Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
17.08 Sentralen
Nordisk Showcase: Aganche Lynx, Vad Vi Vet, Joonas Tuuri Quartet, Fergus McCreadie Trio, Bangkok Lingo & WITS Art Collective
1630 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

Aganche Lynx: kl. 16:30

Vad Vi Vet: kl. 17:45

Joonas Tuuri Quartet: kl. 19:00

Fergus McCreadie Trio: kl. 20:30

Bangkok Lingo: kl. 21:45

WITS Art Collective: kl. 23:00

The post Nordisk Showcase: Aganche Lynx, Vad Vi Vet, Joonas Tuuri Quartet, Fergus McCreadie Trio, Bangkok Lingo & WITS Art Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Nasjonal jazzscene
Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan & Jon Christensen
1800 entré
Oslo jazzfestival

I år fyller en av Norges aller flotteste musikere gjennom tidene 75 år. Musikeren det er snakk om er Jon Christensen, en mann med musikalske meritter, sensibilitet og kreativitet som de færreste kan måle seg med.

– Jon Christensen har hatt en enorm betydning for norsk jazz og for norske jazzmusikere. Ikke bare har han vært i toppen internasjonalt og spilt med alle de store gutta og medvirket på over 60 ECM utgivelser, men han har også vært en viktig del av det kreative miljøet her hjemme og dermed bidratt til at norsk jazz har en svært høy stjerne internasjonalt. I tillegg til å være en fantastisk musiker er det ikke noen ulempe med høy kulhetsfaktor og lun humor, sier festivalsjef Edvard Askeland om Jon Christensen.

Når en musiker av dette kaliberet er aktuell med et nytt album i et jubileumsår, er det noe vi rett og slett må rydde plass til på programmet. Spesielt når plata og ikke minst medmusikantene er så pass flotte som dette: Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg.

Kvartetten er ledet av den danske gitaristen Jakob Bro som tidligere har samarbeidet med artister som Tomasz Stánko, Lee Konitz og Bill Frisell. Den danske trumpetisten Palle Mikkelborg (som spiller med Terje Rypdal på Røverstaden dagen før denne konserten) har spilt med legender som Gil Evans, George Russel, Miles Davis og vår egen Jan Garbarek. I tillegg til Christensen består rytmeseksjonen av den amerikanske bassisten Thomas Morgan, som til tross for sin relativt unge alder har jobbet med musikere som Bill Frisell, Lee Konitz, John Abercrombie og Paul Motian, for å nevne noen.

Med det ferske ECM-albumet Returnings i bagasjen og musikere av beste merke tegner dette seg fort til å bli en av årets «ikke gå glipp av dette»-opplevelser.

The post Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan & Jon Christensen appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Erlend Apneseth Trio
1800 entré
Oslo jazzfestival

Erlend Apneseth Trio er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Erlend Apneseth Trio Da hardingfelevirtuos Erlend Apneseth debuterte med CD- utgivelsen Blikkspor, var det en blanding av slåtter og improvisasjon som sto side ved side. Nå har han tatt steget ut i et åpent landskap i en trio med bred erfaring fra både improvisasjonsmusikk og rock.

Bandlederen er en av landets fremste hardingfeleutøvere, opptrer i A-klassen under Landskappleiken, har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, mottatt en rekke priser og ble i fjor nominert til Spellemann både i kategorien åpen klasse og i folkemusikklassen.

Erlend Apneseth Trio består av trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher) og Apneseth selv.

Trioens første album Det andre rommet kom i 2016 og fikk fantastiske anmeldelser i alt fra MOJO til Dag & Tid. De har en leken håndtering av tradisjon på den ene siden og eksperimentering på den andre siden. Jazznytts Maren Ørstavik beskriver dette godt: – «de ukjente og mer eksperimentelle klangene låter forunderlig gjenkjennelige, samtidig som tradisjonselementene låter nye og friske».

På Oslo Jazzfestival får vi oppleve denne glimrende trioen i Forstanderskapssalen på Sentralen.

The post Erlend Apneseth Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Bendik Giske & Amund Ulvestad
1900 entré
Oslo jazzfestival

Bendik Giske & Amund Ulvestad er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Bendik Giske & Amund Ulvestad Saksofonisten og komponisten Bendik Giske har skrevet og produsert musikk for scene-, performance-, og billedkunst og hans siste arbeid ble nylig innkjøpt av galleriet og stiftelsen Lafaytte Anticipations. Giske har opptrådt på festivaler, klubber og areaner for samtidskunst, bl.a. Berghain, Art Basel, MoMA PS1, New Museum i New York, ICA og Frieze i London, Berlin Biennale, Øyafestivalen og hovedscenen på Operaen i Oslo. Og det er flott å endelig kunne ha ham tilbake på Oslo Jazzfestival etter hans fullstappede konsert hos oss med gruppa Listen! sammen med Espen Berg og Daniel Herskedal helt tilbake i 2007.

I sitt nye prosjekt arbeider han med å utfordre kroppens og instrumentets fysiske begrensninger i tillegg til å utforske instrumentalistens performative rolle. I samarbeid med lydkunstenere Amund Ulvestad arbeider han med utvidede teknikker som fusjoneres med idealer fra elektronisk musikk og overskrider skillet mellom akustiske og elektroniske sjangere.

Alt ligger til rette for en stor og intens opplevelse i Hvelvet på Sentralen under Oslo Jazzfestival.

The post Bendik Giske & Amund Ulvestad appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out Festival 2018: Krog/ Vågan/ Nilssen-Love – Scatter – Wachsman/ Moberg/ Lytton – Trespass Trio m / Susana Santos Silva
1900 entré Medlemspris gjelder medlemmer av Konsertforeninga og andre jazzklubber under Norsk jazzforum.
Konsertforeninga

Blow Out! Festival 2018 på Café Mir (snart kjent som gamle Mir).

Fire dager med fritt improvisert musikk, levert av fantastiske musikere fra inn – og utland.

Program for fredag 17. august

19:30: Jazzprat Audun Vinger i samtale med far og sønn Terry og Paal Nilssen-Love

20:00 Karin Krog – vokal Ole Morten Vågan – bass Paal Nilssen-Love – trommer

SCATTER Phil Minton – vokal Pat Thomas – piano Dave Tucker – gitar Roger Turner – trommer

Philipp Wachsmann – fiolin/bratsj Kalle Moberg – akkordeon Paul Lytton – trommer

TRESPASS TRIO + SUSANA SANTOS SILVA Martin Küchen – saksofoner Per Zanussi – bass Raymond Strid – trommer Susana Santos Silva – trompet

The post Blow Out Festival 2018: Krog/ Vågan/ Nilssen-Love – Scatter – Wachsman/ Moberg/ Lytton – Trespass Trio m / Susana Santos Silva appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Jazzpurk: Majorstuen ØrkenbluesEnsemble & Nybo/Ravn
1930 entré
Oslo jazzfestival

Jazzpurk presenterer Majorstuen ØrkenbluesEnsemble & Nybo/Ravn Sted: Gymsalen, Sentralen

JAZZPURK er en Oslo-basert konsertserie for jazz- og improvisasjonselskere med base på Studentsamfunnet Bislett, som er knyttet til universitetet OsloMet (tidl. HIOA). Her får jazzmusikere i etableringsfasen fra hele Norge mulighet til å vise seg frem en gang i måneden. Oslo Jazzfestival har invitert Jazzpurk til å avslutte sommerferien på Sentralen under årets festival.

Om bandene:

Nybo/Ravn: kl. 19:30 Nybo/Ravn er et samarbeid mellom komponist Arne Martin Nybo og poet Ulrik Ravn, der all musikken er komponert og basert på Ravn sine dikt og tekster. Visjonen med prosjektet var å blande de to kunstformene; norsk jazz og poesi opplesning, som sammen setter en helt egen stemning og dybde, og gir en litt annerledes konsertopplevelse.

Besetning: Ulrik Ravn – Vokal/tekst, mac/fx Karoline Wallace – Vokal Jørgen Mathisen – Fiolin Simen Kiil Halvorsen – Trompet Arne Martin Nybo – Gitar Petter Asbjørnsen – Bass Per Kamfjord – Trommer

Majorstuen ØrkenbluesEnsemble: kl. 21:00 Majorstuen ØrkenbluesEnsemble spiller tradisjonell musikk fra områder i Oslo som Vestre Akbar Kirke, Islamdalsveien og Habibislett. Med inspirasjon fra legendariske utøvere og tradisjonsbærere som M. Ali Dal fra Oudins Gate og S. Ørken Dal fra Saharald Hårfagresgate søker vi å sette oppmerksomhet på denne glemte norske musikkformen. Denne musikken er overlevd gjennom arvtagere fra de ulike miljøene som har nedtegnet sin historie og blitt overlevert gjennom generasjoner før den nå har dukket opp i våre hender. På denne konserten har de invitert selveste Steinar Ofsdal som gjest!

Besetning: Andreas Andersen – gitar, oud Sofie Tollefsbøl – Vokal Birte Slettevoll – Vokal Ask Vatn Strøm – gitar Ingrid Skåland Lia – sax Eskild Myrvoll – bass Torjus Nevland – perk Bård Berg – perk

The post Jazzpurk: Majorstuen ØrkenbluesEnsemble & Nybo/Ravn appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Cosmopolite
The Klezmatics
2000 entré
Oslo jazzfestival

The Klezmatics er et av verdens ledende klezmerband. Denne jødiske tradisjonsmusikken ønsket medlemmene av The Klezmatics å løfte frem igjen da bandet ble dannet i 1986. Dette bidro til at klezmermusikken fikk en real oppsving på 80-tallet etter å ha ligget i brakk i flere tiår.

The Klezmatics synger hovedsakelig på jiddisk, men har også spilt inn musikk på andre språk. Et eksempel på dette er det Grammy-vinnende albumet Wonder Wheel. Dette bestod av tidligere uinnspilte låter av folkesangeren Woody Guthrie som fikk den særegne Klezmatics-behandlingen. I sine egne tekster tar bandet opp temaer knyttet til sosiale forandringer og taler de undertrykte og svakes sak.

Både originale, tidligere og nåværende medlemmer har ulik musikalsk bakgrunn, noe som er med på å gi et variert, bredt og overraskende lydbilde og sound.

Vi ser frem til å presentere dette flotte bandet på Cosmopolite som det aller første Klezmer-bandet på Oslo Jazzfestival.

The post The Klezmatics appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Kaada
2000 entré
Oslo jazzfestival

Kaada er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Kaada John Erik Kaada, eller bare Kaada som han helst kaller seg, er komponist og musiker med en kompromissløs holdning til sjangerfrihet. Han har utmerket seg med en rekke bestillingsverk og komposisjoner til norske og internasjonale filmer. Han er også medlem av det kjeledresskledde Stavangerbandet Cloroform, så vel som duoen Kaada/Patton med Mike Patton kjent fra det amerikanske bandet Faith No More. Bredden i Kaadas musikk har gjort at han kan høres på alt fra NRK P1 til The Super Bowl i USA.

I 2017 gjorde han et antall solokonserter og kjente på savnet av å være nettopp soloartist. I mai i år kom soloalbumet Closing Statements der Kaada viser seg som en særs elegant pianist.

– Det var egentlig pianist jeg drømte om å bli da jeg vokste opp. Jeg tok klassisk pianoutdannelse med påfølgende jazzutdannelse i New York. Men så gjorde jeg musikken til et par filmer, «Mongoland» og «Alt om min far”, som begge fikk veldig mye oppmerksomhet, og vipps så ramla jeg oppi komponistgryta, sier Kaada. Dermed er det Kaada solo ved flygelet vi får møte på Sentralen i år, men som den multi-instrumentalisten han er, vil han også ha med seg noen utvalgte instrumenter på scenen

The post Kaada appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Herr Nilsen
MonicaZ Vals
2000 entré
Oslo jazzfestival

Monica Zetterlund var en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over fire tiår. Mest folkekjær for oss i Norden ble hun med sine egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med bl a Hasse & Tage.

Det er ikke hvem som helst som kan tolke materialet og hedre hennes ettermæle «på rett vis», men vokalisten Stina Stenerud og hennes band er definitivt en gjeng som består prøven med glans. Stenerud er like mye historieforteller som en fremragende vokalist i denne sammenhengen. Hun binder sammen låtene med små historier, fakta og egne betraktninger rundt Zetterlunds låter. Bandet hun har med seg består av organist Palle Wagnberg, kjent fra Real Thing, som også bidrar som faktasufflør og svensk alibi, gitarist Eirik Berg Svela og trommeslager Erik Jøkling.

Tilfeldigvis ville Monica Zetterlund fylt 80 i år, noe som gir deg desto større grunn til å få med deg denne hyllesten på Herr Nilsen.

The post MonicaZ Vals appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Hedvig Mollestads 21:12
2100 entré
Oslo jazzfestival

Hedvig Mollestads 21:12 er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Hedvig Mollestads 21:12 Verket 21:12 laget av Hedvig Mollestad for solo gitar ble bestilt til maleren Ørnulf Opdahls utstilling Vintersolverv i desember 2017. Opdahls kunstnerskap strekker seg over 50 år, men han er mest kjent for sine romantiske samtidstolkninger av den mektige naturen på Sunnmøre. Mollestad er hans sambygding, og verket 21:12 tar utgangspunkt både i Opdahls malerier, men like mye i hennes egne erfaringer med stemningene i den vestlandske naturen, med særlig fokus på lys og mørke, samt overgangene og spillet dem imellom.

Mollestad er mest kjent for sitt arbeid med den sjangereksperimenterende og hardtslående trioen sin, men viser her fram en annen side ved sitt gitarspill. Hun maner fram blendende sol over snødekte tinder, dundrende dalmørke der ferga ligger i bunn og vugger, lukt av hav og råtten driv-ved, og ikke minst piskende regn som svir på kinna og skummende bølger som drar så sterkt under overflaten at de sluker deg hel om du kommer for nær!

Under Oslo Jazzfestivalen får du oppleve denne eksklusive solokonserten i Hvelvet på Sentralen.

The post Hedvig Mollestads 21:12 appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Nasjonal jazzscene
Bendik Hofseth
2200 entré
Oslo jazzfestival

Bendik Hofseth er artist, sanger, saksofonist, låtskriver, pedagog og produsent. Han er vel også den norske jazzmusikeren som har vært nærmest et internasjonal gjennombrudd som popstjerne tilbake på 90-tallet.

Karrieren begynte allerede sent på syttitallet i miljøet rundt Club 7. Til tross for sin unge alder spilte han med alt som kunne krype og gå på musikkscenen fra frijazz til popmusikk, R&B til klassisk. Han studerte komposisjon på Musikkhøgskolen samtidig med studier ved UiO.

I 1987 ble han invitert til å spille med Steps Ahead som arvtager etter Michael Brecker. I seks år bodde han i NYC og turnerte verden rundt med Steps og andre konstellasjoner. Som saksofonist solist gjorde han innspillinger over hele verden, som jazzsolist men også med storband og symfoniorkestre.

I 1991 kom ”IX” som markerte begynnelsen som soloartist og sanger. I 1993 kom oppfølgeren ”Amuse Yourself” og Hofseth var da tilbake i Oslo for å virke derfra. Utgivelsene kom på rekke og rad utover 90-tallet, 4 i eget navn og opp imot hundre innspillinger hvor han deltok på andres plater. I 2016 ble IX relansert for å markere 25-årsjubileet. Dette ble feiret med en utsolgt konsert på Rockefeller som ble filmet og sendt på NRK.

Hofseth er nå aktuell med det kritikerroste albumet Atonement. På dette albumet tar han opp spørsmål som hvordan man kan reise seg etter å ha falt. Hvordan etablerer vi tillit etter å ha blitt forrådt? Kan vi gjenvinne tro etter at tvilen har fått oss til å vakle? Hvordan kan vi oppleve forsoning etter tap?

Det er dette repertoaret vi vil få presentert av Bendik Hofseth på Nasjonal Jazzscene Victoria, akkompagnert av Eivind Aarset, Helge Iberg, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen.

The post Bendik Hofseth appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Herr Nilsen
Nordisk Showcase: I LIKE TO SLEEP & I Just Came From The Moon
2200 entré
Oslo jazzfestival

Årets Nordisk Showcase-band er klare!

Talentprogrammet Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud til unge talentfulle band og musikkstudenter innen rytmisk musikk. Satsningen er støttet av Talent Norge og Bergesenstiftelsen.

I LIKE TO SLEEP: kl. 22:00 I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på aktivt siden høsten 2015. Med en felles interesse for det moderne “Trondheimsjazzuttrykket”, fri-improvisasjon, 60-/70-talls jazz og progrock, ble den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon til ILTS. Selv omtaler de sin musikk som «power jazz». Med mye improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier har ILTS et sterk egenart og identitet.

I JUST CAME FROM THE MOON: kl. 23:20 ”Spændvidden går fra det helt inderlige og skrøbelige, til det altomfavnende og udfordrende, hvor de stærke solistiske præstationer og gennemarbejdede kompositioner inviterer lytteren indenfor i et organisk og lyrisk univers…», var juryens begrunnelse da I Just Came From The Moon vant den danske Ung Jazz-konkurransen i 2016. Året etter slapp bandet debutalbumet Hoax som gav dem oppmerksomhet fra både nasjonal og internasjonal presse en hel del radiospilling på danske DR P8 Jazz. Siden den gang har bandet spilt en rekke konserter, noe som har gitt en ny dimensjon til bandets svevende lydunivers.

The post Nordisk Showcase: I LIKE TO SLEEP & I Just Came From The Moon appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson
2230 entré
Oslo jazzfestival

Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Pris dagspass (inkl. 5 konserter): 540kr Pris enkeltbillett (per konsert): 260kr

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson I Gymsalen på Sentralen får du muligheten til å oppleve den norsk-islandske duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Deres første album «The Third Script» ble sluppet på Hubro i Juni 2017. I det stille vant det hjertene til både kritikere, publikum og fagfeller, noe som bl.a. resulterte i flotte omtaler, en invitasjon til Sigur Rós Nordur og Nidur festival, radiospilling over hele verden og nominasjon til Spellemann i åpen klasse.

Bassist Jo Berger Myhre har spilt med bl.a Nils Petter Molvær, Splashgirl, Susanna og Mariam the Believer, mens den islandske trommeslageren/keyboardisten Ólafur Björn Ólafsson har vært å se på scener med Sigur Rós, Jóhann Jóhannsson og Skúli Sverrisson. Med trommer, kontrabass og et Farfisa-orgel, lager Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson en slående original lydverden som egentlig ikke minner om noe annet.

The post Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Sentralen
Serendip: August Kann & Bark
2230 entré
Oslo jazzfestival

Serendip er festivalen der studentene ved Norges musikkhøgskole står som både arrangører og utøvere. I år har vi invitert dem til å vise frem NMH-band som de har trua på.

AUGUST KANN: kl. 22:30 Forstanderskapssalen, Sentralen

August Kann er en singer/songwriter fra Norges Musikkhøgskole som synger og spiller gitar. Han har skrevet sanger/tekster som baserer seg på mangfoldige samtaler og historier. Det handler om mennesker med ulik bakgrunn, legning og holdninger. Det handler om vennskap og kjærlighetsbrudd fra ulike perspektiver. Han beskriver også kamper i eget sinn, ofte med en optimistisk vinkling. Han har med seg et band med musikere utdannet ved jazzlinja på Norges musikkhøgskole.

Håkon Aase – Fele Selma French Bolstad – Fele Thea Emilie Wang – Vokal Fredrik Karwowski – Gitar Martin Morland – Bass Ivar Myrset Asheim – Trommer

BARK: kl. 23:30 Hvelvet, Sentralen

Bark er en jazzkvartett med base i Oslo. Med hovedtyngde i nordisk-inspirert jazz tøyer kvartetten i strikken med alt fra improviserte strekk, til gjennomkomponerte melodier og arrangementer.

Kvartetten har en ærlig og intim holdning til både musikken og konsertene sine. Denne musikken er ikke bare ment for det trente jazz-øre, men også for den som setter pris på god musikk og en god opplevelse. De fire gutta er samspilte og setter stor pris på hverandre som musikere og personer, noe de utstråler sterkt på konsert. Våren 2018 ble gutta svært godt mottatt på turné i Skandinavia. Og til høsten planlegger de å dra i studio for å lage et verdig produkt av musikken sin på opptak.

Adrian Barstad Andresen – Trompet Bjørn Helge Gammelsæter – Keys Erlend Tredal – Bass Sindre Bakkåker – Trommer

The post Serendip: August Kann & Bark appeared first on Jazz i Norge.