Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
APRIL 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
       
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Evidence
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Odd Riisnæs – saksofon Johnny Lauritzen – trompet og flygelhorn Kay Hartvigsen – bass Eyvind Wahlen – trommer

Fire veteraner i norsk jazz som ikke har mistet lekenheten – gir seg i kast med kvartettformatet to blås, bass og trommer. Såkalt «pianoløst», som i en viss forstand gir en større frihet for utøverne. Ikke desto mindre blir det framført en del låter av pianister/komponister som f.eks. Thelonious Monk og Mal Waldron, ispedd en og annen standard. Komponist Odd Riisnæs er også representert, bl.a. med en vals tilegnet Sossen (Krogh) – et minne fra club7-tiden.

The post Evidence appeared first on Jazz i Norge.

 
01.09 Nasjonal jazzscene
Beady Belle
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Soul and R & B coloured jazz that will make you dance, heartfelt songs from a fantastic band!

April og mai har tatt Beady Belle på slippfestturné i Norge, Sveits, Tyskland, Nederland og England. Det finstemte bandet har spilt fra det nye albumet “Dedication”, en sjelfull juvel som står som søyle i hennes organiske katalog. Dedikasjon er også en god tittel på Beate Lechs musikalske vei. Nerven er tydelig og hjertet er med, her er ektefølt, dansbar musikk med ømme, nesten såre tekster, går du inn døren kan du ikke unngå å bli berørt.

Å oppleve Beady Belle live er å møte ansikt til ansikt er en oppløftende tur gjennom flere årtier, pop kan være jazz kan være soul kan være R´nB, men mest av alt er det et fantastisk band som gir av hele seg. Dans bandet i møte!

Beate Lech – vokal, David Wallumrød – keys, Bjørn Sæther – trommer, Marius Reksjø – bass, Sofie “Fieh” Tollefsbøl, Anja Martine Mørk – vokal, Anders Aasebøe – lyd

The post Beady Belle appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazz på Sagene presenterer: Hans P. Kjorstad
0000 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Hans P. Kjorstad er en aktiv deltaker i både folkemusikkmiljøet og improvisasjonsmiljøet i Norge. Turnerer internasjonalt med band som Kjorstad Brothers, Vassvik og Miman. Har plateutgivelser med de nemnte, i tillegg til Frode Haltli Avant Folk, Billy Meier og Slow Is The New Fast.

Hans P Kjorstad – fiolin Aksel Westlund – gitar Erlend Olderskog Albertsen – bass

The post Onsdagsjazz på Sagene presenterer: Hans P. Kjorstad appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt ? Yazz Ahmed + Mikoo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

British-Bahraini jazz explorer + Four meditative and reflective improvisers

Fra England får vi eksotisk besøk! Den opprinnelig bahrainske trompet- og flygelhornspilleren Yazz Ahmed er en spennende, eksperimenterende universbygger og regnes sammen med Kamasi Washington, Yussef Kamaal og Christian Scott som en del av den nye bølgen fornyere. Hun graver dypt ned til sine bahraini-røtter og skaper musikk som er sonisk nyskapende, berusende melodisk og rytmisk uunngåelig. Hun har forresten også spilt med Radiohead …

Yazz Ahmed – trompet og flygelhorn, Ralph Wyld – vibrafon, Dave Manington – bass, Martin France – trommer

www.yazzahmed.com

Mikoo Sakralt og med beina på jorda. I bandet Mikoo møtes fire improvisatorer rundt Michaela Antalovás låtskisser. Her er mye rom og klang, vakre detaljer og spennende, meditative strekk. Ina Sagstuen, som vi kjenner fra Propan og Torg, bidrar med flotte tekster og en stemme som gir bandet dets særegne uttrykk.

Ina Sagstuen – vokal, Ayumi Tanaka – piano, Fredrik Rasten – gitar, Michaela Antalová – trommer

The post Uhørt – Yazz Ahmed + Mikoo appeared first on Jazz i Norge.

 
06.09 Cosmopolite
Soft Machine: 50 Years Tour
2000 entré Aldersgrense 18år
Cosmopolite

John Etheridge – guitar Theo Travis – tenor sax, flute, keyboards Roy Babbington – bass John Marshall – drums

Soft Machine er en av Storbritannias fremste avant/jazz-rock band gjennom tidene. Deres musikk, fra sine tidligste opptredener som et psykadelisk band – hvor de delte scene med storheter som Syd Barrett’s Pink Floyd og Jimi Hendrix Experience, til da de ble Europas mest kjente fusion-band – har inspirert flere generasjoner av band etter seg. Dusted uttrykte «Soft Machine…certainly rank among the most influencial ‘out’ rock bands.»

Til Cosmopolite kommer 3 / 4 av 70-tallsversjonen av den legendariske gruppen som ga ut det kritikerroste albumet ‘Softs’ i 1975 – sammen med den fremragende saksofonisten Thou Travis (Robert Fripp/ David Gilmous/ Gong). Bandet spiller musikk fra den første perioden, men også flere moderne komposisjoner slik som deres nyeste album «Hidden Details» som ble sluppet i år, nøyaktig 50 år etter debutalbumet «The Soft Machine».

Line-upen har kanskje variert i løpet av årene, men det som aldri har forandret seg er bandets musikalske reise – og deres evne til å bevege seg mellom sjangre på en måte som er både unik og moderne. Pete Pardo sa “They’ve put together a collection of songs that basically has something for everyone; challenging jazz-fusion, adventurous prog-rock, bits of chaotic free-jazz, atmospheric instrumental pop-jazz, and even a little hard rock. Extraordinary!»

The post Soft Machine: 50 Years Tour appeared first on Jazz i Norge.

 
06.09 Nasjonal jazzscene
Live Foyn Friis
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The exceptionally talented Danish singer Live Foyn Friis brings the great American jazz tradition into a cool and breezy Scandinavian terrain.

Danmarks kanskje største vokaltalent er norsk! La gå, hun svarer oss på dansk når vi snakker sammen, så hun er tilsynelatende godt integrert i Kongens by. I løpet av sin fire album lange karriere er Live Foyn Friis blitt nominert til flere danske musikkpriser og har vunnet kåringer som Danmarks nye jazzstjerne og Årets unge jazzkomponist. Det er ambisiøse prosjekter Friis begir seg ut på, og hun leverer til publikums og pressens applaus. Hennes lekeplass er en indiepopholdning til moderne jazz, der lager hun spennende låter som fenger foten med en innlevelse som gir gåsehud.

Denne gangen får vi høre låter fra hennes nyeste, femte album, innspilt i The Village, hvor bandet tar for seg den amerikanske jazztradisjonen og setter den i et skandinavisk landskap. Melankolsk og luftig, mellommenneskelig og nært, melodisterkt og fengende. Med seg har hun en fin bande inspirerte danske musikere og en lyrisk ringrev fra Sandefjord. I kveld er vi 100% jazzklubb!

Live Foyn Friis – vokal, Henrik Heine – piano, Daniel Sommer – trommer, Anders Christensen – bass og Petter Wettre – saksofon

The post Live Foyn Friis appeared first on Jazz i Norge.

 
07.09 Cosmopolite
Camanè
1900 entré 18 år aldersgrense
Cosmopolite

Vi er nok mest vant med kvinnelige fado sangerinner i Norge, men det finnes også mannlige sangere som er stjerner innen sjangeren.

Camané er en av dem og må sies å være en av de virkelig store uavhengig av generasjon. Med sin behagelige sjelfulle og lidenskapelig stemme og en kraft som kan fylle enhver opera sal har han tatt publikum med storm verden over.

“Camané, with his silky baritone, can emote with the best of them, but never takes it over the top. This voice, with its volume and sheer beauty, springing from this small-framed man is something to behold.” Tom Huizenga, NPR Tiny Desk Concerts 2015 “…his voice was large enough to fill an opera house.” John Pareles, New York Times, 2011

I samarbeid med Pastel de Nata – Oslo og Lusofonia Oslo

The post Camanè appeared first on Jazz i Norge.

 
07.09 Nasjonal jazzscene
Moskus
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A rare breed of young, uninhibited jazzers, constantly moving between introspective gravitas and light-hearted playfulness

Det er tre år siden sist anmelderfavorittene Moskus slapp plate, og nå kommer endelig Mirakler! Her er mer av lyden fra en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger, deres syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers.

De er i stand til å endre uttrykk like lett som å blunke, det høres ut som om at bandets improvisasjon baserer seg på idéer, heller enn temaer og melodier. Musikken endrer seg i likhet med temperatur og vær, og på samme måte endrer også dynamikken i trioen seg i takt med rolleskifter og hvilke instrumenter som er i fokus.

Moskus viser stor dynamikk i uanstrengte vekslinger mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale. Bandet kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

Det er en glede å invitere til fest for deres nye Mirakler!

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer

The post Moskus appeared first on Jazz i Norge.

 
08.09 Nasjonal jazzscene
Jassbox
0000 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Dancefloor jazz gold with a smashing live act!

Indian summer innendørs! Vi gleder oss til en ny, fet klubbhøst med funky fortegn! Vår gamle kino får kjørt seg når skjerperene Holm og Horne disker opp klassiske, knitrende jasskiver som rommer glitrende dansegulvgull, og som bonus lørdagsgodt får du et herlig liveband i ellevedraget.

I Boxen er det ut-på-gulvet-garanti med varme såler, brede glis og dobbel hjerterytme, funk, jazz, swing, bop og hip hop, kort sagt, alt det som gjør at livet leker. Kvelden går hardt ut for fullt trøkk fra dørene åpner, med gratis inngang og masse publikum, er det er all grunn til å komme tidlig!

Lik facebook.com/JassboxOslo og få oppdateringer på seneste sprell.

The post Jassbox appeared first on Jazz i Norge.

 
08.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Hermund Nygård trio m/Peter Asplund
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Peter Asplund – trompet Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

The post Hermund Nygård trio m/Peter Asplund appeared first on Jazz i Norge.

 
08.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Hermund Nygård trio m/Peter Asplund
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Peter Asplund – trompet / vokal Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

Trioen har holdt sammen i tykt og tynt i bortimot 15 år. I løpet av denne tiden har de gjort konserter og innspillinger med et hav av jazzmusikere, og et samarbeid som har vist seg å være spesielt vellykket, er samarbeidet med den svenske trompetisten og sangeren Peter Asplund.

Peter er en av Skandinavias aller fremste trompetister, og er blant annet kjent for sitt lange samarbeid med Bo Kaspers Orkester.

Forbered deg på et fyrverkeri av en trompetist, og en trio som har øvd i bortimot 15 år for denne konserten….

Bandet spiller musikk godt forankret i den amerikanske jazztradisjonen – både noen kjente standardlåter og egne komposisjoner i spesialsydde arrangementer for nettopp denne ettermiddagen på Herr Nilsen.

The post Hermund Nygård trio m/Peter Asplund appeared first on Jazz i Norge.

 
09.09 Kulturhuset i Oslo
Jazzbrunch med Ayumi Tanaka Trio
1300 entré
BYJAZZ @ Kulturhuset i Oslo

BYJAZZ hyller våre kvinnelige jazzmusikere denne høsten, med en konsertrekke som byr på toner fra mange spennende grupper med talentfulle kvinner i spissen. Den japanske pianisten Ayumi Tanaka flyttet til Oslo i 2011 for å studere jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole. Med inspirasjon fra Skandinavisk jazz, blandet med elementer fra hennes egen kulturelle bakgrunn, byr Tanaka på musikk med vakre og lyrisk svingende elementer. Tanaka har med seg sin trio bestående av bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Per Oddvar Johansen. Ta med deg familie, venner eller kun en dose musikalsk nysgjerrighet og kom til Kulturhuset for å lytte til god musikk sammen med oss.

Ayumi Tanaka – piano Christian Meaas Svendsen – bass Per Oddvar Johansen – trommer

Billetter selges på nett eller i døra.

BYJAZZ, Second of Jazz og Kulturhuset ønsker hjertelig velkommen til jazzbrunch!

The post Jazzbrunch med Ayumi Tanaka Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
09.09 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz: Rad – Seim – Myhr Trio
2000 entré
Kampenjazz

Javid Asfari Rad: santur, Trygve Seim: saksofoner Adrian Myhr; bass Foto: Oddgeir Sæther, Antonio Armentano, Svetlana Selezneva Denne søndagen presenterer vi en trio med noen av Oslos mest profilerte musikere innenfor verdensmusikk og jazz. Her får vi høre mesteren Javid Asfari på det persiske instrumentet santur, et instrument med røtter tilbake til Mesopotamia. Adrian Myhr kjenner vi fra hans samarbeid med Harpreet Bansal, med Jonas Cambien og fra ensembler som DaMaNa og Torg. Det er bare et halvt år siden Trygve Seim var på Kampenjazz med en fantastisk konsert. I dag er han på plass igjen. Denne gangen blir det persiske inspirasjoner, ikke finske. Trioen spilte i Madrid i oktober 2017 og gjør nå sin debut i Oslo. Tenk improvisasjon basert på klassisk persisk musikk og jazz, der musikken beveger seg fra melankolske droner til lystige groover. Alle i trioen bidrar med komposisjoner til trioen. Dette er vi spente på! www.trygveseim.com www.javidafsarirad.com www.adrianmyhr.com

The post Samspill og Kampenjazz: Rad – Seim – Myhr Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
12.09 Nasjonal jazzscene
Nik Bärtsch?s Ronin
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The Swiss zen-master of meditative funk.

For Nik Bärtsch er å spille konsert en meditativ og eksplosiv form for samarbeid. Det er nok en beskrivelse de fleste musikere kan skrive under på, men når musikken er zen-funk og “ritual groove music”, blir det fort litt ekstra trøkk både i meditasjonen og eksplosjonen. Minimalistisk uttrykk med maksimal effekt!

Hele sju år har gått siden Ronins forrige utgivelse, i løpet av den tiden har kvintetten blitt slanket til en kvartett og Thomy Jordi har kommet inn på bass. Men nå er endelig ventetiden over, og det Manfred Eicher-produserte albumet Awase lever på alle måter opp til forventningene! I asiatisk kampkunst er awase et uttrykk for motstand gjennom samhandling, der dine bevegelser flyter sammen med motstanderens. Et ganske så perfekt bilde på Ronins presise og ballettaktige improvisasjoner.

Nik Bärtsch – piano, Sha – saksofon, Thomy Jordi – bass, Kaspar Rast – trommer

The post Nik Bärtsch’s Ronin appeared first on Jazz i Norge.

 
12.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Bernd Reiter New York Allstars feat. Mike LeDonne & Eric Alexander
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Eric Alexander (USA) – tenorsaksofon Mike LeDonne (USA) – piano Aldo Zunino (IT) – bass Bernd Reiter (A) – trommer

Den New York baserte tenorsaksofonisten Eric Alexander er en av de viktigste soloistene på dagens scene for moderne jazz. Han studerte ved University of Indiana og William Paterson College i New Jersey sammen med Joe Lovano, Rufus Reid og Harold Mabern og fikk andre plass ved Thelonious Monk saksofonkonkurransen i 1991. Samme år gjorde han sitt første opptak som bandleder “Straight Up” med utgivelse året etter. I 1998 kom første utgivelse “Optimism” med hans egen sekstett «One for All». Av Jazz Week magazine ble han i 2003 kåret til “Musician of the Year” og signerte eksklusiv kontrakt med den prestisjetunge labelen High Note Records året etter.

Siden 2012 har Eric Alexander jobbet med ulike prosjekter med den østerrikske trommeslageren Bernd Reiter som har studert i Graz og i New York og som nå bor i Paris. På tross av hans unge alder har Reiter jobbet med mange internasjonale jazzstjerner som Kirk Lightsey, Don Menza, Steve Grossman, Charles Davis, Claudio Roditi og mange flere.

Mike LeDonne flyttet til New York i slutten 70-tallet og begynte snart å jobbe med giganter innen swing og mainstream jazz som Milt Jackson, Benny Goodman, Sonny Rollins, Bobby Hutcherson, Dizzy Gillespie og Art Farmer. I mange år var han fast pianist i «Benny Golson Quartet» og er også med på det berømte albumet «Remember Remember Clifford». Videre har han jobbet med Joshua Redman, Scott Hamilton og Clifford Jordan. I tillegg grunnla han og etablerte sitt Groover Quartet med Eric Alexander, Peter Bernstein og Joe Farnsworth som spiller hver tirsdag på «Smoke» jazzklubb i NYC.

Den italienske bassisten Aldo Zunino er en av de dyktigste bassistene på den internasjonale scenen, han har jobbet med Johnny Griffin, Steve Grossman og mange, mange flere i løpet av de siste 30 årene.

Kvartetten spiller energisk og swingende musikk på ypperste nivå og presentere jazz med profesjonalitet og entusiasme!

The post Bernd Reiter New York Allstars feat. Mike LeDonne & Eric Alexander appeared first on Jazz i Norge.

 
13.09 Nasjonal jazzscene
Oslo 14
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Oslo 14 is a large vocal ensemble performing contemporary music. Album release!

Improvisasjon er musikk i bevegelse. Da vokalgruppa Oslo 14 ble etablert av Elin Rosseland i 2014, var de fjorten sangere. Og siden de også ønsket å gi et lite nikk til stilskaperne i Oslo 13, ensemblet som på åtti- og nittitallet omtrent var en egen bydel, ga navnet seg selv. I dag henter Oslo 14 medlemmene fra en stall på tjuefem personer, og størrelsen og sammensetningen varierer med prosjektene.

Oslo 14 har alltid lagt vekt på å utvikle nytt repertoar i samarbeid med norske samtidskomponister, og når de kommer til Victoria i september, er det med femten sangere, et nypresset album og to bestillingsverk: Guro S. Moes “Hvorfor er vi så redde for å føle, vet du det?” og kunstnerisk leder Andreas Backers verk “Kjærlighet, penn og papir”.

Det er ikke ofte man får oppleve et drøyt dusin av landets beste sangere på scenen samtidig! Nyskrevne korverk er heller ikke hverdagskost. Her får du alt på ett fat, og med deilig sleppefeststemning som ekstra bonus.

Bendik Sells, Lisbeth-Anita Grimsø Olsen, Sean Bell, Petter H. Bermingrud, Seshen, Birte Slettevoll, Karoline R. Albrigtsen, Giuseppe Creazzo, Gro-Marthe V. Dickson, Caroline A. Bakke, Vemund G. Kjelstad, Eva B. Storrusten, Live S. Schulerud, Eline H. Åsbakk, Ingrid V. Henriksen – vokal, Andreas Backer – kunstnerisk leder

The post Oslo 14 appeared first on Jazz i Norge.

 
13.09 Teatro
Hilde Louise Asbjørnsen: The Lulu Show!
2100 entré

I sin musikalske kabaret gjør komipris-vinner Hilde Louise Asbjørnsen finanskrisen til en underholdende og humoristisk opplevelse.

Asbjørnsen i rollen som nattklubb-vertinnen «Lulu» har fulgt tett med på bankvesenets ville lek med penger, og mannen i gatas ville dans på den lave renten. Du blir dratt inn i verdenshistoriens største finansielle eksperiment, og Lulu forteller deg om den snikende katastrofen som ingen roper alarm for. Sammen med sitt swingende jazz-band inviterer hun til et hett kabaret-show inspirert av Dietrich og Monroe, mens verden brenner ned utenfor teateret.

Regi; Teodor Janson Tekst: Hilde Louise Asbjørnsen & Teodor Janson Musikk: Hilde Louise Asbjørnsen, Porter, Gerswin m.fl.

Band: Anders Aarum – piano, Jens Fossum – kontrabass, Svein Erik Martinsen – gitar, Hermund Nygård – trommer

The post Hilde Louise Asbjørnsen: The Lulu Show! appeared first on Jazz i Norge.

 
14.09 Cosmopolite
Oslo Kulturnatt: Dobbelkonsert med Luison Y Cuba og Son Candela
2000 entré
Cosmopolite

Luison Y Cuba:

Bandet «Luison Y Cuba» er et salsaband hovedsakelig inspirert av Cubansk musikk. Luisón Medina Capote har samlet et knippe av de beste latinmusikerne bosatt i Skandinavia. Denne karismatiske gjengen sørger for høy temperatur og høyt musikalsk nivå. Det er vanskelig å sitte stille når cubanske rytmer fra Luison Y Cuba slipper til på et norsk publikum. Den sterke 6 manns besetningen har tilsammen bred erfaring fra ulike jazz og latinjazzmijør i inn og utland.

Line up:

Luisón Medina Capote – congas, vokal Hadez Heriberto Hernández Rodrigues -trommer, timbales, kor Richard Ortega Lopez -piano, kor Jan Miklos Bogdan -bass Øyvind Brække – trombone Lars Sutterud Norske – trombone Son Candela:

Son Candela er et solid og veletablert Salsaband av erfarne musikere fra forskjellige søramerikanske land , Cuba, Perú, Chile, Bolivia, Mexico og Norge.

Son Candela spiller “Son Cubano” og Salsa , vi har et fersk repertoar med de siste låtene på salsa cubana , salsa brava og salsa dura som de fleste salsa elsker kjenner til. De spiller også andre afrocubanske rytmer som Cha Cha Cha, Guaracha og lignende. De er uten tvil et band medsalsaklasse.

Alle i bandet har bakgrunn fra en rekke band i sitt fødeland og andre band i Europa. Gruppen startet sitt sammearbeid i begynnelsen av 2009 , og siden da har bandet spilt i forskjellige festivaler og arrangementer i salsa miljøet rundt Norge og Sverige.

Line-up:

Mario Corrado ( Italia) – Piano kor Carlos Aranguiz ( Chile ) -Tres Cubano Gitar kor Luis Sucari ( Peru ) – Babybass , sang og kor Alexander Fernandez ( Cuba ) –Sang , maracas y guiro Eduardo Cedeño ( Cuba ) –Timbal, perkusjon, kor Øyvind Brække ( Norge ) -Trombone Brage Rognlien ( Norge ) –Trombone Maius Bastiansen ( Norge ) –Congas Ricardo Sanchez ( Bolivia) Bongos

The post Oslo Kulturnatt: Dobbelkonsert med Luison Y Cuba og Son Candela appeared first on Jazz i Norge.

 
14.09 Nasjonal jazzscene
Oslo Kulturnatt: Rønnings Jazzmaskin
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Acoustic sixties-jazz combo that started out as a tribute to legendary drummer Elvin Jones

Oslo Kulturnatt er blitt en etablert og vakker tradisjon og er alltid en stor opplevelse, både for oss og de som velger å besøke oss. Da finner vi et band som går rett til kjernen av jazzen, med musikk som både kan overraske og fenge.

I år har valget falt på Rønnings jazzmaskin. Kvartetten var i begynnelsen en hyllest til legendariske Elvin Jones og hans Jazz Machine, og selv om bandet har gått videre, har de fortsatt sterke bånd til den gamle Coltrane-trommisen, mannen som spilte “så du følte at du fikk ei kasse epler i hue”.

Rønnings jazzmaskin skriver låter som dirrer av energi og spilleglede, med noen innslag av nordisk tradisjon og sekstitalls avantgarde. Eller kompromissløs akustisk jazz, som det også heter! Førsteplata kom i 2016, og medlemmene i bandet har begynt erobringen av verden, bit for bit. Kulturnatta tar de en ny stor jafs.

Martin Myhre Olsen – saksofon, Petter Kraft – saksofon, Egil Kalman – bass, Truls Rønning – trommer

The post Oslo Kulturnatt: Rønnings Jazzmaskin appeared first on Jazz i Norge.

 
15.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Atle Nymo trio – Sonny Rollins tribute
1800 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Atle Nymo – saksofon Magne Thormodsæter – bass Hermund Nygård – trommer

Sonny Rollins skapte et nytt uttrykk da han i 1957 valgte å utelate pianoet fra bandet sitt. Denne kvelden har vi fått et stjernelag av musikere bosatt i Bergen og Oslo og til å utforske og presentere Rollins’ musikk!

The post Atle Nymo trio – Sonny Rollins tribute appeared first on Jazz i Norge.

 
15.09 Nasjonal jazzscene
Tord Gustavsen Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Tord Gustavsen is perhaps Norway’s most popular jazzartist. Now he returns to the trio-format for the first time in a decade.

Releasekonsert for ny plate! Det ser ut som publikum ikke kan få nok av Tord Gustavsen, og det forstår vi veldig godt. Som en av våre absolutt mest populære jazzartister, og en av svært få som kan skilte med førsteplass på VG-lista og topp ti på amerikanske Billboard, har han gjort mer enn de fleste for å forene det moderne og det tilgjengelige. Med en lavkirkelig høystemthet og bluessåre melodier det lukter fersk jord og himmel av, gir han publikum både det de vil ha og det de ikke visste at de trengte.

Og elleve år etter fabelaktige Being There er han der igjen. For etter et tiår i litt ulike konstellasjoner er Gustavsen nå endelig tilbake i formatet der suksessen startet: trioen. Det nye albumet kommer på ECM til høsten og blir sluppet og feiret med konsert på Victoria. Om det blir nye listeplasseringer, vil tiden vise, men ingen blir vel overrasket i så fall!

Tord Gustavsen – piano, Sigurd Hole – bass, Jarle Vespestad – trommer

Foto: Hans Kristian Asbjørnsen

The post Tord Gustavsen Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
16.09 Kulturhuset i Oslo
Jazzbrunch med Karmen Rõivassepp
1300 entré https://tikkio.com/tickets/6597-jazzbrunch-med-karmen-roivassepp
BYJAZZ @ Kulturhuset i Oslo

BYJAZZ hyller våre kvinnelige jazzmusikere denne høsten, med en konsertrekke som byr på toner fra mange spennende grupper med talentfulle kvinner i spissen. Hver søndag klokken 13:00 inviterer vi til jazzbrunch på Kulturhuset i Oslo.

Den tredje konserten på høstprogrammet er med vokalist Karmen Rõivassepp som for anledningen har med seg Jørn Øien på piano, Julian Haugland på bass og Anders Thorén på trommer. Vi får høre låter fra Karmens seneste album «Dance of Sounds» samt noen standarder. Ta med deg familie, venner eller kun en dose musikalsk nysgjerrighet og kom til Kulturhuset for å lytte til god musikk sammen med oss.

Karmen Rõivassepp – vokal Jørn Øien – piano Julian Haugland – bass Anders Thorén – trommer

Byjazz, Second of Jazz og Kulturhuset ønsker hjertelig velkommen til jazzbrunch!

The post Jazzbrunch med Karmen Rõivassepp appeared first on Jazz i Norge.

 
16.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Duetrost Plateslipp
2000 entré
Kampenjazz

Duetrost Plateslipp Håkon Aase: fiolin, Fredrik Karwowski: gitar, Knærten Simonsen: trommer. Duetrost er en akustisk trio som setter fiolin, akustisk gitar og slagverk sammen på en måte du ikke har hørt før. Om du da ikke har hørt trioen før. Trioen gir deg små smykker av noen låter med leken musikk. Med låttitler som for eksempel «Katt», «Hvalen» og «Røyskatt», er naturorienteringen åpenbar. Og ja, disse kattene danser. Morsomt og lekent blir det på Kampenjazz denne søndagen. https://soundcloud.com/duetrost Melding fra bandet: Duetrost spelar på kampenjazz 16. september, Me selger rykande ferske vinyl (med amazing coverart av Henrik Nordahl) og t-sjurter laga av fengselsfuglane i halden fengsel! Detta blir ein stor kveld for oss, som eg håpar dekkon vi vere med på 🙂

The post Kampenjazz: Duetrost Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
19.09 Nasjonal jazzscene
Ultima: Kim Myhr / Parallax + Ensemble neoN
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two live world premiers, two large ensembles stretching musical borders to an exhilarating experience

Kim Myhrs utgivelse You / Me (2017) ble svært godt mottatt av kritikerne både i Norge og i internasjonale presse. Albumet består av lag på lag med akustiske og elektriske gitarer, elektroniske elementer, bass og perkusjon – og dette lydbildet skaper en fascinerende flyt som er mettet av detaljer.

I denne konsertversjonen av verket har Myhr med seg de tre perkusjonistene som spilte på platen: den australske trommeslageren Tony Buck (The Necks), Hans Hulbækmo (Atomic, Moskus, Broen) og Ingar Zach (SOFA Records). I tillegg skal tre av Skandinavias mest innovative gitarister bidra til å gjenskape verkets tette hav av lyd i sanntid.

«I den kreative prosessen tenkte jeg mye på motsetninger – og på den noen ganger usynlige linjen som skiller dem», kommenterer Myhr. «Når man jobber med lengre figurer, kan man viske ut denne grensen og la det frodige, idylliske materialet gradvis omskapes til noe vanskeligere og mindre tilgjengelig. Inni det ene er det alltid spor etter det andre.»

Kim Myhr – gitarer, David Stackenäs – gitarer, Håvard Volden – gitarer, Adrian Myhr – gitarer, bass, Tony Buck – trommer, perkusjon, Ingar Zach – perkusjon, Hans Hulbækmo – trommer, perkusjon

Parallax + neoN – Flimmer Flimmer er et musikalsk møte mellom to ensembler fra hver sin side av samtidsmusikken. Det er et verk hvor komposisjon møter improvisasjon, hvor lys, video og lyd smelter sammen til en større helhet. Gjennom samspill, skisser, tekster og samtaler har det trådt frem, utkrystallisert seg, tatt form og blitt til et felles prosjekt. Det er et samarbeid, det er en sekstett, det er to trioer, det er seks musikere og en lysdesigner. Det er neoN og det er Parallax og det er Evelina Dembacke, men mest av alt er det ingen av delene. Det er bare Flimmer.

Kristine Tjøgersen – klarinetter/video, Ida Kristine Zimmermann Olsen – saksofon, Stian Omenås – trompet, perkusjon, Ane Marte Sørlien Holen – perkusjon, Ulrik Ibsen Thorsrud – perkusjon, sag, Are Lothe Kolbeinsen – preparert gitar, Evelina Dembacke – lys/video. Komposisjon: Parallax + neoN

OBS! Sesongkort gjelder også på denne!

I samarbeid med Ultima 2018

The post Ultima: Kim Myhr / Parallax + Ensemble neoN appeared first on Jazz i Norge.

 
20.09 Nasjonal jazzscene
Gilad Hekselman ZuperOctave
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Retro-futuristic sounding jazz journey, with space and place for tender notes

Det gikk ikke lang tid fra Gilad Hekselman slo seg ned i New York i 2004 til han fikk rykte på seg for å være en av de mest lovende gitaristene i byen. De påfølgende årene har israeleren delt scene med noen av de største artistene i Eplet, blant disse Chris Potter, Mark Turner, John Scofield, Esperanza Spalding, Aaron Parks, Greg Hutchinson og mange fler.

I denne nye utgaven av ZuperOctave har bandet blitt retro-futuristisk zappet, her har pads, pedaler og synther like mye plass som lidenskapen for melodi og rytme. Det bassløse bandet har ingen problemer med å levere trøkk når det trengs, men det gir også en åpenhet for elektrisiteten og spenningen dem imellom.

Liker du Gilad’s tidligere musikk trenger du ikke være redd for et radikalt skifte, maskinene overtar ikke for ømheten og rommet gitaristen er kjent for. Snarere er det en oppdatering og ikke minst en trio med inspirerte musikere som gir deg en uforglemmelig rundreise i improvisasjoner.

Gilad Hekselman – gitar, looper, Aaron Parks – piano, keys, Kendrick Scott – trommer, pads

The post Gilad Hekselman ZuperOctave appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Eine Stunde mit Helge Sunde
1800 entré
Norges Musikkhøgskole

Årets utgave av Musikkhøgskolens storband satser beinhardt igjen, og nok engang velges Romerike storbandfestival som sesongens store kick off. Men først en konsert på NMH i Slemdalsveien.

I fjor lot vi Erlend Skomsvoll slippe løs, og i år er det romkameraten på Musikkhøgskolen, Helge Sunde, som utfordrer neste generasjon med sine kråketær.

Apropos kråke så kan vi love at kråka fra høgt i et tre nok en gang vil gjenoppstå, det blir lånte fjær fra gamle Bachs Bachalao-samling. Se heller ikke bort fra at det dukker opp en helt ny elektrisk utgave av Il Tempo Gigante i form av nyskreven tonekunst.

Dagen etter konserten på Musikkhøgskolen reiser storbandet på tur og spiller på Romerike storbandfestival.

The post Eine Stunde mit Helge Sunde appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Cosmopolite
El Muro
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Det er klart for en spektakulær tangofest når El Muro og Cyrena & Steinar inviterer til konsert og milonga i samarbeid med Oslo Tangoklubb. Med seg på scenen har de en av Argentinas mest ettertraktede tenorer, Martin Alvarado.

El Muro er et norsk-argentinsk tangoband stiftet i 2016 som i løpet av kort tid har gjort seg bemerket på tangoscenene i Europa. De gjorde sin Argentina-debut i mars med opptredener på legendariske tangoklubber som La Viruta, Salón Canning og Usina del Arte. Med et særegent musikalsk uttrykk og en solid dose energi på scenen er de blitt et yndet band av både musikkelskere og tangodansere.

Danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal gjorde sitt inntog på norske TV-skjermer som deltagere under årets sesong av Norske Talenter. Et begeistret dommerpanel skrøt de opp i skyene og konstaterte at dette var dans i verdensklasse. Paret har opptrådt på festivaler og show rundt om i Europa, i Buenos Aires, New York og Bangkok. De er blitt berømmet for sin eleganse og lidenskap.

Den argentinske tenoren Martin Alvarado har blitt omtalt av den kjente tangokanalen La 2×4 som «en av de store stemmene innen tango i dag». Han har gjort stor suksess i Finland og Russland med opptredener på blant annet Kremlin Palace Concert Hall i Moskva, Shostakovich Philharmonic Hall i St. Petersburg og Savoy Theatre and Music Centre i Helsinki. Martin er kjent for sine ærlige og følelsesmessige opptredener, kombinert med en avslappet og karismatisk scenetilstedeværelse.

I løpet av kveldens show vil det bli mulighet til å både danse og lene seg tilbake og nyte artister av topp internasjonal klasse. Det vil bli holdt gratis nybegynnerkurs i tango med Cyrena & Steinar fra kl. 20-21. Senere vil de også gi en forrykende danseoppvisning! Etter konserten fortsettes det med milonga til DJ Ina Eriksen utover de sene nattetimer.

Velkommen til fest!

Lineup:

Juan Pablo de Lucca – klaver Åsbjørg Ryeng – bandoneón Karl Espegard – fiolin Sebastian Noya – kontrabass Martin Alvarado – sang Cyrena Drusine & Steinar Refsdal – dans Konserten arrangeres i samarbeid med Ramon Gimenez og Oslo Tangoklubb.

The post El Muro appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Nasjonal jazzscene
Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

This new collaboration will delight fans and attract many new

I snart fire år har vi vi filmet og direktesendt et utvalg konserter fra Victoria, de fleste ligger fremdeles til nytelse på vår YouTube-side. Av alle videoene der er konserten med Espen Eriksen Trio fra tre år tilbake den desidert mest sette, kommenterte og likte. Det ser ut som at verden omfavner denne melodisterke trioen som er eksperter på å finne nye stier i et kjent landskap.

Den fjerde i trioen klikket bandet totalt med på turné i England. Andy Sheppards spill bobler av god kjemi med den samme sparsomme, presist på plass låtfølelsen trioen er kjent for. Sheppard har fire strålende tiår bak seg, en karriere som i ytterkantene har tippet innom både europeisk sensibilitet og amerikansk post-bop. I de senere år har vi opplevd han i egen kvartett og sammen med legendene Carla Bley og Steve Swallow.

Perfectly Unhappy er Espen Eriksen Trios splitter nye plate, full av høstfarger, lukt av grøde og klar luft. En herlig kvartett!

Espen Eriksen – piano, Lars Tormod Jenset – bass, Andreas Bye – trommer, Andy Sheppard – saksofon

The post Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard appeared first on Jazz i Norge.

 
22.09 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30
Nasjonal jazzscene

Great music from small musicians. Young talents improvise over jazz standards

Velkommen til konsert med morgendagens jazztalenter! Barnas jazzscene har de siste to årene blitt en institusjon på Nasjonal jazzscene. Dette er en scene der både jazzbarna og deres publikum alltid føler seg velkomne, gjennom faste konserter hver måned og under den årlige Kids in Jazz-festivalen i august.

Musikantene hører til på Improbasen, et senter for utvikling av unge, improviserende musikere. Barna kommer fra Oslo og omegn, og får ofte besøk av jazzspillende barn og unge fra inn- og utland.

På konserten opplever du utøvere helt ned i åtteårsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk. Vi lover god atmosfære, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå.

Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Barnas Jazzhus er Improbasens egen jazzklubb, og ble kåret til Årets Norske Jazzklubb i 2013. Improbasen er støttet av Oslo Kommune, Norsk kulturråd og av Sparebankstiftelsen.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
22.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Knut Riisnæs kvartett
1600 entré musiker / student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Knut Riisnæs kvartett er en samspilt gruppe med en klar musikalsk retning og gav i 2016 ut en cd som fikk meget god omtakl. Til tross for en viss aldersmessig spredning er musikerne helt på hjemmebane i den musikalske retningen som kan karakteriseres om 60- og 70-tallets «klassiske» jazz. Kvartetten spiller material av bandmedlemmene, originallåter av kjente jazzmusikere og enkelte standards fra «The Great American Songbook».

Knut Riisnæs – saksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Tom Olstad – trommer

The post Knut Riisnæs kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
22.09 Nasjonal jazzscene
Harr & Hartberg
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Music set to lyrics by the Norwegian poet Lars Saabye Christensen; seriousness served softly

At folk har et variert repertoar, bør vel ikke overraske publikum lenger. Likevel gikk det et lite gisp gjennom musikknorge da Harr & Hartberg slapp deres første plate «Døden er dårlig gjort» i 2015. Ektefølte, norske tekster av Lars Saabye Christensen sunget med Chet Baker-myk stemme, vibrerende varmt kontrabasspill fra Klovner i kamp-rapper, og fremoverlent, inspirert og romslig spill fra et sylskarpt band er ikke hverdagskost.

Nå er de samlet igjen, rundt en ny utgivelse som skal feires her på Victoria. Lars Saabye har skrevet et knippe nydelig tekster til Aslak Hartbergs melodier, og da bandet plutselig ble sittende værfast i Bodø under en turne i fjor høst, søkte de ly i et platestudio og benyttet anledningen til å spille inn ny plate. Vakre og vonde tekster, fine og rare melodier og mye lek og improvisasjon kan forventes, om vi kjenner bandet rett.

Thorbjør Harr – vokal, Aslak Hartberg – bass, Jørn Øien – piano, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Trygve Seim – saksofon, Sjur Miljeteig – trompet

The post Harr & Hartberg appeared first on Jazz i Norge.

 
23.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Per Oddvar Johansen Trio
2000 entré
Kampenjazz

Per Oddvar Johansen: trommer. Helge Lien: piano, Torben Snekkestad: saksofon Per Oddvar Johansen er en av Norges ledende trommeslagere. I mange år har han vært toneangivende i så mange band at det er umulig å nevne dem alle og innehaver av flere Spellemannpriser. De to andre er ikke mindre meriterte musikere. For to år siden slapp denne trioen plata Let’s Dance på britiske Edition Records. Det er Johansens musikk, melodiøs og fin, med innslag av helt frie partier. Johansen sier at musikken kan kalles slow rubato. Med rubato – eller ‘stjålet tid’ på italiensk – skal musikken spilles med rytmisk frihet. Men hver trygg, det er intet stjålent over Johansens musikk, her er det ekte og fra sjelen. Så om du kjenner lukta av kvae, er ikke det unaturlig! http://peroddvar.no/

The post Kampenjazz: Per Oddvar Johansen Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
26.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Susanna Risberg Trio + Barrage
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Swedish award winning guitar trio + Seven-piece orchestra inspired by the 1960’s “creative music” scene

Susanna Risberg har vært et hett navn i svensk jazz i flere år allerede og mottok Sveriges Radios pris “Jazzkatten” for beste nykommer i 2015. Det hele begynte med en fascinasjon for Jimi Hendrix, men i dag er det heller navn som Pat Metheny, Mary Halvorson og John Scofield som trekkes fram når det snakkes om gitarspillet til Susanna Risberg. Med seg har hun også en meget fremoverlent rytmeseksjon.

Susanna Risberg – gitar, Mauritz Agnas – bass, Karl-Henrik Ousbäck- trommer

Barrage Barrage begynte som en sekstett i 2017 og har nå vokst til et sjumannsorkester. Bassist Alexander Riris skriver musikken, med et ønske om å sanse seg gjennom mylderet av sjangere og uttrykk der ute, men med et særlig engasjement for den frie arven etter Ornette Coleman og Eric Dolphy. Gøy musikk å spille og gøy å høre på!

Erling Skorpen – trompet, Signe Emmeluth – saksofon, Christian Cuadra – saksofon, Erlend Kongtorp Vangen- saksofon, Hogne Kleiberg – piano, Alexander Riris – bass, Ingvald Andre Wasbø – trommer

The post Uhørt! Susanna Risberg Trio + Barrage appeared first on Jazz i Norge.

 
27.09 Nasjonal jazzscene
Yazmin Lacey
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The new wave of British jazz

Nå er det skumskavl på den britiske jazzbølga! En ny generasjon musikere i 20- og tidlig 30-åra som ikke føler nevneverdig behov for å ta hensyn til purisme og hevede øyenbryn over tekoppene, stiger bokstavelig talt opp fra dypet og er i ferd med å ta over. Like mye et produkt av grime og klubbkultur som av backkatalogen til Coltrane, like gjerne afrofuturisme, nysoul og Sun Ra, eller hva med dixieland for et nytt århundre? Uansett hva vi kaller det, og om det er saksofontonen til Nubuya Garcia, trommespillet til Moses Boyd eller hva det nå engang er Sons of Kemet holder på med, låter det forbaska fresht.

Yazmin Lacey står midt i brenninga. Stemmen er jazzete gullaldersoul, men den store amerikanske sangboka får ligge i fred. I stedet gir hun lytteren personlige låter med begge beina på gata – spellemannkomiteen ville nok kalt det urban – og en nesten utstudert, tilbakelent kulhet. Silkemykt og smooth så det holder, men med nok mothaker til at du er hekta før du vet ordet av det. Yazmin Lacey har to EP-er ute. Hør på dem mens du finner fram danseskoa og øver inn noen frekke moves før du tar turen ned mot den varme, glitrende byen.

Yazmin Lacey – vokal, Peter Beardsworth – piano, Tom Towle – trommer

Konserten presenteres i samarbeid med FKP Scorpio Norge

The post Yazmin Lacey appeared first on Jazz i Norge.

 
28.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! Master Oogway oktett og Han Gaiden
1900 entré Gratis for alle studenter
Norges Musikkhøgskole

Master Oogway Oktett er en utvidet versjon av kvartetten med samme navn. Med dobbelt så mange musikere og helt nytt repertoar jobber bandet med mektige melodier, tunge riff og elementer av fri improvisasjon pakket inn i et energisk uttrykk. Musikken er skrevet spesielt for oktettbesetningen, og gir stor frihet til den enkelte musiker.

Han Gaiden er en elektronika-trio med mye på hjertet. Trioen møttes på Norges Musikkhøgskole, hvor de nå studerer sitt andre år på jazzlinja. Sammen komponerer de musikk som består av blant annet improvisasjon, fengende hooks og fargerike melodier. Den ferske trioen utforsker uttrykket sitt ved å blande sjangre og stemninger, hvilket tilfører musikken nysgjerrighet og lekenhet.

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet. Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Medvirkende Master Oogway oktett: Håvard Nordberg Funderud (gitar) Karl Erik E. Horndalsveen (kontrabass) Erling Skorpen (trompet) Lauritz Lyster Skeidsvoll (tenorsaksofon) Arnfinn Gursli Langesæter (tenorsaksofon) Kristoffer Lippestad (barytonsaksofon) Martin Mellem (trommer) Roland Galewicz (trommer)

Han Gaiden: Ingrid Skåland Lia Kristin Myhrvold Ragnhild Moan

The post RÅ! Master Oogway oktett og Han Gaiden appeared first on Jazz i Norge.

 
28.09 Nasjonal jazzscene
Ivan Mazuze Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Melodic and accessible jazz with Mozambican roots

På globusen er det et greit stykke vei fra Mosambik til Oslo, og det blir ikke noe særlig kortere av å ta turen om Cape Town. Musikalsk sett har distansen likevel vist seg å være forbausende kort. Saksofonisten Ivan Mazuze hadde allerede en lang og lysende karriere i hjemlandet da han for snart ti år siden fulgte hjertet og reiste nordover. Her har han blitt en vital del av hovedstadens musikkliv og har flere plateutgivelser og internasjonale turneer bak seg.

En elegant og leken saksofontone koblet med utadvendt musikalsk energi, som av og til kan gi assosiasjoner til amerikanske storheter som Branford Marsalis, til tross: Røttene sitter fortsatt dypt i sørafrikansk tradisjon og rytmikk. Kall det verdensjazz, fusion eller afro-jazz, resultatet er uansett ekstremt hørbar og tilgjengelig musikk som fortjener et stort publikum!

Ivan Mazuze – saksofon, Bjørn Vidar Solli – gitar, Per Mathisen – bass, Raciel Torres – trommer

The post Ivan Mazuze Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
29.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kristoffer Kompen kvintett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Kristoffer Kompen – trombone og komposisjoner Atle Nymo – saksofon og bassklarinett Eyolf Dale – piano Jo Skaansar – bass Pål Hausken – trommer

Kristoffer Kompen er i dag en av landets mest virksomme og allsidige trombonister. Han er for tiden aktiv med konsertvirksomhet med en rekke band innenfor hele jazzens tidsperiode, fra Jazzin Babies til Eyolf Dale´s Wolf Valley. Høsten 2018 gav Kompen ut sitt tredje album med egne komposisjoner, SUNDOWN. Her utfordrer Kompen det tradisjonelle jazztrombonespråket med moderne melodiske linjer.

«Like suvurent som da han debuterte på plate» og «Samspillet er en verdt en studie i seg selv» er noen av tilbakemeldingene SUNDOWN har mottatt.

The post Kristoffer Kompen kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
29.09 Nasjonal jazzscene
Jassbox
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing with a grand live act!

Jippi, det er den lørdagen i måneden igjen, vi gleder oss over å kunne invitere til deg til en euforisk hjemme-alene fest på jassklubben. DJene Holm og Horne sveiver igang herlige låter fra hele regnbuen på jazzhimmelen, de beveger dansegulvet under deg og leker med sjela di. Funk, jazz og Karin Krog, swing, bop og hip hop, med andre ord sørvendte saker. Rundt klokka elleve får du servert herlig livemusikk med både hodet og dansefoten din i siktet, her er det energipåfyll som gjelder!

Live i kveld? Finn det ut på facebook.com/JassboxOslo!

The post Jassbox appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Sentralen, Forstanderskapsalen
Monsterjazz
1400 entré
NORCD

Kom kom store og små barn!!!

Konserten har ei veldig open form, der publikum i stor grad er med på å forma det som skjer musikalsk og interaktivt. Improvisasjon i ordet si rette tyding. I botn ligg gjennomarbeida grunn-element kanskje først og fremst klangleg, men også melodisk, rytmisk og harmonisk. Karl Seglem utfordrar seg sjølv, sine medmusikarar og eit lyttande publikum. Ingen veit, når, korleis og kva konserten blir – før vi er i den! I hovudsak er konserten instrumental (ikkje song-tekst basert), men med ord og tekst-innslag i ei eller annan form – som også blir improvisert fram der og då. Tegnaren Gunvor Rasmussen medvirkar med si «stemme» i heilskapen ved at ho tegnar undervegs – med blekk og akvarell! Tegningane blir vist på skjerm, projisert. Ho let seg inspirere av det som blir skapt der og då – som ei forlenging av lyden, klangen og interaksjonen mellom scene og sal. Monster? Ganske sikkert –

The post Monsterjazz appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz: Kouame Sereba & Rolf Erik Nystrøm
2000 entré
Kampenjazz

Kouame Sereba – vokal, vest-afrikanske tradisjonelle instrumenter (dodo, bogarabou, djembe, kalimba, kaké, perkusjon, seljefløyte), Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner Multiinstrumentalist Kouame Sereba,som i 2005 ble tildelt TONOs 75-årsjubileumspris og saksofonist Rolf-Erik Nystrøm tar deg med på en musikalsk reise ispedd en god dose improvisasjon og spilleglede. I mer enn 25 år har Kouame Sereba fra Elfenbenskysten formidlet musikk i toppklasse til et norsk publikum, der han rører seg elegant mellom folkemusikk, samtidsmusikk og moderne afrikansk musikk. Få kjenner sitt instrument bedre enn saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm. Med karakteristisk energi og målrettet dedikasjon avlurer han enhver musikalsk situasjon for klanglige hemmeligheter. Med en åpen og fordomsfri holdning til all musikk, utfyller de hverandre. Men de to lar også lytteren få følge med på de musikalske reisene. Fra de heftigste rytmer og kakofonier av ukjente klanger til de vareste og vakreste øyeblikk. Nøkkelen er en bunnløs respekt for musikken de spiller. Nakent og ærlig, kompromissløst og lekent, levende og utfordrende. La deg lede med til en musikk som kommer innenfra og hinsides fra. Leken musikk som kommer fra ingensteds og allesteds. Kouame Sereba og R-E Nystrøm https://youtu.be/LF__H6C1OFI Rolf-Erik Nystrøm – Inner Song https://youtu.be/ukcWpwKcSsY Dokumentar Nystrøm https://youtu.be/TWLQ9uF-4zg Kouame Sereba https://www.kouamesereba.no/

The post Samspill og Kampenjazz: Kouame Sereba & Rolf Erik Nystrøm appeared first on Jazz i Norge.