Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
04.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kevin Dean and his Oslo City Wranglers
2100 entré
Oslo Jazzforum

Kevin Dean – trompet & cowboy vokal Bjørn Vidar Solli – gitar Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

I tillegg til noe originalskrevet musikk og en hardtsvingende klassiker eller to vil «sporsjef» Kevin Dean og hans medmusikanter ta sikte på å utforske og utvikle jazzfortolkninger av berømte sanger framført av syngende cowboys på 30-, 40- og 50-tallet.

The post Kevin Dean and his Oslo City Wranglers appeared first on Jazz i Norge.

 
11.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Paul Wagnberg Organ Unit
1600 entré
Oslo Jazzforum

MERK TIDEN !

Paul Wagnberg – Hammond B3 orgel Frode Kjekstad – gitar Erik Jøkling – trommer

Paul Wagnberg Organ Unit er en groovy, humørfylt og underholdende live-act. Samspilt og med meget gode solister som fører Jimmy Smith-tradisjonen videre. Et par vokal innslag med Wagnberg i løpet av konserten er ikke uvanlig. De turnerer i Skandinavia og alltid med det tunge, legendariske Hammond B3-orgelet i sentrum.

The post Paul Wagnberg Organ Unit appeared first on Jazz i Norge.

 
11.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
Kids in Jazz ? hovedkonsert!
1900 entré Billetter kjøpes i døra.
Kids in Jazz

Velkommen til hovedkonserten for barnas egen jazzfestival Kids in Jazz! Konserten samler en fantastisk gjeng unge talenter fra Norge, Japan, Sverige, Danmark, Island, Italia, Portugal og Venezuela m.fl. for å fremføre jazz på høyt nivå.

Noen av musikantene har spilt sammen lenge, andre hadde sitt første møte med jazz under BUZZ-seminarene for få dager siden. Mange møtes for første gang på scenen denne kvelden – for å skape magiske øyeblikk for oss og for hverandre.

Hovedkonserten holdes på Nasjonal jazzscene, som i år feirer 10-års jubileum som hovedscene for norsk jazz. Dette er en scene der både jazzbarna og deres publikum alltid føler seg velkommen, gjennom faste konserter hver måned og som konsertsted for Kids in Jazz hvert år siden starten i 2012.

The post Kids in Jazz – hovedkonsert! appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
AOJO & Øvre Foss storband
1400 entré
Oslo jazzfestival

Det er fryktelig mange dyktige unge musikere i Norge for tiden, og det virker som om de bare blir flinkere og flinkere for hvert år som går. Et eksempel på dét er de unge musikerne som utgjør AOJO (Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester) og Øvre Foss Storband. AOJO består av unge musikere i alderen 14 til 20. Orkesteret drives av Østnorsk jazzsenter og ledes av sørafrikansk-norske Shannon Mowday. Øvre Foss Storband er et storband som ble etablert som et prosjekt på musikklinja ved Foss vgs for noen år tilbake. Øvre Foss-erne spiller fortsatt sammen etter endt vgs, og består nå av en gjeng unge musikere mellom 16 og 21 år.

I år slår AOJO seg sammen med deler av Øvre Foss Storband for å gjennomføre en heidundrandes konsert på Nasjonal Jazzscene Victoria under Oslo Jazzfestival. Om du er ute etter fremtiden i norsk jazz så har vi en klar anbefaling: ta turen på denne konserten!

Besetning:

Violin : Børge Brustad Flute: Leo Holmertz Lien Flute: Ingrid Emmariza Aarskog Vocal: Ingeborg Gravem Sollid Alto sax/soprano: Oskar G Lindberget Alto sax : Marius Prestrud Tenor sax /Vocals: Zakarias Meyer Øverli Tenor sax: Erik Egge Jordheim Baritone sax: Jenny Frøysa Baritone sax: Øystein Nilsson Gundersen Trumpet: Erlend Strand Rolfsen Trumpet: Mikkel Dahl Amundsen Trumpet: Oscar Andreas Haug Trumpet: Henrik Smelhus Sjøeng Trumpet: Andreas Sikkerbøl Trombone : Jørgen Bjelkerud Trombone: Vegard Hurum Trombone: Emil Bø Tuba/Cimbasso: Jesper Kramer-Johansen Guitar: Erlend Wiggen Bliksrud Guitar: Iver Christopher Cardas Piano: Philip Johannes Edwards Granly Piano: Ola Erlien/Gard Fredrik Hvammen Bass: Gard Kronberg Bass: Mikkel Bjørneboe Brændsrød Bass: Kevin Olsen Vadsten Drums: Ludvig Broll Drums/percussion: Markus Benjamin

The post AOJO & Øvre Foss storband appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Barnekunstmuséet
Kids in Jazz ? barn + kunst er barnekunst!
1400 entré
Kids in Jazz

Velkommen til en ettermiddag med Kids in Jazz på Det internasjonale Barnekunstmuseet, der barn og unge føres sammen på tvers av kunstneriske uttrykk! Konserten er en fin anledning til å oppleve kombinasjonen kunst og musikk, utført og fremført av barn og unge.

På denne konserten er det de yngste musikerne fra festivalen som sammen med gjester fra land som Japan, Sverige, Danmark, Island, Italia, Portugal og Venezuela vil fremføre jazz på høyt nivå!

The post Kids in Jazz – barn + kunst er barnekunst! appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Den Norske Opera & Ballett
Åpningskonsert: Hyllest til Joni Mitchell
1800 entré
Oslo jazzfestival

Oslo Jazzfestival inviterer til åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett 12.08.2018: Hyllest til Joni Mitchell med Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik, Jenny Hval og Sondre Lerche. Musikalsk leder for kvelden er Anja Lauvdal og med i bandet er Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo.

I 2018 fyller Joni Mitchell 75 år og det er også 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om hennes karriere startet i den akustiske folk-scenen så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzterritoriet.

– Hennes forhold til jazz har alltid vært nært, noe albumet Mingus og samarbeidet med musikere som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny og Herbie Hancock beviser. Ikke mange har satt så dype spor i folks bevissthet opp gjennom sin lange karriere som plateartist som Joni, og hun står frem som en av de største låtskriverne vi har. Vi er derfor veldig spent på hva Anja Lauvdal & co finner på når de nå gir seg i kast med dette materialet, sier festivalsjef Edvard Askeland.

“…staying the same is boring. And change is interesting”, sa Joni Mitchell til Rolling Stone Magazine i 1979. Oslo jazzfestival ønsket å få en så frisk tilnærming som mulig til Jonis rike låtmateriale, og valgte derfor Anja Lauvdal som musikalsk leder. Lauvdal er en av de mest interessante unge musikerne og komponistene vi har i Norge, noe festivalen merket seg allerede i 2011 da hun ble tildelt festivalens Young Star-pris. Lauvdal har valgt å ta med seg musikerne Hanna Paulsberg (GURLS, Hanna Paulsberg Concept), Heida Mobeck (Broen, Skrap, Skadedyr m.fl), Torstein Lavik Larsen (Skadedyr, Operasjon Hegge), Christian Winther (Monkeyplot, Girl), Magnus Nergaard (Monkeyplot, Ich Bin Nintendo) og Hans Hulbækmo (Atomic, Broen, Skadedyr) sammen med sangerne Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik, Jenny Hval og Sondre Lerche.

– Jeg gleder meg enormt mye til denne konserten! Det er så lett å høre hva Joni Mitchell elsker med musikken sin. Det virker som hun har vært veldig opptatt av å følge sin egen nysgjerrighet, og jeg blir overrasket hele tida. Hun har valgt å forske på nye ting og forandre seg gjennom hele karrieren, selv om det ikke alltid har blitt tatt godt imot av presse og publikum. Jeg ser på musikken hennes som kompromissløs og uredd og visjonær, men også umiddelbart varm og inkluderende. På et intervju jeg så med henne i jula sa hun: «Kindness is what amazes me most these days», som jeg syns var veldig fint, og også veldig passende for tida vår og Norge i dag. Og godhet og glede i musikk må jo være det beste som finne, sier Lauvdal.

The post Åpningskonsert: Hyllest til Joni Mitchell appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Nasjonal jazzscene
Sons of Kemet
2100 entré
Oslo jazzfestival

De siste årene har den unge britiske jazzscenen kokt. En av de mest fremtredende skikkelsene har vært den allestedsværende saksofonisten Shabaka Hutchings, med prosjekter som Shabaka & The Ancestors, Øya-aktuelle the Comet is Coming og ikke minst Sons of Kemet.

Sons of Kemet er en jazzkvartett, men ikke av den klassiske sorten. Med en besetning som teller to trommeslagere (Tom Skinner og Eddie Hick), en tubaist (Theon Cross) og saksofonist svinger musikken tungt. Bandet henter inspirasjon fra afro-futurisme, bandets karibiske røtter og den gryta de lever i: London. Sons of Kemet ble nylig signert av den ikoniske jazzlabelen Impulse Records og Oslojazz-publikummet kan se frem til en konsert med nytt flott materiale fra Sons of Kemet.

The post Sons of Kemet appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Den Norske Opera & Ballett
Ekstrakonsert: Hyllest til Joni Mitchell
2100 entré
Oslo jazzfestival

Årets åpningskonsert har vært så populær blant det musikkelskende Oslojazz-publikumet at vi så oss nødt til å sette opp en ekstrakonsert!

Ikke gå glipp av Hyllest til Joni Mitchell med Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik, Jenny Hval og Sondre Lerche!

Musikalsk leder for kvelden er Anja Lauvdal og med i bandet er Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo.

I 2018 fyller Joni Mitchell 75 år, og det er også 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om hennes karriere startet i den akustiske folk-scenen, så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzterritoriet.

– Hennes forhold til jazz har alltid vært nært, noe albumet Mingus og samarbeidet med musikere som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny og Herbie Hancock beviser. Ikke mange har satt så dype spor i folks bevissthet opp gjennom sin lange karriere som plateartist som Joni, og hun står frem som en av de største låtskriverne vi har. Vi er derfor veldig spent på hva Anja Lauvdal & co finner på når de nå gir seg i kast med dette materialet, sier festivalsjef Edvard Askeland.

«… staying the same is boring. And change is interesting», sa Joni Mitchell til Rolling Stone Magazine i 1979. Oslo jazzfestival ønsket å få en så frisk tilnærming som mulig til Jonis rike låtmateriale, og valgte derfor Anja Lauvdal som musikalsk leder. Lauvdal er en av de mest interessante unge musikerne og komponistene vi har i Norge, noe festivalen merket seg allerede i 2011 da hun ble tildelt festivalens Young Star-pris. Lauvdal har valgt å ta med seg musikerne Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo sammen med sangerne Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik, Jenny Hval og Sondre Lerche.

– Jeg gleder meg enormt mye til denne konserten! Det er så lett å høre hva Joni Mitchell elsker med musikken sin. Det virker som hun har vært veldig opptatt av å følge sin egen nysgjerrighet, og jeg blir overrasket hele tida. Hun har valgt å forske på nye ting og forandre seg gjennom hele karrieren, selv om det ikke alltid har blitt tatt godt imot av presse og publikum. Jeg ser på musikken hennes som kompromissløs og uredd og visjonær, men også umiddelbart varm og inkluderende. På et intervju jeg så med henne i jula sa hun: «Kindness is what amazes me most these days», som jeg syns var veldig fint, og også veldig passende for tida vår og Norge i dag. Og godhet og glede i musikk må jo være det beste som finne, sier Lauvdal.

The post Ekstrakonsert: Hyllest til Joni Mitchell appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Nasjonal jazzscene
Omar Hakim & Rachel Z OZ Experience
1800 entré
Oslo jazzfestival

feat. Linley Marthe & JC Maillard

OZ Experience består av ekteparet Omar Hakim og Rachel Z. Den Grammy-vinnende trommeslageren Omar Hakim, var medlem av gruppa Weather Report og har en forrykende karriere bak seg som en av de beste og travleste session-musikerne de siste 40 årene. Han har spilt med Madonna, Bruce Springsteen, Sting, Michael Jackson, Mick Jagger, Dire Straits, David Bowie, Journey og Chic for å nevne noen. Pianisten og kona Rachel Z har også en Grammy i bagasjen i tillegg til en rekke musikalske samarbeid med artister og band som Steps Ahead, Peter Gabriel og Wayne Shorter.

Med seg på laget har de den Mauritiusfødte bassisten Linley Marthe med bakgrunn i The Zawinul Syndicate og gitarist JC Maillard fra Guadeloupe som ofte samarbeider med The Rolling Stones’ bakgrunnsvokalist Lisa Fischer.

Med Omar Hakim bak trommesettet er det kanskje ikke overraskende at OZ Experience er et groove-basert band. Men det er alltid rom for mye improvisasjoner og spontanitet i samspillet . Med musikere i verdensklasse vil dette bli et definitivt høydepunkt under årets festival.

omarhakim.com/ rachelz.com/ wommusic.com/

The post Omar Hakim & Rachel Z OZ Experience appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Blå
Sun Ra Arkestra
1900 entré
Blå

Det fantastiske afro-futuristiske jazzorkesteret Sun Ra Arkestra har tatt turen hele veien fra Saturn for å spille på BLÅ. Etter at Sun Ra døde i 1993 har orkesteret hans fortsatt å turnere under ledelse av den 94-årige (!) saxofonisten Marshall Allen, der Arkestra blander swingende storbandarrangementer med fri improvisasjon og avantgarde jazz, i en storslått hyllest til sin åndelige leder. Sun Ra Arkestra er galskap, groove og intergalaktisk kaos.

Marshall Allen (director, alto sax, flute), Cecil Brooks (trumpet), Tara Middleton (voc, viol), Knoel Scott (vocal, sax), James Stewart (tenor sax), Danny Ray Thompson (baritone sax), Dave Davis (trombone), Farid Barron (piano), Elson Nascimento (perc, surdo), Tyler Mitchell (bass), Wayne Anthony Smith Jr (drums).

Hver dag spiller Sun Ra Arkestra to sett og konsertstart er en time etter at dørene åpner.

The post Sun Ra Arkestra appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Sentralen, Hvelvet
Kids in Jazz ? sprenger banken!
1900 entré Billetter kjøpes i døra.
Kids in Jazz

Gjør deg klar for en intens opplevelse! Når Kids in Jazz inntar Sparebankens gamle bankhvelv på Sentralen, vil det ikke spares på kruttet. De unge musikerne fra inn- og utland byr denne kvelden på heftig samspill med eksperimentell jazz og brilliant improvisasjon på høyt nivå – denne konserten kommer med gåsehudgaranti!

The post Kids in Jazz – sprenger banken! appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Herr Nilsen
Bill Evans / Ulf Wakenius feat. Keith Carlock & Per Mathisen
2000 entré
Oslo jazzfestival

Noen ganger er så vi heldige at vi kan presentere noe virkelig stort på en intim liten scene. I år kan vi med hånda på hjertet si at det er det vi gjør med kvartetten Bill Evans, Ulf Wakenius, Per Mathisen og Keith Carlock på Herr Nilsen.

Den amerikanske saksofonisten Bill Evans og den svenske gitaristen Ulf Wakenius har invitert med seg bassist Per Mathisen og selveste Keith Carlock på trommer.

Vi får altså en gjeng som har spilt med alt fra Miles Davis (Evans) og Pat Metheny (Wakenius) til Mike Stern (Mathisen), Toto, John Mayer og Steely Dan (Carlock).

Denne gjengen vil by på samspill virtuose musikere og et samspill i verdensklasse. Musikken er hovedsaklig komponert av Evans og Wakenius og hentes fra deres lange internasjonale karrierer, en herlig blanding av jazz, jazzrock, funk, fusion, rock og mye, mye mer.

The post Bill Evans / Ulf Wakenius feat. Keith Carlock & Per Mathisen appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Rockefeller
Cory Henry & The Funk Apostles
2130 entré
Oslo jazzfestival

Tidligere ville det være naturlig å presentere Cory Henry som keyboardisten i det svært populære musikerkollektivet Snarky Puppy, men etter noen år med iherdig turnévirksomhet kan vi trygt si at Cory Henry står stødig på egne ben. Han har vært innom de fleste jazzfestivaler i Norge, solgte ut et kokende Cosmopolite i 2017. I august flyr han med sine Funk Apostles rett over dammen for å spille hos Oslo Jazzfestival og et knippe andre norske jazzfestivaler. Vi nordmenn klarer tydeligvis ikke å få nok av den jazza orgel-funken Cory Henry byr på.

I tillegg til nevnte Snarky Puppy har Cory Henry spilt med artister som P. Diddy, Bruce Spingsteen, The Roots og Yolanda Adams, for å nevne noen. Men det hele startet i kirken, kirkeorgel og gospel. I sin lokale menighet fikk Henry slå seg løs på kirkeorgeltangentene allerede i 4-årsalderen. Som 6-åring konsertdebuterte han på Harlems legendariske Apollo Theatre, og allerede som 19-åring ble han rekruttert til å spille med Kenny Garrett.

The Funk Apostles består av musikere som Henry har møtt på turnéer gjennom årene. Et band bestående av musikere som tidligere har spilt med artister som Aretha Franklin, Patti LaBelle, Erykah Badu, Booker T. Jones, Ludacris, Lauryn Hill og Bilal. Sammen vil de servere Oslojazz-publikummet en potent blanding av gospel, soul, funk og jazz som garantert vil få hele Rockefeller til å gynge mandag 13. august.

The post Cory Henry & The Funk Apostles appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Nasjonal jazzscene
Kenny Barron Trio
2200 entré
Oslo jazzfestival

Kenny Barron har siden midten av 1960-årene vært en av jazzens fremste pianister. Han har spilt med Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Yusef Lateef, Buster Williams, Roy Haynes og Stan Getz. Barron har også undervist på Rutgers University og på Juilliard.

Få pianister har evnen til å trollbinde publikum slik som Kenny Barron gjør med sitt elegante pianospill, delikate melodier og fengende rytmikk. The Los Angeles Times omtalte ham som “one of the top jazz pianists in the world” og Jazz Weekly mener at han er “the most lyrical piano player of our time”

Kenny Barron har ikke spilt i Oslo siden 2001. «Mye mer enn det man blei servert i Oslo Konserthus er det ikke mulig å ønske seg for jazzpiano-elskere», skrev Tor Hammerø for Puls den gang. Vi er ganske sikre på at det blir like bra denne gang og kanskje enda mer stas på en flott og intim venue som Nasjonal Jazzscene Victoria. Her får du oppleve han i trioformat med Kiyoshi Kitagawa på bass og Jonathan Blake på trommer.

The post Kenny Barron Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: Tvuru & Bangkok Lingo
2200 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

TVURU: kl. 22:00 Tvuru er en trio med utspring fra Norges Musikkhøgskole, bestående av Andreas Andersen (el-gitar), Henrik Sandstad Dalen (kontrabass) og Ola Øverby (trommer). Trioen spiller improvisasjonsbasert låtmateriale med musikalsk estetikk hentet fra norsk tradisjon-og kunstmusikk og østlige improvisasjonstradisjoner. Ved å bryte instrumentenes normer gjennom bruk av utvidede teknikker som komposisjonsgrunnlag søker bandet å utvide gitartrioens tradisjonelle lydbilde. Bandet skal spille inn sin første plate høsten 2018.

BANGKOK LINGO: kl. 23:20 Bangkok Lingo er en Oslo-basert kvintett, som ble formet ved Norges Musikkhøgskole vinteren 2017. Bandet spiller energisk musikk med sterke impulser fra 60-talls jazzen, Pharoah Sanders og Fela Kuti. Inspirert av eksotisk musikk og kultur fra andre verdensdeler, blander bandet sammen svingende riff, fengende melodier og dansbare rytmer. Høsten 2018 slipper de sitt debutalbum på Losen Records.

Medlemmer: Lyder Øvreås Røed (trompet), Lauritz Skeidsvoll (saksofon), Olav Imerslund (kontrabass) Henrik Håland (trommer).

The post Nordisk Showcase: Tvuru & Bangkok Lingo appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Universitetets Aula
Solveig Slettahjell
1800 entré
Oslo jazzfestival

Vi er i år stolte av å kunne presentere Solveig Slettahjell i Universitetets Aula. Hun er en av Norges fremste jazzstemmer, vinner av både Spellemannpris og Radka Toneffs minnepris, og en yndet publikumsfavoritt som har gjestet festivalen en rekke ganger. Sist var hun å se på scenen i Operaen med den franske legenden Michel Legrand i 2015.

Nylig slapp hun sitt siste album Live At Victoria, en liveplate innspilt for en fullsatt sal på Nasjonal Jazzscene Victoria med Slettahjell selv på piano og vokal, Pål Hausken på perkusjon og med innslag fra gospelkoret Safari. Det er dette materialet og denne besetningen vi tar med over til Universitetets Aula, en sal med en akustikk og Munch-krydret stemning som vi håper vil bidra til å løfte musikken enda litt høyere.

The post Solveig Slettahjell appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Nasjonal jazzscene
Knut Værnes Group w/ special guest Omar Hakim
1800 entré
Oslo jazzfestival

Siden 1981 har Knut Værnes spilt, turnert og utgitt plater med bl.a. Cutting Edge, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær og Jan Garbarek, i tillegg til å gi ut 10 soloalbum og drive plateselskapet Curling Legs. Denne høsten er han igjen aktuell med et nytt album med Knut Værnes Group der han har fått med seg selveste Omar Hakim, og det er dette prosjektet han skal presentere på Nasjonal Jazzscene Victoria under Oslo Jazzfestival.

Med seg på laget har han Kasper Værnes, Jørn Øien, Frode Berg og nevnte Omar Hakim. Kasper Værnes(jada, han er sønn av Knut) har til tross for sin unge alder (28) rukket å gjøre seg sterkt bemerket som jazzmusiker med festivaljobber i inn- og utland i tillegg til samarbeid med bl.a. Espen Rud, Paal Nilsen Love, Dr. Kay og Vidar Busk. Jørn Øienhar gjennom 25 år vært en av jazz-Norges mest aktive pianister/keyboardister og Frode Bergsom jobber nå som fast bassist i Oslo Filharmoniske Orkester, og har spilt med bl.a. Helge Lien Trio, Petter Wettre, Donna Summer m.m.

Omar Hakim er navnet som gjør at mange sperrer opp øyner og ører. Han spiller på festivalen kvelden før med sin OZ Experience. Han har spilt trommer for Miles Davis og vært fast med i Weather Report. Hakim har vært mye brukt som studiotrommeslager av artister som Madonna, Bruce Springsteen, Sting, Mick Jagger, Dire Straits, David Bowie og Daft Punk. Lista er lang og Knut Værnes sier selv at med Omar Hakims fantastiske groove, musikalitet, og teknikk er han i en klasse for seg selv.

Musikken er en videreføring av forrige album: løssluppen, melodisk, elektrisk jazzrock, influert av band som Weather Report, Mahavishnu Orchestra og ikke minst Knut Værnes’ mangfoldige karriere gjennom mer enn 35 år.

Knut Værnes – gitar Kasper Værnes – sax Jørn Øien – keys Frode Berg – bass Og sist men ikke minst:

Omar Hakim – trommer

The post Knut Værnes Group w/ special guest Omar Hakim appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Vinterhagen, Sentralen, Øvre slottsgate 3
AOJO – Akershus & Oslo ungdomsjazzorkester
1800 entré
Oslo jazzfestival

Det er fryktelig mange dyktige unge musikere i Norge for tiden, og det virker som om de bare blir flinkere og flinkere for hvert år som går. Et eksempel på dette er de unge musikerne som utgjør Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester (AOJO).

Orkesteret drives av Østnorsk jazzsenter og ledes av sørafrikansk-norske Shannon Mowday.

Om du er ute etter fremtiden i norsk jazz, så har vi en klar anbefaling: ta turen innom denne konserten!

Mer info om AOJO: https://ostnorsk.jazzinorge.no/aojo-akershus-og-oslo-ungdomsjazzorkester/

The post AOJO – Akershus & Oslo ungdomsjazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Sentralen, Forstanderskapsalen
Kids in Jazz ? finalekonsert!
1800 entré Billetter kjøpes i døra.
Kids in Jazz

Velkommen til avslutningskonserten for Kids in Jazz 2018!

I løpet av 6 dager og 10 konserter, har rundt 70 barn fra hele verden spilt jazz sammen på ulike scener i Oslo. Vi får høre helt nye bandkonstellasjoner, jobbet frem i løpet av festivalen, fremføre jazz av ypperste klasse.

Konserten markerer avslutningen på Kids in Jazz 2018, og spilles i den ærverdige Forstanderskapsalen på Sentralen.

The post Kids in Jazz – finalekonsert! appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Blå
Sun Ra Arkestra
1900 entré
Blå

Det fantastiske afro-futuristiske jazzorkesteret Sun Ra Arkestra har tatt turen hele veien fra Saturn for å spille på BLÅ. Etter at Sun Ra døde i 1993 har orkesteret hans fortsatt å turnere under ledelse av den 94-årige (!) saxofonisten Marshall Allen, der Arkestra blander swingende storbandarrangementer med fri improvisasjon og avantgarde jazz, i en storslått hyllest til sin åndelige leder. Sun Ra Arkestra er galskap, groove og intergalaktisk kaos.

Marshall Allen (director, alto sax, flute), Cecil Brooks (trumpet), Tara Middleton (voc, viol), Knoel Scott (vocal, sax), James Stewart (tenor sax), Danny Ray Thompson (baritone sax), Dave Davis (trombone), Farid Barron (piano), Elson Nascimento (perc, surdo), Tyler Mitchell (bass), Wayne Anthony Smith Jr (drums).

Hver dag spiller Sun Ra Arkestra to sett og konsertstart er en time etter at dørene åpner.

The post Sun Ra Arkestra appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Herr Nilsen
Bridges m/ Seamus Blake
2000 entré
Oslo jazzfestival

Bridges med Seamus Blake er et moderne og internasjonalt jazzprosjekt satt i gang av den Oslo-baserte svenske trommeslageren og bandlederen Anders Thorén. Bandet består av den kanadiske saksofonisten Seamus Blake, trompetist Hayden Powell, pianist Espen Berg, bassist Jesper Bodilsen og Thorén. Prosjektet har som mål å fungere som en brobygger mellom ulike musikalske verdener der de benytter seg av muligheten til å utforske hverandres forskjeller.

Seamus Blake var sist å se på Oslo Jazzfestival med en strålende konsert med Bjørn Vidar Solli i 2016. «Oslo er en god jazzby å være i», sa Blake i et intervju med Dagsavisen ifm den konserten. Vi er sikre på at Bridges med Seamus Blake bidrar til å gjøre det til en enda bedre jazzby å være i denne kvelden!

The post Bridges m/ Seamus Blake appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Kulturhuset
Gutvik Ukentlig: Kent Kessler / Paal Nilssen-Love / Ketil Gutvik+ Ungsoloen: Egil Kalman
2000 entré
Konsertforeninga

Gutvik Ukentlig #3 – tirsdag 14. august på Kulturhuset

Kent Kessler – bass Paal Nilssen-Love – trommer Ketil Gutvik – gitar

Kent Kessler er kjent fra utallige fantastiske konstellasjoner i og utenfor Chicago. Denne tirsdagen møter han Ketil for aller første gang og Paal for ørtende gang.

Ungsoloen: Egil Kalman – bass Egil Kalman er en solid representant for den nye improvscenen i Oslo. Kjent for syngende bass-spill og buldrende elektronikk.

Døra er bemannet fra 1930, scenen er bemannet fra ca 2000. Den gule grisen tar 100,- (veiledende)

Videre i sesongen: #4 Tirsdag 21. august / Kulturhuset LAB

Lotte Anker (DK); saksofon Tanja Orning; cello Per Zanussi; kontrabass Ketil Gutvik; gitar

Ungsoloen: Helga Myhr; fele

#5 Tirsdag 28. august / KAFÉ HÆRVERK (NB!)

Anna Högberg (SE); saksofon Ketil Gutvik; gitar Ola Høyer; kontrabass Dag Erik Knedal Andersen; trommer

#6 Tirsdag 4. september / TBA Niklas Barnö (SE); trompet Ketil Gutvik; gitar Michaela Antalova; trommer

Ungsoloen: Julia Wiklund; sax

The post Gutvik Ukentlig: Kent Kessler / Paal Nilssen-Love / Ketil Gutvik+ Ungsoloen: Egil Kalman appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Nasjonal jazzscene
Arturo O’Farrill Quintet
2200 entré
Oslo jazzfestival

Tirsdag 14. august gjester Arturo O’Farrill Quintet Oslo Jazzfestival og Nasjonal Jazzscene Victoria.

Pianisten Arturo O’Farrill, sønn av den kjente musikeren, komponisten og dirigenten Chico O’Farrill, ble født i 1960. Etter å ha startet egen karriere og vært involvert i ulike musikalske samarbeid med bl.a Dizzy Gillespie, Carla Bley og Harry Belafonte ble han medlem i farens orkester Afro-Cuban Jazz Orchestra, som han også tok over da faren døde. I 2001 fikk han tilbud av Wynton Marsalis om å danne Afro Latin Jazz Orchestra som opptrådte regelmessig på Lincoln Center i New York. Arturo O’Farrill har dessuten vunnet Grammy hele fire ganger, senest i 2017 med beste jazzkomposisjon, og vært nominert sju!

Ved siden av musikken underviser også Arturo O’Farrill i jazz på ulike universiteter i USA. O’Farrills engasjement for den cubanske og latinske musikken er sterk, og han har gjort en stor jobb med å både fremme, løfte og bevare denne tradisjonen. Han har også engasjert seg i opprettelsen av den veldedige organisasjonen Afro Latin Jazz Alliancesom tilbyr instrumenter og musikkleksjoner til barn i den offentlige skolen i New York. Dette arbeidet i kombinasjon med sin fantastiske musikalske teft har gitt ham stjernestatus innad i det cubanske musikkmiljøet.

Sammen med sine to sønner Zachary og Adam O’Farrill samt Boris Koslov og Chad Lefkowitz Brown ble Arturo O’Farrill Quintet dannet, og det er disse vi får høre under årets Oslo Jazzfestival.

Piano – Arturo O’Farrill Trompet – Adam O’Farrill Trommer – Zachary O’Farrill Bass – Boris Koslov Saksofon – Chad Lefkowitz Brown

The post Arturo O’Farrill Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: Britta Virves Trio & General Post Office
2200 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

BRITTA VIRVES TRIO: kl. 22:00 Britta Virves Trio er en pianotrio som springer ut fra miljøet rundt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Trioen består bandleder Britta Virves (piano), Anders Langørgen (kontrabass) og Jonas Bäckmann (trommer). Trioen er inspirert av moderne jazz, klassisk musikk og filmmusikk. Musikken deres kan kanskje minne lyttere om bl. a Brad Mehldau Trio, Gerald Clayton Trio og Gilad Hekselman Trio.

BVT ble dannet våren 2016 og har spilt på en rekke jazzklubber i Stockholm, i tillegg til Stockholm Jazzfestival og New Sound Made festival. Høsten 2018 planlegger trioen å spille inn sitt debutalbum, så det er mye spennende i vente for dette unge bandet.

GENERAL POST OFFICE: kl. 23:20 General Post Office spiller bluesy frijazz. Dette er energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill.

Bandet møttes på Griegakademiet i Bergen og består av Aksel Øvreås Røed (sax), Isach Skeidsvoll (piano), Torkil Hjelle (kontrabass) og Sigurd Steinkopf (trommer). De skal spille inn et album til høsten.

The post Nordisk Showcase: Britta Virves Trio & General Post Office appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Universitetets Aula
Daniel Herskedal Trio & Marinemusikken
1800 entré
Oslo jazzfestival

Tubaisten og komponisten Daniel Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet Slow Eastbound Train i 2015. Siden har han gjort en rekke turnéer med eget ensemble i Europa og Asia, og i 2017 kom albumet The Roc. Begge album har blitt strålende mottatt i internasjonal presse og ført til flere bestillingsverk, blant annet for BBC Concert Orchestra under London Jazzfestival i 2016. På Oslo Jazzfestival vil du få oppleve urfremføringen av det bestillingsverket Old Salt Legends med Daniel Herskedal Trio og Marinemusikken.

En «old salt» er en sjømann som forteller historier fra havet – ofte med en god porsjon fantasi. Herskedal har de siste årene gjort studiereiser og turnéer til Syria, Palestina og Libanon, og hans måte å komponere og spille på er dypt inspirert av disse musikalske og menneskelige møtene.

Med dette utgangspunktet har Daniel Herskedal skrevet et verk med musikalske skildringer fra havet – og møtet mellom øst og vest.

Marinemusikken er blant Nord-Europas ledende blåseorkestere og har opptrådt verden rundt. De beveger seg smidig mellom ulike sjangre, og har spilte med en rekke kjente artister som Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum, Arve Tellefsen og Erik Bye. Sammen med sistnevnte mottok de også Spellemannsprisen i klassen viser i 2003.

Universitetets aula har vært åsted for en rekke spennende musikalske møter gjennom historien, og møtet mellom Daniel Herskedal trio og Marinemusikken føyer seg pent inn i denne rekken. Med sterke impulser fra ulike musikktradisjoner og Herskedals cinematiske og melodiske komposisjonsstil, vil dette bli en minneverdig sommerkveld i Aulaen.

Daniel Herskedal trio:

Daniel Herskedal – tuba, basstrompet og komposisjoner Eyolf Dale – piano Helge Norbakken – perkusjon

The post Daniel Herskedal Trio & Marinemusikken appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Nasjonal jazzscene
Desafinado Reunion
1800 entré
Oslo jazzfestival

Hver torsdag i perioden 1986 til 1993 kunne man ta steget fra et grått hverdags-Oslo og rett til Brasil på Smuget. Her var det nemlig ukentlige konserter med bossanovagitaristen Tom Lunds Desafinado, og det var med dette han la grunnlaget for sin karriere som gitarist og bandleder.

Gjestene som kom innom disse torsdagene på Smuget var ingen hvemsomhelst. Sveinung Hovensjø, Celio de Carvalho, Anne-Marie Giørtz , Morten Halle, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Rune Arnesen, Frank Jacobsen, Finn Sletten og Miki N’Doye var alle hyppige gjester.

På Desafinado reunion under Oslo Jazzfestival tar Tom Lund med seg vokalist Anne Marie Giørtz, saksofonist Morten Halle, gitarist Sveinung Hovensjø, pianist Bugge Wesseltoft, perkusjonist Celio de Carvalho og trommeslager Kenneth Ekornes. Vi ser frem til å invitere til en svipptur innom Brasil på Nasjonal Jazzscene Victoria med Desafinado.

The post Desafinado Reunion appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Vinterhagen, Sentralen, Øvre slottsgate 3
BUVUS – Buskerud & Vestfold ungdomsstorband
1800 entré
Oslo jazzfestival

Buskerud og Vestfold ungdomsstorband (BUVUS) er et jazzorkester med 19 medlemmer som spiller musikk som består av både gamle slagere og ny, originalskrevet musikk for besetningen. Fellesnevnere er groover og sterke melodier med plass til mye improvisasjon. Medlemmene kommer fra fylkene Buskerud og Vestfold, og møtes fem helger i året for å øve, spille og jamme sammen. Bandet ledes av Andreas Rotevatn og Steffen Granly.

Mer info om BUVUS: www.buvus.no

The post BUVUS – Buskerud & Vestfold ungdomsstorband appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Blå
Sun Ra Arkestra
1900 entré
Blå

Det fantastiske afro-futuristiske jazzorkesteret Sun Ra Arkestra har tatt turen hele veien fra Saturn for å spille på BLÅ. Etter at Sun Ra døde i 1993 har orkesteret hans fortsatt å turnere under ledelse av den 94-årige (!) saxofonisten Marshall Allen, der Arkestra blander swingende storbandarrangementer med fri improvisasjon og avantgarde jazz, i en storslått hyllest til sin åndelige leder. Sun Ra Arkestra er galskap, groove og intergalaktisk kaos.

Marshall Allen (director, alto sax, flute), Cecil Brooks (trumpet), Tara Middleton (voc, viol), Knoel Scott (vocal, sax), James Stewart (tenor sax), Danny Ray Thompson (baritone sax), Dave Davis (trombone), Farid Barron (piano), Elson Nascimento (perc, surdo), Tyler Mitchell (bass), Wayne Anthony Smith Jr (drums).

Hver dag spiller Sun Ra Arkestra to sett og konsertstart er en time etter at dørene åpner.

The post Sun Ra Arkestra appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out Festival 2018: Pan-Scan Ensemble / Trio Blurb / DNA? AND? m/Hamid Drake / DKV
1900 entré
Konsertforeninga

BLOW OUT FESTIVAL 15. -18. august 2018 på Café Mir Fire dager med fritt improvisert musikk, levert av fantastiske musikere fra inn – og utland.

Onsdag 15. august:

PAN-SCAN ENSEMBLE Lotte Anker – saksofon Signe Emmeluth – saksofon Julie Kjær – saksofon Thomas Johansson – trompet Goran Kajfes – trompet Emil Strandberg – trompet Sten Sandell – piano Paal Nilssen-Love – trommer Ståle Liavik Solberg – trommer

DNA? AND? + HAMID DRAKE Vilja Ellefsen Larsen Zelda Røyneberg Vilde Erikstad Sambou Jobarteh Ola Skarsæterhagen Bjarne Larsen Stina Moltu Harald Fetveit Hamid Drake

TRIO BLURB Maggie Nicols – vokal Mia Zabelka – fiolin John Russel – gitar

DKV Ken Vandermark – saksofon & klarinett Kent Kessler – bass Hamid Drake – trommer

Konsertstart 20:00.

The post Blow Out Festival 2018: Pan-Scan Ensemble / Trio Blurb / DNA? AND? m/Hamid Drake / DKV appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Oslo konserthus
Terje Nilsen m/ KORK
2000 entré
Oslo jazzfestival

Terje Nilsen er uten tvil en av Norges flotteste låtskrivere og det er med en stor glede at Oslo Jazzfestival inviterer til en eksklusiv konsert med denne nordnorske trubaduren i Oslo Konserthus sammen med eget band og med Kringkastingsorkesteret.

– Personlig har jeg alltid hatt sansen for Terje Nilsen både som låtskriver og sanger. Da den nordnorske visebølgen skylte nedover mot sør på syttitallet var det “Mjelle» som ble en av de mest spilte låtene. Den har også vist seg å være en av de mest slitesterke. Senere har det kommet flere flotte originaler fra Terjes skrivebord og hans særegne bassrøst har satt tydelige spor i samarbeidet med andre artister som bl.a. Tonje Unstad og Tungtvann, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Terje Nilsen hadde egentlig lagt gitaren på hylla for noen år siden, men så gjorde han et knakende godt comeback med albumet «Nye Låta» og påfølgende bejublede konserter på Trondheim Jazzfest i 2017.

Jazz og visetradisjon har alltid hatt et nært forhold, og vi gleder oss til å få lov å presentere Terje Nilsen på nært hold i Oslo Konserthus.

The post Terje Nilsen m/ KORK appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Cosmopolite
Lisa Simone
2000 entré
Oslo jazzfestival

Lisa Simone er en kvinne med mange talenter. Hun er blant annet skuespiller og Oscar-nominert filmprodusent, men det er selvfølgelig hennes medfødte evner som sanger som bringer henne til Oslo Jazzfestival. Og når vi sier medfødt så er ikke det uten grunn: Lisa Simone er nemlig datter av den mildt sagt legendariske sangerinnen Nina Simone.

Parallelt med å stå på scenen på Broadway bygde Simone opp sin karriere som sangerinne. Hun var bl.a vokalist for acid jazz-gruppen Liquid Soul en periode, noe som gav henne en Grammy-nominasjon for albumet Here’s the deal i 2000. I senere tid har hun gjort seg bemerket for sitt arbeid som soloartist der hun byr på en sjelfull blanding av soul og jazz. Med dette materialet har hun spilt på festivaler som Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz og Marciac Jazz Festival. Det bør også nevnes at hun også har godt forhold til Norge, da hun i 2016 gav ut albumet Live at the Edge med Tromsø Big Band.

Under Oslo Jazzfestival vil du kunne se henne med sin kvartett på Cosmopolite. Og kanskje, om du er heldig, så får du et glimt av henne blant publikum på teaterforestillingen ”I Am Nina” på Nordic Black Theatre med Noziswe og Mariama Astrid Ndure i rollen som Nina Simone.

The post Lisa Simone appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Herr Nilsen
Kristoffer Kompen Quintet
2000 entré
Oslo jazzfestival

Kristoffer Kompen er en av landets mest allsidige trombonister, og et kjent ansikt for mange av Oslo Jazzfestivals publikummere. Han er komfortabel med å krysse jazzens sjanger- og stilgrenser og var i fjor å se på festivalen med både Jazzin’ Babies og Eyolf Dales Wolf Valley-prosjekt.

Høsten 2017 gav Kompen ut albumet Sundown, som er hans tredje album med egne komposisjoner. Her ønsker Kompen å utfordre det tradisjonelle jazztrombonespråket med moderne melodiske linjer, og det lykkes han med i stor grad.

Det er dette solomaterialet Kompen presenterer på Herr Nilsen sammen med sin fortreffelige kvintett bestående av Atle Nymo (sax, bassklarinett), Eyolf Dale (piano), Jo Skaansar (bass) og Pal Hausken (trommer).

Kristoffer Kompen – trombone og komposisjoner Atle Nymo – sax og bassklarinett Eyolf Dale – piano Jo Skaansar – bass Pål Hausken – trommer

The post Kristoffer Kompen Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Røverstaden
Charlotte Dos Santos
2130 entré
Oslo jazzfestival

Charlotte Dos Santos er fortsatt et relativt ferskt navn i den norske musikkfloraen, men hun har allerede rukket å pryde Jazznytts forside, blitt omtalt som «Norges beste soul-artist» av Natt&Dag og nominert til Spellemann i kategorien Årets nykommer. I 2017 slapp hun det kritikerroste debutalbumet Cleo. Samme år spilte hun på ØYA og ble belønnet med gode terningkast. Dos Santos er født i Oslo, men har base i både New York og Berlin. Dette internasjonale og kosmopolitiske kommer frem i musikken hennes. En sjelfull miks av jazz, soul, R’n’B med bossa nova-rytmer som vil appellere like mye til jazz- som soul-fans.

Dos Santos er et stjerneskudd av de sjeldne som vil prege musikkmiljøet i lang tid fremover. Nylig hadde hun en miniturné her i Norge som hun avsluttet med å spille for et utsolgt Nasjonal Jazzscene Victoria i januar. Men et sjeldent godt debutalbum og en nominasjon som «Årets Nykommer & Gramostipend» fra Spellemann i bagasjen, kan vi trygt si at denne artisten er verdt å sjekke ut på årets Oslo Jazzfestival!

Sørg for å få med dere Charlotte Dos Santos på Røverstaden 15. august!

The post Charlotte Dos Santos appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Nasjonal jazzscene
Sinne Eeg
2200 entré
Oslo jazzfestival

Danske Sinne Eeg var sist å se på Nasjonal jazzscene Victoria i fjor og vi ser frem til å presentere henne igjen på samme scene nå under Oslo Jazzfestival. Eeg har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste jazzvokalister. Hun har en distinkt nordiske tone og et moderne uttrykk, samtidig som det er klare linjer å spore til hennes forbilder som Betty Carter og Sara Vaughan.

Sinne Eeg ble tildelt Danish Music Award i kategorien Best Jazz Vocal CD for albumet Face the music i 2014. Hun er også den eneste kvinnelige musikeren som har blitt tildelt den danske versjonen av Buddy-prisen, nemlig Ben Webster-prisen.

Sinne Eeg er aktuell med albumet Dreams der hun har med seg de meritterte amerikanske musikerne Joey Baron, Larry Koonse og Scott Colley, i tillegg til sin faste pianist Jacob Christoffersen. På konserten under Oslo Jazzfestival får du møte henne på scenen med nevnte Christoffersen, bassist Lennart Ginman og trommeslager Morten Lund. Alle disse musikerne er også Ben Webster-prisvinnere, noe som gjør at vi med hånden på hjertet kan si at dette blir en kveld med noe av det ypperste dansk jazz har å tilby.

The post Sinne Eeg appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: Joonas Tuuri Quartet & WITS Art Collective
2200 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

JOONAS TUURI QUARTET: kl. 22:00 Joonas Tuuri Quartet er et band fra Helsinki, Finland, med medlemmer som studerer på jazzlinja ved Sibelius. Bandet består av Joonas Tuuri (kontrabass), Ilmari Rönkä (altsax), Toomas Keski-Säntti (piano) og Anssi Tirkkonen (trommer). JTQs jazz er inspirert av musikere som Joe Sanders, Dave Holland, Chick Corea og Kendrick Scott, og soundet deres kan minne om band som Kendrick Scott Oracle, Dave Holland Quartet og Joe Sanders Group. Kvartetten har spilt sammen siden 2017 og tar sikte på å spille inn og gi ut sitt første album i år.

WITS ART COLLECTIVE: kl. 23:20 WITS Art Collective er et musikalsk kollektiv bestående av masterstudenter ved WITS School of Arts i Johannesburg, Sør-Afrika. Kvartetten ble samlet over et felles ønske om å hylle ikoniske Sør-Afrikanske jazzmusikere med sine egne komposisjoner. Bandet består av vokalist Keorapetse Kolwane, trompetist Tal Gordon, pianist Mdu Mtschali og trommeslager Nick Bjorkman.

The post Nordisk Showcase: Joonas Tuuri Quartet & WITS Art Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Nasjonal jazzscene
Trondheim Jazzorkester & Ole Morten Vågan
1800 entré
Oslo jazzfestival

I løpet av de siste årene har Trondheim Jazzorkester vist seg som et virkelig spennende og allsidig storband. Muligens er det et resultat av at TJO arbeider prosjektbasert, med ulike kunstneriske ledere og med ulike besetninger. Blant samarbeidspartnerne kan vi finne navn som Chick Corea, Pat Metheny, New York Voices, Joshua Redman og norske profiler som Erlend Skomsvoll, Jon Balke og Anja Lauvdal/Heida Mobeck (Skrap).

På Oslo Jazzfestival i år blir det bassisten Ole Morten Vågan i tøylene. Ole Morten Vågan er en av Norges mest ettertraktede bassister. Kanskje har du sett og hørt ham med kvintetten Motif, eller sammen med musikere som Bugge Wesseltoft, Joshua Redman, John Scofield, Terje Rypdal, Maria Kannegaard, Nils Petter Molvær eller Jon Christensen.

TJO & Ole Morten Vågans konserter har blitt møtt med jublende publikum fra Trondheim til Bremen, så vi er helt sikre på at det blir jublende tilstander på Nasjonal Jazzscene Victoria under Oslo Jazzfestival også.

The post Trondheim Jazzorkester & Ole Morten Vågan appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out Festival 2018: Isabelle Duthoit / Lene Granger / Hamid Drake – Sten Sandell – Maggie Nicols / Paul Lytton – Lotte Anker / Katt Hernandez / Thomas Lehn / Paul Lovens
1900 entré
Konsertforeninga

BLOW OUT FESTIVAL 15. -18. august 2018 på Café Mir Fire dager med fritt improvisert musikk, levert av fantastiske musikere fra inn – og utland.

Torsdag 16. august

Isabelle Duthoit – vokal / klarinett Lene Grenager – cello Hamid Drake – trommer

Sten Sandell – klavikord “ur den anti-fascistiska sångboken”

Maggie Nicols – vokal Paul Lytton – trommer

Lotte Anker – saksofoner Katt Hernandez – fiolin Thomas Lehn – synth Paul Lovens – trommer

Konsertstart 20:00

The post Blow Out Festival 2018: Isabelle Duthoit / Lene Granger / Hamid Drake – Sten Sandell – Maggie Nicols / Paul Lytton – Lotte Anker / Katt Hernandez / Thomas Lehn / Paul Lovens appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Human Mote
Circumstances Trio Jerve/Thornton/Thorén på Human Mote
1900 entré Gratis inngang
Human Mote

JAZZKONSERT torsdag 16. august på HUMAN MOTE

Det er jazzfestival i Oslo og Tøyen Torg skal levere en ordentlig intimkonsert hvor cocktails og jazzdigg står i høy kurs. Gratis inngang. (Kjøp gjerne plater fra bandet)

CIRCUMSTANCES TRIO Kjetil Jerve (NO) – piano Tim Thornton (UK) – kontrabass Anders Thorén (SE) – trommer

Circumstances trio ble til ved tilfeldigheter for ett år siden da åpningsakten ved konsertserien BYJAZZ måtte finne en vikar til pianokrakken. Anders og Tim hadde tidligere møttes over en bedre pizza i Roma da de avtalte å ta med seg en italiensk pianist for å spille i den norske hovedstad – som i siste liten måtte avlyse. Kjetil og Anders hadde hatt noen sessions tidligere i 2017 så det passet bra å få inn Jerven som innbytter fra pianobenken.

Anders er produsent for plateselskapet AMP Music & Records og har stått for en rekke utgivelser fra seg selv og andre, både up-and-coming og prominente norske og internasjonale musikere. Med fokus på god lyd har Rainbow Studio vært hovedsete for mange av innspillingene, noe som gjorde det naturlig å ta med denne nye konstellasjonen for et par timers lek etter konserten på Bar Django sist august.

Resultatet ble Circumstances, et album med komposisjoner fra Kjetils gamle katalog, fra Tims lager av matinspirerte titler (han er også med og driver KARVE, en storsatsing i London for kombinasjonen ferskkomponert jazz og gourmet-smaksmeny), tributter til noen favoritter og mye kollektiv improvisasjon.

Utgivelsen ble plukket ut som månedens utvalgte i DOWNBEAT, og pressen har vært rause med skryten: “Circumstances er omstændigheder, hvor mulighederne for at skabe god triojazz gribes.” (Jazznyt) “They play like they’ve been together for a decade” (AllAboutJazz) “En virkelig strålende pianotrio” (Dagens Næringsliv) “Fylt med overraskende vendinger og sprang” (VG) “Herlig og ikke minst vakkert!” (Nettavisen) “Fryktelig bra spilt!” (Salt Peanuts)

https://sptfy.com/17K4

The post Circumstances Trio Jerve/Thornton/Thorén på Human Mote appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Herr Nilsen
JUNO
2000 entré
Oslo jazzfestival

I 2017 opptrådte JUNO som en del av Oslo Jazzfestivals Nordisk Showcase. Dette gikk så bra at de i år allerede er tilbake igjen på Herr Nilsen!

JUNO består av fem unge musikere fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Bandet er et friskt pust inn på jazzscenen og spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk. Juno er et lekent og energisk band som byr på en salig blanding av frijazz og nesten-pop-aktige melodier med scat, rap, energisk soloer og temposkifter. Med en besetning bestående av to vokalister, saksofonist, bassist og trommeslager, har bandet et karakteristisk preg som både gleder og overrasker publikum. I disse dager reiser de rundt i Norge og spiller og på reiseruta har de også et par utstikkere til Sverige og Danmark. Vi gleder oss til å høre JUNO anno 2018!

Thea Ellingsen Grant – vokal Malin Dahl Ødegård – vokal Mona Krogstad – tenorsaksofon Georgia Wartel Collins – kontrabass Ingvald Vassbø – slagverk

The post JUNO appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Cosmopolite
Zap Mama
2000 entré
Oslo jazzfestival

Bak navnet Zap Mama finner du den Belgisk-Kongolesiske sangerinnen Marie Daulne som i løpet av 25 år lang karriere har bydd på sin særegne og eklektiske blanding av afropop, jazz hiphop og soul. Hennes sterke scenetekke og glimrende vokalteknikk har imponert musikerkolleger og publikummere på tvers av sjangergrenser, og hun har samarbeidet med artister som Erykah Badu, Common, The Roots og Sergio Mendez.

Sist Zap Mama spilte i Oslo var på Cosmopolite under Oslo World Music Festival i 2004. Konserten endte med ellevill jubel og en anmeldelse i Dagsavisen der Mode Steinkjer skrev at «Skulle man gjort noe så uhørt som å kåre en vinner under Oslo World Music Festival ville Zap Mama være en sterk kandidat». Om Zap Mama ender opp med å vinne årets Oslojazz vet vi ikke, men vi er i alle fall helt sikre på at blir nok en uforglemmelig kveld på Cosmopolite under Oslo Jazzfestival.

The post Zap Mama appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Røverstaden
Terje Rypdal Conspiracy m/ Palle Mikkelborg
2130 entré
Oslo jazzfestival

Terje Rypdal er en av våre mest anerkjente musikere internasjonalt. Han startet sin karriere som gitarist i rockebandet The Vanguards 1961 og dannet det som omtales som Norges første supergruppe The Dream i 1967. Han var også medlem av Jan Garbareks sagnomsuste kvartett fra 70-tallet sammen med Jon Christensen og Arild Andersen. Nå har han bikket 70 år og har en karriere som spenner over fem tiår. Han har mottatt tre Spellemannspriser, så vel som Buddy-prisen i 1985. Senest i 2012 ble han innlemmet inn i Rockheim Hall of Fame.

Rypdal har aldri vært fastbundet av sjanger, men heller åpen for det meste. Han har like gjerne samarbeidet med metal-bandet Enslaved, Mari Boine og Ronnie Le Tekrø, som jazzmusikerne Jon Christensen, Palle Mikkelborg, Jan Garbarek, Karin Krog og Elefant 9. Ved siden av dette har han arbeidet som komponist, noe som har resultert i hele sju symfonier. Han eksperimenterer med både Harley Davidson motorsykler, filmsnutter, ferjehorn og jetflymotorer i sine forestillinger.

Tre dager etter han fylte 70 år i august 2017, ble det holdt en storstilt feiring med jubileumskonsert på et utsolgt Nasjonal Jazzscene Victoria. Her stilte musikerkollegaer opp, og man ble vitne til et forrykende show med Terje Rypdal og hans hvite Fender Stratocaster i spissen.

I år er han å finne på Røverstaden, som før huset det kjente Club 7 i Vika. Dette er lokaler Rypdal har spilt i mange ganger tidligere, og det er sann glede å bringe ham tilbake til denne scenen. Med seg har han Endre Hareide Hallre, Ståle Storløkken og Pål Thowsen, en kvartett som utgjør Terje Rypdal Conspiracy. Han sier selv at denne kvartetten er som starten på en ny æra. I tillegg til de faste konspiratorikerne er en av de musikerne han har samarbeidet mest med opp gjennom årene, den danske trompeteren Palle Mikkelborg, med som gjest denne kvelden.

The post Terje Rypdal Conspiracy m/ Palle Mikkelborg appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Nasjonal jazzscene
Fred Hersch (solo)
2200 entré
Oslo jazzfestival

«The most arrestingly innovative pianist in jazz over the last decade”, skrev Vanity Fair om den amerikanske jazzmusikeren, bandlederen, komponisten og pedagogen Fred Hersch. I år kommer han til Oslo Jazzfestival for å spille en eksklusiv solokonsert!

I en alder av fire begynte Fred Hersch å spille piano. 21 år gammel ble han en del av jazzlivet i New York, og har siden den gang hatt byen som base. Ved siden av å være en svært aktiv artist, underviser også Hersch unge musikere. Brad Mehldau som var en av hans tidligere elever, sier at hvis det ikke hadde vært for Fred Hersch ville han nok ikke spilt selv. Hersch kan i tillegg også vise til hele 12 Grammy-nominasjoner og vinner av en rekke internasjonale jazzpriser.

Hersch har hatt store helseproblemer knyttet til sin HIV-diagnose, som han har vært åpen om. Han har figurert som talsperson for saken og det ble i 2016 laget en dokumentar om ham der dette, ved siden hans virke som musiker, var i fokus. I 2008 havnet han i en to måneders lang koma som følge av lungebetennelse, noe som senere ble skildret i en teater forestilling han også har skrevet; My Coma Dreams.

Hersch har utgitt musikk for mange besetninger og konstellasjoner og opptrådt live på alt fra store festivaler til intime jazzscener. På Nasjonal Jazzscene Victoria spiller han denne gang solo og det er bare å glede seg til vakkert pianospill og flotte komposisjoner.

The post Fred Hersch (solo) appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: Hvalfugl & Aganche Lynx
2200 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

HVALFUGL: kl. 22:00 Iørefallende melodier i vakre arrangementer. Drøm deg vekk i en salighetsrus når Hvalfugl inviterer deg inn i deres univers, hvor fortellinger fra Skandinaviens gamle musiktradisjoner blir forent med lyden av den moderne ”nordiske tonen”.

I skjæringspunktet mellom det lett svevende og det store tunge finner vi folktrioen Hvalfugl. En trio som har skapt sitt eget lydunivers med melodier inspirert av både den danske og svenske folkemusikktradisjonen.

AGANCHE LYNX: kl. 23:20 Aganche Lynx er et band basert i Malmö, med musikere som studerer ved Rytmisk Musikkkonservatorium i København og Malmö Musikhögskola. Bandet består av Agnes Kofoed Christianson (vokal), Joel Selsfors (piano), Pelle Lindsjö (bass) og Kasper Lindberg (trommer).

Aganche Lynx skiller seg godt ut med sine teatralske fremførelser og komposisjoner med inspirasjoner fra jazz og world music. Publikummere har tidligere sammenlignet bandet med artister som Kate Bush og Frank Zappa. Vokalist Agnes Kofoed er spesielt inspirert av musikere som Kamilya Jubran og Tori Amos. Bandets debutalbum kommer ut senere denne høsten.

The post Nordisk Showcase: Hvalfugl & Aganche Lynx appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Nordisk Showcase: Aganche Lynx, Vad Vi Vet, Joonas Tuuri Quartet, Fergus McCreadie Trio, Bangkok Lingo & WITS Art Collective
1630 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

Aganche Lynx: kl. 16:30

Vad Vi Vet: kl. 17:45

Joonas Tuuri Quartet: kl. 19:00

Fergus McCreadie Trio: kl. 20:30

Bangkok Lingo: kl. 21:45

WITS Art Collective: kl. 23:00

The post Nordisk Showcase: Aganche Lynx, Vad Vi Vet, Joonas Tuuri Quartet, Fergus McCreadie Trio, Bangkok Lingo & WITS Art Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Nasjonal jazzscene
Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan & Jon Christensen
1800 entré
Oslo jazzfestival

I år fyller en av Norges aller flotteste musikere gjennom tidene 75 år. Musikeren det er snakk om er Jon Christensen, en mann med musikalske meritter, sensibilitet og kreativitet som de færreste kan måle seg med.

– Jon Christensen har hatt en enorm betydning for norsk jazz og for norske jazzmusikere. Ikke bare har han vært i toppen internasjonalt og spilt med alle de store gutta og medvirket på over 60 ECM utgivelser, men han har også vært en viktig del av det kreative miljøet her hjemme og dermed bidratt til at norsk jazz har en svært høy stjerne internasjonalt. I tillegg til å være en fantastisk musiker er det ikke noen ulempe med høy kulhetsfaktor og lun humor, sier festivalsjef Edvard Askeland om Jon Christensen.

Når en musiker av dette kaliberet er aktuell med et nytt album i et jubileumsår, er det noe vi rett og slett må rydde plass til på programmet. Spesielt når plata og ikke minst medmusikantene er så pass flotte som dette: Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg.

Kvartetten er ledet av den danske gitaristen Jakob Bro som tidligere har samarbeidet med artister som Tomasz Stánko, Lee Konitz og Bill Frisell. Den danske trumpetisten Palle Mikkelborg (som spiller med Terje Rypdal på Røverstaden dagen før denne konserten) har spilt med legender som Gil Evans, George Russel, Miles Davis og vår egen Jan Garbarek. I tillegg til Christensen består rytmeseksjonen av den amerikanske bassisten Thomas Morgan, som til tross for sin relativt unge alder har jobbet med musikere som Bill Frisell, Lee Konitz, John Abercrombie og Paul Motian, for å nevne noen.

Med det ferske ECM-albumet Returnings i bagasjen og musikere av beste merke tegner dette seg fort til å bli en av årets «ikke gå glipp av dette»-opplevelser.

The post Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan & Jon Christensen appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Erlend Apneseth Trio
1800 entré
Oslo jazzfestival

Erlend Apneseth Trio er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Erlend Apneseth Trio Da hardingfelevirtuos Erlend Apneseth debuterte med CD- utgivelsen Blikkspor, var det en blanding av slåtter og improvisasjon som sto side ved side. Nå har han tatt steget ut i et åpent landskap i en trio med bred erfaring fra både improvisasjonsmusikk og rock.

Bandlederen er en av landets fremste hardingfeleutøvere, opptrer i A-klassen under Landskappleiken, har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, mottatt en rekke priser og ble i fjor nominert til Spellemann både i kategorien åpen klasse og i folkemusikklassen.

Erlend Apneseth Trio består av trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher) og Apneseth selv.

Trioens første album Det andre rommet kom i 2016 og fikk fantastiske anmeldelser i alt fra MOJO til Dag & Tid. De har en leken håndtering av tradisjon på den ene siden og eksperimentering på den andre siden. Jazznytts Maren Ørstavik beskriver dette godt: – «de ukjente og mer eksperimentelle klangene låter forunderlig gjenkjennelige, samtidig som tradisjonselementene låter nye og friske».

På Oslo Jazzfestival får vi oppleve denne glimrende trioen i Forstanderskapssalen på Sentralen.

The post Erlend Apneseth Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Bendik Giske & Amund Ulvestad
1900 entré
Oslo jazzfestival

Bendik Giske & Amund Ulvestad er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Bendik Giske & Amund Ulvestad Saksofonisten og komponisten Bendik Giske har skrevet og produsert musikk for scene-, performance-, og billedkunst og hans siste arbeid ble nylig innkjøpt av galleriet og stiftelsen Lafaytte Anticipations. Giske har opptrådt på festivaler, klubber og areaner for samtidskunst, bl.a. Berghain, Art Basel, MoMA PS1, New Museum i New York, ICA og Frieze i London, Berlin Biennale, Øyafestivalen og hovedscenen på Operaen i Oslo. Og det er flott å endelig kunne ha ham tilbake på Oslo Jazzfestival etter hans fullstappede konsert hos oss med gruppa Listen! sammen med Espen Berg og Daniel Herskedal helt tilbake i 2007.

I sitt nye prosjekt arbeider han med å utfordre kroppens og instrumentets fysiske begrensninger i tillegg til å utforske instrumentalistens performative rolle. I samarbeid med lydkunstenere Amund Ulvestad arbeider han med utvidede teknikker som fusjoneres med idealer fra elektronisk musikk og overskrider skillet mellom akustiske og elektroniske sjangere.

Alt ligger til rette for en stor og intens opplevelse i Hvelvet på Sentralen under Oslo Jazzfestival.

The post Bendik Giske & Amund Ulvestad appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out Festival 2018: Krog/ Vågan/ Nilssen-Love – Scatter – Wachsman/ Moberg/ Lytton – Trespass Trio m / Susana Santos Silva
1900 entré Medlemspris gjelder medlemmer av Konsertforeninga og andre jazzklubber under Norsk jazzforum.
Konsertforeninga

Blow Out! Festival 2018 på Café Mir (snart kjent som gamle Mir).

Fire dager med fritt improvisert musikk, levert av fantastiske musikere fra inn – og utland.

Program for fredag 17. august

19:30: Jazzprat Audun Vinger i samtale med far og sønn Terry og Paal Nilssen-Love

20:00 Karin Krog – vokal Ole Morten Vågan – bass Paal Nilssen-Love – trommer

SCATTER Phil Minton – vokal Pat Thomas – piano Dave Tucker – gitar Roger Turner – trommer

Philipp Wachsmann – fiolin/bratsj Kalle Moberg – akkordeon Paul Lytton – trommer

TRESPASS TRIO + SUSANA SANTOS SILVA Martin Küchen – saksofoner Per Zanussi – bass Raymond Strid – trommer Susana Santos Silva – trompet

The post Blow Out Festival 2018: Krog/ Vågan/ Nilssen-Love – Scatter – Wachsman/ Moberg/ Lytton – Trespass Trio m / Susana Santos Silva appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Jazzpurk: Majorstuen ØrkenbluesEnsemble & Nybo/Ravn
1930 entré
Oslo jazzfestival

Jazzpurk presenterer Majorstuen ØrkenbluesEnsemble & Nybo/Ravn Sted: Gymsalen, Sentralen

JAZZPURK er en Oslo-basert konsertserie for jazz- og improvisasjonselskere med base på Studentsamfunnet Bislett, som er knyttet til universitetet OsloMet (tidl. HIOA). Her får jazzmusikere i etableringsfasen fra hele Norge mulighet til å vise seg frem en gang i måneden. Oslo Jazzfestival har invitert Jazzpurk til å avslutte sommerferien på Sentralen under årets festival.

Om bandene:

Nybo/Ravn: kl. 19:30 Nybo/Ravn er et samarbeid mellom komponist Arne Martin Nybo og poet Ulrik Ravn, der all musikken er komponert og basert på Ravn sine dikt og tekster. Visjonen med prosjektet var å blande de to kunstformene; norsk jazz og poesi opplesning, som sammen setter en helt egen stemning og dybde, og gir en litt annerledes konsertopplevelse.

Besetning: Ulrik Ravn – Vokal/tekst, mac/fx Karoline Wallace – Vokal Jørgen Mathisen – Fiolin Simen Kiil Halvorsen – Trompet Arne Martin Nybo – Gitar Petter Asbjørnsen – Bass Per Kamfjord – Trommer

Majorstuen ØrkenbluesEnsemble: kl. 21:00 Majorstuen ØrkenbluesEnsemble spiller tradisjonell musikk fra områder i Oslo som Vestre Akbar Kirke, Islamdalsveien og Habibislett. Med inspirasjon fra legendariske utøvere og tradisjonsbærere som M. Ali Dal fra Oudins Gate og S. Ørken Dal fra Saharald Hårfagresgate søker vi å sette oppmerksomhet på denne glemte norske musikkformen. Denne musikken er overlevd gjennom arvtagere fra de ulike miljøene som har nedtegnet sin historie og blitt overlevert gjennom generasjoner før den nå har dukket opp i våre hender. På denne konserten har de invitert selveste Steinar Ofsdal som gjest!

Besetning: Andreas Andersen – gitar, oud Sofie Tollefsbøl – Vokal Birte Slettevoll – Vokal Ask Vatn Strøm – gitar Ingrid Skåland Lia – sax Eskild Myrvoll – bass Torjus Nevland – perk Bård Berg – perk

The post Jazzpurk: Majorstuen ØrkenbluesEnsemble & Nybo/Ravn appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Cosmopolite
The Klezmatics
2000 entré
Oslo jazzfestival

The Klezmatics er et av verdens ledende klezmerband. Denne jødiske tradisjonsmusikken ønsket medlemmene av The Klezmatics å løfte frem igjen da bandet ble dannet i 1986. Dette bidro til at klezmermusikken fikk en real oppsving på 80-tallet etter å ha ligget i brakk i flere tiår.

The Klezmatics synger hovedsakelig på jiddisk, men har også spilt inn musikk på andre språk. Et eksempel på dette er det Grammy-vinnende albumet Wonder Wheel. Dette bestod av tidligere uinnspilte låter av folkesangeren Woody Guthrie som fikk den særegne Klezmatics-behandlingen. I sine egne tekster tar bandet opp temaer knyttet til sosiale forandringer og taler de undertrykte og svakes sak.

Både originale, tidligere og nåværende medlemmer har ulik musikalsk bakgrunn, noe som er med på å gi et variert, bredt og overraskende lydbilde og sound.

Vi ser frem til å presentere dette flotte bandet på Cosmopolite som det aller første Klezmer-bandet på Oslo Jazzfestival.

The post The Klezmatics appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Kaada
2000 entré
Oslo jazzfestival

Kaada er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Kaada John Erik Kaada, eller bare Kaada som han helst kaller seg, er komponist og musiker med en kompromissløs holdning til sjangerfrihet. Han har utmerket seg med en rekke bestillingsverk og komposisjoner til norske og internasjonale filmer. Han er også medlem av det kjeledresskledde Stavangerbandet Cloroform, så vel som duoen Kaada/Patton med Mike Patton kjent fra det amerikanske bandet Faith No More. Bredden i Kaadas musikk har gjort at han kan høres på alt fra NRK P1 til The Super Bowl i USA.

I 2017 gjorde han et antall solokonserter og kjente på savnet av å være nettopp soloartist. I mai i år kom soloalbumet Closing Statements der Kaada viser seg som en særs elegant pianist.

– Det var egentlig pianist jeg drømte om å bli da jeg vokste opp. Jeg tok klassisk pianoutdannelse med påfølgende jazzutdannelse i New York. Men så gjorde jeg musikken til et par filmer, «Mongoland» og «Alt om min far”, som begge fikk veldig mye oppmerksomhet, og vipps så ramla jeg oppi komponistgryta, sier Kaada. Dermed er det Kaada solo ved flygelet vi får møte på Sentralen i år, men som den multi-instrumentalisten han er, vil han også ha med seg noen utvalgte instrumenter på scenen

The post Kaada appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Herr Nilsen
MonicaZ Vals
2000 entré
Oslo jazzfestival

Monica Zetterlund var en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over fire tiår. Mest folkekjær for oss i Norden ble hun med sine egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med bl a Hasse & Tage.

Det er ikke hvem som helst som kan tolke materialet og hedre hennes ettermæle «på rett vis», men vokalisten Stina Stenerud og hennes band er definitivt en gjeng som består prøven med glans. Stenerud er like mye historieforteller som en fremragende vokalist i denne sammenhengen. Hun binder sammen låtene med små historier, fakta og egne betraktninger rundt Zetterlunds låter. Bandet hun har med seg består av organist Palle Wagnberg, kjent fra Real Thing, som også bidrar som faktasufflør og svensk alibi, gitarist Eirik Berg Svela og trommeslager Erik Jøkling.

Tilfeldigvis ville Monica Zetterlund fylt 80 i år, noe som gir deg desto større grunn til å få med deg denne hyllesten på Herr Nilsen.

The post MonicaZ Vals appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Hedvig Mollestads 21:12
2100 entré
Oslo jazzfestival

Hedvig Mollestads 21:12 er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Hedvig Mollestads 21:12 Verket 21:12 laget av Hedvig Mollestad for solo gitar ble bestilt til maleren Ørnulf Opdahls utstilling Vintersolverv i desember 2017. Opdahls kunstnerskap strekker seg over 50 år, men han er mest kjent for sine romantiske samtidstolkninger av den mektige naturen på Sunnmøre. Mollestad er hans sambygding, og verket 21:12 tar utgangspunkt både i Opdahls malerier, men like mye i hennes egne erfaringer med stemningene i den vestlandske naturen, med særlig fokus på lys og mørke, samt overgangene og spillet dem imellom.

Mollestad er mest kjent for sitt arbeid med den sjangereksperimenterende og hardtslående trioen sin, men viser her fram en annen side ved sitt gitarspill. Hun maner fram blendende sol over snødekte tinder, dundrende dalmørke der ferga ligger i bunn og vugger, lukt av hav og råtten driv-ved, og ikke minst piskende regn som svir på kinna og skummende bølger som drar så sterkt under overflaten at de sluker deg hel om du kommer for nær!

Under Oslo Jazzfestivalen får du oppleve denne eksklusive solokonserten i Hvelvet på Sentralen.

The post Hedvig Mollestads 21:12 appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Nasjonal jazzscene
Bendik Hofseth
2200 entré
Oslo jazzfestival

Bendik Hofseth er artist, sanger, saksofonist, låtskriver, pedagog og produsent. Han er vel også den norske jazzmusikeren som har vært nærmest et internasjonal gjennombrudd som popstjerne tilbake på 90-tallet.

Karrieren begynte allerede sent på syttitallet i miljøet rundt Club 7. Til tross for sin unge alder spilte han med alt som kunne krype og gå på musikkscenen fra frijazz til popmusikk, R&B til klassisk. Han studerte komposisjon på Musikkhøgskolen samtidig med studier ved UiO.

I 1987 ble han invitert til å spille med Steps Ahead som arvtager etter Michael Brecker. I seks år bodde han i NYC og turnerte verden rundt med Steps og andre konstellasjoner. Som saksofonist solist gjorde han innspillinger over hele verden, som jazzsolist men også med storband og symfoniorkestre.

I 1991 kom ”IX” som markerte begynnelsen som soloartist og sanger. I 1993 kom oppfølgeren ”Amuse Yourself” og Hofseth var da tilbake i Oslo for å virke derfra. Utgivelsene kom på rekke og rad utover 90-tallet, 4 i eget navn og opp imot hundre innspillinger hvor han deltok på andres plater. I 2016 ble IX relansert for å markere 25-årsjubileet. Dette ble feiret med en utsolgt konsert på Rockefeller som ble filmet og sendt på NRK.

Hofseth er nå aktuell med det kritikerroste albumet Atonement. På dette albumet tar han opp spørsmål som hvordan man kan reise seg etter å ha falt. Hvordan etablerer vi tillit etter å ha blitt forrådt? Kan vi gjenvinne tro etter at tvilen har fått oss til å vakle? Hvordan kan vi oppleve forsoning etter tap?

Det er dette repertoaret vi vil få presentert av Bendik Hofseth på Nasjonal Jazzscene Victoria, akkompagnert av Eivind Aarset, Helge Iberg, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen.

The post Bendik Hofseth appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: I LIKE TO SLEEP & I Just Came From The Moon
2200 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

I LIKE TO SLEEP: kl. 22:00 I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på aktivt siden høsten 2015. Med en felles interesse for det moderne “Trondheimsjazzuttrykket”, fri-improvisasjon, 60-/70-talls jazz og progrock, ble den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon til ILTS. Selv omtaler de sin musikk som «power jazz». Med mye improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier har ILTS et sterk egenart og identitet.

I JUST CAME FROM THE MOON: kl. 23:20 ”Spændvidden går fra det helt inderlige og skrøbelige, til det altomfavnende og udfordrende, hvor de stærke solistiske præstationer og gennemarbejdede kompositioner inviterer lytteren indenfor i et organisk og lyrisk univers…», var juryens begrunnelse da I Just Came From The Moon vant den danske Ung Jazz-konkurransen i 2016. Året etter slapp bandet debutalbumet Hoax som gav dem oppmerksomhet fra både nasjonal og internasjonal presse en hel del radiospilling på danske DR P8 Jazz. Siden den gang har bandet spilt en rekke konserter, noe som har gitt en ny dimensjon til bandets svevende lydunivers.

The post Nordisk Showcase: I LIKE TO SLEEP & I Just Came From The Moon appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson
2230 entré
Oslo jazzfestival

Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson I Gymsalen på Sentralen får du muligheten til å oppleve den norsk-islandske duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Deres første album «The Third Script» ble sluppet på Hubro i Juni 2017. I det stille vant det hjertene til både kritikere, publikum og fagfeller, noe som bl.a. resulterte i flotte omtaler, en invitasjon til Sigur Rós Nordur og Nidur festival, radiospilling over hele verden og nominasjon til Spellemann i åpen klasse.

Bassist Jo Berger Myhre har spilt med bl.a Nils Petter Molvær, Splashgirl, Susanna og Mariam the Believer, mens den islandske trommeslageren/keyboardisten Ólafur Björn Ólafsson har vært å se på scener med Sigur Rós, Jóhann Jóhannsson og Skúli Sverrisson. Med trommer, kontrabass og et Farfisa-orgel, lager Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson en slående original lydverden som egentlig ikke minner om noe annet.

The post Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Serendip: August Kann & Bark
2230 entré
Oslo jazzfestival

Serendip er festivalen der studentene ved Norges musikkhøgskole står som både arrangører og utøvere. I år har vi invitert dem til å vise frem NMH-band som de har trua på.

AUGUST KANN: kl. 22:30 Forstanderskapssalen, Sentralen

August Kann er en singer/songwriter fra Norges Musikkhøgskole som synger og spiller gitar. Han har skrevet sanger/tekster som baserer seg på mangfoldige samtaler og historier. Det handler om mennesker med ulik bakgrunn, legning og holdninger. Det handler om vennskap og kjærlighetsbrudd fra ulike perspektiver. Han beskriver også kamper i eget sinn, ofte med en optimistisk vinkling. Han har med seg et band med musikere utdannet ved jazzlinja på Norges musikkhøgskole.

Håkon Aase – Fele Selma French Bolstad – Fele Thea Emilie Wang – Vokal Fredrik Karwowski – Gitar Martin Morland – Bass Ivar Myrset Asheim – Trommer

BARK: kl. 23:30 Hvelvet, Sentralen

Bark er en jazzkvartett med base i Oslo. Med hovedtyngde i nordisk-inspirert jazz tøyer kvartetten i strikken med alt fra improviserte strekk, til gjennomkomponerte melodier og arrangementer.

Kvartetten har en ærlig og intim holdning til både musikken og konsertene sine. Denne musikken er ikke bare ment for det trente jazz-øre, men også for den som setter pris på god musikk og en god opplevelse. De fire gutta er samspilte og setter stor pris på hverandre som musikere og personer, noe de utstråler sterkt på konsert. Våren 2018 ble gutta svært godt mottatt på turné i Skandinavia. Og til høsten planlegger de å dra i studio for å lage et verdig produkt av musikken sin på opptak.

Adrian Barstad Andresen – Trompet Bjørn Helge Gammelsæter – Keys Erlend Tredal – Bass Sindre Bakkåker – Trommer

The post Serendip: August Kann & Bark appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Nasjonal jazzscene
Lillebror
1230 entré
Oslo jazzfestival

Det er ikke bare bare å gå i gang med å tolke nasjonalskatten Alf Prøysen, men bandet Lillebror klarer det med glans. Siril Malmedal Hauge, Alf Hulbækmo, Martin Miguel Almagro Tonne, Martin Lie Svendsen og Henrik Lødøen møttes allerede i 2011 på Sund Folkehøgskole i Inderøy, og senere på jazzlinja i Trondheim. Det var Prøysens navnebror og felles østerdøl, Alf Hulbækmo som kom på idéen om å tolke Prøysen en dag ved pianoet.

I fjor sommer kom debutalbumet Lillebror med elleve utvalgte Prøysen-låter og slippkonsert på selve Prøysenhuset på Rudshøgda.

Lillebror spiller og tolker Prøysen på en helt egen måte. De leker seg og rører borti både jazz, vise, pop og til dels blues, og vokalist Siril Malmedal Hauge fremfører Prøysen med sunnmørsdialekt. Lillebror gjør ingen skam på Alf Prøysens musikkarv. Tvert imot har de spritet det opp og gitt det nytt liv. Lillebror er Prøysen i ny drakt og en videreføring av musikkarven som de fleste nordmenn har med seg særlig via NRKs programmer.

Siril Malmedal Hauge – Vokal Alf Hulbækmo – Piano og munnspill Martin Miguel Almagro Tonne – Gitar Martin Lie Svendsen – Kontrabass Henrik Lødøen – Trommer

The post Lillebror appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Agbaland
1400 entré
Oslo jazzfestival

Agbaland er et prosjekt som springer ut av prosjektet Agbalagba Daada som spiller «voksenkonsert» på Oslo Jazzfestival i samme sal senere på kvelden. Med Agbaland får store og små barn oppleve gleden og lekenheten i jazzimprovisasjon på nært hold fra to av Norges beste improvisatører, duoen Terje Isungset og Per Jørgensen.

Perkusjonist Terje Isungset er kjent for å være en av nordens mest kreative perkusjonister. Ofte opptrer han med selvlagde instrumenter av materieller fra den norske naturen. Trompetist Per Jørgensen var sist å se på Oslo Jazzfestival da han spilte i Universitetets Aula med trioen Jøkleba og koret Oslo 14. Vi er helt sikre på at denne duoen kommer til å glede både store og små med denne konserten på Sentralen.

The post Agbaland appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
Blow Out Festival – Ken Vandermark + Phil Minton/ Nina deHeney/ Håvard Skaset
1500 entré
Konsertforeninga

Gratis matinékonsert i forbindelse med årets Blow Out! festival, som ellers foregår på Café Mir onsdag 15. til lørdag 18. august i år.

Klokken 15:00

Ken Vandermark solo (saksofon)

Phil Minton (vokal) Nina deHeney (bass) Håvard Skaset (gitar)

Gratis inngang, fri aldersgrense.

The post Blow Out Festival – Ken Vandermark + Phil Minton/ Nina deHeney/ Håvard Skaset appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Herr Nilsen
Asmundsen & Co – Hyllest til Pastor’n
1600 entré
Oslo jazzfestival

Asmundsen & Co er det nye bandet til bassist Tine Asmundsen. Med seg har hun Vidar Johansen og Rune Klakegg som også utgjør Lonely Woman sammen med Tine. I tillegg til denne sammensveisede trioen, er også de unge musikerne Magnus Aannestad Oseth og Terje Engen med i kompaniet.

En annen musiker som Asmundsen har samarbeidet mye med tidligere er legenden Einar Iversen, bedre kjent som Pastor’n.

Pastorn’s karriere som jazzmusiker startet så tidlig som på slutten av 40-tallet. Han mottok Buddy-prisen allerede i 1958 og er slått til Ridder av 1. klasse i St. Olavs Ordenen. I tillegg til å være en nestor for store deler av Norges jazzliv, har Pastor’n i figurert som en mentor for Asmundsen. Etter flere år med samarbeid bestemte hun seg for at det var på tide å gi tilbake med plata «Pastor’n». Dette er en hyllest til Einar Iversens lange karriere som komponist, og plata inneholder 11 spor fra perioden 1999-2009 hvor Iversen selv har vært med i utvelgingsprosessen av musikken. Verdt å nevne er også at Hilde Brunsvik, frivillig i Oslo Jazzfestival gjennom en årrekke, har skrevet en bok om Pastor’n – Et Jazzliv.

Asmundsen & Co gir nytt liv og uttrykk til Iversens musikk, og vi ser frem til å invitere til en flott ettermiddagshyllest til Pastor’n på Herr Nilsen.

The post Asmundsen & Co – Hyllest til Pastor’n appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Nordisk Showcase: Britta Virves Trio, I LIKE TO SLEEP, Tvuru, Hvalfugl, I Just Came From The Moon & General Post Office
1630 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

Britta Virves Trio: kl. 16:30

I LIKE TO SLEEP: kl. 17:45

Tvuru: kl. 19:00

Hvalfugl: kl. 20:30

I Just Came From The Moon: kl. 21:45

General Post Office: kl. 23:00

The post Nordisk Showcase: Britta Virves Trio, I LIKE TO SLEEP, Tvuru, Hvalfugl, I Just Came From The Moon & General Post Office appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
Magnolia Jazzband m/Hilde Louise Asbjørnsen
1800 entré
Oslo jazzfestival

Magnolia Jazzband m/ Hilde Louise Asbjørnsen på Nasjonal jazzscene Victoria 18.08!

Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 40 år og en viktig del av Oslo Jazzfestival siden festivalen startet i 1986. Forankret i 1920- og 30-tallets New Orleansjazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig repertoar og utallige konserter bak seg.

I fornyingens ånd har vi valgt å flytte den tradisjonsrike kirkekonserten inn til et av Oslos aller flotteste konsertlokaler, nemlig Nasjonal Jazzscene Victoria. Men selv om lokalet er nytt, videreføres tradisjonen med en flott gjestesolist, og årets solist er en av Norges største jazzsangerinner, selveste Hilde Louise Asbjørnsen.

Hilde Louise Asbjørnsen, jazz chanteuse, låtskriver og scenekatt, har til nå gitt ut 10 kritikerroste album i jazzens grenseland og blitt sammenlignet med storheter som Edith Piaf og Billie Holiday. Sist vi så henne på Oslo Jazzfestival så var det for fullsatt sal i Den Norske Opera & Ballett med Kaba Orchestra. Det blir med andre ord en svært eksklusiv affære å se henne på en intim scene som Nasjonal Jazzscene Victoria med Magnolia Jazzband.

The post Magnolia Jazzband m/Hilde Louise Asbjørnsen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Arild Andersen (solo)
1800 entré
Oslo jazzfestival

Arild Andersen (solo) er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Arild Andersen (solo) Kontrabass som soloinstrument regnes nok fortsatt som en kuriositet og innen jazzmusikk har det ikke vært mange som har jobbet jevnlig med konseptet. Arild Andersen er en av de som har utviklet dette og holdt flere konserter rundt i verden. Bl. a ble han invitert til Santa Cruz, California og festivalen Y2K6 Live Looping festival i 2007.

Allerede på 80-tallet begynte han å eksperimentere med sampling/looping-teknikker for å utvide uttrykket fra en enkel basstone til flere lag av lyder. Han knytter disse maskinene tett opp mot jazzens kjerne – improvisasjon, og når han står på scenen er ingenting forhåndsprogrammert.

Arild Andersen er en av Norges mest ettertraktede og aktive bassister. Han er stadig på turné enten det er med eget band, som soloartist eller i andre sammenhenger. Han har spilt på Oslo Jazzfestival en rekke ganger, sist i duo med den amerikanske gitaristen Henry Kaiser i 2016.

Musikken på Andersens solokonserter spenner fra Ornette Coleman til Paul Simon, norske folketoner og selvfølgelig egne komposisjoner. Vi ser frem til å presentere en av verdens fremste bassister helt alene på scenen i Forstanderskapssalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival.

The post Arild Andersen (solo) appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: Fergus McCreadie Trio & Vad Vi Vet
1815 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

FERGUS MCCREADIE TRIO: kl. 18:15 Fergus McCreadie Trio er et av Skottlands mest spennende band. Trioen består av bandleder Fergus McCreadie på piano, David Bowden på bass og Stephen Henderson på trommer. Bandet har opptrådt på jazzfestivaler som Edinburgh, Glasgow, Fife, Aberdeen og Islay flere ganger til strålende mottakelse. Trioens musikk er dypt inspirert av både jazz og skotsk folkemusikk. De tar improvisasjonen og harmonikken fra jazz, men med innslag av folkemelodier og rytmikk. Bandet er inspirert av artister som Keith Jarrett, Pat Metheny og Jan Garbarek, i tillegg til folkemusikere som the Gloaming og Lau.

VAD VI VET: kl. 19:30 Vad Vi Vet (NO/SE) er et nystartet band som består av seks unge musikere som møttes på Trondheims jazzlinje. Med inspirasjon fra grupper som The Stoner och Paavo spiller gruppen uredd og leken skandinavisk jazz med svenske tekster.

Musikerne møter musikken med hodet først og skaper et lydbilde med kjærlighet for både ulyd och finstemte arrangementer. Lytteren holdes i spenning og blir sittende igjen med et spørsmål om hva det er de vet, som ikke du vet.

The post Nordisk Showcase: Fergus McCreadie Trio & Vad Vi Vet appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Laura Misch
1900 entré
Oslo jazzfestival

Laura Misch er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Laura Misch De siste årene har London blitt en av verdens mest spennende byer for ny og ung jazz som har evnen til å nå ut forbi jazzmenighetens vegger. Den unge saksofonisten, produsenten og vokalisten Laura Misch er en av disse unge musikerne som har blitt frontet av ulike aktører som Red Bull, Jazz FM og Gilles Peterson.

Laura Misch startet sin scenekarriere med å akkompangere sin bror, electronicaartisten Tom Misch. Senere begynte hun å spille med eget ensemble og delte scene med andre London-artister som Binker & Moses, Soweto Kinch og Andrew Ashong, men i det siste har fokuset vært rettet mot å opptre alene på scenen slik hun vil gjøre på Oslo Jazzfestival.

I Hvelvet på Sentralen vil du oppleve Laura Misch alene med saksofon, synth, loopmaskin og laptop der hun vil presentere et spennende og stemningsfullt lydbilde og topp låtmateriale.

The post Laura Misch appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada
1900 entré
Oslo jazzfestival

Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada I løpet av de siste årene har det dukket opp flere og flere jazzarrangementer i Oslo. Å si at det koker i byens jazzliv for tiden er ikke å overdrive. En av nykommerne som har markert seg i løpet av det siste året er konseptet Jazz in Khartoum. Dette er en fast tirsdagsjam på utestedet Khartoum der improvisasjon og spontanitet står i fokus.

I år har vi invitert Jazz in Khartoum til å ta turen til Gymsalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival og utfordret dem til ta denne jammen med selveste Agbalagba Daada.

«Agbalagba Daada» er et uttrykk hentet fra yorubaene i Nigeria og som betyr gammel, vis person. Bak dette navnet finner vi duoen Terje Isungset og Per Jørgensen. Denne duoen selvtitulerte album feirer tilfeldigvis 10 år i år, noe som gjør dette til en ypperlig anledning til å få oppleve dette materialet på nytt.

I og med at dette er Jazz in Khartoum vil dette ikke bli en vanlig konsertkveld. Først går Agbalagba Daada alene på scenen og spiller en konsert. Etter dette starter Jazz in Khartoum-jammen der en rekke flotte jazzmusikere vil delta i jammen med Isungset og Jørgensen.

Det er med andre ord duket for en jazza helaften i Gymsalen på Sentralen!

The post Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out Festival 2018: Buck/ Lauvdal/ Liavik Solberg – Minton/ Weston – Vandermark/ deHeney/ Lovens – Goran Kajfes Subtropic Arkestra
1900 entré Medlemspris gjelder medlemmer av Konsertforeninga og andre jazzklubber under Norsk jazzforum.
Konsertforeninga

Blow Out! Festival 2018 på Café Mir (snart kjent som gamle Mir).

Fire dager med fritt improvisert musikk, levert av fantastiske musikere fra inn – og utland.

Program for lørdag 18. august:

Tony Buck – gitar Anja Lauvdal – synth/piano Ståle Liavik Solberg – trommer

Phil Minton – vokal Veryan Weston – piano

Ken Vandermark – sax/klarinett Nina de Heney – bass Paul Lovens – trommer

GORAN KAJFES SUBTROPIC ARKESTRA Goran Kajfes – trompet/congas Jonas Kullhammar – saksofon Per ‘Ruskträsk’ Johansson – saksofon Jesper Nordenström – piano/orgel Reine Fiske – gitar Johan Berthling – bass Johan Holmegard – trommer

The post Blow Out Festival 2018: Buck/ Lauvdal/ Liavik Solberg – Minton/ Weston – Vandermark/ deHeney/ Lovens – Goran Kajfes Subtropic Arkestra appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Cosmopolite
Chico Trujillo
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Chico Trujillo eller «The Latin Gogol Bordello» er en av Sør-Amerikas mest populære band, både hjemme og rundt om i verden. Med sin eklektiske tilnærming til chilensk cumbia, staket de tidlig på 2000-tallet en ny kurs innenfor den latinamerikanske dansemusikken – nemlig “New Chilenian Cumbia-bevegelsen”. Musikken inkorporerer aspekter av rock, hip hop, ska og reggae, men også elementer fra Balkan, klezmer og gipsy musikk.

Bandet ble etablert i 1999, men har de siste 11 årene turnert over hele verden og spilt på viktige festivaler som Lollapalooza, Roskilde, Viva Latino, Esperanzah og solgt ut noen av de hotteste klubbene i flere av Europas hovedstader.

Chico Trujillos mål er å vekke frem den chilenske folkesjelens festlighet, og med deres grenseløse musikk treffer de publikum i alle sjikt og i alle aldere!

The post Chico Trujillo appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Erlend Skomsvoll
2000 entré
Oslo jazzfestival

Erlend Skomsvoll er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Erlend Skomsvoll Pianisten Erlend Skomsvoll er et kjent ansikt for Oslo Jazzfestivals publikummere. Sist spilte han med Come Shine og KORK for utsolgt hus i Marmorsalen på Sentralen i 2016. Han har vært sentral i flere av Oslo Jazzfestivals suksesser som arrangør og dirigent for KORK og Crimetime Orchestra i 2007, med sitt egenkomponerte Rekviem i 2010, på Jubileumskonserten i Operaen i 2011 og i 2013 som musiker og arrangør med Come Shine i hyllesten til Nora Brockstedt. I 2015 ble han valgt ut til å holde mesterklasse studentene i festivalens Nordisk Showacase-satsning.

Etter å ha vært med på så mange store prosjekter på festivalen er det på tide at vi presenterer ham alene, noe som er passende siden han i år slipper sitt første soloalbum på Jazzland Recordings.

Albumet heter Leken/Playfull og består av en gruppe låter der Skomsvoll utforsker mulighetene i pianoet som soloinstrument og fargepallett. Ifølge Skomsvoll selv er albumet i stor grad inspirert av elva som renner forbi Glasshytta ved Blaafarveverket der han har arbeidet med dette materialet.

På konserten i Forstanderskapssalen er han riktignok ikke helt alene hele kvelden, da det blir innslag fra bassist Ole Morten Vågan og sanger Siril Malmedal Hauge.

The post Erlend Skomsvoll appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
1816 m/ Ola Kvernberg
2100 entré
Oslo jazzfestival

1816 med Ola Kvernberg er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

1816 med Ola Kvernberg Bandet 1816 er et samarbeid mellom vokalist Wenche Losnegård og bassist Audun Ellingsen, som begge har bred erfaring fra norsk jazz og improvisasjonsmusikk. Med 1816 vever de to låtskriverne sammen et fengslende musikalsk univers.

Fra historiebøkene er 1816 kjent som året uten sommer, og 1816 er et band som utforsker mørket i oss alle, med et kontrastfylt, vidtspennende lydbilde. Tunge grooves og mørke klanger balanserer de lettere melodiene og skaper et interessant univers. Musikken er hovedsakelig inspirert av jazz, kammermusikk, folk og pop. 1816 har blitt beskrevet som lyden av Bjørk og Keith Jarrett som komponerer for Rickie Lee Jones og et lite kammerorkester.

Under Oslo Jazzfestival spiller 1816 i Hvelvet på Sentralen. På denne konserten tar de med seg cellist Gregor Riddell (Radiohead) og trommeslager Erik Nylander (Ola Kvernberg) som også spiller på albumet. I tillegg til disse har de invitert selveste Ola Kvernberg som gjest. Det blir med andre ord en stemningsfull og flott kveld på Sentralen!

The post 1816 m/ Ola Kvernberg appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Nasjonal jazzscene
9 Grader Nord
2200 entré
Oslo jazzfestival

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øya Sri Lanka, hvor søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam stammer fra. Det hele startet med at søstrene, som var en fløyteduo, ville ha forsterkninger. Dette fikk de i perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn som de opptrådte med for første gang i 2015 og dannet bandet med i 2016.

Den sjangeroverskridende kvartetten byr på en blanding av baila, flamenco, karnatisk, bollywood og jazz, med tekster på Tamil. Selv sier de at de ikke helt vet hvilken sjanger de tilhører, men at de liker å kalle musikken sin for etnisk progressiv.

2017 var et godt år for 9 Grader Nord som startet året som support for Razika, for så å opptre på by:Larm, Bergenfest og Vinjerock for å nevne noen få. I år er spilleplanen enda tettere belagt og musikk-Norge begynner virkelig å få øynene opp for denne energiske og spennende kvartetten.

I fjor høst slapp de sin første låt: «Victoria», noe som gjør det svært passende at de skal opptre på nettopp Nasjonal Jazzscene Victoria under årets Oslo Jazzfestival. Selv om deres langsiktige mål er å turnere på Sri Lanka, gleder det oss at de først vil komme til Oslo!

The post 9 Grader Nord appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Herr Nilsen
Four Brothers
2230 entré
Oslo jazzfestival

Four Brothers springer ut av Staffan William-Olssons ”Workshopaholics”, en strukturert lekeplass for fire blåsere og komp som har holdt regelmessige konserter på Herr Nilsen. Som navnet tilsier er dette fire norske saksofonister fra øverste hylle: Børge-Are Halvorsen på altsax, Petter Wettre på tenor- og sopransax, Knut Riisnæs på tenorsax og Dave Edge på barytonsax. Med seg har de Staffan William-Olsson på gitar og arrangementer, Daniel Franck på bass og Hermund Nygård på trommer.

Bandnavnet er hentet fra den berømte sax-seksjonen med Stan Getz, Zoot Sims, Herbie Stewart og Serge Chaloff i Woody Hermans Storband.

Four Brothers’ repertoar består av en blanding av Staffan William-Olssons komposisjoner og en dæsj standardlåter. Med andre ord topp mainsteam jazz fremført av en gjeng glimrende musikere. En perfekt måte å avslutte festivalen for de som har lyst på ”skikkelig” jazz på en ”skikkelig” jazzklubb.

The post Four Brothers appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Serendip: Masåva & Mall Girl
2230 entré
Oslo jazzfestival

Serendip er festivalen der studentene ved Norges musikkhøgskole står som både arrangører og utøvere. I år har vi invitert dem til å vise frem NMH-band som de har trua på.

MASÅVA: kl. 22:30 Forstanderskapssalen, Sentralen

Fra små og store personlige konflikter og drømmer til konflikter om små og store folk i båter. Ærlighet, sårbarhet, kjærlighet og musikalsk glede, blandet sammen med fire individ har skapt en særegen, ny lyd som trenger seg inn i de innerste hjertekammer og blir der. Låtskriver og initiativtager til bandet er Selma French Bolstad, og sammen med Martin Morland, Øystein Aarnes Vik og Martin Sternberg danner de Masåva.

Masåva (Mwasowa – gjennsynsglede) begynte å spille sammen våren 2017. Selma, Martin og Martin gikk sammen på Folkemusikk/Jazzlinja på Norges musikkhøgskole, mens Øystein ble huka inn fra frilansjungelen i Oslo. Siden da har de spilt på ulike scener og festivaler i Norge. Debutalbum kommer til høsten på Øra Fonogram.

Selma French Bolstad – fele og vokal Martin Sternberg – piano Øystein Aarnes Vik – trommer Martin Morland – bass

MALL GIRL: kl. 23:30 Hvelvet, Sentralen

Mall Girl er en konseptuell utforskning av urban angst og post-internett trash-estetikk, kamuflert som et tilgjengelig popband med inspirasjon fra afrobeat såvel som new wave og noise.

Mall Girl er en del av bølgen som viser hvordan den unge generasjonen jazzmusikere også kan være i førersetet når det kommer til popmusikk.

Våren 2018 spilte de inn sin første singel i samarbeid med Martin Miguel (Pom Poko) og de gjør seg nå klar til å spille inn en EP. Bandet består av Eskild Myrvoll (bs.), Bethany Forseth-Reichberg (vok.), Hannah Veslemøy Narvesen(tr.) og Iver Armand Tandsether (git).

The post Serendip: Masåva & Mall Girl appeared first on Jazz i Norge.

 
23.08 SALT Arena, Langkaia 1
Jazzramp Festival
1700 entré
SALT Art - Music

JazzRamp er en kuratert musikkfestival med hjerte i jazz og soulmusikken. Vi har satt sammen et program med noen av de fineste og dyktigste musikerne innen sjangeren. På JazzRamp får du oppleve Mathias Eick Quintet, Lassen og Andreas Ihlebæk på en stor utescene med Operaen og Barcode som bakteppe. I Langhuset presenterer vi Sanskriti Shrestha og Øyunn og i Naustet klubbkonseptet Skranglejazz.

SALT har flere vedfyrte badstuer på området. Disse fyres selvfølgelig opp og kan benyttes. I tillegg byr vi på SHEIK Shisha, stands, flere barer og masse digg street food. JazzRamp er en helaften på kaikanten, vi starter opp klokken 17.00 og gir oss ikke før 03.00.

The post Jazzramp Festival appeared first on Jazz i Norge.

 
25.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Staffan William-Olsson trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Staffan William-Olsson – gitar Terje Gewelt – kontrabass Hermund Nygård – trommer

The Staffan William-Olsson trio med Terje Gewelt og Hermund Nygård spiller jazzversjoner av poplåter fra forskjellige epoker i stedet for typiske jazzstandardlåter. Lill Lindfors, Burt Bacharach, Ricky Martin, Black Sabbath, ABBA, Creedence Clearwater Revival, Patsy Cline, Franz Liszt – ingenting er hellig for denne trioen som fikk følgende omtale i det amerikanske jazzbladet Cadence for debutplaten «POP!»(fra 2002):

«William-Olsson isn´t a postmodern trickster figure: what´s a surprise and pleasure about this disc is his demonstration of how a quite straightforward approach to this material can sound just right. William-Olsson´s version of ABBA´s «The Winner Takes It All» is gorgeously downbeat, delivered with care but with no sentimentality, but that the guitarist can get such good music out of «Livin´ La Vida Loca» – complete with a cheeky bass riff picked out of the original arrangement – counts as nothing short of a minor miracle. Jazz fans should not be deterred by the CD´s unlikely choice of repertoire: «Pop!» is as satisfying a Jazz-guitar disc as any of recent years.

The post Staffan William-Olsson trio appeared first on Jazz i Norge.

 
26.08 Kulturhuset i Oslo
Konsert med Maren Selvaag
1300 entré Billetter fås kjøpt på kulturhusetioslo.no eller i døra
BYJAZZ @ Kulturhuset i Oslo

BYJAZZ hyller våre kvinnelige jazzmusikere denne høsten, med en konsertrekke som byr på toner fra mange spennende grupper med talentfulle kvinner i spissen. Hver søndag klokken 13:00 inviterer vi til jazzbrunch på Kulturhuset i Oslo. Vi åpner høstprogrammet med en konsert fra den kritikerroste komponisten og pianisten, Maren Selvaag. Selvaag har for anledningen med seg Anders Thorén på trommer og Jesper Bodilsen på bass. Vi får høre komposisjoner fra Selvaags debutalbum som komponist, «Close to Shore», samt noen andre egenkomposisjoner og standardlåter. Ta med deg familie, venner eller kun en dose musikalsk nysgjerrighet og kom til Kulturhuset for å lytte til god musikk sammen med oss.

Maren Selvaag – piano Jesper Bodilsen – bass Anders Thorén – trommer

BYJAZZ, Second of Jazz og Kulturhuset i Oslo ønsker deg hjertelig velkommen!

Foto: Tord Viken

The post Konsert med Maren Selvaag appeared first on Jazz i Norge.

 
26.08 Herr Nilsen
Big Band Sunday – Mona Veum Bækkelund & Sandvika Storband
2000 entré http://www.sandvika-storband.no/
Sandvika Storband

Big Band Sunday: Mona Veum Bækkelund med Sandvika Storband

Sandvika storbands konsertserie på Herr Nilsen fortsetter også denne sesongen, vi ønsker å presentere storbandmusikk av ypperste klasse – et naturlig valg da er å ta med oss Mona Veum Bækkelund som vokalist.

Monas stemme har vært beskrevet som en mix av Aretha Franklin og Amy Winehouse, med sjelen til Janis Joplin, energien til Beth Hart og sårbarheten til Radka Toneff. Som en av norges mest anerkjente Soul / Blues vokalister har Mona tatt utgangspunkt i denne musikken til kveldens konsert med Sandvika storband , samtidig viser hun også hvilken jazzsangerinne hun er med et utvalg nære og varme komposisjoner. Sandvika storband presenterer også groovy instrumentalmusikk som matcher kveldens fantastiske vokalist. Eckhard Baur leder konserten.

The post Big Band Sunday – Mona Veum Bækkelund & Sandvika Storband appeared first on Jazz i Norge.

 
29.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Diagonal Jazzband
2000 entré
Oslo Jazzforum

David Arthur Skinner – piano Lars Frank – tenorsaksofon og klarinett Bjørn Vidar Solli – gitar Stig Hvalryg – kontrabass

David Arthur Skinners ny trommeløse kvartett «Diagonal Jazzband» består av fire av Norges mest spennende musikere innen sjangeren swingjazz. Gruppen tar utgangspunkt i jazzmusikken fra 1930- og 40-tallet, med forbilder som swinggruppene til Fats Waller, Benny Goodman, Nat King Cole og Oscar Peterson. Sangene fremføres med nye idéer og arrangementer, med noen av Skinners egne komposisjoner og morsomme musikalske overraskelser. David Arthur Skinner er en av Norges fremste pianister innen swing og stride piano, med tre solopiano-CDer bak seg. Lars Frank er en profilert musiker i norsk tradisjonell jazz, som spiller med blant annet Jazzin’ Babies og Ytre Suløens Jass-ensemble. Bjørn Vidar Solli er en virtuos og swingende jazzgitarist med røtter både i Norge og New York, som har vunnet flere internasjonale jazzpriser. Stig Hvalryg har vært en av de mest etterspurte bassister i Norge i flere tiår – og det er det god grunn til.

Velkommen til en spesiell swingjazzfest!

www.davidskinner.net/diagonal_jazzband

The post Diagonal Jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
30.08 Cosmopolite
Los Lobos
2000 entré Aldersgrense 18år
Cosmopolite

Los Lobos kan se tilbake til en karriere med verdensomfattende turnéer, Billboard-hits, flere Grammy-priser, musikkbidrag til storfilmer og ikke minst et pop-kulturelt ikon av en låt med sin versjon av Ritchie Valens-låta La Bamba.

De er på mange måter det erke-syd-californiske bandet, på lik linje som Springsteen ER New Jersey. Med sin Chicano-rock viser de verden hvorfor deres hjemby Los Angeles har et spansk navn, samtidig som de på alle måter er amerikanske. Som L.A. er deres musikk er et sammensurium av kulturer og medfølgende sjangre. Rock ispedd store doser av både R&B, blues og ikke minst meksikanske influenser.

Men selv med over 40 år på bakbeina har de ingen intensjon om å pensjonere seg og leve late dager på Californias solkyst. Med 20 albumutgivelser på samvittigheten med medfølgende turnéer er Los Lobos like hardtarbeidende, vitale og livsglade.

The post Los Lobos appeared first on Jazz i Norge.

 
30.08 Nasjonal jazzscene
Bugge Wesseltoft & Jason Lindner NOW VS NOW
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Synthy sounds from outer space opens our Autumn season, Norways finest keyboardist presents freshness and ingenuity from NY

Torsdag 30. august, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 280/230

Når energifulle Bugge inviterer til konsert, så er det like mye til fest, og han er glad i godt selskap! I kveld er det snakk om god kjemi i praksis, bandet NOW VS NOW som Bugge her presenterer, er blodsbrødre av New Conception of Jazz: Speisa, vilt og uforutsigbart, drømmende dansbart og rett i nerva, en eksplosjon av gode vibber! Bugge sier dette blir et møte mellom to gale synthister. Og sånn skal kvelden flyte, Jazzland-mannen starter kvelden, Jason Lindner blir med etterhvert, så kommer resten av NOW VS NOW og viser hvor frisk, innovativ og formidlende jazz kan være!

Bandet ble startet i 2006 og fant raskt veien til publikum og kritikernes hjerter. Mange anmeldere omtaler NOW VS NOW som fra et parallelt univers, hvor bandet tar lytteren med på en suggerende rytmisk tur som sneier både rock, punk og hip-hop, men som mest av alt er en samspilt trio som vil leke med hodet, føttene og forventningene dine. Den nye platen slippes i disse dager på Bugges plateselskap, Jazzland.

Det er vanskelig å tenke seg noen bedre sesongåpner enn denne kvelden. Her snakker vi om en stor, kollektiv opplevelse på begge sider av scenekanten!

Bugge Wesseltoft – keys, Jason Lindner – keys, Panagiotis Andreou – bass, vokal, Justin Tyson – trommer

Foto: Deneka Peniston

The post Bugge Wesseltoft & Jason Lindner NOW VS NOW appeared first on Jazz i Norge.

 
31.08 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! Majorstuen ØrkenbluesEnsemble + Magnus M. Joelson & Gjeng
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH!

Først ut denne sesongen er:

Magnus Murphy Joelson & Gjeng

Når man har stor forkjærlighet for store ensembler er det vel naturlig at også ‘singer-songwriter’-prosjektet mitt består av hele fjorten musikanter. Alle musikk og tekst er skrevet av undertegnede og er fremført av 13 av mine beste venner!

Siril Malmedal Hauge – vokal, Jørgen Krøger Mathisen – fele, Henriette Hvidtsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – sopran- og sopraninosaksofon, Zakarias Meyer Øverli – tenorsaksofon, Tina Lægreid Olsen – barytonsaksofon, Richard Köster – trompet, Siri Storheim – horn, Magnus Murphy Joelson – trombone, Magnus Løvseth – tuba, Åsmund Løvland Solberg – pedal steel-gitar, Martin Nodeland – kjempelys gitar, Torstein Slåen – vanlig gitar, Hannah Veslemøy Narvesen – trommer

Majorstuen ØrkenbluesEnsemble

..spiller tradisjonell musikk fra områder i Oslo som Vestre Akbar Kirke, Islamdalsveien og Habibislett. Med inspirasjon fra legendariske utøvere og tradisjonsbærere som M. Ali Dal fra Oudins Gate og S. Ørken Dal fra Saharald Hårfagresgate søker vi å sette oppmerksomhet på denne glemte norske musikkformen. Denne musikken er overlevd gjennom arvtagere fra de ulike miljøene som har nedtegnet sin historie og blitt overlevert gjennom generasjoner før den nå har dukket opp i våre hender.

Sofie Tollefsbøl – Vokal, Birte Slettevoll – Vokal, Andreas Vangen Andersen – Oud, Gitar, Ask Vatn Strøm – Gitar, Eskild Myrvoll – Bass Ingrid Skåland Lia – Saksofon, Bård Berg – perkusjon, Torjus Nevland – perkusjon

Jorunn Sjølli og Rønnaug Aurora Paulsen Stokke – dans!

Billetter: 100 kr (gratis for studenter!) Dørene åpner 18:30 Konsertstart 19:00 Lindemansalen på NMH

Velkommen!

The post RÅ! Majorstuen ØrkenbluesEnsemble + Magnus M. Joelson & Gjeng appeared first on Jazz i Norge.

 
31.08 Nasjonal jazzscene
Ellen Andrea Wang
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Double bassist and vocalist leads you to the dance floor in inventive ways

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan lage hitter og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være Ellen Andrea Wang. Hun spiller såpass skarp bass at Manu Katché har tatt henne med i bandet jorda rundt, synger så fint at anmeldere nevner stemmen med Rickie Lee Jones og Joanna Newsom i samme setning. Hun er også så kul at hun er med i Gurls. Og, har laget to flotte soloplater, den siste har enda ikke fyllt ett år.

Tekstene har et skjelmsk smil, musikken er drivende med et sterkt trekk mot dansegulvet. Ikveld vil du oppleve en trio som lever musikken, jager opplevelsen og bygger en katedral av opphøyet pop for en kveld. I dette rommet vil du være!

Ellen Andrea Wang – bass, vokal, Erlend Slettevold – keys, Erland Dahlen – trommer

The post Ellen Andrea Wang appeared first on Jazz i Norge.