Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.06 Schous kulturbryggeri
Musikkfest Oslo – Schous kulturbryggeri
1100 entré

Lørdag 2. juni fylles Oslos gater, torg, parker og plasser med levende musikk! I den anledning inviterer SCHOUS KULTURBRYGGERI – Popsenteret, Øvingshotellet og Riksscenen – til en forsommerdag med sang, dans, konserter og aktiviteter i byrommet vårt nederst på Løkka.

Mellom 11.00-15.00 har vi fokus på de litt yngre, og har mange aktiviteter som ansiktsmaling og musikalske krumspring.

Kafé Lille Oslo har både inne- og uteservering fra kl. 11.00 – 23.00 med både mat og noe godt å drikke for store og små.

PROGRAM: 11:00 ROTELOFTET ved Knut Kippersund Nesdal og Henrik the Artist 12:05 Bad Dog 12:30 Kvikt og Hurtig 13:05 Lama 13:40 Hudkreft 14:40 AOJO: Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester 16:00 Darling West 16:50 The Fretworkers 17:40 Himmelhøyt 18:30 Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola Hans Martin Austestad 19:20 Magnus Bechmann 20:10 Uno Møller 21:00 Quarter WOLF 22:00 SENJAHOPEN

Gratis arrangement.

The post Musikkfest Oslo – Schous kulturbryggeri appeared first on Jazz i Norge.

 
02.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Don’t try this at Home – a Tribute to Michael Brecker
1600 entré
Oslo Jazzforum

Petter Wettre – tenorsaksofon Jørn Øien – piano & keys Hans Mathisen – gitar Daniel Franck – bass Hermund Nygård – trommer

Michael Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere av sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass sin unge alder ved sin død (57), etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion repertoir til små jazzcombo via gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artister. Ingen nevnt. Ingen glemt. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å være direkte berørt av Brecker’s saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på.

Dette er en hyllestkonsert til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra hans soloalbum.

Med denne konserten tar Petter Wettre, Hans Mathisen, Jørn Øien, Daniel Franck og Hermund Nygård oss med på en ekspedisjon i Michael Brecker’s rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange.

The post Don’t try this at Home – a Tribute to Michael Brecker appeared first on Jazz i Norge.

 
03.06 Cafeteateret
Kampenjazz: Oslo Kulturskole Sommerkonsert
2000 entré
Kampenjazz

Det er en lang tradisjon ved Kampenjazz at vi avslutter vårsesongen med høre de unge musikantene fra Oslo kulturskole. De gleder seg til nok en gang å videreføre tradisjonen med å presentere et pent knippe av sine unge og lovende musikanter. Framtidas stjerner høres alltid først på Kampenjazz! Og vi gleder oss til å høre dem igjen.

The post Kampenjazz: Oslo Kulturskole Sommerkonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
06.06 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazzen presenterer: Siril Malmedal Hauge
1930 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Siril Malmedal Hauge – vokal Aksel Westlund – gitar Erlend Albertsen – bass

The post Onsdagsjazzen presenterer: Siril Malmedal Hauge appeared first on Jazz i Norge.

 
06.06 Herr Nilsen
Hot N Spicy + Mads Mathias
2000 entré
Oslo Jazzforum

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student Dørsalg – kort/kontant

Hot N Spicy er en akustisk jazztrio som består av fiolin, kontrabass og gitar/ vokal. Trioen har spilt sammen siden de møttes på Rytmisk Musikkonservatorium i København i 2000. Gjennom årene har de utviklet sin helt egne stil med et unikt samspill og et uttrykk som både er tradisjonelt og moderne. Den danske Jazzlegenden Svend Asmussen uttalte at de var et av hans favorittband.

På sin femte plate har de med Mads Mathias som gjest på saksofon og vokal. Han har de siste årene markert seg som et av de hotteste navnene i dansk jazz og er ofte solist med det verdensberømte DR-Big Band. I 2017 var han en av solistene på BBC Proms i Royal Albert Hall noe som har satt fart i hans internasjonale karriere. Mads Mathias er en fantastisk crooner, en lyrisk saksofonist og en leken improvisatør som glir lett inn i den etablerte trioen.

Mads Mathias (DK) – saksofon og vokal Bjarke Falgren (DK) – fiolin Lars Tormod Jenset – kontrabass Svein Erik Martinsen – gitar og vokal

The post Hot N Spicy + Mads Mathias appeared first on Jazz i Norge.

 
07.06 Oppsal Kirke
Hot & Swing
1900 entré

Oslo storbands tradisjonelle sommerkonsert på kirketrappa til Oppsal kirke

The post Hot & Swing appeared first on Jazz i Norge.

 
09.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
The Chase ? Brinck-Johnsen Quintet
1600 entré
Oslo Jazzforum

Bernt Brinck-Johnsen – barytonsaksofon Rune Nicolaysen – tenorsaksofon Roy Hellvin – piano Kristen Svendsen – bass Tom Olstad – trommer

Tom Pendergast var borgermester i Forbudstiden i USA på 30 tallet. Han nektet å tørrlegge Kansas City. Drikkevarene fortsatte å flyte, nattklubber og spillesteder florerte, og jazzen fulgte etter. Og det var en ny stil som tok seg opp, spesielt med saksofoner i fokus. Band som Count Basie hadde med de beste saksofonister, og etter kl 5 på morgenen gikk de ofte på barer og jammet og kappspilte. Med basis i Blues og I got rythm samt kjente swinglåter. Slik ble den moderne jazzen skapt.

Brinck og Rune spilte sammen på Club7, Hot House og Jazz Alive på 80-tallet og prøvde å gjenskape noe av den stemningen. Nå har de satt seg fore å spille noen jobber igjen, for å hylle denne tiden og sine forbilder fra den gang. Med seg har de Roy Hellvin på piano, Kristen Svendsen på bass og Tom Olstad på trommer. De er også veteraner med god innsikt og entusiasme for denne stilen. Det har vel nærmest blitt en tradisjon på Herr Nilsen at Brinck spiller en jobb der i første uka av juni. Da har det vært fullt hus og stor jubel. Så vær tidlig ute.

The post The Chase – Brinck-Johnsen Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
10.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Oslo Jazzforum

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen. Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum. Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen.

Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
10.06 Cafè Sør
Sunday World presenterer: Diaspora Africanus
2000 entré 20-års aldersgrense
Cafè Sør

Dispora Africanus er et band med stor spilleglede – ingen konsert blir helt lik! Som tittelen Diaspora Africanus antyder, er musikken fundert i opprinnelige afrikanske rytmer i møtet med en rekke forskjellige musikksjangre og uttrykk fra hele verden.

”… det er vitalt, sexy, komplekst, intenst, spennende, ”tight” – her er det er mat for det musikalske øret!.»

Kristian Wentzel, keyboard Lasse Weeden, bass Sidiki Camara, perkusjoner og vocals Charles Mena, trommer.

Konserten er en del av konsertserien Sunday World, et samarbeid mellom Cafe Sør og Samspill International Mucis Network.

Arrangementet er gratis!

The post Sunday World presenterer: Diaspora Africanus appeared first on Jazz i Norge.

 
14.06 Kulturhuset
Bongotorsdag med Bosses Bongoband – Sommeravslutning
2130 entré 0

Sesongens siste Bongotorsdag!

Bli med å dans inn i tropenatten til eksotiske rytmer og eggende riff.

Bosses Bongoband er sannsynligvis Oslos beste instrumentale verdensmusikkdanseorkester og spiller nesten hver måned opp til dans på Kulturhuset. Med deres miks av highlife, afrobeat, reggae, latin, funk og jazz er umulig å holde å holde hoftene i ro. Bli med på festen!

Cc: gratis, Bongotorsdag er alltid gratis.

The post Bongotorsdag med Bosses Bongoband – Sommeravslutning appeared first on Jazz i Norge.

 
16.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Eckhard Baur Walking Shoes – a tribute to Mulligan/Baker
1600 entré
Oslo Jazzforum

Eckhard Baur – trompet Shannon Mowday – barytonsaksofon Per Husby – piano Stig Hvalryg – bass Torstein Ellingsen – trommer

A tribute to Gerry Mulligan and Chet Baker

Eckhard Baur vil med sin originale «West Coast Quintet» bringe oss inn i lyden av og historiene til to av jazzens legender fra 1950 tallet – tenorsaksofonisten Gerry Mulligan og trompetisten Chet Baker.

The post Eckhard Baur Walking Shoes – a tribute to Mulligan/Baker appeared first on Jazz i Norge.

 
17.06 Herr Nilsen
Big Band Sunday med Susanne Fuhr og Sandvika storband
2000 entré http://www.sandvika-storband.no/
Sandvika Storband

Susanne Fuhr, kjent og kjær norsk jazzvokalist, revyartist og skuespiller opptrer med Sandvika Storband og Eclhard Baur på Herr Nilsen. Fra 1981 og til utpå 90 tallet opptrådte Susanne mye med Sandvika storband, og ved siden av LPen «Sister You ain’t had the Blues» gjorde Susanne og Sandvika storband også opptak i Danmarks Radio. Velkommen til en fantastisk storbandaften på Herr Nilsen

Søndag 17.juni – klokka 2000

The post Big Band Sunday med Susanne Fuhr og Sandvika storband appeared first on Jazz i Norge.

 
19.06 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Innanen / Ericson / DeHeney / Knedal Andersen + Johansson / Johannesen / Pultz Melbye
2030 entré Medlemskap 350,- (inkluderer konserten).
Konsertforeninga

INNANEN / ERICSON / De HENEY / KNEDAL ANDERSEN Mikko Innanen – sax Sture Ericson – sax Nina De Heney – kontrabass Dag Erik Knedal Andrersen – trommer

JOHANSSON / JOHANNESEN / PULTZ MELBYE Karin Johansson – piano/akkordeon Kim Johannesen – banjo Adam Pultz Melbye – kontrabass

INNANEN / ERICSON / De HENEY / KNEDAL ANDERSEN Det er sommer, det er sol og det er tirsdag og før vi setter igang med ferieavvikling i Blow Out!-sekretariatet unner vi oss, og dere, det som ser ut til å bli siste dans på en stund på vårt favorittsted, Mir. Men hvilken svingom det ligger an til å bli.

Saksofonist Mikko Innanen gjør sitt første visitt hos oss. Han har drevet som bandleder, komponist og utøver både i hjemlandet og i resten av verden i lang tid, med sitt eget tolvpersoners orkester og med scenas «superstjerner» som Han Bennik. Her på berget har han spilt med Trondheim Jazzorkester. Dobbelt så bra som en sax er som kjent to saxer. Svenske saksofonisten Sture Ericson skaffa seg internasjonalt ry allerede på 80-tallet med gruppa Position Alpha og har siden tunert ekstensivt med de beste. Han har tidligere besøkt oss på bl.a. med sjølveste The Electrics.

Bassist Nina de Heney har frilansa rundt på jazz & impro-scena i Sverige i årevis; som soloist, i kollaborasjon med en rekke framtredende svenske musikere og i tverrkunsterlige prosjekter. For et par år tilbake hadde Blow Out! æren av å være vertskap for trioen hun har med Raymond Strid og Henrik Munkeby Nørstebø, og vi er særs glade for å ha henne tilbake.

Trommis Dag Erik Knedal Andersen kjenner vi både som en habil soloutøver og også fra kick-ass øs-pøs frijazzgrupper som SAKA, The Heat Death og AKODE. Sjekk ut nyskiva hans der han spiller med Ketil Møster og John Edwards. Dette blir knall.

JOHANSSON / JOHANNESEN / PULTZ MELBYE Karin Johansson er pianst, og også hun fra det forjettede land i østerled. Hun spiller ofte med masse topp folk, som overnevnte de Heney og gitarist Finn Loxbo for å nevne noen bittefå.

Kim Johannesen er den kortreiste i denne trioen. I AKODE og andre konstellasjoner har vi oftest sett ham med gitar, men i kveld er det banjo som gjelder.

Det er plutselig et par år siden den danske bassisten Adam Pultz Melbye spilte hos oss. Med Berlin som operasjonsbase, med deltatt i på en rekke innspillinger og improvisert seg mange ganger rundt i Europa med gode navn som f.eks Lotte Anker, Fred Lonberg-Holm, Alex Dörner, Evan Parker og som solist. Sjekk også ut bandet hans Flamingo, som er plateaktuelle denne våren.

Disse konsertene er et resultat av vårt puls-samarbeid med ILK Music i Købrnhavn.

Konsertstart 21:00 (vi selger billetter fra 20:30) 170 / 120 (ordinær / medlem). Medlemskap i Konsertforeninga, 350,- Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo, støtta av kommunen og Kulturrådet.

The post Blow Out! Innanen / Ericson / DeHeney / Knedal Andersen + Johansson / Johannesen / Pultz Melbye appeared first on Jazz i Norge.

 
20.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Stina Stenerud Monica Z tribute
2000 entré
Oslo Jazzforum

Stina Stenerud – vokal Paul Wagnberg – orgel Eirik Berg Svela – gitar Erik Jøkling – trommer

Kvartetten setter fokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt og med et solid komp byr hun publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monca Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig; ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, gjorde stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

The post Stina Stenerud Monica Z tribute appeared first on Jazz i Norge.

 
23.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Asle Røe trio
1600 entré musiker / student kr 100,-.
Oslo Jazzforum

Asle Røe – gitar Stig Hvalryg – bass Magnus Eide – trommer

Asle Røe er en allsidig gitarist med bakgrunn fra både Texas og Norge. Musikken har derfor elementer fra begge sider av Atlanteren. Trioen fremfører en god porsjon av Asle sin originale musikk i tillegg til noen arrangerte jazz standards. Vi gjør også plass til et par fartsfylte western swing låter for å røre litt ekstra i jazzgryta.

Velkommen!

The post Asle Røe trio appeared first on Jazz i Norge.

 
30.06 Stortorvet Gjæstgiveri
Jazzombies
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Jazzombies ledes av pianisten David Skinner. Han er en av våre absolutt ypperste jazzpianister, med et uttrykk som spenner vidt, fra avantgarde til tradisjonell jazz. Ensemblet leverer swingjazz fra 1930-tallet med kreative og artige musikalske løsninger. Denne siste lørdagen på Gjæstgiveriet før sommeren, består bandet av de absolutt ypperste musikerne innen tradisjonell jazz. Dette må du få med deg!

David Skinner pno, Erik Eilertsen tp, Georg Reiss cl/sax, Lars Frank cl/sax, Børre Frydenlund git/vo, Svein Aarbostad bass, Bjørn Olufsen dms.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift.

www.davidskinner.net/jazzombies www.facebook.com/jazzombies

The post Jazzombies appeared first on Jazz i Norge.

 
30.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
BOP 69
1600 entré
Oslo Jazzforum

Geir Hauger – trompet/flugelhorn Harald Bergersen- tenor-/alt-/sopransaksofon Roy Hellvin – piano Stig Adolfsen – bass Christian Lund – trommer

BOP 69 bygger på Steen/Bergersen kvintett som ble startet i 1969 og hvor to av medlemmene – saksofonisten og pianisten – fremdeles er aktive. Kvintetten spiller bebop og neo-bop med innslag av latinamerikansk jazz og mye av musikken er hentet fra repertoaret til Dizzy Gillespie.

The post BOP 69 appeared first on Jazz i Norge.