Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
FEBRUAR 2017 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
       
16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
23.02 Nasjonal jazzscene
Eldbjørg Raknes & Co
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Powerful beauty

Eldbjørgs låter og idéer er sterke og gjenkjennelige, uansett hvilket uttrykk de får. Vi hadde en herlig akustisk kveld med Raknes og Oscar Grönberg, og nå setter hun ut i live låter fra det meget kritikerroste albumet Possibly in time, som kom i mars 2016. Stemmenært, tekstnært, trestemt i et elektronisk behandlet lydunivers med ordløse, pustende planetkræsj. I samklang med de kraftfulle musikerne Kirsti Huke og Nils-Olav Johansen blir det improvisert på det komponerte og løftet til det fantastiske.

Vi møter tre av de mest signifikante stemmene på dagens jazzscene på ett brett, i en bukett, en palett! Vakkert og sart, dristig og spennende!

Eldbjørg Raknes – vokal, elektronikk, el. piano, Kirsti Huke – vokal, elektronikk, harmonium, Nils-Olav Johansen – gitar, vokal, elektronikk, Tor Breivik – lyd

 
 
24.02 Nasjonal jazzscene
Espen Rud
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 220/170, 18 år
Nasjonal jazzscene

Legendary drummer & his brand new band

Det er som kjent en myte at alt var bedre før. Likevel er det nok ganske trygt å påstå at i Norge var jazzen aldri hippere enn i åra rundt 1970. Dette var en gullalder der publikum og avantgarden møttes i felles begeistring og undring, og Garbarek, Krog, Rypdal, for ikke å snakke om band som Min Bul og Svein Finnerud trio, pløyde nybrottsland så torva skvatt. Midt oppe i alt dette, med ei stikke borti det meste, var trommeslager Espen Rud.

Gud veit hvor mange konserter senere er Rud fortsatt like aktiv, og med helt nytt band. Vi gleder oss og er spente på å få høre hva den gamle hipsteren tryller frem denne gangen!

Erlend Slettevoll – piano, Hanna Paulsberg – saksofon, Frode Nymo – saksofon, Adrian Løseth Waade – fiolin, Rob Waring – vibrafon, Jo Skaansar – bass, Espen Rud – trommer

 
25.02 Stortorvets gjæstgiveri
Reidar Myhres Primaband
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Silkemyke ballader og swingende boogies i beste Louis Prima-stil. Nye og spennede arrangementer av Pete Knutsen. Et 7-manns band med høy pro l og stor spille- glede!

Carl Gjerdrum vo Reidar Myhre sax Trond andersen tp Pål Benjaminsen tb Freddy Hoel Nilsen pno Petter Utne tuba Rune Tollefsen dms

 
25.02 Oslo konserthus
JazzKafé – Music with Z ? en hyllest til Monica Zetterlund
1400 entré 125,-/40,-, Fri aldersgrense

JazzKafé – Music with Z – en hyllest til Monica Zetterlund i Glasshuset.

www.oslokonserthus.no

 
25.02 Kings Pub,Holmlia
Baker Hansen
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo søndre jazzclub

Lørdagsjazz på Holmlia

 
25.02 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Bop 69
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Geir Hauger – trompet/flugelhorn Harald Bergersen – sopran-/alt-/tenorsaksofon Roy Hellvin – piano Stig Adolfsen – bass Christian Lund – trommer

Kvintetten spiller bebop og latinamerikansk jazz. Mye av musikken er hentet fra repertoaret til en av årets 100-årsjubilanter – Dizzy Gillespie. 69 refererer til beboplaget Steen/Bergersen kvintett som ble startet i 1969, og hvor to av medlemmene – saksofonisten og pianisten – begge er aktive fremdeles.

 
25.02 Lille Kampen
The Milkmen – Hermund Nygård og Svein Erik Martinsen – Blues og Umoderne Jazz
1900 entré Forhåndssalg på Tikkio.no, Fri aldersgrense

The Milkmen Blues og umoderne jazz.

Svein Erik Martinsen: Gitar/Vokal Hermund Nygård: Trommer/bass/banjo/kor/vaskebrett

The Milkmen tar med seg et lite arsenal av instrumenter og spiller musikk med fengende rytmer og glimt i øyet. Inspirasjon hentes fra Ray Charles, Snooks Eaglin, Taj Mahal, The California Honeydrops, Fats Waller, Louis Armstrong m.fl…

De to musikerne har utdannelse fra Jazzlinja i Trondheim og Rytmisk Musikkonservartorium i København, og spiller ellers med bl.a. Hilde Louise Asbjørnsen, The Real Thing, Hot N Spicy, Susanne Fuhr, Prima Vista Social Club, Kari Svendsen, Nissa Nyberget og Kaba Orchestra.

https://www.facebook.com/TheMilkmenNorway/

 
25.02 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? live: Myra + TJ DanSon + DJ Basso
2100 entré Dørene åpner kl. 21.00 Gratis inngang!, 20 år
Nasjonal jazzscene

History and future on one dancefloor

Den uimotståelige viljen til å danse er aldri sterkere enn på Jassbox! Når gyldne jazz- og bossaperler smyger og groover, løfter nærmest beina seg sjøl og armene svinger, smilet ditt finner du oppe ved tinningene!

Live-innslaget ikveld er de nyeste tilskuddene på den Bergenske rap-scenen, by:Larm aktuelle Myra, som nå i desember hadde sin første konsert på Jassbox i Bergen. Blodstødig rap på lekne, sjangervarierte beats, tidsriktig og tidløs på samme tid. TJ DanSon er Stakkens (les: Løvstakken) nye beat/rap prins. Finurlige og solide tekster på sterkt jazzinfluerte, oldschool beats. Fineste flyten fra vest!

Ivan Basso har egentlig ligget lavt i miljøet på Bergenscenen, men imponerer med ytterst bemerkelsesverdige tekniske kutteskills, som igjen løfter Myra & TJs sett til himmelen. Rimelig superduper box altså!

 
26.02 Nasjonal jazzscene
Classic Album Sundays ? Lee Morgan ? The Sidewinder
1900 entré Dørene åpner kl. 18.00 - 100/50, 18 år
Nasjonal jazzscene

Classic Album Sundays med Darrel Sheinman presenterer LEE MORGAN – ‘The Sidewinder’ (Blue Note Records, 1964)

”En tung venstrehook”.

”En klapperslange som graver seg ned i sanden om dagen og beveger seg rundt om natten, sidelengs, ved å kaste kroppen i S-formede kurver”.

Beskrivelsene av en ”Sidewinder” kunne vært hentet fra livet til en av tidenes raffeste trompetister, Lee Morgan. Det kunne vært lyriske tolkninger av hans suggererende funky be bop, eller utdrag fra hans kamp mot rusavhengighet til fordel for en karriere som var blitt applaudert siden han ble med i storbandet til Dizzy Gillespie som 18-åring på midten av 50-tallet. Det kunne ikke minst vært bilder fra hans fascinerende og giftige kjærlighetshistorie med den fjorten år eldre samboeren Helen More, også kjent som Lee’s ”uregistrerte” kone Helen Morgan, og hans dramatiske endeligt der hun, til alles overraskelse, skulle spille hovedrollen.

I CALLED HIM MORGAN Det 33 år unge livet til Edward Lee Morgan fikk en brå og tragisk slutt idet han ble skutt og drept av Helen etter å ha gjort henne sjalu, avvist og ydmyket henne på en jazzklubb i East Village en februardag 1972. Historien er nylig blitt skildret av den svenske filmskaperen Kasper Collin i den kritikerroste dokumentaren ”I Called Him Morgan” som bygger rundt et eksklusivt intervju med Helen gjort bare uker før hennes død på midten av 90-tallet.

Her kommer det frem hvordan vi som kan glede oss over hans musikalske arv antagelig har mer å takke henne for enn å være forrykte over, tross Helens skjebnesvangre impulshandling. Lee hadde nettopp pantsatt vinterjakken og trompeten da hun bestemte seg for å forbarme seg over ham. Uten å klamre seg til hennes stoiske barmhjertighet og ømhet for ham gjennom mange år ville han neppe kommet seg bort fra heroinen eller forlenget sitt liv som musiker.

THE BIRTH OF SOUL JAZZ Sammen med Joe Hendersons tenorsaksofon, bop pianist Barry Harris, Billy Higgins på trommer og Bob Cranshaw på ståbass skapte Morgan en samling av låter på The Sidewinder som fikk enorm innflytelse over jazzen som fulgte i kjølvannet av albumet, med en særegen melodisk, repetitiv og dansevennlig stil som blant annet resulterte i et tittelkutt som står igjen som en av de mest ikoniske jazzlåtene vi kjenner.

GEARBOX RECORDS Vi presenterer Lee Morgans souljazzklassiker ”The Sidewinder” fra 1964 på Jazzscenen siste søndag i februar og får hjelp av en mann med et tett forhold til Morgans musikk og som gjennom sitt virke har skaffet seg inngående kunnskap om og ikke minst tilgang til Blue Note Records’ innspillinger, også de uutgitte, Darrel Sheinman, mannen bak det Londonbaserte kultlabelet Gearbox Records.

I beste Classic Album Sundays-ånd har selskapet viet seg til å bringe ritualene tilbake til musikklyttingen. De siste årene har de skaffet seg en dedikert tilhengerskare ved å by på utgivelser av ekstremt høy kvalitet og gir både ut ny musikk med dagens artister og tidligere uutgitte skatter de har kommet over.

Duet Audio setter opp et lydanlegg i verdensklasse for oss så vi kan lene oss tilbake, dempe lyset, skru opp volumet og lytte til albumet på best tenkelige måte, uten forstyrrelser og i sin helhet fra begynnelse til slutt.

GROV KJØREPLAN 18.00 dørene åpnes – vi spiller albumrelatert musikk 19.00 albumpresentasjon: Kent Horne med Darrel Sheinman (Gearbox records) 19.30 albumlytt: LEE MORGAN – ‘SIDEWINDER’ 20.10 albumprat inkludert publikum 20.30 albumrelaterte postludier

AUDIOMENY PLATESPILLER: Thorens TD 2035 TONEARM: SME 309 STIFT: Ortofon Cadenza Black FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn EFFEKTFORSTERKER: 4 x Auralic Merak mono blocks HØYTTALERE: Piega Classic 80.2 SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Arrangør er Classic album Sundays, likevel gjelder sesongkort, velkommen!

 
26.02 Cafeteateret
Kampenjazz: Oslo 14
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Astrid Elisabeth Pedersen, Lise Hvoslef, Lisbeth-Anita Grimsø Olsen, Therese Lech, Hanna Nydal, Live Sollid Schulerud, August Kann, Giuseppe Creazzo Pantano, Bethany Forseth-Reichberg, Sigrid Strand Stiberg, Seshen, Thea Emilie Wang, Birte Slettevoll: vokal, Elin Rosseland: ledelse

Foto Jenny Berger Myhre

Du har selvfølgelig hørt om Christiania 12 og Oslo 13. Rydd plass for nok et toneangivende ensemble i denne rekka – Oslo 14. Elin Rosseland har bygget vokal¬ensemblet Oslo 14 rundt tidligere studenter på jazzvokalutdanninga på Norges Musikkhøgskole og ved Universitetet i Stavanger. Sterke stemmer i et improvisatorisk fellesskap hvor rom og klang står sentralt. Finnes det noe bedre sted å oppleve det enn i jazzkjerka? Med andre ord: Her blir det vakker musikk.