Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
18.08 Nasjonal jazzscene
Lillebror
1230 entré
Oslo jazzfestival

Det er ikke bare bare å gå i gang med å tolke nasjonalskatten Alf Prøysen, men bandet Lillebror klarer det med glans. Siril Malmedal Hauge, Alf Hulbækmo, Martin Miguel Almagro Tonne, Martin Lie Svendsen og Henrik Lødøen møttes allerede i 2011 på Sund Folkehøgskole i Inderøy, og senere på jazzlinja i Trondheim. Det var Prøysens navnebror og felles østerdøl, Alf Hulbækmo som kom på idéen om å tolke Prøysen en dag ved pianoet.

I fjor sommer kom debutalbumet Lillebror med elleve utvalgte Prøysen-låter og slippkonsert på selve Prøysenhuset på Rudshøgda.

Lillebror spiller og tolker Prøysen på en helt egen måte. De leker seg og rører borti både jazz, vise, pop og til dels blues, og vokalist Siril Malmedal Hauge fremfører Prøysen med sunnmørsdialekt. Lillebror gjør ingen skam på Alf Prøysens musikkarv. Tvert imot har de spritet det opp og gitt det nytt liv. Lillebror er Prøysen i ny drakt og en videreføring av musikkarven som de fleste nordmenn har med seg særlig via NRKs programmer.

Siril Malmedal Hauge – Vokal Alf Hulbækmo – Piano og munnspill Martin Miguel Almagro Tonne – Gitar Martin Lie Svendsen – Kontrabass Henrik Lødøen – Trommer

The post Lillebror appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Agbaland
1400 entré
Oslo jazzfestival

Agbaland er et prosjekt som springer ut av prosjektet Agbalagba Daada som spiller «voksenkonsert» på Oslo Jazzfestival i samme sal senere på kvelden. Med Agbaland får store og små barn oppleve gleden og lekenheten i jazzimprovisasjon på nært hold fra to av Norges beste improvisatører, duoen Terje Isungset og Per Jørgensen.

Perkusjonist Terje Isungset er kjent for å være en av nordens mest kreative perkusjonister. Ofte opptrer han med selvlagde instrumenter av materieller fra den norske naturen. Trompetist Per Jørgensen var sist å se på Oslo Jazzfestival da han spilte i Universitetets Aula med trioen Jøkleba og koret Oslo 14. Vi er helt sikre på at denne duoen kommer til å glede både store og små med denne konserten på Sentralen.

The post Agbaland appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
Blow Out Festival – Ken Vandermark + Phil Minton/ Nina deHeney/ Håvard Skaset
1500 entré
Konsertforeninga

Gratis matinékonsert i forbindelse med årets Blow Out! festival, som ellers foregår på Café Mir onsdag 15. til lørdag 18. august i år.

Klokken 15:00

Ken Vandermark solo (saksofon)

Phil Minton (vokal) Nina deHeney (bass) Håvard Skaset (gitar)

Gratis inngang, fri aldersgrense.

The post Blow Out Festival – Ken Vandermark + Phil Minton/ Nina deHeney/ Håvard Skaset appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Herr Nilsen
Asmundsen & Co – Hyllest til Pastor’n
1600 entré
Oslo jazzfestival

Asmundsen & Co er det nye bandet til bassist Tine Asmundsen. Med seg har hun Vidar Johansen og Rune Klakegg som også utgjør Lonely Woman sammen med Tine. I tillegg til denne sammensveisede trioen, er også de unge musikerne Magnus Aannestad Oseth og Terje Engen med i kompaniet.

En annen musiker som Asmundsen har samarbeidet mye med tidligere er legenden Einar Iversen, bedre kjent som Pastor’n.

Pastorn’s karriere som jazzmusiker startet så tidlig som på slutten av 40-tallet. Han mottok Buddy-prisen allerede i 1958 og er slått til Ridder av 1. klasse i St. Olavs Ordenen. I tillegg til å være en nestor for store deler av Norges jazzliv, har Pastor’n i figurert som en mentor for Asmundsen. Etter flere år med samarbeid bestemte hun seg for at det var på tide å gi tilbake med plata «Pastor’n». Dette er en hyllest til Einar Iversens lange karriere som komponist, og plata inneholder 11 spor fra perioden 1999-2009 hvor Iversen selv har vært med i utvelgingsprosessen av musikken. Verdt å nevne er også at Hilde Brunsvik, frivillig i Oslo Jazzfestival gjennom en årrekke, har skrevet en bok om Pastor’n – Et Jazzliv.

Asmundsen & Co gir nytt liv og uttrykk til Iversens musikk, og vi ser frem til å invitere til en flott ettermiddagshyllest til Pastor’n på Herr Nilsen.

The post Asmundsen & Co – Hyllest til Pastor’n appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Nordisk Showcase: Britta Virves Trio, I LIKE TO SLEEP, Tvuru, Hvalfugl, I Just Came From The Moon & General Post Office
1630 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

Britta Virves Trio: kl. 16:30

I LIKE TO SLEEP: kl. 17:45

Tvuru: kl. 19:00

Hvalfugl: kl. 20:30

I Just Came From The Moon: kl. 21:45

General Post Office: kl. 23:00

The post Nordisk Showcase: Britta Virves Trio, I LIKE TO SLEEP, Tvuru, Hvalfugl, I Just Came From The Moon & General Post Office appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
Magnolia Jazzband m/Hilde Louise Asbjørnsen
1800 entré
Oslo jazzfestival

Magnolia Jazzband m/ Hilde Louise Asbjørnsen på Nasjonal jazzscene Victoria 18.08!

Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 40 år og en viktig del av Oslo Jazzfestival siden festivalen startet i 1986. Forankret i 1920- og 30-tallets New Orleansjazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig repertoar og utallige konserter bak seg.

I fornyingens ånd har vi valgt å flytte den tradisjonsrike kirkekonserten inn til et av Oslos aller flotteste konsertlokaler, nemlig Nasjonal Jazzscene Victoria. Men selv om lokalet er nytt, videreføres tradisjonen med en flott gjestesolist, og årets solist er en av Norges største jazzsangerinner, selveste Hilde Louise Asbjørnsen.

Hilde Louise Asbjørnsen, jazz chanteuse, låtskriver og scenekatt, har til nå gitt ut 10 kritikerroste album i jazzens grenseland og blitt sammenlignet med storheter som Edith Piaf og Billie Holiday. Sist vi så henne på Oslo Jazzfestival så var det for fullsatt sal i Den Norske Opera & Ballett med Kaba Orchestra. Det blir med andre ord en svært eksklusiv affære å se henne på en intim scene som Nasjonal Jazzscene Victoria med Magnolia Jazzband.

The post Magnolia Jazzband m/Hilde Louise Asbjørnsen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Arild Andersen (solo)
1800 entré
Oslo jazzfestival

Arild Andersen (solo) er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Arild Andersen (solo) Kontrabass som soloinstrument regnes nok fortsatt som en kuriositet og innen jazzmusikk har det ikke vært mange som har jobbet jevnlig med konseptet. Arild Andersen er en av de som har utviklet dette og holdt flere konserter rundt i verden. Bl. a ble han invitert til Santa Cruz, California og festivalen Y2K6 Live Looping festival i 2007.

Allerede på 80-tallet begynte han å eksperimentere med sampling/looping-teknikker for å utvide uttrykket fra en enkel basstone til flere lag av lyder. Han knytter disse maskinene tett opp mot jazzens kjerne – improvisasjon, og når han står på scenen er ingenting forhåndsprogrammert.

Arild Andersen er en av Norges mest ettertraktede og aktive bassister. Han er stadig på turné enten det er med eget band, som soloartist eller i andre sammenhenger. Han har spilt på Oslo Jazzfestival en rekke ganger, sist i duo med den amerikanske gitaristen Henry Kaiser i 2016.

Musikken på Andersens solokonserter spenner fra Ornette Coleman til Paul Simon, norske folketoner og selvfølgelig egne komposisjoner. Vi ser frem til å presentere en av verdens fremste bassister helt alene på scenen i Forstanderskapssalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival.

The post Arild Andersen (solo) appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: Fergus McCreadie Trio & Vad Vi Vet
1815 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

FERGUS MCCREADIE TRIO: kl. 18:15 Fergus McCreadie Trio er et av Skottlands mest spennende band. Trioen består av bandleder Fergus McCreadie på piano, David Bowden på bass og Stephen Henderson på trommer. Bandet har opptrådt på jazzfestivaler som Edinburgh, Glasgow, Fife, Aberdeen og Islay flere ganger til strålende mottakelse. Trioens musikk er dypt inspirert av både jazz og skotsk folkemusikk. De tar improvisasjonen og harmonikken fra jazz, men med innslag av folkemelodier og rytmikk. Bandet er inspirert av artister som Keith Jarrett, Pat Metheny og Jan Garbarek, i tillegg til folkemusikere som the Gloaming og Lau.

VAD VI VET: kl. 19:30 Vad Vi Vet (NO/SE) er et nystartet band som består av seks unge musikere som møttes på Trondheims jazzlinje. Med inspirasjon fra grupper som The Stoner och Paavo spiller gruppen uredd og leken skandinavisk jazz med svenske tekster.

Musikerne møter musikken med hodet først og skaper et lydbilde med kjærlighet for både ulyd och finstemte arrangementer. Lytteren holdes i spenning og blir sittende igjen med et spørsmål om hva det er de vet, som ikke du vet.

The post Nordisk Showcase: Fergus McCreadie Trio & Vad Vi Vet appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Laura Misch
1900 entré
Oslo jazzfestival

Laura Misch er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Laura Misch De siste årene har London blitt en av verdens mest spennende byer for ny og ung jazz som har evnen til å nå ut forbi jazzmenighetens vegger. Den unge saksofonisten, produsenten og vokalisten Laura Misch er en av disse unge musikerne som har blitt frontet av ulike aktører som Red Bull, Jazz FM og Gilles Peterson.

Laura Misch startet sin scenekarriere med å akkompangere sin bror, electronicaartisten Tom Misch. Senere begynte hun å spille med eget ensemble og delte scene med andre London-artister som Binker & Moses, Soweto Kinch og Andrew Ashong, men i det siste har fokuset vært rettet mot å opptre alene på scenen slik hun vil gjøre på Oslo Jazzfestival.

I Hvelvet på Sentralen vil du oppleve Laura Misch alene med saksofon, synth, loopmaskin og laptop der hun vil presentere et spennende og stemningsfullt lydbilde og topp låtmateriale.

The post Laura Misch appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada
1900 entré
Oslo jazzfestival

Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada I løpet av de siste årene har det dukket opp flere og flere jazzarrangementer i Oslo. Å si at det koker i byens jazzliv for tiden er ikke å overdrive. En av nykommerne som har markert seg i løpet av det siste året er konseptet Jazz in Khartoum. Dette er en fast tirsdagsjam på utestedet Khartoum der improvisasjon og spontanitet står i fokus.

I år har vi invitert Jazz in Khartoum til å ta turen til Gymsalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival og utfordret dem til ta denne jammen med selveste Agbalagba Daada.

«Agbalagba Daada» er et uttrykk hentet fra yorubaene i Nigeria og som betyr gammel, vis person. Bak dette navnet finner vi duoen Terje Isungset og Per Jørgensen. Denne duoen selvtitulerte album feirer tilfeldigvis 10 år i år, noe som gjør dette til en ypperlig anledning til å få oppleve dette materialet på nytt.

I og med at dette er Jazz in Khartoum vil dette ikke bli en vanlig konsertkveld. Først går Agbalagba Daada alene på scenen og spiller en konsert. Etter dette starter Jazz in Khartoum-jammen der en rekke flotte jazzmusikere vil delta i jammen med Isungset og Jørgensen.

Det er med andre ord duket for en jazza helaften i Gymsalen på Sentralen!

The post Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out Festival 2018: Buck/ Lauvdal/ Liavik Solberg – Minton/ Weston – Vandermark/ deHeney/ Lovens – Goran Kajfes Subtropic Arkestra
1900 entré Medlemspris gjelder medlemmer av Konsertforeninga og andre jazzklubber under Norsk jazzforum.
Konsertforeninga

Blow Out! Festival 2018 på Café Mir (snart kjent som gamle Mir).

Fire dager med fritt improvisert musikk, levert av fantastiske musikere fra inn – og utland.

Program for lørdag 18. august:

Tony Buck – gitar Anja Lauvdal – synth/piano Ståle Liavik Solberg – trommer

Phil Minton – vokal Veryan Weston – piano

Ken Vandermark – sax/klarinett Nina de Heney – bass Paul Lovens – trommer

GORAN KAJFES SUBTROPIC ARKESTRA Goran Kajfes – trompet/congas Jonas Kullhammar – saksofon Per ‘Ruskträsk’ Johansson – saksofon Jesper Nordenström – piano/orgel Reine Fiske – gitar Johan Berthling – bass Johan Holmegard – trommer

The post Blow Out Festival 2018: Buck/ Lauvdal/ Liavik Solberg – Minton/ Weston – Vandermark/ deHeney/ Lovens – Goran Kajfes Subtropic Arkestra appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Cosmopolite
Chico Trujillo
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Chico Trujillo eller «The Latin Gogol Bordello» er en av Sør-Amerikas mest populære band, både hjemme og rundt om i verden. Med sin eklektiske tilnærming til chilensk cumbia, staket de tidlig på 2000-tallet en ny kurs innenfor den latinamerikanske dansemusikken – nemlig “New Chilenian Cumbia-bevegelsen”. Musikken inkorporerer aspekter av rock, hip hop, ska og reggae, men også elementer fra Balkan, klezmer og gipsy musikk.

Bandet ble etablert i 1999, men har de siste 11 årene turnert over hele verden og spilt på viktige festivaler som Lollapalooza, Roskilde, Viva Latino, Esperanzah og solgt ut noen av de hotteste klubbene i flere av Europas hovedstader.

Chico Trujillos mål er å vekke frem den chilenske folkesjelens festlighet, og med deres grenseløse musikk treffer de publikum i alle sjikt og i alle aldere!

The post Chico Trujillo appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Erlend Skomsvoll
2000 entré
Oslo jazzfestival

Erlend Skomsvoll er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Erlend Skomsvoll Pianisten Erlend Skomsvoll er et kjent ansikt for Oslo Jazzfestivals publikummere. Sist spilte han med Come Shine og KORK for utsolgt hus i Marmorsalen på Sentralen i 2016. Han har vært sentral i flere av Oslo Jazzfestivals suksesser som arrangør og dirigent for KORK og Crimetime Orchestra i 2007, med sitt egenkomponerte Rekviem i 2010, på Jubileumskonserten i Operaen i 2011 og i 2013 som musiker og arrangør med Come Shine i hyllesten til Nora Brockstedt. I 2015 ble han valgt ut til å holde mesterklasse studentene i festivalens Nordisk Showacase-satsning.

Etter å ha vært med på så mange store prosjekter på festivalen er det på tide at vi presenterer ham alene, noe som er passende siden han i år slipper sitt første soloalbum på Jazzland Recordings.

Albumet heter Leken/Playfull og består av en gruppe låter der Skomsvoll utforsker mulighetene i pianoet som soloinstrument og fargepallett. Ifølge Skomsvoll selv er albumet i stor grad inspirert av elva som renner forbi Glasshytta ved Blaafarveverket der han har arbeidet med dette materialet.

På konserten i Forstanderskapssalen er han riktignok ikke helt alene hele kvelden, da det blir innslag fra bassist Ole Morten Vågan og sanger Siril Malmedal Hauge.

The post Erlend Skomsvoll appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
1816 m/ Ola Kvernberg
2100 entré
Oslo jazzfestival

1816 med Ola Kvernberg er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

1816 med Ola Kvernberg Bandet 1816 er et samarbeid mellom vokalist Wenche Losnegård og bassist Audun Ellingsen, som begge har bred erfaring fra norsk jazz og improvisasjonsmusikk. Med 1816 vever de to låtskriverne sammen et fengslende musikalsk univers.

Fra historiebøkene er 1816 kjent som året uten sommer, og 1816 er et band som utforsker mørket i oss alle, med et kontrastfylt, vidtspennende lydbilde. Tunge grooves og mørke klanger balanserer de lettere melodiene og skaper et interessant univers. Musikken er hovedsakelig inspirert av jazz, kammermusikk, folk og pop. 1816 har blitt beskrevet som lyden av Bjørk og Keith Jarrett som komponerer for Rickie Lee Jones og et lite kammerorkester.

Under Oslo Jazzfestival spiller 1816 i Hvelvet på Sentralen. På denne konserten tar de med seg cellist Gregor Riddell (Radiohead) og trommeslager Erik Nylander (Ola Kvernberg) som også spiller på albumet. I tillegg til disse har de invitert selveste Ola Kvernberg som gjest. Det blir med andre ord en stemningsfull og flott kveld på Sentralen!

The post 1816 m/ Ola Kvernberg appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Nasjonal jazzscene
9 Grader Nord
2200 entré
Oslo jazzfestival

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, på øya Sri Lanka, hvor søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam stammer fra. Det hele startet med at søstrene, som var en fløyteduo, ville ha forsterkninger. Dette fikk de i perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn som de opptrådte med for første gang i 2015 og dannet bandet med i 2016.

Den sjangeroverskridende kvartetten byr på en blanding av baila, flamenco, karnatisk, bollywood og jazz, med tekster på Tamil. Selv sier de at de ikke helt vet hvilken sjanger de tilhører, men at de liker å kalle musikken sin for etnisk progressiv.

2017 var et godt år for 9 Grader Nord som startet året som support for Razika, for så å opptre på by:Larm, Bergenfest og Vinjerock for å nevne noen få. I år er spilleplanen enda tettere belagt og musikk-Norge begynner virkelig å få øynene opp for denne energiske og spennende kvartetten.

I fjor høst slapp de sin første låt: «Victoria», noe som gjør det svært passende at de skal opptre på nettopp Nasjonal Jazzscene Victoria under årets Oslo Jazzfestival. Selv om deres langsiktige mål er å turnere på Sri Lanka, gleder det oss at de først vil komme til Oslo!

The post 9 Grader Nord appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Herr Nilsen
Four Brothers
2230 entré
Oslo jazzfestival

Four Brothers springer ut av Staffan William-Olssons ”Workshopaholics”, en strukturert lekeplass for fire blåsere og komp som har holdt regelmessige konserter på Herr Nilsen. Som navnet tilsier er dette fire norske saksofonister fra øverste hylle: Børge-Are Halvorsen på altsax, Petter Wettre på tenor- og sopransax, Knut Riisnæs på tenorsax og Dave Edge på barytonsax. Med seg har de Staffan William-Olsson på gitar og arrangementer, Daniel Franck på bass og Hermund Nygård på trommer.

Bandnavnet er hentet fra den berømte sax-seksjonen med Stan Getz, Zoot Sims, Herbie Stewart og Serge Chaloff i Woody Hermans Storband.

Four Brothers’ repertoar består av en blanding av Staffan William-Olssons komposisjoner og en dæsj standardlåter. Med andre ord topp mainsteam jazz fremført av en gjeng glimrende musikere. En perfekt måte å avslutte festivalen for de som har lyst på ”skikkelig” jazz på en ”skikkelig” jazzklubb.

The post Four Brothers appeared first on Jazz i Norge.

 
18.08 Sentralen
Serendip: Masåva & Mall Girl
2230 entré
Oslo jazzfestival

Serendip er festivalen der studentene ved Norges musikkhøgskole står som både arrangører og utøvere. I år har vi invitert dem til å vise frem NMH-band som de har trua på.

MASÅVA: kl. 22:30 Forstanderskapssalen, Sentralen

Fra små og store personlige konflikter og drømmer til konflikter om små og store folk i båter. Ærlighet, sårbarhet, kjærlighet og musikalsk glede, blandet sammen med fire individ har skapt en særegen, ny lyd som trenger seg inn i de innerste hjertekammer og blir der. Låtskriver og initiativtager til bandet er Selma French Bolstad, og sammen med Martin Morland, Øystein Aarnes Vik og Martin Sternberg danner de Masåva.

Masåva (Mwasowa – gjennsynsglede) begynte å spille sammen våren 2017. Selma, Martin og Martin gikk sammen på Folkemusikk/Jazzlinja på Norges musikkhøgskole, mens Øystein ble huka inn fra frilansjungelen i Oslo. Siden da har de spilt på ulike scener og festivaler i Norge. Debutalbum kommer til høsten på Øra Fonogram.

Selma French Bolstad – fele og vokal Martin Sternberg – piano Øystein Aarnes Vik – trommer Martin Morland – bass

MALL GIRL: kl. 23:30 Hvelvet, Sentralen

Mall Girl er en konseptuell utforskning av urban angst og post-internett trash-estetikk, kamuflert som et tilgjengelig popband med inspirasjon fra afrobeat såvel som new wave og noise.

Mall Girl er en del av bølgen som viser hvordan den unge generasjonen jazzmusikere også kan være i førersetet når det kommer til popmusikk.

Våren 2018 spilte de inn sin første singel i samarbeid med Martin Miguel (Pom Poko) og de gjør seg nå klar til å spille inn en EP. Bandet består av Eskild Myrvoll (bs.), Bethany Forseth-Reichberg (vok.), Hannah Veslemøy Narvesen(tr.) og Iver Armand Tandsether (git).

The post Serendip: Masåva & Mall Girl appeared first on Jazz i Norge.