Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
04.04 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazzen presenterer: Sanskriti Shrestha
1930 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Sanskriti Shrestha (1990) is an Oslo based Nepalese tabla player who is known for the bands like Bugge Wesseltofts new conception of jazz, Moksha, Avatar and Bansal band. She has been touring across Europe, Asia and Australia with ensembles spanning a large diversity of musical genres. Shrestha brings her Nepalese/Indian/Asian musical background in merge with jazz, electronics and other styles of contemporary music. She is working to promote the tabla tradition and bringing it to the modern stage to be recognized as a versatile instrument with rich possibilities. Coming from a family of music professionals, she has been sustaining the tradition she is brought up with and has developed an innovative style of solo performance and collaboration. Since her teenage, she has continuously been expanding her vocabulary in tablas and promoting it into vogue as a special and important musical instrument in the scene of music today.

“Shrestha’s style of playing is modern – and unconventional, but with solid anchoring in classical technique.” – Johan Hauknes, Salt Peanuts.

Sanskriti Shrestha – tabla Erlend Albersen – bass / sax Aksel Westlund – gitar

The post Onsdagsjazzen presenterer: Sanskriti Shrestha appeared first on Jazz i Norge.

 
04.04 Nasjonal jazzscene
Frode Haltli Avant Folk
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

A unique blend of contemporary avant-garde and traditional Norwegian folk music

Det var en gang for lenge, lenge siden at man så litt ned på trekkspillet, i hvert fall i noen av de penere kulturkretsene, der belgedragere gjerne var forbundet med alskens folkelig styggedom og, gud forby, gammeldans. Slik er det ikke lenger. Og en som skal ha mye ære for at det nå står en høyere himmel over musikklivet, er Frode Haltli. Avantgarde-spillemann, samtidskomponist og selve inkarnasjonen av åpen klasse!

I sitt nyeste band Avant Folk har han samlet et enestående stjernelag av musikere, et spellemannslag som favner både ringrever som Ståle Storløkken og spennende nykommere som Oddrun Lilja Jonsdottir og Siv Øyunn Kjenstad. Avant Folk rydder seg plass et sted mellom jazzen, samtidsmusikken og folkemusikken, eller mellom konserthuset og slåttemarka om du vil. Uansett er det vakkert, styggvakkert, og på den gode måten.

Noen ganger kjenner du kanskje på at det strammer ekstra hardt i samtida. Da trenger du å løse opp med litt Avant Folk! Plata kommer på Hubro i april. Det er bare å glede seg.

Frode Haltli – akkordeon, Erlend Apneseth – hardingfele, Hans P. Kjorstad – fele, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Hildegunn Øiseth – trompet og bukkehorn, Ståle Storløkken – trøorgel, Juhani Silvola – gitar, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar og vokal, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Siv Øyunn Kjenstad – trommer og vokal

The post Frode Haltli Avant Folk appeared first on Jazz i Norge.

 
04.04 Uhørt
Andreas Dreier Trio
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Andreas Dreier Trio Bassisten Andreas Dreier inviterer her den islandske stjernegitarist Andres Thor, og sammen med trommeslager Magnus Stefaniassen Eide fremfører de standard jazz med kreative arrangementer og originale innfall

Andreas Dreier – bass Andres Thor – gitar Magnus Stefaniassen Eide – trommer

Facebook: https://www.facebook.com/The-Ahmad-Jamal-Project-629756983874221/

The post Andreas Dreier Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
05.04 Nasjonal jazzscene
Jensson / Vågan / Black
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Brand new transatlantic supertrio with a potent mix of jazz and rock energy

Jazz er litt som fotball. Du trenger bare en ball og noen å spille med. Og det er jo nettopp dette som gjør jazzen gøy og interessant, og som på mange måter skiller den fra andre sjangere: band som bare dukker opp, plutselig og tilsynelatende ut av det blå. Noen varer en turné, andre et halvt århundre. I april får vi gleden av å oppleve en helt ny supertrio på Victoria. Men selv om bandet er nytt, er musikerne på ingen måte ukjente!

Gitaristen Hilmar Jensson er en av de mest produktive islandske musikerne i sin generasjon og spiller med musikere som Andrew D’Angelo, Arve Henriksen, Terje Isungset, så vel som eksentrikerne i Bly de Blyant. I AlasNoAxis spiller han fast med den übermeritterte Jim Black, som enten han er jazztrommeslager med Lee Konitz, hyperimprotrommis med Dave Douglas Tiny Bell Trio eller samarbeider med Laurie Anderson, alltid er en eksplosiv kraft på scenen!

Ole Morten Vågan har i snart to tiår vært en av landets mest markante bassister og er for tida kunstnerisk leder for Trondheim jazzorkester.

Alt tyder på at dette blir en rocka kveld med fullt trøkk på mål, musikalske lissepasninger og knallharde volleyskudd!

Hilmar Jensson – gitar, Ole Morten Vågan – bass, Jim Black – trommer

The post Jensson / Vågan / Black appeared first on Jazz i Norge.

 
06.04 Cosmopolite
The Blind Boys of Alabama
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

I de siste syv tiårene siden Blind Boys of Alabama først ble forent, har mye skjedd i verden. Likevel har musikken deres kontinuerlig vært med på å definere lyden av sørstatene i USA.

Fra Alabama Institute for the Negro Blind, hvor originalmedlemmene møttes som barn, og hele veien til Det Hvite Hus – hvor de har fremført for tre forskjellige presidenter – er bandets historie på mange måter amerikansk historie. Og det er akkurat denne historien som skildres i deres følelsesmessige nye album «Almost Home». Albumet vokste også ut fra erkjennelsen om at bandets originalmedlemmer kun er nede i to gjenværende overlevende: langvarig gruppeleder Clarence Fountain og nåværende leder Jimmy Carter.

Blind Boys og Alabama ble først kjent i de segregerte sørstatene med sine spennende vokalharmonier og hårreisende live-show. Debut-singelen «I Can See Everybody’s Mother But Mine» sluppet i 1948, satt fart på deres 70 år lange karriere med 5 GRAMMY-priser, en Lifetime Achievement, Gospel Hall of Fame, og samarbeid med alle fra Mavis Staples og Stevie Wonder til Prince og Loud Reed – på flere verdens mest prestisjefylte scener.

Det er umulig å overdrive Blind Boys’ påvirkningskraft på samtiden og generasjonene etter dem i musikken. The New York Time uttalte «they came to epitomize what is known as jubilee singing, a livelier breed of gospel music, they made it zestier still by adding jazz and blues idioms and turning up the volume, creating a sound…like the rock ‘n’ roll that grew out of it.»

TIME Magazine sa “they’re always hunting for – and finding – the perfect note or harmony that lifts an old tune into the sublime,» mens The Washington Post hyllet deres «soul-stirring harmonies and range of cross-genre collaborations”. The New Yorker kalte de simpelthen for “legendary”.

Cosmopolite er stolte og ydmyke over å kunne ønske Blind Boys of Alabama hjertelig velkommen hit denne våren!

Line-up:

Jimmy Carter – vocals Ben Moore – vocals Eric «Ricky» McKinnie – drums, percussion, vocals Joey Williams – lead guitar, vocals Trae Pierce – bass Peter Levin – organ Clarence Fountain – tours with the group as his health allows Paul Beasley – vocals

The post The Blind Boys of Alabama appeared first on Jazz i Norge.

 
07.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Andrés Thor Quartet
1600 entré
Oslo Jazzforum

Andrés Thor (ISL) – gitar Erlend Slettevoll – piano Andreas Dreier – bass Erik Nylander – trommer

Andrés Thor anses av kritikere å være en av Islands fineste jazzgitarister i sin generasjon. Musikken hans kombinerer den gitarledede jazztradisjonen med et livlig, inpirerende driv. Andrés Thor har både vært en aktiv utøver og lærer på Island og har opptrådt med egne prosjekter og i samarbeid med musikere fra Skandinavia, Europa og USA. https://andresthor.bandcamp.com/

Andrés Thor vil spille musikk fra det seneste 5. album “Ypsilon” utgitt av kvartetten hans med den amerikanske trommeslageren Ari Hoenig. På denne turnéen vil kvartetten bestå ev Andrés Thor på gitar, Andreas Dreier på bass, Erlend Slettevoll på piano og Erik Nylander på trommer.

The post Andrés Thor Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
07.04 Nasjonal jazzscene
The MaXx + Skrap
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Two bands that share a love for catchy pop tunes and abrupt rhythmic changes

Skrap er duoen som på hver sin elsykkel uten fartssperre suser gjennom landskapet med superskjerpede sanser og fotografisk minne. På bagasjebrettet ligger det jazz og samtidsmusikk, hiphop og soul, litteratur som vil danse, popkultur som vil vokse seg større enn seg selv. I år slipper Skrap to plater som tar for seg naturlover og kvantegravitasjonsteorien. Her skal de tegne et bilde av universets mysterier og underverk, sedvanlig smakfull presentert som kunst med groove. Det kjennes ut som en belønning å oppleve Skrap. Dansbare fartsetapper har sjeldent blitt bedre dokumentert!

Anja Lauvdal – keys, eletronikk, Heida Karine Johannesdottir Mobeck – tuba, elektronikk

Medlemmene i The MaXx ser ut til å være over alt hvor det koker i norsk musikk om dagen, i Megalodon Collective, i Doffs Poi, i Motorpsycho. De deler en forkjærlighet for temposkifter og odde kombinasjoner på små flater, for ikke å snakke om en enorm spilleglede som smitter over på et publikum som vet å sette pris på The MaXx’ sydende cocktail av dance, rock og skakk elektronika!

Oscar Grönberg – keyboard, Petter Kraft – gitar, Tomas Järmyr – trommer

Den opprinnelige konserten med Doffs Poi er utsatt til høsten pga sykdom.

The post The MaXx + Skrap appeared first on Jazz i Norge.

 
08.04 Café Mir, Toftes gate 69
Blårollinger på Mir: Kyllingen som ikke kunne synge
1200 entré
Konsertforeninga

Barnekonsertserien Blårollinger på Mir presenterer «Kyllingen som ikke kunne synge»!

På MIR søndag 8. april, konsertstart 13:00 (dørene åpner 12:00).

«Kyllingen som ikke kunne synge» er en historie om den fisefine kyllingen som er lei av det skitne livet på bondegården. Han drømmer om å en dag få bo på selveste slottet. Dette vil han få til ved å smelte kongens hjerte med vakker sang. Problemet er at kyllingen ikke kan synge. I løpet av konserten vil trioen Lekerommet introdusere dere for mange rare og fine dyr i mange rare og fine musikksjangre. Blant annet treffer vi en forelska rev, et selvopptatt ekorn og salsadansende kuer!

Trioen møttes på jazzlinjen ved Griegakademiet og skrev konserten til Festspillene i Bergen i 2014. Senere har den blitt spilt på Bajazz, Nattjazz, turnert Hordaland og gjestet scener på østlandet. 24.mars ble musikken gitt ut på CD der det fysiske eksemplaret har en booklet med fantastiske illustrasjoner av Marie Hjelmerud. Forestillingen består av kun egenskrevet tekst og musikk for barn ca 2-6 år og varer i 40 minutter.

Karoline Wallace – vokal, synth, ukulele, kalimba Håvard Funderud – trombone, synth, vokal, piano Petter Asbjørnsen – kontrabass, vokal

Blårollingene står som vanlig for topp stemning og salg av vafler, saft og kaffe i kiosken. Det koster 50 for barn (de under 2 går gratis) og 100 for voksne. Støttet av Oslo Kommune og Norsk kulturråd.

The post Blårollinger på Mir: Kyllingen som ikke kunne synge appeared first on Jazz i Norge.

 
08.04 Cafeteateret
Kampenjazz: Arild Andersen & Christian Meaas Svendsen duo
2000 entré
Kampenjazz

Arild Andersen, Christian Meaas Svendsen: kontrabasser Foto: Thomas Bjørndahl Legenden Arild Andersen og ungfolen Christian Meaas Svendsen ga en konsert under Kongsberg jazzfestival i 2015 som er brent i minnet hos de som var der. Med et repertoar av begges komposisjoner, folketoner fra Midtøsten, coverlåter av Simon Garfunkel og Ornette Coleman, Bach-sonater og en glitrende dose fri-impro, var konserten en gedigen hit under festivalen. Når de nå begge har ledig tid i sine travle kalendre, er de klare for å dykke dypere ned i denne bassistiske verden. Og hvor skjer det? På Kampenjazz, selvfølgelig! Det er bare én ting å si: Be there – or be damned! https://www.youtube.com/watch?v=D8JYHqbG5zc

The post Kampenjazz: Arild Andersen & Christian Meaas Svendsen duo appeared first on Jazz i Norge.

 
08.04 Herr Nilsen
Spirit Music – Sandvika storband & Eckhard Baur med Bob Brookmeyers musikk
2000 entré www.herrnilsen.no
Sandvika Storband

Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur framfører Spirit Music, musikk som Bob Brookmeyer skrev i sine siste aktive år og for The New Art Orchestra, et band med utgangspunkt i Nederland, der også Eckhard Baur var med. Eckhard er nå musikalsk leder for Sandvika Storband og har instudert musikken helt i Brookmeyeres ånd. Denne fantastiske og nyskapende storbandmusikken har ikke blitt framført i Norge før og også svært sjelden hørt i Europa. Dette er i særklasse engasjerende og klangfull musikk. Velkommen!

The post Spirit Music – Sandvika storband & Eckhard Baur med Bob Brookmeyers musikk appeared first on Jazz i Norge.

 
10.04 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Berman / Roebke / Lytton + Hvizdalek / Shrestha
2030 entré medlemskap i Konsertforeninga - 350 kr (følg lenken).
Konsertforeninga

JOSH BERMAN – kornett JASON ROEBKE – bass PAUL LYTTON – trommer

AGNES HVIZDALEK – stemme SANSKRITI SHRESTHA – tablas

BERMAN / ROEBKE / LYTTON Det er tar litt tid før en får brukt opp Chicago reint jazzmessig. Denne tirsdagen får vi nok et besøk derfra, i skikkelsene til Josh Berman og Jason Roebke. Kornettist Berman har gjesta oss tidligere, som en del av Tollef Østvangs Chicago Connections og både han og bassist Roebke pleier samrøre med musikere vi liker og kjenner fra den forjetta byen der vest; Fred Lonberg-Holm, Ken Vandermark og Frank Rosaly – for å nevne et knippe av de åpenbare. Vi snakker her et miljø som år etter år evner å bringe til torgs kompromisløs, men alltid utforskende impro av fineste kaliber.

Denne gangen kommer de i følge med den engelske trommisen Paul Lytton. Lytton har eksperimentert med de fria uttrykka i jazzen sida seint 60-tall, og er og har vært en pionér og en bærebjelke i den britiske impro-scena, ikke minst som en del av fantastiske trioen med Evan Parker og Barry Guy.

HVIZDALEK / SHRESTHA Samtidig som lite er så enerverende som en stein hippie på tablas, er det max fett med de som faktisk behersker faget. Sanskriti Shrestha tilhører den siste kategorien. Shrestha er fra Nepal, men har de siste åra frekventert NMH, der hun etter endt studie blant annet har etablert sin egen sekstett, Avatar.

Vokalist Agnes Hvizdalek er på sin side opprinnelig fra Østerrike, men har holdt det ekte innafor samtidsmusikk / improscena i Oslo i snart et decennium, der hun har spilt med de aller fleste som har skikkelige ting å tilføre. Hun er også en formidabel soloutøver, noe som f.eks. er manifestert fjorårets skive, Index. Denne kvelden er det dog duoformatet som gjelder – og vi i Blow Out!-sekretariatet ser fram til en storarta kveld.

Konsertstart 21:00

Billetter (kun salg i døra): 170 / 120 (medlemspris). Medlemskap: 350 (inkluderer konserten). Kan kjøpes på forhånd https://konsertforeninga.ticketco.events/no/nb/e/medlemskap_201

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

The post Blow Out! Berman / Roebke / Lytton + Hvizdalek / Shrestha appeared first on Jazz i Norge.

 
11.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Babylon Brothers
2000 entré
Oslo Jazzforum

Staffan William-Olsson – gitar Kristian Wentzel – keys Tom Erik Antonsen – bass Erik Smith – trommer

Babylon Brothers ble satt sammen i 2011 for en eneste konsert i Oslo. Etter overveldende publikumsoppslutning, utrolig respons og meget høy hyggefaktor hos guttene i bandet ble det bestemt å utvikle konseptet videre. Og konseptet er rett og slett å spille egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky Jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.

The post Babylon Brothers appeared first on Jazz i Norge.

 
11.04 Uhørt
Swing`it
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Swing’it Dixieband vender nok engang tilbake til Uhørt for å ta publikum med på en reise tilbake til 1920-tallets New Orleans. Det blir som vanlig fete hornlinjer, kleine vitser, saftige harmonier, stråhatter og tversoversløyfer, tre bøtter med sjarm og en stemning du ikke finner noen andre steder. Ja, også en ustemt banjo da, såklart.

Bandet er for tiden aktuelle med semifinale i Norske Talenter som går av stabelen dagen etter de har spilt på Uhørt! Link til de første rundene finnes under!

Bandet har nettopp spilt inn EP i studio, og det blir servert smakebiter fra denne, samt kjente og kjære Disney-låter forkledd som dixieland. I tillegg har bandet som vanlig noen små overraskelser på lur, så ta turen for en kveld du sent vil glemme!

Bandet: Martin Jarl Velsin – Trompet/vokal Leif Peter Wilhelm Gran – Trombone Edvart Bondi Knowles – Klarinett Ole Gaasø – Piano Jonah Hitchens – Banjo Håvard Mathisen Tanner – Kontrabass Ole Bendik – Trommer

Hjemmeside: www.swingitdixieband.com

The post Swing`it appeared first on Jazz i Norge.

 
12.04 Nasjonal jazzscene
Arve Henriksen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Norway’s most wide-ranging musician

Du har de som påstår at trompeten til Arve Henriksen ikke høres ut som en trompet, men som bambusfløyter eller leirgauk og vi vet ikke hva. Vi skal ikke krangle på det, selv om det åpenbart er feil, men at andre ikke får like mye ut av instrumentet som Henriksen er jo ikke hans feil. Musikken er uansett – og er her er alle hjertens enige – særegen, original og vakker så det holder!

Det blir noen plateutgivelser i løpet av tredve år, i Henriksens tilfelle i alle fall et tresifret antall med stort og smått, enten det nå er med Supersilent, David Sylvian eller John Paul Jones. I fjor kom nydelige “Towards Language” sammen med Eivind Aarset og live remiks-guruene Jan Bang og Erik Honoré.

Arve Henriksen – trompet, elektronikk, Jan Bang – elektronikk, Erik Honoré – elektronikk, Eivind Aarset – gitar

The post Arve Henriksen appeared first on Jazz i Norge.

 
13.04 Nasjonal jazzscene
Henning Gravrok Anniversary Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Round number celebrated with sound quartet

Noen jubilanter forbigår de runde tallene i stillhet. Det gjør ikke musikanter. Tvert i mot. De vil lage musikk, spille for folk og jobbe. Når en av Nord-Norges viktigste jazzmusikere gjennom flere tiår fyller 70, sitter man ikke hjemme. Da har man nyskrevet musikk med seg i tenorsakskofferten, samt kanskje en og annen utvalgt pent arrangert standardmelodi, og drar på turné!

Henning Gravrok fra Harstad har skrevet og arrangert musikk til alt fra sinfoniettaer og strykekvartetter, til storband og kor. Han ledet Bodø Big Band i en årrekke og var med på å løfte frem mange unge lovende som i dag har musikk som levebrød, som Frode og Atle Nymo, Tore Johansen og Børge Petersen–Øverleir for å nevne noen få. 19. mars 2018 fyller kulturarbeider, komponist og jazzmusiker Henning Gravrok 70 år. Det markeres med konserter, turné og kanskje også plateinnspilling.

Til sin egen jubileumsturné ønsker Henning seg tilbake til den akustiske jazzmusikken. Til røttene og til den første jazzinspirasjonen. Lyden av jazzklubb med ”Body & Soulfeeling”, swingcymbal, vispekomp, rike akkorder utenfor grunnstilling, og ekte kontrabass. Til det tidløse kvartettformatet, med saksofon, piano, kontrabass og trommer.

Med Henning kommer også tre av hans favorittmusikere. Et nordnorsk stjernelag av musikanter som hver for seg og sammen har jobbet med noen av de fremste jazzmusikerne i verden. Jørn Øien med Omar Hakim og Danny Gottlieb, Bjørn Alterhaug med Joe Henderson og Ben Webster, og Roger Johansen med Kenny Wheeler og Bob Mintzer. For å nevne bare et par hver. Det er en dreven, men «ungdommelig» gjeng som kommer med fine låter og lyttende samspill og som er klare for å møte jazzklubbvenner med en «good-old» jazzkveld.

Henning Gravrok – saksofon, Jørn Øien – piano, Bjørn Alterhaug – bass, Roger Johansen – trommer

The post Henning Gravrok Anniversary Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
14.04 Torshov kirke
Morgenkonsert i Torshov kirke
1000 entré Barn under 12 år gratis
Morgenkonsert i Torshov kirke

Tord Gustavsen – piano Sigurd Hole – kontrabass

Tord Gustavsen og Sigurd Hole har de senere årene turnert sammen over store deler av verden med Tord Gustavsen quartet (med Jarle Vespestad og Tore Brunborg). I tillegg har de opptrådt i flere ulike sammenhenger hjemme i Norge med musikere som Solveig Slettahjel, Sigvart Dagsland og Odd Nordstoga.

Denne lørdag morgenen i Torshov kirke spiller Gustavsen og Hole i duoformat for andre gang (tidligere i år spilte de under LysVesper i Sagene kirke). De vil blant annet presentere både sakrale, meditative og kraftfulle stemninger i form av improviserte forløp og vakre salmetoner. Kanskje vil det også bli en smakebit eller to fra det nye albumet til Tord Gustavsen trio som slippes på ECM i september.

Billettpris: 150 kr (barn under 12 år gratis). Kjøpes i døra med Vipps / kontant / kort, eller på https://sigurdhole.hoopla.no/sales/3564267129

Dette er siste Morgenkonsert i Torshov kirke før sommeren – konsertserien fortsetter høsten 2018. Følg med på hjemmeside / facebook for oppdateringer!

www.sigurdhole.no www.facebook.com/sigurdhole1

The post Morgenkonsert i Torshov kirke appeared first on Jazz i Norge.

 
14.04 Victoria, Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30, billetter kjøpes i døra
Barnas Jazzhus

Talents aged 7-14 improvise and play jazz standards. Barnas jazzscene is a concert for the whole Family.

Ettermiddagsjazz med unge talenter! Gjengen med unge musikanter fra Improbasen Barnas Jazzhus begynner å bli husvarme på Nasjonal Jazzscene, de har underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare gjennom flere sesonger med den populære konsertrekken Barnas Jazzscene, og i april er de tilbake med nok en improviserende lørdagskonsert. På scenen finner vi barn mellom 7 og 14 år, som spiller standardlåter med sløye improvisasjoner som om de aldri skulle ha gjort noe annet. På denne konserten får vi i tillegg fasjonabelt besøk av unge musikerkollegaer utenfra: fra Stavanger kommer den 13 år gamle vibrafonisten Iriana, knyttet til Improbasen gjennom Maijazz-samarbeidet. I tillegg flyr vi inn den 13 år gamle pianisten India Pascal fra London, som er med i det kjente jazzopplæringsprosjektet Tomorrow’s Warriors. Disse to skal dele scenen med Barnas Jazzhus sin faste gjeng, og vi lover at både barn og voksne vil finne mye å inspireres og engasjeres av i denne forrykende ettermiddagstimen på Nasjonal Jazzscene!

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-14 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring.

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
14.04 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30, billetter selges i døren
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-14 improvise and play jazz standards. Barnas jazzscene is a concert for the whole family

Ettermiddagsjazz med unge talenter! Gjengen med unge musikanter fra Improbasen Barnas Jazzhus begynner å bli husvarme på Nasjonal Jazzscene, de har underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare gjennom flere sesonger med den populære konsertrekken Barnas Jazzscene, og i april er de tilbake med nok en improviserende lørdagskonsert. På scenen finner vi barn mellom 7 og 14 år, som spiller standardlåter med sløye improvisasjoner som om de aldri skulle ha gjort noe annet. På denne konserten får vi i tillegg fasjonabelt besøk av unge musikerkollegaer utenfra: fra Stavanger kommer den 13 år gamle vibrafonisten Iriana, knyttet til Improbasen gjennom Maijazz-samarbeidet. I tillegg flyr vi inn den 13 år gamle pianisten India Pascal fra London, som er med i det kjente jazzopplæringsprosjektet Tomorrow’s Warriors. Disse to skal dele scenen med Barnas Jazzhus sin faste gjeng, og vi lover at både barn og voksne vil finne mye å inspireres og engasjeres av i denne forrykende ettermiddagstimen på Nasjonal Jazzscene!

Improbasen Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-14 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring.

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
14.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Dave Edge kvartett
1600 entré musiker / student kr 100,-.
Oslo Jazzforum

Dave Edge – saksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

Dave Edge som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz og den funky stilen til Eddie Harris.

Denne gang skal kvartetten spille nye originale komposisjoner som har elementer av be-bop, latin og funk.

Inngang kr 200,- alle / 100,- for musiker/student Dørsalg – kort/kontant

The post Dave Edge kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
14.04 Nasjonal jazzscene
Dr. Lonnie Smith Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Dr. Hammond, the guru of organ jazz, returns with some real bad medicine

Lonnie Smith, selveste doktoren, er tilbake på Victoria! Hammond-guru, orgelgud og father of acid jazz – bra mann har mange navn. Smith er både følsom og tilbakelent, intens og energisk. Og med en imponerende diskografi bak seg er det ikke rart han kan smykke seg med utmerkelser og lovord fra publikum over hele verden.

Det er femti år siden Smiths første utgivelse på Blue Note, men det var på ingen måte til hinder for at han med sitt forrige album Evolution, der han jazzet med både Joe Lovano og überhippe Robert Glasper, bekreftet posisjonen som verdens mest sentrale organist.

Det blafrer fortsatt i telysene etter forrige gang Lonnie Smith var på Victoria. Han er ikke bare doktor, han er overlegen på sitt Hammond B3 – og vi gleder oss!

Dr. Lonnie Smith – orgel og keyboard, Jonathan Kreisberg – gitar, Xavier Braker – trommer

Foto: Francesco Saggio

The post Dr. Lonnie Smith Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
15.04 Cafeteateret
Kampenjazz: Hanna Paulsberg Concept med Magnus Broo
2000 entré
Kampenjazz

Søndag 15. april kl. 20:00 – Hanna Paulsberg: saksofon, Trygve Fiske: bass, Oscar Grönberg: piano, Hans Hulbækmo: trommer, Magnus Broo: trompet Foto Johannes Selvaag Da lederen startet bandet Hanna Paulsberg Concept i 2010 valgte hun musikere som ønsket å dra den afroamerikanske jazztradisjonen i nye retninger. Kvartetten har siden sluppet tre plater og spilt 150 konserter i inn- og utland. I dag består bandet av fire sterke unge stemmer i et kollektiv der lekenhet, åpenhet, vitale originalkomposisjoner og sterkt samspill står i sentrum. Nå ønsker kvartetten å ta større sjanser og føre musikken til helt nye steder. Drømmen har vært en femtemann som kan gli sømløst inn i samspillet, men som også kan pushe bandet inn på nye veier og til å tørre å ta nye sjanser. I Magnus Broo har de funnet dette. Med en dyp forståelse av tradisjonen har han også en unik evne til å tøye grenser og vilje til å utforske nye måter å spille på. Møt det nye Conceptet på Kampenjazz! https://www.youtube.com/watch?v=kIA9KT4kLQY

The post Kampenjazz: Hanna Paulsberg Concept med Magnus Broo appeared first on Jazz i Norge.

 
15.04 Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Oslo Jazzforum

Humørfylt jazzjam på byens beste klubbscene stort sett annenhver søndag. Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
16.04 Herr Nilsen
Bjørvika Business Band: Business as usual
2000 entré

Når hovedstadens ledende underholdningsorkester, Bjørvika Business Band, igjen gjester Herr Nilsen er det med flere spennende arrangement på repertoaret. Denne kvelden fremfører de kjente og ikke fullt så kjente låter arrangert for storband av blant andre Helge Sunde, og bandets faste sjef; Børge-Are Halvorsen. «Business As Usual» er tradisjonen tro en gratis konsert hvor BBB leverer kvalitetsmusikk i sjangerne jazz og vanlig.

The post Bjørvika Business Band: Business as usual appeared first on Jazz i Norge.

 
18.04 Svettern, Kjelsåsveien 18
Grefsen Jazz Society goes Jazz-Blues-Rock!
1930 entré
Grefsen Jazz Society

Hei alle kjære jazzvenner, GJS er endelig tilbake med en ny, herlig jazzkveld på ærverdige Svettern’. På programmet denne kvelden står musikk med røtter godt plantet i det sene sekstitallet / tidlig syttitallet. Repertoiret spenner fra orgelblues til jazzrock nennsomt levert av det norske bandet Taranaki (https://www.eiriklie.no/Taranaki.html) med komponist og bandleder Eirik Lie i spissen, godt fulgt av vårt herrlige husorkester Borderline Big Band som vil fremføre originalmusikk av den danske Hammondorganistlegenden Kjeld Lauritsen (http://www.kjeldlauritsen.dk/) . Hjertelig velkomne

The post Grefsen Jazz Society goes Jazz-Blues-Rock! appeared first on Jazz i Norge.

 
18.04 Uhørt
Gildas Le Pape inviterer Marlen Tjøsvoll
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Gildas Le Pape inviterer Marlen Tjøsvoll

Marlen Tjøsvoll synger jazz inspirert av de store jazzdivaene Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London. Med sin særegne vibrato og dype musikalitet fremfører hun tradisjonelle standardlåter med en egen signatur. Det var etter at hun studerte utøvende sang ved Berklee College of Music at hun først fikk sansen for å synge jazzmusikk, og har siden beveget seg dypere og dypere inn i jazzens verden. Marlen er opprinnelig fra Karmøy, og har vært en del av utallige musikkproduksjoner både i Norge og USA.

Marlen Tjøsvoll: vokal Gildas Le Pape: gitar Stian Vågen Nilsen: gitar Jens Fossum: kontrabass

The post Gildas Le Pape inviterer Marlen Tjøsvoll appeared first on Jazz i Norge.

 
18.04 Herr Nilsen
Birger Mistereggen m/Odeon Jazz Quintet
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Kjent fra utallige band, bl.a. KORK og Ophelia Orchestra, får vi denne kvelden en unik perkusjonist sammen med et av våre kjente band, nemlig Odeon Jazz Quintet. Birger Mistereggen har gjort ensemblespill og soloopptredener, sist en fantastisk opptreden på Riksscenen hvor han leverte en strålende forestilling.

Odeon Jazz Quintet er et band som har røttene sine i den musikken som preget New Orleans omkring 1900. Rytmer som tango, brasileiras, habaneras og kreolske valser er en del av bandets repertoar, i tillegg til mere tradisjonell New Orleansjazz.

Odeon Jazz Quintet: Øistein Isachsen cl, Gunnar Gotaas tb, Morten Gunnar Larsen pno, Børre Frydenlund mandola/bjo/vo, Svein Aarbostad bass

The post Birger Mistereggen m/Odeon Jazz Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
18.04 Nasjonal jazzscene
Uhørt! KIAP + I LIKE TO SLEEP
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på aktivt siden høsten 2015. Med en felles interesse for det moderne Trondheimsjazzuttrykket, (fri)improvisasjon og 70-talls jazzrock ble den nokså utradisjonelle besetningen med trommer, barytongitar og vibrafon til I LIKE TO SLEEP. Ved hjelp av utstrakt improvisasjon, frie og melodiøse partier og tunge riff uttrykker bandet en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz. Dette er musikk som ikke eier grenser for hva som er mulig, og som bør oppleves på konsert!

Amund Storløkken Åse – vibrafon, Nicolas Leirtrø – barytongitar, Øyvind Leite – trommer

KIAP består av én tsjekkisk og to norske musikere som deler en felles fascinasjon for energisk og utadvendt musikk. Musikken deres er basert på melodiske og rytmiske kontrapunkt, riff, grooves og mønstre, og er inspirert av sjangre som rock, jazz, metall, samtidsmusikk samt amerikansk avant-garde jazz. I 2016 slapp de sin første plate på det prestisjetunge slovakiske plateselskapet Hevhetia. I løpet av 2018 kommer plate nummer to, som er et samarbeid med treblåsergiganten Frank Gratkowski.

Michal Wróblewski – saksofon, Magnus Jønnum Grimne – gitar, Magnus Stefaniassen Eide – trommer

The post Uhørt! KIAP + I LIKE TO SLEEP appeared first on Jazz i Norge.

 
19.04 Nasjonal jazzscene
Moon Hooch
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Passionate power-dance-jazz!

Gikk du klipp av Moon Hooch sine første Norges-konserter i fjor? Brooklyn-trioen overrumplet publikum og musikkbransje i Oslo og Bergen fullstendig og blåste hele gjengen overende. En times tid senere gikk alle hjem, svette, glade og med verkende dansetær, uten at noen helt skjønte hva som hadde skjedd. Gjetord er bare forbokstaven.

Men fortvil for all del ikke, Newyorkerne kommer nå tilbake! Bandets primitive og 100% dansbare musikk utfordrer alle sjangerdefinisjoner. Vi snakker om et jazzbrygg sterkt inspirert av EDM, dance og dubstep – bare med saksofoner og et trommesett, av og til en synth eller to. Selv kaller de musikken sin ”Cave Music”. Døm selv.

Musikknyheter.no hadde dette å si om konserten på nattjazz: ”Fra de går på scenen stiger stemningen i taket, og de har ikke spilt i mange minutter før folk begynner å danse. Det er ikke veldig ofte det skjer på jazzkonserter, men her danses det altså helt vilt.”

Vi rydder dansegulvet, og du sikrer seg billett nå til en av vårens svetteste og hippeste kvelder!

Wenzl McGowen – saksofon, Mike Wilbur – saksofon, James Muschler – trommer

The post Moon Hooch appeared first on Jazz i Norge.

 
20.04 Klubben i Røverstaden
Hypersomniac (Eivind Aarset, Torstein Lofthus, Ståle Storløkken, Colin Edwin, LEF + Nils Petter Molvær)
2000 entré
Klubben I Røverstaden

Verdenspremiere! Kritikerroste Hypersomniac er ledet an av vokalist og komponist Lorenzo Esposito Fornasari, aka. LEF. Prog-rock anno 2018, fremført av seg et stjernelag av sjangerutslettende musikere:

Eivind Aarset – Gitar, Collin Edwin (Porcupine Tree) – Bass, Ståle Storløkken – Hammond, Torstein Lofthus – Trommer, Special Guest: Nils Petter Molvær – Trompet.

Opplev en vokalist og band i verdensklasse som gjester Norge for første gang. Albumet Hypersomniac er produsert av Bill Laswell som har jobbet med blant annet Herbie Hancock, System of A Down, Gil Scott-Heron, Ozzy Osbourne, Sly & Robbie og Mick Jagger.

The post Hypersomniac (Eivind Aarset, Torstein Lofthus, Ståle Storløkken, Colin Edwin, LEF + Nils Petter Molvær) appeared first on Jazz i Norge.

 
20.04 Kulturhuset
Bongotorsdag med Bosses Bongoband
2100 entré
Kulturhuset

Da er det klart for fest i jungelen igjen!

The post Bongotorsdag med Bosses Bongoband appeared first on Jazz i Norge.

 
20.04 Nasjonal jazzscene
Jazzmeia Horn
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Spiritual and classic jazz

What’s in a name? spør Shakespeare. En hel del kan det se ut som, i hvert fall i tilfellet Jazzmeia Horn. Da Cécile McLorin Salvant rykka opp til stjernestatus, ble det en ledig plass i arverekkefølgen til den amerikanske vokaltronen. Den plassen har Jazzmeia Horn tenkt å innta! Hun har kanskje ikke den samme forkjærligheten som Salvant for å drive med arkeologiske utgravinger i den amerikanske sangskatten, Horn lar seg like gjerne inspirere av Erykah Badu eller den mest spirituelle sekstitallssoulen, men stemmen, stemmen som har i seg både swingende autoritet og blå, rå, raspende følelser, er klassisk, ekte jazz.

Albumet “A social call” som kom i fjor, viser en ung artist som allerede har full kontroll og en lysende framtid. Bandet hennes gjør heller ikke skam på materialet. For å si det sånn. Musikk kan være en tidsmaskin – Jazzmeia Horn tar deg med til the good times!

Jazzmeia Horn – vokal, Karim Blal – piano, ​Barry Stephenson​ – bass, Henry Conerway III – trommer

The post Jazzmeia Horn appeared first on Jazz i Norge.

 
21.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Knut Riisnæs kvartett
1600 entré
Oslo Jazzforum

Knut Riisnæs – tenorsaksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Tom Olstad – trommer

Gjennom 40 år har Knut Riisnæs vært i aller fremste rekke blant norske jazzsaksofonister. Han har gitt ut 5 egne innspillinger, mottatt 2 spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Han er også innehaver av Buddyprisen som er den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. I tillegg til å ha samarbeidet med de aller fleste ledende norske artister, har han samarbeidet med internasjonale artister som Jon Christensen, John Scofield, John Hicks, Adam Nussbaum og Bobo Stenson.

The post Knut Riisnæs kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
21.04 Radisson Blu Plaza
Jazz & Beats
1900 entré 4 jazz konserter og 3 retters gourmet middag & drikker inkludert
Afrost Events

I samarbeid med United Nation Population Fund, UNFPA Nordisk Kontor inviterer vi deg til en tre retters gourmet middag på Radisson Blu Plaza i Oslo.

Her blir det en storslagen helaftens ekslusiv konsert-og matopplevelse til støtte for en god sak: å redusere fødselskomplikasjoner og fistula som rammer over 2 millioner kvinner over hele verden.

Din billett inkluderer • 4 jazzkonserter med internasjonale og nasjonale stjerneband • Taler og film • 3 retters gourmet middag & drikker

Artister: Moussa Diallo: https://open.spotify.com/artist/5mLKWOaMLC6L4tDmQ9yiNn?autoplay=true&v=A Ytre Suloens Jazz Ensemble: https://open.spotify.com/artist/2wMJOU1LKYIiUidBR9xdvH?autoplay=true&v=A Emilie Heldal Lidsheim: https://www.facebook.com/emiliehlidsheim/ Tcheka: https://open.spotify.com/artist/3xp3cJXlqdWzUJk6Pm60d5?autoplay=true&v=A Mário Laginha: https://open.spotify.com/artist/4HIXm4z9ioPkIgCjK7EQlZ?autoplay=true&v=A

For barna har vi dessuten laget en helt spesiell dag, i 33 etasje på Plaza fra kl. 14.00-17.00 med panoramautsikt! Her kan barna delta i musikk–sang–dans-og historiefortelling ledet av profesjonelle kunstnere og workshopholdere.

Vi donerer 200 kr etter hver billetkjøp til United Nation Population Fund.

Mer info: http://jazzandbeats.com/

The post Jazz & Beats appeared first on Jazz i Norge.

 
21.04 Cosmopolite
Marcus Miller m/ gjest Marius Neset
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Legendariske Marcus Miller har gjennom sin karriere spilt sammen med jazzlegender som Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og David Sanborn. Han har også hatt en suksessfull solokarriere hvor han har arrangert og produsert låter for en rekke artister.

Fra 1978 – 79 var han fast inventar i bandet på Saturday Night Live. Miller har bidratt på bass på over 500 album og skrevet musikk til en rekke filmer. Han har også vunnet prisen «Most Valuable Player», en pris som gis av NARAS – National Academy of Recording Arts and Science – til anerkjente studiomusikere.

Nå er han klar med sitt nyeste album «Laid Back» på Blue Note i mars 2018, og vi er glade at han nok en gang tar turen innom Cosmopolite. Hans siste konserter hos oss har vært utsolgt, og en bonus denne gangen er at han skal ha med seg en gjestemusiker på scenen – den talentfulle saksofonisten Marius Neset!

Sjekk ut Marcus Miller på Facebook her.

Line-up TBC.

”Det gjer også Marcus Miller, mannen bak Miles Davis’ «Tutu» (som han spelte som ekstranummer), med ein av dei beste konsertane eg har opplevd på Cosmopolite. To timar og ti minutt ståande utan pause var ei beint fram livgjevande oppleving, på konserten som var ein del av turneen for den nye plata «Afrodeezia». Perkusjonisten Mino Cilenu var ekstramann på laget, og dei to spelte saman for første gong sidan dei var i bandet til Miles Davis. På Cosmopolite hadde Miller eit sju mann sterkt lag, der han aldri dominerte med bassen, men skapte rom for alle” – Roald Helgheim

The post Marcus Miller m/ gjest Marius Neset appeared first on Jazz i Norge.

 
21.04 Nasjonal jazzscene
The Nels Cline Four
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Thorough modernistic exploration

The Nels Cline Four er kvartettutforskningen av Nels duoprosjekt med gitarist Julian Lage. Fra gnist til tenning av rytmeseksjonen Scott Colley og Tom Rainey, legger de fire ut på en vill probetur for å finne den indre og ytre rekkevidden av en gitarstyrt jazzkvartett, dyptborende, høytflyvende. I tillegg til musikk skrevet av Nels, dykker bandet også etter perler fra Jimmy Giuffre og Attila Zoller.

Som vanlig går Nels´ tilbøyelighet til effektbelastede lyder og looping ut over vanlig jazzgitarlyd og sender gruppa ut i et nyskapende sonisk landskap. Likevel makter de fire å ha kontroll nok til å tolke og improvisere i en kommuniserende, relativt lavmælt tone. Dette blir en opplevelse på tvers av sjangersfærene!

Nels Cline – gitar, Julian Lage – gitar, Scott Colley – bass, Tom Rainey – trommer

The post The Nels Cline Four appeared first on Jazz i Norge.

 
22.04 Cafeteateret
Kampenjazz: Electric Daisy
2000 entré
Kampenjazz

Kim Myhr: elgitar, Sofia Jernberg: vokal, David Stackenäs: akustisk gitar, Christian Wallumrød: piano og elektronikk Electric Daisy er en ny kvartett med fire etablerte stemmer i moderne improvisasjonsmusikk. Medlemmene er velkjente for Kampenjazz’ velorienterte publikum. Med sangeren Sofia Jernberg, gitaristene Kim Myhr og David Stackenäs og pianisten Christian Wallumrød, skaper Electric Daisy musikk i grenselandet mellom improvisert musikk og samtidsmusikk. Bandet spiller en elektroakustisk dekonstruksjon av sangformen; med uforutsigbare rytmer og groover kombinert med et arsenal av elektroniske og akustiske lyder. Det hele er sentrert rundt fragmenter av både spontane og komponerte sanger. Forvent noe nyskapende, noe overraskende catchy og det meste fantastisk fint. https://www.youtube.com/watch?v=rdKh7tG4cpk

The post Kampenjazz: Electric Daisy appeared first on Jazz i Norge.

 
23.04 Kulturhuset
Asbjørn Lerheim & Hild Sofie Tafjord
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Dette er Lerheim og Tafjord sitt første møte som duo. Konserten finner sted i Laboratoriet (3.etasje på Kulturhuset). Asbjørn Lerheim er initiativtaker til dette prosjektet.

Gratis inngang. Velkommen!

Gitaristen Asbjørn Lerheim har vært aktiv på den norske jazzscenen de siste 15-20 årene, har gitt ut fem album med sitt eget band, Chrome Hill, og spiller i duo med vokalisten Lisa Dillan i prosjektet Quite Quiet Project, med nytolkninger av Elvis Presley sin musikk. Han har spilt og turnert på en rekke klubber og festivaler over hele verden. Chrome Hill er aktuell med det nye albumet The Explorer i 2018, på labelen Clean Feed. www.asbjornlerheim.com www.facebook.com/chromehill

Hild Sofie Tafjord Tafjord på walthorn/elektronikk arbeider primært med improvisert elektronisk og akustisk musikk, og har vært en viktig del av improvisasjons- og støymusikkscenen både i Norge og utenlands i flere år. Hun har turnert mye i Europa, Asia og Amerika, og av internasjonale samarbeidspartnere kan nevnes Fred Frith, Ikue Mori, Wolf Eyes, Jaap Blunk, Mats Gustavsson og Per Henrik Wallin. Dessuten har hun vært aktiv i duoen Fe-mail sammen med Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, trioene Agrare med Kjelstrup Ratkje og Lotta Melin og Slinger med Lisa Dillan og Lene Grenager, og kvartetten SPUNK med Grenager, Kjelstrup Ratkje og Kristin Andersen.

The post Asbjørn Lerheim & Hild Sofie Tafjord appeared first on Jazz i Norge.

 
23.04 Nasjonal jazzscene
Redman / Wesseltoft / Andersen / Johansen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Celebrating our 10 years at Victoria in the best company imaginable!

Vi ville starte jubileumsuken vår med en fest, og veien til hvem som kunne lydlegge feiringen var ikke lang! Heldigvis sa alle ja og vår visjon om et drømmelag blir en realitet.

Det er fire giganter på sine instrumenter som her både får bryne og kose seg sammen. For det er ikke første gang nettopp disse ser hverandre i øynene på samme scene. Da Joshua Redman var Artist in Residence på Moldejazz i 2006, stod dette møtet øverst på lista. Man kan vel også si at denne konserten knyttet Redman til Norge og avstedkom de mange, fine samarbeidene den glimrende saksofonisten har hatt med norske jazzere følgende år. Våre norske musikere er alle i toppsjiktet av sin profesjon, og er, både for oss og publikum, gode venner av jazzscenen, både Victoria og rundt om i landet.

Du kan vente deg en energisk, hjertevarm og nydelig kveld i det beste selskap!

Joshua Redman – saksofon, Bugge Wesseltoft – piano, Arild Andersen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

The post Redman / Wesseltoft / Andersen / Johansen appeared first on Jazz i Norge.

 
24.04 Nasjonal jazzscene
Redman / Wesseltoft / Andersen / Johansen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Celebrating our 10 years at Victoria in the best company imaginable!

Vi ville starte jubileumsuken vår med en fest, og veien til hvem som kunne lydlegge feiringen var ikke lang! Heldigvis sa alle ja og vår visjon om et drømmelag blir en realitet.

Det er fire giganter på sine instrumenter som her både får bryne og kose seg sammen. For det er ikke første gang nettopp disse ser hverandre i øynene på samme scene. Da Joshua Redman var Artist in Residence på Moldejazz i 2006, stod dette møtet øverst på lista. Man kan vel også si at denne konserten knyttet Redman til Norge og avstedkom de mange, fine samarbeidene den glimrende saksofonisten har hatt med norske jazzere følgende år. Våre norske musikere er alle i toppsjiktet av sin profesjon, og er, både for oss og publikum, gode venner av jazzscenen, både Victoria og rundt om i landet.

Du kan vente deg en energisk, hjertevarm og nydelig kveld i det beste selskap!

Joshua Redman – saksofon, Bugge Wesseltoft – piano, Arild Andersen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

The post Redman / Wesseltoft / Andersen / Johansen appeared first on Jazz i Norge.

 
24.04 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! The Croaks + Neumann / Rasten / Reinertsen
2030 entré Medlemskap 350, (inkluderer konserten) - følg lenken.
Konsertforeninga

THE CROAKS Martin Klapper – dingser Martin Küchen – sax Roger Turner – trommer

NEUMANN / RASTEN / REINERTSEN Andrea Neumann – pianoramme (!) Fredrik Rasten – gitar Espen Reinertsen – sax

THE CROAKS De som fulgte med på tsjekkisk punk på første halvdel av åttitallet vi ha bitt seg merke i saxen til Martin Klapper i bandet A-64. Seinere skulle Klapper forflytte seg til Danmark, bygge instrumentene sine sjøl og eksperimentere seg ytterligere lenger ut i enda mer flippa ting. Han har samarbeida med særs prominente navn på den globale impro-scena, hvorav vi kjenner en del fra Blow Out!; Pat Thomas, Ikue Mori, Tony Buck og som i kveld, Roger Turner og Martin Küchen.

Den engelske trommisen Turner har vært aktiv sida de store free festivals på slutten av seksitallet, og er en sentral del det eksepsjonelle musikermiljøet som ellers teller folk som Steve Beresford, John Russell og mange andre av de som spiller det feteste.

Saksofonist Martin Küchen er fra Sverige, men er blitt en gjenganger på Grünerløkka Lufthavn. Vi minnes med salig fryd konserter med All Included, The Heat Death, Trespass Trio og ulike ad-hoc prosjekter. Når den svenske saksofonisten ikke spiller for oss på Mir er han en hyperaktiv komponist og musiker som holder det nede med de råeste navna scena kan vise til. Sammen utgjør de tre The Croaks, og vi prognostiserer lydmessig villskap.

NEUMANN / RASTEN / REINERTSEN

Vi er mange som føler at pianoet rett og slett iblant blir for streit. Tyske Andrea Neumann er en av oss, og har strippa det ned til kun ramma og strengene. Musikalsk er det imidlertid tunge greier hun sysler med. F.eks gjennom ensembler som Les Femmes Savantes utforsker hun gråsonene mellom akustisk og elektronisk musikk, komposisjon og impro, vakkert og far out.

Hun har akkompagneres denne kvelden av to herrer fra herværende kongerike. Gitarist Fredrik Rasten har vi møtt på Blow Out! i duoen View From Nowhere, og med Pip enda litt før det igjen.

Espen Reinertsen spiller sax, og det i gromme konstellasjoner, som Christian Wallumrød Ensemble, Trondheim Jazzorkester, for ikke å glømme fantastiske Streifenjunko og hans virke som solist.

Konsertstart 21:00

Billetter (kun salg i døra): 170 / 120 (medlemspris). Medlemskap: 350 (inkluderer konserten). Kan kjøpes på forhånd (følg lenken).

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

The post Blow Out! The Croaks + Neumann / Rasten / Reinertsen appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Albatrosh
2000 entré
Oslo Jazzforum

André Roligheten – saksofon Eyolf Dale – piano

Albatrosh sin musikk operer innenfor jazzsjangeren med et slags kammer-musikalsk preg. Materialet er basert på originale komposisjoner av Dale / Roligheten som gir god plass til improvisasjon og hvor essensen er hvordan det komponerte kombineres med det improviserte. En observant lytter uttalte en en gang «… man får følelsen av at absolutt alt kan skje, samtidig som at alt har en sammenheng!»

The post Albatrosh appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Uhørt
Dave Edge Kvartett
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Dave Edge som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz og den funky stilen til Eddie Harris.

Med seg har han noen av norges beste jazzmusikere. Denne gang med Jørn Øien på Keys, Jens Fossum på bass og Hermund Nygard på trommer.

Musikken er en blanding av originale komposisjoner og jazzstandards med elementer av be-bop, latin og funk.

Velkommen.

The post Dave Edge Kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Nasjonal jazzscene
Avishai Cohen Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Grand and tender emotions

Oppløftet og eterisk, i et landskap med mye rom, der finner vi trompetisten Avishai Cohen, i et konkret og melodiøst, nærmest klassisk ECM-spill med moderne struktur. «Cross My Palm With Silver» er gitt ut under Cohens navn, men det er gruppesamspillet som står ut. Her møtes fire karismatiske improvisatører for å lage sin egen Kind of Blue. «Disse menneskene sammen er mitt drømmeteam» sier Avishai Cohen om Yonathan Avishai, Barak Mori og Ziv Ravitz, hans nærmest telepatiske medspillere i dristig improvisasjon og strukturinstinkt.

Israeleren Avishai Cohen har forlengst gjort amerikaner av seg, og har etter endt utdannelse på Berklee flyttet til New York og etablert seg som en markant figur i jazzmiljøet der. Sin første plate utgav han i 2003, siden har det blitt åtte til, de to siste på ECM. Cohen er fremdeles nært sitt opphav, og kommenterer også på sitt vis uroen i Midtøsten og de globale følgene det får. Låttitlene «Will I Die, Miss? Will I Die?» og «Shoot Me In The Leg» rommer både frihetstrang og sorg. Han er også kunstnerisk ansvarlig for Jerusalem Jazz Festival på fjerde året.

Denne kvelden vil bli en høytidsstund, ulmende bittersøt, klassisk og original.

Avishai Cohen – trompet, Yonathan Avishai – piano, Barak Mori – bass, Ziv Ravitz – trommer

The post Avishai Cohen Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
26.04 Nasjonal jazzscene
Bjørn Alterhaug Quintet + Tanaka/Lea/Strønen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

There are two generations between Bjørn Alterhaug and Marthe Lea of Tanaka/Lea/Strønen. Together they represent the range and continuity of contemporary Norwegian jazz

Bjørn Alterhaug Quintet Bassnestor Bjørn Alterhaug fortsetter å forbløffe og fortrylle sitt publikum med leken energi, dypt engasjement, brilliant basspill og fantastisk orkesterledelse. Musikalsk har Alterhaug røttene sine i bop, men med et svært åpent øre for eksperimentering og nytolkning.

Alterhaug er like kreativ og musikalsk nysgjerrig i dag som han har vært hele sitt musikerliv, og det merkes. Her får vi lederens egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder i skjønn forening. Alt presentert til stor glede for et nysgjerrig publikum og slik at kritikerne jubler: «Bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noen sted i verden akkurat da» – Terje Mosnes, Dagbladet

Bjørn Alterhaug – bass, Jon Pål Inderberg – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Frode Nymo – saksofon, Erik Nylander – trommer

Tanaka / Lea / Strønen Jubileum handler naturligvis mye om det som har skjedd, men vi skal også se framover! Trioen Tanaka/Lea/Strønen er i så måte et ypperlig eksempel. Her møter vi to av stjerneskuddene i den nyeste generasjonen av norske jazzmusikere i samspill med veteranen og ECM-favoritt Thomas Strønen. Trioen er også indrefileten i Strønens større Time is a Blind Guide-prosjekt, men her har de valgt seg et åpnere og mer improvisert format. Med andre ord: Et perfekt jubileumsband!

Marthe Lea – saksofon, Ayumi Tanaka – piano, Thomas Strønen – trommer

The post Bjørn Alterhaug Quintet + Tanaka/Lea/Strønen appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Cosmopolite
Kroke
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Kroke feirer 25 år og legger ut på turné.

Opprinnelig kjent for Klezmermusikk, henter Kroke gjennom sine egne improvisasjoner inspirasjon fra etnisk musikk. På denne måten skaper de sin unike stil som flyter på tvers av sjangergrenser, form og tid. Dette er ikke bare blitt oppdaget av publikum, men også artister verden over.

I år slapp de albumet «Traveller» til strålende kritikk. Slik som navnet indikerer, er albumet en skildring av erfaringene bandmedlemmene har tatt til seg gjennom mer enn to tiår med turnering. Her showcaser de deres multi-kulturelle essens med en miks av polsk folk, balkan, fransk, spansk og moderne jazz.

Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Jerzy Bawoł – accordion Tomasz Kukurba – viola Tomasz Lato – double bass Kroke har tidligere spilt på Cosmopolite med stor suksess. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, og fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste”.

Også Peter Gabriel og David Lynch er store beundrerne av Kroke. De har spilt sammen med artister som Nigel Kennedy, Tomasz Stańko, den spanske fiolinisten Diego Galaz og de norske folkemusikerne i Tindra. De har opptrådt på store scener og festivaler over hele verden, og har særlig funnet et begeistret publikum i Tyskland, Spania og her i Norden.

The post Kroke appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Skadedyr ? release!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A large orchestra filled to the brim with the most creative and exciting young artist of today. Release of their third album, “Musikk!”

En liten idé, et fragment av en melodi, en kort rytme. Et kjent glimt i noe fremmed, et frø med uendelig potensiale, en kultur som tar til seg, vokser og blir familiær. Skadedyr ser ut som et stort jazzorkester, men de høres sjelden ut som et. Skadedyr er en egen fauna.

Skadedyr består av tolv unge, kjente musikere fra jazz, impro og eksperimentell rock og pop, og det er i dette spennet de spiller på hverandre. For selv om låtidéene har opphav hos Heida Mobeck, Hans Hulbækmo, Lars Ove Fossheim eller Anja Lauvdal, er det i møtet med hele orkesteret magien skjer. Her blir det spontankomponert, spontanarrangert, spontanpopet, jazzet og plingplonget. Kjempeseriøst og med god humor. Skadedyr har mye plass og høres derfor raust, luftig, tydelig og energifylt ut. De øver for å finne felles retning, ikke for å spikre en låt. Gleden av å høre hverandre gjør at de fremstår som duggfriske i hvert møte.

Nå slipper de sitt tredje album, og det skal feires med grenseløs energi og kreativitet hos oss. Kom og bli med på festen for «Musikk!»!

Anja Lauvdal – keys, Adrian Løseth Waade – fiolin, Ina Sagstuen – vokal, Ida Løvli Hidle – akkordeon, Heida Mobeck – tuba,Torstein Lavik Larsen – trompet, Henrik Munkeby Nørstebø – trombone, Lars Ove Fossheim – gitar, Marius Klovning – steel gitar, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer, Øystein Aarnes Vik – trommer

The post Skadedyr – release! appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Stortorvets gjæstgiveri
Christiania 12
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

«The Hottest Jazz Band in Norway» ble startet i 1992 og presenterer den genuine storbandjazzen fra slutten av 1920-tallet og framover. Bandet har spilt med en rekke internasjonale gjestesolister som Duke Heitgertp (USA), Bob Wilber cl/sax (USA), Dan Barrett tb (USA), Jesper Thilo sax (DK) m.fl.

Anders Bjørnstad tp, Torstein Kubban tp, Erik Eilertsen tp, Ola Rønnow tb, Harald Halvorsen tb, Johan Bergli cl/sax, Øistein Isachsen cl/sax, Peter Opsvik cl/sax, Arild Berger pno, Børre Frydenlund bjo/git/vo, Svein Aarbostad bass, Bjørn Olufsen dms.

Gratis Adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikken.

Gjæstgiveriet åpner kl 11.00. Kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før musikken

The post Christiania 12 appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
French Quarter Four
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne kvartetten henter inspirasjon fra det franske kvarteret i New Orleans. Musikken spenner fra revival-jazz og swing til franske viser – alt i en New Orleans-ramme. Dette er dyktige musikere som har satt seg inn i den autentiske jazzen som vi forbinder så sterkt med New Orleans. Fasinerende at den svarte jazzen kan låte så autentisk innimellom hvite, norske bjerkestammer, men det klarer disse musikerne å få til!

Lasse Ellingsen tp, Christian Frank cl/sax, Eyvind Ellingsen bjo/git/vo, Axel Viale bass

Billetter kr 100.- kan kjøpes i billettluka eller på okh.no Innslipp til «Glasshuset» en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet.

The post French Quarter Four appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Svarttrost
1600 entré
Oslo Jazzforum

Espen Rud – trommer John Pål Inderberg – barytonsaksofon Rob Waring – vibrafon Jørn Øien – piano Terje Gewelt – bass

Kvintettens navn “Svarttrost” assosieres med svarttrostens vakre og melodiske sang, slik kapellmesteren vil at publikum også skal oppleve musikken. “Melancholy Delight” Resonant Music 2007 og “Løvsamleren” Curling Legs 2012 er bandets to CD-utgivelser. Alle komposisjoner er ved Espen Rud.

“Svarttrost” består av velkjente og strålende musikere i John Pål Inderberg, Rob Waring og Terje Gewelt. Gitaristen Jari Bakken er mindre kjent, men er blitt en favoritt blant flere av Svarttrosts publikummere. Jari har spilt med Espen Rud i ulike settinger og innspillinger.

På lørdagens konsert erstattes gitarisk Jari Bakken med pianist Jørn Øien.

The post Svarttrost appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Nasjonal jazzscene
Hedvig Mollestad Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

This loud and in-your-face power trio, a love child of John McLaughlin and Black Sabbath, has ruled the soundwaves for close to a decade

Utforskerrock, landskapsboogie, friflyt groovedrift, fuzzjazz og frittfallsprog. Nå har Hedvig Mollestad Trio latt publikum få sitte i ro lenge nok, her har du hverdagsendringen både hode og sjel trenger!

Bandet lager mer lyd enn tre personer egentlig burde kunne, de leker med det episke, låtene sitter som et skudd og energien er fandenivoldsk. Inspirasjonen er tydelig og nydelig 70-talls, som om John McLaughlin har tatt med seg Terje Rypdal og kræsja nachet til Black Sabbath, men likevel kvasst og tilstede og nå. Rytmeseksjonen tar tak og ruller med den rette miksen av tyngde og finesse, trykket får bandet til å koke. Trioen fremstår med et samlet uttrykk, men det er vanskelig å skjule hvilken god gitarist Hedvig Mollestad er! Det er både smart og høylytt, hun formidler komplisert med letthet, det er interessant, spennende og fengende og smilet sitter løst. For dette er powerjazz, rett i kroppen!

Hedvig Mollestad – gitar, Ellen Brekken – bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer

The post Hedvig Mollestad Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Lysebu
Jazzlunsj på Lysebu
1200 entré Prisen inkluderer konsert og lunsjbuffet
Lysebu hotell

Lysebu serverer lunsj akkompagnert av Niels Balle og hans jazzkvintett 29. april fra kl. 12.00 til 15.00. Komponisten og pianisten Niels Balle besøker Norge med sitt «Nordic Project» i forbindelse med slippet av en ny CD som heter «The mystery of nature». Dette er en musikalsk reise inn i den forunderlige nordiske og syd-europeiske natur med inspirasjon fra blant annet Orvieto og Amalfi-kysten, norske folketoner, skiturer og vinteropplevelser i Gålå, samt havdykking på Bornholm.

Til musikken serverer vi en nydelig lunsj-buffet som vil stå fremme til kl. 14.00. Det spilles musikk frem til ca. 15.00.

Jazzkvintetten består av:

Niels Balle: piano og keyboards Laila Rong Hanna: vokal Helle Marstrand: kontrabass Randi Holum: trompet Mikkel Find: trommer

Vi kan love en herlig kombinasjon av mat og musikk i fantastiske omgivelser. Velkommen!

Bestill bord her eller ta kontakt med booking på booking@lysebu.no / 21511020

Pris: kr 395,- per person (barn opp til 12 år halv pris)

The post Jazzlunsj på Lysebu appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Cafeteateret
Barnas søndag: Barnas Jazzhus på Caféteatret!
1400 entré Konserten begynner kl. 14 ? kafeen er åpen fra kl. 13.00
Barnas Jazzhus

Også i år kommer den spilleglade gjengen fra jazzskolen Improbasen til Caféteateret i anledning Nordic Black Theatre & Caféteatrets markering av International Jazz Day, for å presentere sine versjoner av kjente og mer ukjente jazzlåter, spilt av barn i alderen 8-13 år. De unge musikantene begynner å bli godt kjent for Oslo-publikummet gjennom sine populære månedlige konserter på Nasjonal Jazzscene, og ikke minst gjennom den internasjonale festivalen Kids in Jazz, som avholdes årlig i Oslo i august. Her har de år etter år imponert selv garvede musikkelskere med sine improvisasjoner på høyt nivå.

Benytt anledningen når de nå igjen besøker Caféteateret til å bli kjent med fremtiden i norsk jazz – dette er gøy for både store og små!

Dørene åpner 13:00, konsertstart 14:00.

The post Barnas søndag: Barnas Jazzhus på Caféteatret! appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Herr Nilsen
Prime Time Orchestra m/Peter Asplund og Isabella Lundgren (S)
1800 entré

Peter Asplund og Isabella Lundgren & Prime Time Orchestra inviterer til en storslagen aften! Mange år på rad har Peter Asplund gjestet Jazzklubben Fasching i Stockholm med sitt eget storband, bestående av solister fra Sveriges jazzelite. Og nå kommer showet til Norge igjen. Men denne gangen gjør han showet med Prime Time Orchestra sammen med Isaballa Lundgren. Gå ikke glipp av denne festen, der Peter Asplund knytter tradisjoner sammen med det beste fra den moderne storbandmusikken.

The post Prime Time Orchestra m/Peter Asplund og Isabella Lundgren (S) appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Cafeteateret
Mathilde Grooss Viddal: FriEnsemblet med Naïssam Jalal ? Internasjonale Jazzdager
2000 entré
Samspill, Nordic Black Theatre, Kampenjazz og Oslo Jazzfestival

Konsert arrangert i samarbeid mellom Samspill, Nordic Black Theatre, Kampenjazz og Oslo Jazzfestival Naïssam Jalal: fløyte, Mirsaeed Hosseyni Panah: santoor, Mathilde Grooss Viddal: bassklarinetter, saksofoner, Kristoffer Alberts: altsaksofon, Øyvind Brække: trombone, Per Willy Aaserud: trompet, elektronikk, Britt Pernille Frøholm: hardingfele, fele, Tellef Kvifte: laptop, tangenter, flygel, trøorgel, Knut Kvifte Nesheim: vibrafon, trommer, Ellen Brekken: kontrabass, Tord Knudsen: videoimprovisasjon Foto: Ulvo, Raanaas, Ljones

«Tri vendur blés ho i den i høgaste sky»: Drømmer, frykt, frihetslengsel, tap og konflikter – i dag, i går, for lenge siden og i morgen. FriEnsemblet, under ledelse av res.kamp. Mathilde Grooss Viddal, framfører instrumentalversjonen av verket «Tri vendur blés ho i den i høgaste sky», som blir urfremført på Vossajazz i år. Verket presenterer ballader i en forening mellom samtidens jazzuttrykk og komposisjon og sterkt personlige solister. Den syrisk/franske fløytisten Naïssam Jalal gjestet Kampenjazz i 2016. I tillegg får vi høre Mirsaeed Hosseyni Panah fra Iran, som spiller santoor. Videokunstner Tord Knudsen improviserer visuelt over musikken. Det blir brennaktuelle balladetema med melodier og tekster hentet fra balladeverket, der en bærende idé er å bygge på balladenes internasjonale utgangspunkt. Hva er vel egentlig norsk kulturarv, annet enn et møte mellom ulike kulturer? https://www.youtube.com/watch?v=irKEUjRwhjQ

The post Mathilde Grooss Viddal: FriEnsemblet med Naïssam Jalal – Internasjonale Jazzdager appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2100 entré
Oslo Jazzforum

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum. Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen.

Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
30.04 Nasjonal jazzscene
International Jazz Day ? AOJO med Sidiki Camara. Helge Lien og jam!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Celebrate the International Jazz Day in the company of Oslo Youth Jazz Orchestra and Mali born percussionist Sidiki Camara and Helge Lien with an exclusive line-up!

For å markere International Jazz Day inviterer en rekke kulturorganisasjoner til feiring og konsert med både unge og erfarne musikere! International Jazz Day er et årlig UNESCO-arrangement, som ble avholdt for første gang i Paris i 2011, med jazzlegende Herbie Hancock i spissen. Nå også med jam, ta med hornet!

AOJO & Sidiki Camara For å pangstarte feiringen kommer AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester! Orkesteret startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer.

Bandet består av sytten svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser. Med seg på denne konserten har de perkusjonisten Sidiki Camara, i Norge kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Bugge Wesseltoft. Camara er en av Malis ledende perkusjonister, han spiller fast i Bill Frisells gruppe The Intercontinentals og er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk.

Helge Lien med Øystein Aarnes Vik og Mats Eilertsen Den glitrende pianisten er kjent for sterke, lyriske komposisjoner som er groovy med et godt glimt i øyet. Lien har funnet det perfekte krysningspunktet mellom klassisk jazztradisjon og modernistisk, sjangerfri tankegang. I sin trio er han heller ikke redd for å finne nye stier med nye kjentfolk. Mats Eilertsen tok over ryggradsposisjonen rett før nyttår, og til akkurat denne konserten er det den unge rytmisten fra blant annet Skadedyr og Holum Trio vi møter i friskt spill, nemlig Øystein Aarnes Vik. Her får du høre tre sterke musikere reise sammen!

Helge Lien – piano, Mats Eilertsen – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer

Jam Og, akkurat som det skal være på en International Jazz Day, avsluttes kvelden med en jam! NMH studenten Julia Wiklund, som er med og driver jammen på Chateau Neuf, tar med seg sine åpne ører og inviterer til et litet hopp opp på scenen. Så ta med hornet ditt, for trommer, piano, forsterkere og en bass står allerede klart!

Konserten er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene, Oslo Jazzfestival, Kampenjazz, Samspill, Nordic Black Theatre og Østnorsk Jazzsenter.

The post International Jazz Day – AOJO med Sidiki Camara. Helge Lien og jam! appeared first on Jazz i Norge.

 
30.04 Kulturhuset
Building Bridges
2100 entré Billetter fås kjøpt på kulturhuset.no eller i døra
Second of Jazz

Second of Jazz og Byjazz inviterer til Building Bridges – en feiring av International Jazz Day (IJD) på Kulturhuset i Oslo den 30. april kl. 21:00 Her får du oppleve en konsert med den Nordisk sammensatte gruppen BRIDGES med Seamus Blake. Bandet ledes av trommeslager Anders Thorén som har med seg Espen Berg på piano, Hayden Powell på trompet, Jesper Bodilsen på bass og ikke minst den Canadiske saksofonisten, Seamus Blake. Bli med på en fantastisk konsert og feiring av jazz, musikk og kultur! Billetter fås kjøpt på Kulturhusets hjemmeside, eller i døra.

The post Building Bridges appeared first on Jazz i Norge.