Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
OKTOBER 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
     
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.01 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Joe Williamson solo + Propan m/ Dag Erik Knedal Andersen
0900 entré
Konsertforeninga

JOE WILLAMSON SOLO – elbass & vokal

PROPAN m/ DAG ERIK KNEDAL ANDERSEN Natali Abrahamsen Garner – vokal & dingser Ina Sagstuen – vokal & dingser Dag Erik Knedal Andersen – trommer

JOE WILLIAMSON Blow Out! detter aldri ut av takta, og akkurat når du har fått summa deg litt etter laget på søndag, starter en ny sesong med nennsomt kuratert frijazz og impro i hovedstaden.

Bassist Joe Willamson har migrert fra Canada via Sentral-Europa til Stockholm, og har på hvert stoppested vært med å sette preg på miljøer der liflige toner triller. Williamson har besøkt Blow Out! tidligere med ulike og særprega konstellasjoner, som det glimrende bandet Receptacles og med Platform 1, med sjølveste Ken Vandermark. Vi er sjeleglade for å la ham åpne 2018 for oss.

PROPAN m/ DAG ERIK KNEDAL ANDERSEN Duoen Propan utgjøres av to vokalister; Natali Abrahamsen Garner, som den oppegående kulturtilbud-benytter også vil ha fått med seg gjennom band som Antler og – i Konsertforening-sammenheng – gjennom Blow Out! og FemmeBrutal sin slaskete eldstebror, Gutvik Ukentlig. Den andre halvdelen er Ina Sagstuen, som har bakgrunn fra band som Skadedyr, Sagstuen og Girl.

De to bruker stemme og en haug duppeditter til å skape helt spesielle og særs frikete lydlandskap, med en fot planta i den improviserte jazzen og den andre sparkende ut i kosmos. Denne kvelden er Propan til overmål forsterka med en av våre favoritt-trommiser, Dag Erik Knedal Andersen. Vi kjenner ham både som en habil soloutøver og også fra kick-ass øs-pøs frijazzgrupper som SAKA, The Heat Death og AKODE, og kan herved gi et ubrytelig nyttårsløfte om topp stemning denne tirsdagen på Mir.

Vi aner en trend der hjemmesider er i ferd med å utgå som prioritet for en del musikere (jvf. den til Dag Erik), men under kan en idet minste finne Propan på soundcloud: https://soundcloud.com/propan-2

Dører 20:30 / konsertstart 21:00 150 / 100

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Oslo kommune og Kulturrådet.

The post Blow Out! Joe Williamson solo + Propan m/ Dag Erik Knedal Andersen appeared first on Jazz i Norge.

 
11.01 Ny Musikk, Platous gt. 18
All Ears festival
1830 entré
All Ears

allEars 2018 starter i nyMusikk sine lokaler i Platous gate på Grønland.

I samarbeid med vertskapet presenterer festivalen tre ulike konstellasjoner som også skal ha en samtale rundt temaet «self sustainability». Elin Vister leder WeDoMagic og er opptatt av naturvern. Utku Tavil fra BNSU driver det kontinuerlige megafestival-prosjektet Multiversal med et mål om å flytte 1000 musikere rundt samtidig. Joëlle Léandre er av de tydeligste stemmene innenfor fritt improvisert musikk med et intenst sosialt engasjement. Dette blir en kveld med både musikalske og moralske motsetninger!

Program (start 19:00): – WeDoMagic (Elin Vister, Kristine Tjøgeresen, Ola Høyer) – BNSU (Utku Tavil/Kazehito Seki) – samtale, ledes av nyMusikk-leder Bjørnar Habbestad. – Joëlle Léandre

PRISER ALL EARS 2018 ordinær/student Festivalpass: 800/500 Dagspass torsdag: 250/150 (studentpris for nyMusikk-medlemmer) Dagspass fredag og lørdag: 400/250 Dagspass søndag: 300/200 Sovekonsert m/u festivalpass: 350/200

Følg billett-link for kjøp av pass, eller betal i døra!

Støtt festivalen og få perks her: http://bit.ly/2AChdr9

////////////////

WEDOMAGIC

Felles interesse for sjøfugl, kystkultur og naturhistorie førte til at Elin Már Øyen Vister og Kristine Tjøgersen i 2012 startet kvartetten WeDoMagic. Kvartettens improvisasjoner går i fri dialog med Visters unike dokumentasjonsopptak av et sårbart kystmiljø, med akustiske instrumenter og elektronikk.

—–

BNSU

Et tomanns bråkorkester må vi vel få lov til å si. Et muskulært, omnicore-møte mellom selveste Self Toxication aka Kazehito Seki og BEEATSZ aka Utku Tavil. Trommer og noise/stemme forenes i sin skjønneste forening

—–

JOËLLE LÉANDRE

Fransk kontrabassist, improvisatør, komponist og norgesvenn. A woman’s work – listen er lang som en dødehavsrull av komponister og musikere hun har samarbeidet med. Léandre gir oss sitt brennende engasjement gjennom språk og musikk, gjennom solokonserter, komposisjoner til ensembler, teater – og danseoppsetninger eller som lærer.

The post All Ears festival appeared first on Jazz i Norge.

 
12.01 Ila Fysikalske, Claus Riis' gate 2
All Ears festival
1000 entré
All Ears

allEars inntar ILA Fysikalske med følgende freidige, forfriskende forslag til fredagsunderholdning:

10:00 – Frokostkonsert og workshop med franske Wave Behavioiur på Ila Fysikalske

The post All Ears festival appeared first on Jazz i Norge.

 
13.01 SALT Arena, Langkaia 1
All Ears festival
1300 entré
All Ears

Er det én dag du skal få med deg av allEars 2018 så er det denne (men du burde seriøst få med deg alle dagene)!!!

Vi starter med samtale på SALT klokka 13:00 Musikere på festivalen og inviterte festivalarrangører fra Norge, Europa, SIngapore og Mexico møtes for å diskutere: Hva vil det si å tilhøre et felleskap? Eller ikke tilhøre et felleskap? Hva gir dette tilbake til musikken?

Og så – hold dere fast – blir det BADSTUKONSERT med vår alles favoritt SKÆVV kl 15:00. Ikke hørt om dem? Ta deg en bolle og fortsett å lese!

PRISER ALL EARS 2018 ordinær/student eller medlem Festivalpass: 800/500 Dagspass torsdag: 250/150 Dagspass fredag og lørdag: 400/250 Dagspass søndag: 300/200 Sovekonsert m/u festivalpass: 350/200

Følg billett-link for kjøp av pass, eller betal i døra!

Støtt festivalen og få perks her: http://bit.ly/2AChdr9

////////////////////////////

SKÆVV

Svett blir det i når badstua på Salt fyres opp med skævv. Skævv er Harald Fetveit på elektronikk og Thomas Oxem på trommer. Duoen oppsto ved en tabbe i 2015, og har med viten og vilje satt seg på villspor i hardpakka støy, kratt og urskog ever since. Det skal bli høyt også.

The post All Ears festival appeared first on Jazz i Norge.

 
13.01 Mir
Oddgeir Berg Trio – Release Before Dawn –
2000 entré
Café Mir

Elektroakustisk jazz med ett bein i melankolien og det andre i ekstasen.

Jazztrioer oppkalt etter den pianospillende hovedpersonen byr på et visst knippe forventninger, enten Horace Silver triller fram en øm “Que Pasa” eller Esbjörn Svensson og hans makkere maner fram nordligere klangbilder. Klarhet og nærhet kan kanskje stå som fellesnevnere, med et hint av tristesse i tonespråket.

Denne tilbøyeligheten finner du også på Before Dawn, debutplaten til Oddgeir Berg Trio, som åpenbart er kjent med den skandinaviske jazztradisjonen. Låter som “Mermaid´s dance” og “Springeren” maner fram bilder av sommerens bråtebranner langs kysten og det uunngåelige øyeblikket der høsten planter kloa i oss endelig og ugjenkallelig, men med subtile melodiske finter lagt inn i raust monn.

Trioen har imidlertid adskillig flere kaniner gjemt i ermet, og den aller viktigste er viljen til action, tempo og eventyr. Hør for eksempel “A.C.M” med sine rytmiske forflytninger og aggressive utstråling: Her har Oslo-trespannet mer til felles med Miles Davis’ Jack Johnson enn Jan Johansson. Bergs interesse for synthesizere sniker seg også inn i lydbildet og låner en særpreget farge til den soniske panoramautsikten.

Piano/keys / Oddgeir Berg Doublebass / Karl-Joakim Wisløff Drums / Klaus Robert Blomvik

Marius Asp,

Foto: C.F.Wesenberg

The post Oddgeir Berg Trio – Release Before Dawn – appeared first on Jazz i Norge.

 
13.01 SALT Arena, Langkaia 1
All Ears festival
2300 entré
All Ears

All Ears inviterer til en helt spesiell opplevelse: sovekonsert med østerrikske Denoise! Møt opp på Langkaia 1 klokken 23:00 for litt enkel nattmat. Nattero fra 24:00! Vi går også fra Nasjonal jazzscene Victoria i samlet flokk for å minnes Z’EV som egentlig skulle ha opptrådt på festivalen men som gikk bort for en liten tid tilbake. Vi tenner lys, og de som ønsker kan da være med på sovekonserten

PRISER: 350,- uten festivalpass 200,- med festivalpass

TA MED Liggeunderlag Sovepose Toalettsaker

Følg billett-link for kjøp av pass, eller betal i døra!

Støtt festivalen og få perks her: http://bit.ly/2AChdr9

//////////

DENOISE Denoise, the duo project of sine wave specialist Klaus Filip and experimental vocalist Agnes Hvizdalek, attempts to expand time and space with music. Through their overnight performances, they take their audience to the edges of awareness and contentment. It’s allowed and even encouraged to fall asleep. In exchange, the music gently penetrates your dreams, with Hvizdalek and Fiilip offering slowly undulating vocal sounds and pure digital synthesis. Though their sound sources could not be more different, they seamlessly meld together to create a consistent aesthetic statement. The result is at once challenging and intimate.

The Austrian duo shares a strong desire to explore and rethink what defines music. Their collaboration is characterized by a generous understanding of time combined with a radical sense of form and structure. Their persistence and precision in these lines of inquiry make them capable of crafting fragile situations that oscillate between intensity and silence.

Klaus Filip was one of the first to use a laptop on stage and is the founder of the live music software project „ppooll“ that is used by improvisers around the globe. http://www.filipino.klingt.org/

Agnes Hvizdalek has gained international acclaim for her abstract vocal music that manifests her fascination by the human voice. http://www.agneshvizdalek.at/

The post All Ears festival appeared first on Jazz i Norge.

 
14.01 SALT Arena, Langkaia 1
All Ears festival
1100 entré
All Ears

allEars 2018 avsluttes med tungt hjerte og en viss lettelse, og presenterer en unik godbit på SALT

Program SALT, 11:00 – Voicehandler

PRISER ALL EARS 2018 ordinær/student Festivalpass: 800/500 Dagspass torsdag: 250/150 (studentpris for nyMusikk-medlemmer) Dagspass fredag og lørdag: 400/250 Dagspass søndag: 250/150 Sovekonsert m/u festivalpass: 350/200

////////////

VOICEHANDLER

Voicehandler plays intuitive, incantatory music grounded in the most primitive and somatic instruments—the voice and percussion—juxtaposed with contemporary, disembodied electronics. We situate ourselves in our physical and social environment through our music. Our improvisations are shaped by their setting and context, and we use site-specific installations to more deeply experience spaces. We deconstruct song forms in relation to mythology and literature to explore our humanity and the shifting discourse surrounding it.

The post All Ears festival appeared first on Jazz i Norge.

 
14.01 Deichmanske Bibliotek, Hovedbiblioteket
All Ears festival
1400 entré
All Ears

allEars 2018 avsluttes med tungt hjerte og en viss lettelse, og presenterer unike godbiter på Deichmanske Hovedbibliotek

Program Deichmanske Hovebibliotek, 14:00 – Will Guthrie solo – Ayumi Tanaka solo

PRISER ALL EARS 2018 ordinær/student Festivalpass: 800/500 Dagspass søndag: 300/200

////////////

——-

WILL GUTHRIE

Will Guthrie trenger knapt noen nærmere introduksjon, men la gå: En Tour de force med trommer, perkusjon, objekter, søppel og elektronikk. Opprinnelig fra Australia, men bor nå i Frankrike hvor han også er del av kollektivet CABLE#. Guthrie har vært initiativtaker i Australia og Frankrike, og det er stor stas å få ham over hit. Vi simpelthen elsker, elsker, elsker det han gjør!

AYUMI TANAKA

… men vi har litt mer kjærlighet å gi, og den gir vi ti Ayumi Tanaka. Tanaka er en lyriker, en ekspresjonist og en mystiker bak tangentene. Det er noe som er vanskelig å sette fingeren på med spillet hennes, og det er best å la være og prøve. Dette kommer til å bli en velfortjent avslutning på festivalen, og en sjelden anledning til å høre Ayumi spille solo.

Følg billett-link for kjøp av pass, eller betal i døra!

Støtt festivalen og få perks her: http://bit.ly/2AChdr9

The post All Ears festival appeared first on Jazz i Norge.

 
16.01 Nasjonal jazzscene
OJC: Gamle Sandvika Storband: Tribute to Bjarne Nerem
1900 entré Billetter kjøpes i døren. Dørene åpner kl. 18.30
Oslo Jazz Circle

I «Tribute to Bjarne Nerem» presenterer Gamle Sandvika Storband storbandlåter hvor Bjarne Nerem var solist og preget spillet. Mye er hentet fra Harry Arnolds sensasjonelle svenske radiostorband som hadde sin storhetstid på slutten av 1950-tallet. Arrangementene som Bjarne Nerem spilte med Sandvika Storband på slutten av 70-tallet er restaurert, blant annet «Trubbel» som ble en liten hit. Gamle Sandvika Storband har også fått laget arrangementer på et par av Bjarne Nerems egne komposisjoner som aldri før har vært spilt med storband. Totalt sett gir dette en bred presentasjon av Bjarne Nerem og hans storbandkarriere i Sverige og Norge.

Solopartiene håndteres av Rune Nicolaysen som faktisk spilte i Sandvika Storband da Bjarne Nerem var solist der. Mange av medlemmene i Gamle Sandvika Storband var også med den gangen. Musikalsk leder er Biørn Barlo. Til å binde det hele sammen har vi Geminigründeren Bjørn Petersen som bidrar med anekdoter fra sitt samarbeid med Bjarne Nerem.

Arrangør er Oslo Jazz Circle, likevel kan du bruke Nasjonal jazzscenes sesongkort, velkommen!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. Nå holder de møtene sine hos oss! Hver første tirsdag i måneden blir du ført gjennom jazzens dypeste irrganger og opp i lyset. Mer info på www.ojc.no

The post OJC: Gamle Sandvika Storband: Tribute to Bjarne Nerem appeared first on Jazz i Norge.

 
16.01 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! – Santos Silva/ Stackenäs/ Zerang + Wallumrød/ Myhr
2100 entré
Konsertforeninga

BLOW OUT!

SANTOS SILVA/ STACKENÄS/ ZERANG Susana Santos Silva – trompet David Stackenäs – gitar Michael Zerang – perkusjon

WALLUMRØD/ MYHR Christan Wallumrød – tangenter Kim Myhr – gitar

Dører 20:30 / konsertstart 21:00.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

I samarbeid med Konsertforeninga, støttet av Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

wwww.konsertforeninga.no

The post Blow Out! – Santos Silva/ Stackenäs/ Zerang + Wallumrød/ Myhr appeared first on Jazz i Norge.

 
18.01 Cosmopolite
Katia Guerreiro
1900 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Line up:

Katia Guerreiro: voice Luís Guerreiro: Portuguese guitar João Veiga: Classical guitar Fernando Júdice: Acoustic bass

En av Portugals mest kjente fado-sangere kommer til Oslo sammen med sitt fantastiske band! Hun mottok strålende kritikker både i inn-og utland for sitt seneste album «Até Ao Fim», og blir i januar å se på Cosmopolite for fjerde gang.

Fado betyr skjebne, og få kan uttrykke de sterke følelsene like inderlig som Katia Guerreiro, en sanger som med sin varme og dype stemme synger med bittersøt vemodighet og nostalgi, til gitarenes myke melodier.

Med seg har Guerreiro et knippe håndplukkede musikere. Hun går for å være en ledende utøver i et felt som har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet i Portugal, og som er blitt en kulturell eksportvare.

Fado har en lang historie med røttene i Portugals historie som sjøfarernasjon, noe som merkes både i harmoniene og i tekstene om kjærlighet, hjemlengsel, smerte og glede. Musikken henter inspirasjon fra Portugals tidligere kolonier, framfor alt Brasil, som videre blandes med lokal portugisisk folkemusikk og veves sammen med ulike poetiske tradisjoner. Sterkt forankret i den portugisiske kulturen, ofte sammenkoblet med «saudade», det portugisiske vemodet, og med grobunn i tider preget av fattigdom og lidelse har fado blitt en del av landets og befolkningens identitet.

Konserten er i samarbeid med Pastel de Nata.

Dørene åpner: 19.00 Konsertstart: 20.00

The post Katia Guerreiro appeared first on Jazz i Norge.

 
19.01 Cosmopolite
Djangofestivalen 2018
0000 entré 18 årsgrense. Dagspass eller festivalpass.
Cosmopolite

FREDAG: – Hot Club de Norvège (N) + Sebastien Giniaux (F) – Antoine Boyer & Samuelito (F) – Florin Niculescu, Marian & Mihai Petrescu (ROM) & Oilli Sokkeili (FI)

LØRDAG: – Gildas Le Pape, Stian Vågen Nilsen & Caloé (F) – The Rosenbergs (NL) – Angelo Debarre Quartet (F)

Om Djangofestivalen

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. – Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, har Jon Larsen sagt

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York.

Djangofestivalen og Cosmopolite Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen helt siden 1992. Festivalen utgjør en sentral del av det brede tilbudet som viser hvor viktig Cosmopolite er som møteplass mellom mennesker og kulturer.

The post Djangofestivalen 2018 appeared first on Jazz i Norge.

 
19.01 Nasjonal jazzscene
Sesongåpning: Stian Westerhus ? V
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene – Victoria

Commissioned powerhouse!

Stian Westerhus er en spydspiss i sin generasjon musikere og har hele tiden brutt ny mark med gitaren. Både på egen hånd og i samspill med andre sprenger han grensene for hva en elektrisk gitar kan gjøre, og han vrenger ofte musikken ut-inn med en intim, nærmest kroppslig ekspressivitet. Voldsomt, ærlig og vakkert i en nesten smertelig kombinasjon.

I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester. Og nå også for Nasjonal jazzscene!

I bestillingskonserten V møter vi Westerhus i en mer kammermusikalsk form, flankert av særegne musikere med sterke individuelle uttrykk, og sammen sliper de den norske, sjangerfrie musikken til en barberbladskarp egg som skjærer gjennom samtida. “V” er en elektroakustisk supernova, en dundrende, hvesende, puffende mekanoakustisk galaktisk maskin som svetter olje og puster metall mens den spytter ut englekor som faller sakte mot jorden.

Stian Westerhus – gitar og vokal, Helge Sten – buchla-synth, Frode Haltli – akkordeon, Ståle Storløkken – flygel og synther, Erland Dahlen – trommer

“V” er bestilt av Nasjonal jazzscene og har fått støtte fra Kulturrådet.

The post Sesongåpning: Stian Westerhus – V appeared first on Jazz i Norge.

 
20.01 Klubben i Røverstaden
Chipahua
1900 entré
Klubben I Røverstaden

Legendarisk band i legendariske lokaler: Chipahua er endelig tilbake på hjemmebane, Club 7! Chipahua startet 1979 i krysningen jazzband og «party-band» og etablerte seg snart som et husorkester på Club 7. Bandets energiske konserter har det gått gjetord om siden, og storbandet har en besetning de aller fleste musikkinteresserte vil sperre øynene opp over: Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen, Freddy Dahl, Torun Eriksen, @Morten Halle, Jens Petter Antonsen, Torbjørn Sunde, Ole Henrik Giørtz, Kjell Larsen, Geir Holmsen, Bjørn Jenssen og Finn Sletten. Dette blir den første offisielle konserten i Røverstaden, den 20. januar 2018.

The post Chipahua appeared first on Jazz i Norge.

 
20.01 Medicineheads
Karwowski, Kann og Tidemann + Nordahl med Håkon Aase og Kjetil Husebø
1900 entré https://www.facebook.com/events/393203154426401/

Det er duket for ny konsert i Medicineheads sine lokaler på Carl Berner! Denne gangen med det audiovisuelle bandet Karwowski, Kann og Tidemann + Nordahl og avslutningsvis Cosmic Spiegel! Om du ikke fikk med deg fyrverkeriet på nyttårsaften, vil nok dette kunne kompensere. Det vil bli servert lydlandskap fra en annen planet og live visuals fra en annen dimensjon, så la VR brillene ligge hjemme og ta med deg dine 6 sanser. Det vil være bar med snille priser også. inngang 100,-

Adresse: Trondheimsveien 100 inngang via Tromsøgata.

Gjester: Kjetil Husebø (42) er musiker (piano, synth, live-elektronikk/sampling), komponist, produsent og festivalkurator. Han har gitt ut syv album med egen musikk, kuratert fem Tape to Zero-festivaler på Nasjonal Jazzscene, har spilt på en rekke norske og utenlandske konsertsteder og festivaler. Kjetil jobber både med improvsert og komponert musikk. Han blander gjerne et akustisk og elektronisk lydbilde til en organisk enhet. Hovedprosjektet hans de siste årene har vært Piano Transformed, Skyggespill og Optical Substance. Les mer her: http://kjetilhuseboe.wordpress.com/

Håkon Aase (25) er utdannet fra Norges musikkhøgskole i Oslo i utøvende jazz og har fele som sitt hovedinstrument. Han spiller i en rekke band, bl.a Duetrost, Thomas Strønen’s Time Is a Blind Guide, Filosofene, Cosmic Spiegel, LIR og en rekke andre prosjekter. Han er en allsidig musiker som kan strekke seg over flere genre, men kan oftes plasseres innenfor en blanding av nordiske folketoner og jazz. Soundcloud: https://soundcloud.com/haakonaase

The post Karwowski, Kann og Tidemann + Nordahl med Håkon Aase og Kjetil Husebø appeared first on Jazz i Norge.

 
20.01 Filmkafeen
Jazzkonsert i Filmkafeen
2000 entré Frivillig bidrag
Filmkafeen

Thomas Winther Andersen Bass – Håkon Storm gitar Knut Riisnæs saksofon Feir nyåret 2018 med en unik jazzkonsert på Filmkafeen i Dronningens gate. Noen av Norges ypperste jazzmusikere kommer sammen for en uformell og svingende kveld.

The post Jazzkonsert i Filmkafeen appeared first on Jazz i Norge.

 
20.01 Nasjonal jazzscene
Charlotte Dos Santos
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Contemporary, cutting edge jazzy soul

Det hølja ned da Charlotte Dos Santos gikk på scenen på Øya en sen ettermiddag sist august, men etter fem minutter var det ikke en levende sjel som brydde seg om noe så prosaisk som været. For med en heftig cocktail av jazzete, latinoinspirert soul og R’n’B, kombinert med en fullstendig suveren stemme, er New York-baserte, Oslo-fødte, brasilianskættede Dos Santos på god vei til å bli noe så sjeldent som en norsk soulstjerne.

Debutalbumet “Cleo” har fått anmelderne til å kroe seg foran spilleren som huskatter i vårsola. Musikken er som skapt for en intim klubb som Victoria. Vi spår at dette kommer til å bli en gnistrende start på 2018 som folk sent vil glemme! Og det er ikke en regndråpe i sikte.

Charlotte Dos Santos – vokal, line-up TBA

Charlotte Dos Santos’ kritikerroste debut «Cleo» høstet en lang rekke terningkast 6, bl.a hos VG, Dagens Næringsliv, Dagsavisen og Dagbladet. Her er utdrag fra noen anmeldelser:

– “Årets sommerplate” (Dagsavisen 6.7.2017)

– “Best Medieval Soul all year” (NYmag 22.6.2017)

– “den mest formbevisste debutskiva hørt fra en norsk artist innen dette segmentet, kanskje noensinne” (Klassekampen 2.7.2017)

Albumet ble oppfulgt av en konsert under Øya der hun ble omtalt som “Sommerens sensasjon på Øya” (Dagsavisen, TV2 Nyheter), og mottok terningkast 6 for konserten av VG’ anmelder som skrev “Norges første skikkelig soulstjerne” (VG, 9.8.2017)

Hun har blitt omtalt “Norges beste soul artist” (Natt og Dag 9.8.2017) og var forsiden av Jazznytts septemberutgave.

The post Charlotte Dos Santos appeared first on Jazz i Norge.

 
23.01 Khartoum Contemporary Art Center
Jazz in Khartoum ft. Kaveh Mahmudiyan and Mirsaeed Hosseiny Pana
1930 entré
Jazz in Khartoum

Live music | Every Tuesday | Khartoum Collaboration with Global Oslo Music Feature 23.01 KAVEH MAHMUDIYAN (Percussion) AND MIRSAEED HOSSEINY PANAH (Santoor)

Kaveh and Mirsaeed start the evening with a short performance at 19.30. After the solo they will be joined by a group of invited musicians. There will be 3 sets of live music. Free entrance.

On Tuesdays this historic basement is filled with live music. Lots of musicians and a huge variety of instruments in a free falling improv session, so come listen, meditate or dance! facebook.com/jazzinkhartoum

feature artists 23/01:

KAVEH MAHMUDIYAN (Percussion)

Kaveh Mahmudiyan er en norsk-iransk perkusjonist, født i 1983, med slagverkinstrumentet tombak som hovedinstrument. Han har samarbeidet og spilt sammen med mange toneangivende musikere, komponister og vokalister både nasjonalt og internasjonalt.

Han har knyttet blitt høyt respektert for sin unike evne til å bringe ulike tonespråk og rytmer sammen.

Han har opptrådt i flere prestisjefulle og internasjonalt respekterte festivaler, så vel som konserter med toneangivende artister som blant annet den norske jazzartisten Bugge Wesseltoft, den verdenskjente iranske musikeren Hamid Motebassem et cetera. Mahmudiyan jobber mest innenfor musikalske sjangere som jazz og iransk tradisjonell musikk, men komponerer også en del for tombak.

MIRSAEED HOSSEINY PANAH (Santoor)

Performer, Composer & Conductor

He is an Iranian musician who has great background working in different styles of music. He has lots of honors and prizes for his performances and compositions; since he has lost of performances with several ensembles and orchestras around the world.

Indeed, he made his own method of teaching, since he was teaching in the universities in Iran. At the same time, he established his trio and also his orchestra with lots of initiative elements. For instance, establishing Rooyesh Santoor orchestra as the first Santoor orchestra in history of his country. (Santoor is an Iranian instrument, with a brilliant sound which made this instrument one of the most popular instrument, among Iranians.)

GLOBAL OSLO MUSIC

Global Oslo Music was established in 2008. Through our concepts Club Global (concerts and clubbing), Artists in Residence, Global Nights festival, Global Commission, Global Curator and Global Career we work to promote and develop the new generation of world, crossover, roots and electronic music. In addition we have embarked on cooperative projects with amongst others Koèju, Den Norske Opera og Ballett, Blå, Nordic Black Theatre and Film fra Sør. Oslo is ranked as one of the top towns in Europe for concerts per capita and our projects add yet another dimension.

Global Oslo Music

The post Jazz in Khartoum ft. Kaveh Mahmudiyan and Mirsaeed Hosseiny Pana appeared first on Jazz i Norge.

 
23.01 Nasjonal jazzscene
MMO-Ensemble
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

First performance of the orchestral work “Any day now”.

Å skrive musikk for stort ensemble er et såpass kolossalt foretakende, for ikke å snakke om en ganske sjelden hendelse i vårt lille musikalske land, at alle som gjør det burde fått både laurbærkrans og statsstipend. Vi kan dessverre ikke dele ut noen av delene. Men vi er likevel så heldige at vi kan tilby publikumet vårt en uroppføring og liveinnspilling av et slikt nyskrevet verk: Martin Myhre Olsens “Any day now”!

“Any day now” er skrevet for MMO-Ensemble, et prosjektbasert orkester med varierende besetning. I det nyskrevne verket for ensemblet søker Myhre Olsen å skape et nært og personlig uttrykk gjennom en kollasj av tekster og dikt, lekne riff og store orkestrale passasjer som balanseres med åpne og frie improvisasjoner. Inspirasjonskildene er mange, men noen av de viktigere er John Adams, Coltrane, Ornette Coleman og Messiaen.

Konserten vil i samarbeid med Øra Fonogram bli filmet og tatt opp for utgivelse i 2018.

Martin Myhre Olsen – saksofon, André Roligheten – saksofon, Øyvind Brække – trombone, Erik Kimestad Pedersen – trompet, Siril Malmedal Hauge- vokal, Karl Bjorå – gitar, Ayumi Tanaka – piano, Håkon Aase – fiolin, Adrian Løseth Waade – bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen – cello, Christian Meaas Svendsen – kontrabass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

The post MMO-Ensemble appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Miman + SCHNTZL
2000 entré
Nasjonal jazzscene

Time dissolving free floating

Fra Belgia har vi hentet den fantastiske duoen SCHNTZL. Jazzstudentene Hendrik og Casper henter inspirasjon fra singer/songwriters, klassisk og elektronisk musikk, og utforsker sammensmeltninger mellom det komponerte og det improviserte, det eletroniske og det akustiske. Resultatet er et særegent og uttrykksfullt lydbilde som vekker oppsikt i Europa. Jazzscenens sjef Jan Ole Otnæs hørte dem på en showcase Belgia og ble fast bestemt på invitere dem til vårt Uhørt-serie. Vi oppfordrer alle nysgjerrige ører til å sjekke ut denne strålende Uhørt-kvelden på Victoria!

Hendrik Lasure – piano/elektronikk, Casper Van De Velde – trommer/elektronikk

Miman er et fritt improviserende band bestående av Hans Kjorstad, Andreas Røysum og Egil Kalman. Hver for seg sysler de med alt fra frijazz til folke-, samtids- og elektronisk musikk, og har latt seg høre i band som Billy Meier, Boda Boda og Fennel, i tillegg til i samarbeid med folk som Håkon Thelin, Frode Haltli, Christian Wallumrød, Frode Gjerstad og Axel Dörner. Som trio skaper de tre distinkte stemmene en organisk lyd hvor det tonale og det teksturlige smelter sammen med det akustiske og det elektriske; hvor stilarter og tidsaldre går i oppløsning.

Hans Kjorstad – fele, Andreas Røysum – gitar/klarinett, Egil Kalman – bass/modulær synthesizer

The post Uhørt! Miman + SCHNTZL appeared first on Jazz i Norge.

 
24.01 Uhørt
OnsJazz presenterer: Ian & The Jazzheads
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Hver onsdag er JazzOnsdag på Uhørt! 24.januar er det klart for den britiske artisten Ian og hans band The JazzHeads.

Ian & the JazzHeads har en uhøytidelig men engasjerende tilnærming til et bredt repertoar, som omfatter egne tolkninger av ukjente standardlåter, funk, fusion og latin jazz. Ved siden av Ian på saksofon og fløyte spiller jazzhodene gitar, keyboard, bass og trommer.

Konsert start kl 20:45.

CC: 50 kr i forhåndsalg: https://www.ticketmaster.no/event/561571 80 kr i døra. ID: 20-år

JazzOns 31.januar, spiller Gildas Le Pape med venner, absolutt verdt å få med seg. Du er alltid velkommen på Uhørt! https://www.facebook.com/events/1690335871059659/

The post OnsJazz presenterer: Ian & The Jazzheads appeared first on Jazz i Norge.

 
25.01 Nasjonal jazzscene
Misha Alperin + Tore Brunborg & Steinar Raknes
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Tradition and modernity in an alluring mix

Det vil være en underdrivelse å si at Misha Alperin er en viktig figur i norsk jazz. Professoren ved Norges Musikkhøgskole har undervist, veiledet og påvirket flere generasjoner av norske jazzmusikere. Musikere som i sin tur har formet norsk musikkliv. Da Alperin var en ung musiker i Sovjetunionen, så han mot den vestlige musikken, spesielt jazzen. Senere har han sett seg like mye tilbake, til den østeuropeiske tradisjonsmusikken. Samspillet og spenningen mellom disse musikkformene er alltid tilstede i musikken hans, enten det er i Moscow Art Trio, i den mangeårige duoen med Arkady Shilkloper eller solo.

Misha Alperin – piano

Tradisjonsmusikk er ikke et helt ukjent begrep for Steinar Raknes og Tore Brunborg, som nylig ga ut den nydelige plata “Backcountry”. Raknes er kanskje en av våre mest – i musikalsk forstand – vidreiste artister. Han er like komfortabel i argentinsk tango, indiske ragaer og americana som i jazzen. Den stillferdige vossingen Tore Brunborg, Buddy-prisvinneren med den særegne og vakre tonen, har i tredve år, helt siden tida i Masqualero, vært en bærevegg i norsk jazz.

Tore Brunborg – saksofon, Steinar Raknes – bass

The post Misha Alperin + Tore Brunborg & Steinar Raknes appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Cosmopolite
Test 2
0000 entré

Test

The post Test 2 appeared first on Jazz i Norge.

 
26.01 Klubben i Røverstaden
Berglund ? Öström ? Wesseltoft
1900 entré
Klubben I Røverstaden

Bugge Wesseltoft leder an sin nye pianotrio med den svenske trommeslageren Magnus Öström og bassist Dan Berglund. En organisk trio der musikk oppstår i øyeblikket, en miks av jazz og progrock forankret i skandinaviske røtter, med både akustiske og elektronikk innslag om hverandre. Öström og Berglund er blant annet kjent som rytmeseksjonen i Esbjørn Svensson Trio, og Bugge Wesseltoft stiller som vanlig i en klasse for seg. «Det blei ei magisk stund av dei sjeldne», var Bergens Tidendes dom over debutkonserten tidligere i år.

The post Berglund – Öström – Wesseltoft appeared first on Jazz i Norge.

 
27.01 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Walt Weiskopf
1600 entré
Oslo Jazzforum

Walt Weiskopf – tenorsaksofon Carl Winther – piano Andreas Lang – bass Anders Mogensen – trommer

Saksofonist Walt Weiskopf som bl.a. har turnert med legendariske Steely Dan spiller på Herr Nilsen lørdag ettermiddag.

På våre breddegrader er Weiskopf et relativt ukjent navn – han gjorde sitt inntog på den internasjonale musikkscenen da han overtok som saksofonist i Steely Dan etter Chris Potter. Han har bl.a. spilt inn cd-er på Criss Cross records med jazzstørrelser som Brad Mehldau, Kendrick Scott og Billy Drummond. http://www.crisscrossjazz.com/artist/WeiskopfWalt.html

Walt bakkes opp av en stjernespekket trio bestående av Carl Winther, Andreas Lang og Anders Mogensen. Disse tre musikerne har gjennom de siste årene turnert med en lang rekke av jazzikoner, blant annet Gary Thomas, Jerry Bergonzi, Seamus Blake, George Garzone og Lewis Nash.

http://www.waltweiskopf.com/

The post Walt Weiskopf appeared first on Jazz i Norge.

 
27.01 Nasjonal jazzscene
Jassbox: Fred Fades!
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Oslos klubbflora er blomstrende og fantastisk, frislipp av mye god fantasi og glede. De mange unike konseptene har også vekket oppsikt i utlandet, særlig Blå og The Villa er hyllet for mye spennende musikk og innhold. Det er mange veier til dansen og den er ofte elektronisk, ganske taktfast musikk, så det kan være vanskelig å se for seg at jazz tar tak i føttene dine. Svaret fant vi så klart i Bergen. I flere år hadde Espen Horne pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn, overraskende liveband og satt standarden for stor stemning uten like. Osloalibiet er rytmiske Erik Holm, også han en grooveforsker av rang.

Vi er godt kjent nå, og er så utrolig stolte av vår festglade lillebror, så det er med et bredt glis vi ønsker velkommen til en ny sesong!

Live: Fred Fades!

«Fredfades is making his name in hip-hop circles worldwide as one of the most genuinely jazzy producers around. So what happens when he joins up with the gifted jazz trumpeter Kristoffer Eikrem for a full LP release? Needless to say, the project lives up to its title «Jazz Cats». The two enlist several other jazz musicians on this innovative LP, as well as rappers like Ivan Ave. Somehow the many voices and hands involved all fit smoothly into the format, as Fred’s unique beat aesthetics and Eikrem’s silky melodies solidly combine in an organic sounding piece» KingUnderground

The post Jassbox: Fred Fades! appeared first on Jazz i Norge.

 
28.01 Cafeteatret
Kampenjazz: Thomas Strønen Time is a blind guide
2000 entré
Kampenjazz

Time is a blind guide. Plateslipp. Vinterjazz Ayumi Tanaka – piano, Håkon Aase – fiolin, Leo Svensson Sander – cello, Ole Morten Vågan – bass, Thomas Strønen – trommer Foto: André Løyning Våren 2017 spilte Thomas StrønensTime is a Blind Guide inn albumet “Locus”. Innspillingen ble gjort i Radio Auditorium RSI i Lugano med ECM sjefen Manfred Eicher. Albumet gis ut i januar 2018. Det markeres med konsert på Kampenjazz, i Cafeteatret søndag 28. januar.

Den forrige innspillingen med Time is a blind guide fikk følgende omtale i All About Jazz: “Time Is A Blind Guide is, quite simply, a stunning record that stands out in Strønen’s already impressive discography as one of his most expansive, cinematic and flat-out lyrical albums to date. An album so compelling that it truly deserves the term masterpiece, in a time when the word «classic» is bantered about far too often, it also creates hope that there will be more Time Is A Blind Guide compositions to come from Strønen’s pen…and from this nimble group, clearly responsive and connected to his music at the deepest, mitochondrial level.” 5/5 stars. John Kelman / all about jazz / 27 March 2016

The post Kampenjazz: Thomas Strønen Time is a blind guide appeared first on Jazz i Norge.

 
30.01 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Elliott Sharp / Andrew Wilhite + Axel Dörner / Andreas Røysum
2030 entré Medlemskap 350,- (følg lenken).
Konsertforeninga

Blow Out! Improvisert musikk annenhver tirsdag på Mir:

ELLIOTT SHARP – gitar JOHN ANDREW WILHITE – bass

AXEL DÖRNER – trompet ANDREAS RØYSUM – klarinett

ELLIOTT SHARP / JOHN ANDREW WILHITE

Det ligger an til to fine sett med «relativt-ung-møter-ikke-fullt-så-ung» denne kvelden. Multiinstrumentalist, men for denne anledninga gitarist, Elliott Sharp har fra sin base i New York i over fire tiår virka i en lang rekke sjangre og med en breid vifte av folk, som legendariske Masters Musicians of Jajouka via Kronos Quartet til Steve Buscemi og Debbie fuckings Harry (!). Han er dog ikke finere på det enn at han tar turen innom Mir en tirsdag for å spella litt friimpro med oss dødelige, i dette tilfelle representert ved sambygding og bassist John Andrew Wilhite

Wilhite har de siste åra bodd og studert i Oslo, hvor han også har blitt en del av frijazzscena gjennom komposisjoner for Ultimafestivalen, sin rolle som kurator for Ila Fysikalske og ikke minst gjennom stadig mer utstrakt konsertvirksomhet med habile utøvere fra fjern og nær. Sjekk i dette henseende ut kvintetten Bicipital Fine slapp sin første skive i fjor høst.

AXEL DÖRNER / ANDREAS RØYSUM

Kveldens andre duo består av to folk vi kjenner fra før. Andreas Røysum behersker en rekke instrumenter, men oftest ser vi ham med klarinett. Han har involvert seg i en rekke kule ting her i byen de siste åra, og er stadig å se både som solist og i samspill med musikanter fra øverste hylle, hvor av de hotteste prosjektene i skrivende stund inkluderer duoer som Increase og Målbrott, og magiske Miman. Han skal også ha honnør for å ha initiert Motvind-festivalen, som går i rette med et kulturliv som i økende grad gjør seg avhengig av sponsing fra dirty bransjer som olje og våpenindustri.

Den tyske trompetisten Axel Dörner er en bejubla improvisatør som i snart to tiår spilt en viktig rolle på den eksperimentelle scena i Berlin. Han har besøkt Blow Out! flere ganger gjennom åras løp, og blant flere minneverdige øyeblikk bør nevnes konserter med band som The Electrics, Koeningsberg 5, samt en rekke mer eller mindre bestandige konstellasjoner. Dörner har ellers samarbeida med pretty much alle de fete folka du kan komme på og det er en udelt glede å ønske ham velkommen tilbake.

Dører 20:30 / konsertstart 21:00.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

I samarbeid med Konsertforeninga, støttet av Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

wwww.konsertforeninga.no

The post Blow Out! Elliott Sharp / Andrew Wilhite + Axel Dörner / Andreas Røysum appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Klubben i Røverstaden
Ola Kvernberg ? Steamdome
1930 entré
Klubben I Røverstaden

Endelig er Ola Kvernberg tilbake med et nytt storslått og fantasirikt album – Steamdome – som har høstet en rekke gode anmeldelser i Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Rix og VG m.fl denne uken. Tittelen på det nyeste prosjektet er ikke tilfeldig valgt – Steamdome er progressivt og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. ”Steamdome er både mer grenseløst og skamløst enn hva jeg har gjort tidligere, men tiden var moden for å plukke opp den breieste penselen og de største følelsene med dette bandet”, sier Kvernberg, som har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome.

Til den store slippfesten i Klubben, tar Ola med seg trommisene Erik Nylander, Hans Hulbækmo og Olaf Olsen, bassisten Mattis Kleppen, gitaristen Øyvind Blomstrøm, organisten Daniel Buner Formo, lydtekniker Tor «Torsken» Breivik og lysdesigner Kyrre Heldal Karlsen.

The post Ola Kvernberg – Steamdome appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Nasjonal jazzscene
Skydive Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Melodic trio releases new album

Trioen som en gang i tiden begynte som Mats Eilertsens Skydive Trio, men som fra og med forrige utgivelse, nydelige Sun Moee, har hatt paddeflat struktur og jevn fordeling av låtskrivingsoppgaver, om enn kanskje ikke like jevn fordeling av solopartier, dem er det gitarist Thomas Dahl som i stor grad tar seg av, trioen som nå enkelt og greit bare heter Skydive Trio, er endelig ute med ny skive!

Albumet Sun Sparkle kommer på den alltid like kvalitetsbevisste labelen Hubro, og det blir naturligvis sleppekonsert på Victoria med alt det fører med seg av god stemning og musikalsk kurtisering.

Skydive er så godt skrudd sammen som en trio kan være. Dahl, Eilertsen og Louhivuori har spilt sammen i en årrekke og har bakgrunn fra flere band enn vi har plass til å nevne. Sammen leverer de tett, intim og melodisk triojazz i toppklasse!

Thomas T Dahl – gitar, Mats Eilertsen – bass, Olavi Louhivuori – trommer

The post Skydive Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Erling Aksdal trio m/ John Pål Inderberg
2000 entré
Oslo Jazzforum

Erling Aksdal – piano John Pål Inderberg – barytonsaksofon Bjørn Alterhaug – bass Truls Rønning – trommer

Veteranene i denne konstellasjonen har spilt sammen i 40-50 år mens yngstemann Truls Rønning har vært med i over 10 år. De spiller egne komposisjoner og standardlåter med stort innslag av linjer fra Tristano-skolen.

The post Erling Aksdal trio m/ John Pål Inderberg appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Uhørt
OnsJazz presenterer: Henriette Vaagsnes med Gildas Le Pape & Stian Vågen Nilsen
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Henriette Vaagsnes fra Arendal har erfaring fra de fleste musikksjangere, men det er jazz og groovebasert musikk som ligger hennes hjerte nærmest. Dette er et perfekt utgangspunkt for et musikalsk møte med Gildas Le Pape, som etter 6 år som gitarist i Satyricon, nå er dedikert til jazz.

Henriette Vaagsnes: vokal Gildas Le Pape: gitar Stian Vågen Nilsen: gitar Håkon Norby Bjørgo: kontrabass

CC: 80 kr Forhåndsalg 50 kr: https://www.ticketmaster.no/event/561765 ID: 20-år

The post OnsJazz presenterer: Henriette Vaagsnes med Gildas Le Pape & Stian Vågen Nilsen appeared first on Jazz i Norge.

 
31.01 Bortenfor
Kristoffer Eikrem & Bendik Baksaas // Gratiskonsert // Bortenfor
2100 entré
Bortenfor

Duoen Kristoffer Eikrem & DJ Bendik Baksaas spiller varm og enkel minimalistisk musikk. Prossesert trompet møter synth og trommemaskin. Repertoaret tar utgangspunkt i små komposisjoner i gågata mellom ambient- og jazzland, og låtene flettes sammen i åpne og fattede improvisasjoner. Lyttemusikk å drømme seg vekk eller inn i.

Deres debutalbum Duets utgis på Mutual Intentions som vinyl og kassett våren 2018.

https://soundcloud.com/kristoffereikrem/this-is-nothing-personal https://soundcloud.com/bendikbaksaas/acid-sento

ID 20 CC 0,- Dørene åpner 18:00

The post Kristoffer Eikrem & Bendik Baksaas // Gratiskonsert // Bortenfor appeared first on Jazz i Norge.