Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JANUAR 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
   
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.05 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazzen presenterer: Camilla Hole
1930 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Camilla Hole fra Breim har studert utøvende saxofon ved Universitetet i Stavanger. Hun er aktiv i fiere ulike bandkonstellasjoner som spiller alt fra friimpro, folkemusikk og jazz. I tillegg til å vere saxofonist er Camilla aktiv som komponist i flere av bandene hun spiller i, blandt annet septetten BenReddik som for tiden jobber med sitt tredje album som kommer til vinteren. Hun medvirker også på flere plater med Bjergsted Jazzensemble, bl.a. med den Italienske bassisten Roberto Bonati og den verdenskjente luttisten Rolf Lislevand.

Camilla Hole – sax Aksel Westlund – gitar Erlend Albertsen – bass

The post Onsdagsjazzen presenterer: Camilla Hole appeared first on Jazz i Norge.

 
02.05 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Kjemilie + Ísa
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Kjemilie er pianist Kjetil Mulelid og vokalist Emilie Storaas. De har utviklet et trygt og kjært uttrykk, men er på evig jakt etter nye retninger å snu og vende på musikken i. Med søkende tekster, sterke melodier og leken improvisasjon skaper Kjemilie sitt eget musikalske og tekstlige rom. Kjemilie gir liv til det enkle og hverdagslige og inviterer sårbarheten inn i samspillet, hvor både det sarte og sterke gis plass. Med to plateutgivelser og betydelig turnévirksomhet i inn- og utland har Kjemilie vist hva visejazz kan romme. Deres første utgivelse Hverdagene ble av Jazznytt beskrevet som “en av årets sterkeste utgivelser”. Kjemilie er også et av bandene som skal delta i årets JazzIntro.

Emilie Storaas – vokal, Kjetil Mulelid – piano

Ísa befinner seg i krysningspunktet mellom jazzrock, postrock, ambient- og indie-musikk. Tekstene dreier seg rundt eksistensielle opplevelser av å vokse opp og kompliserte tankerekker man aldri kommer til bunns i. Gruppa jobber kollektivt med store arrangementer og særegne låter, men også med mye frihet for de enkelte utøverene Ønsket er å skape noe vakkert og egenartet og å kunne gi noe helt spesielt ut til publikum. Bandet er tidligere studenter ved jazzlinja på Norges musikkhøgskole i Oslo og har allerede spilt konserter over hele Norge. I april 2017 ga de ut debutalbumet «Våren, om lenge».

Stian Unhjem – gitar, vokal, Magnus Falkenberg – bass, Magnus S. Eide – trommer

The post Uhørt! Kjemilie + Ísa appeared first on Jazz i Norge.

 
02.05 Herr Nilsen
Maiken Krokens septett «Jazz on a Summers Day»
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

«Jazz on a Summers Day» – Maiken Krokens Septett

Med konseptet «Jazz on a Summes Day» ønsker bandet å formidle noe av stemningen fra den legendariske filmen fra Newport Jazz Festival i 1958, der storheter som Louis Armstrong, Anita O’Day, Gary Mulligan, George Shearing og Dinah Washington m.fl. opptrådte. Konserten er satt sammen av musikk som nevnte artister er kjent for og vil derfor ha stor spennvidde – være variert og være noe for en hver publikummer.

En konsert vel verdt å ta med seg denne onsdagen i mai.

Et allsidig og dyktig band bestående foruten Maiken Kroken på vokal, Erik Thormod Halvorsen trompet, Rune Nicolaysen saxofon, Tony Boye Ascanio trombone, Freddy Hoel Nilsen piano, Andreas Dreier bass og Lars Erik Norum, trommer

The post Maiken Krokens septett «Jazz on a Summers Day» appeared first on Jazz i Norge.

 
03.05 Cosmopolite
Stacey Kent
1900 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Stacey Kent – vokal Jim Tomlinson – sax, flutes Graham Harvey – piano Jeremy Brown – bass Josh Morrison – trommer

Grammy-nominerte Stacey Kent har spilt på Cosmopolite tidligere, og ingenting gleder oss mer enn at hun igjen har lyst til å opptre for oss. Kent er en av vår tids største jazzsangere, og skal presentere nytt repertoir fra hennes siste album «I Know I Dream».

“I Know I Dream” er en levende orkestermontering der Staceys musikalske alkymi blir sjangeroverskridende. Albumet går sømløst gjennom Bossa Nova-klassikerne, Chansons, American Standards og originale sanger skrevet av Staceys ektemann, saxofonisten, komponisten og arrangøren Jim Tomlinson, sammen med sin lyricistpartner, den prisbelønte forfatteren, Kazuo Ishiguro, portugisisk dikter Antonio ladeira , og Nashville basert, Cliff Goldmacher.

Stephen Holden fra The New York Times var begeistret over albumet og sa følgende: ‘Ms. Kent embodied the essence of saudade as persuasively as any of her Brazilian idols. As she threw back her head and crooned softly, you had the sense of a woman with nothing to protect, living in the moment and dreaming out loud.’

Stacy Kent er opprinnelig fra USA, men har lenge hatt base i England. Hun har også mange fans i Frankrike, takket være mange fine innspillinger med sanger av Serge Gainsbourg. Også stadig flere nordmenn oppdager hvilket verdensnavn hun er, og vi ser frem til en spektakulær opptreden!

The post Stacey Kent appeared first on Jazz i Norge.

 
03.05 Kulturkirken Jakob
Sigurd Hole Trio med venner – slippfest i Kulturkirken Jakob
2000 entré
Kulturkirken Jakob

Sigurd Hole – kontrabass Håkon Aase – fiolin Jarle Vespestad – trommer

Gjester: Trygve Seim – saksofon Audun Sandvik – cello

Sigurd Hole har på kort tid etablert seg som en av landets mest ettertraktede musikere. Han spiller i grupper som Tord Gustavsen Trio / Quartet, Karl Seglem Acoustic Quartet, Eple Trio og ikke minst prisbelønte Jon Eberson Group. Samtidig har han gjort seg bemerket som en anfører for ulike typer norsk tradisjonsmusikk, blant annet gjennom prosjektet «Lyden av Prøysen» med Helge Lien og det spellemannsnominerte samarbeidet ”Fabel” med folkemusiker Eli Storbekken.

I januar 2018 gav han ut sin første plate i eget navn. «Elvesang», med musikk for solo kontrabass, har høstet stor internasjonal anerkjennelse. Blant lovordene kan neves en varm anbefaling i The New York City Jazz Record, og John Kelmans anmeldelse på allaboutjazz.com hvor han beskriver Elvesang som ”an album of profound beauty”.

Våren 2018 er Hole aktuell med en ny utgivelse, denne gang som komponist og leder for sin egen trio. Med seg har han Jarle Vespestad på trommer og Håkon Aase på fiolin. På sin nye plate ”Encounters” henter trioen inspirasjon fra ulike kilder rundt om i verden, som den arabiske kulturarven, klassisk indisk musikk og norsk folkemusikk, og fletter toner og rytmer fra disse gamle musikktradisjonene sammen med sine egne uttrykk som improviserende musikere av i dag. Resultatet er både lekkert og lekent på én gang; en unik blanding av østlige og vestlige klanger, eller en form for «grenseløs kammermusikk», som bandet selv beskriver det.

I Jakob har trioen for anledningen utvidet besetningen til kvintett – med Trygve Seim på saksofoner og Audun Sandvik på cello.

http://www.sigurdhole.no/ http://www.facebook.com/sigurdhole1/

The post Sigurd Hole Trio med venner – slippfest i Kulturkirken Jakob appeared first on Jazz i Norge.

 
03.05 Nasjonal jazzscene
Pan-Scan Ensemble
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Pinpointed spectrum of Scandinavian improvised music today

To kjente trommeslagere av beste frijazz-sortering syntes tiden var moden for at de, med ett band, skulle gi deg veikartet over skandinavisk improvisert musikk i dag. Det er en god idé som trengte sterke motorer, for dette er ikke et godstog, men et Formel 1-løp med farlig press, hissige forbikjøringer, raske dekkskift og flammesikkert undertøy!

Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love satte høsten 2016 ut for å samle et knippe musikere, alle med tilknytning til improvisasjonsfestivalen og konsertserien Blow Out!, til et band i ånden til orkester som Globe Unity, Spontaneous Music Ensemble og Peter Brötzmann Chicago Tentet. Musikken skulle reflektere utblåsningsfølelsen, energien og den åpne veien frem, og måtte derfor bestå av de mest blodtrimmede musikerne de kunne finne. Derfor finner du her kjernen av improvisatører fra Sverige, Danmark og Norge samlet i ett heat.

Med en rykende fersk plate på tanken settes nå G-kreftene på prøve. Dette blir et sterkt møte!

Lotte Anker, Anna Högberg, Julie Kjær – saksofoner, Emil Strandberg, Didrik Ingvaldsen, Thomas Johansson – trompet, Sten Sandell – piano, Paal Nilssen-Love, Ståle Liavik Solberg – trommer og perkusjon, Stig Gunnar Ringen – lyd

The post Pan-Scan Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
04.05 Nasjonal jazzscene
Bill Evans Petite Blonde II
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Fusion-funk candy store revived for a second tour of elegance and joy

Bill Evans har spilt med noen av jazzens største. Miles Davis kalte Evans for «en av de beste musikerne jeg noensinne har møtt» og tok han med på seks plateinnspillinger og turneer jorda rundt.

Petite Blonde var et vendepunkt for Bill Evans. Året var 1992 – og liveplata som ble sluppet fra den påfølgende turneen har blitt et ettertraktet klenodium for fusionelskere verden over. Plata leverte alt fra ballader som den nydelige The Watcher til fusion-funk-konfekt som Captain Brutis – alt gavepakket i lekker eleganse og teknisk glans. Det er ingen grunn til ikke å forvente det samme fra Petite Blonde II!

For nå er det på høy tid med utgave to. Trommeslager Dennis Chambers var med i første runde og legger på ny fundamentet til den viktige grunnmuren. Med seg har han en kjent makker, bassist Gary Grainger, som han også danner tyngden med i funkbandet Graffiti. Gitarvirtuosen Ulf Wakenius bidrar med sin magi, og med dette har Evans startet et fullgodt, børsnotert groovekompani!

Bill Evans – saksofon, vokal, Ulf Wakenius – gitar, Gary Grainger – bass, Dennis Chambers – trommer

The post Bill Evans Petite Blonde II appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Stortorvets gjæstgiveri
Touché Monet
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Touché Monet er en av de ledende gruppene for string-swing og sigøynerjazz – med over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, på bl.a. Djangofestivalen i Oslo og Robert Normannfestivalen i Sarpsborg. De fikk svært gode kritikker for sin 2015-utgivelse «Gypset» (Hot Club Records), og bandet viser sin allsidighet når de plutselig også kom med sin «Grieg Swing» i fjor sommer. Nå kommer de til vår klubb, og dette blir desidert denne vårens hotteste opplevelse for alle som har savnet string swing musikken. Her blir det både fart og ærbødig fintfølelse.

Johan Tobias Bergstrøm git, Bård Helgerud git, Fredrik Solberg bass, Meade Richter viol

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl 11.00. Kom tidlig for god plass, og spis frokost eller lunsj før musikken.

The post Touché Monet appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Victoria, Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30, billetter kjøpes i døra
Barnas Jazzhus

Young talents from Norway, Denmark and Iceland play jazz standards and improvise.

Improbasen Barnas Jazzhus er tilbake med Barnas Jazzscene, og denne gangen er det full nordisk trøkk! Her kommer spennende gjestemusikere fra flere land, fra Esbjerg i Danmark kommer den 14 år gamle gitaristen Chun Aalund Møll, som Improbasen har blitt kjent med gjennom sitt samarbeid med Jazzcamp Ribe og Ribe Jazz festival. Og fra Island får vi besøk av et helt band, bygget opp ved hjelp av Improbasen med støtte fra Nordisk Kulturfond og Norsk-Islandsk Kultursamarbeid. Og til å ta imot dem på scenen står Barnas Jazzhus-gjengen som vanlig klare, så her ligger alt til rette for en heidundrende musikkopplevelse! Vil du oppleve barn spille jazz som kan inspirere både jevnaldrende og fire ganger så gamle musikkelskere så er det bare å finne veien til Nasjonal Jazzscene denne lørdagsettermiddagen.

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-14 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Billetter kjøpes i døren. Dørene åpner kl. 13.00
Nasjonal jazzscene

Young talents from Norway, Denmark and Iceland play jazz standards and improvise

Improbasen Barnas Jazzhus er tilbake med Barnas Jazzscene, og denne gangen er det full nordisk trøkk! Her kommer spennende gjestemusikere fra flere land, fra Esbjerg i Danmark kommer den 14 år gamle gitaristen Chun Aalund Møll, som Improbasen har blitt kjent med gjennom sitt samarbeid med Jazzcamp Ribe og Ribe Jazz festival. Og fra Island får vi besøk av et helt band, bygget opp ved hjelp av Improbasen med støtte fra Nordisk Kulturfond og Norsk-Islandsk Kultursamarbeid. Og til å ta imot dem på scenen står Barnas Jazzhus-gjengen som vanlig klare, så her ligger alt til rette for en heidundrende musikkopplevelse! Vil du oppleve barn spille jazz som kan inspirere både jevnaldrende og fire ganger så gamle musikkelskere så er det bare å finne veien til Nasjonal Jazzscene denne lørdagsettermiddagen.

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-14 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring.

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Eirik Svela Group
1600 entré
Oslo Jazzforum

Eirik Svela – gitar Kristoffer Eikrem – trompet Martin Gjerde – piano Håkon Norby Bjørgo – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Eirik Svela Group vært igjennom flere inkarnasjoner, og ble i sin tid startet etter et ønske om å framføre egenskrevet materialet. Med fokus på Eirik sine komposisjoner spiller gruppen melodisk klubbjazz som har tydelige røtter i den afro-amerikanske jazztradisjonen, samtidig som musikernes egenart for lov til å skinne igjennom.

The post Eirik Svela Group appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Hausmania, Hausmannsgate 34
Oslo 14 // ut:inn // Tone Åse
1800 entré
Konsertforeninga

Ut = inn

BESTILLINGSVERK AV TONE ÅSE

i Flerbrukshallen på Hausmania

Hva skjer når vi begynner å lytte konsentrert til det som er rundt oss? Stykket er inspirert av vår lydlige oppmerksomhet, av hva som skjer når vi begynner å lytte konsentrert til det som er rundt oss. Sangerne i ensemblet har gitt komponist Tone Åse opptak av lyd i egen tilværelse, og disse danner utgangpunktet for et stykke som utforsker lyd både som sonisk materiale, som betydningsfulle påminnelser, og som utgangspunkt for assosiasjoner, også de musikalske.

Tone Åse arbeider med lyd og stemmelyd både akustisk og elektronisk, og utforsker i dette stykket materiale i det store spennet mellom musikk, lyd, abstraksjon og mening. Hun er i utgangpunktet både sanger, låtskriver, lydmaker og improvisator, og med bakgrunn i sin lange erfaring med a capella-formatet (Kvitretten, Trondheim Voices) ønsker hun i dette stykket å spenne opp hele det store lerretet.

Bestillingsverket er finansiert av Det norske komponistfond.

Oslo 14 vokalensemble ble stiftet av vokalist Elin Rosseland i 2014, sammen med organisasjonen Østnorsk jazzsenter. OSLO 14 er improvisert, fri musikk som drar deg inn. Ensemblet utforsker mulighetene som oppstår når mange stemmer lager musikk sammen. Kunstnerisk leder fra 2016 er Andreas Backer.

Dørene åpner 17:30 // konserten starter 18:00

Billetter forhåndskjøpes på nett eller ved ankomst (kun kort!)

FRI ALDERSGRENSE!

Arrangør: Konsertforeninga

The post Oslo 14 // ut:inn // Tone Åse appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Cosmopolite
The Chieftains
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Endelig har vi fått det legendariske 9 manns ensemble til Oslo og Cosmopolite:

Paddy Moloney – uilleann pipes and tin whistle Matt Molloy – flute Kevin Conneff – Bodhran / vocals Jonathan Pilatzke – fiddle/dance Triona Marshall – harp/keyboard Tara Breen – fiddle/sax Tim Edey – guitar/accordion Alyth – vocals/ dance Nathan Pilatzke – dance 6 ganger Grammy-vinnende The Chieftains er en Irsk folkemusikkgruppe som ble etablert tidlig på 1960-tallet, og platedebuterte i 1964. Det tok ikke lang tid før de vokste seg til å bli en av de fremste og mest populære representantene for irsk musikk, både hjemme og i utlandet. Deres unike evne til å overskride grenser for å blande tradisjonell og moderne musikk, har bidratt til å gjøre dem til en av de mest ærverdige og kjente musikkgruppene den dag i dag.

Ved siden av å spille tradisjonell folkemusikk har gruppen ofte samarbeidet med musikere fra andre miljøer, både klassisk, country og rock. De spilte med Van Morrison på albumet Irish Heartbeat (1988), og på The Long Black Veil (1995) medvirket av blant andre The Rolling Stones, Sting, Ry Cooder og Mark Knopfler. Bandet har også laget musikk for TV og film, og bidro blant annet musikalsk til filmen Barry Lyndon (1976).

The Chieftains spilte i 1979 for 1.3 millioner publikummere under Paven sitt besøk til Irland, og under Dronning Elisabeth ll sitt historiske besøk i 2011. I fobindelse med deres 50-åresjubileum I 2012 ble de belønnet med National Concert Hall Lifetime Achievement Award begrunnet med “in recognition of their tremendous contribution to the music industry worldwide and the promotion of the best of Irish culture.”

Vi ser rem til å invitere nok en legendarisk irsk musikkgruppe til Cosmopolite!

The post The Chieftains appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Kulturkirken Jakob
Rain Sultanov & Isfar Sarabski: CYCLE
2000 entré Billetter kjøpes på Ticketmaster
Kulturkirken Jakob

Already on the ECM album «Aftenland» Jan Garbarek and Kjell Johnsen explored the interplay between organ and saxophone. On «Cycle» the two leading jazz musicians of Azerbaijan Rain Sultanov and Isfar Sarabski develop a cosmic performance out of it.

Three instruments: organ, saxophone and piano. The organ stands for the sacred. The saxophone for our deepest feelings. The piano for evolution.

Here the light is shining: you can almost hear the sunbeams that fall through the windows of the Gothic Church of the Redeemer in Baku, where the album was recorded. An intense, light-filled energy room. No limits.

** Very often while listening to music we think about something personal. We recall images from our past or present, sometimes illusions and dreams take shape of short moving pictures. They can be vivid or not, black and white or have vague shape. When listening to music we reflect, contemplate and travel in time and space.

«The Cycle» is not just a music project. This is creative tandem of two musicians – Rain Sultanov and Isfar Sarabski – who combined their compositions, thus, making a single energy space. Three instruments which have not been used before in combination are magically merged in one theme. Organ, saxophone and piano. They are a perfect combination and harmony in space. Each instrument brings its own philosophy in. Organ – divinity, saxophone – emotions, piano – evolution.

Organ as the basis of life, given from above, reminds about faith. It acts as the peacemaker, wizard, which the listener recalls with a pounding heart. It explains the reasons and calms down bursting expression of the saxophone. The saxophone, like the life itself, raises questions. Saxophone demonstrates phases, cycles, creating subtle improvisations on the theme of existence. Piano supports the saxophone. It is like a friend or companion that is always around, helps to understand and sometimes also questions. Through evolving dialogue between the piano and organ, Isfar Sarabski sort of moderates a conversation that the universe conducts with itself. Both voices create harmony, repeat and support each other discovering the undeniable truth. Merging with saxophone, they get overwhelming strength, stunning and powerful cosmic stream. Unison of these three instruments is, probably, the best discovery made by Rain Sultanov.

«The Cycle» represents consequential phases of human genesis and evolution and explores various options of its development. Rain Sultanov describes emerging of spiritual society and rise of humankind to a higher level not as an utopia but reality that strives for self-expression. Life given to us as a form of perception has become «the Cycle» reborn in more sophisticated way.

The post Rain Sultanov & Isfar Sarabski: CYCLE appeared first on Jazz i Norge.

 
05.05 Nasjonal jazzscene
Jassbox: Andreas Doif
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Jassbox er Verdensbestejassbasertedanseklubb, kort og godt! DJene Erik Holm og Espen Horne vet hvordan man koker fest på jazz, jingler og annen musikk med slinger. Her får du ut på gulvet-garanti og varme såler, bredt glis og dobbel hjerterytme. Klubben har alltid med seg et liveband utenom det vanlige, gjerne dansegulvsvennlig, tilgjengelig, men med gode kanter. Og ikveld hører du Andreas Doif med venner, og for noen venner!

«Når Andreas Doif (KUUK, kildaphew) lager musikk på egenhånd, støter vi på en helt egenartet (og dyp) stemme som plukker fritt fra all musikken han liker, gammalt, nytt, obskurt og velkjent. Norsk bindestreks-musikk kan, om man skal tro klisjeene, ofte bli småkronglete og knirkete. Andreas er ikke der. Han er sløy. Men hittil, når han har spilt noe fra det gigantiske og rotete arkivet med skisser og demoer en hver studioholiker med respekt for seg selv holder seg med, har jeg ikke hørt noe som ikke låter veldig som ham. Og “som ham” låter ganske strålende.» – Filip Roshauw, Bangles & Brass

Andreas Doif – farger, Fieh – vokal, Danielle Brogden – vokal, Morten Bessesen – keys, Christian Engfelt – bass, Bendik Hovik Kjeldsberg – trommer

The post Jassbox: Andreas Doif appeared first on Jazz i Norge.

 
06.05 Cafeteateret
Kampenjazz: Building Instrument
0000 entré
Kampenjazz

Mari Kvien Brunvoll: vokal, elektronikk, perkusjon, zither, Øyvind Hegg-Lunde: trommer, perkusjon, Åsmund Weltzien: tangentinstrumenter Foto: Klara Sofie Ludvigsen Building Instrument beveger seg i et ingenmannsland mellom elektronika, organisk pop og noe mer mystisk og eventyrlig. Med trioens andre album «Kem Som Kan å Leve» ble utrykket mer drømmeaktig og dypere og lydbildet mer innholdsrikt. Men det er fortsatt sterkt vanedannende og (vid)underlig fengende musikk. Deler av materialet til albumet ble skrevet til en konsert inspirert av multikunstneren Kurt Schwitter – bestilt av og framført på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i september 2015. https://www.youtube.com/watch?v=yi5i3R9FyBY

The post Kampenjazz: Building Instrument appeared first on Jazz i Norge.

 
06.05 Herr Nilsen
Dream Band Sunday – Sandvika storband & Eckhard Baur spiller Holmann og Gibbs
2000 entré
Sandvika Storband

Bill Holman har komponert og arrangert musikk med eget band og han har skrevet for de fleste av de mest kjente storbandene opp gjennom tidene, Blandt dem Terry Gibbs Storband – The Dream Band – hvor han også satt som tenorsaxofonist. Konserten tar utgangspunk i The Dream Bands repertoar og vi spiller også en del annen musikk av Bill Holman. Musikalsk leder Eckhard Baur.

The post Dream Band Sunday – Sandvika storband & Eckhard Baur spiller Holmann og Gibbs appeared first on Jazz i Norge.

 
07.05 Nasjonal jazzscene
Chick Corea & Trondheim Jazzorkester // Utsolgt!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Samarbeidet mellom verdensstjernen Chick Corea og landets beste orkester er et langt og vakkert eventyr som begynte allerede i Molde i 2000, med en sagnomsust konsert. Siden har det vært turneer og plate, og da Corea i 2016 feiret 75-årsdagen på Blue Note i New York, reiste jazzorkesteret over og gjorde fire konserter på to dager. De beste vennskapene er de som varer.

Å høre en av den moderne jazzens giganter på lille og intime Victoria, en helt vanlig mandag i mai, er i seg selv en temmelig eksklusiv opplevelse. Når du i tillegg får ham i samspill med kremen av norske jazzmusikere, med låter arrangert av selveste Erlend Skomsvoll, ja da er det bare å finne fram finstasen og begynne å tenke på hva du skal fortelle barnebarna!

Chick Corea – piano, Erlend Skomsvoll – dirigent, arrangør, Sissel Vera Pettersen – vokal, saksofon, Martin Myhre Olsen – saksofon, Hanna Paulsberg – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Hildegunn Øiseth – trompet, Eivind Lønning – trompet, Øyvind Brække – trombone, Ole Morten Vågan – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer, David Solheim – lyddesign

OBS! Sesongkort gjelder ikke, men kortholdere kan kjøpe billett til kr 350!

The post Chick Corea & Trondheim Jazzorkester // Utsolgt! appeared first on Jazz i Norge.

 
09.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Eyolf Dales Wolf Valley
2000 entré
Oslo Jazzforum

Eyolf Dale – piano Per Zanussi – bass Audun Kleive – trommer Adrian Løseth Waade – fiolin Atle Nymo – saksofon

Eyolf Dale har de siste årene gjort seg bemerket med sitt 8-mannsband Wolf Valley. Platen med samme navn ble Spellemannominert og shortlistet til amerikanske Grammy for «best instrumental jazz album». Han er nå aktuell med oppfølgeren «Return to Mind» på britiske Edition Records, og denne kvelden får publikum en enestående mulighet til å høre Dales nye musikk i et mindre format. Pianisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Eyolf Dale øser freidig av de forskjelligste musikalske inspirasjonskilder, og resultatet har blitt helt spesielt attraktivt. Musikken er ofte melodisk, med tette, varme ensemblepartier. Den er også ekspressiv og rytmisk, dynamisk og skiftende – og aldri kjedelig!

The post Eyolf Dales Wolf Valley appeared first on Jazz i Norge.

 
09.05 Nasjonal jazzscene
Bill Frisell/Thomas Morgan
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

In a duo musicians have no place to hide. Frisell and Morgan master the format like few others

Sødmefylt, svakt vibrerende gitartremolo leker over knusktørr bass, to ekspressive instrumenter spiller akkurat det som trengs for å fylle et lydhørt Village Vanguard. Det er sentimentalt, vakkert, nede, med en iboende lidenskap og kraft som få musikere kan matche. En musikalsk nakenhet, en intimitet, som de to håndterer strålende. Sånn åpner duoplata «Small Town» som videre, ikke overraskende, viser seg å være den perfekte reisemusikken i åpne, amerikanske landskap.

Frisell er tro mot sitt kall: å lete, borre, oppdage og forvalte jazzstandarder og nyklassikere, den store amerikanske sangboka og filmmusikk. Her går Frisell og Morgan til hjertet av sangen, restarter den og forvalter den nye pulsen. Vakkert og nede, ja, men ofte med humor og vidd i underspilt overskudd.

Vi møtte disse to sammen i «When You Wish Upon a Star» hos oss for to år siden, en skjellsettende opplevelse med nervepirrende god kommunikasjon. I duoform er linjene enda kortere og åpner for flere sidesprang. Gled deg til en god opplevelse, i andre!

Bill Frisell – gitar, Thomas Morgan – bass

The post Bill Frisell/Thomas Morgan appeared first on Jazz i Norge.

 
09.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Eyolf Dales Wolf Valley
2000 entré musiker / student kr 100,-.
Oslo Jazzforum

Eyolf Dale – piano Per Zanussi – bass Audun Kleive – trommer Adrian Løseth Waade – fiolin Atle Nymo – saksofon

Eyolf Dale har de siste årene gjort seg bemerket med sitt 8-mannsband Wolf Valley. Platen med samme navn ble Spellemannominert og shortlistet til amerikanske Grammy for «best instrumental jazz album». Han er nå aktuell med oppfølgeren «Return to Mind» på britiske Edition Records, og denne kvelden får publikum en enestående mulighet til å høre Dales nye musikk i et mindre format. Pianisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Eyolf Dale øser freidig av de forskjelligste musikalske inspirasjonskilder, og resultatet har blitt helt spesielt attraktivt. Musikken er ofte melodisk, med tette, varme ensemblepartier. Den er også ekspressiv og rytmisk, dynamisk og skiftende – og aldri kjedelig!

The post Eyolf Dales Wolf Valley appeared first on Jazz i Norge.

 
10.05 Nasjonal jazzscene
Cécile McLorin Salvant
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Grammy winner Cécile McLorin Salvant delves deep into the great American songbook

Det er tre år siden Cécile McLorin Savant spilte på Victoria sist. Den gangen skrev vi at hun var den neste store, amerikanske stemmen. Det står vi for. Om noe, er det kanskje på tide å stryke ‘neste’. Hun er den store, amerikanske stemmen! Sangere som dette går det maks en til to av på hver generasjon. Arven etter Sarah Vaughan, Bessie Smith og Billie Holiday kan være tung å aksle for hvem som helst, men den 28 år gamle Grammy-vinneren bærer den med rak rygg.

Haitisk bakgrunn, trespråklig oppvekst i Miami og klassisk utdannelse i Frankrike borger for en original og mangefasettert inngang til jazztradisjonen. Repertoaret er glemte og nærmest ukjente perler fra den amerikanske sangboka, tolket med stor autoritet og følsomhet, i tillegg til eget materiale.

Dette er vårens konsert for alle som elsker ekte vokaljazz.

Cécile McLorin Salvant – vokal, Aaron Diehl – piano, Paul Sikivie – bass, Kyle Poole – trommer

The post Cécile McLorin Salvant appeared first on Jazz i Norge.

 
11.05 Cosmopolite
Amadou & Mariam
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Det blinde ekteparet Amadou & Mariam var allerede godt etablerte musikere, både i hjemlandet Mali og i Frankrike De siste årene har Amadou og Mariam turnert med Coldplay og U2 og fastklemt med musikalsk helter David Gilmour og Johnny Marr. Paret har opptrådt på Nobels fredspris-konserten til ære for Barack Obama, og spilte på åpningsseremonien av de siste to FIFA World Cup. Nå kommer de til Cosmopolite for å spille fra sin aller siste plate ‘La Confusion’ utgitt i september 2017.

Manu Chao og Damon Albarn har lånt sine produksjon-ferdigheter til sine poster, og de har jobbet med noen av de mest innovative navn innen moderne rock musikk via Albarn s ‘Africa Express «og andre tverrkulturelle prosjekter, for eksempel» L’Afrik C’est Chic».

Line up:

Amadou Bagayoko – vokal Mariam Doumbia – vokal Aminata Doumbia – vokal Charles Frederik Avot – keys Yao Dembele – bass Yves Abadi – trommer Joel Hierrezuelo- perk

The post Amadou & Mariam appeared first on Jazz i Norge.

 
12.05 Stortorvets gjæstgiveri
The New Orleans Collective
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Dette bandet består av syv unge musikere fra Kristiansand. Bandet framfører det tradisjonelle New Orleans repertoaret, men skriver også egne komposisjoner inspirert av den nye funky New Orleans-rytmen. Bandet har rukket å spille på flere jazzklubber rundt om i landet, og de mottar alltid meget gode tilbakemeldinger på konsertene sine

Magnus M. Drågen tp, Runar Fiksdal tb, Trygve Rypestøl sax, Thomas Edvardsen pno, Åsmund Løvland Solberg bjo/git, Steffen Granly tuba, Eivind Fossland dms

Gratis adgang men med frivillig «Kitty» donasjon til klubbdrift og musikk.

Gjæstgiveriet åpner kl 11.00. Kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før musikken

The post The New Orleans Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
12.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Lage Lund Trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Lage Lund – gitar Matt Brewer – kontrabass Justin Faulkner – trommer

Lage Lund anses å være ikke bare en av de fineste gitaristene i sin generasjon men også en av de mest overbevisende jazzartistene i verden i dag.

Han er en av de faste i kategorien ‘Rising star – Guitar’ i Downbeats kritikerkåringer og har vært hyllet av Pat Metheny som en av hans favoritter blant unge gitarister. Ifølge Russell Malone – en av dommerne som gav ham topplassering i the 2015 Thelonious Monk International Jazz Competition handler det om “all music and all soul”.

The post Lage Lund Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
12.05 Nasjonal jazzscene
Arild Andersen & TrondheimSolistene
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Norways finest bassplayer fulfills his, and our, dream!

Arild Andersens syngende bass er vel kjent for de fleste, og den skal nå få synge i ville stryk! Vi er stolte av å kunne presentere Andersens, og vår, drømmekonsert, en helaften med de fantastiske TrondheimSolistene!

Tore Johansen har skrevet arrangementer, valgt ut et repertoar fra Arilds store katalog på nærmere 400 låter. Det er bare å forberede seg på musikalsk magi i vår gamle kino!

Arild Andersen – bass, TrondheimSolistene – kunstnerisk leder Geir Inge Lotsberg

Konserten er et samarbeid med Jazzfest i Trondheim.

The post Arild Andersen & TrondheimSolistene appeared first on Jazz i Norge.

 
13.05 Belleville
My Buddy – en hyllest til Chet Baker
1900 entré
Cosmopolite

Hvem var Chet Baker? Det får du kanskje noen svar på denne kvelden, på dagen 30 år etter hans død.

Det er artisten Trond Haugmark som igjen står i bresjen for forestillingen som for første gang ble fremført i mai 2017. Forestillingen består av kjente låter som bindes sammen av korte fortellinger fra Chet Baker sitt liv. Chet Baker sang i tillegg til å spille trompet. Repertoaret til forestillingen er hentet i fra Chet Baker Sings, et album utgitt i 1954 preget av melodiøse og harmoniske melodier.

Haugmark hørte Bakers signaturlåt ”My Funny Valentine” første gang for 20 år siden, og siden da har han vært fascinert av den legendariske jazzmusikeren. Han var en musiker som framførte de ømmeste kjærlighetslåtene på scenen, men hadde et turbulent liv utenfor – preget av dop og en mislykket jakt på nettopp den kjærligheten han sang om. Haugmark beskriver musikken til Chet Baker som tilgjengelig og følsom. Han var kanskje en av jazzens største lyrikere.

Haugmark ga selv ut albumet My Reverie i 2015 og kom ut med singelen Drive i 2016. I det senere året har han også jobbet med fortellerkunst og denne produksjonen er et resultat av dette.

Musikerne som er med å spiller denne kvelden er:

Helge Nysted – piano John Børge Askeland – bass Thomas Hvale – trommer Arne Hiorth – trompet Trond Haugmark – vokal og forteller

Ide, tekst og produksjon: Trond Haugmark Musikalsk leder: Helge Nysted

Foto: Kay Arne Johansen

The post My Buddy – en hyllest til Chet Baker appeared first on Jazz i Norge.

 
13.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Oslo Jazzforum

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen. Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen.

Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
17.05 Herr Nilsen
Prima Vista Social Club 17.Mai Spesialtradisjonskonsert
2100 entré
Herr Nilsen

From Oslo, Norway, now touring the world!

Get ready for THE most hard swingin’ band on the planet!

Presenting six of the most hardworking entertainers in showbusiness.

Consisting of Norway’s most exquisite horn section, a burnin’ rythm section, Svein Erik Martinsen’s seductive vocal, their mixture of jumpswing, blues, New Orleans, boogaloo, rock’n roll, funk and humorous musical gag’s has given them the reputation of beeing an extradinary «must see» live band. «Expect the unexpected!»

Erik Eilertsen – trumpet

Kristoffer Kompen – trombone

Håvard Fossum – sax

Svein Erik Martinsen – guitar/vocal

Jens Fossum – bass

Torstein Ellingsen – drums

«The best band i’ve ever heard! Since yesterday!» – Stein Kagge

«Det er ikke mulig å bli skuffet.» – Bluesnews

«Vi sees» – Dronning Sonja

The post Prima Vista Social Club 17.Mai Spesialtradisjonskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
19.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Anders Persson Trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Anders Persson – piano (S) Thomas Markusson – bass (S) Terje Sundby – trommer (S)

Kvällens pianotrio har Bill Evans harmoniska universum som tema. Repertoaren består dels av Evans original, dels standardnummer som han gjorde odödliga versioner av men också några av triomedlemmarnas kompositioner i samma anda.

Anders Persson, piano, har sedan tidigt 80-tal medverkat i en mängd grupper och ackompanjerat solister som Bob Berg, Toots Thielemans, Stina Nordenstam och Viktoria Tolstoy. Han har medverkat på drygt 40 skivinspelningar varav 10 i eget namn.

Kompet – Göteborgsbaserade även de – består av Thomas Markusson, bas, och Terje Sundby, trummor.

The post Anders Persson Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
22.05 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Vågan/ Kjærgaard/ Strid/ Jernberg + Ingar Zach solo
2030 entré medlemskap 350, (inkluderer konserten).
Konsertforeninga

VÅGAN / KJÆRGAARD / STRID / JERNBERG Ole Morten Vågan – bass Søren Kjærgaard – piano Raymond Strid – trommer Sofia Jernberg – vokal

INGAR ZACH SOLO trommer

VÅGAN / KJÆRGAARD / STRID / JERNBERG De gangene bassist Ole Morten Vågan kommer på besøk veit vi det vil bys på djæææzzzz, på den måten som gjør at vi kommer på hvorfor vi begynte å digge disse greiene i utgangspunktet. Ole Morten har avlagt oss visitter med en rekke ulike grupper, og av hans faste konstellasjoner bør nevnes Håvard Wiik Trio og sjølsagt Motif. Nå for tida er han også engasjert som bandleder i Trondheim Jazzorkester.

Denne kvelden stiller han sammen med en skandinavisk bande bestående av den danske pianisten Søren Kjærgaard, samt to svensker, trommis Raymond Strid og vokalist Sofia Jernberg. Kjærgaard har gjort svært kule ting med grupper som f.eks. The Living Room og de litt plumpe av oss synes jo det er artig at en mangeårig samarbeidspartner er den femti år eldre Torben Ulrich (ja, pappaen til Lars ja).

Raymond Strid er å regne som en bærende konstruksjon både på den svenske, og internasjonale scena, i mange Riksdagsperioder, ikke minst gjennom den formidable gruppa Gush. Vi gleder oss over å få møte ham med stikker og pipe på Mir igjen.

Det er ikke mindre stas å klappe Sofia Jernberg tilbake til oss. Hun spiller stadig, med folk vi kjenner her hjemmefra, som herværende Per Zanussi, herværende Ingar Zach og ellers med andre gode navn som Mette Rasmussen, Fire Orchetstra og sjølveste Hailu Merga. Det siste året har vi også latt oss fjetre av samarbeidet hennes med den tyske elektronika-duoen Schneider Kacirek .

INGAR ZACH Ingar Zach kan også skilte med fartstid innen den utfordrende delen av norsk musikkliv, fra nærmest myteomspunnede No Spaghetti Edition, via Looper og fram til Huntsville og formidable Dans Les Arbres – for ikke å glømme bånnsolide solo-ting. I tillegg har han sammen med makker Ivar Grydeland lenge stått bak det velfortjent velrennomerte labelet SOFA Music. Denne kvelden skal han bevise at han også er en ram soloutøver.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet. Denne konserten er til overmål støtta av Nordisk Råds PULS-samarbeid.

Konsertstart 21:00 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap i Konsertforeninga – 350 (inkluderer konserten)

The post Blow Out! Vågan/ Kjærgaard/ Strid/ Jernberg + Ingar Zach solo appeared first on Jazz i Norge.

 
23.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kåre Garnes kvartett
2000 entré
Oslo Jazzforum

Nils Jansen – saksofon Håkon Storm-Mathisen – gitar Kåre Garnes – bass Tom Olstad – trommer

Kåre Garnes trio har medlemmer med lang fartstid i norsk jazz og denne gangen forsterket med Nils Jansen på saksofon. Musikerne har samarbeidet i ulike konsellasjoner siden begynnelsen av 80-tallet. Repertoiret er låter fra 60- tallet samt noen standards.

The post Kåre Garnes kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
24.05 Kafé Hærverk
Hilde Marie Holsen – Lazuli
2000 entré
Kafé Hærverk

Hilde Marie Holsen slepp nytt soloalbum på Hubro 25. mai, men tjuvstartar sleppet med konsert på Kafé Hærverk 24. mai.

Hilde Marie Holsen frå Jølster har med trompet og elektronikk funne sin eigen veg i eit skjæringspunkt mellom jazz, drone- og samtidsmusikk. Gjennom lydprosessering av trompeten skapar Holsen eit elektronisk univers, som ho blandar med ein melankolsk tone frå trompeten. Slik lagar Holsen eit originalt lydlandskap, som kan opplevast både vart, skjørt og skakt, men også kraftig og dynamisk.

Våren 2015 slapp Holsen debutalbumet sitt, Ask, på plateselskapet Hubro, og vekte med dét mykje merksemd i internasjonal musikkpresse – med svært gode kritikkar frå mellom anna The Guardian, The Wire og The Quietus. Sidan den tid har ho spelt mellom anna på festivalane Punkt, Ultima, 12Points (Ir/Es), OsloJazz og Rewire (NL), samt turnert i Europa med konsertar i m.a. Italia, Storbritannia, Luxembourg og Tyskland.

«Hilde Marie Holsen’s ‘Lazuli’ is an almost shockingly complete musical statement. It’s as if an intense dialogue between the processes of composition and improvisation, and the interplay of sound and music, has led to the creation of experimental and often challenging work that nevertheless comes across as absolutely fully-formed; as inevitable, even.»

Fleire konsertar: 07. juni – Østre, Bergen 09. juni – Lauget Kaffi og Kultur, Sandane

Inngang: 150,-

Konserten er støtta av Norsk Komponistforening

The post Hilde Marie Holsen – Lazuli appeared first on Jazz i Norge.

 
24.05 Herr Nilsen
Hilde Louise Orchestra
2100 entré
Herr Nilsen

HILDE LOUISE ASBJØRNSEN er jazz chanteuse, låtskriver, skuespiller og kabaretartist, og sammenlignes med legender som Edith Piaf og Billie Holiday.

Som artist har hun gitt ut hele 10 kritikerroste album. Det siste, Don’t stay for breakfast – med coveret designet av selveste Pushwagner! – gir oss Hilde Louise i sin reneste jazzform. Aftenpostens anmelder skrev om albumet ”Hilde Louise er her forføreren som presser deg litt lengre enn fornuften tilsier.”

Torsdag 24.mai kan du oppleve Hilde Louise Orchestra på Herr Nilsen, Oslo!

The post Hilde Louise Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
26.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Nypan trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Øyvind Nypan – gitar Daniel Buner Formo – orgel Truls Rønning – trommer

Nypan Trio ble dannet i Trondheim i 2011 og har holdt stø kurs siden den gang. Nå, syv år senere har bandet vært på flere norgesturnéer og gitt ut sin første plate ”Directions” (2015/Nypan Music). Albumet har fått gode omtaler i media og det er satt av tid til ny innspilling av oppfølgeren i februar 2018.

Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i nåtiden. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg. De originalskrevne komposisjonene bandet serverer er melodiske, hardt svingende og fulle av soul.

Om Directions:

«Groovy fra sør – nå er det det klassiske orgetrioformatet som har trigga Nypan og også der framstår han som en meget habil komponist, bandleder og gitarist.» – Tor Hammerø – Tor de jazz

«Utfordrer og gleder» – det er fristende å trekke linjene tilbake til samarbeidet mellom Jimmy Smith og Wes Montogomery, men der disse er sløye og bakpå, holder Nypan Trios verk et pulserernde høyt tempo, dog med henvisninger og forsiktige nikk til gamle jazzklassiskere, da spesielt A Nigth in Tuninisa.» – Jakob Berg – Fædrelansdvennen

The post Nypan trio appeared first on Jazz i Norge.

 
26.05 St. Edmunds Church, Møllergata 30
Susanna ‘Go Dig My Grave’
1900 entré
Konsertforeninga

SusannaSonata og Femme Brutal presenterer slippkonsert i St. Edmund’s Church:

Susanna ‘Go Dig My Grave’ feat. Giovanna Pessi, Ida Hidle & Tuva Syvertsen

Susanna har aldri vært redd for å gå løs på de store spørsmålene i sin musikk. I ‘Go Dig My Grave’ utforsker hun møtet mellom historiske musikalske sjangre ved å blande tradisjonell amerikansk folk og gamle engelske ballader med barokkinstrumentering og sine egne, karakteristiske vokalinterpretasjoner. Legg til litt Henry Purcell, litt Lou Reed og Susannas egen musikk, og resultatet er et album som viser Susannas unike egenart som musiker: Go Dig My Grave er en sterk og personlig samling av mørke sanger, med dype røtter gjennom århundrer av amerikansk og europeisk musikkarv.

‘Go Dig My Grave’ er en videreføring av Susannas samarbeid med den sveitsiske barokk-harpisten Giovanna Pessi. Pessi spilte på Susannas album ‘Sonata mix Dwarf Cosmos’ (Rune Grammofon, 2007), og de samarbeidet på det kritikerroste ‘If Grief Could Wait’ (ECM, 2011) – et dypdykk ned i sorgtung musikk av Henry Purcell, Leonard Cohen og Susanna selv. Denne gangen har de invitert med seg den talentfulle unge trekkspilleren Ida Løvli Hidle, og felespiller og folkesanger Tuva Livsdatter Syvertsen. Resultatet er et dynamisk band som uanstrengt mestrer vekslingen fra den enkle folk-følelsen i Elizabeth Cottens «Freight Train» til den kjølige skjønnheten i Purcells «Cold Song» og de komplekse følelsene i den eldgamle klagesangen «The Willow Song».

Susanna– vokal, kalimba

Giovanna Pessi– barokkharpe

Ida L. Hidle– akkordeon

Tuva L.Syvertsen– hardingfele, vokal

Dører 19:30 – konsertstart 20:00 (presis!)

Fri aldersgrense

Med støtte fra Konsertforeninga, Oslo Kommune og Norsk Kulturråd

“Den musikalske døden har sjelden vært så vakker.” 5/6 VG

«En hyllest til gamle låter, fabelaktig og uimotståelig vakkert.” 10/10 Disharmoni

«Bravo.” 6/6 Klassekampen Musikkmagasinet

“Susanna har laget mange gode, helt forskjellige album. Det nye viser seg å være et av de beste.” 5/6 Dagsavisen

“Det er såre enkelt, totalt ujålete og særdeles treffsikkert.” 5/6 Aftenposten

“Fortryllende Susanna” Dagens Næringsliv

“Musikalsk magi.” 6/6 The Wilhelmsens

“Susanna har lagd et av sine beste album.” 8/10 Musikknyheter

The post Susanna ‘Go Dig My Grave’ appeared first on Jazz i Norge.

 
26.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Larry Goldings Trio feat. Peter Bernstein & Bill Stewart
2100 entré
Oslo Jazzforum

En legendarisk orgeltrio – tidenes beste vil mange si – er klar for Herr Nilsen! Konserten arrangeres av Oslo Jazzforum.

Larry Goldings – Hammond orgel Peter Berstein – gitar Bill Stewart – trommer

Larry Goldings, Peter Bernstein og Bill Stewart – tre musikere med store ører; organ, gitar og trommer – en besetning full av tradisjoner og som gir grunnlag for lidenskaplig, groovende og svært sofistikert musikk. Dette er musikk du kan falle rett inn i. Den fanger deg med sitt lydbilde. Og du kan nyte de mange fine detaljene som er resultatet av omtrent tjuefem års samarbeid disse tre musikerne imellom – musikere som tilfeldigvis er blant de beste på sine respektive instrumenter.

The post Larry Goldings Trio feat. Peter Bernstein & Bill Stewart appeared first on Jazz i Norge.

 
26.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Larry Goldings Trio feat. Peter Bernstein & Bill Stewart
2100 entré kr 400,- + billettavgift kr 35,- for alle, 20 år
Oslo Jazzforum

En legendarisk orgeltrio, tidenes beste vil mange si, er klar for Herr Nilsen! Konserten arrangeres av Oslo Jazzforum. Mer info kommer.

Peter Bernstein – gitar Bill Stewart – trommer Larry Goldings – orgel

 
27.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Oslo Jazzforum

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen. Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen.

Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
28.05 Kulturhuset
Kjetil Husebø – Piano Transformed
2000 entré https://tikkio.com/tickets/5076-kjetil-husebo-piano-transformed

Kjetil Husebø (42) er pianist, live-elektroniker, komponist og produsent som blander pianoet med live-sampling og live-elektronikk på unikt vis. Solokonsertene består av både improvisert og komponert materiale. Som pianist blander han et akustisk og elektronisk lydbilde til en organisk helhet. Kjetil har gitt ut syv album med egen musikk. blant annet fire pianoalbum. Våren 2017 slapp han albumet «Piano Transformed» som har fått veldig gode anmeldelser.

«Flygelmusikk for vår tid (…) Kjetil Husebø klarer å formidle et bredt sett av uttrykk og være til stede med hjerte og hjerne. Det er inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha vært gjennom «Piano Transformed» mange ganger. Denne musikken vokser for hver runde.» Arild R. Andersen, JazziNorge.no

«Kjetil Husebø er ein sjeldan plante i norsk musikkflora (…) Dette er definitivt Husebøs beste så langt.» Lars Mossefinn, Dag og Tid

“På det transformerte albumet blir musikken spelt med flygel og musikkteknologi saman, i ein symbiose der det akustiske går opp ein høgare einskap med teknologien. Difor kling det frå eit stort univers attåt det akustiske solospelet som ligg i botnen. Og stikkordet er: vil du vere med så heng på.» Roald Helheim, Dagsavisen.

Nettside: https://kjetilhuseboe.wordpress.com Spotify: https://open.spotify.com/album/75vlK0hIfjy3WTlGNkTnPF?si=f1OPJO1kQRa49Oapyn2_UA Tidal: https://tidal.com/album/70867941 Musikkvideo: https://www.youtube.com/watch?v=wb41xziwm-Y Konsertvideo: https://www.youtube.com/watch?v=hEURcIe9pqs Anmeldelser: https://kjetilhuseboe.wordpress.com/2017/03/22/reviews-kjetil-husebo-piano-transformed/ SoundCloud: https://soundcloud.com/kjetilhu/kjetil-husebo-piano-transformed

Foto: Rein Borgen

CC: 100,- / 50,- (student/musiker) Dørene åpner kl. 20.00

The post Kjetil Husebø – Piano Transformed appeared first on Jazz i Norge.

 
30.05 Uhørt
Dave Edge Kvartett
2000 entré 20-års aldersgrense
Uhørt

Dave Edge kvartett

Dave Edge som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz og den funky stilen til Eddie Harris.

Med seg har han noen av norges beste jazzmusikere. Denne gang med Roy Powell på piano, Håkon Norby Bjørgo på bass og Magnus Sefaniassen Eide på trommer.

Musikken er en blanding av originale komposisjoner og jazzstandards med elementer av be-bop, latin og funk.

Få en smakebit her: https://soundcloud.com/dave-edge-1/live-at-herr-nilsen-2015

The post Dave Edge Kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
31.05 Cosmopolite
Gong & Steve Hillage
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Eksklusiv konsert med Gong og Steve Hillage!

Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England, og har ofte budt på elementer av jazz, psykedelia og eksperimentell rock i musikken sin. Bandet har forblitt aktivt i alle år, og ga så sent som i fjor ut det svært fine albumet ”I See You”.

Det er definitivt i Gongs ånd at bandet nå fortsetter å turnere, selv om Daevid Allen måtte gi tapt for kreften i mars 2015.

På denne konserten består Gong av:

Cheb Nettles (trommer) Kavus Torabi (gitar) Ian East ”Wind” (fløyte, blås) Dave Sturt (bass/synth) Fabio Golfetti (gitar) + gjest Steve Hillage (gitar)

Velkommen til nok en kosmisk reise til Planet Gong!

The post Gong & Steve Hillage appeared first on Jazz i Norge.

 
31.05 Kulturhuset
Espen Berg Trio
2000 entré
BYJAZZ @ Kulturhuset i Oslo

Espen Berg Trio har med sine to utgivelser «Mønster» og «Bølge» markert seg sterkt på jazzscenen og blant kritkere, både her hjemme og utenfor landets grenser. Trioen ble omtalt som «den største og viktigste musikalske oppdagelsen iførste halvdel av 2016» av JAZZ JAPAN, noe som også førte til at andrealbumet ble utgitt på det japanske plateselskapet Blue Gleam høsten 2017, med påfølgende releaseturné i landet. Espen Bergs melodiske og rytmisk komplekse musikk både utfordrer, og blir utfordret av trioens dynamiske, spontane og temperamentsfulle samspill. I 2016 mottak han Norges største jazzpris JazZtipendiatet på Moldejazz, og fremførte året etter det bejublede bestillingsverket «Maetrix» sammen med Trondheim Jazzorkester på festivalen.

Musikken er komponert av Berg og er moderne, utadvendt og tilgjengelig med rikelig av referanser til både den melodiske amerikanske tradisjonen, men med tydelige innslag av nordiske klanger. Sammen med Bárður Reinert Poulsen (bass) og Simon Olderskog Albertsen (trommer) framfører trioen en serie høyst dynamiske komposisjoner, der det komplekse, melodiøse og stemningsfylte kombineres på måter som etter hvert er blitt noe av et hovedtrekk ved Bergs musikk.

CC: 150,-/50,- (musiker/student)

Hjertelig velkommen!

The post Espen Berg Trio appeared first on Jazz i Norge.