. Men vi ønsker selvsagt å betale musikerne, så på disse lørdagskonsertene sender vi rundt KITTY – der du kan legge din donasjon til jazzklubbens drift. ”Kitty” kommer fra en New Orleans-tradisjon blant jazzmusikere som ville at publikum skulle betale for musikken. Om du nyter musik- ken, så vær raus med både mynter og sedler! Slik kan vi fortsette å holde jazzkonserter også på Stortorvets Gjæst- giveri. Alternativt kan du vippse til 14013

Foto: pexels.com

The post Doc Houlind International New Orleans Style jazzband (DK) – Tribute to George Lewis appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Majken Christiansen kvartett
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Ella meets Django Vokalisten Ella Fitzgerald og gitaristen Django Reinhardt møttes aldri fordi de bodde i ulike deler av verden. De leverte imidlertid begge fantastisk jazzmusikk som har gått inn i musikkhistorien på hvert sitt særegne vis.De tolket også mange av de samme standardlåtene. Ella meets Django gir oss svaret på hvordan et møte mellom disse to mestrene kunne ha utartet seg kunstnerisk og musikalsk.

Majken Christiansen vo Gildas Le Pape git Magne Føreland git Jens Fossum bass

Foto: Lars Opstad

The post Majken Christiansen kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Vidar Johansen trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Vidar Johansen – tenor- og sopransaksofon Kåre Garnes – bass Tom Olstad – trommer

Vidar Johansen, Kåre Garnes og Tom Olstad debuterte som trio allerede i 1990, og jobbet i mange år med dette formatet rundt på norske jazzklubber. Deres første plate «Lopsided» ble innspilt live på Oslo Jazzhus i 1996. Etterhvert ble trioen utvidet til kvartett, men denne lørdagen er de tilbake til det originale formatet.

Repertoaret er i all hovedsak skrevet av Vidar, men innimellom kan det komme innslag av både Ellington, Monk og Jagger/Richards

The post Vidar Johansen trio appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Victoria, Nasjonal jazzscene
Oslo World: Gaye Su Akyol
2000 entré
Oslo World Music Festival

Dørene åpner 20:00 Konsertstart 21:00

Under årets Oslo World gjør Gaye Su Akyol, et av de største navnene på den alternative tyrkiske musikkscenen, sin første konsert i Norge noensinne. Det er en begivenhet. På sekstitallet, med den moderne elektriske bandmusikkens gjennombrudd, var Lilleasia tidlig ute med å la seg påvirke. Selv om salgstall og eksponering i vestlige markeder ikke alltid har vært overdøvende, er innflytelsen fra møtet mellom elektriske instrumenter, garasje-attityd og tyrkisk musikkarv betydelig – både blant band og dj’er. Su Akyol fra Istanbul er et stolt barn av denne arven.

Hennes andre album, Hologram Ĭmparatorluğu (hologram-imperiet), kom ut på det grenseoverskridende plateselskapet Glitterbeat i 2016. Der ble det skapt nye møter mellom klassiske tyrkiske musikkstiler og instrumenter og atmosfærisk, modernistisk rock, med hedersprefikser som psych og surf. Med Su Akyols store stemme foran et virtuost band, viser musikken hennes at den dype urbane historien i Istanbul og nyere alternativ musikkhistorie fra byer som New York er naturlige lekekamerater.

Fra 60-tallet av, men særlig på 80-tallet, har den alternative rocken betydd mye for motstand og individualitet i den tyrkiske ungdomskulturen. Su Akyol er et nytt, viktig ansikt på denne uttrykkstrangen. I likhet med flere andre artister på årets festival, et eksempel på at egenart og personlig frihet godt kan vokse side om side med dyp kjærlighet for tradisjonene.

OBS! Sesongkort gjelder også på denne!

The post Oslo World: Gaye Su Akyol appeared first on Jazz i Norge.

 
04.11 Cafeteateret
Kampenjazz: Kjetil Jerve/Kristoffer Eikrem
2000 entré
Kampenjazz

Kjetil Jerve: piano, Kristoffer Eikrem: trompet Dette er lyden av to musikere som er vokst opp sammen. Et av deres tidligste prosjekter var denne duoen. Da de to spilte opp til jammen på Moldejazz i 2011 var det mange av oss som fikk hakeslepp. Siden har de utviklet samarbeidet, og ga ut plata Feeling // Emotion i 2014 til glitrende anmeldelser. I 2016 var de tilbake på Moldejazz med et samarbeid med legenden Jimmy Halperin. Endelig kommer de tilbake til Kampenjazz. Dette er moderne jazz i cool-tradisjonen så det holder. Lennie Tristano smiler der oppe i skyene når Eikrem og Jerve setter seg ned for å musisere. Smil med Tristano! https://soundcloud.com/kristoffereikrem/kristoffer-eikrem-feeling/s-O3wGQ

The post Kampenjazz: Kjetil Jerve/Kristoffer Eikrem appeared first on Jazz i Norge.

 
04.11 Herr Nilsen
Musikk fra komponistbingen : Sandvika Storband med Helge Sunde
2000 entré www.herrnilsen.no
Sandvika Storband

Helge Sunde, komponist med hele verden som arbeidsområde og med base i Komponistbingen på Stabekk, blir her utfordret av Sandvika Storband på sine bi-instrumenter og egne komposisjoner of arrangement. Ryktene sier at han er flink på de fleste, og vi har satt oss fore å finne ut av dette. Dere vil få høre ham som multiinstrumentalist på piano, trompet, tuba etc., han vil lese tonesatt barnebok fra oppveksten og, ja vi må ikke glemme, kanskje blir det også tid til noe trombone.

The post Musikk fra komponistbingen : Sandvika Storband med Helge Sunde appeared first on Jazz i Norge.

 
06.11 Kafé Hærverk
Blow Out! Hvizdalek / Butcher / Solberg + Høyer / Marhaug
2030 entré
Konsertforeninga

Hvizdalek / Butcher / Solberg

Agnes Hvizdalek – stemme John Butcher – saksofon Ståle Liavik Solberg- slagverk

Høyer / Marhaug

Ola Høyer – bass Lasse Marhaug – elektronikk

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart 21:00 presis Billetter: 170 / 120 (jazzklubb)

The post Blow Out! Hvizdalek / Butcher / Solberg + Høyer / Marhaug appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Nasjonal jazzscene
Trygve Seim Helsinki Songs
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Modern and dynamic jazz with a Nordic soul

Trygve Seim har på mange måter alltid sett mot øst. Noen ganger så langt som til Rumis gamle Persia eller den arabiske musikkarven, andre ganger kanskje ikke lengre enn til Finnskogen. I Helsinki Songs befinner Seim seg et sted midt i mellom, i det han har omtalt som sitt andre hjemland. Og ikke minst befinner han seg midt i jazzen.

Selv om kvartetten er et forholdsvis nytt band, har medlemmene støtt på hverandre i ulike konstellasjoner tidligere. Ikke minst har Seim og Eilertsen en lang historie sammen. Estiske Kristjan Randalu er kanskje mest kjent her hjemme fra samarbeid med Nils Petter Molvær og Eivind Aarset, men har en omfangsrik internasjonal cv. Markku Ounaskari er en ringrev som har spilt med både Per Jørgensen og Sinikka Langeland. På plate og scene leverer de som forventet glimrende og moderne kvartettjazz med en poetisk kjerne og et streif av melankoli, der de ulike bandmedlemmene får god plass til å brodere på Seims originallåter.

Og bakom synger skogene.

Trygve Seim – saksofon, Kristjan Randalu – piano, Mats Eilertsen – bass, Markku Ounaskari – trommer

The post Trygve Seim Helsinki Songs appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Cosmopolite
Ghost-Note
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Ghost-Note fremstår som en eksplosjon av rytmer, drevet fremover av to helt eksepsjonelle trommeslagere og perkusjonister. Robert «Sput» Searight og Nate Werth har base i Dallas, Texas, og har studert jazz ved University of North Texas. Begge er dessuten medlemmer av Snarky Puppy, en grenseprengende instrumentalgruppe som har vært aktive som plateartister I mer enn ti år, og som har vunnet hele tre Grammy-priser.

Ghost-Note er en perkussiv festforestilling, som samtidig fremstår som en feiring av musikkens innerste vesen. Searight og Werth er inspirert av artister som James Brown, J Dilla og Beastie Boys, og fargelegger musikken sin ytterligere med vest-afrikanske, afro-cubanske og brasilianske impulser.

Denne skarpe, smarte og smidige blandingen av jazz, hip-Hop, funk og verdensmusikk må naturligvis fremføres av topp folk. Og det har duoen med seg til gagns.

Blant musikerne finner vi Sylvester Onyejiaka (Prince, Quantic) og Jonathan Mones (Funky Knuckles, RC and the Gritz), som begge spiller fløyter og saxofoner. A.J. Brown (Fred Hammond) spiller bass, Justin Stanton (Snarky Puppy) og Daniel Jones (Jay-Z, Janet Jackson, Justin Timberlake) er på keyboards, og Nick Werth (Galaxe, Yak Attack) spiller xylosynth, Mike Jelani Brooks (Kirk Franklin, RC & the Gritz) trakterer tenorsax, mens Alvin Ford Jr. (Pretty Lights, Dumpstaphunk) spiller trommer.

Se også opp for Dywane Thomas Jr., også kjent som MonoNeon. Denne eksepsjonelle bassisten og gitaristen var en av de siste musikerne som samarbeidet med Prince, og har ellers jobbet med bl.a. R&B-artisten Ne-Yo. Han er i tillegg noe av en stjerne på YouYube, der han legger ut imponerende oppvisninger i bass-spill.

Her kan vi nok for en gangs skyld stole på forhåndsomtalen: Ghost-Note is an instrumental explosion like you’ve never heard before — prepare yourselves for a neck breaking and booty shaking night that will keep you on your feet all night long.

Vi gleder oss til å dele denne kvelden med dere!

The post Ghost-Note appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Nasjonal jazzscene
Mary Halvorson Octet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Complex, emotionally compelling music from an extraordinary guitarist and composer

Den amerikanske gitaristen Mary Halvorson har i en sammenheng blitt omtalt som ‘den minst forutsigbare impromusikeren i New York’, og det sier jo ikke så rent lite! Helt siden hun trådte fram på scenen tidlig på 2000-tallet har hun skydd klisjeene som pesten og heller formet gitarjazzen i sitt helt eget bilde, med et halvakustisk sound, lett forvrengt, innimellom flytende og mildt, andre ganger hardt og kantete.

Halvorson har utvidet ensemblene sine jevnt og trutt fra trioen hun hadde med Hébert og Ches Smith. Først til kvintett, så septett og nå oktetten, som jo på mange måter er komponistens band: Klangpaletten til et lite storband kombinert med tempoet og fleksibiliteten til en kvartett. Hvis du gikk glipp av den fabelaktig konserten på Victoria med Mary Halvorsons Code Girl i vår, får du nå en ny sjanse til å oppleve noe av det friskeste amerikansk jazz kan by på. Grip den!

Mary Halvorson – gitar, Dave Ballou – trompet, Jon Irabagon – saksofon, Ingrid Laubrock – saksofon, Jacob Garchik – trombone, Susan Alcorn – pedal steel gitar, John Hébert – bass, Tomas Fujiwara – trommer

The post Mary Halvorson Octet appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Mono
Deathjazz: Jaimie Branch Fly or Die + Aila Trio
2000 entré
Konsertforeninga

JAIME BRANCH FLY OR DIE + AILA TRIO PÅ CAFÉ MONO

Jaimie Branch Fly Or Die: Jaimie Branch – trompet Lester St. Louis – cello Jason Ajemian – bass Chad Taylor – trommer

Jaimie Branch er kanskje en av de kuleste trompetistene vi vet om akkurat nå og Konsertforeninga er rasende stolte over å få bandet hennes FLY OR DIE til Norge (for første gang) og Mono. Mono sier du? Er ikke det en sånn rockebule a? Jo, men Jaimie er også så mye mer enn en hvemsomhelst jazzblåser. Prosjektene hennes favner innflytelser fra avant garde, punk, støy og hiphop for å nevne noe, og i Fly or Die er dette distillert til et unikt utrykk som er umiskjennelig hennes. Les bare hva noen av Jaimies celebre fans har å si:

“It’s a true joy to listen to Jaimie Branch’s Fly or Die. Jaimie’s masterful trumpet playing sits at the helm of this gorgeous record, richly supported by a stellar cast of musicians, and upheld by strong and provocative composition.” – Sarah Neufeld (Arcade Fire)

«Super out tunes that continually open new doors to strange, sweet, and psychedelic grooves. Band is constantly cracking some ancient alien code here. Seamless and effortless compositions from Branch. An absolute “must jam” for anyone interested in the future of mind expansion.» – Ryley Walker

Aila Trio Georgia Wartel Collins – bass Karl Nyberg – sax Andreas Winther – trommer

Georgia Wartel Collins (fra Sverige, basert i Norge) har de siste par årene, spesielt gjennom gruppen Juno, blitt en særdeles spennende musiker, med en tydelig stemme som i likhet med Jaimie Branch ikke er redd for å mikse og eksperimentere på tvers av sjangre. I Aila Trio har Georgia fått med seg Karl Nyberg og Andreas Winther (fra Megalodon Collective blant annet), hvor hennes komposisjoner ligger til grunn for dypere utforskning av lydbildet, i form av spontane og personlige improvisasjoner.

170 / 120 (Konsertforeninga og Norsk jazzforums medlemspris) + avgift. Kjøp på forhånd fra ticketmaster.

Dører 20:00 / Konsert 21:00

The post Deathjazz: Jaimie Branch Fly or Die + Aila Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Riksscenen
Karl Seglem, Nunatak Tour
2200 entré
Folkelarm

Musikken til Karl Seglem vert ofte omtala som rotnorsk folk-world-jazz. Ein finn ikkje andre ensemble med den instrumentsamansetninga Seglems band har. Det å kobla hardingfele med elektriske instrument, trommer, bukkehorn, tenorsax – i eit band med mykje improvisasjon, er eineståande. Musikken ligg i grenselandet mellom det tradisjonelle og det moderne. Samklangen mellom Seglem sin tenorsax og hardingfela til Håkon Høgemo er tett og unikt. Unik og universell. Seglem har jobba lenge med å utvikle sitt eige univers, og har langt på veg lykkast i å forma eit særpreg han er åleine om. Stuart Nicholson i Jazzwise og Terje Mosnes i Dagbladet har begge poengtert at ingen tek arven etter Jan Garbarek vidare på ein så personleg, kraftfull og eigenarta måte som Karl Seglem. Han er tildelt norsk jazz høgste utmerking, Buddyprisen.

The post Karl Seglem, Nunatak Tour appeared first on Jazz i Norge.

 
09.11 Cosmopolite
Scott Hamilton & Jan Lundgren Quartet feat Bodil Niska
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Scott Hamilton debuterte på jazzscenen i 70-årene og ble ansett som en av de få talentfulle musikerne som førte den klassiske jazz tenor stilen til pionerer som Ben Webster, Coleman Hawkins, Zoot Sims og Don Byas. Etterhvert som han turnerte rundt i verden falt han for skandinavia og spesielt Sverige hvor han til tider har vært en del av jazzscenen. Dette har bla resultert i «SWEDISH BALLADS… & MORE».

Hamiltons eminente stil oppsumeres av tenor kollega Dave Gelly: “Following a Scott Hamilton solo is like listening to a great conversationalist in full flow. First comes the voice, the inimitable, assured sound of his tenor saxophone, then the informal style and finally the amazing fluency and eloquent command of the jazz language.”

Lineup: Scott Hamilton (US), tenor Jan Lundgren (SE), piano Hans Backenroth (SE), bass Kristian Leth (DK), trommer Spesiell gjest Bodil Niska, tenorsax

The post Scott Hamilton & Jan Lundgren Quartet feat Bodil Niska appeared first on Jazz i Norge.

 
09.11 Nasjonal jazzscene
Finity
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Contemporary pop music by a team of Norway´s finest young jazzmusicians

Samtidsmusikk under discokula, jazz betraktet gjennom rosa solbriller, tyggegummikliss i blåsen og breiale riff i smale sjangre, ”…landets kuleste duo”, the band formerly known as SKRAP, tar nå Finity på veien og det er bare å glede seg!

Til årets Only Connect-festival arrangert av nyMusikk fikk Heiða Karine Jóhannesdóttir og Anja Lauvdal det ærefulle oppdraget å lage bestillingsverket. Det ble en stor opplevelse i Marmorhallen på Sentralen i mai, sammen med et kraftlag av de skarpeste, unge jazzistene serverte de en finskåret skive av framtidsmusikk.

Verket Finity er halsbrekkende dramaturgi smeltet med mystisk groovy, gjenkjennelig fremmed med noise, musique concrète, fri jazz og gode lyder! Bandet Finity er store følelser, vitalitet og kraft, kom og kjenn det på kroppen!

Heiða Karine Jóhannesdóttir – tuba, elektronikk, Anja Lauvdal – keys, piano, Torstein Lavik Larsen – trompet, Kyrre Laastad – elektronikk, Hanna Paulsberg – saksofon, Andreas Wildhagen – trommer

The post Finity appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Jørn Øien kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Jørn Øien – piano Kasper Værnes – altsaksofon Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

Jørn Øien har latt seg inspirere til å sette sammen en kvartett det oser kvalitet av. De vil spille musikk av sine store inspirasjonskilder og låtmaterialet er fra den amerikanske og europeiske jazzen. I tillegg spiller de komposisjoner av Øien, som føyer seg fint inn under samme tradisjon og estetikk.

Med «greatest hits låt-parade» fra Keith Jarrett, Carla Bley, Kenny Garrett, Branford Marsalis, Michael Brecker, Kenny Kirkland, John Scofield for å nevne noen, skulle dette være duket for en live-opplevelse av de sjeldne!

The post Jørn Øien kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Cosmopolite
St .Paul & The Broken Bones + support: The Americans
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Kjøp billett SUPPORT: The Americans

St .Paul & The Broken Bones har lagt Amerika og Europa under sine føtter med et forrykende liveshow, og ryktet ble bekreftet her på Torshov i 2017.

Som så mange legendariske soulsangere gjennom tidene, har også vokalist Paul Janeway startet sin karriere i kirken og gospel musikk. Men etter en kort karriere i et Led Zeppelin cover band, hvor han blir kjent med bassist Jesse Philips og de blir gode venner, begynner ting å skje.

Jesse og Paul begynner å skrive en del låter sammen; “Sugar Dyed,” “Broken Bones and Pocket Change,” and “That Glow,” som alle er å høre på debut albumet «Half The City».

De samlet så sammen musikere fra Alabamas rike musikkscene, dannet band og spilte inn 10 låter, hvor alle seks medlemmene har bidratt.

Sjekk dem på SoundCloud

Lineup:

Paul Janeway: Lead Vocals Browan Lollar: Guitars, Vocals Andrew Lee: Drums, Percussion Jesse Phillips: Bass Allen Branstetter: Trumpet Jason Mingledorff: Saxophone, Flute Chad Fisher: Trombone Al Gamble: Organ, Piano

The post St .Paul & The Broken Bones + support: The Americans appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Nasjonal jazzscene
Jason Moran solo
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Innovation and tradition. Solo set by one of the most important American pianists for the last two decades.

Jason Moran har en respekt for jazzhistorien som vel bare matches av viljen hans til å utfordre den samme historien. Ikke minst kommer denne holdningen tydelig til syne i prosjektene der han har tolket, hyllet, vridd og vrengt på musikken til storheter som Thelonious Monk og Fats Waller. Moran er også kjent som en konseptualist som mer enn gjerne blander musikk med visuell kunst og teatrale elementer.

På Victoria får vi denne gangen likevel oppleve han i et mye mer nakent format. Den ensomme pianisten bak flygelet er nærmest et kulturelt ikon, tenk bare på Keith Jarrett, Bill Evans, Glenn Gould. Det er en krevende øvelse, både for pianist og et lyttende publikum, men friheten er tilsvarende stor. Så når Moran setter seg ned ved Steinwayen er alt åpent. Det eneste vi vet er at det blir originalt, edgy og brilliant!

Jason Moran – piano

The post Jason Moran solo appeared first on Jazz i Norge.

 
11.11 Cafeteateret
Kampenjazz: Nåtiden Support: Ung Vokal
0000 entré
Kampenjazz

Jan Martin Gismervik: trommer, Fredrik Rasten: gitar, Natali Abrahamsen Garner: vokal Nåtiden er en akustisk trio med egne låter som er sterkt inspirert av folkemusikk fra England. Dette blander de med improviserte strekk, abstrakt lavmælt musikk som er assosiativ, så vel som frisk. Bandet planlegger for tiden innspilling av sitt debutalbum. Alle musikerne har i løpet av det siste året sluppet album. Vokalisten Natalie Abrahamsen Garner slapp i 2017 sammen med kollega Ina Sagstuen i duoen Propan plata Baby. Bandet Oker der Jan Martin Gismervik og Fredrik Rasten spiller slapp nylig albumet «Husene våre er museer» Med Nåtiden blir det musikk for framtiden, vakker musikk i et helt annet univers! https://soundcloud.com/natidensound Som support denne kvelden får vi en debutforestilling av Ung Vokal, Østnorsk jazzsenter sitt nye ungdomsvokalensemble. Under ledelse av Anja Eline Skybakmoen, samler ensemblet noen av de mest lovende unge vokalistene i østlandsområdet. Hva musikken blir vet ingen, heller ikke ensemblet! Finn ut, og opplev de unge nye! https://ostnorsk.jazzinorge.no/ung-vokal/

The post Kampenjazz: Nåtiden Support: Ung Vokal appeared first on Jazz i Norge.

 
11.11 Café Mir, Toftes gate 69
Blårollinger på Mir: Klangbein (barnekonsert)
1230 entré
Konsertforeninga

Blårollinger er tilbake! Musikk, vaffel og dans for hele familien, på Café Mir på Grünerløkka.

Klangbein er en av Norges mest spilte konsertforestillinger for barn, og handler om to gode venner. Musikerne Ole Jørn Myklebust (trompet) og Morten Barrikmo (klarinett) bruker musikk og mimikk på en leken og treffsikker måte, og tar med publikum på en musikalsk, emosjonell og ikke minst morsom reise i stemninger og hverdagssituasjoner som barna lett kan gjenkjenne. Misforståelser oppstår idet kommunikasjonen mellom de to svikter og stemningen tilspisser seg. Er vennskapet sterkt nok til å seire til slutt?

For de voksne: Siden oppstarten i 2005 er Klangbein fremført over 1400 ganger i seks ulike land. Forestillingen engasjerer barna og setter fokus på kommunikasjon, vennskap, empati og musikkens evne til å underbygge og uttrykke følelser. Ole Jørn Myklebust er mest kjent fra sitt lange samarbeid med Mari Boine, Jonas Fjeld og Unni Wilhelmsen, samt egne soloalbum og prosjekter. Morten Barrikmo spiller i prosjekter som BOA, Ellen Sofie Hovland, BAROLO og Per Zanussi Ensemble. Han har spilt på utallige teaterproduksjoner, og medvirket i veletablerte ensembler som Oslo Sinfonietta og BIT20 Ensemble.

Dørene åpner 12:30, konserten starter 13:00. Barn 50,- / voksne 100,- Begrenset plass – førstemann til mølla!

The post Blårollinger på Mir: Klangbein (barnekonsert) appeared first on Jazz i Norge.

 
14.11 Herr Nilsen
Ytre Suløens Jass-ensemble m/Tricia Boutté
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Første gang Ytre Suløens Jass-en- semble spilte på vår jazz-klubb var køen utenfor klubblokalet svært lang. Siden bandet ble etablert i 1973 har mye hendt: 23 plateinnpillinger, hundrevis med konserter, spennende endringer i besetningen, og mange interessante samarbeidsprosjekter – med kor, korps og solister. Samspillet med SKRUK er kanskje det mange har gledet seg mest over. I kveld får vi høre bandet med den New Orleans-fødte vokalisten Tricia Boutté.

Tricia Boutté vo Lars Frank cl Sturla Hauge Nilsen tp Andreas Rotevatn tb Einar Aarø bjo/git David Gald tuba Kristoffer Tokle dms piano: TBA

Foto: www.suloen.sircondesign.net

The post Ytre Suløens Jass-ensemble m/Tricia Boutté appeared first on Jazz i Norge.

 
14.11 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Audun Trio + Siena Jazz
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Lyrical piano trio + a visit from the Siena National Academy of Jazz

Audun Trio ga ut debutalbumet Rondane på Losen i vinter til en mottakelse som få debutanter er forunt. Faktisk var den mest negative kritikken at dette er nesten for bra for et førstereisband! Musikken er for det meste komponert av Audun Barsten Johnsen og befinner seg i et tilgjengelig og omgjengelig musikalsk terreng, ikke så altfor mange steinkast unna melodikerne i Helge Lien Trio.

Audun Barsten Johnsen – piano, Håkon Norby Bjørgo – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Siena Jazz Det er lett å bli navlebeskuende: Jazz er noe vi driver med i Skandinavia og til nød i USA. Men Italia har alltid vært et stort jazzland. Nå ønsker vi å vise fram noe av det som gror i det italienske miljøet, og da det viste seg at det nasjonale jazzakademiet i Siena har et samarbeid med NMH, falt alle brikkene på plass!

Bandet Typen som vi hører ikveld søker å uttrykke Carl Gustav Jungs psykologiske Typer, oppfatning og intuisjon, tenkning og følelse, oversatt til klangfølelse, rytme, harmoni og melodi. Bandet utforsker sine egne personlighetstrekk og setter det sammen til et mangfold som også rommer galskap og eufori. Alle er studenter ved akademiet, og konserten er en del av et større prosjekt med utveksling og masterklasser. Kom å hør fem spennende, italienske musikere i et herlig forskende prosjekt! En kveld for å utvide horisonten.

Andrea Silvia Giordano – vokal, Francesco Marchetti – gitar, Alessandro Giachero – piano, Francesco Panconesi – saksofon, Pierluigi Foschi – trommer

The post Uhørt! Audun Trio + Siena Jazz appeared first on Jazz i Norge.

 
15.11 Oslo Gamle Raadhus
Releasekonsert: LASSEN
2000 entré 18-årsgrense

OBS! Det er begrenset med plasser denne ene kvelden i Oslo, så her gjelder det å bestille billetter på forhånd.

I september slapp LASSEN albumet «Eventyrer» til stor glede for lyttere og kritikere. Et album Dagsavisen beskrev som «eventyrlig», Klassekampen fulgte opp med «deilig musikk» og Jazznytt med forlokkende: «Det føles kjempedigg å høre på. Nærmest vulgært og «ulovlig» – men svært, svært deilig».

Nevnte vi listing på de store internasjonale Spotify-spillelistene og Det Beste-anbefalinger i både Natt&Dag og Universitas? Ikke all norsk jazz havner der!

Line up: Harald Lassen – sax,vok // Bram De Looze – piano // Stian Andersen – bass // Tore Flatjord – trommer + gjest Marte Eberson – synth.

Dørene åpner k 20.00. Konserten starter kl 21.00

////////////////////////////////////////////////////////////

Jazzen med stor J er tilbake! Og saxofonist Harald Lassen(tidligere kjent fra Pixel, Bugge Wesseltoft NCOJ, No.4) henter hjelp hos sine beste venner på kontinentet når han nå legger verden for sine føtter med sitt nye band LASSEN. Vi snakker den belgiske stjernepianisten Bram De Looze og et norsk rytmekomp man knapt har hørt maken til siden 70-tallet. Tross kort fartstid sammen har bandet rukket å prege den internasjonale jazzscenen med konserter på Ronnie Scott’s i London, Moldejazz, Oslo Jazzfestival og toppkarakter i amerikanske Downbeat Magazine. I april representerte de Norge under JazzAhead i Tyskland. Deres rykende ferske album «Eventyrer» har allerede rukket å bli svært populært og fått strålende anmeldelser. Live er bandet en fargerik enhet proppfull av energi, pasjon og karakter som treffer publikum.

The post Releasekonsert: LASSEN appeared first on Jazz i Norge.

 
15.11 Nasjonal jazzscene
Marquis Hill Blacktet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Groovy and hip-hop-infused Chicago-jazz

“Same chicken, different spice / listen to all that flavor, savor every note / it tastes like hope and smells like Blue Note // the way we play / signifying from which we came”

Linjene fra tittellåta på Marquis Hill-plata The way we play fungerer ikke bare som en overskrift for Chicago-trompetistens kunstneriske virke, men like mye som en beskrivelse av hvordan en hel generasjon afrikansk-amerikanske jazzmusikere i dag forholder seg til identitet, tradisjon, politikk og populærkultur. Hill tar gjerne en låt og svøper den i hip-hop- eller ny-soul-gevanter, men under er det fortsatt brilliant, groovy og melodiøs jazz med post-bop-røtter.

Blacktetten som Marquis Hill kommer med til Victoria, har hatt en litt skiftende besetning, men består alltid av musikere med tilknytning til Chicago. Strålende musikere, må vi legge til; ikke minst Joshua Johnson og Joel Ross som spiller med Herbie Hancock og Wayne Shorter. Det er kanskje unødvendig å si det, men dette blir en kveld for kule katter og myke hofteledd. Se dem før Øya tar’em!

Marquis Hill – trompet, Braxton Cook – saksofon, Joel Ross – vibrafon, Jeremiah Hunt – bass, Jonathan Pinson – trommer

The post Marquis Hill Blacktet appeared first on Jazz i Norge.

 
16.11 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! Soft Punch & Bear Brother
1900 entré Gratis for alle studenter
Norges Musikkhøgskole

Soft punch manøvrerer seg gjennom pop-jungelen med sterke melodier, gamle synther og deilige gitarriff. Siden bandets oppstart i 2017 har de spilt en rekke konserter og blitt anbefalt av Urørt. I løpet av det siste året har bandet brukt mye tid i Luft Recordings, hvor de har jobbet intenst og målrettet mot utviklingen av sitt musikalske uttrykk. Bandets mål er å overraske og fange lytterne ved bruk av elektroniske effekter og uventede virkemidler, og samtidig stå godt plantet med begge beina i pop-verden.

Bear Brother har siden oppstarten i 2015 levert høyenergisk og melodiøs frijazz av beste vare. inspirasjonen kommer blant annet fra Ornette Coleman og Albert Aylers musikalske idealer.

Medvirkende Soft punch: Dorothea Økland (vokal) Liva Austad Sværen (bass) Leo Dommersnes (keys) Sondre Gautefald (gitar) Henrik Lødøen (trommer)

Bear Brother: Erling Skorpen (trompet) Lauritz Skeidsvoll (saxofon) Isach Skeidsvoll (piano) Håkon Norby Bjørgo (bass) Martin Mellem (trommer)

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

The post RÅ! Soft Punch & Bear Brother appeared first on Jazz i Norge.

 
16.11 Nasjonal jazzscene
Erlend Skomsvoll
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Solo piano pieces in a trio setting

Vi kjenner Erlend Skomsvoll så godt, tror vi. Det bustete smilet og lett forvåkne oppsynet som barbeint driver Come Shine eller Trondheim jazzorkester framover; arrangøren som får Chick Corea til å glise med hele seg. Men rett etter sommeren kom Leken/Playful, hans første album for solo piano, og her får vi høre en litt annen Skomsvoll. Fortsatt leken, som tittelen lover, og sitrende av kontrollert energi, men også ettertenksom, rolig. En søndagsmorgen av en plate.

Det er alltid en fryd å høre Skomsvolls piano, og her får det naturlig nok mye plass. Likevel, til oss kommer han med venner. Siril Malmedal Hauge vant årets talentpris på Moldejazz og har på kort tid opparbeidet seg mye erfaring. Fredrik Luhr Dietrichson kjenner vi fra Moskus som en varm melodiker og en frifaren improvisatør med jazz og folkemusikk som fundament.

Skomsvoll har funnet perfekte samarbeidspartnere her. Unge, trygge musikere som kan leke med!

Erlend Skomsvoll – piano, Siril Malmedal Hauge – vokal, Fredrik Luhr Dietrichson – bass

The post Erlend Skomsvoll appeared first on Jazz i Norge.

 
17.11 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Bjørn Alterhaug trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Vigleik Storaas – piano Bjørn Alterhaug – bass Erik Nylander – trommer

Høsten 2018 har Bjørn Alterhaug Quintet tatt en pause, mens trioen i bandet har stått for kvintettjobbene. En meget samspilt trio som har spilt sammen siden 2007 og som har et bredt repertoar med egne komposisjoner kombinert med swingende standards og ballader. Triojazz av beste merke.

Spesielt for denne ettermiddagen blir blant annet komposisjoner av vennen Egil Kapstad som døde i fjor.

Slik avsluttet Terje Mosnes sin kritikk med sekser på terninen av kvintettens (+ Inderberg og Nymo) konsert på Herr Nilsen: «Stort bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noe sted i verden akkurat da» (Dagbladet 2011)

The post Bjørn Alterhaug trio appeared first on Jazz i Norge.

 
17.11 Cosmopolite
MIKE STERN BAND feat. Darryl Jones, Keith Carlock & Bob Malach
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

MIKE STERN – el. guitar BOB MALACH – sax DARRYL JONES – el. bass KEITH CARLOCK – drums En av Cosmopolites favorittgjengangere er ingen ringere enn Mike Stern, og lørdag 17.november er han tilbake igjen – nå med blant annet selveste Darryl Jones på bass. Stern ble i sin tid rekruttert av Miles Davis, og er følgelig en svært kritikerrost musiker. Han er en av de fremste gitaristene i sin generasjon (seks ganger nominert til Grammy), og startet det hele i Blood, Sweat & Tears da han var 22 år gammel. Andre highlights fra karrieren har vært da han ble etterfølgende medlem i Steps Ahead, The Brecker Brothers, og spilte med Jaco Pastorius’ Word of Mouth – for å nevne noe.

Bassisten Darryl Jones har spilt med noen av de største navnene innenfor musikk i moderne tid, slik som John Scofield, Herbie Hancock, Eric Clapton, Peter Gabriel og Madonna. Aller kjent er han likevel for sitt bidrag til Rolling Stones gjennom 20 år, noe som gjør han til en svært innflytelsesrik musiker.

Vi ser frem til å presentere denne flotte klippen musikere til en uforglemmelig kveld på Cosmopolite!

The post MIKE STERN BAND feat. Darryl Jones, Keith Carlock & Bob Malach appeared first on Jazz i Norge.

 
17.11 Nasjonal jazzscene
Håkon Kornstad
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Håkon Kornstad er en irriterende dyktig fyr. Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og enda færre som kan slippe unna med det, men Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er Håkon Kornstad et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger har han den samme evnen til frisk eksperimentering og publikumsvennlig bravur.

Håkon Kornstad slipper nå ny plate sammen med bunnsolide Mats Eilertsen og avantgarde-spillemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, bass, saksofon og opera er ikke til hverdags, men så er heller ikke Håkon Kornstad til hverdags!

Håkon Kornstad – saksofon, vokal, Frode Haltli – accordion, Mats Eilertsen – bass

The post Håkon Kornstad appeared first on Jazz i Norge.

 
18.11 Cosmopolite
Ron Carter «Foursight»
1900 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Ron Carter «Foursight»

Line-up:

Ron Carter – doublebass Renee Rosnes- piano Payton Crossley – drums Jimmy Greene – tenor sax Ron Carter regnes som en av jazzens mest originale, innflytelsesrike og hardt arbeidende bassister. Han har medvirket på utrolige 2 500 plater, og har spilt sammen med store navn som Gil Evans, B.B. King, James Brown, Stan Getz og Dexter Gordon. Fra 1963 til 1968 var han fast med i Miles Davis Quintet.

Ron Carter har mottatt en lang rekke høythengende priser og utmerkelser, og er bl.a. æresprofessor ved Music Department of The City College of New York. Han har vunnet flere GRAMMY’s og arrangert og komponert musikk for flere filmer gjennom karrieren sin. Han har dessuten skrevet flere bøker, og har medvirket til filmmusikken til klassikere som ” ‘Round Midnight”.

Født i 1937, og stadig like aktiv som musiker. Denne gangen stiller han med quarteten «Foursight», sammen med Renee Rosnes på piano, Payton Crossley på trommer og Jimmy Greene på tenor sax.

The post Ron Carter «Foursight» appeared first on Jazz i Norge.

 
18.11 Cafeteateret
Kampenjazz: Ayumi, Marthe, Thomas
2000 entré
Kampenjazz

Ayumi Tanaka: piano,Thomas Strønen: trommer, Marthe Lea: saksofon, klarinett, perkusjon Denne trioen begynte som et reint øvingsband på Norges musikkhøgskole. Men så fant de tre kollegene ut at de ville ta prosjektet ut på scenen. Og det har de gjort til stor suksess. Etter glitrende konserter på Victoria og på Kongsberg jazzfestival i sommer, har de nylig spilt inn plate for ECM. Helimprovisert, meditativt og utforskende. Søkende musikk for tenkende mennesker. Over et åpent sonorisk landskap blir det bygget frie assosiasjoner og stream-of-conciousness-lik kommunikasjon og uttrykk. Her er det ikke store fakter og tut-og-kjør, men en nærmest mikroskopi-basert studie i musikkens aller minste bestanddeler og hvordan de henger sammen. Gled deg! https://www.facebook.com/thomasstronen/ http://ayumi-tanaka.com/ https://www.facebook.com/martheleamarthelea

The post Kampenjazz: Ayumi, Marthe, Thomas appeared first on Jazz i Norge.

 
18.11 Nasjonal jazzscene
Madeleine Peyroux
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The new album Anthem is out this autumn

Sangstemmer er som vin, har Madeleine Peyroux sagt ved en anledning, de modnes og utvikles over tid. I tilfellet Peyroux er det i så fall snakk om en virkelig god årgang. Den amerikanske sangeren og låtskriveren som debuterte med et brak i 1996 med Dreamland, har blitt sammenlignet med både Billie Holiday og Norah Jones, men er mest av alt seg selv. En sylskarp penn til tross, det er som fortolker hun skinner aller sterkest. Det skal godt gjøres å ta låter fra en Tom Waits eller Leonard Cohen og gjøre dem til sine helt egne, men det er akkurat det Peyroux gjør. Hør bare duetten med k. d. lang på Joni Mitchells udødelige “River”!

I høst kommer det et nytt album fra Peyroux’ hånd. Anthem kaster et poetisk, men nøkternt blikk på verden av i dag – en verden som har endret seg radikalt, kanskje særlig hvis du er amerikaner, siden hun begynte å skrive låtene sent i 2016. Med seg har hun et uhyre sterkt lag av musikere. La det være igjen litt plass til dessert etter søndagsmiddagen, dette blir en kveld med krem på!

Madeleine Peyroux – vokal, gitar, Aram Bajakian – gitar, Andy Ezrin – keys, Paul Frazier – bass, Graham Hawthorne – trommer

The post Madeleine Peyroux appeared first on Jazz i Norge.

 
20.11 Tøyenkirken
Høstkonsert i Tøyenkirka, Oslo Bymisjon
1800 entré
Tøyenkirka og Lande/Husby/Myklebust

En lavmælt høstkonsert i allehelgenstida Fortellinger og tekster om avskjeder og krevende overgangsfaser i livet – av Alf Prøysen, Hans Børli, Rolf Jacobsen, Kjell Aukrust, Kolbein Falkeid, Kaisa Aglen, Naja Marie Aidt, Arne O. Storås, Anne Lande m.fl.. Musikk av Per Husby, Ole Jørn Myklebust m.fl.

Anne Lande, tekst og vokal Ole Jørn Myklebust, trompet og vokal Per Husby, piano

Varmt velkommen!

Billetter til ca kr. 100,- kan kjøpes i døra, men folk som ikke har råd til å betale får likevel ta del i tilbudet. Gratis inngang skjer på en diskret måte som ikke krenker noen.

Velkommen til konsert i Tøyenkirka.

The post Høstkonsert i Tøyenkirka, Oslo Bymisjon appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Ken Peplowski Scandinavian Quartet
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Ken Peplowski (US) – klarinett, tenorsaksofon Magne Arnesen – piano Hans Backenroth (S) – bass Kristian Leth (DK) – trrommer

Publikum kan forvente en jazzoplevelse “fra øverste hylde”, når new york’eren Ken Peplowski møter en sterk gruppe med fantastiske skandinaviske musikere.

Ken Peplowski er spesielt kjent for sitt uovertrfne klarinettspill som uten tvil er i verdensklasse. Gjentatte ganger er Peplowski utnevnt som jazzens beste klarinettist og en opplagt arvtager etter Benny Goodman. Men også Peplowskis saksofonspill er en stor opplevelse som trekker tydelige paraleller til både Ben Webster og Coleman Hawkins.

Ken Peplowski født i -59 i Cleveland, Ohio og bor i dag i New York og har med dette som utgangspunkt hele verden som sin arbeidsplass. Peplowski spilte sin første profesjonelle jobb allerede som 10-åring.

“Fra første gang jeg opptrådte offentlig, visste jeg at jeg ønsket å spille livemusikk.”

Etter å ha tilbrakt årene 78-80 på turné med legendariske Tommy Dorsey Orchestra flyttet Peplowski til New York. Her spilte han inn en rekke plater og ble samtidig medlem av Benny Goodman’s orkester. Siden har han plassrt sig som jazzens største klarinettist.

The Scandinavian Jazz Trio leverer et tett og lydhørt sammenspill, dybt forankret i den sterke standard-jazztradition. Magne Arnesen er en formidael pianist og relativ ny på den norske jazzscenen. Hans spill er kjent for teknisk og harmonisk overskudd kombinert med en lekende eleganse.

Den svenske bassisten Hans Backenroth er en gigant på den skandinaviske jazzscenen. Bor til daglig i Stockholm men opptrer overalt i verden. Han har bl.a. opptrådt med Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Toots Thilemans, Buddy Defranco og mange flere.

Kristian Leth er kjent for sitt alltid swingende og dybt konsentrerte trommespill som har gitt ham internasjonal anerkjennelse og bragt ham til lange samarbeid med bl.a. Scott Hamilton og Claire Martin. Kristian er også kjent for sine mange initiativer med å invitere en lang rekke utenlandske musikere til Skandinavia.

The post Ken Peplowski Scandinavian Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Nasjonal jazzscene
Nana Rashid + Arvvas
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Arvvas erstatter Enrico Pieranunzi Trio onsdag 21. november. Enrico Pieranunzi har brukket en finger på vei ned fra en scene og kan ikke spille på minst to måneder. Konserten med Enrico Pieranunzi Trio må derfor avlyses i denne omgangen. Om du ønsker å få billetten din refundert, send ditt referansenummer til post@nasjonaljazzscene.no så ordner vi resten.

Men dette åpner opp for andre talenter, og vi er veldig stolte av å kunne presentere veldig gode erstattere!

Two energic duo´s share the night! One in where americana meets innovated joik, and the other projecting the grandeur, warmth and power of the female jazz vocalists from the Seventies and Eighties.

Endelig kan vi presentere duoen Arvvas, Steinar Raknes og Sara Marielle Gaup, som gjennom joik og americana skaper ny musikk full av energi. Raknes er et orkester i seg selv med sin raspe stemme og nyskapende krumspring på sin kontrabass flyter naturlig sammen med Gaups både tradisjonsrike og innovative åre av joik.

Musikken er vakker, nedstrippet og melodiøs, og samtidig spontan og leken.

Sara Marielle Gaup – joik/vokal, Steinar Raknes – kontrabass/vokal

Nana Rashid Du vet, jazzvokalistene på søttitallet, de virkelig store, de varme, nærmest såre stemmene som kan fremkalle frysninger, tårer og følelsen av å være elsket på samme tid, de som du bare trodde du i disse dager kunne oppleve på plate? Oppriktigheten og formidlingen av at alt står på spill, det er både intenst og beroligende på samme tid?

Det er nesten ikke til å tro, men den stemmen bor i Danmark. At hun i tillegg så smakfullt velger seg et utradisjonelt repertoar i tillegg til å lage egne, flotte, store, sanger er intet mindre enn en åpenbaring. Du kan trygt la deg synke inn i en tidløs tilstand med en duo du kommer til å bære med deg lenge. Pianisten Peter Rylén er leken og jordnær med et vektløst spill, noen ganger nynnende i rommet de skaper, intuitivt og minimalistisk med en sterk, iboende kraft som treffer tilhørerne rett i magen.

Dette er ikke bare jazz, det er ren formidling av plass og empati med musikk som har levd og lever videre.

Nana Rashid – vokal, Peter Rylén – piano

The post Nana Rashid + Arvvas appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Cosmopolite
Los Van Van
2000 entré
Cosmopolite

En av de mest anerkjente cubanske bandene i verden kommer med sitt nye album «LEGADO»

Los Van Van er det mest anerkjente post-revolusjonistiske cubanske bandet i verden, ledet gjennom mange år av bassisten Juan Formell til han døde i 2014. Formell og tidligere medlemmer Changuito og Pupy er noen av de viktigste musikalske personlighetene i den moderne cubanske musikken. 22.november kommer det legendariske bandet til Cosmopolite med deres nyeste album «LEGADO».

Det nye albumet er en tribute til 50 år med suksess for Cubas viktigste band. De hedrer identiteten og den unike sounden til orkesteret Juan Formell etablere tilbake i 1969 – et evig artistisk avtrykk som har markert den grunnleggende cubanske populærmusikken.

Line-up:

Samuel Formell Alfonso – tommer Vanessa Formell Medina – vokal Jorge Leliebre Sorzano – fløyte Abdel Rasalps Sotolongo – vokal Roberto Hermandez Acea – vokal Armando Cantero Abreu – vokal Juan Carlos Formell Alfonso – bass Alvaro Collado Martinez – trombone Hugo Antonio Morejon Gomez – trombone Julio Eladio Noroña Cruz – guiro Efrain Alejandro Chibas Wilson – pauker Joel Cuesta Fernandez- congas Ricardo Maikel Labrada Comas – fiolin Boris Ernesto Luna Mendez – piano Edmundo Carlos Pina Machin – trombone Irving Roberto Frontela Rico – fiolin

The post Los Van Van appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Blå
ATOMIC
2000 entré
Blå

Atomic har helt siden oppstarten i 2000, vært en mastodont i europeisk jazz. Den svensk-norske frijazz kvintetten slutter aldri å overraske, evnen til fornyelse er formidabel. Det stikkes ikke under en stol at ledende amerikanske jazz musikere som Duke Ellington, Archie Shepp, Charles Mingus og George Russel, for å nevne noen, har spilt en stor rolle som inspirasjon, mikser du dette med en like stor kjærlighet til europeisk frijazz og improvisert musikk, så kan man begynne å se fargepaletten Atomic henter inspirasjon fra.

Fredrik Ljungkvist – reeds Magnus Broo – trumpet Håvard Wiik – piano Ingebrigt Håker Flaten – bass Hans Hulbœkmo – drums

Foto: atomicjazz.com

The post ATOMIC appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Nasjonal jazzscene
Eberson
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Family business. Father and daughter Eberson join forces for the first time.

Eberson er et sterkt navn i norsk musikkliv, her har endelig to generasjoner Eberson slått seg sammen om et spennende musikalsk samarbeid. Far og datter – Jon og Marte – er nå klare med albumet Empathy. Det er første gang far og datter deler et musikalsk prosjekt på likeverdig basis. Marte har tidligere spilt i Jons ”Jazzfunkensemble”, nå har hun laget melodi og tekster til farens landskapsakkorder.

Her er et skarpt møte mellom jazz og pop, med tema støtte i motgang og vanskelige tider. Melankolsk, til tider aggressivt, tårer, latter og kjærlighet i familien. Og med et herlig laug som band!

Marte Eberson – vokal, keys, Jon Eberson – gitar, Hedvig Mollestad – gitar, Jo Berger Myhre – bass, Axel Skalstad – trommer

The post Eberson appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Nasjonal jazzscene
Four Brothers
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Energizing mainstream explosion complete with Norways finest saxophone section

Du kommer til å glise fra du går inn døra, her blir det trøkk så det ryker av scenen! Gitaristen Staffan William-Olsson som har samlet fire strålende saksofonister til et band der hans eget virile gitarspill danner bindeledd mellom blåserene og det drivende kompet. Publikum får servert mainstreamjazz fra øverste hylle, jazz som strutter av gode melodier, sløye akkorder og fantasifulle improvisasjoner. Staffan har skrevet og arrangert et energisk repertoar for bandet, bestående av egne komposisjoner ispedd noen standardlåter.

Bandnavnet er hentet fra den berømte saksrekka i Woody Hermans storband på sent førtitall, med Stan Getz, Zoot Sims, Herbie Stewart og Serge Chaloff. Der var homogen ensembleklang og solide soli fra de fire «brødrene» et varemerke, så også her. Dette blir fantasifullt og fett, i kveld er vi hardtjazzende!

Børge-Are Halvorsen, Knut Riisnæs, Petter Wettre, Dave Edge – saksofon, Staffan William-Olsson – gitar, Daniel Franck – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Four Brothers appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30 - billetter i døren!
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-14 improvise and play jazz standards, a concert for the whole family!

Ettermiddagsjazz med unge talenter! Gjengen med unge musikanter fra Improbasen Barnas Jazzhus begynner å bli husvarme på Nasjonal jazzscene, de har underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare gjennom flere sesonger med den populære konsertrekken Barnas jazzscene. På scenen finner vi barn mellom 7 og 14 år, som spiller standardlåter med sløye improvisasjoner som om de aldri skulle ha gjort noe annet.

Vi lover at både barn og voksne vil finne mye å inspireres og engasjeres av i denne forrykende ettermiddagstimen på Nasjonal jazzscene!

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring.

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Antonsen, Hvalryg, Olstad trio feat. Morten Halle
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Ivar Antonsen – piano Morten Halle – saksofon Stig Hvalryg – bass Tom Olstad – trommer

«Antonsen, Hvalryg, Olstad trio» er velkjent for publikum etter flere opptredener på Herr Nilsen de siste årene. Trioen har spilt sammen siden tidlig 2000-tall og har også utgitt cd-en «A Day at the Opera» som ble innspilt i operaen.

Denne gangen har de fått med seg saxofonisten Morten Halle som gjest med trioen. Morten er i tillegg til sitt virke som leder på Norges Musikkhøgskole en riktig veteran i norsk jazz. Han er kjent fra gruppa Cutting Edge, og fra samarbeid med bl.a. Jon Eberson og nettopp Ivar Antonsen. I de senere år har Morten hatt suksess med å lede egne grupper, hvor han har samarbeidet mye med sør-afrikanske jazzmusikere.

The post Antonsen, Hvalryg, Olstad trio feat. Morten Halle appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Mutual Intentions
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing with super live acts!

Oslos klubbflora er blomstrende og fantastisk, frislipp av mye god fantasi og glede. De mange unike konseptene har også vekket oppsikt i utlandet, særlig Blå og The Villa er hyllet for mye spennende musikk og innhold. Det er mange veier til dansen og den er ofte elektronisk, ganske taktfast musikk, så det kan være vanskelig å se for seg at jazz tar tak i føttene dine. Svaret fant vi så klart i Bergen. I flere år hadde Espen Horne pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn, overraskende liveband og satt standarden for stor stemning uten like. Oslo-alibiet er rytmiske Erik Holm, også han en grooveforsker av rang.

Dypere inn i Oslos klubbjungel skal vi ikveld, når vår festglade lillebror har invitert label, musikk- og kunstkollektivet Mutual Intentions til å ta over sjappa en time i ellevetiden. De har i skuffen sin et pent utvalg skarpe kniver som Ivan Ave, Charlotte Dos Santos, Fredfades og Yogisoul; hvem som popper opp ikveld blir spennende for alle!

Kvelden går som alltid hardt ut med fullt trykk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse blide folk, så det er all grunn til å komme tidlig!

The post Jassbox – live: Mutual Intentions appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Bosses Bongoband
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing with super live acts!

Dypere inn i Oslos klubbjungel skal vi ikveld, når vår festglade lillebror har invitert inn vilt deilig, splitter ny bongomusikk, eller… musikk med ytterst sterke referanser til Fela Kuti, Mulatu Astatke, Bombino, Tinariwen, The Meters, Sly and the Family Stone & til det som danses kan…

Kvelden går som alltid hardt ut med fullt trøkk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse blide folk, så det er all grunn til å komme tidlig!

Oslos klubbflora er blomstrende og fantastisk, frislipp av mye god fantasi og glede. De mange unike konseptene har også vekket oppsikt i utlandet, særlig Blå og The Villa er hyllet for mye spennende musikk og innhold. Det er mange veier til dansen og den er ofte elektronisk, ganske taktfast musikk, så det kan være vanskelig å se for seg at jazz tar tak i føttene dine. Svaret fant vi så klart i Bergen. I flere år hadde Espen Horne pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn, overraskende liveband og satt standarden for stor stemning uten like. Oslo-alibiet er rytmiske Erik Holm, også han en grooveforsker av rang.

Bosses Bongoband: Alexander Bosrup Karlsen – saksofon, Harald Fagerheim Bugge – saksofon, Johan A.S. Jørgensen – gitar, Steinar Aarsland – keys, Audun Lunnan Hjort – vibrafon, Anders Bjørke – bass, Ruben Larsen – bass, Even Vaa – perkusjon, Kristoffer Solvang – trommer

The post Jassbox – live: Bosses Bongoband appeared first on Jazz i Norge.

 
25.11 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz: Lilja, Hjem til verden
2000 entré
Kampenjazz

Oddrun Lilja Jonsdottir: gitar og vokal, Martin Morland: kontrabass og vokal, Ivar Myrset Asheim: trommer, vibrafon og vokal, Mariama Ndure: vokal. Foto Luca Vitali Gitaristen Oddrun Lilja Jonsdottir har gjennom sitt prosjekt Lilja World Wide reist rundt og spilt med musikere i forskjellige tradisjoner. I prosjektet Lilja, hjem til verden samler hun trådene, inntrykkene og det hun har lært gjennom disse reisene. Lyden av etiopiske sirkusartister og en syrisk-palestinsk musiker i en flyktningeleir i Libanon, kvelder med transemusikk i Marokko og ragakonserter i India. Musikken er bygget over et dypdykk i minner, men tegner et bilde av nåtiden, komponistens perspektiv på verden i dag og hennes eksistensielle reise hjem til verden og hjem til seg selv. Bli med på reisen! http://www.lilja.world/

The post Samspill og Kampenjazz: Lilja, Hjem til verden appeared first on Jazz i Norge.

 
27.11 Nasjonal jazzscene
OJC: Kjell Eriksens septett og Jazzådu
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
Nasjonal jazzscene

Tirsdag 27. november, kl 19.00 – 200/ gratis for medlemmer Dørene åpner kl. 18.30

Oslo Jazz Circle slår på stortromma og inviterer til en herlig kveld med swingende julejazz fra Kjell Eriksens septett og sanggruppa Jazzådu! Dette er alle musikere med mye og lang erfaring, og musikkarrangementene som er laget av Kjell Eriksen, er i tidsriktig mainstream-swing.

Pianisten og orkesterlederen Kjell Eriksen har passert 75 år, men er i aller høyeste grad still going strong! Han har ledet egne band siden midten av 1950-tallet, og var med på to av sporene til Norges første jazz-LP, “Metropol Jazz” i 1963. I septetten hans finnes det flere dyktige solister som alle skal få skinne ikveld.

Jazzådu er en vokalkvintett som synger i tette og raffinerte klanger, inspirert av grupper som Manhattan Transfer og Singers Unlimited. Alle har bred musikalsk bakgrunn og erfaring, og har i årenes løp i tillegg til konserter, også opptrådd i en god del radio- og TV-programmer.

Velkommen til en julejazzkonsert med erfarne swingspesialister!

Kjell Eriksen – piano, Stig Adolfsen – bass, Christian Lund – trommer, Erik Halvorsen – trompet, Tore Krok Nielsen – saksofon, Rune Nicolaisen – saksofon, Jon Bakkelund – saksofon. Sanggruppen Jazzådu er Helge Fløtten, Dagfinn Eckhoff, Knut Onstad, Sissel Viggen og Nanna Sandal – vokal

Arrangør er Oslo Jazz Circle, likevel kan du bruke vårt sesongkort. Alle er velkomne!

The post OJC: Kjell Eriksens septett og Jazzådu appeared first on Jazz i Norge.

 
27.11 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
Hans Kjorstad & Rolf-Erik Nystrøm + Tove Bagge solo
2000 entré

Velkome til konsert på Cappelens Forslag tysdag 27. november klokka 8.

Hans Kjorstad på fele og Rolf-Erik Nystrøm på saxofon vart kjend med kvarandre gjennom Frode Haltli sitt storband kalla «Avant Folk». Dei delar mellom anna interesse for historie, improvisasjon og folkemusikk. Dette blir deira fyrste duokonsert.

Tove Bagge på bratsj er bevandra i klassisk musikk, tidlegmusikk, improvisasjonsmusikk, folkemusikk etc. På tysdag spelar ho heilt åleine, det blir spanande å høyre!

Inngang kroner 50.

Det vert på det sterkaste oppmoda til å ta julehandelen på Cappelens Forslag. Slik kan vi gjennom bøkenes forunderlege verd spre gode bodskap til våre kjære, samstundes som vi held i gang ein kompromisslaus bokhandel og kafé.

The post Hans Kjorstad & Rolf-Erik Nystrøm + Tove Bagge solo appeared first on Jazz i Norge.

 
28.11 Cosmopolite
The Organ Club
2000 entré https://www.ticketmaster.no/event/586361
Cosmopolite

Charles Mena med venner inviterer igjen til The Organ Club!

Kveldens line up er:

Paul Wagnberg – Orgel Frode Kjekstad – Gitar Erik Jøkling – Trommer Brynjulf Blix – Orgel Pål Thowsen – Trommer Kjell Larsen – Gitar Øivind Madsen – Bass Charles Mena – Trommer

The post The Organ Club appeared first on Jazz i Norge.

 
28.11 Herr Nilsen
Christiania 12 m/Kristoffer Kompen
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

New Orleans Workshop Jazzclub er heldig som har hele to hus-band som sjenerøst gir av sitt beste til enhver tid. Christiania 12 er ett av disse. I kveld får vi høre dem i profesjonelt samspill med Kristoffer Kompen, en trombonist som de siste årene har utviklet seg til et aldri så lite jazzfenomen med sitt instrument. Det blir trangt og heftig på Herr Nilsen når musikerne presenterer originalstoff fra jazzens første storhetstid. Her får du assosiasjoner til både Louis Armstrong, Fletcher Henderson, Count Basie og Duke Ellington. Nyt kvelden med Christiania 12 og Kristoffer Kompen!

The post Christiania 12 m/Kristoffer Kompen appeared first on Jazz i Norge.

 
28.11 Nasjonal jazzscene
Sinikka Langeland Starflowers
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

People and nature – a lyrical tribute to Hans Børli

Fjelljazz er et mye brukt begrep. Sinikka Langeland er kanskje den fremste utøveren av det vi litt løst og ledig kan kalle skogjazz, og siden debuten i 1994 har hun formidlet tradisjonsmusikk med utgangspunkt i den skogfinske kulturen. Og som en ekte vandrer forlater hun gjerne de ferdig opptråkkede stiene for å lage sine egne nye. Noen av stiene går bakover, andre rett inn i samtida, men de fleste går på tvers.

Sinikka Langeland var bare sytten år da hun tonesatte et dikt av Hans Børli for første gang. Siden har Børli fulgt henne, fra debutplata Langt innpå skoga og oppfølgeren Har du lyttet til elvene om natta til albumet Starflowers, som markerte Langelands internasjonale debut på ECM. Og det er musikken fra sistnevnte som står i sentrum når hun nå hyller finnskogmannen og lyrikeren Børli i anledning hundreårsjubileet!

Sinikka Langeland – vokal, kantele, Trygve Seim – saksofon, Mats Eilertsen – bass, Markku Ounaskari – trommer

Foto: Dag Alveng

The post Sinikka Langeland Starflowers appeared first on Jazz i Norge.

 
29.11 Nasjonal jazzscene
Andreas Ulvo ? Børli 100 år
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A celebration and tribute to Norwegian poet Hans Børli

I desember er det hundre år siden skogsmannen og hedmarksdikteren Hans Børli ble født. Det er nok ganske mange av oss som møtte Børli første gang i norsktimene på videregående og diktet hans om Louis Armstrong; et hyllingsdikt, men også en bitende kritikk av rasismen som hviler i dypet av den amerikansk kulturen, og ikke minst vår blinde flekk i omgangen med den.

Ser du alle de hvite hendene, Satchmo? / De klapper.

Børli stod i spenn mellom natur og modernitet, mellom ønsket om å reise og behovet for å bli, og tekstene hans rommer uendelig mye mer enn kaffebål og fugleskrik. Nå har sambygdingen Andreas Ulvo satt musikk til et utvalg av Børlis tekster i anledning jubileet. Med seg har han Sofie ‘Fieh’ Tollesbøl, Børli-veteran Pål Hausken og barokkharpisten Giovanna Pessi, blant annet godt kjent fra samarbeidene med Susanna Wallumrød.

Hvor stor sorg skal til / for å nære en ren glede?

Kanskje får du svaret i kveld.

Andreas Ulvo – piano, Sofie Tollesbøl – vokal, Giovanna Pessi – barokkharpe, Pål Hausken – trommer

The post Andreas Ulvo – Børli 100 år appeared first on Jazz i Norge.

 
30.11 Nasjonal jazzscene
Motorpsycho + Maja S. K. Ratkje ? Rune Grammofon 20 år!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

We celebrate the remarkable record label Rune Grammofon with two nights of groundbreaking, colourful music.

Fredag 30. november, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 390/340. To-dagersbillett 600/500

Motorpsycho er i en egen klasse når det gjelder norsk rockeksport og kvalitetsheving her hjemme. Bandet er en av bauta i selskapet og en tydelig markør for at rock, pop, jazz kan være så mangt, så utfordrende, spennende og energisk.

Maja S. K. Ratkje er en helt sentral samtidsmusiker som med både stort alvor og mye humor er en stor sanger, støymusiker og komponist. Både som medlem av gruppen Spunk og som soloartist er hun en viktig del av Rune Grammofon-katalogen.

Vi feirer det markante plateselskapet Rune Grammofon med to solide kvelder! Fredag 30. november hører du Maja S. K. Ratkje og Motorpsycho, lørdag 1. desember er det FIRE! og Hedvig Mollestad Trio sin tur! Vi har også samlebillett til begge kveldene med redusert pris i salg.

Rune Grammofon har vært en kvalitetsleverandør å stole på i 20 år. Plateselskapet er et av svært få hvor firmanavnet er med og gir de individuelle utgivelsene en identitet og merverdi, et fellesskap med nerve. Den visuelle sammenhengen er tydelig i omslagskunsten hvor Kim Hiorthøy hele veien har gitt musikken fargerik og formsikker kjærlighet. Også i musikken merker man omsorgen Rune Kristoffersen har for artistenes frihet, samtidig med en enighet om hvordan lyden fra Grammofonen skal være.

Plateselskapet Rune Grammofon fyller altså 20 år og runder 200 utgivelser, og dette feires med jubileumsbok og konserter på Nasjonal jazzscene. Det er komplett umulig å vriste ut av sjefen sjøl noen favorittartister, og det er forståelig med artister og komponister som Motorpsycho, Arve Henriksen, Anneli Drecker, Hedvig Mollestad Trio, Maja Ratkje, FIRE! og Fire! Orchestra, Arne Nordheim, SPUNK, Elephant9, Espen Eriksen Trio, Susanna, Jenny Hval, Nils Økland, Supersilent, The Last Hurrah!! og mange, mange andre i katalogen. For oss var det likevel lett å vite hvem vi skulle spørre først, og vi er veldig stolte av å kunne presentere to fantastiske kvelder på Jazzscenen! Felles for artistene er relativt lang fartstid og et solid antall, tilsammen 50, utgivelser på Rune Grammofon. Alle er aktive på internasjonale scener og viser ingen tegn til å trappe ned.

Lørdag 1. desember hører du FIRE! og Hedvig Mollestad Trio.

The post Motorpsycho + Maja S. K. Ratkje – Rune Grammofon 20 år! appeared first on Jazz i Norge.