Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JUNI 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Rastko Obradovic kvartett
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Rastko Obradovic – tenorsaksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

 
01.04 Nasjonal jazzscene
Rohey – release!
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Tilstede med hele seg, sitrende engasjert, hjertenært uttrykksfullt, nerverykkende dansbart. Rohey er plateklare med sin første, en retrofuturistisk jazzpoperle som omfavner funkhistorie, soulstorhet og foroverpop. Fengende troverdighet kan være et stikkord for at vi er blitt så glade i dette bandet, fantastisk vokal pryder et dundrende smil av et band, sterke låter groover med smarte svinger, det lever, bobler og syder.

Rohey har nylig avsluttet en lang supportrunde for Jarle Bernhoft, låtene slo farlig godt an og singelen går så det suser i streamen! Vi spår dette bandet en god framtid, og feiringen av debutplata på Jazzland skjer ikveld!

Rohey Taalah – vokal, Ivan Blomqvist – keyboards, Kristian B. Jacobsen – bass, Henrik Lødøen – trommer

«Rohey’s presence was clear. All eyes were on her and all ears were on the band. Somehow, this felt old school. A throwback to the days of a dynamic band with an engaging singer. Especially young people should take note of this. Music is alive outside the internet and Rohey are keeping it real.» – Andy Collins, Scandinavian Soul

 
02.04 Cafeteateret
Kampenjazz: Live Foyn Friis
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Live Foyn Friis: vokal, David Aleksander Sjølie: gitar, Andreas Haga: bass, Øystein Aarnes Vik: trommer Foto Jacob Mark

Bandet Live Foyn Friis spiller musikk skrevet av sanger og komponist Live Foyn Friis, indie-jazz med pop-, rock- og elektronika-elementer. Bandet har spilt en rekke konserter i utlandet, og bygd seg opp et godt navn på den internasjonale jazzscenen. Med base i Danmark får du nå endelig mulighet til å høre denne norske vokalisten på hjemmebane. Studio albumene «Joy Visible» og «Running Heart» ble begge nominert til Danish Music Awards for Beste Vocal Jazz Album. Live Foyn Friis har også vunnet prisene Young Jazz Composer i Danmark og Denmark’s New Jazz Star! Etter livealbumet «With Strings» med strykekvartett, kommer oppfølgeren «Live Foyn Friis – with Aarhus Jazz Orchestra» ut i 2017. Sjekk: https://livefoynfriis.com/

 
02.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fr, 20 år
Oslo Jazzforum

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

 
03.04 Hendrix Ibsen, Vulkan 20, 0178 Oslo
JUNO
1900 entré 80,- , Fri aldersgrense

JUNO består av fem musikere fra førsteklasse på jazzlinja i Trondheim. De spiller orginale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk. Den uvanlige besetningen gir musikken et karakteristisk preg, og i landskapet blant rytmiske motiver og organisk samspill, kombineres kompleksitet og fengende lekenhet.

Thea Ellingsen Grant, vokal Malin Dahl Ødegård, vokal Mona Krogstad, tenorsaksofon Georgia Wartel Collins, kontrabass Ingvald Vassbø, slagverk

 
03.04 Herr Nilsen
David Arthur Skinner
2000 entré , Fri aldersgrense
Herr Nilsen

CD-slipp konsert for Skinner Plays Skinner på Losen Records Solo piano med David Arthur Skinner som spiller egne komposisjoner.

 
04.04 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle: Samtale med Harald Bergersen
1900 entré Billetter selges i døren, 100 kr for ikke-medlemmer. Dørene åpner kl. 18.30., 18 år
Nasjonal jazzscene

Harald Bergersen (f. 1937) er en nestor i norsk jazz (saksofon, fløyte, klarinett). Han begynte i 1950-tallets orkestre ledet av Kjell Karlsen, Rowland Greenberg og andre, foruten å ha ledet egne band.

Han har også spilt i Oslo Filharmoniske Orkester (1966–68) og Kringkastingsorkesteret (1970-1979). Denne kvelden intervjues han av Harald Opheim om sin jazzkarriere; samtalen er rikelig illustrert med musikkeksempler.

Arrangør er Oslo Jazz Circle, likevel kan du bruke vårt sesongkort, velkommen!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. Nå holder de møtene sine hos oss! Hver første tirsdag i måneden blir du ført gjennom jazzens dypeste irrganger og opp i lyset. Mer info på www.ojc.no

 
04.04 Deichman, Schous Plass 10
Plateslipponsert: Jon Irabagon/John Hegre/Nils Drønen + Jean-Philippe Gross
2000 entré 100 kr cash, Fri aldersgrense
Dans for voksne

Denne kvelden bør det knyttes store forventninger til for alle med et fnugg av interresse for musikk av hvileløst nysgjerrige folk fra øverste hylle.

Den amerikanske sax-giganten JON IRABAGON har møtt Jazzkammers JOHN HEGRE (gitar) og NILS DRØNEN (trommer). Sånt blir det plate av. Bra plate! Innspilt i Fukuoka og Berlin og utgitt på eksklusive RUNE GRAMMOFON: Axis. Den skal selvsagt slippes, og DANS FOR VOKSNE har fått æren av å arrangere konserten.

Plateanmeldelse kan du blant annet lese her:

http://jazzinorge.no/anmeldelse/velsmurt-kaos/

Som om ikke det var nok, kommer franske JEAN-PHILIPPE GROSS samme dag! En av John Hegres samarbeidspartnere i andre prosjekter. Han spiller på en Serge modular-synth. Det er helt greit å kalle det han spiller støy, men når du hører ham spille kommer du kanskje til å ønske deg et bedre begrep. Det gjør i hvert fall vi.

JON IRABAGON er en av de mest markante saxofonistene i USA for tida. Vi veit det låter pompøst, men denne gangen er det faktisk ikke tull. Bak seg har han prestisjetunge priser og samarbeid med bl.a. Kenny Wheeler, Dave Holland, Herbie Hancock og Billy Joel (at dette navnet noen sinne skulle nevnes i Dans for voksne-sammenheng…), bare for å nevne noen. En ting som kjennetegner ham er musikalsk fleksibilitet, og en nysgjerrighet som har fått ham til å bevege seg fritt fra postbop til fri improvisasjon til avant country til doom metal…

JOHN HEGRE er halvparten av det legendariske Jazkamer og en tredjedel av det snart like legendariske Noxagt – når han ikke er på turné i Sørøstasia, Mexico eller et annet sted som stort sett er langt herfra. Han har et utall intarnasjonale samarbeid bak seg, men den han har spilt lengst med er trommeslager NILS DRØNEN, som også er med i flere andre av Hegres mange prosjekter.

Som flere andre som jobber musikalsk med lyder som ikke nødvendigvis er toner, er JEAN-PHILIPPE GROSS opprinnelig trommeslager. Akkurat det er litt interessant, men kanskje ikke så rart, siden det som utforskes og utnyttes musikalsk ofte er slikt som har med timing og dynamikk å gjøre, og fysikalitet og teksturer. Nettopp slikt trommiser ofte er opptatt av. Av en eller annen merkelig grunn sier man ofte ikke at de spiller støy. Han samarbeider med andre internasjonale størrelser, som Jean-Luc Guionnet, Axel Dörner, Jérôme Noetinger, Clare Cooper eller Will Guthrie, turnerer flittig, med konserter i USA, Japan og Vietnam foruten Europa. Han lager mye musikk til danseforestillinger, og er for tiden gjestekunstner i Bergen. Han har selvsagt gitt ut en drøss med plater. De skal ikke slippes her, men den siste har tittelen: Hold kjeft, drittunge!

Konserten arrangeres av Dans for voksne. Den koster 100 kr. Ta med kontanter.

http://dansforvoksne.no

http://jonirabagon.com

http://jeanphilippegross.wordpress.com

http://www.runegrammofon.com/artists/irabagon-hegre-dronen/rcd2190-irabagon-hegre-dronen-axis-cd-lp/

 
05.04 Oslo konserthus
JazzAkademiet – KJELL ERIKSENS SEPTETT & «JAZZÅDU»
1900 entré 390,-, Fri aldersgrense

JazzAkademiet med KJELL ERIKSENS SEPTETT & «JAZZÅDU» i Lille Sal.

MUSIKKEN VAR AV EINAR SCHANKE

Geir Hauger, trompet, Tore Krok Nielsen, altsax, Bjørn Barlo, tenorsax, Jon Bakkelund, barytonsax, Kjell Eriksen, piano, arrangementer, Stig Adolfsen, bass, Christian Lund, trommer. Vokalgruppa «Jazzådu»: Nanna Sandal, Sissel Viggen, Knut Onstad, Dagfinn Eckhoff og Helge Fløtten.

Revykongen Einar Schanke (1927–1992) ville ha fylt 90 år denne våren i 2017 – og det er grunn til å feire ham! Unge Schanke startet sin karrière som jazzpianist 1945–55, men fant raskt sin plass ved byens revyscener. Han ble kapellmester på Chat Noir og Det Norske Teatret, og startet ABC-teateret i 1967. Mange komposisjoner bar preg av hans jazzbakgrunn. I 1979 ga Egil Kapstad / Bjørn Johansen kvartett ut en LP med Schankes musikk – og i 1996 kom albumet «Nevergreens» ut med eldre opptak gjort med eget storband. Denne gang står Kjell Eriksens septett og vokalgruppa «Jazzådu» for hyllesten – assistert av Andreas Diesen med et utvalg av gode anekdoter.

www.oslokonserthus.no

 
05.04 Nasjonal jazzscene
Joey DeFrancesco and The People
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 300/250, 18 år
Nasjonal jazzscene

Smoking hot organ jazz

Det ble fest forrige gang og det blir garantert fest igjen når orgelsjefen over alle orgelsjefer kommer tilbake til Victoria. Joey DeFrancesco begynte sin karriere i tenårene og ble tidlig plukket opp av Miles Davis og tatt med på Europa-turné. Inspirert av mesteren begynte han også å spille trompet, og han synger i tillegg svært bra. Men bak en B3 er han helt uten konkurranse. En fargerik opplevelse i både i solospill og som raus trioleder.

Jason Brown er en eksplosiv trommeslager med en hard swing og typisk New York-selvtillit! Hos gitarist Dan Wilson skinner bakgrunnen fra gospel og interessen for brasiliansk musikk sterkt gjennom. Siden sist har også down under-saksofonist Troy Roberts kommet med på laget. Sammen er de The People!

Dette lille, store bandet vil garantert slå deg i bakken, det er klassisk orgeljazz servert så ferskt og rytmisk at det ryker!

Joey DeFrancesco – orgel, trompet, Dan Wilson – gitar, Troy Roberts – saksofon, Jason Brown – trommer

 
06.04 Nasjonal jazzscene
Mette Rasmussen Quintet
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Intense saxophone-driven free jazz drum ‘n’ bass

Når du velger å stille opp deg opp foran et godstog av en rytmeseksjon, bestående av fire av Europas fremste frijazzere, ja, da skal du vite at du har trøkk i hornet. Akkurat dét er ikke noe problem for Mette Rasmussen. Den Trondheims-baserte dansken blir stadig vekk sammenlignet med legendariske Albert Ayler, og den samme energien og intensiteten er til stede i alt hun gjør, enten det er på egen hånd eller med Fire! Orchestra eller Trondheim jazzorkester.

Mette Rasmussen er et av de aller største talentene i nordisk jazz om dagen. Da kvintetten spilte under Copenhagen Jazz Festival i fjor, var Berlingske Tidende opprømt: “Hvis nogle skulle tro, at freejazzen er et udpint kapitel, så blev det da lige fastslået, at den hårdtprøvede stilart hverken mangler nyt blod, publikum eller begejstring.”

Mette Rasmussen – saksofon, Torbjörn Zetterberg – bass, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Raymond Strid – trommer, Paul Lytton – trommer

 
08.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Petter Wettre Next Generation 2.0
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Petter Wettre – saksofon Erlend Slettevoll – piano Julian Haugland – bass Erik Kimestad Pedersen – trompet Karl Henrik Ousback – trommer

Petter Wettre Next Generation 2.0 er et nytt prosjekt som har oppstått som et resultat av et ønske om å bringe inn en ekstra blåser i Wettres musikk – en trompetist. Dette er den nye generasjon musikere innenfor melodiøs post bop jazz. Medlemmenene kommer fra de nordiske lands ypperlige musikk- utdanningsinstitusjoner; Rytmisk i København, Musikhøgskolan i Stockholm og Jazzlinja i Trondheim.

 
08.04 Nasjonal jazzscene
Tomasz Stanko New York Quartet
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Poland’s grandmaster of jazz

I likhet med et av sine tidlige forbilder, Miles Davis, har Tomasz Stanko en egen begavelse for å sette sammen band, og med New York-kvartetten har han truffet blink igjen! 75-årige Stanko har alltid hatt en transatlantisk karriere, men for noen år siden tok han steget helt ut og flyttet til New York. Her tok det ikke lang tid før han hadde samlet sammen et lag av yngre, men garvede musikere, og i 2013 kom albumet Wislawa ut til mye åtgaum i jazzpressen.

I denne settingen får Stankos lett melankolske tone og europeiske stil brynt seg på klassisk amerikansk energi og dynamikk. Utgaven som kommer til Victoria har med Alexi Tuomarila fra Stankos Dark Eyes-kvintett og Reuben Rogers, som vi kjenner fra trioen til Joshua Redman. Sterke navn som gjør oss ekstra forventningsfulle!

Tomasz Stanko – trompet, Alexi Tuomarila – piano, Reuben Rogers – bass, Gerald Cleaver – trommer

 
09.04 Cosmopolite
«Usiko» Busi Ncube
2000 entré Bill.150 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Global Oslo Music har den store gleden av å annonsere sitt nye bestillingsverk USIKO av BUSI NCUBE. Verket urfremføres som åpningskonserten under Vossa Jazz 2017 7. april og følges opp med Oslo-premiere 9. april.

Busi Ncube fra Zimbabwe har gjennom tretti år befestet seg internasjonalt som en av Zimbabwes fremste artister og ambassadør for musikktradisjoner fra hjemlandet, sunget på flere språk man finner der som Sindebele, Shona og Chewa.

Med verket «Usiko» har vi bedt Busi Ncube å forske i musikktradisjoner og tradisjonelle instrumenter man finner i Zimbabwe, med særlig vekt på det rike omfanget av rytmer som eksisterer. Mbira og rytmeinstrumentene hosho og amahlwayi får i denne sammenheng en sentral plass og gjennom nye bruksmåter plasseres i en moderne kontekst gjennom å utvikle et akustisk og elektrisk/elektronisk lydbilde.

Det musikalske materialet er samtidig en crossover av uttrykk der tradisjoner fra Zimbabwe møter sørafrikansk jazz med vekt på polyfonisk sang – utviklet i townshipene der – i tråd med Ncubes interesse for den særegne klangen disse frembringer.

Lineup: Antonio Torner – trommer Dag Pierre – gitar Olav Torget – gitar Petter Barg – bassgitar Raymond Sereba – perkusjon Siphathisiwe Ncube – vokal Sibusiso Mhlanga – vokal Carmen Hwarara – vokal

 
11.04 Mir
Blow Out! Phil Minton Swedish Quartet + Ido Bukelman solo
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) , 20 år
Konsertforeninga

PHIL MINTON SWEDISH QUARTET Phil Minton – vokal / trompet Lars-Göran Ulander – sax Sven Öberg – trommer Elsa Bergman – bass

IDO BUKELMAN SOLO banjo / gitar + +

Påska er for kyllinger og Blow Out! durer utfortrødent videre med en lineup både som slukker sorgen og er verdt stor oppstandelse.

PHIL MINTON SWEDISH QUARTET Den engelske trompetisten og vokalkunstneren Phil Minton har holdt gang i den sida 1955, intet mindre. Fra han plukka opp hornet har han passa på at jazzen er fri, og inspirert – og spilt med – de fleste store navna innafor improscena både i og utafor Europa (sjekk ut gamle frikete greier som the Orckestra, så vel som nyere ting han har gjort sammen med bandet Speak Easy og folk som Mats Gustafsson og Okkyung Lee) I 1969 bodde han i Umeå hvor han danna en kvartett i sitt eget navn og spilte inn den sagnomsuste Up Umeå, sammen med et knippe svenske cool cats.

Saksofonist Lars-Göran Ulander var også med den gangen for snart 50 år sida, så også denne kvelden. I tillegg til å være en kjent radioprofil i vårt naboland i øst har han også gjennom en menneskealder spilt med alt fra den svenske guru Palle Danielsson, via Berndt Egerbladh til våre hjemlige Paal Nilssen-Love og Per Zanussi.

Trommis Sten Öberg har også vært på veien en stund – han kompa for Dexter Gordon som en del av overnevnte Egerbladhs band på jazzfestivalen i Umeå i 1968, schwamener? Seinere har han holdt edgen der oppi Botniska viken og deltatt i fete konstellasjoner både på scene og på plate.

Framtida representeres av bassist Elsa Bergman, som blott var et glimt i sin bestemors øye da Up Umeå blei spilt inn. Likevel har hun allerede satt avtrykk i dagens jazzmiljø, gjennom egne band, som en del av det formidable Anna Högbergs Attack, som ga oss aural rundjuling her på Mir for et par år sida, for ikke å glømme trioen hun spilte i sammen med Paal Nilssen-Love og Sten Sandell på festivalen vår i fjor.

IDO BUKELMAN SOLO Den israelsk-fødte – og nå Berlin-bosatte – banjospiller / gitarist Ido Bukelman gjør sin første Blow Out!-opptreden denne tirsdagen. Han er involvert i en rekke særs eksperimentelle og kule greier, både i sammen med andre og på egenhånd. Blant samarbeidspartnere finner vi store navn som brasilianske fusion-faderen Airto Moreira, tyske Günter Sommer og venner av oss, som Axel Dörner, Frode Gjerstad og Ståle Liavik Solberg. De siste åra har han i økende grad operert aleine, som i kveld der han spiller et solo-sett.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, Østnorsk jazzsenter, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet. Hurra!

Billetter i døra: 150 / 100 (medlemmer) Medlemskap: 350 (inkluderer konserten og rabatter resten av året)

 
12.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
The Workshopaholics
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Ny onsdagskveld med konseptet ”The Workshopaholics” i regi av gitaristen Staffan William-Olsson. Tightere enn en jam session, friere enn et rehearsal band og med besetningen trompet, tenorsaksofon, trombone, barytonsaksofon, gitar, bass og trommer. Staffan skriver repertoaret og hver gang med forskjellige musikere i et aldersspenn fra 25 til 79 år.

Richard Köster – trompet Rastko Obradovic – tenorsaksofon Christian Jaksjø – trombone Harald Bergersen – barytonsaksofon Staffan William-Olsson – gitar Ole Marius Melhuus – bass Magnus Eide – trommer

 
14.04 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
MESC + Kjetil Jerve / Andreas Wildhagen duo
2000 entré , Fri aldersgrense
TBA

the weirdest band in Copenhagen visits Oslo! mesc started only 4 years ago, yet they have reached an almost cult-status among a very intern audience with there radical and impossible style of anti-playing.

The members of mesc are:

Erik Kimestad – drums Magnus Oseth – soprano saxophone Mads Egetoft – electric bass

This night will also feature the astonishing Kjetil Jerve and the amazing Andreas Wildhagen playing a duo performance. There will not be a piano for the piano-player Kjetil. How is he gonna solve this intricate task???

 
15.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Siril Malmedal Hauge/Jacob Young kvartett
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Siril Malmedal Hauge – vokal Jacob Young – gitar Martin Lie Svendsen – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Siril Malmedal Hauge & Jacob Young er en kvartett bestående av vokal, gitar, bass og trommer. Sammen tolker de ulike populære og upopulære melodier, standards og orginalkomposisjoner i et ærlig og gjennomsiktig format.

 
16.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen – påskespesial
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

 
19.04 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Billy Meier + Zulu
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis inngang!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Uhørt! is a concert series with young jazz talents.

Billy Meier drar deg med på en intergalaktisk reise fylt med energiske og sprudlende grooves, fripartier, riff og melodier. Fra det sårbare nære til det humoristisk distanserte. Jazz, spacerock, impro, hiphop, roots og psykedeliaen du hører, er en hyllest til den sveitsiske ufo-teoretikeren Eduardo Albert «Billy» Meiers liv og utflukter.

Henriette Eilertsen – fløyte, synth, Hans P. Kjorstad – fele, Sander Eriksen Nordahl – gitar, Martin Morland – bass, Ivar Myrset Asheim – trommer

Med energisk og moderne jazz vil dette Stavangerbandet vinne hodet og føttene dine over til den glade siden. Zulu Sextet er ledet av trompetisten Ndabo Zulu som vikler inn sør-afrikanske lyder og rytmer, og gir deg overbevisende, hardtswingende verdensjazz!

Ndabo Zulu – trompet, Mathias Hagen – saksofon, Martin Nodeland – gitar, Håvard Ersland – piano, Vidar Starheimsæter – bass, Trond-Martin Tanke – trommer

 
20.04 Nasjonal jazzscene
Knut Riisnæs Quartet
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Big, joyous tenor sound transporting tradition

Knut Riisnæs er en bauta blant norske jazzsaksofonister, og med ny plate i fjor beviste kvartetten hans at det er mer enn nok av vitalitet og spilleglede igjen. «…et nytt album fra Knut Riisnæs vil alltid være en norsk jazzbegivenhet, og er det også denne gang.» sier Terje Mosnes om plata på Jazzinorge.no. Inspirasjonen og noe av materialet er hentet fra den klassiske 60- og 70-tallsjazzen, og bandet går uanstrengt fra hard swing til total tonekontroll og følsomhet. De friske tonene er originalmateriale av bandmedlemmene, låter av kjente jazzmusikere og enkelte standarder fra «The Great American Songbook».

Gled deg til en inspirert kveld med en kvartett på hugget. Historieformidling av beste merke!

Knut Riisnæs – saksofon, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Tom Olstad – trommer

 
21.04 Cosmopolite
Loud Jazz Band
2000 entré Bill.200/150 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

CD release konsert for «The Gian Against The Girl» som ble spilt inn høsten 2016.

Loud Jazz Band ble startet i 1989 og består av norske og polske musikere.

Bandet har holdt konserter på festivaler og klubber i Polen, Tyskland, Bulgaria og Norge og har gitt ut 10 CDer hvor platen «4 Ever 2 U» ble nominert til polsk spellemannspris.

Loud Jazz Band spiller moderne jazz bygget på fusion, men med et relativt akustisk lydbilde. Sterke melodier i et variert landskap, med impulser fra norsk og polsk etnisk musikk er kjennetegnet for musikken som spilles. Musikernes personligheter er sterke stemmer med forskjellige uttrykk, og alle bidrar til en interessant helhet. Man hører jazz med spor av rock, folkemusikk, kammermusikk og improvisasjon.

Lineup:

Miroslaw Kaczmarczyk – gitar Even Kruse Skatrud – trombone Wojtek Staroniewicz – sax Pawel Kaczmarczyk – piano Kristian Edvardsen – bass Ivan Makedonov – trommer Sidiki Camara – perk Olga Konkova – synth

 
21.04 Nasjonal jazzscene
Trondheim Jazz Orchestra & Ole Morten Vågan
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

The ever-evolving band has got new musical director

Det sitrer alltid i oss når vi vet vi skal få Trondheim jazzorkester på besøk. Nå er det Ole Morten Vågan som har fått lov til å lage sin versjon av orkesteret. Han har samlet sine musikalske helter til å forvalte sin rytmiske, rungende og fengende sprettjazz, fra full kontroll og intime klanger til frislepp av sterke personligheter som alle vil tegne sin del av kartet. Denne konserten har vært en stor suksess fra premieren på Trondheim Jazzfestival til Jazzahead i Bremen fikk full bakoversveis og tårer i øynene.

Ole Morten Vågan er en av Norges mest ettertraktede bassister. Med kvintetten MOTIF har han siden 1998 fremført sin egen musikk over hele verden. Nå kommer TJO og Ole Morten Vågan endelig til oss og viser hvor jazzkabinettet skal stå!

Sofia Jernberg – vokal, Eirik Hegdal – saksofon, klarinett, Kjetil Møster – saksofon, klarinett, Espen Reinertsen – saksofon, bassklarinett, Eivind Lønning – trompet, Øyvind Brække – trombone, Øyvind Engen – cello, Ståle Storløkken – synther, Oscar Grönberg – piano, Gard Nilssen – trommer, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Ole Morten Vågan – bass, komposisjoner

 
22.04 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Dørene åpner kl. 13.30. Billetter selges i døren: 50/20, Fri aldersgrense
Nasjonal jazzscene

True youth, truly free jazz!

Vårens siste Barnas jazzscene, denne gang med gjester fra Sør-Amerika! Våre unge jazzmusikere fra Barnas jazzhus samarbeider med andre jazzspillende barn i mange ulike land, og på denne konserten får de besøk av venner fra en musikkskole i Barquisimeto i Venezuela. De langveisfarende gjestene skal dele scenen med Barnas jazzhus egne talentfulle musikanter, som er i alderen 8 til 14 år, men som allerede har opparbeidet seg solid sceneerfaring, både her på Victoria og på jazzfestivaler i Norge, Tyskland og Japan.

De unge musikerne er alle tilknyttet Improbasen, som er et senter for utvikling av unge jazztalenter. Improbasen er lokalisert i Oslo, men elevene kommer fra hele Østlandet, og basen knytter også til seg talentfulle unge utøvere fra andre deler av landet, i tillegg til å være involvert i opplæringsprosjekter i mange europeiske land, samt i Asia og Sør-Amerika. Så musikkglade Oslo-boere oppfordres herved: Ta barn og ungdommer med dere på konsert! Dette er en perfekt anledning til å la unge mennesker få oppleve jazz live og møte dyktige og samspilte unge musikere på egen alder. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Barnas jazzhus er støttet av Norsk kulturråd og av Sparebankstiftelsen.

 
22.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Tomas Janzon trio m/ Essiet Okon Essiet & Chuck McPherson
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Tomas Janzon – gitar Essiet Okon Essiet – bass Chuck McPherson – trommer

Tomas Janzon er en profilert utøver med base i New York som har spilt over hele verden. Innspillingene hans er med musikere som Billy Higgins, Sherman Ferguson, William Henderson, Tony Austin og Ben Dixon.

Tomas Janzon Trio er en sjelfull godbit som graver dypt i tradisjonen, men som samtidig opprettholder pulsen av den moderne, urbane jazzscenen.

Essiet Okon Essiet har en plass blant gigantene gjennom sitt arbeid med Art Blakey, Abdullah Ibrahim, Bobby Watson og flere og bidrar til lydbildet gjennom sin virtuose og energiske spillestil.

Chuck McPherson, sønn av altsaksofonist Charles McPherson og elev hos trommeslagere som Billy Higgins, Max Roach og Art Blakey, har turnert med musikalske storheter som Freddie Hubbard, Roberta Flack, Harold Land og mange flere.

“New York-based guitarist Tomas Janzon plays tasty renditions…original territory …with soulful authority.“ -Bill Milkowski, JazzTimes

“With Janzon’s velvet-like textures floating as if on water, the quartet’s music moves with soul.” -Jim Santella, LA Jazz Scene

«…the guitarist’s subtle, feeling way with a melody.» –Michael Steinman, Cadence

«His caution, his truly impressive and emotional charisma turns every piece into a feast. Guitar jazz has rarely been this beautiful.» -Alexander Schmitz, Jazz Podium, Germany

 
22.04 Cosmopolite
LURA
2100 entré Bill.300/250+ bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Lura er artistnavnet til Maria de Lurdes Pina Assunção, som er vokst opp i Lisboa i Portugal. Begge foreldrene hennes er fra Kapp Verde-øyene, noe som senere har hatt avgjørende betydning for hennes musikalske utvikling. Hun deltok på sin første plateinnspilling som 17-åring, og ga ut sin første plate under eget navn fire år senere. Sangen “Nha Vida” (Mitt Liv) fikk en hel del oppmerksomhet, og ble inkludert på samleplaten ”Red Hot + Lisbon” i 1997.

I 2004 ga hun ut albumet ”Di Korpu Ku Alma”, der hun for alvor utforsket de vest-afrikanske røttene sine. Albumet ble hennes internasjonale gjennombrudd, og ble bl.a. nominert som en av årets beste world music-utgivelser av BBC. The Independent skrev alt den gangen: “When her international career gets going, this girl will fill stadiums.” I 2006 kom hun for første gang til Cosmopolite.

I 2010 ga plateselskapet Lusafrica ut ”The Best of Lura”, som bl.a. inneholdt en duett med Cesaria Evora. Lura har også hyllet Cesaria Evoria med sangen “Nós Diva”, og har ellers medvirket på utgivelser med bl.a. Bonga, Tito Paris, Paulo Flores og Paulino Vieira. I nyere tid har hun bl.a. gitt ut soloplatene ”Eclipse” (2009) og ”Herança” (2015). På den sistnevnte utforsker hun nok en gang sin kreolske bakgrunn, med en samling sanger som har blitt omtalt som ”vibrant and tremendously danceable”.

Selv oppsummerer Lura livet sitt slik: “My career has been a continual surprise to me since I discovered my voice in my teenage years up until now. I take it one day at a time, but I’ll be a singer for the rest of my life.” Det er denne ektefølte kjærligheten til musikken som har gjort henne til en av de mest populære og omtalte artistene fra Kapp Verde i nyere tid.

Facebook

Spotify

 
22.04 Nasjonal jazzscene
Helge Lien Trio ? release!
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Lyric trio with groovy humour

Norge er full av musikere med egenartede og sterke stemmer. Noen ganger må vi se dem fra utlandet for å forstå hvor velsignet vi er. Bare det at Helge Lien Trio er husvarm i Japan og gir ut plater på et av verdens beste jazzselskap i Tyskland, sier sitt om kvaliteten og styrken. Apropos Japan, her henter Lien mye av inspirasjonen til trioens nyeste plate, Guzuguzu. Kanskje ikke så mye i orientalsk melodi som i japanerenes onomatopoetiske navn på fornemmelser og opplevelser i naturen. Lyden av et smil, nikoniko, fjerne tordenskrall, gorogoro, lydløst regn, shitoshito.

Å oppleve en konsert med bandet er som å høre tre kraftsenter dra samme vei. Sterke komposisjoner ligger i bunnen, det er lyrisk, intenst groovy og også humoristisk, også med lange strekk av improviserte forløp og inspirerte enkeltprestasjoner. Kontrasten klassisk jazztradisjon møter modernistisk og sjangerfri tankegang.

Helge Lien – piano, Frode Berg – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

 
23.04 Hvelvet, Sentralen, Øvre Slottsgate 3 A
AUJO – Akershus ungdomsjazzorkester
1230 entré gratis, Fri aldersgrense
Sentralen

Akershus ungdomsjazzorkester – AUJO – består av ni glade musikere mellom 16 og 19 år som spiller saksofon, trompet, trombone, gitar, piano, bass og trommer. AUJO-erne elsker å spille sammen på øving og konsert, og de utvider stadig sitt brede repertoar med musikk som har afrikanskinspirerte rytmer og jazza melodier. Nå gjør de klart for å ta Oslo sentrum med storm: søndag 23.april spiller de i Vinterhagen på Sentralen og lørdag 29.april markerer de International Jazz Day på Caféteateret på Grønland.

AUJO er: Oskar på altsax, Erik på tenorsax, Øystein på Barytonsax, Ola, på trompet, Jørgen på trombone, Iver på gitar, Øystein på piano, Eskild på bass og Ludvig på trommer. Shannon Mowday er musikalsk leder.

gratis inngang Velkommen!

 
23.04 Cafeteateret
Kampenjazz: Nakama
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Agnes Hvizdalek: vokal, Adrian Løseth Waade: fiolin, Ayumi Tanaka: piano, Andreas Wildhagen: trommer, Christian Meaas Svendsen: bass

Foto Jenny Berger Myhre

Ensemblet ledes av bassist Christian Meaas Svendsen, kjent fra band som Large Unit, Mopti og Duplex. Nakama er japansk og kan oversettes som følgesvenn, eller et fellesskap hvor ingen står over noen andre. Tross kort fartstid har bandet rukket å markere seg som et originalt og spennende ensemble både i inn- og utland. Kvintetten har allerede lagt tre kompromissløse og arts-ubestemmelige utgivelser bak seg på sitt eget plateselskap/kollektiv Nakama Records. Materialet er ofte bygget rundt konsepter, men operer ellers fritt i- og utenfor definerte sjangre. Nakama er det det er.

Sjekk: http://www.nakamarecords.no/

 
25.04 Nasjonal jazzscene
Ella 100 år! Kaba Orchestra med Majken Christiansen
2000 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 250/200, 18 år
Nasjonal jazzscene

Celebrating Ella with Oslo´s hardest swinging crew!

Ella Fitzgerald ble født 25. april 1917, og hadde «The First Lady Of Jazz» fremdeles levd, ville hun på denne dag fylt hundre år! Som en kjærlig hyllest får du storslagen musikk i hennes ånd, til hennes ære! Kaba Orchestra er et ministorband med Norges ypperste jazzmusikere, som alle har en forkjærlighet for 1940- og 50-tallets swingjazz. Med seg har de stjernevokalisten Majken Christiansen, og repertoaret vil utelukkende være fra Ella Fitzgeralds storhetstid!

Kaba Orchestra ble etablert i 2009 og har siden den gang gjort en rekke prosjekter med ulike vokalister. Sist var de å se i Den Norske Opera under Oslo jazzfestival med Hilde Louise Asbjørnsen. Navnet Kaba er hentet fra Oslos første jazzklubb, som holdt sted på Restaurant Kaba, like ved Nationaltheatret. Kaba Orchestra har som mål å ikke bare hylle musikken tidligere generasjoners musikere spilte, men å vise at musikken også på ingen måte er glemt eller utdatert! Swingjazzen har etterlatt et sterkt avtrykk i jazzhistorien over hele verden og lever i beste velgående den dag i dag.

Vokalist i kveld kan bare være Majken Christiansen. Majken er født i Danmark og har bodd og gledet i Norge siden 2001. Hun er regnet som en av Skandinavias aller fremste vokalister i tradisjonen etter Ella. Majken og Kaba Orchestra har samarbeidet flere ganger tidligere og holdt konserter sammen både på Chat Noir og på Edderkoppen.

Majken Christiansen – vokal, Kasper Værnes, Håvard Fossum, Lars Frank – saksofoner, Kristoffer Kompen og Jørgen Gjerde – tromboner, Erik Eilertsen, Marius Haltli, Kåre Nymark Jr – trompet, Svein Erik Martinsen – gitar, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

Konserten er i samarbeid med Oslo Jazz Circle. Våre sesongkort gjelder!

 
25.04 Mir
Blow Out! – Mayas/Buck/Zanussi/Stackenäs + AD/DA
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) / 350 (medlemskap + konsert), 20 år
Konsertforeninga

MAGDA MAYAS / TONY BUCK / PER ZANUSSI / DAVID STACKENÄS Magda Mayas – clavinet Tony Buck – trommer Per Zanussi – kontrabass David Stackenäs – gitar

AD/DA Bjørnar Habbestad – fløyte Michel Doneda – sopransax

MAYAS / BUCK / ZANUSSI / STACKENÄS Den Berlin-baserte pianisten Magda Mayas har stukket seg ut, bl.a. med sin bruk av det elektromekaniske keyboardet clavinet. Forøvrig har hun de siste åra høsta mangt et annerkjennende nikk fra kredible besserwissere gjennom samarbeidsprosjekter med solide navn som Christine Abdelnour, John Butcher, Axel Dörner, for ikke å glømme en av denne kveldens medspillere, Tony Buck.

Trommis Tony Buck har oppnådd en ikke ubetydelig kultstatus gjennom den australske impro/krautgruppa The Necks. Han blir regna som en av de ypperste musikerne landet der under kan vise til. Av andre nevneverdige prosjekter han har stikkene sine i er bandet Transmit, med herværende clavinist Mayas og Glacial med David Watson og sjølveste Lee Ronaldo fra Sonic Youth.

Per Zanussi er alltid en kjærkommen gjest på Blow Out!, men nå begynner det faktisk å bli en liten stund sida sist, så det er på høy tid at han tar turen. Bassisten har stilt på Mir med grupper som Trespass Trio, Zanussi 5 og Interlocutor, for å nevne noen få, imellom komponistoppdrag, flittig turnevirksomhet og kredible kurateringsjobber.

David Stackenäs er en av Sveriges mest ettertraktede improvisatører og turnerer ellers Europa og USA som solist og samarbeider med en rekke musikere som Ingar Zach, Mats Gustavsson, Evan Parker og Paal Nilssen-Love. Også han har spilt for oss til stormende jubel tidligere, i ulike konstellasjoner, og all erfaring tilsier at denne kvelden ikke skal stå tilbake for foregående.

AD/DA Både fløytist Bjørnar Habbestad og den franske sopransaksofonisten Michel Doneda lar beina steppe rundt i flere kunstformer, ikke minst innafor de tidligere så atskilte tradisjonene samtidsmusikk og jazz. Habbestad har utmerka seg både med komponerte og improviserte greier innen- og utenlands og er en drivkraft bak N Ensemble/N Collective og er ellers å finne i den fabelaktige kvartetten Lemur.

Michel Doneda har også vært sine runder utafor Nouvelle-Aquitaine-regionen. I tillegg til å ha tonesatt dans og teater har han også jazza med gutter vi liker godt, som Fred Frith, John Zorn og Steve Beresford, samt norskinger som Kim Myhr, Ingar Zach og Ivar Grydeland.

Hjemmesider, som oppdateres i rykk og napp:

Bjørnar Habbestad: http://www.bjornarhabbestad.com/ Magda Mayas: https://www.magdamayas.com/ Per Zanussi: http://www.perzanussi.com/ Tony Buck: http://tony-buck.com/

Konsertserien Blow Out er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Billetter i døra: 150 / 100 (medlemmer) Medlemskap: 350 (inkluderer konserten og rabatter resten av året) www.konsertforeninga.no

 
26.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Syklubben
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Tor Yttredal – saksofoner Jørn Øien – keyboards Audun Erlien – elbass Stein Inge Brækhus – trommer

En elektrisk jazz-worldmusickvartett, som spiller egen musikk, bl.a. inspirert av bandet Weather Report.

 
26.04 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Klossmajor + Duetrost
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis inngang!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Vocal trio who became a jazzband meets delightfully weird strings!

Klossmajor er historien om vokaltrioen som vokste til et seksmannsband. De henger ofte et sted mellom popen og jazzen, der de skriver musikk og tekster på norsk om livet, kjærligheten og lange kvelder på brune barer. Slikt blir det gjerne kontraster av, og Klossmajor gir deg både humor og melankoli, groover og frie strekk. Musikalsk hjemmefest!

Dorothea Økland – vokal, Karoline Karlsen – vokal, Maja Sørbø – vokal, Håvard Ersland – piano, Vidar Starheimsæter – bass, Olav Andreas Abildgaard – trommer

Duetrost er en spilleglad liten trio som setter sammen gitar og fiolin på en måte du ikke helt har hørt før. Med drivende trommekomp og et gjennomkomponert låtmateriale som går rett på sak, ligger alt til rette for breie smil og åpne ører. Duetrost henter inspirasjon fra ulike typer folkemusikk, klassisk musikk og fra den nordiske jazzscenen og er rett og slett et bekjentskap man ikke vil gå glipp av!

Håkon Aase – fiolin, Fredrik Karwowski – gitar, Knærten Simonsen – trommer

 
27.04
Lille Sal Session med Susanna.
1930 entré , Fri aldersgrense
Oslo Konserthus

Radiostemme Kari Slaatsveen og artist/låtskriver og lydtekniker Martin Hagfors presenterer denne våren artister de har et spesielt varmt forhold til, i Oslo Konserthus Lille Sal og 27.april er turen kommet til fantastiske Susanna.

Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød. Hun har utgitt musikk i over et tiår, på uavhengige labler som Rune Grammofon og Grappa Musikkforlag og gjennom eget plateselskap siden 2011.

Susanna er kjent for sine helt personlige tolkninger av sanger skrevet av blant andre AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og ABBA, men også for sterke egne sanger, for tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og for sitt samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen, Jessica Sligter og Tuva Syvertsen. Albumene The Forester, Meshes of Voice og Triangle vant Spellemannprisen i Åpen Klasse i henholdsvis 2013, 2014 og 2016. I 2015 ble Susanna tildelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen. Susanna er komponist for bestillingsverket under Vossa Jazz 2017.

I Lille Sal Sessions spiller Susanna et utvalg fra sin innholdsrike katalog av egne sanger og personlige tolkninger, i trioformat. Susanna: flygel, vokal og elektronikk, Helge Sten: gitar, Fredrik Wallumrød: trommer, vokal. Musikerne er kjent fra samarbeid med blant andre Bernhoft, Supersilent og Deathprod.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Tigran Hamasyan ? solo
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 240/190, 18 år
Nasjonal jazzscene

The great pianists’ favourite pianist

Det er to ting du bør vite om Armenia: De har verdens fineste alfabet, og de har Tigran Hamasyan. Denne unge pianisten har Mehldau, Hancock og Corea i fanklubben og har tatt jazzverden med storm med sin særegne og virtuose sammensmelting av jazz, rock, barokke danser, hiphop og ikke minst soundet fra hans hjemland Armenia.

Og det er nettopp Armenia som preger soloskiva An Ancient Observer som slippes nå i mars. Tigran flyttet nylig hjem etter mange år i USA, og låtene er inspirert av det armenske dagliglivet han lever, i kontrasten mellom den tidløse, majestetiske naturen og den urbane moderniteten.

Denne kvelden skal han få møte vårt nydelige Steinway, og vi er ganske sikre på at magi vil oppstå.

For kanskje er det i soloformatet vi kommer nærmest kjernen av all musikken som lever inne i Tigran Hamasyan. Dette er en verden vi gleder oss stort til å bli invitert inn i!

Tigran Hamasyan – piano

 
27.04 Cosmopolite
The Organ Club – Hyllest to Jimi Hendrix Experience
2000 entré Bill.200/100+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konser, 18 år
Cosmopolite

It is now 50 years since the release of «Are You Experienced» and «Axis: Bold as Love» albums which came out in 1967. Vidar Busk, Brynylf Blix, Charles Mena and Jørun Bøgeberg will be celebrating those years again.

Join us this night and celebrate with us.

 
27.04 Kulturhuset, Youngstorget
Bongotorsdag 7 med Bosses Bongoband
2130 entré Gratis, 23 år
Kulturhuset

Oslos ledende instrumentale verdensmusikkdanseorkester inviterer til nok en Bongotorsdag på Kulturhuset. Denne gangen rundt hjørnet i splitter nye lokaler. Du kan forvente en dansbar miks av afrobeat, jazz, funk, soul, rock, samba, salsa og vanlig.

Helt gratis!

 
28.04 Rockefeller
Adrian Belew Power Trio
2000 entré , 18 år

Adrian Belew dukket opp på gitarradaren da han turnerte med Frank Zappa, som senere sa at «Adrian har gjenoppfunnet elektrisk gitar». Han er å finne blant annet på det legendariske albumet «Sheik Yerbouti». Han var vokalist, gitarist, låtskriver og frontmann i King Crimson i over 30 år. «Discipline», hans første album med King Crimson, er en ubestridt klassiker. Han har også spilt på utgivelser med artister som David Bowie, Talking Heads, Laurie Anderson og Paul Simon – og har over 20 soloalbum i eget navn.

 
28.04 Nasjonal jazzscene
Amok Amor
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Urgent and dangerous jazz, with a burning heart

Hva er viktigst, kollektivet eller individene som utgjør kollektivet? I jazzen, som i samfunnet ellers, står spørsmålet fortsatt ubesvart, og selv om Amok Amor hevder å være Sozialistischer Jazz, er nok Marx-sitatene mer et uttrykk for et progressivt samfunnsengasjement enn en rendyrket kollektivisme. Uansett ideologi, bandet er fire ekstremt sterke instrumentalister som spiller for livet og blør for drakta!

Amok Amor er ledet av svenske Peter Eldh, som har spilt mye med norske Marius Neset. Det som opprinnelig var en ren berlinertrio har vokst til en transatlantisk kvartett etter at den fantastiske avantgardeblåseren fra New York, Peter Evans, kom med på laget. Det er hissig og farlig og tungt, men likevel med rom for noen roligere strekk. Som et ømt blikk fra barrikadene.

Peter Evans – trompet, Wanja Slavin – saksofon, Petter Eldh – bass, Christian Lillinger – trommer

 
29.04 Caféteateret, Hollendergata 8
AUJO – Akershus ungdomsjazzorkester på International Jazz Days
1300 entré gratis, Fri aldersgrense
Kampenjazz og Samspill

Akershus ungdomsjazzorkester – AUJO – består av ni glade musikere mellom 16 og 19 år som spiller saksofon, trompet, trombone, gitar, piano, bass og trommer. AUJO-erne elsker å spille sammen på øving og konsert, og de utvider stadig sitt brede repertoar med musikk som har afrikanskinspirerte rytmer og jazza melodier. Nå gjør de klart for å ta Oslo sentrum med storm: søndag 23.april spiller de i Vinterhagen på Sentralen og lørdag 29.april markerer de International Jazz Day på Caféteateret på Grønland.

AUJO er: Oskar på altsax, Erik på tenorsax, Øystein på Barytonsax, Ola, på trompet, Jørgen på trombone, Iver på gitar, Øystein på piano, Eskild på bass og Ludvig på trommer. Shannon Mowday er musikalsk leder.

gratis inngang Velkommen!

 
29.04 Kings Pub
Lørdagsjazz
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo søndre jazzclub

Lørdagsjazz med SWING IT

 
29.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Stina Stenerud kvartett – Monica Z tribute
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Stina Stenerud – vokal Paul Wagnberg – orgel Eirik Berg Svela – gitar Erik Jøkling – trommer

Dette superlaget setter hovedfokus på den folkekjære svenske jazzlegenden Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og med dette råbra kompet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Monica Zetterlund (1937 – 2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller. Filmen om henne, Monica Z, har gjort stor suksess etter at den hadde premiere høsten 2013. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere.

 
29.04 Lille Kampen Café
Grønland 4
1800 entré 150/100 (studenter), Fri aldersgrense
Lille Kampen Café

Fra Oslos travle gater og omfangsrike jazzmiljø, kommer kvartetten Grønland 4. Gruppa spiller amerikansk jazz fra 1940åra og til i dag, med fokus på energi, improvisasjon og variasjon. Kjente låter, men med en relativt uvanlig instrumentsammensetning, gjør at dette bandet engasjerer og utfordrer publikum. Johannes Fosse Solvang (trombone), Åsmund Solberg (gitar), Håkon Bjørgo (bass) og Knut Kvifte Nesheim (trommer) har spilt sammen i flere år, i utallige konstellasjoner og prosjekter. Nå har endelig tiden kommet hvor disse musikerne har dannet sin helt egen gruppe, Grønland 4.

 
29.04 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Kim Myhr/Andrew Wilhite dobbel solokonsert
1800 entré Gratis inngang, Fri aldersgrense

In recent years, Kim Myhr has been one of the leading voices on the experimental scene in Norway as both a composer and a guitarist. Kim completed his Master degree at NMH in 2014. In March 2014, he released the critically acclaimed solo record «All Your Limbs Singing» (SOFA); an orchestral exploration of the 12-string guitar sounding like something in between American folk strumming and 60s avant-garde soundmass orchestral music. The WIRE called it «a delirious love letter to the 12-string guitar». In 2016 he released BLOOM, taking the music in a new and more electronic direction. This year he is continuing to expand in this direction, and will now present the fruit of recent developments for his new project.

Originally from Virginia, the double-bassist John Andrew Wilhite recently moved to Oslo to complete a Masters degree at Norges musikkhøgskole, where he studies contemporary double bass technique with Håkon Thelin and Dan Styffe. In 2015, he released his solo album «Bright Yellow» with Freedom Garden Records (NYC). He is currently developing techniques to reinvent the roles of both hands and will present a series of Etudes based on these techniques.

 
29.04 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Kespar & Linkrust
2100 entré Dørene åpner kl. 21.00 - Gratis inngang!, 20 år
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing!

Det er duket for ny, fet klubb med funky fortegn! Vår gamle kino får kjørt seg når skjerperene Holm og Horne disker opp klassiske, knitrende jasskiver som rommer glitrende dansegulvgull, og som bonus lørdagsgodt får du et herlig liveband i ellevedraget, denne gangen ulkefet, ultrafransk hip hop fra Grenoble! Med bøtter av energi har duoen Kespar & Linkrust fått sitt franske publikum til å smile og danse til groovy og nærmest psykedeliske vibrasjoner i god, fransk flyt. Smooth rap fra fjellet!

I Boxen er det ut-på-gulvet-garanti og varme såler, brede glis og dobbel hjerterytme, funk, jazz, swing, bop og hip hop, kort sagt, alt det som gjør at livet leker. Kvelden går hardt ut med fullt trykk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse publikum, så det er all grunn til å komme tidlig!

Lik facebook.com/JassboxOslo og få oppdateringer på seneste sprell.

 
30.04 Cafeteatret
International Jazz Day – Barnas Jazzcafe
1400 entré Gratis inngang, Fri aldersgrense
Barnas Jazzhus

På selveste International Jazz Day 30. april, blir det Barnas Jazzcafé på Cafeteateret! Improbasen presenterer et utvalg av talentfulle unge jazzmusikere – fremtiden av Jazz i Norge! Konserten er en av seks konserter som arrangeres i forbindelse med International Jazz Day.

 
30.04 Nasjonal jazzscene
Matona?s Afdhal Group
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Global jazz warming

For å markere International Jazz Day inviterer Samspill, Kampen Jazz, Nordic Black Theatre, Nasjonal Jazzscene og Oslo jazzfestival til konsert med Matona’s Afdhal Group 30. april.

Mohamed Issa Matona er en av Tanzanias mest ettertraktede musikere. Multi-instrumentalisten, som blant annet behersker fiolin, oud og perkusjon, blander musikken fra sitt eget land med uttrykk fra hele verden. I sommer er han i Europa, og skal spille flere konserter.

The Afdhal Group består av det beste jazz-Norge under tredve har å by på, ispedd en nytenkende klassisk stryker. Med utgangspunkt i den nydelige Taarab-tradisjonen på Zanzibar utforsker bandet de harmoniske, melodiske og rytmiske mulighetene musikken tilbyr. Musikere på tvers av kontinenter skaper en helt unik sound der sjangre går over i hverandre og tradisjoner smelter sammen.

Fusjon mellom Afrika og Norge er ikke et nytt fenomen, men den østafrikanske musikken er enda ganske skjult for det europeiske publikummet. Det ønsker Matonas Afdhal Group å endre på.

Mohamed Issa Matona – vokal, fiolin, oud, Harald Lassen – saksofon, perkusjon, Stian A. E. Andersen – bass, Emilie Lidsheim – fiolin, vokal, Martin Lie Svendsen – gitar, Ivar Asheim – trommer, perkusjon

International Jazz Day ønsker å belyse jazzens diplomatiske og globale natur, en fredsskaper med et internasjonalt språk. En av initiativtakerne er UNESCO-ambassadør Herbie Hancock. Denne konserten er arrangert i samarbeid med Samspill, Kampen Jazz, Nordic Black Theatre, Nasjonal Jazzscene og Oslo jazzfestival. Våre sesongkort gjelder!

 
30.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

 
30.04 Cosmopolite
CUBANISMO y Jesús Alemañy
2100 entré Bill.300/250 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Vi ønsker velkommen til en magisk aften både for salsadansere og musikkelskere når dette 14-manns orkesteret inntar scenen natt til 1.mai.

Konserten er en del av en turné – som markerer 20 år som et av verdens førende verdensmusikkorkestere.

Grunnlegger av bandet, Jesús Alemañy, er en av vår tids mest respekterte cubanske musikere. Han ble født inn i en musikalsk familie på sekstitallet, og påvirkningene gjorde han til et vidunderbarn uten like. Allerede som 10-åring begynte han å studere trompet ved konservatoriet Guillermo Tomas de Guanabacoa med professorene Ramiro Reyes og Francisco Tomas (Paquito). Da Alemañy var 15 år ble han invitert til å spille med bandet «Sierra Maestra». Sammen reiste de verden rundt på turné – til Japan, Afrika, Europa og Latin-Amerika. Dette var starten på hans livslange karriere, og i 1995 ble Cubanismo etablert.

Bandets debut-album «Cubanismo» ble mer suksessfull enn forventet i Amerika, og nådde Billboard-listen i 1996. Deres seneste album «Greetings from Havana» ble nominert til hele to Grammy-awards, og kritikerne har alltid vist sin begeistring.

«Jesús Alemañy, a precise and charismatic trumpeter with the regal bearing of Miles Davis and the funky precise flow of Fats Navarro.» (Village Voice)

«Cubanismo´s electrifying performance underscored the incredible depth of music that has sprung from Cuba this century.» (Boston Herald)

«The band smokes like a fine cigar…» (Downbeat, March 1996)

Det er bare å glede seg til Cubanismo lager feststemning her på Cosmopolite!

Se deres hjemmeside

 
30.04 Oslo konserthus
Building Bridges
2145 entré Dørene åpner kl. 21:30. Billettpris (eks. billett avgift) 200,-, Fri aldersgrense

På International Jazz Day 2017 arrangerer web magasinet Second of Jazz, i samarbeid med gitarist og komponist Mark Whitfield, for første gang et live streamet musikkarrangement mellom jazzmusikere i Oslo og New York.

På scenen i Lille sal i Oslo Konserthus spiller Espen Berg Trio. På den legendariske jazzklubben Smalls Jazz Club i New York står Davis Whitfield med sin egen trio. Gjennom direkte sending av lyd og bilde overføres begge konsertene til hver av lokasjonene i sanntid.

Pianist og komponist Espen Berg vil blant annet spille musikk fra albumet, Mønster, som trioen utga i 2015 til strålende kritikker. Den New York baserte pianisten og komponisten, Davis Whitfield, vil lede sin trio gjennom et program bestående av egenkomponerte låter. I tillegg vil begge trioene fremføre sine tolkninger av to komposisjoner av pianisten Kenny Kirkland. Denne delen av arrangementet er en heder til en komponist som var betydningsfull for jazzens utvikling i det tidsrommet han levde.

Gjennom streaming skapes en plattform for utøvelse og formidling av jazz, som bidrar til at ulike musikkulturer kan dele sin musikk med hverandre i sanntid. Arrangementet åpnes av lederen av Oslo Jazzfestival, Edvard Askeland, og Ragnhild Hoel Gustum, Second of Jazz.