Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
OKTOBER 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
     
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
24.10 Nasjonal jazzscene
Kira Skov & Maria Faust ? In The Beginning
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Award-winning duo with a powerful and mesmerising work about loss, forgiveness and vanishing musical traditions

Vinteren 2016 setter den estiske saksofonisten Maria Faust og med-københavner Kira Skov seg i bilen. De har et mål. Lengst sør i Estland, i grensetraktene mot Latvia, finnes det ennå en særegen, folkelig musikktradisjon, overlevert ned gjennom historien på tross av undertrykking og moderne kulturell ensretting. Sanger som fortsatt lever, men bare så vidt. Sanger om tap, tvil, tro og tilgivelse. I en forlatt kirke, sammen med band, kor og den amerikanske stjerneprodusenten Mark Howard, skaper Faust og Skov musikken til In the Beginning. En mektig collage inspirert av den ortodokse kirkens mørke historie, og en meditasjon over kulturer i ferd med å forsvinne, der sakrale, ortodokse hymner blandes med estisk folklore og vestlige musikkformer.

Maria Faust bør ikke være helt ukjent for et jazzinteressert norsk publikum. Hun har samarbeidet med The Kitchen Orchestra, og i 2014 besøkte hun Victoria med Maria Faust Jazz Catastrophe. Kira Skov er et betydelig navn i dansk musikkliv og en eksepsjonell vokalist. Nå får vi endelig oppleve duoen som blir omtalt som en av de beste og mest originale i skandinavisk jazz!

Kira Skov – vokal, Maria Faust – saksofon, Ned Ferm – saksofon, Anders Banke – bassklarinett, Tobias Wiklund – trompet, Nils Bo Davidsen – bass, Sebastian Rochford – trommer

The post Kira Skov & Maria Faust – In The Beginning appeared first on Jazz i Norge.

 
 
25.10 Nasjonal jazzscene
The MaXx & Trondheim Jazzorkester
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Catchy riffs and deep grooves. The MaXx and Trondheim Jazz Orchestra´s commissioned work for Moldejazz 2018

Det er rart med Trondheim jazzorkester. Vi har dem på besøk på Victoria to, kanskje tre ganger i året, og vi føler at vi kjenner dem, de er gamle bekjente, nære venner, vi vet hva vi får. Rent bortsett fra det faktisk ikke er slik! For ingen kjenner Trondheim jazzorkester – egentlig. Hver gang du ser orkesteret på scenen er det omskapt. Musikerne er byttet ut, musikken er nyskrevet, det er blitt et annet band. Det eneste som er likt fra gang til gang, er den eksepsjonelle kvaliteten.

Nå har de smeltet sammen med The MaXx, et band som nærmest koker over av spilleglede og kjappe temposkifter i en sydende cocktail av dance, catchy rockeriff og skakk elektronika. Anledningen er naturligvis at The MaXx mottok det store jazzstipendet under Moldejazz i fjor. De har allerede takket for tilliten med en heidundrende konsert under årets festival, og nå står Victoria-publikummet for tur!

Oscar Grönberg – keyboard, Petter Kraft – gitar og saksofon, Tomas Järmyr – trommer, Mia Marlen Berg – vokal, Thomas Johansson – trompet, Petter Hängsel – trombone, Mette Rasmussen – saksofon, Kjetil Møster – saksofon, Anton Toorell – gitar, Anja Lauvdal – keyboard, Mattis Kleppen – bass, Tor Breivik – lyd

The post The MaXx & Trondheim Jazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
25.10 Blå
Two Bands And A Legend: The Thing + Cato Salsa Experience + Joe McPhee
2000 entré
Blå

Two Bands and a Legend is

CATO SALSA EXPERIENCE Cato Thomassen – guitar, vocals Bård Enerstad – guitar, organ, theremin, vocals Christian Engfelt, bass, vocals Jon Magne Riise – drums

THE THING WITH JOE McPHEE Mats Gustafsson – tenor & baritone saxophone, electronics Ingebrigt Håker Flaten – doublebass, electronics Paal Nilssen-Love – drums Joe McPhee – tenor saxophone, pocket trumpet

The meeting between The Thing and Cato Salsa Experience started at the Kongsberg Jazzfestival in Norway in 2003, when The Thing was offered the chance to invite their favorite rock band Cato Salsa Experience, for a special collaboration. The show was a success and this also led to the critically acclaimed EP “Sounds Like A Sandwich” on Smalltown Superjazzz. It was immediately decided that the two bands and the legend should go into studio to record a fullenght album. The result is the self titled album “Two Bands And A Legend”. On the album the bands do their own versions of tracks like “Who The Fuck” by PJ Harvey, “Baby Talk” by James Blood Ulmer among others. The CD is the perfect pairing of the dirty 60s influence free-jazz that the The Thing represents and the raw and minimalistic garage rock of Cato Salsa Experience. Most tracks on this album was recorded in one take only with no overdubs. Liner notes by their big fan Thurston Moore of Sonic Youth says it all: «Is this superjazz? Does The Thing want to rock the fuck out? Is Paal Nilssen a love machine? Do Cato & Bård rip the shit outta the guitar? When McPhee & Gustafsson intro guitar to “Louie, Louie” do you know it’s the best throwdown yet of that klassick since Black Flag? Does PJ Harvey rule and do these guys love her? Do we blast through hate? Mongezi Feza, man – total beautiful African sweet charge, can you drink this to the boss rock zone playlist? Does Alva Melin’s groove jam “The Nut” destroy yr mind b4 ignition to free life 4-ever? And will you thank the rock n roll gods for that love groove coda? Can you shout out James Blood Ulmer!? Can you shout out James Blood Ulmer rules supreme and heavy and these cats blow a masterful “Baby Talk”? Are you cramped? Can you find yr mind? Can you shake yr ass? Is it Nation Time!? This CD answers all those questions and the answer resounds: YYYYYYYYYESSSSSSS!!!!!!!!!!!! I shit you not.» (Thurston Moore – Western Massachusetts – 2005)

20 års aldersgrense

The post Two Bands And A Legend: The Thing + Cato Salsa Experience + Joe McPhee appeared first on Jazz i Norge.

 
26.10 Cosmopolite
Don Bryant & The Bo-Keys
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

“Soul rett fra kilden”, skrev Stavanger Aftenblad om ”Don’t Give Up On Love” i 2017. Dette var Don Bryants første egne utgivelse på mange år. Men han utgjør en betydelig del av den amerikanske musikkarven, både som låtskriver og artist. Mye av livet har han vært en hjelper og en bakmann, selv om han også har hatt sine fortjente øyeblikk i rampelyset.

Som så mange andre amerikanske musikere begynte det i kirken. Senere ble Bryant med i både gospel- og doo wop-grupper, og prøvde seg også som låtskriver. Den populære gruppen The 5 Royales sang inn hans låt «Is There Someone Else on Your Mind». Han debuterte som soloartist i 1964. Han spilte inn en rekke fine sanger for Hi Records i Memphis, samtidig som han også hjalp andre artister på selskapet.

En av dem var Ann Peebles, som han skrev den store soulklassikeren ”I Can’t Stand The Rain” for i 1973. De fikk også en god kjemi i privatlivet, og giftet seg året etter. Don Bryant skrev dessuten låter for størrelser som Al Green, Syl Johnson, O.V. Wright og Otis Clay. Utover på 70-tallet trakk både han og Peebles seg bort fra musikkbransjen, selv om han blant annet ga ut et gospelalbum i 1986.

”I Can’t Stand The Rain” er senere spilt inn av artister som Tina Turner, Eruption, Lowell George, Cassandra Wilson og Albert King. Ann Peebles vendte tilbake som musiker ved inngangen til 1990-tallket, ofte med ektemannen ved sin side. I dag har Don Bryant blitt 75 år gammel, og gjorde tidligere i år et svært vellykket comeback-album.

Allmusic kalte det nye albumet ”one pleasant and pleasing surprise”, mens Record Collector ga det fem av fem stjerner, og skrev: “10 killer tracks, defined by horns, organ and a defying-the-years-vocal-hit from Bryant.” Det har også blitt svært positive anmeldelser i bl.a. Mojo og Uncut. Alt tyder med andre ord på at dette blir et sterkt møte med en av de virkelige soul-veteranene.

Sangeren stiller på Cosmopolite med The Bo-Keys bestående av følgende stjernelag:

Joe Restivo – gitar Scott Bomar – bass Dave Mason – trommer Archie «Hubbie» Turner – keys Kirk Smothers – sax Marc Franklin – trompet

The post Don Bryant & The Bo-Keys appeared first on Jazz i Norge.

 
26.10 Nasjonal jazzscene
Mark Guiliana Jazz Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Mark Guiliana is renowned for his complex beats and urgent style. But he has another side as well: the classic jazz drummer.

Vi hadde jo definert Mark Guiliana, hadde vi ikke? Den hardtgroovende trommisen som gjorde elektronikaduoer med Brad Mehldau; mannen som ga Bowie de febrile, nervøse rytmene han trengte til Blackstar; stramme beats og dype tammer; vel så mye rock som jazz. Så hva skjer når en slik musiker plutselig snur på flisa, stripper ned trommesettet, løser opp spillet og, tilsynelatende, blir streit? Noe skikkelig fint, det er det som skjer.

I Mark Guiliana Jazz Quartet handler det, som navnet lover, om jazz. Besetningen er klassisk så det holder, med Jason Rigbys uanstrengte og melodiøse saksofonspill i forgrunnen og med Guiliana selv på hugget som rytmisk drivverk og fundament. Dette er moderne låtbasert jazz for finslepne ører!

Jason Rigby – saksofon, Fabian Almazan – piano, Chris Morrisey – bass, Mark Guiliana – trommer

The post Mark Guiliana Jazz Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Stortorvets gjæstgiveri
Undecided jazzband m/Helene Sannem Heian Løvik
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Undecided Jazzband ble grunnlagt i 1989 av Rolv Ottersen og Egil Aarum. Sistnevnte er musikalsk leder. Bandet spiller primært mainstream swing, latin og beebop, men er et meget humørfylt orkester som kan tilpasse seg de fleste stilarter og jobbtyper. Bandet har spilt på en rekke festivaler; Riverboat Jazzfesti- val i Silkeborg, Fredericia Jazzfestival, Aalborg Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, Sildajazz, Polarjazz, Rosendal Musikkfestival, etc.

Egil Aarum tp Terje Dyrud git Kjell Martinsen pno Yngvar Ravneng bass Stein Mathisen dms

KITTY På Stortorvets Gjæstgiveri er det alltid gratis å komme inn. Men vi ønsker selvsagt å betale musikerne, så på disse lørdagskonsertene sender vi rundt KITTY – der du kan legge din donasjon til jazzklubbens drift. ”Kitty” kommer fra en New Orleans-tradisjon blant jazzmusikere som ville at publikum skulle betale for musikken. Om du nyter musik- ken, så vær raus med både mynter og sedler! Slik kan vi fortsette å holde jazzkonserter også på Stortorvets Gjæst- giveri. Alternativt kan du vippse til 14013.

Foto: freestocks.org from Pexels

The post Undecided jazzband m/Helene Sannem Heian Løvik appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Ellingtones
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Tony Boye Ascanio tb/vo Erik Thormod Halvorsen tp Magne Arnesen pno Agnar Aspaas bass Eyvind Wahlen dms

Bandet fremfører komposisjoner av Duke Ellington og Billy Strayhorn. De fleste komposisjonene blir spilt instrumentalt, men enkelte fremføres også vokalt. Her blir det gjenhør med både Caravan, Cottontail og Take the A-Train

Foto: freestock.org fra Pexels

The post Ellingtones appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Nasjonal jazzscene
Barnas Jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30 - billetter i døren!
Nasjonal jazzscene

Great music from young musicians

Konsertserien Barnas jazzscene har blitt et godt møtested for begeistrende musikk, på Victoria får musikkelskere i alle aldre en energisk lørdagsopplevelse en gang i måneden, og det helt siden våren 2016!

Konsertene er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene og Improbasen Barnas Jazzhus, Oslos egen barnejazzskole. På Barnas Jazzhus lærer barn mellom 7 og 14 år det å spille kompleks improvisert musikk, som de i tillegg til å dele med oss her på Barnas jazzscene, har spilt for begeistrede publikummere på jazzfestivaler både i Norge og i resten av verden. Nivået på musikantene er oppsiktsvekkende høyt, dette er instrumentalister vi kommer til å se mye til i fremtiden – men det var på Barnas jazzscene du så dem først!

Improbasen Barnas Jazzhus er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune.

The post Barnas Jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Håvard Stubø kvartett
1600 entré musiker/student kr 110,-

Håvard Stubø – gitar Knut Riisnæs – saksofon Torbjørn Zetterberg – bass Håkon Mjåset Johansen – trommer

Håvard Stubø Quartet består av noen av skandinavias fremste jazzmusikere: Knut Riisnæs, Håvard Stubø, Torbjörn Zetterberg og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom en lang rekke konserter og turneer i bl.a. Japan, Kina, Russland og Chile har bandet utviklet et særegent sound, hovedsaklig basert på komposisjoner av Stubø og Zetterberg. Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, og jobber for tiden med sitt fjerde.

Sagt om Håvard Stubø Quartet: «Det är jazz som populärmusik, en glad bulldozer som kör över allt motstånd, tar dig i besittning och signalerar fest. (…) Åtta låtar, en knapp timme senare, är jag lätt omtumlad av den totalbehandling Håvard Stubø Quartet gett mig, men omedelbart sugen på mer.» Lira (SE)

«Guitarist Havard Stubo is one of the freshest talents working in the contemporary Scandinavian scene (…) a groove that’s overflowing with fresh new ideas in jazz (…) music that bursts out right away with an immediate appeal, even to anyone new to the music of Stubo and his associates ” Dusty Groove (US)

«This is a fire-breathing group that cooks mightily” Cadence (US)

«ein superkvartett som med «Vilhelmina» leverer eit nytt og sterkt album» Roald Helgheim, Dagsavisen

«Stubø har satt sammen et stjerneband andre musikere bare kan drømme om», (…) «Håvard Stubø beviser med denne plata at han er en mester innenfor bopballadene. Det er usigelig vakkert hele veien, og med slike medspillere kan det nesten ikke gå galt.» (…) «ei strålende plate!» Jan Granlie, Salt Peanuts, om «Vilhelmina»

”Distinkt og dynamisk – et strålende album»…»en plate å regne med når Årets beste-kåringene snart er over oss». Terje Mosnes, Dagbladet

Mer info finns på: www.havardstubo.com

The post Håvard Stubø kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
27.10 Cosmopolite
Victor Wooten Trio feat. Chambers & Franceschini
2000 entré 18-årsgrense
Cosmopolite

Victor Wooten slapp sitt siste selvproduserte album «TRYPNOTYX» i september 2017 og nå legger de ut på en omfattende turné.

Lineup:

Victor Wooten – bass Dennis Chambers – drums Bob Franceschini – sax

Han har vunnet Grammy hele fem ganger og er den eneste bassisten som tre ganger har vunnet leseravstemningen til Bass Player Magazine. Han begynte tidlig å spille sammen med brødrene sine, og viste også stort musikalsk talent på banjo og fele. Han har bl.a. hatt en sentral rolle i Béla Fleck And The Flecktones, som med stort hell kombinerte jazz, fusion og bluegrass. Han debuterte under eget navn med ”A Show of Hands” i 1996, og har senere gitt ut åtte soloalbum.

The post Victor Wooten Trio feat. Chambers & Franceschini appeared first on Jazz i Norge.