Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MARS 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
           
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.03 Nasjonal jazzscene
Håkon Kornstad
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two for one, and a trio

Håkon Kornstad er en irriterende dyktig fyr. Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og enda færre som kan slippe unna med det, men Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er Håkon Kornstad et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger har han den samme evnen til frisk eksperimentering og publikumsvennlig bravur.

Nå får vi oppleve hele musikeren Håkon Kornstad. Først i et solosett – en øvelse der han overgår de fleste – deretter i Håkon Kornstad Trio sammen med bunnsolide Mats Eilertsen og avantgarde-spillemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, saksofon og bass er ikke til hverdags, men så er heller ikke Håkon Kornstad til hverdags! Egentlig burde vi tatt dobbel pris, for her er det to for en og vel så det!

Håkon Kornstad – saksofon, vokal, Frode Haltli – accordion, Mats Eilertsen – bass

The post Håkon Kornstad appeared first on Jazz i Norge.

 
02.03 Nasjonal jazzscene
Iro Haarla
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Double bill with one of Finland’s most important artists.

Komponisten, pianisten og harpisten Iro Haarla er en av Finlands viktigste musikere. Likevel er hun kanskje ikke så kjent for det brede lag av norsk publikum som hun burde være etter flere strålende albumutgivelser på ECM og et utstrakt og langvarig samarbeid med norske musikere som Trygve Seim, Jon Christensen og Mathias Eick. Men nå får alle en sjanse til å bøte på eventuell uvitenhet. I mars kommer nemlig Iro Haarla med både trio og kvintett!

Første sett vil være med trio – en trio som på mange måter utgjør kjernen i Haarlas musikalske virke – der vi møter Ulf Krokfors og Markuu Ounaskari, som vi jo kjenner godt fra Helsinki Songs og Sinikka Langelands band. Etter pause blir det utvidet til kvintett med Hayden Powell og Trygve Seim, som var med på innspillingen av det storslagne og mektige orkesterverket Ante Lucem. Her er formatet litt mindre, men forventningene er desto høyere!

Iro Haarla – piano, harpe, Trygve Seim – saksofon, Hayden Powell – trompet, Ulf Krokfors – bass, Markuu Ounaskari – trommer

The post Iro Haarla appeared first on Jazz i Norge.

 
03.03 Stortorvets gjæstgiveri
Kjell Haugens Trad Band
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Jazz i den gode, gamle Stokstad/Jensen-tradisjonen

Petter Falch tp Christian Frank cl Kjell Haugen tb Roy Hellvik pno Svein Gusrud bass Kjetil Jensen dms

The post Kjell Haugens Trad Band appeared first on Jazz i Norge.

 
03.03 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30, billetter selges i døren
Nasjonal jazzscene

La deg imponere av barn som spiller fra grunnmuren! Barnas Jazzhus er Oslos egen barnejazzskole hvor de unge musikerne lærer å lytte like mye som å spille, og med det som balast finner egne veier i musikken. Det kan høres både enkelt og komplekst ut på de fine formiddagene på Jazzscenen, og er en opplevelse for publikum i alle aldre. Det er også en perfekt anledning til å la unge mennesker få oppleve jazz i levende live i møte med dyktige og samspilte musikere på egen alder. Rett og slett en ettermiddag til glede og inspirasjon!

Barnas Jazzhus er støttet av Norsk kulturråd og av Sparebankstiftelsen.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
03.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Trio De Janeiro
1600 entré
Oslo Jazzforum

Tom S. Lund – gitar Anne Marie Giørtz – vokal Knut Riisnæs – tenorsaksofon

Tom S. Lund og Anne-Marie Giørtz har samarbeidet siden tidlig 80-tall, og utgjør kjernen i Trio de Janeiro. Disse to har gjennom mer enn 3 tiår samarbeidet med en rekke profilerte med-musikere, og har denne gang selveste Knut Riisnæs som solist.

På repertoaret står det som alltid elegant brasiliansk bossa nova, samba og choro. Selv om det er en stund siden Trio de Janeiro gjestet herr Nilsen, er gruppen stadig flittig brukt rundt i landet, og herved ønskes altså alle velkommen til en ettermiddag hvor «den typiske brasilianske aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet» står i høysetet.

The post Trio De Janeiro appeared first on Jazz i Norge.

 
03.03 Nasjonal jazzscene
Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Long time collaborators in a tight knit band

Det er med stor glede vi kan invitere til runde to med denne fantastiske kvartetten. Jan Gunnar Hoff skrev bestillingsverket MAGMA og innledet med det et langt og fruktbart samarbeide med gitarist Mike Stern. Det har nå kulminert i et band med Audun Kleive og Per Mathisen til dundrende suksess rundt om i landet.

Mike Stern har flere ganger vist seg som evig ung; fra da han i 1976 begynte sin karriere i Blood, Sweat & Tears, via Miles Davis’ store comeback i 81, og fram til i dag, har han vært en av jazzens største gitarister. Jan Gunnar Hoff er en av veteranene i norsk – og ikke minst nordnorsk – musikkliv med utallige plater, samarbeider og konserter under beltet.

Jan Gunnar Hoff – keyboard, Mike Stern – gitar, Per Mathisen – bass, Audun Kleive – trommer

The post Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Cafeteateret
Kampenjazz Eyolf Dale Wolf Valley Plateslipp
2000 entré
Kampenjazz

Eyolf Dale: piano, Per Zanussi: bass, Gard Nilssen: trommer, André Roligheten – saksofon & klarinett, Hayden Powell: trompet, Kristoffer Kompen: trombone, Adrian Løseth Waade: fiolin, Mattias Ståhl: vibrafon Foto Tor Egil Leirtrø For to år siden lanserte Eyolf Dale prosjektet som resulterte i ei plate i 2016. Selv om tittelen spiller på lederens eget navn, er det ikke ei straight soloplate. Prosjektet er bygget rundt et all star-band av norske jazzmusikere. Dales komposisjoner er en viktig basis, men den sentrale kjernen er medlemmenes sterke stemmer og integrasjonen av dem. Etter den første plata kommer nå nummer to på Edition Records. Albumet «Return to Mind» har blitt et sterkt visittkort med sterke komposisjoner og samspill med overskudd. Dale øser freidig av de forskjelligste inspirasjonskilder. Musikken er melodisk, med tette, varme ensemblepartier. Den er også ekspressiv og rytmisk, dynamisk og skiftende – og tør å kjenne på de store emosjoner! Hør det først på Kampenjazz! https://www.youtube.com/watch?v=c6ekOPz80Fg

The post Kampenjazz Eyolf Dale Wolf Valley Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
04.03 Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Herr Nilsen

Humørfyllt jazzjam som foregår på byens beste klubbscene stort sett annenhver søndag. Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
06.03 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle: Asmundsen & Co.
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Revitalizing a Norwegian classic

Asmundsen & Co. er det nye bandet til jazzbassisten, Tine Asmundsen. Med seg har hun to sentrale medlemmer fra Lonely Woman, Vidar Johansen og Rune Klakegg, supplert med nytt blod gjennom de unge musikerne, Magnus Aannestad Oseth og Terje Engen.

Bandet gjør en strålende innsats med å løfte fram den kjente norske jazzpianisten, Einar “Pastor´n” Iversens glitrende musikk. Karin Krog var den første i Norge som fikk gi ut LP helt i eget navn i 1964 og 66, Einar Iversen ble den andre. Fra da og fremover viste han seg som en moden mainstream-musiker, men tilførte en moderne og samtidsrettet holdning til musikken. I løpet av sin lange karriere har Iversen skapt en mengde betydelige komposisjoner, og det er denne nasjonale jazzskatten som Asmundsen & Co. nå vil gi et nytt liv og uttrykk.

Prosjektet er basert på Tine Asmundsens langvarige musikalske samarbeid med Einar Iversen, og “Pastor´n” er også involvert i utvalget av komposisjonene. Bandets medlemmer tar alle del i arrangeringen av låtene og gir dem et nytt liv, samtidig som den musikalske kjernen i Iversens tonespråk bevares.

Tine Asmundsen – bass, Rune Klakegg – piano, Vidar Johansen – saksofon, klarinett, Magnus Aannestad Oseth – trompet, Terje Engen – trommer

Arrangør er Oslo Jazz Circle, likevel kan du bruke vårt sesongkort, velkommen!

The post Oslo Jazz Circle: Asmundsen & Co. appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Lille Balkong + Stroboskop
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Biting openness

Lille Balkong har blitt kalt alt fra indiejazz til visejazz og er som navnet antyder et Oslo-band. Den egenkomponerte musikken er da også som byen selv: Imøtekommende, trivelig, raus, men med et skarpt bitt! Med tekster som tar utgangspunkt i eget liv og egne opplevelser, skaper Lille Balkong jordnære, troverdige og eksistensielle musikkopplevelser.

Thea Emilie Wang – vokal, Torstein Slåen – gitar, Henrik Sandstad Dalen – bass, Kenneth Enes Kristoffersen – trommer

Direkte fra Trondheim kommer en tight og rocka kvartett. Stroboskop spiller energisk musikk med en drøss av referanser. Med eksplosiv rockeenergi, komplekse rytmer og søkende jazz med mørk harmonikk tar de deg med til de ytre sfærer og tilbake!

Simon Övinge – gitar, Bjórn Petersson – bass, Christian Quadra – saksofon, Ingvald Vassbø – trommer

The post Uhørt! Lille Balkong + Stroboskop appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Herr Nilsen
Magnolia jazzband & Margrethe Frank: Tribute to Bessie Smith
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

I år er det 80 år siden en av jazzens absolutt mest kjente bluessangerinner Bessie Smith døde (1894-1937). Margrethe Frank er datter av multiinstrumentalisten Christian Frank og har således meget gode musikalske gener. Med sin særegne stemme er hun blitt en unik forvalter av Bessie Smiths repertoar. I kveld synger hun med Magnolia Jazzband.

Bessie Smith (1894-1937) var en amerikansk sanger, anerkjent som en av de største utøvere av blues. Hun ble kalt ”The Empress of the Blues”. Allerede som tolvåring begynte hun å turnere med omreisende minstrels-shows. I 1923 kom hennes aller første plateinnspilling, og plutselig oppnådde hun en enorm popularitet. Det sies at fram til trettitallet var Bessie Smith USAs best betalte svarte sanger. Hun samarbeidet med musikere som Louis Armstrong og James P Johnson. Hun framførte sine ofte selvskrevne bluestekster med stor innlevelse. Det fins en cd-samling som oppsummerer hennes karriere: The Complete Bessie Smith 1923-33. Bessie Smith turnerte helt fram til sin død. Hun omkom i en bilulykke, bare 43 år gammel.

Magnolia Jazzband: Anders Bjørnstad tp, Øistein Isachsen cl, Gunnar Gotaas tb, Håkon Gjesvik pno, Christian Frank bass/sousapohone, Torstein Ellingsen dms

The post Magnolia jazzband & Margrethe Frank: Tribute to Bessie Smith appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Uhørt
Gildas Le Pape inviterer Per Mathisen
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Gildas Le Pape inviterer Per Mathisen

Per Mathisen, født i Sandefjord, Norge, 07.10.1969. Musikkstudier fra Trondheim, Jazzlinja ved musikkonservatoriet og Berklee College of Music, Boston USA. Har vært frilans kontrabassist og elektrisk bassist med base i Oslo siden 1994, og har spilt i nærmere 35 land over hele verden med noen av verdens mest kjente jazz-musikere. Han blir ofte referert til som Norges svar på Jaco Pastorius på elektrisk bass og Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass.

Per Mathisen: kontrabass Gildas Le Pape: gitar Magne Føreland: gitar

The post Gildas Le Pape inviterer Per Mathisen appeared first on Jazz i Norge.

 
07.03 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazzen presenterer : Alejandro Gispert
2130 entré
Onsdagsjazzen på Sagene Lunsjbar

Alejandro Gispert er en cubansk bassist og komponist basert i Oslo.

Han studerte klassisk musikk ved prestisjetunge Instituto Superior de Arte (ISA) på Cuba.

Han spilte jazz og latinsk jazz med Yasek Manzano trio og Rember Duharte & Nautilus. I tillegg har han spilt innen andre typer musikksjangre som «cubansk timba» (Francis del Rio) og R&B (Oggere) mm.

Han har vunnet flere priser ved årlige musikkonkurranser på Cuba, turnert i Europa med det cubanske dansekompaniet Danzares, samt bidratt til diverse film- og plateinnspillinger på Cuba før flyttet til Norge i 2012.

Alejandro Gispert – bass Erlend Albertsen – sax Aksel Westlund – gitar Geir Johansen – trommer

The post Onsdagsjazzen presenterer : Alejandro Gispert appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Cosmopolite
Storbandkonsert med SheBop Big Band og vokaldronningene Tracee og Ingrid
0000 entré + 25,- avgift
SheBop Big Band

Damestorbandet SheBop Big Band har gjort dette til en årlig tradisjon å arrangere 8. marskonsert på Cosmopolite. I år har vi invitert med oss fyrverkerivokalisten Tracee Lewis Meyn som er en amerikansk sanger, artist, komponist, vokalinstruktør og leder av gospelkoret «Traces». I tillegg har vi med oss vår faste fyrrige og brennhete vokalist Ingrid E. Thomassen på laget. Dette må du ikke gå glipp av.

SheBop er et rent kvinnestorband som elsker å showe! Vi spiller dansbar musikk, og rett som det er spiller vi konserter med jazz club program. Denne kvelden serverer vi klassiske kjente storbandhits og klangfulle låter på en svingende og groovy måte.

Fredrik Eide Nilsen vil lede det hele med stødig musikalsk hånd.

The post Storbandkonsert med SheBop Big Band og vokaldronningene Tracee og Ingrid appeared first on Jazz i Norge.

 
08.03 Nasjonal jazzscene
1816
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Acoustic chamber-pop

Fra historiebøkene er 1816 kjent som året uten sommer, og 1816 er et band som utforsker mørket i oss alle, med nakne tekster og musikk som befinner seg et sted mellom improvisasjon og alternativ pop. Som om Bjørk og Keith Jarrett har komponert for Rickie Lee Jones og et lite kammerorkester.

Wenche Losnegård og Audun Ellingsen har begge bred erfaring fra norsk jazz og improvisasjonsmusikk og har skrevet musikk til danseforestillinger og film, i tillegg til kritikerroste plater. I duoen 1816 samler de to låtskriverne trådene og vever dem sammen til et fengslende univers av akustisk kammerpop. Bandets første singel, «The Message», ble godt mottatt, og debutalbumet, ja, det slippes på Victoria i kveld!

Wenche Losnegård – vokal, Audun Ellingsen – bass, Gregor Riddell – cello, Erik Nylander – trommer

Gjester: Torun Stavseng – cello, Shannon Mowday – saksofon, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Sanskriti Shrestha – tablas, Mattis Myrland – koring, Hans Martin Austestad – koring, Torkjell Hovland – koring, Kathrine Amdam Eckholm – koring

The post 1816 appeared first on Jazz i Norge.

 
09.03 Klubben i Røverstaden
Rohey + Reggie Got Beats
2000 entré
Klubben I Røverstaden

Bandet ROHEY har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjanger-grenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Musikken har en old-school vibe, men er på samme tid forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groover og smakfulle detaljer. Sammen er bandet gjennomført underholdende, virtuost, intelligent og på samme tid tilgjengelig for publikum.

Etter utgivelsen av deres debutalbum «A Million Things» på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har ROHEY blitt mottatt med strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen hvor de har blitt utnevnt til Norges nye neo-soul/jazz-håp. De har også blitt løftet fram internasjonalt av Englands største jazzmagasin Jazzwise, og de ikoniske radiovertene Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6.

Rohey Taalah – Vokal Ivan Blomqvist – Keys Kristian Jacobsen – Bass Henrik Lødøen – Trommer

The post Rohey + Reggie Got Beats appeared first on Jazz i Norge.

 
09.03 Nasjonal jazzscene
Hegge
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Fresh and inspired sixties-bop

Spellemannsnominert! Følg med på årets utdeling, gode odds for at dette blir Navnet fra 2017!

Vi får aldri nok av ny jazz inspirert av det gylne, amerikanske sekstitallet. Siste skudd på dét treet er Hegge, en kort periode kjent som Round Trip, som er bassist Bjørn Marius Hegges nyeste prosjekt. Rett før jul kom plata “Vi är ledsna, men du får inte länger vara barn”, med et deilig knippe korte og melodiøse komposisjoner i lett kupert og moderne terreng. Sju perfekte utslagspunkt for dristige improvisasjoner fra scenen på Victoria!

Hegge må virkelig sies å være godt og blandet. Her får relativt unge Hegge og Martin Myhre Olsen fra Megalodon Collective brynt seg på noen skikkelig garva skinn. Når du har såpass tyngde i kjølen, kan du stramme seilet et ekstra knepp og dundre på motvinds. Alt ligger til rette for en frisk seilas oppover Karl Johan i vinter!

Jonas Kullhammar – saksofon, Martin Myhre Olsen – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Bjørn Marius Hegge – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

The post Hegge appeared first on Jazz i Norge.

 
10.03 Cosmopolite
Mare Nostrum – Fresu/Galliano/Lundgren
0000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Paolo Fresu – Trumpet Richard Galliano – Accordion Jan Lundgren – Piano Det er nesten et tiår siden debutalbumet Mare Nostrum – av den italienske trompetisten Paolo Fresu, franske trekkspilleren Richard Galliano og svenske pianisten Jan Lundgren – ble utgitt. Kritikere i flere land var enstemmig om at de hadde lyktes, og at de hadde skapt noe tidløst. Innspillingen introduserte verden for en unik og leken stil av europeisk jazz, og etterspørselen etter en oppfølger var enorm.

“This lyrical jazz ensemble with a keen sense of composure” (Downbeat, USA) hadde skapt “a wonderful album of genuine warmth” (Jazz Magazine, France) “A most unusual and beautiful record. An outstanding musical feast” (Morning Star, UK).

Videre forutså den uavhengige sistnevnte avisen at dette bandet ville være bemerkelsesverdig live på scenen, noe de hadde helt rett i. Trioen har nå spilt over 150 konserter i mer enn 20 land. Deres etterlengtede andreutvigelse «Mare Nostrum ll» presenterer trioen i toppform, og et lengre tidsavbrudd har tydelig styrket deres musikalske slektskap.

Prosjektet Mare Nostrum består av tre svært etablerte musikere, som hver for seg har mottatt prestisjetunge utmerkelser og delt scener med en rekke store musikere som Ron Carter, Charles Lloyd, Jan Garbarek, Chet Baker, Joshua Redman og Astor Piazolla.

Med stor fanskare i Norge er vi stolte over å kunne presentere dette prosjektet i hjertet av Torshov denne lørdagen i mars.

“It’s a curious line-up, instrumentally, but one that works amazingly well most of the time” (All About Jazz).

Denne konserten er en del av Frankofonidagene 2018.

The post Mare Nostrum – Fresu/Galliano/Lundgren appeared first on Jazz i Norge.

 
10.03 Stortorvets gjæstgiveri
AfterNoone Jazz Orch.
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Musikk i Jimmy Noone-stilen.

Margrethe Frank vo, Torstein Kubban tp, Christian Frank cl/ sax, Pål Frank tb, Ivar Andresen pno, Øyvind Engen tuba, Bengt Granheim washboard, Helge Stray bjo/git/vo

The post AfterNoone Jazz Orch. appeared first on Jazz i Norge.

 
10.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Øien/Garnes/Sefaniassen Eide
1600 entré
Oslo Jazzforum

Jørn Øien – piano Kåre Garnes – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Trioen spiller et utsøkt utvalg musikk fra den afro-amerikanske jazztradisjonen!

The post Øien/Garnes/Sefaniassen Eide appeared first on Jazz i Norge.

 
10.03 Nasjonal jazzscene
Vijay Iyer & Craig Taborn
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Two modern masters

For mye av det gode kan være vidunderlig! sa salige Mae West som kjent. Når vi nå får to av verdens aller fremste jazzpianister på scenen – samtidig – er det kanskje feil å si at det er for mye, men det blir i alle fall vidunderlig! Vijay Iyer og Craig Taborn er gode venner, på samme alder og på hver sin kant virtuose foregangsmenn. Innimellom finner de tid til å gjøre konserter som denne: en ellers tom scene, to flygel, og to moderne mestere med dyp respekt for hverandre og en nesten overjordisk kommunikasjon.

De heldige som fikk høre duoen under Moldejazz i sommer, der Vijay Iyer var årets Artist in residence, kan fortelle om en magisk konsert og et desidert høydepunkt. På intime Victoria vil opplevelsen ikke bli noe mindre!

Vijay Iyer – piano, Craig Taborn – piano

foto: Kate Albuz

The post Vijay Iyer & Craig Taborn appeared first on Jazz i Norge.

 
11.03 Cosmopolite
Festkonsert: The Maze/ Rathkes/ Last Things
1900 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Line-up:

Siril Malmedal Hauge – vokal Jacob Young – gitar Bendik Hofseth – saksofon Mats Eilertsen – bass Mike Mainieri – vibrafon Paolo Vinaccia – trommer Velkommen til releasekonsert for albumet «Last Things» og en presentasjon av musikken fra albumene «The Maze» og «Rathkes Gate 12:21:48»

Last Things Duoen til Siril Malmedal Hauge og Jacob Young oppstod etter at de begge ble invitert til å medvirke som studiomusikere på en plateinnspilling i 2016. Noen uker senere ringte Siril til Jacob og lurte på om de skulle gjøre noe mer sammen, noe Jacob allerede hadde hatt i tankene. Dermed ble det realitet. De startet å jobbe og gjorde noen sporadiske opptredener sammen, før de gikk i studio og lekte seg frem til resultatet “Last Things” som nå skal ut på veien.

Sirils unike talent og formidlingsevne som vokalist tar umiddelbart fokuset når man lytter til henne. Siril og Jacob er begge to komfortable i mye av det klassiske jazz repertoaret, men samtidig er de ikke redde for å eksprimentere med sanger fra andre sjangre. Albumet «Last Things» slippes 19. januar 2018 på plateselskapet Oslo Session Recording.

Link til Facebook Link til Offisielle nettsider Link til Soundcloud

The Maze Musikken på «The Maze» er skrevet av Mats Eilertsen, Bendik Hofseth og Jacob Young og er både stillfarende, leken, fortellende og tidvis ulmende. Den er som en rolig vulkan med boblende lava som ikke trenger å eksplodere i fartsfylt bonanza av raske løp eller energi på utsiden av tiden. Det er slik den er.

Den amerikanske jazzlegenden Mike Mainieri er gjest på tre låter på The Maze og er stadig og fremdeles på veien med sitt Steps Ahead hvor Bendik Hofseth, fikk sin amerikanske «break» på slutten av 1980 tallet, som arvtager etter saxikonet Michal Brecker.

Rathkes Gate 12:21:48 Rathkes gate 12:21:58 er et nytt, kritikerrost, album fra musikerne i trioen, Paolo Vinaccia Jacob Young og Bendik Hofseth. Det er den andre utgivelsen til plateselskapet Oslo Session Recordings, som debuterte med albumet «The Maze» tidligere i sommer. Ideen til albumet kom etter en konsert på et lite galleri langt ute på landet i Finnskogen for tre år siden. De ønsket å lage noe mer helhetlig i dette lydlandskapet med de mulighetene som åpner seg når man musiserer sammen – uten bass. Fraværet av bass frigjør mer plass til de andre instrumentene og gir en mer original klang.

Konserten skal presentere 3 album og markere fest for at Oslo Session Recording har eksistert i 1 år.

Billettprisen inkluderer CD/vinyl!

The post Festkonsert: The Maze/ Rathkes/ Last Things appeared first on Jazz i Norge.

 
11.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Rob Waring, Adrian Løseth Waade, Christian Meaas Svendsen
2000 entré
Kampenjazz

Med institusjonen residerende kapellmester får dere – vårt publikum – mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende musikere. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere få mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale i en konsert-setting. Rob Waring er residerende kapellmester 2018, og dermed den femte i rekken. Han spiller tre konserter i februar og mars med tre forskjellige band – 11. og 25. februar og 11. mars. Konsertserien er støttet av Norsk Jazzforum. Rob Waring- Vibrafon, Adrian Løseth Waade- fiolin, Christian Meaas Svendsen: bass Foto: Käthe Øien Rob lover oss en strålende avslutning på hans residens i jazzkjerka. En ting er sikkert: Her blir det vakker musikk!

The post Kampenjazz: Rob Waring, Adrian Løseth Waade, Christian Meaas Svendsen appeared first on Jazz i Norge.

 
12.03 Herr Nilsen
Niogi m/Rune Arnesen & Per Mathisen (ISR/NO)
2100 entré
Herr Nilsen

Israelske Niogi er i byen for å spille inn plate i legendariske Rainbow Studio med bassist Per Mathisen og trommeslager Rune Arnesen. Da ble det selvsagt konsert på Herr Nilsen i samme slengen!

Fascinated by storytelling melodies and multi sectional compositions, Niogi sound is made of multiple layered acoustic instruments and synths, resulting in something new. In their own words: “as much as we respect computers, nothing beats the sensibilities of human playing. Whichever new instrument we’re interested in, we’ll always try to “de-computerised” it into its setup. It needs to become an organic part of our voice”.

Israeli duo Niogi – Keyboardist Guy Shkolnik and Wind Instrumentalist Omri Abramov – return to Oslo for the first time after their previous visit in 2015 when the album ‘Landing’ was recorded. Bassist extraordinaire Per Mathisen returns to the lineup with a first appearance from drummer Rune Arnesen, both will join the duo the same week for the recording of a new album, collaborating again with the great Jan Erik Kongshaug at Rainbow Studio.

“Creative use of synthesizers is one of the most striking aspects of the sound….Core members Shkolnik and Abramov have provided a truly memorable set of tunes” – All about Jazz Magazine

Omri Abramov – Saxophone, AKAI EWI Guy Shkolnik – Piano, Synths, ROLI Seaboard Per Mathisen – Electric, Fretless and Acoustic Bass Rune Arnesen – Drums, Percussion

The post Niogi m/Rune Arnesen & Per Mathisen (ISR/NO) appeared first on Jazz i Norge.

 
13.03 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Chicago Connections + Antalova / Gundersen
2030 entré Medlemskap i Konsertforeninga - 350 kr (følg lenken).
Konsertforeninga

Improvisert musikk annenhver tirsdag på Café Mir i Oslo. Denne tirsdagen får du:

Chicago Connections Vol. 5 Jaimie Branch – trompet Dave Rempis – saksofoner Ingebrigt Håker Flaten – bass Tollef Østvang – trommer

Gundersen/Antalová Andreas Gundersen – piano Michaela Antalová – trommer

CHICAGO CONNECTIONS VOL V. «Chicago Connections». Det er digg bare å si det. Prosjektet har besøkt oss et par ganger i ulike inkarnasjoner, og det har rocka hardt hver gang – og hver gang har bandleder Tollef Østvang vært å finne bak batteriet.

Østvang har vist oss hvor Goliat kjøpte ølet i grupper som All Included, Friends & Neighbours og Universal Indians, der han har vært alliert med ingen ringere enn Joe McPhee. Chicago Connections Volume V byr også på trompetist Jaimie Branch, som har virket i den forblåste byen både som utøver, konsertarrangør og studiotekniker i flere år. Samarbeidspartnere teller folk som Fred Lonberg-Holm og Ken Vandermark, og i fjor slapp hun sågar soloskiva Fly Or Die, som er vel verdt å sjekke ut.

Saksofonist Dave Rempis kan også påberope seg ringrev-status. Han er sentral i miljøet i hjembyen, og er involvert i en lang rekke interessante grupper, ikke minst the Rempis Percussion Quartet og i Vandermark 5. Her hjemme i Uren Luren vil folk ha bitt seg merke til ham i Ingebrigt Håker Flaten Quintet/Sextet og Ballister, sammen med Paal Nilssen-Love.

Ingebrigt Håker Flaten har gjort gigs i Konserforeninga-regi gjennom snart to tiår, hvor band som Atomic og The Thing blir fjernt å ikke nevne. Bassisten er avla opp på den norske scena, men utvandra til USA for noen år sida. Heldigvis tar han seg jevnlige turer over Atlanteren for å spille både med disse og andre glimrende konstellasjoner – som den herværende. Dæsken dariusen som vi gleder oss!

MICHAELA ANTALOVÁ / ANDREAS GUNDERSEN Trommisen Michaela Antalová er opprinnelig fra Slovakia, men har de siste åra residert i Oslo, hvorfra hun opererer både som komponist, soloartist og som medlem i opptil flere grupper – blant annet Mikoo, som vi håper å se mer til i tida som kommer. Av folka Antalová har løpt inn i på Norges Musikkhøyskole er pianist Andreas Gundersen. Han lefla lenge med det klassiske, men begynte å eksperimentere med John Cage og nå preparerer han og holder på, og duoen skal sørge for at vi får en dobbel dose friimpro denne kvelden.

Dører 20:30 / konsertstart 21:00. Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum. Kjøp medlemskap i døra eller på følg billettlenken.

I samarbeid med Konsertforeninga, støttet av Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

The post Blow Out! Chicago Connections + Antalova / Gundersen appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Ninjabeat
2000 entré
Oslo Jazzforum

Magnus Bakken – saksofon Pål Gunnar Fiksdal – trompet Ture Janson – gitar Kristian Wentzel – keys Bo Berg – bass Ole Morten Sommer – trommer

Energi, trøkk, groove og lekenhet er stikkord for musikken til Ninjabeat. Bandet ga i 2016 ut sitt debutalbum “The Waiting Game” som har møtt strålende kritikker og sommeren 2018 slippes nok et album med nyskrevet musikk.

«trøkk og intensitet, gode solistprestasjoner og usedvanlig presist ensemblespill» – Tor Hammerø, Tor De Jazz

«enormt mye lekenhent og dyktighet, med en god dose seriøsitet med på kjøpet» – Petter Aagaard, puls.no

The post Ninjabeat appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Uhørt
Marit Sandvik & Nova Onda
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Marit Sandvik & Nova Onda Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, har Marit Sandvik & Nova Onda omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gjort den til sin egen. Siden 2013 har de seks musikerne jobbet frem et eget sound, forankret både i jazz og MPB – Música Popular Brasileira. Med sine utsøkte melodier og fiffige rytmer innbakt i utvidede harmonier, gir den brasilianske musikken en uimotståelig blanding som appellerer til både følelser og intellekt.

Nå er Marit Sandvik & Nova Onda ute på lanseringsturné for sitt første album, med både egne låter og arrangementer av kjente brasilianske klassikere. Albumet har fått tittelen Flor og er spilt inn i Kysten Studio i Tromsø med støtte av Fond For Utøvende Kunstnere og Nordnorsk Jazzsenter. Innspillingen er produsert av Marit Sandvik & Nova Onda, mixet av Are Bredahl Simonsen, og mastret av George Tanderø.

De seks musikerne står alle frem som sterke nordnorske jazzstemmer. Marit Sandvik har i en årrekke vært aktuell som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg som har fått anerkjennelse både i inn- og utland. Sammen med jazzgitaristen Øystein Norvoll, som selv er kjent for «Bebop guitars», var de sentrale i prosjektet «Bossa Nordpå» 1993-2005. Trommeslager Simen Iversen Vangen har på sin side bodd i Brasil, og siden tatt mastergrad i brasiliansk musikk. Mange kjenner ham imidlertid som trommeslager i Madrugada gjennom flere år. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge stor suksess med neosoul-bandet «thebandcalledOh!», mens saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke både som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner.

Musikk: Spotify: https://open.spotify.com/track/50eyCZ1AQUFfy0ljeJjNQ3 Soundcloud: https://soundcloud.com/finitobacalaorecords/sets/flor-marit-sandvik-nova-onda/s-S2Kz5

CC: 180,- Forhåndsalg: https://www.ticketmaster.no/event/marit-sandvik-nova-onda-billetter/563339 ID: 20-år

The post Marit Sandvik & Nova Onda appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Epic Jazz Compilation
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Det er blitt fast tradisjon og et sikkert vårtegn at andreklassen på jazzlinja i Trondheim legger ut på turné når snøen så vidt har begynt å bråne i sørhellingene. Og for hvert år som går blir vi enda litt mer forventningsfulle: Hva vil den neste generasjonen jazzstjerner vise oss denne gangen!

Epic Jazz Compilation består av ti norske og svenske musikere i tjueåra, og presenterer egenkomponert, nyskapende og mangfoldig musikk. Akkurat som navnet på ensemblet, blir konserten en episk samling av komponert og improvisert materiale, skapt ut ifra et vell av musikalske referanser og idéer. For å si det enkelt: Dette blir et ordentlig show levert av unge musikere i toppklasse!

Thea Ellingsen Grant – vokal, Malin Dahl Ødegård – vokal, Øyvind Frøberg Mathisen – trompet, Erlend Vangen Kongtorp – saksofon, Jonas Ehnroth – gitar, Philip Edwards Granly – piano, Håvard Aufles – piano, Georgia Wartel Collins – bass, Alexander Riris – bass, Ingvald André Vassbø – trommer

The post Uhørt! Epic Jazz Compilation appeared first on Jazz i Norge.

 
14.03 Kulturhuset
Andreas Haddeland Trio
2000 entré
Kulturhuset

Andreas Haddeland, som opererer innen jazz-landskapet, har et sterkt formidlingsbehov, noe som kan høres på inderligheten og innlevelsen han spiller med. Den opprinnelige Sandefjordingen Haddeland utfordrer og griper lytteren med sine komposisjoner og særegne spillemåte. Sammen med Ulrik Ibsen Thorsrud og Lars Tormod Jenset er samspillet et så sterkt i fokus at bandet på sitt beste oppfattes som én trehodet organisme. Plateugivelsen «Tilhørighet» (NORCD 2014) fikk varm mottakelse i pressen. ”Tilhørighet” skifter sømløst mellom alvor, humor og lekenhet, og setter samspill foran enkeltprestasjoner. «…eit album det står respekt av» (Roald Helgheim, Dagsavisen) «…en trio där musikerna oavbrutet lyssnar inåt, på varandra, i nära samspel» (Johan Scherwin, Salt Peanuts)

Andreas Haddeland -gitar Lars Tormod Jenset -bass Ulrik Ibsen Thorsrud -slagverk

The post Andreas Haddeland Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Nasjonal jazzscene
John Butcher & Ståle Liavik Solberg + Cortex
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Avant-garde party music, indeed.

Den britiske saksofonisten John Butcher har doktorgrad i teoretisk partikkelfysikk, men valgte heldigvis musikken! Selv om han er litt yngre enn Evan Parker, tilhører han likevel den samme gylne generasjonen av friimproviserende avantgardister. Ståle Liavik Solberg er en av drivkreftene og ildsjelene bak konsertserien Blow Out! – for ikke å snakke om norsk frijazz i det hele tatt.

John Butcher – saksofon, Ståle Liavik Solberg – trommer

Cortex har etter hvert blitt noe av en institusjon i norsk jazz, avdeling litt fritt og mye trøkk. Tittelen på sisteplata, stjålet fra en av de utallige, overstrømmende anmeldelsene bandet har fått med seg, oppsummerer det meste: Avant-garde party music! For her snakker vi fortsatt umiskjennelig og knalltøff sekstitalls freebag i Ornettes og Don Cherrys ånd og kjød – men likefullt med en brei strek av noe nordisk og kontemporært. Noe som gjerne får folk til å komme dragende med den gamle fullriggeren Atomic når referansene skal stables og sorteres.

Da debuten kom på gata i 2011 kunne man fortsatt litt slengete omtale Cortex som et “jazzlinjeband”. I dag er de i front av feltet og medlemmene sitter sannsynligvis oftere på et fly på vei til neste gig med Cortex, Susanne Sundfør, Friends & Neighbors, Bushman’s eller hva det nå måtte være, enn de er hjemme i sofaen foran tv-en. Slikt blir det bra liveband av!

I kveld svinger de kjapt innom Victoria. Sving innom du også, det er her det er party!

Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass, Gard Nilssen – trommer

The post John Butcher & Ståle Liavik Solberg + Cortex appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Herr Nilsen
Rebekka Bakken
2100 entré
Herr Nilsen

Rebekka Bakken er utvilsomt en av de mest særegne og spennende stemmene i Europa. Etter mange år i utlendighet, flyttet hun tilbake til Norge for noen år siden. Hun spiller jevnlig på festivaler i Europa og har et stort publikum spesielt i mellom-Europa. Det er vanskelig å sette Rebekka i noen bås, singer-songwriter, amerikana, jazz, folk, soul eller blues, hun er innom de fleste sjangere. Bakkens vokal strekker seg over tre oktaver, noe som gir en helt særegen fremførelse.

Kritikere trekker ofte frem Bakkens fremragende liveprestasjoner, og den spesielle kontakten hun får med sitt publikum. Rebekka Bakken har en imponerende plateproduksjon bak seg, men her hjemme ble hun for alvor kjent med albumet «A little drop of poison» hvor hun tolker 16 låter av Tom Waits sammen med Frankfurt Radio Big Band.

Nylig kom albumet «Most Personal» på Universal Music, en «best of» samling med 5 hittil uutgitte låter. Rebekka gjestet Herr Nilsen i fjor vinter med stinn brakke og full jubel, nå er hun tilbake!

Rebekka Bakken – vokal Rune Arnesen – trommer Børge Petersen-Øverleir – gitar Jonny Sjo – bass

The post Rebekka Bakken appeared first on Jazz i Norge.

 
15.03 Kulturhuset
Bongotorsdag
2100 entré

Bongotorsdag er Kultuhuset og Bosses Bongobands månedlige bongounderholdningsbidrag til Oslos befolkning. Bongobandet spiller instrumental dansemusikk fra hele verden. Liker du rytmer, soloer, pynt og palmer er dette kvelden for deg.

The post Bongotorsdag appeared first on Jazz i Norge.

 
17.03 Stortorvets gjæstgiveri
The Hot White Chocolates
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Ti musikere som evner å gjenskape 20-tallets orkesterjazz! Et liknende orkester fins knapt i Skandinavia. Dessverre er det ikke mye danseplass å skryte av på Gjæstgiveriet, verken til Charleston eller til Lindy Hop.

Ellen Østbye Hansen cl/sax Ingrid Sæbø cl/sax Anders Rønningen cl/sax Erlend Bronken tp/alto-tp/vo Bendik Qvam tp/mellophone/vo Audun Øksendal tb/ ugelbone Øyvind Engen sousaphone MauritzAas bjo Håvard Haldorsen Dahl dms Joost Jacob Vecht pno

The post The Hot White Chocolates appeared first on Jazz i Norge.

 
17.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Det Norske Poesi & Satireorkester
1600 entré
Oslo Jazzforum

Dagfinn Nordbø – tekster Vigleik Storaas – piano Gaute Storaas – bass

Dagfinn Nordbø og Det Norske Poesi & Satireorkester leverer skarpe norske tekster til originalskrevet jazzmusikk. Sammen med de prisbelønnede musikerbrødrene Vigleik (nylig Spellemannvinner!) og Gaute Storaas, står satiriker Dagfinn Nordbø for funky opplesning – og iblant bryter han ut i korte partier med nesten helt ren sang. Dagfinn er med 30 års fartstid fra norsk humorscene blant annet kjent som tekstforfatter for i Hallo i Uken og mange av de beste komikerne. På scenen framfører han nå helt nyskrevet materiale, til musikk komponert av Vigleik og Gaute. Det nye reportoaret er slem satire basert på historiske hendelser fra 10.000 år tilbake og til i dag. Orkestret har hjemsøkt blant annet Maijazz, Poesifestivalen i Ulvik, Oslo Jazzfestival, Festspillene i Nord-Norge og Litteraturfestivalen på Lillehammer, og vil bli å høre på mange festivaler og spillesteder landet rundt i 2018.

The post Det Norske Poesi & Satireorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
17.03 Nasjonal jazzscene
Elephant9
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Prog-infused power trio

Den breibeinte buldrejazzen har bedre tider enn noen gang. Med Hedvig Mollestad, Bushman’s Revenge og ikke minst de hardtslående veteranene Elephant9 i spissen, er nivået skyhøyt, og publikum har vist igjen og igjen at de setter stor pris på feite basslinjer, tunge trommer og massive akkorder.

Den plateaktuelle trioen Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og Nikolai Eilertsen henter like mye inspirasjon fra psykedelia og klassisk progressiv rock som tungtgroovende jazz og er en bulldoser av et band. De siste årene har de gjerne opptrådt som kvartett, enten med Dungen-gitarist Reine Fiske eller Terje Rypdal, men nå er vi tilbake ved den harde kjernen. Den holder.

Ståle Storløkken – orgel, Nikolai Eilertsen – bass, Torstein Lofthus – trommer

The post Elephant9 appeared first on Jazz i Norge.

 
18.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Espen Berg Trio Plateslipp
2000 entré
Kampenjazz

Espen Berg: piano, Bárður Reinert Poulsen: bass, Simon Olderskog Albertsen: trommer I 2017 var Espen Berg Molde¬jazzens JazZtipendiat, og spilte en strålende konsert med Trondheim jazzorkester i Molde. Prosjektet «Maetrix» ble nærmest genierklært fra første stund. «This is one of the most amazing concerts I’ve ever been to», sa Pat Metheny etter konserten. Men det er Espen Berg Trio som er hans viktigste verktøy for sin musikk. Trioen er nylig utnevnt til NTNU Ambassadør. Bergs trio har nylig vært på en større Europa- og Japan-turne og slipper nå sin nye plate «Bølge» på Odin Records. Slippet skjer selvfølgelig med konsert på Kampenjazz. Ikke bli overrasket om noe av musikken fra «Maetrix» dukker opp også. Tar du den blå eller røde pilla? Opplev Bergs verden i jazzkjerka! https://www.youtube.com/watch?v=Bmw7YaKPT-A

The post Kampenjazz: Espen Berg Trio Plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
18.03 Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Herr Nilsen

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
19.03 Herr Nilsen
Lars Erik Gudims orkester m/gjester
2000 entré
Herr Nilsen

Endelig har vi gleden av å presentere Lars Erik Gudim´s egne komposisjoner og arrangementer spilt med eget band satt sammen av noen av de beste musikerne landet kan oppdrive. Til sammen blir det Lars Erik Gudims Orkester!

Lars Erik har i en årrekke vært trombonist, komponist, arrangør, dirigent og bandleder for de fleste norske og mange utenlandske ensembler, KORK, DR Big Band, EBU Jazz Orchestra, Oslo Groove Company, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken. Lista over artister og instrumentalister er også lang, Dee Bridgewater, Jacob Collier, Django Bates, Bill Champlin, Nils Landgren, The Real Group, Bob Mintzer og Eddie Daniels, for å nevne noen. I tillegg har Lars Erik skrevet musikk for, og dirigert de fleste av landets storband og korps.

Vi presenterer også en spesiell overraskelsesgjest fra øverste hylle sammen med bandet hver gang!

Lars Erik Gudims Orkester er:

Lars Erik Gudim-leder/trombone Jørgen Gjerde-trombone Erik Eilertsen-lead trompet Marius Haltli-trompet Børge Are Halvorsen-alt sax Håvard Fossum-tenor sax Fredrik Øie Jensen-baryton sax Jens Thoresen -gitar Frode Berg-bass Erik Smith-trommer Torgeir Koppang-keyboards

Foto: Jarl-Morten Andersen

The post Lars Erik Gudims orkester m/gjester appeared first on Jazz i Norge.

 
21.03 Herr Nilsen
Shoeshine Boys m/Live Foyn Friis
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Jazzsangerinnen og låtskriveren Live Foyn Friis (f.1985) er utdannet fra Universitetet i Tromsø og Musikkhøgskolan i Stockholm. I tillegg har hun master i musikk fra Kongelige Danske Musikkakademiet i Aarhus. Hun har startet og medvirket i en rekke forskjellige musikalske prosjekter, turnert internasjonalt med Danmarks Radio Big Band, Aarhus Jazz Orchestra og Bobby McFerrin. I 2012 fikk hun den danske Music Awards for sitt debutalbum “Joy Visible“. I kveld synger hun med Shoeshine Boys, som hun også gjorde på Kardamili International Jazz festival i fjor.

Shoeshine Boys ble etablert i 2008. De spiller New Orleansbasert tradisjonell jazz, dixieland, swingjazz og rhythm and blues. Bandet hadde sin debutkonsert på New Orleans Workshop Jazzclub, som pauseband for Magnolia Jazzband. Bandet har siden spilt på ulike Oslo-scener, samt på konserter under Tromsø Jazzfestival og Kardamili International Jazzfestival. Shoeshine Boys blir jevnlig engasjert til firmafester, bryllup og i andre private arrangement.

Lasse Ellingsen tp Erlend Barratt-Due cl Andreas Rotevatn tb Sondre Dyb Bergh pno Anders Isachsen bjo/git Hans Erik Wagner bass Knut Rand dms

The post Shoeshine Boys m/Live Foyn Friis appeared first on Jazz i Norge.

 
21.03 Nasjonal jazzscene
The Necks
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Australian cult band that has played their own brand of non-minimalistic non-jazz for three decades

For The Necks er livet enkelt: de spiller så lenge de kan. Så stopper de.

Det australske kultbandet The Necks har holdt på i over tredve år, og selv om de gjerne blir nevnt i samme åndedrag som Steve Reich, Sunn O))) og Neu!, er de likevel noe ganske eget. Ikke helt avantgarde, ikke helt minimalisme, ikke helt ambient, ikke helt jazz, men likevel. Konsertene begynner med et enkelt tema eller liten melodilinje som blir utvidet, utviklet og utforsket. Gjerne i en time eller mer. Det er hypnotiske og medrivende opplevelser, med elegante og subtile detaljer som bølger ut og inn av lydbildet, og med en dyp, dyp groove som ligger under og binder alt sammen.

Dette er tredje gangen The Necks spiller hos oss. Vi håper det blir mange flere!

Chris Abrahams – piano, Lloyd Swanton – bass, Tony Buck – trommer

The post The Necks appeared first on Jazz i Norge.

 
22.03 Nasjonal jazzscene
Mary Halvorson Code Girl
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

In her new band, New York’s least predictable improviser lets some much needed fresh air into the old art of songwriting

Den amerikanske gitaristen Mary Halvorson har i en sammenheng blitt omtalt som ‘den minst forutsigbare impromusikeren i New York’, og det sier jo ikke så rent lite! Helt siden hun trådte fram på scenen tidlig på 2000-tallet har hun skydd klisjeene som pesten og heller formet gitarjazzen i sitt helt eget bilde, med et halvakustisk sound, lett forvrengt, innimellom flytende og mildt, andre ganger hardt og kantete. Halvorson spiller fast i bandene til Marc Ribot og Anthony Braxton, i tillegg til sine mange egne prosjekter der hun er arbeidsgiver for glitrende NYC-navn som Ches Smith og John Hébert.

Code Girl er et helt nytt band og det første der Halvorson også har skrevet tekst. Her blandes impro med folk og jazz, og resultatet må uten tvil kunne kalles et friskt pust inn i den gamle låtskrivertradisjonen. Den erfarne gjengen Halvorson har med seg i Code Girl, toppes av vokalisten Amirtha Kidambi, som gir assosiasjoner til en ung Cassandra Wilson! Må høres.

Mary Halvorson – gitar, Amirtha Kidambi – vokal, Ambrose Akinmusire – trompet, Michael Formanek – bass, Tomas Fujiwara – trommer

The post Mary Halvorson Code Girl appeared first on Jazz i Norge.

 
23.03 Nasjonal jazzscene
Mathias Eick
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
Nasjonal jazzscene

Mathias Eick’s fourth album on ECM is testimony to a maturing artist who has found his footing

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick har blitt kalt et av verdens største jazztalenter i mange, mange år allerede, men med den nye plata “Ravensburg”, hans fjerde utgivelse på det sagnomsuste plateselskapet ECM, har han funnet veien helt hjem. Der musikken tidligere har vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner, er albumet Ravensburg et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har fått fast grunn under føttene.

Ikke det at Mathias Eick er ukjent med kunstnerisk suksess! Enten det nå er med Trondheim jazzorkester og Chick Corea, med Jaga Jazzist, Iro Haarla eller Manu Katché. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over hundre innspillinger.

Målet med Ravensburg har i følge Eick vært å «følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, og føye meg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som jeg er vokst opp med. Å skildre de store følelsene i livet uten ord.» Plata kommer i mars. Da har du god tid til å lytte deg opp før konserten på Victoria!

Mathias Eick – trompet, Andreas Ulvo – piano, Håkon Aase – fiolin, Audun Erlien – bass, Torstein Lofthus – trommer, Helge Andreas Norbakken – trommer

The post Mathias Eick appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Stortorvets gjæstgiveri
MBA+2
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne kvintettet er kanskje mest kjent for sine tolkninger av Mills Brothers. MBA synger arrangementer som pianisten Ivar Andresen skrev bl.a. under sine engasjementer i Bristolorkestret på 1960-tallet. Kvintetten har etter hvert opparbeidet seg et lydhørt og stort publikum.

Jan Inge Melsæter tb/vo Johan Bergli altsax/vo IvarAndresen pno/git/vo Harald Juliussen bass Rune Tollefsen dms

The post MBA+2 appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Odd Steinar Albrigtsen NYC 4tet
1600 entré
Oslo Jazzforum

Odd Steinar Albrigtsen – gitar Gianni Gagliardi – tenorsaksofon Lars Ekman – bass Jesse Simpson – trommer

Bandet ble startet høsten 2014 etter et spennende musikalsk møte i New York der musikerne umiddelbart fant en kjemi sammen. Etter å ha mottatt gode plateanmeldelser for sitt debutalbum «Mode» som var spilt inn i det kritikerroste Rainbow Studios mikset og mastret av den legendariske Katsuhiko Naito i Avatar Studios, New York.

Våren 2017 startet en ny epoke med å spille inn sitt andre soloalbum i Tedesco studio, New York med sin talentfulle New York kvartett. Odd Albrigtsen, Gianni Gagliardi, Lars Ekman og Jesse Simpson gjorde en suksessfull turné høsten 2016 der de turnerte i Norge og Europa. Bandet vil for denne konserten prøve å fange energien og samspillet som er utviklet gjennom å ha spilt og turnert sammen i 2 år.

Odd Steinar Albrigtsen fra Tromsø på gitar har bakgrunn fra jazzlinjen i Trondheim og Queens College, New York. Han har nettopp gitt ut debutplaten sin «Mode» som allerede har høstet god kritikk. Albrigtsen har tidligere spilt på flere jazzklubber og festivaler rundt om i Norge og Sverige. Og spilt med kjente musikere som Hanna Paulsberg, Erik Hegdal, Hayden Powell, Erlend Slettevoll, Lorin Cohen, Michael Mossman. All About Music’s Eyal Hareuveni beskrev Albrigtsen slik: «Lyrisk og melodisk spill på høyt nivå»

Gianni Gagliardi fra Barcelona ga i 2014 den kritikerroste platen «Nomadic Nature» feat Gilad Hekselman. Gagliardi er til daglig aktiv på New York og Spanias Jazzscene. Ron Netsky, Rochester City Newspaper betegner Gianni Gagliardi som en «rising star» på Brooklyn’s Jazz scene i New York.

Jesse Simpson fra USA, er en meget talentfull trommeslager som til tross for sin unge alder allerede har spilt med store amerikanske jazzmusikere som Ingrid Jensen, Marc Copland, John Abercrombie, Drew Grass og Joe Martin for å nevne noen.

Lars Ekman som også er bosatt i New York regnes som en av Sveriges mest kjente og ettertraktede bassister. Ekman har spilt med kjente musikere som Dayna Stephens, Gary Versace, Bernt Rosengren og Fredrik Norén.

The post Odd Steinar Albrigtsen NYC 4tet appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Bortenfor
Fredfades & Eikrem – Jazz Cats live feat. Ivan Ave
2000 entré
Ingensteds

Det har vært mange forsøk på å blande hiphop og jazz, men svært få ganger har resultatet vært så uanstrengt kult som på Jazzcats-albumet til Fredfades & Eikrem i 2015. Når trompetist Kristoffer Eikrem og hiphop produsenten Fredfades forener krefter så låter det like mye som en kjærlighetserklæring til hiphop som til jazz.

Velkommen til en intimt konsert med soulfulle beats, smoothe melodier kombinert med et organisk utrykk på Bortenfor.

The post Fredfades & Eikrem – Jazz Cats live feat. Ivan Ave appeared first on Jazz i Norge.

 
24.03 Nasjonal jazzscene
Jassbox: Arthur Kays Modulator m/ Ivan Ave
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing with a grand live act!

Det er duket for ny, fet klubb med funky fortegn! Vår gamle kino får kjørt seg når skjerperen Espen Horne disker opp klassiske, knitrende jasskiver som rommer glitrende dansegulvgull, og som bonus lørdagsgodt får du et herlig liveband i ellevedraget. Ikveld er det selveste tastedoktor Arthur Kay Piene som trommer sammen en aldeles utmerket gjeng musikere som tidligere i år gjestet Jazz på Munch. Ivan Ave på mikken, Siv Øyunn Kjenstad på trommer, Adrian Myhr på bass. Det blir jass i alle tenkelige fasonger med vekt på egne komposisjoner og dine danseføtter. Stor Glede!

I Boxen er det ut-på-gulvet-garanti og varme såler, brede glis og dobbel hjerterytme, funk, jazz, swing, bop og hip hop, kort sagt, alt det som gjør at livet leker. Kvelden går hardt ut med fullt trykk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse publikum, så det er all grunn til å komme tidlig!

Jassbox har 20-års grense og gratis inngang!

The post Jassbox: Arthur Kays Modulator m/ Ivan Ave appeared first on Jazz i Norge.

 
27.03 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Joshua Abrams Natural Information Society + OWL
2030 entré Medlemskap i Konsertforeninga - 350 kr (følg lenken).
Konsertforeninga

NATURAL INFORMATION SOCIETY Joshua Abrams – guimbri Lisa Alvarado – harmonium og gong Jason Stein – bassklarinett Frank Rosaly – trommer

OWL Signe Emmeluth – altsax og elektronikk Karl Bjorå – gitar og elektronikk

NATURAL INFORMATION SOCIETY Guimbri er ikke hverdagskost, sjøl ikke for en konsertserie som tar mål av seg av å tøye grenser og eksperimentere. For dem som ikke er klippestø hva angår kulturtradisjoner i Maghreb-beltet kan nevnes at guimbri er en slags trestrengers lutt som er mye brukt i den arabisk/afrikanske musikken hos Gnawa-folket. Joshua Abrams, som er den med seg har med dette instrumentet, har også en og annen historie å fortelle. Chicago-mannen har spilt på gata med forløperen til det som skulle bli The Roots, spilt bass med Tortoise (!), og med folk som Bonnie Prince Billy og Sam Prekop. Men like viktig i denne sammenhengen; har han spilt med folk vi kjenner fra Blow Out!, som Dave Rempis, Joe McPhee og Axel Dörner – og i 2010 starta han opp Natural Information Society som en slags kollektiv av det beste undergrunnen i hjembyen hadde å by på musikalsk. I dette kollektivet inngår Lisa Alvarado som i kveld stiller med intet ringere enn harmonium og gong. Alvaredo er ellers en anerkjent malerkunstner i landet der over. Bassklarinettist Jason Stein har vi hilst på for et par år tilbake, med gruppa Hearts & Minds. Han er ellers aktiv både som solist og i spissen for sin egen tro, blant mye annet. Trommeslager Frank Rosaly var sist innom som soloutøver, men også han har vært her med Hearts & Minds – og med The Rempis Percussion Quartet før der igjen. Rosaly har ellers operert med f.eks. Scorch Trio, i The Young Mothers og med størrelser som Thurston Moore, Fennesz, Ken Vandermark og Jaap Blonk. Vi er yre av forventninger til et episk haraball med denne gjengen.

OWL Vi er glade for at den danske saksofonisten Signe Emmeluth har gjort Oslo-borger av seg etter noen semestre på Jazzlinja i Trondheim. Hun har tidligere besøkt oss med bl.a. duoen Tigerfish & Lioncats og med gruppa XAO, og det har rocka fett. Den observante Blow Out!-gjenger vil huske gitarist Karl Bjorå fra konserten han spilte med Yes Deer for rimelig akkurat to år sida. Ellers er han å høre med det noisy jazzcrewet Megalodon og det jazza noisecrewet Brute Force og med mer tilbakelente greier med sitt eget Aperture.

Dører 20:30 / konsertstart 21:00. Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

The post Blow Out! Joshua Abrams Natural Information Society + OWL appeared first on Jazz i Norge.

 
28.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Anders Aarum kvartett
2000 entré
Oslo Jazzforum

Anders Aarum – piano Petter Wettre – saksofon Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

Anders Aarum kvartett spiller eksplisitt hardtsvingende jazzmusikk!

The post Anders Aarum kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
31.03 Trikkehallen - Kjelsås
Øvre Foss storband + AOJO Akershus og Oslo ungdomsstorband med Shannon Mowday
1400 entré 100
Østnorsk jazzsenter

Velkommen til en forrykende konsert!

Denne gjengen bestående av noen av Østlandets mest lovende unge musikere. De går sammen for å lage tidenes konsert. Musikken er originalskrevet, og spillegleden og nivået er skyhøyt. Tanken bak prosjektet er å samle noen av de fremste unge musikerne på Østlandet for å vise fram hvor høyt nivå mange unge rytmiske musikere holder. Konserten viser hvorfor det rytmiske miljøet fortjener betalte arbeidsplasser på lik linje som det klassiske miljøet. Mange av musikerene som står på scenen er lovende musikere som kunne kommet langt med musikken, men som kanskje heller velger noe annet grunnet et usikkert arbeidsmiljø. Denne kvelden viser hvilket nivå unge musikere holder, og gleden ved å få spille musikk.

AOJO (Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester) og Øvre Foss storband slås sammen på denne konserten til et storbandmonster med 26 hoder under kyndig ledelse av Shannon Mowday. På repertoaret står komposisjoner av Geir Lysne, Hilmar Jensson og Mowday.

Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester: AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester – startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år til stor suksess. Siden den gang har de spilt på store og små scener som Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Asker jazzklubb, Sjoggfest på Ungdoms-OL, Jazzkafé i Ski, Ungjazz på Kullebunden Jazz i Kolben kulturhus og sommeren 2017 dro de til Grahamstown National Jazzfestival.

Ensemblet består i dag av unge musikere fra Oslo, Ski, Asker og Lillestrøm og har som mål å samle ungdom som interesserer seg for rytmisk og improvisert musikk. Repertoaret består av rytmisk og kompleks moderne jazz. Musikalsk leder for bandet er Shannon Mowday

Øvre Foss Storband: ØFS ble startet som et ensemble for unge musikere i Oslo og omegn som ønsket å spille komplisert musikk i en større sammensetning. Storbandet ble dannet for om lag et år siden og har siden den gang satt opp egne konserter samt spilt på Oslo jazzfestival. Storbandet består av ungdommer fra Oslo, Lillestrøm og Ski og har som mål å utfordre unge musikere som ønsker å spille i større ensembler.

Nå slår deler av disse to ensemblene seg sammen og setter opp en konsert uten like! Til sammen har disse ungdommene tilknytning til jazzlinja på NTNU, NMH, HMKG, Edvard Munch VGS, Foss VGS, Asker VGS og Lillestrøm VGS. Musikken som skal spilles er skrevet av Geir Lysne, Hilmar Jensson og Shannon Mowday. Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!

Bandet består av:

Solister: Iver Cardas (Gitar) Phillip Granly Edwards (Piano)

Fløyte: Ingrid Emmariza

Vokal: Ingeborg Gravem Sollid

Saksofoner: Oskar Lindberget Marius Presterud Erik Egge Jordheim Zakarias Meyer Øverli Øystein Gundersen

Trompeter: Henrik Smelhus Sjøeng Andreas Sikkerbøl Erlend Rolfsen Mikkel Dahl Amundsen

Tromboner: Jørgen Bjelkerud Vegard Hurum Astrid Ombudstvedt Morten Jakobsen Jesper Kramer (Cimbasso og tuba)

Komp: Erlend Wiggen Bliksrud (Gitar) Thorleif Bratval (Gitar) Mikkel Bjørneboe (Bass) Gard Kronborg (Bass) Kevin Olsen Vadsten (Bass) Markus-Benjamin Fostvedt (Perkusjon) Ludvig Broll (Trommer)

Musikalsk leder: Shannon Mowday

Billetter: 100kr Sted: Trikkehallen på Kjelsås, Midtoddveien 12. (Trikk, buss eller tog til Kjelsås)

The post Øvre Foss storband + AOJO Akershus og Oslo ungdomsstorband med Shannon Mowday appeared first on Jazz i Norge.

 
31.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Bloch, Morland & Edge
1600 entré musiker / student kr 100,-.
Oslo Jazzforum

Michael Bloch – piano Martin Morland – bass Dave Edge – tenorsaksofon

Dette bandet startet som et tilfeldig møte på øvingsrommet for å jamme litt. Men allerede etter første låt viste det seg at her stemte kjemien usedvanlig bra, og musikerne bestemte seg der og da for å ta det videre og satse på bandet. De vil fremføre egne arrangementer av både kjente og ukjente låter fra «The great american songbook», i en intim, kammermusikalsk setting, hvor samspillet og nærheten til hverandre og publikum står i fokus.

Dave Edge er opprinnelig fra Storbritannia, men nå bosatt i Norge, hvor han er mest kjent som medlem av souljazz-bandet «The Real Thing». Han leder dessuten sin egen kvartett, og han spiller også i forskjellige andre konstellasjoner i Oslos jazzmiljø, bl.a. Sharp 9 og Four Brothers, sistnevnte sammen med saksofonistene Knut Riisnæs, Petter Wettre og Frode Nymo. Han har også samarbeidet med flere internasjonale artister, som Kenny Wheeler, Ronnie Cuber, John Surman og Lew Soloff.

Martin Morland er en bassist fra Hildrestranda på Sunnmøre med utdanning i jazz fra Norges Musikkhøgskole. Han er aktiv i mange band i flere sjangre og trakterer både el.bass og kontrabass. Du kan ha hørt han før i band som Billy Meier, Friendship, Masåva, Jonas Skybakmoen, Live Foyn Friis, Morland United og Samū.

Michael Bloch startet sin pianistkarriere allerede som 16-åring, men valgte senere å bli saksofonist i tillegg. Han spiller nå profesjonelt på begge instrumenter, med piano som hovedinstrument. Bloch er for det meste selvlært som musiker, og har kun hatt sporadisk undervisning. Han har vært aktiv i Oslos jazzmiljø i mange år, og har også gitt ut to plater med sin egen trio.

The post Bloch, Morland & Edge appeared first on Jazz i Norge.