Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JULI 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
       
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.10 Cafeteateret
Kampenjazz og Samspill: Mongrel
2000 entré 200/150 (medlemmer av Samspill og Kampenjazz, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz og Samspill

Thomas Husmo Litleskare: trompet, Ayumi Tanaka: piano, Stian Andersen: bass, Tore Flatjord: trommer FOTO KRISTOFFER EIKREM

Kvartetten Mongrel sin plate «Thick as Thieves» ble av Roald Helgheim i Dagsavisen kåret til en av de ti beste norske jazzutgivelsene i 2016.

Mongrel skiller seg ut i den norske jazzfaunaen med musikk som består av like deler velfunderte melodier og finurlige innfall. Med medlemmer fra så ulike band som Ayumi Tanaka Trio, Karokh Dr Kay & His Interstellar Tone Scientists og Baker Hansen, er Mongrel et uekte barn av foreningen mellom den ujålete jazzen og den nyfikne utforskertrangen – hele tiden med intuitiv musisering i fokus.

Vær klar for et samspillende fellesskap uten noe spillfekteri. Kort og godt: god musikk på Kampenjazz!

Konserten arrangeres i samarbeid med Samspill International Music Network

Sjekk: http://www.mongrel.no/

 
01.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet.

Arrangeres i samarbeid med Herr Nilsen. Velkommen!

 
02.10 Kulturhuset
Magnus Murphy Bigband
1900 entré Gratis, Fri aldersgrense
Norges Musikkhøgskole

Etter snart ti år som spillende, komponerende og initiativtakende ‘storbandfyr’ danner Magnus Murphy Joelson sitt eget storband! Kvelden vil bestå av noen gamle og en god del nye komposisjoner, og dette fantastiske bandet spiller:

Camilla Hole – sopransaksofon Reidar Garthus – altsaksofon TBA – tenorsaksofon Sigrid Aftret – tenorsaksofon Tina Lægreid Olsen – barytonsaksofon

Pål Gunnar Fiksdal – trompet Lyder Øvreås Røed – trompet Richard Köster – trompet Vegard Kvamme Holum – trompet

Nils Andreas «Nilas» Granseth – trombone Andreas Rotevatn – trombone Johannes Fosse Solvang – trombone Runar Fiksdal – basstrombone

Torstein Slåen – gitar Martin Sandvik Gjerde – piano Håkon Bjørgo – bass Christian Løken – trommer

 
03.10 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle
1900 entré 100 kr for ikke-medlemmer, Fri aldersgrense
Oslo Jazz Circle

 
04.10 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazzen presenterer: Adrian Løseth Waade
1930 entré , Fri aldersgrense
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Adrian Løseth Waade har svart belte i felespill og jobber med et svært bredt spenn av prosjekter, alt fra Trondheim Jazzorkester til impro-feleduo med kollega Håkon Aase. Han er mest opptatt av å lage og spille musikk som han selv liker, og er, i fare for å pådra seg en aura av pretensjon, stor fan av dette sitatet (noe omtrentlig parafrasert) som han tror er av Bjørneboe: «Hvis man graver dypt nok ned i det subjektive, finner man til slutt noe universelt».

Adrian Løseth Waade – fiolin Aksel Westlund – gitar Håkon Bjørgo – bass

Onsdagsjazzen presenteres av Aksel Westlund og Erlend Olderskog Albertsen i samarbeid med Sagene Lunsjbar.

Stor takk til våre sponsorer Aktiv Hviit Sagene og Gruten.no!

 
04.10 Herr Nilsen
Caledonia jazzband m/Birgitte Soojin (DK)
2000 entré 200 / 150, 20 år
New Orleans Workshop Jazzclub

Caledonia har denne kvelden invitert med seg vokalisten Birgitte Soojin, som for ti år siden dro fra Nøtterøy til Køben- havn for å studere teologi. Heldigvis tok det ikke lang tid for den 33 år unge Birgitte å innse at det var mye mer moro å synge jazz. Birgitte er en vokalist og teksttolker med et vold- somt potensial. Med sin usedvanlig distinkte, litt mørke stemme innehar hun en stilsikkerhet og stemmekontroll som er sjelden. Hun har deltatt på Copenhagen Jazz Festival hvert år siden 2008, og hun har utgitt re album siden 2012. Kanskje det også dukker opp noen overraskelser på denne 35-årsfeiringen av bandet. Kom, hør og se!

Carl Petter Opsahl cl Eystein Husebye tb Håkon Gjesvik pno Eyvind Ellingsen git/bjo/vo Eellen Brekken bass Bjørn Olufsen dms

 
04.10 Nasjonal jazzscene
UHØRT! Sonoria & Les Casanovas
2000 entré Gratis!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Siena Jazz Foundation er den eldste og viktigste jazzinstitusjonen i Italia. De driver både Italias viktigste jazzutdanning og den anerkjente Siena Jazz International Summer Workshop. Vi kom i kontakt med dem igjennom European Jazz Network, og har nå gleden av å presentere et av deres spennende band på vår Uhørt-scene! Sonoria er en kvintett med improvisasjon i fokus, og i jakten på et personlig og unikt sound preparerer de instrumentene på kreative måter. Vi gleder oss til å høre hva den unge italienske generasjonen har å by på!

Alessandro Giachero – piano, preparert piano, Cosimo Fiaschi – sopransax, Dario Salerno – elgitar, eletronikk, Emanuele Guadagno – gitar, Nicholas Remondino – perkusjon

Upretenisøs lekenhet direkte til deg fra jazzens trønderske hjerte! Les Casanovas er fire superspennende unge musikere, som allerede har gjort seg sterkt bemerket med band som Megalodon Collective, Skrap og Broen. Kvartetten byr både på utbroderende strekk, spenstige riff og fengende melodisnutter. Her kan du både danse og gruble på samme tid!

Karl Hjalmar Nyberg – saxofoner, synth, Heida Mobeck – tuba, elektronikk, Martin Lie Svendsen – kontrabass, synth, Henrik Lødøen – trommer

 
05.10 Nasjonal jazzscene
Wako & Oslo Strings
2000 entré 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Wako er en kvartett med up and coming musikere fra jazzmiljøet i Trondheim. Debuten som kvartett kom i 2015, og vi kjenner medlemmene godt fra grupper som Espen Berg trio, Megalodon Collective, Trondheim jazzorkester, og Kjemilie. Nå får vi høre dem i tett samarbeid med Oslo Strings, byens kanskje mest brukte strykeensemble, som har samarbeidet med Mathias Eick, Marit Larsen, KORK, Trondheimssolistene, og mange fler.

Albumet «Modes for All Eternity» kom rett etter nyttår og er et vågalt og konseptuelt album med mye dramatikk, spenning og koblinger til figurer som Emily Dickinson og den greske lyrikeren Sapfo. I musikken til komponist og saksofonist Martin Myhre Olsen integreres de individuelle stemmene til et unikt og helhetlig sound, og til noe langt mer enn bare enda et strykekomp til jazzkvartett!

Martin Myhre Olsen – saksofon, Kjetil André Mulelid – piano, Isa Caroline Holmesland – bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen – cello, Kaja Constance Rogers – fiolin, Bárður Reinert Poulsen – bass, Simon O. Albertsen – trommer

Stringy jazz with ties to Sappho and Emily Dickinson

 
06.10 Nasjonal jazzscene
Rune Your Day
2100 entré 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Bak det lett kryptiske navnet Rune Your Day skjuler det seg en kvartett med noen av landets fineste musikere, hentet fra Bushman’s Revenge, Krokofant og Albatrosh. Bandleder Rune Nergaard er godt kjent med kraftjazz fra grensetraktene mot rocken, og har tatt med seg energien og trøkket over i et litt mer jazzete og amerikansk uttrykk. Bandet plukker fritt referanser fra historien, men vrir stoffet om til sitt helt eget. Skiva kom tidligere i år på det portugisiske kvalitetsselskapet Clean Feed og lukter svidd. Vi kan vel nærmest garantere at gutta både spiller opp til fest og fletta av oss på Victoria denne kvelden!

Jørgen Mathisen – saksofon, klarinett, André Roligheten – saksofon, Rune Nergaard – bass, Axel Skalstad – trommer

Hard hitting power jazz

 
07.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
TLE Quartet
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Terese Lien Evenstad – fiolin (NO) Anna Greta Siguardottir – piano (IS) Josef Karnebäck – kontrabass (SE) Oskar Mattsson – trommer (SE)

TLE Quartet er en norsk-svensk-islandsk gruppe som spiller musikk skrevet av jazzfiolinisten Terese Lien Evenstad. Den moderne jazzen får et nordisk uttrykk gjennom hver musikers personlige tolkning og et unikt sound av settingen med fiolin, bass, trommer og piano. Musikken pendler mellom det skjøre og det kraftfulle med både modale og frie innslag pakket inn i lyriske melodier, sterke kontraster og nordisk melankoli. Musikerne møttes på Kungliga Musikhögskolans jazzmusikerprogram i Stockholm og er aktuelle med debutalbumet Woodland i oktober. Dette feires med releasekonsert på Herr Nilsen! Terese Lien Evenstad og hennes bandmedlemmer er noen av nordens mest lovende unge jazzmusikere og en spennende ny gruppe på jazzscenen!

 
07.10 Nasjonal jazzscene
Trondheim Jazzorkester & Espen Berg
2100 entré 230/180, 18 år
Nasjonal jazzscene

Det er rart med Trondheim jazzorkester. Vi har dem på besøk på Victoria to, kanskje tre ganger i halvåret, og vi føler at vi kjenner dem, de er gamle bekjente, nære venner, vi vet hva vi får. Rent bortsett fra det faktisk ikke er slik! For ingen kjenner Trondheim jazzorkester – egentlig. Hver gang du ser orkesteret på scenen er det omskapt. Musikerne er byttet ut, musikken er nyskrevet, det er blitt et annet band. Det eneste som er likt fra gang til gang, er den eksepsjonelle kvaliteten.

Versjonen vi får møte denne gangen er bygd opp rundt Espen Berg. Pianisten, som vi kanskje først og fremst kjenner fra hans egen trio og som komponist for blant andre Trondheimssolistene, vant fjorårets Jazzstipendiat på Moldejazz og kvitterer ut med verket MAETRIX, som skal urframføres av Berg og TJO under årets festival. Vi er så heldige at vi får anledning til å høre dem i slutten av oktober, og det er en begivenhet vi virkelig ser fram til!

Kirsti Huke – vokal, Ola Kvernberg – fiolin, Marianne B. Lie – cello, Sissel Vera Pettersen – altsaxofon, Hanna Paulsberg – tenorsaxofon, Eirik Hegdal – saxofon, klarinett, Hayden Powell – trompet, Hildegunn Øiseth – trompet, Daniel Herskedal – tuba, Espen Berg – piano, Mattias Ståhl – vibrafon, Ole Morten Vågan – bass, Tomas Järmyr – trommer, Hans Hulbækmo – trommer, Tor Breivik – lyddesign

Trondheim Jazz Orchestra & Espen Berg’s commissoned work for Moldejazz 2017

 
08.10 Cafeteateret
Kampenjazz: YÜGEN Plateslipp
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Marthe Lea: saksofon, vokal, gitar, div., Håkon Aase: fele, vokal, harmonium, div., Mats Eilertsen: bass

Duoen Marthe Lea og Håkon Aase har invitert Mats Eilertsen som gjest. Sammen har de spilt inn ei ny plate, denne plata slippes selvfølgelig her på Kampenjazz. Plata med trioen utgis i oktober på Jazzland.

Yügen er en sjangeroverskridende duo, de henter like gjerne inspirasjon fra norsk folkemusikk, fra samtidsmusikk, så vel som fra indiske og andre østlige tradisjoner. Sammen beskriver deres musikk opplevelsen av enkeltøyeblikk, som når du ser trosten forsvinne i horisonten, uten å undre deg over hvor den kom fra eller hvor den er på vei.

Vær der for å oppleve det helt nye aller først på Kampenjazz!

Sjekk: https://www.facebook.com/Y%C5%ABgen-marthe-leah%C3%A5kon-aase-234911826849366/

 
11.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Bergcrantz/Jansson/Åman/Thorén
2000 entré kr. 150,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Anders Bergcrantz – trompet Lars Jansson – piano Johnny Åman – bass Anders Thorén – trommer

Trompeteren Anders Bergcrantz kommer på besøk til Oslo igjen med den grammy-vinnende pianisten Lars Jansson, bassist Johnny Åman og trommeslager Anders Thorén. Et band som hadde sin debut ifjor for et fullt Herr Nilsen.

Anders Bergcrantz anses være en av de aller største på instrumentet sitt och har spilt med en lang rekke anerkjente musikere, inkludert Dave Liebman, Billy Harper, Victor Lewis, Billy Hart, Richie Beirach, Monica Zetterlund, Stockholm Symphony Orchestra, The Symphony Orchestra at Norrlandsoperan, Adam Nussbaum, McCoy Tyner, Mike Brecker m.fl.

Gjør deg klar for et musikalsk møte med sterk energi og stor dybde.

 
11.10 Uhørt
Ian & The JazzHeads + Jamsession
2000 entré 50 kr på ticketmaster, 80 kr i døra, 20 år
Uhørt

Den britiske saksofonisten «Ian Trewhella» har vært en del av jazzscenen i UK, USA, Tyskland , Polen, Israel, Kypros og Spania før han landet i Norge. Nå er han i gang med nytt band med musikere fra Hedmark, Oslo og Aserbajdsjan.

Ian & the JazzHeads har en uhøytidelig men engasjerende tilnærming til et bredt repertoar, som omfatter egne tolkninger av ukjente standardlåter, funk, fusion og latin jazz. Ved siden av Ian på saksofon og fløyte spiller jazzhodene gitar, keyboard, bass og trommer.

CC: 50 kr i forhåndsalg; http://www.ticketmaster.no/event/547431 80 kr i døra. ID: 20-år

 
12.10 Nasjonal jazzscene
Pixel
2000 entré 230/180, 18 år
Nasjonal jazzscene

Det var et mer modent Pixel vi møtte etter tredjeplata, gullkornet “Golden Years”, der låter av singelkvalitet groovet avgårde med en god blanding av jazz og alternativ pop i bunnen, men der bandet også fant fram til vakre rom med plass til ro og kontemplasjon. Live merket vi et lite skifte der lydlandskaper og improvisasjoner var mer fremtredende enn før, men fortsatt fengende og dansbart så det holder!

Medlemmene er allestedsnærværende i norsk jazz om dagen, og Pixel fyller spillesteder langt utenfor landegrensene. Etterhvert har de blitt et tett sammensveiset band, hvor alle skriver låter og kollektivt spiller seg fram til resultatet. Pixel spiller musikk som er vanskelig å beskrive, men lett å like. Dette blir en glisefin kveld!

Ellen Andrea Wang – bass, vokal, Harald Lassen – saksofon, Jonas Kilmork Vemøy – trompet, Jon Audun Baar – trommer

Foto: Silje Kleven

Pushing the envelope

 
14.10 Glasshuset, Oslo Konserthus
D-lovely spiller Cole Porter
1400 entré , Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

D-lovely er en utvidbar trio, frontet av Gro-Marthe Dickson og Aksel Westlund, som spiller musikk av Cole Porter. Repertoaret blander kjente og kjære favoritter med mindre kjente perler fra Cole Porters lange og rikholdige karriere. Vi kan tilby en stilig og gjennomført konsertopplevelse med en nerve som får fram det beste i en av jazzens største komponister.

Gro-Marthe Dickson – vokal (NO) Lyder Øvreås Røed – trompet (NO) Aksel Westlund – gitar (NO) Håkon Bjørgo – bass (NO) Magnus Eide – trommer (NO)

 
14.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Karl-Henrik Ousbäck kvintett
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Petter Wettre – tenorsaksofon Håkan Broström – tenorsaksofon Ludvig Berghe – piano Niklas Fernqvist – bass Karl-Henrik Ousbäck – trommer

«Somewhere and Somewhen» er debutalbumet til den anerkjente svenske trommeslageren Karl-Henrik Ousbäck. Gruppen består av et utvalg av de beste musikerne innen svensk og norsk jazz. Alle er fra ulike generasjoner og med ulik bakgrunn og dette merkes gjennom musikken ved en grensesprengende, eksplosiv atmosfære.

«Five strong personalities come together in a powerful song of freedom to the future and the past of jazz music.»

Debutplaten lanseres 5. september på Nightingale Records.

Se mer og lytt på karlhenrikousback.com

 
14.10 Nasjonal jazzscene
Goran Kajfe? Subtropic Arkestra
2100 entré 230/180, 18 år
Nasjonal jazzscene

A burning hot musical stew from the 2011 winner of Nordic Music Prize.

Ta en svensk trompeter med røtter fra Balkan, bland inn et par rockemusikere, noen jazzister fra øverste hylle og smak til med noen gode klyper Sun Ra-referanser og du har Subtropic Arkestra. Goran Kajfes serverer rause porsjoner brennheit gryte til et frossent jazzpublikum!

Kajfes ble tildelt Nordic Music Prize i 2011. Et par år senere kom The Reason Why vol. 1, et cover-album breddfullt av kjærlig respektløs energi. Tittelen var et løfte om mer, og vol 2. innfridde med mer tyrkisk psykedelika, mer afro-brasiliansk varme, mer fest og kjærlighet, mer av alt! Det er derfor ikke til å stikke under stol at vi er litt småskjelvne av forventinger til tredjeplata. Hva den inneholder får vi først vite på Victoria i oktober, for da er det sleppefest. Og for en fest det kommer til å bli!

Goran Kajfes – trompet, Per “Ruskträsk” Johansson – saksofoner og fløyte, Jonas Kullhammar – saksofoner og fløyte, Tomas Hallonsten – keys, Johan Lindström – gitar, Peter Forss – bass, Johan Holmegard – trommer

 
15.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet.

Arrangeres i samarbeid med Herr Nilsen. Velkommen!

 
15.10 Cafeteateret
Kampenjazz: Alf Hulbækmos Taiga Orchestra
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Alf Hulbækmo: piano og munnspill, Håkon Aase: fiolin, Karl Hjalmar Nyberg: saksofoner og klarinett, Signe K. Emmeluth: altsaksofon og bassklarinett, Martin Miguel Almagro Tonne: gitarer, Martin Lie Svendsen: kontrabass, Hans Hulbækmo: trommer, perkusjon, sag

Taiga, or Tolga – who cares? Sibir eller Østerdalen. Opplev noe helt nytt på Kampenjazz. To av Tolgas store sønner – brødrene Hulbækmo – vil skape inderlig vakker musikk for deg. Musikerne i Taiga Orchestra er hver for seg aktive med egne prosjekter. Her samles de for å blåse liv i Alf Hulbækmo sine komposisjoner.

Musikken beveger seg mellom det skrevne og det åpne. Den tar med seg lek fra jazzen sammen med noe av det formfullendte fra kammermusikken, og en aldri så liten dose fandenivoldskhet.

Alf Hulbækmo og Taiga Orchestra inviterer til konsert, og velkommen skal du være!

Sjekk: https://www.facebook.com/spurverogkanoner

 
18.10
Uhørt presenterer: Hot Club de Norvège + Gildas Le Pape
2000 entré 275 kr, 20 år
Uhørt

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart, og har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen sjangeren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius.

HOT CLUB DE NORVEGE ble etablert i 1979, og allerede året etter startet de Djangofestivalen i Norge (1980), senere Hot Club Records (1982). De var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 90-tallet, og regnes nå internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer. HOT CLUB DE NORVEGE live er en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing, via inderlige ballader og en og annen sang. Stilistisk faller de mellom alle stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?

Gildas Le Pape (F) flyttet fra Paris til Oslo i 2007 for å oppnå drømmen sin: å bli gitarist i blackmetal bandet Satyricon. Etter mange år med innspillinger og turnéer over hele verden fant han tilbake til jazzgitaren. Han er i dag en av Norges fremste stringswing gitarister (bl.a. i duo med Stian Vågen Nilsen), og spiller også gjerne andre jazzvarianter (bl.a. med soul/groove bandet Gamma og jazzgitarduoer med bl.a. Bjørn Vidar Solli, Jacob Young, osv.).

CC: 275,- Forhåndsalg billetter: http://www.ticketmaster.no/event/549783 ID:20-år

 
18.10 HIMKOK
D-lovely spiller Cole Porter
2000 entré , Fri aldersgrense
HIMKOK

D-lovely er en utvidbar trio, frontet av Gro-Marthe Dickson og Aksel Westlund, som spiller musikk av Cole Porter. Repertoaret blander kjente og kjære favoritter med mindre kjente perler fra Cole Porters lange og rikholdige karriere. Vi kan tilby en stilig og gjennomført konsertopplevelse med en nerve som får fram det beste i en av jazzens største komponister.

Gro-Marthe Dickson – vokal (NO) Aksel Westlund – gitar (NO) Håkon Bjørgo – bass (NO) Magnus Eide – trommer (NO)

 
19.10 Cosmopolite
Emel Mathlouthi
2000 entré Bill.300/250 + bill.avg kjøpes på Ticketmaster eller kjøpes i døra., 18 år
Cosmopolite

Tunisiske singer/songwriter Emel Mathlouthi er mest kjent for sine subversive politiske tekster rettet mot opprøret i den arabiske verden, og bevegelsen mot maktmisbruk og korrupsjon. Hun er Tunisias første kvinnelige soloartist som både skriver og komponerer sangene sine selv. Musikken hennes ble nektet spilletid på radio og TV grunnet kontroversielt innhold, men hennes forbudte sanger ble likevel sirkulert over hele hjemlandet.

Emel har de klassiske arabiske divaers grasiøse og elegante fremtoning, men synger med intensiteten og lidenskapen til 60-tallets protestsangere. Hun har hentet betydelig med inspirasjon fra store navn som Baez, Björk, Bob Dylan og Sheikh Imam, og i takt med revolusjonens spredning, ble også Emel et anerkjent navn over hele den arabiske verden.

I 2015 spilte Emel Mathlouthi på Nobels Fredspriskonsert. Det var en prestisjefylt mulighet for Emel til å ære sanne helter, og hun sang for tunisisk og arabisk ungdom som har en lang kamp foran seg de kommende årene. I 2016 åpnet hun Oslo World Music Festival sammen med Kringkastingsorkesteret, og i høst kommer hun altså tilbake til Oslo for å synge forbudte sanger for oss. Denne gang med sitt andre album ‘Ensen’ som etter utgivelsen i februar 2017 mottok strålende kritikker fra anerkjent presse.

På albumet har Emel beveget seg inn på en stil som er enda mer unik, og kombinerer organiske og elektroniske lyder for å kunne produsere en plate som vil appellere til enhver elsker av nyskapning og oppriktighet.

Sjekk hennes Facebook side.

Line-up TBA

«You hear a person refusing to compromise, a searing vision founded on real risks and the necessity of truth.»
- Pitchfork «Enthralling!» 
- The New York Times «Here’s a world diva with a difference»
 – The Observer «She is mesmerizing, from mellifluous sweetness to full-throated power.» – The F.T

 
20.10 Nasjonal jazzscene
Marius Neset Quintet
2100 entré 230/180, 18 år
Nasjonal jazzscene

Marius Neset har i lang tid hatt stø kurs mot jazzens øverste sfærer, og da det toneangivende og innflytelsesrike magasinet Downbeat i 2016 pekte på 25 unge navn for framtida, var osingen den eneste europeeren på den eksklusive lista. Selv om en kanskje kan kritisere Downbeat for et litt navlebeskuende amerikansk blikk på jazzen, sier det likevel en hel del om den enormt høye statusen Neset etterhvert har fått internasjonalt!

Både som komponist og musiker trives Neset i det store formatet, og han har nylig avsluttet et omfattende prosjekt sammen med London Sinfonietta. Til Victoria kommer han med sin egen kvintett, der han blant annet har svenske Petter Eldh ved sin side. Sist de ga lyd fra seg på plate var i 2013, med det storartede albumet Pinball. Nå er et nytt på beddingen. Det er bare å glede seg!

Marius Neset – saksofon, Ivo Neame – piano, Jim Hart – vibrafon, Petter Eldh – bass, Anton Eger – trommer

New record from internationally lauded saxophone prodigy.

 
21.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Majken Christiansen kvintett
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Majken Christiansen – vokal Ove Alexander Billington – piano Stig Hvalryg – bass Frode Kjekstad – gitar Torstein Ellingsen – trommer

Majken synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Københavns mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter i Skandinavia. I Norge har hun bl.a. utgitt tre plater i eget navn, vært solist med en rekke kjente band og turnert mye for Rikskonsertene. I 2007 utga Majken CDen ‘Comes Love’ og i 2011 ble CDen ‘Speak love‘ utgit

 
21.10 Nasjonal jazzscene
Adam Baldych med Helge Lien Trio og Tore Brunborg
2100 entré 250/200, 18 år
Nasjonal jazzscene

Jazzen kan skilte med noen aldeles strålende fiolinister, Svend Asmussen og Ola Kvernberg er åpenbare eksempler, men det er vel likevel trygt å si at det ikke er det aller vanligste instrumentet i den moderne jazzmusikken. Det er litt synd, for når man spiller fiolin slik som polske Adam Baldych, er det få instrumenter som på samme måte kan dra linjene fra folkemusikk og klassisk tradisjon til jazz og pop/rock.

I det draget trives som vi alle vet også lyrikerne i Helge Lien Trio! De har hengt i hop med Baldych siden de ga ut albumet med den treffende tittelen Bridges på ACT i 2015. Nå har de fått med veteran Tore Brunborg på laget, heller ikke han en mann som er helt ukjent med vakre stemninger og rotbundne harmonier. Nå slipper de sammen et nytt album på ACT, Brothers, som skal feires denne kvelden. Oktober har aldri virket mer forlokkende. Velkommen til en varm høstkveld på Victoria!

Adam Baldych – fiolin, Tore Brunborg – saksofon, Helge Lien – piano, Frode Berg – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

Autumnal Polish-Norwegian musical summit

 
22.10 Cafeteateret
Kampenjazz: Bjørnstad/Haltli: Hæm
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Ingebjørg Loe Bjørnstad: vokal, Frode Haltli: trekkspill

foto Kjell Gunnar Polden

«Plata ‘Hæm’ til Ingebjørg Loe Bjørnstad overveldar meg. Til tekstar på kav dialækt frå Surnadal, har ho skrive eigne songar som ho og Frode Haltli på trekkspel framfører så mjukt, så sitrande vakkert, skirt og reint at eg med Vinje stemmer i at ‘her er så vent at det kan meg grøta, sjølv om eg er vaksen kar’. Det er sjeldan eg har kjend så sterkt for ei plate». Dette skrev anmelder Roald Helgheim om plata da den kom ut: «I Klassekampen kunne vi lese at «‘Hæm’ er voldsom i all sin enkelhet. Det er en langsom og hjertelig plate, som et hus med bare åpne dører som du har lyst til å være i lenge. Bjørnstad har befriende fin dialektbruk: Det rurale møter det urbane, og det stygge overlapper det flotte. Tekstene er fylt av uvante ord og en musikalitet som varmer opp hele øregangen. Og helt hæm til hjertet«.

‘Nøff said som jazzer’n sa. Vi bare slutter med: «Be here, come hæm, or be dead»!

Sjekk: http://frodehaltli.com/discography/ingebjorg-loe-bjornstad-haem/

 
22.10 Herr Nilsen
Big Band Sunday – Hans Mathisen med Sandvika storband
2000 entré 150,- + avgift, 18 år
Sandvika Storband

Big Band Sunday med Hans Mathisen. Hans Mathisen om konserten: Sandvika storband har en lang tradisjon for å invitere storbandledere og komponister som gjester, derfor er det en stor glede for meg å presentere min musikk med dette flotte bandet på denne konserten. Komposisjonene er tatt fra forskjellige konserter. Timeless Tales er et bestillingsverk til åpningen av Festspillene i Vestfold 2009 og urframført der med Marinemusikkens storband. Vi spiller 6 satser fra denne Suiten. I 2012 skrev jeg noen låter til et nytt storbandprosjekt for NRK, vi spiller 3 låter fra dette prosjektet. Og noe mer musikk fra forskjellige andre prosjekt! Velkommen til en hyggelig jazzkveld i konsertserien Big Band Sunday

 
25.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Svein Rikard Mathisen / Somebody’s Quartet
2000 entré kr. 150,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Releasekonsert for albumet Svein Rikard Mathisen – «Monsters»

Svein Rikard Mathisen (NO) – gitar, komposisjoner Søren Gemmer (DK) – pinao Paul Hinz (SE) – kontrabass Andreas Fryland (DK) – trommer

I oktober 2015 utga den norske gitaristen og komponisten, Svein Rikard Mathisen sitt debutalbum «Copenhagen Diaries» til strålende anmeldelser. Nå, i 2017 fortsetter samarbeidet med Curling Legs A/S, og han utgir nå sitt andre album «Monsters» med sitt faste band Somebody’s Quartet.

Svein Rikard sier følgende før releasen av sitt nye album: «Jeg har i de siste to år turnert med musikken fra «Copenhagen Diaries», og har samtidig hatt et mål om å skrive to eller tre nye komposisjoner til hver turne. Dette har resultert i musikken som er på platen. Musikken innehar noe av den samme oppskriften som forrige utgivelse, «Copenhagen Diaries», hva form angår. Men et mål med musikken på «Monsters», har vært å skrive noen åpnere komposisjoner, hvor improvisatørene har friere spillerom.

Polytonale konsepter blir utforsket i større grad enn tidligere, og improvisasjonene har en lekenhet nå, som bare turnevirksomhet kan få frem.

 
26.10 Cosmopolite
The Organ Club «Club7 revival»
2000 entré 350/300,- + bill.avg. Kjøpes på Ticketmaster eller i døra., 18 år
Cosmopolite

Bugge og Charles børster støvet av sagnomsuste Club7 og inviterer et knippe herlige musikanter fra en svunnen tid:

Little Earl Wilson – Vokal Susanne Fuhr – Vokal Calle Neumann -Saxofon Vidar Johansen – Saxofoner Erik Wesseltoft – Gitar Kjell Larsen – Gitar Brynjulf Blix – Orgel Miki N`Doye – Perkusjon Bugge Wesseltoft – Orgel Sveinung Hovensjø – Bass Bjørn Jensen – Trommer Charles Mena – Trommer

 
26.10 Nasjonal jazzscene
Sidsen Endresen & Stian Westerhus
2000 entré 230/180, 18 år
Nasjonal jazzscene

To av våre absolutte favoritter på den norske improscenen fant sammen under Moldejazz for noe over et halvt tiår siden og pådro seg i farten en Spellemannpris for plata Didymoi Dreams. Senere kom det svært passende titulerte albumet Bonita. For vakkert er det. Skrapende, hakkende og kaudervelsk, men også storslagent harmonisk, nært og intimt. Som om noen pusser opp katedralen mens koret står i sideskipet og synger Bach.

Sjekk ut platene, for all del. Kjøp to av hver! Men det er ikke til å komme fra at ekte improvisasjonsmusikk er best live, i skapelsesøyeblikket, når alt står og dirrer ytterst på kanten. Vi vet aldri helt hva vi får når Sidsel og Stian står på scenen, men det er slik vi vil ha det. Du også.

Sidsel Endresen – vokal, Stian Westerhus – gitar

Improvising their small cathedrals of sound

 
27.10 Nasjonal jazzscene
Craig Taborn Quartet
2100 entré 230/180, 18 år
Nasjonal jazzscene

 
28.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Hallgeir Pedersen trio
1600 entré kr. 200,- alle / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Hallgeir Pedersen – gitar Christo Stangnes – bass Tobias Solheim-Nilsen – trommer

Hallgeir Pedersen fra Øksfjord er en av de fremste gitarister Norge har fostret. Denne gangen stiller han med en «ung» trio bestående av to av de største talentene fra det kreative musikkmiljøet i Tromsø: Christo Stangness på kontrabass og Tobias Solheim-Nilsen på trommer.

Repertoaret består i hovedsak av Pedersens komposisjoner samt spesielt utvalgte standards. Publikum kan forvente seg alt fra hardt swingene jazz til funky grooves og de mer blålyriske stemninger – utført med lidenskap, kreativitet, nerve og ikke minst ærlighet. Trioens musikk tar utgangspunkt i bop-tradisjonen, ledet an av Hallgeir Pedersens sterke identitet. Fra første tone vil man kjenne igjen hans sin kreative frasering og unike uttrykksevne.

 
28.10 Nasjonal jazzscene
JASSBOX
2100 entré Gratis!, 20 år
Nasjonal jazzscene

 
29.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet.

Arrangeres i samarbeid med Herr Nilsen. Velkommen!

 
29.10 Cafeteateret
Kampenjazz: LASSEN
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Harald Lassen: saksofon, Bram De Looze: piano, Tore Flatjord: trommer, Stian Andersen: bass Foto: James Drew Turner Om ikke Kampenjazz kan komme til New York i 1970, får heller New York komme til jazzkjerka i 2017. Med kvartetten LASSEN blir det god gammeldagsklubbstemning. Harald Lassen lover oss at kvartetten «spiller musikk sterkt inspirert av 1970-tallet, av impresjonismen, av livet så langt og av mitt afrikanske alibi».

LASSENs musikk viser til fulle at de knekt koden og evner å løfte musikken opp og gi den liv i 2017. Det er driv og dynamikk i denne musikken som framføres — musikk vi kjenner fra plata «Rainbow Session» med Harald Lassen og den belgiske LABtrio.

Stian Andersen og Tore Flatjord er som et damplokomotiv i høygir. Med seg fra LABtrio har Lassen pianisten Bram De Looze, med et pianospill som er både smertelig vakkert og innholdsmessig interessant. Det er impresjonistisk, det er improvisert, … det er vakkert! Det er selve livet. Det blir klubbsøndag på Grønland – i sjælveste Kampenjazzkjerka! Sjekk: http://www.haraldlassen.com/

 
29.10 Nasjonal jazzscene
Pressing clouds passing crowds
2000 entré 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

 
30.10 Cosmopolite
Cory Henry & The Funk Apostles
1900 entré Bill.320/270 + bill.avg kjøpes på Ticketmaster eller kjøpes i døra., 18 år
Cosmopolite

Det står aldri stille når det handler om Cory Henry.

I fjor mottok han en Grammy sammen med sine kollegaer i bandet Snarky Puppy – hvor han forøvrig bidrar til en hinsides groove på både trommer, orgel og keyboards.

Albumet ‘The Revival’ ble sluppet i 2016, og nå kommer han til Cosmopolite med rykende fersk musikk fra sitt nyeste album «Takes All Time» som slippes i juli.

Cory Henry begynte å spille orgel da han var to år gammel, og har gjennom karrieren spilt sammen med både P.Diddy, Bruce Spingsteen, The Roots og Yolanda Adams – for å nevne noen. Selv om hammondorgelet blir flittigst brukt i kirker, vil Cory Henry bevise at det ikke bare er der det hører hjemme. Med røtter i gospel, jazz, soul, rock og funk lager han liv når han spiller med The Funk Apostles. Sammen mikser de det beste av de nevnte sjangrene og skaper et eget – rikt, fyldig og unikt lydbilde.

Cory Henry er ingenting annet enn en fremragende solist og en stødig kompmusiker, som virkelig kan å drive et band fremover.

Lineup:

Cory Henry – Hammond B3, lead vokal Nicholas Semrad – keyboard Adam Agati – gitar TaRon Lockett – trommer Sharay Reed – bass Denise Stoudmire – vokal Tiffany Stevenson – vokal Sjekk han på Facebook og musikken på Tidal og Spotify

 
31.10 Victoria, Nasjonal jazzscene
Kortreist
2000 entré Gratis!, 18 år
Norges Musikkhøgskole

Kortreist jazz fra Norges musikkhøgskole på Majorstuen til Nasjonal jazzscene i Karl Johans gate. Levert til Victoria på sykkel, t-bane og trikk. Dette blir det en festkveld hvor du får servert en smakebit av alt det som kokes sammen på øvingsrommene på Musikkhøgskolen.

Lysne/Eilertsen

Lysne/Eilertsen speler eigenkomponert materiale skrive for akustisk gitar og kontrabass. Musikken utforskar klanglege kvalitetar i akustisk gitarspel ved å preparere og bruke alternative stemmingar (tuninger). Desse lydane kan danne grunnlag for komposisjonar og improvisasjonar.

Jo David Meyer Lysne – akustisk gitar, preparert akustisk gitar og Mats Eilertsen – bass

Todah Rabah

Todah Rabah består av ni musikarar. Dei jobbar aktivt mellom arrangement og improvisasjon med ein eigenarta sound som blir produsert av heile seks strengeinstrument i samklang med trompet, saksofon og slagverk. Musikken er instrumental – men sangbar, moderne – men med røtter i etnisk musikk, arrangert – men uforutsigbar. Når ein høyrer Todah Rabah får ein assosiasjonar til amerikansk jazz frå 2000-talet, østlig og nordisk folkemusikk og ikkje minst nordisk jazz.

Simen Kiil Halvorsen – trompet, Rastko Obradovic – saksofon, Alexander Hoholm – bass, Raymond Lavik – trommer, Martin Gjerde – piano, Martin Nodeland – gitar, (Arne Martin Nybo – barytongitar)

Lina&Jakob

Lina&Jakob er ein utforskande duo som speler eksperimentell, lavmælt popmusikk ved hjelp av song, gitar, trompet og elektronikk.

Lina Lambertz – vokal og gitar, Jakob Eri Myhre – trompet og elektronikk