Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JUNI 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
           
20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.10 Nasjonal jazzscene
Mere nyoppgravet med nogo attåt
0019 entré Gratis for medlemmer av Oslo Jazz Circle, ikke-medlemmer kr. 100
Oslo Jazz Circle

Per Husby er for tiden engasjert av Nasjonalbiblioteket, Jazzarkivet, for å gå gjennom musikkopptakene etter Randi Hultin. I forbindelse med Nasjonalbibliotekets digitalisering av Randi Hultins spolebåndsamling dukket det opp en rekke tidligere ikke kjente/registrerte opptak med så vel norske som utenlandske musikere. Husby presenterte en del eksempler herfra våren 2018, ispedd et par eksempler fra egen samling. Men det var så mye å hente fram at vi lar ham fortsette der han slapp i mai.

Møtet er åpent for alle.

The post Mere nyoppgravet med nogo attåt appeared first on Jazz i Norge.

 
03.10 Nasjonal jazzscene
Hildegunn Øiseth Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A joyous jazz journey into beautiful landscapes.

Trompetisten Hildegunn Øiseth er bereist, søkende, uredd med selvtillit, og det reflekteres i musikken. Hun startet for alvor sitt musikkliv med utdannelse og jobber i Sverige et tiår, så med flere turer til det sørlige Afrika, Asia og Midtøsten, etterhvert med eksotiske, norske instrumenter i bagasjen. Bukkehornet og neverluren i møtet med nye kulturer har gitt inspirerte møter og opphøyet musikk over landegrensene.

På sin nyeste plate Time is coming har hun med seg denne bagasjen og åpner suvernirsamlingen sammen med noen av jazzens fineste og lar Espen Berg, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen få drømme seg videre inn i landskapet. Dette har så blitt et felles prosjekt hvor alle bidrar med låter, med overskudd, med reiselyst!

Ikveld kan du kaste kompasset, la kjentfolk vise veien!

Hildegunn Øiseth – trompet, bukkehorn, Espen Berg – piano, Mats Eilertsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

The post Hildegunn Øiseth Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
04.10 Nasjonal jazzscene
Large Unit
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Large Unit is a distillation of the always vibrating Scandinavian impro and free jazz scene, making exciting music for an excited audience.

Kraft og luft, sonisk elektrisk, klaffeklikknært sitt melodiske hjerte. En konsert med Large Unit er som å zoome ut fra en planet hvor nye vennskap oppstår i nord, det er åpen konflikt i øst, i vest går det så godt at det oppstår absurditeter, mens det bygger opp til et voldsomt uvær i sør som skal skylle over dem alle.

Når Paal Nilssen-Love først satte sammen sitt konglomerat var det med friskt, fritt og ungt for øye. Nå, fem år seinere, er det hele bandet som finner vei på planeten, likevel trofaste til Paals drøm om et opplevelsesorkester. Hans erfaring med improvisasjonsmusikk gjør at bandet har en publikumsappell utenfor de indre kretsene. Man trenger ingen forkunnskap eller dyp musikkforståelse for å la seg fenge av energien i bandet, det er samstemt og dirrende, eksplosivt og fysisk, melodisk og konkret, med mye humor og varme. Denne planeten har et mektig lydbilde av glimrende ensemblespill, sannsynligvis både planlagt og improvisert, med deg i tankene.

Thomas Johansson – trompet, Mats Äleklint – trombone, Kristoffer Alberts – saksofoner, Julie Kjær – saksofoner, fløyte, Klaus Holm – saksofoner, Per Åke Holmlander – tuba, Kalle Moberg – accordion, Ketil Gutvik – gitar, Tommi Keranen – elektronikk, Jon Rune Strøm – bass, Christian Meaas Svendsen – bass, Andreas Wildhagen – trommer, Paal Nilssen-Love – trommer, Christian Obermayer – lyddesign

The post Large Unit appeared first on Jazz i Norge.

 
05.10 Nasjonal jazzscene
Django Bates? Belovèd
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

In one of Django Bates’ finest constellations, three intuitive players subtly challenges the conventions of the piano trio.

Denne konserten har vi lengtet etter! Igjen skal vi salves, svøpes, innhylles og løftes til skyene av denne fantastiske trioen. Det ti år lange samspillet er intuitivt og magisk enhetlig, den svenske bassisten Petter Eldh og den danske trommeslageren Peter Bruun flyter med Bates´ kreativitet og oppleves så nært. Slår disse tre hjertene i samme takt? Er instrumentene skåret fra samme tre?

Britiske Django Bates er kjent for krumspring og humor, men også en fengslende dedikasjon til melodien og formidlingen av skjønnhet, og på bandets nyeste ECM-utgivelse svever Charlie Parker i luften, varmen og komposisjonene. Dette er klassisk og moderne på samme tid, sterkt formidlet av tre gjennom-musikalske sjeler, ta turen og bli frelst du óg!

Django Bates – piano, Petter Eldh – bass, Peter Bruun – trommer

The post Django Bates’ Belovèd appeared first on Jazz i Norge.

 
06.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Elin Rosseland band
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Elin Rosseland- vokal Shannon Mowday – bassklarinett og saksofon Helge Lien – piano Johannes Eick – bass Knut Aalefjær – trommer

Elin Rosseland har startet et nytt samarbeid med pianist Helge Lien, bassist Johannes Eick og trommeslager Knut Aalefjær. Bassklarinettist og saksofonist Shannon Mowday fra Cape Town – som var med i Rosselands tidligere kvintett – er også med i dette nye spennende prosjektet.

Rosseland har lagt vekt på melodiøse låter med og uten tekst. Faste rammer, men med åpne partier – legger stor vekt på frihet innenfor rammene og samspillet i spennet mellom komposisjon og improvisasjon. Kollektivt og individuelt.

Hun er som sanger opptatt av det vokale/tekstlige kontra det instrumentale og musikken er uttrykksfull, overraskende, vakker, rytmisk og leken. Gode komposisjoner, åpne rammer, samspill og musikken som «tenner» akkurat i øyeblikket er stikkord for Rosseland.

Repertoaret består av hennes låter – gammelt og nytt. Noe er også nyskrevet for anledningen – komponert spesielt for disse musikerne.

The post Elin Rosseland band appeared first on Jazz i Norge.

 
06.10 Nasjonal jazzscene
Torun Eriksen
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

The duo format gives us a close-up of Torun Eriksen’s immediately recognizable musical signature, with hints of jazz, pop and soul

Slik tror vi det er mange som har ønsket å høre Torun Eriksens fantastiske stemme og innlevelse: nede, i duoformat, med den intimiteten og nærheten det skaper. Bassist Kjetil Dalland har vært med Torun Eriksen siden de første demo-opptakene hennes på slutten av nittitallet. På et vis er dette et dykk tilbake til hvor det startet, med å finne sin egen lyd og uttrykk, ta sjanser, ta kontroll, men også føle seg trygg på at de rundt deg forstår hvor du vil.

På den andre siden er dette musikk som samler opp og ser framover, det en moden og selvsikker artist med et enormt spenn vi skal få oppleve. Her er Torun Eriksens eget personlige univers av jazz, pop og soul, innoverrettet betraktning og drivende, pulserende rytmer med en sterkt gjenkjennelig signatur. De mange som har ønsket seg mer, får svar når platen Luxury and Waste fra Jazzland utkommer i høst. Og som vi feirer med en konsert, tettere på enn noen gang.

Torun Eriksen – vokal, Kjetil Dalland – bass, gitar, programmering

The post Torun Eriksen appeared first on Jazz i Norge.

 
07.10 Cafeteateret
Kampenjazz: Signe Emmeluth Spacemusic Ensemble
2000 entré
Kampenjazz

Rohey Taalah: vokal, Andreas Winther: trommer/synth, Karl Bjorå: gitar/no input mikser, Heida Karine Johannesdottir Mobeck: tuba/effekter, Anja Lauvdal: piano/synth, Signe Emmeluth: saksofon/no input mikser/komposisjon Foto: Johannes Andersen Signe Emmeluth har raskt etablert seg som en av de ledende unge impro- og jazzmusikerne. Hun slapp for kort tid siden skiva Polyp til allmenn jubel fra kritikerne. Til Kampenjazz kommer hun med et flunkende nytt verk for en ny sekstett. Dette blir tredje gangen Emmeluth kommer til Kampenjazz, men første gangen med eget band. Flere av hennes medmusikanter i kveld er også gamle Kampenvenner. Emmeluth forteller oss at musikken starter der akustisk og elektronisk lyd smelter sammen. Legg til og bak inn tekst. Fokuset settes på hvordan komposisjon og improvisasjon kan utfylle hverandre og smelte sammen, samtidig som den gir plass for den enkelte musikers egen stemme. https://www.youtube.com/results?search_query=signe+krunderup+emmeluth

The post Kampenjazz: Signe Emmeluth Spacemusic Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
09.10 Uhørt
Uhørt presenterer: Eline Hellerud Åsbakk
2000 entré ID: 20 år

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap. Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda om vinteren. Musikken kan beskrive rastløshet, usikkerhet og melankoli, men også humor, vårsol og optimisme. Folkemusikk og spesielt salmer har også en plass i dette landskapet. Melodier som er så vakre at de har blitt ivaretatt gjennom generasjoner er en naturlig del av vokalistens musikalske språk. Forrige album «Utenfor» mottok fine anmeldelser, blant annet disse:

Dagens Næringsliv: «isende skarp og ulmende varm vokaljazz på nordnorsk. Musikken, myk som ettermiddagsbølger, skarp som drivis, varm som glørne i peisen»

Tor Hammerø, jazzskribent: «Et åpentbart talent, vakker vokal- og jazzopplevelse»

Facebook: Eline Hellerud Åsbakk Musikk Musikk: spotify:artist:6mOI0DAIJqrPrunflxGEfp

Bandet består av: Eline Hellerud Åsbakk (vokal) Odd Steinar Albrigtsen (gitar) Eirik Fjelde (tangenter) Christo Stangness (kontrabass) Christer Jørgensen (trommer)

CC: 100,- Forhåndssalg: https://www.ticketmaster.no/event/584885 ID: 20-år Velkommen ♥

The post Uhørt presenterer: Eline Hellerud Åsbakk appeared first on Jazz i Norge.

 
10.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kreisberg meets Veras
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Jonathan Kreisberg – gitar Nelson Veras – gitar

De største samarbeidene har ofte utgangspunkt i to unike personligheter som samarbeider for å skape noe utover og utenfor det de to har oppnådd individuelt. Når de to musikalske individer er tenker ens, men likevel har sin egen spesifikke sound og tilnærming kan resultatet bli at de to utfordrer hverandre til å nå nye høyder og bringer sitt engasjerte publikum med på reisen.

Slik er det musikalske vennskapet til gitarister Jonathan Kreisberg og Nelson Veras og deres kommende innspillinger og turnéer vil introdusere publikum til en ny sound innenfor gitarens verden.

Ved å kombinere tidløs melodi og amerikansk swing med fremtidsrettede linjer og teksturer fortsetter Jonathan Kreisbergs musikk å tiltrekke seg en voksende internasjonal gruppe av fans. Gitaristen har framført 90-tallets verker med New World Symphony under ledelse av Michael Tilson Thomas. Han har hatt sine egne grupper og spilt inn flere kritikerroste cd’er, og han har gjort innspillinger og opptredener med bl.a. Dr. Lonnie Smith, Joe Locke, Lee Konitz, Bill Stewart og Larry Grenadier.

Nelson Veras har lenge vært en av gitarverdenens store hemmeligheter og har en unik stil basert på en blanding av klassisk gitarteknikk, moderne jazz og klassisk harmoni samt hans brasilianske røtter. Han ble «oppdaget» av Pat Metheny som 14 åring og vant utallige priser før han ble 19 år. Han har opptrådt og spilt med bl.a. Steve Coleman, Michel Petrucciani, Tomasz Stanko og Manu Kaché.

The post Kreisberg meets Veras appeared first on Jazz i Norge.

 
10.10 Nasjonal jazzscene
Uhørt! ? XAO + Terese Lien Evenstad Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Fun, experimental, modern, lyrical and bright. This is the now of Nordic music.

Trioen XAO består av noen av de mest spennende unge musikerne på den skandinaviske improscenen, med et sound som kan beskrives som fiktive undervannsbobler som sakte sprekker og fyller øregangene med et fuktig og fargerikt teppe av lyd. Morsom og dyptborende musikk for de nyfikne! Et album er rett rundt hjørnet.

Signe Emmeluth – saksofon, Egil Kalman – modularsynth, bass, Andreas Winther – trommer

Den norske jazzfiolinisten Terese Lien Evenstad holder til i Stockholm og kvartetten hennes springer ut fra miljøet rundt Kungliga Musikkhögskolan. Evenstad skriver låter som søker seg ut av rammene rundt den tradisjonelle jazzen. Et moderne og lyrisk nordisk jazzutrykk med både modale og frie innslag, som pendler mellom kraft og vemodig skjørhet.

Terese Lien Evenstad – fiolin, Anna Greta Sigurdardottir – piano, Arvid Jullander – bass, Oskar Mattsson – trommer

The post Uhørt! – XAO + Terese Lien Evenstad Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
12.10 Cosmopolite
Judith Hill
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Prince produserte debutalbumet hennes, og ga det ut på sitt eget plateselskap. Hun har sunget duett på scenen med Michael Jackson, og har koret for Stevie Wonder. Hvem snakker vi om? Judith Hill, så klart. En vokalist som Rolling Stone har rost til skyene for hennes “stellar powerhouse vocals.”

Morgan Neville sto i 2013 bak den prisbelønte dokumentarfilmen 20 Feet From Stardom, en film som retter rampelyset mot sangerne som står rett bak superstjernene. Her ble også historien til Judith Hill fortalt – i likhet med Patti Austin og Lisa Fischer, som begge tidligere har spilt her på Cosmopolite.

Judith Hill har varmet opp for størrelser som Josh Groban, John Legend og Prince, både i USA og Europa. Hun har som nevnt sunget live med både Stevie Wonder og Michael Jackson. Hjemme i statene deltok hun også i den fjerde sesongen av The Voice.

Det etterlengtede debutalbumet, “Back In Time” fra 2015, ble produsert av Prince og henne selv. Det ble utgitt på NPG Records. Hun behersker både R&B, soul, funk, hip-hop, jazz og gospel, og medvirker på plater med bl.a. Gregg Allman, Anastacia, Andraé Crouch, Harold Faltermeyer, Carole King, Evelyn «Champagne» King, Mike Oldfield og Robbie Williams.

Den amerikanske filmregissøren Spike Lee film har sagt om henne: «She’s a phenomenal talent. She can sing with the best of them.» Nå er også et oppfølgeralbum på vei, kalt ”Golden Child”.

Konserten på Cosmopolite blir hennes aller første opptreden i Norge. Vi gleder oss virkelig til å se henne på scenen, der hun også vil spille piano og gitar. Hun har med seg svært solide musikere som Peewee Hill (bass), Michiko Hill (keyboards), Michael White (trommer), Tony Maiden (gitar) og Myra Washington (kor).

The post Judith Hill appeared first on Jazz i Norge.

 
13.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Besiakov kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Knut Riisnæs – tenorsaksofon Ben Besiakov – piano Ida Hvid – bass Tom Olstad – trommer

Ben Besiakov er en av Nordens fineste pianister. Hans sjelfulle, nærværende og swingende spill går rett inn hos alle som hører ham. Han har vært med i utallige danske og internasjonale sammenhenger bl.a. med Bernt Rosengren, Jens Winther, Dough Raney og Tomas Franck. Ben har mottatt Ben Webster-, JASA- og Bent Jædig-prisen.

Også på den norske jazzscenen er Ben Besiakov et velkjent navn og hans samarbeid med Knut Riisnæs og Tom Olstad strekker seg langt tilbake. Samarbeidet med den danske bassisten Ida Hvid er av nyere dato og denne våren har de to blant annet turnert med amerikanske Alvin Queen og Jesse Davis.

The post Besiakov kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
14.10 Kulturhuset i Oslo
Jazzbrunch med Lars Jansson
1300 entré
BYJAZZ @ Kulturhuset i Oslo

Grammy-vinner og en av Skandinavias mest anerkjente jazzpianister og komponister, Lars Jansson, kommer til Kulturhuset denne søndagen. Han har også med seg den danske bassisten Jesper Bodilsen og svenske trommeslager Anders Thorén. Sammen byr Byjazz, Second of Jazz og Kulturhuset på jazzbrunch, så ta med deg familie, venner eller kun en dose musikalsk nysgjerrighet og kom til Kulturhuset for å lytte til god musikk sammen med oss.

The post Jazzbrunch med Lars Jansson appeared first on Jazz i Norge.

 
14.10 Cafeteateret
Kampenjazz: Honorè/Aagre
2000 entré
Kampenjazz

Greta Aagre: vokal, Erik Honorè: samples, synth, Bjørn Charles Dreyer: gitarer, André Kassen: saksofon Sangeren Greta Aagre og musiker/produsent Erik Honoré spilte sist på Kampenjazz høsten 2016 under mini-festivalen Punkt@Kampen. Siden den gangen har de gitt ut sitt andre album, Tuesday Gods. Da salt peanuts* anmeldte skiva, skrev de at «Platen er rett og slett blitt en perle av en plateinnspilling, som gjør de litt dystre høstdagene og kveldene litt lysere. Hør bare på tittelsporet, «Tuesday Gods», nydelig! Anbefales!

The post Kampenjazz: Honorè/Aagre appeared first on Jazz i Norge.

 
16.10 Blå
Stian Westerhus «V»
2000 entré
Blå

Stian Westerhus er en spydspiss i sin generasjon musikere og har hele tiden brutt ny mark med gitaren. Både på egen hånd og i samspill med andre sprenger han grensene for hva en elektrisk gitar kan gjøre, og han vrenger ofte musikken ut-inn med en intim, nærmest kroppslig ekspressivitet. Voldsomt, ærlig og vakkert i en nesten smertelig kombinasjon. I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester og nå sist for Nasjonal jazzscene. Bestillingskonserten V ble ufremørt på Nasjonal jazzscene i januar 2018 til en svært begeistret mottagelse. Her møter vi Westerhus i en mer kammermusikalsk form, flankert av særegne musikere med sterke individuelle uttrykk, og sammen sliper de den norske, sjangerfrie musikken til en barberbladskarp egg som skjærer gjennom samtida. V er en elektroakustisk supernova, en dundrende, hvesende, puffende mekanoakustisk galaktisk maskin som svetter olje og puster metall mens den spytter ut englekor som faller sakte mot jorden.

Stian Westerhus – gitar og vokal, Helge Sten – buchla-synth, Frode Haltli – akkordeon, Ståle Storløkken – flygel og synther, Erland Dahlen – trommer

Konserten er støttet av Nasjonal jazzscene og Kulturrådet.

The post Stian Westerhus «V» appeared first on Jazz i Norge.

 
16.10 Victoria, Nasjonal jazzscene
OJKOS
2000 entré
Nasjonal jazzscene

Man kan ikke servere ferskere varer enn dette!

OJKOS (Orkesteret for jazzkomponister i Oslo) er et nyoppstartet orkester for profesjonelle jazzkomponister i etableringsfasen, det vil si sultne, unge, utøvende komponister med verden foran seg og et orkester av likeverdige som brynestein. οἶκος er gammelgresk for familie, så her kan det bli både takhøyde og dørslamring!

Orkesteret består av 16 komponister og utøvere som skriver musikk med referanser hentet fra alt fra third stream jazz og europeisk kunstmusikk til elektronika og nordisk jazz. Det er medlemmene av OJKOS som skaper sounden av OJKOS, og denne lyden vil derfor alltid være i utvikling. Det kunstneriske ansvaret skal rullere mellom medlemmene, og på denne måten får alle i praksis mulighet til å være leder for “sitt eget” orkester i en sammenhengende prosjektperiode.

Orkesteret har to konserter på Victoria denne sesongen, 16.10 og 11.12, der alle medlemmene vil få presentere egne komposisjoner.

Henriette Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Lukas Zabulionis – saksofon, Tina Lægreid Olsen – saksofon, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Lyder Øvreås Røed – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar, Kristoffer Fossheim Håvik – piano, Alexander Hoholm – bass, Michaela Antalová – trommer, Knut Kvifte Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

Dørene åpner kl 19, spillestart kl 20

The post OJKOS appeared first on Jazz i Norge.

 
17.10 Cosmopolite
The Organ Club
2000 entré
Cosmopolite

Welcome back to the Organ Club fall season 2018 we will open this season with Rhythyms from Africa to Norway, featuring some of Norways best known in their field and many of Africas finest sons.

With Freddy Dahl, Brynjulf Blix, Gisle Røen Johansen and Lasse Weeden reprisenting Norway, and Western Traditions. and then we have Sankung Jorbateh, Ibou Cissokho, Solo Diarra and Charles Mena, representing the African tradition and feel.. We hope you can come and join us to celebrate this bridge crossing tha we love so much, and maybe you too will dance to the rhythym.. This is the first of three shows this fall we look forward to see you ..

To Nights Line-up:

Freddy Dahl – Guitar Gisle Johansen – Sax Sankung Jorbateh – Gitar, Vocals Lasse Weeden – Bass Solo Diarra – Perc Ibou Cissokho – Kora Brynjulf Blyx – Organ Charles Medina – Drums

The post The Organ Club appeared first on Jazz i Norge.

 
17.10 Herr Nilsen
Morten Gunnar Larsen
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Morten Gunnar Larsen (f 1955) er en internasjonalt etterspurt pianist som mange stiftet sitt aller første bekjentskap med på nettopp New Orleans Workshop Jazzclub. Han har vært pianist i mange ulike band, ikke minst sitt eget Ophelia Orchestra. Denne kvelden på Herr Nilsen får vi høre Morten spille både ragtime, blues, stride og stomps – med stadige blikk mot Karibia og Latin-Amerika.

Konsertstart kl 20

The post Morten Gunnar Larsen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.10 Cosmopolite
Marcel & Rami Khalife feat. Aymeric Westrich
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

For første gang i Norge! Den anerkjente libanesiske vokalisten og komponisten Marcel Khalife, har vært en sentral skikkelse i den arabiske musikkverdenen helt siden 70-tallet. Legenden med den rebelske sjelen, Marcel Khalife kommer til Cosmopolite for å synge noen av hans mest kjente låter, hvor han tar en reise gjennom repertoaret sitt de siste fire tiår.

Komposisjonene til Khalife er blant annet blitt fremført av noen av verdens fremste orkestre, brukt som soundtracks i en rekke filmer, og åpnet dørene for en ny generasjon dans. Khalifes arbeid har blitt kritikerrost bade i den arabiske verden og verden over. Hans kreativitet, innovasjon og humanitære engasjement har gitt han svært mange priser og utmerkelser. I 2005 ble han til og med hedret til UNESCOs Artist for Peace for sitt kulturelle bidrag og sine oppnåelser.

Når Marcel Khalife gjester Cosmopolite denne kvelden, spiller han sammen med den fantastiske pianisten – og broren, Rami Khalife, og den talentfulle perkusjonisten Aymeric Westrich.

Line up: Marcel Khalife: oud, vocals Rami Khalife: piano Ayemric Westrich: drums

The post Marcel & Rami Khalife feat. Aymeric Westrich appeared first on Jazz i Norge.

 
19.10 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! Lady Bird Orchestra og Margrete
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Lady Bird Orchestra startet med låtskriverduoen Lisbeth-Anita Grimsø Olsen og Liv Andrea Hauge. De møttes på Norges Musikkhøgskole og begynte å lage musikk sammen like etterpå. Begge er inspirert av den norske jazzscenen med inspirasjonskilder som Maria Kannegaard, Helge Lien, Kirsti Huke, Ola Kvernberg med flere. Etter at de første låtene fikk se dagens lys hentet de inn Runa Husøy på saksofon, Karl Erik Horndalsveen på kontrabass og Veslemøy Narvesen på trommer. Bandet ønsker kombinere det frie og det komponerte ved å gi plass til improvisasjon og spontanitet i tillegg til faste melodilinjer.

Sommeren 2017 la Margrete ut den selvkomponerte og egenproduserte låta Teen på Urørt. Senere ble den både semifinalist i Årets Urørt og spilt på BBC Radio 1. Joy, den andre singelen som kom tidligere i år har også fått enorm oppmerksomhet. I tillegg mottok Margrete NOPAs låtskriverstipend 2018 da hun spilte på Vill Vill Vest i Bergen i år. På scenen har Margrete med et band på fem som spiller pop med innslag av jazz og elektronika.

Medvirkende Lady Bird Orchestra: Lisbeth-Anita Grimsø Hauge (vokal) Liv Andrea Hauge (vokal) Runa Husøy (saksofon) Karl Erik Horndalsveen (kontrabass) Veslemøy (trommer)

Margrete: Margrete Skretting Bergset Kristian Haug (gitar) Matias Christoffersen (tangenter) Jachim Meyer (bass) Vegard Straum (trommer)

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

The post RÅ! Lady Bird Orchestra og Margrete appeared first on Jazz i Norge.

 
20.10 Stortorvets gjæstgiveri
Stockholm Stompers
0130 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Med røttene dypt forankret i den hotte jazzen fra 20-tallet gir denne kvintetten oss akkurat det vi trenger på en kjølig oktoberlørdag. Stockholm Stompers ble på midten av sekstitallet etablert av Bent Persson og Ulf Dreber, mens de ennå studerte økonomi i Stockholm. Bandet var i perioder nærmest oppløst og glemt, men høsten 2007 tok Ulf ansvar for å samle noen begavede musikere som ga nytt liv til bandet. Allerede våren 2008 ble bandet nummer to i en svensk jazz-konkurranse, og siden har Stockholm Stompers vært på alles lepper. Opplev dem i Oslo nå! Nikolas Viisanen tb, Ulf Dreber sop.sax, Jakob Ull- berger git/bjo/cl/vo, Alf Sjõblom bass/tuba, Martin Ljungberg washboard/ten.horn/vo

Foto: www.stockholmstompers.com

The post Stockholm Stompers appeared first on Jazz i Norge.

 
20.10 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Music with Z – en hyllest til Monica Zetterlund
0200 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Music with Z er en hyllest til det svenske jazz-ikonet Monica Zetterlund. Bandet, med vokalist Gro Bjørnnes i front, fremfører sine favoritter fra den svært omfangsrike Zetterlund-katalogen. En konsert med Music with Z er en reise i Monica Zetterlunds kon- trastfylte liv og karriere. Dette kommer til uttrykk i melankolien i de svenske folketonene og livsgleden i musikal, kabaret og evergreen-repertoaret. I sine personlige, drivende, energiske og lyriske tolkninger fanger Music with Z lyden og stemningen av en æra, for mange gullalderen i skandinavisk jazz

Gro Bjørnnes vo Frode Kjekstad git Helge Flatland pno Andreas Dreier bass Magnus Sefaniassen Eide dms

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Music with Z – en hyllest til Monica Zetterlund appeared first on Jazz i Norge.

 
20.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Marit Sandvik & Nova Onda
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Marit Sandvik – vokal Ola Asdahl Rokkones – saksofon Øystein Norvoll – gitar Eirik Fjelde – piano Morten Steene – bass Simen Iversen Vangen – trommer

Marit Sandvik & Nova Onda: FLOR Turné 2018

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, omfavner Marit Sandvik & Nova Onda den brasilianske musikktradisjonen og gir den et eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig.

Bandet, som ble etablert i 2013, er nå ute med sin første full-lengder, albumet FLOR. Musikken er en blanding av egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

De seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har i en årrekke stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg og stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var et av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Trommeslager Simen Iversen Vangen har bodd i Brasil, og siden tatt mastergrad i brasiliansk musikk. Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge suksess med neosoul-bandet thebandcalledOh! og saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner.

Musikernes brede erfaringer fra forskjellige stilarter gir lytteren en udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett samspill med skrevne ensemblepartier, det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i og som appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, – publikum lar seg begeistre.

The post Marit Sandvik & Nova Onda appeared first on Jazz i Norge.

 
21.10 Cafeteateret
Kampenjazz: Steinar Raknes Stillhouse
2000 entré
Kampenjazz

Steinar Raknes; bass og sang Foto Ole Hesledalen Da bassisten Steinar Raknes fra Midsund ga ut soloplata Stillhouse i 2012 viste han fram en ny side ved seg selv. I hvert fall utenfor den aller nærmeste kretsen av familie og venner. Da han fire å seinere slapp Down South utdypet han denne linja ytterligere, og plasserte seg trygt og godt også i en singer-songwriter-posisjon, med musikk som er sterkt influert av americana. Country-blues-cajun-rock-jazz og enda mer. Putt alt i en gryte, rør det godt sammen og la Steinar Raknes rive deg med, med sin stemme og sin kontrabass. Vi kan love deg at du ikke går uberørt fra denne konserten! http://www.steinarraknes.com/

The post Kampenjazz: Steinar Raknes Stillhouse appeared first on Jazz i Norge.

 
23.10 Kafé Hærverk
Blow Out! Azkadenya + Ketil Gutvik / Magnus S. Nergaard
2030 entré
Konsertforeninga

Blow Out! på KAFÉ HÆRVERK, annenhver tirsdag nesten hele året.

Tirsdag 23. oktober:

AZKADENYA Sidsel Endresen – vokal Vilde Sandve Alnæs – fiolin Inga Margrete Aas – bass

GUTVIK / NERGAARD Ketil Gutvik – gitar Magnus Skavhaug Nergård – bass

AZKADENYA Bak dette mystiske navnet skjuler seg en trio av rang. Kontrabassist Inga Margrete Aas ved et par anledninger vært innom Blow Out! som 50 % av duoen Vilde og Inga, og hun har også ved en anledning hatt med sin viola de gamba – et instrument som var et helt nytt bekjentskap for oss plumpe folk med adresse indre øst.

Fiolinist Vilde Sandve Alnæs er den andre bestanddelen av Vilde og Inga. De er begge klassisk skolert, men heldigvis for oss fant de en vakker dag for noen år sida ut at de ville frike ut og spella impro. Av folk de har spilt med de siste åra bør nevnes Ivar Grydeland, Xavier Charles og herværende Sidsel sjølveste Endresen.

Vokalist Sidsel Endresen har vært en toneangivende aktør på scena sida seint søttitallet, og har vært involvert i flere av de cooleste prosjektene i norsk jazzhistorie. Samarbeidspartnere har talt – og teller folk – som Bugge Wesseltoft, Jon Eberson, Jon Christensen, Nils Petter Molvær, Eldbjørg Raknes, Ståle Storløkken – men også noe yngre utøvere som Streifenjunko og altså Vilde og Inga. Det er ekstremt stor stas å kunne presentere Azkadenya på Hærverk denne kvelden.

GUTVIK / NERGAARD Ketil Gutvik har vært en sentral aktør innen norsk friimpro sida nittitallet, blant annet med grupper som No, Gutvik og The Quintet – og de siste åra også som en del av Paal Nilssen-Loves Large Unit. Han kunne sommeren som gikk notere seg 16. året på rad med sommerkonsertserien Gutvik Ukentlig.

Bassist Magnus Skavhaug Nergaard behersker alt fra de groovy greiene i Monkey Plot til de helt utflippa sakene til Torg, Mummu og Ich Bin Nintendo.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart 21:00 presis Billetter: 170 / 120 (jazklubb)

The post Blow Out! Azkadenya + Ketil Gutvik / Magnus S. Nergaard appeared first on Jazz i Norge.

 
24.10 Nasjonal jazzscene
Kira Skov & Maria Faust ? In The Beginning
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Award-winning duo with a powerful and mesmerising work about loss, forgiveness and vanishing musical traditions

Vinteren 2016 setter den estiske saksofonisten Maria Faust og med-københavner Kira Skov seg i bilen. De har et mål. Lengst sør i Estland, i grensetraktene mot Latvia, finnes det ennå en særegen, folkelig musikktradisjon, overlevert ned gjennom historien på tross av undertrykking og moderne kulturell ensretting. Sanger som fortsatt lever, men bare så vidt. Sanger om tap, tvil, tro og tilgivelse. I en forlatt kirke, sammen med band, kor og den amerikanske stjerneprodusenten Mark Howard, skaper Faust og Skov musikken til In the Beginning. En mektig collage inspirert av den ortodokse kirkens mørke historie, og en meditasjon over kulturer i ferd med å forsvinne, der sakrale, ortodokse hymner blandes med estisk folklore og vestlige musikkformer.

Maria Faust bør ikke være helt ukjent for et jazzinteressert norsk publikum. Hun har samarbeidet med The Kitchen Orchestra, og i 2014 besøkte hun Victoria med Maria Faust Jazz Catastrophe. Kira Skov er et betydelig navn i dansk musikkliv og en eksepsjonell vokalist. Nå får vi endelig oppleve duoen som blir omtalt som en av de beste og mest originale i skandinavisk jazz!

Kira Skov – vokal, Maria Faust – saksofon, Ned Ferm – saksofon, Anders Banke – bassklarinett, Tobias Wiklund – trompet, Nils Bo Davidsen – bass, Sebastian Rochford – trommer

The post Kira Skov & Maria Faust – In The Beginning appeared first on Jazz i Norge.

 
25.10 Nasjonal jazzscene
The MaXx & Trondheim Jazzorkester
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Catchy riffs and deep grooves. The MaXx and Trondheim Jazz Orchestra´s commissioned work for Moldejazz 2018

Det er rart med Trondheim jazzorkester. Vi har dem på besøk på Victoria to, kanskje tre ganger i året, og vi føler at vi kjenner dem, de er gamle bekjente, nære venner, vi vet hva vi får. Rent bortsett fra det faktisk ikke er slik! For ingen kjenner Trondheim jazzorkester – egentlig. Hver gang du ser orkesteret på scenen er det omskapt. Musikerne er byttet ut, musikken er nyskrevet, det er blitt et annet band. Det eneste som er likt fra gang til gang, er den eksepsjonelle kvaliteten.

Nå har de smeltet sammen med The MaXx, et band som nærmest koker over av spilleglede og kjappe temposkifter i en sydende cocktail av dance, catchy rockeriff og skakk elektronika. Anledningen er naturligvis at The MaXx mottok det store jazzstipendet under Moldejazz i fjor. De har allerede takket for tilliten med en heidundrende konsert under årets festival, og nå står Victoria-publikummet for tur!

Oscar Grönberg – keyboard, Petter Kraft – gitar og saksofon, Tomas Järmyr – trommer, Mia Marlen Berg – vokal, Thomas Johansson – trompet, Petter Hängsel – trombone, Mette Rasmussen – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Anton Toorell – gitar, Anja Lauvdal – keyboard, Mattis Kleppen – bass, Tor Breivik – lyd

The post The MaXx & Trondheim Jazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
25.10 Blå
Two Bands And A Legend: The Thing + Cato Salsa Experience + Joe McPhee
2000 entré
Blå

Two Bands and a Legend is

CATO SALSA EXPERIENCE Cato Thomassen – guitar, vocals Bård Enerstad – guitar, organ, theremin, vocals Christian Engfelt, bass, vocals Jon Magne Riise – drums

THE THING WITH JOE McPHEE Mats Gustafsson – tenor & baritone saxophone, electronics Ingebrigt Håker Flaten – doublebass, electronics Paal Nilssen-Love – drums Joe McPhee – tenor saxophone, pocket trumpet

The meeting between The Thing and Cato Salsa Experience started at the Kongsberg Jazzfestival in Norway in 2003, when The Thing was offered the chance to invite their favorite rock band Cato Salsa Experience, for a special collaboration. The show was a success and this also led to the critically acclaimed EP “Sounds Like A Sandwich” on Smalltown Superjazzz. It was immediately decided that the two bands and the legend should go into studio to record a fullenght album. The result is the self titled album “Two Bands And A Legend”. On the album the bands do their own versions of tracks like “Who The Fuck” by PJ Harvey, “Baby Talk” by James Blood Ulmer among others. The CD is the perfect pairing of the dirty 60s influence free-jazz that the The Thing represents and the raw and minimalistic garage rock of Cato Salsa Experience. Most tracks on this album was recorded in one take only with no overdubs. Liner notes by their big fan Thurston Moore of Sonic Youth says it all: «Is this superjazz? Does The Thing want to rock the fuck out? Is Paal Nilssen a love machine? Do Cato & Bård rip the shit outta the guitar? When McPhee & Gustafsson intro guitar to “Louie, Louie” do you know it’s the best throwdown yet of that klassick since Black Flag? Does PJ Harvey rule and do these guys love her? Do we blast through hate? Mongezi Feza, man – total beautiful African sweet charge, can you drink this to the boss rock zone playlist? Does Alva Melin’s groove jam “The Nut” destroy yr mind b4 ignition to free life 4-ever? And will you thank the rock n roll gods for that love groove coda? Can you shout out James Blood Ulmer!? Can you shout out James Blood Ulmer rules supreme and heavy and these cats blow a masterful “Baby Talk”? Are you cramped? Can you find yr mind? Can you shake yr ass? Is it Nation Time!? This CD answers all those questions and the answer resounds: YYYYYYYYYESSSSSSS!!!!!!!!!!!! I shit you not.» (Thurston Moore – Western Massachusetts – 2005)

20 års aldersgrense

The post Two Bands And A Legend: The Thing + Cato Salsa Experience + Joe McPhee appeared first on Jazz i Norge.

 
26.10 Cosmopolite
Don Bryant & The Bo-Keys
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

“Soul rett fra kilden”, skrev Stavanger Aftenblad om ”Don’t Give Up On Love” i 2017. Dette var Don Bryants første egne utgivelse på mange år. Men han utgjør en betydelig del av den amerikanske musikkarven, både som låtskriver og artist. Mye av livet har han vært en hjelper og en bakmann, selv om han også har hatt sine fortjente øyeblikk i rampelyset.

Som så mange andre amerikanske musikere begynte det i kirken. Senere ble Bryant med i både gospel- og doo wop-grupper, og prøvde seg også som låtskriver. Den populære gruppen The 5 Royales sang inn hans låt «Is There Someone Else on Your Mind». Han debuterte som soloartist i 1964. Han spilte inn en rekke fine sanger for Hi Records i Memphis, samtidig som han også hjalp andre artister på selskapet.

En av dem var Ann Peebles, som han skrev den store soulklassikeren ”I Can’t Stand The Rain” for i 1973. De fikk også en god kjemi i privatlivet, og giftet seg året etter. Don Bryant skrev dessuten låter for størrelser som Al Green, Syl Johnson, O.V. Wright og Otis Clay. Utover på 70-tallet trakk både han og Peebles seg bort fra musikkbransjen, selv om han blant annet ga ut et gospelalbum i 1986.

”I Can’t Stand The Rain” er senere spilt inn av artister som Tina Turner, Eruption, Lowell George, Cassandra Wilson og Albert King. Ann Peebles vendte tilbake som musiker ved inngangen til 1990-tallket, ofte med ektemannen ved sin side. I dag har Don Bryant blitt 75 år gammel, og gjorde tidligere i år et svært vellykket comeback-album.

Allmusic kalte det nye albumet ”one pleasant and pleasing surprise”, mens Record Collector ga det fem av fem stjerner, og skrev: “10 killer tracks, defined by horns, organ and a defying-the-years-vocal-hit from Bryant.” Det har også blitt svært positive anmeldelser i bl.a. Mojo og Uncut. Alt tyder med andre ord på at dette blir et sterkt møte med en av de virkelige soul-veteranene.

Sangeren stiller på Cosmopolite med The Bo-Keys bestående av følgende stjernelag:

Joe Restivo – gitar Scott Bomar – bass Dave Mason – trommer Archie «Hubbie» Turner – keys Kirk Smothers – sax Marc Franklin – trompet

The post Don Bryant & The Bo-Keys appeared first on Jazz i Norge.

 
26.10 Nasjonal jazzscene
Mark Guiliana Jazz Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Mark Guiliana is renowned for his complex beats and urgent style. But he has another side as well: the classic jazz drummer.

Vi hadde jo definert Mark Guiliana, hadde vi ikke? Den hardtgroovende trommisen som gjorde elektronikaduoer med Brad Mehldau; mannen som ga Bowie de febrile, nervøse rytmene han trengte til Blackstar; stramme beats og dype tammer; vel så mye rock som jazz. Så hva skjer når en slik musiker plutselig snur på flisa, stripper ned trommesettet, løser opp spillet og, tilsynelatende, blir streit? Noe skikkelig fint, det er det som skjer.

I Mark Guiliana Jazz Quartet handler det, som navnet lover, om jazz. Besetningen er klassisk så det holder, med Jason Rigbys uanstrengte og melodiøse saksofonspill i forgrunnen og med Guiliana selv på hugget som rytmisk drivverk og fundament. Dette er moderne låtbasert jazz for finslepne ører!

Jason Rigby – saksofon, Fabian Almazan – piano, Chris Morrisey – bass, Mark Guiliana – trommer

The post Mark Guiliana Jazz Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Stortorvets gjæstgiveri
Undecided jazzband m/Helene Sannem Heian Løvik
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Undecided Jazzband ble grunnlagt i 1989 av Rolv Ottersen og Egil Aarum. Sistnevnte er musikalsk leder. Bandet spiller primært mainstream swing, latin og beebop, men er et meget humørfylt orkester som kan tilpasse seg de fleste stilarter og jobbtyper. Bandet har spilt på en rekke festivaler; Riverboat Jazzfesti- val i Silkeborg, Fredericia Jazzfestival, Aalborg Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, Sildajazz, Polarjazz, Rosendal Musikkfestival, etc.

Egil Aarum tp Terje Dyrud git Kjell Martinsen pno Yngvar Ravneng bass Stein Mathisen dms

KITTY På Stortorvets Gjæstgiveri er det alltid gratis å komme inn. Men vi ønsker selvsagt å betale musikerne, så på disse lørdagskonsertene sender vi rundt KITTY – der du kan legge din donasjon til jazzklubbens drift. ”Kitty” kommer fra en New Orleans-tradisjon blant jazzmusikere som ville at publikum skulle betale for musikken. Om du nyter musik- ken, så vær raus med både mynter og sedler! Slik kan vi fortsette å holde jazzkonserter også på Stortorvets Gjæst- giveri. Alternativt kan du vippse til 14013.

Foto: freestocks.org from Pexels

The post Undecided jazzband m/Helene Sannem Heian Løvik appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Ellingtones
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Tony Boye Ascanio tb/vo Erik Thormod Halvorsen tp Magne Arnesen pno Agnar Aspaas bass Eyvind Wahlen dms

Bandet fremfører komposisjoner av Duke Ellington og Billy Strayhorn. De fleste komposisjonene blir spilt instrumentalt, men enkelte fremføres også vokalt. Her blir det gjenhør med både Caravan, Cottontail og Take the A-Train

Foto: freestock.org fra Pexels

The post Ellingtones appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30 - billetter i døren!
Nasjonal jazzscene

Great music from young musicians

Konsertserien Barnas jazzscene har blitt et godt møtested for begeistrende musikk, på Victoria får musikkelskere i alle aldre en energisk lørdagsopplevelse en gang i måneden, og det helt siden våren 2016!

Konsertene er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene og Improbasen Barnas Jazzhus, Oslos egen barnejazzskole. På Barnas Jazzhus lærer barn mellom 7 og 14 år det å spille kompleks improvisert musikk, som de i tillegg til å dele med oss her på Barnas jazzscene, har spilt for begeistrede publikummere på jazzfestivaler både i Norge og i resten av verden. Nivået på musikantene er oppsiktsvekkende høyt, dette er instrumentalister vi kommer til å se mye til i fremtiden – men det var på Barnas jazzscene du så dem først!

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Håvard Stubø kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-

Håvard Stubø – gitar Knut Riisnæs – saksofon Torbjørn Zetterberg – bass Håkon Mjåset Johansen – trommer

Håvard Stubø Quartet består av noen av skandinavias fremste jazzmusikere: Knut Riisnæs, Håvard Stubø, Torbjörn Zetterberg og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom en lang rekke konserter og turneer i bl.a. Japan, Kina, Russland og Chile har bandet utviklet et særegent sound, hovedsaklig basert på komposisjoner av Stubø og Zetterberg. Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, og jobber for tiden med sitt fjerde.

Sagt om Håvard Stubø Quartet: «Det är jazz som populärmusik, en glad bulldozer som kör över allt motstånd, tar dig i besittning och signalerar fest. (…) Åtta låtar, en knapp timme senare, är jag lätt omtumlad av den totalbehandling Håvard Stubø Quartet gett mig, men omedelbart sugen på mer.» Lira (SE)

«Guitarist Havard Stubo is one of the freshest talents working in the contemporary Scandinavian scene (…) a groove that’s overflowing with fresh new ideas in jazz (…) music that bursts out right away with an immediate appeal, even to anyone new to the music of Stubo and his associates ” Dusty Groove (US)

«This is a fire-breathing group that cooks mightily” Cadence (US)

«ein superkvartett som med «Vilhelmina» leverer eit nytt og sterkt album» Roald Helgheim, Dagsavisen

«Stubø har satt sammen et stjerneband andre musikere bare kan drømme om», (…) «Håvard Stubø beviser med denne plata at han er en mester innenfor bopballadene. Det er usigelig vakkert hele veien, og med slike medspillere kan det nesten ikke gå galt.» (…) «ei strålende plate!» Jan Granlie, Salt Peanuts, om «Vilhelmina»

”Distinkt og dynamisk – et strålende album»…»en plate å regne med når Årets beste-kåringene snart er over oss». Terje Mosnes, Dagbladet

Mer info finns på: www.havardstubo.com

The post Håvard Stubø kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Cosmopolite
Victor Wooten Trio feat. Chambers & Franceschini
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Victor Wooten slapp sitt siste selvproduserte album «TRYPNOTYX» i september 2017 og nå legger de ut på en omfattende turné.

Lineup:

Victor Wooten – bass Dennis Chambers – drums Bob Franceschini – sax

Han har vunnet Grammy hele fem ganger og er den eneste bassisten som tre ganger har vunnet leseravstemningen til Bass Player Magazine. Han begynte tidlig å spille sammen med brødrene sine, og viste også stort musikalsk talent på banjo og fele. Han har bl.a. hatt en sentral rolle i Béla Fleck And The Flecktones, som med stort hell kombinerte jazz, fusion og bluegrass. Han debuterte under eget navn med ”A Show of Hands” i 1996, og har senere gitt ut åtte soloalbum.

The post Victor Wooten Trio feat. Chambers & Franceschini appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Skrap
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Dance your farewells to the beautiful and fabulous band Skrap!

Det er duket for ny, fet klubb med funky fortegn, høst-love edition! Vår gamle kino får kjørt seg når skjerperene Holm & Horne disker opp klassiske, knitrende jasskiver som rommer glitrende dansegulvgull, og som bonus lørdagsgodt får du et herlig liveband i ellevedraget.

Ikveld er det den sylskarpe duoen Skrap som skal gi oss sin siste konsert!? Skal man danse når et band legger ned? Jassbox og Skrap synes det, dessuten er det ikke sånn at Anja Lauvdal og Heiða Jóhannesdóttir har slått opp. Nye eventyr venter, men først må altså Skrap trampes på dansegulvet! Vi regner med at alle knapper står på elleve når duoen gir oss mer herlig galskap med jazz og samtidsmusikk, hiphop og dyp soul i bunnen.

Kvelden går som alltid hardt ut med fullt trykk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse blide folk, så det er all grunn til å komme tidlig!

The post Jassbox – live: Skrap appeared first on Jazz i Norge.

 
28.10 Cafeteateret
Kampenjazz: Masåva Plateslipp
2000 entré
Kampenjazz

Masåva er: Selma F. Bolstad: vokal/fele, Øystein Aarnes Vik: trommer, Martin Morland: bass, Martin Sternberg: piano + gjester: Hafnium quartet, Karl Hjalmar Nyberg og Andreas Winter

Masåva tar deg med på reiser gjennom hverdagsproblemer, drømmer, sorg og kjærlighet med gripende låter i et originalt landskap mellom vise folk og jazz, skrevet av vokalist og felespiller Selma French Bolstad. Med mye på hjertet og akustiske instrument har de laget et eget musikalsk univers. Masåva slapp sin første singel «Månen» i juni, etterfulgt av «Jorda Rundt» i september og i oktober kommer debutalbumet «Masåva» (Gjensynsglede).

Masåva på Spotify: https://open.spotify.com/artist/55S2EdslHF6SjyxPtGr3DP?si=SXTDEuHPSsKRAanG9NhGOA

Masåva på YouTube: https://youtu.be/Fq7yHlLguyQ

The post Kampenjazz: Masåva Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
28.10 Kulturhuset i Oslo
Jonas Cambien Trio – We Must Mustn’t We – Releasefest
2000 entré Billetter selges kun i døren

Vi feirer utgivelsen av ‘We Must Mustn’t We’ -det andre albumet til Jonas Cambien Trio -med fest på kulturhuset. Albumet ble gitt ut tidligere i år på portugisiske Clean Feed Records, og vil være til salgs på CD og vinyl.

Brødrene Kjorstad vil spille norsk folkemusikk, Jonas Cambien Trio gjestes av poeten Fredrik Høyer og trompettisten Torstein Lavik Larsen, bandet Majaz spiller Palestinsk og Syrisk dansemusikk, og Anja Lauvdal, Heida Karine Johannesdottir Mobeck og Marianna Sangita vil være DJ. Dette kan umulig bli dårlig.

The post Jonas Cambien Trio – We Must Mustn’t We – Releasefest appeared first on Jazz i Norge.

 
30.10 Nasjonal jazzscene
Kortreist fra NMH
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Fresh and local. Music straight from the Academy

Kortreist er kvalitetsbesøk fra Norges musikkhøgskole, rett fra øvingsrommet via T-banen og inn til oss. Dette blir det en festkveld hvor du får servert smakebiter av alt det som kokes sammen på øvingsrommene på Musikkhøgskolen. Boblene må også landes, i skrivende stund er programmet ikke helt avklart, så følg med på våre nettsider for program.

Tidligere har vi fått svært spennende besøk, det har vært både etablerte band og nye konstellasjoner og prosjekter spesielt sammensatt for kvelden. Lærere kan spille med elever, det er mye entusiasme og overbevisende spill her hvor alt er lov!

The post Kortreist fra NMH appeared first on Jazz i Norge.

 
31.10 Universitetets Aula
Musikkhøgskolen i fullt format
1800 entré Billetter må hentes ut på forhånd
Norges Musikkhøgskole

Kan jazzmusikere jamme over kjente symfoniske verker? Eller kan atonale samtidskomponister passe inn i verdenen til Bach? Dette får du kanskje svaret på… Vi kan i hvert fall love et spennende møte mellom sjangre med lange og stolte tradisjoner! Norges musikkhøgskole presenterer sin fulle bredde med en helaften i Aulaen. Musikkhøgskolen rommer sterke fagmiljøer innen klassisk, kirkemusikk, komposisjon, folkemusikk og jazz. Men hvor ofte er de representert ved samme konsert? Husorkesteret for kvelden er Nordic Harmony, et fremadstormende orkester som stadig vekker oppsikt med sine nye tolkninger, uten dirigent.

Program 1.avd: Bernard Andres: Les dances d`erzulie Charles Ives: The unanswered question David Hildebrandt: Boeffer Richard Wagner: Preludiet til akt 3, fra «Die Mestersinger von Nürnberg» Johannes Brahms: Ungarsk dans nr.1 Edvard Grieg: Symfonsik dans nr.2 (Pause) 2.avd: Sergej Rachmaninov: Klaverkonsert nr.2. Sats nr.1 Giacomo Puccini: E lucevan le stelle, fra «Tosca» Wolfgang Amadeus Mozart: Klaverkonsert nr.21. Sats nr.2 Giacomo Puccini: Un bel di vedremo, fra «Madama Butterfly» Giacomo Puccini: O soave fanciulla, fra «La Boheme»

Medvirkende Nordic Harmony (orkester) Emmanuel Padilla Holguin (harpe) Christian Sommerfelt (piano) Victor Lim (piano) Eyolf Dale (piano) Eirik Grøtvedt (tenor) Olena Androsiuk (sopran) Olivera Ticevic (sopran) Andrius Bartkus (tenor) Geir Syrrist (slagverk) Håkon Drevland (slagverk) Simen Brenden (slagverk)

The post Musikkhøgskolen i fullt format appeared first on Jazz i Norge.

 
31.10 Sentralen, Forstanderskapsalen
Christian Wallumrød Ensemble med ny musikk på Sentralen
1930 entré
Sentralen

Christian Wallumrød er ansett for å være en av Norges mest prominente musikere og komponister på den samtidige kunstmusikkscenen, og Christian Wallumrød Ensemble er et av hans hovedprosjekter. Gjennom 15 år med konsertvirksomhet i Norge, Europa, Japan og USA og seks kritikerroste utgivelser har ensemblet befestet seg som en viktig stemme i norsk musikkliv. «Jeg vet knapt om noen som har tilført norsk musikkliv mer nyskapt særpreg enn Christian Wallumrød de siste tiårene», skriver Aftenpostens musikkjournalist Arild R. Andersen.

Ensemblets sjette album, Kurzsam and Fulger, mottok strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt:

– Usentimentalt vakkert (Terje Mosnes, JazziNorge) – Nydelig og eiendommelig musikk (Audun Vinger, Dagens Næringsliv) – Dristig bruk av rom og pausar gjer denne plata unik (Lars Mossefinn, Dag og Tid) – This is meticulous, concentrated music made to sound refreshingly simple (Tim Owen, Dalston Sound) – Quietly hymnal, beautifully harmonised and occasionally mischievous music. (John Fordham, The Guardian)

Christian Wallumrød – piano, harmonium Eivind Lønning – trompet Espen Reinertsen – tenor saksofon Tove Törngren – cello Per Oddvar Johansen – trommer, vibrafon

Konsertstart 19:30, dørene åpner 19:00 250/150 (billetter selges i døra)

The post Christian Wallumrød Ensemble med ny musikk på Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
31.10 Herr Nilsen
Doc Houlind International New Orleans Style jazzband (DK) – Tribute to George Lewis
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

George Lewis ble født i det franske kvarteret i New Orleans i år 1900. Han er trolig den ame- rikanske jazzklarinettisten med størst berømmelse og påvirkning for senere jazzklarinettister, som f eks Sammy Rimington, Butch Thompson, Woody Allen og Acker Bilk. Denne oktoberkvelden er det Doc Houlinds danske New Orle- ans-band som lar seg inspirere av Georg Lewis’ musisering. Og vi får nyte opplevelsen!

Ragnar Tretow tp Jesper Clarion Larsen cl Kristian Barfoed tb Lis Krøyer pno Ebbe Kjærsgård Hansen bjo Holden Fogh bass Søren Houlind dms

Konsertstart kl 20

The post Doc Houlind International New Orleans Style jazzband (DK) – Tribute to George Lewis appeared first on Jazz i Norge.

 
31.10 Nasjonal jazzscene
Enrico Rava Quintet featuring Joe Lovano
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An inspired meeting that may turn out to be this years mainstream event!

Dette kan bli årets konsert for jazzelskere, her kommer mainstream til å bli utfordret til yttergrensene! La oss begynne med frontfigurene, to maratonløpere som perfekt vet å balansere energien i flotte melodiske flater, suggererende motbakker og vilt frislipp i hellingene. Enrico Rava er en av de mest kjente, nålevende italienske jazzmusikere, som opplyst av Miles Davis plukket opp trompeten som 18 åring, og har pustet med det hornet i sekstitallets hippe Italia, syttitallets kokende New York, og vendt hjem som erobrer. Han har en fantastisk katalog på ECM, en nytelse i utfordringer og coolness!

Saksofontonen til Joe Lovano er litt som mannen selv: romslig og rett på sak. I fire tiår har Lovano vært i fremste rekke både som soloist og bandleder, og hans besøk på Victoria har alltid skapt enorm begeistring.

Pianisten Giovanni Guidi bringer til løpet en lyttende følsomhet med stor, indre spenning. Malende abstrakt og med klingende puls; den unge musikeren er en stigende stjerne på jazzhimmelen. Dezron Douglas og Gerald Cleaver må sies å være den perfekte rytmeseksjonen for dette prosjektet, grunnvollsrystende og samkjørte, med komplett oversikt over løypa og snarveiene.

Denne kvintetten rommer så mye talent og erfaring at vi lett lover en stor opplevelse, minst like gøy for tilskuerne som utøverne!

Enrico Rava – trompet, Joe Lovano – saksofon, Giovanni Guidi – piano, Dezron Douglas – bass, Gerald Cleaver – trommer

The post Enrico Rava Quintet featuring Joe Lovano appeared first on Jazz i Norge.