Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
SEPTEMBER 2016 « »
S
M
T
O
T
F
L
       
 
24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
27.09 Mir
Blow Out! Delius / Zanussi / Narvesen + Gordoa / Hedtjärn duo
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) , 20 år
Konsertforeninga

DELIUS/ZANUSSI/NARVESEN

Tobias Delius – saksofon og klarinett

Per Zanussi – kontrabass

Dag Magnus Narvesen – trommer

GORDOA/HEDTJÄRN DUO

Emilio Gordoa – vibrafon

Isak Hedtjärn – klarinett

DELIUS / ZANUSSI / NARVESEN

Saksofonist / klarinettist Tobias Delius er født i England, og hadde i lang tid base i frikerparadiset Amsterdam, før han havna i Berlin. Der spiller han med alt og alle i byens impro-miljø, når han ikke er på turné med ICP Orchestra eller et av de mange andre glitrende bandene har spiller i, som hans egen kvartett med Tristan Honsinger, Han Bennink og Joe Williamson.

Bassist Per Zanussi har forlengst etablert seg som en viktig bestanddel av den alltid pulserende og esende organismen som heter norsk jazz. Fra svunne tiders Wibutee via Circulasione Totale Orchestra og Trespass Trio til egne prosjekter som Zanussi 5 (og 13!) og Per Zanussi Ensemble. Zanussi er ellers i sving som komponist og som medløper i ad-hoc konstellasjoner som kveldens.

Det er plutselig gått en stund sida Blow Out! sist hadde besøk av trommis Dag Magnus Narvesen, og det er stor stas å ha ham tilbake. Blant et mylderet av prosjekter er han en del av det fabelaktige Kitchen Orchestra og har en duo med sjølveste Alexander Von Schlippenbach.

GORDOA / HEDTJÄRN

Vi er ikke bortskjemt med for mye vibrafon i Toftesgate, og desto hyggeligere er det å ønske Emilio Gordoa velkommen for første gang. Gordoa er fra Mexico, men har de sista åra hatt adresse Berlin, som seg hør og bør. Blant grupper han opererer med er M0VE 5-TET, med overnevnte Dag Magnus Narvesen, og han har utover de faste greiene samarbeida med mange godfolk vi nidigger, som John Butcher, John Russell, Axel Dörner med flere.

Den svenske klarinettisten Isak Hedtjärn dukka opp på Blow Out! for et lite år sida, og gjorde en opptreden som ga mersmak. Han har turnert her til lands med våre hjemlige favoritter Moskus, og er også aktuell med bandet Festen, som debuterte med skive på kvalitetsselskapet Clean Feed tidligere i år.

Det er kort sagt en formidabel gjeng samla på Mir, denne ellers så hverdagslige tirsdagen, og det ligger an til en stilrein Blow Out!-kveld av ypperste kaliber.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og Oslo Kommune.

Konsertstart klokken 21:00. Billetter 150/100. Medlemsskap for 2016 koster 300,- (da får du konserten med på kjøpet).

 
 
28.09 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Håkon Storm-Mathisen trio
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student , 20 år
Oslo Jazzforum

Håkon Storm-Mathisen – gitar Audun Ellingsen – bass Hermund Nygård – trommer

Håkon Storm-Mathisen slipper cd-en Volta trio ca 01. oktober. På den spiller han med Kazumi Ikenaga på trommer og Osamu Koichi på bass.

Denne kvelden kan du høre repertoaret på Oslo Jazzforum med et norsk komp!

 
28.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Karl Bjorå?s Aperture + Pip ? release!
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis inngang!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Our Uhørt! series presents the next generation

Karl Bjorå’s Aperture står for en ganske fredfylt, låtbasert jazz med snev av americana, eller var det omvendt? Fra små, vakre melodier maner kvartetten opp filmatiske ørkenstormer i herlige improvisasjonsstrekk og gir deg vellyd både med- og mothårs!

Karl Bjorå – gitar, Adrian Løseth Waade – fiolin, Barður Reinert Poulsen – bass, Andreas Winther – trommer

Svært forenklet kan det høres ut som om Pip fremfører Steve Reich på gitar og hardt behandlet trompet, der de blander droner og akustisk folk med bred pensel og sans for detaljer. I kveld utkommer debututgivelsen på plateselskapet Creative Sources!

Fredrik Rasten – gitar, Torstein Lavik Larsen – trompet, keys, elektronikk

 
28.09 Cosmopolite
Humdinger
2000 entré Bill.150/100+ bill.avg kjøpes på Ticketmaster, 7-Eleven og Narvesen, 18 år
Cosmopolite

Powertrioen Humdinger leter etter lyden av fremtiden gjennom å grave i fortiden.

Bandet forsyner seg vilt av ingredienser fra den amerikanske roots-gryta, og lager et unikt oppkok hvor ragtime, blues, country, rock og jazz smelter sammen i et groovy gitartrio-uttrykk. Resultatet; en form for instrumental americana det er umulig å sitte stille til!

Line up: Magnus Wiik – gitarer Adrian Myhr – bass Audun Hjort – trommer

Konserten er på Belleville.

 
29.09 Nasjonal jazzscene
Huntsville
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

An hypnotic trip through percussive ragas, electro-acoustic drones and dreamscapes spells an exciting night of new music!

Med tre så særpregede og iderike musikere som denne improvisasjonstrioen består av, må nødvendigvis musikken bli noe for seg selv. Anmeldere har måttet ty til kreative beskrivelser som ”yoga country” og ”abstrakt drone americana” for å beskrive musikken deres. Forsøksvis har de blitt forsøkt forklart med elementer fra Steve Reich og tidlig Tortoise, Disk Jokke og Bill Frisell, og bandet gjør like gjerne konserter på rockefestivaler som på jazzklubber og i gravkammere.

Den nyeste plata Pond som kom på Hubro ifjor, føles ut som fire strekk på en togtur hvor fantasilandskaper farer forbi utenfor vinduene, både hypnotisk og engasjerende, som nestenpop, nestenjazz, nestenkraut, nestencountry. Summert opp blir dette en 100% opplevelse!

Ivar Grydeland – gitar, Tonny Kluften – bass, Ingar Zach – perkusjon

 
30.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RAW: Eilertsen/Kjorstad, Bjørn Kruse og The Holy Mountain
1800 entré 100/50 selges i døra, Fri aldersgrense
Norges Musikkhøgskole

Grensesprengende, rått, ufiltrert. Servering. På RAW #2 dette semesteret kommer: Henriette Eilertsen og Hans Kjorstad Bjørn Kruse The Holy Mountain

Henriette Eilertsen/Hans Kjorstad: Hvordan kan egentlig en fløyte og fele-duo høres ut? På RAW får du svaret.

The Holy Mountain: Med røtter i 60-tallets minimalisme, tidlig elektronika og cult film leverer The Holy Mountain et psykedelisk og svært hypnotisk uttrykk. Gjennom et stort fokus på live film med sammenhengende komposisjoner inviterer bandet til en cinematisk opplevelse du sent vil glemme. I sommer har duoen debutert som filmkomponister og de planlegger hele 2 fulle albumslipp iløpet av året. Andreas Angell – Akkordeon/FX Aleksander Tidemann – Slagverk og Synthesizer

Bjørn Kruse: Komponist og professor emeritus ved NMH kommer og holder et foredrag over fritt valgt tema. Om hva? Den som kommer får høre!

 
30.09 Sentralen
NORCD 25ÅR
1830 entré Jubileumspass 500.- / Dagspass 300.- / Monsterjazz 100.- Voksne ifølge med barn: 50.-, 18 år
NORCD

30. september og 1. oktober 2016 feirer NORCD 25 år. Vi arrangerer to kvelder på nyåpnede Sentralen midt i Oslo sentrum. Det skal arrangeres konserter, seminarer, plateslipp, filmvisninger og det blir musikk og poesi i skjønn forening. Sentralen har flere ypperlige scener for vår idé om å presentere mange artister i solo-, duo-, trio-, kvartett- og kvintett formatet samt et par større men «akustisk-beherskende» artister. På fire scener vil NORCD-artister innen jazz og folkemusikk gi det beste av seg selv disse dagene. Medvirkende artister fredag 30.septemeber Isglem, Truls Horvei, Håkon Høgemo og Picidae i Gymsalen Eple Trio og Dag-Filip Roaldsnes i Forstanderskapssalen Håkon Høgemo, duoen Stian Omenås & Rob Warin og Eplemøya Songlag i Direktørrommet Vi gjør Hvelvet om til en salong med poesi av Truls Horvei i tillegg til utstilling, CD-butikk med lyttestasjoner

 
30.09 Cosmopolite
OUM ?Soul Of Morocco?
2000 entré Bill.270/220+ bill.avg kjøpes på Ticketmaster, 7-Eleven og Narvesen, 18 år
Cosmopolite

Oum er født i Casablanca i 1978, og tilbragte ungdomsårene i Marrakech. Her utviklet hun sitt særegne talent, og ble blant annet med i et gospelkor, der hun raskt ble en av solistene. Stemmen hennes har både styrke og sødme, og egner seg like godt til soul og jazz. I hjemlandet vakte hun oppsikt alt med debutplaten, ”Lik Oum” i 2009, der hun også blandet inn pop, hip hop og rhythm’n’blues. Også afrobeat, sufi-musikk og hassani-poesi er en del av inspirasjonskildene hennes.

Oum har senere gitt ut de kritikerroste platene ”Sweerty” (2012) og ”Soul Of Morocco” (2013), der særlig den siste imponerte mange kjennere både i hjemlandet, Europa og den arabiske verden. Hennes fjerde album kom i fjor, og fikk tittelen ”Zarabi”. Her synger hun inderlig om menneskene, kjærligheten, friheten, livet og håpet. Hun har en særegen poesi i sangene sine. Musikken er tidløs, men speiler samtidig samtidens Markokko. Albumet er spesielt inspirert av kvinnene i hjemlandet, og ble spilt inn i ørkenområdet ved M’hamid El Ghizlane.

Musikken til Oum er rik på rytmer og melodier, der hun skriver og arrangerer det meste selv. Den henter inspirasjon fra den flerkulturelle identiteten og musikken som hun er vokst opp med, samtidig som den er en voksen kvinnes selvstendige verk. Selv sier hun at hun er påvirket av afrikanske rytmer, soul og gospel, i tillegg til mye verdensmusikk. ”Musikk er et universelt aspekt ved tilværelsen og menneskelivet”, mener hun.

Dette er første gang Oum besøker Norge. Vi gleder oss veldig til å ta imot henne.

 
30.09 Nasjonal jazzscene
Beady Belle
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 300/250,-, 18 år
Nasjonal jazzscene

Beady Belle has for twelve years now been a Norwegian pop gem with heartfelt lyrics and funky tunes from across the entire jazz spectrum!

The Best of Beady Belle utkom som trippelplate! ifjor, komplett med en liveskive som et tidsvitne på energien, låtteften og ikke minst den store stemmen som Beady Belle alias Beate Lech innehar. Og energien fortsetter å levere, i skrivende stund er det utgitt to nye singler, en varsom, jazzet ballade som går rett i hjertet, og en utrolig fengende poplåt som treffer mellomgulvet med stor kraft. For skråsikkert har dette bandet flere ganger vist oss at pop kan være jazz og omvendt, og de nye låtene bærer bud om at vi kan glede oss til mer!

Med en egen evne til å treffe alle nerveender med sin tilstedeværelse og finslipte eleganse, blir dette en garantert fengende, utfordrende, ettertenksom og funky kveld!

Beate Lech – vokal, Anders Aarum – piano, Marius Reksjø – bass, Andreas Bye – trommer

 
01.10 Stortorvet Gjæstgiveri
Shoeshine Boys
1330 entré , Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Shoeshine Boys er et ungt jazzband fra Oslo etablert i 2008. Bandet spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz, dixieland, swingjazz og rhythm and blues. De har allerede markert seg i tradjazzmiljøet i Oslo med sitt høye energinivå og spilleglede.

Lasse Lømo Ellingsen – trompet Erlend Barratt-Due Solum -klarinett Andreas Rotevatn – trombone Sondre Dyb Berg – piano Anders Isachsen – banjo/gitar Hans Erik Wagner – bass/vokal Knut Rand – trommer