Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JUNI 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.03 Oslo konserthus
JazzAkademiet – HOT CLUB DE NORVÈGE
1900 entré , Fri aldersgrense

JazzAkademiet med HOT CLUB DE NORVÈGE i Lille Sal.

DJANGO-MUSIKKENS USANNSYNLIGE HISTORIE

Finn Hauge, fiolin, munnspill, Jon Larsen, gitar, Per Frydenlund, gitar, vokal, Svein Otto Aarbostad, bass.

Hot Club de Norvège ble dannet i 1979 av tre unge herrer (omkring 20 år) med entusiasten Jon Larsen i spissen, med sikte på å utforske og videreformidle musikken til Django Reinhardt (1910–1953) og hans Quintette du Hot Club de France (1934–1948). Den norske utgavens første fiolinist var veteranen Ivar Brodahl (1928–2003); men Finn Hauge overtok allerede for tretti år siden. Populære Hot Club de Norvège har vært i Jazzakademiet fire ganger (1999–2014) og er igjen ønsket velkommen! Jon Larsen (Buddy-prisvinner 2007) har lovet å grave ytterligere i den «usannsynlige historien» til Django Reinhardts udødelige musikk.

www.oslokonserthus.no

 
01.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Prima Vista Social Club
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Marius Haltli – trompet Kristoffer Kompen – trombone Håvard Fossum – tenorsaksofon Svein Erik Martinsen – gitar/vokal Jens Fossum – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

Prima Vista Social Club er et band som på kort tid har blitt en «snakkis» blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Under Oslo Jazzfestival 2015 spilte gruppen for fullt hus og holder hvert år en allerede sagnomsust julekonsert med diverse gjester på Buckleys.

Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Seltzer som forbilder. Elegant antrukket og med energi, show og fanfarer.

 
01.03 Sagene Lunsjbar
Onsdagsjazz på Sagene #2: Guy Sion
2000 entré , Fri aldersgrense
Aksel Westlund

«Israel-born, Oslo-based saxophonist Guy Sion’s has been a part of the Oslo Jazz scene for the past six years. After finishing his studies at the Amsterdam Conservatory he moved to New York City where he released in 2010 his first album ‘Half the Battle’. In 2012 while living in Norway, Guy released his second album ‘Away’ with some of Norway’s best jazz musicians. For the past several years, Guy has been playing regularly around town with Big Band and small ensembles, taking part in various musical projects from Gypsy Jazz (Oslo Stringswing Kollektiv), Traditional Jewish music (The Diasphora House), Cool Jazz (The Crosscurrent), World Music (Ellayali), Soul Jazz (The Cannonball 5) and many others.»

«Sion tends to write well-crafted and linear compositions that stress flowing melodic lines and his warm sound.» – All About Jazz «..modern American jazz with a taste of calm, Nordic lyricism..» – All About Jazz

Guy Sion – sax Aksel Westlund – gitar Morten Krogh Hagen – bass

 
01.03 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Makross + Slow is the new fast
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Swedish humour meets Norwegian chill

Svenske Makross er bass, trommer og to saksofoner, en stor og en liten, og blander alvor og humor i omtrent like deler. En solid forankring i den amerikanske tradisjonen, men med en ørliten dragning mot det svenske, har resultert i to plater. Ren lykke.

Rasmus Nyvall – tenorsaksofon, Jens Persson – altsaksofon, Andreas Henningsson – bass, Kristoffer Rostedt – trommer

De unge fremadstormende musikerne i Slow is the new fast lar seg inspirere av både Tomasz Stanko og Christian Wallumrød, folkemusikk og klassisk. Soundet er varmt og akustisk, rammene er vide og tøylene nesten, men bare nesten, frie. Ekspressivt og fremoverlent.

Lyder Øvreås Røed – trompet, Hans Kjorstad – fele, Bjørn-Even Bjarkli Verbeke – piano, Joel Ring – bass, Tore Ljøkelsøy – trommer

 
02.03 Cosmopolite
Wayne Bergeron med Det Norske Blåseensemble
2000 entré Bill.300 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

I samarbeid med Yamaha presenterer Det Norske Blåseensemble den levende trompetist-legenden, Wayne Bergeron!

Wayne har samarbeidet med verdensartister og band som Quincy Jones, Ray Charles, Chicago, Earth Wind & Fire, Diana Krall, Celine Dion, INXS m. fl. og har gjennom fem tiår også bidratt på mer enn 350 TV- og filmmusikkproduksjoner.

«Wayne is a once in a lifetime lead trumpet player» – Gordon Goodwin.

Han debuterte med albumet «You Call This a Living?» i 2004. For utgivelsen ble han belønnet med en Grammy-nominasjon og strålende kritikker fra en enstemmig verdenspresse.

– «Nothing makes me feel more accomplished than hearing a young musician say that I inspired them or had a positive influence on their life. For me, that’s the real payday», sier han selv.

I forkant av konserten blir det clinic med Wayne hvor samme billett gjelder

18.00 – 20.00: Trompet clinic med Wayne Bergeron 21.00 – 22.00: Konsert – Det Norske Blåseensemble (med komp) feat. Wayne Bergeron

 
02.03 Nasjonal jazzscene
by:Larm ? Reflections in Cosmo + Monkey Plot
2030 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170 - by:larmpass og sesongkort gjelder óg!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Endelig er vi tilbake på By:Larm programmet og kan igjen i samarbeid med dem og presentere frisk kvalitetsmusikk i vår sjanger! Her finner du en nydelig rekke band med kompakte og fine sett fra vår gode scene.

20.30: Reflections in Cosmo så dagens lys på Moldejazz i 2014 da Strønen og Storløkken ønska å spille hardere, mer strukturerte låter. Hva var vel da mer naturlig enn å kontakte sjangerklyverene Kjetil Møster og Snah?

Musikerne i denne nye supergruppa har vært innom det meste, fra den frieste jazzen til den strammeste popen, og på veien har de fått med seg en god forsyning med syttitalsprog. Vi ser fram til en energisk og breibeint kveld med mye øs og brum fra det musikalske maskineriet.

Ståle Storløkken – tangenter, Hans Magnus ‘Snah’ Ryan – gitar. Kjetil Møster – saksofon, Thomas Strønen – trommer

22.30: Monkey Plot har med sin seneste plate gått elektrisk igjen etter i flere år ha rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken er fortsatt intim, men røttene i rocka improvisasjonsmusikk skinner klarere gjennom nå. Dette er poesi for frijazzern, punk for minimalisten og folkemusikk for den avantgarde, gjenkjennelig og nytt på samme tid.

Christian Skår Winther – gitar, Magnus Skavhaug Nergaard – bass, Jan Martin Gismervik – trommer

 
03.03 Cosmopolite
Ensemble Hyperion
2000 entré Bill.280+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konsert da, 18 år
Cosmopolite

Vinterens tango eventyr i Oslo !

Ensemble Hyperion inntar igjen scenen på Cosmopolte Orkesteret regnes som det beste i genren i Europa. Det ble dannet i 1992 og har holdt over 800 konserter på festivaler og store eventer i hele verden. Kjente bandoneonister som Juan Jose Mosalini, Daniel Binelli og Alfredo Marcucci med flere har spilt med orkesteret.

Ensemblet har spilt på de største tangofestivalene på kontinentet og de har akkompagnert de mest kjente tango danserne som Miguel Angel Zotto, Sebastian Arce og Mariana Montes, Javier Rodriguez, for å nevne noen. Musikerne gjenskaper klangen i de gamle klassiske tangoene fra 30 og 40 tallet og gir dem ny vitalitet som passer et dansende og lyttende publikum anno 2017.

Lineup:

Jose Luis Betancor : Bandoneon Valerio Toscano : Violin Bruno Fiorentini : Fløyte Guido Bottaro : Piano Danilo Grandi : Kontrabass Ruben Peloni : Sang Danseoppvisning: Denne gangen opptrer danseparet Julia Marini og Pablo Fidenza, kjent tangopar fra den oscarnominerte filmen «Un tango mas». http://www.pabloyjuliatango.com

Gå ikke glipp av dette!

Etter konserten blir det milonga med DJ ut i de sene nattetimer. Cafe El caminito står for salg av ekte argentinske empanadaer.

Arrangert i samarbeid med Oslo Tango Club

 
03.03 Nasjonal jazzscene
GIRL, Skrap & Dr Kay and His Interstellar Tone Scientists
2030 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 275,-/ Sesongkort/ by:Larm-pass, 18 år
Nasjonal jazzscene

by:Larm! Endelig er vi tilbake på By:Larm programmet og kan igjen i samarbeid med dem og presentere frisk kvalitetsmusikk i vår sjanger! Her finner du en nydelig rekke band med kompakte og fine sett fra vår gode scene.

20:30: GIRL består av Christian Winther og Ina Sagstuen, kjent fra andre prosjekter fra den norske musikkscenen som Monkey Plot, Karokh, Fay Wildhagen og Propan. Dette er magiske poplåter, med fengslende gitar og nydelige harmonier. Debutalbumet Sea And Dirt ble sluppet i 2016 på Vilje Recordings og SusannaSonata.

“Materialet har i seg britisk folk og impro, amerikansk blues og americana og en noe aparte variasjon over den vante singer/songwriter-stilen, kjennetegnet av stemmer som vikler seg inn i hverandre på besnærende vis. Litt som de akustiske bossa-influerte prosjektene alle postrockerne i Chicago holdt på med en stund.” – Audun Vinger i Dagens Næringsliv.

21:30: Skrap består av Heida Mobeck og Anja Lauvdal og er «…ikke minst landets kuleste duo», som kritiker Audun Vinger skrev om Skrap i Musikkårboken ENO. De siste årene har de gjort seg bemerket i band som Broen og Moskus, og når Jenny Hval gjester CTM i februar er det «FEAT SKRAP». Sommeren 2015 laget de bestillingsverket til Moldejazz, sammen med Trondheim Jazzorkester. Antropocen utgis nå i mars som fullengder-album på Fanfare. Med på plata (foruten de 14! personene i orkesteret) er Kjartan Fløgstad, Hege Schøyen, Jenny Hval, Susanna og Emilie Nicolas. Musikken til Skrap er like mye inspirert av jazz som den er av hiphop og klubbmusikk. Duoen overser alt som finnes av sjangerkonvensjoner og bruker et byggverk av populærmusikalske lyder og melodier, ispedd feltopptak og små komposisjoner, og binder det hele sammen med improvisasjon. Norsk jazz har vært en mannsbastion i alle år, men Skrap snur opp ned på dette og er helt on point på alle måter, som produsenter og instrumentalister.

22:30: Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists er jazznorges selværklærte partyband, et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med psykedelisk storbandjazz og utenomjordiske kostymer.

Fra de startet ut som et bortimot «rent» coverband av artister som Sun Ra, Pharoah Sanders og Albert Ayler til den egenkomponerte festmusikken de spiller nå, har bandet vært den aller morsomste måten å sjekke ut et bredt tverrsnitt av eliten innenfor ung, utforskende norsk jazz på i én kompakt og spinnvill livesetting. I 2017 vil bandet også være aktuelle med sitt andre jazzhørespill «Dr Kay and the Quest for Unedited Truth».

 
04.03 Oslo konserthus
JazzKafè – Live & The Jazz Cats
1400 entré 125,-/40,-, Fri aldersgrense

JazzKafè med Live & The Jazz Cats i Glasshuset.

www.oslokonserthus.no

 
04.03 Cappelens Forslag, Bernt Ankers gate 4
Hankil Ryu & Lowie (S-Korea) + Håvard Skaset
1600 entré 100 kr cash, Fri aldersgrense
Dans for voksne

Hvis du vil høre på noe du ikke har vent deg til ennå, har du sjansen nå! LOWIE spiller på skrivemaskin, og HANKIL RYU har nettopp laget en ny software for å kunne spille sammen med henne på laptop. Altså ikke sånn vanlig laptop-musikk, hvis vi kjenner disse folka rett. Men i hvert fall konsert med laptop og skrivemaskin!

Også blir det enda en konsert i spesialserien for solokonserter av HÅVARD SKASET! Hva han gjør denne gang vet vi ikke, og det er litt av poenget: At vi vil sørge for at en som er god til å utfordre seg sjøl får vist bredden sin.

HANKIL RYU og LOWIE kommer fra den lille, men svært aktive og anerkjente scenen for eksperimentell musikk i Seoul. De er egentlig på englandsturné, men tar turen innom Oslo for å spille litt og være på besøk. Nå er det ikke sånn at de spiller vanlig eksperimentell musikk innafor en spesiell sjanger. De er ganske radikale der de går til verks. Lowie er oversetter, og jobber med tekst. Hankil Ryu har bakgrunn fra elektronisk pop (ikke helt K-pop, men likevel), men er også kjent fra samarbeid med noen av de beste og drøyeste eksperimentelle musikkfolka kloden kan by på. Så nå er han vel blitt en av dem. Prosjektet han og Lowie har sammen begynte med at Lowie skrev tekst som Hankil skrev ut på en gammel støpejerns-skrivemaskin som var modifisert, og kobla til servomotorer som slo på ei skarptromme eller andre ting. Nå har de begynt å spille sammen, og Hankil har altså utvikla denne nye programvaren som gjør at hans laptop og Lowie sin skrivemaskin passer sammen.

Teksten de jobber med er en hommage til Samuel Beckett. Hvis de ikke har endra på den, er det en setning som gjentas igjen og igjen, men endres litt hele tida. På Beckettsk manér, kan man kanskje si? Helt meningsløst, sier du kanskje. Sitte og høre på noen som klaprer på skrivemaskin. Ja! Du har skjønt det! Eller?

Så var det HÅVARD SKASET. Litt dårlig gjort å nevne ham nederst i det ene evenementet etter det andre, for han hører jo også til øverst, så klart. Det som er så kult med ham har vi allerede forklart i første avsnitt, men vi har ikke sagt hvem han er: Haner en av de mest turnerende og hardest arbeidende musikerne i denne kroken på kloden for tida. Han spiller mye i Japan og i Statene og har vært på nesten konstant turné de siste åra. Først og fremst med det eksperimentelle rockebandet Moe. Årabrot er et annet band han har vært innom, og diverse prosjekt særlig med Guro Moe, men også med folk som Jacob Felix Heule.

Når du kommer, må du betale med kontanter: 100 kr.

Dette blir nok en veldig stillfaren konsert. Hvis du har lyst til å komme deg over i den andre enden av Richter-skalaen før neste uke begynner, anbefaler vi konsert med HANKIL RYU OG HARALD FETVEIT og danseforestilling av JENNY BERGSLI, ODA UHRE AASHEIM og VERONICA MOLIN BRUCE på søndag:

https://www.facebook.com/events/1788662058125629/

 
04.03 Nasjonal jazzscene
Cakewalk, Hedvig Mollestad Trio & Megalodon Collective
2030 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 275,-/ Sesongkort/ by:Larm-pass, 18 år
Nasjonal jazzscene

by:Larm!

Endelig er vi tilbake på By:Larm-programmet og kan igjen i samarbeid med dem og presentere frisk kvalitetsmusikk i vår sjanger! Her finner du en nydelig rekke band med kompakte og fine sett fra vår gode scene.

20:30: Med synther og cymbaler, strenger og effektbokser improviserer trioen Cakewalk innenfor intense og suggererande droner og riff. Musikken har referansepunkter som strekker seg fra 70-talls krautrock til samtidens elektroniske lydekskursjoner, og de tre medlemmene er aktive i velrennomerte band som Highasakite, Hedvig Mollestad Trio og Erlend Apneseth Trio. Konsertene er intense og energiske, og de tre medlemmene tyner hver idé og hvert riff til det ytterste, før de kastar kaldt vann på publikum med behagelig knitrende lydimprovisasjon. De to albumene «Wired» (2012) og «Transfixed» (2014) ble strålende mottatt i blant annet Mojo, The Wire og Prog, og i februar slippes det tredje albumet «Ishihara» på det norske plateselskapet Hubro.

21:30: Med tre album på mindre enn fem år har eksplosive Hedvig Mollestad Trio tatt noen voldsomme sjumilssteg og begeistret lyttere med både jazz og rock-tilhørighet, som blant andre senior redaktør i Rolling Stone, David Fricke, og veteran-skribent Richard Williams, som startet sin rapport fra Berlin Jazzfestival med «a late-night gig last week persuaded me that Hedvig Mollestad Trio have found a way to make headbanging feel good».

3. juni 2016 slapp trioen enda to album: ”Black Stabat Mater”, et studioalbum innspilt på Giske i 2016, og ”EVIL in Oslo” – et dobbelt live-album fra to konserter i 2015.

Deres nye album inneholder nok tunge riff til å tilfredsstille selv de mest kresne headbangere, men de tar også skrittet ut i mer åpne og frie landskap hvor Mollestad i større grad enn tidligere får utfolde seg som den eminente solisten hun har utviklet seg til å bli.

22:30: Sjumannsorkestret Megalodon Collective slo ned som en energibombe i det norske jazzmiljøet med Spellemann-nominasjon for debutplaten Megalodon (2015). Det kom kanskje ikke som noen stor overraskelse at kollektivet også trakk det lengste strået og ble kåret til årets unge jazzmusikere 2016.

Septetten oser av spilleglede, humor og selvtillit og har gjennom en aktiv sommer spilt på landets største jazzfestivaler. Underveis har de opparbeidet seg et entusiastisk publikum og mottatt strålende kritikker, både i Norge og i utlandet. Dette har resultert i en hektisk høst med konserter over hele Europa og innspilling av sin andre plate. Plate nummer to slippes på Jazzland Recordings 7. mars 2017.

Martin Myhre Olsen – saksofon, Karl ‘Kalle’ Nyberg – saksofon, Petter Kraft – saksofon, Karl Haugland Bjorå – gitar, Aaron Mandelmann – bass, Andreas Skår Winther – trommer, Henrik Lødøen – trommer

 
04.03 Nasjonal jazzscene
Årets unge jazzmusikere 2016: MEGALODON COLLECTIVE
2030 entré http://nasjonaljazzscene.no/arrangement/bylarm-cakewalk-hedvig-mollestad-trio-megalodon-collective/#, 18 år
Nasjonal jazzscene

by:Larm

Årets unge jazzmusikere 2016

MEGALODON COLLECTIVE

Sjumannsorkesteret slo ned som ei bombe i norsk jazz då dei fekk Spellemannominasjon for debutplata Megalodon, og ikkje overraskande trakk dei det lengste strået då Årets Unge Jazzmusikere 2016 skulle kårast. Som mykje ung norsk jazz hentar bandet inspirasjon frå mange stilartar, men med si eminente blåserekke og doble trommeoppsett framstår Megalodon Collective som eit solid og energisk jazzband som boblar av speleglede, humor og sjølvtillit. Etter ein innhaldsrik haust med konsertar i inn- og utland ser dei fram til å presentere heilt nytt materiale frå si nye plate som gis ut på det anerkjente plateselskapet Jazzland.

«Megalodon Collective framstår som et komplett band med fantastiske instrumentalister. Bandet har en utrolig forfriskende blanding mellom fullt anarki og fin struktur. De spiller supertight og skranglete på samme tid. Det er massivt og lekent, og improvisasjonspartiene har en tydelig retning. Bandet er et sant musikalsk kollektiv og bandets navn buldrer fra havets prehistoriske dyp.»(Juryen si grunngjeving, Jazzintro)

Megalodon Collective er: Martin Myhre Olsen (Lillestrøm) – saksofon, Karl ‘Kalle’ Nyberg (Lund, Sverige) – saksofon, Petter Kraft (Malmø, Sverige) – saksofon, Karl Haugland Bjorå (Evje) – gitar, Aaron Mandelmann(Simrishamn, Sverige) – bass, Andreas Skår Winther (Ålesund) – trommer, Henrik Lødøen(Brattvåg) – trommer

 
05.03 Deichman, Schous Plass 10
Koreansk støy og samtidsdans!
1900 entré Du må nesten betale 100 i kontanter for å komme inn, da. Håper det er greit?, Fri aldersgrense
Dans for voksne

Denne kvelden blir den første med dans i Dans for voksnes mangslungne historie. Det varsler kanskje at vi i tillegg står i fare for å bli voksne? Man vet aldri! Uansett: Om dette vil vi si at det ligger en hemmelig plan bak (mellom deg og meg, ok?) om å prøve å koble miljøene for nyskapende dans og nyskapende musikk. Vi tror liksom disse kan ha utbytte av å treffe hverandre. Blir litt spennende det har, altså. Og husk: Ikke si det til noen!

Vi må innrømme at vi veit lite om hva som vil skje foreløpig, annet enn at VERONICA MOLIN BRUCE, JENNIE BERGSLI og ODA UHRE AASHEIM kommer til å gjøre en danseforestilling og at HANKIL RYU og HARALD FETVEIT kommer til å spille ganske fysisk. Det har de nemlig gleda seg til i over et halvt år, siden Fetveit besøkte Ryu i Seoul. Vi veit også at det blir to acts: at dansinga og spillinga er planlagt hver for seg.

Sånn henger det sammen, alt sammen. * I regi av konsertserien Dans for voksne.

BRUCE/BERGSLI/AASHEIM er tre dansere utdanna fra det som den gang het Skolen for samtidsdans. I dag heter den høgskole ettellerannet. Siden den gang har de vist en del arbeider sammen. Bruce har bl.a. jobba med Ann Liv Young og Bergsli har flytta virket til Stockholm. Hva de har kokt i hop, veit vi ikke, og ferske er de… og garantert blant dem du kommer til å se mer til framover, så begynn å følge med nå!

HANKIL RYU kommer fra det lille, men svært aktive og temmelig radikale miljøet fro eksperimentell musikk i Seoul, og er for tiden egentlig på turné i England. Han har gitt ut en lang rekke plater, mange av dem i samarbeid med det globale toppskiktet av improv-musikere. Han spiller blant annet i Far East Network, bandet til den legendariske Otomo Yoshihide. Også med Lowie, som han spiller på skrivemaskin sammen med. Før det spilte han på urverk, men de gikk så lett i stykker at de var håpløse å turnere med, så da blei det mekanisk skrivemaskin. Men det blir ikke det i dag, selv om det kunne passa bra i biblioteket. I stedet blir det høyt og elektronisk!

HARALD FETVEIT har nærmest gjort seg til garantist for høy vulkanfaktor i det siste. Selv om han tidvis har hatt en slags litt mer følsom musikalsk fortid, som han vender tilbake til når det passer ham, og som kanskje gjør den eruptive spillinga litt mer nyansert, slik at den kanskje blir litt mer spennende å høre på i lengden enn en jumbojet som tar av.

Husk å ta med kroppen din! Kanskje den blir inspirert!

Hvis du vil høre Hankil Ryu spille stillferdig musikk i stedet eller i tillegg, har du muligheten på Cappelens Forslag dagen før:

https://www.facebook.com/events/574393169426698/

 
05.03 Cafeteateret
Kampenjazz: DAMANA ? Dag Magnus Narvesen Oktett
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

André Roligheten: barytonsaksofon og bassklarinett, Jørgen Mathisen: tenorsaksofon, Kristoffer Alberts: altsaksofon, Hayden Powell: trompet, Kristoffer Kompen: trombone, Øyvind Dale: piano, Adrian Myhr: kontrabass, Dag Magnus Narvesen: trommer og komposisjon

Foto Eyolf Dale

Å sette sammen en jazzoktett i Norge er økonomisk galimatias. Men noen ganger skaper det musikalsk magi. Som det gjør med Dag Magnus Narvesens DAMANA. Da det nordiske webtidsskriftet salt peanuts* anmeldte bandets konsert på Victoria – nasjonal jazzscene for ett år siden, omtalte de bandet som «et musikalsk mirakulum», og siden det har anmeldere over hele verden omfavnet debutplata deres «Cornua Copiae» med en foss av lovord. Plata ble blant annet kåret til årets norske utgivelse av to av Klassekampens ti anmeldere, uansett sjanger. Dette er med andre ord en anledning til å få med seg en aldri så liten norsk sensasjon på en ellers helt alminnelig søndag i mars. Lytt godt til god musikk! Sjekk: https://www.youtube.com/watch?v=Y1-Ww-eGodw Sjekk: http://dagmagnus.com/projects/damana.html

 
05.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

 
08.03 Sentralen
Ladyfest
1930 entré 150/100, Fri aldersgrense
Konsertforeninga

Ladyfest inviterer til Den store 8.mars-festen 2017 på Sentralen! I samarbeid med Femme Brutal og Konsertforeninga har Ladyfest gleden av å presentere «SWAGGER», et bestillingsverk skrevet av vokal- og elektronikkduoen «Propan».

Den store 8.mars-festen finner sted på Sentralen, i perfekt beliggenhet bak Stortinget der 8.mars-toget avsluttes. Vi åpner dørene umidelbart etter togets slutt. Festen kan du være med på i den ærverdige Marmorsalen:

Program: 1930 Dørene åpner, Marmorsalen. Velkommen v/Shabana Rehman Gaarder 2000 Propan – Swagger 2100 Appeller: Mari Eifring (Rødt), Anette Trettebergstuen (AP), Trine Skei Grande (V) og kari Elisabeth Kaski (SV) 2140 Awesomnia 2215 Level & Tyson 2300 Intetskjønn 2330 festen fortsetter med DJs og dansing i Vinterhagen

Det er fri aldersgrense på arrangementet, alle er hjertelig velkommen!

Det er bar med salg av diverse drikke i det tilstøtende rommet Vinterhagen, og man kan ta med dette inn i Marmorsalen. Lokalet er tilgjengelig for rullestolbrukere.

NB. Kl 16-18 er det utstillingsåpning for fotoserien «Den fjerde bølgen» av Maria Gossé på Eldorado bokhandel i Torggata 9. her blir det musikalsk innslag ved Skrap med Hanna Paulsberg og Frida Ånnevik. Ånnevik slipper låta «Basert på en sann historie».

 
08.03 Herr Nilsen
Magnolia Jazzband & Anne Marte Slinning
2000 entré 200/150, 18 år
New Orleans Workshop Jazzclub

Lukk øynene og hør lyden av svarte toner fra New Orleans! Norske Anne Marte Slinning er kjent fra vokalgruppa Stilett, fra SKRUK og fra diverse samarbeid med ulike jazzband. Denne kvelden vil Anne Marte Slinning gi sin hyllest til Rosetta Tharpe, sammen med vårt husband Magnolia.

TRiBUTE TO SiSTER ROSETTA THARPE 1915-1973

Rosetta Tharpe var en av 1900-tallets musikalske pionerer. Hun ble kalt The Godmother of Rock&roll, og er utpekt som inspirasjonskilde av størrelser som Chuck Berry, Little Richard, Elvis Presley og Johnny Cash. Når Keith Richards peker på Chuck Berry som inspirator, går linjen altså helt tilbake til gospelrockeren Tharpe.

Sister Rosetta begynte å opptre som barn, sammen med sin mor Katie Bell Nubin som selv var sanger, mandolinist og pre- dikant for Church of God in Christ. Fra sin bakgrunn i gospel- musikken beveget hun seg etter hvert over til andre scener, og ble slik den første i sin sjanger som tok det skrittet. Etter sin død lå hun i mange år i en umerket grav. Først i 2011 ble graven merket, etter en kronerulling initiert av lmska- peren Mike Csaky, som samme år slapp dokumentaren The God-mother of Rock & Roll: Sister Rosetta Tharpe.

 
10.03 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RAW: Arild Andersen solo + PIP med Christian Wallumrød
1800 entré 100/50 bill selges ved inngangen, Fri aldersgrense
Norges Musikkhøgskole

På denne utgaven av RAW får vi STORfint besøk! – Arild Andersen solo – PIP (Torstein Lavik Larsen og Fredrik Rasten) med Christian Wallumrød

Grensesprengende, rått, ufiltrert. R A W (Recognition – Alert – Window) viser noe av det røffeste som unnfanges på øvingsrommene midt i Oslo. Når studentene etter hvert renner ned festivaler i inn- og utland, kan du si at du hørte dem først på Norges musikkhøgskole. bill. 100/50, billetter selges ved inngangen.

 
10.03 Cosmopolite
GONG & Steve Hillage
2000 entré Bill.350/300+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på , 18 år
Cosmopolite

Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England, og har ofte budt på elementer av jazz, psykedelia og eksperimentell rock i musikken sin. Bandet har forblitt aktivt i alle år, og ga så sent som i fjor ut det svært fine albumet ”I See You”.

Det er definitivt i Gongs ånd at bandet nå fortsetter å turnere, selv om Daevid Allen måtte gi tapt for kreften i mars 2015.

På denne konserten består Gong av:

Cheb Nettles (trommer) Kavus Torabi (gitar) Ian East ”Wind” (fløyte, blås) Dave Sturt (bass/synth) Fabio Golfetti (gitar) + gjest Steve Hillage (gitar) Velkommen til nok en kosmisk reise til Planet Gong, denne gang via Cosmopolite på Torshov etter fantastisk konsert i 2015 og denne gangen med Steve Hillage og nytt album «Rejoice! I’m Dead!»

Sjekk dem på Facebook

 
11.03 Oslo konserthus
JazzKafè – Røshnes Jazzband
1400 entré 125,-/40,-, Fri aldersgrense

JazzKafè med Røshnes Jazzband i Glasshuset.

www.oslokonserthus.no

 
11.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Odd Steinar Albrigtsen 5tet feat. Petter Wettre
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Odd Steinar Albrigtsen – gitar Petter Wettre – tenorsaksofon Erlend Slettevoll – piano Trygve Fiske – bass Tore Sandbakken – trommer

Odd Steinar Albrigtsen er en spennende norsk gitarist / komponist fra Tromsø som nettopp har bodd og studert New York som jazzmusiker. Har for øyeblikket flyttet tilbake til Oslo etter endt studie. 12. februar 2016 ga han ut sitt debutalbum «Mode».

Albumet ble spilt inn sommeren 2015 i Rainbow studios og deretter mikset og mastret av legendariske Katsuhiko Naito i Avatar Studios New York. Featuring New York baserte Gianni Gagliardi på tenorsaksofon.

Odd Steinar Albrigtsen (1985) begynte å spille trommer i en alder av seks før han bytter til gitaren. Albrigtsen startet for alvor sin karriere i jazz ved konservatoriet i Trondheim (2006). Flyttet så til Oslo (2010) og har hatt mulighet spille med flinke og talentfulle musikerne på den skandinaviske jazzscenen og turnert med norsk / svenske bandet Clockwork, var også i delfinalen i Young Nordic.

Jazz Comets med bandet Hijack som besto av High As A Kite Trommeslager Trond Bersu og Hanna Paulsberg Concept bassist Trygve Fiske. Etter det (2014) dro han for å studere ved Aaron Copland School of Music (Queens College) i New York, hvor han studerte med store amerikanske jazzmusikere som Michael Mossman, David Berkman Paul Bollenbeck og Lage Lund.

Musikerne på albumet har ellers spilt med band og musikere som Gilad Hekselman, Mark Ferber, The Core, Ola Kvernberg, Steinar Raknes, Hanna Paulsberg, Paal Nilsen-Love, Jon Pål Inderberg, Vigleik Storås, Staffan William-Olsson, Bjørn Vidar Solli, Erik Hegdal, Jesse Simpson, Lars Ekman, Clockwork, Hijack, Ine Hoem.

 
11.03 Cosmopolite
Pablo Ziegler, Quique Sinesi & Walter Castro
2000 entré Bill.270/220+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konsert, 18 år
Cosmopolite

Argentina betyr Sølvlandet. Så har da også denne store nasjonen produsert mye musikk av edelt merke. Pianisten, arrangøren og komponisten Pablo Ziegler er en sentral skikkelse i denne tradisjonen, og regnes som ledende innen nuevo tango i dag. Han begynte som klassisk konsertpianist, men ble snart mer inspirert av jazz. Det tok ikke lang tid før han ledet sin egen trio.

Fra 1978 ble Pablo Ziegler den faste pianisten til den legendariske Ástor Piazzolla. Han spilte sammen med mesteren frem til 1989, da Piazzola måtte begynne å trappe ned som musiker. Han medvirket på klassiske plater som ”Tango: Zero Hour”, ”The New Tango” og ”The Central Park Concert”. I 1992 startet han sin egen New Tango Quartet, som raskt ble et internasjonalt navn.

Som pianist har Pablo Ziegler blitt beskrevet som både rytmisk og lyrisk. I musikken hans er det rom for mye lidenskap, gjerne bygd på tango, jazz og improvisasjon. Han har gitt ut en rekke plater i eget navn, og har vunnet flere priser, inkludert en Latin Grammy for albumet ”Bajo Cero” i 2003. Han har også samarbeidet med musikere som Emmanuel Ax, Gary Burton, Regina Carter, Paquito D’Rivera, Stefon Harris, Joe Lovano og Branford Marsalis.

Pablo Ziegler har begeistrede tilhengere over hele verden, og har ofte spilt i USA, Asia, Australia og Europa. Han har opptrådt med klassiske orkestre, inkludert Stavanger Symfoniorkester, og besøkte sist Cosmopolite i 2008. Vi gleder oss veldig over at han nå kommer tilbake til oss. Han har med seg Quique Sinesi på gitar, samt gjestemusikeren Walter Castro på bandoneon.

Til Cosmopolite kommer han med denne besetningen:

Pablo Ziegler – piano Quique Sinesi – gitar Walter Castro – bandoneon Velkommen til en ekte tango aften!

Sjekk hans Facebook side

 
11.03 Nasjonal jazzscene
Guro von Germeten & Schwindelfrei Orchestra
2100 entré 200/250, Fri aldersgrense
Nasjonal jazzscene

Det er nå 1.5 år siden Guro von Germeten slapp sin siste plate Jeg fant en bit av deg, og feiret med Oslokonsert på Rockefeller. Nå er hun endelig klar for Oslopublikummet igjen, og sammen med sitt orkester Schwindelfrei, gjester hun Nasjonal Jazzscene 11. mars under slagordet: Delightful burlesque with melodic boldness!

Pressen har omtalt Guro von Germeten som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest alt liker hun å være så inderlig seg selv. Sammen med et lite rødt trekkspill og et forrykende liveband, leverer hun musikk i en smakfull miks av vintage jazz, balkanske takter og lidenskapelige chansons, med en stor stemme og historiefortelling trykket tett til hjertet.

Nå får du både nye sanger, låter fra Guros tre mørke og lidenskapelige plater og coverlåter slik bare Guro med sitt Schwindelfrei Orchestra kan gjøre dem – alt med det mål om å forvandle Victoria til en mørk, lidenskapelig cabaretbule denne lørdagen i mars.

Guro von Germeten – trekkspill, vokal, Line Grenheim – fiolin, Even Helte Hermansen – gitar, Sebastian Haugen-Markussen – bass, Christian Svensson – trommer, perkusjon

 
12.03 Cafeteateret
Kampenjazz og Samspill: Bansal Trio
2000 entré 200/150 (medlemmer av Samspill og Kampenjazz, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz og Samspill

Harpreet Bansal: fiolin, Vojtech Prochazka: piano, harmonium, Andreas Bratlie: tablas, perkusjon

Foto Andreas Ulvo

Bansal Trio fortjener mye mer oppmerksomhet enn de får. Trioen ga ut albumet «Chandra» på Jazzland Recordings i 2015. En musikk i skjæringspunktet mellom improvisasjoner og faste elementer – ikke ulikt jazz. Eller kanskje er det jazz? Uansett: Gled deg. Fiolinisten Harpreet Bansal er oppvokst i en indisk familie i Oslo, med ett bein i hver kultur. Med mastergrad fra Musikkhøyskolen har hun dannet denne trioen som spiller hennes musikk. Fra brennende sol til vintermørke med eksploderende nordlys, musikalsk sommerregn blir til heftige stormer. Improvisasjoner som mediterer over tilværelsens mysterier. Trioen opererer innenfor nord-indiske tradisjoner for ragamusikk. Komposisjonene til Harpreet er nær ragatradisjonen fra foreldrenes hjemland, med arrangementer laget av medlemmene i bandet. Bansal kan oppleves i et spesielt samspill med perkusjonisten, tablaspilleren og stemmekunstneren Andreas Bratlie og den tsjekkiske pianisten Vojtech Prochazka, den siste med allsidig bakgrunn bl.a. fra studier av indisk musikk i Paris. Sammen er de Bansal Trio – noe helt eget, eksotisk og spennende. Sjekk: https://www.youtube.com/watch?v=BQti2PQ_Bts

 
14.03 Mir
Blow Out! Kiap feat. Frank Gratkowski + Para
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) / 350 (medlemskap + konsert), 20 år
Konsertforeninga

PARA Inga Margrete Aas – viola da gamba Guoste Tamulynaite – piano

KIAP feat. FRANK GRATKOWSKI Magnus Jønnum Grimnes – gitar Magnus Sefaniassen Eide – trommer Michal Wróblewski – sax Frank Gratkowski – div blås

PARA Inga Margrete Aas har for noen små år sida vært innom oss som en essensiell bestanddel av duoen Vilde og Inga, der hun trakterer kontrabass. Opprinnelig har hun bakgrunn fra klassisk musikk, men har seinere utforska fri-impro med stort hell, for eksempel gjennom Azkadenya, som er Vilde og Inga utvida med sjølveste Sidsel Endresen. Denne kvelden stiller hun med sin viola de gamba, et renessanse-instrument vi ikke har sett på Blow Out tidligere – som vi forstår som en slags cello med mange strenger, og som vi gleder oss både til å høre og til å fritte henne ut om. Andre halvdel av Para utgjøres av pianist Guoste Tamulynaite, også hun med bein plassert henholdsvis i det klassiske og i impro-jazzen. Tamulynaite blei i fjor vår uteksaminert som master på Norges Musikkhøyskole og har ellers operert både som soloutøver og i samklang med andre, bl.a. duoen La Vie en Rose. KIAP feat. FRANK GRATKOWSKI Noen kjente fjes også et knippe nye er samla på Mir denne kvelden for å bevise at ingenting gikk i dass med Django Reinhard, men tvertimot pulserer som aldri før. Trioen Kiap slapp sitt debutalbum helt på tampen av fjoråret, og det låter svært lovende for denne kvelden. Kiap utgjøres av Kongsberggutt og gitarist Magnus Jønnum Grimnes, som har holdt på med ganske mangearta greier, som nettopp et Django-homage, et thrashmetal-band og enda mer frikete greier som duoen Gùo. Trommis Magnus Sefaniassen Eide er også en kar som vi kommer til å høre mye til framover. De oppmerksomme vil ha lagt merke til ham med Audun Trio og blant flere jern i ilden er medlemskap i det utmerka storbandet Prime Time Orchestra. På sax finner vi en tsjekker som har gjort Osloborger av seg, Michal Wroblewski. Wroblewski spiller i ulike konstellasjoner med utøvere fra både sitt gamle og sitt nye hjemland, og deltok sågar på nye skiva til gode gamle Didrik Ingvaldsen som også kom seint siste år. Denne kvelden har de med seg en mer etablert tysk musiker; multi-blåseinstrumentalist Frank Gratkowski. Han har hatt gang i et utall prosjekter de siste tiåra, blant annet sin egen kvartett der Blow Out!-favoritten Walter Wierbos inngår og grupper med andre venner av oss, som f.eks. Paul Lovens, Pascal Niggenkemper og Thomas Lehn. Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du rabatt på Blow Out og hos andre arrangører tilknyttet Norsk jazzforum (deriblant Nasjonal jazzscene). Medlemskap for 2017 koster 350 (inkluderer kveldens konsert) og kan kjøpes i døra (vi tar kort).

 
15.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
The Workshopaholics
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Kristoffer Eikrem – trompet Petter Wettre – tenorsaksofon Sigurd Evensen – trombone Shannon Mowday – barytonsaksofon Staffan William-Olsson – gitar Kåre Garnes – bass Hermund Nygård – trommer

Ny onsdagskveld med konseptet ”The Workshopaholics” i regi av gitaristen Staffan William-Olsson. Tightere enn en jam session, friere enn et rehearsal band og med besetningen trompet, tenorsaksofon, trombone, barytonsaksofon, gitar, bass og trommer. Staffan skriver repertoaret og hver gang med forskjellige musikere i et aldersspenn fra 25 til 79 år.

 
16.03 Cosmopolite
Wardrobe Quintet
2000 entré Bill.150/100 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Wardrobe Quintet består av fem norske musikkstudenter som for øyeblikket tar en Bachelor i utøvende jazz på Leeds College of Music. Bandets musikk har innflytelser fra den nordiske jazzen, samt undergrunnsmusikken i Storbritannia – en miks som skaper et unikt og moderne lydbilde.

Etter kun få spillejobber, har de allerede vakt stor interesse blant det engelske publikum. Også flere av landets store jazzmusikere har lagt sin elsk på det nyoppstartede bandet.

«Beautiful, atmospheric music combining acoustic and electronic instruments seamlessly..» – Stuart McCallum, The Cinematic Orchestra

«Absolutely wonderful, Wardrobe Quintet creates a unique atmosphere live» – Jamil Sheriff, Jamil Sheriff Trio

 
18.03 Stortorvets gjæstgiveri
Aspheim Oldtimers
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Øyvind Kvarvåg tp Stein C. Thue sax/cl/vo Jan Jnge Melsæter tb/vo Ivar andresen pno Jan Brodin bjo/vo Sture Janson bass Dan Erik Strømme dms

 
18.03 Oslo konserthus
JazzKafè – Carsten Boe Trio & Lars Frank
1400 entré 125,-/40,-, Fri aldersgrense

JazzKafè med Carsten Boe Trio & Lars Frank i Glasshuset.

www.oslokonserthus.no

 
18.03 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene – med besøk fra Portugal!
1400 entré Billetter selges i døra. 50/20kr., Fri aldersgrense
Barnas Jazzhus

Velkommen til en begeistrende time med unge musikere! Denne lørdagen får Barnas Jazzhus besøk av to unge portugisiske musikere fra en spennende jazzskole i Lisboa!

Utøverne fra Barnas Jazzhus har opptrådt på jazzfestivaler i Kongsberg, Japan og Oslo, men er også husvarme på Oslos egen Nasjonal Jazzscene, hvor de har fylt salen i høst med sin populære konsertrekke Barnas Jazzscene. Og nå er de unge musikantene her igjen! Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere. De unge musikantene er alle tilknyttet Improbasen, et senter for utvikling av unge jazztalenter. Elevene kommer fra hele Østlandet, men basen knytter også til seg unge talenter fra andre deler av landet. Barnas Jazzhus er Improbasens egen jazzklubb, og ble kåret til Årets Norske Jazzklubb i 2013.

Så både Osloboere og tilreisende oppfordres herved til å ta med seg barn og ungdommer på konserten og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Konsertstart 14:00, dørene åpner 13:30.

 
18.03 Bakkekroen
Erling Wicklunds SPRINGTIME-band
1518 entré Gratis, Fri aldersgrense
Bakkekroen

Johan Bergli, altsax/barytonsax/vokal Roy Hellvin, piano Stig Hvalryg, bass Erling Wicklund, ventilbasun/flugabone

 
18.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Hanna Paulsberg Dexter Tribute
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Det er få jazzelskere som ikke lar seg sjarmere av Dexter Gordons karismatiske og fortellende saksofonspill. Han var og er en av jazzhistoriens giganter og et uendelig antall musikere har latt seg inspirere av ham opp gjennom tidene.

Denne lørdagen inviteres det til en ydmyk og uhøytidelig hyllest av Dexter Gordon. Musikerne som inviterer er:

Jørn Øien – piano Hans Hulbækmo – trommer Trygve Fiske – bass Hanna Paulsberg – saksofon

 
18.03 Majorstuen kirke
Oslo 14 Vokalensemble m. Andreas Backer
1800 entré Billetter kan kjøpes fra ticketco.no - og i døren kontant eller kort kr.200,- voksen og kr.100,- stu, Fri aldersgrense

Oslo 14 er et stort vokalensemble etablert av Elin Rosseland og Østnorsk Jazzsenter i 2014.

Fra og med våren 2017 tar Andreas Backer over som kunstnerisk leder, der han vil ha hovedfokus på å utvikle friimprovisasjon i stort vokal-format som man tidligere ikke har hørt i Norge. Oslo 14 tillater seg å være litt pompøse når de sier at de utvikler norsk musikk i en ny retning.

Ensemblet består i dag av en pool av 23 profesjonelle jazz- og improvisasjonssangere som holder et meget høyt kunstnerisk nivå. De fleste medlemmene har gått ut av NMH i løpet av de siste ti år, er mellom 26 og 36 år og livnærer seg som frilansmusikere. Noen få er fortsatt studenter ved jazz/improvisasjonsutdanningen ved NMH.

Oslo 14 har tidligere jobbet både med improvisasjon òg med originalskrevet musikk av ulike komponister som benytter improvisasjon og improvisatoriske elementer. Ensemblet har hittil framført originalskrevet musikk av Camille Norment ,Susanna, Lisa Dillan, Sofia Jernberg, Wenche Losnegård, Jesssica Sligter og Ole Henrik Giørtz. Høsten 2016 ga de ut sitt debutalbum på NOR CD : » Improvisasjon*komposisjon »

Sangere på konserten :

Åshild Bergill Hagen Lise Hvoslef August Kann Lisbeth-Anita Grimsø Olsen Giuseppe Creazzo Pantano Seshen Sigrid Strand Stiberg Eline Hellerud Åsbakk Bendik Sells Birte Slettevoll Signe Irene Stangborli Time Thea Emilie Wang

https://www.facebook.com/Oslo14vokalensemble/

Andreas Backer har en omfattende turné-, plateutgivelse- og komposisjonsvirksomhet bak seg, og er en av få mannlige vokalister (i Norge) innen frijazz og det fri-improviserte feltet. Han har utdanning innen sang, improvisasjon og komposisjon fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, NMH, og UiS.

http://andreasbacker.com/

Konserten i Majorstuen kirke vil bli et spennende møte og vokal-improvisasjon i særklasse! Velkommen!

 
19.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

 
19.03 Cosmopolite
Veronika Harcsa – Tell Her
2000 entré Bill.250/200 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Veronika Harcsa fra Ungarn er ute med sitt andre duoalbum «Tell Her» sammen med gitarist Bálint Gyémánt!

Harcsa er en unik sanger og låtskriver som dannet sitt første jazzband i 2005 og uteksaminerte fra jazzfakultetet ved Liszt Ferenc Academy of Music i 2008. I 2009 vant hun Best Jazz Album of the Year i Fonogram Awards for albumet «You Don’t Know It’s You» (2008).

I tillegg til å turnere Europa rundt, har hun en fast konsertserie gående i Berlin og sin egen scene under Valley of Arts Festival i Ungarn, hvor hun er ansvarlig for jazzprogrammet.

Sjekk hennes hjemmeside

 
19.03 Cafeteateret
Kampenjazz Arild Andersen Rose Window Trio
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Arild Andersen: bass, Helge Lien: klaver, Gard Nilssen: trommer

Foto D. Clark

Arild Andersen var vel nærmest selvsagt til å bli valgt til konsertserien «European Jazz Legends». Femten utvalgte europeiske musikere skulle spille hver sin konsert som seinere ville bli gitt ut på plateselskapet Intuition. Arild Andersen tok med seg Helge Lien og Gard Nilssen på denne konserten den 15. april 2016 i teateret i tyske Gütersloh. Da plata «Rose Window» kom ut karakteriserte Terje Mosnes den som «legendarisk» og etter det har den høstet glitrende omtaler i inn- og utland. Ikke rart da at en rekke jazzmedia har plata som en av årets beste utgivelser i 2016. Roald Helgheim har den som nr. 2 i Dagsavisen, Fredrik Wandrup peker den ut som en av de beste, mens amerikanske New York City Jazz Records nevner plata som en av «honorable mentions» til «Albums of the Year». Etter en turné i Japan i januar 2017, fortsetter trioen med konserter i Norge – og altså på Kampenjazz. Ikke vet jeg om Arild Andersen med platetittelen tenker på Rose-vinduet i Nidarosdomen, men uansett bør du være der for å oppleve et fargesprakende musikalsk maleri som er på høyde med dette – hvor musikken slipper lyset inn i livet! Sjekk: http://www.arildandersen.com/

 
22.03 Rockefeller
LEE RITENOUR with DAVE GRUSIN
1900 entré , 18 år
Rockefeller

Lee Ritenour har en lang og stolt historie på våre scener, den første konserten hos oss var for over 20 år siden! Når Captain Fingers nå er tilbake har han med seg ingen ringene enn legenden Dave Grusin på flygel!

Gitarvirtuos Lee Ritenour er mannen bak 1981-hiten «Is It You». Han er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker, komponist og produsent med over 40 album bak seg. Han er en pionér innen moderne jazz og funk, og har høstet utallige priser i løpet av sin karriere, og nesten 20 Grammy-nominasjoner.

 
22.03
Christian Wallumrød Ensemble intimkonsert i Oslo
1930 entré 100/150, selges i døra, Fri aldersgrense

Christian Wallumrød Ensemble – spiller hos Timani, i serien Timani stuekonserter. Henrik Klausens gate 4, 100/150 i døra.

Eivind Lønning Espen Reinertsen Katrine Schiøtt Per Oddvar Johansen Christian Wallumrød

 
22.03 Herr Nilsen
Christiania 12 og Bent Persson gjør «Louis Armstrong Hot Harlem Band i Gamle Logen 1933″
2000 entré 200/150, 18 år
New Orleans Workshop Jazzclub

Mini-storbandet C12 vil sammen med den svenske trompeteren Bent Persson gjenskape den legendariske konserten som Louis Armstrong og hans Hot Harlem Band holdt i Oslo i 1933.

Den 2. og 3. november 1933 holdt Louis Armstrong og hans Hot Harlem Band konserter i Logens store sal og i Universitetets Aula. Armstrong var på Europa- turné med et noe tilfeldig sammensatt ensemble med musikere fra både USA, Kuba, Brasil og England. Reaksjonen i pressen var kanskje overraskende og kritiske, men fra litt ulike po- sisjoner: Aftenposten skrev at «Aldri har jeg følt pausen så velgjørende og befriende», mens i Arbeiderbladet lød det slik: «Slik omtrent må vel musikken låte i Helvedes Harlem Band»

Louis Armstrong (1901-1971) er en av tidenes mest berømte jazz- musikere, med betydelig ansvar for jazzens utvikling fra lokal dansemusikk i New Orleans til verdens- omspennende kunstform. Pga sitt brede smil ble han kalt «Satchmo» (kort for satchelmouth).

 
22.03 Nasjonal jazzscene
Chris Lightcap?s Bigmouth
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Contemporary supergroup

Han er bassistenes bassist og en ettertraktet sidemann for Craig Taborn, Marc Ribot, Regina Carter og mange andre. Men Chris Lightcap er også sin egen mann, en strålende komponist som siden tidlig totusentall har gitt ut fire album med bandet Bigmouth. Det ferskeste, Epicenter, var en av 2015s sterkeste utgivelser.

Bigmouth er en kontemporær supergruppe. Et kreativt kraftsentrum der sterke musikalske personligheter har lagt egoet igjen i garderoben og trekker i samme retning. Resultatet er en tett bandfølelse og et konsentrert og sammensveisa uttrykk som veksler mellom rått driv og eterisk skjønnhet. Det er egentlig ganske utrolig at disse folka har tid til å komme sammen og reise på turné, men her er de. Pakkeløsning for den travle konsertgjengeren!

Tony Malaby – saksofon, Chris Cheek – saksofon, Craig Taborn – piano, Chris Lightcap – bass, Gerald Cleaver – trommer

 
22.03 Cosmopolite
Grefsen Jazz Society presenterer: Borderline Suite Berlin
2000 entré 200,- (150,- for medlemmer) studenter og trygdede: 100,-, 18 år
Grefsen Jazz Society

Nok en gang har Grefsen Jazz Society gleden av å kunne presentere Vidar Johansen med Borderline Big Band på vår fantastiske scene!

Denne gangen får vi oppleve en konsert viet Vidars egen musikk i storbandformat. Sentralt i konserten står det spesialskrevne verket Borderline Suite Berlin.

Medvirkende: – Vidar Johansen – Solist, komponist og arrangør – Borderline Big Band – Arne Hiorth – Musikalsk leder, solist

Vidar Johansen Tenor-, sopran-, baryton- og altsaksofonist, fløytist, bassklarinettist, arrangør og komponist. Snu en norsk jazz-CD og du finner Vidars navn på de fleste!

Arne Hiorth har i over 25 år vært studio- og teatermusiker i Oslo. Han er også en erfaren komponist, arrangør og produsent. Arne har bidratt på en rekke LP og CD-innspillinger med mange norske artister. bl.a. Radiostorbandet, Mari Boine og Anja Garbarek.

Borderline Big Band er et entusiastisk jazzorkester som de senere årene har stått bak en rekke egenproduserte konserter.

 
23.03 Nasjonal jazzscene
Lage Lund Trio
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Multilayered guitar trio

I musikken lever den amerikanske drømmen i beste velgående. Uavhengig av om du er jazzmusiker, svartmetaller eller popartist, er drømmen om å breake i USA kanskje det eneste som kan matche kjønnsdriften. For de aller, aller fleste blir det med drømmen, men det finnes unntak. Lage Lund reiste ut for å studere ved prestisjetunge Berklee, senere ble han som første el-gitarist noensinne, tatt opp ved enda mer eksklusive Juilliard School i New York. Og nettopp her, i det store jazzeplet, har han bygd seg opp til å bli en markant skikkelse i det amerikanske jazzmiljøet, og en anerkjent gitarist på aller øverste nivå.

Gitarjazz i den klassiske tradisjonen kan være en tricky sjanger, der det ikke alltid er like lett skille seg ut. Det problemet har ikke Lage Lund, noe han viste til gagns på sitt foreløpig siste album, Idlewild! Her er det så mange nyanser og ulike teksturer, vare ballader og tungt driv, at lytteren aldri får anledning til å lene seg tilbake.

Dette er vårens høydepunkt for gitarentusiastene der ute!

Lage Lund – gitar, Matt Brewer – bass, Johnathan Blake – trommer

 
23.03 Sofienberg Kirke
Urfremføring: Luther-suite
2000 entré 350,-/280,-/250,-, Fri aldersgrense
Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

Torsdag 23. mars urframføres Luther-suite i Sofienberg kirke. Verket er skrevet av jazzmusikerne Jakob Buchanan og Marilyn Mazur, for kor og jazzkvartett. Mazur har vært perkusjonist for Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek, og har spesialisert seg på digre perkusjonsoppsett med instrumenter fra hele verden.

Verket er laget til reformasjonsjubileet og tar for seg flere hundre år med musikkhistorie på én time. Ved siden av Buchanan og Mazurs komposisjoner, basert på Martin Luthers salmer, er det rom for improvisasjon. Til urframføringen medvirker det danske koret Concert Clemens og dirigent Carsten Seyer-Hansen, i tillegg til Jakob Buchanan (flygelhorn), Marilyn Mazur (perkusjon), Michael Bladt (saksofon) og Mads Wadmann (piano).

Medlemmer av Norsk jazzforum får 20% rabatt, se egen priskategori hos Ticketmaster.

 
23.03 Sofienberg Kirke
Urfremføring: Luther-suite
2000 entré 350,-/280,-/250,-, Fri aldersgrense
Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

Torsdag 23. mars urframføres Luther-suite i Sofienberg kirke. Verket er skrevet av jazzmusikerne Jakob Buchanan og Marilyn Mazur, for kor og jazzkvartett. Mazur har vært perkusjonist for Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek, og har spesialisert seg på digre perkusjonsoppsett med instrumenter fra hele verden.

Verket er laget til reformasjonsjubileet og tar for seg flere hundre år med musikkhistorie på én time. Ved siden av Buchanan og Mazurs komposisjoner, basert på Martin Luthers salmer, er det rom for improvisasjon. Til urframføringen medvirker det danske koret Concert Clemens og dirigent Carsten Seyer-Hansen, i tillegg til Jakob Buchanan (flygelhorn), Marilyn Mazur (perkusjon), Michael Bladt (saksofon) og Mads Wadmann (piano).

Medlemmer av Norsk jazzforum får 20% rabatt, se egen priskategori hos Ticketmaster.

 
23.03 Cosmopolite
Karin Krog – Scott Hamilton «The Best Things in Life»
2000 entré Bill.270/220+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konsert, 18 år
Cosmopolite

Karin Krog har gjennom sin flotte karriere samarbeidet med flere av jazzens store saxofonister. Bla Dexter Gordon, Waren Marsh og Archie Shepp, så da hun ble spurt av den amerikanske saksofonisten Scott Hamilton om å gøre en CD-innspilling og en konsertserie basert på Holiday repertoar, var det lett å si ja.

Dessuten har Karin også alltid satt stor pris på musikken til Scott Hamilton. «The Best Things in Life» som utgivelser heter inholder en perlerekke av sanger fra «the great american songbook». Noen sterkt forbundet med Billie Holiday og andre mindre kjente men riktig fine sanger som fortjener å bli hørt.

Lineup:

Karin Krog (NO), voc Scott Hamilton (US), tenor Jan Lundgren (SE), piano Hans Backenroth (SE), bass Kristian Leth (DK), trommer

Les om Karin i Dagsavisen

Karin Krogs hjemmeside Scott Hamiltons hjemmeside

 
24.03 Cosmopolite
LES FRERES SMITH Frankofonidager
2100 entré Bill.350/300 + bill.avg kjøpes på 7-Eleven,Narvesen og Ticketmaster, 18 år
Cosmopolite

Les Freres Smith er et fargerikt orkester med et dusin medlemmer, der alle har etternavnet Smith. De har spesialisert seg på afrobeat og global grooves, og har spilt i mer enn ti år rundt om i Europa. De energiske og eksplosive sceneshowene har skaffet dem mange tilhengere, samtidig som bandet insisterer på å gjøre alt selv.

De er sine egne managere og produsenter, og har ellers samarbeidet med artister som Tony Allen, Kutiman, Franck Biyong, Kokolo, Mamani Keïta og Djeli Moussa Condé.

Musikken deres inneholder også elementer som jazz, tribal trance og funk. Les Freres Smith ga ut sitt første album, ”Contreband Mentality”, i 2011, og fulgte i 2015 opp med ”Free to Go”. Nettstedet Fonkadelica sammenlignet utgivelsen med legender og inspirasjonskilder som Fela Kuti, Mulatu Astatké og James Brown, mens Parisdjs.com kalte den ”a mesmerizing tour-de-force in funky Afro music”.

Les Freres Smith kommer til Torshov med et kollektivt og rytmisk fyrverkeri av bass, trommer og perkusjon, godt krydret med gitar, keyboards og sang, fløyter og massive blåser-rekker. Bandet får det raskt til å koke på scenen, slik at temperaturen snart blir like høy i salen også. Konserten på Cosmopolite er deres aller første i Norge, og er en del av Frankofoni-dagene i 2017.

Facebook

Tidal

Spotify

I samarbeid med Institut Francais

 
25.03 Oslo konserthus
JazzKafè – David Skinner & Georg Reiss
1400 entré 125,-/40,-, Fri aldersgrense

JazzKafè med David Skinner & Georg Reiss i Glasshuset.

www.oslokonserthus.no

 
25.03 Kings Pub
Katarina Lien
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo søndre jazzclub

Lørdagsjazz m/Katarina Lien

 
25.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Knut Riisnæs kvartett
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Knut Riisnæs – tenorsaksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Tom Olstad – trommer

Ifølge Staffan William-Olsson er han en bauta i norsk jazz. Gjennom 40 år har Knut Riisnæs vært i aller fremste rekke blant norske jazzsaksofonister. Han har gitt ut 5 egne innspillinger, mottatt 2 spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Han er også innehaver av Buddyprisen som er den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. I tillegg til å ha samarbeidet med de aller fleste ledende norske artister har han samarbeidet med internasjonale artister som Jon Christensen, John Scofield, John Hicks, Adam Nussbaum og Bobo Stenson.

 
25.03 Vinterhagen, Sentralen
Serendip@Lyden
1700 entré , Fri aldersgrense
Serendip/Norges musikkhøgskole

Serendip, jazzstudentene ved Norges Musikkhøgskoles egen festival gjenoppstår som en minifestival i kjempefestivalen «Lyden av musikkhøgskolen». Det blir gjenhør med tre av våre favoritter fra årets Serendip! Kom i Vinterhagen på Sentralen og hør: Tiur, Master Oogway og Slow Is The New Fast – band!

Gratis inngang! Mer info: http://lydenav.no/

 
25.03 Cosmopolite
CRISTINA BRANCO
2000 entré Bill.320/270+bill.avg kjøpes på billettservice, 7-Eleven,Narvesen og ved inngangen på konser, 18 år
Cosmopolite

Aftenposten har kalt Cristina Branco ”en av de største fadosangerne.” Dagbladet skryter av hvordan ”den smidige, klokkereine stemmen formidler melankolien og emosjonene til stilriktig fado- og tangotonefølge.” Mens VG rett og slett har slått fast at musikken og fremføringen hennes er ”pur skjønnhet.”

Det er bare noen av de norske lovordene for den portugisiske sangeren Cristina Branco. Hun har besøkt Cosmopolite på Torshov flere ganger tidligere, og har hver gang blitt møtt av et hengivent publikum. Høsten 2016 gir hun ut sitt nye album, “Menina”, der hun synger nye originalmelodier av portugisiske komponister, satt til tekster av bl.a. António Lobo Antunes og Kalaf.

Fado er blitt omtalt som en urban folkemusikk fra portugisiske havnebyer. Selve ordet betyr ”skjebne”, og det er nettopp forskjellige menneskeskjebner som Branco er så dyktig til å formidle. Hun regnes ellers som en annerledes fado-artist, som bryter mot en del av konvensjonene i sjangeren. I begynnelsen hadde hun forbilder som Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Janis Joplin og Joni Mitchell.

”Uttrykket er intimt, fortsatt med en god porsjon sjangertypisk «saudade», ord og toner fylt av lengsel. Men det er så mye varme og skjønnhet i musikken at det bare er å gi seg over”, skrev Carl Petter Opsahl i VG i omtalen av ”Alegria” fra 2013. Mens Fredrik Wandrup i Dagbladet omtalte den som ”en elegant, bølgende, følsom, lyrisk og forførende reise inn i fadoens verden.”

På ”Menina” har Branco med seg følgende trio:

Bernardo Moreira (kontrabass) Luís Figueiredo (piano) Bernardo Couto (portugisisk gitar) Hennes forrige konsert her på Cosmopolite var utsolgt, så vi gleder oss stort til et nytt møte med denne stjernen og ønsker alle hjertelig velkommen.

Sjekk henne på Facebook

 
25.03 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Anders Aarums Frie jassradikaler
2100 entré Dørene åpner kl. 21.00 - Gratis inngang!, 20 år
Nasjonal jazzscene

Dancefloor jazz gold with smashing live intervention

Verdensbestejassbasertedanseklubb, erru med?! DJene Erik Holm og Espen Horne vet hvordan man koker fest på jazz, jingler og annen musikk med slinger. Her får du ut på gulvet-garanti og varme såler, bredt glis og dobbel hjerterytme.

 Klubben har alltid med seg et liveband utenom det vanlige, gjerne dansegulvsvennlig, tilgjengelig, men med gode kanter. I kveld? Finn det ut på facebook.com/JassboxOslo!

Kvelden går hardt ut med fullt trøkk fra dørene åpner, det er gratis inngang og masse glade folk, så det er all grunn til å komme tidlig. Gulvet er dekka!

Anders Aarums Frie jassradikaler er: Anders Aarum – tangenter, Jens Fossum – kontrabass, Hermund Nygård – trommer, Erik Holm – perkusiviteter

 
26.03 Oslo jazzforum
Lyden av Jazzpunkensemblet 2017
1300 entré 200/100/50, Fri aldersgrense
Norges Musikkhøgskole

Det legendariske bandet Jazzpunkensemblet gjenreises. Armert med minimum tre trommeslagere, to bassister, to keyboardister, en hel haug med blåsere og sjefen sjøl – Jon Eberson – er det en fare for at dette orkesteret vil overdøve all annen lyd fra Musikkhøgskolen, men den sjansen tar vi.

Medvirkende Jon Eberson (gitar), Pål Thowsen, Jarle Vespestad og Paolo Vinaccia (trommer), Marthe Eberson, Morten Qvenild og Audun Barsten Johnsen (keyboard), Tom Erik Antonsen og Per Zanussi (bass), Tore Brunborg, Tina Lægreid Olsen og Morten Halle (saksofon), Richard Køster (trompet), Torbjørn Sunde (trombone) og Dag Vestgård (lyd)

Omtale Dette blir en fest av en gjenforening med tidligere medlemmer, nåværende NMH-studenter og framtidige jazzpunkere i herlig bråkete, truende, vakkert, kreativt og fett samspill. Lyden av Jazzpunkensemblet 2017 handler ikke om å børste støv av fordums tider, men å blåse hodet av dagens musikkelskere – og det med helt nyskrevet materiale. Vi kan ikke vente!

 
26.03 Cafeteateret
Kampenjazz: Sebastian Haugen-Markussen sekstett
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Sebastian Haugen-Markussen: bass, Anders Lønne Grønseth: saksofon, Jonas Cambien: piano, Tore Sandbakken: trommer, Anders Kregnes Hansen: vibrafon og David Aleksander Sjølie: gitar

PLATESLIPP: I 2015 debuterte Sebastian Haugen-Markussen med kvartett i eget navn under Barentsjazz i Tromsø. Nå slipper han sitt debutalbum «Skarvesteinen» – ei jazzplate forankret i den nordiske jazztradisjonen med nordnorske røtter. Sebastian har helt siden barndommen kjent tilhørighet til Nord-Norge. De sterkeste sommerminnene fra barndommen er fra farens hjemsted på Andøya i Vesterålen sammen med besteforeldrene. Han har valgt å dedikere plata til denne øya. Låtene skildrer hver sin historie om et sted, hendelse eller fenomen på Andøya med titler som Yttersida, Fyret, Nordlys og Storskaden. Låta Skarvesteinen er platas tittelspor. Selv om historiene er forskjellige, forsøker bandet hele tiden å beholde en varme og en rød tråd i klangbildet – som den nordnorske sommernatta. Sjekk: http://www.sebastianhaugen.no/

 
26.03 Herr Nilsen
Big Band Sunday: Fra Piazolla via Mingus til Brække
2000 entré 150,-, 18 år
Sandvika Storband

Sandvika storband med Øyvind Brække:

Erling Kroners fengslende storbandversjoner av Charles Mingus og Astor Piazzollas musikk med Øyvind Brække som trombonesolist og Brækkes egne fasinerende storbandkomposisjoner og arrangement.

Den danske trombonisten og arrangøren Erling Kroner besøkte Sandvika Storband i 2010 ett år før han døde og vi ble alle betatt av hans musikk. Han la ned et langvarig og seriøst arbeid med to musikkformer som vi trodde sto langt fra hverandre: Charles Mingus ofte noe ville og sterkt musikalske sprell og Astor Piazzollas fengende melodiføring og tangorytmer. Øyvind Brække tar oppgaven som solist etter Kroner og vi topper konserten med noen av hans fasinerende arrangemnt for bandet. Brække skrev alle arrangementene til Sandvikas roste innspillinger på A Novel Approach og har også skrevet ny musikk for anledningen.

 
28.03 Mir
Blow Out! Tom / Mahall / Schlippenbach + Dans Les Arbres
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) , 20 år
Konsertforeninga

ALEXANDER VON SCHLIPPENBACH – piano RUDI MAHALL – bassklarinett KASPER TOM – trommer

DANS LES ARBRES Christian Wallumrød – tangenter Ingar Zach – perkusjon Ivar Grydeland – gitar Xavier Charles – klarinett

VON SCHLIPPENBACH / MAHALL / TOM Hva ska’n ta seg tell i kveld a? Noen begre bokkøl neppå Beckers, eller ta blåtrikken tell Klubbsju og spane no friteater? Nei vi stikker på Oslo Jazzhus og høre Schlippenbach og guttane! Jepp, det er historisk sus over denne høyst uordinære tirsdagskvelden på indre Øst. Les bare. Den tyske pianisten Alexander von Schlippenbach, er for en institusjon å regne på frijazzscena. Han starta opp Global Unity Orchestra allerede i 1966, og har klimpra seg inn i historiebøkene med trioen han har med Paul Lovens og Evan Parker, som har holdt det gående i 40 år. Opptredenen deres på Blow Out iforfjor blei – velfortjent, vil vi ydmykt påstå – trukket fram av musikkanmeldere som en av de beste konsertene i Oslo i hele 2015. Nå kommer han med enda et crew. Den noe yngre garde er representert ved trommis Kasper Tom, som vi tidligere har møtt på Blow Out sammen med Ola Høyer. Tom blir hylla for en helt særegen stil og sitt åpne forhold til jazz-tradisjonen, noe en kan erfare ved å lytte til grupper som Fusk og Kasper Tom 5. Den gangen Kasper Tom var her sist hadde han også følge med Rudi Mahall. Den tyske bassklarinettisten har også besøkt oss med Ole Morten Vågans Koenigsberg 5, og er en langvarig samarbeidspartner av von Schlippenbach, så vel som andre gromfolk som Sven-Åke Johansson, Barry Guy, Paul Lovens og lista fortsetter i det uendelige.

DANS LES ARBRES Dans Les Arbres er heller ikke småtasser. Pianist Christian Wallumrød har markert seg sida nittiåra gjennom bejubla grupper som Close Erase, Audun Kleives Generator X, Merriwinkle og ikke minst med sitt eget ensemble som seinest ga ut en nydelig plate på høstparten i fjor. Gitarist Ivar Grydeland kjenner etter hvert ganske mange fra fantastiske Huntsville, og de som har fulgt med litt vil også ha sett Electric Pansori, med Wallumrød og Per Oddvar Johansen her på Mir for en tid tilbake. Nevnes høylydt skal også soloskiva hans Stop Freeze Wait Eat fra 2015. Ingar Zach kan også skilte med fartstid innen den utfordrende delen av norsk musikkliv, fra nærmest myteomspunnede No Spaghetti Edition, via Looper og også han til Huntsville – for ikke å glømme bånnsolide solo-ting. I tillegg sto han sammen med makker Grydeland lenge bak det velfortjent velrennomerte labelet SOFA Music. Det internasjonale alibiet i Dans Les Arbres dekkes av den franske klarinettisten Xavier Charles; en formidabel musiker med mange baller i ilden. Vi Blow Out-huer vil trekke fram trioen Contest Of Pleasures, som han har sammen med Axel Dörner og John Butcher, og duoen han har med en annen av våre favoritter, Terrie Ex, så bør en skjønne hvor landet ligger. Kvartetten har et par svært gode skiver bak seg, på intet ringere enn ECM. I disse dager er den ny skiva Phosphoresence klar, utgitt vårt hjemlige kvalitetsselskapet Hubro. Vi har trua på at den er å skaffe til veie på konserten, så ta ut litt cash i Thorvald Meyers før du tar turen til en av vårens virkelig store konserter på Mir.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Vi selger billetter i døra fra 20:30 Musikken starter presis 21:00 Billetter: 150 / 100 (medlemspris) Medlemskap: 350 (inkluderer konserten). Da får du rabatt hos oss og andre klubber tilknyttet Norsk jazzforum resten av året.

 
29.03 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Lykkehjulet (NTNU studentenes turné!)
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis inngang!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Trondheim’s finest youth tell your fortunes

Det er blitt fast tradisjon og et sikkert vårtegn at andreklassen på jazzlinja i Trondheim legger ut på turné når snøen så vidt har begynt å bråne i sørhellingene. Og for hvert år som går blir vi enda litt mer forventningsfulle: Hva vil den neste generasjonen jazzstjerner vise oss denne gangen!

Du kjenner konseptet. Lykkehjulet spinner og skjebnen er uviss. Hvor vil hjulet stanse?Ensemblet består av 13 talentfulle musikere i alderen 21-26 år, med bakgrunn fra Norge, Sverige og Tyskland. Lykkehjulet er smekkfullt av energi og spilleglede og presenterer egenkomponert materiale med et stort mangfold av musikalske referanser, formet av tretten særegne kunstneriske personligheter. Musikken inneholder velkonstruerte komposisjoner og kreative arrangementer med improvisatorisk spillerom.

Vilde Aakre Lie – Vokal, Harald Relling Nielsen – vokal, Vebjørn Mamen – vokal, Magnus Skaug – gitar, Tore Hodneland – gitar, Ingrid Steinkopf – piano, Jan Ivar Kinn Ekroll – piano, Christian Cuadra – saksofon, Cecilie Grundt – saksofon, Julian Haugland – bass, Frederik Villmow – trommer, Åsmund Mattias Smidt – trommer, Wilhelm Westerman – trommer

 
29.03 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Interagado
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Børge-Are Halvorsen – saksofon Michael Bloch – piano Andreas Dreier – bass Hermund Nygård – trommer

Interagado er en nystartet kvartett som spiller tidløs og swingende jazzmusikk inspirert av musikere som Wayne Shorter, Joe Henderson, Branford Marsalis og Keith Jarrett. Tonespråket er moderne men melodiøst og samspillet er utadvendt og lekende. Bandet kjennetegnes av virtuose solistprestasjoner og et energisk og stødig komp. Repertoaret består for det meste av originalkomposisjoner, ispedd en og annen standardlåt.

 
30.03 Nasjonal jazzscene
Bobo Stenson Trio
2100 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 250/200, 18 år
Nasjonal jazzscene

Lyrical, wild and mind-bogglingly beautiful

Grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert! Den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene på den europeiske jazzscenen i 40 år, og han var, sammen med Keith Jarrett og Jan Garbarek, blant de aller første som ble utgitt på ECM, og en uvurderlig brikke i plateselskapets fantastiske suksess. Samarbeidet med nettopp Garbarek er da også virkelig en av hjørnesteinene i moderne jazzhistorie.

De siste 20 årene har Stenson hatt sin egen trio der han har prøvd ut ideer både som komponist og formidler av andres komposisjoner. Bassist Anders Jormin har vært støttespiller i årevis, og i dagens trio er selveste Jon Fält bak trommene. I sum et variert, sammensatt og overbevisende lydbilde av det absolutt ypperste i skandinavisk samtidsjazz!

Bobo Stenson – piano, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer

«…. Stenson remains one of the most sophisticated and rewarding jazz pianists on the planet, even in a jazz age containing so many remarkable ones…Fält is the creative wild card in the Swedish threesome. Jormin is intonationally near-perfect, has a low-end roar like an alpine horn, can play swerving microtonal runs that suggest a sitar, and is as gracefully conversational as any bassist in Europe…» says Guardian’s (UK) Jazz Critique, John Fordham

Anders Jormin er en svensk jazzmusiker, arrangør og bandleder, kjent fra flere innspillinger og samarbeid med norske musikere. Han er utdannet i bass, improvisasjon og pedagogikk. Jormin er professor i improvisasjon ved Musikhögskolan i Göteborg, hedersdoktor ved Sibelius-akademiet, samt timelærer i bass ved Norges musikkhøgskole.

Jon Fält, fra Gävle, er en svensk jazzmusiker. Han vokste opp i Sandviken, hvor han begynte å ta leksjoner av Stefan Bergkvist ved School of the Arts. Jon studerte ved jazz School i Gävle, Skurup Folkehøgskole og Royal College of Music i Stockholm. Han spiller med noen av Sveriges fremste jazzgrupper som Bobo Stenson Trio, Yunkan 5 og 10, Lina Nyberg Pling og The Stoner

 
30.03 Munchmuseet
Late night – Jazz på Munch: Ellen Andrea Wang kvartett hyller Karin Krogs We Could Be Flying
2100 entré 60, Fri aldersgrense
Munchmuseet

JAZZ PÅ MUNCH, er et nytt jazzklubb-konsept med historisk sus over seg. Vi inviterer til konsert med nytolkning av Karin Krogs klassiske We Could Be Flying-album. Karin Krog er regnet som en av Norges fremste jazzsangere, og nyter stor internasjonal anerkjennelse.

Konserten finner sted i museets festsal, det samme rommet hvor Norsk Jazzforum startet sin legendariske konsertserie med musikere som Egil Kapstad, Jan Garbarek og Svein Finnerud på 60- tallet.

Sofie Tollefsbøl: vokal (Fieh, Vibbefanger) Ellen Andrea Wang: bass (Pixel) Siv Øyunn Kjenstad: trommer (Bugge Wesseltoft) Olga Konkava: tangenter

JAZZ PÅ MUNCH er en del av LATE NIGHT, Munchmuseets månedlige kveld med langåpen utstilling, bar, DJs og opplevelser innen musikk, film, kunst og litteratur. Jazzklubb-konseptet skal fokusere på den nye norske jazzen, men også undersøke forbindelsen bakover til den norske jazzhistorien.

Tid: Konsertstart kl. 21, DJ Espen Horne står for musikken i caféen før og etter konserten Sted: Munchmuseet, Tøyengata 53 0578 Oslo Billetter: 60.- i døren

Sofie Tollefsbøl har gjort seg bemerket som bandleder, låtskriver, produsent og vokalist i bandet Fieh.

Bassisten, vokalisten, komponisten – Ellen Andrea Wang har i løpet av få år etablert seg som et sterkt navn på den norske og den internasjonale jazzscenen. I 2014 slapp Wang sitt debutalbum Diving som mottok strålende anmeldelser, og i 2016 ble hun utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere.

Trommeslageren Siv Øyunn Kjenstad er kjent for hardtslående ekspressivitet, lyttende og dynamisk spill. Med et personlig og varmt sound spiller hun på tvers av sjangre, som alternativ pop og rock, jazz, improvisert og elektronisk musikk. Det siste året har hun spilt og reist med Bugge Wesseltoft, New Conception of Jazz. I tillegg skriver hun musikk, spiller trommer og synger i sitt eget band Øyunn.

Olga Konkova: Genreoverskridende pianist som har utgitt 10 kritikerroste soloalbum distribuert verden over. Konkova har sin egen trio med verdenskjente Gary Husband på trommer og Per Mathisen på bass.

 
31.03 Nasjonal jazzscene
JÜ meets Møster + Snétberger Trio feat. Phil Donkin & Ferenc Német
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Ecstatic, exploratory, envelope-pushing jazz

Fra Ungarn kommer herlige JÜ, en friflyt nybrottsgruppe som utforsker nye territorier, og med seg på ferden har de gnistregnet fra Bergen. Alt det tekniske er i orden før gruppa legger ut på en psykedelisk hurratur over rock og stoner, fuzz og generell uforsiktighet. Det er en energisk og svært god opplevelse du har foran deg når gruppa tar instrumentene til yttergrensene, men likevel presenterer turen over kartet av groove, meloditeft og rytmikk som løfter og inspirerer. Plata fra 2014 er en stor opplevelse, med seg i kofferten har gruppa nå en splitter ny utgivelse.

Adam Meszaros – gitar, Ernö Hock – bass, Andras Halmos – trommer, Kjetil Møster – saksofon, klarinett.

For å toppe kvelden kommer også Ferenc Snétberger, kanskje den største jazzgitaristen fra Ungarn, aktuell med en herlig plate på ECM. Den improviserende gitaristen har lånt ørene til og tatt opp i seg en regnbue av sjangere. Han holder Johann Sebastian Bachs musikk svært høyt og det er også Keith Jarrett å spore i luften her. Vi møter hans nye trio med toppfolk som løfter Snétbergers gitar til skyene!

Ferenc Snétberger – gitar, Phil Donkin – bass, Ferenc Német – trommer