Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
OKTOBER 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
     
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.12 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Julestjernekamp (eller første fredag i innadvent)
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Dette semesteret er ikkje NMH-storbandet med på Stjernekamp, men maestro Helge Sunde har derimot klekka ut ein plan om ein Julestjernekamp.

Medvirkende Musikkhøgskolens storband Helge Sunde (dirigent)

Omtale Gjennom fleire sesongar «Stjernekamp» på NRK har Norges musikkhøgskoles storband markert seg som eit av landets aller fremste store ensembla for jazzmusikk. Gjennom fleire prosjekt årleg presenterar bandet nyskreven og nyarrangert musikk på høgt nivå.

Dette semesteret er ikkje storbandet med på Stjernekamp, men maestro Helge Sunde har derimot klekka ut ein plan om ein Julestjernekamp. Norske verdiar står som kjent under press og her er det julesongane som går gjennom pressa. Kva har vi i vente? Blir grøne glitrande tre til fire? Vil det lyse i stille grender? Er det ei stjerne høgt i toppen og er stjerna tidlegare NMH-student? Dei som kjem på Julestjernekampkonsert i Lindemansalen får sjå.

Om billettar Du kan kjøpe billettar på førehand via nmh.ticketco.no. Du kan du óg kjøpe billettar i døra med kort eller Vipps. Musikkhøgskolen tar ikkje kontantar. Les meir om billettsal ved Musikkhøgskolen.

The post Julestjernekamp (eller første fredag i innadvent) appeared first on Jazz i Norge.

 
01.12 Nasjonal jazzscene
Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene – Victoria

Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists er jazznorges selværklærte partyband, et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med psykedelisk storbandjazz og utenomjordiske kostymer.

Fra de startet ut som et bortimot «rent» coverband av artister som Sun Ra, Pharoah Sanders og Albert Ayler til den egenkomponerte festmusikken de spiller nå, har bandet vært den aller morsomste måten å sjekke ut et bredt tverrsnitt av eliten innenfor ung, utforskende norsk jazz på i én kompakt og spinnvill livesetting.

I 2017 kom bandet med sitt andre jazzhørespill «Dr Kay and the Quest for Unedited Truth», bylarmkonserten hos oss i mars endte opp med fortausjam ut i natten og de dukket sist opp på Oslo Jazzfestival med to sett på ikke mindre enn 2 timer – hver! Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists har det med å etterlate seg ekstremt begeistrede folkemengder som simpelthen ønsker seg mer – mer av det samme, og mer av alt.

Arthur Kay Piene – synth, vokal, Harald Lassen – saksofon, Kasper Værnes – saksofon, Lars Frank – saksofon, Kristoffer Eikrem – trompet, Øyvind Brække – trombone, Adrian Fiskum Myhr – bass, Andreas Wildhagen – trommer, Tore Flatjord – perkusjon

DJ Kreismyr spiller før og etter konserten

Han er en hobbyetnomusikolog med lang fartstid i hovedstadens folkklubbingundergrunn. DJ Kreismyr spiller joviale globale beats og obskure etnikviteter, nymotens bhangra, dancehall og arabesque i skjønn forening med gammelskole rembetika, calypso og sjømannsvals.

«True happiness, as well as a illuminating lesson on the profound spirituality of music, is guaranteed.» – Eyal Hareuveni, All About Jazz

The post Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists appeared first on Jazz i Norge.

 
02.12 Stortorvets gjæstgiveri
Norwegian Jazz kings
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne kvintetten har spesialisert seg på den tidligste jazzen med sine blå toner, polyrytmikk, synkoper, intenst ensemblespill og improvisasjoner. De leverer stilsikre, men også meget personlige tolkninger av “The Roaring Twenties».

Morten Gunnar Larsen pno Lars Frank cl/sax Christian Frank bass-sax/tuba Torstein Kubban trompet Torbjørn Kristiansen bjo/git

The post Norwegian Jazz kings appeared first on Jazz i Norge.

 
02.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Tim Hagans kvartett
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student
Oslo Jazzforum

Tim Hagans – trompet Carl Winther – piano Johnny Åman – bass Anders Mogensen – trommer

Trompetisten Tim Hagans regnes for en av de viktigste trompetister siden ikonet Miles Davis døde i starten av 90-årene. Hagans spill er virilt, sprudlende og kjennetegnes av en sjelden original kreativitet.

Han har i en lang årrekke vært tilknyttet berømte plateselskapet Blue Bote, hvor han har utgitt noen av de mest banebrytende cd-er i et miks av hardbob og elektronika.

I denne konstellasjonen stiller Hagans opp med en av den nordiske jazzscenens mest benyttede og ettertraktede rytmegrupper: Winther/Åman/Mogensen regnes for en av de mest sammenspilte rytmegrupper og har turneret over det meste av verden hvor de har akkompagnert musikere som David Liebman, Jerry Bergonzi, Jim Snidero, Dick Oatts. Utover det har de utgitt inntil flere cd’er – senest «Deconstructing Mr X» (Steeplechase).

The post Tim Hagans kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
03.12 Cafeteateret
Kampenjazz: Juletoner
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere)
Kampenjazz

Vertskap: Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck

Vi følger selvfølgelig opp tradisjonen! Til vår store glede har Heiða Karine Mobeck igjen påtatt seg ansvaret for å arrangere årets siste konsert.

Konserten vil samle en rekke musikere som spiller musikk inspirert av den musikken vi alle forbinder med jul. Kanskje blir det også noen tekster?

Noen ganger vil kildene i den musikken som framføres være åpenbar, andre ganger er opprinnelsen nesten umulig å oppdage. Bli med på leken!

Det vil også i år serveres Mulligatawny-suppe til alle, før vi avslutter med det felles ønsket om at det også neste år må bli «Same procedure as every year, Heiða Karine»!

Deretter ønsker vi hverandre god jul – og ses igjen til neste år – på Kampenjazz.

The post Kampenjazz: Juletoner appeared first on Jazz i Norge.

 
04.12
Onsdagsjazzen presenterer: Hayden Powell
1930 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

NB! På grunn av julebordsesongen er høstens siste konsert flyttet til onsdag 04/12.

«Det er ikke lett å markere seg i Norges mangfold av kreative jazztrompetister. Hayden Powell gjør det – ikke ved elektronikk a la Molvær eller fløyteimitasjon a la Arve Henriksen, men rett og slett ved fulltonende varmt trompetspill med dype jazzhistoriske røtter. Samtidig er Hayden Powells uttrykk nyskapende og moderne så det holder» (Erling Wicklund, NRK)

Hayden Powell er trompetist, komponist og bandleder, med base i Oslo. Powell leder en egen trio bestående av pianisten Eyolf Dale og bassisten Jo Skaaansar, og har gitt ut tre album i eget navn. Han er dessuten en aktiv frilanser og spiller med Wolf Valley, Trondheim Jazzorkester, Natacha Atlas og en rekke andre konstellasjoner i og utenfor Norge.

Powell er opprinnelig engelsk, men flyttet til Norge som barn og vokste opp i Molde. Han har en bachelorgrad fra Jazzlinja ved NTNU og en mastergrad i utøvede jazz ved Norges Musikkhøgskole hvor han nå også underviser.

Hayden Powell – trompet Aksel Westlund – gitar Erlend Olderskog Albertsen – bass

Onsdagsjazzen presenteres av Aksel Westlund og Erlend Olderskog Albertsen i samarbeid med Sagene Lunsjbar.

Stor takk til våre sponsorer Aktiv Hviit Sagene og Gruten.no!

The post Onsdagsjazzen presenterer: Hayden Powell appeared first on Jazz i Norge.

 
05.12 Café Mir, Toftes gate 69
Blow Out! Platform + Costa Volden
2100 entré
Konsertforeninga

PLATFORM Katrine Schiøtt – cello Xavier Charles – klarinett Jan Martin Gismervik – trommer og elektronikk Jonas Cambien – piano og elektronikk

COSTA / VOLDEN Carlo Costa – perkusjon Håvard Volden – gitar

PLATFORM Friimprovisatørene i kvartetten Platform kom denne sommeren ut med sitt andre album, og er med denne, og sitt virke forøvrig, en soleklar Blow Out-booking. Cellist Katrine Schiøtt har musisert med et svært bredt spekter av artister; med pop-folk som Emilie Nicolas og Dagny, med vise-folk som Moddi og med garva jazztryner som Live Maria Roggen og Bugge Wesseltoft.

Den franske klarinettisten Xavier Charles har vi møtt på Mir gjennom fortryllende konserter med Dans Les Arbes. Ellers vil det i denne sammenhengen være naturlig å trekke fram trioen Contest Of Pleasures, som han har sammen med Axel Dörner og John Butcher, samt duoen han har med en annen av våre favoritter, Terry Ex.

Trommeslager Jan Martin Gismervik har vært involvert i et knippe særs interessante ensembler de siste åra. Impro-grupper som Wolfram Trio, PGA og ikke minst Monkey Plot må nevnes.

Pianist Jonas Cambien er fra Belgia og har i en ikke så liten årrekke vært en aktiv del av impro/samtidsmusikk-miljøet her til lands. Utenom Platform har foki blant annet ligget på det eksperimentelle rockebandet Karokh, ensemblet Askiom samt, solo-greier, for ikke å glømme trioen hans, som gjesta oss til stor jubel i fjor.

VOLDEN / COSTA Den italienske perkusjonisten Carlo Costa har lenge bodd i New York, der han holder jazzen sin fri, både som en ettertrakta solist og i samarbeid med godfolk vi kjenner: Pascal Niggenkemper, Nate Wooley, og Audry Chen, norske navn som Henrik Munkeby Nørstebø og som i kveld, gitarist Håvard Volden.

Volden har nærmest blitt allemanns/kvinnerseie med sitt mangeårige samarbeid med Jenny Hval, og jazz-som-nesten-nærmer-seg-rockebandet Moon Relay. Han har besøkt Blow Out! med ulike prosjekter og med ujevne mellomrom siden starten; alltid eksperimentell og utforskende og alltid bra. Vi gleder oss stort til ei ny runde.

The post Blow Out! Platform + Costa Volden appeared first on Jazz i Norge.

 
06.12 Svettern, Kjelsåsveien 18
Grefsen Jazz Society – Vinterjazz 2017
1930 entré Studenter og trygdede halv pris
Grefsen Jazz Society

Jazzvenner! Etter en liten pause er det godt å igjen kunne invitere til en flott jazzkveld på Svettern’. Med oss denne gangen har vi den herlige Jazz-sekstetten «Cubrazilia» som består av; Knut Onstad – vokal/piano Line Falkenberg – Saxofoner Fritdjof Heyerdahl – Fløyte/Vokal/Perkusjon Sjur Tveit – Bassgitar Ola Grønseth – Trommer De vil by oss fengende latinjazz med utspring i Cubansk og Braziliansk musikk.

Med oss denne kvelden har vi også vårt husorkester, Borderline Big Band, som har samlet et nytt knippe klassiske storband/vokallåter de vil dele med oss godt hjulpet av vokalistene Ingunn Vold Johnsen, Ann-Karin Olsen og Linn-Jorun Rolness.

Vi gleder oss stort til å dele denne kvelden med dere, og ønsker alle hjertelig velkommen til en varmende førjulsjazzkveld på Svettern!

The post Grefsen Jazz Society – Vinterjazz 2017 appeared first on Jazz i Norge.

 
06.12 Nasjonal jazzscene
Patricia Barber
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

One of the greatest voices in American jazz today

Med tanke på at Patricia Barber egentlig ikke ville bli jazzpianist, og i hvertfall ikke ser på seg selv som poet, må man jo si at ting har gått ganske bra likevel! Pilene har pekt jevnt og bratt oppover fra hun startet som triopianist på lokale klubber i hjembyen Chicago.

Den kunstneriske suksessen kom etter hvert utover på nittitallet og i dag er hun et fetert navn på den legendariske Blue Note-labelen. Barber kombinerer en egenartet pianostil og karakteristisk vokal med betydelige låtskriveregenskaper og poetisk kraft. I kryssøvelsen kunstnerisk integritet vs. kommersiell appell matches hun vel kun av giganter som Cassandra Wilson og Diana Krall.

Nå kommer hun endelig til Victoria, og det med et rent Chicago-band. Forvent autentisk jazzklubbstemning!

Patricia Barber – piano og vokal, Patrick Mulcahy – bass, Jon Deitemyer – trommer

The post Patricia Barber appeared first on Jazz i Norge.

 
06.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Lillebo/Kjeldahl/Eide Organ Trio
2000 entré kr. 150,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Anders Lillebo – Hammond B3 Roar Kjeldahl Berntsen – gitar Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Lillebo/Kjeldahl/Eide Organ trio er en nyoppstartet trio som gjør jazz i orgeltrioformatet. Bandet består av tre meget spennende, unge musikere som sammen byr på et forrykende og lekent samspill. Repertoaret består for det meste av tolkninger av materiale fra standardrepertoaret.

Mer pressestoff på vei- imens kan du hygge deg med disse:

 
07.12 Nasjonal jazzscene
Daniel Herskedal
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene – Victoria

Travel music from off the beaten track

Jazztuba er kanskje ikke det instrumentet den jevne musikkforbruker har det sterkeste forholdet til, men det kan det bli en endring på nå. Daniel Herskedal skubber regelboka til sides og utvider grensene for hva som skal og kan gjøres med en tuba.

Han har brukt mye tid på veien de siste årene, og hans tredje album, The Roc, ble til etter en reise til Syria, Libanon og Palestina. Med gode kritikker fra de fleste jazzblader på planeten i ryggsekken er Herskedal endelig tilbake på Victoria. En konsert full av godbiter for alle som er glad i jazz og folkemusikk fra hele verden!

Daniel Herskedal – tuba, Eyolf Dale – piano, Helge Andreas Norbakken – perkusjon, Bergmund Waal Skaslien – bratsj, John Ehde – cello

The post Daniel Herskedal appeared first on Jazz i Norge.

 
09.12 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Georg Reiss kvartett
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Svingende jazz er denne kvartettens varemerke, men de liker også å referere til andre musikk- former, som kletzmer, folketoner og latinamerikansk.

Georg Reiss cl David Skinner pno Sebastian Haugen Markussen bass Espen Rud dms

Lørdagskonsertene i Konserthuset foregår i foajeen/Glasshuset. Du får kjøpt billetter (100+avg) i skranken, eller også via nettsiden til Oslo Konserthus. Dørene åpner kl 13 og konsertstart er kl 14. Kafé i Glasshuset med muligheter for smørbrød, kaker og drikke.

The post Georg Reiss kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
09.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Hystad / Besiakov / Ulveseth / Olstad kvartett
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student
Oslo Jazzforum

Ole Jacob Hystad – saksofon Ben Besiakov – piano Sigurd Ulveseth – bass Tom Olstad – trommer

Kvartetten har spilt sammen i over ti år – både i Norge og Danmark.

Ben Besiakov er en av Danmarks fineste jazzpianister og Hystad, Ulveseth og Olstad er alle blant våre mest erfarne og rutinerte norske jazzmusikere.

Det blir jazz i et bop-influert landskap og det skal swinges hardt denne ettermiddagen.

The post Hystad / Besiakov / Ulveseth / Olstad kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 Belleville
TSJAK og Andreas Haddeland Trio
2000 entré
Belleville

Det er duket for dobbelkonsert på Belleville, Cosmopolite’s lille scene på Soria Moria!

ANDREAS HADDELAND TRIO og TORBJØRN SLETTA JACOBSEN KVINTETT spiller hvert sitt sett, med originalskrevet musikk fra tidligere utgivelser og nytt materiale. Litt om de to bandene:

ANDREAS HADDELAND TRIO Lettbeint, lyttende og lekent!

Haddeland har et sterkt formidlingsbehov, noe som kan høres på inderligheten og innlevelsen han spiller med. Han både utfordrer og griper lytteren med sine komposisjoner og særegne spillemåte. Sammen med Ulrik Ibsen Thorsrud og Lars Tormod Jenset er samspillet et så sterkt i fokus at bandet på sitt beste oppfattes som én trehodet organisme. Plateugivelsen «Tilhørighet» på NORCD 2014 fikk varm mottakelse i pressen. ”Tilhørighet” skifter sømløst mellom alvor, humor og lekenhet, og setter samspill foran enkeltprestasjoner. «…eit album det står respekt av» (Roald Helgheim, Dagsavisen) «…en trio där musikerna oavbrutet lyssnar inåt, på varandra, i nära samspel» (Johan Scherwin, Salt Peanuts)

Andreas Haddeland – gitar, Lars Tormod Jenset – bass, Ulrik Ibsen Thorsrud – trommer http://www.andreashaddeland.no/

===========================

TORBJØRN SLETTA JACOBSEN KVINTETT (TSJAK) Lydarslåttar i jazzverden

TSJAK oppsto i 2011 etter at Jacobsen hadde samlet komposisjoner han hadde skrevet gjennom det siste 10-året. Han samlet et knippe fremragende musikere og gikk i studio, noe som medførte meget gode omtaler i flere aviser. Om det første albumet «Time Layers» skriver blant annet Roald Helgheim i Dagsavisen: «[…] eit utsøkt knippe låtar, med eit ensemblespel som gjer det heile til ei vakker oppleving», og selv om uttrykket beveger seg trygt innenfor jazzsjangeren, sammenligner han musikken med folkemusikkens lydarslåttar fordi «[…] songane til denne kvintetten fangar lydaren med det same med sitt neddempa, varierte uttrykk.»

Musikken er godt forankret i jazztradisjonen, med pekere til både amerikansk 60/70-talls jazz, og et modalt uttrykk. Kvintettformatet danner en tidløs ramme for Jacobsens melodiøse og ofte rytmisk betonede komposisjoner.

TSJAK anno 2017 er: Torbjørn Sletta Jacobsen – saxofoner, Gunnar Halle – trompet, Espen Eriksen – piano, Audun Ellingsen – bass, Freddy Wike – trommer http://www.tsj.no/tsjak/

=========================== Arrangementet er støttet av FFUK og Norsk Kulturråd

The post TSJAK og Andreas Haddeland Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Rydin + Masåva
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene – Victoria

Pure and original: New jazz from Berlin to Oslo

Med soloprosjektet RYDIN har Andrea Rydin Berge allerede begeistret et internasjonalt publikum. På sitt nyeste album Heart of Gold presenterer låtskriver, pianist og sanger Berge et rendyrket og nedstrippet uttrykk. Sammen med cellist Moritz Ebert leverer Rydin historiefortellende sanger med lekenhet, alvor og humor. Plateslipp og hjemkomst feires på Victoria!

Andrea Rydin Berge – vokal og piano, Moritz Ebert – cello

Masåva skaper magi av hverdagsproblemer, drømmer, sorg og kjærlighet. Vokalist og felespiller Selma French Bolstad skriver låter i et originalt landskap mellom vise, folk og jazz, hvor ærlige tekster, fengende riff og gripende melodier kan smelte stein. Etter kort tid på banen har bandet funnet sitt eget musikalske univers og skal i januar i studio for å forevige det på plate – debutalbum kommer i 2018.

Selma French Bolstad – vokal og fele, Martin Sternberg – piano/vokal, Martin Morland – bass/vokal, Øystein Aarnes Vik – trommer/vokal

The post Uhørt! Rydin + Masåva appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 St. Edmunds Church, Møllergata 30
Joe McPhee & Paal Nilssen-Love
2000 entré
Konsertforeninga

Smalltown Superjazzz & Konsertforeninga presenterer i samarbeid med ARC OSLO:

Joe McPhee & Paal Nilssen-Love (duo) Joe McPhee (solo)

I St. Edmunds Church, Oslo, 13. desember klokken 20:00

Joe McPhee (treblås/ trompet) er intet mindre enn en friimprolegende å regne, og holder fortsatt et forrykende tempo til tross for å ha bikka 70. Albumet Nation Time fra 1970 er en oppvisning i grenseløs energi og rå kraft, en sammensmelting av musikalske uttrykk som anbefales til alle som liker sin jazz med et solid anstrøk av punktemperament.

Supertrommis Paal Nilssen-Love er heller ingen fremmed for jazzmusikk av den frie og eksplosive sorten, og har har vel til enhver tid cirka et dusin jern i ilden, blant dem The Thing, impro-orkesteret Large Unit og en liste med faste og løse konstellasjoner like lang som et vondt år.

Sammen er de dynamitt, og som duo har McPhee og Nilssen-Love samarbeidet i en årrekke og du kan jo prøve å komme deg gjennom 7xCD-boksen Candy før den store dagen kommer.

Opp med øra!

Dørene åpner 20:00

www.smalltownsupersound.com www.konsertforeninga.no www.arcoslo.com

The post Joe McPhee & Paal Nilssen-Love appeared first on Jazz i Norge.

 
14.12 Henriken
Don Randi & Quest: Good Jazzy Vibrations
2000 entré Prisen inkluderer en kopi av "Good Jazzy Vibrations"

Den 14. desember på Henriken spiller Don Randi & Quest et utvalg av sanger fra Good Jazzy Vibrations, et nytt album med instrumentale jazzversjoner av Beach Boys låter, samt andre musikalske høydepunkter fra Randis 60 år lange karriere.

DON RANDI: Don Randis karriere er som en «who’s who» i populærmusikk. Han var en del av en elitegruppe av sesjonsmusikere i LA, senere kalt The Wrecking Crew, hvor han jobbet med Elvis Presley, Frank og Nancy Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., The Jackson 5, The Beach Boys, Glen Campbell, Righteous Brothers, The Ronettes, Sonny & Cher, James Brown, Leonard Cohen, Rosemary Clooney, Phil Spector, Tim Buckley, Lee Hazlewood, på en rekke Motown-utgivelser og mye mer. Det nyeste albumet, Good Jazzy Vibrations, er en hyllest til musikken til Beach Boys’ Brian Wilson. Randi spilte på mange av de originale låtene til Beach Boys, deriblant det legendariske albumet Pet Sounds.

Du vil bli overrasket over hvor mange ganger du har hørt Don Randis hender siden 60-tallet.

QUEST: John DePatie (gitarist) møtte Don Randi i 2004 da de begge turnerte med Nancy Sinatra. DePatie har siden 1992 delt scene med en rekke andre artister som Leif Garrett, Jarvis Cocker, Richard Hawley, Little Steven, Greg Walker (Santana) og Frank Sinatra Jr. I 2013 ga duoen ut albumet Acoustimania, en samling av originale instrumentale duetter for akustisk piano og nylonstrenggitar.

H Chris Roy (bassist)

Billy Hulting (perkusjonist)

The post Don Randi & Quest: Good Jazzy Vibrations appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Tøyenkirken
Lars Klevstrand: Gå Ikke Forbi
1830 entré

Lars Klevstrand har et kjent navn i det norske musikkmiljøet og imponerer stadig, både som gitarist, skuespiller og komponist. Han har fanget publikum i en årrekke med både humor og alvor gjennom sine egne og andres låter- både alene og sammen med andre. Han er kjent for sine samarbeidsprosjekter på tvers av alle musikalske sjangere.

Til konserten «Gå ikke forbi» i Tøyenkirken 15/12 tar han med seg sine gamle venner jazzmusikerne Guttorm Guttormsen og Carl Morten Iversen som han samarbeidet med på “Riv ned gjerdene!” prosjektet på 70-tallet. Denne trioen vil gi deg en sterk og engasjerende musikkopplevelse i Tøyenkirken – en konsert med innhold!

Tøyenkirken stiller lokaler til rådighet, så det blir en stemningsfull og flott konsert. Artistene har i ekte juleånd valgt å gi overskuddet til å hjelpe fattige familier og bekjempe sult gjennom Utviklingsfondet.

Dørene åpner kl. 18:30 – Konsertstart ca. kl. 19:00. Varighet 75 min. uten pause.

The post Lars Klevstrand: Gå Ikke Forbi appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Nasjonal jazzscene
Jul på svenska & norska ? Wadenius / Andersen / Lundgren
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A beautiful acoustic take on the Scandinavian Youletide songs

Eksilsvenske og gitarnestor Jojje Wadenius fikk for noen år siden ideen om å gjøre julerepertoaret på sin egen måte med drømmetrioen Arild Andersen og Jan Lundgren. Her er staffasjen og glitteret lagt vekk, sangene er renskåret ned til kjernen, for så å bli formidlet med kammerjazzens språk. En skjør, akustisk skjønnhet gir julesangene en spesiell fredfullhet og rom for ettertanke.

Julesangene på de to platene ‘Jul på svenska’ og ‘Jul på norska’ er håndplukket av Wadenius, og her finnes både kjære klassikere og mer ukjente perler. Titlene er en aldri så liten homage til Jan Johanssons udødelige klassiker ‘Jazz på svenska’, som er et sterkt kammermusikalsk referansepunkt for alle de tre musikerne.

Ta deg en pause fra julestria og unn deg selv en varmende og beroligende julekonsert på Victoria denne desemberkvelden. Vi lover ro i sjela!

Jojje Wadenius – gitar, Arild Andersen – bass, Jan Lundgren – piano

The post Jul på svenska & norska – Wadenius / Andersen / Lundgren appeared first on Jazz i Norge.

 
16.12 Stortorvets gjæstgiveri
Magnolia jazzband
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Magnolia jazzband serverer smakebiter fra siste cd, med tittelen ”Old Fashioned Love” som gjenspeiler bandets respekt for en stolt musikalsk arv. Samtidig oppdateres arven, med originalmelodier som ”Blues for Ruth”, kompo- nert av Gunnar Gotaas og tilegnet sangerinnen Ruth Reese, ”My Visit To New Orleans”, skrevet av Børre Frydenlund og ”Mardi Gras Ball”, av den aktive australske trompetisten Geo Bull. Den lille valsen ”So Soft Your Goodbye” hørte bandet på en plate med gitaristene Mark Knop er og Chet Atkins. Magnolia feirer i år sitt 45 års jubileum!

Anders Bjørnstad tp Georg Reiss cl/sax Gunnar Gotaas tb Håkon Gjesvik pno Børre Frydenlund bjo/git/vo Sebastian Haugen Markussen bass Torstein Ellingsen dms

The post Magnolia jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
16.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Frode Nymo/Jørn Øien kvartett
1600 entré Dørsalg ? kort/kontant
Oslo Jazzforum

Frode Nymo – altsaksofon Jørn Øien – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

Frode Nymo og Jørn Øien har latt seg inspirere til å sette sammen en kvartet det oser kvalitet av! De vil spille musikk av sine store inspirasjonskilder og låtmateriale fra den amerikanske og europeiske jazzen.

Med «greatest hits låt-parade» fra Keith Jarrett, Carla Bley, Kenny Garrett, Branford Marsalis, Michael Brecker, Kenny Kirkland, John Scofield for å nevne noen, skulle dette være duket for en live-opplevelse av de sjeldne!

The post Frode Nymo/Jørn Øien kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
16.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Frode Nymo/Jørn Øien kvartett
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Frode Nymo – altsaksofon Jørn Øien – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

 
16.12 Herr Nilsen
Prima Vista Social Club – Julekonsert
2000 entré http://primavistasocialclub.com/
Herr Nilsen

The post Prima Vista Social Club – Julekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
16.12 Nasjonal jazzscene
POING Pøbeljul
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene – Victoria

Det blir ny maratonkveld fylt med glede og galskap når POING for femtende gang inviterer til et annerledes juleshow av episke dimensjoner! Scenen (og salen) fylles med sjarm, spillelyst, humor, klassiske julespill og musikk som stadig flere forbinder med jul. Som tidligere år blir trioen POING kraftig utvidet med en bande fantastiske artister på scenen, men navnene er foreløpig like hemmelige som julegavene fra mor.

Å være pøblete betyr i denne sammenhengen rampete moro, dårlig kontroll i kostymelagret, lefling med julesymboler og generell anarkistisk oppførsel, iscenesatt av tre ellers blodseriøse samtidsmusikere som her får en ventil for innestengt sceneshow, det blir vilt og veldig gøy!

Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Frode Haltli – akkordeon, Håkon Thelin – bass + mange fler!

Otherwise serious contemporary performers let all inhibitions go in this alternative Christmas concert filled with friends and craziness!

The post POING Pøbeljul appeared first on Jazz i Norge.

 
17.12 Nasjonal jazzscene
Hilde Louise Asbjørnsen ? julekonsert
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene – Victoria

Vi har fått en finfin tradisjon her på huset og nå er det faktisk på femte året Hilde Louise Asbjørnsen tar med seg en klassiker av ei juleplate til den årlige julekonserten på Nasjonal Jazzscene.

Hun har med seg et fantastisk band og helt riktig skuldersenkende stemning midt i mørketida.

Lokalet er pyntet til taket, og på scenen står vår helt egne julestjerne – Hilde Louise!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jørgen Gjerde – trombone, Atle Nymo – saksofon, Kåre Nymark jr. – trompet, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer Her kommer sitater fra de mange glimrende anmeldelsene av Asbjørnsens juleplate:

Hamar Arbeiderblad, 5/6: «Personlig stil og uimotståelig glød.»: «Hilde Louise Asbjørnsen med band tar tak i et knippe amerikanske juleklassiske og framfører dem med atskillig særpreg.»

Romerikets Blad 5/6: «Lekker leken julejazz»: «Asbjørnsen & co. tolker det hele med eventyrlig innlevelse og deilig jazzpreg. Både hun og bandet har en unik forståelse for musikken de framfører, og klarer dermed å tilføre selv velbrukt julestoff noe nytt og vitalt. Vi får også nye, vakre «Christmas is A Lullaby» i duett med Ane Brun.»

Haugesunds Avis 5/6: «Sølvguttene er greie nok når pinnekjøttet fortæres, men etter et par akevitter tror jeg nok Hilde Louise Asbjørnsen & The Orchestra skal få ta over.»

VG 6/6: «Årets beste norske juleplate.. Denne har jeg ventet på i mange år uten at jeg var klar over det.» Carl Petter Opsahl

Bergensavisen 5/6: «Hilde Louise Asbjørnsen får det til å swinge av julen. Dette er en juleplate med karakter, med både de koselige amerikanske julesangene i overraskende tapninger, og noen mindre kjente, men fine jazzspor. Hilde Louises egne, melankolske og vakre «Christmas Is A Lullaby» med Ane Bruns Billie Holiday-aktige koring og stilfull blås er årets julelåt for meg. Den skaper en fantastisk stemning i stuen – «come angel dust and candle lights, come shepherds on a winter night».

The post Hilde Louise Asbjørnsen – julekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
20.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Norwegian Great Guitars
2000 entré kr. 150,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Hallgeir Pedersen, Halvard Kausland & Staffan William-Olsson – gitar Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

 
23.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Sinatra Songbook
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student
Oslo Jazzforum

Ingar Kristiansen – vokal Roy Nikolaisen – trompet Håvard Fossum – tenorsaksofon Per Husby – piano Jens Fossum – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f. eks. Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. I stedet for å imitere, har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.

The post Sinatra Songbook appeared first on Jazz i Norge.