Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
FEBRUAR 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
       
     
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
26.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Susanna Risberg Trio + Barrage
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Swedish award winning guitar trio + Seven-piece orchestra inspired by the 1960’s “creative music” scene

Susanna Risberg har vært et hett navn i svensk jazz i flere år allerede og mottok Sveriges Radios pris “Jazzkatten” for beste nykommer i 2015. Det hele begynte med en fascinasjon for Jimi Hendrix, men i dag er det heller navn som Pat Metheny, Mary Halvorson og John Scofield som trekkes fram når det snakkes om gitarspillet til Susanna Risberg. Med seg har hun også en meget fremoverlent rytmeseksjon.

Susanna Risberg – gitar, Mauritz Agnas – bass, Karl-Henrik Ousbäck- trommer

Barrage Barrage begynte som en sekstett i 2017 og har nå vokst til et sjumannsorkester. Bassist Alexander Riris skriver musikken, med et ønske om å sanse seg gjennom mylderet av sjangere og uttrykk der ute, men med et særlig engasjement for den frie arven etter Ornette Coleman og Eric Dolphy. Gøy musikk å spille og gøy å høre på!

Erling Skorpen – trompet, Signe Emmeluth – saksofon, Christian Cuadra – saksofon, Erlend Kongtorp Vangen- saksofon, Hogne Kleiberg – piano, Alexander Riris – bass, Ingvald Andre Wasbø – trommer

The post Uhørt! Susanna Risberg Trio + Barrage appeared first on Jazz i Norge.

 
 
27.09 Nasjonal jazzscene
Yazmin Lacey
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The new wave of British jazz

Nå er det skumskavl på den britiske jazzbølga! En ny generasjon musikere i 20- og tidlig 30-åra som ikke føler nevneverdig behov for å ta hensyn til purisme og hevede øyenbryn over tekoppene, stiger bokstavelig talt opp fra dypet og er i ferd med å ta over. Like mye et produkt av grime og klubbkultur som av backkatalogen til Coltrane, like gjerne afrofuturisme, nysoul og Sun Ra, eller hva med dixieland for et nytt århundre? Uansett hva vi kaller det, og om det er saksofontonen til Nubuya Garcia, trommespillet til Moses Boyd eller hva det nå engang er Sons of Kemet holder på med, låter det forbaska fresht.

Yazmin Lacey står midt i brenninga. Stemmen er jazzete gullaldersoul, men den store amerikanske sangboka får ligge i fred. I stedet gir hun lytteren personlige låter med begge beina på gata – spellemannkomiteen ville nok kalt det urban – og en nesten utstudert, tilbakelent kulhet. Silkemykt og smooth så det holder, men med nok mothaker til at du er hekta før du vet ordet av det. Yazmin Lacey har to EP-er ute. Hør på dem mens du finner fram danseskoa og øver inn noen frekke moves før du tar turen ned mot den varme, glitrende byen.

Yazmin Lacey – vokal, Peter Beardsworth – piano, Tom Towle – trommer

Konserten presenteres i samarbeid med FKP Scorpio Norge

The post Yazmin Lacey appeared first on Jazz i Norge.

 
28.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! Master Oogway oktett og Han Gaiden
1900 entré Gratis for alle studenter
Norges Musikkhøgskole

Master Oogway Oktett er en utvidet versjon av kvartetten med samme navn. Med dobbelt så mange musikere og helt nytt repertoar jobber bandet med mektige melodier, tunge riff og elementer av fri improvisasjon pakket inn i et energisk uttrykk. Musikken er skrevet spesielt for oktettbesetningen, og gir stor frihet til den enkelte musiker.

Han Gaiden er en elektronika-trio med mye på hjertet. Trioen møttes på Norges Musikkhøgskole, hvor de nå studerer sitt andre år på jazzlinja. Sammen komponerer de musikk som består av blant annet improvisasjon, fengende hooks og fargerike melodier. Den ferske trioen utforsker uttrykket sitt ved å blande sjangre og stemninger, hvilket tilfører musikken nysgjerrighet og lekenhet.

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet. Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Medvirkende Master Oogway oktett: Håvard Nordberg Funderud (gitar) Karl Erik E. Horndalsveen (kontrabass) Erling Skorpen (trompet) Lauritz Lyster Skeidsvoll (tenorsaksofon) Arnfinn Gursli Langesæter (tenorsaksofon) Kristoffer Lippestad (barytonsaksofon) Martin Mellem (trommer) Roland Galewicz (trommer)

Han Gaiden: Ingrid Skåland Lia Kristin Myhrvold Ragnhild Moan

The post RÅ! Master Oogway oktett og Han Gaiden appeared first on Jazz i Norge.

 
28.09 Nasjonal jazzscene
Ivan Mazuze Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Melodic and accessible jazz with Mozambican roots

På globusen er det et greit stykke vei fra Mosambik til Oslo, og det blir ikke noe særlig kortere av å ta turen om Cape Town. Musikalsk sett har distansen likevel vist seg å være forbausende kort. Saksofonisten Ivan Mazuze hadde allerede en lang og lysende karriere i hjemlandet da han for snart ti år siden fulgte hjertet og reiste nordover. Her har han blitt en vital del av hovedstadens musikkliv og har flere plateutgivelser og internasjonale turneer bak seg.

En elegant og leken saksofontone koblet med utadvendt musikalsk energi, som av og til kan gi assosiasjoner til amerikanske storheter som Branford Marsalis, til tross: Røttene sitter fortsatt dypt i sørafrikansk tradisjon og rytmikk. Kall det verdensjazz, fusion eller afro-jazz, resultatet er uansett ekstremt hørbar og tilgjengelig musikk som fortjener et stort publikum!

Ivan Mazuze – saksofon, Bjørn Vidar Solli – gitar, Per Mathisen – bass, Raciel Torres – trommer

The post Ivan Mazuze Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
29.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kristoffer Kompen kvintett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Kristoffer Kompen – trombone og komposisjoner Atle Nymo – saksofon og bassklarinett Eyolf Dale – piano Jo Skaansar – bass Pål Hausken – trommer

Kristoffer Kompen er i dag en av landets mest virksomme og allsidige trombonister. Han er for tiden aktiv med konsertvirksomhet med en rekke band innenfor hele jazzens tidsperiode, fra Jazzin Babies til Eyolf Dale´s Wolf Valley. Høsten 2018 gav Kompen ut sitt tredje album med egne komposisjoner, SUNDOWN. Her utfordrer Kompen det tradisjonelle jazztrombonespråket med moderne melodiske linjer.

«Like suvurent som da han debuterte på plate» og «Samspillet er en verdt en studie i seg selv» er noen av tilbakemeldingene SUNDOWN har mottatt.

The post Kristoffer Kompen kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
29.09 Nasjonal jazzscene
Jassbox
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Euphoric, interactive jazz clubbing with a grand live act!

Jippi, det er den lørdagen i måneden igjen, vi gleder oss over å kunne invitere til deg til en euforisk hjemme-alene fest på jassklubben. DJene Holm og Horne sveiver igang herlige låter fra hele regnbuen på jazzhimmelen, de beveger dansegulvet under deg og leker med sjela di. Funk, jazz og Karin Krog, swing, bop og hip hop, med andre ord sørvendte saker. Rundt klokka elleve får du servert herlig livemusikk med både hodet og dansefoten din i siktet, her er det energipåfyll som gjelder!

Live i kveld? Finn det ut på facebook.com/JassboxOslo!

The post Jassbox appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Sentralen, Forstanderskapsalen
Monsterjazz
1400 entré
NORCD

Kom kom store og små barn!!!

Konserten har ei veldig open form, der publikum i stor grad er med på å forma det som skjer musikalsk og interaktivt. Improvisasjon i ordet si rette tyding. I botn ligg gjennomarbeida grunn-element kanskje først og fremst klangleg, men også melodisk, rytmisk og harmonisk. Karl Seglem utfordrar seg sjølv, sine medmusikarar og eit lyttande publikum. Ingen veit, når, korleis og kva konserten blir – før vi er i den! I hovudsak er konserten instrumental (ikkje song-tekst basert), men med ord og tekst-innslag i ei eller annan form – som også blir improvisert fram der og då. Tegnaren Gunvor Rasmussen medvirkar med si «stemme» i heilskapen ved at ho tegnar undervegs – med blekk og akvarell! Tegningane blir vist på skjerm, projisert. Ho let seg inspirere av det som blir skapt der og då – som ei forlenging av lyden, klangen og interaksjonen mellom scene og sal. Monster? Ganske sikkert –

The post Monsterjazz appeared first on Jazz i Norge.

 
30.09 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz: Kouame Sereba & Rolf Erik Nystrøm
2000 entré
Kampenjazz

Kouame Sereba – vokal, vest-afrikanske tradisjonelle instrumenter (dodo, bogarabou, djembe, kalimba, kaké, perkusjon, seljefløyte), Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner Multiinstrumentalist Kouame Sereba,som i 2005 ble tildelt TONOs 75-årsjubileumspris og saksofonist Rolf-Erik Nystrøm tar deg med på en musikalsk reise ispedd en god dose improvisasjon og spilleglede. I mer enn 25 år har Kouame Sereba fra Elfenbenskysten formidlet musikk i toppklasse til et norsk publikum, der han rører seg elegant mellom folkemusikk, samtidsmusikk og moderne afrikansk musikk. Få kjenner sitt instrument bedre enn saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm. Med karakteristisk energi og målrettet dedikasjon avlurer han enhver musikalsk situasjon for klanglige hemmeligheter. Med en åpen og fordomsfri holdning til all musikk, utfyller de hverandre. Men de to lar også lytteren få følge med på de musikalske reisene. Fra de heftigste rytmer og kakofonier av ukjente klanger til de vareste og vakreste øyeblikk. Nøkkelen er en bunnløs respekt for musikken de spiller. Nakent og ærlig, kompromissløst og lekent, levende og utfordrende. La deg lede med til en musikk som kommer innenfra og hinsides fra. Leken musikk som kommer fra ingensteds og allesteds. Kouame Sereba og R-E Nystrøm https://youtu.be/LF__H6C1OFI Rolf-Erik Nystrøm – Inner Song https://youtu.be/ukcWpwKcSsY Dokumentar Nystrøm https://youtu.be/TWLQ9uF-4zg Kouame Sereba https://www.kouamesereba.no/

The post Samspill og Kampenjazz: Kouame Sereba & Rolf Erik Nystrøm appeared first on Jazz i Norge.

 
03.10 Nasjonal jazzscene
Hildegunn Øiseth Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A joyous jazz journey into beautiful landscapes.

Trompetisten Hildegunn Øiseth er bereist, søkende, uredd med selvtillit, og det reflekteres i musikken. Hun startet for alvor sitt musikkliv med utdannelse og jobber i Sverige et tiår, så med flere turer til det sørlige Afrika, Asia og Midtøsten, etterhvert med eksotiske, norske instrumenter i bagasjen. Bukkehornet og neverluren i møtet med nye kulturer har gitt inspirerte møter og opphøyet musikk over landegrensene.

På sin nyeste plate Time is coming har hun med seg denne bagasjen og åpner suvernirsamlingen sammen med noen av jazzens fineste og lar Espen Berg, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen få drømme seg videre inn i landskapet. Dette har så blitt et felles prosjekt hvor alle bidrar med låter, med overskudd, med reiselyst!

Ikveld kan du kaste kompasset, la kjentfolk vise veien!

Hildegunn Øiseth – trompet, bukkehorn, Espen Berg – piano, Mats Eilertsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer

The post Hildegunn Øiseth Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
04.10 Nasjonal jazzscene
Large Unit
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Large Unit is a distillation of the always vibrating Scandinavian impro and free jazz scene, making exciting music for an excited audience.

Kraft og luft, sonisk elektrisk, klaffeklikknært sitt melodiske hjerte. En konsert med Large Unit er som å zoome ut fra en planet hvor nye vennskap oppstår i nord, det er åpen konflikt i øst, i vest går det så godt at det oppstår absurditeter, mens det bygger opp til et voldsomt uvær i sør som skal skylle over dem alle.

Når Paal Nilssen-Love først satte sammen sitt konglomerat var det med friskt, fritt og ungt for øye. Nå, fem år seinere, er det hele bandet som finner vei på planeten, likevel trofaste til Paals drøm om et opplevelsesorkester. Hans erfaring med improvisasjonsmusikk gjør at bandet har en publikumsappell utenfor de indre kretsene. Man trenger ingen forkunnskap eller dyp musikkforståelse for å la seg fenge av energien i bandet, det er samstemt og dirrende, eksplosivt og fysisk, melodisk og konkret, med mye humor og varme. Denne planeten har et mektig lydbilde av glimrende ensemblespill, sannsynligvis både planlagt og improvisert, med deg i tankene.

Thomas Johansson – trompet, Mats Äleklint – trombone, Kristoffer Alberts – saksofoner, Julie Kjær – saksofoner, fløyte, Klaus Holm – saksofoner, Per Åke Holmlander – tuba, Kalle Moberg – accordion, Ketil Gutvik – gitar, Tommi Keranen – elektronikk, Jon Rune Strøm – bass, Christian Meaas Svendsen – bass, Andreas Wildhagen – trommer, Paal Nilssen-Love – trommer, Christian Obermayer – lyddesign

The post Large Unit appeared first on Jazz i Norge.