Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JANUAR 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
   
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
05.05 Stortorvets gjæstgiveri
Touché Monet
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Touché Monet er en av de ledende gruppene for string-swing og sigøynerjazz – med over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, på bl.a. Djangofestivalen i Oslo og Robert Normannfestivalen i Sarpsborg. De fikk svært gode kritikker for sin 2015-utgivelse «Gypset» (Hot Club Records), og bandet viser sin allsidighet når de plutselig også kom med sin «Grieg Swing» i fjor sommer. Nå kommer de til vår klubb, og dette blir desidert denne vårens hotteste opplevelse for alle som har savnet string swing musikken. Her blir det både fart og ærbødig fintfølelse.

Johan Tobias Bergstrøm git, Bård Helgerud git, Fredrik Solberg bass, Meade Richter viol

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl 11.00. Kom tidlig for god plass, og spis frokost eller lunsj før musikken.

The post Touché Monet appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Victoria, Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30, billetter kjøpes i døra
Barnas Jazzhus

Young talents from Norway, Denmark and Iceland play jazz standards and improvise.

Improbasen Barnas Jazzhus er tilbake med Barnas Jazzscene, og denne gangen er det full nordisk trøkk! Her kommer spennende gjestemusikere fra flere land, fra Esbjerg i Danmark kommer den 14 år gamle gitaristen Chun Aalund Møll, som Improbasen har blitt kjent med gjennom sitt samarbeid med Jazzcamp Ribe og Ribe Jazz festival. Og fra Island får vi besøk av et helt band, bygget opp ved hjelp av Improbasen med støtte fra Nordisk Kulturfond og Norsk-Islandsk Kultursamarbeid. Og til å ta imot dem på scenen står Barnas Jazzhus-gjengen som vanlig klare, så her ligger alt til rette for en heidundrende musikkopplevelse! Vil du oppleve barn spille jazz som kan inspirere både jevnaldrende og fire ganger så gamle musikkelskere så er det bare å finne veien til Nasjonal Jazzscene denne lørdagsettermiddagen.

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-14 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Billetter kjøpes i døren. Dørene åpner kl. 13.00
Nasjonal jazzscene

Young talents from Norway, Denmark and Iceland play jazz standards and improvise

Improbasen Barnas Jazzhus er tilbake med Barnas Jazzscene, og denne gangen er det full nordisk trøkk! Her kommer spennende gjestemusikere fra flere land, fra Esbjerg i Danmark kommer den 14 år gamle gitaristen Chun Aalund Møll, som Improbasen har blitt kjent med gjennom sitt samarbeid med Jazzcamp Ribe og Ribe Jazz festival. Og fra Island får vi besøk av et helt band, bygget opp ved hjelp av Improbasen med støtte fra Nordisk Kulturfond og Norsk-Islandsk Kultursamarbeid. Og til å ta imot dem på scenen står Barnas Jazzhus-gjengen som vanlig klare, så her ligger alt til rette for en heidundrende musikkopplevelse! Vil du oppleve barn spille jazz som kan inspirere både jevnaldrende og fire ganger så gamle musikkelskere så er det bare å finne veien til Nasjonal Jazzscene denne lørdagsettermiddagen.

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-14 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring.

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Eirik Svela Group
1600 entré
Oslo Jazzforum

Eirik Svela – gitar Kristoffer Eikrem – trompet Martin Gjerde – piano Håkon Norby Bjørgo – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Eirik Svela Group vært igjennom flere inkarnasjoner, og ble i sin tid startet etter et ønske om å framføre egenskrevet materialet. Med fokus på Eirik sine komposisjoner spiller gruppen melodisk klubbjazz som har tydelige røtter i den afro-amerikanske jazztradisjonen, samtidig som musikernes egenart for lov til å skinne igjennom.

The post Eirik Svela Group appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Hausmania, Hausmannsgate 34
Oslo 14 // ut:inn // Tone Åse
1800 entré
Konsertforeninga

Ut = inn

BESTILLINGSVERK AV TONE ÅSE

i Flerbrukshallen på Hausmania

Hva skjer når vi begynner å lytte konsentrert til det som er rundt oss? Stykket er inspirert av vår lydlige oppmerksomhet, av hva som skjer når vi begynner å lytte konsentrert til det som er rundt oss. Sangerne i ensemblet har gitt komponist Tone Åse opptak av lyd i egen tilværelse, og disse danner utgangpunktet for et stykke som utforsker lyd både som sonisk materiale, som betydningsfulle påminnelser, og som utgangspunkt for assosiasjoner, også de musikalske.

Tone Åse arbeider med lyd og stemmelyd både akustisk og elektronisk, og utforsker i dette stykket materiale i det store spennet mellom musikk, lyd, abstraksjon og mening. Hun er i utgangpunktet både sanger, låtskriver, lydmaker og improvisator, og med bakgrunn i sin lange erfaring med a capella-formatet (Kvitretten, Trondheim Voices) ønsker hun i dette stykket å spenne opp hele det store lerretet.

Bestillingsverket er finansiert av Det norske komponistfond.

Oslo 14 vokalensemble ble stiftet av vokalist Elin Rosseland i 2014, sammen med organisasjonen Østnorsk jazzsenter. OSLO 14 er improvisert, fri musikk som drar deg inn. Ensemblet utforsker mulighetene som oppstår når mange stemmer lager musikk sammen. Kunstnerisk leder fra 2016 er Andreas Backer.

Dørene åpner 17:30 // konserten starter 18:00

Billetter forhåndskjøpes på nett eller ved ankomst (kun kort!)

FRI ALDERSGRENSE!

Arrangør: Konsertforeninga

The post Oslo 14 // ut:inn // Tone Åse appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Cosmopolite
The Chieftains
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Endelig har vi fått det legendariske 9 manns ensemble til Oslo og Cosmopolite:

Paddy Moloney – uilleann pipes and tin whistle Matt Molloy – flute Kevin Conneff – Bodhran / vocals Jonathan Pilatzke – fiddle/dance Triona Marshall – harp/keyboard Tara Breen – fiddle/sax Tim Edey – guitar/accordion Alyth – vocals/ dance Nathan Pilatzke – dance 6 ganger Grammy-vinnende The Chieftains er en Irsk folkemusikkgruppe som ble etablert tidlig på 1960-tallet, og platedebuterte i 1964. Det tok ikke lang tid før de vokste seg til å bli en av de fremste og mest populære representantene for irsk musikk, både hjemme og i utlandet. Deres unike evne til å overskride grenser for å blande tradisjonell og moderne musikk, har bidratt til å gjøre dem til en av de mest ærverdige og kjente musikkgruppene den dag i dag.

Ved siden av å spille tradisjonell folkemusikk har gruppen ofte samarbeidet med musikere fra andre miljøer, både klassisk, country og rock. De spilte med Van Morrison på albumet Irish Heartbeat (1988), og på The Long Black Veil (1995) medvirket av blant andre The Rolling Stones, Sting, Ry Cooder og Mark Knopfler. Bandet har også laget musikk for TV og film, og bidro blant annet musikalsk til filmen Barry Lyndon (1976).

The Chieftains spilte i 1979 for 1.3 millioner publikummere under Paven sitt besøk til Irland, og under Dronning Elisabeth ll sitt historiske besøk i 2011. I fobindelse med deres 50-åresjubileum I 2012 ble de belønnet med National Concert Hall Lifetime Achievement Award begrunnet med “in recognition of their tremendous contribution to the music industry worldwide and the promotion of the best of Irish culture.”

Vi ser rem til å invitere nok en legendarisk irsk musikkgruppe til Cosmopolite!

The post The Chieftains appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Kulturkirken Jakob
Rain Sultanov & Isfar Sarabski: CYCLE
2000 entré Billetter kjøpes på Ticketmaster
Kulturkirken Jakob

Already on the ECM album «Aftenland» Jan Garbarek and Kjell Johnsen explored the interplay between organ and saxophone. On «Cycle» the two leading jazz musicians of Azerbaijan Rain Sultanov and Isfar Sarabski develop a cosmic performance out of it.

Three instruments: organ, saxophone and piano. The organ stands for the sacred. The saxophone for our deepest feelings. The piano for evolution.

Here the light is shining: you can almost hear the sunbeams that fall through the windows of the Gothic Church of the Redeemer in Baku, where the album was recorded. An intense, light-filled energy room. No limits.

** Very often while listening to music we think about something personal. We recall images from our past or present, sometimes illusions and dreams take shape of short moving pictures. They can be vivid or not, black and white or have vague shape. When listening to music we reflect, contemplate and travel in time and space.

«The Cycle» is not just a music project. This is creative tandem of two musicians – Rain Sultanov and Isfar Sarabski – who combined their compositions, thus, making a single energy space. Three instruments which have not been used before in combination are magically merged in one theme. Organ, saxophone and piano. They are a perfect combination and harmony in space. Each instrument brings its own philosophy in. Organ – divinity, saxophone – emotions, piano – evolution.

Organ as the basis of life, given from above, reminds about faith. It acts as the peacemaker, wizard, which the listener recalls with a pounding heart. It explains the reasons and calms down bursting expression of the saxophone. The saxophone, like the life itself, raises questions. Saxophone demonstrates phases, cycles, creating subtle improvisations on the theme of existence. Piano supports the saxophone. It is like a friend or companion that is always around, helps to understand and sometimes also questions. Through evolving dialogue between the piano and organ, Isfar Sarabski sort of moderates a conversation that the universe conducts with itself. Both voices create harmony, repeat and support each other discovering the undeniable truth. Merging with saxophone, they get overwhelming strength, stunning and powerful cosmic stream. Unison of these three instruments is, probably, the best discovery made by Rain Sultanov.

«The Cycle» represents consequential phases of human genesis and evolution and explores various options of its development. Rain Sultanov describes emerging of spiritual society and rise of humankind to a higher level not as an utopia but reality that strives for self-expression. Life given to us as a form of perception has become «the Cycle» reborn in more sophisticated way.

The post Rain Sultanov & Isfar Sarabski: CYCLE appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Nasjonal jazzscene
Jassbox: Andreas Doif
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Jassbox er Verdensbestejassbasertedanseklubb, kort og godt! DJene Erik Holm og Espen Horne vet hvordan man koker fest på jazz, jingler og annen musikk med slinger. Her får du ut på gulvet-garanti og varme såler, bredt glis og dobbel hjerterytme. Klubben har alltid med seg et liveband utenom det vanlige, gjerne dansegulvsvennlig, tilgjengelig, men med gode kanter. Og ikveld hører du Andreas Doif med venner, og for noen venner!

«Når Andreas Doif (KUUK, kildaphew) lager musikk på egenhånd, støter vi på en helt egenartet (og dyp) stemme som plukker fritt fra all musikken han liker, gammalt, nytt, obskurt og velkjent. Norsk bindestreks-musikk kan, om man skal tro klisjeene, ofte bli småkronglete og knirkete. Andreas er ikke der. Han er sløy. Men hittil, når han har spilt noe fra det gigantiske og rotete arkivet med skisser og demoer en hver studioholiker med respekt for seg selv holder seg med, har jeg ikke hørt noe som ikke låter veldig som ham. Og “som ham” låter ganske strålende.» – Filip Roshauw, Bangles & Brass

Andreas Doif – farger, Fieh – vokal, Danielle Brogden – vokal, Morten Bessesen – keys, Christian Engfelt – bass, Bendik Hovik Kjeldsberg – trommer

The post Jassbox: Andreas Doif appeared first on Jazz i Norge.