Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
DESEMBER 2016 « »
S
M
T
O
T
F
L
       
24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
10.12 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
The North
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

David Braid – piano Petter Wettre – saksofon Johnny Åman – bass Anders Mogensen – trommer

Et unikt møde mellem den nordiske og canadiske jazz ser her dagens lys.

Jazz på tværs af grænserne har altid været et kendetegn for den internationale jazzudvikling.

The North er indbegrebet af dette.

Den fantastiske Canadiske pianist David Braid, som har vundet indtil flere Juno Awards(den Canadiske grammy), er her teamet op med en fantasisk trio fra de nordiske lande.

Den norske saxofonisten Petter Wettre hører til den absolutte elite af internationale saxofonister, og er tit blevet sammenlignet med saxofonisten Chris Potter. Braid og Wettre flankeres af den Finske bassist Johnny Åman og tromme ikonet Anders Mogensen. Disse to herre har igennem de sidste år turnéret med jazzkorifæer som Jerry Bergonzi, Tim Hagans og George Garzone.

Det må være indbegrebet af grænseløs jazz.

Kvartetten har bl.a. turnéret intensivt i Kina spiller primært musik skrevet af David Braid. Hans kompositioner er lyriske og melodiske, men indholder og dramatik og et tungt swingende groove.

Der er med The North lagt op til en extra ordinær jazzkvartet, som fremstår som en international osmose og et klart tegn på hvad Jazz er anno 2017.

 
10.12 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
Moloch Stumfilmfestival: Huntsville og Jonas Cambien
2000 entré 100kr til begge dager, Fri aldersgrense
Moloch Filmklubb

10. og 11. desember inviterer Moloch filmklubb til stumfilmfestival på Deichmanske bibliotek, avd Grünerløkka! Begge kveldene blir det en klassisk stumfilm med nykomponert musikk, og en konsert med både nyprodusert videokunst og musikk. Det vil også være salg av øl/vin og noe søtt/salt å bite i.

Lørdag 10. Desember:

kl 20:00 Den Andalusiske Hund (1929) med live musikk av Huntsville

Hunstville spiller til Den andalusiske hund, en fransk kortfilm (1928) regissert av Luis Buñuel, med blant annet Salvador Dali som en av rollene. Buñuel og Dalí skrev manuskriptet etter å ha blitt enige om å utelukke alle rasjonelle impulser og å skrive på grunnlag av «drømmenes logikk», inspirert av André Bretons første surrealistiske manifest fra 1924. Resultatet ble en 17 minutter lang stumfilm bestående av en rekke originale, utpreget visuelle og tilsynelatende urelaterte episoder med sterk assosiativ kraft. Hunstville har lenge jobbet med sin musikk til stumfilm, hvor de tilfører nye lag, kommenterer det visuelle og hypnotiserer, dog etterlater mye plass til tolkning og assosiasjoner.

Hunstville: Ivar Grydeland – gitar, banjo, pedal steel gitar Tonny Kluften – bass Ingar Zach – percussion

kl 21.30 Jonas Cambien

Jonas Camien lager en flermedial forestilling med analoge synther, platespiller og 16mm fremvisee. Han viser gamle skolefilmer om universet, kroppen insekter etc på 16mm. Bildene manipuleres med forkjsellige typer linser, filtre og speil for å skape et abstrakt visuelt lanskape. Musikken består av tradisjonsmusikk fra ulike deler av verden, spilt av fra LPer og manipulert med en analog synthesizer.

Jonas Cambien – synth, platespiller og 16mm filmfremviser

 
 
11.12 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzjul
1800 entré Billetter døra og på Billettservice, 100/50 kr + avgift, Fri aldersgrense
Nasjonal jazzscene

En jazz’ete magisk jul med de yngste jazztalentene.

Gjengen fra Barnas Jazzhus inviterer til en kveld med de vakreste julelåtene fra jazzens magiske verden – dette blir julekonserten du ikke vil gå glipp av! De unge musikerne, fra åtte til fjorten år gamle, har gjennom året opparbeidet seg solid erfaring på festivaler over hele landet, turné i Japan, og ikke minst konsertserien Barnas Jazzscene på Nasjonal Jazzscene.

De avslutter sesongen med en glitrende julekonsert i desembermørket. Sammen med jevnaldrende musikalske gjester fra fjern og nær vil de gjøre dette til en minneverdig aften for alle som synes at jula er finest med jazz. Vi ønsker julejazzelskere i alle aldre velkommen til en inspirerende, varmende, og snøkrystallblinkende kveld i selskap med jazzglade barn og unge –det blir ikke jul uten barn… og jazz!

 
11.12 Herr Nilsen
Plateslipp: Ole Jørn Myklebust «Gløymde fotefar – Viser frå Eidsdal»
1800 entré 0, 18 år
Herr Nilsen

Jazzmusiker Ole Jørn Myklebust fra Eidsdal ergret seg over at hjembygdas store dikter ikke var blitt utgitt – og at en kjent forfatter rotet bort originalsamlingen. Så innså den kritikerroste trompetisten og sangeren at han kunne ta saken i egne hender. Nå visedebuterer Myklebust for å hedre bygda si og dikter Arne O. Storås.

Mange kjenner Ole Jørn Myklebust som Mari Boines nære samarbeidspartner gjennom ti år, både som musiker, komponist og produsent. Andre har hørt det ekspressive trompetspillet på to soloalbum og med artister som Jonas Fjeld og Unni Wilhelmsen, eller de har opplevd musikken han har komponert for norske og internasjonale film-, teater- og tv-produksjoner.

Det var imidlertid i visesjangeren han startet, med to utgivelser med bandet Østenfor Sol i studietida ved Norges Musikkhøgskole. Her tonesatte Myklebust tekster av dovredikteren Vegard Vigerust. Når han nå gir ut albumet Gløymde Fotefar – Viser frå Eidsdal er han tilbake i kjente trakter, både sjangermessig, geografisk og i et dikterskap han kjenner godt.

– Jeg har båret med meg disse diktene fra jeg var barn. Storås var både bonde og dikter, og diktene hans skildrer min barndoms natur og kultur på en måte som berører. Jeg har tenkt mye på hvor trist det er at Storås aldri ble utgitt i sin levetid. Diktene holder høy kvalitet, og de har en iboende musikalitet som gjør dem spennende å tonesette, sier Myklebust.

Han kaller albumet en kjærlighetserklæring til hjembygda si, en bygd som i likhet med andre på Sunnmøre er rammet av fraflytning – og en solid dugnadsånd. Prosjektet er i sin helhet finansiert gjennom en crowdfunding-aksjon, der sambygdinger har engasjert seg stort.

– Det er utrolig stas at en slik dugnadsbasert finansieringsform er mulig, og det skyldes nok at mange vil bidra til å tilgjengeliggjøre Storås’ dikterverk. Han hadde visstnok liten tro på seg selv som dikter. Da han tok mot til seg og sendte samlingen til en etablert forfatter for å få den vurdert, rotet vedkommende bort hele produksjonen. Denne innspillingen kan ikke rette på det, men jeg kan i det minste sørge for at noen av diktene hans foreviges, sier Myklebust.

Med seg i prosjektet er gitarist Tore Bruvoll og Svein Schulz som produsent og bassist.

 
11.12 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
Moloch Stumfilmfestival: Silicone og Sudan Dudan
2000 entré 100kr, Fri aldersgrense
Moloch Filmklubb

kl 20:00 Silicone med egenprodusert video og live musikk

Silicone er en duo som blander en minimalistisk komponering med en maksimalistisk tankegang hva elementer og lydkilder omhandler. Med akustiske og elektriske instrumenter, samt analoge og digitale elementer, skaper duoen musikk, med fokus på forskjellige lydkvaliteter og teksturer. Til stumfilmkonserten har duoen brukt 30-60 sekunders filmsnutter samlet inn iløpet av sine reiser det siste året, og laget en film som er utgangspunktet for musikken.

Silcone: Magnus Skavhaug Nergaard – elbass, elektronikk, trommemaskin, hjemmelaget instrument m.m. Natali Abrahamsen Garner – vokal, synth, kassettspiller, elektronikk m.m.

kl 21.00 Kristine Valdresdatter(1930) med live musikk av Sudan Dudan

Stumfilmen Kristine Valdresdatter er basert på en roman av Harald Foss. Filmen ble regissert av Rasmus Breistein (1890-1976) og er den siste filmen uten tale i norsk filmhistorie. Filmen kom ut i 1930, ble slaktet av kritikerne, men fikk god mottakelse av publikum og var den mest populærefilmen dette året, selv om lydfilmen også kom for fullt akkurat da. Folkemusiker Anders Røine fra Grorud skrevet musikk til filmen som et bestillingsverk til Jørn Hilme-stemnet i 2013. Verket har tidligere blitt fremført live på Telemarkfestivalen i Bø og Riksscenen i Oslo, og er utgitt som CD-album og DVD på plateselskapet Ta:lik.

Sudan Dudan: Anders Røine: akk.gitar, vokal, el.gitar, langeleik, hardingfele, munnharpe Marit Karlberg: langeleik, vokal, harmonium + Hans Hulbækmo: perkusjon, sag Sondre Meisfjord: kontrabass, elbass

 
11.12 Herr Nilsen
Søndagsjamen
2100 entré 0, 18 år
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Jammen arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

 
14.12 Herr Nilsen
Magnolia jazzband
2000 entré 200/150, 18 år
New Orleans Workshop Jazzclub

Magnolia er et av de få jazzbandene som spiller revival jazz, en stil som oppsto på 40-talllet som et resultat av økt interesse for 20-tallets New Orleans jazz. Denne jazzen bandt sammen tradisjonell jazz, rhytm and blues, ragtime og gospel. Magnolia har gjort flere av sine mange innspillinger nettopp i New Orleans. De beviser gang på gang kvaliteten i sin smakfulle forvaltning av den klassiske New Orleans-tradisjonen.

Anders Bjørnstad trp Gunnar Gotaas trb Georg Reiss cl/sax Børre Frydenlund bj0/git/vo Torstein Ellingsen dms Håkon Gjesvik pno Sebastian Haugen Markussen bass

 
14.12 Kulturhuset
Beat Shack
2000 entré 100, Fri aldersgrense
Kulturhuset

Beat Shack – On-time jazz, offbeat words Beat Shack lays down tales of dive bars, bruised love and comic misery to a solid jazz beat. With: Henrik Dalen, bass, Kenneth Kristoffersen, drums, Jørgen Kasbø, guitar, Dean Clark, words

Kulturhuset, Youngstorget 3, Oslo Velkommen!

 
14.12 Cosmopolite
The Christmas Feeling – Prime Time Orchestra Tour 2016
2100 entré http://www.cosmopolite.no/program/cosmopolite/2016/desember/the_christmas_feeling_prime_time_orchest, 18 år
Prime Time Orchestra

The Christmas Feeling med PRIME TIME ORCHESTRA og PETER ASPLUND, ISABELLA LUNDGREN VIVIAN BUCZEK, ANNE JALKÉUS.

COSMOPOLTE SCENE – Torshov * Dørene åpner kl 20:00

Prime Time Orchestra er for tredje året på rad på juleturne med The Christmas Feeling med fire av Sveriges beste jazzvokalister med kjente amerikanske juleklassikere og noen svenske. Dette blir en annerledes julekonsert.

Peter Asplund – trumpet og vokal, Sverige Prime Time Orchestra fra Sandvika, Norge Special guests: Isabella Lundgren, vokal Vivian Buczek, vokal og Anna Jalkéus – vokal og harpe fra Sverige. Claes Crona – piano, Hans Andersson – bass og Johan Löfcrantz Ramsay – trommer  fra Sverige.

Arrangementene er av Mats Hålling, Magnus Blom og Claus Sørensen

Prime Time Orchestra ble startet i 1981 og har utmerker seg som et prosjekt- og konsertband, og har samarbeidet med en lang rekke kjente norske og utenlandske solister. I bandets egne rekker sitter dyktige amatører sammen med profesjonelle- og semiprofesjonelle musikere. Orkesterets faste musikalsk leder de siste årene er Tarjei Grimsby, allsidig trombonist og ansatt i Det Norske Blåseensemble. Prime Time Orchestra står musikalsk fritt og liker å jobbe innen ulike musikalske stilarter. De senere års samarbeid med artister som Lill Lindfors og Hector Bingert (Sverige), Peter Asplund og Margareta Bengtson (Sverige), og musikalsk leder Mats Hålling (Sverige), samt Robert Nordmark og Isabella Lundgren (Sverige). Vi har dessuten spilt konserter med gitaristene Staffan William-Olsson og Frode Kjekstad, salsapianist Sverre Indris Joner, Frank Zappa-arrangør og trombonist Niclas Rydh fra Bohuslän Big Band (Sverige), og samtidskomponist og gitarist Jono El Grande, som har alle vært flotte musikalske opplevelser.

Prime Time Orchestra er av politikerne i Bærum kommune utnevnt til Kulturfyrtårn fra 2015.

 
15.12 Herr Nilsen
Sanger om glede og fred – en julekonsert
2100 entré 250/210, 18 år
Herr Nilsen

Albumet «Sanger Om Glede Og Fred» kom ut på Jazzland Recordings i 2010. Torun Eriksen og Frøydis Grorud ville lage en annerledes juleplate. De fikk med seg to av sine store helter Bjørn Kjellemyr (bass) og Bjørn Klakegg (git). Kvartetten dro til Klakeggs gård, rigget seg til i stallen og spilte inn et neddempet og vakkert album på norsk, med nye og gamle, kjente og ukjente julesanger i skjønn forening. Her finner du «Deilig Er Jorden», «Jeg synger Julekvad» og «Det Lyser i Stille Grender», side om side med «Karl-Bertil Jonnsons Julafton», «Elv» Eriksens norske oversettelse av «River» (Joni Mitchell), samt hennes egen originale «Vente På Jul».

Om plata den gang gikk under radaren til pressen, har den likevel nådd publikum og fått fortsette og blomstre gjennom det som har blitt en fast førjulstradisjon på Herr Nilsen.

For fjerde år på rad kan du få et etterlengtet avbrekk i julegavehandelen når Torun Eriksen tar med seg tre av landets beste jazzmusikere: Bjørn Klakegg – gitarer, Mats Eilertsen – kontrabass, og Hanna Paulsberg – sax, for å gi oss ro i sjelen med «Sanger om Glede og Fred».

Torun Eriksen – vokal Hanne Paulsberg – sax Bjørn Klakegg – gitarer Mats Eilertsen – bass