Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2017 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
   
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
25.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Albatrosh
2000 entré
Oslo Jazzforum

André Roligheten – saksofon Eyolf Dale – piano

Albatrosh sin musikk operer innenfor jazzsjangeren med et slags kammer-musikalsk preg. Materialet er basert på originale komposisjoner av Dale / Roligheten som gir god plass til improvisasjon og hvor essensen er hvordan det komponerte kombineres med det improviserte. En observant lytter uttalte en en gang «… man får følelsen av at absolutt alt kan skje, samtidig som at alt har en sammenheng!»

The post Albatrosh appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Uhørt
Dave Edge Kvartett
2000 entré 20-år aldersgrense
Uhørt

Dave Edge som opprinnelig er fra UK, er best kjent som saksofonisten i bandet The Real Thing. Han er inspirert av Dexter Gordon og Sonny Rollins, men også den lyriske Stan Getz og den funky stilen til Eddie Harris.

Med seg har han noen av norges beste jazzmusikere. Denne gang med Jørn Øien på Keys, Jens Fossum på bass og Hermund Nygard på trommer.

Musikken er en blanding av originale komposisjoner og jazzstandards med elementer av be-bop, latin og funk.

Velkommen.

The post Dave Edge Kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Nasjonal jazzscene
Avishai Cohen Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

Grand and tender emotions

Oppløftet og eterisk, i et landskap med mye rom, der finner vi trompetisten Avishai Cohen, i et konkret og melodiøst, nærmest klassisk ECM-spill med moderne struktur. «Cross My Palm With Silver» er gitt ut under Cohens navn, men det er gruppesamspillet som står ut. Her møtes fire karismatiske improvisatører for å lage sin egen Kind of Blue. «Disse menneskene sammen er mitt drømmeteam» sier Avishai Cohen om Yonathan Avishai, Barak Mori og Ziv Ravitz, hans nærmest telepatiske medspillere i dristig improvisasjon og strukturinstinkt.

Israeleren Avishai Cohen har forlengst gjort amerikaner av seg, og har etter endt utdannelse på Berklee flyttet til New York og etablert seg som en markant figur i jazzmiljøet der. Sin første plate utgav han i 2003, siden har det blitt åtte til, de to siste på ECM. Cohen er fremdeles nært sitt opphav, og kommenterer også på sitt vis uroen i Midtøsten og de globale følgene det får. Låttitlene «Will I Die, Miss? Will I Die?» og «Shoot Me In The Leg» rommer både frihetstrang og sorg. Han er også kunstnerisk ansvarlig for Jerusalem Jazz Festival på fjerde året.

Denne kvelden vil bli en høytidsstund, ulmende bittersøt, klassisk og original.

Avishai Cohen – trompet, Yonathan Avishai – piano, Barak Mori – bass, Ziv Ravitz – trommer

The post Avishai Cohen Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
 
26.04 Nasjonal jazzscene
Bjørn Alterhaug Quintet + Tanaka/Lea/Strønen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
Nasjonal jazzscene

There are two generations between Bjørn Alterhaug and Marthe Lea of Tanaka/Lea/Strønen. Together they represent the range and continuity of contemporary Norwegian jazz

Bjørn Alterhaug Quintet Bassnestor Bjørn Alterhaug fortsetter å forbløffe og fortrylle sitt publikum med leken energi, dypt engasjement, brilliant basspill og fantastisk orkesterledelse. Musikalsk har Alterhaug røttene sine i bop, men med et svært åpent øre for eksperimentering og nytolkning.

Alterhaug er like kreativ og musikalsk nysgjerrig i dag som han har vært hele sitt musikerliv, og det merkes. Her får vi lederens egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder i skjønn forening. Alt presentert til stor glede for et nysgjerrig publikum og slik at kritikerne jubler: «Bedre klubbjazz kan jeg vanskelig forestille meg at det ble spilt noen sted i verden akkurat da» – Terje Mosnes, Dagbladet

Bjørn Alterhaug – bass, Jon Pål Inderberg – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Frode Nymo – saksofon, Erik Nylander – trommer

Tanaka / Lea / Strønen Jubileum handler naturligvis mye om det som har skjedd, men vi skal også se framover! Trioen Tanaka/Lea/Strønen er i så måte et ypperlig eksempel. Her møter vi to av stjerneskuddene i den nyeste generasjonen av norske jazzmusikere i samspill med veteranen og ECM-favoritt Thomas Strønen. Trioen er også indrefileten i Strønens større Time is a Blind Guide-prosjekt, men her har de valgt seg et åpnere og mer improvisert format. Med andre ord: Et perfekt jubileumsband!

Marthe Lea – saksofon, Ayumi Tanaka – piano, Thomas Strønen – trommer

The post Bjørn Alterhaug Quintet + Tanaka/Lea/Strønen appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Cosmopolite
Kroke
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Kroke feirer 25 år og legger ut på turné.

Opprinnelig kjent for Klezmermusikk, henter Kroke gjennom sine egne improvisasjoner inspirasjon fra etnisk musikk. På denne måten skaper de sin unike stil som flyter på tvers av sjangergrenser, form og tid. Dette er ikke bare blitt oppdaget av publikum, men også artister verden over.

I år slapp de albumet «Traveller» til strålende kritikk. Slik som navnet indikerer, er albumet en skildring av erfaringene bandmedlemmene har tatt til seg gjennom mer enn to tiår med turnering. Her showcaser de deres multi-kulturelle essens med en miks av polsk folk, balkan, fransk, spansk og moderne jazz.

Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Jerzy Bawoł – accordion Tomasz Kukurba – viola Tomasz Lato – double bass Kroke har tidligere spilt på Cosmopolite med stor suksess. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, og fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste”.

Også Peter Gabriel og David Lynch er store beundrerne av Kroke. De har spilt sammen med artister som Nigel Kennedy, Tomasz Stańko, den spanske fiolinisten Diego Galaz og de norske folkemusikerne i Tindra. De har opptrådt på store scener og festivaler over hele verden, og har særlig funnet et begeistret publikum i Tyskland, Spania og her i Norden.

The post Kroke appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Skadedyr ? release!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A large orchestra filled to the brim with the most creative and exciting young artist of today. Release of their third album, “Musikk!”

En liten idé, et fragment av en melodi, en kort rytme. Et kjent glimt i noe fremmed, et frø med uendelig potensiale, en kultur som tar til seg, vokser og blir familiær. Skadedyr ser ut som et stort jazzorkester, men de høres sjelden ut som et. Skadedyr er en egen fauna.

Skadedyr består av tolv unge, kjente musikere fra jazz, impro og eksperimentell rock og pop, og det er i dette spennet de spiller på hverandre. For selv om låtidéene har opphav hos Heida Mobeck, Hans Hulbækmo, Lars Ove Fossheim eller Anja Lauvdal, er det i møtet med hele orkesteret magien skjer. Her blir det spontankomponert, spontanarrangert, spontanpopet, jazzet og plingplonget. Kjempeseriøst og med god humor. Skadedyr har mye plass og høres derfor raust, luftig, tydelig og energifylt ut. De øver for å finne felles retning, ikke for å spikre en låt. Gleden av å høre hverandre gjør at de fremstår som duggfriske i hvert møte.

Nå slipper de sitt tredje album, og det skal feires med grenseløs energi og kreativitet hos oss. Kom og bli med på festen for «Musikk!»!

Anja Lauvdal – keys, Adrian Løseth Waade – fiolin, Ina Sagstuen – vokal, Ida Løvli Hidle – akkordeon, Heida Mobeck – tuba,Torstein Lavik Larsen – trompet, Henrik Munkeby Nørstebø – trombone, Lars Ove Fossheim – gitar, Marius Klovning – steel gitar, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer, Øystein Aarnes Vik – trommer

The post Skadedyr – release! appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Svarttrost
1600 entré
Oslo Jazzforum

Espen Rud – trommer John Pål Inderberg – barytonsaksofon Rob Waring – vibrafon Jari Bakken – gitar Terje Gewelt – bass

Kvintettens navn “Svarttrost” assosieres med svarttrostens vakre og melodiske sang, slik kapellmesteren vil at publikum også skal oppleve musikken. “Melancholy Delight” Resonant Music 2007 og “Løvsamleren” Curling Legs 2012 er bandets to CD-utgivelser. Alle komposisjoner er ved Espen Rud.

“Svarttrost” består av velkjente og strålende musikere i John Pål Inderberg, Rob Waring og Terje Gewelt. Gitaristen Jari Bakken er mindre kjent, men er blitt en favoritt blant flere av Svarttrosts publikummere. Jari har spilt med Espen Rud i ulike settinger og innspillinger.

The post Svarttrost appeared first on Jazz i Norge.

 
28.04 Nasjonal jazzscene
Hedvig Mollestad Trio
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

This loud and in-your-face power trio, a love child of John McLaughlin and Black Sabbath, has ruled the soundwaves for close to a decade

Utforskerrock, landskapsboogie, friflyt groovedrift, fuzzjazz og frittfallsprog. Nå har Hedvig Mollestad Trio latt publikum få sitte i ro lenge nok, her har du hverdagsendringen både hode og sjel trenger!

Bandet lager mer lyd enn tre personer egentlig burde kunne, de leker med det episke, låtene sitter som et skudd og energien er fandenivoldsk. Inspirasjonen er tydelig og nydelig 70-talls, som om John McLaughlin har tatt med seg Terje Rypdal og kræsja nachet til Black Sabbath, men likevel kvasst og tilstede og nå. Rytmeseksjonen tar tak og ruller med den rette miksen av tyngde og finesse, trykket får bandet til å koke. Trioen fremstår med et samlet uttrykk, men det er vanskelig å skjule hvilken god gitarist Hedvig Mollestad er! Det er både smart og høylytt, hun formidler komplisert med letthet, det er interessant, spennende og fengende og smilet sitter løst. For dette er powerjazz, rett i kroppen!

Hedvig Mollestad – gitar, Ellen Brekken – bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer

The post Hedvig Mollestad Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Lysebu
Jazzlunsj på Lysebu
1200 entré Prisen inkluderer konsert og lunsjbuffet
Lysebu hotell

Lysebu serverer lunsj akkompagnert av Niels Balle og hans jazzkvintett 29. april fra kl. 12.00 til 15.00. Komponisten og pianisten Niels Balle besøker Norge med sitt «Nordic Project» i forbindelse med slippet av en ny CD som heter «The mystery of nature». Dette er en musikalsk reise inn i den forunderlige nordiske og syd-europeiske natur med inspirasjon fra blant annet Orvieto og Amalfi-kysten, norske folketoner, skiturer og vinteropplevelser i Gålå, samt havdykking på Bornholm.

Til musikken serverer vi en nydelig lunsj-buffet som vil stå fremme til kl. 14.00. Det spilles musikk frem til ca. 15.00.

Jazzkvintetten består av:

Niels Balle: piano og keyboards Laila Rong Hanna: vokal Helle Marstrand: kontrabass Randi Holum: trompet Mikkel Find: trommer

Vi kan love en herlig kombinasjon av mat og musikk i fantastiske omgivelser. Velkommen!

Bestill bord her eller ta kontakt med booking på booking@lysebu.no / 21511020

Pris: kr 395,- per person (barn opp til 12 år halv pris)

The post Jazzlunsj på Lysebu appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Cafeteateret
Barnas søndag: Barnas Jazzhus på Caféteatret!
1400 entré Konserten begynner kl. 14 ? kafeen er åpen fra kl. 13.00
Barnas Jazzhus

Også i år kommer den spilleglade gjengen fra jazzskolen Improbasen til Caféteateret i anledning Nordic Black Theatre & Caféteatrets markering av International Jazz Day, for å presentere sine versjoner av kjente og mer ukjente jazzlåter, spilt av barn i alderen 8-13 år. De unge musikantene begynner å bli godt kjent for Oslo-publikummet gjennom sine populære månedlige konserter på Nasjonal Jazzscene, og ikke minst gjennom den internasjonale festivalen Kids in Jazz, som avholdes årlig i Oslo i august. Her har de år etter år imponert selv garvede musikkelskere med sine improvisasjoner på høyt nivå.

Benytt anledningen når de nå igjen besøker Caféteateret til å bli kjent med fremtiden i norsk jazz – dette er gøy for både store og små!

Dørene åpner 13:00, konsertstart 14:00.

The post Barnas søndag: Barnas Jazzhus på Caféteatret! appeared first on Jazz i Norge.