Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
APRIL 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.05 Oslo konserthus
Lille Sal Session med Knut Reiersrud & Ale Möller
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo Konserthus

I 37 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum verden rundt. Etter å ha gitt ut 16 soloplater, medvirket på ytterligere 300 utgivelser og turnert på alle verdens kontinenter, er han med sine 56 år nærmest for en levende legende å regne. Knut Reiersrud spiller blues, folkemusikk, indisk og afrikansk, i tillegg til å være en fantastisk improvisatør. Til Lille Sal Sessions tar Reiersrud med seg Ale Möller. Den svenske multikunstneren bygger sitt eget musikklandskap ut fra skildringer av ulike musikktradisjoner, og viser en enorm spilleglede og sceneutstråling.

”Knut er en av Norges beste instrumentalister, en virtuos på gitar, og en magiker på scenen. Tre store påstander, men som faktisk stemmer, alle tre. Når han i tillegg tar med seg Ale Möller, ligger det an til å bli en stor kveld for musikken i vår Lille Sal.” sier Kari Slaatsveen.

Om Lille Sal Sessions:

Denne våren inviterer radiostemme Kari Slaatsveen og artist, låtskriver og lydtekniker Martin Hagfors noen av sine favorittartister til Oslo Konserthus’ nye perle, Lille Sal.

Lille Sal Sessions skal gi artistene like stor takhøyde som det er i salen. Her skal det være rom for å prøve ut nytt materiale, hente frem musikk de vil gjøre på ny, invitere med seg gjester eller spille seg gjennom hele album.

 
03.05 Uhørt
Uhørt presenterer: Malin Røise Support: Karethe
2000 entré , 20 år
Uhørt

Malin er en singer-songwriter og soloartist fra Oslo. Inspirert av Joni Mitchell, Norah Jones og Ane Brun leverer hun originale låter i et akustisk, nedstrippet og intimt uttrykk. På scenen er hun selvakkompagnert på kassegitar og har med seg Fredrik Tollefsen på el-gitar og Paul-Oscar Bjørneskaret på bass. Røise er aktuell med utgitte debutalbum «Four Days of Inner Shreds».

 
03.05 Nasjonal jazzscene
Christian Wallumrød Ensemble
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Christian Wallumrød ensemble har alltid vært en favoritt her på huset. Selv om ensemblet nå er trimmet ned til en kvintett hører vi likevel lyden av et mye større orkester. Og for en kvalitetsgjeng dette er! I høst kom albumet Kurzam and Fulger ut på den kresne Hubro-labelen, og vi tar ikke hardt i når vi sier at det ble tatt imot med åpne armer og overstrømmende kritikker. Musikken veksler mellom perkussive og stille partier og temaer som er så vakre at man innimellom blir litt på gråten. Wallumrød er kanskje blant de mer intellektuelt anlagte komponistene innenfor dette feltet, men på Kurzam og Folger spilles det både med hjertet og magen!

Christian Wallumrød – piano/harmonium/toy piano, Eivind Lønning – trompet, Espen Reinertsen – saksofon, Tove Törngren – cello, Per Oddvar Johansen – trommer/vibrafon

 
03.05 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar: Jakob Eri Myhre
2000 entré , Fri aldersgrense

Jakob Eri Myhre er utdanna trompetist fra jazzlinja i Trondheim og har spilt i en rekke band. Han har gjort samarbeid med bl.a. Lars Saabye Christensen, Ole Henrik Giørtz, Anita Skorgan, Lina Lambertz og Jarle Bernhoft, og spiller i egne band som Donkey Small, the Harvey Steel show, The Random og One finger snap. På Sagene lunsjbar vil vi få høre han spille egne låter med venner og medmusikanter fra sistnevnte band. Velkommen!

Jakob Eri Myhre – trompet Aksel Westlund – gitar Håkon Bjørgo – bass

 
04.05 Cosmopolite
ALLAN HARRIS
2000 entré Bill.300/250+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konsert, 18 år
Cosmopolite

Allan Harris kommer denne gang med ny plate «Nobody’s gonna love you better», sjekk musikken på Tidal

Harris blir sammenlignet med de helt store sangerne, slik som Tony Bennett, Frank Sinatra og Nat ‘King’ Cole. Nettopp Tony Bennett har kalt ham ”my favorite singer”, mens CNN’s Showbiz Today har omtalt Harris som «one of the three best male jazz vocalists in the country.» I tillegg er Harris en utmerket låtskriver og gitarist, som beveger seg mellom genre som jazz, blues og rock.

Allan Harris ga ut sitt første soloalbum alt i 1993. Det fikk den talende tittelen ”Setting The Standard”, og ble den første av en lang rekke kritikerroste utgivelser. Samtidig var det mange som fikk øynene opp for hans kvaliteter som live-artist, om han nå gjør eget materiale — eller komposisjoner av Billy Strayhorn og Duke Ellington. Han har spilt sammen med en lang rekke jazz-legender, både i studio og på scenen.

I 2006 ga Allan Harris ut ”Cross That River”, som forteller historien om afro-amerikanere i det gamle vesten. Hans nyeste plate kom i 2015, og fikk tittelen ”Black Bar Jukebox”. Her hyller han mye av musikken han vokste opp med, men gjør også coverversjoner av Elton John og John Mayer. Om sin musikalske oppvekst i Brooklyn har han sagt: ”I was trained in a school of revolutionary ideas that changed the way one approached music and how to interpret it. I was groomed on Jimi Hendrix, Miles Davis, Nat King Cole, Frank Sinatra, Sarah Vaughn, Bob Dylan and Eddie Jefferson, just to name a few!”

Sjekk hans Facebook side

 
04.05 Nasjonal jazzscene
Han Bennink & Joris Roelofs
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Come for the drums, stay for the reeds

Legendariske Han Bennink fyller 75 i år, men grunnleggeren og det store, gale og vilt polyrytmisk bankende hjertet i frijazzkollektivet ICP Orchestra spiller fortsatt trommebuksene av de fleste! Nå har han slått seg sammen med den noe yngre landsmannen Joris Roelofs i det som må være den første bassklarinett/tromme-duoen vi har hatt på Victoria.

Sin – i denne sammenhengen – unge alder til tross: Jors Roelofs kan allerede skryte på seg en lang og lysende karriere. Han har spilt i bandet til Dee Dee Bridgewater, og ble håndplukket av selveste Brad Mehldau da Mehldau skulle gjøre stumfilmprosjektet Salvation Hunters. I fjor komponerte han verket Rope Dance spesielt for North Sea-festivalen – et verk basert på Nietzsches Also sprach Zarathustra.

Joris Roelofs – bassklarinett, Han Bennink – trommer

 
05.05 Kulturkirken Jakob
Daniel Herskedal ? The Roc LIVE
2000 entré 200+avg., Fri aldersgrense
Kulturkirken Jakob

Tubaisten og komponisten Daniel Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet Slow Eastbound Train i 2015. Albumet ble spilt inn sammen med Eyolf Dale (piano), Helge Norbakken (perkusjon) og TrondheimSolistene, og de har siden spilt flere titalls konserter i Europa og Asia. Konserten på London Jazzfestival i 2015 anmeldte JAZZMAN som: “A genuine triumph and a definite festival highlight”.

All About Jazz-reporter og forfatter Luca Vitali kåret konserten på Turner Sims i Southampton til årets konserthøydepunkt i 2016. Herskedal har gjort en rekke bestillingsverk, blant annet for Trondheim Jazzorkester (Moldejazz 2010), Moskvapatriarkatets Mannskor(Olavsfestdagene 2012) og BBC Concert Orchestra (London Jazzfestival 2016).

I februar 2017 kom han med nytt album: The Roc, som refererer til fabeldyret fra arabisk mytologi. Herskedal har de siste årene samarbeidet med arabiske musikere og vært på turnéer og studiereiser i Palestina, Syria og Libanon. Musikken på The Roc er dypt inspirert av disse musikalske møtene. Albumet bygger videre på Slow Eastbound Train, og er spilt inn sammen med Eyolf Dale, Helge Norbakken, Bermund Skaslien (bratsj) og Svante Henryson (cello).

De skal i vår ut på turnè hvor denne musikken skal presenteres i trioformat, kvintettformat, og i samarbeid med symfoniorkestre. De gleder seg til å spille 5.mai på Kulturkirken Jakob!

Besetning: Daniel Herskedal – tuba Eyolf Dale – piano Helge Norbakken – perkusjon Bergmund Skaslien – bratsj John Ehde – cello

 
05.05 Nasjonal jazzscene
Susana Santos Silva ? Life and Other Transient Storms
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Free-flowing all-star-band.

Sør-Europa har kanskje ikke vært kjent for å huse den aller råeste frijazzen, men det var før.

Susana Santos Silva. Den portugisiske trompetisten er et av de aller heteste navna innenfor den mer mothårsstrykende jazzen om dagen. På egenhånd og som leder for ulike grupperinger, er hun å se på festivaler og klubbscener over hele verden. Ikke minst har duoen med Kaja Draksler som vi hørte på Victoria i 2015, blitt lovprist og åpnet ørene hos kritikere og publikum.

Kvintetten Life and other Transient Storms så dagens lys da jazzfestivalen i Tampere ga Santos Silva frie tøyler til å sette sammen et band for anledningen. Resultatet er et all-star-ensemble det står gnister av!

Susana Santos Silva – trompet, flygel, Lotte Anker – saksofon, Sten Sandell – piano, Torbjörn Zetterberg – bass, Jon Fält – trommer

 
06.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Lars Jansson trio
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Lars Jansson – piano Thomas Fonnesbæk – bass Paul Svanberg – trommer

Han har spilt med norske musikere som Arild Andersn, Radka Toneff, Knut Riisnæs og Jan Garbarek og kan vel sies å være en Norges venn. Sist gang trioen spilte på Herr Nilsen var faktisk en 17. mai…

Trioen hans er en av de mest velkjente i Sverige. Fra starten av bestod den av Anders Jormin og Anders Kjellberg, deretter ble Jormin erstattet av Lars Danielsson og senere av Christian Spering.

I dag består trioen av danske Thomas Fonnesbæk og hans sønn Paul Svanberg.

Du kan lese mer om Lars Jansson her:

http://www.lars.jp/e/

Og lytt gjerne på:

 
06.05 Cosmopolite
TINARIWEN
2000 entré Bill.400/350+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konser, 18 år
Cosmopolite

I 2017 kan vi på Cosmopolite feire vårt 25-årsjublieum. Da er det særlig hyggelig å ønske gamle venner velkommen. Tinariwen er et slikt band, og har skapt magi på scenen vår hver gang de har kommet på besøk. Tinariwen har sitt utspring i Tuareg-folket i Sør-Sahara, og deler deres dramatiske historie. Bono, Carlos Santana, Robert Plant, Brian Eno og Thom Yorke fra Radiohead er bare noen av beundrerne deres.

Historien om Tinariwen starter alt i 1979, og er til tider svært dramatisk. Men fremfor alt er det sangene deres som har fengslet og fascinert mennesker over hele verden. Bandet er fra Mali, og har ofte blitt beskrevet som krigere som har byttet geværene ut med gitarer. Den duvende og drivende musikken blir gjerne kalt “ørkenrock”, der rullende rytmer og riff skaper en nesten transe-aktig effekt. Eller som Dagbladet i sin tid skrev: ”Musikken smyger seg fram som en katt på lette poter, behagelig og nesten hypnotisk.”

I februar 2017 kommer det nye albumet ”Elwan”, som er deres syvende. Denne gangen har de spilt det inn i ørkenen utenfor M’Hamid i det sørlige Marokko. Også her har de med seg gjester fra rockens verden, deriblant sangeren Mark Lanegan og gitaristene Kurt Vile og Matt Sweeney. Og fremdeles er det lyden av det grenseløse og tidløse ørkenlandskapet som dominerer musikken til Tinariwen, samtidig som yngre musikere etter hvert har blitt med på ferden.

”Tassili” fra 2012 fikk en Grammy som Best World Music Album, samtidig som verdensmusikk-magasinet Songlines kåret Tinariwen til Beste gruppe. Det siste er det mange som gjerne skriver under på, ikke minst i et møte med bandet på konsertscenen.

Forrige album «EMMAAR» fikk følgende score i Bergens Tidene (5/6), Romerikes Blad (4/6), Trønder Avisa (5/6), (5/6) og (4/6) i DagbladetVG

Sjekk dem på Tidal

Sjekk deres Facebook side

Siste konsert i Oslo var utsolgt og vi gleder oss til nok et begivenhetsrikt møte med Tinariwen.

 
06.05 Nasjonal jazzscene
Nils Økland ? Glødetrådar
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 240/190, 18 år
Nasjonal jazzscene

Nils Økland’s commission at Vossajazz 2016

Bestillingsverk er gjerne påkostede konserter med håndplukkede musikere – musikken et blodferskt resultat av komponistens kamp mot klokka og andre demoner. Det er rett og slett storveis! Dessverre har de også en tendens til å være engangsopplevelser. Enten var du der og ble servert rett fra gryta, eller så, vel… du fikk kanskje lest anmeldelsen og sett bildene. Derfor er det så fantastisk gøy å kunne gi disse verkene nytt og lengre liv.

Som nå, med Glødetrådar, Nils Øklands fantastiske tingingsverk til Vossajazz 2016!

Nils Økland er noe så sjeldent som en vaskeekte spelemann med det ene beinet i folkemusikktradisjonen og det andre i jazzen, og likevel aldri mer enn ei fiolinbue unna barokken. Han har knirket med Christian Wallumrød ensemble og bråket med Lumen Drones. For uansett om han spiller hardingfele, viola d’amore, gambe eller streit fiolin er uttrykket like glødende engasjert og musikken like blodfersk.

Vi kan ikke gi deg hele festivalfølelsen, men det er jaggu ikke langt unna.

Nils Økland – feler, Sigbjørn Apeland – trøorgel, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Torbjørn Økland – trompet, Per Steinar Lie – el-gitar, Mats Eilertsen – bass, Håkon Mørch Stene – trommer, Ørjan Haaland – trommer

 
07.05 Herr Nilsen
Big Band Sunday – Mona Veum Bækkelund med Sandvika storband & Tarjei Grimsby
2000 entré 150,-, 18 år
Sandvika Storband

Mona Veum Bækkelund er kveldens vokalist. Mona har valgt ut låter med utgangspunkt i soul musikken. Konserten ledes av Tarjei Grimsby.

Mona Veum Bækkelund er en norsk Soul/Rock vokalist av ypperste klasse. Først og fremst er hun kanskje kjent som vokalist i flere soul-/popband (events, festivaler, scene), men er også en hyppig brukt backing-vokalist (live og plateinnspillinger) på reklame- og radio-jingler, TV (Beat for Beat etc.). Mona har også gjestet flere storband samt turnert med Rikskonsertene. Etter at bandet samarbeidet med Mona høsten 2015 fant vi ut at dette samarbeidet må vi utvikle, derav kveldens konsert.

Tarjej Grimsby leder bandet for anledningen og bidrar også med sine fremragende trombone soli. Fra ham får vi høre musikk etter Frode Thingnæs. Musikk som Tarjei behersker i en slik grad at han har blitt kalt Frodes etterfølger i norsk musikk.

Velkommen til nok en hyggelig Big Band Sunday

 
09.05 Nasjonal jazzscene
Framtida i norsk jazz 2017
1900 entré Dørene åpner kl. 18.00 - Gratis!, 18 år
Nasjonal jazzscene

The future of Norwegian jazz is now.

For snart hundre år siden oppsto de første norske jazzbandene. Siden den gang har norsk jazz for lengst vokst seg ut over landegrensene og inn i alle sjangere og undersjangere. Tradjazz, frijazz, jazzrock, souljazz – det er knapt en kombinasjon som ikke har blitt utforsket her på berget. Hvordan står det til med jazzen, egentlig? Har den framtida foran seg – eller begynner den å lukte litt rart? Møt tjuetre unge, fremadstormende musikere i fire band som spiller sløy, vakker, tøff, rå, elektrisk, akustisk, gammal og ny jazz som absolutt ikke lukter rart, når Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter presenterer turneen Framtida i norsk jazz 2017!

Ensemble Eliassen er sofistikert klubbjazz med fjelljazzrusk i lomma Master Oogway blander rocka gitarriff og frie elementer I like to sleep er våken kraftjazz med trondhjemsk coolness Zenos Mode beviser at hiphop + jazz = sant!

Mer om disse bandene følger her:

Ensemble Eliassen er et åttemannsband som kombinerer sofistikert klubbjazz med lyriske melodilinjer og fjelljazzrusk i lomma. Bandet fant sammen på “rytmisk” ved Universitetet i Kristiansand, og det er lett å høre at de har vokst opp med både Molværs Khmer og Wesseltofts NCOJ samtidig som de har lånt øre til jazzhistorien i både stort og smått format. Bandleder og trompetist Idar Eliassen Pedersen har med seg en finfin besetning hvor hvert instrument trer tydelig fram i elegante arrangementer.

Idar Eliassen Pedersen – trompet, Stine Djuve – fiolin, John Rune Jakobsen – saksofon, Svend Eivind Stakkeland – keys/orgel, Johannes Bramness Vaage – gitar, Ole Andreas Undhjem Hagelia – elektronikk/sampling, Kristoffer Hanssen – kontrabass, Marius Trøan Hansen – trommer soundcloud.com/idar-eliassen-pedersen

Master Oogway er en hardtslående kvartett som kombinerer rocka riff med frie elementer. Bandet legger vekt på å formidle mektige melodilinjer med rom for spontanitet og høyenergiske utbrudd. Og til alle der ute som fryktet at gitarrocken var død: Master Oogway kan avkrefte dette stygge ryktet. Gitarrocken er slett ikke død, den har tvert i mot fått et nytt og bedre liv etter at den flyttet inn i kollektiv med nysgjerrige jazzstudenter.

Håvard Nordberg Funderud – gitar, Lauritz Skeidsvoll – saksofon, Karl Erik Horndalsveen – bass, Martin Mellem – trommer soundcloud.com/master-oogway Facebook: @master oogway

Trøndertrioen I like to sleep har definitivt holdt seg våkne på øving og konserter de siste par åra. De kombinerer kraftjazz med et overflødighetshorn av melodilinjer. Her buldrer trommeslageren i bånn i det ene partiet mens han holder tilbake og visper ut streiten i det neste. På toppen leker vibrafon og barytongitar fram linje på linje og lag på lag i elegante, røffe og coole låter. Hva er det de har i drikkevannet i Trondheim?

Amund Storløkken Åse – vibrafon, Nicolas Leirtrø – barytongitar, Øyvind Leite – trommer soundcloud.com/iliketosleep Facebook: @iliketosleepband

Zenos Mode er et Trondheimsbasert crew med rappere og jazzmusikere. Oktetten henter inspirasjon fra den førsokratiske filosofen Zenon fra Elea til rap-tekster om livets store spørsmål som ofte ikke har gode nok svar, og om menneskets tvetydige oppfatning av universet. Kombinert med en av de feteste blåserekkene nord for Sinsenkrysset og et heidundranes komp spiller Zenosianerne en god, gammal blandings av hip-hop og jazz på trøndersk (les: ujålete og hardbarka) vis.

Markus Mosgren – vokal, Malin Dahl Ødegård – vokal, Mona Krogstad – altsaksofon, Erlend Vangen Kongstorp – tenorsaksofon, Cecilie Grundt – tenorsaksofon, Øyvind Mathisen – trompet, Julian Haugland – kontrabass, Rino Sivathas – trommer soundcloud.com/zenosmode Facebook: @zenosmode

Turneen arrangeres av Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk jazzforum/Frifond.

 
09.05 Uhørt
Uhørt presenterer: Ian & the JazzHeads!
2000 entré , 20 år
Uhørt

Uhørt presenterer: Ian & the JazzHeads!

Den britiske saksofonisten Ian Trewhella har vært en del av jazzscenen i UK, USA, Tyskland , Polen, Israel, Kypros og Spania før han landet i Norge. Nå er han i gang med nytt band med musikere fra Hedmark, Oslo og Aserbajdsjan.

Ian & the JazzHeads har en uhøytidelig men engasjerende tilnærming til et bredt repertoar, som omfatter egne tolkninger av ukjente standardlåter, funk, fusion og latin jazz.

Ved siden av Ian på saksofon og fløyte spiller jazzhodene gitar, keyboard, bass og trommer.

 
09.05 Mir
Blow Out! Arashi + EnEnEn
2030 entré Billetter i døra: 150 / 100 (medlemmer) Medlemskap: 350 (inkluderer konserten og rabatter resten av , 20 år
Konsertforeninga

ARASHI Akira Sakata – sax/klarinett Paal Nilssen-Love – trommer Johan Berthling – bass

EnEnEn Eirik Hegdal – sax Tor Haugerud – trommer Michael Duch – bass

ARASHI Du skjønne milde, for en gjeng som er på den lille fliken som er igjen av det Grünerløkka vi brukte å elske – Mir. Og det er sax, trommer & bass X 2 som gjelder. Arashi betyr «storm» på japansk har vi lært, og er velvalgt i denne sammenhengen. Saksofonist Akira Sakata er en av de ledende figurene på den japanske scena. Han har vært aktiv sida tidlig søttitall og samarbeida med såpass ulike folk som Yōsuke Yamashita, DJ Krush, Sonic Youths Jim O’ Rourke, og vi møtte han sammen med Vilde & Inga på Blow Out! – festivalen i 2013. De siste par åra har han ved leilighet slått seg sammen med et par av våre favoritter fra Skandinavia, Paal Nilssen-Love og Johan Berthling. Sida midt på nittitallet har Nilssen-Love herja rundt med verdens størst navn innafor friimpro, og i band som The Thing, Atomic og Offonoff; for å nevne noen bittefå. De siste par åra har han operert som orkesterleder for sitt topptunge storband Large Unit, og vi håper også å få se mer til Pan-Scan Ensemble, som fillerista Blow Out-publikummet rett før jul. Tjafsa aldrig med Botkyrka stylee eller bassist Johan Berthling. Faste gjester vil ha gått bananas til beinharde frijazz-crews som Nacka Forum, LSB og Sten Sandell Trio. Vi forventer full føkkings bombing når orkanen Arashi tar tak denne tirsdagen.

EnEnEn Mer frijazz! EnEnEn har holdt koken noen år nå, og utgjøres av tre typer vi har stifta bekjentskap med ved flere anledninger tidligere. Saksofonist Eirik Hegdal er en rutinert utøver, som med sitt eget Team Hegdal stakk av med Spellemannspris i 2015. Ellers er han en del av velrennomerte grupper som Zanussi 5 og Trondheim Jazzorkester. I sistnevnte gjeng finner vi også trommeslager Tor Haugerud, som kan vise til nokså forskjelligarta band, som BOL&SNAH, Murmur, Transjoik og Møster. Den siste ene, og også basert i Trondheim, er bassist Michael Duch. Han er ofte å finne i fabelaktige Lemur og ikke minst er han en fremdragende solo-utøver. Drop out, turn on & tune in skiva hans fra Vigelands-mausoleet fra et par år sida, så skjønner du litt av greia.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo, Konsertforeninga og Østnorsk jazzsenter, støtta av Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

Billetter i døra: 150 / 100 (medlemmer) Medlemskap: 350 (inkluderer konserten og rabatter resten av året)

 
10.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
David Skinner kvartett
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Lars Frank – saksofon David Skinner – piano Stig Hvalryg – bass Marcus Lewin – trommer

David Arthur Skinner er en av Norges fremste swingjazzpianister, spesialiserer seg i mellomkrigsjazz fra Amerika, og er kjent for å spille virtuos stride-piano. Men Skinner har i tillegg bakgrunn fra både moderne jazz og samtidsmusikk, og har utdannelse innen klassisk komposisjon. Han trives i en gråsone mellom det tradisjonelle og det eksperimentelle, der musikkspråket stammer fra eldre jazzstiler, mens formidlingen er definitivt utradisjonell og ikke-autentisk. Nylig ga Skinner ut sin tredje solopiano-CD med egne komposisjoner.

Kveldens kvartett er en stjernesamling av musikere med solid forankring i swingjazzen, alle med evner og erfaring nok til å kunne ta uforutsigbare musikalske retninger, og dét på en underholdende måte. Lars Frank er en av Norges mest profilerte musikere innen tradisjonell jazz, og spiller med grupper som Jazzin’ Babies, Carsten Boe, Jazzombies, Ytre Suløens Jassensemble m.m. Og i Stig Hvalryg og Marcus Lewin har man et swingbandmotor som koker som ytterst få får det til å koke.

På denne konserten får vi høre både Skinner-originaler og eldre standard-låter, av blant annet Fats Waller, George Gershwin og Benny Goodman.

 
10.05 Cosmopolite
Bendik Hofseth Band ?IX ? 25 år?
2000 entré Bill.300+ bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Bendik Hofseth slapp sitt debutalbum «IX» i 1991, og turnerte med sitt da «ukjente» band, bestående av Paolo Vinaccia (trommer), Eivind Aarset (gitar), Knut Reiersrud (gitar), Audun Erlien (bass), Øystein Sevåg (keyboards) og Reidar Skår (keyboards); en av de beste «supergruppene» som noensinne har stått på en norsk scene. ”IX” ble kåret til tidenes 95. beste norske album gjennom alle tider i Morgenbladets kåring i 2011.

I seks år regjerte Bendik øverst på pop/jazz-tronen i Norge. Parallelt med dette var han en betydelig aktør på den internasjonale jazzscenen etter å ha tatt over jobben i bandet Steps Ahead etter Michael Brecker.

I 2016 hadde «IX» 25-årsjubileum, og det ble feiret med en lekker jubileumsboks. Den 10. mai står hele det originale 1991-utgaven av Bendik Hofseth Band på scenen på Cosmopolite.

De har ikke blitt dårligere.

Sjekk Bendiks hjemmeside

 
10.05 Nasjonal jazzscene
Christoph Irniger Pilgrim
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Switzerland’s best band right now.

Sveits er for mange synonymt med kvalitet, men også med noe litt mekanisk. Vi ser for oss presise urverk, ugjennomtrengelige bankhvelv og en uforstyrrelig korrekthet. Alpejazzen er derimot ofte noe helt, helt annet, og mer som fondue: gloheit, organisk og deilig.

Christoph Irniger er en av de mest spennende unge musikerene som har kommet fra Sveits de siste åra. Etter å ha fått kvessa jazzklørne i Berlin og New York, blant annet som elev av Dave Liebman, er Irniger nå tilbake i Zürich, der han styrer kvintetten Pilgrim. Musikalsk spenner det fra grublerier til ekspansive energiutblåsninger, og med gode, luftige rom der bandmedlemmene kan utfolde seg fritt. Sjekk det ut! Vi anbefaler sisteskiva Big Wheel Live på det varmeste.

Det er altfor lite oppmerksomhet rundt europeisk jazz her i landet. På tide å gjøre noe med det!

Christoph Irniger – saksofon, Stefan Aeby – piano, Dave Gisler – gitar, Raffaele Bossard – bass, Michi Stulz – trommer

 
11.05 Nasjonal jazzscene
Karin Krog ? 80!
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 270/220, 18 år
Nasjonal jazzscene

Still going strong. Norway’s queen of jazz turns eigthy!

En legende fyller år og er selv vertinne for den store festen. Vi skal boltre oss i flere av Karin Krogs prosjekter, så forvent deg en gledens kveld med mange smaker fra hennes fantastiske karriere!

Karin Krog er uten tvil en av landets viktigste jazzmusikere og har vært det siden hun debuterte med soloplate i 1964. Hun opptrådte på den aller første utgaven av Kongsberg Jazzfestival samme år og har gjennom en lang karriere stadig evnet å fornye seg. Krog har med stor utforskertrang og åpent sinn eksperimentert med vokalteknikker og elektronikk, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannprisen i jazzkategorien for plata ”Songs About This and That” med John Surman. Hun har også blitt samplet av hip hop-artisten Madlib og forvalter selv sin egen katalog. På hennes eget selskap Meantime Records utkommer også en fyldig jubileumsboks fylt med godbiter!

Norges suverene vokalveteran har lagt opp til et fyldig og fargesprakende jubileumsprogram. I kveld, i forskjellige konstellasjoner, treffer du Vigleik Storaas – piano, Morten Gunnar Larsen – piano, Tom Olstad – trommer, Terje Gewelt – bass, Staffan William-Olsson – gitar, John Surman – saksofon, Karin Krog – vokal

 
11.05 Kulturhuset, Youngstorget
Bongotorsdag #8 med Bosses Bongoband
2130 entré Gratis, 23 år

Oslos ledende instrumentale verdensmusikkdanseorkester drar i gang med en siste bongortorsdag før en liten sommerferie. Dansbar instrumental verdensmusikk til folket!

 
12.05 Cosmopolite
John Patitucci Electric Guitar Quartet
2000 entré Bill.320/270+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konser, 18 år
Cosmopolite

Det er en glede for Cosmopolite å invitere vårt publikum til en kveld med denne store musikeren. Han kommer til Torshov med sin Electric Guitar Quartet:

John Patitucci – electric bass Adam Rogers – guitar Steve Cardenas – guitar Nate Smith – drums

John Patitucci har flere ganger blitt kåret til Årets Bassist i Guitar Player og Bass Player. Han har spilt sammen med mange av de største navnene innen pop, rock, blues og jazz, og har gitt ut mer enn et dusin plater i eget navn. Han har også vunnet høythengende Grammy-priser, både som komponist og musiker. Fra midten av 80-tallet spilte han mye sammen med Chick Corea, både i hans Elektric Band og Akoustic Band. Han har også gitt ut en lang rekke kritikerroste soloplater, og samarbeidet med noen av verdens ledende filmkomponister.

I 2015 kom albumet ”Brooklyn”, der han har med seg flere av musikerne som nå kommer til Cosmopolite. Soloplatene hans er varierte, og viser en svært dyktig musiker som gjerne utforsker mange stilarter.

Sjekk musikken på Tidal og Spotify

Se hans Facebook side

 
12.05 Nasjonal jazzscene
Chris Potter Quartet
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 290/240, 18 år
Nasjonal jazzscene

Sensational jazzer with deeply groovy band

Denne konserten er en svært god anledning til å ta fram platene til den begeistrende saksofonist igjen. Jazzartsmangfoldet i katalogen er stor, men tonen er sikker; det er lett å kjenne igjen en musiker og komponist i verdensklasse! Melodibruken skulle tilsi at dette kan passe for alle, men Potter faller aldri for klisjeer eller selvfølgeligheter. Vi opplever magiske brudd og sprang, store og små, som løfter låtene til det stedet hvor smilet gror.

Med forrige besøk hos oss friskt i minne vet vi også at han er en bandleder med stødig hånd på rattet, men cool nok til at de andre får leke høylytt i baksetet. Vi spår at det blir funky og fett, episk og minneverdig, en klassisk kveld på jazzscenen!

Chris Potter – saksofon, David Virelles – piano, Joe Martin – bass, Marcus Gilmore – trommer

 
13.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Majken Christiansen kvintett
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Majken Christiansen – vokal Svein Erik Martinsen – gitar/vokal Ove Billington – piano Stig Hvalryg – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

Majken synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Det er duket for gjenhør med Majken i den populære ettermiddagskonserten på HerrNilsen.

 
13.05 Nasjonal jazzscene
Brad Mehldau Trio – utsolgt!
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 380/330 - UTSOLGT!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Small and intimate venue reunites with superstar in this year’s most exclusive encounter.

Det er flere pianotrioer som konkurrerer om tittelen “verdens beste”, men her på bruket holder vi nok en knapp på Brad Mehldau trio. Stjerner av dette formatet spiller vanligvis i langt større saler enn intime Victoria, og vi er derfor utrolig stolte og glade for at Brad Mehldau ser på Victoria som et viktig stopp på turneruta, slik at vi nok en gang kan tilby publikum årets mest eksklusive jazzbegivenhet!

Mehldau er en klassisk trent pianist, men fant fort fram til jazzen og spiller like gjerne rockeklassikere som standarder og egne låter. En nesten uanstendig god teknikk, kombinert med originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon innad i trioen, gjør Brad Mehldau trio til en opplevelse langt utover det vanlige.

Brad Mehldau – piano, Larry Grenadier – bass, Jeff Ballard – trommer

 
14.05 Nasjonal jazzscene
Brad Mehldau Trio ? ekstrakonsert – utsolgt!
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 380/330, 18 år
Nasjonal jazzscene

Oslopublikummet omfavner verdens fineste pianotrio, med én utsolgt konsert er det fantastisk å kunne invitere til en ekstra!

Small and intimate venue reunites with superstar in this year’s most exclusive encounter.

Det er flere pianotrioer som konkurrerer om tittelen “verdens beste”, men her på bruket holder vi nok en knapp på Brad Mehldau trio. Stjerner av dette formatet spiller vanligvis i langt større saler enn intime Victoria, og vi er derfor utrolig stolte og glade for at Brad Mehldau ser på Victoria som et viktig stopp på turneruta, slik at vi nok en gang kan tilby publikum årets mest eksklusive jazzbegivenhet!

Mehldau er en klassisk trent pianist, men fant fort fram til jazzen og spiller like gjerne rockeklassikere som standarder og egne låter. En nesten uanstendig god teknikk, kombinert med originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon innad i trioen, gjør Brad Mehldau trio til en opplevelse langt utover det vanlige.

Brad Mehldau – piano, Larry Grenadier – bass, Jeff Ballard – trommer

 
16.05 Cosmopolite
The Organ Club 16. mai party med Bugge Wesseltoft og venner
2000 entré Bill.300/200+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konsert, 18 år
Cosmopolite

Bugge og Charles lager The Organ Club 16.mai fest med med gjester: African Pulse

Lineup:

Taro Cooper – Slam poetry Bafana Nhaphlo – Vocal and Percussion Sidiki Camara – Vocal and Percussion Beatur – Beatbox Shannon Mowday – Saxophones Jacob Young – Guitar Lasse Weeden – Bass Charles Mena – Drums Bugge Wesseltoft Hammond B3 Følg med på orgelklubbens Facebook side

 
17.05 Oslo konserthus
Magnolia Jazzband – 17. mai-feiring i Oslo Konserthus
1600 entré 200,-, Fri aldersgrense

KOM TIL OSLO KONSERTHUS, NYT EN HYGGELIG 17. MAI-ETTERMIDDAG OG HØR PÅ STEMNINGSFULL JAZZ i Store Sal.

Magnolia Jazzband ble dannet i 1972 og er et av landets mest populære New Orleans-band, med en høyst stabil besetning gjennom årene. Bandet har turnert over det meste av Europa, med avstikkere til Singapore i øst og New Orleans i vest. Bandets hjerte ligger i den fantastiske kulturelle smeltedigelen New Orleans, Louisiana. Musikk og stil er på alle måter påvirket av dette.

Bandets medlemmer: Anders Bjørnstad, Gunnar Gotaas, Håkon Gjesvik, Torstein Ellingsen, Børre Frydenlund og Sebastian Haugen-Markussen.

www.oslokonserthus.no

 
17.05 Herr Nilsen
Prima Vista Social Club – 17.mai fest
2100 entré , 18 år
Herr Nilsen

Prima Vista Social Club – Kongelig Hoffleverandør av god stemning!

From Oslo, Norway, now touring the world! Get ready for THE most hard swingin’ band on the planet! Presenting six of the most hardworking entertainers in showbusiness. Consisting of Norway’s most exquisite horn section, a burnin’ rythm section, Svein Erik Martinsen’s seductive vocal, their mixture of jumpswing, blues, New Orleans, boogaloo, rock’n roll, funk and humorous musical gag’s has given them the reputation of beeing an extradinary «must see» live band. «Expect the unexpected!»

Erik Eilertsen – trumpet Kristoffer Kompen – trombone Håvard Fossum – sax Svein Erik Martinsen – guitar/vocal Jens Fossum – bass Torstein Ellingsen – drums

 
19.05 Cosmopolite
Orchestra Baobab
2100 entré Bill.320/280 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

10 år etter forrige album og nesten et halvt århundre etter formasjonen i 1970, er de tilbake med sitt nye album «Tribute to Ndiuga Dieng» – her på Cosmopolite!

Orchestra Baobab er et av Afrikas mest ikoniske band og skaperne av et svært subtilt, distinktivt og multi-etinsk pop sound. Helt siden bandet ble etablert i 1970 har musikken vært en smeltedigel av afro-cubanske rytmer og portugisiske melodier med elementer fra kongolesisk rumba.

Deres musikalske renessanse ble kickstartet i hjemlandet Senegal, som bidro til å gjøre hovedstaden Dakar til en av verdens mest levende musikalske byer. Orchestre Baobab produserte titalls med innspillinger før de splittet på midten av 80-tallet, men det var deres velkjente album «Ken Dou Werente» – hvilket inkluderte flere av deres mest kjente låter – som skulle skape stor internasjonal interesse. Det var denne bølgen som førte til deres triumferende reformasjon i 2001 – og siden har bandet vært i full virksomhet.

 
20.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Jonathan Kreisberg Quartet
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Jonathan Kreisberg – gitar Nitai Hershkovits – piano Matt Clohesy – bass Colin Stranahan – trommer

Jonathan Kreisberg er tilbake hos Oslo jazzforum. Denne gangen med pianisten Nitai Hershkovits og bassisten Matt Clohesy samt med Colin Stranahan på trommer – som har vært med de to forrige gangene Kreisberg har gjestet Herr Nilsen

Kreisberg er en av disse unge, nye stjernene innen jazz som etter å har turnert rundt omkring i verden både med artister som som Dr. Lonnie Smith og med sine egne grupper har fått en stor tilhengerskare av unge fans.

www.jonathankreisberg.com

 
20.05 Oslo konserthus
Pat Metheny
1930 entré 605,--705,-, Fri aldersgrense

Jazzgitaristen Pat Metheny ble født i USA i 1954 og fikk sitt gjennombrudd i 1974 i Gary Burtons kvartett. Metheny har siden gjennombruddet fremstått som en innovatør både utstyrteknisk og en musikalsk brobygger mellom jazz og andre sjangre. Han har mottatt en rekke Grammy-priser og har skrevet både filmmusikk og bøker. Han har samarbeidet med en rekke kjente navn som Chick Corea, Michael Brecker, Herbie Hancock, Joni Mitchell og David Bowie.

Han har også samarbeidet med både Jan Garbarek og Silje Nergaard. Han har hatt en rekke solo-, trio- og kvartettprosjekter, men det er først og fremst gjennom Pat Metheny Group han har definert sin musikalske identitet.

På denne konserten har Pat med seg disse musikerne: Antonio Sanchez, trommer, Linda Oh, bass, Gwilym Simcock, piano.

Pat Metheny sier selv om turneen:

“The usual process for me over these years has been the traditional scenario that flows like this; write some music, make a record, do a tour. I wanted to break that pattern a bit this time. And also, I have so much music from over the years that I almost never play, I thought it would be fun and interesting to put together a really select group of musicians who could cover the widest range of everything I have done previously and could also possibly develop into something beyond that with a lot of playing together under our belts”.

www.oslokonserthus.no

 
20.05 Nasjonal jazzscene
Jassbox
2100 entré Dørene åpner kl. 21.00 - Gratis inngang!, 20 år
Nasjonal jazzscene

A dancing celebration of club jazz at its best!

Jippi, det er den lørdagen i måneden igjen, vi gleder oss over å kunne invitere til deg til en euforisk hjemme-alene fest på jassklubben. Holm og Horne sveiver igang herlige låter fra hele regnbuen på jazzhimmelen, de beveger dansegulvet under deg og leker med sjela di. Funk, jazz og Karin Krog, swing, bop og hip hop, sørvendte saker med andre ord. Du får et herlig liveband i ellevedraget, stjernedryss som pikekyss:

Kvelden går hardt ut med fullt trøkk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse glade folk, så det er all grunn til å komme tidlig, gulvet er dekka!

 
21.05 Grefsen og Disen Vel ("Svetter'n"), Kjelsåsveien 18
The Hot White Chocolates (Konsert + Dans)
1900 entré Konsert + dans: 150,-. Kun dans (selges i døren): 50,-., Fri aldersgrense
The Hot White Chocolates

The Hot White Chocolates er et ellevemanns ensemble, som søker å gjenskape tyvetallets orkesterjazz. Gjennom bruk av instrumenter fra perioden og nøye studier av gamle opptak, er det vårt mål å få deg til å føle at du befinner deg inne i en gammel grammofon. Etter et tiårs pause, relanseres nå orkesteret. Mange av musikerne er nye, men stilen er den samme som før.

Bli med oss til vakre Grefsen og Disen Vels bygning fra 1929, for en «radiosending» som finner sted der like etter at huset ble ferdigstilt. Kringkastingsselskapet A/S, NRKs privatdrevne forgjenger, har bestemt seg for å holde en konsert i det nyåpnede lokalet, for å glede radioeiere over hele (det meste av) landet med musikk i den aller seneste stil, samt «viktige meldinger» fra kanalens sponsorer – og forhåpentligvis ingen av disse evinnelige telefonene fra misfornøyde lyttere…

Etter konserten, som varer en times tid, spiller orkesteret, samt en mindre hot-gruppe, til dans, frem til 22.00. Konsert + dans: 150,-. Kun dans (selges i døren): 50,- Billettsalget på nett stopper en time før konserten begynner.

The Hot White Chocolates is an 11-piece ensemble, that aims to recreate the orchestral jazz of the twenties. Through the use of period instruments and careful studies of old recordings, our goal is to make you think you are inside an old gramophone. After a decade long break, the orchestra is now relaunched. Many of the musicians are new, but the style will be the same.

Join us at the beautiful Grefsen og Disen Vel building from 1929, for a «radio show» taking place shortly after it was built. Kringkastingsselskapet A/S, the privately owned predecessor to NRK, has decided to throw a concert at the newly finished venue, to entertain radio owners all over (most of) the country with music of the very latest style, as well as «important messages» from the radio channel’s sponsors – and hopefully none of those calls from dissatisfied listeners…

The show is held in Norwegian. After the concert, the orchestra, plus a smaller hot group, will play for dancing, until 10PM. Concert + dance: 150,-. Dance only (pay at the door): 50,-. The online ticket sale stops one hour before the concert.

 
23.05 Mir
Blow Out! Dark Horse & Linda Olah + Olie Brice / Achim Kaufmann
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) / 350 (medlemskap + konsert), 20 år
Konsertforeninga

DARK HORSE & LINDA OLAH John Holmstöm – piano Alfred Lorinius – bass Mårten Magnefors – trommer Linda Olah – vokal

+

Olie Brice – bass Achim Kaufmann – piano

DARK HORSE & LINDA OLAH For oss som liker hesteveddeløp betyr “Dark Horse” et øk få vil satse penger på, men som på forbløffende vis likevel blir løpets vinner. Seinere har dette uttrykket blitt overført også til andre av livets viderverdigheter, men når navnet brukes på en tilbakelent, men leken og ustreit pianotrio tør vi på forhånd love et svært godt løp – noe gruppa beviste da den besøkte oss for et par år sida.

Pianist John Holmstöm er et navn som dukker opp stadig hyppigere der folk foretrekker at jazzen er bra. Den våkne musikkinteresserte vil ha fått med seg trioen hans, for ikke å glømme a-laget Y-Front. Bassist Alfred Lorinius har vært å høre på begge sider av grensegata den seinere tida. Han er ellers å finne i Casey Moir Band, Naoko Sakata Trio og ikke minst Köket, samt i gruppa Teknokrat, med Blow Out!-yndling Henrik Munkeby Nørstebø.

Mårten Magnefors spiller trommer, og mestrer Joe Hill-viser og tjollahop tjollahej i folkparken, såvel som utsøkt impro på små jazzklubber. Om en mot formodning ikke sverger til noen av delene, men derimot f.eks. er fanatisk opptatt av Kragerø, vil en ha hørt Magnefors på Gunnar Källström og Fridens Liljers tolkninger av Alf Cranners sanger. Men denne kvelden er det altså daRk hOrse som gjelder.

Denne gangen er trioen forsterka med vokalist Linda Olah, som har stått bak en rekke eksperimentelle sjangeroverskridende prosjekter de siste åra. Sjekk ut saker som Cabaret Contemporain og hennes eget hjertebarn Belle.

ACHIM KAUFMANN / OLIE BRICE Den tyske piainsten Achim Kaufmann har gjort seg gjeldende på den europeiske impro-scena gjennom årelangt virke i byer som Amsterdam og seinere Berlin. Blant flere lekkerbiskner kan trekkes fram grupper som Kamosc og Gueuledeloup Quartet, der blant annet Michael Moore inngikk, og trioen han har med Axel Dörner og Okkyung Lee. Tidligere i år ga han ut den utmerka skiva Of Tides med herværende bassist Olie Brice.

England-baserte Brice står blant annet i spissen for sin egen kvintett, i tillegg til at han kan skilte med medlemskap i gruppa til Alex Ward, duo med Tobias Delius – for bare å skrape litt i overflata. Vi lover ikke Visa från Utanmyra, men likefullt en helt sjeldent fet bass / piano-kombo på Blow Out! dene tirsdagen.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og Oslo Kommune

Musikken starter klokka 21:00.

 
24.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Anders Thorén platerelease
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Lars Jansson – piano Siril Malmedal Hauge – vokal Jacob Young – gitar Magnus Bakken – saksofon Jesper Bodilsen – bass Anders Thorén – trommer

 
24.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Scandinavian Cool Quartet
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Kristoffer Eikrem (NO) – trompet Pål Nyberg (SE) – gitar Jakob Roland Hansen (DK) – bass Andreas Fryland (DK) – trommer

Scandinavian Cool Quartet er et resultat av felles musikalske interesser på tvers av landegrensene til våre naboland. Norske Kristoffer Eikrem og svenske Pål Nyberg har begge lenge vært fascinert av musikken og arven til jazzikon Lennie Tristano (1919-1978) og sommeren 2016 bestemte de seg for å starte band sammen.

Kvartettens repetoir består av mange av Tristanos og hans elevers aller mest kjente låter og kan beskrives som avanserte linjære, samtidig svært melodiøse melodier spilt over en rekke kjente låter fra «The Great American Songbook». Improvisasjon innenfor et tydelig rammeverk står sentralt og kvartetten leverer heseblesende soloer og svingende samspill.

Kristoffer Eikrem er født og oppvokst i Molde og har siden 2008 bodd i Oslo hvor han har tatt bachelor i jazz ved Norges Musikkhøgskole. Siden 2012 har Kristoffer livnært seg som musiker og ble i 2012 kåret til «Årets Unge Jazzmusiker» sammen med gruppa Mopti og vinner av Shells Jazzstipend 2015. Kristoffer har turnert store deler av Norge, Europa, India og Japan og har har bidratt på en rekke kritikerroste album.

Pål Nyberg er født og oppvokst i Stockholm, og har sin utdanning som jazzmusiker fra konservatoriet i Amsterdam. Pål har livnært seg som musiker siden 2010, og har spilt mye rundt i Skandinavia og Europa. De siste årene har han jobbet med cooljazz-legende Jimmy Halperin.

 
24.05
My Buddy – en hyllest til Chet Baker
2000 entré , Fri aldersgrense

Hvem var Chet Baker? 24. mai kl. 20:00 kan du få noen svar på dette gjennom korte fortellinger akkompagnert av hans musikk. Det er artisten Trond Haugmark som står i bresjen for denne fortellerkonserten.

Dette er ikke noen konkurranse med Chet Baker, det er en hyllest til Chet Baker som var en av jazzens fremste utøvere i det forrige århundre. Jazztrompetisten og vokalisten dannet skole for en lang rekke jazzmusikere på 1950-tallet og de siste ti årene han levde fram til 1988. At balladene ble tryllet fram av en mann som levde et hardt liv hele veien, er nesten utrolig.

Haugmark beskriver musikken til Chet Baker som tilgjengelig og følsom. Dette er ikke vanskelig jazz. Chet Baker sang i tillegg til å spille trompet. Han forklarer at repertoaret er hentet i fra Chet Baker Sings, et album utgitt i 1954 preget av melodiøse og harmoniske melodier. Han var kanskje en av jazzens største lyrikere.

Haugmark har lenge vært fascinert av Chet Baker og hans univers der jazzens standardrepertoar framføres på en lavmelt og svært personlig måte. – Han nesten hvisket fram teksten, eller sang lavt og hest. I kvartetten sammen med pianist Helge Nysted, trommeslager Thomas Hvale, bassist John Børge Askeland og trompetist Arne Hiorth gjenskaper de dette uttrykket i Chet Bakers ånd. Hyllesten er basert på inspirasjon snarere enn imitasjon.

Haugmark ga selv ut albumet My Reverie i 2015 og kom ut med singelen Drive i 2016. I den senere tiden har han jobbet med fortellerkunst og denne produksjonen er et resultat av dette.

Ide, tekst og produksjon: Trond Haugmark Musikalsk leder: Helge Nysted Foto: Kay Arne Johansen

Sted: Teaterkjellern i Akergata 38, Oslo, http://www.teaterkjellern.no/ Konsertstart kl. 20:00. Det er åpen bar og muligheter for å kjøpe mat.

Billettpriser Forhåndskjøp: 200kr + bill.avg Student: 150kr I døra: 250kr

 
27.05 Kings Pub
Lørdagsjazz med Gamle Sandvika storband
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo søndre jazzclub

 
27.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Morten Stang Koppang kvintett
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Morten Stang Koppang – trompet/flugelhorn Dave Edge – tenorsaksofon/ barytonsaksofon Jørn Øien – piano Martin Lie Svendsen – bass Magnus Seffaniasen Eide – trommer

Morten Stang Koppang er en ung jazztrompetist med bakgrunn fra jazzlinja NTNU i Trondheim og musikkhøgskolen i Oslo.

Hans musikalske røtter er plantet i be-bop/cool jazztradisjonen der han de siste årene har beveget seg mer i retning av sistnevnte stilart.

Musikken er en kombinasjon av Stang Koppangs egne komposisjoner og standardlåter iført nye temaer.

Med på laget har han fire spennende jazzmusikere som tilsammen utgjør et stjernelag. Det er duket for en fantastisk ettermiddag på Herr Nilsen der godt etablerte musikere møter neste generasjons jazzmusikere i et forrykende samspill.

 
28.05 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet.

Arrangeres i samarbeid med Herr Nilsen.

Velkommen!