Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
FEBRUAR 2017 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
       
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
18.02 Frogner kirke
Jazz på kirkeorgel – Barbara Dennerlein
1800 entré Billetter ved inngangen eller på Ticketmaster
Orgelfestuker Frogner kirke

Kirkeorgel som jazzinstrument er ikke så vanlig, og Barbara Dennerlein fra Tyskland startet sin orgelkarriere på det legendariske Hammond B3-orgelet. I 1990-årene fikk hun økt interesse for pipeorgel, og i 1994 holdt hun sin første kirkeorgelkonsert på Bach-dagene i Würzburg. Hun har spilt i jazzklubber, konserthus og kirker i USA og Europa og har gjort mange plateinnspillinger. Dette er hennes første konsert i Oslo. Hun ble meget fornøyd da hun så disposisjonen til det nye orgelet i Frogner kirke fra Harrison & Harrison i England.

The post Jazz på kirkeorgel – Barbara Dennerlein appeared first on Jazz i Norge.

 
18.02 Cafeteateret
Samspill og Kampenjazz presenterer Sanskriti Shrestha Avatar
2000 entré
Kampenjazz og Samspill

Sanskriti Shrestha: tablas, Magnus Wiik: gitar/banjo, Erlend Albertsen: bass, Hans P. Kjorstad: fiolin, Henriette Hvidsten Eilertsen: fløyte, Andreas Wildhagen: trommer De fleste av oss kjenner i dag begrepet avatar fra film og spill – som den identiteten og framtoningen du velger når du trer inn i en interaktiv, fiktiv spillverden. Færre vet at begrepet er hentet fra hinduismen – en avatar er den framtoningen de hinduistiske gudene viser seg med når de stiger ned til vår materielle verden. Sanskriti Shresthas band Avatar er en utforsking av hvordan østlig tradisjonsmusikk og vestlig samtidsmusikk kan utfylle hverandre. Bli med inn i en verden som bygger bro mellom og utforsker sammensmeltingen av øst med vest, nytt med gammelt, komponert med improvisert. Kanskje viser avatarene deg sannheten om musikk – at den er over alt og i alt. https://www.youtube.com/watch?v=qTIi5Z-9Fgc

The post Samspill og Kampenjazz presenterer Sanskriti Shrestha Avatar appeared first on Jazz i Norge.

 
 
21.02 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Sundavind
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - Gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Jazzlinja ved Sund Folkehøgskole har siden oppstarten i 1982 blitt en institusjon i norsk jazzliv, og har rykte på seg for å være en smeltedigel av unge jazzentusiaster, som får et helt år på seg til å eksperimentere nokså fritt. Highasakite, Eirik Hegdal, Ola Kvernberg, Kjetil Møster, Hedvig Mollestad, Skrap og Broen er alle tidligere elever ved jazzlinja på Sund, for å nevne noen få.

Hvert år drar Jazzlinja på norgesturné, noe som for mange av musikerne kan bli den første av en lang rekke turnéer på norske veier. SUNDAVIND er 15 fremadstormende musikere i større og mindre ensembler som spiller egne låter basert på improvisasjon, sterke melodier og tunge riff. SUNDAVIND har et ungt og moderne jazzutrykk som med all tydelighet viser allsidigheten på jazzlinja ved Sund folkehøgskole!

Håvard Falch Belsheim – piano, Johannes Andersen Rønning – piano, Aksel Rønning – saksofon, Simon Hagerup Holm – saksofon, Emil Storløkken Åse – gitar, Håvar Svergja – gitar, Benedikte Kornelia Eia Hegset – vokal, Miriam Namtero Kibakaya – vokal, Liv Ellen Rønning – vokal, Sverre Sandnes Sæbø – bass, Sondre Amandus Lekang – bass, Eskild Sveås Okkenhaug – bass, Vegard Haugen Lemme – trommer, Tobias Rønnevig – trommer, Niklas Jenstad Heide – trommer

The post Uhørt! Sundavind appeared first on Jazz i Norge.

 
21.02 Kafé Hærverk
Konsert med Asbjørn Lerheim & Erland Dahlen
2100 entré 100 (student)
Kafé Hærverk

Asbjørn Lerheim har vært aktiv på den norske jazzscenen de siste 15-20 årene, har gitt ut fire (snart fem) album med sitt eget band, Chrome Hill, og spiller i duo med vokalisten Lisa Dillan i prosjektet Quite Quiet Project, med nytolkninger av Elvis Presley sin musikk. Han har spilt og turnert på en rekke klubber og festivaler over hele verden. Chrome Hill er aktuell med det nye albumet The Explorer i mars 2018, på labelen Clean Feed. www.asbjornlerheim.com www.facebook.com/chromehill

Erland Dahlen er medlem av en rekke band innen jazz/eksperimentell musikk, har gitt ut flere plater som soloartist, og er en mye brukt studio og live-musiker for en rekke artister. Han har samarbeidet med blant annet Stian Westerhus, Madrugada, Hanne Hukkelberg og Nils Petter Molvær. https://no.wikipedia.org/wiki/Erland_Dahlen

Sammen utforsker Asbjørn Lerheim og Erland Dahlen det musikalske landskapet med baritongitar og trommer, med utgangspunktet i Lerheim sine låter og ideer.

The post Konsert med Asbjørn Lerheim & Erland Dahlen appeared first on Jazz i Norge.

 
22.02 Nasjonal jazzscene
Torg
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Rock solid etherealization!

Torg er tilbake med ny besetning under ledelse av Johan Lindvall, og denne kvelden feirer vi release av bandets andre plate «Palms, Beaches, Dreams», som skal gis ut på det splitter nye labelet Earthly Habit. Labelet skriver om musikken: «Lindvalls låtfragmenter er som en utslippsfri ferietur til de vakreste tropiske øyene i hjernehavet, hvor øya er skapt av et intuitivt band som flyter lett på seg selv og som styrer materien dit de selv ønsker. Dette er minimal beach jazz folkens»

Torg albumdebuterte i 2015 med albumet «Kost/elak/gnäll» på Jazzland Recordings til svært gode kritikker av musikkanmeldere i inn-og utland. Blant annet skrev Arild Andersen i Aftenposten: «Platen er et bunnsolid dokument på de spennende overskridelsene det unge norske miljøet skaper», og Jan Granlie i Salt-Peanuts fulgte opp med: «Jeg har vært gjennom denne plata et utall ganger, og hver gang dukker det opp nye, spennende stemninger og vinklinger som jeg ikke kan huske å ha hørt før.»

Ina Sagstuen – vokal, Johan Lindvall – synther, Christian Winther – elgitar, Torstein Lavik Larsen – trompet, synth, Adrian Myhr – elbass, Magnus Skavhaug Nergaard – elbass, elektronikk, Anja Lauvdal – synther, Heida Karine Mobeck – tuba, elektronikk, Jan Martin Gismervik – trommer

The post Torg appeared first on Jazz i Norge.

 
23.02 Nasjonal jazzscene
Kirsti Huke ? tildeles Radka Toneff Minnepris
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

This years Radka Toneff Memorial Prize winner serves a complete three course menu!

I kveld skal det feires, og det med prisvinneren selv på scenen! Det er en stor glede å invitere til Radka Toneff Minnepris for 2017 som tildeles sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Kirsti Huke. I begrunnelsen for årets tildeling heter det: Kirsti Huke markerte seg som vokalist allerede under utdanninga på jazzlinja NTNU da hun etablerte Kirsti Huke Kvartett i 1998 med medstudentene Håvard Wiik, Steinar Raknes og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom sine snart tjue år som utøvende musikere har hun vist stor allsidighet og jobbet med musikk i en rekke sjangere og forener dette i en personlig stil med elementer fra akustisk og elektronisk musikk. Kirsti Huke har et tydelig og personlig utrykk som spenner fra det lavmælt lyriske og introverte til det ekstroverte og kraftfulle.

Det blir prisutdeling og vi får høre Kirsti Huke i tre, vidt forskjellige bandsettinger.

Kirsti Huke Kvartett tar utgangspunkt i 50- og 60-tallets vokaljazz og tolker låtene i nåtidens form. Bandet legger til både sin egenart og formidler den musikalske arven nydelig. Dit blir tilbakelent og coolt formidlet, med fine fraseringer og nyansert dynamikk i en opplevelse av et band! Kirsti Huke – vokal, Vigleik Storaas – piano, Ole Morten Vågan – bass, Erik Nylander – trommer. Med John Pål Inderberg – saksofon, som gjest

Scent of Soil er Huke og Brunborgs frø i frisk jord. Grenene strekker seg fra energisk rock til ømme ballader hvor begges jazzrøtter er tydelige. Prosjektet har blitt et spennende entitet med musikere som alle har jobbet mye med grensetøyende musikk, låtene får vokse, springe og blomstre. Kirsti Huke – vokal, Even Hetle Hermansen – gitar, Tore Brunborg – saksofon, Rune Nergaard – bass, Gard Nilssen – trommer

Kirsti, Ola & Erik løfter fram kjente og ikke fullt så kjente låter fra artister som Nick Cave, ABBA, Beach Boys og Nina Simone. Låtene plukkes varsomt fra hverandre som skjøre relikvier. De er alle virtuoser på sine instrument, men har nennsom respekt for låtene med kreativ instrumentering og særegne arrangementer. Her fokuserer de på å formidle selve essensen i musikken. Kirsti Huke – vokal, Ola Kvernberg – feler, Erik Nylander – trommer

Lyd: Tor Breivik

Om Radka Toneff Minnepris Da Radka Toneff døde i 1982, mistet vi en av våre aller fremste sangerinner. I løpet av sin korte karriere rakk Toneff å gi ut tre plater; ”Winter Poem”, ”It don’t come easy” og ”Fairytales”. I 1993 ga plateselskapet Odin ut konsertplata ”Radka Toneff – Live in Hamburg”. Samtidig ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd. Minneprisen er på kr 100 000 og deles ut annet hvert år av Stiftelsen Radka Toneff Minnefond.

The post Kirsti Huke – tildeles Radka Toneff Minnepris appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Cosmopolite
Ivan Mazuze Quartet featuring: Per Mathisen, Bjørn Vidar Solli and Raciel Torres
2000 entré
Cosmopolite

Ivan Mazuze – saksofoner Bjørn Vidar Solli – el-gitar Raciel Torres – trommer Per Mathisen – el-bass

Den prisbelønte saksofonisten Ivan Mazuze svingende afrikansk jazz formet av livet i hjemlandet Mosambik. Polyrytmene er groovy og up-tempo med innslag av moderne nordisk jazz, spilt av hans Oslo-baserte bandmedlemmer.

Dypt rotfestet i progressiv afrikansk jazz er hans melodier støttet av en kraftig rytmeseksjon bestående av elektrisk bass, gitar og trommer som søyler, noe som gir plass til improvisasjonene som skaper et landskap som beveger seg mellom jazz og det afrikanske urbane lydbildet.

The post Ivan Mazuze Quartet featuring: Per Mathisen, Bjørn Vidar Solli and Raciel Torres appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Kjeld Lauritsen trio
2000 entré
Oslo Jazzforum

Kjeld Lauritsen – hammondorgel (DK) Staffan William-Olsson – gitar Tom Olstad – trommer

Funk, soul, jazz og swing er elementerne i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen præsenterer. Kjeld har nylig udgivet ”Learning to smile” på LP og CD. Gruppen arbejder med funky orgeljazz som vi kender den, men altid med et personligt twist og mange improviserede overraskelser.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

kjeldlauritsen.dk

The post Kjeld Lauritsen trio appeared first on Jazz i Norge.

 
24.02 Cosmopolite
Ivan Mazuze Quartet
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Ivan Mazuze: saksofoner Bjørn Vidar Solli: el-gitar Raciel Torres: trommer Per Mathisen: el-bass

Den prisbelønte saksofonisten Ivan Mazuze svingende afrikansk jazz formet av livet i hjemlandet Mosambik. Polyrytmene er groovy og up-tempo med innslag av moderne nordisk jazz, spilt av hans Oslo-baserte bandmedlemmer.

Dypt rotfestet i progressiv afrikansk jazz er hans melodier støttet av en kraftig rytmeseksjon bestående av elektrisk bass, gitar og trommer som søyler, noe som gir plass til improvisasjonene som skaper et landskap som beveger seg mellom jazz og det afrikanske urbane lydbildet.

The post Ivan Mazuze Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
25.02 Cafeteateret
Kampenjazz: David Friedman/Rob Waring Duo
2000 entré
Kampenjazz

Med institusjonen residerende kapellmester får dere – vårt publikum – mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende musikere. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere få mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale i en konsert-setting. Rob Waring er residerende kapellmester 2018, og dermed den femte i rekken. Han spiller tre konserter i februar og mars med tre forskjellige band – 11. og 25. februar og 11. mars. Konsertserien er støttet av Norsk Jazzforum. David Friedman, Rob Waring: vibrafon/marimba Foto: Käthe Øien Duoen holdt en fantastisk konsert på Kampenjazz for vel fem år siden. Nå får du anledning til å oppleve magien mellom de to perkusjonistene igjen! Gled deg! https://www.youtube.com/watch?v=8onOx0XUXC8

The post Kampenjazz: David Friedman/Rob Waring Duo appeared first on Jazz i Norge.