Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JANUAR 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
   
10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.02 Nasjonal jazzscene
Fire!Orchestra
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A new arrival of Scandinavia’s experimental supergroup

Kan man klassifisere orkestre på samme måte som i naturen? Kanskje ikke, men hvis det var mulig, ville Fire! Orchestra trolig vært kjernepensum på masterstudiet i musikkbiologi. Der andre orkestre gjerne holder på og finsliper et format til det glitrer, er Fire! Orchestra et helt annet beist: En levende organisme som vokser og ekspanderer, og trekker seg sammen når det trengs. Fra en kjerne som kvartett, til et nesten abnormt 28-mannsorkester, tilbake til det nåværende stadiet som har en evolusjonær trivselsvekt på rundt halvparten så mange.

Den nye utgaven har på ingen måte kvittet seg med frijazzen eller psykedelikaen eller støyen, men nå sender de strykerne til frontlinja, sammen med vokalveteranene Wallentin og Jernberg. Bakom kvernes det ut langsomme riff og frenetisk treblås, alt i den frie harmoniens navn. Vi kan allerede høre dem i det fjerne. Snart ruller de inn i ditt habitat.

Mariam Wallentin — vokal, Sofia Jernberg — vokal, Anna Lindal — fiolin, Josefin Runsteen — fiolin, Katt Hernandez — fiolin, Leo Svensson — cello, Alexander Zethson — piano, Per Texas Johansson — klarinett, Christer Bothén — klarinett, Isak Hedtjärn — klarinett, Susana Santos Silva — trompet, Mats Gustafsson — saksofon, Johan Berthling — bass, Andreas Werliin — trommer, Mikael Werliin — lyd

The post Fire!Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
02.02 Nasjonal jazzscene
The Cosmolodic Orchestra
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Microtonal funk

Jazz i Norges Terje Mosnes sier i sin anmeldelse av plata «…smart tenkt, mesterlig blandet, og båret oppe av de gode blandingers fornemste egenskap: alle de ulike enkeltfaktorene…». Med et stjernelag av musikere har komponist og gitarist Stein Urheim åpnet opp sin kosmologiske utforskning av mikrotonalitet og referansetung inspirasjon. Resultatet er blitt en fascinerende presentasjon; her er opplevelsesrik reisemusikk, store, vakre landskaper mettet med inntrykk, fra folketoner til turer i verdensrommet som tar godt tak i lytteren. «Musikken forundrer og forbløffer, den er gnistrende original» skrev Fredrik Wanderup i Dagbladet om den forrige plata, det gjelder også her.

De seks musikerene får virkelig blomstre med sine særpreg og bidrar til en elektroakustisk lytterfest, både atmosfærisk og groovy med nikk til Pink Floyd, Can og den elektriske Miles Davis, så vel som Harry Partch og Eivind Groven, på en sal av americana.

Mari Kvien Brunvoll – vokal, Per Jørgensen – trompet, vokal, Stein Urheim – gitarer, vokal, Kjetil Møster – saksofon, Ole Morten Vågan – bass, Kåre Opheim – trommer

The post The Cosmolodic Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
03.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Ivar Antonsen trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Ivar Antonsen – piano Sebastian Haugen – bass Espen Rud – trommer

Ivar Antonsen trio spiller hovedsakelig originalstoff fra Ivars og Espens penn, men inkluderer standardlåter i ny drakt. Rytmisk spenst og moderne swing avveksler med lyriske stemninger.

I 2017 kunne Ivar og Espen notere seg et 50-årsjubileum som samarbeidspartnere i utallige prosjekter med amerikanske og norske musikere helt siden 1967. I årenes løp har de spilt sammen på turnéer, plater, NRK-produksjoner og konserter på ulike scener. Trioen i dag vitner om fortsatt samarbeid mellom Ivar og Espen og de har med seg den unge bassisten Sebastian Haugen som tilfører trioen friske idéer og inspirerende musikalske innspill.

The post Ivar Antonsen trio appeared first on Jazz i Norge.

 
03.02 Cosmopolite
The Dublin Legends
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Gled dere til en kveld i selskap med musikalske legender og velkjente klassikere. Whiskey in The Jar, Dirty Old Town, The Wild Rover, Seven Drunken Nights, The Rare Auld Times, Finnegan’s Wake, Molly Malone, The Monto, Hand Me Down Me Bible, The Irish Rover, Black Velvet Band og mange mange flere.

LINE-UP:

Seán Cannon– vocals, guitar, mandola ShayKavanagh – vocals, guitar Gerry O’ Connor – Irish Tenor Banjo, fiddle, Paul Watchorn – vocals, five string banjo

Opplev legendene i irsk folkemusikk – Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O’Connor, når de under navnet The Dublin Legends viderefører arven etter The Dubliners, som ble oppløst da «Banjo» Barney McKenna dessverre døde.

Sean Cannon har vært medlem av The Dubliners i nærmere 30 år, mens Paul og Shay er relativt nye medlemmer. Samtidig har banjovirtuosen Gerry O’Connor spilt med de berømte Four Men and A Dog, og har spilt med alt og alle fra Sharon Shannon til Shane ManGrowan. Det har også blitt utallige sessions og inspillinger med Barney McKenna, så det var bare naturlig at han skulle trå til etter Barneys død.

Tilbake i 2012 feiret The Dubliners 50-årsjubileum i musikkens tjeneste og mottok en Lifetime Achievement Award fra BBC Radio 2 Folk Awards, som ble oppfulgt av en fullstendig utsolgt UK-turné. Etter turneed besluttet John Sheahan, at etter 50 år på landeveien var det på tide å avstige bussen og slappe av for en stund. Men under navnet The Dublin Legends har de øvrige bandmedlemmene Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O’Connor bestemt seg for å videreføre den musikalske arven, som ble grunnlagt av Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna og John Sheahan tilbake i 1962. «It’s too late to stop now», sa Barney engang. Sean, Eamon, Patsy og Gerry har tatt de vise ordene til seg.

Denne konserten er en del av Vinterjazz 2018.

The post The Dublin Legends appeared first on Jazz i Norge.

 
03.02 Nasjonal jazzscene
Nils Petter Molvær
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Deep undercurrents

Det er alltid et høydepunkt når Nils Petter Molvær tar turen innom Victoria. Mannen som på tampen av nittitallet var med på å finne opp jazzen på nytt med Khmer-plata, har aldri vært nevneverdig opptatt av musikalske båser. Det som betyr noe i Molværs univers er strålende låter, drivende beats og intrikate groover og, kanskje det aller viktigste, musikalske møter over grensene. En innstilling som har ført til imponerende sju Spellemannpriser!

Da albumet Buoyancy kom i 2016 hadde Molvær utvidet trioen fra forrige utgivelse. Den nye kvartetten med Jo Berger Myhre på bass både ser og høres ut som et band – til overmål et skikkelig tøft et. Her er det like mye gitar og brønndype trommer som trompet. Musikken er av sedvanlig Molvær-støpning. Det er vakkert, men i dypet truer malstrømmen. Dette blir et nytt høydepunkt! Garantert.

Nils Petter Molvær – trompet, Geir Sundstøl – gitar, Jo Berger Myhre – bass, Erland Dahlen – trommer

The post Nils Petter Molvær appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Klubben i Røverstaden
BROEN
1900 entré
Klubben I Røverstaden

20. oktober slapp Broen sitt nye album ‘I ♥ Art’ via Su Tissue Records i Norge og via Bella Union i resten av verden. I februar feirer de plateslippet med storkonsert i Oslo! Lurer på hvor dette skal foregå?

Broen har blitt omfavnet av internasjonal kredpresse som The Guardian, Consequence of Sound, Mojo og BBC Radio 6 Music’s Lauren Laverne. Tidligere i år signerte de med legendariske Bella Union (Father John Misty, Beach House, The Flaming Lips) for verden og Su Tissue Records for Norge.

Musikken deres har blitt beskrevet som et nærmest psykedelisk, drømmende univers, der alle sjangerkonvensjoner er kastet på havet. Broen syr gjerne både R&B, rap, jazz, improvisasjon, psykedelia, dub, elektronikk og støy sammen med sin helt egne form for popteft. Musikken er fengende, vakker, rar og spennende, men aldri kjedelig. Dette gjør også at Broen har fått rykte på seg for å være Norges beste liveband. Broen utgav sitt debutalbum ‘Yoga’ på Nabovarsel i 2015 og deres nyeste album «I ♥ Art» så dagens lys 20. oktober 2017.

Broen er Marianna Sangita Angeletaki Røe, Heida Karine Johannesdottir Mobeck, Anja Lauvdal, Lars Ove Stene Fossheim og Hans Hulbækmo. Straks legger bandet ut på en omfattende Europaturné med det islandske bandet Mammút som også er signert på Bella Union. I vår får vi gleden av å oppleve Broen live i Norge igjen!

The post BROEN appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Nasjonal jazzscene
Batagraf ? release!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Percussive foundation for exciting lyricism and sound

Emilie Christensen fra den herlige popgruppa No. 4 har skrevet tekster til rytmikken, som gir en helt egen poesi i møte med musikken. Hun har med hele gruppa si og to ikke ukjente blåsere som vil få deg til å danse ut i natten! I hånda har du Batagrafs helt nye, fjerde plate, Delights of Decay, som er laget med kveldens besetning.

Jon Balke, Helge A. Norbakken, Snorre Bjerck – perkusjon, Trygve Seim – saksofoner, Mathias Eick – trompet, No. 4: Emilie Christensen, Julia Witek, Ingeborg Marie Mohn – vokal

Første dag av Batavalen! 7. til 9. februar Rytmer er kanskje mest spennende når de ikke er beint fram metronomiske, men når de snakker til deg, har personlighet, eller som det sies i jazzen, det swinger. Jon Balkes Batagraf har gjennom hele sin eksistens vært en forskningsstasjon for rytmer som språk, en vei til berøring og universell forståelse. Batagrafs forskning og lek treffer mange plan, men er først og fremst særegen og vakker musikk i en egen lydverden. For musikken fremstår ikke som et «trommeorkester», men det gode grunnlaget brer grunnen for atmosfærisk musikk, spennende lyrikk, alvor og lun humor. Denne kan du nå oppleve i tre tapninger, vi anbefaler dem alle!

The post Batagraf – release! appeared first on Jazz i Norge.

 
07.02 Uhørt
OnsJazz presenterer: Gildas Le Pape inviterer Majken Christiansen
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a. er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre og har turnert mye for Rikskonsertene.

Majken Christiansen: vokal Gildas Le Pape: gitar Magne Føreland: gitar Svein Aarbostad: bass

CC: 80,- Forhåndssalg: https://www.ticketmaster.no/event/563489 ID: 20-år

The post OnsJazz presenterer: Gildas Le Pape inviterer Majken Christiansen appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Kulturkirken Jakob
Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen + Cikada Piano Trio + Jernberg & Hvizdalek
2000 entré + avgift på Ticketmaster. Rabatt for medlemmer av nyMusikk og Jazzklubb.
Nymusikk

nyMusikk inviterer til en helaften i Kulturkirken Jakob. Cikada Piano Trio åpner med et sammensatt repertoar med stykker av Buene, Crane og Sánchez-Verdú. Deretter følger kjernen i programmet med Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen, som i et krysningspunkt mellom jazz og samtidsmusikk skaper en form for uvanlig eksperimentell pop. Kvelden avsluttes med improvisasjonsmusikerne Sofia Jernberg og Agnes Hvizdalek som opptrer sammen for første gang.

PROGRAM

Cikada Piano Trio Eivind Buene: Landscape with Ruins (2007) Laurence Crane: Trio for Ros and Peter (1989) José María Sánchez-Verdú: Territorio interior I (Trio N. V) (2014)

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen Musikk med utgangspunkt i albumet Forgaflingspop

Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek

Konserten er et samarbeid mellom Midtnorsk Jazzsenter og nyMusikk.

The post Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen + Cikada Piano Trio + Jernberg & Hvizdalek appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Nasjonal jazzscene
Batabrok
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Percussive foundation for exciting rap and massive guitar

«me e her for å spre god karma / ord og lyda og rytme så varma» er første linje på det første albumet til Side Brok, videre i refrenget «vil du fange oss så må du lytte myllå linjene». Rapper Runar Gudnason fra nevnte gruppe har med sin sterke sans for nynorsk og egen dialekt viklet et særegent klede i norsk hip hop, og er slett ikke redd for rytmiske snubletråder. Med gitareksplosjonen Hedvig Mollestad på dirrende strenger kommer Batabrok til å bli en berg- og dalbane av energi.

Jon Balke, Helge A. Norbakken, Snorre Bjerck – perkusjon, Hedvig Mollestad – gitar, Runar Gudnason – rap

Andre dag av Batavalen! 7. til 9. februar

Rytmer er kanskje mest spennende når de ikke er beint fram metronomiske, men når de snakker til deg, har personlighet, eller som det sies i jazzen, det swinger. Jon Balkes Batagraf har gjennom hele sin eksistens vært en forskningsstasjon for rytmer som språk, en vei til berøring og universell forståelse. Batagrafs forskning og lek treffer mange plan, men er først og fremst særegen og vakker musikk i en egen lydverden. For musikken fremstår ikke som et «trommeorkester», men det gode grunnlaget brer grunnen for atmosfærisk musikk, spennende lyrikk, alvor og lun humor. Denne kan du nå oppleve i tre tapninger, vi anbefaler dem alle!

The post Batabrok appeared first on Jazz i Norge.

 
08.02 Herr Nilsen
Michael Aadal Group
2100 entré
Herr Nilsen

Michael Aaadal Group er en instrumental sekstett, etablert i Kristiansand i 2007. Musikken deres er en spennende blanding av jazz, roots, americana og rock.

“Pomona” er bandets andre utgivelse på Losen Records, og etter samme oppskrift som på forgjengeren, “Abigail” (2013),fortsetter Aadal å utforske musikalske røtter og influenser. Påvirkning fra Bill Frisell og Mark Knopfler er åpenbar, og med kombinasjonen av steelgitar, saksofon og Fendergitarer (Pomona Avenue var nemlig den opprinnelige adressen til Leo Fenders gitarfabrikk i Fullerton i California), skapes en slags nordisk americana.

· Michael Aadal – gitar · André Kassen – saksofon · Ole-Bjørn Talstad – piano · Anders Hofstad Sørås – pedal steel · Audun Ramo – bass · Gunnar Sæter – trommer

The post Michael Aadal Group appeared first on Jazz i Norge.

 
09.02 Nasjonal jazzscene
Pratagraf
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Percussive foundation for exciting humour and absurdities

Are Kalvø og Espen Beranek Holm er også ringrever i språkfaget. Med sin underfundig, absurde og slagkraftige humor skal herrene få leke med lyd, opp- og nedtakter på vei mot pur fonetikk. Sortér under merkelappene trommer og tullprat, parodier og perkusjon eller sludder og slagverk.

Jon Balke, Helge A. Norbakken, Snorre Bjerck – perkusjon, Are Kalvø, Espen Beranek Holm

Tredje og siste dag av Batavalen! 7. til 9. februar

Rytmer er kanskje mest spennende når de ikke er beint fram metronomiske, men når de snakker til deg, har personlighet, eller som det sies i jazzen, det swinger. Jon Balkes Batagraf har gjennom hele sin eksistens vært en forskningsstasjon for rytmer som språk, en vei til berøring og universell forståelse. Batagrafs forskning og lek treffer mange plan, men er først og fremst særegen og vakker musikk i en egen lydverden. For musikken fremstår ikke som et «trommeorkester», men det gode grunnlaget brer grunnen for atmosfærisk musikk, spennende lyrikk, alvor og lun humor. Denne kan du nå oppleve i tre tapninger, vi anbefaler dem alle!

The post Pratagraf appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Billetter kjøpes i døren, som åpner kl 13.30
Barnas Jazzhus

Major music from minor musicians

Konsertserien Barnas Jazzscene er blitt en dundrende suksess, og har fylt salen på Nasjonal jazzscene med jazzelskere i alle aldre en lørdag i måneden siden våren 2016. Konsertene er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene og Improbasen Barnas Jazzhus, Oslos egen barnejazzskole. På Barnas Jazzhus lærer barn mellom 7 og 14 det å spille kompleks improvisert musikk, som de i tillegg til å dele med oss her på Barnas Jazzscene, har spilt for begeistrede publikummere på jazzfestivaler både i Norge og i resten av verden. Nivået på de norske musikantene er oppsiktsvekkende høyt, dette er instrumentalister vi kommer til å se mye til i fremtiden – men det var på Barnas Jazzscene du så dem først!

Barnas Jazzhus er støttet av Norsk kulturråd og av Sparebankstiftelsen.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl 13.30
Barnas Jazzhus

Konsertserien Barnas Jazzscene er blitt en dundrende suksess, og har fylt salen på Nasjonal jazzscene med jazzelskere i alle aldre en lørdag i måneden siden våren 2016. Konsertene er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene og Improbasen Barnas Jazzhus, Oslos egen barnejazzskole. På Barnas Jazzhus lærer barn mellom 7 og 14 det å spille kompleks improvisert musikk, som de i tillegg til å dele med oss her på Barnas Jazzscene, har spilt for begeistrede publikummere på jazzfestivaler både i Norge og i resten av verden. Nivået på de norske musikantene er oppsiktsvekkende høyt, dette er instrumentalister vi kommer til å se mye til i fremtiden – men det var på Barnas Jazzscene du så dem først!

Barnas Jazzhus er støttet av Norsk kulturråd og av Sparebankstiftelsen.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Michael Bloch trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Michael Bloch – piano Frode Berg – bass Anders Thorén – trommer

Michael Bloch Trio ble etablert i 2015 og debuterte med albumet «First Light», som i sin tid mottok gode kritikker. Her finner man en blanding av lyrisk og svingende jazz, hvor subtile og innadvendte stemninger balanseres med emosjonell intensitet og ekspresjonisme.

På sitt andre album, «Circular Changes» har trioen beveget seg bort fra den tradisjonelle jazzen og skapt sitt eget uttrykk med en mer groove-basert tilnærming, hvor det melodiske står i sentrum. Her finner man rytmisk intense partier, med utypiske taktarter og overraskende vendinger. Og man finner rolige og lyriske partier som gir rom for ettertanke.

Trioen spiller primært komposisjoner av pianisten Michael Bloch, men skaper også musikk i øyeblikket, hvor ikke bare solopartiene men også hele komposisjoner blir til der og da. Mange av komposisjonene har tilsynelatende en enkel harmonikk, men bak den ligger det en subtil og underfundig kompleksitet. Musikken kan beskrives som moderne, melodiøs jazz, med innflytelse fra både klassisk og pop.

Medlemmene i bandet har alle lang erfaring som jazzmusikere, både nasjonalt og internasjonalt og har spilt med kjente navn som f.eks. Helge Lien, Lars Jansson, Seamus Blake og Anders Bergcrantz.

Circular Changes: https://open.spotify.com/album/6hwsiBHZbU0N8wUf42oWNk First Light: https://open.spotify.com/album/0OHOEgMe9fi6Z5cdDBKuQn?si=LBcsOoyy Nettside: www.michaelblochtrio.com

The post Michael Bloch trio appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Hvaskjer Soria Moria
Djangobonanza 2
1800 entré https://www.facebook.com/events/1708621532516392/
Hvaskjer Soria Moria

DJANGOBONANZA 2! Etter suksessen med Jon Larsen og Felix Peikli i 2016 har Sigurd Jovik Bræin satt sammen en ny kvartett til å fylle 2. etasje med swingin’ gypsy jazz. Konsertpublikum og swingdansere ønskes velkommen til en heit avslutning på en ellers nokså kald februardag. Konserten arrangeres i samarbeid med Bårdar Swing Club, som stiller med DJ og introkurs i swingdansen Lindy Hop før konserten!

Djangobonanza 2: 10. februar 2018 Dørene åpner: 18.00 CC: 100kr+avg. ID: 20 år

Gard Nergaard – fiolin Knut Bendik Manger Breistein og Sigurd Jovik Bræin – gitar Julian Haugland – kontrabass

18.00: Dørene åpner/introkurs i swingdans 19:00: Sett 1 19.45: Pause med DJ fra Bårdar Swing Club 20.30: Sett 2

GARD NERGAARD er en musikalsk polyglott på fele, bratsj og mandolin. Han har særlig vist seg som en solid urokråke i folkemusikken og tråkket nylig i salaten med sitt andre album «Å legge på svøm» sammen med gitarist Michael Krumins. Der staker han ut en ambisiøs og visjonær vei framover, med høytsvevende nykomponert musikk vevd inn i et univers av fortellinger og kunstverk. Nergaard har også bodd i Paris og spilt «jazz manouche» på ekte vis.

KNUT BENDIK MANGER BREISTEIN er gitarist, låtskriver, produsent og mange andre ting innenfor musikkens verden. Han er blant annet aktiv i bandet Jazzbanditt, som i 2015 opptrådte på hovedscenen på Festival Django Reinhardt utenfor Paris! Breistein er også jamansvarlig i Oslo String Swing Kollektiv, samt organisator for nettstedet norskstrengejazz.no, Norges forum for akustisk jazz. http://www.jazzbanditt.com/

JULIAN HAUGLAND er kanskje Norges mest aktive jazzbassist i den yngre generasjonen. Hans musikalske utrykk strekker seg fra klassisk jazz med amerikanske røtter til eksperimentell avant-gardemusikk. Han har samarbeidet med musikere som John Pål Indeberg, Ola Kvernberg, Bjørn Vidar Solli, Petter Wettre og Kirsti Huke. I tillegg til å være en driftig medspiller i mange konstellasjoner har han også bandet «Zenos Mode», hvor han skriver alle komposisjonene.

SIGURD JOVIK BRÆIN er gitarist og komponist. Han har mastergrad i balkanmusikk fra UiO, hvor han også studerte gitar med Jon Larsen – primus motor innen djangojazz siden slutten av 70-tallet. Bræin har spilt i flere ensembler, f.eks. Jazzkorbinsyre, som var oppvarmingsband under Djangofestivalen på Cosmopolite i 2016. Sigurd Jovik Bræin er med på samlealbumet «Django Festival 11: The Best of Gypsy Jazz Today», utgitt av Hot Club Records i 2018.

The post Djangobonanza 2 appeared first on Jazz i Norge.

 
10.02 Nasjonal jazzscene
Megalodon Collective
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

From a wrecking crew, with love

Dette er den beste musikken til en internasjonal actionfilm; med bautaer av noen helter, tvers igjennom onde skurker og et plot som tar deg himmelhøyt, underjordisk og til kalde og varme eksotiske strøk; som enda ikke er filmet! Bandet er en forfriskende blanding mellom fullt anarki og fin struktur, supertight og skranglete på samme tid.

Megalodon Collective trampet store fotspor med sin debut i 2015, Spellemannsnominasjon for sin første plate, Jazzintro-vinnere på Moldejazz i 2016 og ravende gode konsertanmeldelser i inn- og utland. Løsrevne sitater følger: “..a “new” gang of fearless and impetuous musicians who are already on a sky-high level.”. “the talent displayed by Norwegian artists was certainly substantial…channeled Sun Ra at times, Claude Thornhill the next”. “.. Interweaving melodies and ramping background figures slowly but surely pushes the soloists to climactic heights.”. “A band that can leave you breathless”.

Den nye platen Animals kom ut på Jazzland før sommeren, og viser et band som mestrer hele spekteret, fra pust og varme oppbygninger du kjenner i magen, mot uimotståelige melodier til rå kraft der hvor veggen allerede vakler.

Megalodon Collective er en vanntett Bond-klokke hvor du ser mekanikken, men likevel undrer hva som får den til å tikke så tøft.

Martin Myhre Olsen – saksofon, Karl ’Kalle’ Nyberg – saksofon, Petter Kraft – saksofon, Karl Haugland Bjorå – gitar, Aaron Mandelmann – bass, Andreas Skår Winther – trommer, Henrik Lødøen – trommer

The post Megalodon Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
11.02 Cafeteateret
Kampenjazz: Rob Waring, Elin Rosseland, Mats Eilertsen
2000 entré
Kampenjazz

Elin Rosseland: vokal, Rob Waring: vibrafon, Mats Eilertsen: bass Foto: Käthe Øien Med institusjonen residerende kapellmester får dere – vårt publikum – mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende musikere. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere få mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale i en konsert-setting. Rob Waring er residerende kapellmester 2018, og dermed den femte i rekken. Han spiller tre konserter i februar og mars med tre forskjellige band – 11. og 25. februar og 11. mars. Konsertserien er støttet av Norsk Jazzforum.

Rosseland-Waring duo har vi med stor glede hørt flere ganger. Nå kommer de som trio med Mats Eilertsen, en trio som ga ut plata «Trio» i 2007. Mens Rosseland var fjorårets res.kamp. var Eilertsen den aller første i rekka. Det blir altså tre blad res.kamp. på scenen! Tre lydhøre musikere med karakteristiske stemmer. I alle mulige kombinasjoner – solo, duett og trio. https://www.vg.no/rampelys/musikk/musikkanmeldelse/elin-rosseland-trio/a/177456/

The post Kampenjazz: Rob Waring, Elin Rosseland, Mats Eilertsen appeared first on Jazz i Norge.

 
13.02 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Anker / Orning / Gutvik / Zanussi + Snekkestad / Grenager / Sandell / Solberg
2030 entré Medlemskap i Konsertforeninga - 350 kr (følg lenken).
Konsertforeninga

ANKER / ORNING / GUTVIK / ZANUSSI Lotte Anker – sax Tanja Orning – cello Ketil Gutvik – gitar Per Zanussi – bass

SNEKKESTAD / GRENAGER / SANDELL / SOLBERG Torben Snekkestad – sax Lene Grenager – cello Sten Sandell – piano Ståle Liavik Solberg – trommer

ANKER / ORNING / GUTVIK / ZANUSSI

Nok en tirsdag, og nok en runde med to nye og uforliknelige sett med liflige toner i Toftesgate 69. Denne gangen er det på toppen av det hele premiere på vårt puls -samarbeid med ILK Music fra København.

Saksofonist Lotte Anker har en lang historie bak seg som en av Danmarks mest innovative og spennende komponister innafor samtidsmusikk, i tillegg til å være utøvende impro-jazzist. Blant assosierte personer kan telles Nils Petter Molvær og Arve Henriksen, i tillegg til de fleste noe mer obskure navna som vi ellers liker å droppe.

Cellist Tanja Orning har både en og to tær dyppa nedi det klassiske feltet, og har spilt med både symfoniorkestre og strykerkvartetter. I tillegg har hun spilt med folk vi i jazzleiren kjenner godt, som Christian Wallumrød og Wunderkammer. Ved to anledninger – og seinest i 2015 – har hun til overmål hanka inn spellemannspris sammen med gruppa asamisimasa.

Gutvik har vært en sentral aktør innen norsk friimpro sida nittitallet, blant annet med grupper som No, Gutvik og The Quintet – og de siste åra også som en del av Paal Nilssen-Loves Large Unit. Han booker i skrivende stund for 16. året på rad sommerkonsertserien Gutvik Ukentlig.

Per Zanussi er også en av herværende konsertseries nærmeste venner og udiskutable favoritter, befesta gjennom fantastiske opptredener med f.eks. Zanussi 5, Trespass Trio og Interlocutor, for å nevne noen få.

SNEKKESTAD / GRENAGER / SANDELL / SOLBERG

Saksofonist Torben Snekkestad har turnert verden rundt, blant annet med et omfattende samarbeid med bassist Barry Guy og klissa liksågodt til med en trippel-utgivelse da han debuterte som soloartist i 2016. Han har ellers knalle greier på gang i en trio med Helge Lien og Per Oddvar Johansen.

Cellist Lene Grenager har gjennom to tiårs virke blitt en av de viktige navna innen norsk samtidsmusikk,både som utøver og komponist, solist og bandmedlem. Av mange ting å velge mellom bør framheves Lemur og ikke minst mektige SPUNK.

Pianist Sten Sandell er av Europas ledende improvisasjonsmusikere og evig aktuell med sin egen trio, med Swedish Polyphony, for aldri i livet å glømme GUSH, og i liva våre generelt.

Ståle Liavik Solberg – eller «Kisen fra Disen» – som han er kjent som i jazzmiljøet på Hamar, er i tillegg til å være kurator for herværende konsertserie en aktiv utøver av trommefaget. Han har de siste par åra ofte vært å høre med svært gode engelske navn som John Russell og John Butcher. Se forøvrig opp for soloskiva «True Colours» som ventes rett rundt hjørnet.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

puls er et prosjekt fra Nordisk Kulturfond som tar sikte på å fremme nordisk musikk gjennom å tillrettegge for samarbeid mellom konsertarrangører på tvers av landegrenser innen Norden. Vår samarbeidspartner i dette prosjektet er ILK Music, et musikerkollektiv med base i København.

Dører 20:30 / konsertstart 21:00.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

The post Blow Out! Anker / Orning / Gutvik / Zanussi + Snekkestad / Grenager / Sandell / Solberg appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Nasjonal jazzscene
David Murray Infinity Quartet feat. Saul Williams
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Mesmerizing jazz and spoken words combo

David Murray er en av jazzens mest produktive plateartister og har gitt ut et hundretalls album i eget navn og enda flere som sidemann. Murray har alltid hatt en særlig evne til å binde sammen friform og avantgarde med det tradisjonsbevisste og swingende. I mye av musikken kan man finne spor av kildene han har drukket av som komponist og arrangør: Her finner vi elegansen til Duke Ellington, den følelsesladede gospelen til Albert Ayler og den melodiske kraften hos Ben Webster.

Saul Williams, derimot, har tømt en helt annen skål. Slampoet, hip hop-artist, forfatter og politisk aktivist. Når han står på scenen med David Murray går musikk og ord opp i en større enhet, hip og intens og rett i magen. Det handler om å være svart i Amerika og menneske i verden. Det handler om groove, det handler om rytme, om språk, om musikk.

I februar slipper de albumet ‘Blues for Memo’. Dette blir en kveld vi kommer til å snakke om – lenge.

David Murray – saksofon, Saul Williams – ord, Orrin Evans – piano, Jaribu Shahid – bass, Nasheet Waits – trommer

The post David Murray Infinity Quartet feat. Saul Williams appeared first on Jazz i Norge.

 
14.02 Oslo jazzforum
Gard Nilssen´s Acoustic Unity
2000 entré
Oslo Jazzforum

Gard Nilssen – trommer André Roligheten – saksofoner Petter Eldh – kontrabass

Gard Nilssen´s Acoustic Unity ble startet i 2014 og har siden den gang sluppet fire plater, blitt nominert til Spellemannpris og spilt 60 konserter i Europa, Asia og Amerika. Musikken er egenkomponert og moderne med et høflig nikk til 60-tallets frijazz sound. Bandet blir omtalt som noe av det beste og friskeste som kommer ut av den skandinaviske jazzscenen om dagen.

Bandet slapp i 2015 plata «Firehouse» til strålende kritikker i inn- og utland og den triple liveboksen “Live In Europe” ble nettopp sluppet på det portugisiske plateselskapet Clean-Feed. I forbindelse med dette følger de opp med festivaljobber og turnering i Norge, Europa og USA. Bandet spiller kun egenkomponert musikk med fokus på samspill, groove, energi, improvisasjon og øyeblikkskunst, skrevet spesielt for disse tre musikerne. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid. Gard Nilssen´s Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover. Musikerne er blant de mest aktive og etterspurte på den norske og europeiske jazzscenen om dagen og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Arild Andersen, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Amok Amor, Team Hegdal, Susanne Sundfør, sPacemoNkey, Albatrosh, Peter Evans, Fredrik Ljungkvist, Bushman´s Revenge, Rune Your Day og Enemy.

“The musicians who recorded it are outstanding and masterful avant-garde jazz improvisers”

-Avantscena music blog om “Live In Europe”

“Nilssen er nemlig så forbanna bra på alt han involverer seg i og så kjenner han ingen grenser, sjangre er ikke noe ord som brukes i Nilssens vokabular” -Tor de Jazz om “Live In Europe”

“Dette er musikk som hele verden vil ha glede av å høre” -Salt-Peanuts.eu om “Live In Europe”

The post Gard Nilssen´s Acoustic Unity appeared first on Jazz i Norge.

 
15.02 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
NMH Mastodontstorband
1800 entré https://nmh.no/arrangementer/nmh-mastodontstorband
Serendip/Norges musikkhøgskole

Det er tid for Serendip, musikkhøgskolestudentenes egen festvihval. Denne konserten er den offisielle åpningskonserten for festivalen som finner sted 14-17.februar.

Storbandets kjernebesetning utvides og vi triller inn marimbaer og perkusjonsinstrumenter fra kjellerdypet, fløyter, horn, cimbasso, synther, elektronikk, tolv gitarer på en gang. Musikken er komponert av studenter og ansatte ved Musikkhøgskolen.

I forrige sesong fikk vi høre NMHs mammutstorband, i år har det hele vokst og hva er da større enn mammuten? Jo, mastodonten!

Musikkhøgskolens storband spiller jazz i stort format. Skolens største jazzensemble har allerede rukket å gjøre seg bemerket i norsk musikkliv.

Siden storbandet ble startet i 2010 har det vært veldig aktivt og har gjort en mengde ulike produksjoner. Mest kjent er de kanskje fra Stjernekamp på NRK hvor de har deltatt som husband.

The post NMH Mastodontstorband appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Kafé Hærverk
Femme Brutal pres: OWL
2000 entré Medlemskap i Konsertforeninga - 350 kr (følg lenken).
Konsertforeninga

Femme Brutal er tilbake! Vi starter konsertsesongen med en fryktløs duo på et av våre nye favorittsteder, KAFÉ HÆRVERK.

Den dansk-norske duoen OWL har bakgrunn i det florerende improvisasjonsmiljøet i Trondheim, og oppstod som resultat av en felles interesse for å finne nye lyder og for å utvikle og utfordre improvisasjonsformen.

Saksofonist Signe Emmeluth har den siste tiden feiet inn som en frisk vind på improscenen, og har blant annet imponert stort ved flere anledninger hos vår bror Blow Out. Makker og gitarist Karl Bjorå har bemerket seg blant annet i det Jazzintro-vinnende og Spellemannsnominerte bandet Megalodon Collective.

OWL fletter de akustiske lydene fra altsax sammen med de elektriske fra el-gitar, kontaktmikrofoner og annen elektronik. I fri lek med preparasjoner og fornemmelsen av rom og dybde lefler duoen med noise, minimalisme og fri improvisation.

Karl Bjorå (NO) – Guitar & elektronik Signe Emmeluth (DK) – Altsax & elektronikk

150 / 100 (medlesmpris)

The post Femme Brutal pres: OWL appeared first on Jazz i Norge.

 
16.02 Nasjonal jazzscene
GURLS – utsolgt
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Groovy and playful.

Til fest, til ettertanke, for varme, men bakenfor, et blink i en blind kniv. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Tekstene er direkte og musikken er intim, hel-akustisk og med en ubeskjeden pop-snert. Her er også soul, rytmisk uimotståelighet og melodisk eleganse.

Med to herlige singler i bagasjen, feires slippet av debutplata «Run Boy, Run», produsert av gruppa selv og Kåre Vestrheim i Propeller studio. Her kan du meske deg i knirk og omph fra gammelt treverk, påtoner fra myk messing og en fri, uredd stemme full av nysgjerrighet.

Rohey Taalah – vokal, Hanna Paulsberg – saksofon, Ellen Andrea Wang – bass

The post GURLS – utsolgt appeared first on Jazz i Norge.

 
17.02 Nasjonal jazzscene
Rett vest! ? Supersonics (barnekonsert)
1100 entré Dørene åpner kl 10.30
Nasjonal jazzscene

Har du noen gang tenkt på hvordan musikk blir til? Kanskje trafikkstøy, vaskemaskinen eller gressklipperen kan være noe musikalsk? Noen sier at alle lyder er vakre hvis du bare lytter til dem og Supersonics er lydutforskningseksperter! Gjennom improvisasjon, supersonisk teknologi og ren vilje skaper Petter, Chris og Ståle engasjerende og bakoversveisende musikk fra rare lyder, nydelige melodier og heftige beats. Trioen har lang erfaring i å spille for barn og har en strålende og uanstrengt kommunikasjon med det unge publikummet. Velkommen til Supersonics supermagiske lydverden!

Passer best for barn mellom 6 og 12 år.

Petter Frost Fadnes – saksofon, Chris Sharkey – gitar, Ståle Birkeland – trommer

Vestnorsk jazzsenter feirer sitt 20-årsjubileum og inntar Nasjonal jazzscene med et tettpakket program med kremen fra Vestlandet lørdag 17. februar.

The post Rett vest! – Supersonics (barnekonsert) appeared first on Jazz i Norge.

 
17.02 Nasjonal jazzscene
Rett vest! ? Dag Arnesen & Bergen Big Band: Norwegian Song IV
1500 entré 18 år. Dørene åpner kl. 14.30
Nasjonal jazzscene

For noen år siden opplevde Bergens egen Bill Evans, Dag Arnesen, noe som svært få jazzmusikere er forunt: Å bli folkekjær, ja nærmest allemannseie med platene i Norwegian Song-serien. Nå er materialet arrangert for det store formatet, og til Oslo har han med seg et storband av internasjonal klasse. I Bergen Big Band, som i fjor fylte 25 år, finner vi både klassiske musikere fra Bergen filharmoniske orkester og Sjøforsvarets musikkorps, samt jazzmusikere som har gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt. Det er et knippe musikere, et orkester og et format Arnesen kjenner svært godt.

Det er duket for Grieg i jazza storbanddrakt, designet, sydd sammen og båret frem av to av Bergens store musikalske stoltheter.

Dag Arnesen – piano, Bergen Big Band

Vestnorsk jazzsenter feirer sitt 20-årsjubileum og inntar Nasjonal jazzscene med et tettpakket program med kremen fra Vestlandet lørdag 17. februar.

The post Rett vest! – Dag Arnesen & Bergen Big Band: Norwegian Song IV appeared first on Jazz i Norge.

 
17.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
The Cannonball 5 Tribute Band
1600 entré http://www.oslojazzforum.no/category/pa-herr-nilsen/
Oslo Jazzforum

Guy Sion – altsaksofon Roy Nikolaisen – trompet Lorenzo Nardocci – piano Andreas Dreier – bass Tom Olstad – trommer

«The Cannonball 5 Tribute Band» er en hyllest til den store kvintetten av Julian Cannonball Adderley og broren, Nat Adderley. Den opprinnelige kvintetten startet innspillinger i 1955-1958, deretter ble Cannonball med i den legendariske Miles Davis-sekstetten. Etter å ha forlatt gruppen til Miles Davis i 1959, dannet han kvintetten igjen, men denne gangen med mye mer suksess. The Adderley Quintet var i forkant av soul jazz-bevegelsen, som nettopp var begynt å ta av. Albumer som «The Cannonball Adderley Quintet in San Francisco» og «The Cannonball Adderley Quintet at the Lighthouse» brøt ny mark som et liveopptak teipet i støyende klubbmiljøer, laget en formel som ikke bare Cannonball Quintet, men også andre jazzensembler ville følge.

Vår hyllest forblir tro mot den originale musikken som ble spilt av kvintetten mellom 1955 og 1962. Repertoaret varierer fra swingende melodier som «This Here» og «Bohemia after Dark» til funky/soul-crossoverlåter som «Mercy, Mercy» og «Sack O Woe».

«The Cannonball 5 Tribute Band» er et energisk svingband som gjør at du ønsker å danse eller i det minste knipse med fingrene som om du sitter på en jazzklubb i New York i 1950. Alle bandmedlemmene er aktive musikere på den norske jazzscenen, som brenner for og har stor glede av å spille denne eksplosive svingende musikken.

The post The Cannonball 5 Tribute Band appeared first on Jazz i Norge.

 
17.02 Nasjonal jazzscene
Rett vest! ? Møster, Stein & Mari og BmXL
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
Nasjonal jazzscene

Trippel glede med det heiteste fra nyjazzBergen!

Den kompromissløse og hardtblåsende saksofonisten Kjetil Møster arbeider for tiden med stipendiatprosjektet «Den elektrofoniske saksofonen» ved Griegakademiet i Bergen. Prosjektet utforsker sammensmeltningen av akustisk og elektronisk lyd, og dette vil vi få presentert en smakebit av i en 20 minutters elektroakustisk solo.

Kjetil Møster – saksofon og elektronikk

Stein og Mari er to særegne musikalske personligheter som inviterer oss inn i en leken, undrende og småskranglete popsfære. Duoen blander upretensiøst elementer fra elektronika, vest-afrikanske rytmer, bossa nova, jazzlicks og spaghettiwestern til sin helt egen greie. De har sluppet tre strålende album på Jazzland Rec, sist i 2015 med For Individuals Facing The Terror Of Cosmic Loneliness.

Stein Urheim – gitar, elektronikk, Mari Kvien Brunvoll – vokal, elektronikk

Det som startet som BMX trio på Nattjazz i 2006, har med åra blitt en ganske lubben sak: BmXL. Opprinnelig skulle de bare spille en konsert med musikk inspirert av Motian, Frisell og Lovano. Men musikken tok snart sin egen retning og fokuset ble raskt flytta til eget materiale. Komposisjonene er i hovedsak signert Njål Ølnes, men når resten gjengen får en finger med i spillet er det ikke lenger tydelig hva som er planlagt og hva som oppstår her og nå. BMX er spontanitet, fantastiske melodiske tema og et stjernelag av musikere. ‎BmXL er det samme, bare enda mer!

Per Jørgensen – trompet, stemme, perk, Njål Ølnes – saksofon, Eirik Hegdal – treblås, Thomas Dahl – gitar, Ståle Storløkken – tangenter, Øyvind Skarbø – trommer

Vestnorsk jazzsenter feirer sitt 20-årsjubileum og inntar Nasjonal jazzscene med et tettpakket program med kremen fra Vestlandet lørdag 17. februar.

The post Rett vest! – Møster, Stein & Mari og BmXL appeared first on Jazz i Norge.

 
18.02 Frogner kirke
Jazz på kirkeorgel – Barbara Dennerlein
1800 entré Billetter ved inngangen eller på Ticketmaster
Orgelfestuker Frogner kirke

Kirkeorgel som jazzinstrument er ikke så vanlig, og Barbara Dennerlein fra Tyskland startet sin orgelkarriere på det legendariske Hammond B3-orgelet. I 1990-årene fikk hun økt interesse for pipeorgel, og i 1994 holdt hun sin første kirkeorgelkonsert på Bach-dagene i Würzburg. Hun har spilt i jazzklubber, konserthus og kirker i USA og Europa og har gjort mange plateinnspillinger. Dette er hennes første konsert i Oslo. Hun ble meget fornøyd da hun så disposisjonen til det nye orgelet i Frogner kirke fra Harrison & Harrison i England.

The post Jazz på kirkeorgel – Barbara Dennerlein appeared first on Jazz i Norge.

 
18.02 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz presenterer Sanskriti Shrestha Avatar
2000 entré
Kampenjazz og Samspill

Sanskriti Shrestha: tablas, Magnus Wiik: gitar/banjo, Erlend Albertsen: bass, Hans P. Kjorstad: fiolin, Henriette Hvidsten Eilertsen: fløyte, Andreas Wildhagen: trommer De fleste av oss kjenner i dag begrepet avatar fra film og spill – som den identiteten og framtoningen du velger når du trer inn i en interaktiv, fiktiv spillverden. Færre vet at begrepet er hentet fra hinduismen – en avatar er den framtoningen de hinduistiske gudene viser seg med når de stiger ned til vår materielle verden. Sanskriti Shresthas band Avatar er en utforsking av hvordan østlig tradisjonsmusikk og vestlig samtidsmusikk kan utfylle hverandre. Bli med inn i en verden som bygger bro mellom og utforsker sammensmeltingen av øst med vest, nytt med gammelt, komponert med improvisert. Kanskje viser avatarene deg sannheten om musikk – at den er over alt og i alt. https://www.youtube.com/watch?v=qTIi5Z-9Fgc

The post Samspill og Kampenjazz presenterer Sanskriti Shrestha Avatar appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Sundavind
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Jazzlinja ved Sund Folkehøgskole har siden oppstarten i 1982 blitt en institusjon i norsk jazzliv, og har rykte på seg for å være en smeltedigel av unge jazzentusiaster, som får et helt år på seg til å eksperimentere nokså fritt. Highasakite, Eirik Hegdal, Ola Kvernberg, Kjetil Møster, Hedvig Mollestad, Skrap og Broen er alle tidligere elever ved jazzlinja på Sund, for å nevne noen få.

Hvert år drar Jazzlinja på norgesturné, noe som for mange av musikerne kan bli den første av en lang rekke turnéer på norske veier. SUNDAVIND er 15 fremadstormende musikere i større og mindre ensembler som spiller egne låter basert på improvisasjon, sterke melodier og tunge riff. SUNDAVIND har et ungt og moderne jazzutrykk som med all tydelighet viser allsidigheten på jazzlinja ved Sund folkehøgskole!

Håvard Falch Belsheim – piano, Johannes Andersen Rønning – piano, Aksel Rønning – saksofon, Simon Hagerup Holm – saksofon, Emil Storløkken Åse – gitar, Håvar Svergja – gitar, Benedikte Kornelia Eia Hegset – vokal, Miriam Namtero Kibakaya – vokal, Liv Ellen Rønning – vokal, Sverre Sandnes Sæbø – bass, Sondre Amandus Lekang – bass, Eskild Sveås Okkenhaug – bass, Vegard Haugen Lemme – trommer, Tobias Rønnevig – trommer, Niklas Jenstad Heide – trommer

The post Uhørt! Sundavind appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Herr Nilsen
Majken: Tribute to Peggy Lee
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Majken Christiansen og hennes kvintett hyller den amerikanske jazz og populærsangerinnen Peggy Lee. Peggy Lee samarbeidet med både Benny Goodman, Duke Ellington, Laurindo Almeida og Quincy Jones. Sitt gjennombrudd som artist fikk hun i 1942 med ”Why Don’t You Do Right“.

Peggy Lee (1920-2002) var en populær jazz og popsangerinne, ikke bare i sitt hjemland USA, men over hele verden. Hun var også låtskriver og skuespiller. Tolv ganger var hun nominert til Grammy, og i 1969 vant hun prisen for beste kvinnelige sangprestasjon med ”Is That All There Is?”. Hennes fødenavn var Norma Deloris Egstrøm; Moren var norsk-amerikaner og faren svensk-amerikaner. Så dette var innvandrere som satte spor etter seg!

Majken Christiansen vo Frode Kjekstad git David Skinner pno Stig Hvalryg bass Hermund Nygård dms

The post Majken: Tribute to Peggy Lee appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Kafé Hærverk
Konsert med Asbjørn Lerheim & Erland Dahlen
2100 entré 100 (student)
Kafé Hærverk

Asbjørn Lerheim har vært aktiv på den norske jazzscenen de siste 15-20 årene, har gitt ut fire (snart fem) album med sitt eget band, Chrome Hill, og spiller i duo med vokalisten Lisa Dillan i prosjektet Quite Quiet Project, med nytolkninger av Elvis Presley sin musikk. Han har spilt og turnert på en rekke klubber og festivaler over hele verden. Chrome Hill er aktuell med det nye albumet The Explorer i mars 2018, på labelen Clean Feed. www.asbjornlerheim.com www.facebook.com/chromehill

Erland Dahlen er medlem av en rekke band innen jazz/eksperimentell musikk, har gitt ut flere plater som soloartist, og er en mye brukt studio og live-musiker for en rekke artister. Han har samarbeidet med blant annet Stian Westerhus, Madrugada, Hanne Hukkelberg og Nils Petter Molvær. https://no.wikipedia.org/wiki/Erland_Dahlen

Sammen utforsker Asbjørn Lerheim og Erland Dahlen det musikalske landskapet med baritongitar og trommer, med utgangspunktet i Lerheim sine låter og ideer.

The post Konsert med Asbjørn Lerheim & Erland Dahlen appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Nasjonal jazzscene
Torg
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Rock solid etherealization!

Torg er tilbake med ny besetning under ledelse av Johan Lindvall, og denne kvelden feirer vi release av bandets andre plate «Palms, Beaches, Dreams», som skal gis ut på det splitter nye labelet Earthly Habit. Labelet skriver om musikken: «Lindvalls låtfragmenter er som en utslippsfri ferietur til de vakreste tropiske øyene i hjernehavet, hvor øya er skapt av et intuitivt band som flyter lett på seg selv og som styrer materien dit de selv ønsker. Dette er minimal beach jazz folkens»

Torg albumdebuterte i 2015 med albumet «Kost/elak/gnäll» på Jazzland Recordings til svært gode kritikker av musikkanmeldere i inn-og utland. Blant annet skrev Arild Andersen i Aftenposten: «Platen er et bunnsolid dokument på de spennende overskridelsene det unge norske miljøet skaper», og Jan Granlie i Salt-Peanuts fulgte opp med: «Jeg har vært gjennom denne plata et utall ganger, og hver gang dukker det opp nye, spennende stemninger og vinklinger som jeg ikke kan huske å ha hørt før.»

Ina Sagstuen – vokal, Johan Lindvall – synther, Christian Winther – elgitar, Torstein Lavik Larsen – trompet, synth, Adrian Myhr – elbass, Magnus Skavhaug Nergaard – elbass, elektronikk, Anja Lauvdal – synther, Heida Karine Mobeck – tuba, elektronikk, Jan Martin Gismervik – trommer

The post Torg appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Nasjonal jazzscene
Kirsti Huke ? tildeles Radka Toneff Minnepris
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

This years Radka Toneff Memorial Prize winner serves a complete three course menu!

I kveld skal det feires, og det med prisvinneren selv på scenen! Det er en stor glede å invitere til Radka Toneff Minnepris for 2017 som tildeles sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Kirsti Huke. I begrunnelsen for årets tildeling heter det: Kirsti Huke markerte seg som vokalist allerede under utdanninga på jazzlinja NTNU da hun etablerte Kirsti Huke Kvartett i 1998 med medstudentene Håvard Wiik, Steinar Raknes og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom sine snart tjue år som utøvende musikere har hun vist stor allsidighet og jobbet med musikk i en rekke sjangere og forener dette i en personlig stil med elementer fra akustisk og elektronisk musikk. Kirsti Huke har et tydelig og personlig utrykk som spenner fra det lavmælt lyriske og introverte til det ekstroverte og kraftfulle.

Det blir prisutdeling og vi får høre Kirsti Huke i tre, vidt forskjellige bandsettinger.

Kirsti Huke Kvartett tar utgangspunkt i 50- og 60-tallets vokaljazz og tolker låtene i nåtidens form. Bandet legger til både sin egenart og formidler den musikalske arven nydelig. Dit blir tilbakelent og coolt formidlet, med fine fraseringer og nyansert dynamikk i en opplevelse av et band! Kirsti Huke – vokal, Vigleik Storaas – piano, Ole Morten Vågan – bass, Erik Nylander – trommer. Med John Pål Inderberg – saksofon, som gjest

Scent of Soil er Huke og Brunborgs frø i frisk jord. Grenene strekker seg fra energisk rock til ømme ballader hvor begges jazzrøtter er tydelige. Prosjektet har blitt et spennende entitet med musikere som alle har jobbet mye med grensetøyende musikk, låtene får vokse, springe og blomstre. Kirsti Huke – vokal, Even Hetle Hermansen – gitar, Tore Brunborg – saksofon, Rune Nergaard – bass, Gard Nilssen – trommer

Kirsti, Ola & Erik løfter fram kjente og ikke fullt så kjente låter fra artister som Nick Cave, ABBA, Beach Boys og Nina Simone. Låtene plukkes varsomt fra hverandre som skjøre relikvier. De er alle virtuoser på sine instrument, men har nennsom respekt for låtene med kreativ instrumentering og særegne arrangementer. Her fokuserer de på å formidle selve essensen i musikken. Kirsti Huke – vokal, Ola Kvernberg – feler, Erik Nylander – trommer

Lyd: Tor Breivik

Om Radka Toneff Minnepris Da Radka Toneff døde i 1982, mistet vi en av våre aller fremste sangerinner. I løpet av sin korte karriere rakk Toneff å gi ut tre plater; ”Winter Poem”, ”It don’t come easy” og ”Fairytales”. I 1993 ga plateselskapet Odin ut konsertplata ”Radka Toneff – Live in Hamburg”. Samtidig ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd. Minneprisen er på kr 100 000 og deles ut annet hvert år av Stiftelsen Radka Toneff Minnefond.

The post Kirsti Huke – tildeles Radka Toneff Minnepris appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kjeld Lauritsen trio
1600 entré
Oslo Jazzforum

Kjeld Lauritsen – hammondorgel (DK) Staffan William-Olsson – gitar Tom Olstad – trommer

Funk, soul, jazz og swing er elementerne i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen præsenterer. Kjeld har nylig udgivet ”Learning to smile” på LP og CD. Gruppen arbejder med funky orgeljazz som vi kender den, men altid med et personligt twist og mange improviserede overraskelser.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

kjeldlauritsen.dk

The post Kjeld Lauritsen trio appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Cosmopolite
Ivan Mazuze Quartet featuring: Per Mathisen, Bjørn Vidar Solli and Raciel Torres
2000 entré
Cosmopolite

Ivan Mazuze – saksofoner Bjørn Vidar Solli – el-gitar Raciel Torres – trommer Per Mathisen – el-bass

Den prisbelønte saksofonisten Ivan Mazuze svingende afrikansk jazz formet av livet i hjemlandet Mosambik. Polyrytmene er groovy og up-tempo med innslag av moderne nordisk jazz, spilt av hans Oslo-baserte bandmedlemmer.

Dypt rotfestet i progressiv afrikansk jazz er hans melodier støttet av en kraftig rytmeseksjon bestående av elektrisk bass, gitar og trommer som søyler, noe som gir plass til improvisasjonene som skaper et landskap som beveger seg mellom jazz og det afrikanske urbane lydbildet.

The post Ivan Mazuze Quartet featuring: Per Mathisen, Bjørn Vidar Solli and Raciel Torres appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Cosmopolite
Ivan Mazuze Quartet
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Ivan Mazuze: saksofoner Bjørn Vidar Solli: el-gitar Raciel Torres: trommer Per Mathisen: el-bass

Den prisbelønte saksofonisten Ivan Mazuze svingende afrikansk jazz formet av livet i hjemlandet Mosambik. Polyrytmene er groovy og up-tempo med innslag av moderne nordisk jazz, spilt av hans Oslo-baserte bandmedlemmer.

Dypt rotfestet i progressiv afrikansk jazz er hans melodier støttet av en kraftig rytmeseksjon bestående av elektrisk bass, gitar og trommer som søyler, noe som gir plass til improvisasjonene som skaper et landskap som beveger seg mellom jazz og det afrikanske urbane lydbildet.

The post Ivan Mazuze Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
25.02 Cafeteateret
Kampenjazz: David Friedman/Rob Waring Duo
2000 entré
Kampenjazz

Med institusjonen residerende kapellmester får dere – vårt publikum – mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende musikere. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere få mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale i en konsert-setting. Rob Waring er residerende kapellmester 2018, og dermed den femte i rekken. Han spiller tre konserter i februar og mars med tre forskjellige band – 11. og 25. februar og 11. mars. Konsertserien er støttet av Norsk Jazzforum. David Friedman, Rob Waring: vibrafon/marimba Foto: Käthe Øien Duoen holdt en fantastisk konsert på Kampenjazz for vel fem år siden. Nå får du anledning til å oppleve magien mellom de to perkusjonistene igjen! Gled deg! https://www.youtube.com/watch?v=8onOx0XUXC8

The post Kampenjazz: David Friedman/Rob Waring Duo appeared first on Jazz i Norge.

 
26.02 Herr Nilsen
Lars Erik Gudim orkester m/Odd René Andersen
2000 entré
Herr Nilsen

Endelig har vi gleden av å presentere Lars Erik Gudim´s egne komposisjoner og arrangementer spilt med eget band satt sammen av noen av de beste musikerne landet kan oppdrive. Til sammen blir det Lars Erik Gudims Orkester!

Lars Erik har i en årrekke vært trombonist, komponist, arrangør, dirigent og bandleder for de fleste norske og mange utenlandske ensembler, KORK, DR Big Band, EBU Jazz Orchestra, Oslo Groove Company, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken. Lista over artister og instrumentalister er også lang, Dee Bridgewater, Jacob Collier, Django Bates, Bill Champlin, Nils Landgren, The Real Group, Bob Mintzer og Eddie Daniels, for å nevne noen. I tillegg har Lars Erik skrevet musikk for, og dirigert de fleste av landets storband og korps.

Vi presenterer også en spesiell overraskelsesgjest fra øverste hylle sammen med bandet hver gang! Lars Erik Gudims Orkester er:

Lars Erik Gudim-leder/trombone Jørgen Gjerde-trombone Frank Brodahl-lead trompet Marius Haltli-trompet Børge Are Halvorsen-alt sax Håvard Fossum-tenor sax Fredrik Øie Jensen-baryton sax Jens Thoresen -gitar Frode Berg-bass Erik Smith-trommer Torgeir Koppang-keyboards

foto: Jarl-Morten Andersen

The post Lars Erik Gudim orkester m/Odd René Andersen appeared first on Jazz i Norge.

 
27.02 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Frode Gjerstad 70 år
2030 entré
Konsertforeninga

Vi feirer fantastiske Frode Gjerstad sammen med Nasjonal Jazzscene!

Hos oss får du høre:

CIRCULASIONE TOTALE ORCHESTRA Frode Gjerstad, Christian Winther, Johan Lindvall, Magnus Skavhaug Nergaard, Adrian Myhr & Jan Martin Gismervik

STEVE SWELL & NICK STEPHENS

FRODE GJERSTAD TRIO + ØYVIND STORESUND Frode Gjerstad, Jon Rune Strøm, Øyvind Storesund & Paal Nilssen-Love

Dagen etter foregår feiringen på Nasjonal jazzscene med:

Thomas Strønen & Extended Ground med Frode Gjerstad

Ståle Liavik Solberg / Sten Sandell / Nick Stephens / Frode Gjerstad

Frode Gjerstad Trio med Steve Swell

Det er ikke mange som fortjener å bli omtalt som en ekte pioner, men Frode Gjerstad er en av dem. Vi kan takke denne energiske og søkende 70-åringen for at frijazzen står så sterkt i Norge i dag. Frode Gjerstad pløyde nettopp denne marka fra Stavanger på slutten av 1970-tallet. På den tiden hadde han ikke mange likemenn her på berget, og idealisten Gjerstad søkte ut mot Europa og USA for å utvikle sine kunstneriske visjoner og brakte nye musikalske impulser med seg tilbake.

Frode Gjerstad har vært mentor for mange unge improvisasjonstalenter opp gjennom årene. I 1985 startet han Circulasione Totale Orchestra, et band med skiftende besetning hvor unge musikere, hovedsakelig fra Stavanger, får prøve seg. Av internasjonale samarbeid kan nestorer som Peter Brötzman, Evan Parker og Hamid Drake nevnes. Det mest langvarige samarbeidet de senere årene er i Frode Gjerstad Trio, hvor han spiller med trommeslager Paal Nilssen-Love og bassist Jon Rune Strøm. Når Gjerstad runder 70 år i februar skal han selvfølgelig feires med to festkvelder med improvisert musikk på Victoria og Mir, satt sammen av jubilanten selv. Her møter vi nye og gamle konstellasjoner, samt et knippe ringrever fra den europeiske improscenen. Velkommen til frijazzfest!

170 / 120 (medlemspris) Billett for begge dager: 300 / 200 (medlemspris) Medlemskap i Konsertforeninga: 350 (inkluderer konserten på Mir).

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

The post Blow Out! Frode Gjerstad 70 år appeared first on Jazz i Norge.

 
28.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Seamus Blake kvartett
2000 entré
Oslo Jazzforum

Seamus Blake – tenorsaksofon Bjørn Vidar Solli – gitar Julian Haugland – bass Jon Wikan – trommer

New York-baserte saksofonist/komponist Seamus Blake er anerkjent som en av de fineste eksponenter for moderne jazz. Hans musikk er kjent for sitt raffinement og dristige improvisasjoner. John Scofield, som hyret Seamus for sitt «Quiet Band», kalte han «ekstraordinær, en total saksofonist». Denne gangen, sammen med Bjørn Vidar Solli, Jon Wikan og Julian Haugland, kommer han til å fremføre hele «The Bridge» av Sonny Rollins samt et sett med Hauglands originalkomposisjoner som drar inspirasjon fra Sonny Rollins’ mesterverk.

The post Seamus Blake kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
28.02 Nasjonal jazzscene
Frode Gjerstad ? 70 år!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Norway’s number one free jazz pioneer

Det er ikke mange som fortjener å bli omtalt som en ekte pioner, men Frode Gjerstad er en av dem. Vi kan takke denne energiske og søkende 70-åringen for at frijazzen står så sterkt i Norge i dag. Frode Gjerstad pløyde nettopp denne marka fra Stavanger på slutten av 1970-tallet. På den tiden hadde han ikke mange likemenn her på berget, og idealisten Gjerstad søkte ut mot Europa og USA for å utvikle sine kunstneriske visjoner og brakte nye musikalske impulser med seg tilbake.

Frode Gjerstad har vært mentor for mange unge improvisasjonstalenter opp gjennom årene. I 1985 startet han Circulasione Totale Orchestra, et band med skiftende besetning hvor unge musikere, hovedsakelig fra Stavanger, får prøve seg. Av internasjonale samarbeid kan nestorer som Peter Brötzman, Evan Parker og Hamid Drake nevnes. Det mest langvarige samarbeidet de senere årene er i Frode Gjerstad Trio, hvor han spiller med trommeslager Paal Nilssen-Love og bassist Jon Rune Strøm. Når Gjerstad runder 70 år i februar skal han selvfølgelig feires med to festkvelder med improvisert musikk på Victoria og Mir, satt sammen av jubilanten selv. Her møter vi nye og gamle konstellasjoner, samt et knippe ringrever fra den europeiske improscenen. Velkommen til frijazzfest!

Programmet hos oss onsdag 28. februar er: Thomas Strønen & Extended Ground med Frode Gjerstad Ståle Liavik Solberg / Jonas Cambien / Nick Stephens / Frode Gjerstad Frode Gjerstad Trio med Steve Swell

Dagen før kan du høre følgende på Mir / BlowOut! – arrangert av Konsertforeninga: Circulasione Totale Orchestra Steve Swell & Nick Stephens duo Frode Gjerstad Trio med Øyvind Storesund

The post Frode Gjerstad – 70 år! appeared first on Jazz i Norge.