Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
OKTOBER 2016 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
25.10 Mir
Blow Out! Sandell / Grip / Rolfsson + Agnes Hvizdalek solo
2030 entré 150 / 100 (medlemmer) , 18 år
Konsertforeninga

SANDELL / GRIP / ROLFSSON Sten Sandell – piano Joel Grip – bass Matilda Rolfsson – perkusjon

AGNES HVIZDALEK SOLO vokal

SANDELL / GRIP / ROLFSSON Pianist Sten Sandell er av Europas ledende improvisasjonsmusikere og evig aktuell med sin egen trio, med Swedish Polyphony, for ikke å nevne GUSH som sto for et av de mest uforglømmelige øyeblikkene på dette årets Blow Out-festival. Med seg har han Joel Grip, som Sandell også spilte med i bandet Mind Mirror Rose hos oss for rimelig nøyaktig ett år sida, og som trofaste venner av oss vil ha hørt med duoen Borel Grip for enda litt lenger tilbake sida. Ellers er bassisten involvert i grupper som Peeping Tom, Je Suis! og SNUS, og er av organisatorene for den berykta Hagenfesten i vårt naboland.

Fra samme kongerike, men nå med base i Trønderlag, kommer perkusjonist Mathilda Rolffson. Rolfsson har bemerka seg svært positivt i flere ulike konstellasjoner de siste åra, blant annet med Blow Out!-favoritter som Micahel Duch og Lisa Ullén. Vi forventer klassisk, men uforutsigbar friimpro av beste skuffe.

AGNES HVIZDALEK Agnes Hvizdalek er opprinnelig fra Østerrike, men har holdt det ekte innafor samtidsmusikk / improscena i Oslo i snart et decennium, der hun har spilt med de aller fleste som har skikkelige ting å tilføre. Det hviskes, kvittres, nynnes og hveses sågar om blodfersk plateutgivelse denne kvelden, og de av oss som er så heldige å ha sett et solosett med Hvizdalek tidligere gleder oss til en ny runde.

 
 
26.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Ben van Gelder Quintet
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Ben van Gelder – altsaksofon / fløyte / komposisjoner Peter Schlamb – vibrafon Sam Harris – tangenter Rick Rosato – bass Craig Weinrib – trommer

 
26.10 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Philip Wiese + KLM Trio
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Philip Wiese henter inspirasjon fra filmer, pop og moderne R`n`B og projiserer på sitt eget lerret. I et interessant, glitchy elektronisk landskap er det store følelser og mye rom i god låtskrivning toppet med nydelig stemme. Fripop!

Philip Wiese – gitar og vokal, Nicolay Tangen Svennæs – synther, Mats Mæland Jensen – trommer

Den svenske, nytenkende gitarizzten Kasper Agnas møtte likesinnede i Trondheim og har skapt en dynamisk lekeplass for fete låter, stor dynamikk og nye oppdagelser. KLM Trio to siste er ikke ukjente Bjørn Marius Hegge og Andreas Winther som er kjent for å bevege stort. Topp kveld dette!

Kasper Agnas – gitar, Bjørn Marius Hegge – bass, Andreas Winther – trommer

 
26.10 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Philip Wiese + KLM Trio
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Philip Wiese henter inspirasjon fra filmer, pop og moderne R`n`B og projiserer på sitt eget lerret. I et interessant, glitchy elektronisk landskap er det store følelser og mye rom i god låtskrivning toppet med nydelig stemme. Fripop!

Philip Wiese – gitar og vokal, Nicolay Tangen Svennæs – synther, Mats Mæland Jensen – trommer

Den svenske, nytenkende gitarizzten Kasper Agnas møtte likesinnede i Trondheim og har skapt en dynamisk lekeplass for fete låter, stor dynamikk og nye oppdagelser. KLM Trio to siste er ikke ukjente Bjørn Marius Hegge og Andreas Winther som er kjent for å bevege stort. Topp kveld dette!

Kasper Agnas – gitar, Bjørn Marius Hegge – bass, Andreas Winther – trommer

 
26.10 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Philip Wiese + KLM Trio
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - Gratis!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Philip Wiese henter inspirasjon fra filmer, pop og moderne R`n`B og projiserer på sitt eget lerret. I et interessant, glitchy elektronisk landskap er det store følelser og mye rom i god låtskrivning toppet med nydelig stemme. Fripop!

Philip Wiese – gitar og vokal, Nicolay Tangen Svennæs – synther, Mats Mæland Jensen – trommer

Den svenske, nytenkende gitarizzten Kasper Agnas møtte likesinnede i Trondheim og har skapt en dynamisk lekeplass for fete låter, stor dynamikk og nye oppdagelser. KLM Trio to siste er ikke ukjente Bjørn Marius Hegge og Andreas Winther som er kjent for å bevege stort. Topp kveld dette!

Kasper Agnas – gitar, Bjørn Marius Hegge – bass, Andreas Winther – trommer

 
27.10 Nasjonal jazzscene
Marc Ribot Ceramic Dog
2000 entré Dørene åpner kl. 19.00 - 250/200, 18 år
Nasjonal jazzscene

Eclectic and dirty art-rock slash punk-jazz from the dark basements of NYC

Marc Ribot kom seilende inn i rampelyset som gitarist på Tom Waits’ Rain Dogs-album, og han har i alle år etter vært the-go-to-guy når folk som Elvis Costello, Waits eller for den del David Sanborn har trengt en gitarist utenom det ordinære. På egen kjøl liker mannen som muligens har spilt på flere John Zorn-utgivelser enn Zorn selv, seg best i mellomromma, alltid på vei til en annen sjanger.

Ceramic Dog er blitt omtalt som et post-everything-band, men på den siste plata, Your Turn, er det langt mer avant enn post. Ikke så rart kanskje, siden Ribot har med seg en annen veteran fra New Yorks tøffeste alternativscener, Shahzad Ismaily, i tillegg til trommefantomet Ches Smith fra bl.a. Secret Chiefs 3. Det er skittent og pønkete og lukter av storby og mørke kjellere. Og innimellom, som på Brubeck-sviska Take Five, kan det hele minne om The Stooges som prøver å komme inn på jazzlinja.

Knallhard, eklektisk kunstrock for folket!

Marc Ribot – gitar, vokal, Shahzad Ismaily – bass, Ches Smith – trommer

«Marc Ribot’s new power trio, filled out by the remarkable versatile rhythm team of bassist Shahzad Ismaily and drummer Ches Smith, is his rawest band in ages.» (TimeOut NY)

«Marc Ribot’s Ceramic Dog, whose style is experimental…though much more pleasing on the ears, was one of the best surprises of the festival.» – AV Club review at All Tomorrow’s Parties Festival 2011 curated by Portishead

 
28.10 Cosmopolite
Sinikka Langeland – The Magical Forest
2000 entré Bill.300/250+ bill.avg kjøpes på Ticketmaster, 7-Eleven og Narvesen, 18 år
Cosmopolite

Sinikka Langeland er en av de mest markante musikere i vår tid. Som sanger, kantelespiller og komponist har hun gitt Finnskogen et helt nytt musikalsklandskap.

Hun kommer til Cosmopolite med et eksepsjonelt ensemble og prosjektet The Magical Forest som utgis på plateselskapet ECM på sensommeren. Denne unike konserten er en av to i høst hvor det er mulig å høre de eminente musikerene i hennes kvintett Starflowers sammen med tidlig-musikk vokalistene i Trio Mediæval.

Lineup:

Sinikka Langeland vocal, kantele Trio Mediaeval – voices Arve Henriksen – trompet Trygve Seim – sopran ogtenor saksofon Anders Jormin – bass Markku Ounaskari – trommer

 
28.10 Nasjonal jazzscene
Honest John med Ab Baars
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 200/150, 18 år
Nasjonal jazzscene

Kvintetten Honest John begynner der jazzen slutter og slutter der den begynner. Men hvor er nå det? En gjeng fargerike og etterhvert godt etablerte musikere med improvisasjon som komposisjonmetode og med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, i tillegg til en garvet samtidskomponist og spillemann med minst ett bein utenfor boksen, leter stadig, selv om kartet er tegna med usynlig blekk. Men som vi vet: Det er reisa som er målet.

Ekstra stas er det at den fabelaktige treblåseren Ab Baars er med Honest John denne kvelden. Den nederlandske artisten er legemliggjøringen av det beste fra Europeisk friimpro, sist hørt hos oss med ICP Orchestra.

Sammen plukker de med seg inspirasjon fra nederlandsk frijazz, brasiliansk samba og Anton Webern, og de skrur det til en original hybrid med kantete rytmer og boblende energi. Originalt så det holder.

Klaus Ellerhusen Holm – saksofon, Ab Baars – saksofon, klarinett, Ole-Henrik Moe – fiolin, Kim Johannesen – gitar, Ola Høyer – bass, Erik Nylander – trommer

 
29.10 Kings Pub
Jazzkafe`på Holmlia
1400 entré , Fri aldersgrense

Jazzkafe` med Oslo Radio – Orkester

 
29.10 Kings Pub
Jazzkafe med Oslo Radio-Orkester
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo søndre jazzclub

Jazzkafe med Oslo Radio-Orkester