Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MAI 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
24.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Lage Lund trio
2000 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Lage Lund – gitar Matt Brewer – bass Justin Faulkner – trommer

I forbindelse med at deres nye plate «Terrible Animals» utgis på Criss Cross i februar 2019 er Lage Lund trio med Matt Brewer og Justin Faulkner på turné i Europa og de spiller for Oslo jazzforum på Herr Nilsen!

The post Lage Lund trio appeared first on Jazz i Norge.

 
24.04 Nasjonal jazzscene
Dan Weiss Starebaby
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Metal and jazz just right!

Ikke siden Infernofestivalen lånte lokalene våre og serverte Årabrot noen år tilbake, har det vært så tungt og rått hos oss som denne kvelden! Drivkraften er Dan Weiss, en allsidig trommeslager som liker skarp kant på musikken sin, om det så er Indisk impro med Rudresh Mahanthappa, elektrisk funk med Chris Potter eller på utflukt med John Zorn.

Og skarpt blir det når Weiss i sitt electrometalunivers får med seg gamle kjente som Craig Taborn og Matt Mitchell på keys og lydbehandling, Ben Monder og Trevor Dunn på presise, syngende strenger i stor musikk som varsler både dommedag og frelse.

Du som publikummer sitter i orkanens øye, her møtes brutal aggresjon med en spøkelsesaktig sårbarhet.

Craig Taborn – keys, Matt Mitchell – keys, Ben Monder – gitar, Trevor Dunn – bass, Dan Weiss – trommer

The post Dan Weiss Starebaby appeared first on Jazz i Norge.

 
 
25.04 Cosmopolite
Avishai Cohen Quartet
2000 entré
Cosmopolite

Den israelske trompetisten Avishai Cohen er en av de mest ettertraktede musikerne på den moderne jazzscenen for tiden.

Han flyttet til New York etter endt utdannelse på Berklee, hvor han har etablert seg som en markant figur i jazzmiljøet der. Siden 2003 har han gitt ut 9 album, hvorav de to siste ble sluppet på det eminente plateselskapet ECM. Cohen begynte å opptre allerede da han var 10 år gammel, hvor han spilte sine første soloer med et storband og etter hvert begynte å turnere med Young Israeli Philharmonic Orchestra. Det gikk ikke lang tid før han ble plukket opp av internasjonal interesse, og i dag er han blitt globalt anerkjent som en musiker med en helt individuell sound, en evig kreativ komponist, band leder og medmusiker.

The New York Times har bekrevet han som “An extravagantly skilled trumpeter, relaxed and soulful . . . deftly combining sensitivity and flair,” mens The Chicago Reader skriver “arguably the most exciting Israeli Jazz musician in the world.”

Line up:

Avishai Cohen – Trumpet Yonathan Avishai – Piano Barak Mori – Bass Nasheet Waits – Drums

The post Avishai Cohen Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
25.04 Nasjonal jazzscene
Tord Gustavsen + Sigurd Hole ? Solo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two cornerstones in Norwegian jazz performs rare solo shows

Tord Gustavsen har vært en viktig del av den utvidede norske jazzscenen i en rekke år, med åtte album under eget navn på ECM Records i trio-, kvartett- og ensembleformat. Han turnerer over hele verden med sine ensembler til festivaler og konsertsaler, og har mottatt tallrike kritikerutmerkelser inkludert den norske Spellemannsprisen og den prestisjefylte tyske Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritikk for beste album.

I solo-format har Tord derimot ikke spilt så ofte, men det siste året har han utviklet dette gjennom utvalgte konserter. Noen ganger totalakustisk, andre ganger utvidet med forsiktig elektronikk i tillegg til flygelet. På Victoria vil det bli en utgave med utvidende lyddesign, og repertoar hentes fra Tords kjente trio-album, fra norske salmetoner og fra nye komposisjoner.

Sigurd Hole har vært en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste 10-året. I 2018 debuterte han med to utgivelser i eget navn: trioalbumet Encounters med Jarle Vespestad og Håkon Aase, og solo kontrabassalbumet Elvesang.

Musikken på Elvesang utforsker kontrabassens solistiske stemme influert av blant annet moderne improvisasjonsmusikk og både norsk og japansk tradisjonsmusikk. Albumet er også en stillferdig hyllest av naturen. I et forsøk på å male mer eller mindre abstrakte, lydlige bilder av ulike hendelser og situasjoner i naturen ønsker Sigurd å inspirere til refleksjon rundt vår egen rolle som del av en større helhet – en helhet som vi mer enn noen gang må søke å møte med respekt og kjærlighet i måten vi velger å leve våre liv på. Med utgangspunkt i et dikt av Rumi oppfordrer Sigurd i albumets linear notes oss til å ta oss tid til å virkelig lytte, ikke bare til musikk, men til hverandre, til naturen – og til oss selv:

All day and night, music, a quiet, bright reedsong. If it fades, we fade.

– Rumi (oversatt av Coleman Barks)

The post Tord Gustavsen + Sigurd Hole – Solo appeared first on Jazz i Norge.

 
26.04 Nasjonal jazzscene
Scheen Jazzorkester
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Spanning many genres, this commissioned work is an exciting, energic journey

Scheen Jazzorkester er kanskje et regionalt jazzensemble, men Grenlandsområdet er jaggu velsigna med musikere av internasjonalt kaliber! Det står ikke på ambisjoner og gjennomføringsevne heller, Scheen Jazzorkester vil spille ny, utfordrende og spennende musikk. De har de nå fått til gangs fra “internkomponist” Thomas Johansson. Det helhetlige verket As we see it… består av fargerike enkeltdeler med gjennomgående motiv. Her får vi sjangeroverskridene, energiske låter og mye trøkk fra hele ensemblet som går rett i beina, krydret med soloer, duoer og trioer. Musikken veksler mellom det gjennomkomponerte med god plass til improvisasjon.

Thomas Johansson er kjent både fra blant andre Cortex og All Included og har et solid fotfeste i frijazz- og avantgarde-sjangeren. Hans spill er preget av sterke melodiske og rytmiske motiver som både avløser og binder sammen de improviserte partiene. I As we see it… har han tatt utgangspunkt i disse musikerne som han kjenner godt, tittelen speiler både ansvaret og friheten som ligger hos hver musiker.

Thomas Johansson – trompet, Guttorm Guttormsen – fløyte, saksofon, André Kassen – saksofon, Jon Øystein Rosland – saksofon, Line Bjørnør Rosland – klarinett, Finn Arne Dahl Hanssen – trompet, Magne Rutle – trombone, Frøydis Aslesen – trombone, Åsgeir Grong – basstrombone, Rune Klakegg – piano, Even Helte Hermansen – gitar, Jan Olav Renvåg – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer

The post Scheen Jazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30
Nasjonal jazzscene

Young talents improvise over jazz standards

Utøverne fra Improbasen har opptrådt på festivaler i inn- og utland, men er også husvarme her på Nasjonal jazzscene, hvor de fyller salen en lørdag i måneden med sin populære konsertrekke Barnas jazzscene. Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

Konserten denne lørdagen er vårsesongens siste mulighet til å oppleve Barnas jazzscene på Victoria. Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Fergus McCreadie trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Fergus McCreadie – piano David Bowden – bass Stephen Henderson – trommer

Fergus McCreadie Trio er et av Skottlands mest spennende band. Bandet har opptrådt på jazzfestivaler som Edinburgh, Glasgow, Fife, Aberdeen og Islay flere ganger til strålende mottakelse. Trioens musikk er dypt inspirert av både jazz og skotsk folkemusikk. De tar improvisasjonen og harmonikken fra jazz, men med innslag av folkemelodier og rytmikk. Bandet er inspirert av artister som Keith Jarrett, Pat Metheny og Jan Garbarek, i tillegg til folkemusikere som the Gloaming og Lau.

The post Fergus McCreadie trio appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Nasjonal jazzscene
Jassbox
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - 50,-
Nasjonal jazzscene

A jassclub according to DJs!

Det er endelig vår og det må feires med hedonistisk frislepp av skamløs dansejass! Den festglade lillebroren vår Jassbox kjenner kriblingen og klør den på alle de riktige stedene. For hvorfor må veien til dansen være elektronisk og taktfast, når den kan være organisk, vill og deilig? La jazzen få kloa i føttene dine.

Espen Horne har sammen med co-pilot Erik Holm pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn og i tillegg til et overraskende, deilig liveband som setter standarden for årstiden, med henda i været!

The post Jassbox appeared first on Jazz i Norge.

 
27.04 Riksscenen
Hanne Tveter & Pepe Rivero -=CubaNoruega=-
2100 entré
Musikkmakeriet

To sterke formidlere på hvert sitt instrument, vokal og piano, møtes i dette duo konseptet «CubaNoruega» hvor norsk og cubansk tradisjonsmusikk forenes. Repertoaret spenner fra cubanske boleros og habaneras til møter med folkeviser og komponister som Grieg, Backer Grøndahl, Prøysen, Saumell og Grenet i fengende Latin-jazz arrangementer.

Det unike samspillet denne duoen byr på, oppsto som en naturlig konsekvens av deres felles plattform innen både klassisk og rytmisk musikk. Og en gjensidig interesse for hverandres musikalske røtter. Her smeltes musikalske kulturer sammen, med elegante arrangementer, rytmisk lekenhet og friske jazzimprovisasjoner. Dette samspillet er verdt å få med seg!

Hanne Tveter må kunne regnes som Norges fremste ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk, med en allsidig stemme av de helt sjeldne. Hun er også en anerkjent jazzsanger og har de senere år turnert i både inn og utland med ulike soloprosjekter. Hun er og kjent for sitt fargerike repertoar innen blant annet meksikansk populær-musikk. Hanne har utgitt tilsammen syv album, Rivero medvirker på to av dem «Oslo-Madrid» og «My Footprints» innspilt i Madrid. Hanne har syv års utdannelse innen klassisk sang og jazz-sang ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. Driver sin egen label og produksjonsselskapet Musikkmakeriet.

Maestro Pepe Rivero ́s stjernekvaliteter som pianist og arrangør har blant annet materialisert seg i å «cubanisere» både Chopin og Vivaldis fire årstider. I tillegg er han svært aktiv med egen jazz trio og som pianist for en rekke spanske, latinske artister. Han har spilt på internasjonale jazzfestivaler verden over og var fra ung alder pianist for salsa legender som Issac Delgado og Celia Cruz og for den kjente cubanske jazz klarinettisten Paquito de Rivera. Han er blitt kjent som en god forvalter av cubanske musikk-røtter inn mot jazz med sine lekne og stilsikre arrangementer. Rivero har medvirket på en lang rekke innspillinger utover egen diskografi. Han har sin utdannelse fra universitetet I.S.A (Instituto Superior de Arte de Cuba) i Havana.

Videoer for prosjektet: Solveigs Guajira: https://youtu.be/9OXvv21NeqA Vise for gærne jinter: https://youtu.be/TeDAFvQk6Zk Blåmann Blåmann / Drume Negrita: https://youtu.be/HPh7OMM-H1E

The post Hanne Tveter & Pepe Rivero -=CubaNoruega=- appeared first on Jazz i Norge.

 
29.04 Nasjonal jazzscene
Klassisk på Victoria: Tellefsen, Gimse og Bjerkestrand
1930 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Classical music from the back bone

Tre av våre fremste musikere, Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand, vil dele sine musikkopplevelser med publikum på Victoria i kveld. Arve Tellefsen påstår han har holdt på lengst, og det får vi vel gi ham rett i. Han har vært en av de ledende fiolinister internasjonalt i snart 60 år. Han hadde en sensasjonell debut i London hvor kritikeren i The Times skrev at det var den mest oppsiktsvekkende debut i London på mange år. Siden har han spilt med de største dirigenter og deltatt i musikkfestivaler over hele verden.

Arve Tellefsen startet i 1989 Oslo Kammermusikkfestival som var den første i sitt slag i Norge. Den feirer altså 30-års jubileum i år og kan i tiden 15.-24. august by på 30 konserter med spennende forestillinger og topp artister. Arve Tellefsen og Håvard Gimse er ansvarlige for programmet, og man kan bl. a. oppleve Liv Ullmann i Stravinskys «Historien om en soldat».

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand startet i år musikk-klubben «Klassisk på Victoria», som er en klassisk variant av jazz-klubbene, med hovedvekten på klassisk musikk i tillegg til å inspirere og bli inspirert av andre musikkformer.

Håvard Gimse har knapt gjort noe annet enn å spille piano i hele sitt liv. Han har ikke engang hatt en ordentlig sommerjobb. Etter at han fikk 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for unge pianister i Frankfurt i 1987, har han spilt konserter både som solist, kammermusiker og akkopagnatør over store deler av verden, noe som inkluderer solistoppgaver med bl.a Tokyo Philharmonic, Birmingham Symphony, Konzerthausorchester Berlin og Baltimore Symphony Orchestra. Etter USA-debuten beskrev New York Times spillet som «Flawless», mens avisen Østlendingen var mere kritisk etter en konsert på Løten i 1985, der de mente han burde øvd mer, istedenfor å spille fotball rett før konserten.

Kammermusikalsk har Håvard særlig arbeidet mye med Arve Tellefsen og Truls Mørk, og som pedagog er han i dag tilknyttet Norges Musikkhøgskole som Professor i halv stilling.

Kjetil Bjerkestrand har siden 1978 jobbet som freelance-musiker, arrangør, komponist og produsent. Han har utgitt flere plater som soloartist og vært med på flere hundre innspillinger med andre artister. Arve og Kjetil har jobbet sammen siden plateutgivelsen «Pan» i 1988. Bjerkestrand har vært arrangør og musiker med så forskjellige artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, A-ha, Satyricon, Dance With a Stranger, DumDum Boys, Ole Edvard Antonsen, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø, Herborg Kråkevik, Anne Grete Preus, Bjørn Eidsvåg med mange flere. I tillegg har han komponert musikk til 12 spillefilmer, et titalls teaterstykker og flere større konsertverker. Han har spesialisert seg på møtet mellom det klassisk uttrykket og det «rytmiske».

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

The post Klassisk på Victoria: Tellefsen, Gimse og Bjerkestrand appeared first on Jazz i Norge.